Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Δέν μας έχει μείνει άντερο με τον Καρανίκα! Ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Όσκαρ Ουάιλντ

 



Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Τσίπρα Νίκος Καρανίκας ξαναχτύπησε!

Ο Όσκαρ Ουάιλντ απεβίωσε 30 Νοεμβρίου 1900 στο Παρίσι, αυτό όμως δεν επηρέασε την στελεχάρα και σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα για να του ευχηθεί χρόνια πολλά και γλίτωσε το πολύχρονος που θα μας είχε αποτελειώσει.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Νίκος Καρανίκας ο οποίος έχει αναφερθεί πολλές φορές στους πολιτικούς του αντιπάλους ως αμόρφωτους, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον εδώ και 120 χρόνια νεκρό συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ!

Έγραψε χαρακτηριστικά: "Όσκαρ Ουάιλντ...το έργο σου, τα βιβλία σου, μας εμπνέουν ακόμα. Χρόνια πολλά"





Εκτέλεση τριών ληστών, από ιδιοκτήτη καταστήματος

 


Βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε κατάστημα με ανδρικά είδη στη Βραζιλία έχει καταγράψει ιδιοκτήτη καταστήματος να πυροβολεί και να σκοτώνει τρεις ένοπλους επίδοξους ληστές που απειλούσαν με όπλα.

Η ληστεία έλαβε χώρα στην πόλη Sorocaba, 50 μίλια έξω από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στις 7 Οκτωβρίου.

Ένας από τους ληστές με την απειλεί όπλου ζητά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να του δώσει τις εισπράξεις, ο ιδιοκτήτης αντιδρά άμεσα, προχωρά προς τους τρεις άνδρες, βγάζει το δικό του πιστόλι και τους σκοτώνει αδειάζοντας το όπλο του επάνω τους.





Αλλαγή νούμερων στο θίασο ΣΥΡΙΖΑ! Παπαχριστόπουλος φεύγει Κουρουμπλής έρχεται

 


Όπως γνωρίζει όλη η Ελλάδα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μαζευτεί όλα τα τοπ νούμερα της πολιτικής ζωής του τόπου, με πρώτο νούμερο τον Αλέξη Τσίπρα.

1,5 χρόνο μετά τις εκλογές και ενώ το Πρωτοδικείο είχε επικυρώσει την έδρα στον κ. Παπαχριστόπουλο, ο Κουρουμπλής επέμενε στην επανακαταμέτρηση των ψήφων και τελικά δικαιώθηκε.

Την περασμένη Τετάρτη σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι του ΣτΕ εισηγήθηκαν στο εκλογοδικείο ότι η διαφορά υπέρ του Παναγιώτη Κουρουμπλή ήταν στις 226 ψήφους.

"Δεν είναι δυνατόν τώρα να παραβιάζεται η βούληση του ελληνικού λαού για 1,5 χρόνο. Είναι μια δικαίωση. Το να βρεθείς στο σπίτι σου γιατί το ήθελε ο λαός είναι μια επιλογή που οφείλει ο καθένας μας να την σεβαστεί. Αλλά όταν βλέπεις ότι υπάρχει μια τόσο μεγάλη διαφορά, ανθρώπινο είναι και να στεναχωριέσαι" δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής στο ΟPEN.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση έγινε στις 7 Οκτωβρίου και η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις αρχές του επόμενου μήνα και όπως φαίνεται ο θίασος αλλάζει νούμερα.



Ποια ομάδα αίματος κινδυνεύει λιγότερο από τον νέο κορωνοϊό

 


Νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν πως η ομάδα αίματος παίζει ρόλο στη μόλυνση και τη νόσηση από τον νέο κορωνοϊό. Παραμένει άγνωστο που μπορεί να οφείλεται αυτό. Σε κάθε περίπτωση, δεν σημαίνουν ότι κάποιοι από εμάς είναι άτρωτοι και άλλοι ευάλωτοι στις επιθέσεις του φονικού ιού.

Η ομάδα αίματος επηρεάζει τις πιθανότητες που έχουμε να μας μολύνει ο κορωνοϊός Covid-19, αλλά και να νοσήσουμε σοβαρά εξαιτίας του, επιβεβαιώνουν δύο νέες, σημαντικές μελέτες.

Οι νέες μελέτες, όπως και αρκετές παλαιότερες, συσχετίζουν ορισμένες ομάδες αίματος με μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης και νόσησης. Ειδικότερα, τα άτομα με ομάδα αίματος Ο φαίνεται ότι κινδυνεύουν λιγότερο να μολυνθούν και να αρρωστήσουν βαριά. Και αυτό, παρότι αποτελούν σημαντικό τμήμα του γενικού πληθυσμού.

Αντιθέτως, όσοι έχουν ομάδα αίματος Α, Β ή ΑΒ, μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης, σύμφωνα με την πρώτη μελέτη. Στη μελέτη αυτή εξετάστηκε η ομάδα αίματος περισσότερων από 473.000 Δανών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού την περίοδο Φεβρουάριος-Ιούλιος 2020.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην ιατρική επιθεώρηση Blood Advances, ο νέος κορωνοϊός είχε μολύνει τους 7.422 από αυτούς. Τα στοιχεία έδειξαν πως μόλις το 38% από τους μολυσμένους Δανούς είχαν ομάδα αίματος Ο. Οι υπόλοιποι είχαν ομάδα αίματος Α, Β ή ΑΒ. Ωστόσο στον γενικό πληθυσμό η ομάδα αίματος Ο είναι μία από τις συχνότερες, καθώς ανευρίσκεται στο περίπου 45% των ατόμων.

Η νέα μελέτη έδειξε ακόμα ότι τα ποσοστά της μόλυνσης ήταν παρόμοια μεταξύ των ασθενών με ομάδες αίματος Α, Β και ΑΒ.

Η δεύτερη μελέτη

Στη δεύτερη μελέτη εντάχθηκαν 95 Καναδοί, οι οποίοι παρουσίασαν πολύ σοβαρή μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός. Για τον λόγο αυτό, όλοι τους νοσηλεύθηκαν στην εντατική και κάποια στιγμή βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι ασθενείς είχαν ομάδα αίματος Α ή ΑΒ είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρειασθούν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Ήταν επίσης πιθανότερο να κινδυνεύσει η ζωή τους εξαιτίας της λοίμωξης Covid-19, σε σύγκριση με όσους είχαν ομάδες αίματος Ο ή Β.

Η μελέτη αυτή δημοσιεύεται στο ίδιο τεύχος της επιθεωρήσεως Blood Advances με την προηγούμενη. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, τα αυξημένα ποσοστά μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στους ασθενείς με ομάδες αίματος Α ή ΑΒ υποδηλώνουν υψηλότερα ποσοστά πνευμονικών βλαβών.

Η μελέτη έδειξε ακόμα και οι συγκεκριμένοι ασθενείς διέτρεχαν επίσης αυξημένο κίνδυνο να χρειασθούν αιμοκάθαρση, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας.

Πιθανότερη η οργανική δυσλειτουργία

Ανάλογα ευρήματα είχαν και προγενέστερες μελέτες. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι ομάδες αίματος Α και ΑΒ σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο οργανικής δυσλειτουργίας. Δεν γνωρίζουν όμως τον λόγο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το εύρημα της δεύτερης μελέτης πως η συνολική διάρκεια της νοσηλείας ήταν παρόμοια σε όλες τις ομάδες αίματος. Ταυτοχρόνως όμως οι ασθενείς με ομάδα αίματος Α και ΑΒ νοσηλεύθηκαν επί περισσότερο καιρό στην εντατική. Επομένως, είχαν και πιο βαριά νόσο.

Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους για να καταλάβουν με ποιους βιολογικούς μηχανισμούς θα μπορούσαν οι ομάδες αίματος να αυξήσουν ή να μειώσουν την ευπάθεια στο νέο κορωνοϊό.

Υπογραμμίζουν, όμως, πως τα νέα ευρήματα ΔΕΝ σημαίνουν πως κάποιοι από εμάς είναι άτρωτοι στον νέο ιό. Ίσως όμως έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν ελαφρά και να μην υποστούν σοβαρές επιπλοκές.


Πηγή : iatropedia.gr



Πήραν την κατηφόρα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ! 19,9 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. απο τον ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος του ΚΙΝΑΛ

 


Iσχυρό προβάδισμα διατηρεί η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Στην έρευνα της Opinion Poll, ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται στα ποσοστά και η «ψαλίδα» βρίσκεται στις 19,9 μονάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ιστορικό χαμηλό με 18,1% έναντι 38% της Ν.Δ., αλλά και η σημαντική αύξηση του ΚΙΝ.ΑΛ., που από 4,5% που είχε βρεθεί τον Μάιο, φτάνει τώρα στο 6,7%. 

Το 56% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ το έργο της κυβέρνησης, ενώ θετική άποψη έχει και το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση και 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ.

Το 52% τάσσεται υπέρ της έναρξης διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με το 45% να έχει αντίθετη άποψη, ενώ το 58% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα με την Αγκυρα έναντι 67% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Το 85% εκφράζει ικανοποίηση για τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ενώ υπάρχει ποσοστό 9% που δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο. Επίσης το 72% τάσσεται υπέρ του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Ελληνες θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Σε ό,τι αφορά τους δημοφιλέστερους υπουργούς, στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος. Επονται οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το 51 δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο για την αντιμετώπιση του κορονοιού στο επόμενο διάστημα έναντι ενός 48% που δηλώνει λίγο ή καθόλου.Την ίδια ώρα το 67% δηλώνει ικανοποιημένο ικανοποιημένο από τον τρόπο που έχει χειριστεί την πανδημία συνολικά η Κυβέρνηση ( 70% τον Σεπτέμβριο).

Το 48% δηλώνει ικανοποιημένο με το σχέδιο που το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε και λειτουργεί τα σχολεία.

Το 72% δηλώνει ικανοποιημένο από τον Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Έλληνες και βρίσκονται νομίμως στην Ελλάδα θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για να αποδεικνύουν την γνώση της Ελληνικής γλώσσας



Άθλιο Fake news από ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν τρομοκράτηση μαθητών στην Ξάνθη

 


Με fake news κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια στην προσπάθεια του να εξαπατήσει τους πολίτες.

Η νέα άθλια προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών για να τρομοκρατήσουν, έγινε απο τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζη και του αν. τομεάρχη Δ. Καλαματιανού, οι οποίοι έκαναν λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους» από την Αστυνομία στα σχολεία της Ξάνθης.

Οι Σπίρτζης και  Καλαματιανός προέβησαν στην παραπάνω δήλωση, όπως αναφέρουν, με αφορμή καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης ότι η Αστυνομία κάλεσε στο τμήμα διευθυντές σχολείων και τους ζήτησε ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Ως απάντηση σε δήλωση του τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία της Ξάνθης περί “προσπάθειας τρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους μέσω ασφαλίτικων μεθόδων που παραπέμπουν ευθέως σε μαύρες για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία εποχές”, ενημερώνουμε ότι:

Ο εισαγγελέας Ξάνθης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις σχολείων και στα πλαίσια αυτά ζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες από την ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες υποχρεωτικά εκτελούνται.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αμείωτη ένταση να μην γνωρίζει, να μην ρωτάει, να μην ψάχνει. Και να καταγγέλλει!»



Βέμπερ στηρίζει Ελλάδα -Μητσοτάκη και στέλνει αυστηρό μήνυμα : Ήρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία

 



Πλήρη στήριξη στην έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή συνοχή απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν τα Βαρώσια, το Ορούτς Ρέις και την Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε σε μήνυμά του στο Twitter o Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Ηρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία. Πλήρης στήριξη στον Κ. Μητσοτάκη και στην έκκλησή του για ευρωπαϊκή συνοχή. Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές. Τώρα είναι η ώρα να ενεργήσουμε κατά του προέδρου Ερντογάν και των παραβιάσεών του, του διεθνούς δικαίου. Βαρώσια, Ορούτς Ρέις, Ανατολική Μεσόγειος», γράφει ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του στο Twitter και αναδημοσιεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την δήλωσή του προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

On #Turkey the time has come to say enough is enough. Full support for @kmitsotakis his call for European coherence. We have warned many times. Now is the time to act against #Erdogan and his breaches of international law. #Varosha #orucreis #EastMed
Prime Minister GR
@PrimeministerGR
Δυστυχώς, η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει η EE ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή -εφόσον συνεχιστεί- να έχει τις ανάλογες συνέπειες.
Ενσωματωμένο βίντεο



Βρέθηκε ύποπτο δέμα με γκαζάκια κοντά στο σπίτι του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

 


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Την 18:15 ώρα περίπου σήμερα, εντοπίσθηκε από ιδιώτη στην οδό Ματζαγριωτάκη στην Καλλιθέα, πλησίον κάδου απορριμμάτων, χάρτινο κουτί, που περιείχε (3) φιάλες βουτανίου (γκαζάκια), τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους με σκοινί, χωρίς συνδεσμολογία.

Το κουτί παραλήφθηκε από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η υπόθεση διερευνάται».



Το πρώτο τοπικό lockdown εφαρμόστηκε στην Κοζάνη

 


Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου των τελευταίων ημερών – περισσότερα από 220 ενεργά κρούσματα τα οποία αναλογικά του πληθυσμού χτύπησαν «καμπανάκι» – η Κοζάνη για 14 ημέρες περνά στο επίπεδο 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί με αναστολή λειτουργίας των περισσότερων δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, από σήμερα και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

Κινηματογραφικές προβολές

Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης

Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

Μουσικές σκηνές

Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]

Παιδότοποι

Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]

Γυμναστήρια

Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)

Λιανεμπόριο

Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.

Συνέδρια / Εκθέσεις

Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Σε σχέση με τη λειτουργία των ακολούθων: Δημόσιες Υπηρεσίες, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Μεταφορές, Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), Λαϊκές Αγορές, Χώροι Λατρείας/Θρησκευτικές Τελετές, Νοσοκομεία, Ιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα, Δραστηριότητες Εκπαίδευσης Οδηγών και Υπηρεσίες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ, Τεύχος Β, 4484/11-10-2020.

«Η απόφασή μας βασίστηκε στα υψηλότατα επίπεδα του αθροιστικού αριθμού νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 14 ημερών που ξεπέρασε το κριτήριο το οποίο έχει υιοθετήσει η Ε.Ε., τη συνεχή αυξητική πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων, την αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα, τα πλέον των 220 ενεργών κρουσμάτων και τις 554 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε απομόνωση, αλλά και τα δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters σε όλη την περιοχή», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, η Κοζάνη κατέγραψε 22 νέα περιστατικά με Covid-19.



Είναι καλή πεθερά η Ντόρα Μπακογιάννη; Τι απαντά για τη Σία Κοσιώνη

 



Στο Happy Day και τον Θάνο Βάγιο παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τη Σία Κοσιώνη.

«Είναι φρίκη να με ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Αντιλαμβάνομαι έτσι ότι τα χρόνια περνάνε. Δεν είχα σκοπό να μπω στην πολιτική, μπήκα μετά τη δολοφονία του Παύλου. Στην πολιτική με σύρανε οι Ευρυτάνες που ψηφίζουν στο πρόσωπό μου τον Παύλο. Στην Κρήτη έχουμε άλλη διάλεκτο και στην αρχή δεν καταλάβαινα τη διάλεκτο της Ρούμελης.

Όταν είμαστε όλη η οικογένεια μαζί τσακωνόμαστε για το φαγητό που οι μισοί κάνουν δίαιτα, όχι για την πολιτική. Η μάνα μου ήταν η μάνα κλώσα με τις τεράστιες φτερούγες. Η μάνα μου έλεγε τα “όχι”. Ο πατέρας μου μας “πέθαινε” στο διάλογο και παραδινόμασταν. Είμαι κλασική εργαζόμενη μητέρα, έχω ατελείωτες τύψεις. Η μαύρη αλήθεια για το χρόνο που αφιερώνουμε στα παιδιά είναι η καλή ποιότητα, αλλά η ποσότητα λείπει. Δυστυχώς τα παιδιά μου δεν δέχονται να παρεμβαίνω στη ζωή τους.

Είμαι κλασική Ελληνίδα μάνα, ο γιος μου με κράζει παντού. Ο Παύλος αν ζούσε θα ήταν περήφανος για τα παιδιά του. Για τα 7 εγγόνια μου ξεκολλάει η καρδιά μου. Είμαι εξαιρετική πεθερά γιατί μπαίνω πάντοτε στα παπούτσια της νύφης μου και θεωρώ ότι αν θέλεις να έχεις, πρέπει να δεις τη νύφη σου σαν το παιδί σου.


Η Σία είναι εξαιρετικός άνθρωπος, καταπληκτική μητέρα, σκληρά δουλευταρού. Είναι πετυχημένη στη δουλειά της, 100% αφοσιωμένη στη δουλειά της. Υπήρξα ανταγωνιστική ως αδελφή πρωθυπουργού όταν αποφασίστηκε να μην είμαι στην κυβέρνηση για οικογενειακούς λόγους. Ξαναβρήκα την ισορροπία μου όταν κατάλαβα ότι μπορώ να είμαι χρήσιμη χωρίς να είμαι στην κυβέρνηση», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.


Πηγή



Το αδίκημα βασανισμού ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα με απόφαση Βορίδη

 



Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.




Νέα αθλιότητα απο το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν με την καθυστέρηση του κυβερνητικού αεροσκάφους

 


Εντολή να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας δόθηκε στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για το χθεσινό περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τη Βαγδάτη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά, με δική της πρωτοβουλία, παρείχε εξηγήσεις στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα, πριν το διάβημα, ζητώντας συγγνώμη και αποδίδοντας το περιστατικό σε τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θα επανέλθει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.



Δήλωση του Πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

 


Η προγραμματισμένη ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής αφορούσε πρωτίστως το Brexit και την Κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς όμως, η επικαιρότητα μας υποχρεώνει να προσθέσουμε και άλλα θέματα τα οποία θα χρειαστεί να συζητήσουμε.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, συνολικά, στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του CΟVID. Η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει, ακόμα, αρκετά καλύτερα. Θα χρειαστεί, όμως, απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι ειδικοί.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού -το ξανατονίζω- τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας.

Είχα την ευκαιρία να ζητήσω από τον Πρόεδρο Michel να προσθέσουμε στη συζήτησή μας και το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καίτοι δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Και συμφώνησε ο Πρόεδρος Michel και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο.

Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου -όπως το έκανα ήδη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο, με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και για την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, στην Κύπρο.

Δυστυχώς, η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή -εφόσον συνεχιστεί- να έχει τις ανάλογες συνέπειες.