Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν άκουσε τον Ράμα να λέει σε Μητσοτάκη "Για μένα είσαστε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός"

 


Σε νέα ανθελληνική ανακοίνωση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αλβανία, λέγοντας ψέματα και προσπαθώντας να απαξιώσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Το χειρότερο όλων είναι ότι κάνουν ότι δεν άκουσαν όσα είπε ο Ράμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που απαξιώνει τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θεωρεί και φίλο του, αλλά έτσι είναι τα πράγματα όπως ξεκαθάρισε.

Ο Ράμα είπε πως παρότι είναι σοσιαλιστής "δεν κρύβω ότι για μένα είστε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός. Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική ομάδα. Ο Αλέξης (Τσίπρας) είναι πολύ καλός φίλος, αλλά τι να πω; Έτσι είναι τα πράγματα».

Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Βόρειο Ήπειρο, δεν έγινε, γιατί δεν επέτρεψε ο καιρός, και οι ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν να πουν το αφήγημα τους διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και δείχνοντας πόσο λίγοι είναι για την χώρα.

Με λίγα λόγια η ανθελληνική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας πεί, πώς ο Μητσοτάκης ακύρωσε την επίσκεψη στα ελληνικά χωριά της Β Ηπείρου γιατί του το ζήτησε ο Ράμα και γελάει ο κόσμος με τα καραγκιοζιλίκια της Κουμουνδούρου.

Η γελοιότητα ΣΥΡΙΖΑ :





Θετικό το αλκοτέστ της πρώην παίκτριας του GNTM που σκότωσε 60χρονο μοτοσικλετιστή

 


Θετικά είναι τα αποτελέσματα από την αιμοληψία της Κυβέλης Χατζηευστρατίου που παρέσυρε και σκότωσε 60χρονο μοτοσικλετιστή τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως μεταδόθηκε σε πρωινή εκπομπή του Alpha, το ποσοστό της αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα της ήταν διπλάσιο από το επιτρεπόμενο όριο. Η αιθυλική αλκοόλη στο αίμα της Κυβέλης Χατζηευστρατίου ήταν 1,02, ενώ το ανώτατο όριο είναι το 0,50.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 12 Οκτωβρίου γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Πιπίνου και το αποτέλεσμα έκανε δύο μήνες να βγεί.

Η πρώην παίκτρια του GNTM  παρέσυρε με το ΙΧ της τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 60χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα. Ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα σταθμευμένα οχήματα, ενώ η νεαρή, η οποία παρέμεινε στο σημείο του τροχαίου μέχρι και τη στιγμή που ήρθε η Αστυνομία, και συνελήφθη. Αφεθεί μετά ελεύθερη και βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και θα πρέπει άμεσα να της αφαιρεθεί και το δίπλωμα οδήγησης.

Ο άτυχος 60χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν πατέρας τριών παιδιών και διατηρούσε κατάστημα στον Άγιο Παντελεήμονα και επέστρεφε στο κατάστημά του μετά από μια παραγγελία που είχε μόλις παραδώσει.




Η Goldman Sachs επέλεξε να επενδύσει στην Ελλάδα



Αίτηση για τις στρατηγικές επενδύσεις στο Enterprise Greece έχει καταθέσει η Goldman Sachs, για το πρώτο ξενοδοχείο της στην Ελλάδα, στην Χαλκιδική, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του 33ου Annual Greek Economic Summit 2022.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη εταιρεία αυτού του βεληνεκούς εμπιστεύεται την Ελλάδα, σημαίνει ότι οι πελάτες που πάει να προσελκύσει θα είναι πολύ υψηλού εισοδήματος, ακριβώς το τουριστικό μοντέλο το οποίο θέλουμε να προσελκύσουμε και άρα αυτό δείχνει το μέγεθος της αλλαγής της χώρας. ‘Αλλωστε, έχουν έλθει πολλού μεγάλοι ήδη, όπως η Blackstone».

Ο υπουργός, αναφερόμενος στο ότι η χώρα μας προσελκύσει πλέον, και επενδύσεις στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας είπε ότι «την Πέμπτη το πρωί, με τον κ. πρωθυπουργό, θα πάμε να εγκαινιάσουμε το νέο τεράστιο data center της Digital Realty, όπου είχαμε κάνει την πρώτη «φτυαριά» πέρσι και φέτος είναι έτοιμο – 9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα – να το εγκαινιάσουμε και ταυτόχρονα θα κάνουμε και «φτυαριά» για το επόμενο, το οποίο ήδη χτίζει, και από ό,τι έχω μάθει, ετοιμάζονται για να κάνουν κι άλλα δύο».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Θέλουμε να τελειώσουν οι εκλογές γρήγορα και να πάμε με νέα ορμή στην επόμενη θητεία μας για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα, σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, θα είναι μια τελείως διαφορετική χώρα. Μια πλήρως ευρωπαϊκή χώρα με ελεύθερη οικονομία, εξαιρετικά ανταγωνιστική και πλήρως digital. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος, γιατί αν αυτή την τετραετία, με τόσες αναποδιές, καταφέραμε και φτάσαμε εδώ, την επόμενη τετραετία – που δεν θα συνεχιστούν φαντάζομαι οι αναποδιές – θα μπορούμε να πάμε λίγο πιο γρήγορα».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Επιστολή Μηταράκη σε Guardian: Υπονομεύετε τις προσπάθειες της Ελλάδας, παρουσιάζετε στρεβλή εικόνα για το μεταναστευτικό

 


Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποιοι βρίσκονται πίσω από κάθε τέτοιο ανθελληνικό δημοσίευμα, και είναι ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ, η Τουρκία και οι ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που τους έκοψε τα λεφτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

O Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και η υφυπουργός, κυρία Σοφία Βούλτεψη έστειλαν επιστολή προς την προκλητική βρετανική εφημερίδα Guardian σχετικά με στημένο δημοσίευμα της 30ης Νοεμβρίου, το οποίο παρουσιάζει στρεβλή εικόνα για το μεταναστευτικό στη χώρα μας αλλά και το καθεστώς παραμονής των Αφγανών που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

 

  

Η επιστολή απαντά σε κατάπτυστο και στημένο απο το στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Τουρκίας και ΜΚΟ, άρθρο της εφημερίδας με τίτλο "Η εξαθλίωση είναι σχεδόν αναπόφευκτη: Αφγανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα έμειναν άστεγοι λόγω αποτυχημένου συστήματος" (‘Destitution is almost inevitable’: Afghan refugees in Greece left homeless by failed system), στο οποίο παρουσιάζεται η υπόθεση του Mohammad Ashraf Rasooli, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα την 1η Οκτωβρίου 2021 αποτελώντας μέρος μιας ομάδας 117 Αφγανών δικαστών και των οικογενειών τους. Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, του χορηγήθηκε βίζα και μεταφέρθηκε σε διαμέρισμα που τέθηκε στη διάθεση της οικογένειάς του.

 

Στην επιστολή του κ. Μηταράκη και της κα. Βούλτεψη, αναφέρουν πώς "το άρθρο φαίνεται να συγχέει δύο ξεχωριστά ζητήματα, δηλαδή το νομικό καθεστώς και την υποδοχή που προσφέρεται σε αιτούντες άσυλο και την ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων και, δυστυχώς στο τέλος δεν καταφέρνει να δώσει μία αντικειμενική εικόνα για κανένα από τα δύο".

 

Σημειώνεται δε ότι "το άρθρο δεν υπενθυμίζει επίσης στους αναγνώστες ότι πρόσφυγες, όπως ο κ. Rasooli, προσκλήθηκαν στην Ελλάδα από την Κυβέρνηση στο πλαίσιο ενός έκτακτου προγράμματος ανθρωπιστικής βίζας μετά την πτώση της Καμπούλ, όπου περισσότεροι από 800 Αφγανοί υπήκοοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών βουλευτών και δικαστών, έφτασαν με ασφάλεια στην Ελλάδα. Σε μια εποχή που πολλές άλλες χώρες περνούν μήνες ή και χρόνια εξετάζοντας τις αιτήσεις".

 

"Το Υπουργείο αποφάσισε να προσφέρει καταλύματα, συνήθως διαθέσιμα σε αιτούντες άσυλο, σε όλους όσοι γίνονται δεκτοί από το Αφγανιστάν, ανεξάρτητα από την απόφασή τους να αναζητήσουν διεθνή προστασία στην Ελλάδα", επισημαίνεται στην επιστολή και τονίζεται ότι "ως κάτοχος έγκυρης βίζας, ο κ. Rasooli δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο σύλληψης. Είναι πράγματι λυπηρό αν φοβόταν να βγει έξω σε περίπτωση που ελεγχθούν τα χαρτιά του, αλλά ένας τέτοιος φόβος είναι αβάσιμος".


Αναφορικά με την υπόθεση του κ. Rasooli γίνεται σαφές πως: "επέλεξε να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα νωρίτερα από 7 μήνες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα. Αυτή η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές είχαν λάβει οδηγίες να δώσουν προτεραιότητα στον χειρισμό υποθέσεων ασύλου Αφγανών που απομακρύνθηκαν από την πατρίδα τους. Η απόφαση του κ. Rasooli να μην υποβάλει αίτηση για διεθνή προστασία αμέσως μετά την άφιξή του δεν έθεσε σε καμία περίπτωση τον ίδιο ή την οικογένειά του σε αδιέξοδο, καθώς οι ελληνικές αρχές παρέτειναν την ισχύ της θεώρησής του για όλη την περίοδο. Ο κ. Rasooli και η οικογένειά του φιλοξενήθηκαν όλο αυτό το διάστημα σε ένα διαμέρισμα".

 

"με την αίτηση ασύλου, ο κ. Rasooli απέκτησε αυτόματα όλο το φάσμα των δικαιωμάτων που χορηγούνται στους αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένου ΑΦΜ και αριθμού κοινωνικής ασφάλισης. Του επιδόθηκε θετική απόφαση εντός 90 ημερών από την αίτηση. Έκτοτε, συνεχίζει να διαμένει σε καταλύματα, συνήθως διαθέσιμα στους αιτούντες άσυλο, παρά το γεγονός ότι όσοι αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τέτοιο κατάλυμα 30 ημέρες από την αναγνώριση. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τις αρχές για την απομάκρυνση του ίδιου και της οικογένειάς του από το διαμέρισμα".

 

Κλείνοντας τη επιστολή αναφέρει: "Συνολικά, το εν λόγω άρθρο υπονομεύει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες που έχουν αναληφθεί τα τελευταία 3 χρόνια στη διαχείριση του ασύλου και της ένταξης από τις ελληνικές αρχές, παρά τους γνωστούς δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις οικονομικές προκλήσεις".



Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχουν χυδαιότητα και ακροαριστερά Τσίπρα φεύγουν πάνε σε κόμματα της αριστεράς

 



Δύσκολα τα πράγματα για τον τελειωμένο πολιτικά Αλέξη Τσίπρα, που κάνει μόνο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά γενικότερα.

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούνται ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα να φεύγουν από το κόμμα της Κουμουνδούρου, προς άλλα κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς όπως το ΠΑΣΟΚ  -ΚΙΝΑΛ.

Ο λόγος είναι προφανής, αφού δεν μπορούν πλέον να αντέξουν την κατρακύλα και την χυδαιότητα του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του.

Ο ακροαριστερός Αλέξης Τσίπρας αναβαθμίζει καθημερινά το επίπεδο του λαϊκισμού στο οποίο κινείται, καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνος για την ίδια τη χώρα στήνοντας δημοσιεύματα όπως το τελευταίο αναφορικά με τις παρακολουθήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνοντας και προς την Τουρκία μηνύματα ότι εγώ είμαι εδώ βοηθήστε να διώξω τον Μητσοτάκη.

Ότι επιλογή κάνει ο Αλέξης Τσίπρας πάνω στην απόγνωση του είναι επικίνδυνες αλλά και εθνικά επιζήμιες και αυτό το αντιλαμβάνονται και οι αριστεροί - κεντροαριστεροί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που αφήνουν τον ακροαριστερό στην τύχη του και την κατάντια του.

Πολιτικός που κάνει τέτοιες αισχρές δηλώσει αδιαφορώντας για το πόσο επιζήμιοι είναι υπαινιγμοί που αφορούν στις σχέση της στρατιωτικής ηγεσίας με την πολιτική την ώρα που έχεις τους Τούρκους απέναντι να απειλούν, μόνο ανθέλληνας και προδότης μπορεί να χαρακτηριστεί για την χώρα και χρειάζεται πολιτική απομόνωση.

Ο φαιδρός Αλέξης Τσίπραςπου δεν εκφράζει την αριστερά αλλά την ακροαριστερά δεν θα σταματήσει πουθενά, ούτε φυσικά και σε θέματα που λειτουργούν σε βάρος και της  ασφάλειας της χώρας.

Η τελευταία φαιδρή και χυδαία δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ξεχείλησε το ποτήρι της αγανάκτησης των ψηφοφόρων του "Αν κλέβεις σπίτια μέσω τραπεζών και funds μπορεί να γίνεις βουλευτής της ΝΔ, αν κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη μπορεί να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι".



Κτηνοβάτης στις ΗΠΑ «Συνευρέθηκε σεξουαλικά» με σκύλο μπροστά σε περαστικούς

 



Μια ήσυχη γειτονιά στο Κλιργουότερ της Φλόριντα διάλεξε να αναστατώσει ανώμαλος κτηνοβάτης, ο οποίος «συνευρέθηκε σεξουαλικά» με σκύλο στον δρόμο και, στη συνέχεια, κατέστρεψε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έξω από μια τοπική εκκλησία.

Σύμφωνα με τη New York Post, o 36χρονος Τσαντ Μέισον είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο ενός φίλου του, ράτσας λαμπραντούντλ (διασταύρωση λαμπραντόρ με πουντλ) όταν άρχισε ξαφνικά να προβαίνει να σεξουαλικές πράξεις εις βάρος του άτυχου ζώου. Μπροστά στη σοκαριστική σκηνή ήταν αρκετοί περαστικοί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Κάποιοι οργισμένοι κάτοικοι επιχείρησαν να σταματήσουν το αρρωστημένο σόου του 36χρονου, εκείνος προσπάθησε να διαφύγει και, στην προσπάθειά του αυτή, διέλυσε τη φάτνη που κοσμούσε τον εξωτερικό χώρο μιας τοπικής εκκλησίας.

Ο επικίνδυνος ανώμαλος εκτός από τις ζημιές που προκάλεσε στην εκκλησία μέσα στον παροξυσμό του ο Μέισον, κατέστρεψε επίσης ένα γραμματοκιβώτιο και επιχείρησε να κλέψει ένα όχημα για να απομακρυνθεί ταχύτερα από το σημείο.

Ο 36χρονος τώρα αντιμετωπίζει τώρα πλήθος κατηγοριών, μεταξύ των οποίων η προσβολή δημοσίας αιδούς και ο βανδαλισμός τόπου λατρείας. Μετά τη σύλληψή του, ο Μέισον αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και η δίκη του ορίστηκε για αργότερα αυτόν τον μήνα.



Συνεχίζεται το καραγκιοζιλίκι που έχει στήσει ο Τσίπρας με τις υποκλοπές - Πήγε και στην ΑΔΑΕ


 

Όταν δεν εξοργίζει την κοινωνία με τις δηλώσεις του, δείχνοντας πόσο φαιδρός είναι, συνεχίζει τα καραγκιοζιλίκια με την στημένη από τον ίδιο υπόθεση υποκλοπών χωρίς ούτε ένα στοιχείο

Πρόσβαση σε όλες τις διατάξεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, δικαστές και αξιωματικούς ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και αυτό με αφορμή τα δημοσιεύματα χωρίς ούτε ένα στοιχείο που έστησε ο ίδιος και δημοσιεύει το Documento.

Το καραγκιοζιλίκι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας και επικίνδυνος για την χώρα Αλέξης Τσίπρα, το πρωί της Τετάρτης (07.12.2022), επισκέφτηκε την ΑΔΑΕ για το θέμα των παρακολουθήσεων, θέμα που έχει στήσει ο ίδιος για να πλήξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ και μετά έκανε την δήλωση για να γελάει ο κόσμος πώς «κάποια στιγμή το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος».

Για να ολοκληρωθεί το καραγκιοζιλίκι συνέχισε λέγοντας «Ήρθα σήμερα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και ζήτησα από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, όπως ο νόμος ορίζει, να έχω πρόσβαση ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις διατάξεις, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία.

Με τους θεσμούς της χώρας και της Δημοκρατίας δεν θα παίζουμε. Πόσο δεν μάλλον, με την εθνική ασφάλεια παιχνίδια δεν πρόκειται να ανεχτούμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ποιος ο Αλέξης Τσίπρας, αυτός που αποδεδειγμένα την περίοδο της κυβέρνησης του έκανε τα πάντα για να ελέγξει το κράτος και τους αρμούς της εξουσίας!! Αυτός που τα ίδια του τα στελέχη τον έχουν καταγγείλει πώς τους παρακολουθούσε απο το Μαξίμου!! Ναι αυτός και δεν ντρέπεται καθόλου που τον κοροιδεύει ο κόσμος!!



Φλωρίδης για δήλωση Τσίπρα: “Ούτε ο Κουφοντίνας δεν τα έλεγε έτσι όταν σκότωνε τους «φραγκάτους»”…

 


Η δήλωση του φαιδρού Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλη την κοινωνία ειδικά ως προς τη σύγκριση που επιχείρησε με την υπόθεση του βουλευτή Πάτση. 

Τα όσα είπε ο χυδαίος και φαιδρός ακατάλληλος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν και την αντίδραση και του Γιώργου Φλωρίδη που τη σχολίασε στο twitter σημειώνοντας πως “Ούτε ο Κουφοντίνας δεν τα έλεγε έτσι όταν σκότωνε «φραγκάτους»”.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι “Ο Α. Τσίπρας είπε ότι ο πλούσιος που κλέβει τα σπίτια των φτωχών μπορεί να γίνει βουλευτής,ενώ ο φτωχός που κλέβει 20 ευρώ πυροβολείται στο κεφάλι.Εννοεί ότι αντί να πυροβολείται ο πλούσιος, πυροβολείται ο φτωχός;Ούτε ο Κουφοντίνας δεν τα έλεγε έτσι όταν σκότωνε τους «φραγκάτους»”.

Η ανάρτηση του Γιώργου Φλωρίδη στο facebook

Πυροβολισμοί
———————-

Ο Α. Τσίπρας, ξεπερνώντας τον πιο χυδαίο λαϊκίστικο εαυτό του, δήλωσε στην Καστοριά ότι «αν μέσα από Τράπεζες και Fund κλέβεις τα σπίτια των φτωχών μπορείς να γίνεις Βουλευτής, ενώ είσαι φτωχός και κλέβεις 20 ευρώ μπορείς να βρεθείς με μία σφαίρα στο κεφάλι».

...Δείτε περισσότερα
306
20
33


«Δουλειά για σένα»: 68.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν 6 νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ

 



Συνολικά 68.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν τα 6 νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ για την ενίσχυση της απασχόλησης. Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που φτάνουν τα 490 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, την Τετάρτη και ώρα 13:00 ανοίγει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για τα κάτωθι προγράμματα:

Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας και με συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 6 μήνες . Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 13.709 ευρώ ανά θέση εργασίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας.

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 10.000 ανέργους 18-30 ετών που στοχεύει στην αναβάθμιση των προσόντων και στην προετοιμασία 10.000 νέων, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης για ένταξη στην αγορά εργασίας, με συνολικό προϋπολογισμό: 68 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, με συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ και με διττή στόχευση:

3.000 ανέργους που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρία, απεξαρτημένοι, θύματα έμφυλης βίας ή εμπορίας ανθρώπων κ.ά.). Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 8 μήνες. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 16.800 ευρώ ανά θέση εργασίας.

7.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια ως προς την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργοι χωρίς υποχρεωτική εκπαίδευση, Ρομά κ.ά.). Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 4 μήνες. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 8.400 ευρώ ανά θέση εργασίας.

Επιπλέον, εντός του 2023 θα ξεκινήσουν και τα άλλα τρία προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τα οποία είναι τα ακόλουθα:

Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες με συνολικό προϋπολογισμό: 50 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθολογικού κόστους για μια περίοδο 15 μηνών με υποχρέωση για διατήρηση της θέσης 5 επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων-επανειδίκευσης και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για 15.000 ανέργους (25-45 ετών) με συνολικό προϋπολογισμό: 92 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 100% του μισθολογικού κόστους για μια περίοδο 6 μηνών με υποχρέωση για διατήρηση της θέσης 2 επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Πιλοτικά προγράμματα συνδυασμένων δράσεων (συμβουλευτικής, πιστοποιημένης κατάρτισης και απασχόλησης) σε τέσσερις τουλάχιστον πόλεις στην ελληνική επικράτεια. Ο πρώτος κύκλος αφορά σε 17.750 ανέργους με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ, ενώ τα προγράμματα θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός.

 



Eurogroup: Πράσινο φως για την τελευταία δόση των συμπεφωνημένων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

 


Το Eurogroup, στη χθεσινή συνεδρίασή του, έλαβε μια απόφαση-ορόσημο για την Ελλάδα. Απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται ότι, σε συνέχεια της εξόδου από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον περασμένο Αύγουστο, έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα και η οικονομία μας. Απόφαση με την οποία επιβραβεύεται η εντατική και συστηματική δουλειά κοινωνίας και πολιτείας, μέσα από την ενεργοποίηση της τελευταίας δόσης των συμπεφωνημένων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Μέτρα συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνουν:

την αποδέσμευση της όγδοης και τελευταίας δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από αγορά ελληνικών ομολόγων (τα γνωστά ANFA/SMP), η οποία – σημειωτέον – εκκρεμούσε από το 1ο εξάμηνο του 2019,

τον μηδενισμό, για το 2ο εξάμηνο του 2022, του επιπρόσθετου περιθωρίου (step-up margin), η ενσωμάτωση του οποίου προβλέπεται στο επιτόκιο δανείων που έχει παραχωρήσει ο EFSF στην Ελλάδα, και

τον μόνιμο μηδενισμό – για πρώτη φορά – του περιθωρίου αυτού, από το 2023 και μετά.

Συνεχίζουμε – και θα συνεχίσουμε – να εργαζόμαστε με σχέδιο, υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της πατρίδας μας, αλλά και πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, ώστε να καταστήσουμε την Ελλάδα ολόπλευρα ακόμα πιο ισχυρή και την οικονομία της πιο δυναμική, παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά δίκαιη.


 



Ράμα προς Μητσοτάκη :«Για μένα είστε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός»


Ο πρωθυπουργός μετέβη στο γραφείο του κ. Ράμα με την πρόθεση να εκφράσει την έκπληξη, αλλά και την ενόχληση από τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού κατά της Ελλάδας, στις οποίες φέρεται να κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εξαπάτησε την Ευρώπη για να μπει στο ευρώ. 

Ο κ. Ράμα καταλαβαίνοντας το ατόπημα του, φρόντισε να διαψεύσει το δημοσίευμα κατά την έναρξη της συνάντησης ζητώντας συγγνώμη. «Συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, προκάλεσε χαμόγελα στην κυβερνητική αποστολή όταν είπε πως παρότι είναι σοσιαλιστής "δεν κρύβω ότι για μένα είστε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός. Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική ομάδα. Ο Αλέξης (Τσίπρας) είναι πολύ καλός φίλος, αλλά τι να πω; Έτσι είναι τα πράγματα».




Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τα επεισόδια από ακροαριστερούς κακοποιούς στα Εξάρχεια

 


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Την 18.00 ώρα (Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022), με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση (8.000) περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συγκεντρωμένοι αφού κατέλαβαν το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου έμπροσθεν των Προπυλαίων, πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις προς την περιοχή των Εξαρχείων, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας την 20:30.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας πραγματοποιήθηκαν σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο που κινήθηκε η πορεία.

Περί ώρα 20:15, όταν η κεφαλή της πορείας διήλθε στη συμβολή της Πανεπιστημίου και Μπενάκη, (1000) άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν κατά ομάδες μέσω της οδού Μπενάκη προς την περιοχή των Εξαρχείων, στήνοντας οδοφράγματα με αντικείμενα και κάδους, στους οποίους έθεσαν φωτιά.

Τα ανωτέρω άτομα εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αραχώβης με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.



Κογκρέσο για υπερπτήσεις Τουρκίας: Δεν θα πρέπει να γίνονται

 


Να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά επέλεξε το Κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο συμπεριέλαβε σχετική αναφορά στο συνοδευτικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA) που οριστικοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ.

«Πιστεύουμε ότι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων νατοϊκών συμμάχων», σημειώνουν οι Αμερικανοί νομοθέτες στο συνοδευτικό επεξηγηματικό κείμενο του NDAA.

Η συγκεκριμένη διατύπωση θεωρείται μια δήλωση νομοθετικής πρόθεσης από το Κογκρέσο προς την κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο πρέπει να αντιμετωπιστούν προτού ο Λευκός Οίκος στείλει την επίσημη ειδοποίηση της συμφωνίας για τα F-16 στο Κογκρέσο.

Η συγκεκριμένη αναφορά για τις υπερπτήσεις είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που διήρκησαν μήνες στο Κογκρέσο για την συμπερίληψη τροπολογίας στο κείμενο του νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, στο τμήμα περί μεταφοράς των F16, το οποίο φέρει τον τίτλο «περιορισμοί στην μεταφορά αεροσκαφών F-16», υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο της Βουλής περιλαμβανόταν η τροπολογία του Κρις Πάπας, η οποία θα απαγόρευε στον Αμερικανό πρόεδρο να πουλήσει ή να εξουσιοδοτήσει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογίας αναβάθμισης ή κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, εκτός και εάν ο πρόεδρος παρείχε ορισμένες πιστοποιήσεις. Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι στο κείμενο της Γερουσίας δεν υπάρχει παρόμοια τροπολογία και ως εκ τούτου στο τελικό κείμενο δεν περιλαμβάνεται μια τέτοια πρόβλεψη.

Παρόλο που η προσπάθεια για την υιοθέτηση μιας τροπολογίας για τα F-16 δεν τελεσφόρησε, πρέπει να σημειωθεί ότι οι τροπολογίες αποτελούσαν από την αρχή απλώς ένα επιπλέον εργαλείο, καθώς ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ συνεχίζει να διατηρεί το δικαίωμα του βέτο ως πρόεδρος της επιτροπής Διεθνώς Σχέσεων της Γερουσίας.

Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην παραχώρηση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται να διατεθεί στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια άλλων τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη, προβλέπεται να χορηγηθεί στρατιωτική βοήθεια αξίας τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι συνολικές δαπάνες που προβλέπει το νομοσχέδιο για το οικονομικό έτος 2023 φθάνουν τα 858 δισ. δολάρια.




Κακοποιοί Ρομά στο Μενίδι πυροβόλησαν τον διοικητή της ΟΠΚΕ στο πρόσωπο

 


Ανεξέλεγκτοι, παραβατικοί, σκληροί εγκληματίες από ανήλικα οι Ρομά, υποκινούμενοι από εχθές ακροαριστερούς κακοποιούς, έδειξαν για ακόμα μία φορά το πόσο επικίνδυνοι είναι για την κοινωνία.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μενίδι μεταξύ κακοποιών Ρομά και αστυνομικών από το οποίο τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.



Οι έξι χτυπήθηκαν από διάφορα αντικείμενα που τους πέταξαν οι Ρομά και οι τέσσερις από σκάγια όπλων.

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Αυλίζα στο Μενίδι, όταν έφτασε η ομάδα ΟΠΚΕ Αθηνών στην περιοχή για να γίνει επιχείρηση, καθώς Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους τρομοκρατώντας την περιοχή.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της επιχείρησης ακούστηκαν πυροβολίσμοί μέσα από τον καταυλισμό των κακοποιών, από τους οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών. 

Ο αστυνόμος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Τραυματίστηκε από τους ίδιους πυροβολισμούς ένας ακόμη αστυνομικός της ίδιας ομάδας. Οι 2 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατευθείαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Η κατάσταση της υγείας του διοικητική της ΟΠΚΕ είναι κρίσιμη, καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας καθώς η επίθεση ήταν ευθεία βολή με καραμπίνα σε κοντινή απόσταση.

Από τα σκάγια, σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν άλλοι 2 αστυνομικοί οι οποίοι, ωστόσο, δεν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις των κακοποιών Ρομά που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και πολύ επικίνδυνοι.