Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Νέο βίντεο από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο Πεκέρ

 


Νέο βίντεο ανέβασε στα social media ο Τούρκος μαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, προκαλώντας τον δικτάτορα Ερντογάν και μέχρι στιγμής το έχουν παρακολουθήσει πάνω απο 4 εκατομμύρια Τούρκοι.

Όπως εξηγεί, οι αρχές της χώρα που μένει – πιθανόν στο Ντουμπάι- του ζήτησαν να μην ανεβάζει βίντεο για 15 τουλάχιστον ημέρες, επειδή υπάρχει «σχέδιο συνωμοσίας εναντίον του». 

Ο Πεκέρ έχει αλλάξει σκηνικό και εμφανίζεται σε ένα «ουδέτερο» λευκό φόντο, με ένα λιτό σκηνικό: ένα ζευγάρι κιάλια, ένα πακέτο τσιγαρα και πίσω αριστερά ένα βιβλίο, «Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός» του Πάουλο Κοέλιο. 

Ο αρχιμαφιόζος είπε :«Αξιότιμοι φίλοι μου κάποιοι ισχυρίστηκαν πως έχω πεθάνει ή πως έχω φυλακιστεί. Επίσης πως τα μηνύματα μου στο twitter πως τα γράφουν άλλοι κι όχι εγώ. Γι᾽αυτό αισθάνθηκα την υποχρέωση να γυρίσω και να δημοσιεύσω αυτό το σὐντομο βίντεο. Αξιότιμοι φίλοι μου δεν αποφάσισα εγώ να μην δημοσιεύω βίντεο. Στη χώρα την οποία ζω με ενημέρωσαν πως είμαι στο κόκκινο δηλαδή υπάρχει μεγάλο ρίσκο να με δολοφονήσουν.

Σε 15 ημέρες θα επανεξετάσουν το ρίσκο για τη ζωή μου για συνωμοσία εναντίον μου και θα αποφασίσουν. Όμως εγώ ή εδώ ή σε άλλη χώρα ή με άλλον τρόπο και θα ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Αξιότιμοι φίλου μου, να είστε καλά, να μην στερείτε τις προσευχές σας. Ο Θεός να σας προσέχει!» 





Πτώση μονοκινητήριου στην Ηλεία

 



Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι ο πιλότος και ο συνεπιβάτης, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν απανθρακωμένες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά την πτώση του στην περιοχή της Χαριάς, κοντά στη κοινότητα Μαγούλας, το αεροσκάφος ανεφλέγη.

Έπειτα από λίγη ώρα έφθασαν στην περιοχή 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, όπου εντόπισαν νεκρούς, μέσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου, τον χειριστή και τον επιβάτη. 



Ο χώρος της πτώσης του αεροπλάνου έχει αποκλειστεί και αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του.



Απίστευτο ότι ο εισαγγελέας άργησε να στείλει έγγραφο για να πιάσουν τους Βούλγαρους


 

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση βιασμού 50χρονης γυναίκας στα Κάτω Πετράλωνα. 

Δράστης ένας 34χρονος Βούλγαρος κακοποιός, ο οποίος αναζητείται γιατί σύμφωνα με την αστυνομία άργησε ο εισαγγελέας να βγάλει ένταλμα και να τον συλλάβουν ενώ τον είχαν μέσα στο σπίτι του μαζί με τον συνεργό του.

Ενώ η αστυνομία ανέμενε το ένταλμα του εισαγγελέα για να συλλάβει τους δράστες, αυτοί φαίνεται πως το έσκασαν από τον φωταγωγό και κατάφεραν μετά το έγκλημα τους να εξαφανιστούν.

Η 50χρονη κατάφερε να ξεφύγει από το διαμέρισμα του βιαστή της  πηδώντας στο διπλανό μπαλκόνι ζητώντας βοήθεια. Η γυναίκα ήταν σε κακή κατάσταση, βάναυσα χτυπημένη, όπως λένε μάρτυρες. 

Ο 34χρονος κακοποιός, βουλγαρικής καταγωγής, απασχολεί τις αρχές καιρό τώρα, και μάλιστα είναι τόσο "άντρας' που κακοποιούσε και τη μητέρα του και την ξυλοκοπούσε.

Στην εξώπορτα του σπιτιού του κακοποιού έχουν αφήσει απειλητικά σημειώματα ζητώντας να μάθουν που είναι ο 34χρονός και να παραδοθεί.



Βανδάλισαν το μνημείο αστυνομικού που σκότωσαν σύντροφοι τρομοκράτες της «Σέχτα Επαναστατών».


 

Οι υποστηρικτές τρομοκρατών βρίσκονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο χώρο, και σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, που μαζεύει και καλύπτει ακροαριστερούς επικίνδυνους για την κοινωνία και την δημόσια ασφάλεια.

Ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας, δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας, από τρομοκράτες.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα το όνομα του, δόθηκε στο δρομάκι που έπεσε νεκρός πριν από 12 χρόνια, από το χέρι ακροαριστερών τρομοκρατών και συντρόφων γνωστού πολιτικού χώρου. Μόλις είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια της πλάκας, την οποία ακροαριστεροί σύντροφοι κακοποιοί φρόντισαν και έσπασαν - βανδάλισαν.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε θανάσιμα από πολλαπλά πυρά μελών τρομοκρατικής οργάνωσης (17-6-2009)

Ο Αρχιφύλακας Αντώνιος - Νεκτάριος Σάββας γεννήθηκε το 1968 στην Νάξο και το 2009 υπηρετούσε ως Υπαρχιφύλακας στην Ελληνική Αστυνομία.

Στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια, εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων, όταν τρείς σύντροφοι τρομοκράτες, προσέγγισαν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση.

Την ευθύνη ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».



Το πείραμα της Γερμανίας: 122 άτομα θα παίρνουν 1.200 ευρώ κάθε μήνα για 3 χρόνια, χωρίς καμία υποχρέωση

 


Ένα ενδιαφέρον επιστημονικό και κοινωνικό πείραμα, με ενδιαφέρουσες προεκτάσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία, με 122 άτομα να λαμβάνουν... δίχως κόπο 1.200 μηνιαίως για τρία χρόνια.

Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση, 122 επελέγησαν, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Από την 1η Ιουνίου οι συμμετέχοντες μπορούν να λαμβάνουν 1.200 ευρώ κάθε μήνα για τρία χρόνια. Δεν πρόκειται για νέο νόμο, αλλά για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που στόχο έχει τη διερεύνηση της επίδρασης ενός άνευ όρων βασικού εισοδήματος στα άτομα που το λαμβάνουν.

Όπως εξηγεί ο Γιούργκεν Σουπ, επικεφαλής της πρωτοποριακής έρευνας από το Γερμανικό Ινστιτούτο Oικονομικών Ερευνών: «Ερευνούμε, για την ώρα σε πρώτη φάση, τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα ενός εισοδήματος άνευ όρων. Διαθέτουν μια οικονομική ασφάλεια για δύο χρόνια ύψους 1.200 ευρώ. Τι θα κάνουν με αυτά τα χρήματα; Θα τα ξοδέψουν ή θα βάλουν κάτι στην άκρη γιατί στη ζωή πάντα μπορεί κάτι να συμβεί και πρέπει να έχουν μια οικονομική κάλυψη;».

Καμία προϋπόθεση, καμία υποχρέωση

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα για την προσωπική και οικονομική τους κατάσταση και επιτρέπεται να εργάζονται όσο θέλουν κατά τη διάρκεια του πειράματος. Μοναδική τους υποχρέωση είναι «να συμπληρώσουν ονλάιν επτά ερωτηματολόγια κατά τη διάρκεια των τριών ετών της έρευνας» όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος. Τα χρήματα προέρχονται από 150.000 ιδιώτες δωρητές και δεν φορολογούνται.

Η όλη ιδέα ξεκίνησε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Το βασικό εισόδημά μου» με έδρα στο Βερολίνο. Τα μέλη του είναι πεπεισμένα ότι ένα τέτοιο βασικό εισόδημα σε όλους τους πολίτες θα μπορούσε να λύσει πολλά από τα προβλήματα της σύχρονης ζωής. Ο Γιούργκεν Σουπ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ίσως θα είχα περισσότερο θάρρος να πάρω κάποιες αποφάσεις, να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας, να αλλάξω επάγγελμα ή να αποκτήσω νέες δεξιότητες.»

Ρεαλιστική προσπάθεια ή ουτοπία;

Η συζήτηση για ένα βασικό εισόδημα για όλους είναι παλιά και έχει λάβει, όπως αναμενόταν, έντονο ιδεολογικό χαρακτήρα. Οι πολέμιοι της ιδέας ενός βασικού εισοδήματος θεωρούν ότι πρόκειται για μια «ουτοπία» ή κάνουν λόγο για «αριστερές φαντασιώσεις». Πάντως και ο Μίχαελ Μπομάιερ από το σωματείο «Το βασικό εισόδημά μου» παραδέχεται ότι τα αποτελέσματα του πειράματος παραμένουν ανοιχτά και ακόμη ασαφή. «Είμαι κάπως ανήσυχος γιατί φυσικά από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα μπορεί να προκύψει ότι το βασικό εισόδημα δεν έχει τελικά την επιτυχία, που εμείς στην έρευνά μας θεωρούμε ότι μπορεί να έχει» αναφέρει ο Μπρόμαιερ χαρακτηριστικά.

Όπως συμπληρώνει και ο επικεφαλής του πειράματος Γιούργκεν Σουπ σίγουρα με ένα τέτοιο πείραμα δεν λύνονται όλα τα προβλήματα. Αλλά βοηθά στο να δοθούν κάποιες απαντήσεις σχετικά με το τι κάνουν οι άνθρωποι με τα χρήματα που διαθέτουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο πείραμα έχει διεξαχθεί και στη Φιλανδία, με τα συμπεράσματά του όμως να παραμένουν διφορούμενα. Αντίστοιχη έρευνα, χρηματοδοτούμενη μάλιστα με δημόσιο χρήμα, διεξήχθη και στον Καναδά, διακόπηκε όμως γρήγορα για πολιτικούς λόγους. Στη Γερμανία μέχρι στιγμής κανένα μεγάλο κόμμα δεν στηρίζει την ιδέα ενός άνευ όρων βασικού εισοδήματος.


Πηγή: iefimerida.gr




Πώς το Messenger «κατασκοπεύει» την ιδιωτική μας ζωή

 


Το Facebook έχει αναβαθμίσει το Messenger τόσο πολύ που μπορεί να κάνει κλήσεις, να στέλνει μηνύματα και να τραβάει φωτογραφίες χωρίς να ειδοποιεί τον χρήστη, κάτι που ανησυχεί τους χρήστες του παγκοσμίως.

Οι ειδικοί του τεχνολογικού κλάδου έχουν έρθει σε συμπέρασμα πως το Messenger της εταιρείας Facebook είναι ο νέος τρόπος παρακολούθησης των μεγάλων εταιρειών.

Γιατί οι άνθρωποι να σκέφτονται ότι το Messenger τους παρακολουθεί

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν στο κινητό τους την εφαρμογή messenger, δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι εφαρμογή εγκαθιστούν στη συσκευή τους και τι ακριβώς έχουν αποδεχτεί στους όρους εγκατάστασης της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Η εφαρμογή της Facebook, Messenger -σύμφωνα με την ιστοσελίδα pagenews.gr- έχει «κατέβει» περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο φορές, χωρίς κανένας να αναρωτηθεί και να ρωτήσει για τους νέους κανονισμούς του τεχνολογικού κολοσσού.

– Η εφαρμογή messenger μπορεί να αλλάξει σύνδεση δικτύου αυτόνομα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το Wi-Fi χωρίς να ειδοποιεί το χρήστη, να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να ζητήσει από τους χρήστες την άδεια τους, καθώς αυτές οι κλήσεις μπορεί να κοστίζουν χρήματα. Έχει την άδεια να στέλνει μηνύματα σε οποιοδήποτε αριθμό χωρίς να ζητά άδεια από τον χρήστη.

Η εφαρμογή Facebook Messenger μπορεί να καταγράψει τι λέτε εκτός και εντός της εφαρμογής χωρίς την άδειά σας ή οποιαδήποτε επιβεβαίωση,  να ενεργοποιήσει την κάμερα του τηλεφώνου και να κάνει λήψη φωτογραφιών και βίντεο ανά πάσα στιγμή χωρίς να σας ζητήσει άδεια. Μπορεί να ψάξει στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις σας και να μοιράσει τα δεδομένα αυτά με 3 party. Επίσης έχει την δυνατότητα να διαβάσει τις επαφές του τηλεφώνου

Μπορεί επίσης να δει με ποιες επαφές επικοινωνείτε περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων και των email. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να μοιράσει με άλλες εταιρείες αυτά τα δεδομένα χωρίς τη συναίνεσή σας.

Τα περισσότερα από αυτά παραβιάζουν το προσωπικό απόρρητο του χρήστη

Ωστόσο, το Facebook έχει εξηγήσεις σχετικά με αυτούς τους όρους

– Η εφαρμογή Messenger δεν κατασκοπεύει τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας. Χρειάζεται τον της κάμερας για να επιτρέπει στους χρήστες να τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο μέσω της εφαρμογής και να μοιράζονται αυτά τα αρχεία στο προφίλ τους.

– Δεν κατασκοπεύει τις ηχογραφήσεις. Για να εγγράψετε φωνητικά μηνύματα, να τραβήξετε βίντεο ή να πραγματοποιήσετε φωνητικές κλήσεις, χρειάζεται τη συγκατάθεση του χρήστη.

– Η εφαρμογή Messenger δεν κατασκοπεύει τις τηλεφωνικές κλήσεις. Χρειάζεται την άδεια του χρήστη για να επιτραπεί στους χρήστες να καλούν ο ένας τον άλλον.

– Δεν κατασκοπεύει τα μηνύματα σας. Η εφαρμογή Facebook Messenger χρειάζεται τη συγκατάθεση του χρήστη για την ανάγνωση μηνυμάτων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι τα μηνύματα έχουν σταλεί.

– Η εφαρμογή Facebook Messenger δεν κατασκοπεύει τις επαφές του χρήστη από το τηλέφωνο. Χρειάζεται τη συγκατάθεση του χρήστη για να διαβάσει όλες τις επαφές που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή.

– Δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμογή Android ζητά παρανοϊκές άδειες για να λειτουργήσει “τέλεια” σε ένα smartphone ή tablet, αλλά τώρα φαίνεται πως οι άνθρωποι συνειδητοποιούν την απάτη και αρχίζουν να υψώνουν τη φωνή τους.

Οι εφαρμογές επικοινωνίας όπως το Messenger, WhatsAPP και άλλες δεν μπορούν να κατασκοπεύσουν τα μηνύματά σας χωρίς τη άδεια σας, οπότε μην ξεχάσετε να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις άλλη φορά που θα θελήσετε να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή στην συσκευή σας.


Πηγή: in.gr



Στην Αίγυπτο σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός

 


Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας αλλά και την ελληνική κοινότητα.

Στις 12.00 (ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι , στο Προεδρικό Μέγαρο Al-Ittihadiya, στο Κάιρο. Μετά το πέρας των επαφών οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις.

Στις 15.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπουλί, στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Στις 16.10 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια.

Στις 18.45 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο πρωθυπουργός ακολούθως θα επισκεφτεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξανδρείας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξανδρείας όπου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα Ελληνικά Σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.



Ανεξέλεγκτο το ΑΠΘ - Ολονύχτια κορονοπάρτι - Κοπέλα έπεσε σε φρεάτιο

 


Ακόμη ένα κοροπάρτι διοργανώθηκε προχθές το βράδυ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Εκατοντάδες άτομα διασκέδασαν ανενόχλητα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται προκαταρκτικές έρευνες κατόπιν εισαγγελικής εντολής για να εντοπιστεί ο διοργανωτής των πάρτι του ΑΠΘ.

Μια 19χρονη κοπέλα, η οποία συμμετείχε στο κορονοπάρτι στο ΑΠΘ, έπεσε σε φρεάτιο της Φιλοσοφικής Σχολής και παρέμεινε εκεί αναίσθητη για αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το thestival, η νεαρή διασκέδαζε με την παρέα της στο ολονύχτιο πάρτι που διεξαγόταν σε υπαίθριο χώρο του ακαδημαϊκού ιδρύματος, και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.



Τήνος: «Είστε ο κύριος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός;»

 



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκουράστηκε για δύο ημέρες στην Τήνο. 

Ο πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Τήνο, με το πλοίο της γραμμής, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα, για λίγες στιγμές χαλάρωσης. Στην παραλία Μπάλος μίλησε με πολλούς από τους λουόμενους που ήταν εκεί και δέχτηκε με χαρά να φωτογραφηθεί με δύο μικρά κοριτσάκια που του ζήτησαν να έχουν μια selfie μαζί του.

Χαρακτηριστικό ήταν ένα τρυφερό ανθρώπινο σκηνικό που ο Πρωθυπουργός σηκώθηκε, πλησίασε τα δύο παιδιά μίλησε μαζί τους και έβγαλε τη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω. 

Τα δύο κορίτσια ανέβασαν τη φωτογραφία στο Instagram. Μια εικόνα που σίγουρα θα έχουν να θυμούνται στο πέρασμα των χρόνων.









Θρίλερ με Κινέζο αρχικατάσκοπο: Αυτομόλησε στις ΗΠΑ και έκανε αποκαλύψεις για τον κορωνοϊό;

 


Ο υφυπουργός Εθνικής Ασφάλειας της Κίνας έφυγε από τη χώρα του μέσω Χονγκ Κονγκ και αναζήτησε καταφύγιο στις ΗΠΑ - Ο Κινέζος αξιωματούχος αποκάλυψε στην κυβέρνηση Μπάιντεν, αν ο κορωνοϊός «ξέφυγε» από εργαστήριο στην Ουχάν

Υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος, που αυτομόλησε στις ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με την κόρη του, μέσω Χονγκ Κονγκ, αποκάλυψε στην κυβέρνηση Μπάιντεν πληροφορίες για την «διαρροή» του κορωνοϊού από επιστημονικό εργαστήριο στην Ουχάν, γεγονός που έκανε τον Λευκό Οίκο να θέλει να ερευνήσει εκ νέου την προέλευση του

θανατηφόρου ιού. Η θεωρία πως ο κορωνοϊός «ξέφυγε» από το Ινστιτούτο Ιολογίας στην Ουχάν ή από άλλο επιστημονικό εργαστήριο της κινεζικής πόλης χαρακτηρίστηκε «θεωρία συνωμοσίας» από πολλούς, αν και είναι γνωστό πως στα εργαστήρια της Ουχάν οι επιστήμονες ερευνούσαν κορωνοϊούς προερχόμενους από νυχτερίδες.

Πρόκειται για τον 57χρονο Ντονγκ Τζινγκγουέι, υφυπουργό στο υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας της Κίνας, το οποίο είναι ταυτόσημο με τις Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας. Ο Τζινγκγουέι είχε τεθεί επικεφαλής αρχικατάσκοπος σε αρκετές υποθέσεις από τον Απρίλιο του 2018. Η είδηση πως ο ανώτατος Κινέζος αξιωματούχος αυτομόλησε στις ΗΠΑ ήρθε στο φως τις τελευταίες μέρες, μετά από φήμες που κυκλοφόρησαν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet του Χαν Λιαντσάο, πρώην αξιωματούχου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αυτομόλησε στις ΗΠΑ μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις στην πλατεία Τιενανμέν το 1989.

Στο tweet που έκανε στις 16 Ιουνίου ο Κινέζος πρώην αξιωματούχος αναφέρει πως ο Τζινγκγουέι αυτομόλησε στις ΗΠΑ. Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι η αυτομόληση του Τζινγκγουέι συζητήθηκε στη συνάντηση Κινέζων και Αμερικανών αξιωματούχων στην Αλάσκα τον Μάρτιο, αλλά οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να παραδώσουν τον Κινέζο αρχικατάσκοπο. Τον περασμένο Μάρτιο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είχαν συναντηθεί με ανώτατους Κινέζους αξιωματούχους σε μια πρώτη τετ α τετ επαφή, μετά την εκλογή Μπάιντεν, για να διερευνήσουν θέματα που αποτελούν σοβαρές εστίες διαφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως το εμπόριο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Θιβέτ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αρνήθηκε να παραδώσει στην Κίνα τον αρχικατάσκοπο

Ο Χαν υποστηρίζει πως στη σύνοδο της Αλάσκας ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αρνήθηκε να παραδώσει τον Κινέζο αρχικατάσκοπο και επιμένει πως ο Ντονγκ Τζινγκγουέι έχει «εξαφανιστεί» από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πάντως, από κινεζικής πλευράς η είδηση δεν επιβεβαιώνεται, μάλιστα, στις 18 Ιουνίου η εφημερίδα South China Morning Post, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα, πως ο Τζινγκγουέι συμμετείχε σε σεμινάριο για στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, τα οποία καλούσε να βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω παρείσφρησης ξένων στοιχείων στις τάξεις της κινεζικής αντικατασκοπείας.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος του BBC Τζον Σίμσον έγραψε στο Twitter: «Κυκλοφορούν φήμες σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο - τίποτα ουσιώδες ακόμα - πως ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κινεζικής αντικατασκοπείας, ο Ντονγκ Τζινγκγουέι, έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ. Αν αυτό αποδειχθεί πως είναι αλήθεια, θα ανακαλύψουμε σύντομα αν ο κορωνοϊός ξεκίνησε πραγματικά από τα εργαστήρια της Ουχάν. Και ακόμα πολλά περισσότερα».


Εύα Παυλάτου

protothema.gr



Αλλοδαπός Βούλγαρος ο δράστης του βιασμού στα Πετράλωνα

 



Βούλγαρος ο κακοποιός που βίασε και χτύπησε την 50χρονη που κατάφερε να ξεφύγει αιμόφυρτη, σε άθλια κατάσταση, και χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λέξη.

Το θύμα είχε πάει να καθαρίσει την πολυκατοικία και έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, καταλήγοντας στο νοσοκομείο χτυπημένη και βιασμένη στο σώμα και στην ψυχή.

Ο Βούλγαρος κακοποιός παραμένει άφαντος και εξακολουθεί να αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί.

Σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη δικογραφία για παράνομη κατακράτηση και βιασμό.

Ο δράστης σύμφωνα με μάρτυρα είναι ψηλόλιγνος περίπου στα 25 και μετά την πράξη του διέφυγε από το διαμέρισμα.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο κακοποιός καθημερινά μάλωνε με την μητέρα του, εξού και γειτόνισσα που άκουσε φωνές από την καθαρίστρια θεώρησε ότι πρόκειται γιά ένα ακόμη τσακωμό μεταξύ μητέρας – γιου.

Η 50χρονη, είπε στους αστυνομικούς ότι βίωσε φριχτά βασανιστήρια απο τον κακοποιό, και την πολυκατοικία αυτή την καθάριζε μία φορά την εβδομάδα εδώ και καιρό.