Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Όχι μόνο ανιστόρητος ο Τσιρώνης αλλά πήγε και την βλακεία σε άλλο επίπεδο



Μάλλον τους στέλνουν από την κυβέρνηση να ξεφτιλιστούν και όποιος τσιμπήσει αλλιώς δεν εξηγείται.

Ο Τσιρώνης σήμερα στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για  «Σλαβομακεδόνες» συμμάχους του Παύλου Μελά, ώστε να υπερασπιστεί το ξεπούλημα τους ονόματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αυτή η στελεχάρα της κυβέρνησης ο Γιάννης Τσιρώνης, είπε: «Ο Παύλος Μελάς μαζί με αυτούς που σήμερα βαφτίζονται εχθροί, τους Σλαβομακεδόνες, πολεμούσε ενάντια στους Βούλγαρους. Από το 1890 μέχρι το 1913 ήταν σύμμαχοί μας, δίναμε μάχη να μην πουν τον εαυτό του “Βούλγαρο” και να αυτοπακολούνται “Μακεδόνες”».

Το τερμάτισε για να μην το αφήσει στεγνό λέγοντας κιόλας ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει λαός με χίλια χρόνια ιστορίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας αλλά και της... Βραζιλίας!

Απολαύστε τον :




Αμετανόητος και μέσα στο ψέμα ο Τόσκας επιμένει να κοροϊδεύει και να μιλάει για αστυνόμευση



Μετά την δολοφονική επίθεση στα ΜΑΤ από τους αντιεξουσιαστές, και μετά την καταδρομική σήμερα στο υπουργείο ανάπτυξης υπέρ του εκτελεστή της 17Ν Κουφοντίνα, αντί ο κ. Τόσκας να ζητάει συγνώμη και παραιτείτε για να επιστρέψει στην σύνταξη του, αυτός συνεχίζει να λέει ψέματα και να εξαπατά τους Έλληνες και τους αστυνομικούς.

Βγήκε πάλι ο αμετανόητος συνταξιούχος ακατάλληλος και δοτός αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ούτε λίγο, ούτε πολύ, και υποστήριξε ότι είναι... «αβάσιμες υπόνοιες» τα όσα καταγγέλλονται για άβατο στα Εξάρχεια.

Απαντώντας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο προκλητικός κ. Τόσκας παρουσίασε τα Εξάρχεια σε πλήρη αστυνομικό έλεγχο κοροιδεύοντας ακόμα και τους ίδιους τους αστυνομικούς. Με θράσος λοιπόν και λέγοντας αισχρά ψέματα ο κ. Τόσκας υποστήριξε, «διενεργούνται -σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο-στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι,αλλά και εξειδικευμένες δράσεις (πεζές-εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων-ομάδων ελέγχου), αφενός μεν για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε μορφής παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες», αφήνωντας άφωνο το κοινοβούλιο και όσους σοβαρούς βουλευτές τον άκουγαν.




Κ. Μητσοτάκης : Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της βίας και της ανομίας



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Μίλησα σήμερα με τον επικεφαλής τους. Δεν του εξέφρασα απλά τη συμπαράστασή μου. Τον διαβεβαίωσα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προστατεύσει και θα στηρίξει την αστυνομία. Και θα την αφήσει επιτέλους να κάνει τη δουλειά της. Και αυτό το μήνυμα θέλω να το ακούσουν όλες οι γυναίκες και οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας.

Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι  μόνο ο πρωθυπουργός των φόρων και του ψέματος αλλά  και ο πρωθυπουργός  της βίας  και της ανομίας. Η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων. Ούτε τις διώκει, ειδικά όταν πρόκειται για τις φιλικές της "συλλογικότητες" και τους κάθε λογής Ρουβίκωνες. Έχει παραδώσει ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες. Έχει αφήσει τα πανεπιστήμιά μας να μετατραπούν σε γιάφκες και ορμητήρια παραβατικών ομάδων στο όνομα δήθεν της προστασίας του ασύλου. 

Η ασφάλεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον προσωπικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν.  Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες: Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσω τη νομιμότητα στη χώρα. Ώστε να φέρουμε ξανά την ηρεμία στην καθημερινότητα και την αισιοδοξία σε κάθε Έλληνα πολίτη».


Σύλληψη ληστή στο Παγκράτι με το αποφυλακιστήριο στην τσέπη ! Πάλι εκτεθειμένοι Παρασκευόπουλος - Κοντονής




Αμετανόητοι οι Παρασκευόπουλος - Κοντονής επιμένουν να συντηρούν τον νόμο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και της ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ με το αποφυλακιστήριο στην τσέπη συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τα ξημερώματα της Κυριακής, ένας Γεωργιανός ληστής, που μαζί με έναν ομοεθνή του, επιχείρησαν να εισέλθουν σε πολυκατοικίας στην οδό Αριστονίκου, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο.

Ο κακοποιός, ηλικίας 35 ετών, συνελήφθη μαζί με τον ομοεθνή συνεργό του, στις 04:30 τα ξημερώματα. Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν ξεκίνησε να λέει πως «είμαι καλό παιδί εγώ, είμαι καλός». 

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν διαπίστωσαν πως... το καλό παιδί, πήγε να διαρρήξει διαμερίσματα, έχοντας το αποφυλακιστήριο στην τσέπη. 




Ανατροπή! Προκαταβολή στον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος – Πληρωμή κάθε μήνα – Τι αλλάζει στην εφορία




Τα πάνω κάτω θα φέρει η εφορία για όλους. Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα βρεθούν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ κάθε μήνα. Για να εξασφαλίσει τα έσοδα που προϋπολογίζει από τους φόρους το κράτος βάζει προκαταβολή με βάση το εκκαθαριστικό της προηγούμενης χρονιάς.

Ουσιαστικά το σχέδιο προβλέπει να ακολουθηθεί το σύστημα που ακολουθείται αυτή τη στιγμή για τον φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης σε μισθωτούς και σε συνταξιούχους σε όλο το φάσμα των φορολογουμένων, δηλαδή, και στους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και στους αγρότες και να συμπεριλάβει όλους τους φόρους, όπως είναι ο φόρος των ακινήτων.

Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν κάθε μήνα, από την αρχή κάθε χρόνου, προκαταβολικά τον φόρο σε 12 μηνιαίες δόσεις με βάση τα εισοδήματα και τα κίνητα που δήλωσαν το περασμένο έτος.

Με λίγα λόγια εάν ένας φορολογούμενος έχει για το 2018 (εκκαθάριση φόρου 2017) να πληρώσει φόρο 1.500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ θα πληρώνει κάθε μήνα 125 ευρώ για τον φόρο εισοδήματος (από 1/1/2019) και 41,6 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Αφού δηλαδή εξοφλήσει ως το τέλος του έτους τις πληρωμές με τις υπάρχουσες δόσεις ο κάθε φορολογούμενος θα ξεκινήσει να προκαταβάλει τον φόρο για το 2018 με βάση τα περσινά εισοδήματα.

Όταν υποβληθούν και εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις 2019 για τα εισοδήματα του 2018 θα γίνει συμψηφισμός και οι υπόλοιπες δόσεις θα διαμορφωθούν ανάλογα με το νέο εισόδημα.

Το νέο σύστημα φαίνεται ότι έχει την έγκριση των θεσμών, καθώς δεν είναι μακρυά από την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το πως θα εισπράττεται ο φόρος από ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Αν θα καλούνται δηλαδή να πληρώνουν το ποσό κάθε μήνα ή αν θα γίνεται αυτόματη ανάληψη από τον τραπεζικό λογαριασμό τους.


Πηγή : newsit.gr


ΙΟΒΕ: Επιδείνωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη το Μάιο



Οριακή ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος, με επιδείνωση όμως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, σημειώνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην "Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας", που δημοσίευσε για το μήνα Μάιο.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος συνεχίζει την ήπια ανοδική τάση του και διαμορφώνεται τον Μάιο στις 104,2 μονάδες (από 103,6 τον Απρίλιο), επανερχόμενος στο επίπεδο του Φεβρουαρίου.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των επιμέρους δεικτών των επιχειρηματικών προσδοκιών στις Υπηρεσίες και τις Κατασκευές, ενώ αντίθετα η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχωρεί. Η άνοδος του δείκτη είναι συμβατή με τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία, όπου καταγράφεται συνολικά ήπια μεγέθυνση, με σχετικά ισχυρότερη δυναμική στους εξωστρεφείς κλάδους.

Στην πλευρά των νοικοκυριών, η σταθεροποίηση του διαθέσιμου εισοδήματος σε χαμηλά επίπεδα και η προοπτική για πιέσεις στα επίπεδα των συντάξεων και φορολογίας είναι εύλογο πως λειτουργεί αρνητικά, παρά τη σταδιακή αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας.

Συνολικά, καθώς ολοκληρώνεται το τρέχον Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, η οικονομία κινείται σε θετικό, αν και ήπιο ρυθμό ανάπτυξης. Πολύ σημαντικές αβεβαιότητες όμως παραμένουν τόσο για τους ακριβείς όρους εξόδου από το Πρόγραμμα όσο και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας μεσοπρόθεσμα και, συνολικά, για το αν η οικονομία μπορεί να τεθεί σε πορεία σύγκλισης προς τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Το πλαίσιο αξιολόγησης της δημοσιονομικής και μεταρρυθμιστικής πολιτικής μετά τον Αύγουστο, η προαιρετική δυνατότητα άντλησης ρευστότητας από τους εταίρους και πιστωτές, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, είναι σημαντικά ζητήματα για τα οποία ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Ενδεχόμενες σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της πολιτικής και των εξωτερικών σχέσεων πιθανώς θα επηρεάσουν επίσης τις οικονομικές προσδοκίες κατά τους επόμενους μήνες.

Αναλυτικότερα:

- στη Βιομηχανία, το ισοζύγιο των εκτιμήσεων για τις παραγγελίες και τη ζήτηση επιδεινώνεται, ενώ το ισοζύγιο στις εκτιμήσεις για τα αποθέματα αποκλιμακώνεται, με τις προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες να παραμένουν αμετάβλητές

- στις Κατασκευές, οι προβλέψεις για το πρόγραμμα εργασιών των επιχειρήσεων, αλλά και εκείνες για την απασχόληση βελτιώνονται

- στο Λιανικό Εμπόριο, οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις βελτιώνονται σημαντικά, οι θετικές προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους ενισχύονται, όμως ο δείκτης του ύψους των αποθεμάτων αυξάνεται, γεγονός που υποδηλώνει λιγότερες ρευστοποιήσεις

- στις Υπηρεσίες, οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων και την τρέχουσα ζήτηση ενισχύονται, ενώ αντίθετα οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή της επιδεινώνονται ελαφρά

- στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, οι αντίστοιχες για την οικονομική κατάσταση της χώρας και η πρόθεση για αποταμίευση βελτιώνονται αισθητά, ενώ στις προβλέψεις για την πορεία της ανεργίας καταγράφεται οριακή βελτίωση.


Πηγή : reader.gr


Προπηλάκισαν με βρισιές την Θ. Τσάκρη και της φώναζαν να φύγει από το χωριό Κερασιά




Επίθεση δέχτηκε η βουλευτής του Σύριζα Θ.Τζάκρη η αλλιώς μνημονιουπογράφουσα από κάθε κόμμα που περνάει,  σε καφενείο στο χωριό Κερασιά.

Καλά πληροφορημένες πηγές του edessaika.gr αναφέρουν,ότι η βουλευτής επισκέφθηκε το χωριό για να δει τις ζημιές που έγιναν από την σημερινή χαλαζόπτωση και επίσης να ενημερώσει τους παραγωγούς της περιοχής, ότι αύριο αναμένεται να επισκεφθεί ο ΕΛΓΑ την περιοχή για να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής της παραγωγής.

Από ότι φαίνεται η κυρία Τζάκρη, σε ένα καφενείο που επισκέφθηκε, οι θαμώνες της επιτέθηκαν με βρισιές και της φώναζαν να φύγει από το χωριό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του edessaika.gr ,η βουλευτής τους απαντούσε ότι δεν φεύγει και έτσι τα ”αίματα άναψαν”.

Η κυρία Τζάκρη,είχε επισκεφθεί το χωριό χωρίς την συνοδεία κάποιων αστυνομικών και την ” έσωσαν” από τα χειρότερα οι πιο ψύχραιμοι που βρίσκονταν στο συμβάν.


Ανατριχιαστικό: Τεράστιο κλαδί καρφώθηκε στον ώμο 36χρονου Λευκορώσου κι εκείνος φώναζε «Είμαι ο Groot!»



Τέρας ψυχραιμίας από την στιγμή που φτάνει στο νοσοκομείο, εκείνος εξακολουθεί να γελά, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να δει το τραύμα του.

Μετά από το τρομακτικό ατύχημα που είχε με το ανεμόπτερό του, αφού είχε την ψυχραιμία να κάνει και χιούμορ με τους γιατρούς, είναι πράγματι αξιοθαύμαστο. Ο λόγος για τον Λευκορώσο Ιβάν Κρασούσκι, ο οποίος πετούσε με ανμεόπτερο και καρφώθηκε σε δέντρο με αποτέλεσμα ένα χοντρό κλαδί να διαπεράσει τον ώμο του. 

Όταν λοιπόν έφτασε στο νοσοκομείο, έκανε πλάκα με το ατύχημά του, λέγοντας: «Είμαι ο Groot», τον χαρακτήρα από την ταινία «Οι φύλακες του Γαλαξία», ένα δέντρο δηλαδή που περπατάει. Από την στιγμή που φτάνει στο νοσοκομείο, εκείνος εξακολουθεί να γελά, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να δει το τραύμα του. 

«Όλοι γνωρίζουν τέλος πάντων, ότι οι γιατροί θα διαρρεύσουν τις φωτογραφίες, οπότε δεν έχω κάτι να κρύψω. Κοιτάξτε!», φαίνεται να λέει ο Κρασούσκι. Ο στωικός Λευκορώσος είναι γεμάτος αίματα, κάθεται σε ένα κρεβάτι, ενώ το κλαδί παραμένει καρφωμένο αγέρωχα μέσα στον ώμο του. Εξήγησε, ότι αρχικά ένιωσε τυχερός που δεν έπαθε τίποτα. 

«Σκέφτομαι, έπεσα τόσο μαλακά, όλα είναι οκ. Σηκώθηκα να φύγω και τότε ένιωσα κάτι να με... κρατά πίσω. Κοίταξα και είδα αυτό το γιγάντιο κούτσουρο. Έσκισα το μπλουζάκι μου και είδα μέσα στον ώμο μου ένα κλαδί, χοντρό σαν καρπούζι», σημείωσε.


Στο σημείο έφρασε ένας πρώην συμμαθητής του και τον βοήθησε να φύγει από το σημείο της πτώσης, κρατώντας τις άκρες του κλαδιού. 

«Πολλοί άνθρωποι ήρθαν και το είδαν. Μου είπαν: "είσαι τρελός; εάν το βγάλεις, θα πεθάνεις από αιμορραγία". Κι εγώ ήμουν κάπως έτσι: Είμαι ο Groot!», ανέφερε χαριτολογώντας.

Όσο για το συμπαθές κινούμενο δέντρο, τον Groot, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην επιτυχία του 2014 «Φύλακες του Γαλαξία» έγινε η πιο καλτ φιγούρα σε ταινία με σούπερ ήρωες, ενώ τη φωνή του στον δάνεισε ο Βιν Ντίζελ.



Πηγή : protothema.gr


Έτοιμη για επενδύσεις στην Ελλάδα η νέα γενιά εφοπλιστών! Ανοίγουν τα Ποσειδώνια



Από το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου η καρδιά της παγκόσμιας Ναυτιλίας χτυπά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo όπου φιλοξενείται για μια ακόμη χρονιά η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια».

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 18.00 από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Kitack Lim, η Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Violeta Bulc και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης.

Η έκθεση έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα μας επιχειρεί να προσελκύσει ξένες αλλά και ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό έχοντας να ανταγωνιστεί άλλα ναυτιλιακά κέντρα όπως το Ντουμπάι που δίνει ξανά το παρόν στην έκθεση. Παράλληλα η νέα γενιά εφοπλιστών, όπως ο Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης, δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον και έτοιμη να επενδύσει στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά πως "όταν οι ξένοι μεγάλοι όμιλοι δουν τους αντίστοιχους ελληνικούς να επενδύουν στη χώρα τους, τότε εκείνοι θα ακολουθήσουν". Παράλληλα δείχνει ενδιαφέρον και για φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα με τον κ. Κασιδόκωστα-Λάτση να αναφέρει σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι το επόμενο μεγάλο επενδυτικό βήμα της Latsco Shipping της ναυτιλιακής εταιρείας του Ομίλου Λάτση θα είναι στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers).

Ωστόσο στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών με αφορμή το γενικότερο κλίμα του διεθνούς ανταγωνισμού στην Ναυτιλία και την πρόθεση της κυβέρνησης να πείσει εταιρείες να υψώσουν στα πλοία τους την ελληνική σημαία επισημαίνουν πως θα πρέπει να γίνει πιο «φιλικό» προς τις επιχειρήσεις το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται. Όπως λένε θα πρέπει σε κάθε λιμάνι σε όλο τον κόσμο να κυματίζει σε εμπορικά πλοία η ελληνική σημαία και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο με τα αρμόδια υπουργεία τα οποία δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε εξαγγελίες αλλά να υλοποιούν και τις προτάσεις που τους έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Οι έλληνες πλοιοκτήτες, τονίζουν, επιθυμούν να μείνουν και να δραστηριοποιούνται στη χώρα που γεννήθηκαν και ζουν οι ίδιοι και οι δικοί τους άνθρωποι.

Ρεκόρ στα φετινά Ποσειδώνια


Συνολικά 1.920 εκθέτες από 92 χώρες είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο, που γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια του.

Καταγράφοντας ρεκόρ όλων των εποχών, τόσο σε αριθμό συμμετοχών όσο και σε εκθεσιακό χώρο, ο πήχης ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά για τους διοργανωτές σε ό,τι αφορά τον αναμενόμενο αριθμό επισκεπτών στην έκθεση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η αύξηση κατά 16% της ζήτησης για εκθεσιακό χώρο σε σύγκριση με την προηγούμενη διοργάνωση των Ποσειδωνίων μαρτυρά τη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας και το επιβλητικό μέγεθος του ελληνόκτητου στόλου, ο οποίος ελέγχει τα περισσότερα πλοία και διαθέτει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα μεταφοράς φορτίου παγκοσμίως - περίπου το 20% του παγκόσμιου στόλου σε DWT.

Συνολικά 22 χώρες, μέσα από τα εθνικά τους περίπτερα στα Ποσειδώνια 2018, θα παρουσιάσουν τα δικά τους ναυτιλιακά προϊόντα και υπηρεσίες σε ένα εξειδικευμένο κοινό ναυτιλιακών στελεχών, αλλά και θεσμικών φορέων του κλάδου.

Η Βραζιλία και η Πολωνία συμμετέχουν για πρώτη φορά με εθνικά περίπτερα στην έκθεση, πλάι σε ήδη καταξιωμένες, παραδοσιακές ναυπηγικές δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, και σε παραδοσιακούς ευρωπαϊκούς εκθέτες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ολλανδία.

Στον κατάλογο των εκθετών συγκαταλέγονται ακόμα η Azerbaijan Caspian Shipping, η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, η Bahri, η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και η International Maritime Industries, το νέο κολοσσιαίο ναυπηγείο της Saudi Aramco. Ακόμη και η Cruise Lines International Association (CLIA) θα συμμετάσχει φέτος στα Ποσειδώνια 2018, κάνοντας το ντεμπούτο της σε μια έκθεση που δεν έχει θέμα την κρουαζιέρα.

Όπως λένε οι διοργανωτές η λίστα των εκθετών διευρύνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με μια μεγάλη γκάμα εταιρειών, από την AIRBUS Defence και την Space Geo, μέχρι τη MAN Trucks και την SAP που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στον τομέα του ERP, και από την Gazpromneft Lubricants και τις μεγάλης εξειδίκευσης εταιρείες πρόγνωσης καιρού Weathernews και Storm Geo, μέχρι τα ελληνικά λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου που θα έχουν την πρώτη ανεξάρτητη συμμετοχή τους στα φετινά Ποσειδώνια.

Ξεχωριστή θέση στα Ποσειδώνια 2018 κατέχει το πληθωρικό πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων, με περισσότερες από 40 ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, σεμινάρια, ομιλίες και διασκέψεις για όλα τα κρίσιμα θέματα της ναυτιλιακής αγοράς, το οποίο καθορίζει για άλλη μια φορά την παγκόσμια ναυτιλιακή ατζέντα και προβάλλει τις προοπτικές μιας βιομηχανίας που βρίσκεται στο επίκεντρο των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων.

Εκτιμάται ότι η διοργάνωση των Ποσειδωνίων, κάθε δύο χρόνια, αποφέρει συνολικά έσοδα 62 εκατ. ευρώ στις τοπικές επιχειρήσεις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων και των μεταφορών.


Βυθούλκας Διονύσης
ΤΑ ΝΕΑ


Νέα Δημοκρατία : Η κατάσταση με την βία και την ανομία έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο.



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κατάσταση με την βία και την ανομία έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο. 

Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων δέχθηκαν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη δολοφονικές επιθέσεις με στόχο την αφαίρεση της ζωής τους. 

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, δημοσίως πια καταγγέλλουν τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα ότι αρνείται να τους δώσει την εντολή να συλλάβουν τους μπαχαλάκηδες. Και εκείνος, ζώντας εκτός τόπου και χρόνου, παραχωρεί συνεντεύξεις στις οποίες τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα».


Αντί για χρήματα το ΑΤΜ στη Λάρισα έβγαζε… νιαουρίσματα!



Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι έσπευσαν στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας για να εξυπηρετηθούν αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Από το ΑΤΜ ακούγονταν διάφοροι θόρυβοι καθώς και ένα… απεγνωσμένο νιαούρισμα ενός συμπαθητικού τετραπόδου, που εγκλωβίστηκε.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε ένα όχημα της Πυροσβεστικής με δύο άντρες, που ανέλαβαν τον απεγκλωβισμό της γάτας.

Άγνωστο βέβαια το πώς κατάφερε το οικόσιτο να μπει σε έναν χώρο που πολλοί στο παρελθόν… προσπάθησαν ανεπιτυχώς…


Πηγή : onlarissa.gr


Βία και ανομία παντού! Ξύλο μεταξύ αλλοδαπών στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο


Ανεξέλεγκτη η βία και η ανομία στην χώρας μας!!

Πολύ ξύλο το μεσημέρι του Σαββάτου στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο όταν ομάδες αλλοδαπών μικροπωλητών συνεπλάκησαν μεταξύ τους για τον έλεγχο του παράνομου εμπορίου.

Οι συμπλοκές αυτές δεν είναι σπάνιες πολλές φορές και με κίνδυνο των λουομένων αντίπαλες ομάδες αλλοδαπών παράνομων μικροπωλητών συμπλέκονται μεταξύ τους για τον έλεγχο του παρεμπορίου στην παραλία. 

Αυτή την φορά κινδύνεψαν αθώοι πολίτες από την ανεξέλεγκτη σύγκρουση των κακοποιών αλλοδαπών, που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους να εκτοξεύονται αντικείμενα και στη συνέχεια να ξεσπά μάχη σώμα με σώμα. 

Δείτε το video από το kallitheaonline  :




«Πρωταθλήτρια» κόσμου η Ελλάδα στα περιστατικά λεμφώματος Hodgkin



Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες νέες διαγνώσεις του λεμφώματος Hodgkin, ενός καρκίνου των λεμφοκυττάρων. Η χώρα μας έχει τα περισσότερα νέα περιστατικά παγκοσμίως: 5,3 ανά 100.000 ανθρώπους το 2016, ενώ ο μέσος όρος διεθνώς είναι ένα νέο περιστατικό ανά 100.000 ανθρώπους.

Αυτό προκύπτει από μια νέα παγκόσμια μελέτη-πανόραμα του καρκίνου, που καλύπτει 195 χώρες κατά την περίοδο 1990-2016 και δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό ογκολογίας «JAMA Oncology».

Ομως, παρόλο που υπάρχουν αναλογικά τα περισσότερα νέα περιστατικά στην Ελλάδα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους θανάτους από λέμφωμα Hodgkin, καθώς οι περισσότεροι συμβαίνουν στο Αφγανιστάν (2,2 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους).

Η μελέτη δείχνει ότι οι καρκίνοι των πνευμόνων και του παχέος εντέρου παραμένουν οι κύριες αιτίες θανάτου από καρκίνο στον κόσμο. Αυτοί οι δύο καρκίνοι, όπως και του δέρματος, που συνδέονται με τον τρόπο ζωής και τις συμπεριφορές των ανθρώπων, εμφανίζουν αυξητική τάση κατά την τελευταία δεκαετία. Από την άλλη, μείωση εμφανίζουν αρκετοί καρκίνοι λοιμώδους αιτιολογίας που οφείλονται σε μικροοργανισμούς (τραχήλου μήτρας, στομάχου κ.α.).

Το 2016, διαγνώσθηκαν 17,2 εκατομμύρια περιστατικά κάθε είδους καρκίνου διεθνώς, εμφανίζοντας αύξηση 28%, σε σχέση με πριν δέκα χρόνια, ενώ υπήρξαν 8,9 εκατομμύρια θάνατοι λόγω καρκίνου. Στις περισσότερες χώρες μεταξύ 2006-2016 καταγράφεται μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο, αλλά αύξηση των νέων περιστατικών.

Ο καρκίνος του μαστού παραμένει η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, ενώ των πνευμόνων στους άνδρες. Ο καρκίνος των πνευμόνων είναι η Νο 1 αιτία θανάτου από καρκίνο διεθνώς, με σχεδόν το 20% όλων των θανάτων από καρκίνο το 2016.

Τα περισσότερα νέα περιστατικά καρκίνου το 2016 (ανά 100.000 κατοίκους) διαγνώσθηκαν στην Αυστραλία (744), στη Νέα Ζηλανδία (543) και στις ΗΠΑ (533), ενώ τα λιγότερα στη Συρία (85), στο Μπουτάν 986) και στην Αλγερία (87).

Οι περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο το 2016 (ανά 100.000 κατοίκους) καταγράφηκαν στη Μογγολία (272) και στη Ζιμπάμπουε (246), ενώ οι λιγότεροι στη Συρία (67) και στην Αλγερία (67).

Δείτε εδώ τον σύνδεσμο για την επιστημονική δημοσίευση


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Εκτός ελέγχου η βία! Καλύπτει ανοικτά τους αντιεξουσιαστές η κυβέρνηση με εντολή Τσίπρα



Για την κατάσταση δεν φταίει μόνο ο Τόσκας, αυτός είναι υποχείριο της κυβέρνησης και ειδικά του Τσίπρα που του κάνει την βρώμικη δουλειά, έχοντας εντολή να δείχνει ανοχή σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ αντιεξουσιαστές.

Νέα επίθεση από κακοποιούς αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν στο ισόγειο του υπουργείου ανάπτυξης και έσπασαν ένα μηχάνημα ATM, πέταξαν φυλλάδια, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν μέσα σε λίγα λεπτά ανενόχλητοι.

Η επίθεση αυτή έγινε για αλληλεγγύη στον τρομοκράτη εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα με αίτημα τους να του δοθεί άδεια από τις φυλακές.






Αναζητώντας το «βαλιτσάκι» δίπλα μας




Τη 18η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ζαμπίρας, πέρασε το κατώφλι της Βουλής προκειμένου να παρουσιάσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την έκθεση πεπραγμένων της ΑΔΑΕ για το 2016. Ανάμεσα σε όσα είπε ενώπιον των βουλευτών ήταν ότι ιδιώτες είναι πιθανό να έχουν προμηθευτεί φορητές συσκευές παρακολούθησης - «βαλιτσάκια», που είναι αδύνατον να ελεγχθούν από τους εμπειρογνώμονες της Αρχής. «Απ’ ό,τι λέγεται υπάρχουν βαλιτσάκια σε ιδιώτες. Αυτά η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να τα ελέγξει. Εχουμε κάνει κάποιες προτάσεις νομοθετικής παρέμβασης, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να ευδοκιμήσει κάποια ρύθμιση. Επομένως, αυτά ουσιαστικά κυκλοφορούν, εάν κυκλοφορούν, ανεξέλεγκτα», είπε.

Η τοποθέτηση του κ. Ζαμπίρα αποτέλεσε αφορμή να επανέλθει στην επικαιρότητα το θέμα της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, κυρίως όμως το ζήτημα της κατοχής και λειτουργίας φορητών συσκευών παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την Αστυνομία αλλά και από ιδιώτες. Πόσα «βαλιτσάκια» διαθέτουν η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ.; Τι δυνατότητες έχουν και πώς χρησιμοποιούνται; Υπάρχουν επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν συσκευές παρακολούθησης και αν ναι, πόσοι; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που διατυπώνονται κάθε φορά που το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα. Με τη βοήθεια αξιωματούχων ασφαλείας, που για ευνόητους λόγους μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, η «Κ» επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα περισσότερα από τα παραπάνω ερωτήματα.

Η Ελλάδα απέκτησε το πρώτο «βαλιτσάκι» την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Παραχωρήθηκε στην ΕΥΠ από το κλιμάκιο των Αμερικανών πρακτόρων στην Αθήνα για την ασφάλεια της διοργάνωσης. Είχε δυνατότητα να εντοπίζει το στίγμα ενός ή το πολύ δύο κινητών και να υποκλέπτει με δυσκολία και παράσιτα τις συνομιλίες σε απόσταση μερικών μόλις δεκάδων μέτρων από τον «στόχο». Πηγές με γνώση του θέματος περιγράφουν ότι «ήδη από τότε, το σύστημα ήταν παρωχημένο και με περιορισμένες τεχνικές δυνατότητες». Ηταν εγκατεστημένο και λειτουργούσε μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τζιπ μάρκας Ford Maverick, το οποίο όπως πολλά γερανοφόρα οχήματα, διέθετε ειδικούς αλλά μη ορατούς βραχίονες αντιστήριξης. «Επέτρεπαν στο όχημα να παραμένει απολύτως σταθερό και να μην κινεί υποψίες σε περίπτωση που οι χειριστές της συσκευής μετακινούνταν εντός του οχήματος» εξηγεί στην «Κ» καλά ενημερωμένη πηγή.

Η ιστορία αναφέρει ότι το μηχάνημα είχε χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό (καθ’ υπόδειξιν της βρετανικής MI6) των Πακιστανών, για τους οποίους υπήρχαν αρχικά υπόνοιες ότι είχαν διασύνδεση με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, το 2005. Την περίοδο που ακολούθησε και συγκεκριμένα τη διετία 2007-2008, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική προχώρησαν στην προμήθεια σταθερών συστημάτων νόμιμων συνακροάσεων. Λειτουργούσαν μέσω των εταιρειών - παρόχων κινητής τηλεφωνίας και είχαν τη δυνατότητα να υποκλέπτουν ταυτόχρονα τις συνομιλίες άνω των 1.000 κινητών. Δύο χρόνια αργότερα, εν μέσω των ερευνών για τη σύλληψη μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. αγόρασαν από εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία δύο σύγχρονα «βαλιτσάκια» αντί περίπου 170.000 ευρώ το καθένα. Η αγορά των συσκευών χρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 70% από την OLAF, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης. Λειτουργούσαν αυτόνομα, όχι μέσω των παρόχων και μπορούσαν να εντοπίζουν με ακρίβεια μερικών μόλις μέτρων τα κινητά τηλέφωνα - «στόχους» χωρίς όμως δυνατότητα καταγραφής ήχου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές που μετείχαν στη διαδικασία αγοράς των μηχανημάτων και επαναλαμβάνουν εκείνοι που τους διαδέχθηκαν. Διευκρινίζουν ότι «η υποκλοπή των συνομιλιών γινόταν μέσω του σταθερού συστήματος νόμιμων συνακροάσεων».


Το «βαλιτσάκι» ή σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία International Mobile Subscriber Identity catcher λειτουργεί ως «ψευδοκεραία», καθώς στο σημείο που ενεργοποιείται υποκαθιστά την υφιστάμενη κεραία κινητής τηλεφωνίας. Εν ενεργεία στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψε αναλυτικά τον μηχανισμό: «Ο χειριστής ρυθμίζει τη συσκευή έτσι ώστε να εκπέμπει σε ισχύ ελάχιστα μεγαλύτερη από μια κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται π.χ. στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας. Αυτομάτως, το “βαλιτσάκι” έλκει και αποκωδικοποιεί το σήμα των κινητών που λειτουργούν σε μια ακτίνα εκατοντάδων μέτρων. Στη συνέχεια, ακολουθώντας ενδείξεις στην οθόνη της συσκευής, ο χειριστής της μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια μερικών μόλις μέτρων το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται ο παρακολουθούμενος».

Τα αποτελέσματα

Με αυτή τη διαδικασία, η ΕΥΠ είχε τον Αύγουστο του 2012 εντοπίσει σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα τον αλλοδαπό που είχε κακοποιήσει την, ανήλικη τότε, Μυρτώ στην Πάρο, ενώ τη δική της συσκευή είχε χρησιμοποιήσει τον Ιανουάριο του 2015 η Αντιτρομοκρατική προσπαθώντας να εντοπίσει στο κέντρο της Αθήνας τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, μετέπειτα ενορχηστρωτή των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Πηγή που ρωτήθηκε σχετικά διευκρίνισε ότι τα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής μπορούν να εντοπίζουν και να «κλειδώνουν» ταυτόχρονα από δύο έως δεκαέξι κινητά τηλέφωνα. Παρόμοια φορητή συσκευή όπως και σταθερό σύστημα νόμιμων συνακροάσεων απέκτησε πιο πρόσφατα και η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. Η υπηρεσία μάλιστα έχει αποτυπώσει σε πολυσέλιδο εγχειρίδιο την πολιτική ασφάλειας για τη χρήση «διαβαθμισμένου υλικού πληροφοριών».

Σήμα κινδύνου από την ΑΔΑΕ για την ύπαρξη νομικού κενού

Συχνά τα τελευταία χρόνια διατυπώθηκαν καταγγελίες για την αξιοποίηση των μηχανημάτων της ΕΥΠ και δευτερευόντως της ΕΛ.ΑΣ. προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς και για προμήθεια εξοπλισμού παρακολούθησης από ιδιώτες. Την περίοδο μετά το 2012 είχαν δημοσιευθεί στον Τύπο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, μέρος των μυστικών κονδυλίων της ΕΥΠ (περίπου 8 εκατ. ευρώ) είχαν δαπανηθεί για να αγοραστούν «βαλιτσάκια» που κατέληξαν στα χέρια επιχειρηματιών.
Το θέμα είχαν ανακινήσει με ερωτήσεις τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Τον Φεβρουάριο του 2012, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ Γιάννης Κοραντής ζητούσε ενημέρωση για το θέμα της προμήθειας από ιδιώτες συστημάτων παρακολούθησης, επισημαίνοντας ότι τα «βαλιτσάκια», πέραν της χρήσης που μπορούσαν να έχουν για βιομηχανική, επιχειρηματική κατασκοπεία ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν και για την παρακολούθηση κρατικών υπηρεσιών. Οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών εκείνης της περιόδου δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικές.

Το αντι-«βαλιτσάκι»

Επιπλέον, οι αναφορές περί κλοπής των φορητών συσκευών από αποχωρήσαντες αξιωματούχους της υπηρεσίας είχαν –σύμφωνα με μια αρκετά πιθανή εκδοχή– ως αφετηρία τους έριδες και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ΕΥΠ. Γεγονός, όμως, είναι ότι την ίδια χρονιά (2012), ο νόμος που παρείχε τη δυνατότητα ρύθμισης των προϋποθέσεων αγοράς και χρήσης των συσκευών καταργήθηκε. Το αποτέλεσμα; Μέχρι σήμερα τα «βαλιτσάκια» παραμένουν σε νομικό κενό και η προμήθειά τους από ιδιώτες είναι ανεξέλεγκτη ελλείψει εθνικής νομοθεσίας! Στελέχη της Αρχής έχουν κατά καιρούς επισημάνει το θέμα με επιστολές τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς δίχως μέχρι στιγμής ανταπόκριση. Ακόμα, οι ίδιοι έχουν ζητήσει πρόσθετα κονδύλια προκειμένου να αγοράσουν ειδική συσκευή, ικανή να εντοπίζει τα «βαλιτσάκια», με το επιχείρημα ότι «μια τέτοια εξέλιξη θα λειτουργούσε αποτρεπτικά».


Από μία έρευνα στο Διαδίκτυο προκύπτει πράγματι ότι μια απλή συσκευή που μπορεί να εντοπίζει κινητά, χωρίς όμως δυνατότητα να υποκλέπτει συνομιλίες κοστίζει λίγο πάνω από 10.000 ευρώ. Η τιμή αυξάνεται ανάλογα με την εμβέλεια. Αντίστοιχα, το κόστος για τις περισσότερο εξελιγμένες συσκευές, με δυνατότητα καταγραφής ήχου ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Πηγή με γνώση του θέματος περιέγραψε ότι πρόσφατα, ισχυρός Ελληνας επιχειρηματίας που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη, κατέβαλε σε εταιρεία με έδρα ασιατική χώρα πάνω από 200.000 δολάρια για να αγοράσει βαλιτσάκι παρακολούθησης, το οποίο τελικά ουδέποτε δούλεψε λόγω τεχνικού προβλήματος. Αντίστοιχες υποθέσεις έχουν κατά διαστήματα δει το φως της δημοσιότητας, δίχως κανείς να μπορεί να προσδιορίσει με βεβαιότητα τον ακριβή αριθμό των συσκευών παρακολούθησης που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών.

Η «μαύρη» αγορά

Την ίδια στιγμή, στον διεθνή Τύπο υπάρχουν δημοσιευμένες έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων δημοσιογράφοι που παρίσταναν τους επιχειρηματίες κατάφεραν να προμηθευτούν «βαλιτσάκια» από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, χωρίς προηγουμένως η προμηθεύτρια εταιρεία να ζητήσει από τον υποψήφιο αγοραστή ειδική άδεια ή πιστοποιητικό τελικού παραλήπτη (end user certificate). Επιπλέον, μεγάλος αριθμός συσκευών παρακολούθησης αγοράστηκε επ’ ονόματι κρατικών υπηρεσιών αναπτυσσόμενων χωρών, πριν τελικά πωληθούν στην παγκόσμια «μαύρη» αγορά. Παρά τη σχετική φημολογία, στελέχη της ΑΔΑΕ διευκρινίζουν ότι δεν έχουν καταγραφεί συμβάντα που αποκαλύπτουν με σαφήνεια την ύπαρξη και λειτουργία συσκευών παρακολούθησης από ιδιώτες.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν ότι κλιμάκια ελεγκτών της Αρχής πραγματοποίησαν το 2017-2018 ελέγχους στα σταθερά συστήματα νόμιμων συνακροάσεων ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. δίχως ιδιαίτερα ευρήματα. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι ελέγχθηκαν τα δύο από τα τρία «βαλιτσάκια» των υπηρεσιών χωρίς ευρήματα, ενώ η διαδικασία για το τρίτο θα ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού κατά την τελευταία επίσκεψη της Αρχής δεν βρέθηκε στον χώρο όπου συνήθως φυλάσσεται καθώς χρησιμοποιείτο σε μυστική επιχείρηση.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Στατιστικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων για τον μήνα Μάϊο 2018



Κατά το μήνα Μάιο 2018, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 439 τροχαία ατυχήματα με 539 παθόντες και ειδικότερα:

19 θανατηφόρα με 21 νεκρούς,
12 σοβαρά με 15 σοβαρά τραυματίες,
408 ελαφρά με 503 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 25.101 παραβάσεις, από τις οποίες 1.007 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:

869 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 132 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
2.420 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
482 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
622 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
734 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
2.033 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.


ΓΓ Ειδικών Φρουρών στο ΘΕΜΑ 104,6: Απούσα από τα Εξάρχεια η αστυνομία, δεν έχουμε τέτοιες εντολές




«Η ΕΛΑΣ έχει τρόπους να οδηγήσει τους μπαχαλάκηδες στη Δικαιοσύνη αρκεί να υπάρχει εντολή»
«Οι κάτοικοι των Εξαρχείων γελάνε» με τις δηλώσεις Τόσκα ότι «τώρα μπαίνει η Αστυνομία στα Εξάρχεια και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια» δήλωσε την Κυριακή στο ΘΕΜΑ 104,6
 ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Πάρτε το 100 και δώστε ένα απλό τροχαίο και δείτε τι θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά.

«Η αστυνομία από τα Εξάρχεια είναι απούσα. Έχω υπηρετήσει εκεί 11-12 χρόνια και ξέρω τι σας λέω» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Όπως είπε «η αστυνομία είναι άριστα εκπαιδευμένη και έχει τους τρόπους να οδηγήσει τους μπαχαλάκηδες στη Δικαιοσύνη, αρκεί να υπάρχει εντολή».

Με αφορμή, δε, την εικόνα με κουκουλοφόρους να καίνε τη σημαία, ο κ. Μαυροειδάκος παρατήρισε ότι «έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Γι' αυτούς είναι διασκέδαση να κάνουν επεισόδια».

«Η ΕΛΑΣ είναι άριστα εκπαιδευμένη και αν δοθεί η εντολή μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος στα Εξάρχεια» κατέληξε ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών.


Πηγή : protothema.gr


Σκοπιανό: Η «ηγετική αφήγηση» Τσίπρα και ο κίνδυνος μιας μεγαλειώδους ήττας



Η διπλωματική και διεθνής διάσταση του «Μακεδονικού» είναι μόνο ένα μέρος, ίσως το λιγότερο δύσκολο, των διαπραγματεύσεων για την επίλυσή του. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δεν αρκεί να συμφωνήσουν μεταξύ τους, αλλά θα πρέπει να εφαρμόσουν και τη συμφωνία στην οποία θα έχουν καταλήξει έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, ο κ. Τσίπρας έχτισε πάνω στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ μια ηγετική αφήγηση. Εμφανίζεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ως ένας πρωθυπουργός που, παρά την οικονομική κρίση, παίρνει τις «δύσκολες αποφάσεις», ενώ «σπάει αυγά» και σε θέματα που έχουν πιο «απαιτητικό» χαρακτήρα.

Ετσι, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να συνομιλεί για ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος με την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και, βεβαίως, το Βερολίνο. Ως αυτή τη στιγμή, οι πιέσεις στο εσωτερικό δεν κατευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, εταίροι και σύμμαχοι διερωτώνται για ποιο λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν στηρίζουν μια πολιτική η οποία φαίνεται αφενός να λύνει ένα εθνικό θέμα, αφετέρου να συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα.

Γίνεται ευλόγως αντιληπτό ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας αποτύχει να επιλύσει το «Μακεδονικό», τότε το κυβερνών κόμμα θα έχει σημειώσει μια μεγαλειώδη ήττα. Ο πρωθυπουργός θα έχει αποτύχει ενώπιον των εταίρων στο εξωτερικό, οι οποίοι τον στήριξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να φέρει μια χειροπιαστή λύση.

Ελλειψη... κατανόησης

Επί τούτου, αξίζει να σημειωθεί ότι διαχρονικά είναι πολύ μικρή η κατανόηση που δείχνουν οι ξένοι στην ανικανότητα (όπως την αντιλαμβάνονται) του ελληνικού πολιτικού συστήματος να «κλείσει» μια συμφωνία με μια καταφανώς μικρότερη και πιο αδύναμη χώρα όπως η ΠΓΔΜ, την οποία, παρεμπιπτόντως, έχουν αναγνωρίσει με τη συνταγματική ονομασία της τα ισχυρότερα κράτη του πλανήτη.

Πέρα από τα συλλαλητήρια, τα οποία επαναλαμβάνονται τις αμέσως επόμενες ημέρες και, προφανώς, η κυβέρνηση γνωρίζει τον χαρακτήρα τους, πιθανή αποτυχία του κ. Τσίπρα να καταλήξει σε συμφωνία με τον κ. Ζάεφ, θα αφαιρέσει την πίεση που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία και στο Κίνημα Αλλαγής και θα τη μεταφέρει αυτομάτως στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. πιέζεται ως το κατεξοχήν θεσμικό κόμμα από τους εταίρους στο εξωτερικό, αλλά και τις διάφορες εσωτερικές, ορισμένες φορές αντικρουόμενες, εκφάνσεις της. Ενώ το ΚΙΝΑΛ, εφόσον μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ καταλήξει στη Βουλή για έγκριση, κινδυνεύει με κοινοβουλευτική διάσπαση. Εφόσον η συμφωνία ναυαγήσει, η πίεση αυτομάτως θα μεταφερθεί στον κ. Τσίπρα, ο οποίος θα πρέπει να απαντήσει στις επικρίσεις για την ποιότητα της διαχείρισης ενός σοβαρού εθνικού θέματος.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κεραυνός σκότωσε μοτοσικλετιστή στην Εγνατία οδό




Ένας μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του στην Εγνατία οδό, πιθανότατα, ύστερα από κεραυνό που τον χτύπησε, με συνέπεια να ανατραπεί το δίκυκλό του. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, νεκρός είναι άνδρας περίπου 50 ετών.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (03.06.2018), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Βαϊοχωρίου του δήμου Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος άνδρας φαίνεται ότι έπεσε σε καταιγίδα και μετά την πτώση του μεταφέρθηκε σε εφημερεύων νοσοκομείο, όπου, όμως, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σε εξέλιξη είναι έρευνες για να διακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου.


Πηγή : newsit.gr


Απίστευτο ο Κουρουμπλής ομολόγησε ότι στο υπουργείο λειτουργούν κυλικεία χωρίς ταμειακές



Φοροδιαφυγή στο Λιμενικό; Το Λιμενικό Σώμα είναι υπεύθυνο για την τήρηση των φορολογικών διατάξεων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια της χώρας και στα πλοία. Μέσα στο ίδιο το υπουργείο Ναυτιλίας, όμως, συμβαίνουν κάποια… παράδοξα.

Εδώ και πολλά χρόνια τα τρία κυλικεία του αλλά και το μαγειρείο των Λιμενικών φέρονται να λειτουργούν χωρίς ξεκάθαρο νομικό και φορολογικό πλαίσιο, καθώς δεν υπάρχουν ταμειακές μηχανές, άρα δεν κόβονται και αποδείξεις ενώ υπάρχουν συναλλαγές με πολίτες. Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής κάνουν λόγο για έσοδα μισού εκατομμυρίου ευρώ τα οποία είναι «μαύρα», με συνολικό τζίρο 800.000 ευρώ.

Αυτά τα οικονομικά μεγέθη φαίνονται μόνο στα βιβλία που διατηρεί το Λιμενικό Σώμα, καθώς τα κυλικεία και το μαγειρείο λειτουργούν με βάση εσωτερικό κανονισμό χωρίς κάποια υπουργική εγκύκλιο και ο έλεγχος γίνεται από τις υπηρεσίες του Σώματος και όχι από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων εσόδων, σε ό,τι αφορά το κυλικείο τουλάχιστον.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, «το ποσό που φαίνεται στα βιβλία είναι μικρότερο, ενώ στην πραγματικότητα αγγίζει τις 150.000 ευρώ από τα κυλικεία, ενώ η Λέσχη λειτουργεί χωρίς κέρδος». Ταυτόχρονα υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και υγειονομικές παραβιάσεις, καθώς οι λιμενικοί που εργάζονται αλλά και οι χώροι που έχουν επιλεγεί εκεί δεν έχουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις. Συγκεκριμένα, κάθε εργαζόμενος ή και εθελοντής που ασχολείται με τη διανομή τροφίμων οφείλει να έχει πιστοποιητικό υγείας έχοντας περάσει συγκεκριμένες εξετάσεις, κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν ισχύει στην περίπτωση του Λιμενικού.

Ακριβώς επειδή τα κυλικεία είναι στην ευθύνη του Λιμενικού Σώματος, με λιμενικούς να εργάζονται σε αυτά, τα έσοδα τα διαχειρίζεται το ίδιο αποδίδοντας τα μισά στον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού ο οποίος λειτουργεί ως Ειδικός Λογαριασμός του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και τα υπόλοιπα τα κρατά το ίδιο για δική του χρήση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, «τα έσοδα αυτά αποτελούν ένα “μαύρο ταμείο” το οποίο μπαλώνει τις οικονομικές τρύπες» από τις λειτουργικές ανάγκες του Σώματος, οι οποίες στα χρόνια του Μνημονίου έχουν αυξηθεί πολύ λόγω της υποχρηματοδότησης. Υπάρχουν όμως πολλά ερωτηματικά για το πού τελικά καταλήγουν τα έσοδα των κυλικείων μια και οι αποφάσεις εκτέλεσης δεν φαίνονται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τελικά, αν εξυπηρετούν τις πραγματικές ή τις εικονικές ανάγκες του Σώματος.

Μπορεί αυτή τη στιγμή οι νομικές υπηρεσίες να προετοιμάζουν την Υπουργική Απόφαση για την επίσημη ίδρυση της Λέσχης Λιμενικών και τους κανόνες που θα τη διέπουν, έμμεσα ωστόσο γίνεται παραδοχή πως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε χωρίς ξεκάθαρο νομικό καθεστώς, υγειονομικούς κανόνες και κυρίως χωρίς απόδοση φόρων. Σημειώνεται ότι αυτή η οικονομική δραστηριότητα δεν έχει λειτουργικά έξοδα (νοίκι, μισθοδοσία, ρεύμα) και επιβαρύνεται μόνο με την αγορά προμηθειών.

Αν και οι καταγγελίες έχουν φτάσει και στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπως και του προκατόχου του Θοδωρή Δρίτσα, αλλά και των γενικών γραμματέων, κανείς δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να αλλάξει την «ύποπτη» κατάσταση. Σημειώνεται ότι και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει γνώση της υπόθεσης, ωστόσο τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπεραμύνονται ότι όλα λειτουργούν νόμιμα.

«Εφεύρεση» το καθεστώς λειτουργίας, δεν κόβεται καμία απόδειξη…

Με ένα δικό τους καθεστώς, το οποίο έχει «εφευρεθεί» από το Λιμενικό Σώμα, ενώ παρόμοιο φαίνεται πως υπάρχει και στην ΕΛ.ΑΣ., λειτουργούν τα τρία κυλικεία μέσα στο υπουργείο Ναυτιλίας, στην ακτή Μιαούλη και στη Γρηγορίου Λαμπράκη. Πριν από το 2014 είχε κατατεθεί η άποψη τα κυλικεία να περάσουν σε χέρια ιδιωτών, οι οποίοι θα αποδίδουν μίσθωμα στο υπουργείο Ναυτιλίας. Το Αρχηγείο είχε αντιδράσει έντονα γιατί αυτό θα ανέβαζε τις τιμές στα προϊόντα, δεν θα ήταν ανοικτό τις μέρες με μειωμένη κίνηση, όπως π.χ. τα Σαββατοκύριακα ή σε έκτακτες περιστάσεις εκτός ωραρίων, αλλά κυρίως γιατί τα έσοδα θα εγγράφονταν στον τακτικό προϋπολογισμό και δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί τα έσοδα κατά το δοκούν…


Στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων κόβεται κανονικά απόδειξη για την αγορά προϊόντων. Η μόνη διαφορά από την κοινή απόδειξη είναι ότι σε αυτή δεν υπάρχουν τα 16 ψηφία της Προηγμένης Ασφαλούς Ηλεκτρονικής Ψηφιακής Σύνοψης επειδή είναι στρατιωτικό κατάστημα.

Αν και υπάρχουν χαμηλές τιμές σε κάποια προϊόντα, αυτό δεν ισχύει σε όλα, καθώς ένας freddo espresso κοστίζει 90 λεπτά, πολύ κοντά σε μία τιμή της αγοράς. Κάθε πολίτης, λιμενικός ή πολιτικός υπάλληλος που θα αγοράσει κάτι από το κυλικείο δεν θα πάρει απόδειξη. Τα τέσσερα με πέντε άτομα που είναι διαχειριστές των ταμείων του κυλικείου καταγράφουν χειρόγραφα τα προϊόντα που πουλήθηκαν μέσα στη μέρα και τα έσοδα και στη συνέχεια τα μεταφέρουν στην αρμόδια διεύθυνση. Εκεί υπάρχει μία τυπική διασταύρωση για τα είδη προς πώληση. Αυτό, σύμφωνα με το Λιμενικό, αρκεί για να λειτουργούν νόμιμα τρία κυλικεία στα οποία προβαίνουν σε αγορές πολίτες, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό. Κάθε μέρα περίπου 800 με 900 λιμενικοί βρίσκονται στο κτίριο, 150 πολιτικοί υπάλληλοι και δεκάδες πολίτες, φοιτητές ΑΕΝ, ναυτικοί, δημοσιογράφοι κ.λπ. Και αν για τα προϊόντα υπάρχει έλεγχος, σίγουρα τα κέρδη από τις πωλήσεις καφέ δεν μπορούν να ελεγχθούν.



Ενα απλό χαρτί γραμμένο σε υπολογιστή αναγνωρίζεται ως «απόδειξη» είσπραξης για το μαγειρείο που λειτουργεί για τους λιμενικούς, στον τρίτο όροφο του υπουργείου Ναυτιλίας. Στα τρία κυλικεία που λειτουργούν μέσα στο κτίριο δεν υπάρχει ούτε αυτό το απόκομμα, με τις συναλλαγές μεταξύ λιμενικών, πολιτικών υπαλλήλων και επισκεπτών στο υπουργείο να γίνονται χωρίς καμία απόδειξη.

Στον τρίτο όροφο του υπουργείου λειτουργούν μαγειρεία για τις ανάγκες σίτισης των λιμενικών. Κάθε βδομάδα βγαίνει το πρόγραμμα με τα γεύματα, αυτοί παραγγέλνουν την προηγούμενη μέρα τον αριθμό μερίδων που θέλουν και πηγαίνουν και τρώνε στις εγκαταστάσεις είτε παίρνουν φαγητό για το σπίτι. Με βάση τα έξοδα του μαγειρείου για την αγορά των προϊόντων, οι λιμενικοί που εργάζονται εκεί κάνουν διαίρεση και έτσι προκύπτει κάθε φορά η τιμή των μερίδων. Ουσιαστικά λειτουργεί άτυπα σαν Λέσχη, μια και ακόμα δεν υπάρχει απόφαση για την ίδρυσή της, με τις αρμόδιες υπηρεσίες τώρα να ολοκληρώνουν το κείμενο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν διαγωνισμοί για τους προμηθευτές. Η μόνη νομική αναφορά για τη λειτουργία τόσο του μαγειρείου όσο και των κυλικείων είναι στον Οργανισμό του Σώματος, ο οποίος ορίζει ότι στις αρμοδιότητες του Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας είναι η ευθύνη για τη λειτουργία της λέσχης, του εστιατορίου ή του κυλικείου, στο κτίριο της έδρας του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ομως από τότε μέχρι και σήμερα καμία υπουργική εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί που να καθορίζει τους όρους λειτουργίας της λέσχης.

Από το εστιατόριο οι «πελάτες» παίρνουν ένα… χαρτί το οποίο αναφέρει το ποσό που πληρώνουν. Υπολογίζεται σταθερά ότι 160 λιμενικοί και υπάλληλοι αγοράζουν καθημερινά φαγητό με τη μέση τιμή μερίδας να ανέρχεται στα 4 ευρώ. Ο ετήσιος τζίρος δηλαδή του εστιατορίου φτάνει τα 153.000 ευρώ.

Το ομολόγησε και ο Κουρουμπλής

Για το θέμα ρωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ και παραδέχθηκε ότι υπάρχει το θέμα. Βέβαια τόνισε ότι το Υπουργείο του έχει κυλικεία χωρίς ταμειακές μηχανές γιατί έτσι ο καφές είναι φθηνότερος! Δείτε το βίντεο:



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βανδαλισμοί στο νεκροταφείο της Μόριας -Για τρίτη φορά, ανάστατοι οι κάτοικοι



Για τρίτη φορά, κάτοικοι της Μόριας αντίκρισαν τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν στο νεκροταφείο του χωριού πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης που υπάρχει εκεί.

Οι δράστες έσπασαν σταυρούς και μνήματα και έριξαν τα καντήλια. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε απόγνωση, καθώς όπως λένε κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι οι μετανάστες και στις αρχές κάθε μήνα που παίρνουν τη χρηματική αποζημίωση βγαίνουν σε ομάδες, καταναλώνουν αλκοόλ και προκαλούν φθορές.





Στο μεταξύ, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης παραμένει δύσκολη η διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά τις συγκρούσεις αραβόφωνων και Κούρδων, στις 25 Μαΐου. Αποτέλεσμα ήταν περίπου 1.000 Κούρδοι να έφυγαν για τη Μυτιλήνη, αρνούμενοι να παραμείνουν στη Μόρια.

Τελικά, περίπου 600 άτομα οδηγήθηκαν σε πρόχειρο καταυλισμό στην περιοχή της Λάρσου και άλλοι 300 στον χώρο των παλαιών παιδικών κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ.

Η πρόχειρη αυτή εγκατάσταση, προκάλεσε σωρεία διαμαρτυριών από τον Δήμο Λέσβου, την περιφέρεια βορείου Αιγαίου και φορείς όπως η Ένωση ξενοδόχων και το Επιμελητήριο, οι οποίοι κατήγγειλαν την παράνομη δημιουργία νέων δομών φοβούμενοι ότι οι πρόχειροι καταυλισμοί θα λάβουν μόνιμο χαρακτήρα. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η κατάσταση ήδη από την περασμένη Παρασκευή 160 από τους Κούρδους αυτούς μεταφέρθηκαν με πλοίο στην Αθήνα και φιλοξενούνται σε σκηνές στο στρατόπεδο της Μαλακάσας.

Σήμερα, Κυριακή 3 Ιουνίου, από τους περίπου 1.000 Κούρδους που αποχώρησαν από τον καταυλισμό της Μόριας, στον πρόχειρο καταυλισμό της Λάρσου διαμένουν 380 άτομα και άλλα 270 διαμένουν στο χώρο των πρώην κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ. Οι υπόλοιποι (πλην των 160 που αναχώρησαν για την Αθήνα) έχουν επιστρέψει στη Μόρια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΚΥΤ της Μόριας αλλά και η αστυνομία διαμηνύουν προς τους αποχωρήσαντες, πως αν δεν επιστρέψουν στη Μόρια χάνουν δικαιώματα όπως αυτά της σίτισης, του ραντεβού τους με την υπηρεσία ασύλου και της μηνιαίας χρηματικής αποζημίωσης.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Καθαρή δολοφονική επίθεση των ανεξέλεγκτων αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών στην Θεσσαλονίκη



Κάθε βράδυ οι αστυνομικοί γίνονται στόχοι ανεξέλεγκτων αντιεξουσιαστών, που έχουν πλήρη προστασία από την κυβέρνηση και παρασιτούν μέσα στα πανεπιστήμια, που έχουν μετατραπεί με ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας σε γιάφκες κάθε είδους κακοποιών.

Είναι δυνατόν να φτάνει η αστυνομία να ζητάει την προστασία από τον εισαγγελέα μετά τις αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις αντιασξουσιαστών εναντίον αστυνομικών;

Η πολιτική ηγεσία είναι εκτεθειμένη γιατί καλύπτει το εγκληματικό δίκτυο των αντιεξουσιαστών και δείχνει ανοχή σε κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα τους, προστατεύοντας καθαρά τους συντρόφους αναρχικούς του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητούν ανοικτά οι αστυνομικοί μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ, που δέχτηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου διμοιρία των ΜΑΤ από ομάδα αντιεξουσιαστών, στη Θεσσαλονίκη.

"Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια" δήλωσε με αφορμή την επίθεση ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.


Τρόμαξαν με την "επιτυχία" ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισαν κανένα μέλος των Podemos στην κυβέρνηση Σάντσεθ



Η "επιτυχία" του Αλέξη Τσίπρα φίλο του Ιγκλέσιας, είναι διεθνή πλέον και όλοι γνωρίζουν την "ικανότητα" των αριστερών να κυβερνούν, έτσι ούτε το σκέφτονται να συμπεριλάβουν στελέχη των  Podemos σε κυβέρνηση.

Κανένα μέλος των Podemos δεν προτίθεται να συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Η εκπρόσωπος του Σάντσεθ, Μαργκαρίτα Ρόμπλες, δήλωσε δίνοντας έμφαση στο ΟΧΙ:

«Όχι. Όχι. Η θέση του Πέδρο Σάντσεθ είναι καθαρή. Θα είναι μια κυβέρνηση του σοσιαλιστικού κόμματος. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας».