Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Δίωξη για πέντε κακουργήματα στους 74 κακοποιούς για τους πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού

 

Ποινική δίωξη για τους 74 συλληφθέντες χούλιγκαν | Κατηγορίες για πέντε  κακουργήματα - www.ertsports.gr


Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων σε βάρος των 74 κακοποιών της αιματηρής συμπλοκής με πυροβολισμούς μεταξύ οργανωμένων οπαδών που έγινε χθες Σάββατο (13/7) έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σήμερα ενώπιον των δικαστικών αρχών προσήχθησαν οι 72 κακοποιοί από τους 74 συλληφθέντες, καθώς οι δύο κακοποιοί νοσηλεύονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο και κρατούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η 10η τακτική ανακρίτρια που θα διενεργήσει την έρευνα αναμένεται στη συνέχεια για τους δύο αυτούς συλληφθέντες να εκδώσει εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα, η δίωξη που άσκησε σήμερα η Εισαγγελία σε βάρος των 74 κακοποιών αφορά στα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι: επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία κατά άλλου και κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες είναι κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση. Επιπλέον σύμφωνα με τη δίωξη οι συλληφθέντες βαρύνονται ακόμη και με τα αδικήματα της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και κροτίδων παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών για ίδια χρήση

Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 10η τακτική ανακρίτρια, από την οποία αναμένεται να ζητήσουν και λάβουν προθεσμίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκαν 69 κακοποιοί, καθώς οι υπόλοιποι πέντε κακοποιοί είναι ανήλικοι και ως προς αυτούς η δικογραφία χωρίστηκε και χρεώθηκε σε ανακριτή ανηλίκων.



Τρέμει ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους ψευδομάρτυρες και δεν θέλει να αποκαλυφθούν

 

Κύκλοι ΝΔ: Τι κρατάει ενωμένο τον Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο | Typosthes


Παρά την αποκάλυψη για τα 56.000.000 ευρώ που έλαβαν από τις αμερικανικές Αρχές οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» η αλλιώς σωστότερα ψευδομάρτυρες της Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι οι ταυτότητές τους δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν και υποστηρίζει προκλητικά ότι η κυβέρνηση φοβάται «κάτι άλλο που έρχεται» και «προσπαθεί να αππροσανατολίσει», νομίζοντας έτσι ότι θα κρυφτεί από τις αποκαλύψεις μόλις ανοίξουν στόματα.

Προσπαθεί μέσα από την ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ να ξελασπώσει και να προστατέψει τους ψευδομάρτυρες, ίσως γιατί πίσω από τις μάσκες μπορεί να βρίσκονται και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος που έχουν τσεπώσει παράνομα τα εκατομμύρια για να πουν ψέματα, η να στηρίξουν άλλα πράγματα, κάτι που θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει δεν αναφέρει τίποτα για την αποκάλυψη των 56.000.000 ευρώ, και επιμένει να θέλει να κρυφτούν οι απατεώνες για να σκεπαστεί την σκευωρία και οι ηθικοί αυτουργοί.

Και μόνο αυτή η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον τρόμο και την ενοχή τους, τον φόβο των εισαγγελέων και όσων άλλων θα επακολουθήσουν για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, ώστε να οδηγηθούν στην φυλακή οι υπεύθυνοι και να αποζημιωθούν, τα θύματα τους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έστησε την σκευωρία έχει ως εξής: 

Σκάνδαλο Novartis; Ας θυμίσουμε τα βασικά: Η Novartis και η Novartis Ελλάδας δέχτηκαν να πληρώσουν με εξωδικαστικό συμβιβασμό 346 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο για να αποφύγουν περαιτέρω έρευνα ανάμεσα στα άλλα και για τις δραστηριότητες επηρεασμού αξιωματούχων στην Ελλάδα. Τους προστατευόμενους μάρτυρες, για τους οποίους πολύ λόγος γίνεται σήμερα, η δικαιοσύνη στην Αμερική τους έχει κρίνει αξιόπιστους.

Το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Αντώνης Σαμαράς επιμένουν στο δήθεν "ξεκουκούλωμα", ενώ τα ελληνικά δικαστήρια έχουν απορρίψει  επανειλημμένως τα σχετικά τους αιτήματα (βλ. ενδεικτικά το υπ' αριθμ. 25/2022 βούλευμα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου), αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού τους προς τον θεσμό της δικαιοσύνης, αλλά και τις συνεχείς τους αντιθεσμικές παρεμβάσεις προς τους Έλληνες δικαστές.

Ζητώντας να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες τους, για να αποκαλύψουν τη δήθεν «σκευωρία», μεταξύ άλλων θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό πλαίσιο για τους  προστατευμένους μάρτυρες και επιδιώκουν, ουσιαστικά, να το καταργήσουν.

Και το ερώτημα είναι: Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων; Φοβάται κάτι άλλο που έρχεται; Προσπαθεί να εκφοβίσει ή να αποτρέψει κάποιους μάρτυρες σε άλλες υποθέσεις;

Είναι μια τακτική κατευνασμού του κ. Σαμαρά, συμπλέοντας μαζί του, για λόγους εσωκομματικής εκεχειρίας στη ΝΔ; 

Είναι δεδομένο ότι επανερχόμενη σε κάτι που η δικαιοσύνη έχει κρίνει ήδη δεκάδες φορές, η κυβέρνηση προσπαθεί βολικά  να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από τα πραγματικά, χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, πετώντας ταυτόχρονα λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ακρίβεια, οι αυξήσεις στην ενέργεια, ο στραγγαλισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν κρύβονται με τεχνάσματα. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να τα αναδεικνύει.




Ψευδομάρτυρες έγιναν πλούσιοι για να καταστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικούς αντιπάλους και πρέπει να τιμωρηθούν

 


Είναι σοκαριστική η αποκάλυψη ότι ένας δικηγόρος, μαζί με ψευδομάρτυρες πήραν 56 εκατομμύρια ευρώ για να καταστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ με στημένες κατηγορίες πολιτικούς του αντιπάλους.

Η απαίτηση του ελληνικού λαού είναι να πέσουν οι μάσκες, να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες και μαζί με αυτούς όσοι τους είπαν τι να πουν κατά πολιτικών προσώπων ώστε να γίνουν πλούσιοι.

Εννοείται ότι τα λεφτά που πήραν θα πρέπει να δοθούν ως αποζημίωση στα θύματα τους, και αυτό είναι επιτακτικό να γίνει. Επιτακτική είναι και η τιμωρία τους, η οποία θα πρέπει να είναι σκληρή για όλους ειδικά για όσους έστησαν αυτή την σκευωρία.

Η αποζημίωση των θυμάτων πρέπει να είναι ίδια με το ποσό των 56 εκατομμυρίων ευρώ που πήραν οι εμπλεκόμενοι στην σκευωρία.

Το θεσμικό πλαίσιο απαγορεύει στους προστατευόμενους μάρτυρες να αποβλέπουν σε “ίδιον όφελος” από την υπόθεση στην οποία είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να δούμε τι σύνδεση έχει η υπόθεση με το παραυπουργείο Δικαιοσύνης που έχει καταγγελθεί από τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Πλέον τα πραγματικά δεδομένα και το νέο θεσμικό πλαίσιο επιβάλλουν στον αρμόδιο εισαγγελέα να επανεξετάσει και να άρει το καθεστώς προστασίας των κουκουλοφόρων μαρτύρων που ενήργησαν ως εκτελεστικά όργανα της σκευωρίας Novartis, καθώς έχουν προκύψει οδηγούν σε 3 βασικά συμπεράσματα για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες :

Οι ισχυρισμοί τους περί χρηματισμού 10 πολιτικών προσώπων αποδείχθηκαν ψευδείς καθώς το σύνολο του κατηγορητηρίου κατέρρευσε

Αποσκοπούσαν και πρόσφατα έλαβαν χρηματικό όφελος καθώς ήταν παράλληλα μάρτυρες των αμερικανικών αρχών για την ίδια υπόθεση

Αποδείχθηκαν πρόσωπα τουλάχιστον αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας καθώς στην πορεία ο “Σαράφης” προφυλακίστηκε ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε οικονομικές απάτες.

Οι νέοι Ποινικοί Κώδικες των Φλωρίδη - Μπούγα επιτρέπουν στον αρμόδιο εισαγγελέα οποτεδήποτε το κρίνει να ανακαλεί το καθεστώς προστασίας μαρτύρων όταν οι λόγοι επιβολής του εκλείψουν. Οι λόγοι προστασίας των μαρτύρων έχουν εκλείψει από την στιγμή που οι καταγγελίες τους κρίθηκαν ψευδείς αλλά και μετά τις αποκαλύψεις για το οικονομικό όφελος που είχαν οι “κουκουλοφόροι” από την συνεργασία τους με τις αμερικανικές αρχές για την ίδια υπόθεση.



ΟΟΣΑ: Η ανασφάλεια σε ανεργία - εργασία και απασχόληση μειώνεται οι μισθοί αυξάνονται.

 


Θετική πορεία για τα μεγέθη της ελληνικής αγοράς εργασίας τα τελευταία χρόνια καταγράφει η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ (OECD Employment Outlook 2024), με την ανεργία και την ανασφάλεια στην εργασία να μειώνονται και την απασχόληση και τους μισθούς να αυξάνονται.

Η έκθεση αναφέρει ότι η μεγαλύτερη μείωση στην ανασφάλεια της εργασίας από το 2015 έως το 2022 σημειώθηκε στην Ελλάδα και την Ισπανία - πάνω από 8 ποσοστιαίες μονάδες - με αποτέλεσμα να μειωθεί η ψαλίδα με τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Η μείωση για την περίπτωση της Ελλάδας οφείλεται στη σημαντική μείωση του ποσοστού ανεργίας και στα γενναιόδωρα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς επίσης και στον αντίκτυπο από την καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η ανεργία μειώθηκε από λίγο κάτω από 18% τον Δεκέμβριο του 2019 κοντά στο 10% τον Απρίλιο του 2024, ενώ η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό σημείωσε αύξηση πάνω από το 2% μεταξύ του δ' τριμήνου του 2019 και του α' τριμήνου εφέτος.

Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας ήταν σφιχτές, όπως προκύπτει από τη δυσκολία εύρεσης εργαζομένων σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας ανά άνεργο στην Ελλάδα ήταν υπερτετραπλάσιος στο α' τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Η έκθεση σημειώνει ότι η δυσκολία εύρεσης εργαζομένων είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που εντάθηκε μετά την πανδημία, αλλά ενώ στις άλλες χώρες είχε υποχωρήσει στο δ' τρίμηνο του 2023, στην Ελλάδα συνεχίστηκε φτάνοντας σε νέο υψηλό επίπεδο.

Ο μέσος ονομαστικός μισθός στην Ελλάδα ήταν αυξημένος κοντά στο 7% το α' τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023 και ο πραγματικός μισθός πάνω από 3%, με τον κατώτατο μισθό να έχει αυξηθεί περισσότερο από 20% την τελευταία 5ετία. Από την ανάλυση που κάνει ο ΟΟΣΑ προκύπτει ότι το πραγματικό μέσο ωρομίσθιο για τους εργαζόμενους σε κλάδους όπου αυτό είναι χαμηλότερο - όπως ο τομέας της εστίασης και των καταλυμάτων - αυξήθηκε 21% μεταξύ του α' τριμήνου φέτος και του δ΄ τριμήνου του 2019, περισσότερο απ' ό,τι στις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ. Από την άλλη πλευρά, η αύξηση ήταν οριακή για τους κλάδους με μεσαίο επίπεδο αμοιβών, όπως στη βιομηχανία, τις μεταφορές και το real estate.

Οι εξελίξεις αυτές στην Ελλάδα σημειώθηκαν με φόντο μία ανθεκτική αγορά εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί το 2023 σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ σε αρκετές χώρες και, αντίστοιχα, το ποσοστό απασχόλησης να αυξάνεται σε υψηλά επίπεδα.

Ο πραγματικός κατώτατος μισθός ήταν φέτος τον Μάιο αυξημένος κατά μέσο όρο 12,8% σε σχέση με τον Μάιο του 2019 στις 30 χώρες του ΟΟΣΑ που έχουν τον θεσμό αυτό, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από την αύξηση που σημείωσε την ίδια περίοδο ο μέσος πραγματικός μισθός. Η συνολική απασχόληση ήταν αυξημένη τον Απρίλιο 3,8% σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο και η συμμετοχή στο εργατικό δυναμική αυξημένη κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο ΟΟΣΑ συνιστά στις χώρες να προετοιμαστούν για τις αλλαγές που επέρχονται λόγω της πράσινης μετάβασης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Προβλέπει ότι το 2030 η απασχόληση σε ευρωπαϊκούς κλάδους - όπως των ορυκτών καυσίμων, των μεταφορικών υπηρεσιών, της εξόρυξης και της μεταποίησης προϊόντων εντάσεως εργασίας - θα μειωθεί κατά 14%. Εκτιμά ακόμη ότι οι εργαζόμενοι σε κλάδους υψηλών εκπομπών ρύπων στις χώρες του ΟΟΣΑ αντιμετωπίζουν μία κατά 24% μεγαλύτερη μείωση στα ετήσια έσοδα κατά την εξαετία μετά την απόλυσή τους και σημειώνει ότι θα πρέπει να στηριχθούν για να διευκολυνθεί η μετάβασή τους σε νέες θέσεις εργασίας στην πράσινη οικονομία, με καλά στοχευμένα μέτρα εκπαίδευσης και κινητικότητας.




74 συλλήψεις μετά τη συμπλοκή κακοποιών με πυροβολισμούς στη Λεωφόρο απέναντι από την ΓΑΔΑ

 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, πριν το φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Οι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στο οπαδικό κίνημα των «πράσινων» κακοποιών, καθώς ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι η συμπλοκή να σχετίζεται με άτομα που ερίζουν για το ποιος θα επικρατήσει στην ιεραρχία του.

Μάλιστα, από την ΕΛΑΣ εξετάζονται βίντεο από κάμερες ασφαλείας για να δουν αν μπορέσουν να ξεχωρίσουν συγκεκριμένα πρόσωπα και να αποδοθούν συγκεκριμένες κατηγορίες.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο βρίσκονται και παρόμοιες εντάσεις μεταξύ κακοποιών που υπήρξαν στο παρελθόν.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Πρόκειται για έναν 38χρονο που έχει μεταφέρθηκε στο Λαϊκό με τραύμα από πυροβολισμό στο αριστερό του πόδι, έναν 22χρονο που νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο με εκδορές στην κοιλιά, πιθανότατα από κατσαβίδι κι έναν 25χρονο που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, τραυματισμένος στο χέρι, από ξυλοδαρμό.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 74 συλλήψεις κακοποιών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και 5 ανήλικοι κακοποιοί.

Από νωρίς έχουν ξεκινήσει να πηγαίνουν τους συλληφθέντες στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για το τυπικό της διαδικασίας και στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους .



Εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών ο δράστης

 

O δράστης που προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο Τόμας Μάθιους Κρουκς, όπως μετέδωσε πρώτη η New York Post και επιβεβαίωσε το FBI.

O 20χρονος δράστης από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ σφαίρες κατά του Τραμπ από την οροφή κτιρίου σε απόσταση περίπου 120 μέτρων από τη σκηνή της προεκλογικής ομιλίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.



Χρησιμοποιώντας ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15 για να πραγματοποιήσει την επίθεση, όπως ανέφερε αξιωματούχος σύμφωνα με την Washington Post, o Κρουκς σκότωσε ένα άτομο, τραυμάτισε σοβαρά άλλα δύο, ενώ μία σφαίρα του διαπέρασε το δεξί αφτί του Τραμπ προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της Μυστικής Υπηρεσίας.

Η Washington Post αναφέρει ότι ο Κρουκς είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας της Πενσυλβάνια.



Το FBI επιβεβαίωσε την ταυτότητα του δράστη, ενώ εξετάζει τα κίνητρά του. Το περιστατικό ερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας, ανακοίνωσε το FBI στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Το FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια, ως το υποκείμενο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια», ανέφερε το FBI σε δήλωση στο Fox News Digital. . «Αυτή παραμένει μια ενεργή και συνεχής έρευνα», αναφέρει η υπηρεσία προτρέποντας όσους διαθέτουν φωτογραφίες ή βίντεο να τις δώσουν στο FBI ή να επικοινωνήσουν μαζί του.

Το πτώμα του δράστη διακρίνεται σε πλάνα στην κεκλιμένη στέγη ενός χαμηλού κτιρίου από το οποίο πυροβόλησε, προκαλώντας τρόμο και πανικό στους παρισταμένους. 





Φωτογραφίες από τη σκηνή, οι οποίες έχουν επαληθευτεί από το NBC News, δείχνουν ένα άτομο να βρίσκεται σε μια οροφή αιμορραγώντας από το κεφάλι του, περιτριγυρισμένο από αστυνομικούς των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Φοράει ένα γκρι μπλουζάκι με αμερικανική σημαία στο μανίκι και γράμματα που είναι μερικώς καλυμμένα.





Ανεύθυνοι απομάκρυναν την πλωτή εξέδρα στον Μπάλο, τώρα την επιστρέφουν για να καλύψουν την ηλιθιότητα τους

 


Πίσω στην παραλία του Μπάλου έφτασε η πλωτή εξέδρα, η οποία θα βοηθήσει στην ομαλή και ασφαλή αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.

Η εξέδρα υπήρχε στον Μπάλο και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο απομακρύνθηκε το φετινό καλοκαίρι, μετά την Κοινή ανεύθυνη Υπουργική Απόφαση η οποία εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 και αφορούσε στην ασφαλή αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών με τα ημερόπλοια, βάζοντας σε «περιπέτειες» τους επισκέπτες.



Η κοινή υπουργική απόφαση εκδόθηκε στον Σεπτέμβρη του 2023 χωρίς να έχει προβλεφθεί τι θα γίνει μετά την απομάκρυνση της εξέδρας, δείχνοντας το πόσο ηλίθια και ανεύθυνα λειτουργεί το δημόσιο.

Η αδειοδοτημένη πλωτή εξέδρα παρέμεινε χθες στο λιμάνι της Κισάμου και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στον Μπάλο από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιρειών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες» με σκοπό να εγκατασταθεί σε σημείο όπου θα εξυπηρετεί την ασφαλή αποβίβαση στην παραλία.




Η Ρωσική δικτατορία απειλεί ευθέως τις ευρωπαϊκές χώρες που θα εγκαταστήσουν αμερικανικούς πυραύλους Κρούζ

 



Ο αιμοσταγής δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή στον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να ανακοινώσει ότι η Ρωσία διαθέτει τα μέσα για την αποτροπή της ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης στην Ευρώπη.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ένα βίντεο που παρουσίασε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση, και κατά εντολή του δικτάτορα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν για την πιθανότητα ανάπτυξης από τις ΗΠΑ υπερηχητικών πυραύλων στην Ευρώπη, ο Πεσκόφ απάντησε: “Έχουμε αρκετά μέσα για την αποτροπή αυτών των πυραύλων, αλλά οι πρωτεύουσες αυτών των (ευρωπαϊκών) κρατών είναι εν δυνάμει θύματα (επιθέσεων).



Συνεχίζει να προκαλεί ο Σκοπιανός Μίτσκοσκι: Η Ελλάδα είναι αυτή που δεν τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών


 

Ο προκλητικός πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του στο «Al Jazeera Balkan» ισχυρίστηκε εκ νέου ψευδώς ότι τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως η Ελλάδα είναι αυτή που κωλυσιεργεί και δεν εφαρμόζει τη συμφωνία.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε ερώτηση γιατί δεν τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν χρησιμοποιεί πάντοτε το συνταγματικό όνομα Βόρεια Μακεδονία, καθώς η χώρα έχει μόνον ένα όνομα για κάθε χρήση (erga omnes) απάντησε:

«Δεν θα συμφωνήσω με τη διαπίστωσή σας ότι δεν τηρώ τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είμαι ευτυχής με αυτή τη Συμφωνία. Ξέρετε πως εγκρίθηκε αυτή η Συμφωνία στο Κοινοβούλιο, όταν έπιαναν από το αυτί βουλευτές και τούς οδηγούσαν στο Κοινοβούλιο, ενώ νωρίτερα προφυλακίζονταν και φυλακίζονταν, εκβιάζονταν για να υπερψηφίσουν αυτό που συνέβη τότε. Ωστόσο αυτή είναι σε ισχύ, αποτελεί μια πραγματικότητα. Πριν από τέσσερα χρόνια είπα ότι αυτή η Συμφωνία αποτελεί πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι δέχτηκα ισχυρές πολιτικές επιθέσεις από την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά στη Μακεδονία. Έτσι, όσα συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη Συμφωνία τα σέβομαι. Η συνολική επίσημη, τυπική και θεσμική επικοινωνία διεξάγεται αποκλειστικά με τον επιθετικό προσδιορισμό που αναφέρατε, αλλά το ζητούμενο είναι γιατί η άλλη πλευρά δεν τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και τί έχει κάνει η άλλη πλευρά που αποτελεί μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών, εννοώ τον νότιο γείτονά μας, την Ελλάδα; Η τήρηση συνιστά αμφίδρομη πορεία, επιβάλλεται να συμπεριφερόμαστε έτσι, δεν επιτρέπεται να έχουμε διπλά πρότυπα, πρέπει να έχουμε μια συμπεριφορά επί τη βάσει αρχών».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως η Ελλάδα αμέσως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αυτή που προσέφερε στήριξη για να καταστεί η Βόρεια Μακεδονία μέλος του ΝΑΤΟ, το 2020 και πως είναι αυτή που προσφέρει διαχρονικά στήριξη στις διαδικασίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Βόρειας Μακεδονίας, ο προκλητικός Σκοπιανός Χρίστιαν Μίτσκοσκι ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα δεν προσφέρει ουσιαστική στήριξη ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.

«Νομίζω ότι εάν αναλυθεί και διαβαστεί ορθά η Συμφωνία, θα φανεί ότι εμείς έχουμε κάνει πολύ περισσότερα από αυτό που αποτελεί υποχρέωσή μας, όχι μόνον όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες προς την υλοποίησή της. Θα επαναλάβω ότι το ζητούμενο είναι τί έχει κάνει ο νότιος γείτονάς μας. Αναφερθήκατε σε στήριξη εκ μέρους της Ελλάδας για την ένταξη της Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, αλλά εγώ, πέραν από στήριξη με δηλώσεις προθέσεων, δεν έχω δει ουσιαστική στήριξη, ενώ και οι πολίτες της χώρας δεν έχουν αισθανθεί κάτι τέτοιο και δεν θα αναφερθώ στην προσβλητική ρητορική, όπως Σκοπιανός, Σκόπια, στη μη κύρωση των μνημονίων από τη Βουλή τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Εάν εγώ αποτελώ τώρα πρόβλημα, τί συνέβη τα προηγούμενα χρόνια χρόνια; Οι πολίτες στη Μακεδονία και το κράτος είναι δυστυχώς θύματα της υποτελούς συμπεριφοράς της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία δεν έκανε τίποτα απολύτως προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Επιπλέον, η προσβλητική συμπεριφορά εκ μέρους μεγάλου μέρους των γειτόνων μας προς τη Μακεδονία, προς το μακεδονικό λαό δεν απέφερε τίποτα το καλό για το μέλλον των πολιτών και εκείνο που είναι εξίσου σημαντικό και στο οποίο θέλω να αναφερθώ είναι ότι περίμενα κάτι περισσότερο εκ μέρους του νότιου γείτονά μας σχετικά με το πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτή η αμφίδρομη πορεία» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Όσον αφορά τις σχέσεις της χώρας του με τη Βουλγαρία, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην τροποποίηση του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτό η βουλγαρική μειονότητα που ζει στη χώρα, όρος απαραίτητος που έχουν θέσει στα Σκόπια τόσο η Σόφια όσο και οι Βρυξέλλες για να μπορέσει η Βόρεια Μακεδονία να ανοίξει τα ενταξιακά κεφάλαια με την ΕΕ.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία τέτοια τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας του, με την προϋπόθεση αυτή να τεθεί σε ισχύ όταν η Βόρεια Μακεδονία ενταχθεί στην ΕΕ, κάτι που απορρίπτουν κατηγορηματικά τόσο η Βουλγαρία όσο και η ΕΕ.



Νέα καραγκιοζιλίκια από το Αλβανικό καθεστώς για την άδεια Μπελέρη

 



Δεν έχουν τέλος τα καραγκιοζιλίκια και οι προκλήσεις από το Αλβανικό καθεστώς του ελεγχόμενου από την Αλβανική μαφία Έντι Ράμα

Η γενική διεύθυνση φυλακών της Αλβανίας που επρόκειτο να ανακοινώσει την απόφαση της σχετικά με την χορήγηση άδειας ορκωμοσίας στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ανέβαλε την απόφαση για το απόγευμα του Σαββάτου.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι αλβανικές αρχές προσπαθούν να κάνουν επικοινωνιακή διαχείριση ώστε να μην εμφανισθεί η απόφαση για την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη ως αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν στην αλβανική κυβέρνηση. Από τα Τίρανα διαρρέουν ότι οι αρμόδιοι κρατικοί αξιωματούχοι θέλουν να διασφαλίσουν δήθεν ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα επιστρέψει στις αλβανικές φυλακές!

Οι ισχυρισμοί αυτοί πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα καθώς το σπίτι του Φρέντι Μπελέρη είναι στην Αλβανία και το κυριότερο ότι με την παραμονή του στη φυλακή θα καταδείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κατάσταση του κράτους δικαίου στη γειτονική χώρα.

Η άδεια που έχει αιτηθεί ο Μπελέρης έχει διάρκεια από 15 εως 20 Ιουλίου και σκοπός της είναι να μπορέσει να παραστεί στην ορκωμοσία των νέων ευρωβουλευτών την Τρίτη 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο και να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του.



Πρόταση εισαγγελέα να αποφυλακιστεί ο Απόστολος Λύτρας με «βραχιολάκι»


Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, εισηγείται με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Τον τελικό λόγο, ωστόσο, για τον αν ο κατηγορούμενος δικηγόρος θα αποφυλακιστεί ή όχι τον έχει το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει.

Ο Απόστολος Λύτρας είχε καταθέσει στις 28 Ιουνίου αίτηση με την οποία ζητούσε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησής του, (δηλαδή του εντάλματος με το οποίο οδηγήθηκε στον Κορυδαλλού), υποστηρίζοντας ότι δεν είχε παραβιάσει τους όρους που του επέβαλε η ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα μετά την απολογία του, δηλαδή της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι που έμεναν μέχρι τότε. Ακόμη ανέφερε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.



Δεν διστάζουν να πυροβολούν ούτε απέναντι από την ΓΑΔΑ - Πυροβολισμοί στο γήπεδο του Παναθηναικού



Αδίστακτοι κακοποιοί αλωνίζουν παντού ακόμα και μέσα σε ομάδες, και λύνουν τις διαφορές τους, αδιαφορώντας εάν απέναντι τους είναι το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Πρόσωπα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία και βαρύνονται με σοβαρά ποινικά αδικήματα περιλαμβάνονται στους 72 προσαχθέντες μετά τη συμπλοκή με πυροβολισμούς, έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πριν τον φιλικό αγώνα Παναθηναϊκού ΑΕΚ Λάρνακας.

Πηγές της ΕΛΑΣ έλεγαν ότι η προσοχή των αρχών είναι μονίμως στραμμένη στις ομάδες οργανωμένων οπαδών καθώς κάποιες εξ’ αυτών δρουν ως εγκληματικές οργανώσεις και ότι οι έρευνες για το συγκεκριμένο επεισόδιο εστιάζουν στην πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.




Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, οργανωμένοι κακοποιοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους με κάποιον εξ’ αυτών να βγάζει όπλο και να πυροβολεί. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας άνδρας στο πόδι.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν ακόμη δύο άτομα, ένα στην κοιλιά (φέρει εκδορές) και ένα στο χέρι έπειτα από ξυλοδαρμό. Και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.




Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛΑΣ τα οποία και προχώρησαν σε περισσότερες από 70 προσαγωγές. 



Σκευωρία Novartis μοιράστηκαν 56 εκατ€ δικηγόρος και ψευδομάρτυρες για στημένες κατηγορίες - Ποιος του έβαλε;

 


Σάλος στους πολίτες και πολιτικές αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis μοιράστηκαν 56 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσουν κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων, και το θέμα είναι ποιος τους έβαλε για να πάει κατηγορούμενος μαζί τους;

Από τη στιγμή που οι μάρτυρες είχαν ίδιον όφελος, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί, οι «κουκούλες» πρέπει να βγουν και να αρθεί το καθεστώς προστασίας τους - Το ερώτημα είναι ποιοι τους έβαλαν να κάνουν τις καταγγελίες στις οποίες στηρίχθηκε η σκευωρία Novartis.

Πολιτικές αντιδράσεις και ραγδαίες εξελίξεις που θα καθορίσουν εάν θα βγουν οι “κουκούλες” της σκευωρίας Novartis προκαλεί το δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” που αποκαλύπτει πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες μοιράστηκαν 56 εκατ ευρώ, και επιβάλλεται η δικαιοσύνη να βγάλει τις κουκούλες, στέλνοντας στην δικαιοσύνη τους ψευδομάρτυρες, με τον δικηγόρο και φυσικά αυτούς που τους έβαλαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», το συνολικό ποσό που δόθηκε από τις αμερικανικές αρχές ως «βραβείο» στους whistleblowers για να καταθέσουν πως η Novartis προωθούσε με παράνομες μεθόδους τα σκευάσματά της στους γιατρούς χωρίς όμως να εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα ανέρχεται σε 56 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για αμοιβή που αντιστοιχεί περίπου στο 16% του συνολικού προστίμου των 345 εκατ. ευρώ που επέβαλε η Αμερικανική Δικαιοσύνη στον φαρμακευτικό κολοσσό για αθέμιτες πρακτικές και δωροδοκίες ιατρών. Περίπου 30 εκατ. ευρώ φαίνεται πως ήταν η αμοιβή και η κάλυψη των εξόδων του δικηγορικού γραφείου του κ. Παύλου Κ. Σαράκη, που εκπροσώπησε μια ομάδα μαρτύρων που κατέθεσαν στις ΗΠΑ.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» δεν ανήκουν στο πελατολόγιο του κ. Σαράκη, ωστόσο τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές και πληρώθηκαν έκαστο για τις υπηρεσίες του με ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 5-6 εκατ. ευρώ. Πιθανόν κάποιο ποσό να πήρε και ο τρίτος των μαρτύρων, Νίκος Μανιαδάκης (με το ψευδώνυμο «Ιωάννης Αναστασίου» ) , ο οποίος όμως με δική του πρωτοβουλία από κάλυψε την πραγματική του ταυτότητα και βοήθησε τις ελληνικές αρχές στην αποκάλυψη της σκευωρίας. Ενδέχεται όμως και να μην έλαβε αμοιβή, επειδή ακριβώς αποκάλυψε τη σκευωρία και την ταυτότητά του. Δεν αποκλείεται μερίδιο από τα 56 εκατ. ευρώ των αμερικανικών αρχών να πήραν και άλλοι μάρτυρες, το όνομα των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμη ή δεν ενεπλάκη στο σκέλος της σκευωρίας σε βάρος των 10 πολιτικών, και απλώς αυτοί έδωσαν κάποια στοιχεία στις ΗΠΑ για τις μεθόδους της Novartis.

Εμπειροι νομικοί με άριστη γνώση της υπόθεσης αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» πως τα πραγματικά δεδομένα και το νέο θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικά επιβάλλουν στον αρμόδιο εισαγγελέα να επανεξετάσει και να άρει το καθεστώς προστασίας των κουκουλοφόρων μαρτύρων που ενήργησαν ως εκτελεστικά όργανα της σκευωρίας Novartis.

Τα εκατομμύρια που πήραν όλοι είναι και με τους φόρους πληρωμένους, άρα καθαρά.

Ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μετά την αποκάλυψη του “Θέματος” προχώρησε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα “Χ” τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη μη άρση του καθεστώτος προστασίας ενώ όπως αναφέρει το μείζον πλέον είναι “να μάθουμε ποιοι τους έβαλαν να κάνουν τις ψευδείς καταγγελίες”. Ο ίδιος σε νεότερη ανάρτηση εξηγεί πως η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει στους προστατευόμενους μάρτυρες να αποβλέπουν σε ίδιον όφελος και πως πλέον οι ενέργειες της Δικαιοσύνης αποτελούν μονόδρομο.

“Το άρθρο του Νόμου που θεσπίζει τον Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος ρητώς ορίζει, ότι για να λάβει κάποιος αυτή την προστασία δεν μπορεί να αποβλέπει σε ίδιον όφελος” σημειώνει χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως “ Η διάταξη είναι ξεκάθαρη και δεν σηκώνει αμφισβήτηση, ούτε Δικαστική Κρίση. Είναι απολύτως δεσμευτική για τους Εισαγγελείς. Ο ένας τουλάχιστον από εκείνους που έλαβαν αυτή την προστασία από την κα Τουλουπάκη, ως Μάρτυρας Δημοσίου Συμφέροντος, είναι ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Το γνωρίζουμε καθώς, όπως έχει αποδειχθεί στο Πόρισμα της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, από τα έγγραφα που έστειλαν οι ΗΠΑ περιγράφεται η ιδιότητα και η εργασία του στην εταιρία Novartis Hellas καθώς και τα συγκεκριμένα έτη που εργάστηκε. Ο κύριος μάλιστα αυτός είναι φυλακή εδώ και αρκετούς μήνες, λόγω άλλης απάτης που διέπραξε. Η διαμάχη του κ. Βελόπουλου με τον βουλευτή του Επικρατείας κ. Σαράκη έφερε στο φως και τα ακριβή ποσά που προσδοκούσαν να λάβουν και τελικά έλαβαν από τις ΗΠΑ, μετά τον συμβιβασμό εκεί της εταιρίας Novartis με το Αμερικανικό Δημόσιο. Άρα ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης τουλάχιστον ήταν Προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ και ταυτοχρόνως Μάρτυρας Δημοσίου Συμφέροντος στην Ελλάδα κατά παράβαση του νόμου που ισχύει εδώ. Δεν είναι πλέον στην διακριτική ευχέρεια κανενός εισαγγελέως να αποφασίσει ή όχι τον απαχαρακτηρισμό του. Όποιος Εισαγγελέας χρεωθεί αυτή την αίτηση, που έχει ήδη κατατεθεί από τον @samaras_antonis

απλώς καλείται να διαπιστώσει την καταφανή παράβαση του νόμου και να άρει την Προστασία του κ. Δεστεμπασίδη τουλάχιστον. Έτσι θα μπορέσουμε όλοι εμείς να τον καλέσουμε στο Δικαστήριο και να τον ρωτήσουμε ποιος τον έβαλε να πει αυτά τα ψέματα για μας. Δεν διανοούμαι καν ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει Εισαγγελεύς που ενώπιον ολοκλήρου του Ελληνικού λαού, θα αποφασίσει να παραβιάσει το νόμο, να διαπράξει ο ίδιος ο Εισαγγελεύς Παράβαση Καθήκοντος και μάλιστα για να υπερασπιστεί ένα λαμόγιο σαν τον συγκεκριμένο. Είμαι βέβαιος ότι η ώρα να βγουν οι κουκούλες έφθασε και η Αλήθεια που τόσα χρόνια καρτερικά περιμένουμε θα έρθει στο Φώς. Εύγε στο @protothema

για άλλη μία μεγάλη δημοσιογραφική αποκάλυψη…”

Υπενθυμίζεται πως και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα νέο αίτημα προς τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για τον αποχαρακτηρισμό των “Μαξίμου Σαράφη” και “Αικατερίνης Κελέση” ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας τους και την ανάσυρση των εναντίον τους εγκλήσεων για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Αφορμή για την κίνηση των θυμάτων της σκευωρίας έδωσαν οι νέοι Ποινικοί Κώδικες των Φλωρίδη - Μπούγα που επιτρέπουν στον αρμόδιο εισαγγελέα οποτεδήποτε το κρίνει να ανακαλεί το καθεστώς προστασίας μαρτύρων όταν οι λόγοι επιβολής του εκλείψουν. Σύμφωνα με τα αιτήματα των 4 πολιτικών προσώπων οι λόγοι προστασίας των μαρτύρων έχουν εκλείψει από την στιγμή που οι καταγγελίες τους κρίθηκαν ψευδείς αλλά και μετά τις αποκαλύψεις για το οικονομικό όφελος που είχαν οι “κουκουλοφόροι” από την συνεργασία τους με τις αμερικανικές αρχές για την ίδια υπόθεση.

Να σημειωθεί πως έμπειροι νομικοί με άριστη γνώση της υπόθεσης αναφέρουν στο “Θέμα” πως τα πραγματικά δεδομένα και το νέο θεσμικό πλαίσιο επιβάλλουν στον αρμόδιο εισαγγελέα να επανεξετάσει και να άρει το καθεστώς προστασίας των κουκουλοφόρων μαρτύρων που ενήργησαν ως εκτελεστικά όργανα της σκευωρίας Novartis. Εξηγούν πως το σύνολο των στοιχείων που έχουν προκύψει οδηγούν σε 3 βασικά συμπεράσματα για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες :

Οι ισχυρισμοί τους περί χρηματισμού 10 πολιτικών προσώπων αποδείχθηκαν ψευδείς καθώς το σύνολο του κατηγορητηρίου κατέρρευσε

Αποσκοπούσαν και πρόσφατα έλαβαν χρηματικό όφελος καθώς ήταν παράλληλα μάρτυρες των αμερικανικών αρχών για την ίδια υπόθεση

Αποδείχθηκαν πρόσωπα τουλάχιστον αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας καθώς στην πορεία ο “Σαράφης” προφυλακίστηκε ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε οικονομικές απάτες




Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - 20χρονος ο δράστης που έπεσε νεκρός

 



Ο δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, και τον έχουν σκοτώσει.

Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ, και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ρεπουμπλικάνος.

Η μυστική υπηρεσία αντέδρασε λαμβάνοντας μέτρα προστασίας και «ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής», αφού απομακρύνθηκε εσπευσμένα από τον χώρο όπου επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της Άντονι Γκουλιέλμι μέσω X.

«Ένας παριστάμενος σκοτώθηκε, άλλοι δύο τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Διενεργείται έρευνα για το συμβάν αυτή τη στιγμή και η μυστική υπηρεσία ειδοποίησε επίσημα το ομοσπονδιακό γραφείο έρευνας», το FBI, συμπλήρωσε ο κ. Γκουλιέλμι.

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 18:15 (τοπική ώρα· 01:15 ώρα Ελλάδας), πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σώματος.



Την πληροφορία ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ βρισκόταν εκτός της περιμέτρου ασφαλείας της μυστικής υπηρεσίας έδωσε νωρίτερα στο CNN ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας (βορειοανατολικά), ο Ρίτσαρντ Γκόλντιγκερ. «Δεν γνωρίζω πώς έφθασε εκεί, ή πού ήταν, πάντως βρισκόταν εκτός» του χώρου όπου γινόταν η προεκλογική εκδήλωση, εξήγησε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου, απομακρύνθηκε εσπευσμένα από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας από τη σκηνή προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια, με μικρή ποσότητα αίματος να διακρίνεται στο δεξιό αυτί και στο πρόσωπό του, έπειτα από εκπυρσοκροτήσεις, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο κ. Τραμπ, που ετοιμαζόταν να αρχίσει την ομιλία του, έπεσε στη σκηνή, προτού συγκεντρωθούν γύρω του για να τον προστατεύσουν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για τη φύλαξη προσωπικοτήτων, τον σηκώσουν και τον συνοδεύσουν στο αυτοκίνητό του. Εκείνος φώναξε κάτι στους οπαδούς του και ύψωσε τη δεξιά του γροθιά, επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους.



Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά και υποβάλλεται προληπτικά σε εξετάσεις σε νοσοκομείο μετά τον κατά τα πρώτα στοιχεία επιπόλαιο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια όπου ακούστηκαν πυρά, ανέφερε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN μέσω X, επικαλούμενος εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε προκαταρκτική ενημέρωση για το συμβάν σε προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «είναι ασφαλής» αφού τέθηκαν σε εφαρμογή επιπρόσθετα μέτρα φύλαξής του μετά το συμβάν σε προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία Πενσιλβάνια χθες Σάββατο, όπου ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις, ανακοίνωσε η μυστική υπηρεσία, επίλεκτο ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα αρμόδιο για την προστασία προσωπικοτήτων.

«Διενεργείται τώρα έρευνα της μυστικής υπηρεσίας και θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες», διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού σώματος μέσω X.

Νωρίτερα, πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας πλαισίωσαν τον υποψήφιο για να τον προστατεύσουν με τα σώματά τους όταν ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις και τον απομάκρυναν εσπευσμένα από τη σκηνή στην εκδήλωση, με τον πρώην πρόεδρο να έχει μικρή ποσότητα αίματος στο δεξί του αυτί και στο πρόσωπο, φωνάζοντας με τη γροθιά υψωμένη.

Φίλος του Τραμπ που βρισκόταν στην περίμετρο δήλωσε πως καθόντουσαν με φίλους στην περίμετρο της εκδήλωσης και άκουγαν τον Τραμπ και μετά από 5 έως 7 λεπτά στην ομιλία του πρώην προέδρου, δήλωσε πως παρατήρησαν έναν ύποπτο να σκαρφαλώνει σε μια οροφή με ένα τυφέκιο.

Ειδοποίησαν τις αρχές πως βρίσκεται στην οροφή ένας άνδρας με όπλο και ενημέρωσε πως οι άνδρες της μυστικής υπηρεσίας τον πυροβόλησαν με δικό τους όπλο με τηλεφακό. Ο μάρτυρας ανέφερε πως οι μυστικές υπηρεσίες του «ανατίναξαν στο κεφάλι», έκφραση που συνάδει με σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή, οι οποίες δημιουργούν μεγάλη οπή τραύματος εξόδου. Στην μέχρι τώρα ενημέρωση γνωρίζουμε πως υπάρχουν δύο νεκροί, εκ των οποίων ο ένας ο δράστης.

Ανακουφισμένος δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το ότι δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίθεση ενόπλου σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει θέση για πολιτικά υποκινούμενη βία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν υπάρχει καμιά απολύτως θέση για πολιτική βία στη δημοκρατία μας. Παρότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, θα πρέπει να είμαστε όλοι ανακουφισμένοι που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά και να αδράξουμε την ευκαιρία για να δεσμευτούμε εκ νέου στην πολιτισμένη συμπεριφορά και στον σεβασμό της πολιτικής. Η Μισέλ και εγώ του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ευγνωμοσύνη και υπογράμμισε πως αισθάνεται «ανακουφισμένος» που ο προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι «σώος», «ασφαλής» και «πάει καλά» μετά την επίθεση εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια χθες Σάββατο, την τελευταία ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει πριν από το συνέδριο της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς στο Μιλγουόκι, στην πολιτεία Ουισκόνσιν, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως «προσεύχεται» για τον αντίπαλό του και τόνισε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «ενωθούν» και να καταδικάσουν την επίθεση ως έθνος, υπογραμμίζοντας ότι η βία αυτού του είδους «δεν έχει καμιά θέση» στην Αμερική, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε σήμερα την επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε «σοκαρισμένος» μέσω X.

«Είμαι σοκαρισμένος εξαιτίας της είδησης της επίθεσης κατά του (σ.σ. πρώην) προέδρου Τραμπ, την οποία καταδικάζω σθεναρά. Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων πράξεων βίας κατά πολιτικών», τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Προσεύχομαι για τον πρόεδρο Τραμπ», ανέφερε μέσω X ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον μετά τα πυρά σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια με στόχο τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Επίθεση εναντίον του Τραμπ – Επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των ΗΠΑ: «Σκέφτομαι τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και προσεύχομαι γι’ αυτόν»

«Σκέφτομαι τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και προσεύχομαι γι’ αυτόν», ανέφερε ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις αντιδρώντας στην επίθεση ενόπλου εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στην Πενσιλβάνια.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, ο βετεράνος πολιτικός Μιτς Μακόνελ, τόνισε πως αισθάνεται ευγνωμοσύνη που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά και πρόσθεσε ότι η πολιτική βία δεν έχει καμιά θέση στην αμερικανική πολιτική, αντιδρώντας στην επίθεση εναντίον του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια.