Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Η ΕΛ.ΑΣ. πλησιάζει το ΚΤΗΝΟΣ που κακοποίησε το Χάσκι και κάποιοι προσπαθούν να συγκαλύψουν - Είχε συμμετάσχει σε τηλεπαιχνίδι ο δράστης

 



Κοντά στον εντοπισμό του ΚΤΗΝΟΥΣ που φέρεται να κακοποίησε άγρια το άτυχο τετράποδο βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές μετά και την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η αντεισαγγελέας, Αναστασία Μασούρα διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για τη σύλληψη του δράστη που βασάνισε μέχρι θανάτου το ζώο και η αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της για να εντοπίσει το ΚΤΗΝΟΣ. 

Εξετάζονται πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης διαμένει μόνιμα στην Αράχωβα, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του ιδιοκτήτη του σκύλου και στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε τηλεπαιχνίδι.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες, η ταυτοποίηση του δράστη θα επιτευχθεί με λήψη δείγματος DNA από το χάσκι ενώ θα εξεταστεί και οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες που διαθέτουν σπίτια και επιχειρήσεις εστίασης στην ίδια περιοχή.

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι κάποιοι που έχουν βιντεοληπτικό και είναι από κατάστημα προσπαθούν να το εξαφανίσουν για να κρύψουν τον δράστη.



Σύμφωνα με πηγές της περιφέρειας Βοιωτίας, το χάσκι εξετάστηκε και από τρεις κτηνιάτρους και το πόρισμά τους έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό πόρισμα της κτηνιάτρου της Ιτέας που το εξέτασε μετά την κακοποίησή του, και η στάση τους θεωρείται περίεργη, κάποιοι λένε ότι γίνεται προσπάθεια να πέσει στα μαλακά το ΚΤΗΝΟΣ.

Μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων που γνωρίζουν στοιχεία της υπόθεσης, επιμένουν στην αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου στην οποία αναφέρεται ο άγριος βασανισμός του ζώου με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, και μάλιστα υπάρχουν εξετάσεις και φωτογραφίες με το κακοποιημένο απο το ΚΤΗΝΟΣ χάσκι.





Κακοποιοί Ρομά πυροβολούσαν σε νοσοκομείο στον Ναύπλιο

 


Ρομά ότι χειρότερο στον υπόκοσμο, και επικίνδυνοι για την ασφάλεια όλων μας.

Ένταση επικράτησε έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου το απόγευμα της Δευτέρας (4/12) όπου μεταφέρθηκαν δύο τραυματίες Ρομά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σε επεισόδια σε καταυλισμό κακοποιών Ρομά στη Νέα Κίο στην Αργολίδα.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν με πρωταγωνιστές δυο Ρομά κακοποιούς από διαφορετικές οικογένειες που έχουν προστριβές μεταξύ τους. Στο νοσοκομείο Ναυπλίου που μεταφέρθηκαν οι δύο τραυματίες, συγκεντρώθηκαν δεκάδες παραβατικοί Ρομά.

Εκεί οι παραβατικοί Ρομά τσακώθηκαν στον εξωτερικό χώρο και πάλι μεταξύ τους και έπεσαν και πάλι πυροβολισμοί, με έναν κακοποιό Ρομά να τραυματίζεται ελαφρά στο πόδι, προκαλώντας πανικό στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους τραυματίες από τα επεισόδια στον καταυλισμό είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Αττικό», ενώ ο δεύτερος θα διακομιστεί στην Τρίπολη.




Φυσικές καταστροφές: Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 26,9 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ

 


Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 26,9 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές αποφασίστηκε να δοθεί στους ΟΤΑ, από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

  • Τόσο η νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ, όσο και οι προηγούμενες αποφασίστηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, την κακοκαιρία «Daniel» και «Elias» και άλλες φυσικές καταστροφές.
  • Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης, που έχει δοθεί μέχρι τώρα ανέρχεται σε 145,5 εκατ. ευρώ.
  • Η χρηματοδοτική στήριξη προς τους ΟΤΑ για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές συνεχίζεται μέσα από νέες σχετικές αποφάσεις, καθώς ωριμάζει η ανάλυση και καταγραφή των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές.


“GR-eco Islands”: Ο Πόρος, το τρίτο νησί που εντάσσεται στο Πρόγραμμα, μετά την Αστυπάλαια και την Χάλκη

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διάσκεψης COP28 στο Ντουμπάι, παρουσίασε το τρίτο νησί που εντάσσεται στο πρόγραμμα GR-eco Islands, τον Πόρο.

«Πιστεύω πολύ στο σχέδιο GR-eco Islands για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ευκολότερο να απανθρακοποιήσουμε και να οδηγήσουμε προς ένα βιώσιμο μέλλον ένα μικρό νησί από ό,τι είναι, παραδείγματος χάρη, μια μεγάλη πόλη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Οι 4 πυλώνες του σχεδιασμού  για την μετατροπή του Πόρου σε πράσινο νησί:

  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου για την κάλυψη σημαντικού μέρους των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του νησιού.
  • Εξηλεκτρισμός της πορθμειακής σύνδεσης μεταξύ του Πόρου και του Γαλατά στην ηπειρωτική χώρα, στο πλαίσιο του οποίου θα αναπτυχθεί ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο πλοίο, θα μετατραπούν τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη μεταφοράς επιβατών και θα εγκατασταθούν υποδομές φόρτισης στα δύο λιμάνια.
  • Τόνωση της ηλεκτροκίνησης στη δημόσια συγκοινωνία και στις ιδιωτικές μετακινήσεις και μεταφορές.
  • Ανάπτυξη ενός νέου συστήματος κυκλικής οικονομίας με ανακύκλωση και αξιοποίηση αποβλήτων.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την κρατική επιχείρηση πράσινων πηγών ενέργειας “Masdar” των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.



Παρά τις κλιματικές καταστροφές αναδύεται μια νέα Ελλάδα

 



Από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28):

Τα αποδεικτικά στοιχεία για την κλιματική κρίση δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρα. Ομοίως, τα οφέλη μιας ταχύτερης μετάβασης σε μια οικονομία με μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών ουδέποτε ήταν πιο προφανή. Η Ελλάδα ενσαρκώνει αυτή την οικονομία ίσως καλύτερα από πολλές χώρες. Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες βιώσαμε δασικές πυρκαγιές που έκαψαν πάνω από το 1% της έκτασης της χώρας μας και βροχές που έφεραν μέσα σε μία μόνο ημέρα περισσότερο νερό από ό,τι δέχονται τα περισσότερα μέρη στη διάρκεια ενός έτους, προκαλώντας πρωτοφανείς πλημμύρες. Και όμως, παράλληλα με αυτή την κλιματική καταστροφή, μια νέα Ελλάδα αναδύεται.

  • Έχουμε μειώσει τη χρήση άνθρακα κατά περισσότερο από 80%. Αναπτύσσουμε την οικονομία μας με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων. Συνολικά, οι εκπομπές μας έχουν μειωθεί κατά 43% από το 2005, καθώς στρεφόμαστε όλο και περισσότερο προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.
  • Πέρυσι, η διείσδυση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας ήταν η έβδομη υψηλότερη στον κόσμο και η εγκατεστημένη ισχύς μας ήταν η πέμπτη υψηλότερη σε κατά κεφαλήν βάση. Ο άνεμος και ο ήλιος παράγουν πλέον πάνω από το μισό της ηλεκτρικής μας ενέργειας και μας προστατεύουν από την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε η Ρωσία όταν εισέβαλε στην Ουκρανία. Τα περιβαλλοντικά, οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά οφέλη μιας ταχείας μετάβασης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν ήταν ποτέ πιο προφανή.
  • Ανακαινίζουμε τα σπίτια και τα γραφεία μας με πρωτοφανή ρυθμό. Χτίζουμε μια αλυσίδα προστιθέμενης αξίας στη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα για τη βαριά βιομηχανία μας. Τα νησιά μας είναι «εργαστήρια» για τις πιο προηγμένες πρακτικές όσον αφορά στην βιωσιμότητα.
  • Ως παγκόσμιος ηγέτης στις θαλάσσιες μεταφορές, αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, εφόσον διατηρούμε την ανταγωνιστικότητά μας και διασφαλίζουμε ισότιμους όρους ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύντομα θα αξιοποιήσουμε μια από τις μεγαλύτερες ανεκμετάλλευτες δυνατότητές μας, την υπεράκτια αιολική ενέργεια, και ειδικότερα τους ανέμους του Αιγαίου, μια πηγή ενέργειας που θα οδηγήσει κυριολεκτικά στον επανασχεδιασμό του ενεργειακού χάρτη της περιοχής.
  • Οι επενδύσεις μας στον τομέα της ενέργειας συμβαδίζουν με την προσήλωσή μας στην ανθεκτικότητα. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112», έχει αποδειχθεί σωτήριος. Ένα μήνυμα μπορεί κυριολεκτικά να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Χρειαζόμαστε περισσότερες οικονομικά αποδοτικές τεχνολογίες αυτού του είδους που να μπορούν να εφαρμοστούν και σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Οι κοινωνίες μας δεν είναι προετοιμασμένες για την κλιματική κρίση που είναι ήδη μαζί μας. Πρέπει να διαθέσουμε περισσότερους πόρους για την ανθεκτικότητα. Το έλλειμμα στο μέτωπο της προσαρμογής είναι εξίσου σημαντικό με το έλλειμμα στους στόχους για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η Ευρώπη έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει προς αυτή την κατεύθυνση.




Μητσοτάκης στην πρώτη ανασκόπηση του Δεκεμβρίου

 


Στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις και τις «μεγάλες αλλαγές» που υλοποιεί η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στο Facebook.

Kyriakos Mitsotakis
την Κυριακή

Καλημέρα! Πρώτη ανασκόπηση του Δεκεμβρίου και σήμερα θα ήθελα να δώσω έμφαση στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που κάνουμε πράξη. Σε αυτήν την ανάρτηση έχω άλλωστε αρκετά παραδείγματα που πιστεύω θα σας πείσουν πως προχωράμε πράγματι τολμηρά, και σίγουρα μπροστά. Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή αλλά και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή, με πρώτη την απόφασή μας να καθιερώσουμε την επιστολική ψήφο για όλους τους ψηφοφόρους (Έλληνες ...

See more
1.6K
227
184

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Καλημέρα! Πρώτη ανασκόπηση του Δεκεμβρίου και σήμερα θα ήθελα να δώσω έμφαση στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που κάνουμε πράξη. Σε αυτήν την ανάρτηση έχω άλλωστε αρκετά παραδείγματα που πιστεύω θα σας πείσουν πως προχωράμε πράγματι τολμηρά, και σίγουρα μπροστά. Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή αλλά και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή, με πρώτη την απόφασή μας να καθιερώσουμε την επιστολική ψήφο για όλους τους ψηφοφόρους (Έλληνες κατοίκους εξωτερικού και εσωτερικού προαιρετικά) από τις επόμενες ευρωεκλογές του 2024.

Μια ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση, μια δημοκρατική και κοινωνική κατάκτηση, που μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη και απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής, διευκολύνοντας την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος όχι μόνο από τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και από πολλές κατηγορίες Ελληνίδων και Ελλήνων για τους οποίους η φυσική παρουσία στις κάλπες δεν είναι εύκολη: άτομα με αναπηρία, υπερήλικες, ασθενείς, νέοι που δουλεύουν σεζόν, εργαζόμενοι την ημέρα των εκλογών, ακόμα και φοιτητές ή μαθητές στο τέλος του Λυκείου που έχουν εξετάσεις. Όλοι τους πλέον θα μπορούν, αν το επιλέξουν, να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο χωρίς μετακινήσεις και χωρίς ταλαιπωρία. Με την επιστολική ψήφο απλοποιούμε την εκλογική διαδικασία, επιτρέποντας έτσι να ακούγεται πιο δυνατά η φωνή της κοινωνίας.

Πάμε στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι μία από τις επείγουσες προτεραιότητες της δεύτερης θητείας μας. Αυτή την εβδομάδα βρίσκονται σε διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες μας οι οποίες εισάγουν, μπορώ να πω, φιλόδοξες καινοτομίες με στόχο την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και της έκδοσης των αποφάσεων καθώς και την καταπολέμηση της δικομανίας. Πιο σημαντική όλων είναι ο αυστηρός περιορισμός των αναβολών σε αποκλειστικά μία, ώστε να μην παρατείνονται επ' άπειρον οι δίκες.

Παράλληλα, γίνονται πιο αυστηροί οι κανόνες έκτισης των ποινών, ώστε η αναστολή εκτέλεσης μιας ποινής να πάψει να είναι κανόνας και να γίνει εξαίρεση. Ενώ αυστηροποιούνται και οι ποινές για απόπειρα βιασμού, για εμπρησμό δάσους και παραβίαση κόκκινου σηματοδότη που επιφέρει βαριά σωματική βλάβη ή θάνατο. Θα διώκονται αυτεπάγγελτα και όχι μετά από μήνυση όπως ισχύει σήμερα, αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος όπως είναι η απιστία και ειδικά στον τομέα των Τραπεζών, η απάτη, η υπεξαίρεση και η τοκογλυφία. Ακόμη, αυτεπάγγελτη θα είναι και η δίωξη για την κακόβουλη άρνηση διατροφής στα διαζευγμένα ζευγάρια.

Επιτρέψτε μου να σας πω μερικές θετικές ειδήσεις για την οικονομία, που αξίζουν πιστεύω να διαβαστούν. Και θα ξεκινήσω με την ανεργία, η οποία υποχώρησε κάτω από το 10% τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2009! Είναι εξαιρετικά θετικό ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας βρίσκουν δουλειά. Και πιστεύω πως αυτό το αποτέλεσμα δικαιώνει την πολιτική μας με τα νέα αναβαθμισμένα προγράμματα απασχόλησης, την καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και τις στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας. Τους επόμενους μήνες, είμαι βέβαιος, η ανεργία θα κινηθεί ακόμη χαμηλότερα.

Να έρθω τώρα στην τέταρτη κατά σειρά αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα που ήρθε από τον οίκο Fitch. Όπως είχα δεσμευθεί, το 2023 κλείνει και αυτή η μεγάλη εκκρεμότητα, έχοντας πλέον λάβει επενδυτική βαθμίδα από 3 από τους 4 μεγάλους διεθνείς επενδυτικούς οίκους και με την Ελλάδα να έχει επιστρέψει στη διεθνή επενδυτική κανονικότητα.

Ένα ακόμη σημαντικό καλό νέο είναι το «πράσινο φως» που άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκταμίευση άλλων 3,64 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία προστίθενται στα 11,1 δισ. ευρώ που έχουμε ήδη λάβει από το Ταμείο. Τα μισά είναι δάνεια που χορηγούνται με πολύ χαμηλό επιτόκιο 0,35% για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και 1% για μεσαίες και μεγάλες.

Και κλείνω με τις οικονομικές ειδήσεις με την έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2024. Ο Οργανισμός προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 2% το 2024 και 2,4% το 2025 και υψηλότερα πλεονάσματα από 1,1% του ΑΕΠ το 2023 στο 2,1% το 2024, κάτι που θα συμβάλει στην ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους στο 152% το 2024, όπως προβλέπει και το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2024.

Συνεχίζω με τη μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εισαγόμενης ακρίβειας. Είναι μία μάχη που εξακολουθούμε να δίνουμε με αμείωτη ένταση, καθώς ο πληθωρισμός στα τρόφιμα επιμένει, παρότι τον Νοέμβριο σημείωσε επιβράδυνση και έπεσε από το 3,8% στο 3%.

Το πρόγραμμα «Μόνιμη Μείωση Τιμών» πηγαίνει καλά. Τα 1.277 προϊόντα από 98 εταιρείες που τέθηκαν στο καθεστώς μόνιμης μείωσης τιμής, τα εντοπίζετε με ταμπελάκι που αναγράφει μείον 5% σε ολοένα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Μεσοσταθμικά, η μείωση στα 1.277 προϊόντα αγγίζει το 6,5%! Η συντριπτική πλειονότητα (9 στα 10) είναι επώνυμα προϊόντα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια και βεβαίως όταν διαπιστωθούν τέτοια φαινόμενα πέφτουν αυστηρά πρόστιμα, όπως προ ημερών σε πασίγνωστη πολυεθνική με προϊόντα καφέ που της επιβλήθηκε 1 εκ. ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία. Μόνο τον Νοέμβριο έχουν γίνει από τη ΔΙΜΕΑ περισσότεροι από 1.250 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των Euro5,5 εκ. ευρώ, πλέον των 10 εκ. από την αρχή του 2023. Οι έλεγχοι θα ενταθούν όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των εορτών, και επειδή πολλοί αναρωτιούνται, ναι, θα έχουμε και φέτος «Καλάθι των Χριστουγέννων» με τρόφιμα και «Καλάθι του Αη Βασίλη» με παιχνίδια. Αυτά φυσικά δεν θα λύσουν το πρόβλημα της ακρίβειας, όμως θα ελαφρύνουν κάπως τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Για τα εορταστικά «καλάθια» θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις σε λίγες μέρες.

Την εβδομάδα που μας πέρασε προχωρήσαμε και σε νέες καταβολές της πρώτης αρωγής σε πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και περιοχών της Στερεάς Ελλάδας. Αθροιστικά, μέχρι σήμερα, έχουν πιστωθεί 121,7 εκ. ευρώ προς 33.613 δικαιούχους. Οι αποζημιώσεις προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες επίσης συνεχίζονται ανάλογα με τη ροή των επιβεβαιωτικών στοιχείων από την Περιφέρεια και τον ΕΛΓΑ αντιστοίχως.

Περνάω στον χώρο της Υγείας προκειμένου να συγχαρώ τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, για την κατάργηση των αναμονών στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία που, αν και δωρεάν, πρέπει να κλείσεις ραντεβού. Αξιοποιώντας ένα υπάρχον πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ, έβαλαν τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που πλέον πηγαίνουν απευθείας στην κλινική και το ιατρείο χωρίς να απαιτείται άλλη γραφειοκρατική διαδικασία. Το νέο σύστημα των εξωτερικών ιατρείων έχει εφαρμοστεί στο 70% των ιατρείων του Ευαγγελισμού και από τις 10 Δεκεμβρίου θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα. Για να παραφράσω τη διάσημη ρήση, πρόκειται για «ένα μικρό βήμα για Νοσοκομείο, ένα μεγάλο άλμα ανακούφισης για τους ασθενείς». Αντίστοιχα συστήματα θα εφαρμοστούν σε όλα τα νοσοκομεία.

Στο θέμα της κλιματικής αλλαγής τώρα, στο Dubai γίνεται αυτές τις ημέρες η 28η διεθνής διάσκεψη για το Κλίμα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ (COP28). Η Ελλάδα συμμετέχει ως ένας παγκόσμιος πρωταγωνιστής, καθώς ανήκουμε πλέον στην πρώτη δεκάδα μεταξύ των χωρών που είναι κορυφαίες στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας -και ειδικά του ήλιου και του ανέμου. Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τη μεγάλη πρόοδο που έχουμε κάνει ως προς την ενεργειακή μετάβαση, τόσο στη συμμετοχή των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή, όσο και σε άλλα θέματα όπως στην αναβάθμιση των κτιρίων, στην ηλεκτροκίνηση, στην μετάβαση της βιομηχανίας σε τεχνολογίες χαμηλών ρύπων, στις θαλάσσιες μεταφορές, στην προστασία πολιτιστικών μνημείων αλλά και στα νησιά μας.

Την Παρασκευή λοιπόν, στο COP28, ανακοινώσαμε ότι ο Πόρος είναι το επόμενο νησί της πρωτοβουλίας GR-ECO Islands, δηλαδή του προγράμματος μετατροπής των ελληνικών νησιών σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας, ψηφιακής καινοτομίας και οικολογικής κινητικότητας. Κατά τα πρότυπα της Αστυπάλαιας και της Χάλκης, που είναι τα πρώτα νησιά GR-ECO, και με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ο Πόρος θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες κατοίκων και επιχειρήσεων, των θαλάσσιων και οδικών μετακινήσεων με καθαρή ενέργεια από τοπικά εγκατεστημένες ΑΠΕ.

Η χώρα μας εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με καταλυτικό τον ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Εντός Δεκεμβρίου καταπλέει εκεί για να αγκυροβολήσει μόνιμα η πρώτη πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου με την ονομασία «Αλεξανδρούπολις». Η συγκεκριμένη Μονάδα θα τροφοδοτεί το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου και μέσω του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας - Βουλγαρίας θα εφοδιάζονται οι αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ένα στρατηγικής σημασίας επίτευγμα για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού τόσο της Ελλάδας όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Πάμε για λίγο μαζί και εκτός Ελλάδας, για να δούμε ίσως λιγότερο εντυπωσιακά έργα αλλά υψηλού συμβολισμού και χρησιμότητας. Από την περασμένη Δευτέρα λειτουργεί για τους μαθητές του Δημοτικού σε πρώτη φάση το Κεστεκίδειο αμιγώς ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες. Οι εργασίες για την αποκατάσταση του εμβληματικού κληροδοτήματος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποδομής ολοκληρώθηκαν, και το κτίριο παραδίδεται ξανά στην ελληνική κοινότητα της βελγικής πρωτεύουσας και στους σχεδόν 160 μαθητές. Σύντομα θα είναι έτοιμες και οι αίθουσες διδασκαλίας για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Αναζητούμε και συζητάμε λύσεις και για τη στήριξη των σχολείων της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη. Χρέος της Πολιτείας είναι να κρατήσει ζωντανές τις ελληνικές νησίδες γνώσης και πολιτισμού εκτός συνόρων.

Όπως χρέος της Πολιτείας είναι -και το επισημαίνω με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- να κάνει καθημερινά προσπάθεια ώστε να αρθούν τα πάσης φύσεως εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους συμπολίτες μας με αναπηρία να βιώνουν όσα δικαιούνται. Χωρίς διακρίσεις και ξεπερασμένες αντιλήψεις, αλλά με αλληλεγγύη και κατανόηση ώστε καθένας και κάθε μία να αξιοποιεί τις δεξιότητές του, έχοντας συμπαραστάτη του το κράτος, αλλά και τον διπλανό του.

Η μέχρι τώρα πολιτική μας περιλαμβάνει νέους θεσμούς όπως ο προσωπικός βοηθός, ενίσχυση της αποϊδρυματοποίησης , έμφαση σε έργα προσβασιμότητας που έχουν ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, καθώς και τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών στα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας. Η Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 αποδεικνύει ότι συμπορευόμαστε με το αναπηρικό κίνημα, σχεδιάζοντας ένα «καλύτερο σήμερα με όλους».

Κλείνω το σημερινό σημείωμα με μια σκέψη που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και αφορμή στάθηκε ότι ο όρος «authentic» είναι η λέξη της χρονιάς, σύμφωνα με την ομάδα του αγγλικού λεξικού Merriam-Webster. Αυτήν την ωραία ελληνική λέξη - αυθεντικός- αναζήτησαν περισσότερο οι χρήστες του στο διαδίκτυο. Στους περίπλοκους καιρούς που ζούμε, θα έβαζα δίπλα της και τη λέξη ανθεκτικός.

Η μόνη δυνατή επιλογή που έχουμε σήμερα -ατομικά και συλλογικά- είναι η έγκαιρη προσαρμογή στη νέα απαιτητική πραγματικότητα. Οι οικονομικοί κραδασμοί, η πανδημία, οι φυσικές καταστροφές, οι μεταναστευτικές μετακινήσεις και οι γεωπολιτικές συγκρούσεις -όπως γράφει και στο καινούργιο του βιβλίο ο Βρετανός ιστορικός Niall Ferguson «Καταστροφές - Μαθήματα ιστορίας για τη Δύση» - γίνονται πλέον κρίκοι μιας αλυσίδας που τυλίγει απειλητικά την ευημερία και τη συνοχή των κοινωνιών, γεννώντας την αβεβαιότητα και την αμφιβολία. Ταυτόχρονα, δοκιμάζουν τις αντοχές του κράτους να προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στους πολίτες του. Αλλά και τις δυνατότητες κάθε τόπου να ζήσει και να αναπτυχθεί, όπως αρχικά έχει ο ίδιος επιλέξει.

Γι' αυτό πρέπει να αναζητήσουμε όχι την επάνοδο σε μια παλιά κανονικότητα αλλά να υπερβούμε τις κρίσεις τολμώντας γενναίες αλλαγές, μετατρέποντας δηλαδή σε μόνιμες ευκαιρίες τις πρόσκαιρες δυσκολίες. Αυτή την Ελλάδα του 21ου αιώνα χτίζουμε ημέρα με την ημέρα, ανοίγοντας μέτωπο με διαχρονικές παθογένειες. Μια χώρα που δεν θα ακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, αλλά θα τις συνδιαμορφώνει. Η ανθεκτικότητα συνιστά εφαλτήριο για το μέλλον.

Αυτά για σήμερα. Σας εύχομαι καλή Κυριακή και σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!».



«Νέα Αριστερά» το νέο κόμμα των 11

 



Σε μια εκδήλωση που παρέστησαν όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 11 βουλευτές και εκατοντάδες στελέχη από την Ομπρέλα και τους 6+6, ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, παρουσίασε τους στόχους της «Νέας Αριστεράς», όπως θα είναι το όνομα του νέου σχηματισμού.

Η Νέα Αριστερά θα δώσει την πρώτη κοινοβουλευτική της μάχη στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο. Αύριο θα σταλεί και η επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία οι 11 θα ανακοινώσουν τη συγκρότηση της ΚΟ και το όνομά της.

Παρόντες ήταν όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο ευρωβουλευτής Δημ. Παπαδημούλης με ανάρτησή του επανέλαβε ότι θα στηρίξει το νέο κόμμα, το οποίο θα έχει εκπροσώπηση έτσι και στην Ευρωβουλή.

Τα στελέχη του νέου φορέα απηύθυναν πρόσκληση στους πολίτες με το σύνθημα «έλα μαζί μας», με τις εγγραφές μελών να έχουν ξεκινήσει. 

Το νέο λογότυπο και το όνομα προκάλεσαν συζητήσεις στο διαδίκτυο, ενώ η Νέα Αριστερά δέχθηκε και τα πρώτα πυρά.




Οι νέες τιμές των διοδίων από 1η Ιανουαρίου

 


Οι αυξήσεις, στις τιμές των διοδίων «κλείδωσαν» στο 7,63%.

Συγκεντρωτικά, από 1.1.2024 το ταξίδι από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη αυξάνεται από τα 31,35 ευρώ σήμερα στα 33,55 ευρώ και Αθήνα-Τρίκαλα μέσω Ε65 σε 19,35€. Από την Αθήνα στην Πάτρα από 11,80 πάει στο 12,50 ευρώ, από την Αθήνα στα Ιωάννινα από 38,25 σε 40,90 ευρώ και από Αθήνα-Καλαμάτα από 13,95 σε 15 ευρώ.

Αναλυτικά οι νέες τιμές που θα ισχύσουν ανά σταθμό διοδίων:


Διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη


Μετωπικός Αφίδνες: 3,55€


Μετωπικός Θήβα: 4,20€


Πλευρικός Καπανδρίτι: 2,15€


Πλευρικός Μαλακάσα: 1,55€


Πλευρικός Οινόφυτα: 0,70€


Το σύνολο του κόστους Αθήνα-Θήβα είναι 7,75€ (οι πλευρικές χρεώσεις ισχύουν για όσους εισέρχονται-εξέρχονται από αυτές).


Μετωπικός Τραγάνα: 4,15€


Μετωπικός Αγία Τριάδα: 1,90€


Πλευρικός Θήβα: 1,65€


Πλευρικός Τραγάνα: 3,35€


Πλευρικός Μώλος: 0,35€


Πλευρικός Μπράλος (Θερμοπύλες): 0,65€


Πλευρικός Αγία Μαρίνα: 1,30€


Πλευρικός Στυλίδα (Καραβόμυλος): 0,50€


Το σύνολο του κόστους Αθήνα-Λαμία είναι 13,80€ (οι πλευρικές χρεώσεις ισχύουν για όσους εισέρχονται-εξέρχονται από αυτές).


Μετωπικός Μαυρομαντήλας: 2,05€


Μετωπικός Πελασγίας: 3,70€


Μετωπικός Μοσχοχωρίου: 4,30€


Πλευρικός Γλύφας: 2,80€


Πλευρικός Βελεστίνου: 1,30€


Πλευρικός Μοναστηρίου: 2,00€


Πλευρικός Κιλελέρ: 2,60€


Πλευρικός Γυρτώνης: 0,80€


Το σύνολο του κόστους Αθήνα-Λάρισα είναι 23,85€ (οι πλευρικές χρεώσεις ισχύουν για όσους εισέρχονται-εξέρχονται από αυτές).


Μετωπικός Μακρυχωρίου: 2,70€


Μετωπικός Λεπτοκαρυάς: 3,40€


Μετωπικός Κλειδιού: 2,40€


Μετωπικός Μάλγαρα: 1,20€


Πλευρικός Μακρυχωρίου: 1,20€


Πλευρικός Ευαγγελισμού: 1,30€


Πλευρικός Πυργετού: 1,80€


Πλευρικός Πλαταμώνα: 0,70€


Πλευρικός Λεπτοκαρυάς: 1,90€


Το σύνολο του κόστους Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι 33,55€ (οι πλευρικές χρεώσεις ισχύουν για όσους εισέρχονται-εξέρχονται από αυτές).


Διαδρομή Αθήνα-Τρίκαλα μέσω Ε65


Για την διαδρομή Αθήνα-Τρίκαλα θα υπολογίσουμε τις τιμές διοδίων μέχρι τη Λαμία, δηλαδή 13,80€ και θα υπολογίσουμε και τους σταθμούς που λειτουργούν στο τμήμα Ξυνιάδα-Τρικαλα:


Μετωπικός Σοφάδες: 3,40€


Μετωπικός Τρίκαλα: 2,15€


Πλευρικός Ανάβρας: 2,00€


Πλευρικός Προάστιο: 1,15€


Το σύνολο του κόστους Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι 19,35€ (οι πλευρικές χρεώσεις ισχύουν για όσους εισέρχονται-εξέρχονται από αυτές).


Διαδρομή Αθήνα-Πάτρα


Στην διαδρομή Αθήνα-Πάτρα θα κάνουμε τον υπολογισμό και μετά θα δούμε και τους κλάδους Αθήνα-Καλαμάτα και Αθήνα-Ιωάννινα.


Μετωπικός Ελευσίνας: 2,30€


Μετωπικός Ισθμός: 1,90€


Μετωπικός Κιάτο: 2,50€


Μετωπικός Ελαιώνας: 3,50€


Μετωπικός Ρίο: 2,40€


Πλευρικός Νέα Πέραμος: 1,50€


Πλευρικός Πάχη: 1,00€


Πλευρικός Άγιοι Θεόδωροι: 0,60€


Πλευρικός Ζευγολατιό: 0,80€


Πλευρικός Κιάτο: 0,90€


Πλευρικός Δερβένι: 1,40€


Πλευρικός Ακράτα: 1,90€


Πλευρικός Καλάβρυτα: 2,60€


Πλευρικός Δρέπανο: 1,80€


Το σύνολο του κόστους Αθήνα-Πάτρα είναι 12,60€ (οι πλευρικές χρεώσεις ισχύουν για όσους εισέρχονται-εξέρχονται από αυτές).


Διαδρομή Αθήνα-Ιωάννινα


Σε αυτή τη διαδρομή ισχύουν οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων της Ολυμπίας Οδού σε Ελευσίνα (2,30€), Ισθμό (1,90€), Κιάτο (2,50€) και Ελαιώνα (3,50€), Ρίου (2,40€) και προστίθενται οι σταθμοί διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και Αντίρριο-Ιωάννινα. Δηλαδή:


Σταθμός Διοδίων Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου: 14,60€


Μετωπικός Κλόκοβας: 3,25€


Μετωπικός Αγγελοκάστρου: 3,85€


Μετωπικός Μενιδίου: 3,25€


Μετωπικός Τερόβου: 3,35€


Πλευρικός Γαβρολίμνης: 2,30€


Πλευρικός Μεσολογγίου: 1,35€


Πλευρικός Κουβαρά: 1,75€


Πλευρικός Άρτας: 0,80€


Πλευρικός Γοργομύλου: 1,10€


Το σύνολο του κόστους Αθήνα-Ιωάννινα είναι 40,90€ (οι πλευρικές χρεώσεις ισχύουν για όσους εισέρχονται-εξέρχονται από αυτές).


Διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα


Εδώ έχουμε τα διόδια με αρχή την Ελευσίνας (2,30€) και τον Ισθμό (1,90€), δηλαδή ένα σύνολο 4,20€ και στη συνέχεια έχουμε:


Μετωπικός Σπαθοβουνίου: 2,70€


Μετωπικός Νεστάνης: 2,60€


Το σύνολο του κόστους Αθήνα-Τρίπολη είναι 9,50€ (οι πλευρικές χρεώσεις ισχύουν για όσους εισέρχονται-εξέρχονται από αυτές).


Μετωπικός Μάναρη: 2,10€


Μετωπικος Βελιγοστής: 1,35€


Μετωπικός Καλαμάτας: 2,05€


Μετωπικός Πετρίνας (κλάδος προς Σπάρτη): 3,15€


Πλευρικός Παραδείσια: 0,80€


Πλευρικός Αρφαρά: 0,80€


Πλευρικός Θουρίας: 0,50€


Το σύνολο του κόστους Αθήνα-Καλαμάτα είναι 15€ (οι πλευρικές χρεώσεις ισχύουν για όσους εισέρχονται-εξέρχονται από αυτές).



Η απαγωγή 40χρονης δικηγόρου από επτά τρομοκράτες της Χαμάς

 



Βίντεο το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα φέρεται να δείχνει την πρώην όμηρο της Χαμάς Αμίτ Σουσάνα, 40 ετών, να μάχεται εναντίον επτά απαγωγέων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, καθώς την έσερναν στη Γάζα.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Αμίτ συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί το υλικό μετά την απελευθέρωσή της στις 30 Νοεμβρίου και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις ειδήσεις του Channel 12.

Η 40χρονη δικηγόρος ήταν την ημέρα της εισβολής, στις 7 Οκτωβρίου, άρρωστη στο σπίτι της στο κιμπούτζ Κφαρ Αζά. Άκουσε τους πυροβολισμούς και έστειλε μήνυμα σε μέλη της οικογένειάς της ότι θα προσπαθήσει να κρυφτεί σε ασφαλές σημείο. Δημοσιεύματα αργότερα ανέφεραν ότι είχε κρυφτεί στην ντουλάπα, όπου τη βρήκαν οι τρομοκράτες.

Η Αμίτ μιλούσε με μηνύματα για περίπου τρεις ώρες με την οικογένειά της το πρωινό εκείνης της ημέρας, από τις 7:00 ως τις 10:10.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι είναι όμηρος της Χαμάς, μία από τους περίπου 240 επιβεβαιωμένους ομήρους. 



Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να βρεθεί το ΚΤΗΝΟΣ της Αράχωβα που κακοποίησε το χάσκι

 


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε ο άγριος βασανισμός σκύλου, ράτσας χάσκι από ένα επικίνδυνο ΚΤΗΝΟΣ στην Αράχωβα.

Η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου αρμόδια για την προστασία των ζώων Αναστασία Μασούρα, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνα προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης του αποτρόπαιου περιστατικού που βασάνισε το ζώο με αιχμηρό αντικείμενο.



Η έρευνα θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, ενώ η κ. Μασούρα ζήτησε άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις, και μετά απο αυτή την εντολή δεν χωράνε καθυστερήσεις απο κανένα για να κρυφτεί το ΚΤΗΝΟΣ.

Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Αράχωβα είναι συχνά, καθώς μόλις πριν 30 ημέρες εντοπίστηκε γατάκι σε σακούλα σκουπιδιών μέσα σε κάδο και αυτό δείχνει ότι κυκλοφορούν πολλά ΚΤΗΝΗ στην περιοχή που πρέπει να τιμωρηθούν.




Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας την Πέμπτη στην Αθήνα

 



Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν την επικείμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και της 'Αγκυρας σε όλα τα επίπεδα με στόχο τη διασφάλιση της ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, «οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις εποικοδομητικές επαφές μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων Τουρκίας και Ελλάδας. Μας ενθαρρύνει η συνεδρίαση του επερχόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις διμερείς συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα ώστε η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεργαστούν για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν την ηρεμία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ».

Αναφορικά με το θέμα της πώλησης των μαχητικών F-16 στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος περιορίστηκε στο να διατυπώσει την πάγια πολιτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν επιτρέπει την επιβεβαίωση και τον σχολιασμό προτεινόμενων πωλήσεων ή μεταφορών αμυντικού εξοπλισμού έως ότου αυτές κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Τέλος, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ ανυπομονούν να καλωσορίσουν τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.




Χυδαία επίθεση από trolls της αριστεράς στη σύζυγο του Κωστή Χατζηδάκη


 

Στη νέα χυδαία εκστρατεία των τρολ της αριστεράς με θύμα αυτή τη φορά την Πόπη Καλαϊτζή, σύζυγο του Κωστή Χατζηδάκη, απαντούν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. 

Η χυδαία αυτή εκστρατεία των αριστερών και ακροαριστερών τρολ παρουσιάζει την κ. Καλαϊτζή τάχα ως φοροφυγά, με Πόθεν Έσχες άλλης χρονιάς και με διαφορετικά εισοδήματα.

«Η προσπάθεια ορισμένων τρολ του διαδικτύου να εμφανίσουν τη σύζυγο του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Πόπη Καλαϊτζή, ως δήθεν φοροφυγά είναι γελοία και χυδαία» τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «χρησιμοποιώντας τα τρολ αυτά το Πόθεν Έσχες του 2020 και του 2021, προσπαθούν να την εμφανίσουν ως δήθεν φοροφυγά από ελεύθερο επάγγελμα, ενώ η αλήθεια είναι ότι εκείνη έκανε έναρξη επαγγέλματος στις 28 Σεπτεμβρίου 2022!»

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «περαιτέρω, τα εισοδήματα της κ. Καλαΐτζή για τα έτη 2020-2021 υπογραμμίζεται ότι προέρχονται μόνο από μισθωτές υπηρεσίες. Και συγκεκριμένα: Ιανουάριος-Απρίλιος 2020 μισθωτή ειδικευόμενη στο Ασκληπιείο Βούλας, Μάιος 2020-Νοέμβριος 2021 άμισθη ειδικευόμενη (λόγω ειδικού νόμου που το προβλέπει και επειδή άλλαξε ειδικότητα) στο Ασκληπιείο Βούλας, οπότε και πληρωνόταν μόνο για εφημερίες.

Τα ποσά που προκύπτουν από τη φορολογική της δήλωση αφορούν, λοιπόν, καταβολές από μισθούς τους μήνες που αμειβόταν (2020) και ΜΟΝΟ από εφημερίες (2021). Όσο λάμβανε μισθό, τον δήλωνε φυσικά και αυτόν!

Τα πράγματα είναι επομένως απολύτως ξεκάθαρα. Η ένδεια επιχειρημάτων και η εμπάθεια οδηγούν ορισμένους σε γελοιότητες που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα!»