Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Βενέτης ετοιμάζεται για επέκταση καταστημάτων αλλά όχι στην Ελλάδα των capital control



Σε αλλαγή στρατηγικής ανάπτυξης προσανατολίζεται το 2016 η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ, αφού θεωρεί ότι η ελληνική αγορά υπό το βάρος των capital controls και της υπερφορολόγησης δεν σηκώνει περισσότερα καταστήματα.

Αντίθετα στο στόχαστρο της εταιρείας είναι η αγορές του εξωτερικού όπου φέτος αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗΣ και ειδικότερα οι αγορές της Ιταλίας της Αγγλίας και των ΗΠΑ.



Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΕΝΕΤΗΣ, «δεν ενδιαφέρονται πλέον οι franchisees για νέα σημεία αφού δεν διαθέτουν κεφάλαια προς επένδυση λόγω των capital controls και η υψηλή φορολογία πλήττει την αποδoτικότητα των μαγαζιών. Ετσι δεν σχεδιάζουμε άλλα καταστήματα στην Ελλάδα».

Σήμερα η αλυσίδα ΒΕΝΕΤΗΣ αριθμεί 85 σημεία από τα οποία τα 35 είναι εταιρικά και τα 55 franchise. To 2015 των σύνολο των λιανικών πωλήσεων έφτασε τα 70 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 7% κυρίως λόγω των 5 νέων καταστημάτων που προστέθηκαν το 2015.



«Τον Ιανουάριο του  2016 η πορεία του τζίρου μας είναι πτωτική και βλέπουμε μια μείωση 7% στις πωλήσεις μας.Εκτιμώ ότι στο σύνολό της φέτος θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, γιατί οι υψηλοί φόροι δεν μας αφήνουν να μειώσουμε τις τιμές, και τα προϊόντα μας γίνονται ακριβά, αφου το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών και η αγοραστική τους δύναμη μειώνεται σε περιβάλλον ύφεσης και υπερφορολόγησης», αναφέρει ο κ. Μονεμβασιώτης.

Στο πλαίσιο αυτό οι αγορές του εξωτερικού είναι μονόδρομος για την εταιρεία.  «Έχουμε αποφασίσει την επέκταση στο εξωτερικό από το 2015, έχουμε κάνει πολλά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση αλλά μας σταμάτησαν τα capital controls. Εχουμε κάνει έρευνα και προετοιμασία σε τρεις αγορές, σε Ιταλία, Αγγλία και ΗΠΑ , χωρίς ακόμη ωστόσο να έχουμε υπογράψει τις συμφωνίες. Υπολογίζουμε ότι αν όλα πάνε καλά μέσα στο 2016 θα δημιουργηθούν τα πρώτα καταστήματα εκτός Ελλάδας».


Πηγή : mononews.gr


Βρείτε την ηλικία της καρδιάς σας – Τι σημαίνει το αποτέλεσμα για την υγεία σας



Ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η ηλικία της καρδιάς σε 3 στους 4 ενήλικες είναι μεγαλύτερη από την πραγματική τους ηλικία, γεγονός που εμφανίζει σοβαρούς πιθανούς κινδύνους για την υγεία σχεδόν 69 εκατομμυρίων ενηλίκων ηλικίας 30-74 ετών.

Η ηλικία της καρδιάς βασίζεται στον υπολογισμό της ηλικίας του καρδιαγγειακού συστήματος ενός ατόμου με βάση τον παράγοντες κινδύνου και τρόπου ζωής, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα, ο διαβήτης και ο ΔΜΣ (δείκτης μάζας σώματος).

>>>Υπολογίστε τον δικό σας ΔΜΣ με το μοναδικό online εργαλείο του Iatropedia.gr<<<

Το CDC δημοσίευσε τα ευρήματα της σχετικής έρευνας στην κατηγορία Vital Signs της ιστοσελίδας του, χρησιμοποιώντας πρώτα στοιχεία από την μεγάλη έρευνα Farmingham Heart Study που έκανε το Ινστιτούτο National Heart, Lung, and Blood του πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μέσος όρος ηλικίας της καρδιάς για τους άνδρες είναι 8 χρόνια μεγαλύτερος από τη χρονολογική τους ηλικία, ενώ για τις γυναίκες η καρδιά τους είναι 5 χρόνια μεγαλύτερη από εκείνες. Μάλιστα αυτό επαληθεύεται στο 50% των ανδρών και στο 40% των γυναικών.


Περίπου 3 από κάθε 4 καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με την ηλικία της καρδιάς.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι, ενώ η καρδιά της ηλικίας γενικά αυξάνεται με την ηλικία άσχετα με το αν ξεπερνά την πραγματική ηλικία ή όχι, ενώ μειώνεται με όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης και εισοδήματος του κάθε ατόμου!


Οι ερευνητές συνιστούν στους πολίτες να μαθαίνουν την ηλικία της καρδιάς τους και να λάβουν μέτρα, με τη βοήθεια των γιατρών, για να την μειώσουν. Ορισμένοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό περιλαμβάνουν τη διακοπή του καπνίσματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης μέσω της υγιεινής διατροφής, την εφαρμογή κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που θα έχει εγκρίνει ο γιατρός και, φυσικά, την τακτική σωματική άσκηση.




Πηγή : upi.com, iatropedia.gr


Γελάει ο κόσμος : Χαιρετίζει την απεργία ο ΣΥΡΙΖΑ, ως «όπλο» στις διαπραγματεύσεις



Μόνο στην Ελλάδα τέτοιες καταστάσεις!!
Μόνο στην Ελλάδα τέτοιο θέατρο του παραλόγου!!

Διαβάσαμε στο ΔΟΛ ότι : 

«Οι λύσεις θα προκύψουν από τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και του λαού», επισημαίνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζοντας την απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2015 οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, «παρεμβαίνοντας αγωνιστικά για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού Ασφαλιστικού Συστήματος». 

Στην ανακοίνωσή του για τη στήριξη της απεργίας, -που εξέδωσε παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προηγούμενη επιμένοντας ότι η αντίδραση του λαού είναι «όπλο» στα χέρια της κυβέρνησης ενάντια σε ακραίες απαιτήσεις των δανειστών- δηλώνει ακόμη ότι «στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την υπεράσπιση των συντάξεων και την δημιουργία ενός συστήματος με αναδιανεμητικό χαρακτήρα στηριγμένο στην αλληλεγγύη των γενεών». 

Καταγγέλοντας τις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δυνάμεις που βρίσκονται μέσα και έξω από τη χώρα και επιμένουν στη συνταγή νέων μειώσεων στις συντάξεις, καλεί την κυβέρνηση «να μην υποχωρήσει σε καμία μείωση συντάξεων και να αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους».

«Μετά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που κυριολεκτικά βούλιαξαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία (απώλειες 24 δισ. ευρώ την εξαετία 2009 - 2014) και οδήγησαν σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος των απόμαχων της εργασίας (26 δισ. απώλειες από τις περικοπές συντάξεων), ακόμα και σήμερα δυνάμεις εντός και εκτός χώρας επιμένουν στην ίδια συνταγή προτείνοντας νέες μειώσεις συντάξεων κύριων και επικουρικών», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Και όλα αυτά» υπογραμμίζει «όταν:

*Τα Ασφαλιστικά Ταμεία γνώρισαν το 2011 την δραματική απομείωση της περιουσίας τους κατά 13 δισ. ευρώ με την εφαρμογή του PSI που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

*Τα τελευταία 40 χρόνια τα αποθεματικά τους λεηλατήθηκαν με την αναγκαστική τοποθέτησή τους στην ΤτΕ με μηδενική απόδοση όταν ο πληθωρισμός "έτρεχε" με 25%.

*Την κρίσιμη δεκαετία 1990-2000 με ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων τα Ταμεία υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στο “χρηματιστηριακό πάρτι” και στη συνέχεια στο επενδυτικό όλεθρο των δομημένων ομολόγων, με ανυπολόγιστες απώλειες δεκάδων δισ. ευρώ.»

«Όλα αυτά οδήγησαν το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας σε τροχιά μη βιωσιμότητας και στην ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να ξανασταθούν στα πόδια τους» επισημαίνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Τα μέτρα όμως που πρέπει να ληφθούν» τονίζει «θα πρέπει να αφορούν κατά κύριο λόγο τα έσοδα και όχι τις παροχές του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης». 

«Το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας δεν πρόκειται να ορθοποδήσει όσο η ανεργία κινείται στο 25%, η ανασφάλιστη εργασία ξεπερνάει το 20% και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης αποτελούν "οδηγό" των επιχειρήσεων σε αρκετές περιπτώσεις» προειδοποιεί.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για:

*Την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και τη στήριξή τους μέσα από κοινωνικούς πόρους. Πόρους που θα προκύψουν από μία διαδικασία αναδιανομής υπέρ του κόσμου της εργασίας.

*Να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και μέσα από την ενίσχυση των ειδικών υπηρεσιών ελέγχου.

*Την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

*Την αλλαγή του πλαισίου λιτότητας σε όλη την Ευρώπη έτσι ώστε μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να αντιμετωπιστεί το κεντρικό πρόβλημα της ανεργίας.

«Οι λύσεις που χρειαζόμαστε δεν μπορούν να προκύψουν από τις δυνάμεις και την λογική της “ελεύθερης αγοράς”, αλλά από τη στήριξη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία, από τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και του λαού», καταλήγει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.



Αστυνομικός πήγε να ερευνήσει υπόθεση και… υιοθέτησε ένα σκυλάκι



Ο αστυνομικός Μοντγκόμερι «ερωτεύτηκε» ένα μικρό σκυλάκι, τον Κάιλο, όταν πήγε στην Κοινωνική Πρόνοια Ζώων Πανχάντλ (PAWS) της Φλόριντα, ύστερα από κλήση που δέχθηκε για ένα περιστατικό με πρώην υπάλληλο της Πρόνοιας.

Ο Μοντγκόμερι περιέγραψε πώς γνώρισε το νέο του φίλο: «Μιλήσαμε για 20 λεπτά και ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω την έρευνά μου. Ένας από τους επόπτες έφυγε και ενώ μιλούσα με τον διευθυντή της Πρόνοιας, ο επόπτης επέστρεψε με ένα μικρό κουτάβι στα χέρια του. Θα μπορούσες να πεις ότι κοιμόταν, καθώς τα βλέφαρά του ήταν βαριά και χασμουριόταν συνεχώς».


Ο Μοντγκόμερι αμέσως ζήτησε να κρατήσει στα χέρια του το κουτάβι. «Ο εργαζόμενος μου είπε ότι ένας από τους συνεργάτες τους στο τμήμα υιοθεσίας γατών είχε έρθει στο κτίριο λέγοντας ότι άκουσε έναν θόρυβο από το πίσω μέρος του κτιρίου. Τότε βγήκε έξω και είδε ένα κουτί με τον Κάιλο μέσα να κλαίει. Αρχικά, μου είπαν ότι ήταν στο κουτί με άλλα κουτάβια, αλλά τελικά ανακάλυψα ότι ήταν μόνο αυτός» συμπλήρωσε ο Μοντγκόμερι.


«Η σύντροφός μου κι εγώ θέλαμε ένα σκυλί εδώ και καιρό, καθώς ο Βέιντερ, ένα πίτμπουλ που σώσαμε, λατρεύει τα σκυλιά και του αρέσει να παίζει μαζί τους. Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι θα προσπερνούσαν τον Κάιλο, ακόμη και στην ηλικία που είναι, και δεν θα ήθελαν να αναλάβουν την ευθύνη που έρχεται με ένα σκυλί όπως αυτός» κατέληξε ο Μοντγκόμερι.






Πηγή : bloko.gr


Η ηρωίδα μάνα τα έβαλε με δύο ληστές που επιχείρησαν να κλέψουν το αυτοκίνητο της



Σε αυτό το βίντεο που εντοπίσαμε από το Youtube, Θα δείτε την συγκλονιστική στιγμή όπου μια γυναίκα τα βάζει με δύο ληστές, που επιχείρησαν να κλέψουν το αυτοκίνητο της, ενώ τα δύο της παιδιά βρισκόντουσαν μέσα. Αυτή είναι η ηρωίδα μάνα.

Καθώς η Angie Pardon σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο στην πόλη Χαϊαλία της Φλόριντα (ΗΠΑ), δύο  άνδρες την πλησίασαν με την απειλή του όπλου. Όπως θα δείτε και εσείς, από το στιγμιότυπο που κατέγραψε η κάμερα κλειστού κυκλώματος, ο ένας εξ αυτών κάθισε στην θέση του οδηγού. Παρόλο το γεγονός όμως ότι οι άνδρες ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι, η Angie βρήκε την δύναμη για να τα βάλει μαζί τους.

Περιγράφοντας στο δίκτυο ABC τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, ανέφερε ότι δεν σκέφθηκε τον εαυτό της, παρά μόνο την ασφάλεια των δύο της παιδιών - ο ένας 7 ετών και ο δεύτερος μόλις ενός έτους. Όπως θα δείτε και εσείς, η Angie κατάφερε με τις κραυγές της και την δύναμη της να τρομάξει τους δύο ληστές, οι οποίοι το έβαλαν στα πόδια!

Δείτε το βίντεο:






Πηγή : newsit.gr


Πληροφορίες ότι και η Ράνια Σβίγκου διόρισε τον σύντροφό της στο υπουργείο Ναυτιλίας [ΦΕΚ



Πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr αναφέρουν ότι η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έχει διορίσει τον σύντροφό της σε θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Δρίτσα, στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Οπως φαίνεται και από το παρακάτω ΦΕΚ του διορισμού, ο Χρήστος Φωτιάδης διορίστηκε στη θέση του ειδικού συνεργάτη στο υπουργείο Ναυτιλίας, χωρίς πτυχίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο Χρήστος Φωτιάδης είναι 31 ετών, φοιτητής ΤΕΙ χωρίς πτυχίο και σύντροφος της Ράνιας Σβίγκου.

Δείτε το ΦΕΚ του διορισμού του στο υπ. Ναυτιλίας.



ΦΕΚ 776/ 2 Νοεμβρίου 2015



Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ΦΕΚ του διορισμού του. 
Διαβάστε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση για την ένταξή του στο συνεργείο υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας. 



Πηγή: iefimerida.gr 


Περισσότεροι από 62.000 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο



Ο ίδιος πρόσθεσε πως στη διάρκεια αυτού του μήνα, περισσότεροι από 360 θάνατοι σημειώθηκαν μεταξύ των μεταναστών 

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που έφθασαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο ανήλθε σε 62.000, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

"Είναι πολλαπλάσιος αυτού που είχαμε πριν από έναν χρόνο, τον προηγούμενο Ιανουάριο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στη διάρκεια αυτού του μήνα, περισσότεροι από 360 θάνατοι σημειώθηκαν μεταξύ των μεταναστών στα ύδατα ανοικτά της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ιταλίας.



Πηγή : protothema.gr


Πρωταθλήτρια στην ανεργία Ευρωζώνης και ΕΕ η Ελλάδα


Διαμορφώθηκε στο 24,5% τον Οκτώβριο σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 24,5% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2015, έναντι 24,6% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Στην Ευρωζώνη, η ανεργία τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 10,4% (έναντι 10,5% τον Νοέμβριο), καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 9%, σε σχέση με τον Νοέμβριο. Ένα χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2014, η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν 11,4% και στην ΕΕ 9,9%.

(Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο).

Συνολικά, τον Δεκέμβριο καταγράφονται 21,9 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 16,7 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (24,5% τον Οκτώβριο) και στην Ισπανία (20,8%). 

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία και την Τσεχία (4,5%), στη Μάλτα και στη Βρετανία (5,1%).

Στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στα 1,17 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 21% και στις γυναίκες στο 28,7%.

Ελαφρά μείωση κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 49,1% τον Σεπτέμβριο σε 48,6% τον Οκτώβριο.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (48,6%), στην Ισπανία (46%), στην Κροατία (44,1%) και στην Ιταλία (37,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7%), στη Δανία (10,3%) και στην Τσεχία (10,9%).

Τον Δεκέμβριο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 22% και στην ΕΕ στο 19,7%.



Πηγή : tovima.gr


Η όμορφη αστυνομικός που κατάφερε μέσω facebook να παγιδεύσει επικίνδυνο κακοποιό



Επί 1,5 χρόνο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούσαν να εντοπίσουν έναν νεαρό επικίνδυνο κακοποιό και τελικά τον συνέλαβε μια όμορφη συνάδελφός τους, που του έστησε παγίδα μέσω facebook.

Η αστυνομικός ανακάλυψε τα ίχνη του σε προφίλ στο facebook και αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για τον 22χρονο κακοποιό ο οποίος έχει πάρει μέρος σε τουλάχιστον δυο συμπλοκές στο Αλεποχώρι Μεγάρων, όπου μέσα σε διάστημα μιας ώρας είχε πραγματοποιήσει μαζί με συνεργούς του εννέα ληστείες σε καταστήματα της περιοχής.

Επί 18 μήνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον επικίνδυνο νεαρό κακοποιό, οποίος πάντα κατάφερνε να τους ξεφεύγει.

Όπως γράφει η Espresso η Αστυνομικός κατάφερε να εντοπίσει το προφίλ που διατηρούσε στο Facebook ο κακοποιός, χρησιμοποιώντας όμως ψευδώνυμο.

Αμέσως κατάλαβε πως πρόκειται για τον καταζητούμενο Ι. Α. και έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο της για την σύλληψη του.

Η εντυπωσιακή Αστυνομικός δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ, στο οποίο ανέβασε αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας κατάφερε να προσεγγίσει το 22χρονο και να του στείλει αίτημα φιλίας, το οποίο βέβαια έγινε αμέσως αποδεκτό από τον κακοποιό, όταν βέβαια είδε τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει η όμορφη αστυνομικός.

Πολύ γρήγορα άρχισαν να συνομιλούν για το σεξ αλλά και τις προτιμήσεις τους στις καυτές βραδιές.

Μάλιστα για να δέσει περισσότερο την ηλεκτρονική σχέση που είχε αποκτήσει με τον καταζητούμενο επικίνδυνο κακοποιό η Αστυνομικός άρχισε να του στέλνει φωτογραφίες, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα ο 22χρονος να πέσει στην παγίδα και να της ζητήσει να βρεθούν από κοντά.

Στην αρχή η όμορφη Αστυνομικός το έπαιζε δύσκολη μέχρι που τελικά δέχθηκε να βρεθούν σε ξενοδοχείο στα Δυτικά Προάστια της Αττικής. Μάλιστα σε ένα από τα μηνύματα που του έστειλε του έγραφε πως της αρέσει να παίζει με χειροπέδες για να λάβει την απάντηση πως οι χειροπέδες είναι το φετίχ του.

Όταν εμφανίστηκε στο ραντεβού τότε του περάσαν αμέσως τις χειροπέδες.


Πηγή : newsbeast.gr


Αντιρρήσεις και ενστάσεις από το κουαρτέτο για το Ασφαλιστικό


Κατρούγκαλος: Σκληρή διαπραγμάτευση, οι δανειστές θέτουν τα αναμενόμενα - Η κυβέρνηση επιμένει οτι δεν πρέπει να υπάρξει νέα μείωση συντάξεων - Για τα φορολογικά, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει αύριο την πρόταση της

«Πρόκειται για σκληρή διαπραγμάτευση», επανέλαβε πολλές φορές ο υπουργός Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλος μετά την πρώτη συνάντηση με το κουαρτέτο για τη «μητέρα των μαχών» το Ασφαλιστικό. Ο υπουργός απέφυγε να δώσει πολλά στοιχεία σχετικά με τις ενστάσεις και απαιτήσεις των δανειστών αρκούμενος να πει «έθεσαν τα γνωστά θέματα που τίθενται από τους θεσμούς». 

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα οι πληροφορίες ήθελαν το κουαρτέτο να μην έχει θέσει -τουλάχιστον μέχρι λίγη ώρα πριν το τέλος της συνάντησης- ζήτημα μείωσης συντάξεων.

Όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, στην πρώτη συνάντηση του κουαρτέτου με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, οι εκπρόσωποι των δανειστών εκφράζουν αντιρρήσεις και ενστάσεις, αλλά δεν γίνονται πιεστικοί. Επιμένουν όμως πολύ, πρόσθεταν οι ίδιοι, ζητώντας αναλυτικά στοιχεία και αποδείξεις για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου και της βιωσιμότητας του συστήματος.

Πάντως, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλο με το κουαρτέτο συνεχίστηκε για λίγη ώρα ακόμη μετά τη διαρροή των παραπάνω πληροφοριών, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, θέμα στο οποίο παραδοσιακά οι θεσμοί αντιδρούν καθώς το θεωρούν χτύπημα στην ανταγωνιστικότητα. 

Καθ'όλη τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας είχε δίπλα του τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχώρησε λίγο πριν το τέλος της συζήτησης.
Η χθεσινή συνάντηση

Για το ασφαλιστικό, από την κυβέρνηση επιμένουν οτι δεν πρέπει να υπάρξει νέα μείωση συντάξεων και αναφέρουν οτι έχουν εκπονηθεί και εναλλακτικά σενάρια, τα οποία, αν χρειαστεί θα παρουσιαστούν.

Για τα φορολογικά, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει αύριο την πρόταση της.

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν παράταση της προστασίας για τα δάνεια πρώτης κατοικίας, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά και  μετά τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση που έχει δοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει με την ψήφιση διάταξης που θα παρατείνει το καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης "κόκκινων" δανείων.

Από τις 11.00 το πρωί της Τρίτης το κουαρτέτο συναντάται με τον Υπουργό εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, για τις 15.00 έχει οριστεί συνάντηση με τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ στις 19.00 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση  με τον Γ.  Σταθάκη.



Πηγή : tovima.gr


Αλλαξε λογότυπο η Νέα Δημοκρατία στα social me




Μετά τις αλλαγές σε πρόσωπα, η νέα αρχή στη Νέα Δημοκρατία σηματοδοτείται και σε επίπεδο συμβόλων.

Ήδη, στους λογαριασμούς στα social media του κόμματος το λογότυπο της ΝΔ άλλαξε και πλέον είναι πολύ πιο μίνιμαλ.

Κυριαρχεί το έμβλημα της ΝΔ λευκού χρώματος σε μπλε φόντο.

Το νέο λογότυπο συνοδεύεται από το μήνυμα: «Όλοι μαζί από την αρχή».

Το προηγούμενο λογότυπο της ΝΔ που είχε υιοθετηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά ήταν το εξής:



ΔΟΛ


Ερντογάν: «Η Τουρκία έχει δαπανήσει πάνω από 9 δισεκ. για τους πρόσφυγες»



O πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο προσφυγικό κατά τη διάρκεια της πενθήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική 

Από τη Χιλή όπου και βρίσκεται στο πλαίσιο της πενθήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα του για να το αντιμετωπίσει.   

«Η Τουρκία έχει ανοίξει τις πόρτες της, χωρίς να κάνει καμία διάκριση, σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ και έως σήμερα οι δαπάνες που έχουμε κάνει ξεπερνούν τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια» επισήμανε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, έπεται από μια συνάντηση που είχε με την Χιλιανή ομόλογό του Μισέλ Μπατσελέτ.   

Ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε χθες στη Χιλή, πρώτο σταθμό της πενθήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί επίσης το Περού και τον Ισημερινό.   «Όλες αυτές οι τραγωδίες με πρόσφυγες που παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αυτές οι σοροί των ανθρώπων που χάθηκαν, αποτελούν σύμβολο αυτής της σύρραξης» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.   

«Θέλω να υπογραμμίσω τον ρόλο της Τουρκίας μπροστά στην τεραστίων διαστάσεων ανθρωπιστική κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η Υφήλιος» σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος Μπατσελέτ.   Οι σημερινές δηλώσεις του Ερντογάν ίσως συνδέονται και με κλίμα και το αίτημα που περιέγραψε η γερμανική εφημερίδα Die Welt πριν λίγες μέρες.

 Η εφημερίδα μετέδωσε πως οι Τούρκοι ζητάνε περισσότερα χρήματα από την ΕΕ για τους πρόσφυγες στο έδαφός της.   Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα ζήτησε 5 δισεκατομμύρια ευρώ αντί 3 δισεκατομμύρια, όπως είχαν συμφωνηθεί το Νοέμβριο στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης» με τις Βρυξέλλες.   Η Άγκυρα είχε δεσμευτεί για την καλύτερη προστασία των συνόρων, ενώ η ΕΕ να επισπεύσει της ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να διαθέσει βοήθεια ύψους 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.

 Ήδη όμως την τελευταία εβδομάδα ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούντογλου είχε ανακοινώσει ότι το ποσό δεν επαρκή και ότι το θεωρεί απλά ως ένδειξη της «πολιτικής βούλησης» της ΕΕ για την κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης.   Εκτός από το ύψος της βοήθειας ή Άγκυρα φαίνεται να διαφωνεί και με τον τρόπο εκταμίευσης των χρημάτων. 



Πηγή: lifo.gr


Έως τις 30 Απριλίου σε ισχύ τα παλιά εισιτήρια των ΜΜΜ



Έως τις 30 Απριλίου 2016 θα ισχύουν τα παλιά εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αξίας 1,20 ευρώ, που έχει στην κατοχή του το επιβατικό κοινό, ενώ οι ετήσιες και εξαμηνιαίες κάρτες ΟΑΣΑ, παλαιών τιμών, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ως έχουν μέχρι τη λήξη τους.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις, όπως η κατάργηση του «επταήμερου εισιτηρίου Αεροδρομίου» αξίας 50 ευρώ, αναφέρονται σε διευκρινιστικό σημείωμα των Συγκοινωνιών Αθηνών σημειώνοντας πως μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, για όσους επιβάτες εξακολουθούν να διαθέτουν παλαιούς τύπους εισιτηρίων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ.

Παράλληλα, οι Συγκοινωνίες Αθηνών υπενθυμίζουν στο επιβατικό κοινό πως παραμένει η μη δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης των ενιαίων εισιτηρίων. Επίσης, εφόσον η μετακίνηση των επιβατών έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στο ίδιο όχημα και για οποιονδήποτε λόγο το χρονικό διάστημα των 90 λεπτών δεν επαρκεί, η χρονική ισχύς επεκτείνεται μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Οι μηνιαίες κάρτες και οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα αντίστοιχα μηνιαία κουπόνια διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών και από τον ΟΑΣΑ και όχι μέσω τρίτων.




Πηγή: koolnews.gr






Ατζούν Ιλιτζαλί: Μου υποσχέθηκαν ελληνικό κανάλι - Ποιος είναι ο τούρκος επιχειρηματίας



Τις καταγγελίες του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για τούρκο καναλάρχη που θέλει να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα ενισχύουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Με δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Ατζούν Ιλιτζαλί επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του τούρκου επιχειρηματία και καναλάρχη για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας στη χώρα μας. Ωστόσο, ο Νίκος Βούτσης, διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα.

Όλα αρχισαν όταν η τουρκική Milliyet έγραψε πως ο Ατζούν Ιλιτζαλί, ο μεγαλύτερος παραγωγός Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας, παρουσιαστής και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV 8 «θέλει να αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα».



Την είδηση επιβεβαιώσε ο διευθυντής μάρκετινγκ του καναλιού Αλί Κεμάλ Καραμπουντάκ, ο οποίος δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα: 

Εχουμε δύο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας [...[ Και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας. 

Μάλιστα,  ο Ατζούν Ιλιτζαλί είχε φωτογραφηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό και τον τούρκο ομόλογό του, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τη γείτονα χώρα.



Το θέμα απασχόλησε και την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η οποία έκανε εκτενή αναφορά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα υπό τον τίτλο «Ο Ατζούν Ιλιτζαλί προκαλεί αντιδράσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο». 




Ποιος είναι ο Ατζούν Ιλιτζαλί

Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1969 στην Ανδριανούπολη και μαθήτευσε στο Κολλέγιο Kadıköy Maarif και το Γυμνάσιο Ανατόλια της Κωνσταντινούπολης. Έπειτα άρχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο τις εγκατέλειψε αποφασίζοντας να εργαστεί σε νεαρή ηλικία.

Άρχισε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας κατάστημα ρουχισμού στην εμπορική οδό Bağdat Caddesi, αλλά δεν είχε επιτυχία, με αποτέλεσμα να κηρύξει πτώχευση, όσο ήταν μόλις 21 ετών.

Έτσι, αποφάσισε να στραφεί στην τηλεοπτική βιομηχανία. Αφού αρχικά εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Show TV, το 2004 ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής την «Acun Medya», η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αναδείχθηκε σε μία από τις καλύτερες στην Τουρκία.

Το 2013 αγόρασε τον τηλεοπτικό σταθμό TV8. Σύμφωνα με το Wikipedia, το TV8 είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που άρχισε να εκπέμπει από τις 22 Φεβρουαρίου 1999. Ανήκει στο MNG Media Group και ο ιδιοκτήτης του είναι ο Acun Ilicali.

Εκτός από την επίγεια καλωδιακή τηλεόραση, έχει και δορυφορικές εκπομπές. Το TV8 ως ειδησεογραφικό κανάλι άρχισε να εκπέμπει το 2005, ενώ έχει και ψυχαγωγικά κανάλια με τηλεοπτικές εκπομπές όπως το The Voice, το Εχεις Ταλέντο, το Survivor και την Ουτοπία.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. 

Πολιτική αντιπαράθεση για τον τούρκο επιχειρηματία

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης για το θέμα, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έσπευσε να  διαψεύσει τα δημοσιεύματα. «Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την κυβέρνηση προς κανέναν. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση προς κανένα, ούτε Έλληνα -όχι μόνο Τούρκο», είπε ο κ. Βούτσης, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, που ανέφερε πως «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αδιαφανώς με επίδοξους καναλάρχες», επικαλούμενος το σχετικό δημοσίευμα. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής παραδέχθηκε: 

Είναι προφανές ότι θα μείνουν κανάλια και εργαζόμενοι χωρίς την άδεια και την εργασία που έχουν σήμερα. Θα μπορούν να έχουν άλλη άδεια ψυχαγωγική ή να κάνουν συγχωνεύσεις. Αυτό το πεδίο ανοίγει. Και αυτό κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να το διακόψουν.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.

Ένωση Κεντρώων: Επιβεβαιωθήκαμε

«Η Ένωση Κεντρώων και ο Πρόεδρος της κ. Βασίλης Λεβέντης επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αφού υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.
«Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης. Υπήρχαν δύο τρόποι (δήλωσε) για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης, ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση», τονίζει η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:

Να μην "τολμήσει" ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως



Πηγή : newpost.gr


Συνελήφθη 40χρονο "τέρας" για τον βιασμό 6χρονης!



Άλλη μια υπόθεση που δεν την χωράει ο ανθρώπινος νους. Πρόκειται για την υπόθεση βιασμού ενός μικρού κοριτσιού μόλις 6 ετών από έναν 40χρονο μέσα στο ίδιο του το σπίτι και ενώ ήταν εκεί ο μικρός του γιός!

Όλα έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του 40χρονου που είναι σε οικισμό στο στρατόπεδο Καποτά. Το κοριτσάκι ανυποψίαστο είχε πάει στο σπίτι του "τέρατος" για να παίξει με τον μικρό του γιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο 40χρονος κάποια στιγμή έδιωξε το παιδί του από το δωμάτιο, κλείστηκε με το κοριτσάκι μέσα και ασέλγησε εις βάρος του! Το παιδί, επέστρεψε στο σπίτι του και η μητέρα του κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το παιδί αρχικά δεν είπε τίποτα αλλά αργότερα παραπονέθηκε για πόνο στα γεννητικά του όργανα.

Οι γονείς έντρομοι πήγαν το παιδί στο νοσοκομείο και μετά από τις φρικιαστικές διαπιστώσεις έκαναν καταγγελία στις αρχές. Ο 40χρονος συνελήφθη το βράδυ της ίδιας ημέρας στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή : newsit.gr


Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις ανασφάλιστες γυναίκες




Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, ψηλάφηση μαστού και εξέταση Παπανικολάου, σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες θα πραγματοποιηθούν στις 4 Φεβρουαρίου λόγω της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου, από την Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στα Εξωτερικά Ιατρεία του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Επίσης, θα υπάρχει και δωρεάν εμβολιασμός για τον ιό ανθρώπινων θηλωμάτων ( HPV ), σε περιορισμένο αριθμό για τα κορίτσια νεαρής ηλικίας, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, στα εξωτερικά ιατρεία του Αρεταίου Νοσοκομείου από τις 8:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Τέλος, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:00 πμ θα γίνει η παρουσίαση μιας εκδήλωσης με θέμα “ Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου” με είσοδο ελεύθερη.




Πηγή: diplamas.eu