Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Η Ζωή που ξέραμε - Πέταξε έξω την πρώτη σε ψήφους για τον Μπιμπίλα



Η πρώτη σε ψήφους στον Νότιο Τομέα, Όλγα Δάλλα, αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας κατηγορώντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον τρόπο που κατάρτισε τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ηχηρή αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια της Πλέυσης Ελευθερίας, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Η Όλγα Δάλλα που ήταν πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στις 21 Μαΐου στον Β3 Νότιο Τομέα, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα κατηγορώντας την Ζωή Κωνσταντοπούλου πως «πέταξε έξω τους πρώτους και έβαλε σε εκλόγιμες θέσεις το παρεάκι της» αναφορικά με τις λίστες στα νέα ψηφοδέλτια.

«Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ... Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.

Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί. Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα» έγραψε η κ. Δάλλα στον λογαριασμό της στο Facebook, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το τι ακριβώς έγινε απάντησε πως «Πέταξε έξω τους πρώτους και έβαλε σε εκλόγιμες θέσεις το παρεάκι της» αλλά και ότι «Της έδωσα το χρόνο να διορθώσει την αδικία. Δεν το έκανε. Χθες βράδυ επικυρώθηκαν οι λίστες από το Άρειο Πάγο».


app-facebook
Ολγα Δάλλα
8 ώρες πριν

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.
Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.
Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»!
Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας.
Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ …...

Δείτε περισσότερα


Νέο καραγκιοζιλίκι Τσίπρα ζητάει διαγραφή Πνευματικού την ώρα που το έχει κάνει ο Μητσοτάκης

 


Δεν έχει τέλος το καραγκιοζιλίκι του αποτυχημένου και τελειωμένου πολιτικά Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που δεν τολμάει να διαγράψει για σοβαρά εθνικά θέματα τον Νίκο Φίλη και τους βουλευτές του σε Ροδόπη και Ξάνθη Οζγκιούρ και Ζειμπέκ βάζοντας πλάτη στα σχέδια της Τουρκίας, εγκαλεί τον Μητσοτάκη να διαγράψει τον Πνευματικό την ώρα που το έχει κάνει.

Το μεγαλύτερο γέλιο είναι που λέει ο απατεώνας Τσίπρας, ότι ο ο Πνευματικός τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων μετά την δική του τοποθέτηση, και επειδή φανέρωσε το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα και γελάνε και τα μικρόφωνα, γιατί ο Μητσοτάκης το είχε κάνει ώρα πριν και σίγουρα όχι επειδή είχε κρυφό σχέδιο.

Δείτε το καραγκιοζιλίκι του Αλέξη Τσίπρα που ζητάει διαγραφή Πνευματικού, κάποιος τον ενημερώνει ότι είναι βλάκας και ξεφτιλίζεται και μετά από 1 λεπτό λέει ότι αυτό δεν φτάνει για να ξεφτιλιστεί περισσότερο γιατί δεν ξέρει τι να πει.

Κλόουν! Ζητάει διαγραφή Πνευματικού αλλά μετά από 1 λεπτό λέει οτι αυτό δεν φτάνει :









Μητσοτάκης για αποπομπή Πνευματικού: Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ την πρόσβαση κάθε πολίτη στην καλύτερη θεραπεία


 


Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Αιδηψό, ανακοίνωσε ότι  ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Αιδηψό και όπως έχει αποδείξει ότι λέει το εννοεί, σε αντίθεση με τον αποδεδειγμένα απατεώνα του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα, δεν αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια καθώς έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα, κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί κάτι που έχει αποδεχθεί και δηλώσει και ο ίδιος.





Τσίπρας δεν βγάζει από τα ψηφοδέλτια Φίλη, Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει

 


Ο  Τσίπρας βάζει πλάτη στα σχέδια της Τουρκίας για Ροδόπη και Ξάνθη.

Στελέχη του κόμματος πλέον να μιλούν ανοιχτά για «5η φάλαγγα» με στόχο της διεύρυνση της ήττας και να προχωρούν σήμερα ένα βήμα παρακάτω δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, που στοιχειοθετούν την άποψη αυτή.

Χθες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η θετική απάντηση του Νίκου Φίλη στο ερώτημα αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα δεχόταν υποψήφιο που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη με το μέλος του κόμματος, Άγη Τάτση, να ζητά αποπομπή του πρώην υπουργού από τα ψηφοδέλτια των εκλογών του Ιουνίου κάνοντας λόγο για «5η φάλαγγα».

Σύμφωνα με τον κ. Τάτση στόχος της ομάδας αυτής, στην οποία εντάσσει τον Νίκο Φίλη, είναι «η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους».

Σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega», ο γνωστός δικηγόρος και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα με ενέργειες στελεχών του κόμματος που ενισχύουν την άποψη που διατύπωσε.

«Μια σύμπτωση που επαναλαμβάνεται πολλές φορές, παύει να είναι σύμπτωση», είπε ο Άγης Τάτσης και συνέχισε λέγοντας ότι «όλη αυτή την περίοδο, βλέπουμε με συνεχείς παρεμβάσεις μιας συγκεκριμένης ομάδας που έρχεται και αλλοιώνει το στίγμα, τις θέσεις, τις κεντρικές απόψεις του κόμματος, γύρω από κρίσιμα, από κομβικά ζητήματα.

Πριν κάποιο καιρό σε μια κεντρική επιτροπή, κατέβηκε η άποψη, να ληφθεί απόφαση στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, διότι αυτό προάγει τους εθνικισμούς, εντάσεις και λοιπά.

Μετά είχαμε τις «Πρέσπες του Αιγαίου», μια άποψη που έρχεται να βάλει στην ίδια ευθεία, δυο εντελώς διαφορετικά ζητήματα γεωπολιτικά.

Μετά έχουμε την απαράδεχτη ενέργεια στο δήμο Αθηναίων, με την μη υπερψήφιση του ψηφίσματος, για τον πολιτικό κρατούμενο Έλληνα Δήμαρχο της Χειμάρρας.

Χθες είχαμε την παρέμβαση αυτή. (σσ: του Νίκου Φίλη)

Φτάσαμε να βάζουμε μόνοι μας θέμα απογραφής στη Θράκη.

5η φάλαγγα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι αυτοί που υπονομεύουν με συνεχείς παρεμβάσεις την κεντρική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε κρίσιμα Εθνικά θέματα».






Νέα δήλωση καραγκιοζιλίκι από την Λινού για τον Πνευματικό που τον τελείωσε ο Μητσοτάκης

 


Κρίμα για την Λινού, λένε όσοι εξαπατήθηκαν ότι είναι σοβαρός άνθρωπος, και κάποιος πρέπει να τις πει ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι απατεώνας Τσίπρας, οπότε η αντίδραση στις δηλώσεις Πνευματικού ήταν άμεση.

Από την άλλη πρέπει εάν διαθέτει λίγη σοβαρότητα η Λινού, να μας εξηγήσει γιατί ο Τσίπρας δεν διαγράφει σε αντίστοιχες προκλητικές περιπτώσεις  τα στελέχη του, όπως τον Νίκο Φίλη και τους βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης;;;;

Η Λινού αποδεικνύει με νέα δήλωση της ότι τελικά μόνο για νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ άξιζε και απογοήτευσε πολύ κόσμο που την είχε για σοβαρή προσωπικότητα, ειδικά την ώρα που γνωρίζει ποιος είναι ο κ. Πνευματικός.

«Η δήλωση του κ. Πνευματικού είναι τρομακτική, κάνει λόγο για επιλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος της θεραπείας» σημειώνει το νέο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με δήλωση του καθηγητή Ιατρικής και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού.

Η Λινού αναφέρει ότι «η δήλωση αυτή, όμως, αποκαλύπτει το σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία. Η ΝΔ δεν προτίθεται να επενδύσει ούτε στους λειτουργούς υγείας ούτε στις υποδομές. Γι' αυτόν το λόγο βιώσαμε ήδη τρεις θανάτους λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ».

Στη δήλωσή της η Λινού τονίζει ότι «η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ αποσκοπεί σε δημόσια, δωρεάν και καθολική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικής κατάστασης ή τόπου διαμονής», ενώ υπογραμμίζει ότι «αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που πιστεύει στην αξία του ανθρώπινου προσώπου και βέβαια στο ισχυρό κοινωνικό κράτος» και πως «το δίλημμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο».






Εκτός εκλογικής διαδικασίας της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

 


Εκτός εκλογικής διαδικασίας της ΝΔ τέθηκε ο Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει περιοδεία στην Εύβοια, ανακοίνωσε ότι ο Σπύρος Πνευματικός -ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας- τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του κ. Πνευματικού: Αποσύρομαι, ζητώ συγγνώμη από πολίτες και ασθενείς

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

Ο Σπύρος Πνευματικός χθες σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ περιέγραψε περίπου ως οικονομικά ασύμφορο το να ξοδεύονται λεφτά για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα».

«Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε "δεν γίνεται αυτό για σας"... Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό... δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση. Υπάρχει ένα σημείο λοιπόν που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω» υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Πνευματικός.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο παράδειγμα της Αμερικής, όπου, όπως είπε, γίνεται cost benefit ratio (λόγος κόστους/οφέλους).

«Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα. Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει με τη γυναίκα μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει είναι πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα, θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή, το πόσο μπορούν να ξοδέψουν. Ακούγεται λίγο κυνικό, αλλά δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο» υπογράμμισε ακόμη, επιχειρηματολογώντας υπέρ της αξιολόγησης ιατρικών πράξεων οι οποίες θα μπορούσαν να μη γίνονται.

Και σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο και μετά, που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα, πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;».

Η αναδίπλωση Πνευματικού

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα λεγόμενά του, ο Σπύρος Πνευματικός προχώρησε σε αναδίπλωση δηλώνοντας ότι τα λεγόμενά του διαστρεβλώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη κατά το οποίο του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του.

«Σήμερα το πρωί είχα μια συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν. Ως δημόσιος λειτουργός της Υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας» αναφέρει χαρακτηριστικά, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ο κ. Πνευματικός.




MRB: Προβάδισμα 21,2 μονάδων της ΝΔ, φτάνει ως το 43,2%

 



Προβάδισμα 18,7% στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MRB. Η ΝΔ εμφανίζει εύρος από 39,2% έως 43,2% στη αναγωγή, ενώ σε συντριπτκό ποσοστό, της τάξης του 75,2%, οι πολίτες προεξοφλούν αυτοδυναμία Μητσοτάκη στις εκλογές του Ιουνίου.

Σημαντικές πιθανότητες για να μπουν στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, έχουν η Νίκη με 3,6% και κυρίως η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 36,3%

ΣΥΡΙΖΑ 17,6%

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,0%

ΚΚΕ 6,2%

Ελληνική Λύση 3,9%

Νίκη 3,6%

Πλεύση Ελευθερίας 4,2%



Η κατανομή εδρών σε επτακομματική Βουλή:

ΝΔ: 161

ΣΥΡΙΖΑ: 54

ΠΑΣΟΚ: 30

ΚΚΕ: 19

Πλεύση Ελευθερίας: 13

Ελληνική Λύση: 12

Κόμμα Νίκη: 11


Καταλληλότερος πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα,  το 44,7% απαντά τον πρόεδρο της ΝΔ, το 13,1% τον Αλέξη Τσίπρα, το 6,5% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 4,6% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το 4,3% τον Δημήτρη Κουτσούμπα.


Η δημοσκόπηση σε κάρτες :















Επιστολή ελληνοαμερικανικών οργανώσεων στον Μπλίνκεν για F-16 και Τουρκία

 


Τη φωνή τους ενώνουν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην άνευ όρων πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. 

Στην επιστολή που στάλθηκε στον υπουργό Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν, οι ομογενειακές οργανώσεις απαριθμούν τον αντισυμμαχικό τρόπο με τον όποιο η 'Αγκυρα έχει χρησιμοποιήσει τον υφιστάμενο στόλο των μαχητικών της.


Την επιστολή υπογράφουν οι οργανώσεις:


• Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC)


• Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ)


• ΑΧΕΠΑ


• Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο (AHI)


• Κυπριακή Ομοσπονδία


• Κυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο


• Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων


• Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής


Η Επιστολή των Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων στον 'Αντονι Μπλίνκεν

Ως εκπρόσωποι των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων που έχουμε συνεργαστεί με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενίσχυση της πολιτικής των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, γράφουμε για να εκφράσουμε την ανησυχία μας σχετικά με τις τελευταίες πληροφορίες που αφορούν την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Γνωρίζουμε ότι γνωρίζετε καλά τον κατάλογο των παραβάσεων που έχει κάνει η Τουρκία χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα, όπως η 49χρονη κατοχή της Κύπρου, η υπονόμευση του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους μέσω της χρήσης των F-16 για τον βομβαρδισμό των Κούρδων εταίρων μας στη Συρία, την χρήση των F-16 στον εξωφρενικό πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ. Ωστόσο, θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στη χρήση των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία για την αμφισβήτηση της ελληνική κυριαρχία, η οποία οδήγησε σε έναν αριθμό ρεκόρ υπερπτήσεων και παραβιάσεων του εναέριου χώρου στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην απειλή με πόλεμο κατά της Ελλάδας.

Αρκετές αναφορές, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου της περασμένης εβδομάδας στο Politico και της συνέντευξης του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν με τον Fareed Zakaria, δημιούργησαν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι πρόθυμη να ανταλλάξει την πώληση των F-16 αποκλειστικά με συναίνεση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Με όλα αυτά που διακυβεύονται στην περιοχή και πέρα από αυτήν, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν και πρέπει να απαιτήσουν περισσότερα.

Ως ενεργοί Αμερικανοί πολίτες που ασχολούμαστε με την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, σας προτρέπουμε να μην υποκύψετε στη στρατηγική εκβιασμού της Τουρκίας. Ο κ. Σάλιβαν δήλωσε ότι η Τουρκία «χαράζει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική». Με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε στην Τουρκία για την προώθηση των δυτικών συμφερόντων ή αξιών ασφάλειας, οποιαδήποτε «συναλλαγή» με την 'Αγκυρα πρέπει να διασφαλίζει ότι αυτά τα συμφέροντα και οι αξίες προστατεύονται σε μια πραγματική βάση.

Ο αναλυτής Michael Rubin της δεξαμενής σκέψης «American Enterprise Institute» υποστήριξε πρόσφατα ότι η μεγαλύτερη απειλή που θέτει η Τουρκία για το ΝΑΤΟ δεν είναι να συνεχίζει να εμποδίζει την ένταξη της Σουηδίας, αλλά η υποδαύλιση των συνεχών απειλών σύγκρουσης εντός του ΝΑΤΟ. Υποστηρίζουμε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και πιστεύουμε ότι οι χώρες που την καθυστερούν-είτε είναι η Τουρκία είτε η Ουγγαρία- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν συνέπειες για οποιαδήποτε συνεχιζόμενη αδιαλλαξία. Αλλά αυτές οι προσπάθειες για την επέκταση του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ελλάδας, η οποία έχει ήδη εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διατήρηση της αλληλεγγύης της Δύσης και στον εφοδιασμό της Ουκρανίας με τα μέσα που χρειάζεται για να αμυνθεί. Το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία που βασίζεται σε αρχές και κοινά θεμελιώδη συμφέροντα και όχι ένας οργανισμός που λειτουργεί μέσω συναλλακτικής συμπεριφοράς.

Χαιρετίζουμε την κατευνασμό της έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και την παύση των προκλητικών υπερπτήσεων και παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ελλάδας μετά τους τραγικούς σεισμούς. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι όλα αυτά αναιρέθηκαν μόλις μέσα σε αυτή την εβδομάδα, καθώς τόσο ο πρόεδρος Ερντογάν όσο και ο νέος υπουργός 'Αμυνας του επανέλαβαν για άλλη μια φορά το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» - το οποίο προβάλει επεκτατικές διεκδικήσεις κατά της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας και εισάγει αναθεωρητικές βλέψεις στην περιοχή. Επίσης, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Τουρκία έχει αναπτύξει τον στόλο των F-16 της εναντίον της Ελλάδας παρά για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Τέλος, δεδομένου ότι τα συμφέροντα για την ενότητα του ΝΑΤΟ προβάλλονται συνεχώς ως δικαιολογία για τη πώληση των F-16, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας η Τουρκία έχει αγοράσει και συνεχίζει να κατέχει το ρωσικό σύστημα S-400, και ότι η 'Αγκυρα έχει λειτουργήσει ουσιαστικά ως ένας μηχανισμός για την αποφυγή των κυρώσεων από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οποιαδήποτε μεταφορά F-16 στην Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη πολεμική συμπεριφορά της 'Αγκυρα απέναντι στην Ελλάδα και πρέπει επίσης να εξετάσει την αποσταθεροποιητική χρήση αμερικανικών όπλων από την Τουρκία στην περιοχή, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση τέτοιων όπλων για τη συνέχιση της κατοχής στην Κύπρο. Η Τουρκία απειλεί τις ίδιες τις αρχές, τις αξίες και τα συμφέροντα που διακυβεύονται στην Ουκρανία. Ως ηγέτης της Δυτικής Συμμαχίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα όπλα τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υπονομεύσουν την ασφάλεια των συμμάχων τους. Σας προτρέπουμε να θέσετε το απαραβίαστο της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας ως πρωταρχικό μέλημα σε κάθε πώληση F-16 στην Τουρκία.

Ανυπομονούμε να συζητήσουμε περαιτέρω αυτό το θέμα μαζί σας.




Παροπλισμένο αυτοκίνητο του ΣΚΑΪ η θωρακισμένη Μερσεντές που χρησιμοποιούσαν τα θύματα


 

Ανακοίνωση σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή οχήματος στη μαφιόζικη εκτέλεση που σημειώθηκε χθες βράδυ στον Κορυδαλλό εξέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο όμιλος επιβεβαιώνει πως το αυτοκίνητο είναι στην κατοχή του από το 2010, αλλά είναι εδώ και καιρό παροπλισμένο και δεν υπάρχει γνώση για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Ο όμιλος συνεργάζεται με τις Αρχές για τις έρευνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ:

«Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ Α.Ε. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο για μεγάλο διάστημα και δεν γνωρίζουμε πως βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή».




Έκραξαν την YouTuber Συνατσάκη στα social media

 



«Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι, θα αποφασίσει εκείνη το κοινωνικό της φύλο» είπε η Μαίρη Συνατσάκη και δίχασε.

Η YouTuber ρωτήθηκε στο Instagram: «Θεωρείς φυσιολογικό να λες το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι;» και μεταξύ άλλων, απάντησε: «Θέλω να πω ότι μου φαίνεται τελείως φυσιολογικό να εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο, γιατί αν με ξέρετε και με ακολουθείτε, είμαι ένας άνθρωπος που πρεσβεύει κάποια πράγματα».

Στα παραπάνω αντέδρασε το Twitter με τα σχόλια εναντίον των δηλώσεών της, να είναι αρκετά και ιδιαίτερα αιχμηρά.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι και όσοι συντάσσονται με τις απόψεις της και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον ρόλο της ως μητέρα.

«Το πολύ 3 νευρώνες λειτουργούν στον εγκέφαλό της» γράφει ένας χρήστης στην πλατφόρμα.

«Η Συνατσάκη ζει και αναπνέει για δημοσιότητα. Τό 'χει ανάγκη πως το λένε. Όλοι το ξέρουν» έγραψε κάποιος άλλος. «Γιατί πριν γεννήσεις έκανες ολόκληρο ροζ πάρτι και δεν έβαλες πολύχρωμα κορδελάκια και μπαλόνια;» σημείωσε μία γυναίκα.



Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν ΕΛΤΑ, ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ στο Κουκάκι

 


Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε ομάδα 15 ακροαριστερών συντρόφων κακοποιών, στο Κουκάκι το βράδυ της Πέμπτης προκαλώντας ζημιές σε καταστήματα και ΑΤΜ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 11:30 το βράδυ της Πέμπτης όταν οι ακροαριστεροί κακοποιοί κρατώντας ρόπαλα και άλλα αντικείμενα προκάλεσαν καταστροφές στις τζαμαρίες ενός υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, ενός σούπερ μάρκετ και ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας ενώ προκάλεσαν φθορές και σε δύο ΑΤΜ.

Η καταδρομική επίθεση έγινε με αφορμή την απεργία πείνας που πραγματοποιεί φυλακισμένος αντεξουσιαστής με το προσωνύμιο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Μετά την επίθεση ομάδες αστυνομικών που πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές.



Άλλη μία επιτυχία της Ελλάδας συμφωνία για το άσυλο στην Ε.Ε. - Δημιουργείται υποχρεωτικός μηχανισμός αλληλεγγύης


 

Συμφωνία επετεύχθη στους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ, σήμερα στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο, σε κάτι που είχε βάλει βάσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το ζητούσε συνέχεια.

Μετά από μια μακρά και δύσκολη διαπραγμάτευση, η σουηδική προεδρία της ΕΕ ανακοίνωσε: «Οι υπουργοί μόλις συμφώνησαν σε μια γενική προσέγγιση σχετικά με τον κανονισμό για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης και τον κανονισμό για τη διαδικασία ασύλου. Αυτοί οι φάκελοι αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης του συστήματος ασύλου της ΕΕ και είναι το κλειδί για μια καλή ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης. Η σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια πολλών προεδριών συνέβαλε στο αποτέλεσμα που επιτύχαμε σήμερα».

Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη, για πρώτη φορά δημιουργείται ένας υποχρεωτικός μηχανισμός αλληλεγγύης, κάτι που παραδοσιακά ζητούσαν τα κράτη-μέλη της πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Ως ένα «εξαιρετικά σημαντικό βήμα» στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, χαρακτηρίζει τη σημερινή επίτευξη συμφωνίας στο Συμβούλιο, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, με ανάρτησή της στο Twitter, ενώ ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς κάνει λόγο για μια «ιστορική ημέρα».

«Ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για τη μεταναστευτική πολιτική στην ΕΕ επετεύχθη σήμερα στο Συμβούλιο. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τους τριλόγους με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαστε πολύ πιο δυνατοί όταν δουλεύουμε μαζί», έγραψε στο twitter η Επίτροπος Γιόχανσον.

«Μια ιστορική μέρα! Οι Υπουργοί Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν σήμερα και υιοθέτησαν μια σταθερή βάση για διαπραγμάτευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε δύο από τις βασικές προτάσεις μας για το Σύμφωνο Μετανάστευσης. Σήμερα δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε. Μετά από χρόνια αποτυχιών, δείξαμε ότι, όσον αφορά τη μετανάστευση, η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει», αναφέρει στο twitter ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δανιήλ Εσδράς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο τακτικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τελεί υπό Σουηδική προεδρία.

Κατά τη συνεδρίαση επετεύχθη συμφωνία κατ' αρχήν στους πυλώνες και τα επόμενα βήματα για την υιοθέτηση του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Το νέο κείμενο δημιουργεί υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης, εξασφαλίζει διαρκή αποσυμφόρηση στα σύνορα και προσαρμόζει τις δεσμεύσεις του Κανονισμού Δουβλίνου στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χωρών πρώτης γραμμής όπως η Ελλάδα. Στηρίζει δε την έννοια των ασφαλών τρίτων χωρών. Επιπλέον, η συμφωνία καθιερώνει μια ετήσια πολιτική συζήτηση, σε υπουργικό επίπεδο, η οποία θα θέτει επί τάπητος τη μεταναστευτική κατάσταση και τις ανάγκες που υπάρχουν σε όρους αλληλεγγύης. Είναι κάτι που παραδοσιακά έθετε η χώρα μας.

Την ίδια στιγμή έγινε μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του τρόπου με τον οποίο επιμερίζεται η ευθύνη, μέσα από τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Η Ελλάδα αγωνίστηκε για να συμπεριληφθεί στο νέο Κανονισμό ένα νέο κριτήριο, το οποίο προβλέπει ότι η ευθύνη για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου θα τερματίζεται σε 18 μήνες, από τα 10 χρόνια που ήταν έως σήμερα, όταν η αίτηση αυτή απορρίπτεται σε συνοριακές διαδικασίες ασύλου. Είναι οι διαδικασίες που η χώρα μας εφαρμόζει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προκειμένου να ξεχωρίσει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη προστασίας από αυτούς που καταχρώνται το σύστημα ασύλου και υπονομεύουν τη βιωσιμότητά του. Προβλέφθηκε επίσης, νέα, ειδική κατηγορία για τους διασωθέντες από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Συνολικά, πάντως, το νέο σύστημα ανταποκρίνεται καλύτερα στα δεδομένα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα μας.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό σημείο είναι ότι η Ελλάδα εξασφάλισε πρόνοιες που αποτρέπουν το ενδεχόμενο υπερφόρτωσης των συνοριακών περιοχών της χώρας από πιέσεις που σχετίζονται με διαδικασίες ασύλου και κατοχύρωσε ότι θα λαμβάνεται υπόψη η παράμετρος της εθνικής ασφάλειας κατά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών, που σχετίζονται με αυτές τις διαδικασίες.

Η συμφωνία είναι μόνο ένα βήμα στην προσπάθεια να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής, που είναι η υιοθέτηση του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που αποτελείται από 11 νομοθετήματα.

Το Συμβούλιο έδωσε την εντολή στην Ισπανία, την επόμενη ευρωπαϊκή Προεδρία να διαπραγματευτεί την ολοκλήρωση δύο κρίσιμων Κανονισμών, που αφορούν την αλληλεγγύη, τον επιμερισμό της ευθύνης και την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορά της ΕΕ.



Πλήρη κάλυψη Τσίπρα σε Φίλη και σε σχέδια Τουρκίας για Ροδόπη

 


Όπως θα κάλυπτε ένας Τούρκος τον Νίκο Φίλη, και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φερχατ Οζγκιούρ, έτσι ακριβώς με ανθελληνική διάθεση τους κάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας τους Έλληνες πολίτες.

Πλήρης ήταν η κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα τόσο στον Νίκο Φίλη και στα σχέδια της Τουρκίας γενικότερα, δείχνοντας ότι υπάρχει βρώμικο υπόγειο παιχνίδι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκίας, σε βάρος της Ελλάδας.

«Γιατί τι είπε;» ήταν η πρώτη φαιδρή αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση που του έγινε κατά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη, αν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Νίκου Φίλη από το ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει εκλογών. 

Ο Νίκος Φίλης είχε δηλώσει το πρωί της Πέμπτης ότι ο Οζγκιούρ έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του και να μιλά για «τουρκική μειονότητα», προκαλώντας τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό είπε στη συνέχεια άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τον Νίκο Φίλη αλλά και κατ επέκταση και για τον Φερχάτ Οζγκιούρ και την Τουρκία, αφού υποστήριξε πως είναι αφενός προσωπική άποψη του Νίκου Φίλη αφετέρου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του.

Μόνο που στην περίπτωση του Φερχάτ Οζγκιούρ, που αν επαναληφθούν οι συσχετισμοί της 21ης Μαΐου θα είναι βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ οι προσωπικές του απόψεις μεταφράζονται σε θέσεις και παραινέσεις, και η Τουρκία πανηγυρίζει για την στάση του Αλέξη Τσίπρα σε βάρος της Ελλάδας.