Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Η αλητεία ενός κόμματος και ενός πολιτικού που θέλει να ξαναγίνει ένας ανίκανος πρωθυπουργός

 



Τι κι αν ο ΟΣΕ έχει ελλείψεις για τις οποίες ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών;

Τι κι αν έχει σύστημα αυτόματης χάραξης ο σταθμός στην Λάρισα το οποίο μπορούσε να αποτρέψει το ατύχημα στα Τέμπη;

Τι κι αν η άσχετη με θέματα ασφάλειας και διοίκησης τρένων & σιδηροδρομικών δικτύων Τσιαπαρίκου ορίστηκε επικεφαλής της ΡΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ από τον Σπίρτζη;

Τι κι αν τον ακατάλληλο για την θέση του σταθμάρχη της Λάρισας τον διόρισε συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ;

Τι κι αν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ τοποθέτησε τον ακατάλληλο σταθμάρχη στην δύσκολη νυχτερινή βάρδια της Λάρισας;

Τι κι αν οι άλλοι δύο σταθμάρχες που όφειλαν να είναι παρόντες στην βάρδια τους το βράδυ του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη τελικά εξαφανίστηκαν και λούφαραν σαν κλασικοί δημόσιοι υπάλληλοι αφήνοντας τον ακατάλληλο και επικίνδυνο σταθμάρχη μόνο του; 

Τι σημασία έχει που όλο το Ελληνικό δημόσιο εδώ και 40 χρόνια έχει την νοοτροπία της λούφας και δουλεύει όποτε θέλει και όπως θέλει χωρίς να ελέγχεται και αξιολογείται από κανέναν και πουθενά και αυτό δεν μπορεί ν’αλλάξει σε μια 4ετία;

Τι σημασία έχουν όλα αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν έχει τίποτα σοβαρό να παρουσιάσει στην κοινωνία, καμία ρεαλιστική & εφαρμόσιμη πολιτική πρόταση και τα στελέχη του καθόλου ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις ώστε να παλέψουν για ν’αλλάξουν την χώρα όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τραγικό δυστύχημα για να κουνήσει το δάχτυλο προσπαθώντας να κερδίσει ψήφους; 

Τι σημασία έχει για την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι για να αλλάξει αυτή η χώρα απαιτούνται συγκρούσεις με τον δημόσιο τομέα, με τους κηφήνες υπαλλήλους του, ειδικές γνώσεις, μόρφωση, θέληση, πυγμή, μελετημένα νομοσχέδια, σοβαρές μεταρρυθμίσεις και ένα σωρό ακόμα που παράλληλα με πανδημία, πληθωρισμό, ενεργειακή κρίση, υβριδικές απειλές & Τουρκική επιθετικότητα δεν και ήταν τόσο εύκολο να γίνουν μέσα σε 4 χρόνια;

Καμία απολύτως…

Πας κάνεις δυό δηλώσεις σε λάθος κτήριο/γιαπί για να πεις ότι και καλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα…

Διοργανώνεις και καμιά 50αριά πορείες δήθεν για τους νεκρούς στα Τέμπη…

Πετάς και ένα «Ο Μητσοτάκης δολοφονεί τα παιδιά μας» όταν εσύ δεν μπόρεσες να εκκενώσεις ούτε 20 σπίτια στο Μάτι και άφησες να καούν ζωντανά πόσα μικρά αγγελούδια…

Και κάπως έτσι δείχνεις πόσο πολύ τιμάς τους νεκρούς και πόσο πολύ θέλεις να αλλάξεις την χώρα…

Γιατί που να τρέχεις τώρα να γίνεσαι σοβαρός πολιτικός όταν μπορείς να είσαι με άνεση κοράκι…;






Το διαβάσαμε στο twitter και μας άρεσε

Grumpy Man

@TheGrumpyMan_87



Τυπική η χειραψία Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη και πολύ ήταν!!!!

 


Στο χώρο της Βουλής των Ελλήνων βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ανεπαρκής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να είχαμε να λέγαμε Νίκος Ανδρουλάκης.

Αυτή ήταν η πρώτη τους επαφή μετά την αντιπαράθεση για το πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, δήλωση που έδειξε την ανεπάρκεια του Νίκου Ανδρουλάκη και την πολιτική του απειρία που είναι καταστροφική για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς καμία μεταξύ τους επικοινωνία ο σοβαρός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο να είχαμε να λέγαμε χωρίς ουσία Νίκος Ανδρουλάκης  βρέθηκαν το Σάββατο 25/3 στη Βουλή για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, απλά περιορίστηκαν σε τυπική χειραψία και τίποτε άλλο.

Πολύ ήταν αυτοί που είπαν για αυτή την χειραψία ότι πολύ του ήταν του Ανδρουλάκη, και είναι τιμή του ένας σοβαρός πολιτικός του έδωσε το χέρι ανεξάρτητα τις βλακείες που ακούει να λέει συνέχει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.





H Νέα Υόρκη επέστρεψε εξαιρετικά σπάνιο χρυσό νόμισμα στην Ελλάδα- Υπάρχουν μόνο τρία στον κόσμο

 


Αρχαία αντικείμενα αξία άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ επιστρέφουν οι αρχές της Νέας Υόρκης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ένα πολύ σπάνιο νόμισμα.

Αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης επέστρεψαν στην Ελλάδα αρχαία αντικείμενα αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός «εξαιρετικά σπάνιου» χρυσού νομίσματος που μνημονεύει τη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα και το οποίο σημείωσε ρεκόρ δημοπρασίας το 2020 ως το ακριβότερο νόμισμα που έχει πωληθεί ποτέ.

Η τελετή επαναπατρισμού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης και περιελάμβανε 29 ελληνικές αρχαιότητες που χρονολογούνται ήδη από το 5.000 π.Χ., σύμφωνα με δελτίο τύπου του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ. Όλες οι αρχαιότητες κατασχέθηκαν στο πλαίσιο ερευνών για παράνομη διακίνηση και λαθρεμπόριο αναφέρει το CNN σε δημοσίευμά του.

Υψηλή η ζήτηση για τα ελληνικά αρχαία

Ο ειδικός πράκτορας Ιβάν Τζ. Αρβέλο της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας της Νέας Υόρκης ανέφερε σε δήλωσή του ότι τα ελληνικά αντικείμενα είναι «ιδιαίτερα ευάλωτα» στην παράνομη διακίνηση, επειδή η αρχαία Ελλάδα «αναγνωρίζεται (εδώ και καιρό) ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού».

Μεταξύ των επαναπατρισθέντων αντικειμένων είναι και το λεγόμενο νόμισμα «Eid Mar», δηλαδή οι «Ειδοί του Μαρτίου» , το οποίο πωλήθηκε σε ανώνυμο πλειοδότη στις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι 2,7 εκατομμυρίων λιρών (3,5 εκατομμυρίων δολαρίων) μέσω του οίκου δημοπρασιών Roma Numismatics στο Λονδίνο.

Αλλά το νόμισμα είχε εισαχθεί λαθραία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού προηγουμένως είχε προσφερθεί προς πώληση στη Γερμανία χωρίς να έχει δηλωθεί η προέλευσή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εισαγγελία του Μανχάταν κατάσχεσε το νόμισμα τον Φεβρουάριο. Τον Μάρτιο, πολλά μέσα ανέφεραν ότι ένα στέλεχος οίκου δημοπρασιών συνελήφθη στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο σε σχέση με έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ που σχετίζεται με την πώληση δύο νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του νομίσματος «Ειδοί του Μαρτίου».

Το σπάνιο νόμισμα, ένα από τα τρία στον κόσμο

Μόνο ένα από τα τρία του είδους του που είναι γνωστό ότι υπάρχουν ακόμη, το νόμισμα περιλαμβάνει το πορτρέτο του Ρωμαίου πολιτικού Μάρκου Ιούνιου Βρούτου, ο οποίος ως γνωστόν βοήθησε στην ενορχήστρωση της δολοφονίας του Καίσαρα το 44 π.Χ., καθώς και απεικονίσεις των μαχαιριών που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία του.

Σε αυτό αναγράφεται η φράση: «Ειδοί του Μαρτίου», που παραπέμπει στην ημερομηνία θανάτου του Καίσαρα. Το νόμισμα κόπηκε δύο χρόνια αργότερα, το 42 π.Χ., προκειμένου να πληρωθούν τα στρατεύματα του Βρούτου, αφού ο ίδιος και οι συνωμότες του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Ρώμη μετά τη δολοφονία.



Το αρχαίο νόμισμα με την αναγραφή στα Λατινικά: «Ειδοί του Μαρτίου» /AP


Αρχαία αντικείμενα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Άλλα ευρήματα περιλαμβάνουν ένα χάλκινο Καλυκοειδή κρατήρα, από το 350 π.Χ., ένα αγγείο που παλαιότερα περιείχε ανθρώπινα λείψανα, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, καθώς και μια ομάδα ανθρώπινων και ζωικών μορφών- αγαλματιδίων από το 5.000-3.500 π.Χ. που πωλήθηκαν σε ιδιώτες συλλέκτες της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του 1980.



Οι φιγούρες που ονομάζονται «Νεολιθική Οικογενειακή Ομάδα», έχουν αξία 3 εκατομμυρίων δολαρίων και ήταν δανεισμένες στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης μέχρι την κατάσχεσή τους τον Μάρτιο.

Πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο μουσείο έχει περίπου 1.000 αντικείμενα στη συλλογή του που συνδέονται με διακινητές και πλιατσικολόγους. Εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε την Τρίτη στο CNN ότι το μουσείο έχει «πρωτοστατήσει» στην αλλαγή των προτύπων συλλογής και έχει δρομολογήσει «πολλές» πρόσφατες επιστροφές, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αντικειμένων που επαναπατρίστηκαν στο Νεπάλ.

Η Νέα Υόρκη έχει επιστρέψει 950 αρχαιότητες αξίας άνω των 160 εκατομμυρίων δολαρίων σε 17 χώρες από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ένας νέος εισαγγελέας τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται σχεδόν 200 λεηλατημένα αντικείμενα που επαναπατρίστηκαν στο Πακιστάν τον περασμένο Νοέμβριο και σχεδόν 60 αντικείμενα που επιστράφηκαν στην Ιταλία, ορισμένα από τα οποία είχαν κατασχεθεί από το μουσείο, συμπεριλαμβανομένου ενός μαρμάρινου κεφαλιού της θεάς Αθηνάς.


iefimerida.gr




Η σοβαρότητα και η διπλωματία Μητσοτάκη κέρδισαν τον Ερντογάν που κάνει "επίθεση" φιλίας

 


Ευχάριστη έκπληξη η χθεσινή στάση της τουρκικής ηγεσίας, η οποία τόσο σε επίπεδο Ερντογάν που έλεγε παλαιότερα "Μητσοτάκης γιόκ" όσο και σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών απέστειλε ευχές στην Ελλάδα για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου, την επέτειο έναρξης της επανάστασης απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και την νίκη των Ελλήνων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέστειλε ευχετήρια επιστολή στον ομόλογό του Νίκο Δένδια, στην οποία, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, και ανέφερε πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον. Παράλληλα, δήλωνε αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. 

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ευχές μέσω Twitter από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το απόγευμα ήρθαν και οι ευχές από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην επιστολή ο Ταγίπ Ερντογάν, εκτός από τις ευχές, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που επέδειξε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία. «Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν. Και κατέληγε: «Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Φυσικά και μιλάμε για την Τουρκία και κανένας δεν περιμένει να αλλάξει η στρατηγική της και η διεκδικήσεις της, αλλά όταν αντιμετωπίζει ο Τούρκος μιά σοβαρή Ελληνική κυβέρνηση, μόνο να κερδίσει μπορεί η Ελλάδα όπως γίνεται τώρα.



Από το πρωί δειλά δειλά άρχισαν να βγαίνουν οι Συριζαίοι στους δρόμους μετά την Εθνική Εορτή

 


Η πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει ότι ακροαριστεροί και αριστεροί ανατριχιάζουν σε κάτι οτιδήποτε Εθνικό που έχει κάνει υπερήφανη την Ελλάδα.

Δυστυχώς πρέπει να κρύβουν αυτή τους την απέχθεια και για αυτό τον λόγο εχθές ημέρα Εθνικής μας Εορτής που είχαν υψωθεί παντού οι σημαίες, και παιάνιζε ο Εθνικός ύμνος και τα εμβατήρια φωνάζοντας οι πολίτες ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ, αυτοί κρύφτηκαν και προτίμησαν να παραμείνουν σπίτι τους.

Ο Τσίπρας πήγε όσο πιο μακριά μπορούσε στην Τήλο, και το έκανε αναγκαστικά επειδή έρχονται εκλογές, αλλιώς θα πήγαινε και πάλι ακόμα μακρύτερα στο εξωτερικό, όπως έκανε στην Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου πηγαίνοντας Βουδαπέστη, αντί στις εορταστικές εκδηλώσεις της χώρας του.

Η Ρένα Δούρου έφτιαξε ένα γελοίο σποτάκι προσπαθώντας να απαξιώσει την 25η Μαρτίου, μιλώντας για το food pass και market pass κάνοντας την κακομοίρα.

Από σήμερα το πρωί παρά το ότι οι σημαίες μας είναι ακόμα ψηλά, και οι Έλληνες γεμάτοι περηφάνια μετά την παρέλαση των στρατευμάτων μας, οι συριζαίοι ενοχλημένη ακόμα άρχισαν να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους.



Πόση ξεφτίλα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Μετά τον Πολάκη τον Γκλέτσο τώρα ο Αθανασίου

 



Ν.Δ. : ο διαγωνισμός κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας στο κόμμα του Πολακισμού, τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται....

Όποιος παρακολουθεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Αθανασίου τις τελευταίες ημέρες, βλέπει ότι έχει χάσει κάθε σοβαρότητα, ξεστομίζει φαιδρότητες και αθλιότητες, και δείχνει ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ίχνος ηθικής και σοβαρότητας.

Mιλώντας σε εκπομπή του Action 24, ο Αθανασίου αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, επικαλούμενος δήθεν κάτι που... άκουσε, όπως είπε, και θέλησε να «μοιραστεί» με τους παρουσιαστές και τους τηλεθεατές.

Φτιάχνοντας λοιπόν την αθλιότητα στο μυαλό του και το συριζαίικο σενάριο ξεστόμισε : «Όταν ένα παιδί χάνει τη μητέρα του και τον πατέρα του, όπως συνέβη στα Τέμπη, λέγεται ορφανό. Όταν όμως ένας πατέρας και μια μάνα χάνει το παιδί του το 20χρονο, δεν βρίσκεις λέξη να το χαρακτηρίσεις, εκτός ίσως από μία: Μητσοτάκης» προκαλώντας αντιδράσεις στο πάνελ και όχι μόνο.

Μόλις άρχισε το κράξιμο για την αθλιότητα του, και οι αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τέτοιες δηλώσεις τους κάνουν κακό, πήγε να το μαζέψει ο Αθανασίου και ισχυρίστηκε ότι το χρησιμοποίησε ως παράδειγμα, για να δείξει ότι, «στου κακού τη σκάλα, στο κατέβασμα, όταν σε προκαλεί ο άλλος, τότε μπορείς να κατέβεις κι εσύ».

Σε ανάρτησή του, αργότερα μέσα στην ημέρα, ο φαιδρός Αθανασίου ανέφερε δήθεν ότι διαστρεβλώθηκαν όσα είπε, χωρίς φυσικά να έχει διαστρευλωθεί τίποτα, αλλά είναι το γνωστό παραμύθι των Συριζαίων μετά την χυδαιότητα. Πρόσθεσε ότι δήθεν ανέφερε τι είχε ακούσει στα πλαίσια μιας συζήτησης για την τραγωδία στα Τέμπη και ότι έφερε το εν λόγω παράδειγμα ως παράδειγμα προς αποφυγή.



Με μια σκληρή ανακοίνωση σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία τις τοποθετήσεις του Νάσου Αθανασίου σε πρωινή εκπομπή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο διαγωνισμός κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας στο κόμμα του Πολακισμού, τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται. Σε ένα κανονικό κόμμα ο βουλευτής Ν. Αθανασίου θα είχε ήδη διαγραφεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της.