Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Αυτοί είναι τα 6 μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές στα Μέγαρα


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες έξι (6) ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές στα Μέγαρα και εξαρθρώθηκε στις 17-7-2018 από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων. 

Ειδικότερα :

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Μεγάρων.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 17-7-2018 στην περιοχή Βλυχό Μεγάρων και στα Άνω Λιόσια, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, την Ο.Π.Κ.Ε. και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 33 ετών. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι επιπλέον τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων ένας ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Έπειτα έρευνα που διενεργήθηκε από ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων, κατά την διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν και συσχετίστηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι δράστες τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε οδηγούς αυτοκινήτων και σε οικίες, όπου διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι και αλλοδαποί καθώς και κλοπών από οικίες, καταστήματα και αποθήκες στα Μέγαρα.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να δυσχεραίνεται με αυτόν τον τρόπο η αναγνώριση και ο εντοπισμός τους.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί:

 επτά (7) ληστείες σε οικίες,
 τέσσερις (4) ληστείες σε οδηγούς,
 ενδεκα (11) κλοπές από καταστήματα,
 πέντε (5) κλοπές από οικίες,
 επτά (7) κλοπές από οχήματα και
 είκοσι τρείς (23) κλοπές οχημάτων

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα 1) της διακεκριμένης κλοπής τετελεσμένης και σε απόπειρα από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, 2) της ληστείας από κοινού κατά συρροή, 3) του εμπρησμού εκ προθέσεως από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, 4) της συμμορίας, 5) της απείθειας, 6) της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας κατ' εξακολούθηση και 7) της οπλοφορίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ΧΡΗΣΤΑΚΗ Μαρίνο του αγνώστου πατρός και της Αργυρώς, γεννηθέντα στις 19-7-1989 στην Αθήνα



ΧΡΙΣΤΑΚΗ Γεώργιο του Ιωάννη και της Νικολέτας, γεννηθέντα στις 12-12-1985 στην Αθήνα



ΧΡΗΣΤΑΚΗ Χρήστο του αγνώστου πατρός και της Αργυρώς, γεννηθέντα στις 6-6-1991 στην Αθήνα (έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης)



και τους μη συλληφθέντες:

ΧΡΗΣΤΑΚΗ Νικόλαο του αγνώστου πατρός και της Αργυρώς, γεννηθέντα στις 9-6-1992 στην Αθήνα



ΧΡΗΣΤΑΚΗ Μαρίνο του Ελευθερίου και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα στις 6-4-1999 στην Αθήνα


ΚΑΜΠΕΡΗ Μαρίνο του Ιωάννη και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 24-1-1990 στην Αθήνα



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 13-2-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στην διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσης-συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος άλλων θυμάτων καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22960-28001 του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Πέθανε ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd, Ed King



Γεννημένος στην Καλιφόρνια ο Ed King ήταν ιδρυτικός μέλος της μπάντας Strawberry Alarm Clock της δεκαετίας του '60. Του ζήτησαν οι Lynyrd Skynyrd μετά το άνοιγμα μιας συναυλίας που έκανε σε ένα μπαρ στη Φλόριντα. Βοήθησε στη σύνθεση του Sweet Home Alabama που ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος.





Γελάει η υφήλιος! Δικηγόροαστροναύτη αναζητά ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός!



Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του νομικού συμβούλου του Οργανισμού, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον δύο έτη ή σε μία πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον τρία έτη - Δείτε τα προσόντα που απαιτούνται, καθώς και τη μοριοδότηση...

Επιστημονικό προσωπικό δέκα διαφορετικών ειδικοτήτων προσκαλεί για πρόσληψη ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ). Οι υποψήφιοι, που πρόκειται να στελεχώσουν τον ΕΛΔΟ, θα είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και λειτουργία όλων των θεμάτων του οργανισμού που άπτονται του αντικειμένου τους.

Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής αίτησης και βιογραφικού είναι στις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που αναζητά ο Οργανισμός, είναι και εκείνη ενός επιστήμονα-νομικού συμβούλου σε θέματα Διαστημικού Δικαίου (Space Law). Μέχρι εδώ, όλα καλά... Εάν ανατρέξει ωστόσο κανείς στα προσόντα που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο υποψήφιος για τη θέση αυτή, θα διαβάσει, μέσα από τη σελίδα του ΕΛΔΟ στο Διαδίκτυο, ότι απαιτείται, μεταξύ άλλων, η «συμμετοχή σε 2 τουλάχιστον πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον 2 έτη ή σε 1 πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον 3 έτη».

Το προσόν αυτό μάλιστα, το «πριμοδοτεί» ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός με 10 μόρια, όσα  δηλαδή δίνει σε Μεταπτυχιακό (5 μόρια) και Διδακτορικό (5 μόρια) τίτλο στο Διαστημικό Δίκαιο. «Κερασάκι στην τούρτα», η προφορική συνέντευξη, η οποιία χαρίζει στον υποψήφιο 40 μόρια (σ.σ. άρα 40+10=50) και έτσι στην ουσία δεν χρειάζεται να έχει ο υποψήφιος ούτε Διδακτορικό ούτε τίποτα...

Αναρωτιέται εύλογα κανείς εάν ο ΕΛΔΟ αναζητά δικηγόρο ή αστροναύτη... Και αν πρόκειται, βεβαίως, για «φωτογραφική» προκήρυξη...





Πηγή : protothema.gr


Άρχισε το ψέμα από την Σύρο και να τάζει ο απατεώνας όπως το 2105



Άρχισε το #παραμΙΘΑΚΗ από την Ιθάκη και έχουμε να ακούσουμε τέτοιες παπάτζες ψέμα και απάτη από το στόμα του Τσίπρα μέχρι της εκλογές που δεν θα έχει προηγούμενο.

Εμφανίστηκε στην Σύρο ο πολιτικός απατεώνας και θύμισε το 2015 όταν έταζε ασύστολα διάφορα ανικανοποίητα στους πολίτες τα οποία δεν έκανε ποτέ και τώρα τάζει τα ίδια με το ίδιο θράσος αλλά με την στάμπα πλέον του ψεύτη του ανίκανου και του απατεώνα. 

Είπε διάφορες παπάτζες για δήθεν επιτεύγματα της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε η Ελλάδα στην ιστορία της και αναφέρθηκε στο δήθεν τέλος των μνημονίων, υποστηρίζοντας για να εξαπατήσει στεγνά και άτιμα, "ότι σηματοδοτεί την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού".

"Οι  πληγές είπε" ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας "δεν μπορούν να γιατρευτούν από τη μία μέρα στην άλλη" και μάλλον εννοούσε και αυτές που άνοιξε ο ίδιος και η ανικανότητα της κυβέρνησης του. "Έχουμε, αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζουμε τα πράγματα" είπε ο ίδιος χωρίς να ξέρουν οι πολίτες τι λέει και για ποιους και που αναφέρεται. "Θέλει πολύ δουλειά" είπε ο ανίκανος να κάνει έργο για οτιδήποτε. "Όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα" είπε αυτός που δεν γύρισε ούτε μία σελίδα από το 2015. "Στόχος μας είπε" και προσέξτε παρακάτω πόσο απατεώνας είναι  "η ανασυγκρότηση της παραγωγής, η δίκαιη ανάπτυξη και  η προστασία της εργασίας, κόντρα σε πολιτικές δυνάμεις που ονειρεύονται μία ατελείωτη αλυσίδα από φανερά και κρυφά μνημόνια και κόντρα και σε κακομαθημένες κοινωνικές δυνάμεις που δεν εννοούν να καταλάβουν πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη με τον κόσμο του μόχθου δεμένο χειροπόδορα".

 "Η ανάκαμψη δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς", είπε ο παπατζής πρωθυπουργός "αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου, ανέφερε συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, υπογραμμίζοντας, έτσι, τον κυβερνητικό στόχο να κερδηθεί το στοίχημα της εργασίας".

Ετοιμαστείτε και για άλλες τέτοιες παραστάσεις αθλιότητας, ψέματος, απάτης από ένα επικίνδυνο πρώην αντιεξουσιαστή που κατάφερε με απάτη και γίνει πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος τους πολίτες.


Καταγγελία 70χρονης από Σύρο: Με έσφιξαν από το λαιμό όταν πήγα να διαμαρτυρηθώ στον Τσίπρα





Η κάτοικος Σύρου Ειρήνη Κουτσολιδάκη ισχυρίζεται ότι δύο αστυνομικοί της επιτέθηκαν για να μην την αφήσουν να μιλήσει στον Αλέξη Τσίπρα

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου η κάτοικος Σύρου Ειρήνη Κουτσολιδάκη, η οποία δήλωσε ότι δύο ένστολοι αστυνομικοί (οι οποίοι δεν ήταν από τη Σύρο) που συμμετείχαν στα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί την άρπαξαν από το λαιμό και της έκλεισαν το στόμα όταν εκείνη προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό. 


Οπως δήλωσε η 70χρονη γυναίκα, η οποία ήταν πολύ ταραγμένη και μάλιστα στη συνέντευξή της ξέσπασε σε κλάματα, επιχείρησε να προσεγγίσει τον πρωθυπουργό και να τον αποδοκιμάσει:

«Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη γιατί πήγα να διαμαρτηρηθώ στην πλατεία Μιαούλη ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαινε στο δημαρχείο. Πήγα, γιατί μας ξεγέλασε και τον είχα ψηφίσει. Τα λόγια είναι παχιά και ψευτικα. Του είπα: Καλημέρα, σας ευχαριστούμε πολύ που μας αποτελειώσατε την Ελλάδα. Δεν πρόλαβα να του πω για τον ΦΠΑ, για τις συντάξεις, για το νεώριο που έκλεισε. Ηταν δύο αστυνομικοί που με επιασαν από το λαιμό. Ο ένας μου έσφιξε τον λαιμο και ο άλλος το στόμα για να μη μιλάω. Εγινε έξω από το άγαλμα του Μιαούλη. Εφτασα περίπου στα τρία μέτρα από τον πρωθυπουργό. Εκείνος ήρθε προς τα έμενα και όταν είπα πως όσα είπε ήταν όλα ψέματα, πάνω εκεί... συγγνώμη γιατί είμαι πολύ αγχωμένη. Πονάει ο λαιμός μου από το σφίξιμο, ο άλλος μου έκλεινε το στόμα για να μη μιλήσω!».


Η 70χρονη δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει πάει στο νοσοκομείο, ενώ το συμβάν έγινε μπροστά σε πολύ κόσμο.


Πηγή : protothema.gr


Παρασκευόπουλε άγαλμα θα σου κάνουν οι κατάδικοι αποφυλακίζεται ο Άρης Φλώρος της Energa



Με ποιόν άλλο, φυσικά με τον νόμο υπέρ κακοποιών Παρασκευόπουλου που συντηρεί στο ακέραιο ο χειρότερος από τον Παρασκευόπουλο, Κοντονής μήπως ευνοηθεί και κανένας τρομοκράτης μέχρι να ξεκουμπιστεί αυτή η επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών κυβέρνηση.

Αποφυλακίζεται λόγω προβλημάτων ψυχικής φύσεως και κρίσεων επιληψίας που συγκροτούν αναπηρία άνω του 67%, και το οποίο θέτει ως προϋπόθεση ο νόμος Παρασκευόπουλου, ο Άρης Φλώρος ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών από τον Φεβρουάριο του 2017, όταν κρίθηκε ένοχος για το οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, στην υπόθεση Energa - Hellas Power. 

Δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά ενάμιση χρόνο και ο νόμος λουκούμι για κακοποιούς και κατάδικους Παρασκευόπουλου τον απελευθερώνει παρά τα 21 έτη κάθειρξης.

Η αίτηση αποφυλάκισης του έγινε δεκτή καθώς αφορά λόγους υγείας και συγκεκριμένα πως διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% καθώς προσκόμισε έγγραφα του αρμόδιου δημόσιου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα. 

Με βάση βέβαια το άρθρο 110Α του ΚΠΔ κρατούμενος που πάσχει από  διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67%  αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του και εδώ δεν έχει καλύψει ούτε για τα μάτια την ποινή αλλά έτσι ευνοεί κατάδικους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μην ξεχνάτε ότι ο Άρης Φλώρος έχει και άλλη μεγάλη ποινή που του επεβλήθη τον περασμένο Μάρτιο γιατί είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. 

Η ποινή ως ηθικού αυτουργού ήταν 13 ετών που του είχε επιβληθεί και ανεστάλη από το δικαστήριο.  Οι φυσικοί αυτουργοί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι υπέδειξαν τον Άρη Φλώρο ως τον ηθικό αυτουργό που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa - Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.




Η Νέα Δημοκρατία δεν εκπλήσσεται από τη νέα παραληρηματική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν εκπλήσσεται από τη νέα παραληρηματική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Όπως και από το γεγονός ότι το Δ.Σ. της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν δείχνει καν να ενοχλείται από τις κατάπτυστες ανακοινώσεις που εκδίδει, εδώ και τρία χρόνια, μια δράκα συνδικαλιστών η οποία αντιμετωπίζει την Ε.Ρ.Τ. ως φέουδό της και δεν το κρύβει καν.

Είναι μάταιος κόπος να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στη σημερινή ΠΟΣΠΕΡΤ τι σημαίνει αξιολόγηση. Πόσο μάλλον αμεροληψία στις ειδήσεις και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Επειδή, όμως, οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα απολυθεί κανείς από το μόνιμο προσωπικό της Ε.Ρ.Τ. προκάλεσαν την εύλογη αγανάκτηση όσων τηλεθεατών έχουν απομείνει να παρακολουθούν -έστω και τυχαία στο ζάπινγκ- το όργιο της Συριζαϊκής προπαγάνδας, οφείλουμε μια αυτονόητη διευκρίνιση: 

Στη νέα ακομμάτιστη Ε.Ρ.Τ. που είναι αποφασισμένη να επανιδρύσει η Νέα Δημοκρατία, προφανώς δεν θα έχουν καμία θέση οι πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες και οι συμβασιούχοι κομματικοί γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες απαιτούν να έχουν μια δημόσια τηλεόραση πολυφωνική και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα την απολαμβάνουν πολύ σύντομα και μάλιστα με πολύ μικρότερο κόστος».


Θα τους βάλει ο Μητσοτάκης να δουλέψουν και τον αποκαλούν ακροδεξιό οι κηφήνες της ΠΡΟΣΠΕΡΤ



Είναι δυνατόν κύριε Μητσοτάκη αξιοκρατία στην ΕΡΤ; Είναι δυνατόν να ξεβολέψετε τους ακροαριστερούς κηφήνες;

Σε μεγάλη αναστάτωση και ταραχή βρίσκονται από εχθές οι κηφήνες της ΠΡΟΣΠΕΡΤ μόλις άκουσαν ότι ο Μητσοτάκης μόλις γίνει κυβέρνηση θα τους αξιολογήσει και θα τους βάλει να δουλεύουν κανονικά και να μην του πληρώνει τζάμπα ο ελληνικός λαός.

Αφορμή για την επίθεση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να μειώσει το ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για την ΕΡΤ, οπότε μειώνεται η μάσα. Ότι η ΕΡΤ οραματίζεται να γίνει ένα πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο Μ.Μ.Ε. Δηλαδή με πλήρη αμεροληψία στην ενημέρωση, με νέες εκπομπές πολιτισμού και ψυχαγωγίας και με έμφαση στα σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας.

Και αυτό που τους εξόργισε περισσότερο είναι ότι δεν θα γίνουν μεν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων, άρα κινδυνεύουν μόνο οι κηφήνες που διαμαρτύρονται, γιατί απλά θα αποκαλυφθεί ότι δεν έχουν τα προσόντα.

Διαβάστε την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Κ. Μητσοτάκη «τι κι αν σε σέρνουν δεκατρείς, αν δε σε σέρνει ο νους σου». Για άλλη μια φορά ο αρχηγεύων της ακροδεξιάς ΝΔ με την τελευταία του ανακοίνωση για την ΕΡΤ, έφερε ξανά στο νου μας τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

Μια βαρβαρότητα που ο ίδιος μαζί με τον Σαμαρά εφάρμοσε σε όλη την κοινωνία, με αρχή τις απολύσεις 150.000 «αξιολογηθέντων» υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, χωρίς να υπολογίζονται και οι 2.900 παράνομα απολυμένοι της ΕΡΤ οι οποίοι δεν πέρασαν κανενός είδους αξιολόγηση πλην εκείνης του Σαμαρά («ήταν όλοι τους αριστεροί»).

Αυτή η επανάληψη των πάγιων αντιερτικών του θέσεων , έγινε με αφορμή την επίσκεψη των εκπροσώπων μιας ολιγάριθμης διασπαστικής ομάδας εργαζομένων στην ΕΡΤ και γνωστών από το παρελθόν για τα έργα, τις πράξεις και την προθυμία τους να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες του μαύρου στη δημιουργία των μορφωμάτων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, που τις χαρακτήριζε ως «ακηδεμόνευτες» και …πλουραλιστικές!!!

Μια ανακοίνωση που για την περίσταση ήταν ελαφρώς πασπαλισμένη με τη γνωστή τοξική «ζάχαρη» του ψεύτικου και παραπλανητικού Μητσοτακικού λόγου.

Αν και επιμένει στην πάγια θέση του να μειώσει το ανταποδοτικό τέλος (στο μισό δήλωνε πρόσφατα) ο Κ.Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ν.Δ «…επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όπως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι και στην ΕΡΤ, δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων..»

Όπως είπαμε είναι γνωστό σε όλους τι εννοούσε στο πρόσφατο παρελθόν ο Μητσοτάκης σαν «αξιολόγηση», όμως υπάρχει και η συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης μόλις πριν 90 ημέρες, στην οποία ξεκάθαρα δήλωνε ότι πρέπει να ξεχάσουμε την ΕΡΤ που ξέρουμε και πως «…Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό…»

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σαν κύριος εκφραστής της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και πυλώνας του αγώνα ενάντια στο μαύρο, έχει απαντήσει πολλές φορές στον ακροδεξιό κ. Μητσοτάκη αποδομώντας τεκμηριωμένα τα κίβδηλα επιχειρήματά του και μάλιστα σε ότι αφορά το ανταποδοτικό τέλος το ύψος και τη χρήση του του έχει απευθύνει δημόσια ερωτήσεις στις οποίες φυσικά δεν απαντά.

Ας καταλάβουν ο κ. Μητσοτάκης, η ακροδεξιά του συνοδεία και οι προστρέχοντες σε αυτόν δωσίλογοι των θεμελιωδών αρχών του συνδικαλισμού, που κάθε φορά κάνουν τα πάντα για να «πιάσουν στασίδι», ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν είναι πρόβατα για κούρεμα και σφαγή, αλλά δημοκράτες πολίτες που όπως απέδειξαν και στο παρελθόν ξέρουν να υπερασπίζονται τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση,τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον».













Έχει περάσει ένας μήνας και η θλίψη, η οργή, η αγανάκτηση παραμένει βουβή, αλλά και πολύ έντονη στο Μάτι




Το Μάτι επισκέφθηκε σήμερα, 23 Αυγούστου 2018, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ.Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή ακριβώς έναν μήνα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά. Συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες που έφερε η τεράστια αυτή καταστροφή στη ζωή τους, ενώ από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε το Μάτι να αναγεννηθεί το συντομότερο δυνατόν.  



Στο τέλος της επίσκεψής του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχει περάσει ένας μήνας από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και η θλίψη, η οργή, η αγανάκτηση παραμένει βουβή, αλλά και πολύ έντονη σε αυτήν την περιοχή που τραυματίστηκε τόσο πολύ από αυτήν την πρωτοφανή φυσική καταστροφή.

Προσωπική μου δέσμευση είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατόν, να αποκτήσει τον χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και οι στρεβλώσεις που υπήρχαν από το παρελθόν.

Αποτελεί, όμως, επίσης δέσμευση μου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη η οποία θα κάνει τη δουλειά της. 

Αλλά σε μια Δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και λογοδοσία. Κάποιοι έφταιξαν που 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους».





Στη Βενεζουέλα τρώνε σάπιο κρέας λόγω των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος



Είναι το μόνο που είναι προσιτό στην τιμή

Σάπιο κρέας τρώνε οι κάτοικοι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βενεζουέλας καθώς είναι το μοναδικό που είναι προσιτό στην τιμή εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα του Νίκολας Μαδούρο.

Στο Μαρακαΐμπο τους τελευταίους εννέα μήνες οι διακοπές ρεύματος ήταν συχνές αλλά το πρόβλημα επιδεινώθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά από βλάβη σε κεντρική γραμμή της πόλης των 1,5 εκατ. κατοίκων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κρέας που είχαν κρεοπωλεία στα ψυγεία τους να χαλάσει με τουλάχιστον τέσσερις εξ αυτών να πουλάνε σάπιο κρέας στην κεντρική αγορά του Μαρακαΐμπο. το Λας Πούλγκας.

Ο χασάπης Τζόελ Πριέτο ομολόγησε ότι ανακάτεψε το σάπιο κρέας με λίγο φρέσκο, κόκκινο κρέας προκειμένου να καταφέρει να το πουλήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο κάποιο το αγοράζουν για τα σκυλιά τους αλλά δεν λείπουν και αυτοί που το αγοράζουν για τις οικογένειές τους. «Βεβαίως και το τρώνε αυτό το κρέας χάρη στο Μαδούρο. Το φαγητό των φτωχών είναι το σαπισμένο φαγητό» προσθέτει.

Την ίδια εικόνα μεταφέρει και ένας δεύτερος κρεοπώλης που εντοπίστηκε να ξεφορτώνει σαπισμένα κοτόπουλα. «Ο κόσμος τα αγοράζει» δηλώνει κυνικά ο Χοσέ Αγκίρε.

Ο Γιουντίς Λούνα, που είναι πατέρας τριών παιδιών, παραδέχεται στο Associated Press ότι το κρέας αυτό μυρίζει λίγο αλλά το ξεπλένει με λίγο ξύδι και λεμόνι και είναι εντάξει. Όπως λέει ο 55χρονος άνδρας αγόρασε το κρέας αν και γνωρίζει ότι δεν είναι καλής ποιότητας. Ο ίδιος ζει με τα τρία παιδιά του, ηλικίας 6,9 και 10 ετών, επειδή η γυναίκα του τον παράτησε και έφυγε για την Κολομβία επειδή δεν άντεχε άλλο την πείνα στη Βενεζουέλα.

«Αρχικά φοβόμουν ότι θα αρρώσταιναν γιατί είναι μικρά αλλά τελικά είχαμε μόνο λίγο διάρροια και λίγους εμετούς» δηλώνει ο 55χρονος που αγόρασε τελικά 1 κιλό από το σάπιο κρέας.


Πηγή : protothema.gr


Οι χειροκροτητές δεν έσωσαν το φιάσκο με το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη



Σε μπούμερανγκ εξελίσσεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη, καθώς όχι μόνο δεν πέτυχε τον επικοινωνιακό και τον πολιτικό του στόχο, αλλά έχει ήδη μετατραπεί σε νέο πεδίο κριτικής για το Μαξίμου.

Η αποκάλυψη ότι τα φωτογραφικά ενσταντανέ ήταν επί τούτου κοντινά, αφού δίπλα στον κ. Τσίπρα δεν βρέθηκαν πάνω από 20-30 άνθρωποι και γι’ αυτό δεν μπορούσαν να «παίξουν» μακρινά πλάνα, ήταν μόνο η αρχή.

Η δήλωση του δημάρχου Ιθάκης κ. Διονύση Σανίτσα στο «Πρώτο Θέμα 104,6» ότι «δεν ήταν όλοι ντόπιοι στην υποδοχή του πρωθυπουργού», αφού και ο ίδιος ακόμα ενημερώθηκε επισήμως για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί την τελευταία στιγμή και -όπως προσέθεσε- ήταν λογικό κάποιοι από τους συγκεντρωμένους να μην είναι κάτοικοι του νησιού, ήταν η συνέχεια.

Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους που αποθέωναν μπροστά στις κάμερες τον πρωθυπουργό ήταν ανάμεσά τους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (είτε πολιτευτές είτε βουλευτές) και φίλοι του κόμματος που δεν είναι γνωστά στην κοινή γνώμη και είχαν φτάσει αυθημερόν στην Ιθάκη για να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό κυριάρχησαν στις ιστοσελίδες και τα social media.

Το ότι αναζητήθηκε ερημικό μέρος, εκδιώχθηκαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ -είναι αποκαλυπτική επώνυμη ανάρτηση στα social media γνωστού φωτορεπόρτερ που τα βάζει με τα στελέχη του Μαξίμου επειδή του απαγόρευσαν να κάνει τη δουλειά του-, έκλεισε δρόμους η Αστυνομία και τελικά το διάγγελμα μαγνητοσκοπήθηκε, ενώ στην κρατική τηλεόραση, την ώρα της μετάδοσης, είχε την ένδειξη «live», ολοκλήρωσαν την εικόνα.

Στο πολιτικό πεδίο, οι απειλές, οι προαναγγελίες διώξεων πολιτικών αντιπάλων και κυρίως η στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τη φράση «τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί» προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη που περίμενε ένα ενωτικό μήνυμα από τον πρωθυπουργό στη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις αντιλήφθηκαν την επικοινωνιακή ζημιά, στελέχη της κυβέρνησης προσπάθησαν να διορθώσουν τα πράγματα, κάνοντάς τα, ωστόσο, χειρότερα.

«Ο πρωθυπουργός δεν εννοούσε τον κ. Παπαδήμο με τη φράση “τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί”. Αυτό είναι μία ερμηνεία», είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη συνέντευξή της στο ρ/σ 247, υποστηρίζοντας ότι με την αναφορά αυτή ο πρωθυπουργός εννοούσε ότι ο κόσμος θέλει να τον κυβερνούν εκλεγμένοι πολιτικοί κ.λπ., όταν ήδη γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσαν στα social media υπέρ της επίθεσης Τσίπρα στον κ. Παπαδήμο.

Η εικόνα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος κυνηγημένος από τις πυρκαγιές στο Μάτι αναγκάστηκε σε μια κακοστημένη παράσταση με εικονικούς θεατές, κυριάρχησε, ενώ δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός αντίκτυπος στην τιμή των ελληνικών ομολόγων που συνεχίζουν να ανεβαίνουν στο χρηματιστήριο κ.λπ.

Σε αυτό το κλίμα, υπουργοί και στελέχη έχουν βγει από χθες και μοιράζουν φοροελαφρύνσεις, κοινωνικά επιδόματα και φυσικά προαναγγέλλουν εν χορδαίς και οργάνοις τη μη εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων, αναμένοντας τον ανασχηματισμό, ενώ το ύφος και το περιεχόμενο του διαγγέλματος του κ. Τσίπρα αναζωπύρωσε τα σενάρια περί εκλογών και μάλιστα σε ένα άκρως πολωτικό κλίμα.

Με προβλήματα ο ανασχηματισμός

Κυβερνητικές πηγές ενημέρωναν ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας επειδή -δήθεν- η κυβέρνηση δεν ήθελε να χαλάσει τα μπάνια του λαού. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι απολύτως έτσι και όπως φαίνονται, ούτε η διενέργεια του ανασχηματισμού είναι μία εύκολη υπόθεση για τον κ. Τσίπρα.

«Είμαι ο γραμματέας του κόμματος εκλεγμένος μετά το συνέδριο και υπηρετούμε συλλογικά με όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος τις αποφάσεις του συνεδρίου», αντέδρασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας στα σενάρια αντικατάστασής του από τον νυν υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Μετά από μία περίοδο σιωπής, ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε χθες παρέμβαση στα εσωτερικά της κυβέρνησης, αντιδρώντας στην επιλογή του πρωθυπουργού για «one man show» στην Ιθάκη. Στέλνοντας σαφές μήνυμα στα στελέχη του Μαξίμου και προσωπικά στον πρωθυπουργού, με γραπτή του δήλωση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έγραψε μεταξύ άλλων: «Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των πιστών δικών του ανθρώπων». Προκάλεσε δε αίσθηση το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών με τη μακροσκελή δήλωσή του δείχνει ότι δεν συμμερίζεται το περιεχόμενο του διαγγέλματος Τσίπρα από την Ιθάκη.

Από την άλλη πλευρά, η αποστροφή στη γραπτή δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι «πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από μας» έγινε η αιτία να προκύψουν φήμες περί μετακίνησής του από το υπ. Οικονομικών στην Κουμουνδούρου, αν και θεωρείται απίθανο ο κ. Τσίπρας να παραδώσει το κόμμα σε χρονιά εκλογών στους 53+.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Οι επιπτώσεις των δικαστικών υποθέσεων για τον Aμερικανό πρόεδρο



Η ομολογία ενοχής του δικηγόρου του προέδρου Τραμπ, Μάικλ Κόεν, για παραβίαση της νομοθεσίας περί προεκλογικών δαπανών και η καταδίκη από δικαστήριο της Βιρτζίνια του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, δημιουργούν νέα προβλήματα για τον Αμερικανό πρόεδρο, ενισχύοντας παράλληλα ενώπιον του κοινού την αξιοπιστία της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

– Η ομολογία ενοχής του Κόεν σημαίνει ότι ο Τραμπ παραβίασε τον νόμο;

– Ο Κόεν παραδέχθηκε ότι δωροδόκησε την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και το μοντέλο του Playboy Κάρεν Μακντούγκαλ. Παρότι ο Κόεν αποκάλυψε ότι οι πληρωμές αυτές έγιναν για να προστατευθεί ο τότε υποψήφιος πρόεδρος Τραμπ, οι εισαγγελείς απέφυγαν να κατονομάσουν τον Τραμπ στο κατηγορητήριο, κάνοντας λόγο για «συγκεκριμένο υποψήφιο». Την προσεκτική γλώσσα των εισαγγελέων εκμεταλλεύθηκε χθες ο νομικός σύμβουλος του Τραμπ, Ρούντι Τζιουλιάνι, για να πει ότι η εισαγγελία δεν διαθέτει στοιχεία για εγκληματική συμπεριφορά από μέρους του σημερινού προέδρου.

– Αν προκύψουν στοιχεία εις βάρος του Τραμπ, θα του ασκηθεί δίωξη;

– Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκαθαρίσει ότι ένας εν ενεργεία πρόεδρος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δίωξη, αν και το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Εφικτή και νόμιμη είναι επίσης η άσκηση δίωξης εναντίον πρώην προέδρου. Η ομολογία του Κόεν είναι πολύ κακή για τον Τραμπ. Μάλλον δεν θα αντιμετωπίσει δίωξη, ως εν ενεργεία πρόεδρος, αλλά η διαδικασία τον φέρνει πιο κοντά σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής, ιδίως αν οι Δημοκρατικοί ανακτήσουν το Κογκρέσο.

– Πώς συνδέεται η συμφωνία του Κόεν με την έρευνα του εισαγγελέα Μιούλερ;

– Η υπόθεση Κόεν δεν ήταν μέρος της έρευνας του εισαγγελέα Μιούλερ, σε αντίθεση με εκείνη για τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Πολ Μάναφορτ. Τη συμφωνία του Κόεν διαχειρίσθηκαν εισαγγελείς της Νέας Υόρκης. Παρ’ όλα αυτά, η συμφωνία του δικηγόρου του Τραμπ με τη Δικαιοσύνη αναμένεται να δώσει ώθηση στην έρευνα του Μιούλερ. Η καθηγήτρια Νομικής και πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέας Λόρι Λίβενσον εξηγεί ότι η συμφωνία του Κόεν με τους εισαγγελείς καταρρίπτει το αφήγημα του Τραμπ περί κυνηγιού μαγισσών εναντίον του. «Ο Τραμπ δεν μπορεί πλέον να ισχυρίζεται ότι είναι θύμα κυνηγιού μαγισσών, όταν ο ίδιος ο συνήγορός του ομολογεί την ενοχή του για προσπάθεια επιρροής του εκλογικού αποτελέσματος», λέει η κ. Λίβενσον.

– Θα μπορούσε ο Τραμπ να απονείμει χάρη στον εαυτό του;

– Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη αποδείξει ότι δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το προεδρικό δικαίωμα απονομής χάριτος, ιδίως εάν πρόκειται να ωφελήσει ανθρώπους οι οποίοι έχουν πέσει –κατά τη γνώμη του– θύματα άδικης στοχοποίησης από κομματικούς μηχανισμούς. Απένειμε έτσι χάρη στον αμφιλεγόμενο εκλεγμένο πρώην σερίφη της Αριζόνας, Τζο Αρπάιο, ο οποίος συγκρούσθηκε με τη Δικαιοσύνη αρνούμενος να εφαρμόσει τον νόμο, αλλά και στον «Σκούτερ» Λίμπι, στέλεχος της κυβέρνησης Μπους του νεότερου, καταδικασμένο για παρακώλυση Δικαιοσύνης και ψευδορκία σε υπόθεση διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών. Το βασισμένο στο δεδικασμένο αμερικανικό δίκαιο δεν απαντά, όμως, στο ερώτημα εάν ένας πρόεδρος μπορεί να απονείμει χάρη στον εαυτό του, καθώς κάτι τέτοιο ουδέποτε ετέθη επί τάπητος. Ο νομικός σύμβουλος του Τραμπ, Ρούντι Τζιουλιάνι, λέει: «Η απονομή χάριτος ενός προέδρου στον εαυτό του είναι αδιανόητη και θα οδηγούσε πρόταση μομφής».

Πηγή: Associated Press
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Όποιος γίνει Κουβέλης και συμμετάσχει στο τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι άξιος της μοίρας του



Μόνο ένας τελειωμένος, στα αζήτητα θα μπορούσε να συμμετέχει σε αυτή την τελειωμένη ακροαριστερή κυβέρνηση με στήριξη της ακροδεξιάς.

Όπως διαβάζουμε είναι αρκετοί οι τελειωμένοι και αποτυχημένοι, από την Νέα Δημοκρατία και το πρώην ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν για λίγους μήνες σε ότι χειρότερο έχει περάσει από την πολιτική ιστορία της χώρας.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν γίνει κρούσεις στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο, αλλά και στην ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα. 

Πρόκειται για τρία στελέχη που προέρχονται από την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ και έχουν διαγραφεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το κόμμα και δεν έχουν δύναμη να προχωρήσουν μόνοι τους.

Από τους τρεις μόνο η Παπακώστα που είναι και πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος κινήματος Νέα Ελληνική Ορμή (ΝΕΟ), έδειξε ότι δεν την νοιάζει να ξεφτιλιστεί όπως ο Κουβέλης αρκεί να συμμετάσχει για λίγους μήνες ως νούμερο σε αυτό το τσίρκο. Σε ερώτηση που της έκανε ο ΣΚΑΪ είπε πως εκκρεμεί μια συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα και άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αποκαλύπτοντας ότι έχουν γίνει και σχετικές συζητήσεις.

Ακούγεται και το όνομα του Γ. Ραγκούση ο οποίος φαίνεται και αυτός προκειμένω να βγει για λίγο από την αφάνεια να θέλει να γίνει νούμερο των τελευταίων παραστάσεων του τσίρκου.





Αισχρή απόφαση! Διορίζονται στο δημόσιο εάν δεν ζητήσουν αποζημιώσεις οι συγγενείς των θυμάτων



Άθλια απόφαση ψυχρή και χωρίς ίχνος ευαισθησίας και δικαιοσύνης από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγας Γεροβασίλη, που προκαλεί την κοινωνία και τα θύματα της πυρκαγιάς.

Όπως προβλέπεται σε αυτή την προκλητική ψυχρή και ανάλγητη απόφαση, οι συγγενείς που επιθυμούν να διοριστούν, αυτοδίκαια, με την αίτηση παραιτούνται από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις, δηλαδή από τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Δημόσιο για τον χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του Δημοσίου, έχοντας ορίσει και πραγματογνώμονες για την διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας και πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκε στη Δικαιοσύνη και το πόρισμα τεχνικού συμβούλου των οικογενειών, το οποίο, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για εγκληματικά λάθη και παραλήψεις από την πλευρά των αρμόδιων αρχών την 23η Ιουλίου.




Στην ΓΑΔΑ οι δολοφόνοι του 25χρονου στο Φιλοπάππου



Τρεις αλλοδαποί (2 Πακιστανοί και ένας Ιρακινός) προσήχθησαν εχθές το βράδυ στη ΓΑΔΑ και ανακρίνονται καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία στο λόφο του Φιλοπάππου του 25χρονου φοιτητή.

Από τους τρείς προσαχθέντες οι δύο, Πακιστανοί, εντοπίστηκαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, από όπου προσπάθησαν να διαφύγουν από την χώρα. Και ο τρίτος ο Ιρακινός εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας. 

Μετά το έγκλημα που διέπραξαν και οι τρεις είχαν απενεργοποιήσει τα κινητά τηλέφωνά και σύμφωνα με την αστυνομία πιστεύετε ότι είναι μέλη μιας σκληρής συμμορίας αλλοδαπών με δράση το κέντρο της Αθήνας.