Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ.





Κώστας Βουκελάτος

Στο 70% της Επικράτειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 51,4% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 48,6% και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να συμβεί καμία ανατροπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από αύριο αναλαμβάνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ευχόμαστε να ενώσει και να μην πολώσει την βάση της όπως έγινε την προηγούμενη πενταετία.

Η ανανέωση που πρεσβεύει ο νέος πρόεδρος θα είναι ευχής έργο να γίνει και να γίνει σύντομα γιατί η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή πολιτική δύναμη να αναλάβει την τύχη της.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία και δεν έχει την πολυτέλεια να διαχωριστεί σε παλαιοκομματικούς και ανανεωτές γιατί τότε θα χαθεί το παιχνίδι και όσοι λίγοι περίεργοι τυχάρπαστοι άμυαλοι υπάρχουν  φωνάζοντας νικήθηκε ο παλαιοκομματισμός, νικήθηκε ο Καραμανλής, νικήθηκε η Μπακογιάννη πρέπει να απομονωθούν γιατί δεν τους χρειάζεται η παράταξη, κακό κάνουν.

Σημασία έχει ότι η κεντροδεξιά νίκησε και θα φέρει ένα καλύτερο αύριο για την χώρα και τους Έλληνες.









Στο 60% της επικρατειας



Όλα δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εκλέξει τον επόμενο κεντροδεξιό φιλελεύθερο πρόεδρο της αν και όλα όπως εκτιμούν και τα δύο επιτελεία δεν έχουν τελειώσει.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 50,28%
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 49,72


Σκηνοθέτησε ένοπλη ληστεία για να δικαιολογήσει την αφαίρεση 950 ευρώ από την οικογένειά της!





Προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση 950 ευρώ από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, σκηνοθέτησε ένοπλη ληστεία σε βάρος της… Ο λόγος για μία 25χρονη από το χωριό Βρισά της Λέσβου, η οποία, πλέον, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης.

Η 25χρονη είχε καταγγείλει στις αστυνομικές Αρχές ότι το μεσημέρι της 4ης Ιανουαρίου τρεις άνδρες, αγνώστων στοιχείων, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν στο σπίτι της και αφού την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν από χώρους του σπιτιού που ερεύνησαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ.

Από την αστυνομική διερεύνηση των καταγγελλομένων, και κυρίως τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε το υποτιθέμενο θύμα, προέκυψε ότι η 25χρονη κατήγγειλε ψευδώς το προαναφερόμενο περιστατικό, προκειμένου να αιτιολογήσει στο οικογενειακό περιβάλλον της την αφαίρεση του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, από την ίδια, για προσωπικό λόγο.


Πηγή : zougla.gr


1.500 κενά στα σχολεία, 1.058 εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία!




Θα κάλυπταν τα κενά στα σχολεία οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα πολιτικά κόμματα, την εκκλησία, τους δήμους και σε γραφεία υπουργών

Από τα σχολεία στα βουλευτικά γραφεία βρίσκονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, παρά τα κενά στα σχολεία, δεν επιστρέφουν στις έδρες τους!

Ακόμα και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα κενά στα σχολεία υπολογίζονται σε 1500, σύμφωνα με την ΔΟΕ, ενώ συνολικά οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ξεπερνούν τους 1000, δηλαδή θα καλύπτονταν τα περισσότερα κενά, αν επέστρεφαν οι εκπαιδευτικοί στις έδρες τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ακόμα και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ανακοινώθηκαν προσλήψεις εκπαιδευτικών!

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ανέρχονται ενώ στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας υπηρετούν 371 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων:

– 24 με διάθεση σε υπηρεσίες και φορείς,
– 6 στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, και,
– 1 στο πολιτικό γραφείο της Αναπληρώτριας υπουργού Σ. Αναγνωστοπούλου.

Στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς υπηρετούν 28 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί εκ των οποίων 2 υπηρετούν στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας υπηρετούν 8 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων ο ένας είναι με διάθεση σε υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης για το σχολικό έτος 2015-16 αποσπάσθηκαν 29 εκπαιδευτικοί στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ).

Στα γραφεία Βουλευτών υπηρετούν 127 εκπαιδευτικοί και στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων 62.

Στην εκκλησία έχουν αποσπασθεί 74 εκπαιδευτικοί .

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετούν 241 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, ενώ ο αριθμός μεγαλώνει αν προστεθούν και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Η δυνατότητα απόσπασης εκπαιδευτικών σε άλλες θέσεις δίνεται στο άρθρο 68 παράγραφος 11 του Κώδικα Δημοσίων υπαλλήλων με το οποίο ορίζεται ότι ‘’ Επιτρέπεται η απόσπαση σε γραφεία βουλευτών ή Ελλήνων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τις ισχύουσες ειδικές διατάξεις.

Με βάση τις ανωτέρω διατάξεις είναι δυνατή η απόσπαση υπαλλήλων του Δημοσίου σε γραφεία βουλευτών αλλά και ευρωβουλευτών προκειμένου να τους συνεπικουρούν στο έργο τους. Ενόψει της μη διάκρισης ανά κατηγορία μεταξύ των δυνάμενων να αποσπασθούν συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν στην δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πάντως προαναγγέλλει αλλαγή του συστήματος αλλά από του χρόνου, δηλώνοντας: “Θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένες παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος που πρέπει να σταματήσουν.Η πρώτη αφορά στις εκτεταμένες αποσπάσεις εκπαιδευτικών εκτός αιθούσης, παρά τα μεγάλα κενά. Σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα, θα προχωρήσουμε σε δραστική μείωση του αριθμού των αποσπάσεων εκπαιδευτικών, αρχής γενομένης από τα κόμματα, την αυτοδιοίκηση, την εκκλησιαστική διοίκηση, καθώς και άλλους φορείς κρατικής διοίκησης. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοσθεί από τη σχολική χρονιά 2016-2017, για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση φέτος, στην ήδη επιβαρυμένη εκπαιδευτική πραγματικότητα“.

Η φετινή χρονιά πάντως χαρακτηρίσθηκε ως τραγική για την ελληνική εκπαίδευση. Στα περισσότερα σχολεία στην αρχή της χρονιάς υπήρχαν μεγάλα κενά και σοβαρές ελλείψεις Δεν είναι τυχαίο που εφέτος τα κενά έσπασαν κάθε ρεκόρ . Σε πολλές περιπτώσεις τα σχολεία δεν άνοιξαν καν , την ημέρα του αγιασμού. Ενδεικτικό της ολιγωρίας που υπήρξε για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στα δημόσια σχολεία είναι ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς προκειμένου να καταλάβουν θέσεις αναπληρωτών έληξε την πρώτη ημέρα του σχολείου.

Σε πολλά σχολεία πάντως, ο κύριος όγκος των εκπαιδευτικών έφθασε στα σχολεία ύστερα από δύο μήνες, γεγονός που μεταφράζεται σε χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός που συνέβη φέτος όταν το υπουργείο Παιδείας δεν ενημέρωσε έγκαιρα, όπως όφειλε, τους εκπαιδευτικούς ότι σε τρεις περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Νότιο Αιγαίο, Δυτική Μακεδονία) οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ θα ήταν ελάχιστες.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας επισημαίνει ότι «η φετινή σχολική χρονιά «ξεκίνησε» με τους χειρότερους οιωνούς για την εκπαίδευση. Χιλιάδες κενά καταγράφονται ακόμα και σήμερα σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας. Πάνω από 3.000 κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν πρόκειται να καλυφθούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς ακόμη και αν πραγματοποιηθούν όλες οι προσλήψεις που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας».

Η ΔΟΕ τονίζει ότι «δυστυχώς, αυτή την πραγματικότητα επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να «κουκουλώσει» παρουσιάζοντας πλασματική εικόνα μέρους στοιχείων της βάσης myschool αρνούμενη να αναγνωρίσει τα πραγματικά κενά που δηλώνουν οι αιρετοί μας εκπρόσωποι στα ΠΥΣΠΕ αλλά και οι ίδιες οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης».




Πηγή : protothema.gr


Ανατροπή από Μητσοτάκη δείχνουν τα αποτελέσματα




ΣΤΟ 55% ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 51% ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ - 49% ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

Το επιτελείο Μητσοτάκη εκτιμά ότι το  τελικό ποσοστό το 53% υπέρ Κυριάκου 47% υπέρ Βαγγέλη



Ντέρμπι οι εκλογές




Στο 40 % της επικράτειας όλα δείχνουν ντέρμπι μεταξύ των υποψηφιών

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 51,2
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 48,8


Τα πρώτα αποτελέσματα βγάζουν πρώτο τον Μειμαράκη



Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 21% Επικράτειας προηγείται ο Μεϊμαράκης με 54% έναντι 46% του Κυριάκου Μητσοτάκη


Τη βίασαν, την πυροβόλησαν, την έριξαν σε πηγάδι και όμως βγήκε ζωντανή



Ιστορία φρίκης στην Ινδία. Μια 14χρονη βιάστηκε από αγνώστους. Οι δράστες την πυροβόλησαν στο στήθος και την εγκατέλειψαν νομίζοντας ότι είναι νεκρή

Μια έφηβη, που απήχθη και κρατήθηκε επί δύο εβδομάδες από μια συμμορία, αφηγήθηκε σήμερα στην ινδική τηλεόραση ότι υπέστη αλλεπάλληλους βιασμούς και ότι οι δράστες την πέταξαν σε ένα πηγάδι, πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, αφού προηγουμένως την είχαν πυροβολήσει δύο φορές.

Το κορίτσι, που είναι ηλικίας 14 ετών σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι την άρπαξαν στις 22 Νοεμβρίου, ενώ πήγαινε στην αγορά, στα δυτικά προάστια του Νέου Δελχί. Όπως εξήγησε στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV, οι τρεις άνδρες την κράτησαν αιχμάλωτη "σε ένα σκοτεινό δωμάτιο" επί δύο εβδομάδες και την βίασαν κατ' επανάληψη.

"Μετά από 15 μέρες, ένα βράδυ είπαν ότι συμφωνούσαν να με αφήσουν να φύγω. Με έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και οδήγησαν μέχρι ένα κατάστημα που πουλούσε αλκοόλ. Σταμάτησαν κοντά σε ένα πηγάδι", είπε η 14χρονη που μίλησε με την πλάτη γυρισμένη στον φακό και υπό τον όρο ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία της.

"Είπαν ότι με άφηναν να φύγω αλλά καθώς περπατούσε πυροβόλησαν δύο φορές. Η πρώτη σφαίρα χτύπησε στο κόκκαλο, δεν αισθάνθηκα τίποτα, ήταν σαν να μου έχουν κάνει αναισθησία. Αλλά με τη δεύτερη σφαίρα λιποθύμησα".

Η 14χρονη λέει ότι ξύπνησε στο βάθος ενός πηγαδιού όπου την πέταξαν πιστεύοντας ότι ήταν νεκρή. "Όταν συνήλθα είδα ότι είχα μια σφαίρα στο στήθος, την ξερίζωσα με τα χέρια μου".

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες διακρίνεται το τραύμα. Στις 6 Δεκεμβρίου χωρικοί άκουσαν τις κραυγές της, την έβγαλαν από το πηγάδι και την μετέφεραν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί πολλοί άνδρες. "Θέλω να τους κρεμάσουν. Κανείς δεν πρέπει να υποστεί αυτά που έπαθα εγώ" είπε το κορίτσι.

Το 2012 ο ομαδικός βιασμός, τα βασανιστήρια και η δολοφονία μιας φοιτήτριας στο Νέο Δελχί είχε προκαλέσει σάλο σε όλη τη χώρα. Οι νόμοι που τιμωρούν τους βιαστές άλλαξαν έκτοτε και οι ποινές αυστηροποιήθηκαν, όμως ο αριθμός των βιασμών και των κακοποιήσεων που καταγγέλονται παραμένει πολύ υψηλός.



Πηγή : news247.gr





Ανυπόστατες ψευδής πληροφορίες για δήθεν προβάδισμα υποψηφίου



Νωρίτερα έγινε προβοκατόρικη προσπάθεια για να διαρρεύσουν δήθεν ποσοστά που παρουσίαζαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται με διαφορά.

Από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη διέδιδαν ότι κερδίζουν και αυτό έκανε την πλευρά Μειμαράκη να μιλήσει ανοικτά για ντροπή ψέματα και κτύπημα κάτω από τη μέση από το επιτελείο Μητσοτάκη.

Αυτές οι ψεύτικες πληροφορίες έκαναν τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ κύριο Τραγάκη να βγει αν δηλώσει ότι αυτά που ακούγονται είναι ανυπόστατα.




Η αναρχικοί αντεξουσιαστές του Ρουβικώνα εισέβαλαν σε εκλογικό της Ν.Δ.



Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση στο  εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που διεξήχθη σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος» αναφέρει σε ανακοίνωση η Κουμουνδούρου και καταλήγει: «ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι σε τέτοιες πρακτικές». 

Η αντεξουσιαστική - αναρχική ομάδα «Ρουβικώνας» είχε αναλάβει νωρίτερα την ευθύνη για την εισβολή στο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Μεϊμαράκης: Η ΝΔ ξεκινά μια νέα πορεία



Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτή τη διαδικασία, δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος επισκέφθηκε το ΕΒΕΑ για να ενημερωθεί για την πορεία της διαδικασίας.

Το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, στο ΕΒΕΑ, επισκέφθηκε η Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να ενημερωθεί για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας. Σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ τόνισε πως σήμερα είναι μια γιορτή για το κόμμα επισημαίνοντας πως σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουν εκείνοι που θέλουν η ΝΔ να γυρίσει σελίδα.

«Η ΝΔ από αύριο θα ξεκινήσει μια νέα πορεία θα δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα κυβερνητικό και θα ξανακατακτήσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτή τη διαδικασία. Νικητής είναι η δημοκρατία μέσα στη ΝΔ  και νικητές είμαστε όλοι, και έτσι θα βαδίσουμε» δήλωσε ο κ. Μειμαράκης.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα βαδίσει θετικά από αύριο με όποιον πρόεδρο και αν εκλεγεί. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Πολλά μας ενώνουν», ανέφερε σε άλλες δημόσιες δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε πως στην περίπτωση που εκείνος είναι απόψε ο νικητής, θα αλλάξουν οι οργανωτικές δομές του κόμματος. «Ανανέωση με αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες γιατί αλλιώς θα είναι ευνοιοκρατία και παρεΐστικο», συνέχισε ενώ σημείωσε πως η χρονική διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα έπρεπε να είναι μικρότερη.

«Σε μια περίοδο με πολλά, κρίσιμα, προβλήματα για τους πολίτες ήταν πολυτέλεια εμείς να ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά», είπε συγκεκριμένα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ΝΔ θεσμικά άσκησε τον ρόλο της με ομοφωνίες σε όλα τα βασικά ζητήματα.


Προσέθεσε δε πως ήταν φυσικό να υπάρξουν και εντάσεις, αλλά θεωρεί πως ήταν μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδος, με εξαίρεση τις ημέρες μετά την 22α Νοεμβρίου όταν, όπως είπε, ένα τεχνικό ζήτημα πολιτικοποιήθηκε. «Συνεχίσαμε με πολιτικές απόψεις και εκτιμήσεις και σήμερα οι πολίτες θα επιλέξουν ποιος θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τη ΝΔ στη νίκη», συμπλήρωσε.




Πηγή : ant1.gr


Πλακιωτάκης: Και οι δύο υποψήφιοι μπορούν να νικήσουν τον Αλ. Τσίπρα



Κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για το νέο πρόεδρο της ΝΔ απηύθυνε ο Γιάννης Πλακιωτάκης στις δηλώσεις του από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπου και ψήφισε.

"Σήμερα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία που ξεκινήσαμε στις 20 Δεκεμβρίου ώστε να κάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. Με τη συμμετοχή μας διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον. Είναι μια κρητική υπόθεση. Και οι δύο είναι και άξιοι και ικανοί. Πιστεύω ότι μπορούν να αναδιοργανώσουν και πολιτικά και ιδεολογικά και οργανωτικά τη ΝΔ και φυσικά να κερδίσουν τον κ. Τσίπρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.



Πηγή : ethnos.gr


Κόσοβο: Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας



Σχεδόν 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 34 διαδηλωτές συνελήφθησαν στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της κοσοβάρικης αντιπολίτευσης το Σάββατο στην Πρίστινα.

Η αντιπολίτευση αξιώνει την παραίτηση της κυβέρνησης και την αναίρεση της συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων του Κοσόβου με τη Σερβία. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά στην έδρα της κυβέρνησης.

Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, η έδρα της κυβέρνησης δέχθηκε έναν καταιγισμό από μολότοφ και στο κτίριο εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέσβεσαν πολύ γρήγορα τις φλόγες, ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση για να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Κοσόβου οι τραυματίες είναι 28, ανάμεσά τους 24 αστυνομικοί και δύο δημοσιογράφοι.

Η αστυνομία ανέφερε ακόμη ότι στην κατοχή των προσώπων που συνελήφθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια και αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες.

«Αυτή η κυβέρνηση κάνει παζάρια με την εθνική κυριαρχία μας. Απαιτούμε να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές άμεσα διότι (η κυβέρνηση) δεν έχει πλέον το δικαίωμα να ασκεί την εξουσία στο Κόσοβο», είπε στο πλήθος ο Φάτμιρ Λίμαϊ, ηγέτης της Πρωτοβουλίας για το Κόσοβο.

Από τη δική του πλευρά ο ηγέτης της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι έκρινε ότι η συγκέντρωση σηματοδότησε «το τέλος» της κυβέρνησης στην Πρίστινα.

Πριν καν τελειώσουν οι ομιλίες των πολιτικών της αντιπολίτευσης, διαδηλωτές άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες εναντίον της αλυσίδας των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας που είχαν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο. Πολλά παράθυρα έσπασαν και εκδηλώθηκε πυρκαγιά κοντά στην είσοδο.

Τουλάχιστον τρία θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας πήραν φωτιά όταν δέχθηκαν επιθέσεις με μολότοφ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση οι φλόγες κατασβέστηκαν αρκετά γρήγορα.

Η πρόεδρος του Κοσόβου Ατιφέτε Γιαγιάγκα καταδίκασε τις βιαιότητες και κάλεσε τους διαδηλωτές να επιδείξουν «υπευθυνότητα» και «ψυχραιμία». Η κυβέρνηση κατήγγειλε τις «αποτρόπαιες πράξεις βίας» που έχουν στόχο «την ανατροπή» της. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως προσπαθεί να σύρει το Κόσοβο στο «έγκλημα και στην αναρχία».

Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Πρίστινα από τη δική τους πλευρά καταδίκασαν τις πράξεις «βίας» και κάλεσαν «σε διάλογο».

Η κοσοβάρικη αντιπολίτευση διαδηλώνει από τον Οκτώβριο και εμποδίζει τις εργασίες του κοινοβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία με τη Σερβία, η οποία είχε οριστικοποιηθεί το 2013. Βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν ρίξει δακρυγόνα μέσα στην αίθουσα εν μέσω συνεδριάσεων.

Η συμφωνία Κοσόβου-Σερβίας, την οποία αξίωναν οι Βρυξέλλες - και επέτρεψε στην Πρίστινα και το Βελιγράδι να σημειώσουν πρόοδο στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση - έχει στόχο την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων. Η Σερβία εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η οποία ανακηρύχθηκε το 2008.

Η αντιπολίτευση επιμένει ότι θα συνεχίσει τις διαδηλώσεις έως ότου η κυβέρνηση παραιτηθεί.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr


Ο καρκίνος του μαστού θα είναι ουσιαστικά… ιάσιμος το 2030




Για 10ετή επιβίωση στο 100% των γυναικών που θα έχουν εμφανίσει καρκίνο του μαστού αλλά και για όλους τους καρκινοπαθείς, μίλησε ο χειρουργός μαστού, διευθυντής ΕΣΥ στο ΓΝΑ «‘Αγιος Σάββας» και πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Για τις νέες θεραπείες που παρατείνουν την επιβίωση στις ασθενείς με καρκίνο του μαστού, και σε ορισμένες περιπτώσεις την διπλασιάζουν, μίλησε στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Ο γνωστός χειρουργός αναφέρθηκε στη ραγδαία εξάπλωση της υγρής βιοψίας, η οποία γίνεται με λήψη αίματος και προβλέπει την υποτροπή της νόσου, ενώ χαρακτήρισε την παχυσαρκία ως επόμενη πανδημία, μετά το κάπνισμα, η οποία αποτελεί σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα για τον καρκίνο.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την σχέση με το τσιγάρο και τον καρκίνο του πνεύμονα δήλωσε: «Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι θεωρήθηκε ως κατάλληλη, κι εγκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές της Αμερικής και άλλων χωρών, η χρήση της αξονικής τομογραφίας χαμηλής δόσης, για τον προληπτικό έλεγχο, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, σε βαρείς καπνιστές, άνω των 50. Αυτό ήταν μία σημαντική πρόοδος, λόγω της σχέσης του τσιγάρου με τον καρκίνο του πνεύμονα, καθότι ο καπνιστής έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να πάθει καρκίνο».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι ο καρκίνος θα μετατραπεί σιγά-σιγά σε χρόνια νόσο, που δεν θα απειλεί άμεσα τη ζωή των ανθρώπων. «Η πρόοδος που σημειώνεται στον καρκίνο είναι πρόοδος αργή μεν, αλλά σταθερή. Κάθε χρόνο γίνονται σταθερά βήματα που βελτιώνουν την επιβίωση, βελτιώνεται η μοίρα των ανθρώπων που είχαν προχωρημένο στάδιο καρκίνου. Όσον αφορά δε την πρόοδο στον καρκίνο του μαστού, τα τελευταία 50 χρόνια έχει μία γραμμική αυξητική πορεία. Αν συνεχίσει αυτή την τάση, που δεν υπάρχει κανένας λόγος, να μην την συνεχίσει, το 2030 η δεκαετής επιβίωση θα φτάσει το 100%».


Πηγή : iatropedia.gr


Χαιρετίσματα ...στην Εφορία από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου: Πληρώθηκε 16.500 για συναυλία στη Ξάνθη μέσω Βουλγαρίας



Μέσω Βουλγαρίας πληρώθηκε για τη συναυλία που έδωσε στην Ξάνθη τον Δεκέμβριο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής».

Η υπόθεση βγήκε στο «φως» μετά από τη δημοσίευση στη Διαύγεια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι καθαρές αποδοχές του καλλιτέχνη ήταν 16.500 ευρώ ενώ οι κρατήσεις που έγιναν ήταν μόλις 17 ευρώ.

Η υπόθεση απασχόλησε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, καθώς τέθηκε ως ερώτηση από την αντιπολίτευση, ενώ οι υπεύθυνοι του δήμου ζήτησαν να ελεγχθεί η νομιμότητα της διαδικασίας.
Ο υπεύθυνος του καλλιτεχνικού γραφείου του τραγουδιστή κ. Πατσέλας, μιλώντας στο Mega, υποστηρίζει πως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν γνώριζε τίποτα για το οικονομικό. «Ο Βασίλης δεν ανακατεύεται με τα οικονομικά του. Εγώ έχω κάνει σύμβαση με μια άλλη εταιρεία και φορολογήθηκα όσον αφορά το φόρο εισοδήματος».

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, πήρε θέση μέσα από το προσωπικό του blog: 


«Θέλω να σκάσω. Να λουφάξω. Να μη μιλάω. Ει δυνατόν και να μην σκέφτομαι. Να κάνω τη δουλειά μου. Να κοιτάξω τα του οίκου μου. Ε!!!! και δεν μ'αφήνουν. Πώς να σιωπήσεις στην ξεφτίλα που συναντάς καθημερινά τριγύρω σου; Να κάνεις πως δεν είδες; Να διερωτηθείς και να αποδεχθείς το "τι με νοιάζει εμένα";

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, λέει, πλήρωσε στις 16-12-2015, τη "διοργάνωση συναυλίας Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015" ΣΤΗ...ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!

Μια κοροϊδία μπροστά στα μούτρα κάθε αρμόδιου που αναρτήθηκε με ΑΔΑ 64Ι90Κ7Ε-7ΙΔ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ! Ένας φορέας του Δημοσίου πληρώνει έναν Έλληνα καλλιτέχνη 16.500 ευρώ για τη συναυλία του στη Ξάνθη, σε νομικό πρόσωπο στη Βουλγαρία! Και οι μεν δημοτικοί άρχοντες κυκλοφορούν γιορτινοί και χαρούμενοι στη Ξάνθη και ανάβουν δεντράκια με ύφος και αλαζονεία οι δε "και καλά" προοδευτικοί και αντισυστημικοί καλλιτέχνες περιφέρουν χαλαρά το δήθεν προσωπείο τους. Και όλα αυτά εκ προ μελέτης σε βάρος της χειμαζόμενης πατρίδας τους.

Κατά τα άλλα αγανακτισμένοι δεν θα υπάρξουν ποτέ πια. Μας τέλειωσαν. Κράτος μήπως; που να μην αποδέχεται αυτή την κοροϊδία;»



Πηγή:  iefimerida.gr


ΕΔΕ για το ξύλο σε συνταξιούχους στο Σύνταγμα



Εντός 20 ημερών, σύμφωνα με τις εντολές, θα έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που διέταξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Σύνταγμα, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για την χρήση χημικών και την γενικότερη στάση των αστυνομικών δυνάμεων και να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΓΑΔΑ, οι εντολές στις αστυνομικές δυνάμεις ήταν να μην γίνει καμία χρήση χημικών, με «φυσούνες» ή άλλον τρόπο και τα γκλομπ να βρίσκονται στις θήκες τους, ενώ η απώθηση των διαδηλωτών στον φραγμό να γίνει μόνον με τις ασπίδες.

Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο της έρευνας θα συμπεριληφθούν και τα ηχητικά αποσπάσματα από τις εντολές που δόθηκαν μέσω ασυρμάτων, ενώ θα εξεταστούν όλα τα βίντεο, τα δημοσιεύματα και θα ληφθούν μαρτυρίες. 

Παράλληλα γίνεται προκαταρκτική εξέταση και για τους τραυματισμούς αστυνομικών.




Κατρούγκαλος: «Ομολογεί» μείωση συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους με εισοδήματα άνω των 1.200 ευρώ



Ο υπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει το νέο ασφαλιστικό «ταξικά μεροληπτικό προς όφελος των φτωχών»

Πολιτικά ευέλικτος σε αλλαγές που δεν αφορούν θέματα αρχών δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναλύει στη συνέντευξή του την κεντρική φιλοσοφία ενός «ταξικά μεροληπτικού προς όφελος των φτωχών νέου ασφαλιστικού συστήματος».

Ωστόσο, παραδέχεται ότι το νέο σύστημα οδηγεί σε μείωση συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους, κυρίως με εισοδήματα άνω των 1.200 ευρώ.

Επιμένει, παράλληλα, ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, ακόμα και μετά το 2018. Παράλληλα, εξηγεί: «Θα υπάρξουν κάποιες αποκλίσεις στα μεσαία και μεγάλα εισοδήματα. Σε ορισμένα Ταμεία, όπως στο ΤΕΒΕ, ίσως μεγαλύτερες. Απκλίσεις μπορεί να περιμένει κανείς και στα λεγόμενα "ευγενή" ταμεία. Με τον μηχανισμό της προσωπικής διαφοράς, όμως, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι η επιλογή αναδιανομής αποτελεί θεμελιώδη ιδεολογική διαφορά με τους δανειστές και αναλύει τα σημεία τριβής, όπως είναι για παράδειγμα τα εισοδηματικά κριτήρια στην εθνική σύνταξη.

Ο ίδιος εκτιμά ότι τουλάχιστον 153 βουλευτές θα στηρίξουν το νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ δηλώνει πρόθυμος να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές, για να επιτευχθεί αυτό.



Πηγή : protothema.gr


Θα προσφέρω αμισθί, λέει ο σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διορίστηκε




Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε εκτός αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ (Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων) ο σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, απαντά ότι έχει παραιτηθεί από τον μισθό του.

Ο κ. Αργυρίου κάνει λόγο για προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος Π.Σκουρλέτη, αλλά και το πρόσωπο της συζύγου του.

«Σαράντα χρόνια ανιδιοτελούς και ανεξάρτητης επιστημονικής και κοινωνικής πορείας βρέθηκαν στο στόχαστρο της λάσπης του ανεμιστήρα. Σκοπός τους είναι να πλήξουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κου Π. Σκουρλέτη, αλλά και το πρόσωπο της συζύγου μου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Καφαντάρη, μέσω της επιθέσεως στο δικό μου πρόσωπο, επ' ευκαιρία του διορισμού σαν διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ.

» Σκοπός τους είναι ακόμα μια φορά να αποτρέψουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μια πολύπλευρη ενεργειακή διπλωματία, που μόνο μια ανάσα ανάπτυξης μπορεί να φέρει στην πολύπαθη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Τους πληροφορώ όμως, ότι όλες οι προσπάθειες τους, ακόμα μια φορά, θα πέσουν στο κενό, αφού, όπως είναι γνωστό, έχω παραιτηθεί από ολόκληρο τον μισθό που θα έπαιρνα από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ και θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην προσπάθεια της εταιρείας αυτής αμισθί, όπως ανιδιοτελώς προσφέρω τόσο καιρό.»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε στο Twitter: «Η χώρα χρειάζεται αξιοκρατία στην στελέχωση της διοίκησης. Η επιλογή συγγενών πολιτικών προσώπων, ακόμη και όταν είναι άξια, δίνει λάθος σήμα.»

Στην συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Παπαχριστόπουλος, δήλωσε ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Η Ένωση Κεντρώων ανέφερε: «Η κυβέρνηση ενώ έχει ανοιχτά όλα τα μέτωπα, ενώ βάζει σκληρούς όρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, διορίζει σε δημόσια θέση για την εκμετάλλευση πετρελαίων και αγωγών τον σύζυγο μιας κυρίας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μοιάζει με ηθική αυτοκτονία.»

Η ίδια η Χαρά Καφαντάρη μιλώντας στο κανάλι «Ε» αναφέρθηκε στην επιστημονική συγκρότηση του συζύγου της, η οποία όπως υποστήριξε αποτέλεσε το κριτήριο για την επιλογή του από τον αρμόδιο υπουργό.



ΔΟΛ


H BMW θα καταργήσει πρώτη τους καθρέπτες…




Ερχεται η κατάργηση των καθρεπτών του αυτοκινήτου. Αυτό μας δείχνει και η BMW με το πρωτότυπο i8 Mirrorless, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας.

Η Γερμανική εταιρεία θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα καταργήσει τους κλασικούς καθρέπτες. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο συστημάτων παρακολούθησης της BMW Philipp Hoffmann, οι κάμερες θα βελτιώσουν την αεροδυναμική των αυτοκινήτων κατά 3% και την ορατότητα κατά 1%.

Το i8 που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο Λας Βέγκας διαθέτει κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες καθώς και δύο μικροσκοπικές, στερεοσκοπικές κάμερες χαμηλά στο πίσω κρύσταλλο, οι οποίες μεταδίδουν πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο.



Η εικόνα από τις τέσσερις συνολικά κάμερες αναμιγνύεται σε μία εικόνα στην οθόνη που βρίσκεται στη θέση του παραδοσιακού, κεντρικού καθρέπτη. Αυτό συνεπάγεται μία μικρή αλλά χρήσιμη αλλαγή στις οδηγικές μας συνήθειες: αν εφαρμοστεί το σύστημα στην παραγωγή δεν θα χρειάζεται να ξανακοιτάξουμε ποτέ πια στο πλάι, άρα η προσοχή μας θα αποσπάται κάπως λιγότερο από το δρόμο.



Επιλεγμένοι δημοσιογράφοι δοκίμασαν το χωρίς καθρέπτες i8 και έμειναν ενθουσιασμένοι από την ορατότητα που προσφέρει η ευρεία οθόνη υψηλής ευκρίνειας αλλά και από τη μίξη των εικόνων.



Για να αντικαταστήσει τους καθρέπτες στα αυτοκίνητα παραγωγής, η BMW όπως και κάθε άλλος κατασκευαστής, πρέπει να δώσει μάχες ώστε να αλλάξουν τα νομικά πλαίσια σε Ευρώπη και Αμερική. Η γερμανική εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει σε δοκιμές mirrorless συστημάτων στην Ευρώπη από φέτος και να πάρει έγκριση για αντίστοιχες δοκιμές στις ΗΠΑ το 2017.



ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ
newsauto.gr


Φορολογικό: Το υπουργείο Οικονομικών κληρώνει... δώρα!!!




ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Ακόμη και αυτοκίνητα υπόσχεται το υπουργείο Οικονομικών στους πειθαρχημένους φορολογούμενους οι οποίοι θα πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με πλαστικό χρήμα! Όσες περισσότερες αποδείξεις συλλέγουν όλο και περισσότερες πιθανότητες θα έχουν για να κερδίσουν… αυτά και άλλα… πλούσια δώρα!!!

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το αφορολόγητο όριο θα «χτίζεται» με βάση τις αποδείξεις που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.
Όποιοι ξεπερνούν το απαραίτητο όριο συγκεντρώνοντας περισσότερες αποδείξεις, θα κερδίζουν διάφορα δώρα: ταξίδια, σπίτια, αυτοκίνητα…

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος.

Φορολογούμενος με εισόδημα έως 21.000 ευρώ έχει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.

Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης του φόρου των 2.100 ευρώ περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρις εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ.

Για παράδειγμα, σε φορολογούμενο με εισόδημα 9.550 ευρώ αναλογεί φόρος ύψους 2.100 ευρώ. Μετά την αφαίρεση της έκπτωσης των 2.100 ευρώ, ο τελικός φόρος μηδενίζεται. Επί της ουσίας έχει δημιουργηθεί ένα έμμεσο αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ.

Για να συνεχίσει να έχει κάποιος το ανωτέρω αφορολόγητο, θα πρέπει να συγκεντρώνει αποδείξεις, το ύψος των οποίων θα συνδέεται με το ετήσιο εισόδημα. Σε διαφορετική περίπτωση το αφορολόγητο θα χάνεται.

Όσοι συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις θα μπαίνουν στις κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν χρειάζεται να κρατάτε αποδείξεις για της ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς οι τράπεζες θα ενημερώνουν απευθείας τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για όλες τις συναλλαγές που έχετε ή θα κάνετε.

Επισημαίνουμε πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το αφορολόγητο θα χτίζεται όχι μόνον από αγορές καταναλωτικών αγαθών αλλά και από πληρωμές υπηρεσιών όπως φροντιστηρίων, ξενοδοχείων, εστιατορίων κτλ.




Πηγή : newsbomb.gr


Αποχή δικηγόρων από τα καθήκοντά τους στις 12,13 και 14 Ιανουαρίου



Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγοριών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τριήμερη αποχή για την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη (12 έως 14 Ιανουαρίου 2016), ενώ συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους την ερχόμενη Πέμπτη, στην Αθήνα, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους είναι για αποχή διαρκείας.

Επίσης οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και όλα τα δικηγορικά γραφεία της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας (12μ.) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Ακόμη, η Ολομέλεια θα αποστείλει επιστολή προς την κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, κ.λπ., στην οποία θα εκθέτει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Πηγή


Ευ. Μεϊμαράκης: Οι πολίτες ζητούν από εμάς ουσία, όχι τρικ




Οχι μόνον το 60% αλλά το 100% όσων ψήφισαν στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας επιζητεί την ανανέωση, δηλώνει στην «Κ» ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτές οι αλλαγές θα είναι αλλαγές ουσίας και με βάση την αξιοκρατία και όχι αλλαγές με βάση τη ληξιαρχική πράξη γέννησης.
Η συζήτηση έγινε δύο 24ωρα πριν από τις κάλπες, εν μέσω συνεντεύξεων, τηλεφωνημάτων με στελέχη και υποστηρικτές ανά την Ελλάδα, αλλά και συνεργάτες του, που «τρέχουν» για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Κάποια στιγμή, η συζήτηση φτάνει και στον ρόλο που θα μπορούσε, εφόσον επικρατήσει απόψε, να επιφυλάξει στον συνυποψήφιό του Κυρ. Μητσοτάκη. Δεν επαναλαμβάνει τα χιλιοειπωμένα περί «στρατιωτών της παράταξης», αλλά ομιλεί για μια ομάδα στελεχών πρώτης γραμμής, στα οποία εντάσσει και τον κ. Μητσοτάκη, «τα οποία πρέπει να έχουν βαρύνοντα ρόλο στα νεοδημοκρατικά πράγματα, ανεξαρτήτως αν έθεσαν σε αυτή την εσωκομματική εκλογή υποψηφιότητα». Ο κ. Μεϊμαράκης δεν θέλει επίσης να σχολιάσει ευθέως και την κοινή παρουσία των τριών υποψηφίων, των κ. Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη ούτε και τη δική του απουσία από κοινές φωτογραφίες με τους συνυποψηφίους του. «Μία εικόνα είναι πάντα εικόνα και δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Οι πολίτες ζητούν από εμάς ουσία και αποτελεσματικότητα και όχι επικοινωνιακά τρικ». Ο ίδιος εμφανίζεται, πάντως, αισιόδοξος πως η Ν.Δ. σύντομα θα αποτελεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη, σημειώνοντας ότι αυτό προϋποθέτει την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Αν και αρνείται ότι υπάρχουν «ταξικά χαρακτηριστικά» στην ψήφο, οι αναφορές του είναι σαφές ότι αποσκοπούν να διαφοροποιήσουν το ακροατήριό του από αυτό του κ. Μητσοτάκη.

– Σας θέτω ευθέως το δίλημμα, όπως διατυπώνεται από μη υποστηρικτές σας: θέλετε διατήρηση του status quo στο κόμμα; Ψηφίστε Μεϊμαράκη. Θέλετε αλλαγή σελίδας; Ψηφίστε Μητσοτάκη.

– Δεν είναι αυτό το πραγματικό δίλημμα στη σημερινή αναμέτρηση. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εγώ επιθυμώ να παραμείνουν όλα ίδια στη Ν.Δ. Αντίθετα, εγώ είμαι αυτός που πρώτος μίλησα για αλλαγές στο κόμμα. Αλλαγές όμως πολιτικής ουσίας, σε επίπεδο ιδεών, και όχι αλλαγές με βάση τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Και αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν συντεταγμένα, μέσα από ένα συνέδριο, όπου η βάση του κόμματός μας θα αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες το νέο οργανωτικό και προγραμματικό μας πλαίσιο.

– Συμμερίζεστε την άποψη πως το 60% των ψηφοφόρων στις 20 Δεκεμβρίου ζήτησε ανανέωση;

– Οχι, αυτή είναι αυθαίρετη άποψη. Πιστεύω ότι το 100% των ψηφοφόρων ζητάει ανανέωση! Αντιλαμβάνομαι την ανανέωση ως μια βαθύτατα πολιτική διαδικασία, που συνοδεύεται από την αξιοκρατία. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί να έχεις την ικανότητα να αφουγκραστείς τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, ώστε τις ανάγκες αυτές να τις μετουσιώσεις σε πολιτικές που θα ωφελούν τη χώρα και τους πολίτες. Ημουν πάντα –και θα το βρείτε σε όλες τις ομιλίες μου– εκείνος ο οποίος τόνιζε ότι η λέξη ανανέωση πρέπει να συνοδεύεται από τη λέξη αξιοκρατία. Ανανέωση χωρίς αξιοκρατία και διαφάνεια δημιουργεί ευνοιοκρατία. Ανανέωση με μόνο κριτήριο το ηλικιακό δεν είναι ανανέωση. Πιστεύω στην ανανέωση με αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες, που θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες στο ξεκίνημα σε όλους, ανεξαρτήτως αν είναι παιδιά βουλευτών, υπουργών, ανέργων, εργαζομένων ή αγροτών.

Ψηφίζοντας λοιπόν οι Νεοδημοκράτες Μεϊμαράκη, ψηφίζουν αλλαγή σελίδας στο κόμμα, με πολιτικό περιεχόμενο, αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες. Κρατάμε ό,τι καλό υπάρχει και αλλάζουμε ό,τι ευθύνεται για την απομάκρυνσή μας, τα προηγούμενα χρόνια, από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Γι’ αυτό, λοιπόν, πιστεύω ότι οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν πρόεδρο εκείνον που θεωρούν ότι μπορεί να συνθέσει απόψεις και προτάσεις και να ανασυγκροτήσει την παράταξη σε ιδέες, πρόσωπα και πολιτικές πρακτικές, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αποκαταστήσει σύντομα τη σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας του κόμματος με την κοινωνία. Ωστε να καταστήσουμε τη Ν.Δ., σε σύντομο χρονικό διάστημα, ξανά πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα, προβάλλοντας ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου μας.

– Στελέχη που σας στηρίζουν με θέρμη διατυπώνουν κριτική προς τον κ. Μητσοτάκη για «νεοφιλελεύθερες» οικονομικές θέσεις. Υιοθετείτε την άποψη;

– Δεν σχολιάζω απόψεις. Πιστεύω ότι, λόγω της σκληρής λιτότητας, μεγάλωσε η απόσταση που χωρίζει το κόμμα από ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Η διαμαρτυρία προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος και κυρίως προς τα πολιτικά κόμματα εξουσίας εκφράστηκε, εν πολλοίς, από τους Νεοδημοκράτες με αποχή. Αυτούς τους ανθρώπους, που είχαν τη δουλειά τους, που είχαν χαράξει τη ζωή τους και βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι, χωρίς προοπτική και ελπίδα, πρέπει να πλησιάσουμε και να αποκτήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους. Είναι οι παραγωγικές ομάδες που ανέκαθεν αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της παράταξής μας. Θεωρώ επίσης ότι κακό στην παράταξη, αλλά και στη χώρα, κάνει διαχρονικά η εφαρμογή πολιτικών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων, και όχι το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. Γι’ αυτό χαρακτήρισα πριν από λίγο καιρό την πολιτική του κ. Τσίπρα πολιτική της νεοφιλελεύθερης αριστεράς.

– Είναι, πάντως, σαφής μια προσπάθεια να τεθεί ένα ταξικό, θα έλεγα, πρόσημο στην εκλογή, ότι δηλαδή εσείς μπορείτε καλύτερα να εκφράσετε τα λαϊκά στρώματα.

– Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ταξικό πρόσημο στην ψήφο των πολιτών. Αλλά ασφαλώς με τιμά σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι σε περιοχές όπου ζουν αυτοί που εσείς αποκαλείτε λαϊκά στρώματα και βιώνουν σε μεγαλύτερη ένταση τις συνέπειες της κρίσης, βλέπουν στο πρόσωπό μου την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από τη δημιουργία μιας ισχυρής και μεγάλης Ν.Δ., που θα αγκαλιάζει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες χωρίς κοινωνικούς ή οικονομικούς διαχωρισμούς. Εγώ οραματίζομαι τη Ν.Δ. ως ένα κόμμα που θα εκφράζει τις ελπίδες και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων και όχι μόνον της επιχειρηματικής τάξης, που θα ενδιαφέρεται το ίδιο για τον αγρότη και για τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και για τον άνεργο. Οραματίζομαι, τελικά, ένα κράτος επιτελικό, που δεν θα ασκεί επιχειρηματικότητα, αλλά θα καθορίζει τους κανόνες εκείνους ώστε στο ξεκίνημα της ζωής τους να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες.
– Προσωπικά, πάντως, δεν θυμάμαι πότε είναι η τελευταία φορά που η Ν.Δ. κάθισε συγκροτημένα να κάνει αυτοκριτική για τα όποια λάθη της; Το λέω και με αφορμή την κριτική σας περί των απολύσεων στο Δημόσιο. Ηταν λάθος επιλογή;
– Αυτοκριτική γίνεται στη Ν.Δ., κ. Τερζή. Ισως όχι στον βαθμό που θα έπρεπε και όσο συγκροτημένα θα έπρεπε, αλλά γίνεται. Το σχόλιό μου αυτό εντάσσεται σε αυτή την αυτοκριτική που λέτε ότι δεν γίνεται στο κόμμα μας. Είναι ένα σχόλιο που αποδεικνύει ότι στη Ν.Δ. δεν φοβόμαστε να συζητήσουμε και να εντοπίσουμε τα λάθη μας, να διδαχθούμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε. Αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί μομφή για κανέναν, αλλά σημάδι υγείας για ένα ζωντανό κόμμα. Εγώ υιοθετώ την άποψη της πλειοψηφίας της κοινωνίας, ότι μεταρρυθμίσεις δεν είναι μόνο οι απολύσεις. Είναι η εξασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας με περιορισμό κάθε είδους σπατάλης. Είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Είναι η δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και η καταπολέμηση της διαφθοράς. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι με λογιστικούς όρους. Η Ν.Δ. δεν είναι ταξικό κόμμα. Είμαστε κόμμα λαϊκό, που εκφράζει όλους τους πολίτες και, πολύ περισσότερο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ένα κόμμα που με την πολιτική του οφείλει να στηρίζει πρώτα από όλα τους αδύναμους.
«Οχι» σε ασφαλιστικό και σενάρια οικουμενικής
Ως προς τη στάση της Ν.Δ. έναντι του ασφαλιστικού, ο κ. Μεϊμαράκης επιμένει ότι «άλλο η συναίνεση σε κρίσιμα εθνικά θέματα, όπως το προηγούμενο καλοκαίρι προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ, κι άλλο η ψήφιση αντιαναπτυξιακών μέτρων που οδηγούν την οικονομία σε περαιτέρω επιδείνωση και την κοινωνία σε απόγνωση». Σε ό,τι αφορά, δε, τις πληροφορίες περί πίεσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς τη Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης προαναγγέλλει ότι, εφόσον απαιτηθεί, θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των ομολόγων του στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πάντως ότι «ουδείς πρόκειται να υποδείξει στη Ν.Δ. ποια πολιτική θα ακολουθήσει, γιατί κανένας από τους συναδέλφους μας στο ΕΛΚ δεν γνωρίζει καλύτερα από μας ποιο είναι το συμφέρον της πατρίδας. Η Ν.Δ. ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ εντολοδόχος κανενός, παρά μόνον της βούλησης του ελληνικού λαού».
Απόλυτα αρνητικός εμφανίζεται και στο ενδεχόμενο οικουμενικής. «Εφόσον ο κ. Τσίπρας χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η κυβέρνησή του αποτύχει, οφείλει να φύγει... Θα ακολουθηθούν όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα», σημειώνει και καταλήγει: «Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ν.Δ. δεν θα συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση, που κανένας άλλωστε δεν φαίνεται να επιθυμεί, αλλά και ο σχηματισμός της ουσιαστικά στρεβλώνει τη λαϊκή βούληση».
Καθημερινή


Η μονομαχία Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη γυρίζει σελίδα στη ΝΔ και στη χώρα



Οι 404.000 νεοδημοκράτες που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου με τη συμμετοχή τους στον πρώτο γύρο της 20ής Δεκεμβρίου, καλούνται να επιλέξουν τον καταλληλότερο ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα μετατρέψει τη ΝΔ σε αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική δύναμη και θα την θέσει σε τροχιά εξουσίας

Καινούργια σελίδα για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και συνολικά για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ανοίγει η μονομαχία ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διεκδίκηση της αρχηγίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τερματίζει μια μακρά και επίπονη προεκλογική περίοδο με έντονες περιπλοκές πολιτικής αβεβαιότητας.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, που θυμίζει άνοιξη, οι 404.000 νεοδημοκράτες που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου με τη συμμετοχή τους στον πρώτο γύρο της 20ής Δεκεμβρίου, προσέρχονται –από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ- στις 1290 κάλπες για να επιλέξουν εκείνον που τους έπεισε περισσότερο ότι, εκτός από ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος πρωθυπουργός που θα θέσει τη ΝΔ σε τροχιά εξουσίας, μετατρέποντάς την σε αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική δύναμη.  

Παρόλο που οι δύο μονομάχοι προέρχονται από την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, καθώς παραδοσιακά, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, υπήρξαν θιασώτες του ανοίγματος της ΝΔ προς το Κέντρο, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διαπιστώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε αρκετά ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Κεντροδεξιάς: την ανάγκη και τον βαθμό αν ανανέωσης, την αποτίμηση της προηγούμενης τελευταίας κυβερνητικής περιόδου με πρωθυπουργό τον Αντώνη σαμαρά, καθώς και την αντιπολιτευτική τακτική. 

Στο κυρίαρχο ζήτημα, πάντως, που ήταν η αντιμετώπιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι πιθανότητες συνεργασίας, οι δύο υποψήφιοι μάλλον συνέκλιναν το τελευταίο διάστημα, αποκλείοντας αμφότεροι κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα.  

Με το προβάδισμα των 11,3 μονάδων του πρώτου γύρου (39,8% έναντι 28,5%), την αμέριστη στήριξη της «καραμανλικής» πτέρυγας και έχοντας την πλειονότητα των «επώνυμων» στελεχών στο πλευρό του, ο τέως πρόεδρος κ. Μεϊμαράκης μπήκε ως φαβορί στην τελική ευθεία της κούρσας. Από την πλευρά του, όμως, ο κ. Μητσοτάκης που έπεσε μέσα στις προβλέψεις που έκανε στον πρώτο γύρο, επιμένει ότι είναι το αουτσάιντερ που θα αποτελέσει και πάλι την έκπληξη της αναμέτρησης, έχοντας τη θερμή συμπαράσταση του Άδωνη Γεωργιάδη και ευελπιστώντας να λειτουργήσει υπέρ του η «μετρημένη ουδετερότητα» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Τις τελευταίες ώρες προτού να ανοίξουν οι κάλπες τα επιτελεία των δύο μονομάχων αναδύθηκαν σε μια έντονη «πόρτα – πόρτα» κινητοποίηση με τηλεφωνήματα και κάθε άλλου είδους επαφές με τους ψηφοφόρους που αυτοί τη φορά είναι συγκεκριμένοι. Στο στόχαστρο των συνεργατών των δύο υποψηφίων τέθηκαν οι 128.000 χιλιάδες ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους κυρίους Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα και όντας σχεδόν το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος αποτελούν τους ρυθμιστές της αναμέτρησης, κατ΄ αρχήν με τη συμμετοχή τους, αλλά, κυρίως, με την επιλογή την οποία θα κάνουν μπροστά στην κάλπη.

Στο κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε, μέσω twitter, μήνυμα στους ψηφοφόρους με έμφαση στον ενωτικό χαρακτήρα που θέλει να δώσει στην υποψηφιότητά του. Ο τέως πρόεδρος σημείωσε ότι από τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. «Το 28% μαζί θα το κάνουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα φέρει τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα και θα την κάνει κυβέρνηση», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Η Ν.Δ. είναι μία. Είναι κόμμα δημοκρατικό, κεντροδεξιό, σύγχρονο, φιλελεύθερο».

«Θέλω να απευθυνθώ στους πολίτες, ανεξαρτήτως της προτίμησης τους στον πρώτο γύρο και να τους ζητήσω να συμμετέχουν στην αυριανή εκλογή», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης. «Από Δευτέρα χτίζουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά που σύντομα θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στην Ελλάδα», συμπλήρωσε. Ενώ πρόσθεσε ότι «μετά από 3,5 μήνες προεκλογικού αγώνα είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για την αυριανή νίκη», καθώς «χιλιάδες πολίτες ανακάλυψαν πάλι μια ελπίδα για ένα διαφορετικό είδος πολιτικής». Και κατέληξε: «Αυτό δεν πρέπει να χάσουμε ως ΝΔ». 


Πηγή : protothema.gr