Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Σε πανικό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν επιστολές με τίτλο " Άν πέσει ο Τσίπρας"



Διαβάζουμε στο protothema.gr για την επιστολή άρθρο που στάλθηκε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο " Άν πέσει ο Τσίπρας"


Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου που διανεμήθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα στελέχη του κόμματος και ειδικά σε εκείνα της Ενωτικής Κίνησης που θεωρούνται ο σκληρός πυρήνας των προεδρικών - Η γραμμή που δόθηκε μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις άξονες: «Θα χάσετε τις θέσεις σας, θα διωχθείτε όπως μετά τον Εμφύλιο και εάν χάσει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίτε εσείς»

Καμπανάκι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους επιδεικνύουν διαχειριστική αδυναμία, δυσκολία να αντιληφθούν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τους ρυθμούς της διακυβέρνησης, αλλά και σε εκείνους που εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά στον... κόσμο τους χτυπά η ηγεσία του κόμματος, αντιλαμβανόμενη τα τεράστια εσωκομματικά προβλήματα που προκαλούν προσκόμματα και καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο.

Η έκκληση της ηγεσίας είναι δραματική και προειδοποιητική ταυτόχρονα, καθώς αυτό το διάστημα όχι μόνο τρίζει η κυβερνητική συμμαχία με τον κ. Πάνο Καμμένο, αλλά φαίνεται και συνολικότερα το κυβερνητικό έργο να έχει βαλτώσει, χωρίς ρυθμό, βηματισμό και εμφανή αποτελέσματα. 

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποστείλει την περασμένη Τετάρτη στα στελέχη της προεδρικής φρουράς ένα πύρινο άρθρο (από την ιστοσελίδα tvxs.gr του ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιου Κούλογλου) με τίτλο «Αν πέσει ο Τσίπρας». Ουσιαστικά το άρθρο περιγράφει εικόνες από ένα ζοφερό, για τον ΣΥΡΙΖΑ, μέλλον, αφού αναφέρει τις επιπτώσεις ενδεχόμενης ήττας του κόμματος και απομάκρυνσης από την εξουσία. Δείχνει σαν να επιδιώκει να ξυπνήσει μνήμες από τα πέτρινα χρόνια της Αριστεράς και τον κίνδυνο επιστροφής στην άγονη γραμμή του πολιτικού σκηνικού, φέρνοντας το κάθε στέλεχος μπροστά σε μια τέτοια μελανή προοπτική και στην ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες του.


Διόλου τυχαίο το timing

Η αποστολή κειμένων και διαφόρων άρθρων είναι καθιερωμένη δουλειά των κομματικών μηχανισμών - και δεν απαντάται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ πρόκειται για εσωτερική διαδικασία, κατά την οποία οι υπεύθυνοι για την πολιτική και ιδεολογική προετοιμασία των στελεχών αποστέλλουν σχεδόν κάθε εβδομάδα ή και συχνότερα ενίοτε ενημερωτικά σημειώματα με τη γραμμή και τα επιχειρήματα για τις κινήσεις και τις επιλογές της ηγεσίας. Αποδέκτες είναι μερικές εκατοντάδες ή και λίγες χιλιάδες επίλεκτα στελέχη, απόλυτα πιστά στον κ. Αλέξη Τσίπρα, που συγκροτούν τον πυρήνα της Ενωτικής Κίνησης, της πλειοψηφικής προεδρικής τάσης στο κόμμα. Τα ενημερωτικά αυτά σημειώματα χρησιμεύουν όχι μόνο για την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων, αλλά και κατά της αμφισβήτησης εκ των έσω - όπως παλιότερα της Αριστερής Πλατφόρμας και κυρίως κατά της κίνησης των «53+». 

Ούτε το άρθρο, ούτε ο χρόνος της αποστολής επελέγησαν τυχαία. Την περασμένη Τετάρτη ήταν στο πιο κρίσιμο σημείο της η σύγκρουση με τον κ. Καμμένο για το θέμα Μουζάλα, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την τύχη της κυβέρνησης, κάτι που υπενθύμιζε στην Κουμουνδούρου με έντονο τρόπο ότι ο χρόνος είναι πάντα πολύτιμος και περιορισμένος και η παρουσία στην εξουσία δεν θα διαρκέσει αιώνια! Το, δε, περιεχόμενο του άρθρου αποτελεί ένα χαστούκι σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ ονειροβατούν και δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις. Τους επισημαίνει ευθέως ότι εάν πέσει η κυβέρνηση, αυτοί θα χάσουν τις θέσεις τους και τους προειδοποιεί ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι θα τους συμπεριφερθούν εκδικητικά, ρεβανσιστικά και με εμφυλιοπολεμικές διαθέσεις.


Το άρθρο αναδεικνύει -σκόπιμα προφανώς- τον ρόλο του κ. Τσίπρα, καθώς αναφέρει διαρκώς την προειδοποίηση του τίτλου «Αν πέσει ο Τσίπρας». Αποκαλύπτει δηλαδή τον ισχυρό προσωποπαγή χαρακτήρα που έχει αποκτήσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ταυτόχρονα επικεντρώνει στην αυτοκριτική και στις ευθύνες ενός εκάστου στελέχους του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «αν πέσει ο Τσίπρας δεν θα φταίνε οι άλλοι». Ποιοι θα φταίνε; Στο σημείο αυτό το άρθρο περιγράφει μερικές από τις βασικές παθογένειες, ψευδαισθήσεις και ανεπάρκειες του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα επίπεδα. Είναι χαρακτηριστική η κατακλείδα του κειμένου, στην οποία πολλοί εκ του παραδοσιακού κομματικού μηχανισμού θα πρέπει να είδαν και τον εαυτό τους: «Θα φταίνε όσοι διαπιστώνουν ότι η εξουσία δεν είναι θεωρητικές αναλύσεις και διανόηση, αλλά πράξη και ουσία γιατί προϋποθέτει ευθύνη και επηρεάζει άμεσα τις ζωές των πολιτών. Θα φταίνε δηλαδή όσοι θα πράξουν αυτό για το οποίο τους κατηγορούσε το πολιτικό σύστημα επί 40 τουλάχιστον χρόνια. Αν πέσει ο Τσίπρας, θα έχει χαθεί μια ευκαιρία, αλλά δεν θα φταίνε οι άλλοι».

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το περίφημο άρθρο-συναγερμό που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tvxs.gr του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου:
«Αν πέσει ο Τσίπρας την επόμενη μέρα θα αλλάξουν μονομιάς οι γενικοί γραμματείς, τα στελέχη της κυβέρνησης και οι πρόεδροι οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου με αυστηρά κομματικές επιλογές και θα φαίνεται ότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό σε σχέση με το γεγονός ότι η νυν κυβέρνηση ακόμη δεν έχει αντικαταστήσει όλα αυτά τα πρόσωπα, 14 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας.

Αν πέσει ο Τσίπρας, την πρώτη εβδομάδα θα διοριστούν 71 νέοι διοικητές νοσοκομείων με συνοπτικές διαδικασίες και αυστηρά κομματικά κριτήρια και δεν θα προσπαθούν έναν χρόνο μετά τις εκλογές να ορίσουν νέους, εφαρμόζοντας αξιολόγηση ή διατηρώντας κάποιους από αυτούς που διόρισαν οι προηγούμενοι αλλά κρίθηκαν επαρκείς. Και στην Εκπαίδευση μέσα σε λίγες ώρες θα έχουν τοποθετηθεί με κομματικά κριτήρια οι επιλογές της νέας κυβέρνησης, αν και αρκετοί είναι ήδη στη θέση τους αφού ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε με την πολιτική του να “νομιμοποιήσει” τις περισσότερες κομματικές επιλογές της περιόδου Σαμαρά - Βενιζέλου και δέχθηκε μάλιστα δημόσια κριτική γιατί δεν τις διατήρησε όλες.(...)

Αν πέσει ο Τσίπρας, τις πρώτες ημέρες της επόμενης κυβέρνησης, το πρωθυπουργικό γραφείο, η Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, τα υπουργικά και τα βουλευτικά γραφεία θα στελεχωθούν με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων, όλοι τους αυστηρά κομματικοί, που θα στήσουν από την πρώτη τους μέρα τα πελατειακά τους δίκτυα και κανείς δεν θα ενοχληθεί ούτε θα σοκαριστεί αν διαπιστωθεί ότι “διορίζονται” τα “δικά μας παιδιά”.

Αν πέσει ο Τσίπρας, μέσα σε λίγες ημέρες θα έχει βρεθεί νομοθετική λύση για τα προβλήματα του MEGA, του ΔΟΛ και όλων όσοι έχουν χαρακτηριστεί “νταβατζήδες” από τον συντηρητικό χώρο και την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες θα ενισχύσουν άμεσα τις ζημιογόνες επιχειρήσεις των ΜΜΕ, όλοι οι φιλικοί επιχειρηματίες θα πάρουν νέα τεράστια θαλασσοδάνεια, οι εισαγγελικές αρχές θα κατεβάσουν ταχύτητα στη διερεύνηση των μεγάλων πολιτικοοικονομικών σκανδάλων που θα καταλήξουν στο αρχείο, ο νόμος για τις άδειες των ΜΜΕ δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, το μονοπώλιο της Digea θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και “όλες οι κοινωνικές ομάδες” θα έχουν ηρεμήσει επειδή θα συνεχίσουν να βλέπουν απρόσκοπτα τους παρωχημένους αστέρες του lifestyle των 90s να ξεπλένουν τη διαπλοκή από τους τηλεοπτικούς δέκτες με πλούσια μπούστα και ξανθές ανταύγειες. (...)

Αν πέσει ο Τσίπρας, η αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου θα είναι λυσσαλέα και ρεβανσιστική με όρους, περίπου, μετεμφυλιακούς, αφού θα έχει δικαιωθεί η “κυρίαρχη ιδεολογία” και θα έχουν επιβεβαιωθεί τα σενάρια της παρένθεσης.

Αν πέσει ο Τσίπρας  δεν θα φταίνε οι άλλοι... (...)

Αν πέσει ο Τσίπρας, θα φταίει ο ίδιος ο κομματικός του χώρος γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία που ζήτησε για να στρίψει το τιμόνι αριστερά.

Θα φταίνε όσοι δεν έχουν καταφέρει να στελεχώσουν επαρκώς τις θέσεις ευθύνης και κυρίως τα υπουργεία με ικανό αριθμό αποτελεσματικών στελεχών, κάποιοι από τον φόβο ότι το σύστημα της διαπλοκής θα τους κατηγορήσει ότι “βολεύουν” τους φίλους τους, λες και είναι υποχρεωμένοι να αντλούν τους στενούς και έμπιστους συνεργάτες τους από την ΟΝΝΕΔ Βορείων Προαστίων ή την ΠΑΣΚΕ Ιδιωτικού Τομέα. (...)

Θα φταίνε όσοι έχουν επιτρέψει επί τόσους μήνες να συνεχίζονται πολιτικές και πρακτικές του παλαιοκομματισμού (ή αυτού που ονομάζουμε παρακράτος), μην μπορώντας να πολεμήσουν τις αντιλήψεις και τις πρακτικές με το όπλο της εξουσίας.

Θα φταίνε όσοι γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι θα πρέπει να κυβερνήσουν και διαπιστώνουν μετά από 14 μήνες ότι το κράτος είναι γραφειοκρατικό, ότι η διοίκηση αντιστέκεται στις τομές, ότι η αποστολή τους είναι τιτάνια κ.λπ., περιγράφοντας ακριβώς αυτό που γνωρίζει και ένα μικρό παιδί αλλά θεωρητικά είχαν το πλάνο να το ανατρέψουν. (...)

Οπως πολύ σωστά ειπώθηκε, παρότι ενόχλησε, η κυβέρνηση δεν θα πέσει ούτε από το Ασφαλιστικό, ούτε από το Φορολογικό, ούτε ακόμη-ακόμη επειδή εφαρμόζει Μνημόνια όπως και οι προηγούμενοι. Αν πέσει θα συμβεί επειδή δεν μπορεί να χειριστεί την καθημερινότητα, να διαχειριστεί την εξουσία και να απευθυνθεί στις δυνάμεις της κοινωνίας που μπορούν να εισφέρουν κάτι θετικό, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης (αφού είναι σαφές ότι τα στελέχη των κυβερνώντων κομμάτων δεν επαρκούν για ποσοτικούς και -τελικά- ποιοτικούς λόγους), με προϋπόθεση την ηθική ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα.

Θα φταίνε όσοι διαπιστώνουν ότι η εξουσία δεν είναι θεωρητικές αναλύσεις και διανόηση αλλά πράξη και ουσία, γιατί προϋποθέτει ευθύνη και επηρεάζει άμεσα τις ζωές των πολιτών. Θα φταίνε δηλαδή όσοι θα πράξουν αυτό για το οποίο τους κατηγορούσε το πολιτικό σύστημα επί 40 τουλάχιστον χρόνια.

Αν πέσει ο Τσίπρας, θα έχει χαθεί μια ευκαιρία, αλλά δεν θα φταίνε οι άλλοι».


Πραγματική άβυσσος το Internet




Περίπου πέντε δισ. δικτυακοί τόποι στο ορατό Διαδίκτυο άγνωστος αριθμός στο… σκοτεινό

Το Διαδίκτυο διαρκώς μεγαλώνει. Αλλά πόσο μεγάλο είναι τελικά σήμερα; Απάντηση γρήγορη και ακριβής είναι αδύνατο να δοθεί, αν μη τι άλλο επειδή κάτω από το ορατό Internet, κρύβεται ένας τεράστιος διαδικτυακός «υπόκοσμος», το «βαθύ» ή «σκοτεινό» διαδίκτυο.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, ο «πάνω κόσμος» του διαδικτύου περιέχει περίπου ένα δισεκατομμύριο δικτυακούς τόπους (web sites) - ενώ για τον «κάτω κόσμο» απάντηση δεν υπάρχει. Ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξομειώνεται, καθώς δικτυακοί τόποι κλείνουν και άλλοι ανοίγουν κάθε ώρα και στιγμή.  Όσον αφορά τις επιμέρους online ιστοσελίδες (web pages), σύμφωνα με μία από αυτές, την www.worldwidewebsize.com, υπολογίζονται τον Μάρτιο του 2016 σε τουλάχιστον 4,66 δισεκατομμύρια. Και πάλι, είναι ασαφές πόσες ακόμη υπάρχουν στο "deep" ή "dark" Διαδίκτυο, τις οποίες ούτε καν το «ραντάρ» της Google δεν πιάνει.

Τα στατιστικά

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι να περιγράψει κανείς το μέγεθος του Διαδικτύου. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο στατιστικής ανάλυσης Internet Live Stats, κάθε δευτερόλεπτο στον πλανήτη στέλνονται πάνω από δύο εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), γίνονται πάνω από 40.000 αναζητήσεις στη Google και στέλνονται περίπου 6.000 «τιτιβίσματα» μέσω Twitter. Σύμφωνα με τη Cisco, έως το τέλος του 2016 η συνολική κίνηση δεδομένων στο Internet θα φθάσει τα 1,1 zettabytes ετησίως και το 2019 θα φθάσει τα 2 zettabytes (ένα zettabyte ισοδυναμεί με 36.000 χρόνια βίντεο υψηλής ανάλυσης).

Τα bytes

Όσον αφορά τις συνολικές πληροφορίες που «κρατά» το Internet στους κόλπους του, σύμφωνα με μια εκτίμηση του 2014, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό πληροφορικής «Supercomputing Frontiers», η αποθηκευτική ικανότητα του Διαδικτύου είναι 10^24 bytes ή ένα εκατομμύριο exabytes.

Επειδή τα bytes είναι αφηρημένα, σε φυσικούς όρους το 2015 μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Interdisciplinary Science Topics» υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν να κοπούν το 2% των δέντρων στο δάσος του Αμαζονίου, για να τυπωθεί όλος ο Παγκόσμιος Ιστός (Web). Η εκτίμηση αυτή βασίσθηκε στον υπολογισμό ότι για την εκτύπωση μιας μέσης ιστοσελίδας χρειάζονται 30 σελίδες χαρτιού Α4. Αν αυτό έχει κάποια δόση αλήθειας, τότε όλο το Ίντερνετ θα χρειαζόταν περίπου 1,36Χ10^11 σελίδες χαρτιού για να τυπωθεί σε τόμους. Σύμφωνα με μια εναλλακτική εκτίμηση, όλο το Ίντερνετ μπορεί να τυπωθεί σε 305,5 δισεκατομμύρια σελίδες.

Εννοείται ότι μια τέτοια εκτύπωση δεν θα περιλάμβανε τον τεράστιο όγκο online δεδομένων που δεν είναι σε μορφή κειμένου. Σύμφωνα με τη Cisco, το 2015 η κίνηση βίντεο διαδικτυακά έφθασε τα 8.000 petabytes το μήνα, έναντι μόνο 3.000 petabytes το μήνα για τη διακίνηση δεδομένων web, e-mail και data (1 petabyte ισούται με ένα εκατομμύριο gigabytes ή 2^50 bytes).

Σύμφωνα εξάλλου με άρθρο στο περιοδικό "Science", η παγκόσμια χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων διπλασιάζεται κάθε τρία χρόνια, ενώ η παγκόσμια επεξεργαστική ικανότητα των υπολογιστών διπλασιάζεται κάθε ενάμιση χρόνο. Οπότε το Ίντερνετ έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό. Πολύ περισσότερο, αν στο μέλλον γίνει και κβαντικό.


Newsroom ΔΟΛ



Ελλείψεις βασικών φαρμάκων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Σημαντικές ελλείψεις βασικών φαρμακευτικών σκευασμάτων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η λίστα μεγαλώνει καθημερινά. Ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές, ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται επιδείνωση της σημερινής κατάστασης. 

Πρόκειται για συνταγογραφούμενα και μη σκευάσματα, μεταξύ άλλων, για το πεπτικό σύστημα, παυσίπονα, αναλγητικά, αντιπηκτικά, αντιβιοτικά, αντιεμετικά, διουρητικά, εμβόλια, αγχολυτικά, φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης, αντιμυκητιασικά, αποσυμφορητικά και αντιαλλεργικά. 

Ο κ.  Δαγρές εξηγεί ότι τα αίτια των ελλείψεων «είναι σε όλους γνωστά και και δημιουργούν ένα κουβάρι δυσεπίλυτο μεν, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση αν δεν γίνουν ισχυρές παρεμβάσεις».

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι, τόσο οι νόμιμες εξαγωγές φαρμάκων στο εξωτερικό, όσο και οι παράνομες από ιδιώτες που ζητούν να αγοράσουν γνωστά φάρμακα, οι αποσύρσεις σκευασμάτων από τις εταιρίες λόγω υπερβολικής μείωσης της τιμής τους, η μη επαρκής τροφοδοσία της αγοράς, καθώς και τακτικές που παρακάμπτουν τις νόμιμες φαρμακαποθήκες και διανέμουν απευθείας τα φάρμακα σε όποιο φαρμακείο δύναται να πληρώσει μετρητοίς, έχουν οδηγήσει στην απουσία πολλών βασικών σκευασμάτων από τα ράφια των φαρμακείων. 

Η λίστα των φαρμάκων που βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη ή περιορισμό διάθεσης λόγω ανεπάρκειας ή διατίθενται μόνον εφόσον γίνει πληρωμή μετρητοίς, σύμφωνα με καταγγελίες είναι φαρμακοποιών:
ADENOCOR VIAL
AKINETON 4MG
ALESTOPOR 1MCG
ALPHA PLUS 1MG
ALTARGO OINT
AMISULPRIDE 400MG
ANTIVOM ORAL SOL
APOTEL AMP.PLUS
APOTEL EXTRA TABL
APOTEL EXTRA TABL EFF
AQUASOL A+D ORAL DROPS
ARTICLOX AMP
ASPIRIN-C 
AVODART
AZECTOL 100MG
BELIFAX
BETAVERT
BETAVIX SIROP 
BETRIMINE SIROP 
BINOZYT TABL
BIOSONIDE INH
BRILIQUE
BUDEMAR NASAL SPRAY
BUDENOFALK UNO SACH
CANDESARTAN
CAPRILON
CEFIUM
CEVINOLON CR
CHAMPIX 1MG
CHEMIDERM CR
CLEXANE INJ
CLOMIPHEN CITRATE
CRESTOR
DECA-DURABOLIN
DIACEREIN
DIFEND SOL
DIPHENAL FORTE
DIPHENAL
DIUREN
DUAGEN
DUODART
EFEMOLINE
ELIQUIS 2,5MG
ELIQUIS 5MG
ELIDEL CR
EPAXAL
ERYTHROCIN SUSP
ERYTHROCIN TABL
ESTALIS SEQUIDOT TTS
EXEMESIN
EXFORGE 5+160+12,5
FANOLIT 5MG
FASIGYN
FLODIL
FUCIDIN CR
FUCIDIN OINT
FUROSEMIDE 500MG
GLICLAZIDE
GOLDASTATIN
HYDROFLUX 36X40MG
HYGROTON RESERPINE
HYGROTON
INFANRIX IPV-HIB
INFANRIX HEXA
INFANRIX TETRA
INTELECTA AMP
ISOMON
KLARIMAC 21X500MG
LANAMONT
LANTUS
LECALCIF ORAL SOL 25000IU
LECARNA ORAL SACH
LOZATAN
LUDIOMIL 25MG
LUDIOMIL 50MG
LYRICA
MEGACE
MELOCALM 15MG
MICROVIBRATE 40X100MG
MICROVIBRATE 8X100MG
MIMPARA 90MG
MULTIHANCE VIAL 20ML
NAPROSYN 500MG
NEO-PRIPHEN NASAL SPRAY
NEUROBION
NIACLOP 75MG
NIFECARD 20MG
NOVACNE GEL
NOVOMIX FLEXPEN
NOXAREL
NOZINAN
OESTROGEL GEL
ONE-ALPHA 1MCG
ORPIDIX COLL
OSTEOVILE 1MCG
OSTORIS 35MG
PAROLET 20MG
PASCORBIN AMP 5X5X750MG
PENTAVAC INJ
POLIMOD GRAN. SACH.10X800MG
PRADAXA
PRIMPERAN AMP
PROLIA
PROPIOSALIC POM
REUMADOLOR GEL
REUMANISAL CAPS
RUPAFIN ORAL SOL
SALBUNOVA INH
SALOFALK SUPP 500MG
SEDACID TABL 20MG
SERBO NASAL SPRAY
SEROQUEL
SERPAFAR 50MG
SYSCOR CR 28X10MG
TALGAN INHALER
TERBIGRAM CREAM
TERBIPROL CREAM
TERRAMYCIN POUDRE
TETRAVAC INJ
THEO-BROS 300MG
THILOMICIN-DEX COLL
TRACYCLIN OINT
TRAJENTA
UNIMAZOLE 20MG
UNIMAZOLE 5MG
URSOFALK 250MG
VAMADRID 160MG
VERDAL HERMAL CREAM
VIBRAMYCIN SUSP
XARELTO 15MG
XARELTO 20MG
ZANTAC TABL 150MG
ZENCIL 160+12,5MG
ZINELI COLL
ZOLETAD 30MG
ZOLIDEN 150MG
ZOLIDEN TABL EFFERV.12X150MG
ZONEGRAN 100MG



Μαίρη Μπιμπή
Πηγή : health.in.gr


Ανατρέπονται όλα στα τέλη και τους φόρους των ΙΧ - Πως θα γίνονται οι υπολογισμοί



Ερχονται τεράστιες ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας και στους φόρους των ΙΧ αυτοκινήτων. Η κυβέρνηση δημιούργησε μία διυπουργική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, καθώς και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες για να επεξεργαστεί ένα νέο ριζικά διαφορετικό από το σημερινό σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας και των φόρων που επιβάλλονται στα αυτοκίνητα.

Η επιτροπή άρχισε ήδη να συνεδριάζει και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η βάση των υπολογισμών θα είναι πλέον η πραγματική αξία των αυτοκινήτων και όχι τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα.

Σύμφωνα με το σημερινό σύστημα πληρώνουν περισσότερους φόρους οι αγοραστές και περισσότερα τέλη κυκλοφορίας οι χρήστες που έχουν αυτοκίνητα μεγάλου μεν κυβισμού, αλλά μικρότερης αξίας. Το καθεστώς αυτό θα καταργηθεί και τους περισσότερους φόρους, καθώς και τα υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνουν πλέον οι έχοντες αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού.

Βεβαίως, πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση, αφού θα πρέπει με το νέο σύστημα όχι μόνο να μη χαθούν έσοδα για τον προϋπολογισμό, αλλά να αυξηθούν στο μέτρο του δυνατού γιατί μέχρι το 2018 θα πρέπει να βρεθούν σημαντικά έσοδα από διάφορες πηγές φορολογικών εσόδων και ως γνωστόν στην Ελλάδα το αυτοκίνητο και το σπίτι είναι οι ιερές αγελάδες από τις οποίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις αρμέγουν φόρους.




Θανάσης Λυρτσογιάννης
Πηγή : newsit.gr



Η Ντόρα γιόρταζε και έγινε χαμός στο γραφείο και στο σπίτι


Την ημέρα των Αγίων Θεοδώρων το γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη πλημμύρισε από εκατοντάδες κόσμο που ήθελε να ευχηθεί για την ονομαστική εορτή της.

Η εκδηλώσεις αγάπης από φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο ήταν πολλές και το γραφείο έμεινε ανοικτό μέχρι πολύ αργά.

Η Ντόρα δεν χάλασε το χατήρι σε κανένα και έβγαλε φωτογραφία με όλους όσους το ζητούσαν.



Φωτογραφίες έβγαλαν μαζί με την κορυφαία πολιτικό και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας 



Η γιορτή συνεχίστηκε στο σπίτι της με παρόντες κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. όπου παρευρέθηκε και ο πατέρας της ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και από τις τελευταίες σοβαρές πολιτικές προσωπικότητες της χώρας.


Καθίζηση στον ιδιωτικό τομέα – 1 εκατ. εργαζόμενοι απλήρωτοι έως 5 μήνες



Συνθήκες «ζούγκλας» επικρατούν στην αγορά εργασίας μετά την πολυετή ύφεση και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από 1-5 μήνες προσεγγίζουν το ένα ένα εκατομμύριο ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο είναι οι υποαπασχολούμενοι , μέχρι 4 ώρες επισήμως την ημέρα με τις μισές αποδοχές.

Αλλοι 1,5-2 εκατομμύρια αναγκάζονται να δουλέψουν «μαύρα» ενώ η ανεργία «θερίζει» και κυρίως η μακροχρόνια. Το τρίτο τρίμηνο του 2015 οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούσαν το 73% του συνόλου των ανέργων.

Με άλλα λόγια, 855.000 άνεργοι βρίσκονται εκτός εργασίας για πάνω από ένα χρόνο. Στις ηλικίες 15-19 το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 58,1% και στις ηλικίες 20-24 στο 47,7%, ποσοστά που αναδεικνύουν το μείζον πρόβλημα της ανεργίας των νέων στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότεροι μισθωτοί χάνουν τη δουλειά τους με «προειδοποιημένες απολύσεις» με αποτέλεσμα να εισπράττουν τη μισή μόνο αποζημίωση από αυτή που δικαιούνται. Ενα στα δύο νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και οι μισοί μισθωτοί δουλεύουν για μισθούς πείνας κάτω από 800 ευρώ. Ειδικότερα κάτω των 800 ευρώ εισπράττουν το 50% των μισθωτών, μεταξύ 800-1000 ευρώ το 18,6% και άνω των 1.000 ευρώ το 15,7%.




Πηγή: iefimerida.gr με πληροφορίες από το Έθνος





Διαβήτης τύπου 1: Με ποιες μορφές καρκίνου συνδέεται





Με συγκεκριμένες μορφές καρκίνου συνδέεται πιο στενά ο διαβήτης τύπου 1, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Diabetologia.

Τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία είχαν υποδείξει μέχρι σήμερα ότι τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν περίπου 20-25% μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου σε σύγκριση με άτομα που δεν πάσχουν από την πάθηση. Βέβαια, τα περισσότερα από τα στοιχεία αυτά αφορούσαν ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, καθώς αποτελούν το συντριπτικό 90% του συνόλου των ασθενών με διαβήτη. Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές αναζήτησαν συσχετίσεις ανάμεσα στο διαβήτη τύπου 1 και τον καρκίνο.

Ο διαβήτης τύπου 1, ευρύτερα γνωστός και ως παιδικός διαβήτης, χαρακτηρίζεται από την αδυναμία του οργανισμού να παράγει ινσουλίνη, οπότε ο ασθενής χρειάζεται εφ’ όρου ζωής ινσουλινοθεραπεία.



«Είναι πιθανό η συσχέτιση που παρατηρείται μεταξύ διαβήτη τύπου 1 και καρκίνου να διαφέρει από αυτή μεταξύ διαβήτη τύπου 2 και καρκίνου, λόγω διαφορών στα χαρακτηριστικά της πάθησης, τις θεραπείες και το μοτίβο παραγόντων κινδύνου που παρατηρείται σε καθεμιά από τις δύο περιπτώσεις», επισημαίνουν οι ερευνητές.

Προκειμένου να κατανοήσουν βαθύτερα τη σχέση διαβήτη τύπου 1 και καρκίνου, οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας ασθενών μέχρι τη χρονική στιγμή εκδήλωσης του καρκίνου, το θάνατο ή τη στιγμή ολοκλήρωσης της μελέτης –αναλόγως ποιο από τα τρία επήλθε πρώτο. Τα τελικά στοιχεία περιελάμβαναν εν τέλει περισσότερα από 9.000 περιστατικά καρκίνου σε πέντε χώρες, καθώς και στοιχεία από πέντε μητρώα ασθενών, ώστε οι ερευνητές να μπορέσουν να μελετήσουν αντιπαραβολικά τους δείκτες καρκίνου στα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τους δείκτες καρκίνου στο γενικό πληθυσμό.

Από το σύνολο των ασθενών με διαβήτη τύπου 1, ποσοστό 85,2% διαγνώσθηκε κάποια στιγμή με καρκίνο. Ορισμένες μορφές καρκίνου φάνηκε να εμφανίζονται συχνότερα, κυρίως ο καρκίνος του στομάχου, ο καρκίνος του ήπατος, ο καρκίνος στο πάγκρεας, ο καρκίνος του ενδομητρίου και ο καρκίνος στα νεφρά. Αντιθέτως, πολύ χαμηλοί ήταν οι δείκτες για τον καρκίνο του προστάτη στους άντρες και για τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες σε σύγκριση με τους δείκτες που καταγράφονται στο γενικό πληθυσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά, οι άντρες με διαβήτη τύπου 1 δεν φάνηκε να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό, ενώ για τις γυναίκες με διαβήτη τύπου 1 ο κίνδυνος εκτιμάται να είναι αυξημένος μόλις κατά 7% σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό. Σε γενικές γραμμές, ο κίνδυνος καρκίνου και για τα δύο φύλα φάνηκε να είναι ελαφρώς αυξημένος τη χρονική περίοδο που γίνεται η διάγνωση για διαβήτη τύπου 1 και μειώνεται σταδιακά με την πάροδο των ετών.




Τζένη Βαρουτά
Πηγή : newsitamea.gr


"Φακέλωμα" στις τράπεζες όσων ανταλλάσσουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ



Σε πλήρη καταγραφή των στοιχείων και των συναλλαγών όσων ανταλλάσσουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ υποχρεούνται να προχωρούν οι τράπεζες, διασταυρώνοντας μάλιστα τα στοιχεία για τη μετατροπή χαρτονομισμάτων με άλλες συναλλαγές του πελάτη.

Στόχος είναι η προληπτική εποπτεία για ξέπλυμα χρήματος, που φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από κάποιες κινήσεις ανταλλαγής χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας. Με δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, η ΕΚΤ ανακοίνωσε προ ημερών την πρόθεσή της να αποσύρει το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, χωρίς πάντως να έχει δημοσιοποιήσει ακριβές χρονοδιάγραμμα. 

Ωστόσο, η δήλωση Ντράγκι έστειλε πολλούς πολίτες στα γκισέ προκειμένου να αλλάξουν τα χαρτονομίσματα που είχαν στην κατοχή τους με μικρότερης αξίας. Ήδη οι τράπεζες εισπράττουν μέση προμήθεια 1,5%, προκειμένου να μετατρέψουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ σε άλλα μικρότερης αξίας. Για την ανταλλαγή ενός τραπεζογραμματίου 500 ευρώ με άλλα μικρότερης αξίας, η επιβάρυνση φθάνει τα 5 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η συνολική προμήθεια δεν ξεπερνάει τα 200 ή 250 ευρώ, ανάλογα με την τράπεζα. 

Η προμήθεια εισπράττεται όταν κάποιος ανταλλάξει ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ με άλλα, των 20 ή των 50, ενώ, αντίθετα, σε περίπτωση που τα χρήματα κατατεθούν σε λογαριασμό, δεν υπάρχει προμήθεια. Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, δικαιολογούν την προμήθεια που εισπράττουν επικαλούμενες το διαχειριστικό κόστος, καθώς για την τροφοδοσία των καταστημάτων με χαρτονομίσματα μικρής αξίας είναι υψηλό. 

Μετά τη μεγάλη φυγή των καταθέσεων από τις αρχές του 2015, υπολογίζεται πως τα χρήματα που μεταφέρθηκαν σε «στρώματα» και θυρίδες, υπολογίζονται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, στη χώρα μας πολλοί έχουν επιλέξει τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, καθώς βολεύουν στη μεταφορά αλλά και στη φύλαξη. Μόλις 20 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ αντιστοιχούν σε 10.000 ευρώ. Εκατό χαρτονομίσματα των 500 ευρώ αντιστοιχούν σε 50.000 ευρώ, που, αν τα διατηρούσε κάποιος σε χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, θα είχε 1.000 χαρτονομίσματα.



Πηγή :  dikaiologitika.gr


Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ για τη λίστα των 125 ελεγκτών που διέρρευσε




Σε υψηλό συναγερμό βρίσκεται η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την διαρροή των ονομάτων 125 ελεκτών του μετρό σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η αστυνομία αποφάσισε την ενίσχυση της φύλαξης των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, καθώς υπάρχει φόβος για εκδήλωση νέων επιθέσεων.

"Δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν πολλές φορές. Έχουμε τραυματισμούς, έχουμε προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς", σχολίασε ο Πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, Λευτέρης Ρενιέρης, μιλώντας στο "Mega".

"Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Κάθε μέρα να έχουμε ξυλοδαρμούς των ελεγκτών", είπε ο κ. Ρενιέρης και πρόσθεσε: "Προφανώς χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την Αστυνομία.
Στο κείμενο που συνοδεύει τη λίστα των ονομάτων αναφέρεται ότι "αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα".

"Υπάρχει και μία άλλη πραγματικότητα που τη χτίζουμε ήδη μέσα στις κοινότητές μας. Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές", γράφουν στο κείμενό τους οι κουκουλοφόροι που στις 12 Μαρτίου 2016 είχαν προκαλέσει με βαριοπούλες ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ στο Μοναστηράκι.


Πηγή : capital.gr


Προ των πυλών η δημιουργία «ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς» από Καρατζαφέρη-Μπαλτάκο



Πιθανότατα θα ονομάζεται «ΈΘΝ.Ο.Σ.» - Ποια στελέχη και κόμματα θα συμμετέχουν

Προ των πυλών είναι η δημιουργία του…«ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς» (!), όπως σχηματικά λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τον δικηγόρο Τάκη Μπαλτάκο, άλλοτε πανίσχυρο γ.γ. επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ανακοίνωση του κόμματος, το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται «ΈΘΝ.Ο.Σ.», δηλ. «Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός» είναι ζήτημα ημερών και τοποθετείται χρονικά είτε έως το τέλος Μαρτίου, είτε στις αρχές Απριλίου, αλλά σε κάθε περίπτωση πριν από το συνέδριο της Ν.Δ. που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του επόμενου μήνα.

Η κοινή παρουσία χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, των κκ. Καρατζαφέρη και Μπαλτάκου, σηματοδότησε και επίσημα την έναρξη της κοινής τους πορείας για το επόμενο διάστημα.

Οι συζητήσεις, όπως περιέγραψε και το «Βήμα της Κυριακής», για τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα στα δεξιά της Ν.Δ. έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και εντάθηκαν, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την απόφασή του να στρίψει οριστικά το τιμόνι προς το κέντρο.

Θεωρώντας ότι υπάρχει χώρος έκφρασης των «πατριωτικών δυνάμεων», όπως λένε, οι κκ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος που πρωτοστατούν στην ίδρυση του νέου φορέα, θέλουν το νέο σχήμα να καλύψει το χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή.

Το νέο δεξιό κόμμα που θα έχει έντονο αντιμνημονιακό και ευρωσκεπτικιστικό στίγμα, λέγεται ότι θα στηρίξουν και ο βουλευτής και γ.γ. του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος», Νίκος Νικολόπουλος, ο δικηγόρος και πρόεδρος της Κίνησης «Ρίζες», Βασίλης Καπερνάρος, οι οποίοι και συμμετείχαν και σε σχετικές συζητήσεις.

Στο νέο σχήμα, πιθανότατα θα δηλώσει τη στήριξή του και ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του σχήματος «Πατρίδα», Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Επίσης καταβάλλονται προσπάθειες για συμπόρευση και με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του κόμματος «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό», Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ στο δεξιό κόμμα θα ήθελαν και τον πρώην υφυπουργό και πρόεδρο του κόμματος «Νέα Μέρα» Χρήστο Ζώη που κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Οι πρωτεργάτες του νέου εγχειρήματος, υποστηρίζουν λότι η ριζοσπαστικοποίηση-προλεταριοποίηση και φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, εντός της οποίας ανήκουν και συντηρητικά στρώματα, τους δίνει ελπίδες. Λέγεται ότι πρόεδρος του νέου κόμματος, λόγω και πολυετούς κοινοβουλευτικής παρουσίας θα είναι ο κ. Καρατζαφέρης, ρόλο γ.γ. θα έχει ο κ. Μπαλτάκος, ενώ η ηγεσία, αναφέρεται θα είναι συλλογική.  

Εδώ και καιρό ο κ. Μπαλτάκος που συνομιλεί με αρκετά στελέχη της ΝΔ, απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας, έχει και ανοιχτή γραμμή με συγκεκριμένους μητροπολίτες που λέγεται ότι θέλουν να συνδράμουν παρασκηνιακά, ενώ έτοιμοι να ενισχύσουν το κόμμα φέρονται και επιχειρηματίες με εθνικοπατριωτικές απόψεις.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τον δικηγόρο και ηγετικό στέλεχος επί πολλά χρόνια του εθνικοπατριωτικού «Δικτύου 21», Φαήλου Κρανιδιώτη που διαγράφηκε προ ημερών από τον κ. Μητσοτάκη για την ανάρτησή του στο facebook: «Έξι ακόμα κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, και εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα». Πάντως, την ημέρα της διαγραφής Κρανιδιώτη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης υπονόησε ότι την επεδίωξε για να βρεθεί εκτός κόμματος.

Ο κ. Κρανιδιώτης που ανέφερε μετά τη διαγραφή του, ότι «ποτέ δεν υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη για ένα αληθινά συντηρητικό κόμμα, μια εθνική φιλελεύθερη Δεξιά» συνομιλεί με τον κ. Μπαλτάκο που πιστεύει ότι το νέο κόμμα θα έχει στις τάξεις του μόνο όσα στελέχη έχουν διαγραφεί, ή έχουν αποχωρήσει και το έχουν δηλώσει δημόσια ως την μέρα της ίδρυσης του.

Με το νέο κόμμα θα συμπράξει και ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» που συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014 και αποτελείται από απόστρατους αξιωματικούς, ενώ έχουν γίνει κρούσεις και σε στελέχη προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ, όπως την πρώην βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία ήταν παρούσα χθες στην ομιλία του κ. Καρατζαφέρη.

Πολλοί θα ήθελαν του σχήματος να ηγηθεί ο στρατηγός και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος όμως δεν έδειξε καμία διάθεση εμπλοκής στο εγχείρημα και δεν τον ενδιαφέρει.

Ο κ. Μπαλτάκος εδώ και καιρό έχει πει ότι χώρα έχει ανάγκη από ένα δεξιό κόμμα και υποστήριξε σε ανύποπτη φάση, ότι μπορούσε να συνεργαστεί με αυτό και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας πως τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%.

Στις αρχές Φεβρουαρίου όταν είχε δώσει το στίγμα του ο κ. Μπαλτάκος, η αντίδραση της Ν.Δ. ήταν έντονη. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής» ήταν το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δεν ασχολούνται με τις διεργασίες που γίνονται στα δεξιά της Ν.Δ. «Δεν μας αφορούν τα όσα λέγονται και γίνονται. Εμείς κοιτάμε μπροστά» λένε κεντρικά στελέχη του κόμματος.

Παράλληλα, τονίζουν το άνοιγμα της Ν.Δ. σε δυνάμεις της δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας και πέραν των τειχών της κεντροδεξιάς και μιλάνε για το ρεύμα που δημιουργείται και θα εκφραστεί από μια μεγάλη παράταξη, οι βάσεις της οποίας θα μπουν στο επικείμενο συνέδριο, το τριήμερο 22-24 Απριλίου.


Ραβανός Αρης
Πηγή : tovima.gr


Εφτασαν οι Τούρκοι… παρατηρητές στα ελληνικά νησιά



Εξι Τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν χθες στη Χίο ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι 18 τη Δευτέρα. Οι αξιωματικοί υπάγονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Σμύρνης και θα εγκατασταθούν στο Hotspot του νησιού στην περιοχή του Χαλκειούς με σκοπό την επίβλεψη της διαδικασίας επανεισδοχής στη γείτονα χώρα.

Στην αίθουσα επιβατών του Τελωνείου της Χίου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Ασφάλειας Γ. Κεβόπουλος συνοδευόμενος από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Ακολούθως οι 6 Τούρκοι Αξιωματικοί, πρόκειται για 4 άνδρες και 2 γυναίκες, μετέβησαν συνοδεία περιπολικών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου και θα διαμείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί.

Δεδομένου ότι την πρώτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, στη Χίο αφίχθησαν πάνω από 800 άτομα, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου είναι έτοιμη να ζητήσει την άμεση επαναπροώθηση μεταναστών στα απέναντι παράλια, υπό το φόβο συσσώρευσης μη διαχειρίσιμου αριθμού στο hotspot του νησιού, το οποίο πλέον έχει μετατραπεί από Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) σε Κέντρο Κράτησης.

Να σημειωθεί ότι οι τελευταίοι πρόσφυγες που παρέμεναν στο νησί από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, αναχώρησαν τόσο για την Ελευσίνα με το πλοίο Blue Star Patmos, όσο και με το πλοίο «Αριάδνη» για τον Πειραιά το βράδυ της Κυριακής.

Η άφιξη των 6 Τούρκων Αστυνομικών στη Χίο είναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε ελληνικό νησί, ενώ θα ακολουθήσει η άφιξη 18 Αστυνομικών στη Λέσβο το πρωί της Δευτέρας από το Δικελί.


 Πηγή: dimokratiki.gr με πληροφορίες απο την Ημερησία


Ο Καμμένος στις ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και την μπάντα του ναυτικού




Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ταξίδεψε στις ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μαζί με συνολικά… 19 μουσικούς της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και 10 επιπλέον άτομα.

Ο λόγος της επίσκεψής του είναι να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της Ομογένειας, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Τάμπα της Φλόριντα.

Χθες κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ηρώων στο Tarpon Springs, ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.



Κυριακή, ο Πάνος Καμμένος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συγκέντρωση της οργάνωσης AIPAC που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Ουάσιγκτον.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η προσγείωση και η φιλοξενία του πρωθυπουργικού αεροσκάφους – άρα και το κόστος τους – δεν… προσφέρθηκε από την βάση ΜacDill (κέντρο επιχειρήσεων ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ, Τάμπα),αλλά στο διεθνές αεροδρόμιο Τάμπας…


Με πληροφορίες από το GreekVoice


Πηγή : iefimerida.gr


ΣΟΚ μαζεύουν ότι περίσσεψαν από τα νοικοκυριά: Έκτακτη εισφορά από τα 18.000 ευρώ



 Η νέα κλίμακα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στην οποία φέρεται ότι συγκλίνουν οι δύο πλευρές, δίνει μικρές ελαφρύνσεις σε όσους δηλώνουν εισοδήματα έως 17.000 ευρώ. Από τα 18.000 ευρώ και πάνω αρχίζουν οι επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα περιλαμβάνει νέα αναπροσαρμογή της έκτακτης εισφοράς προκειμένου να εξασφαλιστούν ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ.

Η νέα κλίμακα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στην οποία φέρεται ότι συγκλίνουν οι δύο πλευρές επιβαρύνει τα εισοδήματα από 18.000 ευρώ και πάνω.

Η κλιμάκωση θα αρχίζει, με πρώτο συντελεστή 2,2% για το κλιμάκιο εισοδήματος από 12.000 έως 20.000 ευρώ.

Έτσι, για φορολογούμενο με εισόδημα 15.000 ευρώ, η εισφορά μειώνεται κατά 39 ευρώ από 105 ευρώ σήμερα, στα 66 ευρώ. Από τα 18.000 ευρώ όμως και επάνω αρχίζουν οι επιβαρύνσεις.

Στα 30.000 ευρώ η εισφορά από 420 ευρώ αυξάνεται σε 676 ευρώ, στα 40.000 ευρώ από τα 800 στα 1.326 ευρώ και στα 50.000 ευρώ η εισφορά υπερδιπλασιάζεται από τα 1.000 ευρώ στα 2.026 ευρώ.

Κοινός η ύφεση θα βαθύνει και άλλο και επηρεάζοντας τα εισοδήματα των νοικοκυριών επηρεάζονται και το εμπόριο και οι επιχειρήσεις και αυξάνει η ανεργία. 




Ενδιάμεση νηστεία: Τι είναι και τι σας προσφέρει



Ένα φαινόμενο που ονομάζεται ενδιάμεση νηστεία είναι σήμερα μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις της διατροφής στον κόσμο. Επί της ουσίας περιλαμβάνει εναλλασσόμενους κύκλους της νηστείας και κανονικής διατροφής.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η ενδιάμεση νηστεία μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους, στην βελτίωση της μεταβολικής υγείας και στην προστασία από ασθένειες όπως το κρυολόγημα.

Η ενδιάμεση νηστεία είναι ένας τρόπος διατροφής, όπου μπορείτε να ακολουθείτε διατροφικούς κύκλους μεταξύ των περιόδων φαγητού και νηστείας. Δεν επηρεάζει το είδος των τροφών που καταναλώνετε, αλλά μόνο το αν και πότε θα μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι για να εφαρμόσετε τη ενδιάμεση νηστεία, όλες εκ των οποίων χωρίζουν την ημέρα ή την εβδομάδες σε επιμέρους χρονικές περιόδους πρόσληψης τροφής και νηστείας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εφαρμόζουν έστω και άθελά τους αυτή την τεχνική, αφού θεωρητικά “νηστεύουν” κάθε φορά που κοιμούνται. Έτσι, ως συνολική μέθοδος διατροφής, η ενδιάμεση νηστεία μπορεί να είναι πραγματικά κάτι τόσο απλό, όσο το να επεκτείνετε τις περιόδους της ημέρας που “νηστεύετε”.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό παρακάμπτοντας το πρωινό και τρώγοντας το πρώτο σας γεύμα το μεσημέρι και το τελευταίο γεύμα σας μέχρι τις 8 το βράδυ το πολύ. Έτσι θα είστε επί της ουσίας σε κατάσταση νηστείας για 16 ώρες κάθε μέρα, και θα περιορίζετε το φαγητό σας σε ένα διατροφικό παράθυρο 8 ωρών. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής μορφή διαλείπουσας νηστείας, γνωστή και ως μέθοδος 16/8.

Η ενδιάμεση νηστεία είναι κάτι αρκετά εύκολο να εφαρμοστεί. Πολλοί άνθρωποι που την ακολουθούν αναφέρουν ότι αισθάνονται καλύτερα και έχουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Η πείνα δεν αποτελεί συνήθως σημαντικό πρόβλημα, εκτός από τις πρώτες ημέρες, μέχρι το σώμα σας να συνηθίσει να μην τρώει για πιο μεγάλες χρονικές περιόδους.

Η αρχή είναι μία: απαγορεύεται κάθε τροφή κατά τη διάρκεια της περιόδου της νηστείας, αλλά μπορείτε να πιείτε νερό, καφέ, τσάι και άλλα μη-θερμιδική ποτά.

Ορισμένες μορφές της διακοπτόμενης νηστείας επιτρέπουν μικρές ποσότητες τροφών με λίγες θερμίδες κατά τη διάρκεια της περιόδου νηστείας. Η λήψη συμπληρωμάτων επιτρέπεται γενικώς τις ώρες της νηστείας, εφόσον δεν υπάρχουν θερμίδες σε αυτές.

Τι σας προσφέρει η ενδιάμεση νηστεία

Διαφόρων ειδών διεργασίες συμβαίνουν στον οργανισμό, όταν δεν τρώμε για αρκετές ώρες, προκειμένου να συνεχίσει το σώμα μας να αναπτύσσεται. Έχει να κάνει με τις ορμόνες, τα γονίδια και άλλες σημαντικές κυτταρικές διεργασίες επιδιόρθωσης.

Όταν νηστεύετε, μειώνεται σημαντικά το επίπεδο σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, ενώ αυξάνεται εκείνο της αυξητικής ορμόνης. Πολλοί άνθρωποι εφαρμόζουν την ενδιάμεση νηστεία, για να χάσουν βάρος, καθώς είναι ένας πολύ απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσετε τις θερμίδες και να κάψετε λίπος.

Άλλοι το κάνουν για τα μεταβολικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία, δεδομένου ότι μπορεί να βελτιώσει διάφορους παράγοντες κινδύνου και δείκτες για την υγεία.

Έρευνα δείχνει επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά σοβαρών ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου-2, ο καρκίνος, η νόσος του Αλτσχάιμερ και άλλες.



Πηγή : authoritynutrition.com, iatropedia.gr


Απειλές για ένοπλο αγώνα! "Ρουβίκωνας" για το βίντεο με τα όπλα στα Εξάρχεια: "Είναι εικόνες από το μέλλον"!



Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής είχε μπει ένα βίντεο που έδειχνε αντιεξουσιαστές να κάνουν πορεία στα Εξάρχεια κρατώντας όπλα! Οι πληροφορίες από την αστυνομία ανέφεραν πως κάποια όπλα ήταν ψεύτικα, με τις αρχές να θεωρούν πως το εμπόριο ναρκωτικών μπορεί να φέρει... άσχημες εξελίξεις στην περιοχή.

Σήμερα, ωστόσο, η αναρχική ομάδα "Ρουβίκωνας" με ανακοίνωσή της παραδέχεται την παρουσία της στην συγκεκριμένη πορεία, ενώ καταλήγει με την εξής φράση: "ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ".

Στην ανακοίνωση ουσιαστικά επιβεβαιώνεται πως τα όπλα ήταν αληθινά, αφού συγκεκριμένα αναφέρεται πως "πέντε μέρες μετά δημοσιοποιείται βίντεο, που δείχνει δέκα συντρόφους της περιφρούρησης της πορείας οπλισμένους".

Επιπλέον, υπάρχει η παρακάτω παράγραφος: "Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αρχές θα επαναλάβουν την συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία επιχειρώντας να οδηγήσουν κάποιους από μας στη φυλακή ή να μας πάνε όλους κατηγορούμενους ως «εγκληματική οργάνωση». Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι το εξής: Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της. Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον"!

Γίνεται, τέλος, αναφορά και στην συμβολική κατάληψη που έκαναν μέλη της συγκεκριμένης ομάδας στην είσοδο του Χίλτον την περασμένη Τετάρτη, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Όσον αφορά στις αστυνομικές αρχές, οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως στην ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν με προσοχή το κείμενο, το θεωρούν απολύτως γνήσιο και πλέον οι έρευνες για την αναζήτηση των οπλοφόρων τίθενται σε διαφορετική βάση, εφόσον η ίδια η ομάδα "Ρουβίκωνας" υποστηρίζει πως πρόκειται για μέλη της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της ομάδας "Ρουβίκωνα" για την ένοπλη περιφρούρηση της διαδήλωσης της 5ης Μαρτίου:

"Το Σάββατο 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή στην περιοχή των Εξαρχείων. Χίλιοι περίπου αγωνιστές διαδήλωσαν στους δρόμους των Εξαρχείων, ως ελάχιστη απάντηση στη δολοφονική επίθεση μελών της μαφίας σε τρία μέλη του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ στις 26 Φλεβάρη.

Πέντε μέρες μετά δημοσιοποιείται βίντεο, που δείχνει δέκα συντρόφους της περιφρούρησης της πορείας οπλισμένους. Οι λόγοι της κίνησης αυτής (δηλαδή της κατοχής και της εμφάνισης του οπλισμού), εξηγούνται με μακροσκελές κείμενο των διοργανωτών που συνοδεύει το βίντεο. Την Κυριακή και τη Δευτέρα 13 και 14 Μαρτίου αντίστοιχα, το εν λόγω βίντεο εμφανίζεται σε όλα τα ιντερνετικά blogs και τα δελτία ειδήσεων. Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του mega τη Δευτέρα, όπως και στο σάιτ του ΒΗΜΑΤΟΣ την Τρίτη (με αρθρογράφο τον γνωστό Β. Λαμπρόπουλο), «φωτογραφίζεται» η συλλογικότητά μας ως το ένοπλο κομμάτι της διαδήλωσης.

Προφανώς, η στενή σχέση του κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ με τον Ρουβίκωνα, όπως και το γεγονός ότι ο ένας σύντροφος που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση ανήκει και στη συλλογικότητά μας, οδήγησε στον συγκεκριμένο συνειρμό. Η σκοπιμότητα βέβαια του συνειρμού, που εν συνεχεία εκπορεύτηκε ως είδηση δια μέσου των δύο πλέον γνωστών αστυνομικών ρεπόρτερ, που είναι σε απευθείας σύνδεση με τα επιτελεία της ΓΑΔΑ, είναι πολύ συγκεκριμένη. Να δείξει καταρχήν, ότι η αστυνομία γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και δεν ποιεί την νήσσαν έχοντας ρίξει λευκή πετσέτα στο ερευνητικό στάδιο, να δημιουργήσει κλίμα πίεσης και φόβου στους διοργανωτές ,και εν τέλει, να προετοιμάσει το έδαφος για κατασταλτικές κινήσεις, που ενδεχομένως δρομολογεί για τη συλλογικότητά μας. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός, από τότε που μετά από μια ένοπλη παρέμβαση συντρόφων στις 22 Μάρτη του 2014 (πάλι ενάντια στις μαφίες), τρία μέλη του Ρουβίκωνα οδηγήθηκαν στον ανακριτή κατηγορούμενοι μετά από… ανώνυμο τηλεφώνημα στη ΓΑΔΑ. Μια δικογραφία η οποία βέβαια κατέληξε στον κάδο των αχρήστων από τις ίδιες τις ανακριτικές αρχές.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αρχές θα επαναλάβουν την συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία επιχειρώντας να οδηγήσουν κάποιους από μας στη φυλακή ή να μας πάνε όλους κατηγορούμενους ως «εγκληματική οργάνωση». Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι το εξής: Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της.Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον.

Όσο μας αφορά, το πολιτικό πρόταγμα που μας έρχεται στο νου στην τωρινή κατάσταση της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης των από τα κάτω, είναι αυτό που φωνάζαμε μέσα στο (υποτιθέμενα απροσπέλαστο από τις δυνάμεις της αστυνομίας) ξενοδοχείο Χίλτον:

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ.

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας".


Πηγή : newsit.gr



Έβλεπαν τηλεόραση επί 92 ώρες και μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες

Πηγή: REUTERS / JONATHAN ERNST



Πέντε νεαροί έσπασαν παγκόσμιο ρεκόρ, παρακολουθώντας χωρίς διακοπή τηλεόραση για 92 ώρες, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές του ιδιότυπου αυτού «μαραθωνίου» επί του καναπέ, που πραγματοποιήθηκε σε εμπορική έκθεση στη Βιέννη.

«Στο τέλος δυσκολεύτηκαν πραγματικά» παραδέχθηκε ο Μόριτς Άρνολντ, οργανωτής της εκδήλωσης.

Το ρεκόρ καταγράφθηκε στο βιβλίο Γκίνες, όπως τονίζεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι πέντε τηλεθεατές ηλικίας 19 έως 24 ετών, επελέγησαν μεταξύ 400 υποψηφίων. Δεν είχαν δικαίωμα να διακόψουν την αναμέτρηση παρά για μόλις 5 λεπτά ανά ώρα, διάστημα το οποίο αξιοποιούσαν κατά κύριο λόγο κάνοντας μπάνιο.

Για να παραμείνουν ξύπνιοι μπροστά από τη μικρή οθόνη, οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους ένα στατικό ποδήλατο, καφέδες και ενεργειακά ποτά.

Το προηγούμενο ρεκόρ που έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ήταν τον Δεκέμβριο του 2014, όταν μια ομάδα ατόμων στο Τορόντο του Καναδά, παρακολούθησε αδιάκοπα τηλεόραση επί 91 ωρες.


Πηγή: cnn.gr


«Χίλτον» χαρακτηρίζει τα Διαβατά ο Κουρουμπλής



«Η Ειδομένη είναι η ντροπή των ευρωλιγούρηδων που καταγελούν την Ελλάδα» - Τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν για λαϊκισμό για την παρομοίωση της Ειδομένης με το Νταχάου

«Στα Διαβατά ο στρατός σε 12 μέρες έδωσε ένα Χίλτον, σε 12 μέρες εξασφάλισε αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης», δήλωσε σήμερα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στην Ειδομένη, ο υπουργός Εσωτερικών απέρριψε τις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση απουσιάζει από την περιοχή και τόνισε τα εξής: «Στην Ειδομένη υπάρχουν 300 αστυνομικοί στη βάρδια, υπάρχει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε 24ωρη βάση και από αύριο το Ιπποκράτειο θα κάνει μαντού. Η Ειδομένη είναι άτυπο κέντρο. Τις επικρίσεις να τις λέμε στη Ευρώπη. Η Ειδομένη είναι η ντροπή των ευρωλιγούρηδων που καταγελούν την Ελλάδα».

«Όταν κάποιος ρισκάρει τη ζωή του να περάσει στο Αιγαίο και βρίσκει κλειστά σύνορα σκοτώνεται η προσδοκία του στα κλειστά σύνορα. Το Νταχάου ήταν παρομοίωση, από τους περισσότερους ξέρω πολύ καλύτερα ελληνικά, να με καλέσουν και να πουν τι εννοούν που με κατηγορούν για λαϊκισμό», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε ό,τι αφορά για το θέμα Μουζάλα και την απαίτηση του Πάνου Καμμένου για την παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης, σχολίασε ότι «Καμμένος και Μουζάλας εργάζονται πολύ σκληρά για τη χώρα και είναι και οι δύο απαραίτητοι στην κυβέρνηση». Έκανε επίσης λόγο για σύστημα στην Ευρώπη που προσπαθεί να χρεώσει στην Αθήνα τις ευθύνες του προσφυγικού.



Πηγή : protothema.gr


Τα έκαναν γης μαδιάμ στη Λευκάδα - Βίντεο ντοκουμέντο



Δείτε τι έγινε την Κυριακή στη Λευκάδα όταν έφτασαν στο νησί οπαδοί του Παναθηναϊκού και πήγαν στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν οπαδοί του Ολυμπιακού.

Όπως αναφέρει το mylefkada.gr, οι οπαδοί ήρθαν σε συμπλοκή έξω από το ξενοδοχείο πετώντας πέτρες και σίδερα ακόμη και βόμβες μολότοφ στο ξενοδοχείο, προκαλώντας τεράστιες ζημιές, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί.

Από τη μανία τους δεν γλύτωσαν ούτε τα σταθμευμένα αυτοκίνητα αρκετά από τα οποία κατέστρεψαν με πέτρες.

Ακολουθεί το βίντεο ντοκουμέντο που τράβηξε με το κινητό του κάτοικος της Λευκάδας, στο οποίο φαίνεται ο φανατισμός αυτών των ατόμων, που έκαναν τόσο δρόμο μόνο και μόνο για να «πλακωθούν» στο ξύλο, πιστεύοντας έτσι ότι υποστηρίζουν την ομάδα τους και τον αθλητισμό.






Πηγή: pamesports.gr



Ποια συμφωνία με την Τουρκία; Η Αυστρία κάνει πάλι τα δικά της εκτός Ε.Ε.



Με την εφαρμογή της περίπλοκης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας να δείχνει αβέβαιη από το πρώτο κιόλας 24ωρο και με σχεδόν 50.000 πρόσφυγες να έχουν εγκλωβιστεί πλέον «επίσημα» στην ελληνική επικράτεια, η Αυστρία θέτει θέμα κλεισίματος και του διαδρόμου των Ανατολικών Βαλκανίων, καθώς όπως υποστηρίζει 1,1 εκατ. άνθρωποι θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τη Βουλγαρία για να φθάσουν μέσω αυτής στην κεντρική Ευρώπη.

Οι πρώτες ώρες έδειξαν το μέγεθος της πρόκλησης με εκατοντάδες πρόσφυγες να φθάνουν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία, τη στιγμή που πληθαίνουν τόσο οι αμφιβολίες για το κατά πόσον είναι εφικτή η εφαρμογή της συμφωνίας από διοικητικής άποψης, αλλά και οι αντιδράσεις σχετικά με τη νομική υπόσταση μαζικών επαναπροωθήσεων.

Περισσότεροι από 870 πρόσφυγες έφθασαν στην Ελλάδα (κυρίως σε Λέσβο, Σάμο και Χίο) την πρώτη ημέρα ισχύος της συμφωνίας, που στοχεύει ακριβώς στην ανακοπή των ροών, μπαίνοντας αυτόματα στην λίστα επαναπροωθήσεων προς την Τουρκία βάσει των όσων απορρέουν από τη συμφωνία που έκλεισε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες μετά το μαραθώνιο αλισβερίσι, το οποίο συνοδεύτηκε από πολιτικά και οικονομικά ανταλλάγματα προς την Αγκυρα.

Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος έως την 20ή Μαρτίου, και συνεπώς εγκλωβίζονται εξαιτίας των κλειστών βόρειων συνόρων, ανέρχεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις 48.141. Περισσότεροι από 12.000 είναι οι πρόσφυγες που παραμένουν στην Ειδομένη.

Οι πρόσφυγες στα νησιά μεταφέρονται την ίδια στιγμή σταδιακά στην ενδοχώρα, προκειμένου στα hot spots των νησιών να γίνονται οι διαδικασίες ταυτοποίησης όσων φθάνουν στο εξής.

Προτού επαναπροωθηθούν οι πρόσφυγες στην Τουρκία είναι απαραίτητη η λεπτομερής εξέταση κάθε αίτησης χορήγησης ασύλου. Η Αθήνα υπογραμμίζει ότι στην παρούσα φάση οι ελλείψεις σε προσωπικό στα νησιά -το οποίο θα προέλθει και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες- είναι μεγάλες και οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση των επαναπροωθήσεων είναι ακόμη άγνωστες. 

Απαιτείται προσωπικό 4000 ατόμων 

«Ενα τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί μόνο μέσα σε 24 ώρες» δήλωσε την Κυριακή δίνοντας το στίγμα της όλης κατάστασης ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, οι πρώτες επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία θα πρέπει να γίνουν στις 4 Απριλίου.

Για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου θα χρειαστούν συγκεκριμένα 400 διερμηνείς και 400 υπάλληλοι από άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ για τις ενστάσεις ενάντια στις σχεδιαζόμενες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία θα πρέπει να τεθούν στην διάθεση των ελληνικών αρχών επιπλέον 30 διερμηνείς και 30 δικαστές. Για τις επιχειρήσεις επαναπροώθησης σχεδιάζεται να αποσταλούν στην Ελλάδα 50 επιπλέον ειδικοί από την Frontex και 1.500 αστυνομικοί. Πρόκειται για συνολικό αριθμό προσωπικού γύρω στα 4.000 άτομα. 

Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα τόσο με αστυνομικούς όσο και με προσωπικό από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες (BAMF). Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται η Deutche Welle, η Γερμανία από κοινού με τη Γαλλία θα στείλουν συνολικά 400 αστυνομικούς και 200 ειδικούς σε θέματα ασύλου στα ελληνικά νησιά.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις εκτίμησε ότι για την χρηματοδότηση της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης ίσως χρειαστεί ένας ενιαίος ευρωπαϊκός φόρος.

Ο επίτροπος της ΕΕ Γκίντερ Εντινγκερ χαιρέτισε τη συμφωνία της Παρασκευής μεταξύ των «28» και του Αχμέτ Νταβούτογλου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, προειδοποίησε ωστόσο ότι υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν νέες δίοδοι προς την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα ο θαλάσσιος δρόμος από τη Λιβύη στην ιταλική Λαμπεντούζα.

Αυστρία: Σφραγίστε και τα Ανατολικά Βαλκάνια

Την ίδια ώρα, αφού «ηγήθηκε» των κινήσεων για το κλείσιμο της οδού των Δυτικών Βαλκανίων, η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ ζητά το κλείσιμο της διαδρομής των Ανατολικών Βαλκανίων, λέγοντας ότι υπάρχει «δυναμικό» 1,1 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι θα μπορούσαν τώρα να κατευθυνθούν προς τη Βουλγαρία για να φθάσουν μέσω αυτής στην Κεντρική Ευρώπη.

Αναφορικά με την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ στην Ειδομένη, η Μικλ-Λάιτνερ κατηγόρησε τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για «ανεύθυνη» συμπεριφορά υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να παραμείνουν στις «λάσπες», επειδή ίσως μετά ανοίξουν και πάλι τα σύνορα.

Η ίδια τόνισε την αποφασιστικότητά της να παραμείνει συνεπής στο γεγονός ότι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέξουν τη χώρα προορισμού τους και στο ό,τι είναι ασφαλείς και στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Βιέννη.

Η Μικλ-Λάιτνερ εξέφρασε σκεπτικισμό ως προς τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, λέγοντας ότι δεν λύνει το πρόβλημα και για τον λόγο αυτό πρέπει τώρα οι προσπάθειες να επικεντρωθούν στα Ανατολικά Βαλκάνια, καθώς διαφαίνονται ήδη από αυξανόμενες περιπτώσεις και δραστηριότητες διακινητών κινήσεις παράκαμψης προς τη Βουλγαρία, όπου, κατά την άποψή της, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας νέος διάδρομος μαζικής μετανάστευσης.

Για τον λόγο αυτόν έχει δώσει εντολή στον γενικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας στο υπουργείο της, για ανάλογες προετοιμασίες, ενώ η ίδια είχε επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα τη Βουλγαρία μαζί με τον προερχόμενο από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, αυστριακό υπουργό Αμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, ο οποίος έρχεται στις 6 Απριλίου για επίσκεψη στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του, Πάνου Καμμένου, και στην συνέχεια θα μεταβεί στα Σκόπια.


Πηγή : tanea.gr