Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Απειλές για ένοπλο αγώνα! "Ρουβίκωνας" για το βίντεο με τα όπλα στα Εξάρχεια: "Είναι εικόνες από το μέλλον"!Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής είχε μπει ένα βίντεο που έδειχνε αντιεξουσιαστές να κάνουν πορεία στα Εξάρχεια κρατώντας όπλα! Οι πληροφορίες από την αστυνομία ανέφεραν πως κάποια όπλα ήταν ψεύτικα, με τις αρχές να θεωρούν πως το εμπόριο ναρκωτικών μπορεί να φέρει... άσχημες εξελίξεις στην περιοχή.

Σήμερα, ωστόσο, η αναρχική ομάδα "Ρουβίκωνας" με ανακοίνωσή της παραδέχεται την παρουσία της στην συγκεκριμένη πορεία, ενώ καταλήγει με την εξής φράση: "ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ".

Στην ανακοίνωση ουσιαστικά επιβεβαιώνεται πως τα όπλα ήταν αληθινά, αφού συγκεκριμένα αναφέρεται πως "πέντε μέρες μετά δημοσιοποιείται βίντεο, που δείχνει δέκα συντρόφους της περιφρούρησης της πορείας οπλισμένους".

Επιπλέον, υπάρχει η παρακάτω παράγραφος: "Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αρχές θα επαναλάβουν την συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία επιχειρώντας να οδηγήσουν κάποιους από μας στη φυλακή ή να μας πάνε όλους κατηγορούμενους ως «εγκληματική οργάνωση». Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι το εξής: Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της. Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον"!

Γίνεται, τέλος, αναφορά και στην συμβολική κατάληψη που έκαναν μέλη της συγκεκριμένης ομάδας στην είσοδο του Χίλτον την περασμένη Τετάρτη, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Όσον αφορά στις αστυνομικές αρχές, οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως στην ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν με προσοχή το κείμενο, το θεωρούν απολύτως γνήσιο και πλέον οι έρευνες για την αναζήτηση των οπλοφόρων τίθενται σε διαφορετική βάση, εφόσον η ίδια η ομάδα "Ρουβίκωνας" υποστηρίζει πως πρόκειται για μέλη της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της ομάδας "Ρουβίκωνα" για την ένοπλη περιφρούρηση της διαδήλωσης της 5ης Μαρτίου:

"Το Σάββατο 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή στην περιοχή των Εξαρχείων. Χίλιοι περίπου αγωνιστές διαδήλωσαν στους δρόμους των Εξαρχείων, ως ελάχιστη απάντηση στη δολοφονική επίθεση μελών της μαφίας σε τρία μέλη του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ στις 26 Φλεβάρη.

Πέντε μέρες μετά δημοσιοποιείται βίντεο, που δείχνει δέκα συντρόφους της περιφρούρησης της πορείας οπλισμένους. Οι λόγοι της κίνησης αυτής (δηλαδή της κατοχής και της εμφάνισης του οπλισμού), εξηγούνται με μακροσκελές κείμενο των διοργανωτών που συνοδεύει το βίντεο. Την Κυριακή και τη Δευτέρα 13 και 14 Μαρτίου αντίστοιχα, το εν λόγω βίντεο εμφανίζεται σε όλα τα ιντερνετικά blogs και τα δελτία ειδήσεων. Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του mega τη Δευτέρα, όπως και στο σάιτ του ΒΗΜΑΤΟΣ την Τρίτη (με αρθρογράφο τον γνωστό Β. Λαμπρόπουλο), «φωτογραφίζεται» η συλλογικότητά μας ως το ένοπλο κομμάτι της διαδήλωσης.

Προφανώς, η στενή σχέση του κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ με τον Ρουβίκωνα, όπως και το γεγονός ότι ο ένας σύντροφος που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση ανήκει και στη συλλογικότητά μας, οδήγησε στον συγκεκριμένο συνειρμό. Η σκοπιμότητα βέβαια του συνειρμού, που εν συνεχεία εκπορεύτηκε ως είδηση δια μέσου των δύο πλέον γνωστών αστυνομικών ρεπόρτερ, που είναι σε απευθείας σύνδεση με τα επιτελεία της ΓΑΔΑ, είναι πολύ συγκεκριμένη. Να δείξει καταρχήν, ότι η αστυνομία γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και δεν ποιεί την νήσσαν έχοντας ρίξει λευκή πετσέτα στο ερευνητικό στάδιο, να δημιουργήσει κλίμα πίεσης και φόβου στους διοργανωτές ,και εν τέλει, να προετοιμάσει το έδαφος για κατασταλτικές κινήσεις, που ενδεχομένως δρομολογεί για τη συλλογικότητά μας. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός, από τότε που μετά από μια ένοπλη παρέμβαση συντρόφων στις 22 Μάρτη του 2014 (πάλι ενάντια στις μαφίες), τρία μέλη του Ρουβίκωνα οδηγήθηκαν στον ανακριτή κατηγορούμενοι μετά από… ανώνυμο τηλεφώνημα στη ΓΑΔΑ. Μια δικογραφία η οποία βέβαια κατέληξε στον κάδο των αχρήστων από τις ίδιες τις ανακριτικές αρχές.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αρχές θα επαναλάβουν την συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία επιχειρώντας να οδηγήσουν κάποιους από μας στη φυλακή ή να μας πάνε όλους κατηγορούμενους ως «εγκληματική οργάνωση». Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι το εξής: Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της.Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον.

Όσο μας αφορά, το πολιτικό πρόταγμα που μας έρχεται στο νου στην τωρινή κατάσταση της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης των από τα κάτω, είναι αυτό που φωνάζαμε μέσα στο (υποτιθέμενα απροσπέλαστο από τις δυνάμεις της αστυνομίας) ξενοδοχείο Χίλτον:

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ.

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας".


Πηγή : newsit.grΑντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου