Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ο ΧΑΤΣΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ!




Την ιστορία του Χάτσικο, την ξέρουμε όλοι πάνω κάτω: Περίμενε κάθε μέρα το αφεντικό του, τον καθηγητή κύριο Ουένο, στο σταθμό του τρένου να επιστρέψει από τη δουλειά στο Πανεπιστήμιο. Μια μέρα όμως ο κύριος Ουένο, πέθανε αιφνιδίως στη δουλειά και δεν γύρισε ποτέ. Ο Χάτσικο, συνέχισε να τον περιμένει κάθε μέρα στο σταθμό επί δέκα ολόκληρα χρόνια, μέχρι που πέθανε και αυτός το 1935, και έγινε παγκόσμιο σύμβολο αφοσίωσης και αγάπης του Σκύλου προς τον Άνθρωπο.



Για να τιμήσουν την 80στη επέτειο από το θάνατό του, οι άνθρωποι από το Πανεπιστήμιο του Τόκυο θα στήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο ένα άγαλμα του Χάτσικο και του αφεντικού του, έτσι ώστε να ξανασμίξουν με τη μορφή αυτή, αφού δεν τα κατάφεραν εν ζωή.


Πηγή : kynology.gr


7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος


Το κ. Παυλόπουλο ψήφισαν συνολικά 233 βουλευτές. Ο κύριος Αλιβιζάτος συγκέντρωσε 30 ψήφους ενώ «Παρών» δήλωσαν 32 βουλευτές.

Νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη ο Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Το κ. Παυλόπουλο ψήφισαν συνολικά 233 βουλευτές. Ο κύριος Αλιβιζάτος συγκέντρωσε 30 ψήφους ενώ «Παρών» δήλωσαν 32 βουλευτές.

Από την διαδικασία απουσίαζαν 5 βουλευτές.

Πηγή: skai.gr


Έστησε τον θάνατο του εξαπατώντας αστυνομία και δικαιοσύνη μέρος 2ο και συγκλονιστικότερο. (Νέα στοιχεία)




Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Νομίζαμε ότι θα είχαμε δει και τα είχαμε ακούσει όλα αλλά η συμπεριφορά  Έλληνα κακοποιού μας ξεπερνάει όλους.

Είχα κάνει ένα ρεπορτάζ και έγραψα ένα άρθρο με τίτλο " Σκηνοθέτησε τον θάνατο του για να γλιτώσει από ποινές από απόπειρα ανθρωποκτονιών και εκβιασμούς και 3 χρόνια με πλαστά χαρτιά" http://newsotherwise.blogspot.gr/2015/02/3.html.

Το ρεπορτάζ όπως ανέφερα  στο τέλος του προηγούμενου άρθρου μου συνεχίστηκε και τελικά αυτά που είχα μάθει και ανέφερα πρωτίστως δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που μου αποκαλύφθηκαν μόλις εχθές

Σκεφτείτε ότι το περιστατικό έχει γίνει θέμα συζήτησης στον 4ο όροφο της εισαγγελίας εφετών και μάλλον σε όλο το κτίριο.

Τελικά τα πράγματα ήταν χειρότερα από ότι νομίζαμε και δείχνουν το θράσος που έχουν οι κακοποιοί οι οποίοι εξαπατούν εύκολα αστυνομία και δικαιοσύνη και αποδεικνύουν το θράσος τους με τις πράξεις τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ο εν λόγω κακοποιός  κατάφερε να αφήσει άφωνους τα θύματα του, την αστυνομία και την εισαγγελία  όχι μόνο με τα προγενέστερα εγκλήματα του αλλά με τον τρόπο που βρήκε για να εξαφανιστεί και να αποφύγει σωρεία αδικημάτων για τα οποία ήταν κατηγορούμενος.

Εκτός το ότι παραβίασε εύκολα τους περιοριστικούς όρους όπως η παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του στην Καλλιθέα 1η και 16η κάθε μήνα καθώς και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα κυκλοφορούσε για τρία χρόνια στην Γερμανία όχι με πλαστά χαρτιά όπως νομίζαμε στο πρώτο άρθρο αλλά με τα πραγματικά του στοιχεία έχοντας το δίπλωμα οδήγησης του σε ισχύει.

Με πλήρες ρεπορτάζ κατευθείαν από τις δικαστικές και αστυνομικές πηγές η ιστορία έχει ως εξής και σας επαναλαμβάνω δεν είναι σενάριο ταινίας ενώ θα μπορούσε να γίνει με μεγάλη επιτυχία αλλά η ωμή πραγματικότητα και μερικές λεπτομέρειες  περιληπτικά θα σας δώσουμε σήμερα για μάθετε τον λόγο που έχουμε μείνει άφωνοι όλοι όσοι μάθαμε λεπτομέρειες .

Μέρος Α΄

Τον Μάρτιο του 2012 ο κακοποιός πήγε στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του στο οποίο έδινε και το παρών και έβγαλε νέα ταυτότητα δηλώνοντας απώλεια της παλιάς του, παράλληλα 7 ημέρες μετά κάποιος ¨δικηγόρος" ερευνάτε ο ρόλος του όπως πληροφορηθήκαμε , ενημέρωσε την ασφάλεια ότι ο κακοποιός πέθανε και θα πρέπει να σταματήσουν τα περιοριστικά μέτρα σε βάρος του, έστειλε μάλιστα την ληξιαρχική πράξη θανάτου με fax στην ασφάλεια.

Η αστυνομία έκανε έρευνα βάση της ληξιαρχικής πράξης που έστειλε με fax ο «δικηγόρος» η οποία ήταν νόμιμα δηλωθείσα  όχι όμως στον δήμο Καλλιθέας όπου ήταν δημότης αλλά στον δήμο Αθηναίων από γυναίκα μάρτυρα υπαρκτό πρόσωπο το οποίο αγνοείται μέχρι στιγμής παρά τις έρευνες τις ασφάλειας Καλλιθέας κατόπιν εντολής της εισαγγελίας εφετών.

Υπήρχε λοιπόν μάρτυρας γυναίκα που δήλωσε το θάνατο του κακοποιού με πιστοποιητικό γιατρού παρακαλώ με σφραγίδα και υπογραφή του γιατρού η οποία είχε και το γνήσιο υπογραφής θεωρημένο από το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και υπογραφή υπαστυνόμου στο γνήσιο.

Δόθηκε μάλιστα και άδεια ταφής από τον Δήμο Αθηναίων για την ταφή του αποθανόντα και για πού όμως για την  Ξάνθη σε ένα χωριό και μέρος (το όνομα του οποίου γνωρίζουμε) που δεν έχει νεκροταφείο για χριστιανούς έχει μόνο για μουσουλμάνους!

Όλα αυτά τα περίεργα και τα βολικά με πολλά ερωτηματικά και η συνέχεια είναι ποιο ενδιαφέρουσα.


Μέρος Β΄

Τρία χρόνια μετά εμφανίζεται τέλος 2014 αρχές 2015 στο ελληνικό προξενείο της Φρανκφούρτης ένας πολίτης ο οποίος διαμένει στην Γερμανία τα τελευταία χρόνια και ζητάει να βγάλει διαβατήριο διότι έχει απολέσει την ταυτότητα του, μάλιστα έχει προσκομίσει βεβαίωση από αστυνομικό τμήμα της Γερμανία για την απώλεια της, την οποία είχε δηλώσει δύο ημέρες πριν και προσκόμισε μόνο το ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης του και μια βεβαίωση χωρίς αριθμό της δήθεν χαμένης ταυτότητας γιατί δεν την θυμόταν όπως δήλωσε.

Το προξενείο τον πληκτρολόγησε στον υπολογιστή του και τον βρήκε αποθανόντα, ο πολίτης δήλωσε έκπληξη και είπε ότι είναι ζωντανός και μάλιστα του φαίνεται περίεργο ότι κάποιος τον δήλωσε νεκρό στην Ελλάδα και απαίτησε με θράσος κάνοντας μια δήλωση ότι είναι ζωντανός να διορθωθεί το λάθος στο ληξιαρχείο στην Ελλάδα από νεκρός ζωντανός ώστε να μπορέσει να βγάλει διαβατήριο.

Μόλις το προξενείο έστειλε την αίτηση και το δίπλωμα οδήγησης του στην Ελλάδα και στον δήμο για να πάρει πληροφορίες για τον θάνατο του αναστηθέντα Λάζαρου τότε ήρθαν χαρτιά που πιστοποιούσαν τον θάνατο του και μάλιστα με πιστοποιητικά με σφραγίδες και υπογραφές, γιατρού, αστυνομικού, δημοτικών υπαλλήλων και δικηγόρου.

Και ο εμφανισθείς νεκρός ποιος ήταν;
Ποιος άλλος ο κακοποιός που είχε εξαφανιστεί δηλώνοντας ότι είναι νεκρός από το 2012 παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας του στο τμήμα καθώς και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Είχε λοιπόν το θράσος ένας φυγόδικος για εκβιασμούς και απόπειρες ανθρωποκτονίας να εξαφανιστεί πλαστογραφώντας μαζί με τους συνεργούς του χαρτιά που να δηλώνουν τον θάνατο του και να εμφανιστεί μετά από 3 χρόνια με τα πραγματικά του στοιχεία σε ένα προξενείο στο εξωτερικό να ζητήσει να του βγει διαβατήριο δήθεν λόγω απώλειας της ταυτότητας του, αδιαφορώντας για το τι έχει δημιουργήσει και τι αντιμετωπίζει στην Ελλάδα.

Μετά από αυτή την αποκάλυψη ενεργοποιήθηκε ταχύτατα η εισαγγελία εφετών και ζήτησε πλήρη έρευνα για το ποιος είναι ο κακοποιός τι εγκλήματα έχει κάνει και τον έκαναν να σκηνοθετήσει τον θάνατο του και το κυριότερο τι συμβαίνει με τον δήθεν θάνατο του, ποιοι οι συνεργοί του κτλπ.

Τις προγενέστερες πράξεις του τις γνωρίζουμε απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς, έχει καταδίκες παλαιότερες για πλαστογραφία, απάτη και εκβίαση και εκκρεμούν για τον ίδιο δίκες για κακουργήματα.

Για τον δήθεν θάνατο του έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής ότι :

1. Το πιστοποιητικό θανάτου ήταν πλαστό.
2. Η σφραγίδα του γιατρού ήταν πλαστή και κατασκευασμένη
3. Η σφραγίδα της αστυνομίας που πιστοποιούσε το γνήσιο της υπογραφής του γιατρού ήταν πλαστή και κατασκευασμένη.
4. Ο γιατρός ήταν ανύπαρκτος και τα στοιχεία του επάνω στην πλαστή σφραγίδα, νούμερο ιατρικού συλλόγου, τηλέφωνο και ΑΦΜ ήταν ψεύτικα.
5. Η διεύθυνση του ιατρείου του γιατρού ήταν υπαρκτή μόνο που εκεί υπήρχε ιατρείο με γυναίκα γιατρό η οποία είχε το επώνυμο του ψεύτικου γιατρού και δεν είχε καμία σχέση μαζί του και η οποία κλήθηκε μετά από εντολή της εισαγγελίας εφετών στην ασφάλεια και κατέθεσε.
6. Ο υπαστυνόμος που έχει υπογράψει για το γνήσιο της υπογραφής του γιατρού στο πιστοποιητικό θανάτου δεν υπηρετούσε ποτέ στο τμήμα Καλλιθέας και μάλλον πρόκειται για ανύπαρκτο αστυνομικό όπως ο γιατρός.
7. Ακόμα δεν έχει βγει άκρη ποιος ήταν ο δικηγόρος που μίλησε τηλεφωνικά με την ασφάλεια και ενημέρωσε για τον θάνατο του κακοποιού στέλνοντας τους το πιστοποιητικό θανάτου με fax!!!!
8. Το μόνο υπαρκτό πρόσωπο ήταν η μάρτυρας που δήλωσε τον θάνατο του και παράδωσε πιστοποιητικά και ταυτότητα  στον δήμο Αθηναίων από όπου πήρε άδεια ταφής η οποία αγνοείται και δεν έχει βρεθεί ακόμα.
9. Ερευνάτε ο ρόλος της γυναίκας του κακοποιού η οποία θεωρείται συνεργός και είναι όπως αποδεικνύεται διότι ζήτησε από το πρωτοδικείο αποποίηση κληρονομίας καταθέτοντας το πλαστό πιστοποιητικό θανάτου του άντρα της στο πρωτοδικείο 3 μήνες μετά τον δήθεν θάνατο του και έλεγε ψέματα μέχρι σήμερα σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους ότι ο άντρας της την είχε παρατήσει και ζούσε στον Καναδά αποκρύπτοντας τον δήθεν θάνατο του.
10. Έγγραφο από την περιοχή της Ξάνθης όπου βγήκε η άδεια ταφής από τον δήμο Αθηναίων απαντάει ότι δεν έχει γίνει ταφή κανενός με το όνομα του κακοποιού γιατί δεν υπάρχουν χριστιανικά νεκροταφεία στην περιοχή για να μπορέσει να γίνει η ταφή και δεν έχει πέσει στην αντίληψη κανενός τέτοια ταφή.

Οι συνεργοί σε μια τέτοια απάτη θα είναι αρκετοί και μάλιστα όλοι τους είναι επικίνδυνοι αφού μπορούν και κατασκευάζουν τέτοιες ιστορίες με τόση ευκολία το χειρότερο όμως είναι ότι η απάτη αυτή έπιασε και εξαπάτησε την αστυνομία πρώτα που δεν έκανε τον έλεγχο όπως πρέπει και μετά την δικαιοσύνη.

Τα ερωτήματα για την εισαγγελία εφετών είναι πολλά και αφού ειδοποίησαν τα θύματα του όπως όφειλαν γιατί πρόκειται για πολύ επικίνδυνο κακοποιό έχουν διατάξει πλήρη έρευνα για το πώς κατάφερε και έφυγε.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ένας κακοποιός με περιοριστικούς όρους όπως η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η παρουσία του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα με ένα πιστοποιητικό θανάτου μπορεί να φύγει στο εξωτερικό με το όνομα του και εάν δεν αποκαλυφθεί μόνος του με θράσος όπως ο εν λόγω κακοποιός θα μπορεί να ζει με το όνομα του σε όποιο κράτος του εξωτερικού θέλει χωρίς να τον ψάχνει κανένας.

Ένας κακοποιός επικίνδυνος βάση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει αντί να προφυλακιστεί έως την δίκη του, με περιοριστικούς όρους μπορεί εύκολα να την κοπανήσει βάζοντας έναν που δηλώνει δικηγόρος από το τηλέφωνο να στείλει ένα πιστοποιητικό θανάτου με fax στην ασφάλεια και να σταματήσουν οι περιοριστικοί όροι αμέσως, χωρίς να γίνει έλεγχος από τις  αρχές του πιστοποιητικού που έχουν στα χέρια τους.

Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει βγει μετά την αποκάλυψη της απάτης του κακοποιού που ξεφτίλισε αστυνομία και δικαιοσύνη ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και έτσι όπως έκανε για τρία χρόνια μπορεί και τώρα ο κακοποιός να πηγαίνει από χώρα σε χώρα χωρίς να τον ενοχλεί κανένας με το όνομα του.

Σίγουρα οι ευθύνες είναι πολλές και για πολλούς και η δικαιοσύνη θα αποδώσει σε όσους είναι εμπλεκόμενοι την τιμωρία που τους αξίζει.
Και σίγουρα τώρα που κινητοποιήθηκε η δικαιοσύνη θα βρεθεί κάποια στιγμή ο κακοποιός εάν και εφόσον δεν καθυστερήσουν και άλλο το ένταλμα σύλληψης και θα δικαστεί και για τα παλιά εγκλήματα του και για την απάτη της σκηνοθεσία του θανάτου με όλη την αυστηρότητα που ερμόζει σε τέτοιου είδους εγκληματίες.

Ευχόμαστε αυτό να είναι ένα πολύ καλό μάθημα για την αστυνομία και την δικαιοσύνη ώστε να μην ευκολόπιστη σε δικαιολογίες κακοποιών τέτοιας εμβέλειας γιατί ξέροντας τις αδυναμίες των αρχών εξαφανίζονται όποτε και όταν θέλουν εξαπατώντας εύκολα και αδιαφορώντας για τις συνέπειες.




Καταγγελίες για εμπόριο οργάνων από τζιχαντιστές



Ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος ότι πουλά τα όργανα των ομήρων του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις τρομοκρατικές του δραστηριότητες.

Κάλεσε, μάλιστα, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να ερευνήσουν την υπόθεση.
«Έχουμε τις σορούς. Ελάτε να τις εξετάσετε» είπε ο Μοχάμεντ Αλχακίμ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Associated Press. «Είναι ξεκάθαρο ότι λείπουν κάποια όργανα» δήλωσε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι έχουν βρει αρκετά πτώματα σε ρηχούς τάφους τις τελευταίες εβδομάδες, λέγοντας ότι από τις σορούς λείπουν τα νεφρά και άλλα όργανα.
Κατήγγειλε ότι τουλάχιστον 12 γιατροί φέρεται να έχουν εκτελεστεί επειδή αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στην αφαίρεση οργάνων.


Πηγή : news.in.gr


Η "βόμβα" Μητσοτάκη επισημοποιήθηκε! "Για αυτούς τους τρεις λόγους δεν θα ψηφίσω τον Προκόπη Παυλόπουλο! Δεν θα παρευρεθώ καν!"


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ρίξει τις... "προειδοποιητικές βολές" νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όταν άφησε "ορθάνοιχτο" το ενδεχόμενο να πάει κόντρα στην κομματική γραμμή και να μην ψηφίσει υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου στην αποψινή (19:30), πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όταν ο πρώην υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου τόνισε χαρακτηριστικά: "Προσωπικά δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Εύχομαι να αποδειχθεί ένας καλός Πρόεδρος και η θητεία του στο Προεδρικό Μέγαρο να διαψεύσει τις επιφυλάξεις μου", μία φράση που προκάλεσε και ρήξη με τον Νικήτα Κακλαμάνη!

"Δεν ψηφίζω για τρεις λόγους"

Για την απόφασή του μην παρευρεθεί στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο. Πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση.

Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρείς λόγους: Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα.
 
Πίστευα πάντα ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν καλύτερο να μην είναι πολιτικό πρόσωπο. Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει μια σπουδαία Ελληνίδα ή έναν σπουδαίο Έλληνα από την κοινωνία των πολιτών για να σηματοδοτήσει πράγματι την ελπίδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην Πατρίδα μας.

Είναι δεδομένο ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα τον συγχαρώ, ελπίζοντας να διαψεύσει τις όποιες αμφιβολίες μου. Εύχομαι πραγματικά να είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος. 


Πηγή : newsit.gr



Στη φυλακή παραμένουν Β. Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας




Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης το αίτημα του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής που του είχε επιβληθεί, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, παρά την περί του αντιθέτου πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα.

Ο τέως δήμαρχος ζητούσε να αποφυλακιστεί μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί της αιτήσεως αναίρεσης που υπέβαλε κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου, που τον καταδίκασε τον περασμένο Ιούλιο σε 12ετή κάθειρξη. Εκτός από την προσφυγή του στον Άρειο Πάγο, η τύχη της οποίας θα κριθεί τους επόμενους μήνες κι εφόσον ευδοκιμήσει η υπόθεση της υπεξαίρεσης θα εξεταστεί εκ νέου από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο Β. Παπαγεωργόπουλος, επικαλείτο τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του, ύστερα από τις συνεχείς αγγειοπλαστικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο, ο εγκλεισμός του (συμπληρώνει 24 μήνες στις φυλακές Διαβατών) επέδρασε δραματικά στην κατάσταση της υγείας του. Χαρακτήρισε δε «απαράδεκτες» και «απάνθρωπες» τις συνθήκες κράτησης, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά την αθωότητά του, ενώ έκανε λόγο για «σπίλωση» του ονόματός του και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο.

Την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του, επιβεβαίωσε, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ και επί σειρά ετών θεράπων γιατρός του, Αστέριος Δεληγιάννης, εστιάζοντας στην παράμετρο του εγκλεισμού του τέως δημάρχου, που, όπως είπε, υπό τις παρούσες συνθήκες, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του. Προς αυτήν την κατεύθυνση κατέτεινε, εξάλλου, πόρισμα που συνέταξαν τρεις καρδιολόγοι, το περιεχόμενο του οποίου προσκομίστηκε στο δικαστήριο.

Την ίδια τύχη, πλην όμως η απόφαση ήταν ομόφωνη, είχε ανάλογο αίτημα που υπέβαλε -ενόψει και της απόφασης του Αρείου Πάγου επί της αιτήσεως αναίρεσης- στο ίδιο δικαστήριο, ο συγκρατούμενος του Β. Παπαγεωργόπουλου, τέως γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, επικαλούμενος κι αυτός σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Αφού έκανε αναλυτική αναφορά στο βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του, τόνισε ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή. «Παίρνω δέκα χάπια την ημέρα, εβδομήντα την εβδομάδα (…) Ο δήμαρχος μού λέει ότι θα πάω από πνευμονικό οίδημα έτσι όπως βήχω» τόνισε. Τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε καρδιολόγος. Ο εισαγγελέας της έδρας στην περίπτωση αυτήν εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης.

Να σημειωθεί ότι δύο από τα μέλη του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους και η προεδρεύουσα, αντικαταστάθηκαν πριν την εξέταση των δύο συγκεκριμένων υποθέσεων, έπειτα από δικό τους αίτημα, επειδή συμμετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση της υπεξαίρεσης σε δεύτερο βαθμό.


Πηγή : ethnos.gr


«Κούρεμα» έως 50% για παλιά χρέη στο Δημόσιο, μεγάλη μειώση προσαυξήσεων



Γενναία κίνητρα δίνει η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε 100 δόσεις, που προετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Προβλέπει δυνατότητα για «κούρεμα» στο μισό χρέους που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο έως 31/12/2013, εφόσον εξοφληθεί εφάπαξ, ενώ εάν η πρώτη δόση υπερβαίνει τα 200 ευρώ, κουρεύεται η οφειλή στο ισόποσο της πρώτης δόσης.

Ακόμη προβλέπει μεγάλη μείωση των προσαυξήσεων και κατάργηση περιορισμών για ένταξη στη ρύθμιση. Στόχος η ανακούφιση των πάνω από 3,5 εκατ. οφειλετών, αλλά και η άμεση ενίσχυση των δημοσίων εσόδων είπε η Νάντια Βαλαβάνη, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση.

Είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα να «κουρευτούν» όχι μόνο προσαυξήσεις αλλά και κεφάλαιο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ως 31.12.2013 δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης κατά 50% σε όλο το ποσό της οφειλής εξαιρουμένων οφειλών που αφορούν ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, εφόσον το χρέος εξοφληθεί εφάπαξ.

Δυνατότητα κουρέματος, δίνεται και στην περίπτωση που η πρώτη δόση είναι μεγαλύτερη των 200 ευρώ που είναι το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης που προβλέπει η ρύθμιση. Στην περίπτωση αυτή η οφειλή κόβεται στο ισόποσο της πρώτης δόσης.

«Δώστε ότι μπορείτε από 200 ευρώ και πάνω για μια φορά» είπε η υπουργός για όσους θέλουν να επωφεληθούν από το πολύ ευνοϊκό αυτό κίνητρο για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως 31.12.2014 όλοι οι οφειλέτες θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Στις περιπτώσεις που τα χρέη οφείλονται σε πολλές ΔΟΥ το ελάχιστο ποσό είναι 10 ευρώ ενώ αν είναι συγκεντρωμένα σε μία ΔΟΥ το ελάχιστο ποσό είναι 20 ευρώ.

Για τους οφειλέτες αυτούς παραμένει σε ισχύ η πρόβλεψη της προηγούμενης ρύθμισης για διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων αν καταβάλουν το χρέος εφάπαξ. Για την εξόφλησή του σε 2 έως 5 δόσεις θα προβλέπεται διαγραφή του 90% των προσαυξήσεων. Μετά τις 5 δόσεις και ανά 10 δόσεις θα υπάρχει κλιμάκωση του ποσοστού της διαγραφής που θα καταλήγει στο 30%.

Αναλυτικά η κλίμακα με τις ανάλογες εκπτώσεις στις προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής είναι η εξής:

α) Εφάπαξ: απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.

β) Από 2 έως 5 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 90%.

γ) Από 6 έως και 10 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 80%.

δ) Από 11 έως και 20 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 75%.

ε) Από 21 έως και 30 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 70%.

στ) Από 31 έως και 40 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 65%.

ζ) Από 41 έως και 50 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 60%.

η) Από 51 έως και 60 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 55%.

θ) Από 61 έως και 70 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 50%.

ι) Από 71 έως και 80 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 45%.

ια) Από 81 έως και 90 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 40%.

ιβ) Από 91 έως και 100 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 30%.

Καλούμε όλους τους οφειλέτες να μπουν στη ρύθμιση με μια μικρή δόση, δήλωσε η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία τόνισε ότι στόχος είναι η άμεση ανακούφιση των περισσότερων από τους 3,5 εκατ. οφειλέτες και η αύξηση των δημοσίων εσόδων. Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ρύθμιση.

Παράλληλα, όπως διευκρίνισε, η ρύθμιση των 100 δόσεων για τα χρέη ως 31.12.2014 δεν θα προβλέπει ανώτατο ποσό οφειλής που στην προηγούμενη ρύθμιση ήταν 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ καταργείται επίσης το όριο οφειλής των 15.000 ευρώ κάτω από το οποίο μπορούσε ο οφειλέτης (στην προηγούμενη ρύθμιση) να πάρει το σύνολο των 100 δόσεων.

Ακόμη καταργείται το αυτόφωρο για χρέη έως 5.000 ευρώ που αφορά 3.640.000 φυσικά πρόσωπα.

Παραμένει για 30.000 φυσικά πρόσωπα και 17.000 νομικά πρόσωπα που έχουν υψηλότερες οφειλές.

Τα χρέη ως 5.000 ευρώ εντάσσονται άτοκα, χρέη πάνω από 5.000 ευρώ εντάσσονται με επιτόκιο 3%.

Επίσης προβλέπεται ότι για καθυστέρηση πληρωμής τριών δόσεων θα υπάρχει προσαύξηση επιτοκίου 0,25%.

Καταργείται η προϋπόθεση της προηγούμενης ρύθμισης να πρέπει να έχουν υποβληθεί όλες οι φορολογικές δηλώσεις για την ένταξη σε αυτήν.

Η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει στο τέλος Απριλίου για όσους θέλουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό του χρέους ενώ για τις 100 δόσεις λήγει στο τέλος Μαΐου.

Δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα χαρακτήρισε βόμβα ιδιωτικού χρέους προς το Δημόσιο που προέρχεται κυρίως από μεγάλους οφειλέτες και εταιρίες που δεν απέδωσαν τον ΦΠΑ.

Στα πέντε χρόνια του μνημονίου τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 46,6 δισ. ευρώ. Η μεγάλη εκτίναξη έγινε μεταξύ 2013 και 2014 όπου σημειώθηκε αύξηση 60%.

Το σύνολο των 76 δισ. ευρώ οφείλεται από 3.670.000 φυσικά πρόσωπα και 447.000 επιχειρήσεις. Τα 3.174.000 φυσικά πρόσωπα και οι 357.447 επιχειρήσεις χρωστούν ως 3.000 ευρώ.

Χρέη ως 5.000 οφείλονται από το 91% των φυσικών προσώπων και το 82% των επιχειρήσεων.

Συνολικά, 3,5 εκατ. οφειλέτες οφείλουν μόλις 1,6 δισ. ή το 2,2% του χρέους. Επίσης 3,7 εκατ. οφειλέτες με χρέος έως 5.000 ευρώ οφείλουν το 3% του συνολικού χρέους.

Έτσι τα 73,7 δισ. ευρώ οφείλονται από 400.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Πρόκειται δηλαδή για το 97% των χρεών.

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ οφείλουν 2.000 φυσικά πρόσωπα (17,1 δισ. ευρώ) και 4.000 επιχειρήσεις (43,3 δισ. ευρώ).

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τον νέο φόρο που θα αντικαταστήσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων η Νάντια Βαλαβάνη διευκρίνισε ότι πρώτα θα προσαρμοστούν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στα επίπεδα των εμπορικών τιμών επί των οποίων και θα υπολογιστεί. Αυτό πρόκειται να γίνει ως τον Ιούνιο.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Παρατείνεται για ένα χρόνο η ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων και ανασφάλιστων



Αφορά όσους «κόλλησαν»  πάνω από 50 ένσημα το 2014 - Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει η εγκύκλιος

Ρύθμιση ανάσα για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων και ανασφάλιστων προώθησε σήμερα το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Με εγκύκλιο που υπογράφει η γενική διευθύντρια κ. Αρτεμις Δεδούλη  παρατείνεται  για ένα χρόνο η ιατροφαρμακευτική κάλυψη όσων κατά τον προηγούμενο χρόνο είχαν πάνω από 50 ένσημα ενώ συνεχίζεται η πλήρης  υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων υπερήλικων, των οποίων η σύνταξη από τον ΟΓΑ είχε διακοπεί.


Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εγκύκλιος

α) στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και στα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2014), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπεντάμηνου.

β) στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν.2768/1999 (Α, 273) όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος, παρατείνεται έως την 29η Φεβρουαρίου 2016.

γ)στους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. ηλικίας άνω των 30 και έως 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματος τους, έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ.8 του άρθρου δευτέρου του ν.3845/2010 (Α,65) και παραμένουν άνεργοι, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 29η Φεβρουαρίου 2016.

δ) στους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε., του Ε.Τ.Α.Α./Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και στους υπερήλικες ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α., που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της υποπ. Α3, του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014 (Α, 85), η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος, παρατείνεται έως 29/2/2016.

ε) στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ» καθώς και τα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης.

Μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας και δεδομένου ότι, την 28η/2/2015 λήγει η ασφαλιστική ικανότητα των ανωτέρω ασφαλισμένων, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες σας:

i.Για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., για την περίοδο 1/3/2015 έως 29/2/2016, με την συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2014), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπεντάμηνου.

ii.Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας των εργαζομένων των επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», για την περίοδο 1/3/2015 έως 29/2/2016, γίνεται χωρίς την συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

iii.Παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος έως 29/2/2016, των ανέργων που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν.2768/1999 (Α, 273), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

iv.Παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος έως 29/2/2016, στους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου δεύτερου του ν.3845/2010 (Α, 65) και της περ. Α, της υποπ. Α3, του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014 (Α, 85).

v.Παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος έως 29/2/2016, στους ασφαλισμένους του Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της περ. Β, της υποπ. Α3, του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014 (Α, 85).

vi.Παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος έως 29/2/2016, στους υπερήλικες ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. των οποίων το ασφαλιστικό δικαίωμα επανεξετάζεται βάσει της περ. 5, της υποπ. ΙΑ6, του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α,222) και έχουν κάνει χρήση της διατάξεων της περ. Γ, της υποπ. Α3, του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014 (Α, 85).


Πηγή : protothema.gr


Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση - 5 τραυματίες


Βουλευτές έπαιξαν ξύλο με το σφυράκι της έδρας

Σε ρινγκ μετατράπηκε η τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά την έναρξη της συνεδρίασης επί αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση Νταβούτογλου και το οποίο η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως θα μεταμορφώσει τη χώρα σε «αστυνομικό κράτος».

Πέντε βουλευτές της αντιπολίτευσης τραυματίστηκαν -οι τέσσερις εκ των οποίων χρειάστηκαν νοσηλεία- όταν ήλθαν στα χέρια με συναδέλφους τους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Δύο από τους βουλευτές τραυματίσθηκαν στο κεφάλι από χτυπήματα με το σφυρί που χρησιμοποιεί παραδοσιακά ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης για να ανοίξει και να κλείσει τις συνεδριάσεις και το οποίο πήραν και χρησιμοποίησαν εναντίον αντιπάλων τους βουλευτές του AKP, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Τα επεισόδια στιγμάτισαν την έναρξη της εξέτασης ενός πολύ αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας και χαλαρώνει πολύ τις προϋποθέσεις για συλλήψεις προσώπων, έρευνες και τηλεφωνικές υποκλοπές χωρίς δικαστικό έλεγχο.

Η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε επί ώρες παρελκυστικές τακτικές για να εμποδίσει την έναρξη των συζητήσεων για το νομοσχέδιο, όμως το AKP πέτυχε, χάρη στην πλειοψηφία που διαθέτει, το νομοσχέδιο να εξετασθεί.

Η συνεδρίαση τελικά διακόπηκε και θα επαναληφθεί το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τους επικριτές του, το νομοσχέδιο αυτό θα μεταμορφώσει στην Τουρκία σε «αστυνομικό κράτος».

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά την Τουρκία από το 2003, δήλωσε την Τρίτη μερικές ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης και απευθυνόμενος στους βουλευτές: «Ο νόμος πρέπει τώρα να ψηφισθεί γρήγορα και κυρίως να εφαρμοσθεί το συντομότερο».

Μεταξύ άλλων επίμαχων μέτρων, το νομοσχέδιο πρόκειται να επιτρέψει στις δυνάμεις ασφαλείας να πραγματοποιούν έρευνες, συλλήψεις ή υποκλοπές με βάση απλές «υποψίες» και χωρίς οποιαδήποτε δικαστική εντολή.


Πηγή : tovima.gr


Μητσοτάκης: Διατηρώ επιφυλάξεις για τον Παυλόπουλο


Επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "Alpha" o βουλευτής της ΝΔ παραδέχθηκε ότι, «διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την πρόταση του κ. Παυλόπουλου.
Προσωπικά δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Εύχομαι να αποδειχθεί ένας καλός Πρόεδρος και η θητεία του στο Προεδρικό Μέγαρο να διαψεύσει τις επιφυλάξεις μου».

Πηγή : imerisia.gr


Παραδίδονται Ουκρανοί στρατιώτες στους Ρώσους αυτονομιστές


Για εκατοντάδες στρατιώτες του ουκρανικού στρατού που παραδίδονται στις φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις στην πόλη Ντεμπάλτσεβε κάνει λόγο η υπηρεσία Τύπου των αυτονομιστών επικαλούμενη δηλώσεις αξιωματικού του ανταρτών.

"Στο Ντεμπάλτσεβε βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική παράδοση όπλων από τις ουκρανικές δυνάμεις. Οι άνθρωποι αυτοί ανέρχονται σε εκατοντάδες", δήλωσε.

Στο Κίεβο, Ουκρανός βουλευτής και διοικητής της παραστρατιωτικής μονάδας Ντόνμπας ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται από την πόλη Ντεμπάλτσεβε, η οποία είναι περικυκλωμένη από τις δυνάμεις των φιλορώσων ανταρτών.

"Η απόσυρση των δυνάμεων γίνεται κατά οργανωμένο τρόπο. Ο εχθρός προσπαθεί να κόψει τους δρόμους και να εμποδίσει την έξοδο των δυνάμεων", διευκρίνισε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μπάιντεν προειδοποίησε αυστηρά τη Μόσχα για τη μη τήρηση της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.



Πηγή : megatv.gr


Γ. Πανούσης: Για το μεταναστευτικό εγώ θα έσπαγα το Σένγκεν




“Εγώ θα έσπαγα το Σένγκεν για το μεταναστευτικό”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και πρόσθεσε “αλλά μιλάω ως Γιάννης Πανούσης, μην παρεξηγηθώ”.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Βήματος» αναφορικά με το θέμα των μεταναστών της Αμυγδαλέζας ανέφερε ότι “όσοι είναι άσυλο, δεν μπορεί να είναι μέσα. Όσοι είναι 6μηνο, 18μηνο, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, αυτοί οι άνθρωποι θα δηλώσουν σε ποια περιοχή θα μένουν, θα βάλουμε περιοριστικούς όρους, 1η και 15 του μηνός να παρουσιάζονται στην αστυνομία και στην παραβίαση των περιοριστικών όρων, θα συλλαμβάνονται”.

Eπιπλέον διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει όλους τους φακέλους. “Θα τους δούμε όλους τους φακέλους”, τόνισε.

“Σε όλη την Ελλάδα είναι 4.500, αλλά δεν νομίζω πως θα απελευθερωθούν όλοι, γιατί υπάρχουν και άλλες κατηγορίες, μπορεί να εκκρεμεί κάτι ποινικό. Εδώ όλο το ζήτημα είναι η Ευρώπη, δεν είναι τα εσωτερικά μας”, είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο “μπορούμε να λύσουμε το θέμα του Δουβλίνο 2,3,4,5 ή να σπάσουμε το Σένγκεν; Εγώ θα έσπαγα το Σένγκεν, αλλά μιλάω ως Γιάννης Πανούσης, μην παρεξηγηθώ. Εφόσον η Ευρώπη δεν θέλει να μας στηρίξει, απλώς μας δίνει λεφτά, για να υποστούμε εμείς όλες τις κοινωνικές και λοιπές συνέπειες πολέμων και εμφυλίων, που δεν φταίμε, θα πρέπει να μοιραστούμε αυτά τα ρεύματα. Εάν δεν θέλει, εγώ θα άνοιγα τα σύνορα, να πάνε 500.000 σε άλλες χώρες, να δούμε πόσο θα ευαισθητοποιηθεί η Ευρώπη γι’ αυτό”.

Eξάλλου σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι "σταδιακά κι έπειτα από ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, αφού δώσουν διευθύνσεις διαμονής και θα έχουν και περιοριστικούς όρους" θα αφεθούν ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης οι κρατούμενοι μετανάστες.

"Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει μια επιτροπή για την κατηγοριοποίηση" σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός και προσθέτει: "Είναι άλλο πράγμα αυτοί που ζητούν άσυλο. Δεν μπορούν να είναι μέσα. Είναι άλλο πράγμα τα παιδιά και οι γέροι. Προσπαθούμε ήδη να βρούμε δομές για να πάνε τα παιδιά, οι υπερήλικοι, οι άρρωστοι. Είναι άλλο πράγμα αν κάποιος έχει πέσει στη χώρα του θύμα βασανιστηρίων, αν υπάρχουν οικογένειες... Πρέπει να δούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να ξεκινήσει σιγά σιγά να αδειάζει για συμβολικούς λόγους η Αμυγδαλέζα. Το ίδιο θα κάνουμε και στα άλλα κέντρα. Έχουμε συνολικά 4.500 κρατουμένους σε διάφορα σημεία της χώρας, από την Κόρινθο μέχρι το Παρανέστι, τη Μυτιλήνη και αλλού. Όλα αυτά πρέπει να μετατραπούν σε κέντρα ανοικτής φιλοξενίας", σημειώνει ο κ. Πανούσης.

Σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στην Αμυγδαλέζα, δηλώνει: «Η εύκολη απάντηση θα ήταν ότι αυτοί είναι εγκληματοειδείς τύποι και βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν φωτιά και να προσπαθήσουν να αποδράσουν. Αυτή είναι η εύκολη απάντηση, αλλά εγώ, ως εγκληματολόγος, δεν σκέφτομαι έτσι. Είναι φυσικό κάποιοι άνθρωποι, όταν τους λες ότι κλείνει αυτό το κέντρο και σιγά σιγά θα φύγουν -γιατί σιγά σιγά θα φύγουν και όχι σε μια μέρα για να είμαστε σαφείς- αυτοί να λένε "θα φύγω τώρα". Δεν πέτυχε η απόπειρα απόδρασης, σβήστηκαν οι φωτιές, σήμερα πάνε οι Γιατροί του Κόσμου για να τους εξετάσουν, να δώσουν φάρμακα. Από χθες μεταφέρθηκαν επίσης στις εγκαταστάσεις καινούργιοι θερμοσίφωνες, αερόθερμα, ρουχισμός, τρόφιμα. Δείχνουμε από την πρώτη ημέρα ποιο είναι το πρόγραμμά μας. Αν τώρα θέλει κάποιος να παραβιάσει τον νόμο, είτε τώρα το κάνει είτε μετά, όταν αφεθεί ελεύθερος, θα επιστρέψει. Δεν υπάρχει η έννοια του "βγείτε όλοι, κάντε ό,τι θέλετε"».

"Πρώτα θα ελεχθούν..."

Εξάλλου ο υπουργός μιλώντας στο "Mega" υποστήριξε ότι "πρώτα θα ελεγχθούν και μετά θα απελευθερωθούν οι μετανάστες στην Αμυγδαλέζα".

Επιπλέον ανέφερε ότι "στο κέντρο κράτησης δεν είχα πάει. Δεν είχα δηλαδή άμεση επαφή. Είδα πράγματα τα οποία επαναλαμβάνω σε ταινία πριν από την αμερικάνικη επανάσταση θα μπορούσες να τα δει. Δηλαδή άνθρωποι πάνω στα κάγκελα να φωνάζουν freedom, η τροφή να μην είναι επαρκής για τίποτα όχι για την επιβίωσή τους, οι χώροι -δεν λέω δωμάτια- στους οποίους στεγάζονται είναι για 2 άτομα, στεγάζονται τέσσερις και όχι με όρους υγιεινής, έχουμε προβλήματα γιατρών, σύτισσης, ρουχισμού. Ήδη από χθες διορθώσαμε θερμοσίφωνα, αερόθερμα, κοιτάμε να δώσουμε ρουχισμό, να αυξήσουμε την τροφή, διότι δεν μπορεί να τους λες κάποια στιγμή θα τα φτιάξω", είπε ο υπουργός.


Πηγή: capital.gr


Ιδού ο φάκελος της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη στο Eurogroup με τις θέσεις της Ελλάδας



Τον πλήρη φάκελο των παρουσιάσεων που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκη, κατά τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Eurogroup, με τα non papers τεκμηρίωσης που παρείχε η διαπραγματευτική ομάδα, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Στον φάκελο περιλαμβάνονται, επίσης, ως παραρτήματα τα προσχέδια κείμενα των προτάσεων του Επιτρόπου Π.Μοσκοβισί και του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, αναφορικά με την Ελλάδα.
Η πρόταση του κ. Βαρουφάκη περιλαμβάνει αίτημα για την άμεση εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ των κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα για την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ τον Μάρτιο.
Παράλληλα δηλώνει ότι προτίθεται να ζητήσει παράταση της «δανειακής συμφωνίας» ως το τέλος Αυγούστου προτείνοντας αξιολόγηση από την Κομισιόν στο τέλος της περιόδου και δεσμευόμενος για τις παρακάτω μεταρρυθμίσεις μέσα σε αυτό το διάστημα:
-Καταπολέμηση γραφειοκρατίας
· Μεταρρυθμίσεις στη Φορολογική διοίκηση προς μεγαλύτερη ανεξαρτησία, την ευπρέπεια και τη διαφάνεια
· Δημιουργία ενός αποτελεσματικού και δίκαιου συστήματος φορολογικού δικαστηρίου
· Σύγχρονο πτωχευτικό σύστημα
· Μεταρρυθμίσεις του συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης
· Δημιουργία ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στο χώρο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, που θα ενισχύει τη διαφάνεια και την απόδοση των φορολογικών εσόδων για το κράτος
· Άρση των διαφόρων καρτέλ
Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει επίσης ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο στόχος της ιδιωτικοποιήσεις 5 δισ. ευρώ.
Ομοίως λέει όχι σε κατασχέσεις από τα μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια για την α' κατοικία.
Κάνει λόγο επίσης για διαγραφή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών 70 δις. ευρώ των πολιτών προς την εφορία με κατάλληλο τρόπο ώστε να μην ευνοούνται όσοι αθετούν σκοπίμως υποχρεώσεις.
Ο κ. Βαρουφάκης υπολογίζει σε 17 δισ. ευρώ τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το σύνολο του έτους και ζητεί επέκταση του ELA για την κάλυψη κάποιων αναγκών μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων.
Απορρίπτει την αύξηση του ΦΠΑ και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων λέγοντας ότι το όφελος από τη μείωση (2 ευρώ ανά ημέρα) είναι μόλις 9 εκατ. ευρώ.
Πιο διαλλακτικός εμφανίζεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα μπορούσε να καθυστερήσει για ένα διάστημα.
Στα κείμενα περιλαμβάνεται λεπτομερής τεχνική πρόταση για την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους.

* Συνημμένος ο σχετικός φάκελλος (στα αγγλικά) που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών




Πηγή : imerisia.gr


Στις 19.30 η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας



Σήμερα στις 19.30 όπως έχει προγραμματιστεί μετά από καθυστέρηση ημερών θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για την ανάδειξη νέου Προέδρου απαιτείται η πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφοι.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, είναι ο πρώτος υποψήφιος ο οποίος έχει επιλεγέι απο τον ΣΥΡΙΖΑ με συνυποψήφιο  τον κύριο Αλιβιζάτο ο οποίος ήταν επιλογή του Ποταμιού.

Η υποψηφιότητα του κύρου Παυλόπουλου αναμένεται να συγκεντρώσει 238 ψήφους συγκεκριμένα αναμένεται να ψηφίσουν οι 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 76 της Ν.Δ. και οι 13 των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ θα καταψηφίσουν την πρόταση Παυλόπουλου οι 19 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως έχουν δηλώσει οι αρχηγοί των κομμάτων οι 19 βουλευτές του Ποταμιού και οι 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, που εκτιμάται ότι θα λάβει 32 ψήφους.

Το ΚΚΕ θα δηλώσει όπως ήταν αναμενόμενο με σταθερή στάση τα τελευταία χρόνια «παρών».





ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ...ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ !
Χαριτολογώντας αγάπες μου φτάσαμε και στο EURO GROUP .
Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν τα βρήκαμε .Μας έδωσαν 48ωρη προθεσμία οι εταίροι μας .
Μια ZUMBA την χορεύουμε ! Χορεύουν όμως και η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.
Έχουν πάθει με την Ελλαδίτσα ένα κόκο -μπλόκο !
Οι απειλές πέφτουν βροχή ! Θέλουν πλήρη υπακοή και υποταγή !
Ένα άγχος το έχουμε . Μια γροθιά στο στομάχι επίσης !
Το πιεσόμετρο είναι το απαραίτητο αξεσουάρ, μαζί με τα χάπια για την πίεση .
Έχουμε όμως το κεφάλι ψηλά κακά τα ψέματα .
Σίγουρα υπάρχει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης .Κάτι θα γίνει .
Η ελπίδα είναι βαθιά ριζωμένη στον Έλληνα ,όσο κι αν μας την έκλεψαν για λίγο .
Οι λαοί της Ευρώπης είναι μαζί μας .Έχουμε σηκώσει το ανάστημά μας βρε αδελφέ
άλλη μια φορά μπροστά στη Γερμανία .Που μας έχει κάτι νεύρα.....
Είμαστε το απωθημένο τους . Γιατί πολεμήσαμε τότε ..με μια αρβύλα και δανεικό τουφέκι !
Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα πάρα πολλά και δεν έχει ξεχρεώσει !
Τώρα πόσο θα κρατήσουμε τις θέσεις μας ..θα δείξει.....!
Άντε να δούμε ποιοι θα πάνε ..πάσο !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Ε ! Βρε πέφτουνε μηνύσεις !
Έξαλλος ο Γ. Λιάγκας και η Σ . Σταμάτη με την αγωγή που τους έκανε η Κ. Σπυροπούλου
και ζητάει 520.000 ευρώ . Ο Γ. Λιάγκας μονολογούσε  <<Είμαι ο μοναδικός παρουσιαστής
που την στήριζε . >> Σιγά , σιγά τα Μ.Μ.Ε δεν ασχολούνται μαζί της με το φόβο της αγωγής .
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πει ..<<Δεν με νοιάζει τι γράφουν ,αρκεί να λένε σωστά το όνομά μου .>>
Γιατί αν πάψουν όλοι να μιλάνε με το φόβο της αγωγής τότε δεν ..υπάρχεις !
Αγωγή ; Δαγκωτό Κ. Σπυροπούλου !

Δαγκωτό για την παράσταση της Α. Βίσση που έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα .
ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ  EDELWEISS  στο Pantheon Τheater .
Πρόκειτε  για μια ροκ όπερα άλλου επιπέδου .Δημιουργός ο Ν. Καρβέλας .
Η Α. Βίσση συγκλόνισε με την ερμηνεία της , το πάθος ,και την ένταση στην φωνή της !
Στους μονόλογους ήταν εξαιρετική .Στην παράσταση τσαλακώνεται  και  παρουσιάζει
μια Άννα που δεν ξέραμε ότι υπάρχει μέσα της .
Το Cast των ηθοποιών εξαιρετικό με την μεγαλύτερη αποκάλυψη τον Αιμιλιανό Σταματάκη που μάγεψε .

Μας μάγεψαν με τα ταξίδια τους οι αγαπημένοι φίλοι ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης
την περασμένη χρονιά .Συνεχίζουν και φέτος τα ταξίδια τους στο κόσμο .
Η σειρά World Party στον ΑΛΦΑ  έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα .
Οι δύο κολλητοί από την Θεσσαλονίκη έχουν την μετακίνηση στο DNA τους .
Ο εξωστρεφής Σάκης <<μανιακός του υγιεινού τρόπου ζωής και μεγάλο πειραχτήρι >>
και η ήσυχη δύναμη ο Γιώργος τατουαζίστας με διεθνείς περγαμηνές και λάτρης των σπόρ .
Έρχονται σε επαφή με την ντόπια κουλτούρα των χωρών που επισκέπτονται !
Το World Party  ξεκίνησε .Συντονιστείτε μαζί τους .Ας αφήσουμε τους δυο λάτρεις των
ταξιδιών να μας πάνε στις πιο όμορφες και συναρπαστικές χώρες του πλανήτη .
Κι ας ταξιδέψουμε μαζί τους .

Μας ταξίδεψε την Κυριακή που μας πέρασε η πρεμιέρα του The Voice .
Με ανανεωμένη και τρελή διάθεση η επιτροπή , ήρθε και κούμπωσε
με τις εξαιρετικές φωνές που ακούσαμε .
Στα πολύ ωραία τους ο Α. Ρέμος ,Δ .Βανδή , Μ . Σταβέντο , Μ. Ασλανίδου
και παρουσιαστή τον Γ. Λιάγκα .
Ένα χαλαρό Κυριακάτικο βράδυ που έχουμε ανάγκη !

το Τip της Εβδομάδας .
Όσο πιεστική κι αν είναι η εβδομάδα ,έχουμε μπροστά μας
το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας . Πάρτε τους  αγαπημένους σας
και πηγαίνετε όπου εσείς θέλετε και περάστε όμορφα .
Σημασία έχει να είσαστε μαζί !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη !


Να δεις τι σου ΄χω για μετά!



Θανάσης Μαυρίδης

Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αποδειχτεί η πιο κεντροδεξιά - φιλελεύθερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Κάτι ήξερε η Μέρκελ και άδειασε τον Αντώνη. Ήξερε ότι μπορεί να βασίζεται στον Αλέξη για να περάσει - επιτέλους- τα μνημόνια. Διότι τα μνημόνια δεν είναι αρκετό να τα ψηφίζει κανείς. Χρειάζεται και να τα εφαρμόζει. Ο Αντώνης κορόιδευε την κοινωνία. Ο Αλέξης είναι πιο συνεπής άνθρωπος. Μέχρι τον Πάκη πρότεινε για πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δείξει τις καλές του προθέσεις.

Να με συγχωρούν, πάντως, οι φίλοι της "άλλης όχθης" αλλά εμείς του φιλελεύθερου χώρου είχαμε να τους κάνουμε καλύτερες προτάσεις από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Τέλος πάντων, ήταν κι αυτή μία κίνηση καλής θέλησης. Κι ερχόμαστε τώρα και ρωτάμε: Τι θα κάνει ο Αντώνης; Θα πει όχι; Με τι δικαιολογία; Εντάξει! Χάρη του έκανε ο Αλέξης. Αν είχε διαλέξει τον Δημήτρη θα του είχε προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Στον Πάκη μπορεί και να το γυρίσει στο καλαματιανό. Στον Δημήτρη τον Αβραμόπουλο, τον αντιπρόεδρο, τον συνέταιρό του στην μάχη για την προεδρία της Ν.Δ, πως θα έκανε κάτι τέτοιο; Θα τον ψήφιζε και θα έλεγε κι ένα τραγούδι...

Το καλύτερο, όμως, ο Αλέξης το φυλάει για αργότερα! Όταν θα κάνει την μία μεταρρύθμιση πίσω από την άλλη και θα κάνει τους "φιλελεύθερους" της Νέας Δημοκρατίας να μοιάζουν με μάγους - γιατρούς της ζούγκλας στην εποχή της πενικιλίνης. Διότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησαν να αλλάξουν την χώρα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια κι ας πονάει. Το κακό γι΄ αυτούς είναι ότι τους γύρισαν την  πλάτη εκείνοι που δήθεν ήταν οι προστατευόμενοι τους!

Αν μπορεί να υπάρξει κάτι καλό από όλη αυτή την ιστορία είναι το τέλος των μύθων. Ήδη ένας - ένας οι μύθοι καταρρέουν. Για πρώτη φορά αριστερά; Με το μισό ΠΑΣΟΚ να στελεχώνει τον ΣΥΡΙΖΑ; Χλωμό! Κι όταν η επιλογή τους για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, διαλύεται κι ένας ακόμη μύθος: Ότι η αριστερά φέρνει κάτι καινούργιο. Να μην ξεχάσουμε και τον Πάνο Καμμένο:  Διότι και η αριστερά χρειάζεται την ακροδεξιά της! Όπως την χρειαζότανε και ο Αντώνης με τον Μπαλτάκο!

Αλλά θα υπάρξουν κι άλλες ανατροπές. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει κατά κράτος το παιγνίδι από τα παλαιά κόμματα αν καταφέρει να κτυπήσει την διαφθορά και να βάλει τάξη στο επιχειρηματικό παιγνίδι. Αν κινηθεί έξυπνα, βάλει κανόνες και πάψει έτσι η Ελλάδα να θυμίζει γειτονιά ναρκέμπορων. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Αλέξη και μπορεί να το κερδίσει. Θα είναι η μεγάλη ιδεολογική ήττα της δεξιάς. Να έρχεται η αριστερά και να εφαρμόζει κανονικό καπιταλισμό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ήδη δει πολλά. Κι ότι θα δούμε ακόμη περισσότερα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι στην μοίρα της Ελλάδας! Το 2004 ποιός το περίμενε ότι η εθνική Ελλάδος θα κατακτούσε το πανευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο; Ότι ο ΓΑΠ θα κατέβαινε στις εκλογές του 2014 εναντίον του ΠΑΣΟΚ του πατέρα του; Ότι η Ελλάδα θα έβγαζε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην ΕΕ; Ότι ο Πάκης θα γινότανε Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Να δεις τι σου ΄χω για μετά, που λέει και το άσμα!


Πηγή: capital.gr


Ενοχλημένος ο Αβραμόπουλος με Τσίπρα: Δεν του βγήκε στο τηλέφωνο - Ολο το παρασκήνιο



Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της υποψηφιότητάς του, εμφανίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ο κοινοτικός επίτροπος είχε διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι εκείνος θα είναι η επιλογή του για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr την Κυριακή του βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε έρθει από την Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα αναμένοντας την ανακοίνωση.

«Δημήτρη, έχω κάποιες αντιδράσεις από το κόμμα, αλλά θα τις ξεπεράσω» φέρεται να του είπε ο Πρωθυπουργός.

Οι Τσίπρας και Αβραμόπουλος, συνομίλησαν επίσης αρκετές φορές και την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα ενόσω βρίσκονταν σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup.

Η Αριστερή Πλατφόρμα πίεζε ασφυκτικά – όπως και αρκετοί άλλοι – να μην γίνει αποδεκτή η λύση Αβραμόπουλου και έθεταν ως όριο αμοιβαίας υπαναχώρησης τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ετσι το τηλέφωνο του κοινοτικού επιτρόπου «σίγησε» καθώς δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ελληνα Πρωθυπουργό από την Δευτέρα το βράδυ. Ο Τσίπρας «εξαφανίστηκε» και δεν του τηλεφώνησε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr ούτε καν πριν την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να του ανακοινώσει ότι δεν θα είναι εκείνος ο «εκλεκτός».

Τον κάλεσε στο τηλέφωνο μετά, αφού είχε ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου. Εμφανώς πικαρισμένος από την αντιμετώπιση που έτυχε, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν βγήκε στο τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα.



Πηγή: iefimerida.gr



Το Ισλαμικό Κράτος «έκαψε ζωντανούς 45 ανθρώπους» σε πόλη του Ιράκ



Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έκαψαν ζωντανούς 45 ανθρώπους στην πόλη Αλ-Μπαγκντάντι στο δυτικό Ιράκ, ανακοίνωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Δεν είναι γνωστό ποιοι ήταν οι άνθρωποι που εκτελέστηκαν και ποιος ήταν ο λόγος της εκτέλεσής του. Ο συνταγματάρχης Κασίμ αλ-Ομπέιντι δήλωσε ότι εκτιμάται πως επρόκειτο για μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Την προηγούμενη εβδομάδα τζιχαντιστές κατέλαβαν μεγάλο μέρος της πόλης, η οποία βρίσκεται κοντά στην αεροπορική βάση Εν αλ Άσαντ.

Ο συνταγματάρχης Ομπέιντι δήλωσε ότι έχουν δεχθεί επίθεση εγκαταστάσεις όπου ζουν οι οικογένειες μελών των δυνάμεων ασφαλείας και τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.


Πηγή : tanea.gr


Φυλάκιση 10 ετών για τον Ρουμάνο οδηγό

Συνολική ποινή φυλάκισης 29,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του 40χρονου Ρουμάνου οδηγού, που παραπέμφθηκε σε δίκη, κατηγορούμενος για το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας. Ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος ήταν έξι νεκροί και 31 τραυματίες.

Ο οδηγός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή. Επειδή, όμως, τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε είναι σε βαθμό πλημμελήματος, η ανώτερη εκτιτέα ποινή είναι τα 10 χρόνια (από τα οποία εξέτισε ήδη 4,5 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος). Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την εκτιτέα ποινή προς πέντε ευρώ ημερησίως, πράγμα που σημαίνει ότι, εφόσον συγκεντρώσει και καταβάλει τα χρήματα, θα αφεθεί ελεύθερος.

Το δυστύχημα συνέβη στις 10.20 το πρωί της 5ης Οκτωβρίου, όταν το φορτηγό προσέκρουσε σε 35 προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα, λόγω εκτέλεσης εργασιών. Ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την προειδοποιητική σήμανση, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».

Καθημερινή
Έντυπη


Σόιμπλε: Δεν υφίσταται παράταση δανειακής σύμβασης




Αρνητικός εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταθέσει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, χθες το βράδυ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, αλλά ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης (μνημόνιο).

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση αυτή της Αθήνας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στο ZDF, ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε είπε πως δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, αλλά ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα. Υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Στη διατύπωση αυτή υπάρχει και το κλειδί (...). Το θέμα είναι αν θα ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα διάσωσης, ναι ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι θέμα ευθύνης των ίδιων των Ελλήνων.

Σε άλλη του τηλεοπτική συνέντευξη, επίσης χθες βράδυ, ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε πως η Γερμανία και οι εταίροι του Eurogroup περιμένουν συγκεκριμένες προτάσεις από την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι τα ελληνικά χρέη χρηματοδοτούνται τόσο μακροπρόθεσμα που «για τα επόμενα δέκα χρόνια» δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας της χώρας.
«Πρέπει να δούμε κάτι συγκεκριμένο, βιώσιμο, δεσμευτικό. Αυτό δεν το είχαμε την περασμένη Τετάρτη, δεν το είχαμε χθες, δεν το είχαμε ούτε στις τεχνικές διαπραγματεύσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου με τους τρεις θεσμούς που πάντα αποκαλούσαμε τρόικα. Πρέπει να είναι κάτι αξιόπιστο, βιώσιμο, αλλιώς δεν έχει νόημα. Δεν έχω πάρει κάτι τέτοιο, όχι», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα συνηθίζεται να υπάρχουν καθημερινά νέες δηλώσεις, αλλά μετά λέγεται το ακριβώς αντίθετο.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν, σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο Γερμανός φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί με 70-80 δισεκατομμύρια, ο κ. Σόιμπλε περιορίστηκε να δηλώσει ότι «τα ελληνικά χρέη χρηματοδοτούνται τόσο μακροπρόθεσμα που για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν υπάρχει τέτοιο θέμα». Yποστήριξε ότι, όταν κάποιος από την Ελλάδα μιλάει για αυτό, θέλει απλώς να αποφύγει να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα.

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει σε αυτόν τον δρόμο, ή να υποδείξει έναν καλύτερο δρόμο, για το πώς θα ξανασταθεί μόνη στα πόδια της. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά σεβαστά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν ήταν χωρίς κόστος. Ήταν όμως ο σωστός δρόμος. Αν υπάρχει καλύτερος δρόμος, εντάξει, αλλά δεν τον βλέπω. Να λέει κανείς απλώς 'δεν χρειάζομαι πια λεφτά' και 'δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα πια', βρίζοντας τους άλλους, αυτό δεν γίνεται», δήλωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, υπενθύμισε η χώρα είχε χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη των πιστωτών της: «Βοηθήσαμε την Ελλάδα μέσω αυτού του προγράμματος να χρηματοδοτηθεί για ένα μακρύ χρονικό διάστημα, αλλά φυσικά με τον στόχο να βρει κάποτε μόνη της τον δρόμο πίσω στις αγορές και να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της. Αυτό επρόκειτο να γίνει το 2020, αλλά πρέπει η Ελλάδα να πορευθεί σε έναν δρόμο με την αρχή 'βοήθεια για αυτοβοήθεια', προκειμένου να λύσει προβλήματα από παραλείψεις δεκαετιών.

» Η Ελλάδα κατάφερε αξιοσημείωτες επιτυχίες. Την περασμένη χρονιά επέστρεψε στην ανάπτυξη, η ανεργία μειώνεται και το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα είναι υψηλότερο από αυτό σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης, όπου οι φορολογούμενοι χρειάστηκε να δώσουν χρήματα για να την βοηθήσουν».

Στο ίδιο πλαίσιο σχολίασε και την παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που ζήτησε να μην πιέζονται οι χώρες που βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. «Με όλον τον σεβασμό, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι πάντα πολύ καλά πληροφορημένος. Έχω πει και στον υπουργό των Οικονομικών του ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, η Ελλάδα τον περασμένο χρόνο είχε θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Το ακριβώς αντίθετο. Η Ελλάδα βγαίνει από μια πολύ δύσκολη κατάσταση και λόγω της εφαρμογής αυτού του προγράμματος βρήκε έναν δρόμο βελτίωσης. Αυτός ο δρόμος, αν ακολουθηθεί, οδηγεί στην επιτυχία. Αν δεν ακολουθηθεί, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να μας πει πώς θα το κάνει. Σε αυτό δεν έχουμε ακόμη πάρει ούτε καν την αρχή μιας απάντησης», τόνισε ο γερμανός υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σόιμπλε διατηρεί τις ελπίδες του για το θέμα της Ελλάδας και επαναλαμβάνει ότι όλοι στην Ευρωζώνη επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας.

«Κανείς στην Ευρωζώνη δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τους υπεύθυνους στην Ελλάδα», επισημαίνει, ενώ όταν καλείται να σχολιάσει τις αναφορές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ίδιο κατά την ομιλία του στην Κ.Ο του κόμματός του δήλωσε ότι έχει εκφραστεί πάντα με σεβασμό απέναντι στην Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, «που καλείται να υπομείνει πολλά, εξαιτίας παραλείψεων των υπευθύνων επί δεκαετίες».

Τι δηλώνουν υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ
Εν τω μεταξύ, πολλοί εκ των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ προέβησαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, σε δηλώσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την ευρωζώνη, κυρίως δε αναφορικά με το ζήτημα της παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου είπε ότι είναι σημαντικό ότι και οι δύο πλευρές μίλησαν για ευελιξία, συμπληρώνοντας ότι οποιαδήποτε νέα βοήθεια περνά από την επέκταση του ισχύοντος προγράμματος.

Η υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, ανέφερε ότι επαφίεται στην Ελλάδα και στην ΕΕ να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, δήλωσε ότι η χθεσινή συζήτηση αποδείχθηκε άκαρπη, αλλά αυτό είναι ήδη παρελθόν και ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο με την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αποχωρώντας από τη σύνοδο, ανέφερε: «Ας περιμένουμε για να δούμε. Θέλουμε μια κατάσταση σταθερότητας. Το ισχύον πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει ως ομπρέλα προστασίας».

Ο Ματέους Τζουρεκ, υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία αλλά οι συζητήσεις είναι πολύ δύσκολες σ' αυτό το στάδιο και ο χρόνος τρέχει. Σήμερα είχαμε δυνατές δηλώσεις από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε πως το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης».


Πηγή : ethnos.gr


Αναβρασμός στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα - Τους έδωσαν το δικαίωμα να νομίζουν ότι θα ζουν ελεύθεροι σε καθεστώς ανομίας



Ποιος κινητοποιεί του μετανάστες να ενεργούν με τέτοιο τρόπο ειδικά μετά τις εξαγγελίες του κυρίου Γιάννη Πανούση;

Προβληματισμός επικρατεί στα ανώτερα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη νέα ένταση που δημιουργήθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Οι μετανάστες έβαλαν φωτιά στα ρούχα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, φωνάζοντας «ελεύθεροι-ελεύθεροι», ίσως  γιατί κάποιος τους έχει μεταφέρει λάθος ότι θα φύγουν και θα ζούν στην χώρα μας σε καθεστώς ανομίας, όπου θέλουν και όπως το θέλουν.

Αυτό το περιστατικό γίνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και επικρατεί αναβρασμός  στο συγκεκριμένο χώρο και αυτή η περίεργη συμπεριφορά των μεταναστών δημιουργήθηκε μετά την  απόφαση των δύο αναπληρωτών υπουργών, του Γιάννη Πανούση και της Τασίας Χριστοδολουπούλου αποφάσισε την άμεση απόλυση τριών κατηγοριών μεταναστών.

Στελέχη της Κατεχάκη αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν η Αμυγδαλέζα να πήρε “φωτιά” και δεκάδες μετανάστες επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την αναστάτωση για να δραπετεύσουν, λίγες ώρες μετά την απόφαση να μπει λουκέτο και να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι από τους μετανάστες.

Σύμφωνα πληροφορίες από την αστυνομία, από το μεσημέρι υπήρξε αναβρασμός στο κέντρο κράτησης, ο οποίος κλιμακώθηκε λίγο μετά τις 19:00, όταν ομάδες μεταναστών έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον δύο άδεια κοντέινερ-οικίσκους του πρώτου τομέα.

Κατά τη διάρκεια της έντασης μια μεγάλη ομάδα μεταναστών κατάφερε να φθάσει έως την εξωτερική περίφραξη του κέντρου επιχειρώντας να δραπετεύσει.

Οι αστυνομικοί που περιφρουρούσαν το κέντρο κατάφεραν να τους σταματήσουν, ενώ άμεσα έξω από τις εγκαταστάσεις έφθασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτρέψουν νέα προσπάθεια. Λίγο μετά της οκτώ και η μισή η κατάσταση εκτονώθηκε και οι μετανάστες επέστρεψαν στους οικίσκους διαμονής.

Οι αποφάσεις των υπουργών τις κυβέρνησης θα έπρεπε να ηρεμήσουν και όχι να ενεργοποιήσουν αντιδράσεις μεταξύ των μεταναστών θεωρώντας ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και εγείρει αυτή η συμπεριφορά πολλά ερωτηματικά στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. γιατί οι αλλοδαποί επιχείρησαν να εξεγερθούν όταν την ίδια ώρα η κυβέρνηση πήρε μια ιδιαίτερα ευνοΐκή για αυτούς απόφαση.

Η απόφαση των υπουργών Γιάννη Πανούση και της Τασίας Χριστοδολουπούλου αφορά:

- όσους κρατούνται για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών
- όσους ανήκουν σε ευάλωτες περιπτώσεις (οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικες) με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας καθώς και την άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο.
- όσους έχουν κρατηθεί για διάστημα πέραν των 6 μηνών, ανώτατο όριο που τίθεται ως κανόνας από τον νόμο-ταυτόχρονα με την έκδοση απόφασης εξάμηνης αναβολής απομάκρυνσης σύμφωνα με τις πρόνοιες του ν.3907/2011.

Παράλληλα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι εξετάζει «την εφαρμογή των εναλλακτικών της κράτησης περιοριστικών μέτρων, (υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας,  δήλωση του τόπου κατοικίας κ.α.)»

Αυτό που δεν έχει κατά την γνώμη μας μελετηθεί σωστά είναι ότι η ποιό πάνω ρύθμιση «μπορεί να εφαρμοστεί και για όσους/ες καταλαμβάνονται στο εξής να βρίσκονται στη χώρα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα» που σημαίνει ότι θα κυκλοφορούν παράνομα στην χώρα μας με τις ευλογίες του κράτους.

Οι δύο υπουργοί αποφάσισαν, επίσης, το σταδιακό κλείσιμο του κέντρου κράτησης Αμυγδαλέζας αφού λόγω της λειτουργίας στο ίδιο σημείο της αστυνομικής ακαδημίας δεν μπορεί να μετατραπεί σε ανοιχτή δομή.

«Ενδιαμέσως λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα (υλικοτεχνική υποδομή, φάρμακα, ρουχισμός, διατροφή κ.λπ.) ώστε να μην αισθάνονται οι κρατούμενοι, όσο παραμένουν υπό κράτηση, ότι η Πολιτεία μόνο λόγια λέει. Εγγυώμεθα ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο μικρότερο δυνατό διάστημα κι ότι η τήρηση της νομιμότητας και της ασφάλειας όλων θα είναι πρωταρχικό μας μέλημα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.





Κυβέρνηση: Αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης, όχι του Μνημονίου



Κατάθεση ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, αλλά όχι του Μνημονίου, θα καταθέτει ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης ο οποίος είχε συνάντηση με τον επίτροπο Μοσκοβισί την Τρίτη, όπου συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.
Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι πρόκειται για ελιγμό της κυβέρνησης ώστε να κρατήσει ζωντανή τη διαπραγμάτευση, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνει αποδεκτή από την πλευρά των Ευρωπαίων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Γ. Ντάισελμπλουμ θα ζητείται η παράταση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης για έξι μήνες υπό όρους.
Η επιστολή της Ελλάδας θα ζητά:
Παράταση έως τον Αύγουστο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Οπως ότι δεν θα πάρει μέτρα που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και οι εταίροι θα δεσμεύονται για συνέχιση της χρηματοδότησης. Ουσιαστικά θα «παγώσει» το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα έφερε δημοσιονομικό βάρος.
Θα αναγνωρίσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της προς τους εταίρους αλλά θα θέσει και όρους οι οποίοι περιλαμβάνονταν στο περίφημο πλέον «κείμενο Μοσκοβισί» που ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Πρόκειται για έναν ελιγμό της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και ταυτόχρονα να μη γίνει πλήρως αποδεκτό το «κείμενο Ντάισελμπλουμ» που χθες απορρίφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών.
Από την ελληνική πλευρά εξηγούν ότι μιλούν για παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του Μνημονίου (ή του «προγράμματος»), όπως αναφερόταν στο τελικό κείμενο που παρουσίασε στο Eurogroup της Δευτέρας ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και το οποίο απέρριψε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του προγράμματος/μνημονίου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντάς την σαφώς από το πρόγραμμα/μνημόνιο» αναφέρουν συγκεκριμένα κυβερνητικοί κύκλοι.
Το Reuters μετέδωσε ότι η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει παράταση του μνημονίου αύριο Τετάρτη για να λυθεί έτσι ο γόρδιος δεσμός και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.
Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ότι αναμένει μία συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης αναφορικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης ύψους 240 δις. ευρώ, η οποία όπως έχουν δηλώσει αξιωματούχοι, είναι απαραίτητη για να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της στους πιστωτές κατά τους προσεχείς μήνες.
«Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται να υπάρξει ένα κείμενο με το οποίο όλοι θα είναι ικανοποιημένοι» δήλωσε σε σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη ο κ. Βαρουφάκης, παρά τις συνομιλίες με τους εταίρους στην ευρωζώνη τις τελευταίες ημέρες τις οποίες περιέγραψε ως «ταραχώδεις».
Πιθανότατα η κατάθεση αιτήματος ώστε να γίνει την Παρασκευή έκτακτο Eurogroup να επιταχύνθηκε εξαιτίας της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ που θα αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA.
Nωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει απότομη διακοπή αυτή την εβδομάδα στην έγκριση που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
«Δεν αναμένεται να υπάρξει ξαφνικό τέλος (της χορήγησης ρευστότητας μέσω) του ELA αυτή την εβδομάδα», ανέφερε η πηγή αυτή.
Τι μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ για το αίτημα
Η είδηση για κατάθεση αιτήματος από την Αθήνα κάνει ήδη το γύρο του κόσμου μέσα από τις ανταποκρίσεις των μεγαλύτερων διεθνών μέσων.
Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση αρνήθηκε να ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο, επισημαίνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε σαφή τη διάκριση ανάμεσα στη δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα διάσωσης.
Το Bloomberg αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «σκέφτεται» να κάνει αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης για έξι μήνες, κάτι που όπως ερμηνεύει το δίκτυο μπορεί να διευκολύνει το αδιέξοδο με τους πιστωτές.
Η γερμανική Deutsche Welle διευκρινίζει με tweet πως το αίτημα παράτασης από την ελληνική κυβέρνηση αφορά στη δανειακή σύμβαση και όχι στο πρόγραμμα διάσωσης.

Την είδηση αναμεταδίδουν επίσης τόσο το δίκτυο Euronews, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου από τις Βρυξέλλες, όσο και το αμερικανικό δίκτυο CNBC.


Πηγή : imerisia.gr


Washington Post: «H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης»




Η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» αναφέρει σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ότι «H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης» και εξηγεί:

«Από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ, πριν από δεκαέξι χρόνια, η ιταλική οικονομία σημείωσε άνοδο, μόλις του 4%, με επίδοση χειρότερη από εκείνην της Ελλάδας».

Ακόμη στο άρθρο αναφέρεται ότι «Τα προβλήματα αφορούν την προσφορά και τη ζήτηση, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις μια καινούρια επιχείρηση, πολύ δύσκολο να την ενισχύσεις αλλά και να απολύσεις προσωπικό. Κάτι που κάνει την οικονομία δυσλειτουργική σε ευνοϊκές περιόδους και καταδικασμένη σε εξαφάνιση όταν υπάρχει κρίση».

Στην συνέχεια η εφημερίδα προχωρεί στην εξής ανάλυση: «Πορτογαλία και Ελλάδα έχουν πολλά χρέη και εντάχθηκαν σε προγράμματα διάσωσης, αλλά, αν μη τι άλλο, άρχισαν να ανακάμπτουν και είναι οικονομίες μικρών διαστάσεων, κάτι που επιτρέπει στην Ευρώπη να αναβάλλει τη λύση του προβλήματος» και επισημαίνει:

«Η Ιταλία, όμως, δεν παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης και το χρέος της είναι υπερβολικά υψηλό για να μπορέσει να αγνοηθεί, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα αυτή πρέπει να αρχίσει να αναπτύσσεται περισσότερο και όχι μόνον κατά 0,25% τον χρόνο».

Την ίδια ώρα, οι Ιταλοί κυβερνητικοί ιθύνοντες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, τονίζουν ότι το δημόσιο χρέος είναι απόλυτα διαχειρίσιμο και ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.


Πηγή : star.gr