Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Έστησε τον θάνατο του εξαπατώντας αστυνομία και δικαιοσύνη μέρος 2ο και συγκλονιστικότερο. (Νέα στοιχεία)




Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Νομίζαμε ότι θα είχαμε δει και τα είχαμε ακούσει όλα αλλά η συμπεριφορά  Έλληνα κακοποιού μας ξεπερνάει όλους.

Είχα κάνει ένα ρεπορτάζ και έγραψα ένα άρθρο με τίτλο " Σκηνοθέτησε τον θάνατο του για να γλιτώσει από ποινές από απόπειρα ανθρωποκτονιών και εκβιασμούς και 3 χρόνια με πλαστά χαρτιά" http://newsotherwise.blogspot.gr/2015/02/3.html.

Το ρεπορτάζ όπως ανέφερα  στο τέλος του προηγούμενου άρθρου μου συνεχίστηκε και τελικά αυτά που είχα μάθει και ανέφερα πρωτίστως δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που μου αποκαλύφθηκαν μόλις εχθές

Σκεφτείτε ότι το περιστατικό έχει γίνει θέμα συζήτησης στον 4ο όροφο της εισαγγελίας εφετών και μάλλον σε όλο το κτίριο.

Τελικά τα πράγματα ήταν χειρότερα από ότι νομίζαμε και δείχνουν το θράσος που έχουν οι κακοποιοί οι οποίοι εξαπατούν εύκολα αστυνομία και δικαιοσύνη και αποδεικνύουν το θράσος τους με τις πράξεις τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ο εν λόγω κακοποιός  κατάφερε να αφήσει άφωνους τα θύματα του, την αστυνομία και την εισαγγελία  όχι μόνο με τα προγενέστερα εγκλήματα του αλλά με τον τρόπο που βρήκε για να εξαφανιστεί και να αποφύγει σωρεία αδικημάτων για τα οποία ήταν κατηγορούμενος.

Εκτός το ότι παραβίασε εύκολα τους περιοριστικούς όρους όπως η παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του στην Καλλιθέα 1η και 16η κάθε μήνα καθώς και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα κυκλοφορούσε για τρία χρόνια στην Γερμανία όχι με πλαστά χαρτιά όπως νομίζαμε στο πρώτο άρθρο αλλά με τα πραγματικά του στοιχεία έχοντας το δίπλωμα οδήγησης του σε ισχύει.

Με πλήρες ρεπορτάζ κατευθείαν από τις δικαστικές και αστυνομικές πηγές η ιστορία έχει ως εξής και σας επαναλαμβάνω δεν είναι σενάριο ταινίας ενώ θα μπορούσε να γίνει με μεγάλη επιτυχία αλλά η ωμή πραγματικότητα και μερικές λεπτομέρειες  περιληπτικά θα σας δώσουμε σήμερα για μάθετε τον λόγο που έχουμε μείνει άφωνοι όλοι όσοι μάθαμε λεπτομέρειες .

Μέρος Α΄

Τον Μάρτιο του 2012 ο κακοποιός πήγε στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του στο οποίο έδινε και το παρών και έβγαλε νέα ταυτότητα δηλώνοντας απώλεια της παλιάς του, παράλληλα 7 ημέρες μετά κάποιος ¨δικηγόρος" ερευνάτε ο ρόλος του όπως πληροφορηθήκαμε , ενημέρωσε την ασφάλεια ότι ο κακοποιός πέθανε και θα πρέπει να σταματήσουν τα περιοριστικά μέτρα σε βάρος του, έστειλε μάλιστα την ληξιαρχική πράξη θανάτου με fax στην ασφάλεια.

Η αστυνομία έκανε έρευνα βάση της ληξιαρχικής πράξης που έστειλε με fax ο «δικηγόρος» η οποία ήταν νόμιμα δηλωθείσα  όχι όμως στον δήμο Καλλιθέας όπου ήταν δημότης αλλά στον δήμο Αθηναίων από γυναίκα μάρτυρα υπαρκτό πρόσωπο το οποίο αγνοείται μέχρι στιγμής παρά τις έρευνες τις ασφάλειας Καλλιθέας κατόπιν εντολής της εισαγγελίας εφετών.

Υπήρχε λοιπόν μάρτυρας γυναίκα που δήλωσε το θάνατο του κακοποιού με πιστοποιητικό γιατρού παρακαλώ με σφραγίδα και υπογραφή του γιατρού η οποία είχε και το γνήσιο υπογραφής θεωρημένο από το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και υπογραφή υπαστυνόμου στο γνήσιο.

Δόθηκε μάλιστα και άδεια ταφής από τον Δήμο Αθηναίων για την ταφή του αποθανόντα και για πού όμως για την  Ξάνθη σε ένα χωριό και μέρος (το όνομα του οποίου γνωρίζουμε) που δεν έχει νεκροταφείο για χριστιανούς έχει μόνο για μουσουλμάνους!

Όλα αυτά τα περίεργα και τα βολικά με πολλά ερωτηματικά και η συνέχεια είναι ποιο ενδιαφέρουσα.


Μέρος Β΄

Τρία χρόνια μετά εμφανίζεται τέλος 2014 αρχές 2015 στο ελληνικό προξενείο της Φρανκφούρτης ένας πολίτης ο οποίος διαμένει στην Γερμανία τα τελευταία χρόνια και ζητάει να βγάλει διαβατήριο διότι έχει απολέσει την ταυτότητα του, μάλιστα έχει προσκομίσει βεβαίωση από αστυνομικό τμήμα της Γερμανία για την απώλεια της, την οποία είχε δηλώσει δύο ημέρες πριν και προσκόμισε μόνο το ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης του και μια βεβαίωση χωρίς αριθμό της δήθεν χαμένης ταυτότητας γιατί δεν την θυμόταν όπως δήλωσε.

Το προξενείο τον πληκτρολόγησε στον υπολογιστή του και τον βρήκε αποθανόντα, ο πολίτης δήλωσε έκπληξη και είπε ότι είναι ζωντανός και μάλιστα του φαίνεται περίεργο ότι κάποιος τον δήλωσε νεκρό στην Ελλάδα και απαίτησε με θράσος κάνοντας μια δήλωση ότι είναι ζωντανός να διορθωθεί το λάθος στο ληξιαρχείο στην Ελλάδα από νεκρός ζωντανός ώστε να μπορέσει να βγάλει διαβατήριο.

Μόλις το προξενείο έστειλε την αίτηση και το δίπλωμα οδήγησης του στην Ελλάδα και στον δήμο για να πάρει πληροφορίες για τον θάνατο του αναστηθέντα Λάζαρου τότε ήρθαν χαρτιά που πιστοποιούσαν τον θάνατο του και μάλιστα με πιστοποιητικά με σφραγίδες και υπογραφές, γιατρού, αστυνομικού, δημοτικών υπαλλήλων και δικηγόρου.

Και ο εμφανισθείς νεκρός ποιος ήταν;
Ποιος άλλος ο κακοποιός που είχε εξαφανιστεί δηλώνοντας ότι είναι νεκρός από το 2012 παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας του στο τμήμα καθώς και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Είχε λοιπόν το θράσος ένας φυγόδικος για εκβιασμούς και απόπειρες ανθρωποκτονίας να εξαφανιστεί πλαστογραφώντας μαζί με τους συνεργούς του χαρτιά που να δηλώνουν τον θάνατο του και να εμφανιστεί μετά από 3 χρόνια με τα πραγματικά του στοιχεία σε ένα προξενείο στο εξωτερικό να ζητήσει να του βγει διαβατήριο δήθεν λόγω απώλειας της ταυτότητας του, αδιαφορώντας για το τι έχει δημιουργήσει και τι αντιμετωπίζει στην Ελλάδα.

Μετά από αυτή την αποκάλυψη ενεργοποιήθηκε ταχύτατα η εισαγγελία εφετών και ζήτησε πλήρη έρευνα για το ποιος είναι ο κακοποιός τι εγκλήματα έχει κάνει και τον έκαναν να σκηνοθετήσει τον θάνατο του και το κυριότερο τι συμβαίνει με τον δήθεν θάνατο του, ποιοι οι συνεργοί του κτλπ.

Τις προγενέστερες πράξεις του τις γνωρίζουμε απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς, έχει καταδίκες παλαιότερες για πλαστογραφία, απάτη και εκβίαση και εκκρεμούν για τον ίδιο δίκες για κακουργήματα.

Για τον δήθεν θάνατο του έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής ότι :

1. Το πιστοποιητικό θανάτου ήταν πλαστό.
2. Η σφραγίδα του γιατρού ήταν πλαστή και κατασκευασμένη
3. Η σφραγίδα της αστυνομίας που πιστοποιούσε το γνήσιο της υπογραφής του γιατρού ήταν πλαστή και κατασκευασμένη.
4. Ο γιατρός ήταν ανύπαρκτος και τα στοιχεία του επάνω στην πλαστή σφραγίδα, νούμερο ιατρικού συλλόγου, τηλέφωνο και ΑΦΜ ήταν ψεύτικα.
5. Η διεύθυνση του ιατρείου του γιατρού ήταν υπαρκτή μόνο που εκεί υπήρχε ιατρείο με γυναίκα γιατρό η οποία είχε το επώνυμο του ψεύτικου γιατρού και δεν είχε καμία σχέση μαζί του και η οποία κλήθηκε μετά από εντολή της εισαγγελίας εφετών στην ασφάλεια και κατέθεσε.
6. Ο υπαστυνόμος που έχει υπογράψει για το γνήσιο της υπογραφής του γιατρού στο πιστοποιητικό θανάτου δεν υπηρετούσε ποτέ στο τμήμα Καλλιθέας και μάλλον πρόκειται για ανύπαρκτο αστυνομικό όπως ο γιατρός.
7. Ακόμα δεν έχει βγει άκρη ποιος ήταν ο δικηγόρος που μίλησε τηλεφωνικά με την ασφάλεια και ενημέρωσε για τον θάνατο του κακοποιού στέλνοντας τους το πιστοποιητικό θανάτου με fax!!!!
8. Το μόνο υπαρκτό πρόσωπο ήταν η μάρτυρας που δήλωσε τον θάνατο του και παράδωσε πιστοποιητικά και ταυτότητα  στον δήμο Αθηναίων από όπου πήρε άδεια ταφής η οποία αγνοείται και δεν έχει βρεθεί ακόμα.
9. Ερευνάτε ο ρόλος της γυναίκας του κακοποιού η οποία θεωρείται συνεργός και είναι όπως αποδεικνύεται διότι ζήτησε από το πρωτοδικείο αποποίηση κληρονομίας καταθέτοντας το πλαστό πιστοποιητικό θανάτου του άντρα της στο πρωτοδικείο 3 μήνες μετά τον δήθεν θάνατο του και έλεγε ψέματα μέχρι σήμερα σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους ότι ο άντρας της την είχε παρατήσει και ζούσε στον Καναδά αποκρύπτοντας τον δήθεν θάνατο του.
10. Έγγραφο από την περιοχή της Ξάνθης όπου βγήκε η άδεια ταφής από τον δήμο Αθηναίων απαντάει ότι δεν έχει γίνει ταφή κανενός με το όνομα του κακοποιού γιατί δεν υπάρχουν χριστιανικά νεκροταφεία στην περιοχή για να μπορέσει να γίνει η ταφή και δεν έχει πέσει στην αντίληψη κανενός τέτοια ταφή.

Οι συνεργοί σε μια τέτοια απάτη θα είναι αρκετοί και μάλιστα όλοι τους είναι επικίνδυνοι αφού μπορούν και κατασκευάζουν τέτοιες ιστορίες με τόση ευκολία το χειρότερο όμως είναι ότι η απάτη αυτή έπιασε και εξαπάτησε την αστυνομία πρώτα που δεν έκανε τον έλεγχο όπως πρέπει και μετά την δικαιοσύνη.

Τα ερωτήματα για την εισαγγελία εφετών είναι πολλά και αφού ειδοποίησαν τα θύματα του όπως όφειλαν γιατί πρόκειται για πολύ επικίνδυνο κακοποιό έχουν διατάξει πλήρη έρευνα για το πώς κατάφερε και έφυγε.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ένας κακοποιός με περιοριστικούς όρους όπως η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η παρουσία του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα με ένα πιστοποιητικό θανάτου μπορεί να φύγει στο εξωτερικό με το όνομα του και εάν δεν αποκαλυφθεί μόνος του με θράσος όπως ο εν λόγω κακοποιός θα μπορεί να ζει με το όνομα του σε όποιο κράτος του εξωτερικού θέλει χωρίς να τον ψάχνει κανένας.

Ένας κακοποιός επικίνδυνος βάση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει αντί να προφυλακιστεί έως την δίκη του, με περιοριστικούς όρους μπορεί εύκολα να την κοπανήσει βάζοντας έναν που δηλώνει δικηγόρος από το τηλέφωνο να στείλει ένα πιστοποιητικό θανάτου με fax στην ασφάλεια και να σταματήσουν οι περιοριστικοί όροι αμέσως, χωρίς να γίνει έλεγχος από τις  αρχές του πιστοποιητικού που έχουν στα χέρια τους.

Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει βγει μετά την αποκάλυψη της απάτης του κακοποιού που ξεφτίλισε αστυνομία και δικαιοσύνη ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και έτσι όπως έκανε για τρία χρόνια μπορεί και τώρα ο κακοποιός να πηγαίνει από χώρα σε χώρα χωρίς να τον ενοχλεί κανένας με το όνομα του.

Σίγουρα οι ευθύνες είναι πολλές και για πολλούς και η δικαιοσύνη θα αποδώσει σε όσους είναι εμπλεκόμενοι την τιμωρία που τους αξίζει.
Και σίγουρα τώρα που κινητοποιήθηκε η δικαιοσύνη θα βρεθεί κάποια στιγμή ο κακοποιός εάν και εφόσον δεν καθυστερήσουν και άλλο το ένταλμα σύλληψης και θα δικαστεί και για τα παλιά εγκλήματα του και για την απάτη της σκηνοθεσία του θανάτου με όλη την αυστηρότητα που ερμόζει σε τέτοιου είδους εγκληματίες.

Ευχόμαστε αυτό να είναι ένα πολύ καλό μάθημα για την αστυνομία και την δικαιοσύνη ώστε να μην ευκολόπιστη σε δικαιολογίες κακοποιών τέτοιας εμβέλειας γιατί ξέροντας τις αδυναμίες των αρχών εξαφανίζονται όποτε και όταν θέλουν εξαπατώντας εύκολα και αδιαφορώντας για τις συνέπειες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου