Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Η απάντηση του beach bar στη Χαλκιδική: «Η κυρία είχε φέρει παστίτσιο και έτρωγε με τον άνδρα της»

 



Η μητέρα είχε καταγγείλει ότι δεν της επέτρεψαν να ταΐσει το παιδί της με φαγητό που έφερε από το σπίτι.

Απάντηση στην ανάρτηση-καταγγελία μίας γυναίκας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι σε beach bar στη Σιθωνία Χαλκιδικής δεν της επέτρεψαν να ταΐσει το 2 ετών παιδί της με φαγητό που έφερε η ίδια από το σπίτι, έδωσε ο υπεύθυνος του καταστήματος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. 

«Για τα παιδιά επιτρέπουμε τα πάντα» ισχυρίστηκε ο υπεύθυνος του Lagonisi beach bar, όπου συνέβη το περιστατικό, Γιώργος Τσερκέζης.

«Η κυρία έφερε φαγητό μαζί της το οποίο ήταν παστίτσιο. Εμείς για τα παιδιά επιτρέπουμε όλα τα φαγητά και μάλιστα τα φυλάσσουμε και στο ψυγείο για να μην χαλάσουν. Η κυρία έβγαλε το φαγητό και αντί να ταΐσει το παιδί της, τάιζε την ίδια και τον άντρα της. Υποχρέωση του σερβιτόρου ήταν να ενημερώσει την κυρία ότι ήταν σε οργανωμένη παραλία και δεν επιτρέπουμε φαγητά για τους πελάτες. Για τα παιδιά επιτρέπουμε τα πάντα».

Η καταγγέλουσα, η οποία κάνει διακοπές στη Χαλκιδική, μίλησε επίσης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και περιέγραψε τι συνέβη στις 14 Αυγούστου 2023 στο γνωστό beach bar.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ίδια, ο σύζυγος της και το 2χρονο παιδί τους παραθέριζαν στην περιοχή της Βουρβουρούς με ένα ακόμα ζευγάρι και το ενός έτους παιδί τους.

Όταν έφτασαν στο beach bar, είχαν μαζί τους ένα μικρό ψυγείο με τα φρούτα των παιδιών για το οποίο κανείς δεν τους έκανε παρατήρηση.

Αφού έκατσαν στις ξαπλώστρες, μεταξύ άλλων παρήγγειλαν και ένα Burger το οποίο όμως δεν τους άρεσε, το επέστρεψαν πίσω και τους επιστράφηκαν τα χρήματα.

«Επειδή το Burger ήταν μπαγιάτικο δεν ήθελα να παραγγείλω κάτι για το παιδί. Είχαμε φτιάξει μακαρόνια στο σπίτι και πήγαμε και φέραμε το φαγητό του για να φάει. Ήταν μέσα σε ένα αλουμινένιο σκεύος λίγο μεγάλο γιατί δεν βρήκαμε κάτι άλλο. Εγώ στο παιδί μου δεν ήθελα να δώσω burger, αλλά το φαγητό που εγώ έχω φτιάξει. Δεν ξέρει αν το παιδί μου έχει αλλεργίες ή κάτι άλλο. Εκείνη την στιγμή έρχεται ένας υπεύθυνος του καταστήματος και μας λέει ότι αυτό που κάνουμε απαγορεύεται και να πάμε να το ταΐσουμε στο αυτοκίνητο» εξήγησε από την πλευρά της η γυναίκα. 



Η Τουρκία ιδρύει παράνομη στρατιωτική βάση στο λιμάνι Χομς της Λιβύης


 

Για συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη προκειμένου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να εγκαταστήσουν στρατιωτική βάση σε λιβυκό λιμάνι, σύμφωνία που θα προκαλέσει «εκνευρισμό» στην Ελλάδα, κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική τουρκική ιστοσελίδα TGRTHaber.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τουρκία ενοικίασε για 99 χρόνια το λιμάνι της Χομς που βρίσκεται ανάμεσα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, και την Μισράτα.

«Με τη συμφωνία αυτή θα ενισχυθεί η κυριαρχία της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, θα ενισχυθεί ο έλεγχος των τουρκικών χωρικών υδάτων και η διασφάλιση των εμπορικών πλοίων» υποστηρίζεται στο δημοσίευμα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα στο λιμάνι προγραμματίζεται να εγκατασταθούν τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και συστήματα αεράμυνας.

Η πρωτοβουλία της Τουρκίας στη Λιβύη ανακοινώθηκε στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών (TÜRK-DEGS), όπου πρόεδρος είναι ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», αντιναύαρχος εν αποστρατεία και μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Topkapı της Κωνσταντινούπολης, Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Πρόκειται για μια κίνηση που ακολουθεί την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου το 2020 καθώς σε αυτό προβλεπόταν η ίδρυση δύο τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στη Λιβύη, αλλά είναι μονομερής και παράνομη.






Το γερμανικό δίκτυο RND αποθεώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 


Επαίνους για την ελληνική οικονομία και τα επιτεύγματά της τα τελευταία έτη περιλαμβάνει το άρθρο του ανταποκριτή του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου (RND) στην Αθήνα, Γκερντ Χέλερ, ο οποίος κάνει λόγο για «ελληνικό οικονομικό θαύμα».

Όπως σημειώνει «πριν από οχτώ χρόνια η Αθήνα ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια από τις πρωταθλήτριες στην ανάπτυξη χώρες στην Ευρώπη χάρη στις μεταρρυθμίσεις και την πολιτική σταθερότητα».

Με την ελληνική οικονομία σε διαρκώς ανοδική πορεία, ο μηνιαίος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε στις 111,1 μονάδες τον Ιούλιο. «Το κλίμα δύσκολα θα μπορούσε να είναι καλύτερο», γράφει ο Χέλερ, προσθέτοντας πως «στην Ελλάδα επικρατεί ευφορία».

Επαινώντας την οικονομική διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά την τελευταία τετραετία, ο δημοσιογράφος τονίζει ακόμη πως «οι πολιτικές του συντηρητικού πρωθυπουργού είναι φιλικές προς τις επιχειρήσεις, όμως ταυτοχρόνως έχουν και έντονο κοινωνικό πρόσημο».

«Ο Μητσοτάκης ανακούφισε τους εργαζόμενους μειώνοντας τους φόρους εισοδήματος και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό σταδιακά από τα 650 στα 780 ευρώ. Από το 2019, ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξήθηκε από 2,2 σε 2,6 εκατομμύρια, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από 17,3% σε 11,1%. Την ανωτέρω πρόοδο επιβράβευσαν οι ψηφοφόροι και στις πρόσφατες εκλογές. […] Έτσι η Ελλάδα, που κάποτε θεωρείτο αδύνατον να κυβερνηθεί, αποτελεί σήμερα ένα από τα περισσότερο πολιτικά σταθερά κράτη της Ε.Ε.» προσθέτει ο ίδιος.

Όσον αφορά την πολυαναμενόμενη επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, ο Χέλερ εξηγεί πως «κάτι τέτοιο δεν θα βελτίωνε μόνο τις δυνατότητες αναχρηματοδότησης του ελληνικού κράτους, αλλά θα διευκόλυνε τις ελληνικές επιχειρήσεις να δανειστούν με ευνοϊκότερους όρους και να επενδύσουν περισσότερα χρήματα. Αυτό είναι το κλειδί για τη βιώσιμη επιστροφή της πρώην χώρας της κρίσης».

«Οι επενδύσεις αυξήθηκαν έντονα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, όμως αποτελώντας 14% του Α.Ε.Π., εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 23%», καταλήγει ο ανταποκριτής.


Πηγή



Αλωνίζουν οι Ρομά κλέβουν, χτυπάνε κόσμο χωρίς να φοβούνται τίποτα και κανένα

 



Συμμορίες Ρομά αλωνίζουν σε όλη την χώρα, χωρίς να φοβούνται κανένα.

Μέλη μιας σπείρας από τις πολλές κακοποιών Ρομά που εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Μεσολογγίου και άρχισαν να παραβιάζουν το ένα μετά το άλλο τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, για να κλάψουν ότι μπορούν από μέσα.

Δεν δίστασαν οι Ρομά κακοποιοί να επιτεθούν στον φύλακα που προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Ο νυχτερινός φύλακας άκουσε θορύβους από τζάμια που έσπαζαν, το βράδυ της Τρίτης και έτρεξε αμέσως στο πάρκινγκ, όπου βρήκε την ομάδα των Ρομά να προκαλούν φθορές και να αρπάζουν τα ηχοσυστήματα και ό,τι είχε αξία από τα οχήματα. 

Οι Ρομά κακοποιοί του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και τράπηκαν σε φυγή καταφέρνοντας να διαφύγουν. Μάλιστα, ήταν τόσο σίγουροι ότι δεν θα συλληφθούν, ώστε πριν εξαφανιστούν διέρρηξαν και άλλο ένα αυτοκίνητο έξω από το νοσοκομείο!



Φρέντη Μπελέρη για Έντι Ράμα: Είναι «μια φάτσα, μια ράτσα» με τον Ερντογάν

 


Απάντηση στο ίδιο ύφος έδωσε ο Φρέντη Μπελέρης στον Έντι Ράμα, στην ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού με την οποία αναφερόταν στη συγκέντρωση συμπαράστασης που έγινε στις 14 Αυγούστου στη Χειμάρρα.

Ο Ράμα σχολίασε την παρουσία των Κώστα Μπακογιάννη και Κωνσταντίνου Ζέρβα στην κινητοποίηση υπέρ του Φρέντη Μπελέρη στη Χειμάρρα και εξέφρασε τη θλίψη του που επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης ενός δημοκρατικού κράτους (της Ελλάδας) διαμαρτύρονται κατά της Δικαιοσύνης ενός άλλου δημοκρατικού κράτους.

Παράλληλα, κάνοντας επίκληση στη φράση των επτά σοφών «Νόμω πείθου», ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε πως η υπόθεση Μπελέρη αποτελεί ξεκάθαρα θέμα των Αρχών της Αλβανίας.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, έβγαλε ένα δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε και στο Facebook, για να δώσει συνέχεια.

Σε αυτήν τη δημοσίευση, επισημαίνει ότι «η Αλβανία δεν αναγνωρίζει την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα», όπως έχει συμβεί με τους δήμους Δερόπολης (στο Αργυρόκαστρο) και Φοινίκης (στους Αγίους Σαράντα), τονίζει πως η χώρα για την οποία γράφει στην ανάρτησή του ο Ράμα «δεν είναι η Αλβανία» και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είναι «μια φάτσα, μια ράτσα» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη:

«Pabesi (μπαμπεσιά/απιστία)

Σήμερα διάβασα μία πολύ ωραία (αν και φλύαρη) ανάρτηση. Την είχε γράψει ένας καλός και σύγχρονος πολιτικός που όπως είδα λέγεται Έντι Ράμα. Προφανώς θα είναι συνωνυμία με τον Έντι Ράμα, πρωθυπουργό της Αλβανίας, ο οποίος μία εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023 με χαρακτήρισε δημόσια "προσωπικό εχθρό" του και με έβριζε χυδαία αποκαλώντας με απόβρασμα, σκουπίδι και άλλα παρόμοια! Σίγουρα είναι συνωνυμία διότι ο "καλός" Έντι Ράμα γράφει με άλλο τρόπο και αναφέρεται σε μία άλλη χώρα που δεν είναι η Αλβανία.

Ο "καλός" Έντι Ράμα ενοχλήθηκε από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Χειμάρρα στις 14-8-2023 για την απελευθέρωσή μου. Λέει ότι τη συγκέντρωση διοργάνωσαν Έλληνες πολιτικοί. Δεν θα κατάλαβε καλά. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν πολίτες της Αλβανίας, ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, στην οποία μίλησαν, μεταξύ άλλων, και δήμαρχοι από την Ελλάδα. Ήταν αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας που, παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν τρομοκρατήθηκαν και ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο.

Ο "καλός" Έντι Ράμα αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι έχω και ελληνική υπηκοότητα. Ξεχνά (όπως και ο πρωθυπουργός Ράμα) ότι είμαι γεννημένος στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Ελληνικά μιλούν και όλοι στην οικογένειά μου όπως και η πλειοψηφία του πληθυσμού της Χειμάρρας. Παρ’ όλα αυτά η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα. Αναγνωρίζει μόνον στους δήμους Φοινίκης και Δερόπολης την παρουσία Ελλήνων. Το να σηκώνουμε την ελληνική σημαία δεν είναι δικαίωμα που μας έδωσε ο πρωθυπουργός Ράμα. Συμβαίνει από την ίδρυση του αλβανικού κράτους και ήταν προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η Αλβανία από την Κοινωνία των Εθνών.

Ο "καλός" Έντι Ράμα μιλά για προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την Αλβανία με τα περιουσιακά δικαιώματα. Δεν ξέρει προφανώς ότι ο συνονόματός του πρωθυπουργός Έντι Ράμα, από όλο το παραλιακό μέτωπο της Αλβανίας έχει χαρακτηρίσει μόνον τη Χειμάρρα ως τόπο στρατηγικών επενδύσεων για τον τουρισμό. Στη Χειμάρρα υφαρπάζονται οι περιουσίες των Ελλήνων, όχι σε άλλες περιοχές της Αλβανίας. Μόνον στη Χειμάρρα έχουμε "στρατηγικούς επενδυτές" που τυγχάνει να είναι όλοι φίλοι του πρωθυπουργού Έντι Ράμα…

Ο "καλός" Έντι Ράμα δεν θα έμαθε ότι στα 33 χρόνια (από τότε δηλαδή που έπεσε ο κομμουνισμός) που ακούμε για εκλογικά εγκλήματα, μόνον ένας άνθρωπος έχει συλληφθεί, αυτός είμαι εγώ, και είμαι ελληνικής καταγωγής.

Ο "καλός" Έντι Ράμα δεν θα έμαθε επίσης ότι στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο καταγγέλθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρανομιών. Μόνον εγώ έχω συλληφθεί και προφυλακιστεί.

Ο "καλός" Έντι Ράμ λέει σωστά ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στήριξαν τη δικαστική μεταρρύθμιση στο αλβανικό δικαστικό σύστημα. Επειδή όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, στην περίπτωσή μου είναι σαφές ότι τα πράγματα στη δικαιοσύνη δεν πάνε καλά, αφού:

Η αστυνομία με παρακολουθούσε με πρακτικές της σιγκουρίμι του Χότζα που έχουν απαγορευτεί από τη δεκαετία του 1990, επιστρατεύοντας έναν άνθρωπο καταδικασμένο για απάτες.

Η εισαγγελέας που έδωσε εκ των υστέρων την εντολή στην αστυνομία να με παρακολουθήσει ήταν αναρμόδια.

Όταν με συνέλαβαν δεν έκανα κάποια παράνομη πράξη οπότε δεν υπήρχε αυτόφωρη διαδικασία.

Οι δικαστές που ξεκίνησαν τη διαδικασία εις βάρος μου ήσαν όλοι πρώην στελέχη ή φίλα προσκείμενοι στο αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Πουθενά στις παράνομες ηχογραφήσεις δεν εμφανίζομαι να δίνω λεφτά για εξαγορά ψήφων.

Ο εισαγγελέας στο ειδικό δικαστήριο SPAK χρησιμοποίησε πλαστό έγγραφο δήθεν καταδίκης μου στο παρελθόν, ενώ το ποινικό μου μητρώο, όπως εκδίδεται ηλεκτρονικά, είναι καθαρό.

Για υποτιθέμενη διαφθορά 40.000 λεκ (380 ευρώ) είμαι προφυλακισμένος ήδη για τρεις μήνες. Κατ’ αναλογία πόσους αιώνες πρέπει να μπουν φυλακή οι δεκάδες συνεργάτες του Ράμα που διώκονται για διαφθορά;

Ο "καλός" Έντι Ράμα επικαλείται μία αλβανική παροιμία ζητώντας "να μην κάψουμε για ένα ψύλλο το πάπλωμα". Εγώ να του πω μία ελληνική παροιμία: "εξ όνυχος τον λέοντα". Δεν χρειάζεται να δούμε πολλά. Από όσα έχει κάνει ο πρωθυπουργός Ράμα στην περίπτωσή μου, μπορούμε να εξαγάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνολική κατάσταση της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου στην πατρίδα μου Αλβανία.

Τέλος, ο "καλός" Έντι Ράμα λέει ότι Έλληνες και Αλβανοί είναι «μια φάτσα, μια ράτσα». Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Ο Ράμα πάντως ως πρωθυπουργός δείχνει σίγουρα ότι είναι "μια φάτσα, μια ράτσα" με τον Ερντογάν. Και ο Ερντογάν μιλά για ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ζητά να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της.

Κλείνοντας, λέει ο "καλός" Έντι Ράμα να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Αυτό δεν είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών.

Περιμένω Έντι Ράμα!

app-facebook
Φρέντης Μπελέρης
19 ώρες πριν


Κτήνη - Ζώα στην Καλαμαριά έσπασαν την γνάθο σε γατάκι

 



Ένα αδέσποτο γατάκι μόλις δύο μηνών είναι το νέο θύμα ζώων που κακοποιούν συστηματικά αδέσποτες γάτες στην Καλαμαριά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του grtimes.gr, το μικρό γατάκι -το οποίο σημειωτέον φροντιζόταν μαζί με άλλα αδεσποτάκια από ζωόφιλο κάτοικο της Καλαμαριάς στη συμβολή των οδών Παπανδρέου και Καραμανλή στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη- δέχτηκε δυνατές κλωτσιές, με συνέπεια να αποκολληθεί η κάτω γνάθος του. Το γατάκι διακομίστηκε σε κτηνίατρο και άρχισε να λαμβάνει ειδική αγωγή.

Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σχετικά κοντά στην περιοχή «Αριστοτέλης» στην Καλαμαριά, όπου τους τελευταίους μήνες καταγράφονται αλλεπάλληλα ανάλογα περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων γατών, με σπασμένες γνάθους ή με κλωτσιές και συνακόλουθες ρήξεις στα γεννητικά όργανα-κοιλιακή χώρα.

«Πραγματικά έχουμε εξοργιστεί με τους υπανθρώπους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Ακόμη ένας "λεβέντης" Καλαμαριώτης έβγαλε όλα του τα ψυχολογικά επάνω στο κορμάκι ενός μωρού 2 μηνών!» τονίζει με αγανάκτηση η εθελοντική ομάδα δράσης «Οι Αόρατες Γάτες», μέλη της οποίας έχουν ήδη καταθέσει δύο μηνύσεις κατά αγνώστων, συνεχίζουν να αναζητούν πληροφορίες για τα κτήνη που -όπως τονίζουν- κυκλοφορούν ανάμεσά μας και παρακαλούν θερμά το κοινό να τους ενημερώσουν εάν αντιληφθούν κάτι σχετικό.

«Μην μένετε θεατές στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος αθώων ζωών!! Δυστυχώς, ο δήμος μένει απαθής σε κάθε τέτοιο περιστατικό κακοποίησης. Βοηθήστε μας να εντοπίσουμε τους δράστες», καταλήγει η ανακοίνωση της εθελοντικής ομάδας δράσης «Οι Αόρατες Γάτες».



Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ρωσικές επιθέσεις στον Δούναβη δείχνουν ότι ο Πούτιν αδιαφορεί για την επισιτιστική ασφάλεια

 


Οι ρωσικές επιθέσεις σε αποθήκες σιτηρών της Ουκρανίας κατά μήκος του Δούναβη δείχνουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν αδιαφορεί για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής στις αναπτυσσόμενες χώρες, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Είναι απαράδεκτο. Ο Πούτιν αδιαφορεί για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Βεντάντ Πατέλ.

Έπειτα από αρκετές επιθέσεις στις αρχές Αυγούστου, ο ρωσικός στρατός έβαλε ξανά στο στόχαστρό του τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη λιμενικές υποδομές στον Δούναβη με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Συνέπεια των εχθρικών πληγμάτων σε ένα από τα λιμάνια του Δούναβη: χτυπήθηκαν αποθήκες σιτηρών», έγραψε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού, Όλεγκ Κίπερ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τη Μόσχα να επιστρέψει «αμέσως» στη συμφωνία

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα (16/8) την αναχώρηση του πρώτου εμπορικού φορτηγού πλοίου από το λιμάνι της Οδησσού, αψηφώντας τη Ρωσία που απειλεί να βυθίσει τέτοια πλοία, από τότε που αποχώρησε από τη συμφωνία η οποία επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Η Ουάσιγκτον καλεί τη Μόσχα να επιστρέψει «αμέσως» στη συμφωνία.

«Η αντίθεση είναι πολύ ξεκάθαρη. Οι Ουκρανοί εταίροι μας εμπνέουν τον κόσμο, ενώ η Ρωσία κάνει τον κόσμο να λιμοκτονεί χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα ως όπλο», δήλωσε ο Βεντάντ Πατέλ.



Γελάει ο κόσμος με τις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ που δεν καταλαβαίνει τις ενέργειες του πρωθυπουργού

 



Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του Νικού Ανδρουλάκη έχει και επιπτώσεις σε όλο το ΠΑΣΟΚ και τις ανακοινώσεις που βγάζει.

Το ΠΑΣΟΚ θέλοντας να υποβαθμίσει την σοβαρή ενέργεια του Κυριάκου Μητσοτάκημ να συναντηθεί με τον πρόεδρο της UEFA, και τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ ώστε να μπούν όρια σε κακοποιούς, έβγαλε μια ανακοίνωση να είχαμε να λέγαμε και αφήστε μας να συνεχίζουμε τις διακοπές. 

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που δείχνει να μην έχει καταλάβει τι έκανε ο πρωθυπουργός «Ο Πρωθυπουργός έπειτα από πολυήμερη σιωπή, συγκάλεσε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ παριστάνοντας ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε αυτή συμμετείχαν ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, οι ιδιοκτήτες, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ.

«Επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τη συνήθη πρακτική είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε να γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες, μιας και αρκετά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, προβλέπονταν ήδη στο νομοθετικό πλαίσιο που προέκυψε μετά τον θάνατο του Άλκη Καμπανού», τονίζει ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη, δείχνοντας να μην καταλαβαίνει τι έκανε ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφεύγοντας να του αποδώσει την πολιτική ευθύνη, που τον βαραίνει για το γεγονός ότι αν και ενήμεροι, παρακολουθούσαν με σταυρωμένα τα χέρια την εκστρατεία ακροδεξιών χούλιγκαν στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, δείχνοντας την αντιπολιτευτική τους ανεπάρκεια.

«Ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του «επιτελικού κράτους» αλλά και ότι τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα κατά καιρούς θύματα ή οι τραυματίες στα «ραντεβού του θανάτου» υπερβαίνουν τα όρια της οπαδικής βίας και συνιστούν μείζον πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας. Σχετικά με τα ζητήματα της οπαδικής βίας, θεωρούμε ότι πρέπει με ευθύνη των ΠΑΕ και της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα όσων εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια εντός ή εκτός αθλητικών χώρων», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη, και γελάει ο κόσμος μαζί τους.



Υπάλληλος του Βρετανικού Μουσείου έκλεβε αρχαιότητες αμύθητης αξίας

 


Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο απέλυσε ένα μέλος του προσωπικού και η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά την αναφορά ότι θησαυροί «λείπουν, έχουν κλαπεί ή έχουν υποστεί ζημιές».

Αντικείμενα όπως χρυσός, κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι ήταν μεταξύ αυτών που έλειπαν από το μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πλειονότητα των αντικειμένων φυλάσσονταν σε μια αποθήκη, δήλωσε το μουσείο.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιγκ Φίσερ δήλωσε ότι το μουσείο «θα ρίξει τις προσπάθειές μας στην ανάκτηση των αντικειμένων». Πρόσθεσε σύμφωνα με το BBC: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι μιλάω εκ μέρους όλων των συναδέλφων όταν λέω ότι λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη μας τη διαφύλαξη όλων των αντικειμένων που έχουμε υπό τη φροντίδα μας».

Το μουσείο πρόσθεσε ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα κατά του μέλους του προσωπικού που απολύθηκε. Η Διοίκηση Οικονομικού Εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας διεξάγει έρευνα, αλλά δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, δήλωσε: «Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου ανησυχούσαν εξαιρετικά όταν μάθαμε νωρίτερα φέτος ότι αντικείμενα της συλλογής είχαν κλαπεί». Και πρόσθεσε: «Καλέσαμε την αστυνομία, επιβάλλαμε έκτακτα μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας, δημιουργήσαμε μια ανεξάρτητη επανεξέταση για το τι συνέβη και τα διδάγματα που πρέπει να αντλήσουμε και χρησιμοποιήσαμε όλες τις πειθαρχικές εξουσίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε το άτομο που θεωρούμε υπεύθυνο».


Πηγή




Η γνωστή Ολλανδή ανθέλληνας ευρωβουλευτής αγαπημένη του ΣΥΡΙΖΑ και των Τούρκων ξαναχτύπησε, κατά της Φον ντερ Λάιεν

 


Συμμετείχε ενεργά μαζί με Συριζαίους, ακροαριστερούς, και Τούρκους κατά της Ελλάδας στο στημένο με την δήθεν νεκρή Μαρία, στον Έβρο.

Πρωτοστατεί σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης της Ελλάδας, μαζί με ανθέλληνες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι άλλη από την Ολλανδή ανθέλληνα ευρωβουλευτή και μέλος της Επιτροπής PEGA, Σόφι ιν'τ Βελντ.

Αυτή την φορά θέλοντας να "χτυπήσει" την Ελλάδα, τα έβαλε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταγγέλοντας ως «σοβαρή παραβίαση των συνθηκών, της πολιτικής ευπρέπειας και ουδετερότητας» τις διακοπές της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, 

Η Ολλανδή ανθέλληνας, φιλότουρκος, και φιλοσυριζαία ακροαριστερή ευρωβουλευτής, έβγαλε στη σέντρα την πρόεδρο της Κομισιόν επειδή τη φιλοξένησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πατρικό του.

Η ανθέλληνας Σόφι ιν'τ Βελντ, μάλιστα, είναι αποφασισμένη να δώσει διαστάσεις στο θέμα και να το φέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Είναι καθήκον του Σώματος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να θέσει προ των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε η Ολλανδή ευρωβουλευτής, η οποία θα στείλει σχετική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Ευρωπαίο Συνήγορο του Πολίτη. 

Οι διακοπές ήταν μια «σοβαρή παραβίαση των συνθηκών, της πολιτικής ευπρέπειας και ουδετερότητας» τόνισε η Ολλανδή ευρωβουλευτής. Συμπλήρωσε δε ότι η Φον ντερ Λάιεν είναι η επικεφαλής της Κομισιόν και την ίδια ώρα παραθερίζει στη βίλα ενός εκ των ηγετών. «Θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της», σχολίασε.

Το θέμα δημοσιεύτηκε και στο περιοδικό politico, που αρθογραφούν και ανθέλληνες κατά της Ελλάδας πολλές φορές, το οποίο ζήτησε και την άποψη της Κομισιόν για το θέμα, για να λάβει την απάντηση πως «αυτό ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι πλήρως σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής».