Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Απίστευτη δήλωση Μουζάλα: Μακάρι να έρθουν οι Τούρκοι παρατηρητές



Έχουν άγνοια κινδύνου; Αδιαφορούν για όσα μπορεί να συμβούν; Αδιαφορούν γενικός; Όπως και να έχει εδώ έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους!

«Διεθνή πρακτική» χαρακτήρισε στον ΣΚΑΙ ο Γιάννης Μουζάλας την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων. 

«Μακάρι να έρθουν» είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης «διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex». 

Όπως είπε θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές και στα τουρκικά παράλια  «Όλα θα είναι ισόποσα», είναι μια αμιγώς και μόνο τεχνική λεπτομέρεια η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει.

Σύμφωνα με τον κύριο Μουζάλα, «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους». 






Δυο έφηβες συνελήφθησαν και ανακρίνονται -Σχεδίαζαν επίθεση παρόμοια του Bataclan



Οι Γαλλικές αρχές ξεκίνησαν ποινική έρευνα για δύο έφηβα κορίτσια, ύποπτα για τον σχεδιασμό επίθεσης, παρόμοια με εκείνη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών «Bataclan» στο Παρίσι τον Νοέμβριο.

Τα κορίτσια, ηλικίας 15 και 17 ετών, είχαν ανταλλάξει σειρά μηνυμάτων στο Facebook σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Και τα δύο κορίτσια παρουσιάστηκαν ενώπιον ειδικού δικαστή κατά της τρομοκρατίας, την Παρασκευή.

Οι εισαγγελέας δήλωσε ότι το σχέδιο τους ήταν σε πρώιμο στάδιο και ότι ούτε τα όπλα ούτε τα εκρηκτικά είχαν βρεθεί ακόμη από τις δυο γυναίκες.

Η Γαλλία παραμένει σε υψηλή επιφυλακή μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, κατά τις οποίες 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων των 90 θυμάτων στο «Bataclan».

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι η 15χρονη θα παραμείνει υπό κράτηση, ενώ η 17χρονη θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους.

Τα ονόματα των δυο νεαρόν που συνελήφθησαν την Τετάρτη από ειδικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής, δεν ανακοινώθηκαν.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και συνωμοσία  σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, ανακοίνωσε η Εισαγγελία.

Δύο ακόμη κορίτσια ανακρίθηκαν από την αστυνομία, αλλά αφέθηκαν ελεύθερες.




Πηγή: iefimerida.gr 


Νέος επικίνδυνος ιός κλειδώνει τα αρχεία του υπολογιστή και ζητά λύτρα




Σήμα κινδύνου στέλνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για νέο ιό ο οποίος κλειδώνει ηλεκτρονικό υπολογιστή και για να ξεκλειδώσει ζητά χρήματα.

Ο νέος ονομάζεται Locky και ολλάει μέσω e-mail ή όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ιστοσελίδες και επηρεάζει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

Στόχος του κακόβουλου λογισμικού είναι η καταβολή χρηματικών ποσών προκειμένου να ξεκλειδωθούν – αποκρυπτογραφηθούν τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη και έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker» ή «Ransomware», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware.

Μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί – κλειδώνει διαφόρους τύπους ψηφιακών αρχείων, (ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, δίνοντας τους την κατάληξη ‘’locky’’.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού προτείνεται να γίνει, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους χρήστες του διαδικτύου να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το προαναφερόμενο κακόβουλο λογισμικό.



New York Times: Έτσι οι τζιχαντιστές «στειρώνουν» τις ερωτικές σκλάβες



Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ποικίλες μεθόδους αντισύλληψης για να είναι πάντα έτοιμες να προσφέρουν «υπηρεσίες» οι ερωτικές σκλάβες που διακινεί στους τζιχαντιστές, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται τις μαρτυρίες δεκάδων γυναικών της εθνότητας των Γιαζίντι που κατόρθωσαν να αποδράσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί «αντισυλληπτικά χάπια ή ενέσιμη προγεστερόνη ή και τις δύο μεθόδους συνδυαστικά» για να αποκλείσει τις εγκυμοσύνες και να διασφαλίσει τη συνέχιση της διακίνησης των γυναικών μεταξύ των μαχητών του.

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση μία γυναίκα εξαναγκάσθηκε σε άμβλωση ώστε να παραμείνει διαθέσιμη για προσφορά σεξουαλικών υπηρεσιών και άλλες δέχθηκαν πιέσεις για να το κάνουν, αναφέρει η εφημερίδα.

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θεωρούν ότι οι Γιαζίντι είναι «πιστοί του διαβόλου».

Η θρησκεία της κοινότητας συνδυάζει στοιχεία του χριστιανισμού, του ζωροαστρισμού και του ισλάμ.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των Γιαζίντι, περί το μισό εκατομμύριο, βρίσκεται εκτοπισμένο σε καταυλισμούς στο αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν.

Μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, περί τους 5.000 άνδρες και γυναίκες Γιαζίντι παρέμεναν αιχμάλωτοι του Ισλαμικού Κράτους από το καλοκαίρι του 2014.

Από αυτούς, 2.000 περίπου κατόρθωσαν να αποδράσουν ή μεταφέρθηκαν κρυφά έξω από το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δρ. Νεζάρ Ισμάτ Ταΐμπ, γυναικολόγος, την μαρτυρία του οποίου επικαλείται η εφημερίδα, από τις 700 γυναίκες Γιαζίντι, θύματα βιασμού, που κατέφυγαν σε κλινική του Ιράκ που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μόνο το 5% είχαν μείνει έγκυοι κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους, πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με το αναμενόμενο.

Τα Ηνωμένα Εθνη και οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισλαμικό Κράτος για συστηματική απαγωγή και βιασμό χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών έως και 12 ετών. Πολλές από αυτές δόθηκαν σε μαχητές ως ανταμοιβή ή πουλήθηκαν ως σεξουαλικές σκλάβες.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αποκρύψει αυτήν την πρακτική, αντίθετα κομπάζει και έχει συστήσει «υπηρεσία λαφύρων», για να διαχειρισθεί τη δουλεία.


Πηγή : tribune.gr


Πρόσφυγες επιστρέφουν με τα πόδια από τον Βόλο στην Αθήνα



Περίπου 200 πρόσφυγες επιστρέφουν με τα πόδια από τον Βόλο στην Αθήνα, καθώς αρνούνται να μείνουν στον προσωρινό καταυλισμό που έχει στηθεί στο ΣΕΑ Αερινού.

Οι συνολικά 249 πρόσφυγες έφτασαν στο Βόλο από τον Πειραιά με λεωφορεία νωρίς το απόγευμα.

Όταν είδαν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, όπου στήθηκε ο προσωρινός καταυλισμός, περίπου 200 άτομα αρνήθηκαν να μείνουν στον καταυλισμό και με τα υπάρχοντά τους ξεκίνησαν να περπατούν στην εθνική οδό με στόχο την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία βρισκόταν στον καταυλισμό, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες είχαν ενημερωθεί από την Αθήνα ότι σήμερα θα έμεναν σε ξενοδοχεία και ότι αύριο θα αναχωρούσαν για την Θεσσαλονίκη. 

Μάλιστα, οι περισσότεροι είχαν ήδη εισιτήριο για το τρένο από Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη. Όπως ανέφερε, οι πρόσφυγες ήταν εξαγριωμένοι, δεν πείθονταν να μείνουν στο ΣΕΑ και χτυπούσαν τα τζάμια των λεωφορείων.

Στον χώρο έχουν στηθεί χημικές τουαλέτες, εγκατάσταση για να γίνει η καταγραφή των προσφύγων και ιατρείο, ενώ τη σίτισή τους ανέλαβε η 111 Πτέρυγα Μάχης.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες που έφυγαν μόνοι βρίσκονται δεκάδες παιδιά καθώς και ένα βρέφος λίγων ημερών. 

Την πορεία των προσφύγων στην εθνική οδό παρακολουθεί η αστυνομία προκειμένου να τους μεταπείσει. Οι 50 πρόσφυγες που δεν ακολούθησαν παραμένουν μέσα στο λεωφορείο που τους μετέφερε από την Αθήνα.



ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Με τσιπάκι θα ελέγχουν αν έχουν πληρωθεί τέλη και τα ασφάλιστρα



Σύμφωνα με νέο σχέδιο του ΥΠΟΙΚ ένα τσιπάκι θα τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα, μέσω του οποίου θα ελέγχεται αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλιση.

Ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παναγιώτης Μελαχρινός είπε για το μέτρο στην πρωινή εκπομπή του MEGA : «Υπάρχουν προτάσεις και κάποιες εισηγήσεις για να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν. Ουσιαστικά μιλάμε για μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπεται κάποιο σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση που δεν έχει εκπληρώσει«.

.


To σχέδιο - πραξικόπημα «αντί-Μέρκελ» στη Βαλκανικό Οδό



Η Αυστρία είναι βαθιά πεπεισμένη για το δικό της σχέδιο στο προσφυγικό. «Αυτή η συμμαχία της λογικής έχει συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα και η τάξη για τους ανθρώπους στην Ευρώπη» δήλωσε πρόσφατα σε μια συνέντευξή της η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ.

Η Βιέννη καλεί το Βερολίνο να ακολουθήσει την πρότασή της για τη θέσπιση ανώτατου ορίου προσφύγων που θα εισέρχονται στη χώρα. Η Αυστρία πάντως προκάλεσε «ντόμινο» με την απόφασή της να θέσει όριο εισόδου στους πρόσφυγες. Επακόλουθο αυτής της πολιτικής είναι ότι η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία και η FYROM έκλεισαν πρακτικά τα σύνορά τους.

Οι όμορες χώρες κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν κάνει αρκετά για να παρεμποδίσει το κύμα των προσφύγων. Η Κροατία μάλιστα είχε προτείνει το προηγούμενο φθινόπωρο να συνεισφέρει πλοία με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να σταματήσει το κύμα των προσφύγων.

Αλλά και η Σλοβενία είναι «θυμωμένη» με την Ελλάδα, η οποία κατά τη γνώμη της δεν θα έπρεπε να γκρινιάζει για το γεγονός ότι βρίσκονται πάνω από 35.000 πρόσφυγες στο έδαφός της. Η πέντε φορές μικρότερη Σλοβενία μεριμνούσε καθημερινά τον προηγούμενο χρόνο για 12.000 μετανάστες.

Το προσφυγικό δεν είναι το κύριο πρόβλημα των χωρών της Βαλκανικής Οδού.

Παράλληλα, οι χώρες που βρίσκονται στη Βαλκανική Οδό που ακολουθούν οι πρόσφυγες αμφιβάλλουν εάν η Τουρκία θα τηρήσει όντως τις υποσχέσεις της ώστε να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές.

Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι ότι τελικά χιλιάδες μετανάστες θα παραμείνουν στις βαλκανικές χώρες. Για το λόγο αυτό μέχρι σήμερα τους άφηναν να περνούν με τρένα με προορισμό άλλες χώρες.

Για αυτές τις βαλκανικές χώρες το προσφυγικό δεν είναι πάντως το μεγαλύτερο τους πρόβλημα. Στην Κροατία η κυβέρνηση σκοντάφτει από το ένα πρόβλημα στο άλλο. Η Σερβία βρίσκεται σε προεκλογικό αγώνα ενόψει πρόωρων εκλογών. Η FYROM έχει σοβαρά πολιτικά προβλήματα, τα οποία μετά από διαμεσολάβηση των ΗΠΑ και των Βρυξελλών ίσως επιλυθούν στις 5 Ιουνίου επίσης μέσω πρόωρων εκλογών.

Η Σλοβενία πάντως φάνηκε να πρωτοστατεί σε όλη αυτή την εκστρατεία για κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού, γεγονός που «απομόνωσε» τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τουλάχιστον σύμφωνα με την άποψη του Σλοβένου πρωθυπουργού Μίρο Τσέραρ.


deutsche welle, imerisia.gr


Φίλης : Η διδασκαλία ξένης γλώσσας από την Α Δημοτικού δημιουργεί κινδύνους! Κάποιος να τον μαζέψει



Το ζήτημα διδασκαλίας της ξένης γλώσσας,  από την Α Δημοτικού δημιουργεί  κινδύνους συγχύσεως , είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από σχετικές παρεμβάσεις της πρώην υπουργού Παιδείας Μ. Γιαννάκου και του Βουλευτή Κ. Ζουράρη,  και σημείωσε  τα εξής:

-Δεν είναι δική μου απόφαση, είναι απόφαση και μελέτη του ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής.

-Μετράω τα λόγια μου, δεν θέλω να προκαταλάβω αποφάσεις, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένας προβληματισμός, προκειμένου να αναδιατάξουμε, να αναδιαρθρώσουμε την ύλη του δημοτικού σχολείου, του ολοήμερου δημοτικού σχολείου, που είναι, η επιλογή να είναι ο ένας τύπος δημοτικού σχολείου.


Πηγή : esos.gr


Δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη



Για δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας κάνει λόγο το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συναγερμός στις αρχές. Προγραμματίζεται άμεσος εμβολιασμός. 

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ από την εμφάνιση και δεύτερου κρούσματος ηπατίτιδας Α στον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ένας ακόμα πρόσφυγας μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με ηπατίτιδα. 

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία (ηλικία, φύλο) του ασθενούς, ούτε εάν είχε έρθει σε επαφή με το 9χρονο κοριτσάκι που πρώτο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα της νόσου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς υγείας, έχει αναλάβει δράση με στόχο την πρόληψη και περιχαράκωση της νόσου στον ευαίσθητο προσφυγικό πληθυσμό. 

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών ιδιαίτερα πριν την ετοιμασία και κατανάλωση τροφής και μετά από κάθε χρήση τουαλέτας, η απολύμανση των τουαλετών, καθώς και η χρήση καθαρού πόσιμου νερού και την έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών, η παροχή φροντίδας και κατάλληλη απομόνωση. 

Προγραμματίζεται άμεσος εμβολιασμός των στενών επαφών και επινόσων ατόμων. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας Α στον γενικό πληθυσμό.

Πάνω από 41.500 πρόσφυγες στην Ελλάδα 

Σε 41.464 υπολογίζονται σήμερα οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Το τελευταίο 24ωρο 629 άτομα έφτασαν στα νησιά, με αποτέλεσμα ο αριθμός των προσφύγων σε αυτά να φτάσει τους 7.736. 

Συνολικά στην Αττική φιλοξενούνται 10.035 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους να βρίσκονται στις τρεις δομές, στο Ελληνικό (4.069), στο Σχιστό (1.970) και στο λιμάνι του Πειραιά (2.448). 

Επίσης, πρόσφυγες φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες (260), στα Τρίκαλα (200), στη Λάρισα (400), στη Δράμα (355), στον Χέρσο Κιλκίς (3.674), στη Νέα Καβάλα Κιλκίς (3.273), στη Νέα Καρβάλη (800) και την Ελευθερούπολη Καβάλας (210), στην Κοζάνη (413), στα Διαβατά (1.958) και στην Κόνιτσα (150). 

Νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων δημιουργήθηκε στη Μαλακάσα, στο πρώην στρατόπεδο Γερακίνη, όπου μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά χτες 700 πρόσφυγες. Υπολογίζεται ότι το νέο κέντρο έχει χωρητικότητα 1.000 ατόμων και εκεί είναι η προτεραιότητα να στέλνονται τις επόμενες ημέρες πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά. 

Σε κέντρα φιλοξενίας οι πρόσφυγες από τον Πειραιά 

Σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας οδηγούνται και σήμερα μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και ομαλοποίηση της κατάστασης. 

Συνεχής είνα η προσπάθεια από τις αρμόδιες αρχές για ενημέρωση των προσφύγων, καθώς πολλοί απ' αυτούς αρνούνται να επιβιβαστούν σε πούλμαν. Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίζουν να ζητούν να μεταβούν στην Ειδομένη, ενώ την ίδια ώρα στα κινητά τους δέχονται μηνύματα από άτομα που λένε ότι θα μπορέσουν να τους περάσουν από τα σύνορα. 

Παράλληλα, 200 μετανάστες που έφθασαν στο ΣΕΑ Αερινού, με λεωφορεία από τον Πειραιά, όταν είδαν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, όπου στήθηκε ο προσωρινός καταυλισμός, αρνήθηκαν να μείνουν και με τα υπάρχοντά τους ξεκίνησαν με τα πόδια να περπατούν στην Εθνική Οδό με στόχο την επιστροφή τους στην Αθήνα. 

Βίτσας: Ελπίζω σε μία εβδομάδα να αδειάσει η Ειδομένη 

Αισιόδοξος ότι την άλλη εβδομάδα το θέμα της Ειδομένης θα έχει λήξει εμφανίστηκε ο υπεύθυνος του Συντονιστικού για την προσφυγική κρίση Δημήτρης Βίτσας προσθέτοντας ότι χθες από την περιοχή έφυγαν 400 άνθρωποι με προορισμό τα κέντρα φιλοξενίας. Όπως είπε ο κ. Βίτσας η απομάκρυνση των προσφύγων θα πρέπει να γίνει με πειθώ καθώς, όπως είπε, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί βία. 

«Αυτό πρέπει να γίνει με την πειθώ και περισσότερους διερμηνείς. Καταρχήν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν, δεν υπάρχει λόγος να μείνουν στην Ειδομένη» είπε και αναφορικά με την απομάκρυνσή τους τόνισε: «εμείς χημικά και βία σε παιδιά και σε ανθρώπους που κατάφεραν να ξεφύγουν από ένα πόλεμο και προσπαθούν να βρουν ένα καταφύγιο δεν θα χρησιμοποιήσουμε». 

Ο κ. Βίτσας συμπλήρωσε , μιλώντας στο Mega, ότι σύντομα «θα διαθέτουμε δομές φιλοξενίας 50.000 ατόμων, από τις 32.000 που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή» και ξεκαθάρισε ότι στη Θράκη για εθνικούς λόγους δεν θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας. 


Πηγή : antenna.gr