Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Νέα Δημοκρατία : Χωρίς πυροσβεστικά αεροσκάφη η Βόρεια Ελλάδα



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή πληροφορίες για την αποδυνάμωση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Βόρεια Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σοβαρή ανησυχία για την αντιπυρική ασφάλεια της Βόρειας Ελλάδας προκαλούν οι πληροφορίες ότι αυτήν τη στιγμή η Θεσσαλονίκη έχει επιχειρησιακά διαθέσιμα μόνον τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το σύνολο των επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου "Καναντέρ", που σταθμεύουν και εξυπηρετούν την αντιπυρική προστασία του βορειοελλαδικού χώρου, τα τρία βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος, γιατί χρειάζονται ανταλλακτικά για τις επισκευές τους και ένα ακόμη βρίσκεται επί πολλές εβδομάδες για συντήρηση… Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες τα δύο από τα τρία επιχειρησιακά διαθέσιμα "Καναντέρ" εστάλησαν στην Ανατολική Αττική προκειμένου να βοηθήσουν εκεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αυτό σημαίνει ότι η Βόρεια Ελλάδα στην πιο κρίσιμη στιγμή για της αντιπυρικής περιόδου, έχει μείνει με ένα μόνο πυροσβεστικό αεροσκάφος! 

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό, εφόσον ισχύουν αυτές οι πληροφορίες, να πράξει αυτά που δεν έπραξε εγκαίρως για την αποτελεσματική προστασία ολόκληρης της χώρας, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας, που στο παρελθόν έχει πληγεί επανειλημμένως από μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές.

Η αυτοθυσία και το απαράμιλλο σθένος και θάρρος των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των πυρκαγιών, εάν δεν συνοδεύονται από τα κατάλληλα μέσα, που οφείλει να εξασφαλίζει στο Σώμα η εκάστοτε ηγεσία του. 

Με ευχολόγια, όπως αυτά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν αντιμετωπίζονται οι πυρκαγιές.

Ας μη θρηνήσουμε το φετινό καλοκαίρι άλλες τραγικές καταστροφές στα ελληνικά δάση, στο φυσικό και ζωικό πλούτο της χώρας και στις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών».


Βερολίνο σε Ερντογάν: Μην αναμιγνύεσαι στις γερμανικές εκλογές


«Να μην αναμιγνύεται» στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές ζητεί το Βερολίνο από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Παρασκευή κάλεσε τους Τούρκους που ψηφίζουν στη Γερμανία να μην στηρίξουν κανένα από τα μεγάλα κόμματα της χώρας.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους και - πλέον - και του ισλαμοσυντηρητικού κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, AKP, κάλεσε τους ομοεθνείς του να μην ψηφίσουν την κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) υπό τον Μάρτιν Σουλτς και το οικολογικό κόμμα «Οι Πράσινοι».

Οι ηγεσίες των συγκεκριμένων κομμάτων έχουν επικρίνει με σφοδρότητα την πολιτική καταστολής που έχει ακολουθήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

«Προσδοκούμε από τις ξένες κυβερνήσεις ότι δεν θα αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις μας» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Εξάλλου, μιλώντας σε τοπικές εφημερίδες, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατήγγειλε την «ανάμιξη Ερντογάν» στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές,.

«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια παρέμβασης στην εθνική κυριαρχία της χώρας μας», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος προέρχεται από το κεντροαριστερό SPD.


Πηγή : naftemporiki.gr


Αφγανοί έδεσαν, λήστεψαν και κούρεψαν Πακιστανούς στο σπίτι τους!



Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα αστυνομικά δεδομένα της χώρας μας σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr τέσσερις Πακιστανοί δέχτηκαν επίθεση από πολυμελή ομάδα Αφγανών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Όπως αποδείχτηκε, οι δράστες δεν είχαν σκοπό απλά να ληστέψουν τα θύματά τους αλλά ήθελαν να στείλουν μήνυμα προς την πακιστανική κοινότητα της πόλης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των Πακιστανών περίπου δεκαπέντε Αφγανοί εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο διαμέρισμά τους, σε πολυκατοικία της οδού Μοναστηρίου. Αφού τους ακινητοποίησαν, τους έδεσαν με καλώδια. Στη συνέχεια, τους κούρεψαν με κουρευτικές μηχανές, ενώ ταυτόχρονα τους βιντεοσκοπούσαν. Τους αφαίρεσαν κινητά τηλέφωνα και μικροποσά που είχαν επάνω τους. Τέλος, τους είπαν ότι κουμάντο στην πόλη κάνουν οι Αφγανοί και ότι οι Πακιστανοί πρέπει να την εγκαταλείψουν.

Οι τέσσερις Πακιστανοί κατήγγειλαν το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρίνισαν ότι η πράξη του κουρέματος παρά τη θέληση κάποιου έχει ατιμωτικό χαρακτήρα στα μουσουλμανικά κράτη.

Η κινητοποίηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ήταν άμεση. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Ήδη έχει ξεκινήσει η προανάκριση ενώ από τα πρώτα στοιχεία που έχουν δώσει στους αστυνομικούς τα θύματα της επίθεσης έχει σκιαγραφηθεί το προφίλ κάποιων εκ των δραστών.




Πηγή: newsbeast.gr


Συνέλαβαν στην Κέρκυρα Βελγίδα που εμπλέκεται σε υποθέσεις τρομοκρατίας




Σε βάρος της 22χρονης εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης - Είχε ξεκινήσει από το Μπάρι και κατευθυνόταν προς Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής, μέσα σε επιβατηγό πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπάρι-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα μια 22χρονη Βελγίδα υπήκοος, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές διωκτικές αρχές ότι η συλληφθείσα ταξιδεύει προς της Ελλάδα με πλοίο της Super Fast, που είχε προορισμό την Ηγουμενίτσα και ενδιάμεσο σταθμό την Κέρκυρα.

Μετά από κοινή επιχείρηση των λιμενικών αρχών και της ασφάλειας Κέρκυρας, η Βελγίδα –πιθανόν μαροκινής καταγωγής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- εντοπίστηκε στο πλοίο και συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Σοκ και δέος από τις μειώσεις των νέων συντάξεων




Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης για τις μειώσεις των νέων συντάξεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, τα στοιχεία από τις πρώτες αιτήσεις συνταξιοδότησης, που κατατέθηκαν μετά τις 13 Μαΐου του 2016 και εκδίδονται με βάση τον Ν. 4387/2016, αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν πλέον στην πράξη, τις προβλέψεις μας για ένα Ασφαλιστικό χωρίς προοπτική και μέλλον, που ενσωματώνει:

•          Εξοντωτικές εισφορές

•          Εξοντωτικές και άδικες μειώσεις, αδιάκριτα για όλους τους συνταξιούχους

•          Απουσία ανταποδοτικότητας και κατάφωρες  αδικίες

•          Ιδεοληψίες και ισοπεδωτικές αντιλήψεις.

Οι μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους φθάνουν μέχρι και 40%, αλλοιώνοντας το χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, μετατρέποντάς το εκτός από φορολογικό και σε προνοιακό, ευνοώντας την εισφοροδιαφυγή και φοροαποφυγή. 

Δυστυχώς, στην ίδια μοίρα με τους νέους βρίσκονται και οι παλαιοί συνταξιούχοι, καθώς η περιβόητη προσωπική διαφορά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια ακόμη πολιτική απάτη.

Τα χειρότερα δηλαδή, για τους παλαιούς συνταξιούχους έρχονται… 

Καθώς, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς οδηγεί σε απώλεια 2 - 3 συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019.

Τα χειρότερα είναι πίσω και για τους ελεύθερους επαγγελματίες… 

Καθώς, οι σημερινές εξοντωτικές εισφορές, μετά και την αλλαγή του υπολογισμού τους, θα μετατραπούν από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλεθρο.

Είναι εμφανές, ότι το ασφαλιστικό μόρφωμα Κατρούγκαλου των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που κόστισε 10 δις ευρώ, μέσα από τις αδικίες, τις ισοπεδωτικές λογικές και τις αντιφάσεις του, θα οδηγηθεί σύντομα σε νέες ανισορροπίες και στην ανάγκη νέων περικοπών των συντάξεων.

Αποτελεί κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα ο εξορθολογισμός και η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος σε νέες βάσεις, που θα διασφαλίζουν ανταποδοτικότητα, κίνητρα για παραμονή στο σύστημα, διαφάνεια, δικαιοσύνη και βιωσιμότητα».


Συνέλαβαν Τούρκο την ώρα που έβαζε φωτιά δίπλα στην Εγνατία οδό



Ένας Τούρκος υπήκοος, συνελήφθη την Παρασκευή στην Εγνατία Οδό, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά, κοντά στον αυτοκινητόδρομο.

Ο Τούρκος είχε παρκάρει το όχημα του κοντά σήραγγα Αγίου Νικολάου και οι κινήσεις του,  έγιναν αντιληπτές από άλλον διερχόμενο οδηγό. Αστυνομικοί από το Τμήμα Παραμυθιάς, τον συνέλαβαν αμέσως μόλις έβαλε την φωτιά.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα και έχει υποβάλλει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου, ενώ την Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί.


Πηγή : xanthipress.gr


Ο Πολάκης ένας αποτυχημένος υπουργός υγείας κάνει την ντουντούκα του Μαξίμου



Είναι τραγικό ένας υποτίθεται υπουργός υγείας που έχει διαλύσει την υγεία έχει διαλύσει τα νοσοκομεία, έχει υποβαθμίσει το σύστημα υγείας στα αριστερά πρότυπα και θα αντιμετωπίσει σύντομα την δικαιοσύνη να κάνει τέτοιες επιθέσεις εναντίον της.

Δύο νέες επιθέσεις μέσα από το facebook έκανε ο Παύλος Πολάκης στην δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο ΣτΕ μετά την απόφαση του να παγώσει  η εκκαθάριση του ΟΑΣΘ ωσότου το ανώτατο δικαστήριο εκδώσει, τέλη της χρονιάς – αρχές 2018, την οριστική απόφασή του επί της αίτησης ακύρωσης της διαδικασίας.

Το δικαστήριο, δηλαδή, διέταξε να μην κινηθεί η κατά το άρθρο 25 παρ.1 του ν.4482/2017 διαδικασία μέχρι την έκδοση απόφασης επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής, παγώνοντας την έναρξη της εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο  Παύλος Πολάκης η γνωστή πλέον ντουντούκα του Μαξίμου επιτέθηκε κατά του ΣτΕ προφανώς έχοντας πάρει τις εντολές του γράφοντας :  "Έτςι σε θέλω Δικαιοσύνη!!!!! Τυφλή …..μπροςτα στα λαμόγια του παρελθόντος … ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!"

Ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, με ανακοίνωσή του μετά την απόφαση είπε κατά την δική του εκτίμηση και μόνο και προφανώς επειδή δεν έχει διαβάσει την απόφαση του ΣτΕ, ότι "δεν αναστέλλεται καμία διαδικασία εκκαθάρισης" 

Μόλις άκουσε ο Πολάκης αυτό που είπε ο Χρ. Σπίρτζης και χωρίς να έχει διαβάσει ούτε ο ίδιος το σκεπτικό της απόφασης έκανε νέα ανάρτηση στο facebook με νέα χειρότερη επίθεση στην δικαιοσύνη : "Δεν ακύρωσαν τη νέα διοίκηση, καθυστερούν το έργο της αποτίμησης της αξίας για να βάλουν προσκόμματα στην εκκαθάρισης, στην αποκάλυψη του φαγοποτιού και στην απόδοση ευθυνών. Παίζουν άμυνα πλέον είναι φανερό, αλλά όπως λέει κι ο Σπίρτζης θα το πιούν το ποτήρι μέχρι το ΤΕΛΟΣ"

Ατιμώρητος με πλήρη κάλυψη από το Μαξίμου, ο Παύλος Πολάκης συνεχίζει ακάθεκτος, αλλά ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει και μόλις ο ίδιος βρεθεί, γιατί θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει στον χώρο της υγείας τότε να δούμε πόσο τζάμπα μάγκας θα είναι.



«Φρένο» από το ΣτΕ στην εκκαθάριση του ΟΑΣΘ




Χωρίς τον ξενοδόχο φαίνεται ότι λογάριασε η κυβέρνηση όσον αφορά την υπόθεση επανακρατικοποίησης του ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης). Χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» με απόφασή του τη διαδικασία εκκαθάρισης του οργανισμού, αλλάζοντας ριζικά τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών. Στόχος του υπουργείου Υποδομών ήταν να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης χωρίς να έχει προηγηθεί αποτίμηση του Οργανισμού, κάτι το οποίο απορρίφθηκε από το ΣτΕ.

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ είχαν υποβάλει αίτημα προσωρινής διαταγής για τη διακοπή της διαδικασίας εκκαθάρισης του Οργανισμού. Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα ματαίωσης της διαδικασίας εκκαθάρισης, όπως ορίζει το άρθρο 25 του σχετικού νόμου για τη διαδικασία και το τίμημα της εξαγοράς. Διευκρινίζεται ότι το εν λόγω άρθρο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι «κατά την πρώτη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο αναθέτει με διεθνή διαγωνισμό σε ελεγκτική εταιρεία την αποτίμηση της αξίας της επιχείρησης και τη διενέργεια των πράξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 27. Στην αξία δεν περιλαμβάνεται αυτή που οφείλεται στο μονοπωλιακό χαρακτήρα της επιχείρησης ούτε η αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ», κάτι το οποίο όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει συμβεί. Απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση ο Χρ. Σπίρτζης είχε εξαγγείλει προ διετίας την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης της εταιρείας. Ωστόσο, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που συνοδεύει τον νόμο (Ν. 4482/2017) δεν προσδιορίζει πόσο θα κοστίζει η εξυγίανση του ΟΑΣΘ. Ετσι παραμένει άγνωστο πόσο θα στοιχίσει η εν λόγω επανακρατικοποίηση του συγκοινωνιακού φορέα, που ήταν προγραμματισμένος να τεθεί σε εκκαθάριση μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου του 2019.

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης έχει προσφύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση του νόμου ως αντισυνταγματικού. Την ίδια στιγμή, οι δικηγόροι της προηγούμενης διοίκησης εξασφάλισαν μέσω της νομικής οδού (εισαγγελική εντολή) πρόσβαση σε έγγραφα τα οποία θεωρούν «ευαίσθητα» και κινδυνεύουν, όπως υποστήριξαν, να παραποιηθούν.

Η πρώην διοίκηση του ΟΑΣΘ είχε υποβάλει και ένα δεύτερο αίτημα, συγκεκριμένα για ακύρωση της τοποθέτησης νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο όμως απορρίφθηκε από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο. Έτσι το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ με επικεφαλής τον Στέλιο Παππά παραμένει στη θέση του, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει προς το παρόν η διαδικασία εκκαθάρισης.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μεγαλώνει η λίστα των Συριζαίων που ξεφτίλισαν την Ελλάδα διεθνώς



Η λίστα των Συριζαίων βουλευτών που ξεφτίλισαν και ξεφτιλίζουν την χώρα διεθνώς μεγαλώνει και τώρα προστέθηκε το όνομα του υπουργού δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

Σταλινικό ιδεοληπτικό απολίθωμα ο κ. Κοντονής θέλει να γίνει το πλυντήριο των εγκλημάτων του Κουμουνισμού, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και όσους εκφράζει η ιστορία έχει γραφτεί.

Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε την προεδρεύουσα του Συμβουλίου της Ευρώπης Εσθονία ότι δεν θα λάβει μέρος σε διεθνές συνέδριο γιατί «Ο στρατός της ΕΣΣΔ ήταν απελευθερωτής της Ευρώπης» και επισημαίνει ότι: «Ναζισμός και κομμουνισμός δεν είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης»

Σημειώνουμε ότι Η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα θα συμμετάσχει  στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», ξεφτιλίζοντας την χώρα μας διεθνώς. 


Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο κ. Κοντονής

«Η πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» μας προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά. Ειδικά σε μία περίοδο, που οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφισβητούνται ανοιχτά από την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων και των νεοναζιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η προαναφερθείσα πρωτοβουλία είναι πολύ ατυχής.

Η Ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί παρόλο που μπορεί να γράφεται κυρίως από τους νικητές ή να αξιολογείται διαφορετικά από την οπτική των κρατών. Παρ'όλα αυτά, τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα, κατέγραψαν τον στρατό της ΕΣΔΔ ως τον απελευθερωτή της Ευρώπης και των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και ως λυτρωτή από την φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Στη σκέψη και στη συνείδησή μας, το ναζιστικό καθεστώς, δηλαδή εκείνο το  πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει τον ρατσισμό, το μίσος τη μισαλλοδοξία και τη μαζική δολοφονία ως τον πυρήνα της ιδεολογίας του δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τον κομμουνισμό, με την πολιτική ιδεολογία που αυτός αντιπροσωπεύει, ή να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο, απλούστατα διότι η ανθρωπότητα δεν έχει αντιμετωπίσει τίποτε παρόμοιο με τον ναζισμό και ελπίζουμε πως δε θα το κάνει στο μέλλον. 

Η φρίκη που γνωρίσαμε μέσω του Ναζισμού είχε μία και μόνη εκδοχή, αυτή που περιγράψαμε παραπάνω. Ο κομμουνισμός, αντίθετα, γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο ευρωκομμουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με την Δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα μπόλιασε έκτοτε την πολιτική σκέψη όλης της Δυτικής Ευρώπης, έθεσε ζητήματα αναζήτησης, αποτέλεσε ένα μεγάλο εργαστήρι θεωρητικών επεξεργασιών, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα διαλόγου, που το κατέστησαν έναν οργανισμό ζωντανό.

Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα, το οποίο είναι προϊόν των Συμφωνιών που ακολούθησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα που τόσα δεινά έφερε στην Ευρώπη, αντίκειται στις αξίες της ΕΕ και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, η οποία είναι πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης. 

Έχει γίνει σαφές ότι η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο εν θέματι Συνέδριο»