Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Φορτηγό "εισέβαλε" σε εταιρία courier στην Πειραιώς



Σε εταιρία courier επί της οδού Πειραιώς «εισέβαλε» ένα φορτηγό νωρίτερα σήμερα, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Πειραιά.

Ο οδηγός του φορτηγού, έπαθε έμφραγμα στο τιμόνι και γι’ αυτό έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο κατάστημα.



Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στην εταιρία ενώ το φορτηγό στην τρελή πορεία που κατέγραψε «πήρε» μαζί του και δύο επαγγελματικά φορτηγάκια της εταιρείας.

Το φορτηγό πριν καρφωθεί στην εταιρία courier έριξε και μία κολόνα ηλεκτροφωτισμού, που ήταν στο μεσαίο διάζωμα.



Με καφέ, αλλά χωρίς μουσική στις παραλίες - Τι προβλέπει η ΚΥΑ



Δημοσιεύθηκε την Τρίτη η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών, που ορίζει τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και επιτρέπεται πλέον, η παρασκευή ροφημάτων όπως καφέ, χυμό, κ.λπ. αλλά εξακολουθεί η απαγόρευση για την αναμετάδοση μουσικής, η διοργάνωση εκδηλώσεων και η χρήση του μπαρ για την παραμονή των πελατών.

Με βάση την απόφαση, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός λουόμενων σε 1.000 τ.μ. παραλίας τα 40 άτομα, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζονται τα 4 μέτρα, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστη απόσταση 1 μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους.

Επίσης ορίζονται τα εξής:

- Μέγιστος αριθμός 2 ξαπλωστρών ανά ομπρέλα, με εξαίρεση την περίπτωση οικογενειών με ανήλικα τέκνα

- Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ξαπλωστρών που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται το 1,5 μέτρο.

- Δεν επιτρέπονται τα ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Για τις υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου καταστήματος σε ενιαίο χώρο με την παραλία ορίζονται τα εξής:

- Επιτρέπεται η παροχή προϊόντων σε πακέτο και delivery στο σημείο της ξαπλώστρας

- Τα προϊόντα πωλούνται μόνο συσκευασμένα. Επιτρέπεται η παρασκευή μόνο ροφημάτων όπως καφέ, χυμό, κ.λπ.

- Απαγορεύεται η αναμετάδοση μουσικής, η διοργάνωση εκδηλώσεων, η χρήση του μπαρ για την παραμονή των πελατών.

- Επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο λειτουργίας του καταστήματος

- Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών ορίζεται το 1,5 μέτρο.

- Και υπάρχει η ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας για τους εργαζόμενους.

Στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους όρους της ΚΥΑ, επιβάλλεται ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο διοικητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης γονατίζει μαζί με διαδηλωτές



Ο διοικητής του NYPD, του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης γονάτισε και ένωσε τη φωνή του μαζί με άλλους διαδηλωτές σε πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Τέρενς Μόναχαν, φορώντας την υπηρεσιακή του στολή έδειξε την αλληλεγγύη του στον αγώνα κατά του ρατσισμού που κάνουν εκατομμύρια διαδηλωτές στις περισσότερες πολιτείες της Αμερικής.


Ο επικεφαλής των διαδηλωτών πλησίασε τον Μοναχάν και του ζήτησε να γονατίσει μαζί του σε μια συμβολική κίνηση υπέρ της ειρήνης.

Ο διοικητής της αστυνομίας πρόθυμα συμμετείχε και ζήτησε από τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τον αγώνα τους ειρηνικά.




Φωτιά σε διαμέρισμα στη Βούλα με μια νεκρή



Σύμφωνα με πληροφορίες στο διώροφο στην περιοχή πηγαδάκια της Βούλας  όπου εκδηλώθηκε η φωτιά έμεναν συνολικά πέντε γυναίκες (γιαγιά, κόρες και εγγονές) χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό ποια από τις πέντε ήταν η νεκρή που βρέθηκε μέσα στο μπάνιο.


Μια από τις γυναίκες της κατοικίας βγήκε μόνη της από το κτήριο ουρλιάζοντας και οι υπόλοιπες τρεις απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες και έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι» με αναπνευστικά προβλήματα.

Έρευνα για τα αίτια της φωτιά, διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες.


Ποιοι ταξιδιώτες θα μπαίνουν σε καραντίνα και μετά τις 15 Ιουνίου – Τι ανακοίνωσε η ΥΠΑ



Παρατείνεται και τον Ιούνιο η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα των ταξιδιωτών που εισέρχονται στην Ελλάδα ενώ έως τις 15 Ιουνίου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με σειρά αεροπορικών οδηγιών (notams) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις απαγορεύσεις που ισχύουν στις αεροπορικές μετακινήσεις και εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19 και ειδικότερα για το τι ισχύει με την υποχρεωτική προληπτική καραντίνα.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας για επιβάτες όλων των εθνικοτήτων που φτάνουν στην χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών αλλά χωρίζεται σε δύο φάσεις, μια για το 1ο δεκαπενθήμερο και μια φάση «γέφυρα» για το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Σε πρώτη φάση, μέχρι τις 14 Ιουνίου 2020 τα μεσάνυχτα εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας πως όλοι οι επιβάτες υποχρεωτικά, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουν τεστ και αν αυτό είναι αρνητικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό (καραντίνα) για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Σε δεύτερη φάση από την Δευτέρα 15 Ιουνίου η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει να γίνεται για τους επιβάτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA). Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι πριν ταξιδέψουν καθώς αν αρνηθούν το τεστ δεν θα γίνονται δεκτοί στο αεροδρόμιο άφιξης. Όλοι οι άλλοι πολίτες θα γίνονται δεκτοί χωρίς περιορισμούς, ενδέχεται όμως να υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους, καθώς από όλες τις πτήσεις ένας συγκεκριμένος αριθμός επιβατών θα κάνει το τεστ.

Από τους περιορισμούς λόγω του Covid-19 εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες επιβατών:

Επιβάτες πτήσεων διαμετακόμισης, (Passengers in transit).
Όλα τα πληρώματα αεροσκαφών, (Flight Crew).
Επιβάτες κρατικών πτήσεων, (State Flights).
Επιβάτες πτήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, (Sanitary Flights).
Επιβάτες πτήσεων ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, (Humanitarian Flights).
Επιβάτες πτήσεων που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, (Emergency Flights).
Επιβάτες στρατιωτικών πτήσεων, (Military Flights).
Επιβάτες εμπορευματικών πτήσεων ( Cargo Flights).
Eπιβάτες πτήσεων της Frontex

Επίσης, με νέα αεροπορική οδηγία ανανεώθηκε και παραμένει σε ισχύ, έως τις 15 Ιουνίου 2020, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών. Για την συγκεκριμένη notam ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων Πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν , υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, επιβάτες πτήσεων διαμετακόμισης, πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.

Όσον αφορά τις πτήσεις εξωτερικού υπενθυμίζεται πως όλες οι διεθνείς πτήσεις που καταφθάνουν στην χώρα μας προσγειώνονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από τις 15 Ιουνίου και στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Η συγκεκριμένη notam αφορά και τα δύο αεροδρόμια έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020 και αποκλείει τις πτήσεις εξωτερικού από τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ελλάδας. Τέλος, υπενθυμίζεται πως μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουνίου ανανεώθηκε και η αεροπορική οδηγία που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση πτήσεων προς την Ελλάδα και αντίστροφα από 7 χώρες, (Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ην. Βασίλειο, Αλβανία, Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία). Από τις notam εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας «Έλλη Αλεξίου»


Δίπλα στους μικρούς μαθητές που επέστρεψαν σήμερα στα θρανία τους βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας «Έλλη Αλεξίου».

Ο Πρωθυπουργός κατά την άφιξή του ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Γιώργο Αντωνιάδη για το πώς κυλά η πρώτη μέρα επιστροφής στο σχολείο, με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής μαθητών και χωρίς απουσία δασκάλου. Συζητήθηκαν οι κανόνες αλλά και οι νέες συνήθειες με τις οποίες καλούνται να εναρμονιστούν μαθητές και διδακτικό προσωπικό ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους μαθητές κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματός τους.

Μόλις «χτύπησε» το κουδούνι για επιστροφή στις τάξεις έσπευσε να χαιρετήσει του μικρούς μαθητές της Α’ Δημοτικού που παρακολουθούσαν σε παραμύθι τον «Μικρό COVID-19», που τους εξηγεί όλα όσα, στην ηλικία τους, πρέπει να γνωρίζουν.

«Ήταν δύσκολη εξίσωση αυτή που κληθήκαμε να λύσουμε όλοι μαζί αλλά τα καταφέραμε καλά»

Με δύσκολη εξίσωση που κατάφερε, ωστόσο, να λυθεί και η επιτυχία της πιστώνεται σε όλους παρομοίασε σε μαθητές της ΣΤ’ τάξης, που την ώρα εκείνη διδάσκονταν «Μαθηματικά», ο Πρωθυπουργός τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας διαπιστώνοντας πως στο σύνολό τους οι μαθητές είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις συνθήκες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά. Παρατήρησε δε πως είναι πολύ σημαντικό, παρόλο που ηλιακά είναι νωρίς, οι μαθητές να έχουν πλήρη αίσθηση του ρόλου τους στην κοινωνία.

Όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως ήταν πολύ σημαντική και «ήρθε για να μείνει» ενώ η αξιοποίηση της τεχνολογίας ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον. Πρόσθεσε δε πως πάντα το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς θα γίνεται στην τάξη ωστόσο η τεχνολογία προχωράει και μας δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες να έχουμε πρόσβαση στη γνώση. «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν αρκετά καλή, κάναμε πολύ καλό μάθημα και καινούργια πράγματα. Πιστεύω μας έσωσε για να καλύψουμε όλη μας την ύλη και ευτυχώς με όλα αυτά τα μέτρα, επιστρέψαμε στο σχολείο», είχε πει νωρίτερα μαθήτρια της ΣΤ’ Δημοτικού στον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι έχοντας ακούσει τις απόψεις των ειδικών και έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν συντρέχει λόγος Δημόσιας Υγείας, τοποθετήθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών πρωτίστως για μαθησιακούς λόγους, κάτι που βρήκε απολύτως σύμφωνο όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σε συζήτηση με το διδακτικό προσωπικό, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Νομίζω ότι και οι γονείς πια αισθάνονται αρκετά σίγουροι να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Και δεν σας κρύβω ότι και εγώ προσωπικά, έχοντας ακούσει όλες τις απόψεις των ειδικών και έχοντας πια πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι ουσιαστικά δεν συντρέχει κάποιος λόγος δημόσιας υγείας, τοποθετήθηκα υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, ουσιαστικά για μαθησιακούς λόγους. Η ιδέα ότι τα παιδιά θα έμεναν μακριά από το σχολείο για έξι μήνες από το Μάρτιο μέχρι το Σεπτέμβριο νομίζω ότι δημιουργούσε σε όλους μας αρκετά μεγάλη ανησυχία.

Εγώ πάντως χαίρομαι, μιλώντας σε όσα παιδιά είχα την ευκαιρία, όχι μόνο και σήμερα, όλες αυτές τις μέρες. Νομίζω ότι έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν. Όλοι ξαναγίναμε πρωτάκια με τον τρόπο μας και ξαναμάθαμε, από την αρχή, πράγματα τα οποία βέβαια εσείς τους τα μαθαίνατε ούτως ή αλλιώς. Έτσι δεν είναι; Γιατί δεν είναι ο κορονοϊός, υπήρχε η γρίπη, οι βασικοί κανόνες ατομικής υγιεινής θα μας συνοδεύουν για πάντα. Και νομίζω ότι και στα παιδάκια κάπου τους έλειψαν οι παρέες τους. Από το να παίζουν κιόλας στις παιδικές χαρές ή στους δρόμους χωρίς να υπάρχει καμία τάξη και καμία επίβλεψη, σίγουρα θα είναι πιο ασφαλή στο σχολείο τους.

Νομίζω ότι αν δουν και κάποιοι γονείς που μπορεί να είναι επιφυλακτικοί ότι το πράγμα πάει καλά, μπορεί να αυξηθεί η προσέλευση τις επόμενες μέρες. Και τελειώνουμε Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Πάντως, εγώ θέλω να σας πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ, συνολικά το λέω, σε κάθε ευκαιρία, σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, γιατί δεν ήταν απλό αυτό το οποίο έγινε και ειδικά η προσπάθεια να κρατήσουμε τα παιδιά σε επαφή με το σχολείο μέσω της τεχνολογίας ήταν μία πολύ μεγάλη έκπληξη για όλους μας. Προφανώς, πιο δύσκολο όσο τα παιδιά είναι πιο μικρά. Αλλά, νομίζω, ότι η εξοικείωση πια είναι τέτοια που μας επιτρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα.

Και, βέβαια, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με την Υπουργό το πολύ επιτυχημένο πείραμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, το οποίο και αυτό αγκαλιάστηκε, όχι μόνο από παιδιά, αλλά και από γονείς. Μπήκαμε με μεγάλη ταχύτητα σε έναν νέο κόσμο. Βέβαια, υποκατάστατο για το σχολείο και την επαφή δεν υπάρχει. Αλλά, νομίζω, ότι αυτά τα εργαλεία θα μας συνοδεύουν για πάντα πια, θα κάνουν και τη δική σας δουλειά και το όλο εκπαιδευτικό έργο πιο εύκολο. Και, βέβαια και στο κομμάτι της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στο οποίο αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία έχουμε πια άλλη εξοικείωση με την τεχνολογία για να μπορούμε να κάνουμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα».

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη.

Αποχωρώντας ο Πρωθυπουργός συνομίλησε και χαιρέτησε κατοίκους της περιοχής ενώ ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση για μια πολύ γρήγορη επίσκεψη σε κατάστημα με παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα.




Προσοχή δεν στέλνει η αστυνομία το παρακάτω μήνυμα




Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (01-06-2020) νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα - ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας - που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail s ), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.




Στο ΥΠΕΞ εκλήθη ο Τούρκος πρέσβης - Διάβημα Αθήνας προς Αγκυρα



Διάβημα προς τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα επέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ,  με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα, για «παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου και μία ακόμη ενέργεια που αποπειράται να σφετεριστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» είχε κάνει λόγο, με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα», ανέφερε ακόμη στη δήλωσή του Ελληνας ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα παραμένει προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει και αυτή την πρόκληση.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα χώρισε σε συνολικά 24 οικόπεδα, με επίσημη πράξη, την περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου που εκτείνεται από τις τουρκικές ακτές μέχρι το σημείο που με βάση αυτό αρχίζει η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Λιβύης (οικόπεδα U16 και U17), σύμφωνα με την αρίθμηση της τουρκικής κυβέρνησης.

Η δημοσίευση της πράξης αυτής στην Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της γείτονος, ουσιαστικά αποτελεί το προηγούμενο βήμα πριν την οριστική παραχώρηση συμβολαίων επί των 24 οικοπέδων στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ). Κάποια από αυτά τα οικόπεδα βρίσκονται από έξι μίλια και πλέον ανατολικά της Κρήτης, της Κάσου, της Καρπάθου και της Ρόδου και επικαλύπτουν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συνεχίζουν να καίνε οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές αυτοκίνητα αθώων πολιτών



Ανεξέλεγκτη η δράση των συντρόφων κακοποιών αντιεξουσιαστών που καίνε περιουσίες πολιτών. έτσι γιατί το κράτος δεν μπορεί να τους μαζέψει.

Δύο ακόμη εμπρησμοί αυτοκινήτων σημειώθηκαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στο Ίλιον. Τα δύο οχήματα, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, σε πατέρα και γιο, ήταν σταθμευμένα σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, στην οδό Αλβανικού Έπους 3 και στη συμβολή των οδών Καλλινίκου και Ρωμανού.

Και στα δύο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής και έσβησαν τη φωτιά.




«Anonymous» αποκαλύψεις για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Τι λένε για τον Τραμπ



Νέο «χτύπημα» σε μια μέρα για τους «Anonymous», οι οποίοι φαίνεται πως ξεσπάθωσαν με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Πλέον οι γνωστοί χάκερ απειλούν τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και κατηγορούν τα Βρετανικά Ανάκτορα ότι ενορχήστρωσαν τη δολοφονία της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Συγκεκριμένα, μια από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των «Anonymous» είναι ότι ο θάνατος της Νταϊάνα, ήταν δολοφονία που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με tweet της ομάδας «Anonymous», η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε μάθει για ένα κύκλωμα trafficking στο οποίο εμπλεκόταν η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και προσπαθούσε να συλλέξει μαρτυρίες θυμάτων για να αποκαλύψει τα έκτροπα.

Οι «Αnonymous» ισχυρίζονται ότι η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δολοφόνησε την Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου του 1997 κι ότι το αυτοκινητιστικό δυστύχημα ήταν στημένο.

Around the time of her death, Diana was visiting hospitals and care homes Jimmy Savile was preying on at all hours of the night, consoled Elm Guest House victims, and recorded palace rape victim testimony.

Receipt: https://twitter.com/OpDeathEaters/status/1152143080901865472  https://twitter.com/rosiesputa/status/1267053679351226370 

Αυτό με αφορμή το χάος που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις ΗΠΑ, ύστερα από τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό, οι «Anonymous» υπενθυμίζουν ότι στη Μινεάπολη, τουλάχιστον 193 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αστυνομικούς μέσα σε δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους «Anοnymous», αν η κυβέρνηση Τραμπ δεν είναι σε θέση να αποδώσει δικαιοσύνη, τότε εκείνοι θα αναλάβουν δράση και θα βγάλουν στη φόρα όλα τα εγκλήματα που κρύβει.


Πηγή : in.gr


Λεηλασίες στο Μανχάταν για τη δολοφονία Φλόιντ-Γνωστός εστιάτορας σκοτώθηκε στo Κεντάκι



Το κέντρο του Μανχάταν μετατράπηκε σε θέατρο λεηλασιών τη νύχτα της Δευτέρας, γεγονός που ώθησε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να ανακοινώσει την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, για περισσότερες ώρες, σήμερα.

Καταστήματα γνωστών εταιρειών, όπως των Nike και Michael Kors, στην 5η Λεωφόρο, καταστήματα με ηλεκτρονικά, κινητά τηλέφωνα, Lego και άλλα στις λεωφόρους του Midtown λεηλατήθηκαν προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέτρο άνευ προηγουμένου, στις 23:00 τοπική ώρα (στις 06:00 ώρα Ελλάδας), διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ομάδες νεαρών κυκλοφορούσαν από τον έναν δρόμο στον άλλον, ενώ ολόκληρες οδοί σε αυτή την πολύ τουριστική υπό κανονικές συνθήκες συνοικία αλλά εγκαταλελειμμένη εξαιτίας της πανδημίας είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία.

Πλάνα που μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NY1 κατέγραψαν τη λεηλασία σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών της αλυσίδας Best Buy, πριν οι δράστες συλληφθούν.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση. Ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση θα αρχίσει «νωρίτερα» σήμερα Τρίτη, από τις 20:00. Χθες επιβλήθηκε — για πρώτη φορά — από τις 23:00 ως τις 05:00.

Πάντως ο δήμαρχος διαβεβαίωσε πως «η πόλη είναι εντελώς υπό έλεγχο και κατά το μεγαλύτερο μέρος της ήρεμη και ειρηνική».

Η επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοινώθηκε μερικές ώρες νωρίτερα από τον δήμαρχο και τον κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, μετά τις διαδηλώσεις και τις λεηλασίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ειδικά στη συνοικία Σόχο.

Η αμερικανική οικονομική πρωτεύουσα ακολούθησε τα βήματα άλλων περίπου σαράντα μεγάλων πόλεων που επέβαλαν αυτό το μέτρο στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση εν μέσω των διαδηλώσεων και των ταραχών που πυροδότησε ο θάνατος του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη Δευτέρα στη Μινεσότα.

Η υπόθεση του θανάτου του Φλόιντ μετατράπηκε σε νέο σύμβολο της αστυνομικής βαρβαρότητας με θύματα μέλη της μειονότητας των μαύρων.

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές νωρίτερα, με περίπου χίλιους ανθρώπους να συγκεντρώνονται στην Times Square, και άλλους τόσους στο Μπρούκλιν. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε μετά το απόγευμα.

Ενώ η Νέα Υόρκη βρέθηκε αντιμέτωπη με νέες λεηλασίες, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε στην Ουάσινγκτον την ανάπτυξη «χιλιάδων βαριά οπλισμένων στρατιωτών» και αστυνομικών στην πρωτεύουσα, για να δοθεί τέλος στις «ταραχές» και στις «λεηλασίες».

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος Ντε Μπλέιζιο κατήγγειλε τους «φιλοπόλεμους όρους» και την «πολωτική ρητορική» του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Δημοφιλής εστιάτορας σκοτώθηκε στo Κεντάκι, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας αποπέμφθηκε εν μέσω των διαδηλώσεων

Δημοφιλής Αφροαμερικανός ιδιοκτήτης εστιατορίου έχασε τη ζωή του στην πόλη Λούιβιλ της πολιτείας Κεντάκι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Δευτέρα, όταν στελέχη της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς άνοιξαν πυρ για να απωθήσουν πλήθος που διαδήλωνε εναντίον των σκοτωμών Αφροαμερικανών από την αστυνομία, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λούιβιλ αποπέμφθηκε και δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε αργία όταν οι αρχές ενημερώθηκαν πως στελέχη της αστυνομίας έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων χωρίς να έχουν ενεργοποιήσει τις κάμερες που φορούν για να υπάρχει καταγραφή των γεγονότων, διευκρίνισε ο δήμαρχος Γκρεγκ Φίσερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είχαμε μια φρικτή τραγωδία χθες βράδυ στη συμβολή της 26ης [οδού] και της Μπρόντγουεϊ», είπε ο Φίσερ. «Χάσαμε έναν υπέροχο πολίτη, που ονομαζόταν Ντέιβιντ Μάκατι», πρόσθεσε.

Ο θάνατος του Μάκατι, ιδιοκτήτη του εστιατορίου YaYa's BBQ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου πυροβόλησαν οι αστυνομικοί, είναι η δεύτερη πρόσφατη περίπτωση στην οποία τα στελέχη της αστυνομίας δεν ενεργοποίησαν τις κάμερες που φορούν σε συμβάν με χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων με συνέπεια θάνατο μέλους φυλετικής μειονότητας στη Λούιβιλ.

Όπως σε δεκάδες άλλες αμερικανικές πόλεις, οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση στη Λούιβιλ εξοργίστηκαν από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου μαύρου ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς, υπέστη ασφυξία καθώς το γόνατο αστυνομικού πίεζε τον λαιμό του επί σχεδόν εννιά λεπτά.

Διαμαρτύρονταν επίσης εναντίον της αστυνομίας στη Λούιβιλ, στελέχη της οποίας πυροβόλησαν και σκότωσαν πρόσφατα την 26χρονη Μπριόνα Τέιλορ στην είσοδο του σπιτιού της, όπου είχαν ένταλμα να κάνουν έρευνα απροειδοποίητα.

Οι διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και οι ταραχές συγκλονίζουν τις ΗΠΑ απ’ άκρου σ’ άκρο, με τις αρχές σε διάφορα αστικά κέντρα να παρατείνουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επέβαλαν, με την ελπίδα να αποτρέψουν την έβδομη συνεχόμενη νύχτα λεηλασιών και βανδαλισμών στο περιθώριο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Φλόιντ.

Δεν είναι σαφείς οι συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε ο Μάκατι, είπε ο Φίσερ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι αρχές γνωρίζουν πως δύο αστυνομικοί της Λούιβιλ και δύο άνδρες της Εθνοφρουράς άνοιξαν πυρ. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν πως ανταπέδωσαν πυρά που δέχθηκαν, συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Κεντάκι, ο Άντι Μπεσίαρ, υποσχέθηκε ότι θα διενεργηθεί διεξοδική έρευνα. «Η δέσμευσή μου είναι ότι θα σας πούμε την αλήθεια, όποια κι αν είναι», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr


Ιατροδικαστική υπηρεσία: Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ


Για ανθρωποκτονία κάνει λόγο η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας Χένεπιν μετά τη νεκροψία στη σορό του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πέθανε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε στην πλάτη και στον λαιμό του.

Η έκθεση κάνει ρητά λόγο για «ανθρωποκτονία» στο πεδίο «τρόπος θανάτου».

Η δημοσιοποίησή της ακολούθησε την ανεξάρτητη νεκροψία-νεκροτομή που ζήτησε η οικογένεια του Φλόιντ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε «ασφυξία».

Η ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση που ζητήθηκε από την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, κάνει λόγο για ανθρωποκτονία και επιβεβαιώνει ότι ο ασφυκτικός του θάνατος προκλήθηκε από την πίεση που άσκησε ο αστυνομικός στο σώμα του 46χρονου Αφροαμερικανού.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έκθεσης, που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, ο θάνατος του Φλόιντ προκλήθηκε «από ασφυξία, λόγω πίεσης στον αυχένα και στην πλάτη, η οποία επέφερε μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο».

Οι ανεξάρτητοι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι το βάρος στην πλάτη, οι χειροπέδες και η θέση του σώματος ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο, διότι εξασθένησαν την ικανότητα του διαφράγματος του Φλόιντ να λειτουργεί, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Δρ Μάικλ Μπάντεν και η διευθύντρια της ιατροδικαστικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Δρ Αλέσια Γουίλσον, χειρίστηκαν την εξέταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μπεν Κραμπ.

Ο Δρ Μπάντεν, έχει επίσης πραγματοποιήσει ανεξάρτητες αυτοψίες στον Έρικ Γκάρνερ, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης το 2014, και τον Μάικλ Μπράουν που πυροβολήθηκε από αξιωματικούς στο Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, την ίδια χρονιά.

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης και δολοφόνος Ντέρεκ Τσάβιν έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού αφού βιντεοσκοπήθηκε να βάζει το γόνατό του στον αυχένα του Φλόιντ κατά τη διάρκεια σύλληψης, στις 25 Μαΐου.

Τρεις άλλοι αξιωματικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη απολύθηκαν, αλλά δεν έχουν κατηγορηθεί ακόμα.