Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Σταδιακά η αποζημίωση των πληγέντων ασφαλισμένων της πρώην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ



Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δεν μπορούν να αποζημιωθούν άμεσα από το ελληνικό δημόσιο οι επενδυτές και οι ασφαλισμένοι που επλήγησαν από το κανόνι της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια, συμφερόντων Παύλου Ψωμίαδη.
Σταδιακά θα γίνει η αποζημιωθούν οι πληγέντες απο το κανόνι της Ασπίς Πρόνοια και σύμφωνα με την απόφαση θα λάβουν μέσω του μηχανισμού εγγυήσεων που προβλέπεται από το νόμο, ποσοστό 70%  για τα ποσά που διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο.
Το ποσό αυτό θα το λάβουν αυτόματα, όπως προβλέπεται,μόλις ολοκληρωθεί η ασφαλιστική εκκαθάριση, χωρίς να χρειάζεται να καταθέσουν νέες αγωγές.
Η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά: Το ΣτΕ έκρινε ότι τα θύματα της «Ασπίς» δεν μπορούν να διεκδικήσουν την αποζημίωση από το Δημόσιο μέσω του άρθρου 105 εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα, καθώς το Νομοθετικό Διάταγμα 400/1970 (περί ιδιωτικής επιχειρήσεως ασφαλίσεως), προβλέπει ειδικό μηχανισμό για τις περιπτώσεις αυτές.
Το επίμαχο Νομοθετικό Διάταγμα προβλέπει ένα μηχανισμό χρηματοδότησης προερχόμενο από εισφορές των ασφαλτικών εταιρειών (κάτι ανάλογο με Επικουρικό Κεφάλαιο για την κάλυψη ζημιών από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα). Ο μηχανισμός αυτός καλύπτει τις περιπτώσεις αφερεγγυότητας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, όπως είναι όταν αυτές βρίσκονται υπό πτώχευση, όταν ανακαλείται η άδεια λειτουργίας τους για παράβαση νόμου, κ.λπ.

NOW




Τέλος τα Windows 7 και 8


Τέλος τα Windows 7 και 8

Η Microsoft τερματίζει την πώληση των περισσότερων εκδόσεων των Windows 7, καθώς και των Windows 8. Τα Windows 8.1, που εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 2013, θα είναι πλέον το βασικό λειτουργικό σύστημα που θα «τρέχει» στους νέους προσωπικούς υπολογιστές, εν αναμονή των Windows 10, που αναμένονται στο τέλος του 2015 και θα «τρέχουν» σε όλες τις συσκευές (επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες και «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα).

Από τις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το BBC, οι καταναλωτές δεν μπορούν πια να αγοράζουν τις εκδόσεις Home Basic, Home Premium και Ultimate των Windows 7. Η διακοπή αφορά τόσο τις εκδόσεις των ανωτέρω λειτουργικών συστημάτων που πουλιούνται αυτόνομα στα καταστήματα, όσο και αυτές που είναι προεγκατεστημένες στους νέους υπολογιστές. Σταματά επίσης και η λιανική διάθεση των Windows 8 στα καταστήματα.

Η αλλαγή δεν θα γίνει αμέσως πλήρως αντιληπτή στην αγορά, επειδή πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών έχουν ήδη μεγάλα αποθέματα των εν λόγω παλαιότερων εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων, συνεπώς θα συνεχίσουν να πωλούν μηχανήματα με αυτό το λογισμικό μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων τους.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε κάποιον χρήστη αν το επιθυμεί, να «υποβαθμιστεί» από τα Windows 8.1 στα Windows 7 Professional, των οποίων -κατ΄εξαίρεση- δεν διακόπτεται ακόμη η διάθεση.

Αν και τα Windows 8 εμφανίστηκαν μόλις πριν από δύο χρόνια περίπου (τον Οκτώβριο του 2012), η Microsoft, σύμφωνα με τον αναλυτή Γκόρντον Κέλι του «Forbes», επιθυμεί μάλλον να αφήσει πίσω της τη συγκεκριμένη έκδοση, που δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των χρηστών.
Αντίθετα, τα Windows 7, που κυκλοφορούν από τον Οκτώβριο του 2009, έχουν ακόμη μεγάλη δημοτικότητα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες των Windows παγκοσμίως (γύρω στο 53%) χρησιμοποιούν κάποια από τις εκδόσεις των Windows 7. Τα Windows 8 έχουν μερίδιο αγοράς μόνο 6% και πρόσφατα ξεπεράστηκαν από τα Windows 8.1.

Τα παλαιότερα Windows XP, που εμφανίστηκαν το 2001 και η πώλησή τους τερματίστηκε το 2010, έχουν ακόμη ένα όχι ευκαταφρόνητο μερίδιο λίγο πάνω από 17%, αν και εμφανίζουν πια σαφώς πτωτική τάση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

enikos.gr


ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ


Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης θα είναι πλέον ο νέος συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισμένου για την «εγκληματική δράση» της «Χρυσής Αυγής», ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.
Ο παραιτηθείς από το Δικαστικό Σώμα, Σπύρος Μουζακίτης ο οποίος μαζί με τον πρώην συνάδελφό του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη χειρίστηκαν στο παρελθόν σοβαρότατες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων η περίφημη λίστα Λαγκάρντ και οι δανειοδοτήσεις κομμάτων, εδώ και λίγο ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα.
Στο πλαίσιο αυτό όχι μόνο ανέλαβε την υπεράσπιση του Στάθη Μπούκουρα, καταθέτοντας ήδη αίτηση αποφυλάκισής του, αλλά με σχετική δήλωσή του στρέφεται εμμέσως πλην σαφώς κατά του πρώην συναδέλφου του Ισίδωρου Ντογιάκου που εισηγήθηκε την παραπομπή σε δική συνολικά 70 κατηγορουμένων για «εγκληματική οργάνωση». Σύμφωνα με τον κ. Μουζακίτη «από την μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης του Στάθη Μπούκουρα που κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών «ο κος Εισαγγελέας (σ.σ ο κ. Ντογιάκος) επιχειρεί στην πρόταση του να «δαιμονοποιήσει» εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις “μάχη”, “τελική νίκη”, “ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής”, “στρατιώτης”…». Μάλιστα παρατίθενται παραδείγματα από αποσπάσματα συνεντεύξεων βουλευτών άλλων κομμάτων προκειμένου να καταδειχθεί ότι «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».
Ο κατηγορούμενος ανεξάρτητος βουλευτής, μέσω της αίτησης αποφυλάκισής του επιτίθεται ακόμη  στον κ. Ντογιάκο  επειδή –όπως υποστηρίζει-  «επέλεξε για πολλοστή φορά, οτιδήποτε αποδεικνύει την ευαισθησία και την αληθινή ποιότητα της προσωπικότητας μου, είτε να το αποκρύψει, όπως έκανε με τους μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την προσωπικότητα μου και την παρουσία μου στην Κορινθία, ή να το απαξιώσει πλήρως».


Πηγή : newsbomb.gr


Φτάνει ποιά το απόλυτο μπάχαλο στην παιδεία : Λοβέρδος: 500 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα




Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Υπουργός Παιδείας οι καταλήψεις φτάνουν τις 500 σε όλη την Ελλάδα.
Είναι αλήθεια σύμφωνα με ρεπορτάζ του NOW ότι εχθές το βράδυ Κυριακή και όλη την ημέρα ελάμβαναν sms στα κινητά τους και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι μαθητές λυκείων και γυμνασίων όλης της χώρας, μηνύματα ερχόντουσαν από παιδιά μεγαλύτερων τάξεων οργανωμένα και στέλνονταν παντού.
Τα μηνύματα προέτρεπαν τα παιδιά  να μην μπει κανένας στις τάξεις τους σήμερα Δευτέρα και να μαζευτούν στο προαύλιο γιατί θα γίνει αποχή και θα αποφασιστεί κατάληψη.
Σε ερώτηση γονέων κανένα παιδί δεν ήξερε το γιατί τα μεγαλύτερα παιδιά τους ειδοποιήσουν για αποχή και καταλήψεις, το θέμα είναι να βρεθούν ποιοι βάζουν μπροστά τα παιδιά από μεγαλύτερες τάξεις να υποκινούν και να ελέγχουν τα μικρότερα για να κάνουν αποχή και καταλήψεις.
Το απόλυτο μπάχαλο στην παιδεία με υποκινούμενες καταλήψεις που μόνο καλό στην παιδεία και στα ίδια τα παιδιά δεν κάνουν αλλά γίνονται ασπίδα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα άλλων.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι  «Είναι μεγάλο πρόβλημα, δεν μπορεί να μείνει έτσι», ζητώντας «να αναλογιστούμε όλοι ποιο πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά». «Υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει τι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις» προειδοποίησε.
«Ξεκινά σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, μία κινητοποίηση που έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη να γίνουν τα μαθήματα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «σήμερα άρχισε κύμα καταλήψεων στα σχολεία». Μάλιστα, έθεσε το ερώτημα: «Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Είναι μέρες για φροντιστήρια; Η ύλη αυτή που θα πάει; Είναι πολύ μεγάλο θέμα».
Καλές οι δηλώσεις κύριες υπουργέ περιμένουμε και τις πράξεις και την τιμωρία αυτών που τα υποκινούν και δεν νομίζουμε να είναι δύσκολο να τους βρείτε

NOW


Παγκόσμιο σοκ με Βρετανό τραπεζίτη, απόφοιτο του Κέμπριτζ, που αποκεφάλιζε ιερόδουλες




Με τρόμο παρακολουθεί η κοινή γνώμη του Χονγκ Κονγκ, όπου η εγκληματικότητα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, την υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 29χρονο Βρετανό, στέλεχος σε επενδυτική τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία.


Το Σάββατο η Αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα δύο γυναικών ινδονησιακής καταγωγής -ένα εκ των οποίων μέσα σε βαλίτσα στο μπαλκόνι- στο διαμέρισμά του στην ακριβή συνοικία Γουάν Τσάι, η οποία φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Τα θύματα εκτιμάται ότι ήταν ιερόδουλες.


Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Ρούρικ Τζορτζ Κέιτον Τζάτινγκ παραιτήθηκε πριν από μία εβδομάδα από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch όπου εργαζόταν, ενώ στον λογαριασμό του στο Linkedin αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος εργαζόταν στο τμήμα δομημένων προϊόντων της Bank of America στο Χονγκ Κονγκ από τον Ιούλιο του 2013 και ότι προηγουμένως είχε εργαστεί στο ίδιο τμήμα, αλλά στο παράρτημα της τράπεζας στο Λονδίνο.
Το προφίλ του, μάλιστα, στο Linkedin αναφέρει ότι ο Τζάτινγκ εργάστηκε στο τμήμα δομημένων επενδυτικών κεφαλαίων της Barclays από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Ιούλιο του 2010 και είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.



Σύμφωνα με συναπόφοιτούς του, ο κατηγορούμενος φοίτησε στο Peterhouse -το παλαιότερο κολέγιο του Κέμπριτζ- και ήταν πρόεδρος του Ομίλου Ιστορίας του πανεπιστημίου καθώς και κωπηλάτης και δρομέας cross-country, ενώ είναι απόφοιτος του Winchester College, ενός από τα διασημότερα και παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.
Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του Τζάτινγκ στο Facebook έγιναν την 31η Οκτωβρίου κι ήταν δύο άρθρα με τίτλο «Τα λεφτά πράγματι αγοράζουν την ελευθερία» και «Είναι τα 29 η τέλεια ηλικία;».

Το διαμέρισμα όπου βρέθηκαν τα πτώματα βρίσκεται στον 31ο όροφο ενός κτιρίου στο οποίο κατοικούν πολλοί εργαζόμενοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα ενοίκια ανέρχονται σε περίπου 4.000 δολάρια τον μήνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα της οποίας η σορός βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα ονομαζόταν Σουμάρτι Νίνγκσιχ και δολοφονήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, ενώ η άλλη γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έγινε γνωστή, δολοφονήθηκε την 1η Νοεμβρίου.
Οι δολοφονίες προκάλεσαν σοκ στην κοινωνία του Χονγκ Κονγκ, μία πόλη με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα θύματα έφεραν τραύματα στον λαιμό και στους γλουτούς και ότι το ένα ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένο. Μάλιστα, η Αστυνομία είπε ότι ο ίδιος ο Τζάτινγκ την κάλεσε για να ερευνήσει την υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου στις 10 Νοεμβρίου.

Οι δολοφονίες προκάλεσαν σοκ στην κοινωνία του Χονγκ Κονγκ.
Στην πόλη αυτή των επτά εκατομμυρίων κατοίκων σημειώθηκαν 14 ανθρωποκτονίες στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, από 56 που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

iefimerida.gr


Ποια εταιρεία ΜΑΜΟΥΘ φεύγει από τη χώρα αφήνοντας τους εργαζόμενους της στο δρόμο;


ε αναζήτηση νέου υποψηφίου αγοραστή για τη μεταβίβαση των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων του βρίσκεται ο πολυεθνικός Όμιλος...
Pepsico HBH, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα τόσο με την πατρινή Λουξ Μαρλαφέκας όσο και με την ΕΨΑ, οι οποίες τελικά δεν καρποφόρησαν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες «υπήρξε σημαντική διάσταση απόψεων τόσο σχετικά με τη μορφή της συνεργασίας όσο και με το ύψος του τιμήματος».

Και ο λόγος της διαρκούς αναζήτησης αγοραστή δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία η Pepsico αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, με τις ζημιές να ξεπερνούν τα 63 εκατ. ευρώ και τα μερίδια αγοράς να βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

 Ο πολυεθνικός όμιλος εξετάζει διάφορους τρόπους αποχώρησης του από την Ελληνική αγορά. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η παραχώρηση των εγκαταστάσεων και μαζί η άδεια χρήσης των σημάτων της (Pepsi Cola, 7Up, Gatorade, Lipton Ice Tea και ΗΒΗ), με αντάλλαγμα την καταβολή ενός ποσοστού επί των συνολικών πωλήσεων υπό μορφήν δικαιωμάτων.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

Τα προβλήματα της pepsico άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια τον Δεκέμβριο του 2012 όταν ξέσπασε η πρώτη μεγάλη «θύελλα» μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, ένα μήνα δηλαδή πριν «κατεβάσει ρολά» στο ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού (φυσικού μεταλλικού και ανθρακούχου) στο Λουτράκι.

Kίνηση η οποία αποδόθηκε στη δραματική πτώση των πωλήσεων της. Ωστόσο η διοίκηση παρέμεινε προσηλωμένη στον τότε στόχο της να μείνει στην ελληνική αγορά, προφανώς με το όποιο κόστος για εργαζόμενους και δίκτυο.

Προχώρησε άμεσα σε υλοποίηση προγραμμάτων «εθελουσίας εξόδου» εργαζομένων με στόχο τον περιορισμό των λειτουργικών της εξόδων, αλλά και στην ανάθεση του δικτύου διανομής σε εξωτερική εταιρεία.

Τότε ο γενικός διευθυντής της PepsiCo-ΗΒΗ Ray Hazley τόνιζε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να παραμείνουμε και να αναπτυχθούμε στην Ελλάδα». Βέβαια κρίνοντας από τα αποτελέσματα και το μερίδιο αγοράς, οι αποφάσεις στρατηγικής σημασίας που ο ίδιος έλεγε ότι πήρε λόγω της συνεχούς συρρίκνωσης της αγοράς αναψυκτικών και του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος που είχε σημαντικές επιπτώσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα, δεν απέφεραν τα αναμενόμενα. Οι συσσωρευμένες ζημίες του Ομίλου ξεπέρασαν τα 63 εκατ. ευρώ, κάτι που αποδόθηκε στην μεγάλη συρρίκνωση της αγοράς αναψυκτικών και το υψηλό κόστος.

Ωστόσο ο κ. Hazley υποστήριζε τότε, ότι με βάση το πλάνο αναδιοργάνωσης που εφαρμόζεται, σε 1-2 χρόνια η εταιρεία θα καταφέρει να ισοσκελίσει τις ζημίες που παρουσιάζει... Δυστυχώς όμως κρίνοντας εκ του αποτελέσματος σήμερα δεν του ...βγήκε.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, την περίοδο 2009-2013 η εταιρεία έχασε περίπου το 45% των πωλήσεών της, καθώς από 125,5 εκατ. ευρώ το 2009 έφθασε να έχει πωλήσεις 70 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013. Επίσης το 2013 η εταιρία είχε αρνητικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ύψους 9,6 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 16,8 εκατ. ευρώ. Σημαντικές απώλειες καταγράφει και στον όγκο τω πωλήσεων της αφού μόλις στο δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 3η θέση, μετά την 5η θέση στην οποία βρέθηκε (κάτω και από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας) το προηγούμενο δίμηνο. Καθαριστικό ρόλο στην επιδείνωση των μεγεθών έπαιξε και η κρίση, η οποία έπληξε το σύνολο της αγοράς.

Οι «μικροί» ανέτρεψαν τις ισορροπίες

Σημαντικές ανατροπές στον χάρτη της αγοράς των αναψυκτικών έχει επιφέρει η είσοδος των μικρών εγχώριων παικτών του κλάδου με νέα καινοτόμα προϊόντα. H είσοδος της εταιρίας Βίκος στις αρχές του έτους αλλά και η εκδήλωση πρόθεσης της Ζυθοποιίας Μύθος να μπει και αυτή στα αναψυκτικά, ανατρέπουν την μέχρι τώρα κατάσταση στον κλάδο, όπου οι μεγάλοι παίκτες μοιράζονταν ως επί το πλείστον τα έσοδα που ανέρχονταν στα 500 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τα μερίδια των πολυεθνικών (Coca Cola και Pepsico) έχουν αρχίσει να συρρικνώνονται, ενώ οι μικροί έχουν αρχίσει να κάνουν πλέον αισθητή την εμφάνισή τους, αυξάνοντας εντυπωσιακά τόσο τους τζίρους όσο και τα μερίδια αγοράς τους. Ειδικότερα τους τελευταίους μήνες στο σύνολο της χώρας η Coca Cola 3E και η Pepsico - ΗΒΗ «είδαν» τα μερίδιά τους να υποχωρούν σημαντικά.

Απώλειες τις οποίες εν μέρει καρπώθηκαν οι «τοπικές» εταιρείες ΛΟΥΞ από την Πάτρα, ΕΨΑ από τον Βόλο και ΕΠΑΠ από την Ορεστιάδα (η τελευταία κυρίως με την Green Cola της), αλλά και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολο της χώρας το μερίδιο της Coca Cola στο δίμηνο Ιούνιου -Ιουλίου 2014 έχει υποχωρήσει στο 69,6% από 73,8% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2013 ενώ η Pepsico μετά από μια συνεχή πτώση κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στο 7,7% από 7,2% που ήταν πέρυσι. Από την άλλη πλευρά, η ΛΟΥΞ κέρδισε 0,7 μονάδες και έτσι το μερίδιό της διαμορφώνεται πλέον στο 7,2% ενώ το μερίδιο της ΕΨΑ ανήλθε στο 1,9%. Ωστόσο οι μεγάλοι κερδισμένοι στο σύνολο της αγοράς είναι η ΕΠΑΠ με την Green Cola, το εταιρικό μερίδιο της οποίας από 0,6% πέρυσι σκαρφάλωσε εφέτος στο 1,6% καθώς και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τα οποία «ελέγχουν» το 6% της αγοράς.


Πηγή : tromaktiko


Ποιος έκλεψε την κεντρική πύλη του ναζιστικού στρατοπέδου του Νταχάου;


bloko.gr

Η αστυνομία ερευνά σήμερα την κλοπή της ιστορικής κεντρικής πύλης του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του Νταχάου που φέρει το σύνθημα των Ναζί "Arbeit macht frei" (η εργασία απελευθερώνει).

Την κλοπή καταδίκασε ο επικεφαλής του μνημείου στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, στην κατεχόμενη από τους Ναζί Πολωνία, στο οποίο είχε γίνει πριν

από πέντε χρόνια ένας παρόμοιος βανδαλισμός, όταν μια πύλη με παρόμοιο σύνθημα είχε κλαπεί από σουηδούς νεοναζί.

"Είναι μια επίθεση σε ένα σύμβολο, μια επίθεση στη μνήμη", δήλωσε ο Πιότρ Τσιβίνσκι, ο διευθυντής του Ιδρύματος Άουσβιτς. "Η ιστορία των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί άρχισε στο Νταχάου".

Ο ίδιος δήλωσε πως η κλοπή αυτή φανερώνει την ανάγκη να διεξαχθεί μια συζήτηση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μνημεία, προσθέτοντας ότι σε όλη την Ευρώπη μνημεία όπως πρώην στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς ώστε να διασφαλίζουν την ασφάλειά τους.

Η κλοπή στο Νταχάου ανακαλύφθηκε χθες, Κυριακή. Η αστυνομία δήλωσε πως η μαύρη, φτιαγμένη από σφυρήλατο σίδηρο πύλη είχε διαστάσεις ένα επί δύο μέτρα και αποτελούσε μέρος μιας μεγαλύτερης κύριας πύλης.

Η διευθύντρια του μνημείου Γκαμπριέλε Χάμερμαν χαρακτήρισε την πύλη "το κεντρικό σύμβολο του μαρτυρίου των κρατουμένων".

Το Νταχάου, κοντά στο Μόναχο στη νότια Γερμανία, άνοιξε το Μάρτιο του 1933, λίγο μετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία, για να φυλακιστούν σ' αυτό αντίπαλοι του Τρίτου Ράιχ και αργότερα αυτοί από τους οποίους ήθελε να απαλλάξει τη Γερμανία, όπως εβραίοι, γκέι, Ρομά και θρησκευόμενοι Χριστιανοί.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι απ' όλη την Ευρώπη φυλακίσθηκαν στο Νταχάου, το οποίο έγινε πρότυπο για τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης που κατασκεύασαν οι Ναζί στα 12 χρόνια που έμειναν στην εξουσία.

Υπολογίζεται ότι 41.500 άνθρωποι φονεύθηκαν στο Νταχάου πριν φθάσουν τα αμερικανικά στρατεύματα τον Απρίλιο του 1945.

Η Χάμερμαν δήλωσε πως από το 2001 μια ιδιωτική εταιρεία διασφαλίζει την ασφάλεια του μνημείου στο Νταχάου. Δεν υπάρχουν κάμερες, πρόσθεσε, επειδή είχε αποφασισθεί πως δεν ήθελαν να μοιάζει με "φυλακή υψηλής ασφαλείας". Όμως η απόφαση αυτή πρέπει τώρα να επανεξετασθεί, δήλωσε.


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή φωτογραφίας: Dachau Concentration Camp Memorial Site


Πρόταση βόμβα από Δένδια για κούρεμα 30% στα στεγαστικά – Όλο το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια


Μία μεγάλη έκπληξη κρατούσε ο Νίκος Δένδιας λίγο πριν μεταφερθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης κατά την παρουσίαση της ρύθμισης για τα κόκκινα – επιχειρηματικά δάνεια άνοιξε τεράστιο θέμα για τα στεγαστικά δάνεια, που θα κληθεί να το αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός Κ. Σκρέκας.

Όπως δήλωσε ο Ν. Δένδιας μελετάται η αναπροσαρμογή, δηλαδή κούρεμα, των στεγαστικών δανείων μέχρι και 30% σε σχέση με τη μείωση της άξιας που έχουν υποστεί τα ακίνητα το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα όπως ανέφερε έχουν γίνει ήδη οι σχετικές συνεννοήσεις με τουλάχιστον 2 μεγάλες τράπεζες.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί πρώτα από όλα είναι το ότι το κούρεμα θα γίνει σε χιλιάδες στεγαστικά δάνεια αξίας άνω των 27 δισ. ευρώ που σήμερα δεν αποπληρώνονται, όπως αναφέρει το Capital.

Πως θα γίνει το κούρεμα στα στεγαστικά δάνεια
Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει το σπάσιμο σε δύο τμήματα για τα στεγαστικά δάνεια, που θα σχετίζεται με την τωρινή αξία των ακινήτων αλλά και την αξία που είχαν όταν εκδόθηκε το δάνειο.

Οι υπό εξέταση λύσεις είναι:

- Να γίνει νέα εκτίμηση της αξίας του στεγαστικού δανείου

- Να γίνει χωρίς όρους κούρεμα 30% στα στεγαστικά δάνεια

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το Capital το ένα τρίτο του δανείου θα μεταφερθεί στο μέλλον ώστε να αντιμετωπιστεί μετά από 10-15 χρόνια και το υπόλοιπο τμήμα που αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του ακινήτου θα συνεχίσει να αποπληρώνεται με τους σημερινούς όρους.

Μάλιστα αναφέρεται πως το μέρος του δανείου που θα μεταφερθεί για αποπληρωμή ή διαγραφή στο μέλλον δεν θα καθίσταται υπερήμερο δεν θα βαρύνεται από τόκους.

«Κόκκινα δάνεια»: Τμηματικά η αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων. Ποιες επιχειρήσεις υπάγονται στη ρύθμιση

Τη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση χρεών των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, τα «κόκκινα δάνεια», παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, λίγο πριν παραδώσει το υπουργείο στον διάδοχό του Κώστα Σκρέκα, και ενώ έχει δηλώσει, από την Παρασκευή, ότι θα καταθέσει ο ίδιος το νομοθέτημα, στη Βουλή.

Ειδικότερα, η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια προβλέπει τη μείωση κατά 30% της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και τον διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα. Το κυρίως τμήμα του δανείου θα αποπληρώνεται κανονικά στην τράπεζα και το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στο μέλλον, τοκιζόμενο ή όχι, τουλάχιστον μία δεκαετία ή δεκαπενταετία και θα επαναξιολογείται τότε κατόπιν αναδιαπραγμάτευσης με βάση την αξία του ακινήτου στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο υπουργός είπε ότι ήδη έχει ενημερωθεί η τρόικα και υπάρχει συζήτηση με δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες η μία εκ των οποίων φαίνεται να συμφωνεί. Υπογράμμισε δε, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι δεδομένη.

Το ν/σ για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια οι ρυθμίσεις όπως είπε ο κ. Δένδιας αφορούν 180.000 επιχειρήσεις εκ των οποίων ο συντριπτικός όγκος που ωφελούνται είναι μικρές (περίπου 165.000) και περίπου 900 είναι οι πολύ μεγάλες και μεταξύ αυτών είναι και αγροτικές επιχειρήσεις. Όλες όμως, όπως σημείωσε ο υπουργός, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και διασώζονται τουλάχιστον 350.000 υφιστάμενες θέσεις εργασίας, με μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την είσπραξη μελλοντικών φόρων αλλά και την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών.

Σχετικά με την έγκριση του νομοθετήματος από την τρόικα, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ήδη μία ρητή γραμμένη, επί της αρχής, κατανόηση με την τρόικα και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ σχολίασε ότι «βρίσκεται σε σύγχυση η τρόικα» σχετικά με τα δύο νομοθετήματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας. Η τιμωρητική αντίληψη για τον έντιμο οφειλέτη δεν είναι δίκαιη είπε ο υπουργός.

Η ρύθμιση

Η υποβολή αιτήματος για υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει έως τις 30 Ιουνίου 2016 για οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες στις 30 Ιουνίου 2014.

Σημειώνεται ότι ο δανειολήπτης που έχει ταυτοχρόνως υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει με βάση το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να υπαχθεί στη ρύθμιση έως το τέλος Μαρτίου 2015. Στη περίπτωση που επιλέξει να ρυθμίσει τις οφειλές του προς τις τράπεζες μετά τον Μάρτιο του 2015, θα μπορεί να κάνει χρήση του ευεργετήματος για «κούρεμα» του 20% των οφειλών του προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα προβλέπεται επανένταξή του συνδυαστικά και στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

Η ρύθμιση προβλέπει τη διαγραφή του 50% του συνόλου των οφειλών και μέχρι ποσού 500.000 ανά πιστωτικό ίδρυμα. Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση που αφορά χρέη περίπου 40 δισ. ευρώ έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που:

- Κατά τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2013 είχαν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ.

- Δεν έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 3869/2010 ή έχουν εγκαίρως παραιτηθεί από αυτή.

- Δεν έχουν παύσει τις εργασίες τους.

- Δεν έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα.

- Δεν έχουν καταδικαστεί οι φορείς των επιχειρήσεων.

Στο νομοθέτημα περιλαμβάνονται και τα χρέη της κακής Αγροτικής Τράπεζας ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ και τα χρέη με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου.

Ποιες είναι οι επιλέξιμες διαγραφές

Επιλέξιμες διαγραφές είναι διαγραφές απαιτήσεων ως προς κεφάλαιο και τόκο:

α. κατά επιλέξιμων οφειλετών, εφόσον τα πρόσωπα αυτά την 30η Ιουνίου 2014:

5) Είχαν προς το χρηματοδοτικό ίδρυμα οφειλή σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90     ημερών, ή επίδικη ή ρυθμισμένη, ή

6) δεν είχαν φορολογική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα λόγω ρύθμισης, ή

7)  δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα λόγω ρύθμισης,

β. αφορούν μία ή περισσότερες πιστώσεις του χρηματοδοτικού ιδρύματος προς τον οφειλέτη, για τις οποίες το χρηματοδοτικό ίδρυμα έχει σχηματίσει σχετική πρόσθετη ειδική πρόβλεψη μέχρι τις 31.12.2014.

γ.  αφορούν μία ή περισσότερες πιστώσεις του χρηματοδοτικού ιδρύματος προς τον οφειλέτη και συνολικά ανά επιλέξιμο οφειλέτη δεν υπερβαίνουν το ποσό των Ευρώ 500.000,

δ.  ισούνται τουλάχιστον προς :

(1) το 50% των συνολικών απαιτήσεων του χρηματοδοτικού ιδρύματος κατά του οφειλέτη όπως αποτυπώνονται στα βιβλία του χρηματοδοτικού ιδρύματος την ημερομηνία έγκρισης από το χρηματοδοτικό ίδρυμα της διαγραφής ή, εφόσον είναι μικρότερο,

(2) του ποσού που απαιτείται έτσι ώστε μετά την διαγραφή το υπόλοιπο της απαίτησης του χρηματοδοτικού ιδρύματος κατά του οφειλέτη να μην υπερβαίνει το 75% της καθαρής περιουσιακής θέσης του οφειλέτη και των συνοφειλετών του σύμφωνα με τη βεβαίωση της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου,

ε.  περιλαμβάνουν τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πιστωτών κατά των συνοφειλετών του οφειλέτη, καθώς και τα περιουσιακά δικαιώματά τους σε περιουσιακά αντικείμενα του οφειλέτη ή τρίτων, στο ίδιο ποσό με την απαίτηση τους κατά του οφειλέτη όπως αυτή διαμορφώνεται με τη επιλέξιμη διαγραφή, και

στ. έχουν συντελεσθεί το αργότερο μέχρι την 30 Ιουνίου 2016.

Η εφαρμογή των θεσπιζομένων μέτρων από τα πιστωτικά ιδρύματα γίνεται, τέλος, εν όψει των διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας που θέσπισε η Τράπεζα της Ελλάδος για τη ρύθμιση χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις του ν. 4224/2013.


Πηγή : usay.gr


Καταγγελία Γονέα : Γονείς πώς το επιτρέπεται να μοιράζουν τέτοια φυλλάδια στα σχολεία;


Κύριοι είμαστε μια ομάδα γονέων αρκετά προβληματισμένων και φοβισμένων για τα  όσα συμβαίνουν γύρω μας και για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα γύρω από τα σχολεία των παιδιών μας.
Δυστυχώς έχουμε να φοβόμαστε πλέον και για τους περίεργους τύπους που τριγυρίζουν και προσπαθούν να προσηλυτίσουν με διάφορα έντυπα τα αθώα παιδιά μας ποτίζοντας τα με την ιδεολογία τους και τα δικά τους αντικαθεστωτικά πιστεύω.
Πριν από λίγες ημέρες η κόρη μου έφερε στο σπίτι ένα κατάπτυστο φυλλάδιο το οποίο μας ανησύχησε πολύ όλους όσους το διαβάσαμε γιατί μέσα από αυτό προσπαθούν να ποτίσουν με δηλητήριο τα παιδιά μας για την αστυνομία και την δικαιοσύνη.


Η ανησυχία μας είναι μεγάλη γιατί δεν ξέρουμε τι κάνει η πολιτεία και η αστυνομία για τέτοια φαινόμενα;
Πώς μπορούν κάποιοι να προσεγγίζουν με τέτοια ευκολία τα σχολεία και μοιράζουν τέτοιο παράνομο υλικό για να προσυλητίσουν όσους περισσότερους μπορούν;
Που είναι η αστυνομία και επειδή είμαστε σίγουροι ότι ξέρουν ότι μοιράζεται τέτοιο υλικό γιατί δεν έχουν γίνει συλλήψεις;
Θα σας αναφέρω κάποια κομμάτια από το κατάπτυστο υλικό που δείχνουν το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το φυλλάδιο για τα παιδιά μας.
Δεν θέλουν με τίποτα την ασφάλεια των σχολείων μας και την αστυνόμευση τους, γιατί; Είναι προφανές το γιατί,  για να μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα ώστε να προσυλητίζουν όσες αθώες παιδικές ψυχές μπορούν.



Ακολουθεί η αναφορά τους για τους τρομοκράτες τζιχαντιστές : Τζιχαντιστής : Σούπερ -κακούλης που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο (έτσι, απλά γιατί μπορεί, χωρίς λόγο). Κάτι μεταξύ mojo - jojo και Δρακουμέλ αλλά με μούσια!!
Για το φτωχό τους το μυαλό που μόνο κακό κάνει στα παιδιά μας αυτό προσπαθούν να περάσουν και μόνο για τους Τζιχαντιστές  τους λένε Σούπερ -Κακούληδες έτσι απλά και όχι αυτό που πραγματικά είναι εγκληματίες ίσως γιατί προσυλητίζουν και δηλητηριάζουν και οι τζιχαντιστές αθώες παιδικές ψυχές δηλητηριάζοντας με λόγια. λόγια. λόγια!!!
Μπάτσος : η ξεφτίλα ως επάγγελμα. Αντικείμενο εργασίας : ναρκωτικά, μαύρο χρήμα, προστασία, πορνεία, βία, εξύβριση,  τρομοκρατία, παραβάσεις του κοκ. όχι η καταπολέμηση τους.
Για το φτωχό τους το μυαλό η αστυνομία είναι τίποτα και δηλητηριάζουν με αυτό τα παιδιά μας και καλά κάνουν αφού τους αφήνουν ελεύθερους να το κάνουν χωρίς να τους συλλαμβάνουν.








Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στα σχολεία μας;
Να μοιράζεται τέτοιο υλικό;
Βοήθεια απο κάπου να έχουμε δεν μπορούμε ώστε να προστατέψουμε τα σχολεία μας;
Οι διευθυντές και οι Λυκειάρχες τι κάνουν; Με ποιους είναι;

Την επιστολή αυτή την έφτιαξα σήμερα γιατί κάποιοι μαζί με τους καθηγητές  οργάνωσαν τα παιδιά μας να μην κάνουν μάθημα και να πάνε στην Αθήνα για πορεία  για να διαδηλώσουν για τα αιτήματα των καθηγητών τους.

Μάλιστα οι ίδιοι οι καθηγητές σε όσους έμπαινα στην τάξη τους έβγαζαν έξω και τους κατέβαζαν στην αυλή λέγοντας ότι δεν θα γίνει μάθημα σήμερα!!

Που στέλνω το παιδί μου πείτε μου; Ποιος θα μου απαντήσει;

Φτάνει έλεος πανεπιστήμια και σχολεία στα χέρια των λίγων που μόνο εκπαίδευση δεν έχουν όρεξη να προσφέρουν η να λάβουν από τους καθηγητές που θέλουν πραγματικά να διδάξουν και όχι να συνδικαλιστούν.

Σας ενημερώνω ότι η σύζυγος μου και οι φίλοι μου όπως και οι υπόλοιποι γονείς προβληματιστηκαν στο να στείλουμε την επιστολή γιατί λένε ότι μετά θα μας στιγματίσουν στην Καλλιθέα και θα μας κάνουν κακό.

Σας παρακαλώ δημοσιεύστε την αγανάκτηση μας και την οργή μας για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία.


Ηλίας Μ.
(Το επώνυμο φοβάμαι να το βάλω για το καλό της κόρη μου)

Το φυλλάδιο τα γράφει και τα λέει όλα για το περιβάλλον που κυκλοφορούν τα παιδιά μας.



Πανζουρλισμός σε συνέντευξη Τύπου μετά από αγώνα (video)


Βαριές κουβέντες μεταξύ δημοσιογράφου και προπονητή, αλλά και αστυνομικού που παρενέβη, ανταλλάχθηκαν την Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα Πανελευσινιακού και Καλαμάτας, με νικητή το γηπεδούχο.
Ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Κουρμπανάς εξοργίστηκε από όσα ανέφερε δημοσιογράφος και του ζήτησε το λόγο, για να κλιμακωθεί απότομα η ένταση.
Οι δύο άνδρες σχεδόν ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και της αστυνομίας για να αποκατασταθεί η ηρεμία.
Μάλιστα, ακόμη και ένας από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον χώρο κατάληξε εκτός εαυτού, όπως θα δείτε μετά το μέσο του σχετικού βίντεο.






Πηγή : ethnos


Το δισάκι τους και σε άλλη πολιτεία! Γιατί φεύγουν οι νέοι γιατροί;



Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση. Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει. Τι να κάνει άραγε ένας νέος γιατρός σε εποχή μνημονίου; Παίρνει τις βαλίτσες του και φεύγει για άλλη γη άλλα μέρη με ελπίδα για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον. Άλλωστε εκτιμάται ότι τουλάχιστον 10.000 νέοι γιατροί είναι χωρίς δουλειά παρά τις σπουδές και τα μεταπτυχιακά.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πλέον σε εποχή τρόικας πρώτοι στη λίστα της μετανάστευσης είναι οι γιατροί, νεαρής ηλικίας από 35 έως 40 ετών, ενίοτε χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά και με μπόλικες γνώσεις και μεταπτυχιακά.
Ήδη πάνω 8000 γιατροί έχουν αποχαιρετήσει την πατρίδα από την πρώτη χρονιά που μπήκε στη ζωή μας το ΔΝΤ το 2010 έως  και πρόσφατα ενώ πλέον ο ρυθμός “φυγής¨τους αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς το ιατρικό επάγγελμα που κάποτε πρόσφερε κύρος και χρήμα, αποτελεί σήμερα ένα σίγουρο χαρτί για ανεργία.

Εξάλλου υπολογίζεται ότι το επάγγελμα του γιατρού έχει σήμερα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας που φθάνουν ακόμη και στο 50% ειδικά στους νέους του κλάδου.

Μέσα στις χώρες που προτιμούν οι γιατροί είναι η Γερμανία, η Μεγ. Βρετανία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Ελβετία , αλλά ακόμη και η μακρινή Αυστραλία, το Ντουμπάϊ, η Σαουδική Αραβία, το Αμπού Ντάμπι….

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Καθημερινά οι αιτήσεις που φθάνουν στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας είναι δεκάδες. Νέοι γιατροί που είτε ζητούν απασχόληση στο εξωτερικό είτε ακόμη και κάποιοι που προτιμούν να κάνουν την ειδικότητά τους εκτός Ελλάδος.


Πηγή : iatropedia.gr


Νομοθετικά κενά στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων


Παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσαν διαμαρτυρίες πολιτών επειδή διακόπηκαν ταυτόχρονα οι συντάξεις που έπαιρναν ως άγαμες θυγατέρες από το Δημόσιο Ταμείο και από ασφαλιστικό οργανισμό, εποπτευόμενο από άλλο υπουργείο (ΕΤΑΑ- ΤΣΑΥ) και είχαν ως φυσικό επακόλουθο την αδυναμία να ζουν πλέον αξιοπρεπώς, αφού δεν διέθεταν κανένα εισόδημα για πολύ καιρό.

Αιτία της διακοπής των συντάξεων που λάμβαναν έως τότε, ήταν ότι το συνολικό εισόδημα των συγκεκριμένων πολιτών υπερέβαινε το ποσό των 8.640 ετησίως (ήτοι 720 ευρώ μηνιαίως), όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4151/2013.

Έπειτα από έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής διαπιστώθηκε ότι πρέπει µεν να τους χορηγηθεί σύνταξη μέχρι το ποσό των 720 ευρώ μηνιαίως όπως ο νόμος ορίζει, αλλά δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη αναφορικά µε τον φορέα (ασφαλιστικό οργανισμό) που θα την χορηγήσει.

Έτσι, ο Συνήγορος, µε έγγραφό του στην αρμόδια Νομοπαρασκευαστική Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), πρότεινε την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του νόμου, προκειμένου να καλυφθεί το κενό και να καταστεί αρμόδιος ένας συνταξιοδοτικός οργανισμός για την επαναχορήγηση της σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες, εφόσον το δικαιούνται.

Κατά τη διερεύνηση των παραπάνω υποθέσεων διαπιστώθηκε επίσης ότι η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ ελέγχει -σύμφωνα µε τις κείμενες διατάξεις- στις άγαμες θυγατέρες εν προκειμένω, τις φορολογικές δηλώσεις του προηγούμενου έτους (2013), οι οποίες αφορούν τα πραγματικά εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012. Αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο τα περιουσιακά και εισοδηματικά στοιχεία των πολιτών να µην ανταποκρίνονται στην παρούσα οικονομική τους κατάσταση. Σχετικά µε αυτό, ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε, εφόσον υπάρχει πλέον η τεχνική δυνατότητα και υποδομή µέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, να ελέγχονται τα πιο πρόσφατα εισοδήματα που αναγράφονται στην τρέχουσα φορολογική δήλωση (2014) για το 2013.

Η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ απέστειλε έγγραφο στην ανεξάρτητη Αρχή στο οποίο αναφέρεται ότι οι προτάσεις της είναι ορθές και θα ληφθούν υπόψη από το υπουργείο Οικονομικών σε επόμενη νομοθετική παρέμβαση, το συντομότερο δυνατό.


Πηγή : newsbeast.gr


Το EcoSport «αγριεύει» σε τρεις παραλλαγές


Νέες πιο δυναμικές εκδόσεις σε πρωτότυπη μορφή παρουσίασε η Ford

Εν όψει του λανσαρίσματος του νέου Ford EcoSport (στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2015), η γερμανική εταιρεία στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Σάο Πάολο (Βραζιλία) παρουσίασε 3 πιο «επιθετικές» εκδοχές του compact crossover της, την EcoSport Storm, την EcoSport Beauty και την EcoSport Beast.

Αναλυτικότερα, το EcoSport Storm είναι ένα πρωτότυπο όχημα με πιο επιθετική γρίλια μπροστά σε σχέση με το «απλό» EcoSport, δανεισμένη από το pick up της Ford, F-150 Raptor, ενώ επιπλέον στην «σκληροτράχηλη» αυτή εκδοχή έχουν προστεθεί πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών και στα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος, προκειμένου να τονισθεί ο πιο «περιπετειώδης» χαρακτήρας του εν λόγω SUV.

Επίσης, το EcoSport Storm πατά σε 15άρες ζάντες αλουμινίου με off road ελαστικά, ενώ η εξωτερική του απόχρωση είναι σε βαθύ μπλε ή γαλάζιο με γκράφιτι στο πλάι του μοντέλου.


Αναφορικά με την έκδοση EcoSport Beauty, αυτή έρχεται με διπλή εξωτερική απόχρωση αμαξώματος σε καφέ με μαύρη οροφή, ενώ το εν λόγω SUV διαθέτει LED προβολείς ομίχλης και 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Επιπλέον, στην καμπίνα του EcoSport Beauty ξεχωρίζουν η διαμόρφωση των 4 ατομικών καθισμάτων, καθώς και το σύστημα πλοήγησης με GPS στην κεντρική κονσόλα, όπως και το σύστημα ψυχαγωγίας που βρίσκεται τοποθετημένο στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων, ειδικά για τους πίσω επιβάτες.







Πηγή : autotriti.gr


Στη χώρα τους θα εκτίουν την ποινή τους οι αλλοδαποί κρατούμενοι


Στη χώρα τους θα μπορούν να εκτίουν τις ποινές τους οι αλλοδαποί που καταδικάζονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, με το οποίο ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο τρεις αποφάσεις πλαίσιο του Συμβουλίου της

Ευρωπαϊκής Ένωσης (2008/909/ΔΕΥ, 2008/947/ΔΕΥ και 2009/829/ΔΕΥ).


Οι ρυθμίσεις αυτές είναι εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης σε ποινικές αποφάσεις με βάση αποφάσεις-πλαίσιο του Συμβουλίου της ΕΕ που

επιβάλουν ποινές στερητικές της ελευθερίας ή μέτρα στερητικά της ελευθερίας
προβλέπουν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής ή απόλυσης υπό όρους
επιβάλουν, κατά την προδικασία, μέτρα επιτήρησης εναλλακτικά προς την προσωρινή κράτηση
Με το σχέδιο νόμου αυτό, μπορεί να επιτραπεί σε ένα κράτος της ΕΕ, διαφορετικό εκείνου που εξέδωσε την σχετική απόφαση

η εκτέλεση ποινών στερητικών της ελευθερίας
η επιτήρηση των ποινών με αναστολή, των ποινών υπό όρο και της απόλυσης υπό όρους
η επιτήρηση μέτρων εναλλακτικών προς την προσωρινή κράτηση


Πηγή: bloko.gr


SUPER LEAGUE : Μια ωραία ατμόσφαιρα


Το σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ένα από τα πολλά και συνηθισμένα στα ελληνικά γήπεδα. Με ωραία ατμόσφαιρα και γεγονότα που προάγουν την αθλητική ιδέα.
Με βοήθεια του φωτογραφικού φακού, ξεχωρίζουμε μερικά από αυτά, χωρίς φυσικά να έχουν σχέση μεταξύ τους, όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω.


Απτόητοι! Το σουλάτσο των οπαδών της ΑΕΚ εντός αγωνιστικού χώρου συνεχίστηκε και στο παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό. Οταν η ομάδα τους τιμωρηθεί, οι ίδιοι θα κάνουν λόγο για σκοτεινές δυνάμεις, που τρέμουν την επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα.


Μωρό μου τι είναι το οφσάιντ; Αντε να δεις τον αγώνα Αστέρας - Ολυμπιακός και να σου ζητούν οι γυναίκες εξηγήσεις γιατί οι βοηθοί σηκώνουν τη σημαία. Κι αν κατάφερες να τους πείσεις, ελπίζεις να μην είδαν τη φάση του Ναπολεόνι στη Λεωφόρο.


Σε ριάλιτι σόου εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Κουρμπανά, μετά την ήττα της Καλαματάς από τον Πανελευσινιακό. Και ο Γεωργούντζος ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει "γιατί δεν την έχεις πει μια φορά Μαύρη Θύελλα".


Οι μάνες έχουν γίνει ψωμοτύρι στα ελληνικά γήπεδα. Η "ευφυΐα" των οπαδών για ένα σύνθημα, περιορίζεται σε ό,τι πιο ιερό.


Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Υπάρχει και η άλλη όψη. Ο Λουκ Στιλ πιάνει από το λαιμό τον Σπύρο Ρισβάνη, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον συμπαίκτη του να εμπλακεί σε επεισόδιο με αντιπάλους.


Είναι αυτό που νομίζεις. Να 'χαν χίλια μάτια οι Αγρινιώτες. Μεγάλη μπάλα έπαιξε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο στο παιχνίδι με την Ξάνθη.


Τρεις κι ο κούκος. Το παιχνίδι Κυπέλλου της Νίκης Βόλου με τη Ζάκυνθο αναβλήθηκε γιατί δεν συγκεντρώθηκαν χρήματα ούτε για τα έξοδα διαιτησίας. Χθες το ματς με την Κέρκυρα έγινε μεταξύ συγγενών και φίλων


Φτάνει με τα όπλα. Ο Στέφανος Αθανασιάδης επέλεξε να βγάλει το τόξο του στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Δύο βέλη έβγαλε από τη φαρέτρα του ο Ρομπέν των Δασών του ΠΑΟΚ.


Οι οπαδοί του Αρη βρέθηκαν και πάλι στο πλευρό της ομάδας τους, αλλά πικράθηκαν μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας του από τη Δόξα Δράμας.


Πηγή : sport24.gr


Euroleague : Όλα τα αποτελέσματα, στο πιάτο σας


Το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο αγωνιστική δράση για τις ομάδες της Euroleague. Διαβάστε στο Euroleague Greece τι έκανε κάθε μία από τις ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πηγή : euroleague.sport24.gr

Η πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα (από τη Μπανταλόνα δια χειρός Σούτον) ήταν η είδηση αυτού του διημέρου στην Ευρώπη. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν κατάφερε να κερδίσει τη Μπανταλόνα, με αποτέλεσμα να απέχει μία νίκη πλέον από τις Ρεάλ Μαδρίτης και Ουνικάχα Μάλαγα, που συνεχίζουν αήττητες στη Liga  Endesa.
Εύκολο έργο είχαν τόσο η Μπάγερν Μονάχου όσο και η Άλμπα Βερολίνου στη Μπουντεσλίγκα, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, μετά την ήττα που γνώρισε από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (93-63).
Το Euroleague Greece σάς παρουσιάζει το τι έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακο όσες ομάδες αγωνίζονται στη φετινή Euroleague.

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης vs Σάσαρι
Ντέρμπι περίμεναν όλοι στη Μαδρίτη, ανάμεσα σε Ρεάλ και Βαλένθια, αλλά οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν αντίθετη άποψη. Κι αυτό γιατί έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στις "νυχτερίδες", τις οποίες υποχρέωσαν σε βαριά ήττα (90-71). Το δικό του λιθαράκι στην άνετη επικράτησης της "Βασίλισσας" έβαλε ο Γιάννης Μπουρούσης, που πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ, σε 17'45'' συμμετοχής.
Τη νίκη (επί της Ρόμα) πήρε και η Σάσαρι. Η ομάδα του Ρομέο Σακέτι δεν έδειξε να επηρεάζεται από την κούραση που κουβαλά, ούτε από τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Κέρδισε μέσα στην πρωτεύουσα (81-73) και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Νίζνι Νόβγκοροντ vs Αναντολού Εφές
Αήττητη συνεχίζει την πορεία της στη φετινή VTB League η Νίζνι Νόβγκοροντ, που πάντως... τα χρειάστηκε απέναντι στην Αστάνα. Οι Ρώσοι κέρδισαν τους Καζάκους με 95-88, αλλά για να τα καταφέρουν έπρεπε να κάνει μοιραίο λάθος ο Τζέρι Τζόνσον, της Αστάνα. Έστω κι έτσι πάντως, η Νίζνι Νόβγκοροντ πήρε τη νίκη.
Τα μαντάτα για την Αναντολού Εφές δεν ήταν ευχάριστα το απόγευμα της Κυριακής (2/11). Από τη μία η εντός έδρας ήττα από την Καρσίγιακα (67-65) και από την άλλη ο σοβαρός τραυματισμός του Νέναντ Κρστιτς. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα πολύ "συννεφιασμένο" απόγευμα για την τουρκική ομάδα, που θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σέρβου σέντερ για το υπόλοιπο της regular season της Euroleague. Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν ο κορυφαίος πάντως της Αναντολού Εφές, σκοράροντας 15 πόντους και μαζεύοντας 9 ριμπάουντ σε 36'07'' συμμετοχής.
Ζαλγκίρις Κάουνας vs Ούνικς Καζάν
Το ντέρμπι ανάμεσα στον πρωταθλητή και τον φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος ήταν... υγιεινός περίπατος του πρώτου. Η Ζαλγκίρις Κάουνας έκανε "σμπαράλια" τη Νεπτούνας, κερδίζοντας με 86-48 (!), σε ένα παιχνίδι που η ομάδα της Κλαϊπέντα θα θέλει να ξεχάσει άμεσα. Όσο για τους "πράσινους"; Ο "Σάρας" και η παρέα του δείχνουν να βρίσκονται σε διαρκή άνοδο.
Χαμηλό αποδείχθηκε το εμπόδιο της Νίμπουρκ για την Ούνικς Καζάν, αφού η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πήρε το "διπλό" (81-62) δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα. Στη νίκη συνέβαλλαν τόσο ο Νίκος Ζήσης όσο και ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Μακάμπι Τελ Αβίβ vs Τσεντέβιτα
Περίπατο στα Σκόπια έκανε η Τσεντέβιτα, που είχε εύκολο έργο κόντρα στην ΜΖΤ. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς επικράτησε με 76-61, συνεχίζοντας την καλή πορεία της ABA Liga, όπου καταλαμβάνει πλέον την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Το βράδυ της Κυριακής (2/11) θα θέλουν να ξεχάσουν ο Γκάι Γκούντες και οι παίκτες του. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη βαριά ήττα που γνώρισε η Μακάμπι Τελ Αβίβ από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (93-63), σε ένα παιχνίδι που ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πέτυχε 12 πόντους.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας vs Ουνικάχα Μάλαγα
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη δεν είχε αγωνιστική δράση μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς αντιμετωπίζει το μεσημέρι της Δευτέρας (3/11, 14:00) την Κράσνι Οκτιάμπρ.
Όσο για την Ουνικάχα Μάλαγα; Έκαμψε με σχετική άνεση το εμπόδιο της Χιπούσκοα (74-59), αν και έπρεπε να φορτσάρει στην τελευταία περίοδο για να αποφύγει τις κακοτοπιές. Ο Κώστας Βασιλειάδης αγωνίστηκε για 19'53'' με τους 14 πόντους που σημείωσε να είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμοι για την ομάδα της Ανδαλουσίας.
Άλμπα Βερολίνου vs Λιμόζ
Σαρωτική ήταν η Άλμπα Βερολίνου στο παιχνίδι της με την Τρίερ. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς έμοιαζαν... εκνευρισμένοι από την ήττα από τη Μακάμπι  Τελ Αβίβ, πριν μερικές ημέρες, ξεσπώντας πάνω στην Τρίερ. Το τελικό 91-54 καταδεικνύει πλήρως το τι συνέβη εντός παρκέ.
Η Λιμόζ αγωνίζεται αγωνίζεται με την -αήττητη στην LNB- Στρασμπούρ, το βράδυ της Δευτέρας (3/11, 21:30), στο σπουδαιότερο παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής στο  γαλλικό πρωτάθλημα.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Τουρόφ vs Μπάγερν Μονάχου
Με... κατοστάρα ξεπέρασε η Μπάγερν Μονάχου την εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο για τη Euroleague. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στην Τούμπιγκεν, κερδίζοντας με το επιβλητικό 107-81. Κορυφαίος των Βαυαρών ήταν ο Βασίλιε Μίσιτς που σημείωσε 23 πόντους. Αυτή ήταν η έκτη νίκη (σε εφτά αγώνες) για τη Μπάγερν Μονάχου στη Μπουντεσλίγκα.
Η Τουρόφ κοντράρεται το απόγευμα της Δευτέρας (3/11, 18:30) με τη Ρόζα Ράντομ.
Φενέρμπαχτσε vs Μπαρτσελόνα
Μπορεί να ζορίστηκε και να χρειάστηκε (ξανά) το πλούσιο επιθετικό ταλέντο του Άντριου Γκούντελοκ, αλλά αυτό που μετράει είναι πως κέρδισε. Η Φενέρμπαχτσε υπέταξε εντός έδρας την Τόφας (80-70), επιστρέφοντας στον δρόμο των επιτυχιών, μετά τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague.
Εντός έδρας ήττα - σοκ υπέστη η Μπαρτσελόνα, που έχασε τη Γη κάτω από τα πόδια της, μετά το 82-83 απέναντι στη Μπανταλόνα. Οι "μπλαουγκράνα" γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα, κι αυτό γιατί ο Σούτον πέτυχε  το καλάθι της νίκης στην εκπνοή. Σπέρνοντας τον προβληματισμό στο καταλανικό στρατόπεδο.
Παναθηναϊκός vs Αρμάνι Μιλάνο
Περίπατο έκανε ο Παναθηναϊκός στα Τρίκαλα, απέναντι στην τοπική ομάδα (70-96). Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς σκόραραν κατά ριπάς, ενώ το ντεμπούτο του -σε επίσημο παιχνίδι- με την πράσινη φανέλα πραγματοποίησε ο Αντώνης Κόνιαρης.
Όσον αφορά την Αρμάνι Μιλάνο, οι Ιταλοί φιλοξενούνται από την Αβελίνο (3/11, 21:00) με στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της Serie A, παρέα με τη Σάσαρι.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

Ερυθρός Αστέρας vs Ολυμπιακός
Πολύ πιο δύσκολα απ ότι δείχνει το τελικό 83-69 επικράτησε της Μπουντούτσνοστ ο Ερυθρός Αστέρας. Για να τα καταφέρει, έπρεπε να επιστρέψει από το -6 του πρώτου ημιχρόνου και να έχει σε πολύ καλή βραδιά τους Μπλάζιτς (18 πόντοι) και Μαριάνοβιτς (12 πόντοι και 17 ριμπάουντ).
Ο Ολυμπιακός παίζει το απόγευμα της Δευτέρας (3/11, 19:00) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έχοντας για πρώτη φορά φέτος στον πάγκο του τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος παρουσιάστηκε στους παίκτες των "ερυθρολεύκων" από τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο.
Βαλένθια vs Λαμποράλ Κούτσα
Λίγες ημέρες πριν τον "εμφύλιο" στη Euroleague, η Βαλένθια γνώρισε ακόμη μία ήττα, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ομάδα που εντυπωσίασε πέρσι. Οι "νυχτερίδες" ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια από τη Ρεάλ Μαδρίτης (90-71), αδυνατώντας να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό της "Βασίλισσας" στο παιχνίδι.
Ένας... Σάσα φέρνει τελικά την Άνοιξη. Ο Βούγιασιτς πέτυχε 21 πόντους απέναντι στη Μανρέσα, οδηγώντας τη Λαμποράλ Κούτσα στην άνετη νίκη με 87-67, για την πέμπτη αγωνιστική της Liga Endesa. Ο Σλοβένος γκαρντ "ντύθηκε" άμεσα... ηγέτης και παίρνει την ομάδα του Μάρκο Κρέσπι από το χεράκι, σε Ισπανία και Euroleague.
Γαλατάσαραϊ vs Νεπτούνας
Μετά την ήττα (στην παράταση) από τον Ολυμπιακό, ήρθε η... συντριβή από τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Η Νεπτούνας γνώρισε βαριά ήττα (86-48) και "προσγειώθηκε" ανώμαλα στα της λιθουανικής πραγματικότητας. Το -38 ήταν εν μέρει αποτέλεσμα και της κόπωσης των παικτών του Κάζις Μακσβίτις.
Η Γαλατάσαραϊ, από την πλευρά της, αντιμετωπίζει την Κόνιασπορ το βράδυ της Δευτέρας (3/11).



Δεν βάζουν μυαλό στο ΥΠΟΙΚ : Την Προσοχή σας ταλαιπωρημένοι μόνο ένας συνιδιοκτήτης πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας




Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Δεν έχει φρένο η βιασύνη και η απερισκεψία των στελεχών του ΥΠΟΙΚ!!

 Έτσι και είσαι συνιδιοκτήτης σε ένα αυτοκίνητο τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα έρθουν και στους δύο.

Ναι καλά ακούσατε εάν για παράδειγμα έχετε ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικών εκατοστών και οι ιδιοκτήτες είναι δύο θα τους εμφανιστούν στο taxis  τα τέλη κυκλοφορίας και στα δύο ονόματα 240 χ 2 δηλαδή!!!

Μετά λοιπόν την νέα πατάτα από το ΥΠΟΙΚ έβγαλε πριν από λίγο διευκρινιστική ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων,  για τα έντυπα των τελών κυκλοφορίας που έχουν αναρτηθεί ήδη στο taxis και μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διπλοεγγραφή σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει η ΓΓΠΣ στην ανακοίνωση της :

 "αναφορικά με τα έντυπα Τελών Κυκλοφορίας 2015 σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί.

Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Επισημαίνεται ότι, τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γίνονταν ταχυδρομικά".
Όπως και τα προηγούμενα δύο έτη, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αφού θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος τους θα εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής με την οποία θα εξοφλούν το φόρο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.


Γιάννης Αθανασίου

NOW


Έβαλε φωτιά στη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά!


Ένας 56χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Βόλο

Με δύο μπουκάλια οινόπνευμα περιέλουσε τη 47χρονη σύζυγό του ένας 56χρονος άνδρας, χθες το βράδυ, μπροστά στα μάτια των τριών τους παιδιών. Στη συνέχεια, της έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα η γυναίκα να υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα σε ποσοστό 30%. Ο δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδίδει τοmagnesianews.gr, στις 23:30 χθες τη νύχτα σε διαμέρισμα στο κέντρο του Βόλου, το ζευγάρι που είναι σε διάσταση, άρχισε να μαλώνει μπροστά στα τρία του παιδιά, για λόγους αντιζηλίας.

Ο 56χρονος πήρε δύο μπουκάλια οινόπνευμα, έριξε ένα μεγάλο μέρος τους πάνω στη 47χρονη και στη συνέχεια της έβαλε φωτιά με αναπτήρα, με προφανή σκοπό να την κάψει ζωντανή!

Η γυναίκα κατάφερε να σβήσει τη φωτιά και να βγει από το διαμέρισμα ζητώντας τη βοήθεια ενοίκων άλλων διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν εγκαύματα Α’ βαθμού σε ποσοστό 30% του προσώπου και του σώματος, ενώ ελαφρά εγκαύματα υπέστη και ο δράστης, που, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διανυκτέρευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.


Πηγή : newsbeast.gr