Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Νέα πολιτική κρίση στην Ελλάδα βλέπει το Bloomberg


«Η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα πολιτική κρίση» αναφέρει άρθρο γνώμης στο πρακτορείο Bloomberg, υπό τον τίτλο «Γιατί πρέπει να νοιαστούμε και πάλι για την Ελλάδα». Σύμφωνα με το Bloomberg, το αποτέλεσμα αυτού του νέου γύρου της αναταραχής θα είναι μια κρίσιμη ένδειξη για το εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να διατηρηθούν στην εξουσία για αρκετό καιρό, προκειμένου να παραμείνει σταθερή η πορεία προς τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη των οικονομιών της περιοχής.

Η αναταραχή έρχεται μόλις τέσσερα χρόνια αφότου η χώρα αποδέχθηκε το πρώτο διεθνές σχέδιο διάσωσης της και σχεδόν από μόνη της έστειλε την παγκόσμια οικονομία σε δίνη, επισημαίνουν οι αρθρογράφοι, που στη συνέχεια αναφέρονται στους λόγους για τους οποίους «η Ελλάδα προκάλεσε πανικό την προηγούμενη φορά».

«Από το 2010 έως το 2012 υπήρξε γενικευμένος πανικός ότι οι χώρες που είναι βαθιά χρεωμένες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία, θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία και θα αποχωρήσουν από τη ζώνη του ευρώ. Η θέση της Ελλάδας ήταν σαφώς η χειρότερη. Είχε το υψηλότερο χρέος και την ασθενέστερη οικονομία. Ο φόβος ήταν ότι η Ελλάδα θα δήλωνε αδυναμία αποπληρωμής του δημόσιου χρέους της και θα σταματούσε να χρησιμοποιεί το ευρώ ως νόμισμά της, καταστρέφοντας την πίστη των ανθρώπων στην ικανότητα των άλλων χωρών να πληρώσουν τα χρέη τους και δημιουργώντας ένα ντόμινο που θα μπορούσε να καθηλώσει τις παγκόσμιες αγορές» σημειώνουν και τονίζουν:

«Αυτό οδήγησε σε μαζικά προβλήματα στις αγορές κρατικών ομολόγων και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τελικά λύθηκε όταν, το καλοκαίρι του 2012, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ένα σχέδιο παροχής τείχους προστασίας στις αγορές κρατικών ομολόγων. Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει κρατικά ομόλογα με την προϋπόθεση ότι οι χώρες θα συμφωνήσουν να εφαρμόσουν δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό ηρέμησε σημαντικά την αγορά».

Στο ερώτημα «τι συμβαίνει τώρα;» οι αρθρογράφοι απαντούν: «Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σχηματίζει ένα νέο πολιτικό κόμμα, το οποίο θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στις προσεχείς εκλογές. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι ο η σκληροπυρηνική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις περισσότερες πιθανότητας για να κερδίσει τον έλεγχο του Κοινοβουλίου, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Σύμφωνα με τους Financial Times το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου θα μπορούσε να κλέψει αρκετές ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλιστεί μια νίκη για τη Νέα Δημοκρατία, το κεντροδεξιό κόμμα που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ» συνεχίζει το άρθρο «έχει κερδίσει τη λαϊκή υποστήριξη -και τον σκεπτικισμό των επενδυτών- εν μέρει καταγγέλλοντας τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα διάσωσης ύψους 290 δισ. δολαρίων της Ευρωπαϊκής Ένωση και απειλώντας να σταματήσει τις πληρωμές του εξωτερικού χρέους».

«Γιατί, λοιπόν, δεν πανικοβάλλονται όλοι;» είναι το δεύτερο ερώτημα που θέτουν οι αρθρογράφοι.
«Οι άνθρωποι» επισημαίνουν «είναι πιο ήρεμοι αυτή τη φορά για αρκετούς λόγους, αλλά ο σημαντικότερος είναι ότι η τρέχουσα κατάσταση σχετίζεται λιγότερο με τη βιωσιμότητα του χρέους και περισσότερο με την εσωτερική πολιτική. Εάν η Ελλάδα αναγκαζόταν να εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ, είναι πιθανό ότι οι υπόλοιπες χώρες θα ήταν εντάξει, εν μέρει επειδή η ΕΚΤ είναι παρούσα ως τείχος προστασίας».

«Έχουν λοιπόν κάποια σημασία οι ελληνικές εκλογές; Οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία δοκιμή για το τι συμβαίνει αλλού πολιτικά. Στην Ισπανία, βλέπετε το αριστερό Podemos να σημειώνει αύξηση στις δημοσκοπήσεις. Σε περίπτωση που το κόμμα αυτό ανέλθει στην εξουσία, τότε η ζώνη του ευρώ θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερο πονοκέφαλο» συνεχίζουν και προσθέτουν:

«Επιπλέον, ισχυροποιούνται αντικαθεστωτικά κόμματα στη Γαλλία και την Ιταλία, αν και τα πράγματα εκεί είναι λίγο πιο σταθερά. Παρόλα αυτά, το μεγάλο θέμα είναι ότι η οικονομία παραμένει δυσχερής σε όλη τη ζώνη του ευρώ. Και μέχρι να υπάρξει ανάκαμψη, θα είναι δύσκολο για τους ηγέτες των κομμάτων εξουσίας να παραμείνουν δημοφιλείς και ισχυροί».

Στο ερώτημα «ποιο είναι το καλύτερο σενάριο για την παγκόσμια οικονομία;» οι αρθρογράφοι απαντούν:

»Η κίνηση του Γ. Παπανδρέου είναι δυνητικά μια καλή είδηση για τους διεθνείς πιστωτές, ειδικά αν το κόμμα του μπορέσει να κερδίσει 5% στις εκλογές, όπως έδειξε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, αφαιρώντας υποστηρικτές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δανειστές θα προτιμούσαν να παραμείνει στην εξουσία η συντηρητική Νέα Δημοκρατία, που έχει ευσυνείδητα υλοποιήσει τη λιτότητα των προγραμμάτων διάσωσης της τρόικας».

«Οι επενδυτές έριξαν μια δεύτερη ματιά στο ΣΥΡΙΖΑ και κατανόησαν ότι σε αυτό το χρονικό σημείο είναι πιο ριζοσπαστικός από την παραδοσιακή αριστερά στην Ελλάδα» δήλωσε στο Bloomberg ο Νίκολας Βέρον, του ερευνητικού ινστιτούτου Bruegel στις Βρυξέλλες. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία, δεν θα υπάρξει ομαλή πορεία» υπογράμμισε.


Πηγή : imerisia.gr


Γ. Παπανδρέου: Θέλουμε να γίνουμε η αλλαγή που πρεσβεύουμε


«Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» το κόμμα Παπανδρέου - Ολόκληρη η διακήρυξη - Τα κυριώτερα σημεία της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού στην επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματος.

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ονομάζεται το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη που κατατέθηκε στις 2:30 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άρειο Πάγο.

Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο, και η λέξη Κίνημα είναι χειρόγραφη. Τη διακήρυξη υπογράφουν 252 πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.

Η επίσημη ανακοίνωση για το νέο κόμμα έγινε από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου το απόγευμα του Σαββάτου σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.

«Πάμε, μαζί θα γράψουμε ιστορία» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου ξεκινώντας την ομιλία του και αναφερόμενος στην ιδρυτική διακήρυξη είπε πως πρόκειται για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο βασισμένο στις αρχές του διαφωτισμού.

Έδωσε έμφαση στις αξίες του ανθρωπισμού που όπως είπε έχουν σαν γνώμονα την προστασία των αδυνάμων και της διαφορετικότητας.

Η αίτηση υπογράφεται από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου.

Στη διακήρυξη υπάρχει ιστορική αναδρομή από το 1974, αναφορά στην κρίση της Κύπρου, αλλά και καταγραφή πως οδηγηθήκαμε στην κρίση του 2009 και στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Με ειδικό πληρεξούσιο στον δικηγόρο Ι. Μανιάτη κατατέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η ιδρυτική δήλωση του Γ Παπανδρέου που απευθύνεται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με προσωπική αίτησή του.

Το ιστορικό έγγραφο υπεγράφη ήδη από τον αντεισαγγελέα υπηρεσίας του Αρείου Πάγου Ι. Παρασκευαΐδη.

Στο πλαίσιο του Συντάγματος αναφέρεται στην αρχή «σας υποβάλω με την ιδιότητα του Προέδρου την παρούσα ιδρυτική Δήλωση Κόμματος με τα εξής στοιχεία:

Όνομα: Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών  (Movement of Democrats Socialists)

Έμβλημα: Απεικονίζεται με ένα Ρόδο σε κόκκινο φόντο και ένα πράσινο φύλλο συνοδευόμενο από το όνομα του κόμματος με τη λέξη ΚΙΝΗΜΑ να αποδίδεται γραφιστικά με κεφαλαία και γραφή χειρόγραφη και κάτω από τις λέξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ με κεφαλαία και πράσινους χαρακτήρες

Έδρα: Αθήνα Πειραιώς 108

Επιπλέον σας δηλώνω ότι η ίδρυση, οργάνωση και δράση του κόμματός μου γίνεται προς εξυπηρέτηση της ελεύθερης λειτουργίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στο πλαίσιο του Συντάγματος και νόμων του κράτους και προς υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.

Η διακήρυξη του νέου κόμματος

Στην 16σέλιδη διακήρυξη αρχών και στόχων που υπογράφουν 252 πολίτες και πολιτικοί αναφέρεται κατ' αρχήν στην τραγωδία της Κύπρου και στο όραμα του λαού μας «να απεξαρτηθούμε από τη ρίζα της συμφοράς» ενώ εκτιμάει ότι την εξάρτησής μας από ξένες δυνάμεις που ήθελαν «κυβερνήσεις πιόνια , δημοκρατίες ελεγχόμενες και λαούς υποταγμένους». Η απεξάρτησή μας συμπληρώνει αποτελούσε όρο και ελάχιστη προϋπόθεση για να εδραιωθεί η λαϊκή κυριαρχία αλλά και να πραγματοποιηθεί η κοινωνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει. Απαίτηση των Ελλήνων πολιτών είναι η απελευθέρωσή μας από μια νέα εξάρτηση που έχει τη ρίζα της στην αιχμαλωσία των δημοκρατικών μας θεσμών.

Αιχμαλωσία από μηχανισμούς ενός οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου, που υπηρετείται από ένα πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης.

Παρά τα μεγάλα  επιτεύγματα των προοδευτικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης πελατειακές δομές, αντιλήψεις νοοτροπίες και συμπεριφορές επιβιώνουν διαχέονται και κυριαρχούν.

Η απαίτηση των  πολιτών για απελευθέρωση από τα δεσμά του πελατειακού νας συστήματος μπορεί και πρέπει να μετασχηματιστεί σε κίνημα αξιών».


Στη συνέχεια αναφέρεται στην οικονομική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται σε σταυροδρόμι στην ντε φάκκο κυριαρχία των ισχυρών της Ευρώπης αλλά και στην αδυναμία όπως λέει της ΕΕ να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην ευρύτερη γειτονιά της όπως Αραβική Άνοιξη, Μεσαναστολικό πρόβλημα, Ουκρανία κ.λπ

.
Την Ελλάδα την αποκαλεί αδύναμο κρίκο ενώ «στην ελληνική κυβέρνηση του 2009 είχα μόνο οδυνηρές επιλογές» και αναφέρει «κατά την περίοδο 2004-2009 διπλασιάστηκε το δημόσιο χρέος και η  Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Με αίσθημα ευθύνη λέει η κυβέρνηση στα τέλη του 2009 έκανε τα πάντα να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας και από το 2009-2011 δρομολόγησε ένα χωρίς προηγούμενο κύμα πραγματικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς.

Γιατί το δημοψήφισμα αναφέρει: «Όταν ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός θέλησε να ζητήσει τη γνώμη των πολιτών μέσω δημοψηφίσματος υπέστη τις συνέπειες ενός ανελέητου πολέμου μιάς συμμαχίας δυνάμεων. Στη συνέχεια θέτει και διλήμματα όπως Ελευθερία ή φόβος , Ανθρωπισμός ή κυνισμός.

Για το ποιοί είναι αναφέρεται στη διακήρυξη «έχουμε συγκεκριμένες ιστορικές και ιδεολογικές καταβολές δημοκρατικές προοδευτικές σοσιαλιστικές και εκφράζουμε τη δημιουργική συνέχεια των πολιτικών αξιών που ενέπνευσαν τα διδάγματα του Ρήγα η παρακαταθήκη του Καποδίστρια το έργο του Χαριλάου Τρικούπη η αντίσταση ενάντια στον ναζισμό ο ανένδοτος του Γεωργίου Παπανδρέου ο αντιδικτατορικός Αγώνας και η ίδρυση του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναστε συνδεδεμένοι με τα διεθνή κινήματα...»

Στη συνέχεια κάνει λόγο για αξίες του Διαφωτισμού, του πολιτικού Φιλελευθερισμού. Αναφέρεται στην πρόταση του κόμματος με σχέδιο ελληνικό και την επανάσταση του αυτονόητου.

Δεσμεύεται για ιδρυτικό συνέδριο μετά τις εκλογές και καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε συμπόρευση.


Πηγή : tovima.gr




Τελευταίες πληροφορίες για την σύλληψη Χριστόδουλου Ξηρού


Η αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε σπίτι-κρησφύγετο τις τελευταίες ημέρες και τον συνέλαβε την ώρα που έμπαινε μέσα - Μεταμφιεσμένος με ξανθιά περούκα και ψεύτικο μούσι ο δραπέτης - Κρατούσε πιστόλι αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει - Δύο άτομα σε ένα αυτοκίνητο αναζητά ακόμα η ΕΛΑΣ - Έδινε την εντύπωση αστέγου, λένε κάτοικοι της περιοχής

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο Χριστόδουλος Ξηρός, ένα χρόνο μετά την απόδραση του από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο «Μανώλης» της 17Ν συνελήφθη την ώρα που έμπαινε σε μονοκατοικία στην περιοχή της Αναβύσσου από πάνοπλους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.


Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία είχε βρει εδώ και αρκετές ημέρες την άκρη του νήματος και παρακολουθούσε το σπίτι περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να κάνει έφοδο και να συλλάβει τον πλέον καταζητούμενο και επικηρυγμένο με ένα εκατομμύριο ευρώ Έλληνα πολίτη. Έτσι περίπου στις δυο το μεσημέρι η άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πήραν το «οκ» και προχώρησαν στην σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο Ξηρός ήταν μεταμφιεσμένος με ξανθιά περούκα και μούσι, ενώ στα χέρια του κρατούσε πιστόλι, που όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Οι πληροφορίες λένε πως ο Ξηρός δεν έκανε καμία απολύτως κίνηση και δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς οι οποίοι με γρήγορε κινήσεις του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο. Λίγα λεπτά αργότερα το τζιπ της Αντιτρομοκρατικής έφτανε στη ΓΑΔΑ και ο Ξηρός ανέβαινε στο 12ο όροφο στα γραφεία της ΔΑΕΕΒ.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, από την πρώτη έρευνα που έκαναν στο σπίτι συνέλεξαν στοιχεία που τους οδηγούν στην αναζήτηση ενός αυτοκινήτου και τουλάχιστον δύο ατόμων, που πιστεύεται ότι είναι αυτοί που έκρυβαν τον δραπέτη.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι πληροφορίες, το σπίτι στην Ανάβυσσο είχε νοικιάσει ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός τον περασμένο Νοέμβριο, χρηστιμοποιώντας πλαστή αστυνομική ταυτότητα.

 Πηγή αποκάλυψε στο protothema.gr πως οι αναλυτές ψάχνουν τους ανθρώπους που έκρυβαν στον Μανόλη της 17Ν στη μονοκατοικία της Αναβύσσου. Αναζητούν τα στοιχεία προκειμένου να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα ο Ξηρός και η ομάδα του ετοίμαζαν εντυπωσιακό χτύπημα λόγω των εκλογών. Αν τελικά επαληθευθεί η εκτίμηση, τότε η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς σε αυτή την κρίσιμη χρονικά στιγμή μια τέτοια ενέργεια θα έπληττε τη χώρα.

Κάτοικοι της περιοχής μιλούν για έναν άνθρωπο που έβλεπαν τον τελευταίο μήνα να περιφέρεται μόνος του. Όπως λένε έδινε την εντύπωση ότι ήταν άστεγος καθώς φορούσε ένα μακρύ παλτό, είχε σγουρά ανοιχτόχρωμα ατημέλητα μαλιά με μούσι ενώ περιφερόταν με γυαλιά, καπελάκι και έκανε συχνά ποδήλατο. Η εικόνα που μας έδινε ήταν ότι έμενε μόνος του, λένε οι κάτοικοι στην περιοχή.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός θεωρείται δραπέτης από τις 6 Ιανουαρίου του 2014, όταν και έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από άδεια που είχε πάρει για να πάει στη Θεσσαλονίκη να δει τους γονείς του.

Λίγες μέρες νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, είχε συμμετάσχει σε «ρεβεγιόν» στις φυλακές με τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας, ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε «επισκεφθεί» τα κελιά των συγκεκριμένων κρατουμένων 312 φορές, από τον Νοέμβριο του 2011, έως την περσινή Πρωτοχρονιά. Το δικαστικό πόρισμα, που φιλοξενεί αύριο η εφημερίδα, περιγράφει αναλυτικά πότε, πώς και υπό ποιο «καθεστώς» γίνονταν οι τακτικές αυτές επισκέψεις, που μάλιστα αυξάνονταν με... γεωμετρική πρόοδο: από 71 το 2012, έγιναν 211 το 2013!

Στις 21 Ιανουαρίου 2014 είχε εμφανιστεί σε βίντεο που ανακοίνωνε την επιστροφή του και δήλωνε «ελεύθερο μέλος της 17 Νοέμβρη».




Πηγή : protothema.gr


Νεώτερα για την σύλληψη Χριστόδουλου Ξηρού


Συνελήφθη σε σπίτι στην Ανάβυσσο το οποίο είχε ενοικιάσει με ψεύτικα στοιχεία εδώ και δύο μήνες, μετά από παρακολούθηση της αντιτρομοκρατικής η οποία είχε και τις πληροφορίες για το πού έχει βρει κρησφύγετο έγινε επιτυχημένη επιχείρηση σύλληψης του.

Ο Ξήρος είναι πλέον ξανθός και έχει αφήσει μούσι επάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει εναντίον των αστυνομικών.

Έχει οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ όπου θα ανακριθεί και μετά θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.




EKTAKTO ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ


Συνελήφθη πριν από λίγο μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος είχε παραβιάσει την πενθήμερη άδεια του απο της φυλακές Κορυδαλλού εδώ και ένα χρόνο.

Νεώτερα σε λίγο


Γι’ αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική... Δείτε κάτι που δεν ξέρατε!



Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία...Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουνείναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο. Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά). Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.



Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν. Ένας από τους Πρωτοπόρους επί του θέματος ήταν ο μέγιστος Πυθαγόρας. Οι αριθμοί, τα σχήματα, η αρμονία και τα άστρα έχουν κάτι κοινό, έτσι αντίστοιχα τα μαθηματικά (αριθμοί) η γεωμετρία (σχήματα) η αρμονία(μουσική) και η αστρο-νομία (αστήρ=α-χωρίς- στήριγμα + φυσικοί νόμοιπου τα διέπουν) ήταν αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα, που με την συγκεκριμένη σειρά που αναφέραμε ήταν η σκάλα για την εξέλιξη (=εκ -του- έλικος, DNA) του νου-ψυχής προς τον Δημιουργό. Έναν Δημιουργό που δημιούργησε βάσει αυτών των τεσσάρων επιστημών. 27 σύμβολα-αριθμοί με αριθμητική αξία συνθέτουν το Ελληνικό Αλφάβητο, 3 ομάδες από 9 σύμβολα-αριθμούς η κάθε ομάδα, με άθροισμα κάθε ομάδας 45, 450, 4.500.



ΑΛΦΑ = 1+30+500+1= 532 =>5+3+2= 10 => 1+0= 1



ΕΝ = 5+50 = 55 => 5+5 = 10 => 1+0= 1



ΟΜΙΚΡΟΝ = 70+40+10+20+100+70+50= 360, όσες και οι μοίρες του κύκλου



Για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα νοήματα των εννοιών των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης πρέπει πρωτίστως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την ίδια την Ελληνική γλώσσα.



Η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία δεν είναι βασισμένη στο ότι κάποιοι απλά καθίσαν και συμφώνησαν να ονομάζουν ένα αντικείμενο «χ» ή «ψ» όπως όλες οι υπόλοιπες στείρες γλώσσες του κόσμου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα μαθηματικό αριστούργημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε.



Η αρχή των πάντων είναι το ίδιο το Ελληνικό Αλφάβητο (το οποίο φυσικά δεν το πήραμε από κάποιον άλλον όπως θα δούμε παρακάτω διότι εκ των πραγμάτων δεν γίνεται). Τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου στο σύνολο τους ήταν 33 όσοι και οι σπόνδυλοι, οι 5 τελευταίοι σπόνδυλοι (που παίζουν τον ρόλο της κεραίας) έχουν άμεση σχέση με τον εγκέφαλο και αντιστοιχούν στα 5 τελευταία άρρητα γράμματα τα οποία γνώριζαν μόνο οι ιερείς* ένα από αυτά ήταν η Σώστικα (ή Γαμμάδιον) η οποία στα λατινικά έγινε swstika και οι Ναζί το έκλεψαν και την ονομάσανε Σβάστικα. Το σύμβολο αυτό είναι του ζωογόνου Ηλίου (Απόλλωνα), οι Ναζί το αντέστρεψαν για να συμβολίσουν το αντίθετο του ζωογόνου Ήλιου, δηλαδή του σκοτεινού θανάτου.



Υπήρχαν ακόμα κάποια γράμματα τα οποία στην πάροδο του χρόνου καταργήθηκαν όπως το Δίγαμμα (F), Κόππα (Q), Στίγμα (S’), Σαμπί (ϡ)



Ο Πυθαγόρας μας ενημερώνει για τα 3 επίπεδα της Ελληνικής γλώσσας τα οποία είναι τα εξής:





1. ομιλών



2. Σημαίνον (α. σήμα, β. σημαινόμενο)



3. Κρύπτον (α. διαστήματα β. κραδασμός γ. λεξάριθμος δ. τονάριθμος)



-Το πρώτο είναι η ομιλία



-Το δεύτερο είναι η σχέση του σήματος με το σημαινόμενο που θα αναλύσουμε παρακάτω



-Το τρίτο είναι το διάστημα (απόσταση & χρόνος), ο κραδασμός (που αφυπνίζει τον εγκέφαλο μέσω ιδιοσυχνοτήτων από τους δημιουργηθέντες παλμούς – Παλλάδα Αθηνά) ο λεξάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με αριθμούς) και ο τονάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με μουσικούς τόνους)



Το κάθε γράμμα αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό, αλλά και σε έναν μουσικό τόνο άρα γράμμα=αριθμός=τόνος (μουσικός), πράγμα που φανερώνει ότι στη γλώσσα μας πίσω από τα γράμματα-λέξεις υπάρχουν αριθμοί (λεξάριθμοι) και μουσικοί φθόγγοι (τονάριθμοι).



Οι 4 αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα ήταν:



1. Αριθμοί (μαθηματικά)



2. Σχήματα (Γεωμετρία)



3. Μουσική (Αρμονία)



4. Αστρονομία



Οι επιστήμες αυτές είναι αλληλένδετες και βρίσκονται η μια μέσα στην άλλην όπως οι Ρωσικές μπαμπούσκες. Συνδυάστε τώρα το αλφάβητο που εσωκλείει αριθμούς και μουσικούς τόνους με τις 4 αυτές επιστήμες.



1.Αστρονομία= αστηρ + νόμος, α-στηρ = αυτό που δεν στηρίζεται, άρα αστρονομία= οι συμπαντικοί νόμοι που διέπουν αυτό που δεν στηρίζεται κάπου, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την μουσική (αρμονία), σχήματα (γεωμετρία) αριθμούς (μαθηματικά) και όλα αυτά με τον Αιθέρα ο οποίος περιβάλει τις ουράνιες σφαίρες.



2.Ο Πυθαγόρας άκουγε την αρμονία (μουσική) των ουρανίων Σφαιρών άρα μιλάμε μια γλώσσα η οποία έχει να κάνει με την ροή του σύμπαντος.



Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Η/Υ λόγω της μαθηματικότητας και μουσικότητας όχι μόνο του Αλφαβήτου-λέξεων, αλλά και των μαθηματικών εννοιών που γεννώνται π.χ. η λέξη ΘΕΣΙΣ γίνεται: συνΘεσις, επίΘεσις, κατάΘεσις, υπόΘεσις, εκΘεσις, πρόσΘεσις, πρόΘεσις, ανάΘεσις, διάΘεσις, αντίΘεσις κτλ κτλ αν τώρα αυτές τις λέξεις τις μεταφράσουμε στα Αγγλικά είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους.



Το ότι δεν γίνεται το Αλφάβητο να είναι αντιγραμμένο από κάπου αλλού φαίνεται από το ότι εν έτη 2300 π.Χ. (με μελέτες της Τζιροπούλου και άλλων και όχι το 800 π.Χ.) ο Όμηρος ήδη έχει στην διάθεση του 6.500.000 πρωτογενής λέξεις (πρώτο πρόσωπο ενεστώτα & ενικού αριθμού) τις οποίες αν τις πολλαπλασιάσουμε Χ72 που είναι οι κλήσεις, θα βγάλουμε ένα τεράστιο αριθμό ο οποίος δεν είναι ο τελικός, διότι μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα, ΓΕΝΝΑ.



ΑΝ συγκρίνουμε τώρα π.χ. την Αγγλική γλώσσα που έχει 80.000 λέξεις εκ των οποίων το 80% είναι Ελληνικές όπως μας ενημερώνει το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, και μετρήσουμε ότι αυτή η στείρα γλώσσα εξελίσσεται 1000 χρόνια, μπορούμε αβίαστα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Όμηρος παραλαμβάνει μια γλώσσα η οποία έχει βάθος στον χρόνο 100.000 π.Χ? 500.000 π.Χ.? ποιος ξέρει…



Όμως η απόλυτη απόδειξη είναι η ίδια η μαθηματικότητα της, η οποία δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του πλανήτη. Μην ξεχνάμε ακόμα το ότι ο Δημιουργός χρησιμοποιεί μαθηματικά για την δημιουργία, άρα η γλώσσα μας έχει αναγκαστικά σχέση με την πηγή (root-0/1).



Πριν όμως από το «Κρύπτον» υπάρχει το «Σημαίνον», δηλαδή η σύνδεση των λέξεων με τις έννοιες αυτών. Είπανε νωρίτερα ότι οι ξένες διάλεκτοι ορίστηκαν κατόπιν συμφωνίας, δηλαδή κάποιοι συμφώνησαν ότι το τάδε αντικείμενο θα το ονομάσουν «Χ», κάτι που κάνει τις γλώσσες στείρες, άρα δεν μπορούν να γεννήσουν νέες λέξεις, άρα δεν υπάρχει μαθηματικότητα, άρα δεν δύναται να περιγράψουν νέες έννοιες που υπάρχουν στην φύση, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος εφόσον δεν μπορεί να περιγράψει μέσω των νέων λέξεων καινούριες έννοιες μένει στο σκοτάδι, έτσι οι νευρώνες του εγκεφάλου δεν γεννούν νέους εν αντιθέσει με όσους χρησιμοποιούν την Ελληνική. Πως θα μπορούσε π.χ. ο Άγγλος ή ο Γάλλος ή ο Χ, Υ με μια λέξη που έχει 10 έννοιες να περιγράψει με ακρίβεια άρα και σαφήνεια μια βαθύτερη έννοια; πόσο μάλλον τις πολλαπλές πλευρές αυτής; δεν μπορεί, να λοιπόν το γιατί όλα ξεκίνησαν εδώ. Το Σημαίνον λοιπόν είναι η σύνδεση του σήματος με το σημαινόμενο, δηλαδή η ίδια η λέξη είναι δημιουργημένη με τέτοιο τρόπο που περιγράφει την έννοια που εσωκλείνει μέσα της.



Παράδειγμα: Η ονοματοδοσία της λέξης ΚΑΡΥΟΝ (Καρύδι) προέρχεται από μια παρατήρηση της φύσης (όπως όλες οι λέξεις), δηλαδή όταν δυο κερασφόρα ζώα (Κριοί, τράγοι κτλ) τρα.κάρ.ουν με τα κέρ.ατα τους ακούγεται το «κρακ» ή «καρ», ο ήχος αυτός έδωσε το όνομα «κέρας» (κέρατο) το κέρας έδωσε το όνομα κράτα ή κάρα (κεφάλι) και το υποκοριστικό αυτού το Κάρυον (μικρό κεφάλι). το Κάρυον (καρύδι) μοιάζει καταπληκτικά με το ανθρώπινο κεφάλι και το εσωτερικό του με εγκέφαλο.



Το Υ είναι η ρίζα του ρήματος ΥΩ (βρέχω) όπου υπάρχει το Υ υπάρχει κοιλότητα (ή κυρτότητα) δηλαδή θηλυκώνει κάτι, η βροχή (υγρό στοιχείο) μπαίνει (θηλυκώνεται) μέσα στην γη.



Το μουσικό – αριθμητικό αλφάβητο δημιουργεί μουσικο – μαθηματικές λέξεις οι οποίες περιγράφουν αντίστοιχες έννοιες, οι οποίες προέρχονται από την παρατήρηση της φύσεως δηλαδή της Δημιουργίας άρα κατ επέκταση του ίδιου του Δημιουργού, αλλά η ερώτηση είναι πόσες χιλιετίες μπορεί να χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το τέλειο μαθηματικό σύμπλεγμα που τα γράμματα είναι αριθμοί και συνάμα μουσικοί τόνοι και οι λέξεις δηλαδή το σύνολο των αριθμών και των μουσικών τόνων κρύβουν μέσα τους εκτός από σύνθετες μουσικές αρμονίες, έννοιες οι οποίες δεν είναι καθόλου τυχαίες αλλά κατόπιν εκτενέστατης παρατηρήσεως της φύσης;



Ευλόγως λοιπόν ο Αντισθένης μας υπενθυμίζει «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις»



Πηγή : ingossip.gr


Βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές – Μπαίνουν στα ψηφοδέλτια οι Βουδούρης και Παραστατίδης παρά την σθεναρή αντίδραση του Μανώλη Γλέζου


Εκτός από Παραστατίδη και Βουδούρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές μπαίνουν η Ραχήλ Μακρή και από το ΠΑΣΟΚ η Θ. Τζάκρη, ο Μ. Μπόλαρης και ο Θ. Οικονόμου
- Όλα δείχνουν πως κλείδωσε η συμφωνία με Λ. Κατσέλη και Ν.Κοτζιά
- Καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα
- Συνεχή ενημέρωση από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεργασίες-υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ

Η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στον βουλευτή. Πρόκειται για τη φράση κλειδί όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώδικα Δεοντολογίας που καλούνται να συμφωνήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι πρέπει παράλληλα να μην έχουν εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και αν ενημερώσουν αναλυτικά για το οικονομικό τους προφίλ.

Με βάση το αυστηρό αυτό πλαίσιο προχωρά η συγκρότηση τω ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία αναμένεται να βρεθούν πολιτικά στελέχη και άλλων κομμάτων και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Μανόλη Γλέζο.

Μάλιστα οι σκληρές αναφορές του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτικά αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε η κοινή δήλωση των Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρου Παραστατίδη περί ενδεχόμενου χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δε εμποδίζει τελικά την Κουμουνδούρου να τους εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν έχουν κλειδώσει οι συνεργασίες του κόμματος με κινήσεις, που στήριξαν τη "Λίστα Τσίπρα" στις ευρωεκλογές:
- η "Κοινωνική Συμφωνία" των Ο.Βουδούρη και Θ.Παραστατίδη,

- με την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λ. Κατσέλη.

- η «Αριστερή Προοπτική» Α. Νεφελούδη και Σ. Μπαγιώργου, που είχνα αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ και

- η κίνηση «Πράττω» του Ν.Κοτζιά,

Επίσης πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Θανάσης Οικονόμου, η Ραχήλ Μακρή που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και ενδεχομένως νυν στελέχη της ΔΗΜΑΡ αναλόγως των αποφάσεων που θα λάβει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη μετά το ναυάγιο της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα σε καλό κλίμα προχωρεί η συζήτηση του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα με τους Οικολόγους Πράσινους.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται θετικός για ένταξη στα ψηφοδέλτια σε όσες δυνάμεις και πρόσωπα στήριξαν την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν, ενώ θεωρείται βέβαιο πως στα ψηφοδέλτια θα συμπεριληφθούν προσωπικότητες, όπως καλλιτέχνες, διανοούμενοι και πανεπιστημιακοί, αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι.


Ανδρέας Μαραθιάς

Πηγή : newsit.gr




Πώς θα φορολογηθούν τα «μπλοκάκια» το 2015

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα φορολογηθούν όσοι διατηρούν δελτίο παροχή υπηρεσιών, το γνωστό και «μπλοκάκι» δίνει το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από την αναταραχή που προκάλεσαν σχετικά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, οι οδηγίες του υπουργείου αναφέρουν:

1. Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τα φυσικά πρόσωπα που αμείβονται αποκλειστικά με «μπλοκάκια» εξακολουθούν να φορολογούνται ως μισθωτοί (με φορολογικό συντελεστή 22% για φορολογητέο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ) και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες, εφόσον συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

α. Παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, τα οποία δεν υπερβαίνουν τα τρία ή, ακόμη και αν υπερβαίνουν τον αριθμό αυτό, εφόσον ποσοστό 75% του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από ένα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες (όπως άλλωστε ακριβώς ίσχυε και για τα εισοδήματα του 2013 με τον προϊσχύσαντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος).

β. Δεν έχουν την εμπορική ιδιότητα, ούτε διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση που είναι διαφορετική από την κατοικία.

2. Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα που είναι μισθωτοί λόγω ύπαρξης έμμισθης σχέσης εργασίας, αλλά παράλληλα έχουν αμοιβές και με «μπλοκάκι», φορολογούνταν για τα εισοδήματα του 2013 ως μισθωτοί για το σύνολο του εισοδήματός τους.

Δεν είχαν έτσι τη δυνατότητα να εκπέσουν τις επιχειρηματικές τους δαπάνες, με αποτέλεσμα η άθροιση του εισοδήματος από μισθωτή εργασία και του συνόλου του εισοδήματος από «μπλοκάκια» να οδηγεί σε φορολογική επιβάρυνση. Όπως είχε επισημανθεί και σε σχετικά δημοσιεύματα στις αρχές του 2014, ο τρόπος αυτός φορολόγησης συνεπαγόταν επιβάρυνση για όσους είχαν και εισοδήματα ως μισθωτοί.

Αντίθετα, με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, δίνεται η δυνατότητα και στους φορολογούμενους που έχουν εισοδήματα από μισθωτή εργασία και απασχολούνται επιπλέον με «μπλοκάκια» να εκπίπτουν τις επιχειρηματικές τους δαπάνες, όπως και όλοι οι άλλοι που έχουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Αποφεύγεται επίσης η ενδεχόμενη υπαγωγή σε υψηλότερο φορολογικό συντελεστή, στην οποία θα μπορούσε να οδηγήσει η αθροιστική φορολόγηση του εισοδήματος από «μπλοκάκια» μαζί με εισόδημα από μισθούς.

3. Οι φορολογούμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκια» υποχρεούνται σε καταβολή μειωμένου τέλους επιτηδεύματος πεντακοσίων ευρώ (σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 31 παρ. 1 ν. 3986/2011 που διατηρείται σε ισχύ και με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος) και δεν τίθεται κανένα ζήτημα αύξησης του ποσού αυτού για το 2015.


Πηγή : thebest.gr


Επτάχρονο κοριτσάκι επιβίωσε από συντριβή αεροπλάνου


Κοριτσάκι επέζησε ως εκ θαύματος από συντριβή αεροσκάφους στις ΗΠΑ. Απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια και ενημέρωσε κάτοικο της περιοχής για το δυστύχημα.
Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών στοιχίζοντας τη ζωή σε όλους τους επιβαίνοντες εκτός από ένα επτάχρονο παιδί που επέζησε ως εκ θαύματος.
Το μικρό κορίτσι κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τα συντρίμμια και να περπατήσει μέχρι το πιο κοντινό σπίτι και να ενημερώσει τον έκπληκτο ένοικο για το δυστύχημα.
"Το πρόσωπο που μας κάλεσε δήλωσε πως ένα 7χρονο κορίτσι είχε έλθει στο σπίτι του, λέγοντας πως είχε εμπλακεί σε συντριβή αεροπλάνου", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πολιτειακή Αστυνομία.


Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν το κουφάρι του ιδιωτικού αεροπλάνου, μαζί με τις σορούς του κυβερνήτη και τριών επιβατών.
Η μικρή μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Η σχέση του με τους υπόλοιπους επιβαίνοντες δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί.


Σύμφωνα με πηγές της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, οι πύργοι ελέγχου έχασαν επαφή με το μικρό Piper PA-34, αφού ο πιλότος ανέφερε μηχανικά προβλήματα.


Πηγή : news247.gr


Norman Atlantic: Ποινική δίωξη κατά 4 ατόμων για την τραγωδία



Τα στοιχεία των τεσσάρων ατόμων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη, μετά την τραγωδία του “Norman Atlantic”, δημοσιεύει την Παρασκευή ο ιταλικός Τύπος συμπεριλαμβανομένου και του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa.
 Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, από την εισαγγελία του Μπάρι ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου του γραφείου της ΑΝΕΚ στην Ιταλία (δεν αναφέρεται όνομα), του υπαλλήλου της εταιρείας Παύλου Φαντάκη, του 45χρονου υπευθύνου καταστρώματος Λουίτζι Γιόβινε και του 56χρονου μηχανικού Φραντσέσκο Ρομάνο.
 Εν τω μεταξύ, στους 485 ανέρχονται οι επιβαίνοντες του πλοίου “Norman Atlantic”, σύμφωνα με νέα λίστα που απέστειλαν σήμερα οι ιταλικές Αρχές στο υπουργείο Ναυτιλίας της Ελλάδος.
 Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα λίστα υπάρχουν ακόμα διπλοεγγραφές ονομάτων. Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν πως επιβεβαιώνεται, πλέον, ότι στο πλοίο δεν υπήρχαν υπεράριθμοι επιβάτες. Σημειώνεται πως ο ανώτατος αριθμός επιβαινόντων για το συγκεκριμένο πλοίο, και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του “Norman Atlantic”, ήταν 499 άτομα, αριθμός που είχε ακουστεί από δικαστικό λειτουργό της Ιταλίας τις προηγούμενες ημέρες.
 Υπενθυμίζεται, επίσης, πως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΑΝΕΚ ο αριθμός των επιβαινόντων στο πλοίο ήταν 474 άτομα. Εξάλλου, το υπουργείο Ναυτιλίας γνωστοποίησε ότι επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ένας ακόμα Έλληνας επιβάτης του μοιραίου πλοίου που νοσηλευόταν σε ιταλικό νοσοκομείο.
 Επίσης, έγινε γνωστό ότι κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων αναμένεται στην Ιταλία, ενώ επιθεωρητές έχει αποστείλει και η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ. Τέλος, στην Ιταλία αναμένονται σήμερα συγγενείς των δέκα Ελλήνων επιβατών, που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ/ΑΠΕ



Το 83,5% των τροχονόμων στη Ρώμη ξαφνικά αρρώστησε την Πρωτοχρονιά


Τα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων απασχολεί μία μυστηριώδης ασθένεια που... έπληξε το 83% των τροχονόμων στη Ρώμη, και εντελώς ατυχώς το βράδυ της Πρωτοχρονιάς: Το βράδυ της αλλαγής του χρόνου, μόνο 165 από τους 900 υπαλλήλους ήταν σε θέση να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις του Δήμου.

Τα στοιχεία του Δήμου δείχνουν πως το 83,5% δήλωσε την τελευταία στιγμή ασθένεια εν όψει των εκδηλώσεων τη νύχτα στο κέντρο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις κύλισαν χωρίς προβλήματα. Κάπως πιο περιορισμένες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ήταν οι απουσίες στο μετρό της πρωτεύουσας, όπου όμως μικροπροβλήματα ήταν αισθητά με καθυστερήσεις συρμών.

Η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαριάνα Μάντια δεν έκρυψε την Παρασκευή ούτε την καχυποψία ούτε την ενόχλησή της: Θα κινηθούν διαδικασίες για να «διαπιστωθούν παραβάσεις και θα αποδοθούν ευθύνες».

Ένα βήμα παρακάτω πήγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, που -βάζοντας εισαγωγικά στην «ασθένεια» που επικαλέστηκαν οι υπάλληλοι- δεν έχασε την ευκαιρία σε tweet του να σημειώσει: «Ιδού γιατί το 2015 θα αλλάξουμε τους κανονισμούς στις δημόσιες υπηρεσίες».

Newsroom ΔΟΛ


Πόλεμος στη νύχτα της Αθήνας



Ποιοι λύνουν τις διαφορές τους με «πακέτα» θανάτου

Των Δημήτρη Πώποτα, Αριας Καλύβα

Από το Smart που εξερράγη στην Αττική Οδό έως τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε στη Μεταμόρφωση  - Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών σε στιλ σισιλιάνικου υποκόσμου

Βόμβες με εκρηκτικά “υψηλής ταχύτητας” που ανατινάζουν αυτοκίνητα εν κινήσει, καμουφλαρισμένοι εκρηκτικοί μηχανισμοί ικανοί να ισοπεδώσουν κτήρια αλλά και μια γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας μετά από πολλά χρόνια για το “ξεδόντιασμα” ομάδας που εξεβίαζε καταστηματάρχες, δείχνουν ότι κάτι χοντρό παίζεται στην αθηναϊκή νύχτα. Το Smart που τινάχτηκε στον αέρα έξω από το αεροδρόμιο και έστειλε στο θάνατο έναν νεαρό πορτιέρη, θυμίζει μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα ομάδων του σισιλιάνικου υποκόσμου ενώ το πακέτο με τα περίπου είκοσι κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας που βρέθηκε “άκαφτο” σε συγκρότημα κατοικιών στη Μεταμόρφωση κοντά στην πόρτα συγγενικού προσώπου βαρυποινίτη o οποίος  πρωταγωνιστούσε σε συμμορίες νονών της νύχτας, έχουν προκαλέσει ανησυχία στην Ασφάλεια που βλέπει τη νύχτα να βράζει.

Μέχρι τον χειμώνα του 2009, στη νύχτα της Αθήνας νονοί, προστάτες και καταστηματάρχες τηρούσαν τον άγραφο νόμο που οι «σκληροί» επέβαλλαν και έλεγε «Παίρνουμε λίγα από πολλούς…». Όμως από την οικονομική κρίση, δεν ξεφεύγει κανένας, ούτε φυσικά οι παράνομοι με αποτέλεσμα οι συμμορίες προστατών και μπράβων να …τρίζουν και πάλι τα δόντια τους αφού πλέον αναγκάζονται να «δουλεύουν» παίρνοντας ελάχιστα από πολύ λίγους.
   
Τα τελευταία περιστατικά, βγάζουν στην επιφάνεια τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στον κόσμο της νύχτας. Από τη μια οι «φουσκωτοί» ζητούν  περισσότερα χρήματα για να «διασφαλίζουν» την ομαλή λειτουργία της Αθηναϊκής νύχτας  και από την άλλη οι καταστηματάρχες αδυνατούν να καταβάλλουν το «χαράτσι» αφού πλέον δουλεύουν δύο νύχτες αντί έξι, η πελατεία έχει συρρικνωθεί ενώ η Οικονομική Αστυνομία καραδοκεί και τιμωρεί με τσουχτερά πρόστιμα όσους δεν  κόβουν αποδείξεις.  «Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι νονοί επέστρεψαν δριμύτεροι. Κυρίως έχει να κάνει με το ότι αναβαθμίστηκαν και λειτουργούν στα πρότυπα της μαφίας» περιγράφει στο «ΘΕΜΑ» αστυνομικός της Ασφάλειας λέγοντας ότι «Προστασία, ναρκωτικά, συμβόλαια θανάτου, όπλα και γυναίκες. Όλα αυτά αρχίζουν σιγά, σιγά να συνυπάρχουν κάνοντας πιο αισθητή την παρουσία αυτού που ονομάζεται οργανωμένο έγκλημα».

Το smart και η βόμβα στη Μεταμόρφωση
Όταν στις 7 και 20 το πρωί της περασμένης Δευτέρας το smart του 35χρονου πορτιέρη έσκασε τη στιγμή που κινούνταν με περισσότερα από 100 χιλιόμετρα την ώρα στην Αττική Οδό στο ύψος του αεροδρομίου, οι αστυνομικοί πίστεψαν πως επρόκειτο για ατύχημα. Όμως η αυτοψία στο κατεστραμμένο όχημα αλλά κυρίως το παρελθόν του οδηγού έδειξαν ότι μάλλον πρόκειται για μαφιόζικο ξεκαθάρισμα. Και αυτό γιατί ο Αλβανός που τα τελευταία χρόνια δήλωνε ότι δούλευε σε γνωστό κλαμπ της Γλυφάδας ήταν παλιός γνώριμος των αρχών. Πριν δέκα χρόνια είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη ενώ στο διαμέρισμα του Αγίου Δημητρίου όπου έμενε μαζί με την 26χρονη φίλη του η οποία τραυματίστηκε σοβαρά βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και φιάλες προπανίου. Τέτοιες που χρησιμοποιούν οι συμμορίες για να κάνουν επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζών και να αρπάζουν τα χρήματα.
    Ποιος και γιατί ήθελε να κλείσει μια για πάντα το στόμα του 35χρονου Άλεξ; Κυκλώματα της νύχτας; Αντίπαλες συμμορίες ναρκωτικών; Το βέβαιο είναι ότι ο τρόπος που παγιδεύτηκε το όχημα όσο και το υλικό “υψηλής ταχύτητας” που χρησιμοποιήθηκε και δεν αφήνει ίχνη, δείχνουν αναβαθμισμένο ρόλο των συμμοριών που πλέον έχουν υιοθετήσει μεθόδους του οργανωμένου εγκλήματος χωρών του εξωτερικού. Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών για το τι βρέθηκε στις κατεστραμμένες λαμαρίνες του Smart και τα ρούχα του θύματος ίσως δώσουν στοιχεία που φωτίσουν την υπόθεση.
      Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής  έχουν σχηματίσει το νέο χάρτη των συμμοριών της νύχτας για τις οποίες όπως χαρακτηριστικά λένε, θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις. Η έρευνα έδειξε πως έχει ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα σε κυκλώματα της νύχτας γιατί η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στους επιχειρηματίες να πληρώνουν τα χρήματα που ζητούν οι προστάτες τους.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι «ντον» να εξαγριωθούν, να αλλάξουν τα πλάνα τους και να προχωρήσουν σε πλήρη αναδιάρθρωση του χώρου. Η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών έδειξε ότι το διευθυντήριο βρίσκεται μέσα στις φυλακές όπου παλιοί κρατούμενοι κινούν τα νήματα και δίνουν οδηγίες στους μικρούς στρατούς που διαθέτουν. Αναλογικά οι νέες συμμορίες μοιάζουν περισσότερο με τις ιταλικές φαμίλιες, έχουν ευρύτερο πεδίο δράσης και διαθέτουν μεγαλύτερο αριθμό μελών.
    Τρεις ημέρες μετά την ανατίναξη του Smart, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ένα τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση προκάλεσε κινητοποίηση της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Μέσα σε συγκρότημα κατοικιών στην οδό Μπότσαρη στη Μεταμόρφωση, βρέθηκε από ιδιοκτήτη ένα πλαστικό δοχείο 30 λίτρων μέσα στο οποίο βρισκόταν μια βόμβα. Είκοσι και πλέον κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, πυροκροτητές βραδύκαυστο φυτίλι, στουπιά τα οποία είχε ίχνη καύσης έκαναν τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι κάποιοι άγνωστοι το πυροδότησαν όμως λόγω της βροχής και της υγρασίας τελικά η βόμβα δεν έσκασε. Ο στόχος δεν είναι ευδιάκριτος όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι άγνωστοι ήθελαν να στείλουν ένα εκρηκτικό μήνυμα σε βαρυποινίτη που είχε στοπ παρελθόν απασχολήσει σε υποθέσεις προστασίας αφού συγγενικό του πρόσωπο διαμένει σε πολύ κοντινή απόσταση απο το σημείο που είχε τοποθετηθεί η βόμβα. Αν ισχύει αυτό, τότε μιλάμε για ένα ακόμη θερμό επεισόδιο στον κόσμο της νύχτας που βράζει...

“Δεν είμαι αρχηγός”

    Οι αρχές πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσαν την εξάρθρωση μιας από τις “κορυφαίες ομάδες” στο χώρο της νύχτας. Για την Ασφάλεια ήταν μια άγρια συμμορία αποτελούμενη από 13 μέλη και φερόμενο ως αρχηγό ένα κρατούμενο... Τα μέλη της “φαμίλιας” προσέγγιζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων  και απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή, σε δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση, διάφορων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας». Παράλληλα, τους εξανάγκαζαν με απειλές ότι θα προβούν σε έκνομες και βίαιες ενέργειες σε βάρος των ιδίων και μελών των οικογενειών τους. Φέρεται να  δραστηριοποιούνταν  σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Ίλιον, την Πετρούπολη, το Γκάζι, το Θησείο, το Μικρολίμανο...
    Για την Αστυνομία  «εγκέφαλος» της συμμορίας, ήταν 0 41χρονος Μ.Κ, που  βρίσκεται ήδη στις φυλακές εκτείνοντας ποινή κάθειρξης 17 ετών. Ο “καράφλας” όπως τον αποκαλούν οι αστυνομικοί, λύνει τη σιωπή του και μέσα από το κελί μιλάει στο ΘΕΜΑ για όλους και για όλα...
“Κατηγορούμαι για ηθική αυτουργία σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής  οργάνωσης. Κάποιος έπαιρνε τηλέφωνο και πήγαιναν άλλοι και έκαναν διάφορα πράγματα για μένα. Υπάρχει μια κατάθεση που λέει ότι κάποιοι πήγαν και εκβίασαν κάποιον οι οποίοι είπαν ότι είναι η ομάδα του Μ.Κ δηλαδή δικιά μου. Η Αστυνομία βασίζεται σε ανώνυμες καταγγελίες και τηλεφωνήματα δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες” τονίζει ο 41χρονος και προσθέτει  “Δεν έχω κληθεί από κανέναν για την ιστορία αυτή. Δεν δέχομαι τίποτα. Θα απορρίψω τα πάντα και θα ζητήσω και ταυτοποίηση. Πως γίνεται  να είμαι εγώ και με ένα τηλεφώνημα το χρόνο να διοικώ ολόκληρη ομάδα;”.
     Σύμφωνα με τη δικογραφία η παρακολούθηση των τηλεφώνων είναι από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. “Η δική μου η καταγραφή σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις είναι ένα τηλεφώνημα σε όλο αυτό το χρόνο από ένα καρτοτηλέφωνο της φυλακής. Αυτή είναι η διεύθυνση που λένε ότι έχω εγώ” τονίζει ο Μ.Κ, ενώ για τις πληροφορίες που θέλουν τη Δίωξη Εκβιαστών να του έσωσε τη ζωή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς σε βάρος του είχε σφραγιστεί συμβόλαιο θανάτου από την αντίπαλη ομάδα, επισημαίνει “Ερωτήθηκα στο δικαστήριο και όταν βγήκαν οι συνδιαλέξεις που έλεγαν ότι ήθελε να με σκοτώσει ο Π.Β, ο Β.Σ και ο Ι.Σ. Εγώ με το Π.Β ήμουν στο Ναύπλιο και τρώγαμε απ το ίδιο πιάτο. Στη Λάρισα ήμουν στην ίδια φυλακή, σε διαφορετική ακτίνα βέβαια με το Β.Σ και βρισκόμασταν μέρα παρά . Και τότε τους ρώτησα “θέλετε να με σκοτώσετε;”  και μου είπαν όχι.  Και με ρώτησε η πρόεδρος και εσύ τους πίστεψες; Και απάντησα καταφατικά. Γιατί ακόμη και τώρα στον Κορυδαλλό που είμαι συναντιόμαστε κάθε μέρα. Και αν ήταν κάτι τέτοιο να γίνει ή από τη μεριά μου ή την μεριά τους θα ήταν πολύ εύκολο εδώ στη φυλακή”.
    Όσο για το τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο της νύχτας και το αν υπάρχει προστασία και νονοί ο Μ.Κ προσθέτει “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα του τύπου αν δεν δώσεις θα στο κάψουμε. Αυτό γινόταν πριν 20 χρόνια. Από ένα μαγαζί που δεν δουλεύει τι να πάρεις; Την ψυχή του; Αυτό που υπάρχει είναι να φωνάξουν παιδιά από τα γυμναστήρια για να αποτρέψουν τη φασαρία. Το ζητάνε οι μαγαζάτορες”.


Πηγή : protothema.gr


Τη δέσμευση "ευρώ πάση θυσία" αρνήθηκε να τη λάβει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης!



Π. Σκουρλέτης: Το ζήτημα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ

Τη δέσμευση "ευρώ πάση θυσία" αρνήθηκε να τη λάβει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: " Το θέμα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ".

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση (Mega) ο κ. Σκουρλέτης απεφάνθη ότι το ευρώ κινδυνεύει μόνον από τον εαυτό του, ενώ διευκρίνισε: "Αυτό το ραγιαδισμό δεν θα τον βρείτε σε εμάς. Εμείς καταθέτουμε εναλλακτικές προτάσεις.".

Όπως εξήγησε ο πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ: "Κοιτάχτε να δείτε, με κάθε κόστος τι μπορεί να σημαίνει και που. Το θέμα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ…"

Προσθέτοντας επ αυτού: "Το πρόβλημα δεν είναι το ευρώ, αλλά τι κυρίαρχες πολιτικές υπάρχουν εντός της Ευρωζώνης. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές. Εμείς αυτές θέλουμε να αλλάξουμε. Αν κινδυνεύει από κάποιον το ευρώ ξέρετε ποιος είναι; Από τον ίδιο τον εαυτό του".


Πηγή: capital.gr


Οφειλές άνω των 2 δισ. ευρώ προς Ταμεία και εφορία στη ρύθμιση των 100 δόσεων

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Χρέη άνω των 2 δισ. ευρώ προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία ρυθμίστηκαν κατά τις πρώτες 50 ημέρες εφαρμογής της νέας ρύθμισης οφειλών, που προβλέπει τη δυνατότητα διακανονισμού των χρεών σε έως και 100 δόσεις. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση λήγει στις 31 Μαρτίου 2015 και οι υπεύθυνοι της φορολογικής διοίκησης, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων, αναμένουν αύξηση του ενδιαφέροντος όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία.

Στα ασφαλιστικά ταμεία, το ενδιαφέρον των οφειλετών διατηρείται έντονο, αν και υπήρξε μια κάμψη τις τελευταίες ημέρες. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διακανονισμό χρεών προς τα Ταμεία ύψους τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ρυθμίστηκαν οφειλές συνολικού ύψους 785 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη των ταμείων, ο περιορισμός των αιτήσεων κατά το τελευταίο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου του 2014 οφείλεται κυρίως στις ημέρες των εορτών και στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών και κατά δεύτερο λόγο στην πολιτική αβεβαιότητα των ημερών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Κέντρο, εντός των πρώτων 50 ημερών από την εφαρμογή του νέου σχήματος, ο αριθμός των οφειλετών που έσπευσε να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα που παρέχει ο νέος νόμος στους οφειλέτες που προβαίνουν σε διακανονισμό οφειλών κατά τις διατάξεις του είναι μεγάλος.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν 34.244 νέες αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 784.938.440,05 ευρώ.

Αναλυτικά, μέχρι και 30/12/2014 στη νέα ρύθμιση εντάχθηκαν 21.942 οφειλέτες του ΙΚΑ (μέσω του Κέντρου αλλά και των υποκαταστημάτων του Ιδρύματος), οι οποίοι ρύθμισαν οφειλές ύψους 627,4 εκατ. ευρώ. Αλλοι 9.784 οφειλέτες του ΟΑΕΕ κατέθεσαν αίτηση για οφειλές ύψους 134,3 εκατ. ευρώ, ενώ εγκρίθηκαν οι αιτήσεις και 2.472 αγροτών με χρέη 20,3 εκατ. ευρώ προς το ΟΓΑ.

Εξαιρετικά μειωμένη παραμένει η συμμετοχή των αυτοαπασχολουμένων του ΕΤΑΑ, καθώς μόλις 46 κατέθεσαν αίτηση διακανονισμού χρεών ύψους 2,7 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τα Ταμεία και κυρίως ο ΟΑΕΕ μεταφέρουν οφειλέτες του στο ΚΕΑΟ προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων, εάν δεν υπάρξει διακανονισμός. Είναι ενδεικτικό ότι στο τέλος Νοεμβρίου είχαν μεταφερθεί επιπλέον οφειλές ύψους 1,8 δισ. ευρώ από τον ΟΑΕΕ στο ΚΕΑΟ, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που διαχειρίζεται το Κέντρο να ανέρχονται πλέον σε 13,5 δισ. ευρώ.

Ενας σημαντικός αριθμός οφειλετών παραμένει στα Ταμεία, κυρίως στον ΟΑΕΕ, καθώς οι οφειλές τους είναι κάτω των 5.000 ευρώ.

Στο υπουργείο Εργασίας, μάλιστα, διαθέτουν στοιχεία βάσει των οποίων το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη νέα ρύθμιση το δείχνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, κάτι που, όπως επισημαίνουν, αποδεικνύει ότι η νέα ρύθμιση είναι ευνοϊκότερη για τους εμποροβιοτέχνες και τους αυτοαπασχολουμένους που χρωστούν έως 15.000 ευρώ, οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση και μετά και εξαιτίας αυτής.

Αντιθέτως, οι πολλές φορολογικές υποχρεώσεις του τελευταίου μήνα του 2014 δεν επέτρεψαν στους οφειλέτες του Δημοσίου να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών τους προς το Δημόσιο. Η μαζική υποβολή αιτήσεων που καταγράφηκε το πρώτο δεκαήμερο, κατά το οποίο τέθηκε σε ισχύ η ρύθμιση, δεν συνεχίστηκε τον Δεκέμβριο, με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να εκτιμούν ότι τον Μάρτιο του 2015 που λήγει και η προθεσμία ένταξης σε αυτήν θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των οφειλετών που θα έχουν ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, 150.000 οφειλέτες έχουν υποβάλει αίτηση για να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, με τις επικυρωμένες αιτήσεις να ανέρχονται στις 125.000. Το ποσό που έχουν ρυθμίσει ξεπερνάει το 1,3 δισ. ευρώ, ενώ στα ταμεία του κράτους έχουν εισέλθει περί τα 90 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι οφειλέτες του Δημοσίου ολοένα και αυξάνονται και από τις αρχές του 2014 μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου 2014 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) έχουν δημιουργηθεί νέες οφειλές ύψους 12,5 δισ. ευρώ. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

- Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2014 ανήλθαν σε 12,5 δισ. ευρώ, εξέλιξη που αποδεικνύει την αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σημειώνεται ότι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οι φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν φόρους ύψους 1,6 δισ. ευρώ κατά μέσον όρο.

- Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών έως το τέλος του 2013 και νέων από τις αρχές του 2014) ανέρχεται σε 72,77 δισ. ευρώ.

- Οι μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, ενοικίων, πληρωμών προμηθευτών για χρέη προς το Δημόσιο, καθώς και οι ποινικές διώξεις κυρίως μεγαλοοφειλετών έχουν σημαντικά αποτελέσματα σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικότερα, τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο από τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο 11μηνο του έτους διαμορφώθηκαν σε 3,258 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,479 δισ. ευρώ από τα παλαιά χρέη, δηλαδή αυτά που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 31ης Δεκεμβρίου 2013 και 1,779 δισ. ευρώ από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Παράλληλα, έχουν διαγραφεί χρέη συνολικού ύψους 923 εκατ. ευρώ.



Έντυπη Καθημερινή


Σαμαράς: Απέκλεισε το ντιμπέιτ - "Διάλογο με υβριστές δεν κάνω!"



Εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε, ξανά, ψέματα και κρυφή ατζέντα να χρεοκοπήσει τη χώρα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών, μιλώντας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της ΝΔ.

Όπως φαίνεται, η Νέα Δημοκρατια επιλέγει την τακτική της σκληρής επίθεσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάδειξη κάθε λεπτομέρειας του προγράμματος ή των απόψεων στελεχών του που συνιστούν, σύμφωνα τη γαλάζια πλευρά, ρήξη με τους εταίρους και στάση πληρωμών, στον δρόμο προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας, χθες από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, τόνισε μεταξύ άλλων: "Με την βοήθεια του θεού -γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να το λέμε- θα νικήσουμε αυτήν την κρίσιμη μάχη. Είμαι προσωπικά αισιόδοξος. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο όριο του στατιστικού λάθους και σύντομα θα ανατραπεί".

Και συνέχισε επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: "Θα κερδίσουμε και θα είναι το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Όπλο μας έχουμε την αλήθεια και σημαία μας την ευθύνη, εκείνοι έχουν κρυφή ατζέντα".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ψέματά του. Θα πάει σε μονομερείς κινήσεις που θα φέρουν χρεοκοπία. Έλεγαν στο συνέδριό τους ότι δεν θα πληρώσουν τους τόκους και τα χρεολύσια, αυτό είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας", σημείωσε ο Α. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας τη γραμμή ανάδειξης των κινδύνων από τον ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε η ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει πιο κοντά σε νέα επαχθή μνημόνια,  και απέκλεισε κάθε πρόταση για ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς αναρωτήθηκε: "Να κάνουμε διάλογο με τους υβριστές που με λένε πουλημένο και προδότη; Εγώ δεν θα νομιμοποιήσω την πολιτική αθλιότητα".

Ακόμη, ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε οδικό χάρτη για μείωση της φορολογίας, εφόσον η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές.

Προεκλογικός πυρετός

Ο κ. Σαμαράς προγραμματίζεται να βρεθεί σήμερα σε Καρδίτσα και Λάρισα, από τη Δευτέρα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και εντός της εβδομάδας στη Στερεά Ελλάδα.

Θα επιδιώξει να βρεθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις με αποδέκτες ευρύτερα ή πιο εξειδικευμένα κοινά.

Τα πρώτα τηλεοπτικά μηνύματα θα αρχίσουν να προβάλλονται περί τα τέλη της εβδομάδας.


Πηγή : pathfinder.gr


Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ από το «Κίνημα» του Γ. Παπανδρέου


Νέα δεδομένα προέκυψαν στο πολιτικό σκηνικό έπειτα από την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην δημιουργία νέου κινήματος, την ίδρυση του οποίου θα ανακοινώσει το απόγευμα του Σαββάτου. Για ανήθικη προσπάθεια διάσπασης τον κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ ήδη υπήρξαν οι πρώτες αποχωρήσεις από το κόμμα του οποίου είχε κάποτε ηγηθεί.
Νωρίτερα όπως δήλωσε στο naftemporiki.gr ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος το νέο κίνημα θα εκπροσωπούν τόσο ο ίδιος, ο κ. Ελενόπουλος, αλλά και ο Γιώργος Πεταλωτής.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή ο άλλος εκπρόσωπος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης.
Ο κ. Ελενόπουλος διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με το όνομα και τα σύμβολα του νέου κόμματος. Όπως τόνισε το Σάββατο θα ανακοινωθεί η ίδρυση ενός Κινήματος και όχι ενός ακόμα κόμματος.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ιδρυτική διακήρυξη, το κείμενο των πολιτικών θέσεων και το καταστατικό, θα τεθούν αμέσως σε διαβούλευση.

Αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές και, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, από τις 26 Ιανουαρίου.
Επιπλέον, αμέσως μετά την ανακοίνωση της διακήρυξης, ο κ. Παπανδρέου, θα ξεκινήσει μια διαδικασία υπογραφής της από πολίτες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα γίνονται εκδηλώσεις του νέου κόμματος, ή στα γραφεία των ομάδων αυτοοργάνωσης (όπου υπάρχουν) και οι οποίες, όπως αναφέρθηκε έχουν ήδη κάνει την παρουσία τους σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στο ζήτημα αυτό θα επιστρατευτούν και τα ηλεκτρονικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να συγκεντρωθούν υπογραφές και διαδικτυακά.
Ο κ. Παπανδρέου, στην αυριανή, ανοιχτή, εκδήλωση-παρουσίαση, θα αναφερθεί, κυρίως στην ιδεολογική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος.
Αναμένεται ότι έτσι θα απαντήσει και σε αιτιάσεις ότι προβαίνει στην ίδρυση κόμματος για προσωπικούς λόγους.

Η διακήρυξη
Για διαδικαστικούς λόγους, προκειμένου, δηλαδή, να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, ένα κείμενο-περίληψη της Διακήρυξης υπογράφηκε από 200 άτομα, τα ονόματα των οποίων δεν θα ανακοινωθούν αφού θα συμπληρωθούν από τα ονόματα όσων άλλων υπογράψουν και θα θεωρούνται ιδρυτικά μέλη.

Αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ
Σχετικά με το τι θα πράξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα ενταχθούν στο νέο κόμμα, αναφέρθηκε ότι είναι στην ευχέρεια του καθενός να χειριστεί εκείνος ή εκείνη το θέμα αυτό το οποίο είναι προσωπικό. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης βουλευτών, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί και το μόνο που απαιτείται δεοντολογικά και ηθικά είναι η παραίτηση από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ.
Ήδη, πάντως, ο Φίλιππος Σαχινίδης, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ, απέστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Ν. Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, με την οποία του γνωστοποιεί ότι παραιτείται από μέλος του Κινήματος, ενώ την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
ΠΑΣΟΚ: Ανήθικη απόφαση
Aνήθικη και παράλογη πολιτική πράξη χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του  ΠΑΣΟΚ την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.
Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για προσπάθεια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ από μέρους του κ. Παπανδρέου με την ίδρυση «ιδιόκτητου κόμματος».
Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ τίθεται το ερώτημα ποιος είναι ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο, όπως τονίζεται, που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010,  να επιχειρεί να διασπάσει  το κόμμα του;
«Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Οποίοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση  ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου».


newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ