Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Ο φίλος του Τσίπρα δικτάτορας Μαδούρο φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα τον δολοφονήσουν


Ο δικτάτορας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και φίλος του Αλεξη Τσίπρα που τον είχε και πρότυπο, κατηγόρησε τη CIA και τον αμερικανικό στρατό ότι σχεδιάζουν τη δολοφονία του, διερωτώμενος αν ο Αμερικανός ομόλογος του, Τζο Μπάιντεν, έχει δώσει την έγκρισή του.

"Ο Τζο Μπάιντεν επικύρωσε τις εντολές του Ντόναλντ Τραμπ να οδηγήσει τη Βενεζουέλα σε εμφύλιο πόλεμο και να μας σκοτώσει; Ναι ή όχι; Ρωτώ", δήλωσε ο δικτάτορας και φίλος του Αλέξη Τσίπρα που έκανε μαθήματα στον Νίκο Παππά πώς ιδρύουν καθεστώς.

Τον δικάτορα ενοχλησαν οι  επισκέψεις του διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, και του επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης (Southcom), ναυάρχου Κρεγκ Φάλερ, στην Κολομβία και τη Βραζιλία.

"Τι έχουν κάνει; Οι πηγές μας στην Κολομβία μας διαβεβαιώνουν (...) ότι ήρθαν για να προετοιμάσουν ένα σχέδιο που έχει στόχο να βλάψει τη ζωή μου και τη ζωή σημαντικών πολιτικών και στρατιωτικών ιθυνόντων (...) Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε το σχέδιο που έχει στόχο τη δολοφονία μου και αυτή σημαντικών πολιτικών και στρατιωτικών ιθυνόντων στη Βενεζουέλα; Ναι ή όχι;", ρώτησε φοβισμένος ότι έρχεται το τέλος του ο δικτάτορας.

Ο Νικολάς Μαδούρο, όπως κάθε ακροαριστερός, δεν παρουσιάζει καμία απόδειξη για τις κατηγορίες του απλά αναφέρει ψέματα και εξαπατά όπως οι φίλοι του, καταγγέλλει τακτικά σχέδια πραξικοπήματος, στρατιωτικής εισβολής ή δολοφονίας, αποδίδοντας την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους περιφερειακούς συμμάχους τους, όπως η Κολομβία ή η Βραζιλία, που δεν αναγνώρισαν την επανεκλογή του το 2018.



Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο - Συνελήφθησαν 34 λαθρομετανάστες

 


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε 1 Ιουλίου 2021 από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου στοχευμένη αστυνομική δράστη με αντικείμενο την πρόληψη - καταστολή της μικροεγκληματικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Για την επιτυχή υλοποίηση της επιχείρησης συγκροτήθηκαν κλιμάκια ελέγχων από επαρκή αστυνομική δύναμη με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Ειδικότερα ως προς τα αποτελέσματα:

 Προσήχθησαν 84 αλλοδαποί

Συνελήφθησαν 33 ενήλικες και ένας ανήλικος, οι όποιοι διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη χώρα

Σε βάρος των συλληφθέντων κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής στη χώρα τους και μεταφέρθηκαν σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών.



Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί για σύσταση συμμορίας, εκβίαση, κλοπή και απόπειρα αρπαγής με σκοπό τα λύτρα

 


Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 29-6-2021, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ο.Π.Κ.Ε., τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 38, 47 και 27 ετών, για σύσταση συμμορίας, εκβίαση, κλοπή και απόπειρα αρπαγής με σκοπό τα λύτρα. 

Ο 38χρονος συνελήφθη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα 36χρονος και 35χρονος αλλοδαποί (ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Αθήνα), κατήγγειλαν απόπειρα αρπαγής του 35χρονου, τον οποίο έβαλαν με τη βία στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου που επέβαιναν, ώστε να τον εξαναγκάσουν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ για να μην βλάψουν τον ίδιο και το κατάστημα του.

Ο 36χρονος κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν ο 38χρονος και 47χρονος στο όχημα ιδιοκτησίας του 27χρονου και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -15- ρολόγια και άλλα τιμαλφή.

Επιπρόσθετα και από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, εξιχνιάστηκε η περίπτωση εκβίασης που είχαν διαπράξει ο 38χρονος και ο 47χρονος προ τριμήνου σε βάρος του 36χρονου, απειλώντας τον με όπλο και εξαναγκάζοντας τον να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ για να μη βλάψουν τον ίδιο και την οικογένεια του.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στην Κυψέλη το έτος 2018, σε βάρος του 36χρονου με φερόμενο ως δράστη τον 47χρονο, που τον πυροβόλησε, τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Οι πέντε συνήθειες που χαρίζουν σε έναν 50άρη πάνω από 30 χρόνια ζωής

 


Έρευνα ανέδειξε τις πέντε υγιεινές συνήθειες στη μέση ηλικία που μπορούν να χαρίσουν δέκα επιπλέον χρόνια ζωής, με ποιοτική υγεία, ενώ το κέρδος που σημειώθηκε ήταν μεγαλύτερο για τις γυναίκες.

Κατά μια δεκαετία χωρίς σοβαρές ασθένειες μπορεί να παρατείνουν τη ζωή οι υγιεινές συνήθειες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Όσο πιο αποφασισμένος είναι κανείς στην τήρηση ορισμένων συνηθειών, τόσο περισσότερο θα ζήσει χωρίς προβλήματα υγείας. Οι γυναίκες μάλιστα μπορούν να προσθέσουν περισσότερα χρόνια υγιούς ζωής (δέκα) σε σχέση με τους άνδρες (επτά).

Εφόσον κανείς συστηματικά τηρεί πέντε πράγματα -τρώει υγιεινά, πίνει αλκοόλ με μέτρο (έως ένα ποτήρι κρασί τη μέρα οι γυναίκες και δύο ποτήρια οι άνδρες), δεν καπνίζει καθόλου, διατηρεί το βάρος του σε κανονικά επίπεδα (δείκτης μάζας σώματος 18,5 έως 25) και ασκείται σωματικά για τουλάχιστον μισή ώρα τη μέρα- μπορεί να προσδοκά βάσιμα ότι θα προσθέσει στη ζωή του έως μια δεκαετία χωρίς καρδιοπάθειες, καρκίνο και διαβήτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Φρανκ Χου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο British Medical Journal (BMJ), ανέλυσαν σε βάθος έως 34 ετών στοιχεία για σχεδόν 73.200 γυναίκες και 38.400 άνδρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αν ένας 50άρης άνδρας τηρεί τουλάχιστον τις τέσσερις από τις πέντε υγιεινές συνήθειες, θα ζήσει κατά μέσο όρο άλλα 31,1 χρόνια χωρίς χρόνιες παθήσεις, έναντι 23,5 ετών για όσους άνδρες δεν τηρούν ούτε μία από τις πέντε συνήθειες, δηλαδή οι πρώτοι θα κερδίσουν άλλα επτάμισι χρόνια υγιούς ζωής. Για τις γυναίκες 50 ετών που τηρούν τις τέσσερις από τις πέντε συνήθειες, το όφελος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο (πάνω από δέκα έτη), καθώς μπορούν να προσβλέπουν κατά μέσο όρο σε ακόμη 34,4 έτη ζωής χωρίς χρόνιες παθήσεις, έναντι 23,7 ετών για τις γυναίκες που δεν τηρούν ούτε μια υγιεινή συνήθεια.

Το μικρότερο προσδόκιμο υγιούς ζωής έχουν οι άνδρες που καπνίζουν πολύ (πάνω από 15 τσιγάρα τη μέρα), καθώς επίσης οι άνδρες και οι γυναίκες με παχυσαρκία (με δείκτη μάζας σώματος άνω του 30).


Πηγή : ygeiamou.gr



Γάζα: Nέα «χτυπήματα» στο Ισραήλ με εμπρηστικά μπαλόνια

 


Εμπρηστικά μπαλόνια που εκτοξεύτηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας προκάλεσαν την Πέμπτη τέσσερις πυρκαγιές στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών πυροσβεστών.

«Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Εσκόλ», κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνουν οι πυροσβέστες, διευκρινίζοντας ότι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η αιτία των πυρκαγιών ήταν «εμπρηστικά μπαλόνια».

Οι φωτιές μικρής κλίμακας τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Στις 18 Ιουνίου, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε στόχους του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών προς το Ισραήλ.

Ήταν οι δεύτεροι βομβαρδισμοί από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, στις 21 Μαΐου, η οποία έθεσε τέλος σε έναν πόλεμο 11 ημερών με τη Χαμάς, που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, έναν φτωχό παλαιστινιακό θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια.

Από τις 10 έως τις 21 Μαΐου, 260 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων μαχητές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων, ανάμεσά τους ένας στρατιώτης, σύμφωνα με την αστυνομία και τον στρατό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής τελετής ότι το Ισραήλ «δεν χαίρεται να πολεμά» αλλά όταν αυτό είναι «αναγκαίο, το εβραϊκό κράτος δεν θα διστάσει να δώσει μια μαζική και ισχυρή απάντηση».


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Συμπλοκή αλλοδαπών συμμοριών με ένα νεκρό στο κέντρο της Αθήνας


 

Άγρια δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας.

Αλλοδαποί κακοποιοί μαχαίρωσαν νεαρό άνδρα μετά από συμπλοκή στην οδό Σατωβριάνδου.

Προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών συμμοριών με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να βγάλει μαχαίρι και να τραυματίσει θανάσιμα τον άνδρα.

Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε χτυπήματα σε γλουτό και κεφάλι ενώ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των αλλοδαπών μαχαιροβγαλτών που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στο κέντρο της Αθήνας.



Μόνο σοβαρότητα δεν μπορείς να περιμένεις από τους προκλητικούς Τούρκους

 



Οι Τούρκοι του δικτάτορα Ερντογάν μόνο η σοβαρότητα δεν τους διακρίνει, και σίγουρα μόνο φίλοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, η να πιστέψει κάποιος στον λόγο τους. Άλλωστε ποιο καθεστώς στον πλανήτη είναι σοβαρό, η είχε ποτέ σοβαρούς ηγέτες.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας εμμέσως με νέες γεωτρήσεις στην Κύπρο, αν δεν κάνουν τα απαραίτητα βήματα η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ για δίκαιη κατανομή του φυσικού πλούτου. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ του καθεστώτος, σε δηλώσεις που έκανε από τα Κατεχόμενα επισήμανε ότι θα στείλει και πάλι σεισμογραφικά σκάφη και γεωτρύπανα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. 

«Αυτό που πρέπει να συμβεί η δίκαιη κατανομή εσόδων. Οι τρεις προτάσεις της ΤΔΒΚ (του Ψευδοκράτους) παραμένουν στο τραπέζι. Η Ε.Ε και ο ΟΗΕ πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για τη δίκαιη κατανομή. Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα, όπως το έχουμε κάνει. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό. Τότε, στις περιοχές που μας έχει παραχωρήσει άδειες η ΤΔΒΚ, θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα και δε θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της ΤΔΒΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος καθεστωτικός. 



e-ΕΦΚΑ: Μείωση εκκρεμών συντάξεων για 7ο συνεχή μήνα

 


Μείωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων για 7ο συνεχή μήνα, παρά το διπλασιασμό των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης, προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και αφορά τον Απρίλιο του 2021. Συγκεκριμένα:

Τον Απρίλιο ολοκληρώθηκαν 18.531 αιτήματα συνταξιοδότησης συγκριτικά με 7.071 τον Απρίλιο του 2020 και 10.633 τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Έτσι, η αύξηση του ρυθμού ολοκλήρωσης των αιτημάτων τον Απρίλιο του 2021 ανέρχεται σε 162% έναντι του Απριλίου του 2020 και 74% έναντι του Απριλίου του 2019.

Επιπλέον, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης ανήλθαν στις 13.058, διπλάσιες σχεδόν σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα πέρυσι (6.545).  

Τέλος, αναφορικά με το πλήθος των εκκρεμών αιτημάτων απονομής κύριας σύνταξης (πλην των διεθνών), παρατηρείται σταθερή μείωση τους για 7ο συνεχή μήνα. Για τον Απρίλιο του 2021, το πλήθος ανέρχεται σε 132.605 συγκριτικά με 137.915 που ήταν τον Μάρτιο του 2021 και 170.280 έναν χρόνο πριν.



Προωθούνται μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις


 

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και ταυτόχρονα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την εμπιστοσύνη στην οικονομία, στρώνουν το έδαφος  για την επόμενη μέρα και βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη.  Συζητήθηκαν ήδη στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, και προωθούνται στο αμέσως επόμενο διάστημα, νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις. Ανάμεσά τους είναι:

Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης που δόθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών που, επίσης, δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Εξαιρετικά σημαντικός για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας στα επόμενα χρόνια είναι και ο νέος αναπτυξιακός νόμος Ελλάδα 2.0.

Αποβλέπει στην ουσιαστική αναμόρφωση των ρυθμίσεων του Αναπτυξιακού Νόμου προκειμένου να αποτυπώνει τους νέους στόχους και τις νέες στρατηγικές κατευθύνσεις, όπως έχουν καθοριστεί  στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Στόχος είναι  να αποτελέσει ένα ελκυστικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη. Εισάγει δώδεκα νέα καθεστώτα ενισχύσεων, που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματική κοινότητα να προχωρήσει σε σύγχρονες μορφές επενδύσεων.

Κυρίως, μάλιστα, να συμβάλει στην ταχύτερη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, προσελκύοντας επενδύσεις, που θα προωθούν τον ψηφιακό και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, την έρευνα και καινοτομία, την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, τη δημιουργία περισσότερων και πιο εξειδικευμένων θέσεων εργασίας. 



Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες

 


Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες. Τα στοιχεία καταδεικνύουν  και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί, ταυτόχρονα, να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα. Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και ταυτόχρονα είναι το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:

Είναι πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε, και σήμερα ακόμα, να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις Εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο.

Πρέπει να πείσουμε όσους παραμένουν ακόμη δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό ότι αυτό, δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία, δική τους και των οικογενειών τους.



Στο κέντρο της εθνικής ενεργειακής πολιτικής η περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 


Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την επέκταση της διανομής φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:


Η Ξάνθη, ολόκληρη η περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποκτά έναν ακόμη λόγο να είναι υπερήφανη. Ξεκινά το φιλόδοξο έργο που θα εντάξει την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στο δίκτυο του φυσικού αερίου.

Πράγματι είμαστε εδώ για να πούμε ότι αυτή την δέσμευσή μας την κάνουμε πράξη. Σε πρώτη φάση έξι πόλεις, θα συνδεθούν με αγωγούς σχεδόν 500 χλμ και έτσι οι ακρίτες μας έρχονται πλέον στο κέντρο της εθνικής ενεργειακής πολιτικής.

Αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς το 5ετές πρόγραμμα της ΔΕΔΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο σχέδιο επέκτασης διανομής φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τελικά θα ενώσει 34 ακόμη πόλεις μεταφέροντας ενέργεια σε 70.000 καταναλωτές που μπορεί μέχρι το 2036 να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους 200.000 και θα δημιουργήσει σχεδόν 6000 νέες θέσεις εργασίας.

Είναι μια επιλογή με βαθιά πολιτικό πρόσημο γιατί έχει κοινωνικό περιεχόμενο καθώς προσφέρει όχι μόνο καθαρότερη αλλά και φθηνότερη ενέργεια. Ένα μέσο νοικοκυριό θα μπορέσει να εξοικονομήσει πάνω από 25% στους λογαριασμούς θέρμανσης. Είναι μια επιλογή που έχει και έντονο αναπτυξιακό πρόσημο. Τονώνει τις τοπικές οικονομίες.

Προφανώς η ολοκλήρωση του TAP αλλά και του IGB καθιστούν την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη πέρασμα, ενεργειακό κόμβο πια, με ιδιαίτερα αυξημένη γεωπολιτική σημασία.



Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2021-2030.

 


Ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2021-2030.

Το  Πρόγραμμα υιοθετεί:

Την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων σε νέα ρεύματα αποβλήτων (κλωστοϋφαντουργικά, ογκώδη, έπιπλα).

Τη νέα νομοθεσία για τα πλαστικά μιας χρήσης.

Τις νέες Ευρωπαϊκές οδηγίες 851/2018 και 852/2018.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προώθηση των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων (2020-2023).

Το νέο σχέδιο Δράσης της Ελλάδας για την Κυκλική Οικονομία.

Βασικά οριζόντια μέτρα που προβλέπει είναι:


Καθορισμός κινήτρων και αντικινήτρων, οικονομικών ή μη, για τους παραγωγούς αποβλήτων, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους Ο.Τ.Α., όπως το Τέλος Ταφής και το «Πληρώνω όσο Πετάω».

Προώθηση κέντρων επαναχρησιμοποίησης υλικών, με υποχρέωση δημιουργίας τους για Ο.Τ.Α. και ΦΟΔΣΑ.

Προώθηση και υιοθέτηση Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

Διοργάνωση εκστρατειών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που απευθύνονται στο ευρύ κοινό με επιτυχημένα παραδείγματα προγραμμάτων πρόληψης. Θα απευθύνονται κυρίως σε τρεις  βασικές ομάδες χρηστών (καταναλωτές/ νοικοκυριά, εμπόριο και βιομηχανία).

Επίσης το Πρόγραμμα προβλέπει:


Για  τα απόβλητα τροφίμων : Μείωση κατά 30% των κατά κεφαλήν αποβλήτων τροφίμων μέχρι το 2030 σε σχέση με το 2018.

Για το χαρτί-χαρτόνι: Μείωση της κατανάλωσης χαρτιού και ενθάρρυνση της επαναχρησιμοποίησης.

Για τα υλικά-απόβλητα συσκευασίας: Πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων συσκευασίας και εξάλειψη ή ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συσκευασιών.  Αύξηση του ποσοστού επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών που διατίθενται στην αγορά.

Για τα πλαστικά μιας χρήσης: Μείωση της κατανάλωσης κατά 30% μέχρι το 2024 και 60% μέχρι το 2026, σε σχέση με το 2022.

Για τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς: Μείωση της κατανάλωσης χρήσης πλαστικών σακουλών και προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων.

Για τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού: Υλοποίηση στην πράξη του δικαιώματος στην επισκευή, στην αναβάθμιση, μέσω της επιδιόρθωσης και επαναχρησιμοποίησης του ηλεκτρικού/ ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΗΗΕ).

Για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα: Πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και  προώθηση βιώσιμων προϊόντων.

Για τα έπιπλα: Πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων επίπλων, και προώθηση βιώσιμων και κυκλικά επίπλων.

Για τα βιομηχανικά απόβλητα: Πρόληψη και συνεπακόλουθη μείωση λειτουργικού κόστους λόγω εξοικονόμησης πρώτων υλών και πόρων για την αποθήκευση, επεξεργασία, διάθεση των αποβλήτων.

Για τα απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ): Μείωση της ποσότητας των παραγόμενων αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων στη χώρα και μετάβαση του κατασκευαστικού κλάδου προς την κυκλική διαχείριση πόρων και αποβλήτων.



Δημιουργία νέου Κυβερνητικού Πάρκου στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

 


Ύστερα από ενημέρωση του  Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία νέου Κυβερνητικού Πάρκου στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ. 

Συγκεκριμένα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανέγερση-κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του νέου πάρκου δημόσιας διοίκησης μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Το προτεινόμενο έργο αφορά στη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών εννέα Υπουργείων και δημοσίων οργανισμών σε έναν ενιαίο χώρο και τη δημιουργία πάρκου πρασίνου στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού με εκτιμώμενο άμεσο δημοσιονομικό όφελος 1 δισ. ευρώ σε διάστημα τριάντα ετών. Το νέο κυβερνητικό πάρκο:


Θα πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου εργασιακού χώρου σχεδιασμένου με άξονα τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και τη μικρότερη δυνατή συντήρηση.

Θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, στην απαλλαγή εξόδων για μισθώσεις κτιρίων, στην αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος, στη πρόσβαση ΑμεΑ, στην εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και στην υλοποίηση των Ευρωπαϊκών και Εθνικών στρατηγικών για την εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης των εκπομπών CO2 με την χρήση των Μ.Μ.Μ..

Επίσης, θα συμβάλλει στην αστική ανάπλαση του Δήμου Δάφνης-Υμηττού με τη δημιουργία πάρκου πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων 116 στρεμμάτων και την ανάπτυξη νέων χώρων πολιτισμού 2.500 τ.μ..



Διάρθρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και οργάνωση λειτουργίας Αστυνομικής Ακαδημίας.


 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά το υπουργικό συμβούλιο, παρουσίασε νομοσχέδιο για τη διάρθρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την οργάνωση και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Με το νομοσχέδιο προωθείται μία συνολική μεταρρύθμιση του τομέα εσωτερικής ασφάλειας στην Ελλάδα, με έμφαση στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση νέων απειλών και κινδύνων, αλλά και τη συντονισμένη διαχείριση κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας. Στο επίπεδο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναβαθμίζεται ο επιτελικός σχεδιασμός, εξορθολογικοποιούνται οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων και διοίκησης επιχειρήσεων, επιχειρείται η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού και των μέσων, ενισχύεται η δυνατότητα συνεργασίας, καθώς και η επικοινωνία και η ενημέρωση των πολιτών. Περαιτέρω, αναμορφώνεται ριζικά η αστυνομική εκπαίδευση. Τέλος, η προτεινόμενη διάρθρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εναρμονίζεται με τις σχετικές προβλέψεις του ν. 4622/2019 για το Επιτελικό Κράτος.


Οι επιδιωκόμενοι στόχοι του νομοσχεδίου είναι:


Η έμφαση στο στρατηγικό σχεδιασμό και στην εκπόνηση πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας, καθώς και στο συντονισμό της διαχείρισης κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας.

Η αλλαγή της δομής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με έμφαση στον Επιτελικό Σχεδιασμό, στον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων και στην κεντρική διαχείριση μέσων, υποδομών, δικτύων και ανθρωπίνου δυναμικού.

Η προσαρμογή στις νέες τάσεις της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας με τη δημιουργία νέων δομών.

Η έμφαση στην ευελιξία, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στον έλεγχο των διαδικασιών λήψης αποφάσεων και διοίκησης επιχειρήσεων.

Η ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση νέων απειλών και κινδύνων.

Η ενίσχυση της αυτοτέλειας και η αναδιοργάνωση της δομής και της λειτουργίας της Αστυνομικής Ακαδημίας με αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, έμφαση στην ποιότητα και διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης.

Η έμφαση στη Δία Βίου Μάθηση και στη διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.



Αλλάζουν όλα από Δευτέρα - Green pass ή αρνητικό τεστ για να ταξιδέψουμε στα νησιά

 


Το διήμερο αυτό είναι το τελευταίο πριν από την εφαρμογή, από τις 5 Ιουλίου, των μέτρων για τις μετακινήσεις προς τα νησιά, τα οποία περιπλέκουν τη διαδικασία του ταξιδιού, για όσους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Έτσι, από την προσεχή Δευτέρα οι μετακινήσεις προς στα νησιά θα γίνονται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και τεστ κορωνοϊού μοριακό ή rapid.

Aπό τη Δευτέρα, η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία καθώς και στα θαλάσσια ταξί, από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδος προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες:

- Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

- Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή

- Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Από την ανωτέρω υποχρέωση οι ανήλικοι έως δώδεκα (12) ετών (γεννημένοι μετά την 1.7.2009), ενώ για τους ανήλικους από 12-18 ετών (γεννημένοι πριν τις 30.6.2009) η υποχρέωση καλύπτεται με βεβαίωση αρνητικού self test από τον κηδεμόνα.

Από τις παραπάνω υποχρεώσεις εξαιρούνται:

- Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test),

- Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου,

- Οι επιβάτες που μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου-Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

- Οι ανήλικοι από δώδεκα (12) έως δεκαεπτά (17) ετών οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή τη βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR, ή του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test, ή το πιστοποιητικό νόσησης, όπως εξάγονται με τη μορφή ψηφιακού ή εκτυπωμένου αντιγράφου από την πλατφόρμα gov.gr

Δεκτές θα γίνονται επίσης οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.

Κατά την επιβίβαση στα πλοία των επιβατών που φέρουν τα πιο πάνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις, θα διενεργείται ηλεκτρονικός έλεγχος πιστοποίησης αυτών από το πλήρωμα του πλοίου με την παρουσία και υπό την εποπτεία στελέχους της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής.

Παράλληλα, θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών με το έγγραφο ταυτότητας ή το διαβατήριο, ή οιοδήποτε προβλεπόμενο έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτότητα αυτών.

Σε κάθε περίπτωση, για την επιβίβαση των επιβατών από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τα νησιά και αντίστροφα, συμπληρώνεται υποχρεωτικά το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την Επιβίβαση που περιλαμβάνεται στο Παράρτημα 1 των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής https://www.ynanp.gr/el/. καθώς και στην ιστοσελίδα https://sea.travel.gov.gr/

Κατά την επιστροφή από τα νησιά συνιστάται η διενέργεια self-test για τα άτομα άνω των 12 ετών.

Ανάλογες προϋποθέσεις θα ισχύουν  και για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα σε νησιωτικούς προορισμούς, από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και ώρα 06:00 το πρωί. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμα μέτρα πέραν όσων ισχύουν ήδη, αλλά εξετάζει αντίστοιχες τροποποιήσεις, ανάλαγα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τεστ και μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου αν δεν έχουν περάσει 14 μέρες

Σημειώνεται ότι αναγκαίο είναι το αρνητικό μοριακό ή rapid test και για εκείνους που έχουν συμπληρώσει μεν τον εμβολιασμό τους, αλλά δεν έχουν παρέλθει ακόμη 14 ημέρες από τον πλήρη εμβολιασμό, οπότε και τίθεται σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού (αν και μπορεί να εκδοθεί από την επόμενη μέρα του πλήρους εμβολιασμού).

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες και κυρίως τους 18-29 ετών. Κι αυτό επειδή η πλατφόρμα για κάποιες κατηγορίες καθυστέρησε να ανοίξει, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Επιπλέον, δυσφορία εκφράζουν και όσοι έχουν μεν λάβει την πρώτη δόση και δεν έχουν κάνει τη δεύτερη -κυρίως όσοι έλαβαν το σκεύασμα της AstraZeneca, όπου το διάστημα είναι μεγαλύτερο. Ως εκ τούτου, για να μεταβούν στα νησιά θα πρέπει να υποβληθούν και να καταβάλλουν το τίμημα του rapid ή μοριακού τεστ.

Πελώνη: «Αυτό το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά δεν είναι ένα μέτρο τιμωρίας, είναι ένα μέτρο ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, σε αυτή τη δέσμη μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση και βοηθά τους πολίτες να μπορούν να ταξιδέψουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και για όσους είναι ανεμβολίαστοι –για λόγους υγειονομικούς- τηρείται ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει τη διενέργεια rapid test έως 48 ώρες πριν. Δεν θεωρώ ότι είναι ένα σκληρό μέτρο. Οι τουρίστες έρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ και θα πρέπει να έχουν νέα τεστ για να μετακινηθούν στα νησιά ή για τους χώρους διασκέδασης ή ψυχαγωγίας», τόνισε.



Χρυσοχοΐδης: Τέσσερις μεγάλες επιτυχίες η Αστυνομία το τελευταίο δεκαπενθήμερο



Για τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ το τελευταίο δεκαπενθήμερο έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στη σύλληψη του φυγόποινου χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά.

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ακολουθεί:

« Η σύλληψη του φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής με την οποία κλείνει και η τελευταία εκκρεμότητα με την εγκληματική οργάνωση, είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και συστηματικής έρευνας και συγχαίρω την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τον παρόντα Διοικητή της και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

Είναι η τέταρτη μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο δεκαπενθήμερο, καθώς προηγήθηκαν η εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, η σύλληψη και εξάρθρωση του εγκληματικού κυκλώματος στη Ζάκυνθο και η ανεύρεση των κλεμμένων εικαστικών έργων της Εθνικής Πινακοθήκης.

Όλες αυτές οι επιτυχίες, συναρτώμενες με τα θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της μικροεγκληματικότητας που μέχρι το 2019 υπήρξε μια αληθινή μάστιγα, ιδίως για την Αθήνα και το κέντρο της, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Ότι ο υψηλός επαγγελματισμός της Ελληνικής Αστυνομίας και η βαθιά προσήλωση στο καθήκον έχουν φέρει και φέρνουν αποτελέσματα. Δεν το βλέπουν μόνο εκείνοι που κρίνουν βάσει σκοπιμοτήτων.

Είναι η πεποίθησή μου ότι με τις βελτιώσεις που σχεδιάζουμε από κοινού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τη φυσική ηγεσία, η Ελληνική Αστυνομία θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στη μάχη κατά του εγκλήματος και στην υπεράσπιση της νομιμότητας στον δημόσιο χώρο».

Δείτε βίντεο: 




Απαξιωμένος, τελειωμένος πολιτικά συνεχίζει στην γραμμή του 2014 - Απάτη - Ψέμα - Κοροϊδία

 



Ο Τσίπρας ζει στο 2014, που μπορούσε να εξαπατήσει χωρίς ήθος, να πει ψέματα να κοροιδέψει , όποιος άμοιρος τσιμπήσει και συνεχίζει ο αμετανόητος το αφήγημα της καταστροφολογίας.

Με κεντρικό αφήγημα την καταστροφολογία, ο αδιόρθωτος και αμετανόητος Τσίπρας κήρυξε την έναρξη της προγραμματικής συνεδρίασης του ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια ρητορική του 2014, ζητώντας μάλιστα να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ταχύτερο δυνατό, χωρίς όμως να ζητήσει ο ίδιος τη διεξαγωγή εκλογών γιατί γνωρίζει ότι είναι τελειωμένος πολιτικά. 

Μάλιστα, απεύθυνε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για μετεκλογική συνεργασία με προγραμματικές συμφωνίες για δημιουργία της αποκαλούμενης προοδευτικής διακυβέρνησης, και το ζητάει αυτό για να επιβιώσει ο ίδιος πολιτικά, άσχετο ότι δεν είναι ικανός, δεν έχει την επάρκεια ούτε να ηγηθεί ούτε να κυβερνήσει την χώρα.

Με λίγα λόγια ο τελειωμένος πολιτικά, και πλήρως απαξιωμένος από τους πολίτες φαιδρός Τσίπρας εμφανίσθηκε να απλώνει χέρι ζητώντας βοήθεια από τα άλλα κόμματα για να επιβιώσει ώστε να μην το στείλουν μια ώρα αρχύτερα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ξέροντας ότι είναι καταδικασμένος ο ίδιος να αφήσει σύντομα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ανησυχητικό για τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι το κοινό του, δεν αντιδρούσε, σε κάθε ψέμα, και κάθε σενάριο καταστροφολογίας όπως τις άλλες φορές, ειδικά βλέποντας ότι είναι ο ίδιος με το αφήγημα της καταστροφολογίας όπως το 2014, που ήταν και η αιτία να απαξιωθεί από τον Ελληνικό λαό σήμερα και να γελάει μαζί του.

Η φαιδρότητα του Αλέξης Τσίπρα φάνηκε και στο «η οικονομία βουλιάζει», παρουσιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ εικόνα χάους στη χώρα, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κατάσταση «θα χειροτερέψει», τη στιγμή που διεθνείς οίκοι αποδίδουν εύσημα στην Ελλάδα και την κυβέρνηση διαβλέποντας ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει έχοντας όλες οι αγορές εμπιστοσύνη στην ικανότητα Μητσοτάκη.

Με λίγα λόγια αυτός ο τύπος δεν έχει βάλει μυαλό και δεν πρόκειται ποτέ να βάλει, οδηγείται στο πολιτικό του τέλος και δεν έχει αλλάξει γραμμή από το 2014 που κορόιδεψε και εξαπάτησε ένα ολόκληρο λαό!! Απλά ντροπή του τίποτα άλλο!!