Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Σηκώνει drones η Τροχαία για κλήσεις - Ευχόμαστε και για ρύθμιση της κίνησης στους δρόμους

 


Θέμα λίγων ημερών είναι η απογείωση των drones που έχει η Ελληνική Αστυνομία, τα οποία θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία με σκοπό την άμεση μείωση των Τροχαίων ατυχημάτων.

Καλό θα ήταν να συμβάλουν και στην αντιμετώπιση της κίνησης στους δρόμους, βοηθώντας στο να στέλνει η τροχαία προσωπικό να ρυθμίζει δρόμους που υποφέρουν καθημερινά και για ώρες χωρίς να εμφανίζεται ούτε ένας τροχονόμος.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης έδωσε εντολή για την άμεση χρησιμοποίηση των drones που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. τα οποία θα κινούνται με άκρα μυστικότητα σε βασικούς οδικούς άξονες στην Ελλάδα.

Τα  drones, θα πετάνε νύχτα-μέρα και θα καταγράφουν τις συμπεριφορές οδηγών, δίνοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της κάθε περιοχής, το οποίο με τη σειρά του θα κινητοποιεί τις επίγειες δυνάμεις.

Τα drones θα έχουν τη δυνατότητα καταγραφής της ταχύτητας του οχήματος, ενώ η υψηλής ανάλυσης εικόνα που θα στέλνει on line, θα μπορεί να καταγράφει ακόμα και αν ο οδηγός μιλάει στο κινητό του. 

Εκτός της ταχύτητας, του κινητού (βασικότατη αιτία τροχαίων), της συμπεριφοράς στους δρόμους, τα drones θα βάλουν στις… κάμερες τους και τις ΛΕΑ των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.



Νέα παρακμή ΣΥΡΙΖΑ, οι ανεμβολίαστοι ψηφίζουν Τσίπρα



Τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και οι ψεκασμένοι;  Αυτό το ερώτημα επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει δημοσκόπηση της Alco και οι απαντήσεις προκαλούν αίσθηση και ξεφτίλα για την αξιωματική αντιπολίτευση που έρχεται πρώτη σε αντιεμβολιαστές και ψεκασμένους, αφού κατάφεραν να τους πείσουν ότι αν και εμβολιασμένοι οι Συριζαίοι, είναι κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

Αυτά είναι άλλωστε και τα target group του ΣΥΡΙΖΑ, τα εύκολα θύματα που μπορεί εύκολα να εξαπατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και το κάνουν χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής αντί να βοηθάνε στην κατεύθυνση της προστασίας του πληθυσμού.

Οι ψεκασμένοι στην πλειοψηφία τους, τοποθετούνται η στην άκρα δεξιά, είτε στην άκρα αριστερά, είτε εμφανίζει μια απολιτική συμπεριφορά.




Ειδικότερα, στο ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, το 23% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και το 7% Νέα Δημοκρατία.

Το 12% δηλώνει ότι επιλέγει το κόμμα τωνν κηραλοιφών Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση», Το 4% ψηφίζει ΚΚΕ και το 2% ΚΙΝΑΛ.

Το 6% δηλώνει ότι ψηφίζει Χρυσή Αυγή, το 3% το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ «άλλο κόμμα» το 13%.

Το 18% δηλώνει «αποχή/λευκό», ενώ το 11% δηλώνει ότι είναι ανεξάρτητο.



10,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Μητσοτάκης, τρίτος ο Τσίπρας πίσω απο τον ΚΑΝΕΝΑ


 

Κυριαρχία Μητσοτάκη στην μεσαία τάξη.

Δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά", δείχνει στην πρόθεση ψήφου, 

την ΝΔ να συγκεντρώνει 35,4%, 

τον ΣΥΡΙΖΑ 24,9%, 

το ΚΙΝΑΛ 6,4%, 

το ΚΚΕ 5,8%, 

την Ελληνική Λύση 3,6%, 

το ΜέΡΑ25 3%, 

ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 10,5%.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 44,7% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 27,7% τον "κανέναν" και 27,2% τον Αλέξη Τσίπρα.

Την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το 45,3% των πολιτών την είδε με "καλό μάτι", με το 31,6% των ερωτηθέντων να απαντά θετικά και το 13,7 μάλλον θετικά, ενώ το 49,8% απάντησε αρνητικά (αρνητικά 39,6%, μάλλον αρνητικά το 10,2%).

Το 45,5% των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι το οικονομικό πακέτο που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με το 46,2% να διαφωνεί.

Το 64,6% ζητεί πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το επερχόμενο κύμα ακρίβειας, με το 30% να θεωρεί ότι όσα ανακοινώθηκαν είναι αρκετά.

Το 45,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι άλλαξε προς το καλύτερο στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, με το 54% να έχει αντίθετη άποψη.

Στην ερώτηση "ποιος πιστεύετε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τη νεολαία, το 39,8% απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης και το 35,2% ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα αντίστοιχα ποσοστά βαθμού ενδιαφέροντος για τους εργαζόμενους διαμορφώνονται στο 38,6% για τον πρωθυπουργό, έναντι 36,3% για τον κ. Τσίπρα.

Στο ερώτημα, όμως, που αφορά στη μεσαία τάξη, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 42,3%, έναντι 30,7% του Α. Τσίπρα. ενώ η διαφορά διευρύνεται ακόμα περισσότερο στο ερώτημα για τις επιχειρήσεις, με τον πρωθυπουργό να καταγράφει ποσοστό 62,8%, έναντι μόλις 15,4% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.




Προς νέο ρεκόρ ανόδου για το 2021 οι εξαγωγές

 


Οι Ελληνικές εξαγωγές διατηρούν το ανοδικό μομέντουμ που ανέπτυξαν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και την σταδιακή επιστροφή της παγκόσμιας οικονομίας στην κανονικότητα, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για σαφείς ενδείξεις νέου ρεκόρ ανόδου το 2021 και τους εξαγωγείς να «βλέπουν» ότι η αύξηση μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 10%.

Η ενεργοποίηση της καταναλωτικής ζήτησης, που είχε ανασταλεί τους προηγούμενους μήνες, η πορεία του τουρισμού, αλλά και η συνεχιζόμενη επίδραση των κρατικών μέτρων αποτελούν τα αισιόδοξα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και των εξαγωγών ενώ πηγή προβληματισμού αποτελεί το εμπορικό έλλειμμα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της διεύθυνσης ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας προκύπτει αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρα μας στο 7,5% από 5,7% για το 2021, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι ελληνικές εξαγωγές οδεύουν προς νέο ρεκόρ για το 2021.

Είναι ενδεικτικό ότι από την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, προκύπτει ότι οι εξαγωγές, συνολικά στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου, αυξήθηκαν κατά 4,38 δισ. ευρώ ή κατά 24,7% και ανήλθαν σε 22,12 δισ. ευρώ από 17,73 δισ. ευρώ. Ακόμη κι αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, και παρά την πανδημία και τις επιπτώσεις της, οι εξαγωγές για το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου κινούνται ανοδικά σε σχέση με το 2020, στα 16,41 δισ. ευρώ από 13,89 δισ. ευρώ, δηλαδή είναι αυξημένες κατά 2,52 δισ. ευρώ ή κατά 18,1%.

Όπως αναφέρει ο ΠΣΕ, το εμπορικό έλλειμμα στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2021 αυξήθηκε κατά 1,81 δισ. ευρώ ή κατά 17,1%, και διαμορφώθηκε στα 12,39 δισ. ευρώ από 10,58 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Μάλιστα σημειώνεται ότι ακόμη κι αν αφαιρεθούν από τα στοιχεία τα εξαγωγικά μεγέθη των πετρελαιοειδών, το εμπορικό έλλειμμα φαίνεται ότι αυξήθηκε στα 10,16 δισ. ευρώ από 8,79 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε κατά 1,36 δισ. ευρώ ή κατά 15,5%.

Η άνοδος των εισαγωγών δείχνει να προβληματίζει και τους αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας. Εξηγούν χαρακτηριστικά οτι η άνοδος των εισαγωγών «τρέχει» με υψηλότερους ρυθμούς απ' την αύξηση των εξαγωγών. Αυτή η εξέλιξη, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας, «οφείλεται στην έντονη αύξηση των εισαγωγών που προξένησε η ξαφνική ενδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης - άνοδος των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 22,5% ετησίως - κυρίως για παραγωγικές εισροές, μη-βασικά καταναλωτικά και διαρκή καταναλωτικά αγαθά, καθώς και κεφαλαιουχικά αγαθά που, εν μέρει, αντανακλάται και στην αύξηση των αποθεμάτων».

Πάντως, αν εξεταστούν οι εξαγωγές αγαθών, σε σταθερές τιμές, φαίνεται ότι στο δεύτερο τρίμηνο επιταχύνθηκαν περαιτέρω φτάνοντας στο 17,1% ετησίως, και μάλιστα, ακόμη κι αν δεν υπολογιστούν τα καύσιμα, η πορεία τους χαρακτηρίζεται ως υπεραπόδοση που τις οδήγησε σε νέο ιστορικό υψηλό ποσοστό του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αγαθών, φαίνεται ότι διαμορφώθηκαν στο 14,5% του ΑΕΠ.

Σε ό,τι αφορά στις εξαγωγές υπηρεσιών κι αυτές αυξήθηκαν κατά 28,8% ετησίως λόγω της ταχείας ανάκαμψης του τουρισμού η όποια ξεκίνησε από πολύ χαμηλή βάση.

Χ. Σακελλαρίδη: Οι επενδύσεις και ο τουρισμός ενισχύουν το αίσθημα αισιοδοξίας

Σε σχόλιό της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη ανέφερε ότι υπάρχει αισιοδοξία για την οικονομία και πρόσθεσε ότι είναι εφικτό οι εξαγωγές να αυξηθούν περαιτέρω του 8% με 10%, με δεδομένο ότι τόσο οι γεωπολιτικές εξελίξεις όσο και η πανδημία δεν θα επιφέρουν δραματικές αλλαγές στην οικονομία. Οπως σημειώνει, οι επενδύσεις και ιδίως οι επενδύσεις στον τουριστικό τομέα και η αύξηση του τουρισμού ενισχύουν το αίσθημα αισιοδοξίας.

Υπενθυμίζεται ότι εξετάζοντας το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2021, σημαντική άνοδο καταγράφουν όλες οι μεγάλες κατηγορίες προϊόντων.

Αναλυτικότερα, σημαντικά αυξημένες εμφανίζονται οι εξαγωγές των Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (+48,9%), Βιομηχανικών (+21,2%), Χημικών (+16,6%), Τροφίμων (+10,6%), Μηχανημάτων (+19,6%), Διαφόρων Βιομηχανικών (+16,9%), Πρώτων Υλών (+47,7%), Ποτών και Καπνού (+17,5%), Λαδιών (+34,7%) και Εμπιστευτικών Προϊόντων (+5,5%).

Τέλος, όσον αφορά στην πορεία των εξαγωγών ανά γεωγραφικές περιοχές, για το ίδιο διάστημα, διαπιστώνεται ότι η συνολική αξία των εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, αυξήθηκε προς τις χώρες της ΕΕ (18,6%) ενώ σημαντικά (33,2%) αυξήθηκε και προς τις Τρίτες Χώρες. Χωρίς τα πετρελαιοειδή, οι εξαγωγές καταγράφουν άνοδο προς τις χώρες της ΕΕ κατά 19,9% και μικρότερη αυτή τη φορά άνοδο προς τις Τρίτες Χώρες κατά 14,7%.


Πηγή: ΑΜΠΕ



Oι τουρίστες του διαστήματος επέστρεψαν στη Γη

 


Το σκάφος της SpaceX με τους τέσσερις ερασιτέχνες αστροναύτες προσθαλασσώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδος (βράδυ Σαββάτου τοπική ώρα) στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα, έπειτα από τρεις ημέρες ταξιδιού στο διάστημα.

Η προσθαλάσσωση έγινε την προβλεπόμενη ώρα, στις 19:00 (ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ· στις 02:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα πλάνα που αναμεταδόθηκαν απευθείας από την εταιρεία του μεγιστάνα της Tesla, Ιλον Μασκ.



Η κάψουλα ονόματι Resilience εισήλθε στην ατμόσφαιρα με τις θερμοκρασίες λόγω της τριβής να φθάνουν στο εξωτερικό της τους 1.927° Κελσίου. 

Τέσσερα μεγάλα αλεξίπτωτα επιβράδυναν την κάθοδο της κάψουλας στα 24,14 χιλιόμετρα την ώρα.

Η κάψουλα και το τετραμελές πλήρωμά της ανακτήθηκε από τα πλοία της SpaceX και η έξοδος των τεσσάρων αναμενόταν ολοκληρώθηκε σε περίπου μια ώρα.

Η αποστολή, που βαπτίστηκε Inspiration4, αναχώρησε την Τετάρτη από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, με επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο δύο σταδίων Falcon 9 της SpaceX. Μέσα σε τρεις ώρες, η κάψουλα είχε φθάσει σε ύψος τροχιάς, στα 585 χιλιόμετρα, πιο μακριά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κι από το τηλεσκόπιο Χαμπλ, πιο μακριά από οποιαδήποτε άλλη διαστημική αποστολή μετά το τέλος αυτών στη Σελήνη, δηλαδή του προγράμματος Apollo της NASA, το 1972.






Σκρέκας: Έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος για όλους ανεξάρτητα από ληξιπρόθεσμες οφειλές


 

Όλοι οι καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι με τη χαμηλή τάση θα δουν έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ανόδου των τιμών στην ενέργεια, τόνισε στον ΣΚΑΙ, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας.

Διευκρίνισε ότι επιδότηση θα λάβουν όλοι οι καταναλωτές χαμηλής τάσης και η έκπτωση δεν εξαρτάται από το αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το μέτρο θα ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ενεργειακή κρίση έχει παροδικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί η αυξημένη τιμή στο ρεύμα θα εξεταστεί και η επέκταση του μέτρου.

Ο κ Σκρέκας – αναφερόμενος στις επαφές του με τις ιδιωτικές εταιρίες – τόνισε ότι τους ζήτησε να στηρίξουν τους καταναλωτές και όπως ανέφερε ήδη ορισμένοι πάροχοι έχουν φτιάξει εκπτωτικά πακέτα.

Ζήτησε επίσης από τις εταιρίες να είναι διακριτή για τους καταναλωτές η έκπτωση που κάνει η κυβέρνηση και η επιπλέον έκπτωση που κάνει ο πάροχος.



Μόνον για τα αγόρια άνοιξαν οι Ταλιμπάν τα σχολεία

 


Η UNESCO, η Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών, απηύθυνε σήμερα έκκληση για το άνοιγμα των σχολείων για τα κορίτσια στο Αφγανιστάν, προειδοποιώντας έναντι των «μη αναστρέψιμων συνεπειών» για το 50% του πληθυσμού της χώρας.

Μονάχα στα αγόρια επετράπη σήμερα να επιστρέψουν στις τάξεις τους στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, που πλέον κυβερνάται από τους Ταλιμπάν. «Εάν αυτή η απαγόρευση (για τα κορίτσια) θα διατηρηθεί, θα συνιστά μια σημαντική παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος στην εκπαίδευση για τα κορίτσια και τις γυναίκες», κατήγγειλε η UNESCO σε ένα δελτίο τύπου.

«Καλούμε τους υπεύθυνους αυτής της ανακοίνωσης να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να ξανανοίξουν τα σχολεία για όλους τους Αφγανούς μαθητές, αγόρια και κορίτσια».

Η διευθύντρια της UNESCO Οντρέ Αζουλέ εκτιμάει, στο ίδιο δελτίο τύπου, ότι το «μέλλον του Αφγανιστάν εξαρτάται από την εκπαίδευση των κοριτσιών και των αγοριών» και πρόσθεσε ότι «είναι το ίδιο σημαντικό στο σύνολο των γυναικών εκπαιδευτικών να επιτραπεί να επιστρέψουν στο σχολείο για να διδάξουν, προσφέροντας ένα ασφαλές και ανοικτό σε όλους περιβάλλον μάθησης».

Δέκα ημέρες μετά την επαναλειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα, το υπουργείο Παιδείας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε χθες ότι «όλοι οι καθηγητές και οι μαθητές» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα επιστρέψουν στις τάξεις τους, χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε καθηγήτριες και μαθήτριες.

«Η UNESCO προειδοποιεί έναντι των μη αναστρέψιμων συνεπειών που θα μπορούσε να προκαλέσει το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στα κορίτσια να επιστρέψουν σύντομα στο σχολείο, σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης», συνέχισε η Αζουλάι.

«Ειδικότερα, μια καθυστερημένη επιστροφή των κοριτσιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κινδυνεύει να τις θέσει στο περιθώριο στην εκπαίδευση και τελικά στη ζωή. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να εγκαταλείψουν πλήρως την εκπαίδευσή τους και να τις εκθέσει σε αρνητικούς μηχανισμούς προσαρμογής, όπως τον εξαναγκαστικό γάμο», σύμφωνα με την ίδια.



Η "γαλοπούλα" τρέμοντας της εκλογές τάζει, εξαπατά, είναι έτοιμος να αυτοεξευτελιστεί και πάλι στην ΔΕΘ

 


Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας είναι δεδομένη, αλλά δεν εξυπηρετεί το αφήγημα του Τσίπρα, γιατί δεν μπορεί να εξαπατήσει διαφορετικά.

Δεν έχει εκπλαγεί κανένας από την παρουσία  του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ, και δεν θα εκπλαγεί με την σημερινή συνέντευξη Τύπου, θα τάξει, θα εξαπατήσει, και θα εκνευρίσει με την στάση του την πλειοψηφία των πολιτών.

Η "γαλοπούλα" Τσίπρας, φυσικά και δεν θα ζητήσει εκλογές με την δικαιολογία ότι έχουμε πανδημία, αλλά αυτό που φοβάται πραγματικά είναι ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα έρθει και το πολιτικό του τέλος. Το τέλος μιας διαδρομής που έχει γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της Ελλάδας, και θα τον θυμούνται για ότι χειρότερο πέρασε ποτέ από την πολιτική ζωή της χώρας.

Η ηττοπάθεια του, με δεδομένη την εκλογική ήττα, δεν τον αφήνει να προκαλέσει τον Μητσοτάκη ζητώντας εκλογές, έτσι παίζει άμυνα με δικαιολογία την συναίνεση, και παρακαλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε συνεργασία για να σωθεί ο ίδιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποδεδειγμένα ένας ικανός και έξυπνος πρωθυπουργός, και την ώρα που κάνει σωστά την δουλειά του με αποτελέσματα που φαίνονται, έχει σύρει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να πιστεύουν ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2022, και ότι θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός

Στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν φημίζεται για την εξυπνάδα των στελεχών του, είναι πεπεισμένοι ότι ο Μητσοτάκης προσπαθεί να τους παραπλανήσει με τις διαβεβαιώσεις του ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Αυτό που είναι για γέλια είναι ότι το επιτελείο του Τσίπρα, προσδοκά στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, και αυτό ακούγεται ως απειλή για τους πολίτες που σκέφτονται Τσίπρας - Βαρουφάκης πάλι μαζί; Ουέ και αλίμονο μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε καθαρά, δεν νομίζει ότι  οι πολίτες θα ήθελαν πίσω το δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη, αλλά στην Κουμουνδούρου με την "στελεχάρα" που ηγείται τον Ηλιόπουλο, πιστεύουν ότι το είπε γιατί φοβάται μια τέτοια συνεργασία και όχι επειδή τρέμει όλη η Ελλάδα και μόνο στη ιδέα τέτοιου σεναρίου.

Ο αποδεδειγμένα πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να αποδομήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μήπως και καταφέρει να ξεπεράσει τον ΚΑΝΕΝΑ στις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν του βγαίνει γιατί οι πολίτες τον έχουν απαξιώσει και δεν τον υπολογίζουν σε ότι λέει και ότι κάνει.

Από εχθές που βρίσκεται στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί να παρουσιάσει τον Μητσοτάκη ως αποκλειστικά υπεύθυνο και αποτυχημένο, αδιαφορώντας εάν τα στοιχεία και τα νούμερα λένε άλλα πράγματα και αυτό ο κόσμος το γνωρίζει.

Ο Τσίπρας θα επιχειρήσει, να χρεώσει αποκλειστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα όποια λάθη έχουν γίνει στη διαχείριση της πανδημίας, την πολιτική προστασία κ.λπ., ενώ θα δεσμευθεί εξαπατώντας και πάλι τους πολίτες πως όταν και εάν γίνει κυβέρνηση ΘΑ καταργήσει τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία, τις φοροελαφρύνσεις και τις φοραπαλλαγές που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ως δωράκια στους πλούσιους, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο γιατί ο Μητσοτάκης δίνει πίσω όσα πήρε από την μεσαία τάξη ο αποδεδειγμένα αποτυχημένος Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας θα αναφερθεί στο κοινωνικό κράτος στο οποίο απέτυχε να φτιάξει στα 4,5 χρόνια κυβέρνησης του, και τώρα θα τάξει ότι θα το φτιάξει (εκπαίδευση, εργασιακά, πρόνοια και ασφάλιση, δημόσια Υγεία).

Θα κάνει και αναφορές στη διαχείριση κρίσεων, στην οποία επίσης έχει αποτύχει αφήνοντας πίσω νεκρούς.

Θα είναι τόσο θρασύτατος που θα κατηγορήσει κιόλας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις φοροαπαλλαγές και τις φοροελαφρύνσεις που έδωσε στους πολίτες και την μεσαία τάξη που ο Τσίπρας κατέστρεψε. 

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει λόγος να τον παρακολουθήσεις εάν δεν θέλεις να χαλάσει η Κυριακή σου ακούγοντας ένα αποδεδειγμένα ψεύτη και πολιτικό απατεώνα να σε εξαπατά.



Κακοποιός στην Μυτιλήνη κακοποίησε τον σκύλο του και ένα 15χρονο παιδί

 


Συνελήφθη στη Μυτιλήνη 49χρονος κακοποιός, ο οποίος στην προκυμαία της πόλης χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές σκύλο ιδιοκτησίας του και αυτό δείχνει ότι από πάντα κακοποιούσε το άτυχο ζωντανό.

Στη συνέχεια ο επικίνδυνος κακοποιός, χτύπησε και τραυμάτισε στο πρόσωπο ανήλικο παιδί ηλικίας μόλις 15 ετών, το οποίο έσπευσε να βοηθήσει το σκύλο που τον έβλεπε να κακοποιείται.

Ο κακοποιός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης, η οποία του ασκήθηκε δίωξη κατά την υποβληθείσα διαδικασία και συγκεκριμένα για το αδίκημα της βάναυσης μεταχείρισης ζώου (σκύλου), αλλά και για πρόκληση σωματικών βλαβών σε ανήλικο. 

Παραπέμφθηκε δε, να δικαστεί σε ρητή δικάσιμο τον Ιανουάριο του 2022, και έως τότε αφέθηκε ελεύθερος, ενώ όπως οι πράξεις του δείχνουν είναι επικίνδυνος.

Από την αστυνομία, σε βάρος του βεβαιώθηκαν και προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και δεν γνωρίζουμε αν και είναι δεδομένο ότι πρέπει να του έχει αφαιρεθεί το άτυχο ζωντανό.




Πηγή: https://www.voria.gr/article/friki-sti-lesvo-espase-sto-xilo-ton-skilo-tou-ke-enan-15chrono-diamartirithike



Ακροαριστεροί φασίστες αμαύρωσαν με επεισόδια την μνήμη Φύσσα


 

Ο φασισμός δεν είναι μόνο ακροδεξιός, είναι και ακροαριστερός και οι αντιεξουσιαστές το αποδεικνύουν καθημερινά.

Η μητέρα του Παύλου,  Μάγδα Φύσσα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν τελειώσαμε με το φασισμό.Βάλαμε μια εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης», «Ο φασισμός είναι εκεί έξω, ένα κομμάτι του είναι στη φυλακή», κατέληξε 

Την ημέρα μνήμης δεν σεβάστηκαν για ακόμα μία φορά οι ακροαριστεροί φασίστες, και αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. 




Τα επεισόδια έγιναν στους δρόμους της Νίκαιας μετά το τέλος της αντιφασιστικής πορείας για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά μέσα στην πορεία ήταν και ακροαριστεροί φασίστες.

Πιο συγκεκριμένα ομάδα από 70 κουκουλοφόρους επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην οδού Γέμελου, με τους αστυνομικούς να απαντούν με τη χρήση κροτίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνα ενώ οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν από το σημείο.




Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα : «Έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος, αγκυλωμένος στο παρελθόν»

 


Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ σχολίασε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος. Αγκυλωμένος στο παρελθόν, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αδύναμος να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα του αύριο και στις ανησυχίες του σήμερα. Παρά τα πανάκριβα σκηνικά ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος. Αγκυλωμένος στο παρελθόν, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια. Η σκέψη του και η πολιτική του συγκρότηση δεν έχουν καμιά αναφορά στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στον νέο κόσμο που ανατέλλει. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση, σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό.

Δεν τοποθετήθηκε πολιτικά απέναντι στο κύμα ανορθολογισμού και λαϊκισμού που ενδημεί στον πολιτικό χώρο που ηγείται, και το οποίο ζημιώνει τη χώρα, εν μέσω πανδημίας. Δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, πλαισιωμένη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο. Ξανά παροχές χωρίς κοστολόγηση και ξανά διαγραφή χρεών. Ήταν λες και το ημερολόγιο έδειχνε 2014. Μόνο που σήμερα όλοι γνωρίζουν τι ακολούθησε μετά.

Η απόπειρα της «νέας αρχής» σκιαζόταν συνεχώς από τις λέξεις «επιστροφή» και «κατάργηση». Την ώρα που η Ελλάδα αλλάζει με ένα άλμα ευημερίας στο αύριο, ο διακαής πόθος του κ. Τσίπρα είναι η επάνοδος στην εξουσία με κάτι ανάλογο της συγκυβέρνησης με Βαρουφάκη και Καμμένο. Μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτικός του ορίζοντας. Και αυτό τα λέει όλα».



Ένας νεκρός από μαχαίρωμα στην Θεσσαλονίκη

 


Σύμφωνα με το voria.gr, άγριο έγκλημα σημειώθηκε, λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με έναν 24χρονο από την Αλγερία να χάνει τη ζωή του μετά από μαχαίρωμα.

Το φονικό εκτυλίχθηκε στις 23.30 στην οδό Μακεδονικής Αμύνης και ενώ στην περιοχή υπήρχε κόσμος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρχικά υπήρξε επεισόδιο μεταξύ θύματος και δράστη για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Πληροφορίες θέλουν τον 20χρονο δράστη, επίσης από Αλγερία, να μπήκε μέσα σε ψητοπωλείο αιμόφυρτος, να άρπαξε ένα μαχαίρι και να κατευθύνθηκε προς το σημείο που ήταν ο 24χρονος.

Τότε ο δράστης με το μαχαίρι προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στο σώμα του 24χρονου με αποτέλεσμα να τον αφήσει νεκρό στη μέση του δρόμου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και λίγη ώρα αργότερα μετά από έρευνες εντοπίστηκε ο 20χρονος δράστης ο οποίος και συνελήφθη. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς και ο ίδιος ήταν τραυματισμένος.