Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Και όμως το αίσχος και απατεώνας Τσίπρας είπε με θράσος «δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι»



Ποιος ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας!!

Αυτός που έταξε τα πάντα και δεν έκανε ούτε ένα από αυτά που έταξε είχε το θράσος να πει «δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι»!!! Λές και ο ελληνικός λαός είναι Λωτοφάγοι και δεν θυμούνται πόσο απατεώνας είναι!!

Ότι και να πει ότι ύφος και να πάρει βάση ακροαριστερού σεναρίου, όσους και να στήσει για να περάσει η τύπου Μαδούρο ακροαριστερή προπαγάνδα κάνοντας τον επιτυχημένο δεν είμαστε Λωτοφάγοι ο λαός δεν θα ξεχάσει για πολλά χρόνια τι σημαίνει αριστερά και ειδικά ακροαριστερά απατεώνων τυχοδιωκτών.

Το σόου που έστησε η ομάδα του ακροαριστερού Μέγαρο Μαξίμου με τα σηκωμένα μανίκια στον απατεώνα και τους δήθεν αυθόρμητους πολίτες που τον αγκάλιαζαν στους δρόμους, οι πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να είναι η τελευταία παράσταση του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να φύγουν να ξεβρομίσει η χώρα.

Ευτυχώς είναι το τέλος του σε λίγους μήνες και θα ξεβρομίσει η χώρα από τέτοιου είδους ακροαριστερούς απατεώνες χειρίστου είδους.


Ένα-ένα τα ψεύδη και οι αυταπάτες στο διάγγελμα του Τσίπρα από την Ιθάκη



Είναι αστείο να ακούς τον Αλέξη Τσίπρα να λέει «δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι», όταν έχει αποτελέσει την αφορμή για την δημιουργία του διεθνούς όρου «kolotoumba». Το διάγγελμα από την Ιθάκη είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Με φόντο την θάλασσα του Ιονίου και τα κατάφυτα βουνά της Ιθάκης, ο πρωθυπουργός, βγήκε να πανηγυρίσει για τα καλώς καμωμένα πεπραγμένα της κυβέρνησης και να μας πει πως η Ελλάδα πλέον θα αποφασίζει μόνη της… Η πραγματικότητα των Ελλήνων, όμως, για άλλη μία φορά είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του Τσίπρα.


Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει το διάγγελμά του φορώντας για άλλη μια φορά γραβάτα. Πηγές μάλιστα έλεγαν πως «εάν δεν φορέσει γραβάτα θα δώσει πάτημα στους επικριτές του να του πουν πως δεν πρόκειται για πλήρη έξοδο από το Μνημόνιο».

Ο πρωθυπουργός, όμως, δεν φόρεσε ούτε γραβάτα, ούτε καν σακάκι. Η ζέστη σίγουρα δεν βοήθησε, αλλά μάλλον η εξέλιξη αυτή είναι δηλωτική της αλήθειας που θέλησε να κρύψει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι μας είπε και τι ξέχασε ο Λωτοφάγος Τσίπρας
«Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της. Χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς. Χωρίς άλλους εκβιασμούς. Χωρίς άλλες θυσίες του λαού μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Τσίπρας ξέχασε μάλλον: Η Ελλάδα έχει προαποφασίσει μειώσεις συντάξεων από την νέα χρονιά και μείωση του αφορολόγητου, ενώ θα δέχεται επισκέψεις από τους δανειστές κάθε τρεις μήνες για να ελέγχεται η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Στοχοποίησε κόσμο και δεν άφησε κανέναν εκτός κάδρου. Μίλησε για ευτελισμό της Δημοκρατίας φωτογραφίζοντας τον Λουκά Παπαδήμο και τον Γιάννη Στουρνάρα με την φράση «Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες».

Ο Τσίπρας ξέχασε μάλλον: Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου (τον οποίο δεν επισκέφτηκε ποτέ μετά την δολοφονική απόπειρα εις βάρος του σε τρομοκρατική επίθεση) έλαβε 255 «ναι» στην ψήφο εμπιστοσύνης από την εκλεγμένη ελληνική Βουλή.

Ο Τσίπρας ξέχασε μάλλον πως ευτέλιζε την Δημοκρατία όταν έσερνε την χώρα σε ένα αχρείαστο δημοψήφισμα αλλάζοντας την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Ο Τσίπρας ξέχασε μάλλον πως ευτέλιζε την Δημοκρατία με την συμπόρευσή του με την Χρυσή Αυγή σε ψηφοφορίες στην Βουλή. Μία Χρυσή Αυγή την οποία φωτογράφισε ως «φασιστική συμμορία που βγήκε από την κρυψώνα της μετά από 60 χρόνια».

Ο Τσίπρας ξέχασε μάλλον πως ευτέλιζε την Δημοκρατία όταν υπέγραφε διεθνείς συμφωνίες για εθνικά ζητήματα αδιαφορώντας μέχρι και για την αντίθετη γνώμη του κυβερνητικού του εταίρου.

Χαρακτήρισε τους δανειστές και τους εταίρους ως «Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες» και την Ελλάδα, σαν την μικρή και αδύναμη χώρα που αντιστάθηκε. Πώς αντιστάθηκε όταν ο ίδιος εφάρμοσε όλα όσα του υπέδειξαν;

Μας είπε πως «Δεν πορευτήκαμε με βεβαιότητες», ξεχνώντας μάλλον τότε που έλεγε με σιγουριά «πως δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να πει όχι η Μέρκελ»


Δεν δίστασε να πει πως δεν θα ξεχάσει τα πρόσωπα που οδήγησαν την χώρα στα Μνημόνια, όταν ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος χρέωσε τον ελληνικό λαό 80 έως 200 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ενθυμούμενος τα χρόνια του σκληρού λαϊκισμού, μίλησε για αυτούς «που θέλουν να μπορούν ανενόχλητοι να φοροδιαφεύγουν, να παρασιτούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, έχοντας τις off shore τους και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Αυτοί που θεωρούν εαυτούς υπεράνω κάθε νόμου και κανόνα ενός κράτους δικαίου». Ας ρίξει μια ματιά στα σκάνδαλα της κυβέρνησής του. Για τις διπλομισθίες πλουσίων υπουργών, για τις off shore άλλων και τα ραντεβού με δικηγόρους που κανόνιζαν… νταλαβέρια με την Βενεζουέλα εν αγνοία των Ελλήνων.

Οι συμβολισμοί για την επόμενη μέρα

Το σόου που έστησε το Μέγαρο Μαξίμου με τα σηκωμένα μανίκια και τους δήθεν αυθόρμητους πολίτες που τον αγκάλιαζαν στους δρόμους έρχεται κόντρα με τις καμπάνες στο Γαρδελάκι που ηχούσαν πένθιμα για την επίσκεψή του και την ισχυρή αστυνομική παρουσία που ελέγχει ποιοι και γιατί πλησίασαν τον πρωθυπουργό.

Ακόμα κι αν προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε όλα τα παραπάνω υπάρχουν ορισμένοι συμβολισμοί που δεν προμηνύουν και τόσο ευοίωνο μέλλον. Στην Ελλάδα που οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, τα ΜΜΕ δεν έχουν θέση στο σημείο που έκανε το διάγγελμα, αφού απαγορεύτηκε η είσοδός τους!

Στην Ελλάδα που οραματίζεται ο Τσίπρας η αυτοκριτική δεν έχει θέση, η αναγνώριση των λαθών δεν προσφέρει, ενώ η αριστεία είναι ρετσινιά… Ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη για την καταφανή κρατική ανεπάρκεια σε τραγωδίες με πλημμύρες, φωτιές και οικολογικές καταστροφές, ενώ δεν έστειλε ούτε ένα μήνυμα ενότητας.

Στην γραμμή των SMS του Μαξίμου

Όσο κι αν προσπάθησε το Μέγαρο Μαξίμου να επιτεθεί με κάθε τρόπο στον Ελεύθερο Τύπο για την αποκάλυψη με τα μακάβρια SMS για την τραγωδία στο Μάτι [διαβάστε ΕΔΩ], ο πρωθυπουργός ακολούθησε την ντιρεκτίβα παρουσιάζοντας ένα σκηνικό «όλοι είναι απέναντί μας»…


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ν.Δ: Το video της Καθημερινής αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέματα για την εθνική τραγωδία.




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις αποκαλύψεις σχετικά με την καταστροφή στο Μάτι.

«Το βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα η “Καθημερινή” αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέματα ακόμη και για την εθνική τραγωδία.

Το οπτικό υλικό επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού, όπως υποστήριξε στη διαβόητη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος. Πόσο μάλλον αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης, όπως έχουν υπαινιχθεί οι κ. Τσίπρας και Σκουρλέτης.

Το βίντεο επιβεβαιώνει ακόμη, ότι υπήρχε χρόνος έγκαιρης παρέμβασης της πυροσβεστικής που δεν αξιοποιήθηκε. Γι αυτό και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι αμείλικτα:

Γιατί καθυστέρησαν να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και να προλάβουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις;

Τι ώρα πέταξαν τα πρώτα εναέρια μέσα στην περιοχή;

Και κυρίως: Γιατί δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης στο Μάτι για να μην θρηνήσουμε 96 συμπολίτες μας;

Η Κυβέρνηση αντί να στήνει επικοινωνιακές παραστάσεις, οφείλει να δώσει επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις. Το οφείλει όχι μόνον στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και σε όλους τους πολίτες που απαιτούν οι ευθύνες να εντοπιστούν και κυρίως να αποδοθούν».


Αντρόπιαστος ο Τσίπρας χωρίς κανένας ίχνος κριτικής! Και το χειρότερο οι στημένοι που έκαναν τους ευτυχισμένους



Το χειρότερο όλων ήταν οι στημένοι ηθοποιοί δήθεν τυχαίοι εκτός Ιθάκης που έκαναν τους ευτυχισμένους για να ολοκληρωθεί η τύπου Μαδούρο εικόνα της προπαγάνδας.

Αναμενόταν αυτή η εμφάνιση με το ψυχρό βλέμμα του ξέρω ότι σας εξαπατώ με τον χειρότερο τρόπο αλλά θα κάνω τα πάντα να μείνει η ακροαριστερά στην κυβέρνηση με κάθε κόστος και αδιαφορώ εάν με πιστεύετε η όχι.

Άσκησε κριτική ο αντρόπιαστος σε όλους τους προηγούμενους αλλά όχι στον εαυτό του στην ανικανότητα του και στην ανικανότητα του τσίρκου που ηγείται «Η Ελλάδα βίωσε από το 2010, τη σύγχρονη Οδύσσεια της. Μέσα σε πέντε χρόνια, συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα για μια χώρα σε καιρό ειρήνης.
Χάθηκε το 25% του εθνικού μας πλούτου. 3 στους 10 έμειναν άνεργοι. 6 στους 10 νέους, επίσης.  Υλοποιήθηκαν μέτρα λιτότητας 65 δις. Η βία και η καταστολή, έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας. Η δημοκρατία ευτελίστηκε. Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες. Φασιστικές συμμορίες, βγήκαν από τις κρυψώνες τους μετά από 60 χρόνια. Μια χώρα σε διαρκή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Κι ένας λαός, όμως, που ποτέ δεν αποδέχτηκε τη μοίρα που του επιφύλασσαν οι ισχυροί. Και έγραψε νέες σελίδες αντίστασης». Είπε ο αμετανότητος.

Έκανε ο ξεφτιλισμένος και τον επιτυχημένο για να προκαλέσει περισσότερο τους Έλληνες που το ακούγανε :  «Αυτός ο λαός, πριν από τριάμισι χρόνια πήρε μια ιστορική απόφαση. Να πάρει το τιμόνι της χώρας από αυτούς που την οδήγησαν στα βράχια. Και να το δώσει σε νέους καπετάνιους.

Αναλάβαμε αυτή την βαριά ευθύνη. Με σθένος, αποφασιστικότητα αλλά και σεβασμό στις θυσίες του λαού μας. Δεν πορευτήκαμε με βεβαιότητες. Παρά μόνο με μία. Αυτή που μας όρισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες:

Να βγάλουμε τη χώρα από τη στενωπό των μνημονίων και της αέναης λιτότητας. Περάσαμε από κύματα πολλά για να φτάσουμε σήμερα στον προορισμό μας. Το πλήρωμα άλλαξε. Άλλοι φοβήθηκαν τα κύματα, άλλοι προτίμησαν να τα δαμάσουν. Ακούσαμε πολλές φορές τις Σειρήνες της ματαιότητας.Ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξουν. Και τα μνημόνια θα είναι για πάντα εδώ.

Ότι δεν έχει νόημα να αντιστέκεσαι όταν απέναντι σου στέκονται οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες. Τα θεριά που η μικρή και αδύναμη Ελλάδα δεν θα μπορούσε να νικήσει. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν λύγισε την προσπάθειά μας.

Και αυτό γιατί, οι άνθρωποι που μόχθησαν για να φτάσουμε στον προορισμό, δεν ήταν πια στο περιθώριο. Δεν ήταν πια κλεισμένοι στο αμπάρι, χωρίς φωνή, χωρίς ελπίδα. Αλλά ήταν στο τιμόνι. Μαζί μας. Και στα δύσκολα ήταν αυτοί που το κράτησαν σφιχτά. Ελληνίδες, Έλληνες, Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης. Είναι όμως και η αφετηρία μιας νέας εποχής. Και σε αυτή την αφετηρία, δεν θα διαπράξουμε την ύβρι να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των μνημονίων. Δε θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει».




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροπλήκτων της Ανατ. Αττικής σε Βουλή




Κινητοποίηση διεκδίκησης «άμεσων και ουσιαστικών μέτρων» για την ανακούφιση των πληγέντων και την ανάταξη των περιοχών τους από τη φονική πυρκαγιά στην Αν. Αττική, πραγματοποίησαν το απόγευμα οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της Ραφήνας και του Μαραθώνα, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή και επίδοση σχετικού υπομνήματος στον πρόεδρο του Σώματος και στα κόμματα. Αντίστοιχο υπόμνημα κατατέθηκε και στην Περιφέρεια Αττικής.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την επιτροπή πυρόπληκτων κατοίκων Ραφήνας-Μαραθώνα με τη συμμετοχή πληγέντων και σημείο αφετηρίας (στις 18.00) το Στέκι Αλληλεγγύης επί της λεωφ. Μαραθώνος. Οι διαδηλωτές πύκνωσαν με την προσέλευση νέων από ακόλουθες στάσεις, αλλά και την παρουσία αλληλέγγυων πολιτών στην πλ. Συντάγματος.

Στόχος της κινητοποίησης υπήρξε η κατάθεση υπομνήματος με αιτήματα για την «αποτελεσματική αποκατάσταση των πληγέντων και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων» καθώς όσα έχουν ανακοινωθεί «δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο» για την κάλυψη των αναγκών που προκάλεσε η ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου. 



«Οι κάτοικοι των περιοχών Μαραθώνα και Ραφήνας, έχουμε χρέος να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε τις ζωές μας χωρίς να παραπλανηθούμε από ημίμετρα και υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα», τονίζει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γεωργία Λογοθέτη, μέλος της επιτροπής.

«Το Μάτι είναι μια νεκρή πόλη, καθημερινά αντικρίζουμε και μετράμε τις απώλειες… Οι κατασκηνώσεις όπου στεγάζονται προσωρινά οι συνάνθρωποι μας, σύντομα θα κλείσουν. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την συνέχιση κάποιας κανονικότητας και οπωσδήποτε ένα ολιστικό σχέδιο για την ανάταξη της περιοχής» υπογραμμίζει η κ. Λογοθέτη.



Στο πλαίσιο αυτό, «καλέσαμε τα ΔΣ των συλλόγων, των σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων των δήμων μας, να συνυπογράψουν το κείμενο των αιτημάτων της επιτροπής και να καταθέσουμε εγγράφως τις διεκδικήσεις σε μια μαζική παράσταση στη Βουλή και την Περιφέρεια».  Στην Περιφέρεια Αττικής, μέλη της Επιτροπής συνοδευόμενα από τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Μανουσογιαννάκη, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, οι αντιπεριφερειάρχες Αν. Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, Χρήστος Καπάταης, Εύη Αποστολάκη και Παναγιώτης Αθανασιάδης.

Σε ό,τι αφορά το υπόμνημα, η Επιτροπή θέτει σειρά αιτημάτων οικονομικού χαρακτήρα, καθώς και άμεσα μέτρα νομικής και γραφειοκρατικής διευκόλυνσης για την ανοικοδόμηση των κατοικιών και την άμεση αποκατάσταση των υποδομών. Επίσης, ζητείται η παρέμβαση του κράτους για την κάλυψη των ελλείψεων, την στήριξη των επαγγελματιών, των μαθητών κ.λ.π..



Ειδικότερα το πλαίσιο των αιτημάτων αφορά στα παρακάτω ζητήματα:

- Άμεση αποζημίωση κατοίκων και επαγγελματιών στο 100% της ζημιάς και άδεια ανοικοδόμησης χωρίς νομικά εμπόδια.

- Μέτρα ασφαλούς στέγασης και υγιεινής για όσους δεν δύνανται να διαμείνουν στις οικίες τους και επιδότηση ενοικίου για όσους το χρειάζονται.

- Άμεση αποκατάσταση των υποδομών και σύνδεση χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών, με τα δίκτυα ηλεκτρισμού ύδρευσης και τηλεφωνίας.

- Άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων στην δασοπροστασία-πυρόσβεση, προστασία του πευκοδάσους Σχοινιά και καθαρισμός των πληγεισών περιοχών από κλαδιά και άλλη καύσιμη ύλη, με ευθύνη του κράτους. 

- Μελέτες και μετρήσεις για αντιπλημμυρικά έργα και πιθανή μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα. 

- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στήριξη των Κέντρων Υγείας Ραφήνας και Ν. Μάκρης με μόνιμο προσωπικό.

- Κατασκευή σύγχρονων οικισμών με ευθύνη του κράτους που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. 

- Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη και στήριξη των εργαζομένων και επαγγελματιών που έχασαν τις δουλειές τους.

- Πάγωμα χρεών σε εφορία, ΕΝΦΙΑ, ΟΤΑ, τράπεζες κ.α.. 

- Στήριξη των μαθητών Γ' Λυκείου για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. 

- Κάρτα πυρόπληκτων για δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και απαλλαγή από διόδια για ένα έτος. 

- Ακατάσχετο λογαριασμό, που, εκτός της κρατικής βοήθειας θα περιλαμβάνει και δωρεές φίλων μέχρι της αξίας του σπιτιού.


ΠΗΓΗ ΑΠΕ
φωτό intime

Thetoc.gr


Νότια Καρολίνα: Πήγε βόλτα το σκυλί της και την σκότωσε ένας αλιγάτορας

Αλιγάτορας (Φωτογραφία: Unsplash)


Επίθεση από αλιγάτορα δέχθηκε 45χρονη που είχε βγάλει τον σκύλο της βόλτα στη Νότια Καρολίνα.

Ο αλιγάτορας 2,44 μέτρων την παρέσυρε κάτω από το νερό και η γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αλιγάτορα στην πολιτεία εδώ και δεκαετίες, όπως μεταδίδει το ABC news, ενώ άλλα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πιθανόν η γυναίκα προσπάθησε να σώσει τον σκύλο της από τα δόντια του μεγάλου ερπετού.

Αυτόπτης μάρτυρας τηλεφώνησε στην αστυνομία για να καταγείλει ότι ένας αλιγάτορας επιτέθηκε σε μια γυναίκα στις όχθες μιας λιμνοθάλασσας στο νησί Χίλτον Χεντ, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, σημειώνεται σε ένα δελτίο τύπου του γραφείου του σερίφη της κομητείας Μπόφορτ.

Αστυνομικοί ανέσυραν το πτώμα της άτυχης γυναίκας, της Κασάντρας Κλάιν από το Χίλτον Χεντ. Ο αλιγάτορας αιχμαλωτίστηκε και θανατώθηκε, δήλωσε ο Ρόμπερτ ΜακΚάλουγκ, αξιωματούχος της Αρχής Φυσικών Πόρων της Νότιας Καρολίνας.

Το σκυλί του θύματος δεν έπαθε το παραμικρό, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 iefimerida.gr 


Τα σκίτσα του ΑΡΚΑ για την "έξοδο" από τα μνημόνια



Με δύο σκίτσα ο Αρκάς σχολιάζει την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και την στημένη χαρά που κάνει η κυβέρνηση για να περάσει την προπαγάνδας της.





Γερμανικά ΜΜΕ: Κανένας λόγος για πανηγυρισμούς, ο Τσίπρας έχει υπογράψει νέες δεσμεύσεις λιτότητας



Οι γερμανοί σχολιαστές συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι παρά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, οι Έλληνες δεν έχουν σήμερα λόγο να πανηγυρίζουν.

Η έξοδος της Ελλάδας από τα δανειακά προγράμματα παραμένει κεντρικό θέμα σχολιασμού στον γερμανικό Τύπο. Οι σχολιαστές σκιαγραφούν την κατάσταση στη χώρα μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, συγκλίνοντας στην εκτίμηση ότι δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς, δεδομένων των μεγάλων δυσκολιών με τις οποίες εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα.

«Μετά από οκτώ και πλέον χρόνια στη μονάδα εντατικής θεραπείας θα έπρεπε ο ασθενής να είναι πιο υγιής από πριν. Στην περίπτωση της Ελλάδας συνέβη το αντίθετο. Η χώρα είναι εξασθενημένη, οι άνθρωποι αποθαρρυμένοι», σχολιάζει σε ανταπόκρισή της η ηλεκτρονική έκδοση της Handelsblatt κι επισημαίνει: «Η ανεργία είναι διπλάσια συγκριτικά με το ξεκίνημα των προγραμμάτων, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Μισθοί και συντάξεις έπεσαν από το 2010 κατά μέσο όρο 30%. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Eurostat, ένας στους τρεις κατοίκους της χώρας απειλείται από τη φτώχεια. (…) Ακόμη κι αν η επαπειλούμενη χρεοκοπία έχει αποτραπεί (…) είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για επιτυχία. Ως εκ τούτου, για την πλειοψηφία των Ελλήνων αυτή η Δευτέρα είναι μια εντελώς συνηθισμένη μέρα. Γι' αυτούς δεν αλλάζει σε πρώτη φάση απολύτως τίποτα».

Ο ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας του Ντύσελντορφ υπογραμμίζει ότι επίκεινται νέες υποχρεώσεις για την Ελλάδα. «Στον προεκλογικό αγώνα τέσσερα χρόνια πριν ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας υποσχέθηκε να αποτινάξει τα δεσμά της λιτότητας. Αυτό δεν μπορεί να το τηρήσει ούτε σήμερα, στο τέλος του προγράμματος. Αντιθέτως: Ο Τσίπρας έχει υπογράψει νέες δεσμεύσεις λιτότητας», παρατηρεί ο αρθρογράφος, επικαλούμενος τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που καλείται να πετύχει η Ελλάδα τις προσεχείς δεκαετίες.

«Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ζουν με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα χωρίς προοπτική βελτίωσης», γράφει η Frankfurter Rundschau. Η εφημερίδα της Φραγκφούρτης σχολιάζει ότι «θεωρητικά η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την κρίση. Από το 2017 η οικονομία επιτέλους αναπτύσσεται και πάλι, έστω και ασθενώς. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 19,5%. Όμως αυτό δεν σημαίνει πολλά, δεδομένου ότι ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι έχουν θέσεις πλήρους απασχόλησης. Από τα 1,7 εκατομμύρια απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα ένας στους τρεις εργάζεται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. (…) Αυτοί οι μερικώς απασχολούμενοι δεν έχουν σχεδόν καμία πιθανότητα να κατοχυρώσουν αξιόλογα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Στην Ελλάδα χτυπά μια κοινωνική ωρολογιακή βόμβα. 'Φοβάμαι ότι έρχεται έκρηξη της φτώχειας', λέει ο ομότιμος καθηγητής Οικονομίας Σάββας Ρομπόλης».

Τα προβλήματα που διατηρούνται και… οι «αισιόδοξοι»

«Η κρίση τελείωσε, τα προβλήματα παραμένουν», επισημαίνει σε ανταπόκρισή της από τη Θεσσαλονίκη η ιστοσελίδα του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF. «Η κυβέρνηση στην Αθήνα γιορτάζει το τέλος του δανειακού προγράμματος. Για τους έλληνες πολίτες όμως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Τα παλιά προβλήματα προκαλούν παράλυση στη χώρα», επισημαίνει ο γερμανός ανταποκριτής. Το ρεπορτάζ του ZDF καταγράφει την απαισιοδοξία τοπικών επιχειρηματιών, που στηλιτεύουν μεταξύ άλλων τη γραφειοκρατία και την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα. «Η ασθενής οικονομική ανάπτυξη γίνεται αντιληπτή από ελάχιστους», επισημαίνει ο αρθρογράφος, σημειώνοντας ότι «οι επιπτώσεις της κρίσης εξακολουθούν να κυριαρχούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη. Μέτρα λιτότητας αντί δημοκρατίας και ενός λειτουργικού κράτους. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του δανειακού προγράμματος οι αξίες της Ευρώπης φαίνεται να βρίσκονται πιο μακριά από ποτέ».

Αισιόδοξη, αντίθετα, η προσέγγιση του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD: «Κάτι κινείται», σχολιάζει ο ανταποκριτής του σταθμού στην Αθήνα. Ναι μεν αναγνωρίζει ότι «η 20ή Αυγούστου δεν μπορεί να γίνει ημέρα μεγάλων εορτασμών», δεδομένου ότι ακόμη και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα «σκληροί και λιτοί καιροί» περιμένουν την πλειοψηφία των Ελλήνων. Ωστόσο, ο ανταποκριτής παραπέμπει στους «αισιόδοξους», οι οποίοι «δικαίως λένε ότι έχουν γίνει πολλά στη χώρα. Πληρώνονται πολύ περισσότεροι φόροι και αυτοί συλλέγονται με αυστηρότερους ελέγχους. Υπάρχει ελαφρά οικονομική ανάπτυξη. Και ο πληθυσμός έχει αποδείξει επί χρόνια ότι, παρά τις σκληρές περικοπές και τις διαρκείς αυξήσεις φόρων, είναι πρόθυμος να σφίξει τα δόντια. (…) Ακόμη και επενδυτές πήγαν στη χώρα. Και δεν διαμαρτύρονται όλοι για βασανιστική γραφειοκρατία και δυσχέρειες. Αντιθέτως, χαίρονται που το επιχειρηματικό τους ρίσκο επιβραβεύεται».

Η Μέρκελ πρέπει να εισακούσει τους Νοτιοευρωπαίους

Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι «το προς το παρόν τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο η Ελλάδα παραμένει ένα έξωθεν ελεγχόμενο κράτος. (…) Δεν θα υπάρξουν μεν νέοι μεταρρυθμιστικοί όροι, αλλά η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την επιτήρηση των δανειστών –σε τελευταία ανάλυση θέλουν να ξέρουν τι θα γίνει με τα χρήματά τους». Η εφημερίδα του Μονάχου θεωρεί ότι πίσω από την ελληνική κρίση χρέους κρύβεται «ένας μεγαλύτερος κίνδυνος: Το νόμισμα που επρόκειτο να συνδέσει στενότερα τα κράτη της Ευρώπης, εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους σε παράγοντα διχασμού της ηπείρου. Μεγάλα τμήματα της νότιας Ευρώπης ακόμη δεν έχουν συνέλθει από τις αναταράξεις του ευρώ τη δεκαετία του 2000. Μια γενιά νέων, άνεργων Ευρωπαίων φοβάται ότι θα μείνει ξεκρέμαστη. Επειδή η ΕΕ δεν μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή της για ευημερία, πολλοί ψάχνουν φταίχτες και καθιστούν υπεύθυνη τη γερμανική πολιτική λιτότητας για την κατάστασή τους. (…) Στη Γερμανία από την άλλη έχει διαδοθεί ένα επικίνδυνο αφήγημα: Οι άλλοι θέλουν μόνο τα λεφτά μας. Υπάρχει το άσχημο αίσθημα ότι πάντα οι 'φιλόπονοι Γερμανοί' χρηματοδοτούν τα χρέη των 'τεμπέληδων Νοτιοευρωπαίων'».

Ο γερμανός σχολιαστής επισημαίνει ότι οι πολιτικοί γνωρίζουν τις ανησυχίες των πολιτών, ωστόσο δεν φροντίζουν να τις κατευνάσουν. Όπως τονίζει, «η γερμανίδα καγκελάριος θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες και τις ανάγκες των Νοτιοευρωπαίων εάν δεν θέλει να ασχολείται μονίμως με τη Λεπέν, τον Σαλβίνι και άλλους αντιευρωπαίους. Για να το πούμε ξεκάθαρα: Η Γερμανία πρέπει να είναι πρόθυμη να δώσει περισσότερα. Αυτή η αντίληψη δεν είναι μόνο μια αναγκαιότητα που απορρέει από το πολιτικό βάρος (σ.σ. της Γερμανίας), αλλά έχει νόημα και από οικονομική σκοπιά. Η Γερμανία έχει επωφεληθεί από το ευρώ όσο καμία άλλη χώρα. Είναι λοιπόν προς το συμφέρον της να ενισχύσει τη νομισματική ένωση και να τη προφυλάξει από την επόμενη κρίση».

«Η τρόικα δεν χαλαρώνει την πίεση», γράφει σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η αριστερή Tageszeitung (TAZ). Παρά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, «οι διάδοχοι της τρόικας ήδη προελαύνουν. Στις 10 Σεπτεμβρίου ήδη η ΕΕ θα στείλει την πρώτη αποστολή ελεγκτών (σ.σ. στην Αθήνα). Αυτοί δεν πρόκειται να εξετάσουν μόνο την υλοποίηση των δραστικών όρων λιτότητας, αλλά και τις εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις που καλείται να διευθετήσει η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. (…) Πρώτα από όλα εκκρεμεί η σχεδιαζόμενη για το 2019 συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Αυτή φέρνει νέες σκληρές περικοπές», γράφει η TAZ. Ο αρθρογράφος επισημαίνει τη δέσμευση της Αθήνα για μακροχρόνια υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και υπογραμμίζει: «Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος η Ελλάδα αναγκάζεται να φορέσει νέο κορσέ».

Πηγή: Deutsche Welle
protothema.gr


Αποκλειστικό video της Καθημερινής με το πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Πεντέλη 23 Ιουλίου




Την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, στις 4.41 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε σπίτι στο Νταού Πεντέλης. Το βίντεο διαθέτει και φέρνει στο φως κατ’ αποκλειστικότητα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη και μοντάζ της Μυρτώ Λεκατσά.

Στα στιγμιότυπα που παρατίθενται φαίνεται καθαρά πώς ξέσπασε και επεκτάθηκε η φωτιά που έκαψε χιλιάδες σπίτια σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα, και άφησε πίσω της 96 νεκρούς.




Επίθεση αντιεξουσιαστών στην Ιταλική πρεσβεία



Έχουν καλούς δασκάλους βλέπε Ρουβίκωνες και την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ειδικά του Αλέξη Τσίπρα, οπότε γιατί να μην υπάρξουν μιμητές!

Επίθεση αντιεξουσιαστών έγινε  εχθές το βράδυ της Δευτέρας στις 8.20, στην πρεσβεία της Ιταλίας, που βρίσκεται επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Σέκερη.

Μάλλον δεν ήταν καλά διαβασμένοι και δεν είχαν πάρει σωστά μαθήματα απο τους δασκάλους τους αφού έγιναν αντιληπτοί από τροχονόμους αλλά και αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν κοντά στο σημείο με αποτέλεσμα να αποσύρουν άμεσα το πανό και να τραπούν σε φυγή.

Οι αντιεξουσιαστές έφτασαν με μηχανές τις οποίες είχαν σταθμεύσει σε παρακείμενη οδό και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε εάν έγινα προσαγωγές, και εάν κρατήθηκαν στοιχεία και φωτογραφίες από τις μηχανές για να αναγωνριστούν ιδιοκτήτες και δράστες.





Μέρκελ : Εντατική η μεταμνημονιακή εποπτεία, έλεγχος τέσσερις φορές τον χρόνο



«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβλέπει την Ελλάδα εντατικά τέσσερις φορές ετησίως την πρώτη περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος. Θα ελέγχει επιπλέον τις ελληνικές εγγυήσεις για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας» σπεύδει να τονίσει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε ανακοίνωσή της για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

«Μέχρι το 2022 η Ελλάδα θέλει να επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ και κατόπιν να τηρεί τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες» συνεχίζει η ανακοίνωση της Καγκελαρίας.

Στην ίδια ανακοίνωση η Γερμανίδα πολιτικός επισημαίνει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο ως «ένα καλό παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς το ίδιο το συμφέρον μας».

«Από το 2017 η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 10%» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της καγκελαρίας, στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι τα προηγούμενα χρόνια ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματά τους η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.

«Όλες οι χώρες του ευρώ στήριξαν την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο της. Σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ έδειξαν κατ’ επανάληψη μεγάλη αλληλεγγύη. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΜΣ σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία μελλοντικά θα χρηματοδοτείται και πάλι με τις δικές της δυνάμεις» καταλήγει η ανακοίνωση της καγκελαρίας.

Την εβδομάδα 10-16 Σεπτεμβρίου η πρώτη αποστολή

Την εβδομάδα της 10ης Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες με αφορμή την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος στήριξης.

Ο Γάλλος επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η ενισχυμένη εποπτεία θα είναι σε κάθε περίπτωση «πολύ ελαφρότερη» από ένα πρόγραμμα και δεσμεύτηκε πως η Επιτροπή θα φροντίσει να εφαρμοστεί με «ομαλό» τρόπο με τέσσερις αποστολές το χρόνο -δυο εκ των οποίων θα συμπίπτουν με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο- και σεβόμενη την «ακεραιότητα και την κυριαρχία» της Ελλάδας.

«Δεν θα υπάρχει πια η τρόικα, δεν θα υπάρχει τίποτα παρόμοιο, ποιοτικά η διαφορά θα είναι μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι δε θα επιβληθεί κανένα νέο μέτρο και η Ελλάδα θα είναι «ελεύθερη να ορίζει τη δική της οικονομική πολιτική».

Τον Οκτώβριο κληρώνει για τις συντάξεις;

Ερωτηθείς σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου για τις περικοπές των συντάξεων, ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται και πως σε κάθε περίπτωση, το δημοσιονομικό περιθώριο ή μη της Ελλάδας θα εξεταστεί πλέον στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου με την αξιολόγηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

«Η Ελλάδα είναι μια «κανονική» χώρα και στις 16 Οκτωβρίου θα εξετάσουμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για να δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια» είπε.

Επιπλέον, ο Γάλλος επίτροπος εξέφρασε την άποψη ότι σήμερα είναι μια «πολύ σημαντική ή και ιστορική» μέρα πρώτα για τον ελληνικό λαό αλλά και για την Ευρώπη. «Μετά από δύσκολα και επίπονα χρόνια, τώρα γυρνάμε σελίδα», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι «έχουμε πίσω μας τα πιο δύσκολα» και ότι σήμερα σηματοδοτείται το «τέλος της κρίσης και της περιόδου των προγραμμάτων».

Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι το τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει και το τέλος του δρόμου και ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν για να διασφαλιστεί η μονιμότητα της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.

«Εάν σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις θα γυρίσουμε πίσω»

Ο Γάλλος επίτροπος έκανε λόγο όμως και για την αρχή «ενός νέου κεφαλαίου» για τη χώρα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό σημαίνει «μια καινούργια αρχή» για την Ελλάδα, για τους πολίτες της, τις επιχειρήσεις και τις σχέσεις της με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους πολιτικούς ιθύνοντες και καθήκον της Επιτροπής και των Ευρωπαίων είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα, ενώ επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις γιατί «εάν σταματήσουν, θα γυρίσουμε πίσω».

«Το τέλος του προγράμματος δε σημαίνει το τέλος των μεταρρυθμίσεων. Αν σταματήσουμε αύριο θα γυρίσουμε πίσω και θα πάνε χαμένα 8 χρόνια προσπαθειών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Π. Μοσκοβισί αναφέρθηκε επίσης στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής διοίκησης και της οικονομίας που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, «περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα».

Υπογράμμισε ότι όλα αυτά που έγιναν έφεραν αποτελέσματα, όπως η μετατροπή του ελλείμματος 15% το 2009 σε πλεόνασμα το 2017, η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, η βελτίωση του περιβάλλοντος των επιχειρήσεων και της ανταγωνιστικότητας, η εξυγίανση του συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος περίθαλψης και κοινωνικών παροχών, μέσα από τη δημιουργία ενός «μόνιμου και οικουμενικού αλληλέγγυου κοινωνικού εισοδήματος».

«Πάντα κατακρίνουμε τη λιτότητα, όμως δεν προκάλεσε η λιτότητα την κρίση αλλά το αντίθετο», σημείωσε ο Π. Μοσκοβισί, αναγνωρίζοντας ότι για πολλούς στην Ελλάδα το τέλος της κρίσης δεν έχει φανεί.

«Ωστόσο, σήμερα οι οικονομικές δείκτες είναι στη σωστή κατεύθυνση», είπε ενώ προσέθεσε πως μέσα από τα προγράμματα έχουν μπει οι «βάσεις για μια βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη, για υγιή οικονομικά και για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

«Η ανάκαμψη δεν είναι ένα γεγονός. Είναι μια διαδικασία», δήλωσε ο επίτροπος, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για τα «δισεκατομμύρια που δανείστηκε η Ελλάδα» αλλά και για τα «εκατομμύρια των Ελλήνων που έζησαν τη δική τους προσωπική κρίση».

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις ήταν αναγκαίες και ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα εάν η Ελλάδα είχε αφεθεί να χρεοκοπήσει και να βγει από την ευρωζώνη.


Πηγή : in.gr


«Βούτηξαν” μοτοσυκλέτα, αλλά τους «τσάκωσε” Υπαστυνόμος μετά από καταδίωξη στο Μπραχάμι (Αγ. Δημήτριος) video / foto




Άρπαξαν το 100 «παπί”, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον… Υπαστυνόμο. Το περιστατικό, που παρουσιάζει το bloko.gr έγινε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Ο Υπαστυνόμος, που ύστερα από χρόνια στις Ομάδες ΖΗΤΑ και ΔΙ.ΑΣ υπηρετεί στην Τροχαία, πήγαινε σε ένα σήμα, το οποίο είχε λάβει από το κέντρο του.

Στη διαδρομή είδε δύο ανήλικους με τη μοτοσικλέτα χαμηλού κυβισμού, αλλά με το έμπειρο μάτι του είδε ότι δεν είχαν κλειδιά.

Τους έκανε σήμα να σταματήσουν, αλλά εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα, μπήκαν στο εμπορικό κέντρο και στην οδό Ναυαρίνου, όπως βλέπετε και στο βίντεο, πέταξαν το μηχανάκι στο έδαφος και έτρεξαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο Υπαστυνόμος ακολούθησε τον συνεπιβάτη και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.


Όπως αποδείχθηκε οι δύο τους έχουν… ειδικότητα στην κλοπή μοτοσικλετών χαμηλού κυβισμού και ήδη έχει ξεκινήσει η έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσες έχουν διαπράξει.

Δείτε τις φωτογραφίες από το κλεμμένο μηχανάκι:








Πηγή : bloko.gr


Άγιος Δημήτριος: Η αστυνομία έπιασε στα "πράσα" 27χρονο ληστή!



Επ' αυτοφώρω συνελήφθη, στον 'Αγιο Δημήτριο, από αστυνομικούς της 'Αμεσης Δράσης, 27χρονος κατηγορούμενος για ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης που επέβαινε σε κλεμμένη μοτοσυκλέτα, πλησίασε υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου, καθώς και με χρήση σωματικής βίας, απέσπασε χρηματικό ποσό. Διερχόμενοι πολίτες τον ακινητοποίησαν και κάλεσαν την Αμεση Δράση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, από τον περασμένο Μάρτιο, εντόπιζε πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και ταχυδρομικά καταστήματα και στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία. Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε κλεμμένες μοτοσυκλέτες.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και ένα κράνος, ενώ ακόμη κατασχέθηκε και μία μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και τρεις σε ταχυδρομικά καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής ('Αγιος Δημήτριος, 'Αλιμος, Παλαιό Φάληρο και Ηλιούπολη). Επίσης, εξιχνιάστηκαν και τρείς κλοπές μοτοσυκλετών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.


Πηγή : thecaller.gr