Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Κάτοικοι ξυλοκοπούν άγρια άνδρες των ΜΑΤ μέσα στα δωμάτια του ξενοδοχείου την ώρα που κοιμούνται



Στο βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Αλήθεια Χίου» φαίνονται κάτοικοι να εισβάλλουν στο δωμάτιο ξενοδοχείου και να ξυλοκοπούν άνδρα των ΜΑΤ, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας εκείνη την στιγμή και κοιμόταν.

Στη συνέχεια η ίδια ομάδα επιτίθεται και σε δεύτερο άνδρα των ΜΑΤ ενώ πετάνε είδη ρουχισμού από τα δωμάτια προκαλώντας φθορές στο ξενοδοχείο σαν να πρόκειται για συμμορία.

Από τις συμπλοκές στην περιοχή του Καρφά τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές.









Αστυνομικός πυροβόλησε όχημα πολίτη ύστερα από τροχαίο



Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τίθεται σε διαθεσιμότητα Αστυφύλακας, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, γιατί σήμερα το μεσημέρι, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, βγήκε από το αυτοκίνητό του και πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο στο πορτ μπαγκάζ άλλου αυτοκινήτου, με το οποίο είχε προηγηθεί τροχαίο περιστατικό στην περιοχή Χολαργού.

Την υπόθεση ανέλαβε και χειρίζεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης




Ως ένα ζωντανό κύτταρο του Έβρου που παράγει πολιτισμό ερμηνεύοντας το παρελθόν προβάλλοντας ταυτόχρονα μια προοπτική δημιουργικής αξιοποίησης της παράδοσης χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης κατά την επίσκεψή του στους χώρους του.

Τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου η πρόεδρος και διευθύντριά του κ. Αγγελική Γιαννακίδου.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το πλούσιο περιεχόμενο δράσεων που πραγματοποιούνται μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικά προγράμματα αφιερωμένα σε χιλιάδες μαθητές που λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο.

Στην ξενάγηση παραβρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χρήστος Μέτιος και τοπικοί φορείς.


Ντόρα Μπακογιάννη: Χυδαιότητα οι φήμες για τον Τέρη Χρυσό, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο



Η Ελεονώρα Μελέτη ρώτησε τη βουλευτή της ΝΔ για τη φήμη που «είχε ξεκινήσει ο Τζίμης Πανούσης, λέγοντας ότι ο αδελφός σας είναι καρπός του έρωτά σας από ένα σύντομο ειδύλλιο με τον Τέρη Χρυσό. Το κατατάσσετε σε αστειότητα ή σε κακία;». 

«Το κατατάσσω σε χυδαιότητα. Είναι απολύτως χυδαίο και το κακό της υπόθεσης είναι ότι εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, τον Τέρη Χρυσό, καλά... τι πάω να αποδείξω», απάντησε η κ. Μπακογιάννη. «Αλλά λέω, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Αλλά αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο είναι γελοίο. Τι να σας πω... Κάποια στιγμή δεν είχα δώσει καμία σημασία και άρχισαν να μου λένε ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο», συμπλήρωσε.   «Από την αρχή δεν δώσαμε ποτέ σημασία στο θέμα αλλά το θεωρώ γελοίο, δηλαδή... ξεφτίλα», κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη. 




Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα



Ανακοινώθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. 

Πρόκειται για μία γυναίκα 38 ετών, που επέστρεψε πρόσφατα από τη Βόρεια Ιταλία και βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα εμφανίζει ήπια συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία της. Νοσηλεύεται σε απομονωμένο θάλαμο, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για να διαπιστωθεί με ποια άτομα έχει επικοινωνήσει μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα.


Που τους βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αλέξανδρος Νικολαΐδης Τον κορονοϊό θα τον φέρουν αυτοί που έχουν λεφτά για αεροπορικό εισιτήριο



Θα γελάγαμε αλλά κλαίμε με την κατάντια όσων έχει μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ και προκαλούν την κοινωνία με τα όσα ανεύθυνα και ηλίθια ξεστομίζουν.

Με μοναδικό σκοπό να προκαλέσει και χωρίς να σκεφτεί τα όσα ανεύθυνα ξεστομίζει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια ανάρτηση που μόνο κατάπτυστη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Προσπαθώντας να κριτικάρει τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου πως οι κλειστές δομές είναι και αυτή μία λύση να ελεχθούν φαινόμενα που απειλούν τη Δημόσια Υγεία όπως ο κορωνοϊός, Αλέξανδρος Νικολαΐδης σχολίασε στο Twitter: "Ένα κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στους πρόσφυγες, θα έλυνε πολλά προβλήματα για την κυβέρνηση. Δυστυχώς για αυτούς όμως (και για όλους μας εάν τελικά έρθει), τον ιό θα τον φέρουν στην Ελλάδα αυτοί που έχουν λεφτά για αεροπορικό εισιτήριο, όχι όσοι στοιβάζονται σε σκηνές".

Φυσικά και το ανεκδιήγητο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την νοητική δυνατότητα όπως φαίνεται, να καταλάβει ότι επειδή έρχονται ανεξέλεγκτα από την Τουρκία μέσα σε βάρκες, μπορεί να υπάρχει και κάποιος πρόσφυγας και μετανάστης που να έχει τον ιό και να τον φέρει στην Ελλάδα, αφού όπως όλοι οι νοήμονες γνωρίζουν ότι δεν περνάνε από εξετάσεις στην Τουρκία πριν έρθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Οικογένεια δεν έχει ο κύριος να τον μαζέψει;;;;;; Ειδικά απο τον ΣΥΡΙΖΑ;;;




Σάμπυ Μιωνή: Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά



Βαριές καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και κατά εκδοτών και δημοσιογράφων για εγκληματική οργάνωση και για δημιουργία του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους, έκανε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.

Ο κ. Μιωνής έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό από την πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά, ενώ κατέθεσε και μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση.
Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, του κ. Φιλιππάκη, του κ. Τάρκα και της κυρίας Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ. Παπαγγελόπουλο και μέλη την κυρία Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα», είπε ο Σ. Μιωνής.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μιωνής, τα συγκεκριμένα πρόσωπα τον στοχοποίησαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό για να κλείσει τις υποθέσεις.

«Ο προσδιορισμός του ποσού του εκβιασμού έγινε τον Νοέμβριο του 2016 σε 350.000 ευρώ (σ.σ.: τα 350.000 ευρώ αφορούσαν τα δικαστικά έξοδα του κ. Γιάννη Φιλιππάκη στην αντιδικία με τον κ. Μιωνή). Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Φιλιππάκη και τον Τάρκα προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Ζήτησαν 350.000 ευρώ και να παραιτηθώ από τις αγωγές μου. Όπως είπα στον κ. Παπαγγελόπουλο, "η οικογένειά μου έχει δώσει απάντηση στους φασίστες στο παρελθόν". Προφανώς και δεν θα υπέκυπτα στον εκβιασμό. Στο μεταξύ δικαιώθηκα στην αγωγή μου. Καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 375.000 ευρώ. Αυτοί που με εκβίαζαν έπρεπε και να με πληρώσουν. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω και θα τα δώσω σε φιλανθρωπίες», ανέφερε επίσης ο επιχειρηματίας, σύμφωνα πάντα με πηγές της προανακριτικής.

Και συνέχισε: «Ολοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο-ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατίας. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις. Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ηταν απίστευτα τα ψέματά τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι υπό αυτή τη σημαία έγινε υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Αγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου, δικαιώθηκε, όπως και ο Παπασταύρου».


Μάλιστα, ο κ. Μιωνής μίλησε για κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα από την εφημερίδα «Δημοκρατία» προκειμένου να παρουσιαστεί ως φοροφυγάς και λαμόγιο: «Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω ότι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές Αρχές, μετά οι Αμερικανοί άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της "Δημοκρατίας" ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν», είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο ίδιος κατέθεσε μάλιστα έγγραφο το οποίο παρουσίασε ως εξής: «Οι κκ. Φιλιππακης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν ότι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο. Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος. Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».

Στην αίθουσα υπήρξε ένταση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και Σπύρο Λάππα, οι οποίοι διέκοπταν τον μάρτυρα διαμαρτυρόμενοι γιατί συμβουλευόταν σημειώσεις του.

«Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μη θέλετε να καταθέσει», είπε ο κ. Μπούγας. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανείς αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε: «Τους καταγγέλλουμε πως έχουν φοβηθεί και ξεφεύγουν».

Ο κ. Μιωνής έκανε λόγο και για έναν συμβιβασμό τον οποίο όμως στη συνέχεια αρνήθηκαν να τηρήσουν Φιλιππάκης και Τάρκας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκει και την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη: «Μετά την καταδίκη της κυρίας Παπαδάκου κάναμε έναν συμβιβασμό να μη συνεχίσω εναντίον τους και εκείνοι θα σταματήσουν τα ψευδή δημοσιεύματα. Μάταια όμως. Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Τάρκας και ο Φιλιππάκης έστειλαν ανώνυμη ογκώδη καταγγελία -όπως ακριβώς οι δωσίλογοι στην Κατοχή- στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Τον Ιούνιο του 2015 η κυρία Τουλουπάκη εξέδωσε παράνομο ντροπιαστικό ένταλμα σύλληψης γιατί δήθεν θα διέφευγε από τη χώρα ο Αγγελος Μεταξάς, ενώ ο Μεταξάς έμενε στην Ελβετία. Γιατί δήθεν είχε πληροφορίες από επίορκους υπαλλήλους».

Ο κ. Μιωνής περιέγραψε τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016 με τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο: «Φτάνουμε τώρα στις 10 Μαρτίου, οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές ότι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτες. Ο Νίκος Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά, και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε "και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει". Εννοώντας τον Φιλιππάκη. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω ότι ο Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».


Την ίδια ώρα, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για θησαυρό που τελικά είναι άνθρακες και προσθέτουν «τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρει ο μάρτυρας είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία». Ενώ πηγές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή ανέφεραν ότι ο κ. Μιωνής είπε ότι 100% δεν υπάρχει καμία ανάμειξη του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά στην όλη υπόθεση.

Πηγές ΝΔ: Βόμβα μεγατόνων οι καταγγελίες για Παπαγγελόπουλο-Παππά
«Ο Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε το παραδικαστικό κύκλωμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον τρόπο με τον οποίο εκβιάστηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου», ανέφεραν για το θέμα πηγές από τη ΝΔ.

Τα βασικά σημεία της κατάθεσης
Ο Σάμπυ Μιωνής δήλωσε ότι κατέθεσε σήμερα μήνυση εναντίον των Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου για δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας).


• Σύμφωνα με τον Σάμπυ Μιωνή, οι καταγγελλόμενοι ως συμμορία είχαν στοχοποιήσει τον ίδιο, τον συνέταιρό του Άγγελο Μεταξά και τον δικηγόρο τους Σταύρο Παπασταύρου, τους οποίους παρουσίαζαν -μαζί με την εταιρεία CMA- ως εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα, το οποίο μάλιστα κατέληγε σε πολιτικά πρόσωπα.

• Η CMA είχε πουληθεί το 2006 από τον κ. Μιωνή και τον κ. Μεταξά στον ελβετικό τραπεζικό όμιλο EFG International, συμφερόντων Λάτση, και είχε στο Advisory Board της τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ehud Barak. Αυτή την εταιρεία την παρουσίασαν ως εγκληματική οργάνωση.

• Ο Μιωνής κατέθεσε ότι όλα αυτά έγιναν προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό και επειδή ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν συνεργάτης του Σαμαρά. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πούλησε ο Παπαγγελόπουλος στην κυβέρνηση Τσίπρα ένα παραμύθι με δράκους, έναν πλούσιο Εβραίο και έναν Παπασταύρου, συνεργάτη του Σαμαρά.

• Μίλησε για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, στις 10/3/2016, παρουσία των Παπαγγελόπουλου και Παππά. Σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, ο Παπαγγελόπουλος, στη συνάντηση αυτή, του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του Φιλιππάκη. Ο Μιωνής κατέθεσε ότι τα χρήματα αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν στο ποσό των 350.000 ευρώ στο πλαίσιο επόμενης συνάντησης μεταξύ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μαργωμένου και των Ισραηλινών δικηγόρων του κ. Μιωνή, με αντάλλαγμα κλείσιμο ποινικών υποθέσεων που οι ίδιοι οι μηνυόμενοι είχαν κατασκευάσει.

• Ο κ. Μιωνής κατήγγειλε ότι η κυρία Τουλουπάκη κάλεσε μία μάρτυρα για την εγκληματική οργάνωση και της ζήτησε να καταδώσει τους Μιωνή, Παπασταύρου και Μεταξά ως απατεώνες, και όταν εκείνη αρνήθηκε, της άσκησε ψυχολογική πίεση.

• Επίσης, ο κ. Μιωνής κατήγγειλε σωρεία συκοφαντικών δημοσιευμάτων, εξωθεσμικών παρεμβάσεων, μεθοδεύσεων και παρατυπιών. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης για τον Άγγελο Μεταξά από την κυρία Τουλουπάκη τον Ιούνιο του 2015, που εντέλει ακυρώθηκαν. Αναφέρθηκε, επίσης, σε παράνομο φορολογικό καταλογισμό σε βάρος του Παπασταύρου, σε πρόστιμο που καταλογίσθηκε σε βάρος του, σε συνέχεια δεύτερης έκθεσης ελέγχου, που αυθαίρετα και παράτυπα αντικατέστησε την πρώτη έκθεση ελέγχου που τον αθώωνε –φορολογικό πρόστιμο, που στη συνέχεια ακυρώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια. Αναφέρθηκε σε σειρά αντιποίνων που δέχθηκε αυτός και η οικογένειά του όταν αρνήθηκε να πληρώσει χρήματα στον Παπαγγελόπουλο.

• Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δικαστική συνδρομή από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, την οποία και κατέθεσε, που αθώωνε τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Μιωνή για τις ποινικές και φορολογικές υποθέσεις τους. Αυτή η δικαστική συνδρομή, παρόλο που παρελήφθη το 2016, σκανδαλωδώς αποκρύφτηκε για τέσσερα χρόνια!

• Ο Μιωνής κατέθεσε στην επιτροπή έγγραφο βέβαιης χρονολογίας, στο οποίο οι Φιλιππάκης και Τάρκας δεσμεύονται, εν είδει δικαστών, στο κλείσιμο των ποινικών υποθέσεων που του είχαν δημιουργήσει, έναντι της αποδέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους, που ο Μιωνής είχε δεσμεύσει δυνάμει αγγλικών δικαστικών αποφάσεων.

• Κατέθεσε, επίσης, έκθεση ενός από τους κορυφαίους παγκοσμίως ακαδημαϊκούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς, του Luis Moreno Ocampo, του πρώτου γενικού εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα υπήρχε ένα δίκτυο δημόσιων λειτουργών με επικεφαλής τον κ. Παπαγγελόπουλο που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μιωνής να αποτελέσει στόχο μιας σειράς αβάσιμων ποινικών διαδικασιών.

Η μήνυση που κατέθεσε ο Μιωνής
Όπως αναφέρει το δικηγορικό γραφείο «Πέτρος Ν. Πανταζής και Συνεργάτες»:

«Κατατέθηκε, σήμερα, από τον εντολέα μας κ. Σάμπυ Μιωνή, ενώπιον του αρμοδίου κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά των 1) Δημητρίου Παπαγγελοπούλου, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης 2) Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας “Δημοκρατία” 3) Αλεξάνδρου Τάρκα, δημοσιογράφου και 4) Γιάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου για τα εγκλήματα: α) της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας») γ) της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.-

Η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ο δε κ. Μιωνής καταθέτει σήμερα, θεσμικά, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, που διερευνά την τυχόν τέλεση αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.-

Ο κ. Μιωνής, ο συνέταιρός του κ. Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του, κ. Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης.-

Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια.-

Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν “από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους”, ήμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρίατων υπευθύνων».



Πηγή: iefimerida.gr 


Νέα πρόκληση από την Αχτσιόγλου : Εγώ προς το παρόν επίθεση στον αστυνομικό δεν έχω δει.



Ο αστυνομικός θύμα των συντρόφων κακοποιών αντιεξουσιαστών, νοσηλεύεται με βαριά τραύματα, και σπασμένα πλευρά στο νοσοκομείο για τρίτη ημέρα, και κανένας Συριζαίος δεν έχει καταδικάσει την επίθεση σε βάρος του.

Είναι δε τόσο προκλητικοί οι Συριζαίοι που οι δηλώσεις τους εξοργίζουν τους πολίτες και αναρωτιούνται για το πόσο επικίνδυνοι είναι.

Βγήκε σήμερα στον ΣΚΑΙ η Αχτσιόγλου να μαλώσει τον αστυνομικό που τον έσυραν τα χαϊδεμένα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ΑΣΟΕΕ και τον έδερναν με αποτέλεσμα να πάει αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Η Αχτσιόγλου προκλητικά λέει : Εγώ προς το παρόν επίθεση στον αστυνομικό δεν έχω δει.




Giorgio Armani: “Οι σχεδιαστές μόδας βιάζουν τις γυναίκες”!


O Giorgio Armani δέχθηκε επικρίσεις ότι υποβαθμίζει τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών, επειδή ισχυρίστηκε ότι η βιομηχανία της μόδας «βιάζει» τις γυναίκες και το μάρκετινγκ που βασίζεται στο σεξ.

Τα σχόλια του 85χρονου Giorgio Armani προκάλεσαν ιδιαίτερη αγανάκτηση. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση της φθινοπωρινής συλλογής της σειράς Emporio Armani στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο, ο 85χρονος Ιταλός σχεδιαστής την περασμένη Παρασκευή τόνισε:

«Ήρθε η ώρα να πω τι πιστεύω. Οι γυναίκες συνεχίζουν να βιάζονται από τους σχεδιαστές, από εμάς». Πρόσθεσε: «Αν μια κυρία περπατά στο δρόμο και βλέπει μια διαφήμιση με μια γυναίκα με τα ** και τον ***της σε κοινή θέα και θέλει να είναι και εκείνη έτσι, αυτός είναι ένας τρόπος βιασμού της. Μπορείς να βιάσεις μία γυναίκα με πολλούς τρόπους, είτε ρίχνοντάς την στο υπόγειο είτε προτείνοντας την να ντύνεται με συγκεκριμένο τρόπο ».

«Σκέφτομαι κάποιες διαφημίσεις, στις οποίες οι γυναίκες εμφανίζονται με προκλητικό τρόπο, μισόγυμνες και πολλές γυναίκες αισθάνονται πιεσμένες να φαίνονται έτσι. Αυτό για μένα είναι βιασμός. Είναι ανάρμοστο». «Στο σόου μου, υπάρχουν μακριές φούστες, κοντές φούστες, φαρδιά και στενά παντελόνια. Έχω δώσει τη μέγιστη ελευθερία στις γυναίκες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες αν είναι σκεπτόμενες», είπε, προσθέτοντας:

«Έχω κουραστεί να ακούω τη λέξη “τάση”. Πρέπει να προσπαθήσουμε να εργαστούμε για τη γυναίκα του σήμερα, δεν θα πρέπει να υπάρχουν τάσεις». Ο Τάιλερ ΜακΚολ, συντάκτης της ιστοσελίδας fashionista.com στη Νέα Υόρκη έγραψε σε σχόλιό του Twitter ότι:

«O Armani λέει πολλές φορές ότι οι σχεδιαστές “βιάζουν” τις γυναίκες, κάνοντάς τους να φορούν ακατάλληλα για την ηλικία τους κτλ. και ότι στην πραγματικότητα μιλά για φράγμα ηλικίας / γλώσσας / πολιτισμού. «Η εκμετάλλευση των γυναικών στην απεικόνισή τους στη μόδα δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Και νομίζω ότι ο Armani προσπάθησε πάντα να είναι δείχνει σεβασμό τις γυναίκες στο έργο του, αλλά η λέξη “βιασμός” είναι πολύ φορτισμένη, σε οποιαδήποτε γλώσσα» παρατήρησε η Μάρθα Μπουθ συντάκτρια μόδας του WWD.


Σε νεότερη δήλωσή του στην εφημερίδα The Independent, ο Giorgio Armani είπε ότι «μπορεί να καταλάβει πως σήμερα για τον Τύπο» τα σχόλια του ίσως να φαίνονται σαν «βαριά δήλωση». «Εάν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω και να χρησιμοποιήσω μια άλλη λέξη για να εκφράσω ότι όλοι οι σχεδιαστές έχουν το καθήκον να σέβονται τις γυναίκες, για τις οποίες σχεδιάζουν ρούχα θα το έκανα» πρόσθεσε ο σχεδιαστής.

«Αλλά χρησιμοποίησα αυτό τον όρο, προκλητικά, για να ταράξω τα πράγματα, μετατοπίζοντας την προσοχή σε ένα θέμα που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό και που με ενδιαφέρει πολύ». Ο Armani πρόσθεσε ότι πίστευε ότι «εφευρέθηκε ένας νέος τύπος θηλυκότητας» που ισορροπεί «ανάμεσα στην αυστηρότητα και τον αισθησιασμό».


Πηγή : newsit.gr


Με το κινητό δίπλα στο κρεβάτι κοιμάται ένα στα δύο παιδιά



Περισσότερα από τα μισά παιδιά που συμμετείχαν σε μια έρευνα στη Βρετανία απάντησαν ότι κοιμούνται με το κινητό τους τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι τους, σύμφωνα με το BBC. Όπως προέκυψε από την ετήσια έρευνα για τη χρήση της τεχνολογίας από τους νέους με τίτλο Childwise, τα παιδιά αποκτούν κινητό σε μικρότερη ηλικία με τα περισσότερα να έχουν το δικό τους κινητό μέχρι τα επτά τους χρόνια.

Ο μέσος όρος που περνούν με το κινητό τα παιδιά και oi έφηβοι ηλικίας 7-16 ετών είναι τρεις ώρες και 20 λεπτά καθημερινά.

Ο ερευνητής Σάιμον Λέγκετ λέει ότι τα κινητά μπορούν να "κυριαρχήσουν στις ζωές των παιδιών".

Όταν τα παιδιά έχουν πάντα τόσο άμεση πρόσβαση στα κινητά, εξηγεί ο ίδιος, είναι δύσκολο για τους γονείς να θέτουν όρια στη χρήση που κάνουν τα παιδιά τους.

Η έρευνα, η οποία βασίστηκε σε συνεντεύξεις  με 2.200 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας 5 με 16 ετών, δείχνει τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές των νέων.

Το 57% των ερωτηθέντων παιδιών έχουν πάντα το κινητό δίπλα στο κρεβάτι τους, ενώ το 44% αισθάνονται "άβολα" αν βρεθούν κάποια στιγμή χωρίς σήμα.

Το 42% απάντησαν ότι έχουν πάντα μαζί τους το κινητό τους και ότι δεν το απενεργοποιούν ποτέ.

Παρότι τα παιδιά αποκτούν κατά μέσον όρο κινητό σε μικρότερη ηλικία, τα 11 χρόνια, δηλαδή η ηλικία που τα παιδιά ξεκινούν το Γυμνάσιο, παραμένει εκείνη κατά την οποία η κατοχή κινητού είναι "σχεδόν παγκόσμια".

Για το 70% των παιδιών και πλέον τα κινητά τους είναι συνδεδεμένα με το Ίντερνετ.

Είτε τα χρησιμοποιούν για να συνομιλούν, να βλέπουν βίντεο με ψυχαγωγικό περιεχόμενο ή να αναζητούν πληροφορίες, τα κινητά είναι η κύρια είσοδος των νέων στο Διαδίκτυο.

Χρησιμοποιούνται μάλιστα πολύ ευρύτερα, σε σχέση με το ραδιόφωνο, για να ακούσει ένα παιδί ή ένας έφηβος μουσική.

Η έρευνα δείχνει ένα μιντιακό τοπίο όπου κυριαρχούν οι ψηφιακές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες on-demand.

Το YouTube παραμένει κυρίαρχο καθώς χρησιμοποιείται από το 61% των παιδιών καθημερινά και κυρίως από το κινητό.

Για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι η δημοφιλέστερη εφαρμογή και ιστοσελίδα και χρησιμοποιείται για να βλέπουν βίντεο και κυρίως "αστεία", να ακούνε μουσική, να παρακολουθούν μάθημα για το "πώς να κάνεις κάτι" ή να παρακολουθούν κάποια εκπομπή.

Ακολουθούν το Snapchat, το Instagram και το ανερχόμενο Tik Tok, ενώ το WhatsApp συγκαταλέγεται επίσης στα δημοφιλή.

Μια ένδειξη της ταχύτατης αλλαγής του τοπίου είναι ότι το Facebook δεν συγκαταλέγεται καν στην πρώτη δεκάδα.

Σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση εκπομπών ή ταινιών, το YouTube παραμένει η δημοφιλέστερη υπηρεσία και ακολουθεί το Netflix.

Αυτή η νεότερη γενιά, όπως σχολιάζει το BBC, είναι σαφώς περισσότερο προσανατολισμένη σε διαδικτυακές μορφές καθώς μόνο ένα στα πέντε παιδιά απάντησε ότι παρακολουθεί προγράμματα ως επί το πλείστον στην τηλεόραση.

Η σειρά «τρόμου» "Stranger Things" είναι η δημοφιλέστερη σε όλα τα δίκτυα, μαζί με "Τα Φιλαράκια" και τον "Μπομπ Σφουγγαράκη".

Πηγή: BBC, ΑΠΕ -  ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Με στημένους μάρτυρες όπως η Κελέση σπίλωσε τιμές και υπολήψεις πολιτικών αντιπάλων



Αρνητική να απαντήσει σε οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση Novartis και με την απλή επανάληψη της θέσης ότι ουδέν γνωρίζει για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, η δεύτερη εκ των προστατευόμενων μαρτύρων με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» ελάχιστα φάνηκε πως είχε να συνεισφέρει κατά τη διαδικασία εξέτασής της από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Η στάση της αυτή είχε ως αποτέλεσμα η χθεσινή διαδικασία στη ΓΑΔΑ να διαρκέσει πολύ λιγότερη ώρα συγκριτικώς με την αντίστοιχη του «Μάξιμου Σαράφη», μόλις μία ημέρα πριν.

Η κατάθεση της Αικατερίνης Κελέση ρίχνει τίτλους τέλους στο πλαίσιο προστασίας της καθώς έδειξε απροθυμία συνεργασίας και παραδέχθηκε ότι η υπόθεση της Novartis για την οποία είχε καταθέσει στην εισαγγελία Διαφθοράς δεν σχετίζεται με την «σκευωρία» που ερευνά η προανακριτική της Βουλής.

Επιμένω σε όσα είπα αλλά δεν ξέρω πολιτικούς


Η «Αικ. Κελέση» αρνήθηκε να συνεργαστεί με τα μέλη της προανακριτικής υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Αρνούμαι να καταθέσω οτιδήποτε άλλο γιατί δεν αφορά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου» φέρεται να απαντά στις ερωτήσεις βουλευτών.

Πάντως σε ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου εάν γνωρίζει πολιτικούς είπε: «δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω»

Στις καταθέσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς, η «Αικατερίνη Κελέση» είχε καταγγείλει χρηματισμό επτά πολιτικών προσώπων. Ωστόσο για τους πέντε εξ αυτών, οι φάκελοι έχουν ήδη μπει στο αρχείο. Απαντώντας σχετικά φέρεται να είπε «Δεν με αφορά η αρχειοθέτηση»

Σήμερα πάντως υποστήριξε ότι εκείνες οι καταθέσεις δόθηκαν αυτοβούλως και ότι κανείς δεν την πίεσε να πει όσα είπε.

Ψυχρή για την στοχοποίηση Πικραμμένου

Στο σύνολο των ερωτήσεων του Θ.Πλεύρη η «Αικατερίνη Κελέση» απαντούσε κατά τον ίδιο τρόπο:

Αικ.Κελέση: Δεν γνωρίζω τον κ.Παπαγγελοπουλο. Δεν γνωρίζω τίποτε για την υπόθεση που ερευνάτε.

Θ.Πλεύρης: Στην υπόθεση Νοβαρτις με ποίου πρωτοβουλία κληθηκατε;

Αικ.Κελέση: Της εισαγγελίας διαφθοράς.

Θ.Πλεύρης: Σας είπαν οι Εισαγγελείς πώς σας βρήκανε και σας κάλεσαν;

Αικ.Κελέση: Όχι

Θ.Πλεύρης: Είχατε καποια γνώση για το θέμα;

Αικ.Κελέση: Ρωτήστε την Εισαγγελια

Θ.Πλεύρης: Έχετε καταθέσει στις Αμερικανικές αρχές;

Αικ.Κελέση: Όχι

Θ.Πλεύρης: Εσείς ήσασταν κοντά στον κ.Φρουζή και έχετε καταθέσει όσα έχετε καταθέσει;

Αικ.Κελέση: Όχι

Θ.Πλεύρης: Ποια ήταν γραμματέας του κ.Φρουζή;

Αικ.Κελέση: Δεν γνωρίζω

Θ.Πλεύρης: Την κα Μαραγγέλη την γνωρίζετε;

Αικ.Κελέση: Ακουστά την έχω

Β.Κεγκέρογλου: Έχετε δει ποτέ πολιτικό από κοντά;

Αικ.Κελέση: Δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω.

Β.Κεγκέρογλου: Υπάρχει έγγραφο που η κα Τουλουπάκη αποκαλύπτει την ταυτότητά σας ως προστατευόμενη μάρτυρας

Αικ.Κελέση: Δεν με αφορά

Β.Κεγκέρογλου: Πώς νιώσατε όταν είδατε τον κ.Πικραμμένο να κλαίει κατηγορούμενος μόνο από την δική σας κατάθεση;

Αικ.Κελέση: Δεν σχετίζεται αυτό με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Πάντως, η εξέταση της μάρτυρος και η τακτική της να εξευτελίσει την διαδικασία έχοντας λάβει τις σχετικές δικονομικές συμβουλές οδήγησε σε κωμικές καταστάσεις και διαλόγους.

Αικ. Κελέση: Σας λέω την αληθεια, ορκίζομαι στα παντελόνια που φοράω.

Θ. Πλεύρης: Καλα - καλα! Αν είναι έτσι σας πιστεύω και γω, στο φουστάνι που φοράω.

Αικ. Κελέση: Τι είναι αυτά που λετε; Εγώ είναι άντρας.

Θ. Πλευρης: Μην προδίδετε το φύλο σας...

Β. Κεγκερογλου: Αφού Κελέση σε λένε.

Αικ. Κελέση: Αυτό είναι το κωδικό...

Β. Κεγκερογλου: Το αρσενικό στο πρόλαβε ο Σαράφης.






Το νέο Harley-Davidson Softail Standard απελευθερώνει την απόλυτη Cruising εμπειρία


Το νέο Harley-Davidson Softail Standard απελευθερώνει την απόλυτη Harley-Davidson cruising εμπειρία. Χαρακτηρίζεται από το επιθετικό στυλ bobber, το δυναμικό χαρακτήρα του πλαισίου Harley-Davidson Softail και την ασύγκριτη ισχύ του κινητήρα Milwaukee-Eight V-Twin.

Η μοτοσικλέτα διατίθεται στο κλασικό χρώμα Vivid Black, το οποίο συνδυάζεται με λαμπερό χρώμιο και γυαλισμένα φινιρίσματα. Το Softail Standard είναι ένα μοντέλο Harley-Davidson στην πιο αγνή μορφή του.

Η αντίθεση μαύρων και γυαλισμένων εξαρτημάτων δίνουν στο Softail Standard, μια κλασική και παράλληλα μινιμαλιστική εμφάνιση. Το Softail Standard διατίθεται μόνο σε Vivid Black και είναι εφοδιασμένο με μονόσελο, το οποίο τονίζει το κοφτό πίσω φτερό και το ομαλού σχήματος ρεζερβουάρ 13 λίτρων, που αφήνει σε ελεύθερη θέα το πλαίσιο και τον κινητήρα. Ο κατάμαυρος κινητήρας Milwaukee-Eight 107 εντυπωσιάζει στο κέντρο της μοτοσικλέτας, με τα γυαλισμένα καλύμματα εκκεντροφόρων και χρονισμού. Οι ψύκτρες των κυλίνδρων δεν τονίζονται με κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο, με σκοπό την ενίσχυση της λιτής επιθετικής εμφάνισης του κινητήρα. Το στρογγυλό καπάκι του φίλτρου αέρα στηρίζεται με μια κεντρική βίδα και συμβάλλει στην ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση του κινητήρα. Με επιχρωμιωμένα προστατευτικά και τελικά, η 2 σε 2 εξάτμιση shotgun τονίζει το μακρύ, χαμηλό προφίλ του Softail Standard.

Οι κλασικοί ατσάλινοι, ακτινωτοί τροχοί (19 ιντσών μπροστά και 16 ιντσών πίσω) είναι φινιρισμένοι με χρώμιο και συναρπάζουν με το εκθαμβωτικό στιλ τους. Το μπροστινό σύστημα περιλαμβάνει πιρούνι με διάφανη επικάλυψη, γυαλισμένη τριπλή βάση τιμονιού και καβαλέτα, καθώς και επιχρωμιωμένο προβολέα και φλας, για επιπλέον αντίθεση με το χρώμα Vivid Black. Το mini-ape τιμόνι φέρνει τον αναβάτη του Softail Standard σε μια άκρως επιθετική θέση οδήγησης που συναρπάζει. Ο κομψός, μικρών διαστάσεων πίνακας οργάνων διαθέτει ψηφιακή οθόνη στο τιμόνι και συμβάλλει στην λιτή και ανεμπόδιστη εμφάνιση του μπροστινού συστήματος.



Το ισχυρό θεμέλιο των Softail

Το Softail πλαίσιο της Harley-Davidson παρέχει στο μοντέλο Softail Standard, μια εξαιρετικά στιβαρή παρουσία. Το ατσάλινο πλαίσιο αναβαθμίστηκε για μεγαλύτερη ακαμψία και χαμηλότερο βάρος. Η σταθερή προσαρμογή του κινητήρα στο πλαίσιο ενισχύει ακόμα περισσότερο την ακαμψία του. Το ψαλίδι Softail σχεδιάστηκε για να είναι άκαμπτο, να επιτρέπει εξαιρετικό χειρισμό και για να συμβάλει στη δημιουργία του κλασικής εμφάνισης πλαισίου hardtail. Η πίσω ανάρτηση αποτελείται από ένα αμορτισέρ τεχνολογίας emulsion, το οποίο κρύβεται περίτεχνα, κάτω από τη σέλα. Η ρύθμιση προφόρτισης της ανάρτησης επιτυγχάνεται μέσω της απλής αφαίρεσης της σέλας, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο αμορτισέρ και να είναι εύκολη η προσαρμογή, ανάλογα με το βάρος του αναβάτη. Το πιρούνι διαθέτει δύο κεκλιμένες βαλβίδες, ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές του αναβάτη και επιτρέπει βελτιωμένο φρενάρισμα και χειρισμό. Τα δισκόφρενα μπροστά και πίσω, παρέχουν κορυφαία ισχύ πέδησης. Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS) ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου Softail Standard.


Ισχύς Milwaukee–Eight

Ο κινητήρας Milwaukee-Eight 107 V-Twin παρέχει εκπληκτική απόδοση και την κλασική εμφάνιση, την αίσθηση και τον ήχο της Harley-Davidson. Το διπλό αντικραδασμικό σύστημα μειώνει τους πρωτεύοντες κραδασμούς στο ρελαντί και συμβάλλει στη βελτίωση της άνεσης για τον αναβάτη. Οι 4-βάλβιδες κεφαλές των κυλίνδρων προσφέρουν εύκολη ροή του αέρα, ενώ η αναβαθμισμένη σχεδίασή τους, οι δύο αισθητήρες εκτόνωσης και η ψύξη ακριβείας, επιτρέπουν αναλογία συμπίεσης 10.0:1, η οποία εξασφαλίζει δυνατή ροπή και μοναδική επιτάχυνση. Για τους αναβάτες που έχουν τις επιδόσεις ως βασική τους προτεραιότητα, αυτός ο κινητήρας μπορεί να δεχτεί επιλεγμένα κιτ αναβάθμισης Harley-Davidson Screamin’ Eagle.

Ο λευκός καμβάς του αναβάτη

Το Softail Standard προστίθεται στα μέσα της χρονιάς, στην γκάμα μοντέλων 2020 της Harley-Davidson και είναι το ιδανικό μοντέλο εισόδου στην οικογένεια Harley-Davidson Big Twin. Είναι, παράλληλα, ο λευκός καμβάς για customizing και το σημείο εκκίνησης για τους ιδιοκτήτες που αναζητούν στιλ που τραβάει τα βλέμματα, αυξημένες επιδόσεις και μια εμφάνιση που τονίζει την προσωπικότητά τους. Γι’ αυτούς τους ιδιοκτήτες, η Harley-Davidson δημιούργησε τέσσερα πακέτα γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ, ειδικά για το Softail Standard και τα προσφέρει σε ειδική τιμή, όταν παραγγέλνονται συνολικά ως πακέτο.


Τέσσερα ειδικά σχεδιασμένα πακέτα αξεσουάρ

Η Harley-Davidson δημιούργησε τέσσερα πακέτα γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ, τα οποία αποτελούν τη βάση εκκίνησης για customizing του μοντέλου Softail Standard. Το κάθε πακέτο έχει διαφορετική custom κατεύθυνση και όλα τα εξαρτήματα του κάθε πακέτου, μπορούν να παραγγελθούν από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα Harley-Davidson, με τη χρήση ενός μόνο κωδικού.

Πακέτο Day Tripper Custom: Συνδυάζει το κλασικό στιλ bobber, με ευχρηστία επόμενης γενιάς. Περιλαμβάνει σέλα συνεπιβάτη και αποσπώμενο sissy bar 21 ιντσών με μαξιλαράκι, τα οποία σας επιτρέπουν να κάνετε άνετες βόλτες με τον συνεπιβάτη σας. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει επίσης, μαρσπιέ συνεπιβάτη και τις βάσεις τους, μαρσπιέ οδηγού για εμπρόσθια τοποθέτηση και μαύρη δερμάτινη τσάντα για πλευρική τοποθέτηση στο ψαλίδι και μεταφορά μικρών αποσκευών.
Πακέτο Coast Custom: Απολαύστε τα χαρακτηριστικά που εστιάζουν στις επιδόσεις και προέρχονται από τη Δυτική Ακτή των Η.Π.Α. Στα εξαρτήματα του πακέτου περιλαμβάνονται φέρινγκ ενός τετάρτου Softail, μαύρο ανοδιωμένο τιμόνι αλουμινίου Moto Bar και τα αντίστοιχα καβαλέτα 5,5 ιντσών, μια σέλα δύο ατόμων Bevel, μαρσπιέ συνεπιβάτη και μαρσπιέ σε στυλ BMX από την εντυπωσιακή συλλογή 80GRIT.

Πακέτο Touring Custom: Αυτό το πακέτο παρέχει στο Softail Standard, τη δυνατότητα για μεγάλα ταξίδια, με άνετη σέλα δύο ατόμων Sundowner και μαρσπιέ συνεπιβάτη, έναν ελαφρώς φιμέ ανεμοθώρακα γρήγορης απελευθέρωσης 14 ιντσών, κλασικές μαύρες αποσπώμενες πλαϊνές βαλίτσες και επίσης αποσπώμενο sissy bar 14 ιντσών με μαξιλαράκι για την πλάτη του συνεπιβάτη.
Πακέτο Performance Custom: Ενισχύστε την απόκριση στο γκάζι και την επιτάχυνση στις μεσαίες στροφές, με το κιτ αύξησης της ροπής (Torque kit) Screamin’ Eagle Stage II, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τον κινητήρα Milwaukee-Eight 107, καθώς και με το Screamin’ Eagle Pro Street Tuner για να το ρυθμίσετε. Ολοκληρώστε το πακέτο με ένα ελεύθερης και υψηλής ροής και απόδοσης φίλτρο αέρα Screamin’ Eagle, καθώς και με τελικά Screamin’ Eagle Street Cannon, τα οποία προσφέρουν ένα βαθύ και συναρπαστικό ήχο. Είναι ένα πακέτο αναβάθμισης των επιδόσεων που είναι συμβατό με τις προδιαγραφές για οδήγηση στο δημόσιο οδικό δίκτυο και καλύπτεται από την εργοστασιακή εγγύηση του βασικού εξοπλισμού, όταν τοποθετείται από έναν εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της Harley-Davidson.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


«Πεδίο μάχης» Λέσβος και Χίος – Γενική απεργία την Τετάρτη



Σκηνικό πολέμου επικρατεί σε Λέσβο και Χίο καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας .

Παράλληλα με τις αντιδράσεις των κατοίκων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και δήμοι των νησιών κάλεσαν σε γενική απεργία αύριο, Τετάρτη.

 Χημικά και νερό στους διαδηλωτές της Χίου

Δύο φορές σε μία μέρα επιχείρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ να διασπάσουν με βίαιο τρόπο το πλήθος που διαμαρτύρεται για τις επιτάξεις και τις νέες κλειστές Δομές που επιχειρεί να φτιάξει η κυβέρνηση σε Χίο και Λέσβο.

Όσον αφορά τη Χίο, η «μάχη» ανάμεσα στους πολίτες και στα ΜΑΤ μεταφέρθηκε σήμερα το απόγευμα στις πλαγιές του βουνού απέναντι από την επιταγμένη έκταση.

Οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή του «17» βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Η «μάχη» μάλιστα μεταφέρθηκε στις πλαγιές με τα ΜΑΤ να βρίσκονται στο βουνό ρίχνοντας παράλληλα χημικά και νερό στους συγκεντρωμένους.

Σημειώνεται πως το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι του Βροντάδου επιχείρησαν με οδοφράγματα και μπλόκα από κορμούς δέντρων να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν στο νησί προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις των νησιωτών για τη δημιουργία νέας κλειστής Δομής.

Μάλιστα από τα ξημερώματα της Τρίτης εκκλησίες του Βροντάδου χτυπούσαν τις καμπάνες με στόχο τη συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις.

Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Εξαιτίας της ρίψης χημικών, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

 Συνεχίζονται οι οδομαχίες στη Λέσβο

Στη Λέσβο συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα της Τρίτης οι οδομαχίες στην Καράβα που είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί.

Μάλιστα το απόγευμα αρκετά άτομα πραγματοποιούσαν μια ειρηνική πορεία με τους κατοίκους να διαδηλώνουν κατά τη δημιουργία κλειστών δομών στον τόπο τους, ζητώντας να μην δημιουργηθεί «καμία φυλακή» στο σημείο.

Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, χωρίς κανέναν λόγο δέχτηκαν επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ εκείνοι βρίσκονταν μακριά από τα ΜΑΤ και φώναζαν τα συνθήματά τους.

Νωρίτερα το πρωί στην Καράβα, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση στου Καβακλή σημειώθηκαν  οδομαχίες και συγκρούσεις.

Δεκάδες αστυνομικοί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr  επιτέθηκαν στους κατοίκους ρίχνοντας μεγάλες ποσότητες χημικών.

Γενική απεργία κήρυξε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν για αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου σε γενική απεργία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και στην οποία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

Με την ίδια ανακοίνωση καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των οδών».

Αντιπαράθεση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για τα επεισόδια σε Χίο και Λέσβο

Αντιπαράθεση για τα χθεσινά επεισόδια στη Χίο και τη Λέσβο σημειώθηκε στη Βουλή, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

«Αποτελεί θράσος να μας κουνάτε το δάκτυλο εσείς, που με τις ιδεολογικές σας εμμονές, ανοίξατε τα σύνορα, αφήσατε ανεξέλεγκτες τις ΜΚΟ, δεν απορροφήσατε τα ευρωπαϊκά κονδύλια και αφήσατε 70.000 αιτήσεις ασύλου «κάβα» στην επόμενη κυβέρνηση», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπ. Λιβανός, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλ. Τσακαλώτο, ο οποίος έθεσε το παρεμπίπτον θέμα των επεισοδίων στα νησιά που αντιμετωπίζουν μεγάλες προσφυγικές ροές.

«Είχατε μιλήσει για αποσυμφόρηση και επιτελικό κράτος και όταν στα κλειστά κέντρα αντέδρασαν οι νησιώτες τούς κάνατε επίταξη στην περιουσία τους, κι όταν αντέδρασαν στην επίταξη της περιουσίας στείλατε ΜΑΤ και «δέρνετε τον κόσμο». Εμείς δεν βλέπουμε ούτε αποτελεσματικότητα ούτε δικαιώματα και, λιγότερο από όλα, ανθρωπισμό», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Απαντώντας, ο κ. Λιβανός επέκρινε τον κ. Τσακαλώτο και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και για προσπάθεια κάλυψης της ανυπαρξίας πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. «Προκαλείτε, με ένα θέμα που πυροδοτεί τον λαϊκισμό και από τις δύο άκρες του πολιτικού φάσματος», ανέφερε ο κ. Λιβανός.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη της, εξάντλησε τον διάλογο επί 4 μήνες, και δημιουργεί κλειστά κέντρα, που θα βοηθήσουν τα νησιά και τους νησιώτες, θα διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλ. Γρηγοριάδης, τόνισε ότι είναι επόμενο να βρεθούμε σε μία τέτοια κατάσταση όταν η ΝΔ καλλιεργούσε προεκλογικά στους νησιώτες τέτοιες φαντασιώσεις, ότι ως διά μαγείας θα εξαφανίσει το προσφυγικό σε μία εβδομάδα.

«Αν συνεχίσετε να δέρνετε τους νησιώτες, που είναι δικοί σας ψηφοφόροι, τότε θα γίνουν δικοί μας ψηφοφόροι», είπε σκωπτικά ο κ. Γρηγοριάδης.

Ακολούθως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δίνει επιδόματα στους λαθρομετανάστες και ξύλο στους Έλληνες.

«Αντί να προστατεύσουμε τους κατοίκους από τους λαθρομετανάστες, εμείς τους προστατεύουμε και δέρνουμε τους Έλληνες, ενώ το ίδιο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν οι Έλληνες διαμαρτύρονταν για τις Πρέσπες», επισήμανε ο κ. Χήτας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζήτησε την απόσυρση των ΜΑΤ από τα νησιά. «Επικρατεί κόλαση, με γυναίκες-νοικοκυρές να τρώνε βομβαρδισμό από χημικά και με ξυλοδαρμούς… Γίνονται επιχειρήσεις που θυμίζουν εποχές κατοχής», υπογράμμισε ο κ. Παφίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρ. Λοβέρδος διαμαρτυρήθηκε ότι επετράπη να συμβούν στη Βουλή «θεσμικοί τραμπουκισμοί». Ακόμη, επέκρινε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει τόλμη να υποστηρίξει τα μέτρα της» και πως οι κυβερνώντες είναι ανέτοιμοι, πολυφωνικοί και δειλοί απέναντι στην αντιπολίτευση. «Να εγκαταλειφθούν οι ακραίες θέσεις από δεξιά και αριστερά και να υπάρξει μία κυβέρνηση που ξέρει τι θέλει να κάνει, και μία αντιπολίτευση που υποβάλλει προτάσεις», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.


Πηγή : in.gr


Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να προκαλεί υπερασπίζεται κακοποιούς και την ανεξέλεγκτη δράση τους στην ΑΣΟΕΕ



Προκλητικό δελτίο τύπου από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πόσο επικίνδυνος είναι για την ασφάλεια των πολιτών και των φοιτητών μας. Χωρίς να πει μία κουβέντα για την ανεξέλεγκτη δράση των συντρόφων του αντιεξουσιαστών, και το ότι συνεχίζουν να λυμαίνονται τα πανεπιστήμια αναφέρεται μόνο στον αστυνομικό που προσπάθησε να προστατευτεί από κακοποιούς.

«Χθες, είδαμε ειδικό φρουρό να απειλεί με το όπλο του φοιτητές μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Σήμερα, σε έναν από τους γνωστούς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, είδαμε τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στον ίδιο πανεπιστημιακό χώρο», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται την προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας για την οποία μας έλεγε τόσο καιρό ότι κόπτεται η κυβέρνηση της ΝΔ», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Πέτσας Ν.Δ. στρεφόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Γνωρίζουν ότι ο αστυνομικός εναντίον του οποίου στρέφονται, ήταν εκτός του Πανεπιστημίου και σύρθηκε εντός της ΑΣΟΕΕ από ομάδα δεκάδων ατόμων; Θα ζητήσουν συγγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένειά του, για το γεγονός ότι δέχθηκε άνανδρη επίθεση και υπέστη σωματικές βλάβες; Γιατί δεν καταδικάζουν τους τραμπούκους που σήμερα, αφού έκλεισαν δρόμους, έβαλαν φωτιές και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, έτρεξαν να «κρυφτούν» στο χώρο του Πανεπιστημίου;»

Και συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στρέφοντας την επίθεσή του κατά του Αλέξη Χαρίτση: «Επειδή ο κ. Χαρίτσης και το κόμμα του δεν θα βρουν το θάρρος να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα, όλοι οι Έλληνες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους: ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να προσφέρει πολιτική κάλυψη στους τραμπούκους, που είχαν μετατρέψει τα Πανεπιστήμιά μας σε άντρο βίας και ανομίας. Αντίθετα, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τα δικαιώματα των φοιτητών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων μας. Δικαιώματα των πολλών, που εμείς προασπίζουμε, ενάντια στην αυθαιρεσία των λίγων».

«Ας το καταλάβουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ: το άσυλο βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια καταργήθηκε», κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.

«Γνωρίζουμε ότι μια ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκεται στην ΑΣΟΕΕ, προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να αποτελέσει την κύρια ομάδα που θα δώσει κάλυψη σε κάποιους παράνομους μικροπωλητές που θέλουν να απλώσουν και πάλι τους πάγκους τους έξω από το οικονομικό πανεπιστήμιο. Αυτή η ομάδα των κουκουλοφόρων ήταν που χθες ξυλοκόπησε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό που έβγαλε το όπλο του»: Αυτά είπε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece Μίνα Καραμήτρου, που ασχολείται με την έρευνα της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ομάδα κουκουλοφόρων και άτομα τα οποία αστυνομικοί παρατηρητές που βρίσκονται σε καίρια σημεία στην Πατησίων, τους έχουν δει να στέκονται στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ και να προσπαθούν να καλύψουν τη δράση μικροπωλητών που έχουν κάνει δειλά – δειλά την εμφάνισή τους, απλώνοντας σεντόνια με είδη παραεμπορίου στο πεζοδρόμιο έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών, η ομάδα αυτή ειδοποιεί τους παράνομους μικροπωλητές κάθε φορά που εμφανίζονται δυνάμεις της αστυνομίας για να τους συλλάβουν.

Οι αστυνομικοί έχουν παρατηρήσει ότι τα άτομα αυτά φορούν πάντα κουκούλες και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.


Γ. Γεωργαντάς για ΕΛΤΑ: Κατάχρηση 660.000 ευρώ από τον υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ για το «μαύρο» χρήμα



Μια «βόμβα» πυροδότησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς στη Βουλή. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι ο τοποθετημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ διοικητής της υπηρεσίας καταπολέμησης μαύρου χρήματος των ΕΛΤΑ καταχράστηκε 660.000 ευρώ.

Δηλαδή ο άνθρωπος που θα έπρεπε να πιάσει το μαύρο χρήμα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, έβαλε το χέρι στο μέλι! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μολονότι εκκρεμεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ήδη η κυβέρνηση από τον Νοέμβριο τον έχει θέσει σε αργία.

«Επειδή θα έχουμε συνέχεια σε αυτή την κουβέντα, να δώσω άλλο ένα δείγμα της πλήρης απαξίωσης και της ανευθυνότητας, με την οποία λειτουργήσατε στα ΕΛΤΑ», τόνισε αρχικά απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθύμισε ότι το 2018 η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, τον τοποθέτησε ως υπεύθυνο της υπηρεσίας, διευθυντή για το ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος, κάποιον ο οποίος καταχράστηκε 660.000 ευρώ! 

«Αυτή τη στιγμή ευτυχώς, με πράξη αυτής της διοίκησης, έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Καταχράστηκε 660.000 ευρώ το 2018, αυτός που τοποθετήθηκε από εσάς για το ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος. Προφανώς το ξέπλυνε καταλλήλως», υπογράμμισε ο υφυπουργός, αποκαλύπτοντας το πάρτι που είχε στηθεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 


Πηγή : liberal.gr


Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Κώστας Βουτσάς



Έφυγε πριν λίγο από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς, σε ηλικία 88 ετών. Ο αγαπημένος ηθοποιός τις τελευταίες εβδομάδες είχε εισαχθεί στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν, μετά από καρδιακό επεισόδιο, και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών. Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο Κώστας Βουτσάς (Σαββόπουλος ήταν το οικογενειακό του όνομα) γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1931 στην Αθήνα, σε προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες της Ανατολικής Θράκης, που σήμερα ανήκουν στο έδαφος της Τουρκίας.Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένεια του. Ο πατέρας του εργάστηκε ως εργάτης οδοποιΐας κι ο μικρός Κώστας επινόησε διάφορες δουλειές του ποδαριού για επιβίωση. Στα χρόνια της Κατοχής μοίραζε προκηρύξεις στους κινηματογράφους μαζί με άλλα «Αετόπουλα» της ΕΠΟΝ.

Μετά τον πόλεμο, ασχολήθηκε με διάφορες μορφές αθλητισμού, όπως στίβο, κωπηλασία, βόλεϊ και μπάσκετ. Η πρώτη του θεατρική εμπειρία, όπως έχει πει, ήταν στα σχολικά του χρόνια όταν ο προπονητής του τον είχε στείλει για προπόνηση στη Μηχανιώνα κι έλαβε μέρος στην παράσταση της καστασκήνωσης. Έκανε ένα αρνητικό σχόλιο για το παιδί που υποδύονταν τον μεθυσμένο κι όταν ο υπεύθυνος του θεατρικού τον προκάλεσε αν μπορεί να το κάνει καλύτερα βρέθηκε τελικά με τον ρόλο.

Σε ηλικία 18 ετών σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, συμμετείχε σε επιθεωρήσεις στο Στρατιωτικό Θέατρο Θεσσαλονίκης κι αφού περιπλανήθηκε με τα μπουλούκια δύο χρόνια σε χωριά και κωμοπόλεις της Μακεδονίας « η Καλή Καλό (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της θεατρίνας Καλλιόπης Δαμβέργη) τον κατέβασε Αθήνα» έχει πει ο ίδιος. Έδωσε εξετάσεις για να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, την οποία τελικά του έδωσαν στην τρίτη προσπάθεια αφού η επιτροπή τον είχε απορρίψει δύο φορές, επειδή δεν «έκανε για ηθοποιός» όπως του είχαν πει.

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε, ως κομπάρσος, ήταν στην κωμωδία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» (1953, του Γιώργου Λαζαρίδη).Ακολούθησε η συμμετοχή του στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Η κυρά μας η μαμή» (1958) με την οποία μπήκε πρώτη φορά στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, «Για την αγάπη της βοσκοπούλας» του Φρίξου Ηλιάδη (1959), η «Αλίκη στο Ναυτικό»(1960, Αλέκος Σακελλάριος), «Κατήφορος» (1961, Γιάννης Δαλιανίδης), «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1962, Αλέκος Σακελλάριος ) κ.ά. Συνολικά 70 ταινίες,

Στη μικρή οθόνη πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στο σίριαλ «Βαριετέ« της τότε ΥΕΝΕΔ.Ε για να ακολουθήσουν πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Για μια θέση στον ήλιο», «Γιούγκερμαν», «Δέκα Μικροί Μήτσοι»,«Επτά θανάσιμες πεθερές», «Η πολυκατοικία» κ.ά.

Ο Κώστας Βουτσάς έχει τρεις κόρες- τη Σάντρα από τον γάμο του με την Έρρικα Μπρόγιερ, την ηθοποιό Θεοδώρα και τη Νικολέττα από τον γάμο του με την Θεανώ Παπασπύρου και έναν γιό, τον τετράχρονο Φοίβο, από τον γάμο του το 2016 με την ηθοποιό Αλίκη Κατσαβού.

Παρέμεινε ενεργός και δραστήριος μέχρι τέλους, απολαμβάνοντας την αγάπη του κόσμου που παρέμεινε πιστό σε όλες του τις παραστάσεις, με πιο πρόσφατες την «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση έως την τελευταία, την παιδική «Σταχτοπούτα» του Σαρλ Περώ, στο θέατρο Broadway.