Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Travelgems. Η ανάδειξη των κρυφών μυστικών ενός προορισμού



Travelgems. Η ανάδειξη των κρυφών μυστικών ενός προορισμού
Την ανάγκη να ταξιδεύσουμε σε έναν προορισμό και να τον γνωρίσουμε εκ των έσω, να μάθουμε δηλαδή τα καλά κρυμμένα μυστικά, τα «διαμάντια» της κάθε περιοχής, όπως ακριβώς τα γνωρίζουν οι ντόπιοι, έρχεται να καλύψει μία πολλά υποσχόμενη καινοτόμα εφαρμογή, η Travelgems.

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη, να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος στην αναζήτηση πληροφοριών, είχαν βιώσει οι δύο ιδρύτριες της Travelgems, η Νίκη Σμυρνή, στέλεχος μάρκετινγκ, και η προγραμματίστρια αδερφή της Ευγενία Σμυρνή, όταν πήραν την απόφαση στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων να δημιουργήσουν μία startup που λειτουργεί ως virtual concierge (ειδήμων) προσφέροντας υπηρεσίες απαραίτητες για κάθε ταξιδιώτη.

Τι ακριβώς είναι η Travelgems

Η πλατφόρμα της Travelgems παρέχει τρεις βασικές υπηρεσίες, που βασίζονται στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ταξιδιώτη, o οποίος καλείται να απαντήσει σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με το λόγο του ταξιδιού, τα ενδιαφέροντά του κ.ά.

Αρχικά, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε δωρεάν ταξιδιωτικούς εξατομικευμένους οδηγούς για 52 εγχώριους προορισμούς, γραμμένους από πολύ γνωστούς ταξιδιωτικούς συντάκτες, εμπλουτισμένους με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Εναλλακτικά, με κόστος 7,5 ευρώ, ο χρήστης λαμβάνει ένα απόλυτα εξατομικευμένο ημερήσιο πρόγραμμα για μία έως και 12 μέρες. Τέλος, όσον αφορά τους απαιτητικούς ταξιδιώτες, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από 360 μοναδικές δραστηριότητες, όπως ιστιοπλοΐα στο Αιγαίο, μαθήματα μαγειρικής στη Σίφνο, wine tasting στη Σαντορίνη, hiking στο Όλυμπο.

Ο μαγικός αλγόριθμος

Ο αλγόριθμος της Travelgems, απόρροια διετούς συλλογής δεδομένων (δεν είναι τυχαίο ότι η συνολική επένδυση έφθασε τις 350.000 ευρώ), είναι αυτός που αναλαμβάνει τη σύζευξη μεταξύ των αναγκών των ταξιδιωτών και των προτάσεων των ντόπιων. Ο εν λόγω αλγόριθμος, που αποτελεί και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας, βρίσκει τι ταιριάζει καλύτερα στον εκάστοτε πελάτη μέσα από 4000 ταξιδιωτικές προτάσεις για 52 προορισμούς: 1650 εστιατόρια, 1010 beach bars και cafes, 900 παραλίες, 400 bars, τοπικά προϊόντα και εκδηλώσεις για το μέρος που έχει επιλέξει.

Η συμβολή των ντόπιων

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν η τοπική κοινωνία δεν είχε βάλει το δικό της λιθαράκι. Οι προτάσεις που βρίσκονται στην πλατφόρμα προέρχονται από περισσότερους από 1.000 ντόπιους, που προσέφεραν πολύτιμη ανατροφοδότηση στην ομάδα της Travelgems μέσα από εκτενή ποσοτική έρευνα που έγινε πανελλαδικά. Πολύτιμες πληροφορίες, που ανανεώνονται σε συνεχή βάση, όπως: ποιες είναι οι πιο όμορφες παραλίες, οι σπεσιαλιτέ κάθε εστιατορίου, τα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα που δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης, πώς να κατανέμει σωστά το χρόνο του, πόσο θα πληρώσει στο κάθε μέρος κ.λπ.

Η ταχύτατη ανάπτυξη και τα σχέδια για το μέλλον

Μέχρι σήμερα, λίγους μόλις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της Travelgems, που έχει καταθέσει αίτηση πατέντας ευρεσιτεχνίας της τεχνολογίας στην Αμερική, οι επισκέπτες της προέρχονται από 64 διαφορετικές χώρες. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι κατά κάποιο τρόπο η εν λόγω εφαρμογή συμβάλει και στην, πολυπόθητη, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς πολλές από τις δραστηριότητες που προτείνει είναι ιδανικές για το φθινόπωρο ή την άνοιξη, όπως η διαδρομή Σαντορίνη-Ανάφη με ψαροκάικο ή η περιπατητική περιήγηση στην ανοιξιάτικη Πάτμο.
Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται και στο Β2Β (business to business) απευθυνόμενη και στην αγορά των τουριστικών γραφείων, τρεις μήνες μετά την έναρξή της είχε 1.800 εγγεγραμμένα μέλη, με το 15% να έχει ήδη αποκτήσει το ημερήσιο πλάνο διακοπών του.

Στόχος είναι η επέκταση μέσα στο 2017 σε Κύπρο και Κροατία και εντός της επόμενης πενταετίας με την ανέρευση στρατηγικού επενδυτή να καταφέρει να επεκταθεί σε Ισπανία, Αυστρία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ιταλία. Στα άμεσα σχέδια επίσης της Τravelgems είναι η δημιουργία εφαρμογής για κινητά, η μετάφραση στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες, ο εμπλουτισμός του με φρέσκες πληροφορίες και η ένταξη περισσότερων τοποθεσιών από την Ελλάδα.




Πηγή : protopapadakis.blogspot.gr


Νέα Δημοκρατία: Η άποψη του κ. Τσίπρα ότι “η εγκληματικότητα δεν είναι θέμα επίκαιρο” διαψεύδεται



Την χθεσινή νύχτα έγιναν τρεις καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών εναντίον αστυνομικών με μολότοφ και πέτρες.

Οι επιθέσεις αυτές των αντιεξουσιαστών είναι καθημερινό φαινόμενο και ευτυχώς η τύχη είναι ακόμα με το μέρος της αστυνομίας και δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη φορά, οι αποκαλούμενες από τον αρμόδιο Υπουργό “συλλογικότητες των Εξαρχείων” κατέλυσαν κάθε έννοια ευνομούμενου Κράτους. Εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον διμοιριών των Μ.Α.Τ. και διέκοψαν, για πολλές ώρες, την κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

Για μια ακόμη φορά, ο ισχυρισμός που ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή – απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη – ότι “η εγκληματικότητα δεν είναι θέμα επίκαιρο”, διαψεύδεται έμπρακτα.

Για μια κόμη φορά, αποδεικνύεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα καθημερινά προβλήματα, αλλά και η ανικανότητά της να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις όπως η ασφάλεια των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι, ως αυριανή Κυβέρνηση, θα έχει στις προτεραιότητές της το σεβασμό των νόμων και της τάξης, την πάταξη της ανομίας και της εγκληματικότητας».





Στον προθάλαμο του "μπλακάουτ" το νέο ασφαλιστικό υπερταμείο



Αντιμέτωπο με το φάσμα του "μπλακάουτ" βρίσκεται το νέο ασφαλιστικό υπερταμείο δύο μόλις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του. Ανείσπρακτα "χαράτσια", ληξιπρόθεσμα χρέη και το προσύμφωνο κυβέρνησης-Θεσμών για περικοπές στις συντάξεις τινάζουν οικονομικά στον αέρα τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίο έχουν ενταχθεί όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ κ.λπ.) από 1/1/2017.

Την ίδια στιγμή, μαζικές είναι πλέον προσφυγές των επαγγελματιών (π.χ. γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών κ.ά.) στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό, ενώ η κυβέρνηση έχει πλέον απέναντί της και τους εργαζομενους στον ΕΦΚΑ. Στις 2 Μαρτίου οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ταμεία έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας αντιδρώντας στο "χάος" στο οποίο έχει οδηγήσει η πρόχειρη ενοποίηση των ταμείων, ενώ μαίνεται ο πόλεμος σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ ΠΟΣΕ-ΙΚΑ/ΠΟΠΟΚΠ και διοίκησης του ΕΦΚΑ.

Ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση του ΕΦΚΑ (πέραν του κινδύνου να κριθεί "αντισυνταγματικός" ο νόμος Κατρούγκαλου ή να καταρρεύσει λειτουργικά το ασφαλισττικό υπερταμείο) θα αναπυροδοτήσει τη μαινόμενη κρίση στα οικονομικά του κράτους, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ήδη εύθραυστη επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-Θεσμών για το "κλείσιμο" της 2ης αξιολόγησης.

Αυτό σημαίνει πως η όψιμη κρίση στον ΕΦΚΑ απειλεί δυνητικά  να μετατρέψει το "δημοσιονομικά ουδέτερο" πακέτο, το οποίο έχει συμφωνήσει καταρχήν η κυβέρνηση στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, σε ένα πακέτο με μεγαλύτερες και πιο άμεσες παρεμβάσεις χρονικά  στις συντάξεις, σε σχέση με εκείνες που ήδη εξετάζονται. Μ'  αλλα λόγια, εγκυμονεί τον κίνδυνο περικοπών 7% των συνταξιοδοτικών δαπανών νωρίτερα από  το 2019-2020.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλυτές της κοινωνικής ασφάλισης, τρεις  είναι οι "βόμβες" που απειλούν οικονομικά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ:

Ανείσπρακτα χαράτσια

Αρμόδιοι κύκλοι του υπ. Εργασίας έχουν προϋπολογίσει από μηδενικά έως μηδαμινά έσοδα από το νέο ασφαλιστικό "χαράτσι", ιδίως για το α' εξάμηνο του 2017, κατά το οποίο οι εισφορές θα υπολογιστούν με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015. Το ενδεχόμενο της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής της πρώτης μηνιαίας δόσης του "χαρατσιού" (για τις 15-31 Μαρτίου αντί της 28ης Φεβρουαρίου) -όπως έχουν ήδη ζητήσει η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ- ενισχύει το παραπάνω ενδεχόμενο.

Έτσι,  ο εισπρακτικός στόχος του 1,250 δισ. ευρώ από τις νέες εισφορές στο εισόδημα των επαγγελματιών και των αγροτών μέχρι τον Ιούλιο του 2017 βρίσκεται παντελώς στον "αέρα".
Αυτό σημαίνει πως το προϋπολογισμένο έλλειμμα του ΕΦΚΑ ύψους 1 δισ. ευρώ για φέτος θα μπορούσε ακόμα και να διπλασιαστεί.

Τα "μαξιλάρια" τα οποία έχει ο ΕΦΚΑ στη διάθεσή του ("δάνειο" από το τέως ΙΚΑ, ΑΚΑΓΕ, έκτακτη κρατική χρηματοδότηση) είναι προγραμματισμένα για όλο το έτος, και έτσι η εξάντλησή τους από τους πρώτους κιόλας έξι μήνες του τρέχοντος έτους θα δημιουργήσει έκτακτο χρηματοδοτικό κενό στους τελευταίους έξι μήνες του έτους.

Όσο στενεύουν  τα περιθώρια της χρηματοδοτικής επάρκειας για την καταβολή των συντάξεων, ακόμα περισσότερο στενεύουν τα περιθώρια για την εκκαθάριση 95.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης (οι 40.000-50.000 εκ των οποίων κατατέθηκαν μετά τις 12/5/2016) με το ποσό των 859 εκατ. ευρώ το οποίο έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2017. Εξάλλου, η "πίστωση" του λογαριασμού των 859 εκατ. ευρώ για τις νέες συντάξεις με κεφάλαια από την εκταμίευση της δόσης από την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης δεν φαίνεται άμεσα ορατή.

Ληξιπρόθεσμα χρέη

Αύξηση των ελλειμμάτων στα ταμεία σημαίνει ταυτόχρονα και αύξηση των ληξιπροθέσμων χρεών προς τα ταμεία.

Τα ταμεία κύριας ασφάλισης τα οποία εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017 έχουν "κληροδοτήσει" στο νέο ασφαλιστικό υπερταμείο ληξιπρόθεσμα χρέη εργοδοτών και αυταπασχολούμενων ύψους 25 δισ. ευρώ.

Τα χρέη αυτά θα μπορούσαν να αυξηθούν ραγδαία σε περίπτωση δραματικής απόκλισης από τους στόχους είσπραξης του νέου ασφαλιστικού "χαρατσιού".

Η εκτίναξη των χρεών προς τα ταμεία και τον "διάδοχό" τους, τον ΕΦΚΑ, θα αναγκάσει την κυβέρνηση να εντείνει τις ενέργειες αναγκαστικής είσπραξης από το Κέντρο Είσπραξης Ανεξοφλήτων Οφειλών (ΚΕΑΟ) -στο οποίο έχουν ενταχθεί και οφειλέτες κάτω των 5.000 ευρώ- και παράλληλα να εισαγάγει κάποια νέα δυνατότητα ρύθμισης πέραν εκείνης που ήδη ισχύει ("πάγια ρύθμιση" με εξόφληση σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις), εφόσον φυσικά κάτι τέτοιο γίνει δεκτό από τους Θεσμούς. 

Και οι μεν και οι δε ενέργειες, στην περίπτωση που αναληφθούν από την κυβέρνηση,  θα στερήσουν από τον ΕΦΚΑ άμεσα σημαντικά έσοδα:

-Μια μερίδα επαγγελματιών -υπό την πίεση των κατασχέσεων από το ΚΕΑΟ- θα αναγκαστεί να σταματήσει κάθε οικονομική δραστηριότητα και έτσι δεν πρόκειται να καταβάλει καμία εισφορά, τρέχουσα ή ληξιπρόθεσμη.

-Το γεγονός ότι μια μερίδα των επαγγελματιών, που θα "συμμορφωθεί" προσωρινά και ξεκινήσει  να ξεπληρώνει τα χρέη της σταδιακά, δεν θα μπορέσει να  αλλάξει αποφασιστικά την ασθμαίνουσα ροή των τρεχόντων εσόδων από εισφορές προς τον ΕΦΚΑ.

Ενδεικτική είναι η εξής περίπτωση: Οι  μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι έχουν ζητήσει την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών που δημιούργησαν μέχρι 31/12/2016 σε 12 μηνιαίες δόσεις, ενώ ο ΕΦΚΑ τούς έχει δώσει τη δυνατότητα να καταβάλουν τις εισφορές του β' εξαμήνου του 2016 μέχρι τις 31/3/2017. Την ίδια στιγμή, ο ΕΦΚΑ αναμένει επίσης μέχρι 31/3/2017 από τους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους να εισπράξει 150 εκατ. ευρώ από το νέο "χαράτσι".

Προσύμφωνο κυβέρνησης-Θεσμών

Την ίδια στιγμή που καταρρέει και πάλι η σχέση είσπραξης εισφορών-καταβολής συντάξεων, η κυβέρνηση έχει δεχθεί να θεσπίσει από φέτος περικοπές στις συντάξεις μετά το 2019.

Οι περικοπές αυτές θα γίνουν με βάση τα αποτελέσματα του επανυπολογισμού των ήδη καταβαλλομένων κύριων συντάξεων, ο οποίος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο επανυπολογισμός των συντάξεων αναμένεται να διαμορφώσει αρνητικές "προσωπικές διαφορές" (διαφορές μεταξύ υψηλών καταβαλλόμενων και χαμηλών επανυπολογισθεισών συντάξεων) στις συντάξεις άνω των 600 ευρώ και κυρίως άνω των 800-1.000 ευρώ.

Αυτές θα είναι οι συντάξεις οι οποίες θα πρέπει να κοπούν μετά το 2019 μέσω της κατάργησης της "προσωπικής διαφοράς".

Ο προδιαγεγραμμένος, πλέον, νέος κύκλος περικοπών στις κύριες  συντάξεις αποτελεί ένα νέο τεράστιο "αντικίνητρο" καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, τη στιγμή που ακόμα και χωρίς την ύπαρξη του προσύμφωνου κυβέρνησης-Θεσμών τα έσοδα του ΕΦΚΑ από το "χαράτσι" κρέμονται από μία κλωστή.

Μ' άλλα λόγια, με τα νέα δεδομένα του προσύμφωνου αναμένεται να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι βραχυπρόθεσμες αλλά και οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για έσοδα από εισφορές όχι μόνο από τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και από τους μισθωτούς και τους εργοδότες τους. 




Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Πηγή : capital.gr


Οι εταιρείες Καλογρίτσα έλαβαν 39 δάνεια το πρώτο έτος των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ



Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής να διερευνηθεί «η τέλεση ενδεχομένως αξιόποινων πράξεων» ζητά η Τράπεζα της Ελλάδος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής. Η μηνυτήρια αναφορά της Τραπέζης της Ελλάδος κάνει λόγο για συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους, με μηδενική ή μερική εξασφάλιση, έκδοση μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων χορηγήσεων που είχαν δοθεί για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση «ημετέρων» για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος της τράπεζας.

Σύμφωνα με ευρήματα του κοινού ελέγχου της Τραπέζης της Ελλάδος και του SSM, εποπτικού μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το ελάχιστο επιτόκιο που μπορούσε να δανείζει η Τράπεζα Αττικής για να μην μπαίνει μέσα (breakeven point) ήταν 4,17%. Στη μηνυτήρια αναφορά της κεντρικής τραπέζης, «σε πολλές περιπτώσεις το επιτόκιο που προσφέρει η τράπεζα είναι χαμηλότερο από το 4,17% που είναι η ελάχιστη τιμή η οποία καλύπτει το κόστος της και η τιμολόγηση κάτω του κόστους σε συστηματική βάση συνεπάγεται ζημιές για την τράπεζα»

Πιο συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της Τραπέζης της Ελλάδος διαπίστωσαν ότι στις περιπτώσεις με διαβάθμιση G, όπου το μέσο επιτόκιο βάσει της τιμολογιακής πολιτικής ήταν 11,84%, δόθηκα 1.589 δάνεια συνολικού ύψους 391 εκατ.ευρώ με μέσο επιτόκιο 8,47%, δηλαδή με απόκλιση 3,37%.

Επισημαίνεται ότι τα δάνεια που οι διοικήσεις της Τράπεζας Αττικής έδωσαν σε πελάτες με διαβάθμιση στους χαμηλότερους βαθμούς της κλίμακας της ICAP, δηλαδή στις κατηγορίες G,H,NT -γεγονός που υποδηλώνει υψηλό πιστωτικό κίνδυνο- τιμολογούνταν κατά μέσο όρο σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τα επιτόκια που αναφέρονταν στην τιμολογιακή πολιτική. 
Πάρτι δανείων για τις εταιρείες Καλογρίτσα το 2015

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της Τραπέζης της Ελλάδος, το 2015, η κατασκευαστική εταιρεία του κ. Καλογρίτσα «Τοξότης ΑΕ» έλαβε συνολικά 39 δάνεια. 

Τον Ιανουάριο του 2015, λίγο μετά την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Καλογρίτσας πήρε από την Attica Bank ομολογιακό δάνειο11 εκατ.ευρώ.

Στις 28 Απριλίου του 2015, το πιστωτικό όριο των εταιρειών του κ. Καλογρίτσα από 10 εκατ. ευρώ αυξήθηκε στα 50 εκατ. ευρώ και στις 14 Μαϊου του 2015 εκτοξεύθηκε στα 100 εκατ. ευρώ!

Όπως σημειώνει η Τράπεζα της Ελλάδος «δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να υποστηρίζει την απόφαση της τράπεζας αναφορικά με τον καθορισμό του ποσού».

Η «Τοξότης Κατασκευαστική», με διαβάθμιση G στην κλίμακα της ICAP, στις 13 Μαϊου του 2015 πήρε δάνειο 20 εκατ. ευρώ παρέχοντας σαν εγγύηση 5 εκατ. ευρώ με υποσχετική επιστολή προσκόμισης γεγενημένων απαιτήσεων έργων σε ποσοστό 120% και 15 εκατ. ευρώ με κάλυμμα νομότυπη ενεχυριασμένη κατάθεση σε ποσοστό 100%, η οποία μπορούσε να αντικατασταθεί σταδιακά με ενεχυρίαση απαιτήσεων ή συμβάσεων έργων που θα υπέγραφε σε μεταγενέστερο χρόνο ο κ. Καλογρίτσας με το δημόσιο, όπως κι έγινε. Μάλιστα, στη μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ σημειώνεται ότι στη σχετική εισήγηση για την δανειοδότηση της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα δεν αναφέρεται ότι η «Τοξότης Κατασκευαστική», έχει διαβάθμιση G (από τις χαμηλότερες στην κλίμακα αξιολόγησης της ICAP).

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2015, η Τράπεζα Αττικής ενέκρινε στην εταιρεία του κ. Καλογρίτσα ομολογιακό δάνειο 19,5 εκατ. ευρώ διάρκειας δέκα ετών, για την αναχρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων-δανείων που χορηγήθηκαν τον Μάιο του 2015... Στο πρόγραμμα αποπληρωμής προβλεπόταν διετής περίοδος χάριτος και καταβολή ποσού 14,5 εκατ.ευρώ στο... δέκατο έτος.

Η ανακοίνωση της ΝέαςΔημοκρατίας 

Το “τρίγωνο της διαπλοκής” που έστησαν οι κ. Τσίπρας, Παππάς και Σπίρτζης, αποκαλύφθηκε

«Οι μάσκες έπεσαν.

Η Τράπεζα Αττικής, ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και η κατάτμηση δημοσίων έργων που καταλήγουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελούν το “τρίγωνο της διαπλοκής” που έχτισε η Κυβέρνηση. 

Από καιρό είχαμε καταγγείλει τη μεθόδευση που σήμερα αποκαλύπτεται από τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ώρα της αλήθειας για τους κ. Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη έφτασε.

Κανείς δεν ξεχνά τα δανεικά βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και τα προνομιακά δάνεια που χορήγησε στις εταιρίες του η Τράπεζα Αττικής. 

Με τελικό στόχο να μπορέσει ο κ. Παππάς να στήσει το δικό του μιντιακό σύστημα και ο κ. Σπίρτζης να του αναθέτει τη μια εργολαβία μετά την άλλη.

Και όλα αυτά με τη στήριξη του πρωθυπουργού. 

Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη  που θα εξετάσει όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτού του πρωτοφανούς  πολιτικού – οικονομικού σκανδάλου».



Ιταλός εστιάτορας χορηγεί έκπτωση σε οικογένειες με φρόνιμα παιδιά...




Μέχρι σήμερα ξέραμε για καφετέριες που έκαναν εκπτώσεις σε ευγενικούς πελάτες. Τώρα έχουμε και εστιατόρια που προσφέρουν έκπτωση σε οικογένειες που έχουν ευγενικά παιδιά…

Σωστά, καλά το διαβάσατε. Ένας Ιταλός ιδιοκτήτης wine bar στην Πάντοβα, που είχε απαυδήσει από την ενοχλητική συμπεριφορά μικρών παιδιών, σκέφτηκε να προσφέρει έκπτωση σε οικογένειες με φρόνιμα παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν πριν έξι περίπου μήνες όταν ο Αντόνιο Φεράρι παρατήρησε μια 11μελή οικογένεια, μεταξύ των οποίων πέντε «πολύ φρόνιμα παιδιά». Χωρίς να το σκεφθεί πολύ, έκανε έκπτωση 5% στην οικογένεια, κάτι που επανέλαβε σχετικά πρόσφατα σε άλλες δύο οικογένειες «που πληρούσαν τις προδιαγραφές».

Ο ίδιος είχε κουραστεί με όλα αυτά τα άτακτα παιδιά που γεμίζουν νερά τις τουαλέτες του εστιατορίου, απλώνουν –με την ανοχή των γονιών τους- τα πόδια πάνω στο τραπέζι, μπουσουλάνε κάτω από τα τραπέζια των πελατών ή τρέχουν στους διαδρόμους κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά των σερβιτόρων. Όπως δήλωσε στην Guardian (όπως αντιλαμβάνεστε, η ιστορία του έγινε viral), περίπου το 30% των γονιών δεν ξέρουν πώς να χειριστούν τα παιδιά τους την ώρα του φαγητού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πολυμελής οικογένεια που έλαβε την έκπτωση, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που άφησε φιλοδώρημα 30 ευρώ…


Πηγή : protopapadakis.blogspot.gr


Συμφώνησαν Μνημόνιο μακράς διαρκείας



Στο τραπέζι μπαίνει ένα πακέτο 2% του ΑΕΠ στη χειρότερη περίπτωση και 1,5% στην καλύτερη και ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια, η συζήτηση γινόταν για μέτρα άμεσης εφαρμογής, το νέο πακέτο δεσμεύει τη χώρα για το μέλλον και έως το 2025 όσον αφορά τις συντάξεις.

Ας πάρουμε το ιδανικό σενάριο. Ή, τουλάχιστον, το λιγότερο καταστροφικό, εδώ που βρισκόμαστε. Την ερχόμενη Τρίτη οι εκπρόσωποι των δανειστών ξεκινούν στο Χίλτον έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, ο οποίος θα οδηγήσει - κάποια στιγμή - σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα, που ονομάζονται πλέον μεταρρυθμίσεις.

Στο τραπέζι μπαίνει ένα πακέτο 2% του ΑΕΠ στη χειρότερη περίπτωση, 1,5% στην καλύτερη. Από 2,7 έως 3,6 δισ. ευρώ. Το μέγεθος του πακέτου είναι υπό διαπραγμάτευση.

Σε αντιδιαστολή με όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπου η συζήτηση γινόταν για μέτρα άμεσης εφαρμογής, το νέο πακέτο δεσμεύει τη χώρα για το μέλλον, όταν θεωρητικά το Μνημόνιο θα έχει τελειώσει. Ηταν μια από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Δεν είναι πλέον.

Τα μέτρα εκτείνονται, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, έως το 2025 όσον αφορά τις συντάξεις. Οι περικοπές θα γίνουν σταδιακά στο διάστημα 2020-25. Η μπάλα αποστέλλεται στην επόμενη (ή τις επόμενες) κυβέρνηση, η χώρα όμως δεσμεύεται από τώρα πρακτικά με ένα νέο Μνημόνιο. Μακράς διαρκείας.

Η αρχική συμφωνία ισοδυναμεί με εκχώρηση της άσκησης οικονομικής πολιτικής στους δανειστές, ακόμα και στη μετά Μνημόνιο εποχή, στον βαθμό που έρθει αυτή η εποχή, στα μέσα του 2018.

Το τυπικό τέλος του Μνημονίου, άλλωστε, δεν είναι δεδομένο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρότι αγόρασε χρόνο, προσφέροντας παράλληλα το απαραίτητο περιθώριο πολιτικών ελιγμών στην καγκελάριο Μέρκελ, εξακολουθεί να παραμένει «δεσμευμένο» υπό τις γνωστές προϋποθέσεις (τα μέτρα τώρα και το χρέος το 2018) στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αργά ή γρήγορα, η τυχόν απόφασή του για χρηματοδοτική συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα θα σημάνει και την απαραίτητη υπογραφή του δικού του Μνημονίου.

Με υπογραφή

Κάθε φορά που η Ελλάδα, στα χρόνια του Μνημονίου, συνάπτει μια χρηματοδοτική σύμβαση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, υπογράφει δύο διαφορετικά κείμενα.

Το ένα τιτλοφορείται Memorandum of Understanding και είναι το Μνημόνιο με την Ευρώπη. Το δεύτερο τιτλοφορείται Memorandum of Economic and Financial Policies και είναι το Μνημόνιο του ΔΝΤ.

Τα δύο κείμενα είναι σχεδόν ταυτόσημα. Μόνο που τώρα το Μνημόνιο με την Ευρώπη τελειώνει στα μέσα του 2018, το Μνημόνιο με το ΔΝΤ δεν έχει καν υπογραφεί. Παραδοσιακά, οι συμβάσεις χρηματοδότησης του ΔΝΤ έχουν διάρκεια τριών ετών. Θα μπορούσε, αναφέρει πηγή με γνώση των διεργασιών, η διάρκειά του να περιοριστεί στους 12-18 μήνες; Αγνωστο επί του παρόντος.  

Ακόμα και έτσι όμως, η οικονομική πολιτική των επόμενων πολλών ετών θα προσυμφωνηθεί τώρα. Αυτό δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup, όταν είπε ναι σε μέτρα τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2019 και ενδεχομένως (ιδίως στην περίπτωση των συντάξεων) θα φτάνουν έως το 2025. Πηγές των δανειστών, άλλωστε, θυμίζουν την επιστολή Τσακαλώτου λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, όταν δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει ξανά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών σε κοινωνικά μερίσματα ή άλλες ελαφρύνσεις που θα προκύψουν από την υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτά είναι τα λεγόμενα αντίμετρα και θα είναι προσυμφωνημένα.

Πόσο κοστίζουν

Το πακέτο των μελλοντικών μέτρων είναι βαρύ. Οι δανειστές ξεκινούν τις συζητήσεις στη βάση παρεμβάσεων δημοσιονομικής απόδοσης 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ από το αφορολόγητο και 1,8 δισ. ευρώ από τις συντάξεις.

Το κυβερνητικό παζάρι φέρνει στο προσκήνιο εξοικονομήσεις 0,75% από το κάθε μέτωπο ή κάτι λιγότερο από 1,4 δισ. ευρώ από αφορολόγητο και άλλα τόσα από τις συντάξεις, βάζοντας στο τραπέζι και προσδοκώμενες εξοικονομήσεις 0,5% του ΑΕΠ από το λεγόμενο spending review, τη σάρωση δηλαδή όλων των δημόσιων δαπανών των υπουργείων, την οποία τρέχει ήδη το επιτελείο του Γιώργου Χουλιαράκη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε χθες στη Βουλή ότι «κάποιοι θα χάσουν», υποστηρίζοντας όμως ότι παράλληλα κάποιοι άλλοι θα κερδίσουν με τα αντίμετρα τα οποία θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση.  

Σε αντιδιαστολή με τις συντάξεις, όπου επιχειρείται το βάρος των μεγαλύτερων περικοπών να τις υποστούν σταδιακά οι έχοντες ακόμα σχετικά υψηλές συντάξεις, η μείωση του αφορολογήτου θα κοστίζει ακριβά στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Αν το αφορολόγητο υποχωρήσει στα 5.900 ευρώ, όπως είναι το βασικό σενάριο των δανειστών, ένας μισθωτός χωρίς παιδιά, με εισόδημα 7.000 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει 242 ευρώ για φόρο εισοδήματος. Σήμερα έχει μηδενική φορολογική επιβάρυνση.

Αν είναι συνταξιούχος, ακόμα χειρότερα. Παράλληλα με τη μείωση του αφορολογήτου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Στη ζώνη των 11.000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος, ο συνταξιούχος με τις μηνιαίες αποδοχές των 920 ευρώ θα χάσει κάτι παραπάνω από 161 ευρώ από τη σύνταξη αν καταργηθεί η προσωπική διαφορά, ενώ απειλείται με υπερδιπλασιασμό του φόρου εισοδήματος. Σήμερα στα 11.000 ευρώ εισοδήματος αντιστοιχεί φόρος 520 ευρώ, ενώ με μείωση του αφορολογήτου στα 5.900 ευρώ ο φόρος εισοδήματος κάνει άλμα στα 1.122 ευρώ, εφόσον παραμείνει ο χαμηλός συντελεστής στο 22%.

Προς το παρόν, όλα τα παραπάνω είναι σενάρια. Σύντομα, όμως, εφόσον κλείσει η διαπραγμάτευση, θα πρέπει να αποτελέσουν νόμο του κράτους. Ενδεχομένως με κάποιες παραλλαγές.




Εφημερίδα Τα Νέα


Στην κόψη του ξυραφιού τα ΕΛΤΑ



Επί ξυρού ακμής βρίσκονται τα ΕΛΤΑ, καθώς παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της διοίκησής τους για προσήλωση στον στόχο της ανάπτυξης της κρατικής εταιρείας, οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Με μηνιαίο ταμειακό έλλειμμα, που ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ, η μοναδική σανίδα σωτηρίας για τα ΕΛΤΑ είναι η είσπραξη του ποσού των 150 εκατ. ευρώ, για το διάστημα 2013-2015, από την παροχή καθολικής υπηρεσίας.

Άλλωστε,  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, αρχές Ιανουαρίου, είχε σημειώσει, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση ότι υπάρχει "έτοιμη λύση” για την καταβολή της επιδότησης από την καθολική υπηρεσία.

Ωστόσο, η "έτοιμη" λύση Παππά δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργού.

"Πόλεμος" συνδικαλιστών – διοίκησης

Όλα αυτά όταν οι σχέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων με τη διοίκηση της κρατικής εταιρείας (πρ. Φρ. Σταυράκη, δ/νων σύμβ. Γ. Ζαρολιάγκης) είναι ψυχροπολεμικές. Δεν είναι τυχαίο που οι επικεφαλής των ΕΛΤΑ, στη χθεσινή ανακοίνωσή τους, καλούν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να συμπαραταχθούν με το "στόχο για την ανάπτυξη της εταιρείας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας".

Πάντως, αρχές της εβδομάδας ο -προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ- πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών Γιώργος Βασιλόπουλος έκανε λόγο, στον τηλεοπτικό σταθμό "Νέα Τηλεόραση Κρήτης",  για προσπάθεια από την κυβέρνηση να χρεοκοπήσουν τα ΕΛΤΑ. Μάλιστα, όπως είπε, εάν δεν καταβληθεί το κόστος της καθολικής υπηρεσίας, η εταιρεία θα τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Τα μεγέθη

Όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr, η εταιρεία βρίσκεται σε περιβάλλον ασφυκτικό σχετικά με την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία και τους προμηθευτές. Το μηνιαίο ταμειακό έλλειμμα ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ, το εργατικό κόστος αντιστοιχεί στο 70% των συνολικών δαπανών, ενώ η συμμετοχή στην ΑΜΚ της τράπεζας Αττικής οδήγησε τα ΕΛΤΑ σε απώλειες άνω των 2,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, κατά το εννεάμηνο του 2016, το (αρνητικό) περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας εκτοξεύθηκε, για πρώτη φορά τουλάχιστον από το 2014, σε -12,3%, με το ρυθμό ενίσχυσης των ζημιών να αυξάνεται,  λόγω της απώλειας ως πελάτη της ΕΥΔΑΠ.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι με δικαστική απόφαση, τα ΕΛΤΑ επιστρέφουν στο διαγωνισμό για το έργο, ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, που αφορά τα διαβατήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει απαντηθεί γιατί η εταιρεία αποκλείστηκε προτού καν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, αλλά και τις πταίει για τις παραλείψεις στα νομιμοποιητικά έγγραφα.




Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Πηγή : capitla.gr


Ν.Δ.: Όταν η κριτική για τα κόμματα εκτρέπεται από την αλήθεια και κυρίως όταν γίνεται “καθ’ υπόδειξιν”, τότε είναι επιζήμια



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κριτική στα Κόμματα και στις θέσεις τους είναι ωφέλιμη και επιθυμητή στη Δημοκρατία. Όταν, όμως, εκτρέπεται από την αλήθεια και κυρίως όταν γίνεται “καθ’ υπόδειξιν”, τότε είναι επιζήμια. Οι πρόθυμοι υπογράφοντες τις ανακοινώσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι είναι ευχαριστημένοι από:

​ α) Την αύξηση κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες του Φ.Π.Α. (έφτασε στο 24%) στις υπηρεσίες υγείας που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

​ β) Την θηριώδη αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων που επέβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

​ γ) Την ληστρική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με τον “καινοτόμο” νόμο Κατρούγκαλου.

​ Φαίνεται, επίσης, ότι είναι ευχαριστημένοι από την αύξηση μόνο κατά 120.000.000 ευρώ για όλες τις υπηρεσίες Υγείας, που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ, την ίδια ώρα που εισπράττει 700.000.000 ευρώ περισσότερα ετησίως από τις διογκωμένες εισφορές των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

​ Από την άλλη μεριά, οι ”καθ’ υπόδειξιν αγωνιούντες” είναι ενοχλημένοι, γιατί η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την τακτοποίηση των διογκωμένων οφειλών clawback (650.000.000 ευρώ) η οποία διαμορφώθηκε εν κρυπτώ και με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης και η οποία αφορά μέρος μόνο του clawback, που υποχρεώνονται οι πάροχοι σε επιστροφή. Δηλαδή, τον συμψηφισμό κρατημένων μηνών και το 10% που δεν έχει αποδοθεί αλλά και τη ρύθμιση των όποιων οφειλών απομένουν με δόσεις, που δεν θα διαταράσσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η παρέμβασή μας αυτή ανάγκασε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, δυο μέρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή, να εξαγγείλει συμψηφισμό του clawback...

​Είναι περιττό να τονίσουμε ποια παράταξη ενδιαφέρεται για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, ποιοι αγωνίζονται για λιγότερους φόρους, ποιοι αγωνιούν για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

​ Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε, για να μην υπάρχουν οι παραμικρές παρανοήσεις, ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερασπιστούν τη νομιμότητα και θα συνεχίσουν τον έλεγχο και την κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας για όλους τους πολίτες».


Καμμένος: Ας πατήσουν Τούρκοι σε Ελληνικό νησί και να δούμε πως θα φύγουν



Μήνυμα σε υψηλούς τόνους προς την Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί», είπε ο κ. Καμμένος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ποτέ. Ο ελληνικός λαός να κοιμάται ήσυχος».






Φώτης Κουβέλης: Αρνήθηκα την πρόταση Σαμαρά για να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ



Στην παραδοχή ότι στα τέλη του 2014 αρνήθηκε την πρόταση του Α. Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα σε εκλογές και να προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε ο Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο iefimerida, o Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για σαφή επιλογή και ξεκαθάρισε ότι “εμείς, ως ΔΗΜΑΡ, με δική μου εισήγηση, στο τελευταίο συνέδριό μας, πριν τις εκλογές, είχαμε πάρει απόφαση, σχεδόν ομόφωνη, ότι δεν θα ψηφίσουμε πρόεδρο Δημοκρατίας, γιατί πιστεύαμε ότι δεν έπρεπε να εκλεγεί Πρόεδρος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ώστε, να αλλάξει, όπως έλεγε χαρακτηριστικά και η απόφασή μας, σελίδα. Και αυτό έπραξα. Αν θέλετε υπηρετώντας τη συλλογικότητα της απόφασης του κόμματός μου αλλά υπηρετώντας και την προσωπική μου επιλογή ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι “όταν εκείνη την ώρα λέγαμε να αλλάξει σελίδα, ξέραμε ότι και στη βάση της κοινωνίας αλλά και των δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η επόμενη επιλογή των Ελλήνων πολιτών”.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ψήφισε το κόμμα του και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ειπώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα επανέλαβε ότι ψήφισε και θα ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ επειδή “παλεύει και αγωνίζεται προκειμένου να εξομαλύνει σκληρές πλευρές της επιχείρησης των μέτρων. Βλέπω ότι έχει μια σημαντική αναφορά στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής”. 

Τέλος, υποστήριξε θα μπορούσε να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προτείνει ο Νίκος Φίλης.



Πηγή : liberal.gr


Άσχημα τα νέα για τη μηνιγγίτιδα- Νέο κρούσμα την ώρα που το εμβόλιο δεν περνάει στον Εθνικό Εμβολιασμό



Με τις πληροφορίες για μη ένταξη του εμβολίου για την μηνιγγίτιδα Β στο Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού τουλάχιστον για τα βρέφη, η είδηση για νέο κρούσμα σε παιδί στην Πάτρα δεν μπορεί παρά να δημιουργεί ανησυχία.

Με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται ένα μικρό παιδί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου. Σύμφωνα μάλιστα με τους παιδιάτρους, τα κρούσματα είναι αρκετά το τελευταίο διάστημα σε όλη την χώρα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τους υπεύθυνους που εξετάζουν την ένταξη του εμβολίου στο Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα εγκριθεί η δωρεάν παροχή του σε όλα τα βρέφη ή νήπια αλλά θα εγκρίνεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις με χρόνια νοσήματα.

Αυτό βέβαια φαντάζει ουτοπικό καθώς τα κρούσματα φέτος αφορούν παιδιά νηπιακής και παιδικής ηλικίας και ως εκ τούτου όλα δείχνουν ότι αυτά θα έπρεπε να θωρακιστούν.

Βεβαίως, όποιος γονιός έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ιδιωτικά το υπάρχον εμβόλιο, το οποίο είναι τσουχτερό, θα αποφύγει τα χειρότερα. Κι αυτό από μόνο του είναι στοιχείο ανισότητας σε θέμα Υγείας και πρόληψης που θα έπρεπε να ξεσηκώνει κάθε υπεύθυνο πολίτη.

Όπως και να έχει, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το πόρισμα της Επιτροπής και τότε θα μπορούν οι γιατροί να τοποθετηθούν επίσημα στο ευαίσθητο αυτό θέμα.

Να θυμίσουμε ότι η μικροβιακή μηνιγγίτιδα οδηγεί πολύ συχνά μικρά παιδιά στον θάνατο ενώ κι ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό από αυτά που ξεπερνούν το πρόβλημα, ζουν την υπόλοιπη ζωή τους με σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει δε τρόπος πρόληψης πλην του εμβολιασμού, ενώ πολλοί γονείς και παιδίατροι χάνουν πολύτιμο χρόνο καθώς δεν αναγνωρίζουν αμέσως τα συμπτώματα που ομοιάζουν με αυτά των ιώσεων. Στο δραματικό αυτό "παιχνίδι" με τον χρόνο, πολλά παιδάκια έχουν καταλήξει σε ΜΕΘ όπου ουσιαστικά έφτασαν σε πολύ προχωρημένο στάδιο της νόσου για να μπορέσουν να σωθούν.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη 
Πηγή : iatropedia.gr


Πώς οι Γερμανοί αστυνομικοί εξουδετέρωσαν πυροβολώντας τον "καμικάζι" της Χαιλδεβέργης - Βίντεο ντοκουμέντο




Ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και άλλοι δύο νοσηλεύονται με μικρότερα τραύματα, μετά από επίθεση με αυτοκίνητο που πραγματοποίησε ένας άνδρας στη

 Χαϊδελδεβέργη της Γερμανίας, επαναφέροντας στις μνήμες το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όταν ο Τυνήσιος Αμρί είχε εισβάλει με φορτηγό, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, τα μέλη της οποίας τον εγκλώβισαν και τον πυροβόλησαν μία φορά, προκειμένου να τον τραυματίσουν και να τον ακινητοποιήσουν. Το συγκλονιστικό βίντεο από τη σύλληψη του άγνωστου -μέχρι στιγμής- δράστη κυκλοφόρησε στα media, αναδεικνύοντας την επικίνδυνη αποστολή την οποία έφεραν σε πέρας οι Γερμανοί αστυνομικοί.



Αμέσως μετά την επίθεση με το αυτοκίνητο στους πεζούς, ο άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρι και απομακρύνθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη. Ακόμα και όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία, επιχείρησε να διαφύγει, όταν ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Ο δράστης έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και αφού αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο, ενώ το κίνητρο του δράστη δεν έχει αποσαφηνιστεί. Η αστυνομία θα αναμένει να ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί, να τον ανακρίνουν, ώστε να διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και αν ναι, υπό τη σκέπη ποιας εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο ένας από τους τρεις τραυματίες, ο οποίος στεκόταν έξω από έναν φούρνο, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για τη ζωή του. Όπως ειπώθηκε από τους αστυνομικούς, η πιθανότητα να έδρασε για λογαριασμό κάποιας τρομοκρατικής ομάδας συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες, καθώς το βασικό σενάριο περιλαμβάνει το ενδεχόμενο να κινήθηκε από μόνος του, αντιγράφοντας την επίθεση στο Βερολίνο.



Πηγή : protothema.gr


Νέες επιθέσεις αναρχικών με μολότοφ εναντίον αστυνομικών εχθές το βράδυ στα Εξάρχεια




Και όπως γίνεται πάντα εκτός της περιοχής που βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, μετά τις επιθέσεις δεν υπήρχαν ούτε συλλήψεις ούτε προσαγωγές!!

Κατά τις 02:30 οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι έβαλαν στόχο με μολότοφ άνδρες των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία στην οδό Πατησίων.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν απο την Πατησίων επεκτάθηκαν στην Τοσίτσα και στην Στρουρνάρη με τους κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές να ρίχνουν βροχή από μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Εκτός από τους άνδρες των ΜΑΤ στην Πατησίων οι αντιεξουσιαστές έβαλαν στόχο με πέτρες και μολότοφ και την διμοιρία που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών κατά τύχη και πάλι και φυσικά ούτε μία προσαγωγή για τα μάτια!!!!



Ο γιος του Μοχάμεντ Άλι «κρατούμενος» κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ λόγω διατάγματος Τραμπ

Πηγή: twitter


Ένας από τους γιους του θρύλου του μποξ Μοχάμεντ Αλι κρατήθηκε και ανακρίθηκε επί δύο ώρες κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ από τη Τζαμάικα, εξαιτίας του ονόματός του που έμοιαζε με αραβικό, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα.

Ο Μοχάμεντ Αλι Τζούνιορ, 44 ετών, γεννημένος στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια και κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, ταξίδευε με τη μητέρα του Χαλίλα Καμάτσο-Αλι, πρώην σύζυγο του πυγμάχου που πέθανε τον περασμένο χρόνο, διηγήθηκε ο δικηγόρος του Κρις Μαντσίνι στο Courier-Journal του Λούισβιλ.

Μητέρα και γιος κρατήθηκαν για ανάκριση στο διεθνές αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντέιλ στην Φλόριντα στις 7 Φεβρουαρίου.

Η Χαλίλα Καμάτσο-Αλι αφέθηκε ελεύθερη αφού έδειξε στους τελωνειακούς φωτογραφία της με τον πρώην σύζυγό της. Αλλά ο Μοχάμεντ Αλι Τζούνιορ δεν είχε μαζί του φωτογραφία με τον πατέρα του και κρατήθηκε επί δίωρο για να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως «από πού προέρχεται το όνομά σας», «είστε μουσουλμάνος;». Απάντησε ότι είναι μουσουλμάνος, όπως ο πατέρας του, αλλά η ανάκρισή του συνεχίσθηκε.

«Για την οικογένεια Αλι, είναι σαφές ότι όλα αυτά συνδέονται με τις προσπάθειες του κ. Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο δικηγόρος αναφερόμενος στο περιώνυμο διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλι συγκεντρώνει στοιχεία και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κράτησης και ανάκρισης προσώπων και ενδεχομένως θα προσφύγει δικαστικά σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Οι αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου και του τελωνείου δεν απάντησαν στις ερωτήσεις της αμερικανικής εφημερίδας για το θέμα.


Πηγή : CNN.gr


"Κόκκινος" συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για νέες επιθέσεις έως τις 10 Μαρτίου




Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού δίπλα στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης το πρωί του Σαββάτου (25.02.2017) έχει σημάνει "κόκκινο" συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική. Η επιλογή του σημείου και η αναφορά του ονόματος του Λάμπρου Φούντα, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας.

Ο προβληματισμός είναι έντονος. Όπως από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε το newsit.gr, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ότι πίσω από το χτύπημα στη Δάφνη ενδέχεται να είναι ασύλληπτος πυρήνας του Επαναστατικού Αγώνα.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται γιατί ο άνδρας που τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας, προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ανέφερε το όνομα του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρου Φούντα, ο οποίος είχε σκοτωθεί στην ίδια περιοχή στις 10 Μαρτίου του 2010 μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς.

«Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα. Είναι για τον Λάμπρο», ανέφερε ο άνδρας όταν κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν – και αυτό τους προβληματίζει ακόμη περισσότερο- ότι ο Επαναστατικός Αγώνας, ως οργάνωση, έχει γίνει σύμβολο για τις υπόλοιπες οργανώσεις αντάρτικου πόλης, οι οποίες συστρατεύονται πίσω του.

Πιστεύουν δε ότι η Πόλα Ρούπα, ακόμη και μέσα από τη φυλακή, κινεί τα νήματα και αποτελεί σύμβολο για όσους έχουν επιλέξει το δρόμο του αντάρτικου πόλης και με τις ανακοινώσεις της μπορεί να επηρεάζει και να καθοδηγεί.

Μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στη Δάφνη, υπάρχουν έντονοι φόβοι πως οι τρομοκράτες μπορεί να επιχειρήσουν νέες επιθέσεις τις μέρες μέχρι τις 10 Μαρτίου, όταν συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη συμπλοκή και το θάνατο του Λάμπρου Φούντα. Γι’ αυτό και έχει σημάνει "κόκκινος" συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική.

Η κάμερα

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, ωστόσο, είναι πως οι κινήσεις του άγνωστου που άφησε το τσαντάκι μέσης στο σημείο, είναι καταγεγραμμένες από κάμερα. Η εμβέλειά της, όμως, είναι μικρή κι έτσι το επίμαχο βίντεο δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό, αφού δείχνει απλά έναν άνθρωπο να αφήνει κάτι στο σημείο.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά το τηλεφώνημα. έφτασαν στο σημείο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας, οι οποίοι πράγματι εντόπισαν ένα τσαντάκι μέσης σε ένα παρκάκι πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα. Αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο, έγιναν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις για να εξουδετερωθεί η βόμβα.

Στο τσαντάκι βρέθηκε μια χειροβομβίδα, ένας μηχανικός χρονοδιακόπτης, ένας πυροκροτητής, μπαταρία αλλά και εκρηκτική ύλη. Όλα όσα βρέθηκαν μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση...




Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Νέα Δημοκρατία : Το “τρίγωνο της διαπλοκής” Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη, αποκαλύφθηκε



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις αποκαλύψεις αναφορικά για τα δάνεια Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι μάσκες έπεσαν.

Η Τράπεζα Αττικής, ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και η κατάτμηση δημοσίων έργων που καταλήγουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελούν το “τρίγωνο της διαπλοκής” που έχτισε η Κυβέρνηση. 

Από καιρό είχαμε καταγγείλει τη μεθόδευση που σήμερα αποκαλύπτεται από τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ώρα της αλήθειας για τους κ. Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη έφτασε.

Κανείς δεν ξεχνά τα δανεικά βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και τα προνομιακά δάνεια που χορήγησε στις εταιρίες του η Τράπεζα Αττικής. 

Με τελικό στόχο να μπορέσει ο κ. Παππάς να στήσει το δικό του μιντιακό σύστημα και ο κ. Σπίρτζης να του αναθέτει τη μια εργολαβία μετά την άλλη.

Και όλα αυτά με τη στήριξη του πρωθυπουργού. 

Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη  που θα εξετάσει όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτού του πρωτοφανούς  πολιτικού – οικονομικού σκανδάλου».


Νέο καμπανάκι Στουρνάρα για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση

Nikos Libertas / SOOC



Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κρούει το καμπανάκι κινδύνου για την ελληνική οικονομία σε διάστημα 24 ωρών.

Προειδοποίηση ότι εάν η αξιολόγηση καθυστερήσει η οικονομία θα κινδυνεύσει να χάσει το τρένο εξόδου από την κρίση, απευθύνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στην «Καθημερινή».

«Παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις», σημειώνει ο κεντρικός τραπεζίτης, «σήμερα έχει καλυφθεί το 90% της δημοσιονομική προσαρμογής και όχι μόνο αυτής».

Επομένως, σημειώνει, δεν δικαιολογείται καθυστέρηση η οποία εάν συμβεί «θα στερήσει από την ελληνική οικονομία την έξοδο από την κρίση».

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο κ. Στουρνάρας κρούει το καμπανάκι κινδύνου για την ελληνική οικονομία σε διάστημα 24 ωρών.

Στην ετήσια Έκθεση του Διοικητή, που εκδόθηκε την Παρασκευή, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις θα υπάρξουν περαιτέρω κίνδυνοι για το τραπεζικό σύστημα, το όποιο ήδη καταγράφει μείωση καταθέσεων και αύξηση των κόκκινων δανείων, ενώ θα απειληθούν και οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Ο κ. Στουρνάρας άσκησε οξεία κριτική στο ακολουθούμενο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, το όποιο λειτουργεί ανασταλτικά για την ανάπτυξη, συμβάλλοντας στην αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ιδιωτικού τομέα προς το Δημόσιο και ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία.

Κάλεσε την κυβέρνηση, εφόσον εξασφαλίσει δημοσιονομικό χώρο από την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων, να κινηθεί προς τη μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος.



Πηγή: skai.gr


Επίθεση οδηγού εναντίον πλήθους στη Γερμανία




Τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη Χαϊδελβέργη όταν αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε ομάδα ανθρώπων που στέκονταν έξω από φούρνο, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια ή ατύχημα.

«Συνεχίζουμε την έρευνα. Μόλις μάθουμε περισσότερα, θα ενημερώσουμε το κοινό», διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μετά το περιστατικό, «ο ύποπτος βγήκε από το αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε πεζή οπλισμένος με ένα μαχαίρι», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ειδοποιημένη από αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομική περίπολος εντόπισε τον άνδρα. Κατά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους. «Ο ύποπτος έχει τραυματισθεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε κλινική της Χαϊλελβέργης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild, ο άνδρας είναι ψυχικά διαταραγμένος. Οι Αρχές δεν δίνουν κανένα στοιχείο για το θέμα.

Η Rhein-Neckar-Zeitung αναφέρει ότι πρόκειται για νεαρό Γερμανό, ο οποίο, στο τιμόνι του αυτοκινήτου, είχε σταματήσει στο κόκκινο φανάρι και, όταν αυτό έγινε πράσινο, ξεκίνησε με ταχύτητα για να πέσει στην ομάδα των πεζών και στη συνέχεια σε κολώνα.



Newsroom ΔΟΛ


Σε πολιτικό θέαμα αναμένεται να εξελιχθούν τα Όσκαρ




Κύριος πρωταγωνιστής ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Τα πιο πολιτικά φορτισμένα Όσκαρ αναμένεται να είναι αυτά που θα διεξαχθούν την Κυριακή το βράδυ, καθώς το Χόλιγουντ είναι έτοιμο να εξαπολύσει μία χλευαστική επίθεση εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Κι αφού πλέον ξεπεράσαμε το χάσταγκ #OscarsSoWhite, με το οποίο αναδείχθηκε η έλλειψη της διαφορετικότητας στο Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια, τώρα οι πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής βιομηχανίας ετοιμάζονται για να εκφράσουν ένα συλλογικό φιλελεύθερο ουρλιαχτό εναντίον του Προέδρου με το «μαυρισμένο από το σολάριουμ» δέρμα, προτρέποντας τα 89α βραβεία της Ακαδημίας να μείνουν στην ιστορία ως τα #OscarsSoOrange.

Ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπίσερ, που είναι επίσης στόχος γελοιοποίησης του Χόλιγουντ, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ δεν πρέπει να παρακολουθήσει την τελετή απονομής των Όσκαρ την Κυριακή, αλλά η προοπτική της πιο λαμπερής βραδιάς, στην πιο φωτεινή πόλη, να μετατραπεί σε ένα πολιτικό θέαμα αναμένεται να ενισχύσει την παγκόσμια τηλεθέαση, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η νευρική, κομματική διάθεση έχει επισκιάσει το αναμενόμενο σάρωμα του La La Land, το οποίο κατέχει το ρεκόρ των 14 υποψηφιοτήτων, με το ρομαντικό, μουσικό του θέμα που δίνει μία νότα απόδρασης από τους δύσκολους καιρούς.

«Και το Όσκαρ κερδίζει...»

Η πρόβλεψη για το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει τη σκηνή των Όσκαρ για να επιτεθεί στον Λευκό Οίκο για τις πολιτικές μετανάστευσης και τα δικαιώματα της transgender κοινότητας έχει ξεπεράσει τις εικασίες για το εάν το αγαπημένο των κριτικών «Moonlight» θα είναι αυτό που θα ξεχωρίσει στα βραβεία, με τον μαύρο- ομοφυλόφιλο να ανεβαίνει στη σκηνή ή εάν η «Άφιξη» και η επικοινωνία με τους εξωγήινους ή οι «Αφανείς ηρωίδες», με τις Αφροαμερικάνες που εργάζονταν στη NASA τη δεκαετία του 1960, θα μπορέσουν να προκαλέσουν την έκπληξη της βραδιάς.

Από την άλλη, οι σινεφίλ περιμένουν να δουν εάν η απόδοση του Ντένζελ Ουάσιγκτον στο «Fences» θα υπερισχύσει της σπονδυλωτής εμφάνισης του Κέισι Άλφεκ στο «Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα» και θα είναι αυτός που θα κατακτήσει το χρυσό αγαλματίδιο του πρώτου ανδρικού ρόλου και εάν η Βαϊόλα Ντέιβις πάρει αυτή το βραβείο δεύτερης καλύτερης ηθοποιού για την ταινία που πρωταγωνιστεί ο Ουάσιγκτον.

Η δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει η ταξιδιωτική απαγόρευση της διοίκησης του Τραμπ μπορεί να ανατρέψει τα αποτελέσματα σε ένα ήδη αμφίρροπο παιχνίδι για το ποια θα είναι, τελικά, η ξενόγλωσση ταινία που θα αποσπάσει το Όσκαρ, με τον «Εμποράκο» -μία δραματική ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, που είναι ήδη βραβευμένος με Όσκαρ, να αρνείται να ταξιδέψει στο Λος 'Αντζελες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταξιδιωτική οδηγία- να ενισχύει ακόμα περισσότερο την υποψηφιότητά της.

Βραδιά με πολιτικές ομιλίες

Ο Τζίμι Κίμελ, που θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς, είπε ότι η πολιτική θα φωτιστεί κατά τη διάρκεια της τρίωρης τελετής απονομής των Όσκαρ και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των νικητών των βραβείων να μιλήσουν. «Θα ακούσετε ανθρώπους να λένε: Αρρωσταίνω και με κουράζει να ακούω πολιτικές ομιλίες σε μία βραδιά βραβείων. Λοιπόν κι εγώ αρρωσταίνω και κουράζομαι να ακούω ανθρώπους που αρρωσταίνουν και κουράζονται όταν ακούνε πολιτικές τοποθετήσεις σε μία βραδιά απονομής βραβείων», δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times.

Ο Τζορτζ Κλούνει βρέθηκε στο στόχαστρο στις αρχές της εβδομάδας, όταν ο Τραμπ τον κατηγόρησε ότι βρίσκεται στην ελίτ του Χόλιγουντ και ο Στιβ Μπάνον, επικεφαλής της πολιτικής στρατηγικής του Τραμπ, είπε ότι πρόκειται για «έναν αποτυχημένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη».

Στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών, τον περασμένο μήνα, η Μέριλ Στριπ έβγαλε, από σκηνής, έναν «πύρινο» λόγο κατά του Προέδρου, ο οποίος παρομοίωσε σαν «πίθηκο» έναν δημοσιογράφο με αναπηρία. Ο Τραμπ δεν το άφησε να πέσει κάτω και μέσω του Twitter απάντησε στην πολυβραβευμένη ηθοποιό λέγοντας ότι είναι «υπερεκτιμημένη» και «μισθοφόρος της Χίλαρι».

Και ο κατάλογος των διασημοτήτων που εναντιώνονται στον νέο Πρόεδρο συνεχώς μεγαλώνει. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είπε ότι θα ήθελε να του δώσει μία γροθιά στο πρόσωπο. Ο παραγωγός Τζαντ Άπαταου δήλωσε ότι η διοίκηση του Τραμπ τον κάνει να νιώθει σαν βιασμένος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC που θα μεταδώσει τη βραδιά των Όσκαρ στις ΗΠΑ, ελπίζει ότι θα έχει έσοδα περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια σε κάθε διάλειμμα των 30 δευτερολέπτων, ενώ εκτιμάται ότι η τηλεθέαση θα αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, που ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα της οκταετίας, κατά 34,4 εκατ.

Υπάρχουν όμως και αυτοί του Χόλιγουντ, όπως ο ηθοποιός Τζον Βόιτ που υποστηρίζουν τον Τραμπ, αλλά δεν είναι σίγουρο, ότι την Κυριακή θα αδράξουν την ευκαιρία και θα τον υπερασπιστούν.



Πηγή : newsbeast.gr


Οι Έλληνες καταζητούμενοι – «Τύφλα» να ‘χει… ο Ντίλινγκερ



Οι… most wanted Ελληνες καταζητούμενοι, με τα περισσότερα διωκτικά έγγραφα (και χρόνια… απόλαυσης της ιδιότυπης ελευθερίας), είναι μία πρώην ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής, ένας απατεώνας του Διαδικτύου και μία πρώην ανακρίτρια.

Ακόμη και η σοβαρότερη περίπτωση του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα, με τις δύο εναέριες αποδράσεις, απαγωγές και τη δολοφονία του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη, με παγιδευμένο δέμα, έχει λιγότερα… Μέχρι πρότινος στην παγκόσμια λίστα καταζητούμενων, στην οποία η χώρα μας έχει «δικαίωμα» κατάληψης δύο θέσεων, βρίσκονταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας και η Πόλα Ρούπα. Μετά την πρόσφατη σύλληψη του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, δεν αποκλείεται τη θέση της να πάρει κάποιος από τους παρακάτω.

Νότα Αυγερινοπούλου, 63 χρόνων, πρώην ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής «Beauty and Diet», Γιάννης Πλατρίτης ή George Andrieu John 39 χρόνων, ο απατεώνας του Διαδικτύου με την… μπλε Ferrari, Τόνια Ηλία 59 χρόνων, η πρώην ανακρίτρια του «παραδικαστικού». Η πρώτη αναζητείται για 13 χρόνια, εις βάρος της υπάρχουν 316 σελίδες διωκτικά έγγραφα με 10 από αυτά να περιγράφονται σε κάθε σελίδα, για χρέη, επιταγές, υπεξαιρέσεις και άλλα αδικήματα, ενώ εκτιμάται ότι διαφεύγει στο εξωτερικό, παρότι η ίδια διέρρεε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο δεύτερος αναζητείται 11 χρόνια και εκκρεμούν εις βάρος του 48 διωκτικά έγγραφα, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες τον ήθελαν να βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία απ’ όπου κατάγεται ή Γερμανία, κάνοντας όμως τακτικές «επισκέψεις» στη χώρα μας.

Η τρίτη καταζητούμενη είναι ένα ξεχωριστό… ανέκδοτο: διαφεύγει 12 χρόνια και, παρότι βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία με «βραχιολάκι», στις 15 Φεβρουαρίου 2017 κατάφερε για 4η φορά να μην εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς έχει ζητήσει άσυλο. Μάλιστα, εξαιτίας… απορίας, το βρετανικό κράτος τής χορηγεί επίδομα άνω των 1.000 λιρών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν νομική βοήθεια. Αυτά τα τρία άτομα βρίσκονται στην πρώτη «τριάδα» των καταζητούμενων του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αδειαζε κάρτες

Η Παναγιώτα (Νότα) Αυγερινοπούλου αναζητείται από το 2004, όταν παραπέμφθηκε για απάτη κατά συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος. Η ιδιοκτήτρια κέντρων αισθητικής «Beauty and Diet» φέρεται να άδειασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην και νυν πελατών της κάνοντας χρήση των κωδικών των πιστωτικών καρτών του, ενώ άφησε απλήρωτους δεκάδες υπαλλήλους. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2003, όταν πελάτες του κέντρου αισθητικής κατήγγειλαν ότι το εν λόγω κέντρο είχε χρεώσει τις πιστωτικές τους κάρτες με σημαντικά ποσά για υπηρεσίες που δεν είχαν ποτέ απολαύσει, και μάλιστα αρκετό διάστημα μετά τη διακοπή των προγραμμάτων που είχαν πάρει.

Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε και πολλά άλλα θύματα αλλά και τον τρόπο υπεξαίρεσης των ποσών από την τράπεζα, με τη συνεργασία τεσσάρων-πέντε υπαλλήλων της, οι οποίοι επίσης διώκονται για συνέργεια. Οι υπάλληλοι πληκτρολογούσαν στα μηχανήματα χρέωσης πιστωτικών καρτών τους κωδικούς αριθμούς των καρτών των πελατών και έτσι τους χρέωναν με διάφορα χρηματικά ποσά, χωρίς τη συναίνεσή τους. Η συνεργαζόμενη τράπεζα, νομίζοντας ότι υπήρχε η έγκριση των πελατών για αυτές τις συναλλαγές, μετέφερε τα ποσά στην εταιρία Adjust Ινστιτούτο Ασκησης Αισθητικής και Διαίτης Α.Ε. της Αυγερινοπούλου. Επίσης, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, έβαζε τους υπαλλήλους να αποτυπώνουν πλασματικά συμβόλαια παροχής υπηρεσιών της εταιρίας και να εκδίδουν πλασματικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για τον καθένα από τους ζημιωθέντες. Η Νότα Αυγερινοπούλου διώκεται ακόμα γιατί παρακράτησε μισθούς και δώρα 40 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια.

Αργότερα προέκυψαν βιομηχανία πλαστών πτυχίων αισθητικής στα ΙΕΚ Αυγερινοπούλου, εικονικά μαθητολόγια στα οποία φαίνονταν εγγεγραμμένοι ανύπαρκτοι μαθητές, πλαστογράφηση υπογραφών των σπουδαστών, συμβάσεις δανεισμού «factoring» με τράπεζα έναντι ανύπαρκτων κατατεθειμένων διδάκτρων και έμμεσος καταναγκασμός εργαζομένων για τη σύναψη καταναλωτικών δανείων έναντι υποσχέσεων για αγορά μετοχών. Η 63χρονη, σύμφωνα με τις καταγγελίες, με απειλητικό μέσο την απόλυση, εξανάγκασε υπαλλήλους να πάρουν καταναλωτικά δάνεια από τράπεζα ύψους 1.000.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν μετοχές της εταιρίας Jurby International A.E., συμφερόντων Αυγερινοπούλου, με το πρόσχημα εισαγωγής της στο Χ.Α., που ποτέ δεν μπήκε και τα χρήματα των δανείων υπεξαιρέθηκαν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΤΡΙΤΗΣ

Πούλαγε ό,τι… δεν υπήρχε

Ο George Andrieu John ή Γιάννης Πλατρίτης, 39 χρόνων, γεννηθείς στη Μεγάλη Βρετανία, από το 2006 ξεκίνησε τις απάτες με πώληση πολυτελών αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, κινητών, τροφίμων, ποτών και άλλων αντικειμένων μέσω Διαδικτύου. Εκκρεμούν 48 διωκτικά έγγραφα από δικαστικές Αρχές των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Η περίπτωσή του είναι αξιοπρόσεκτη, καθώς τα χιλιάδες θύματά του έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο και έχουν φτιάξει ακόμη και ιστοσελίδα αναζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό του προκειμένου να συλληφθεί και να πληρώσει σε «ξύλο» τα σπασμένα. Σχεδόν καθημερινά επικοινωνούν με την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία, επιχειρώντας να «στήσουν» αυτόν που τους εξαπάτησε δίνοντας πληροφορίες για τη σύλληψή του. Πριν ξεσπάσει αυτή η διαδικτυακή αναζήτησή του εκείνος απολάμβανε τα κέρδη του στην… υγειά των θυμάτων κάνοντας βόλτες με μια μπλε Ferrari και μια κίτρινη Lamborghini Gallardo.

Ο 39χρονος δεν δίστασε να «δαγκώσει» τον κολλητό του φίλο και να του αποσπάσει 120.000 ευρώ, να πουλήσει 20μετρο σκάφος αναψυχής που δεν υπήρχε, αλλά να «φάει» λεφτά και από λάθος ανθρώπους, κάτι που έχει προκαλέσει τη διαφυγή του στο εξωτερικό, φοβούμενος κυρίως τα «αντίποινα» και όχι τη σύλληψή του. Συγγενείς του σε Πέραμα και Ιλιον φέρεται και εκείνοι να έχουν χάσει τα ίχνη του. Κάποια στιγμή εντοπίστηκε ασφαλιστήριο συμβόλαιο μοτοσικλέτας που φέρεται να είχε βγει σε επωνυμία εταιρίας του, χωρίς όμως να εντοπιστεί εκείνος ή η μοτοσικλέτα.

Είχε δημιουργήσει κάποιες εταιρίες με τις επωνυμίες CARTEL INTERNATIONAL & ALLABOUTANYTHING, άνοιξε γραφεία στο Κολωνάκι, πουλώντας ανύπαρκτα πολυτελή αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα, ποτά και γενικώς ό,τι πωλείται…

Σε κάποια θύματα εμφανιζόταν ως λογιστής γνωστού εφοπλιστή, ανιψιός ιδιοκτήτη αεροπορικής εταιρίας, και ενοικίαζε σκάφη αναψυχής, ακριβά αυτοκίνητα, στέλνοντας πλαστά εμβάσματα, πλαστά από τη… Lloyds. Αλλοτε εμφανιζόταν ως «ανεξάρτητος συνεργάτης» του ΟΔΔΥ, ο οποίος τους έβρισκε πολυτελή οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές καθιστώντας τους ως δήθεν μοναδικούς πλειοδότες. Επαιρνε προκαταβολές έως και 5.000 ευρώ για μια Aston Martin και τους έστελνε στις αποθήκες του πρώην ΟΔΔΥ, όπου είχε δεσμεύσει για χάρη τους, ώστε να… παραλάβουν τα νέα τους αυτοκίνητα!

ΤΟΝΙΑ ΗΛΙΑ

Η «άπορη» καταζητούμενη

Η πρώην ανακρίτρια Τόνια Ηλία, εδώ και 12 χρόνια φυγοδικεί στην Αγγλία, βάζοντας χειρόφρενο σε οποιαδήποτε προσπάθεια έκδοσής της. Η τέταρτη φορά επιδιωκόμενης μεταφοράς της ήταν στις 15 Φεβρουαρίου 2017, όταν οι βρετανικές Αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές πως η 59χρονη έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών μπορούσε να μεταβεί στο Λονδίνο για να την παραλάβει.

Την ώρα που όλα ήταν έτοιμα και είχαν βγει και τα εισιτήρια, οι βρετανικές Αρχές ενημέρωσαν για τη νέα αναβολή. Η Τόνια Ηλία ισχυρίζεται ότι στις 14/2/2017 το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε αυτοβούλως την αναστολή της έκδοσής της στην Ελλάδα, που είχε διαταχθεί για τις 15/2/2017, προκειμένου να ερευνηθεί περαιτέρω και από τα αρμόδια αγγλικά δικαστήρια η βασιμότητα των τελευταίων πρόσθετων λόγων για το άσυλο που έχει αιτηθεί.

Η έκδοσή της στην Ελλάδα είχε προηγουμένως διαταχθεί στις 8/6/2015, στις 28/12/2016, στις 19/1/2017 και τις 15/2/2017, ανεστάλη εκ του νόμου στις 8/6/2015, λόγω της κατατεθείσης προσφυγής της, στις 28/12/2016 λόγω προσωπικής της ασθένειας και στις 19/1/2017 επειδή εξετάστηκε και κρίθηκε από το γιατρό της αγγλικής Αστυνομίας στο αεροδρόμιο του Heathrow, ως «ακατάλληλη να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο» για λόγους υγείας που, κατά την κρίση του, χρήζουν επείγουσας ιατρικής διερεύνησης. Η Τόνια Ηλία έγινε γνωστή από την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα και την απαγγελία κατηγοριών για κακουργηματική απάτη, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας. Το όνομά της συνδέθηκε στενά με τις υποθέσεις του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, τον οποίο φέρεται να ευνόησε με την ιδιότητά της ως ανακρίτριας.

Η 59χρονη δεν είχε κάνει δήλωση «πόθεν έσχες» για τέσσερα χρόνια και πριν καταδικαστεί για την υπόθεση διέφυγε στην Αγγλία. Εκεί εμφανιζόταν ως «Αντωνία Ζαμίν», καθηγήτρια Γαλλικών. Συνελήφθη τον Μάιο του 2011, προφυλακίστηκε για 19 μήνες και αφέθηκε ελεύθερη τον Δεκέμβριο του 2012 φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Το 2015, σε επιστολή της προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο, μιλώντας για τον εαυτό της, υποστήριζε ότι ήταν «η πτωχότερη δικαστής παγκοσμίως», «πολέμιος της διαφθοράς που αρνήθηκε να υποκύψει σε παράνομες εντολές ανωτέρων της».




ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου