Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Μητσοτάκης για επιχείρηση αντιτρομοκρατικής: Θα τελειώσουμε οριστικά με την εγχώρια τρομοκρατία


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την ευρεία επιχείρηση των τελευταίων ωρών : «Θέλω να συγχαρώ την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας»


Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική! Ταυτοποιήθηκαν Καλάσνικοφ


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, 08-11-2019, εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και έχουν πραγματοποιηθεί δεκατρείς (13) κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο (2) άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα (1) υποπολυβόλο

3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

4. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

5. Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

6. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

7. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

8. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

9. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

10. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

11. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

12. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Επίσης, ένα ακόμα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Οι έρευνες συνεχίζονται.


Οι αρχές στην Αίγυπτο δολοφονούν σκυλιά και γάτες εν ψυχρώ μέσα στον δρόμο!



Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται σε αυτήν την καμπάνια θα παραμείνουν στη μνήμη μου για πολύ καιρό. Αποφάσισα να ξεκινήσω αυτήν την αναφορά επειδή είμαι πολύ απογοητευμένος από την κατάσταση των σκύλων στο δρόμο στην Αίγυπτο και δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός σε αυτές τις συνθήκες. Εάν πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρξει μια βαθιά και ουσιαστική μεταρρύθμιση, παρακαλούμε να υποστηρίξετε την αναφορά μου χωρίς δισταγμούς. Είμαι πολύ μακριά από την Αίγυπτο, αλλά εξακολουθώ να ακούω την κραυγή για βοήθεια από αυτούς τους γλυκούς αγγέλους!


Έχει γίνει επίσημη πολιτική στην Αίγυπτο να τερματίσει τα οδοιπορικά στα μάτια, διότι θεωρούνται απειλή για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους τουρίστες, πλάσματα που κανείς δεν αρέσει ή δεν επιθυμεί. Αρχικά, οι αρχές προχώρησαν σε μεγάλο βαθμό για να καλύψουν τις πράξεις τους, συνήθως εργάζονται τη νύχτα. τώρα δεν το κάνουν να το κάνουν πια και να λειτουργούν υπό το φως της ημέρας, μερικές φορές θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των περαστικών και δημιουργώντας έναν βιολογικό κίνδυνο στη μέση των μεγάλων πόλεων: τα σκυλιά γυρίστηκαν και αφέθηκαν να χαθούν στη μέση του δρόμου, μερικές φορές για ώρες, πριν οι δημόσιοι υπάλληλοι να τα φορτώσουν σε τεράστια φορτηγά και να τα πάρουν στην άκρη των πόλεων, εάν θάφτηκαν. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται πριν από την κορυφή της τουριστικής περιόδου.



Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, πάνω από 58.000 σκύλοι απεστάλησαν σε ολόκληρη τη χώρα πέρυσι, προκειμένου να διατηρηθούν οι δρόμοι ωραίοι και καθαροί και να εξασφαλίσουν ότι οι τουρίστες δεν θα ενοχληθούν σε οποιοδήποτε σχήμα ή μορφή (Ωστόσο, σημειώστε ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερο, θα το εκτιμούσα τουλάχιστον διπλάσιο). Πάνω από 8 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα το 2017 και, με την επικείμενη έναρξη του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.




Οι αρχές έχουν βρει έναν άλλο τρόπο να απαλλαγούν από αυτά τα ανεπιθύμητα ζώα, καθώς χιλιάδες γάτες και σκύλοι εξάγονται κάθε χρόνο σε ασιατικές χώρες (κυρίως για να γίνουν τροφή). Ο Mohammed Salah, το δημοφιλές αστέρι ποδοσφαίρου από την Αίγυπτο, μίλησε πρόσφατα ενάντια σε τέτοιες πρακτικές, αλλά υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το εμπόριο συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η Salah δημοσίευσε φωτογραφίες από τις γάτες του και ισχυρίστηκε ότι άλλες αιγυπτιακές γάτες δεν πηγαίνουν πουθενά. Δυστυχώς, θα χρειαστεί περισσότερο από μια φωτογραφία και ένα Tweet για να επιδιώξουμε τις αρχές στο Κάιρο να αλλάξουν τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούν.


Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν γίνει κάτι πολύ συνηθισμένο και πραγματοποιούνται σε τακτική βάση (μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα αποκαλύψει εκατοντάδες και εκατοντάδες παρόμοιες φωτογραφίες), αλλά με ελάχιστα αποτελέσματα. Λόγω αυτής της εντυπωσιακής αναποτελεσματικότητας, ο πληθυσμός σκύλων στο δρόμο έχει αυξηθεί σε πολλές πόλεις. Οι αρχές αρνούνται να υιοθετήσουν μια ανθρωπιστική προσέγγιση στο θέμα αυτό: να κατασκευάσουν καταφύγια για να φιλοξενήσουν τα ζώα, να εφαρμόσουν καμπάνιες και να οργανώσουν προγράμματα υιοθεσίας, ενημερώνοντας τον πληθυσμό για τα οφέλη της διατήρησης των σκύλων ως κατοικίδια ζώα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψετε τα σκυλιά από το να ζευγαρώσουν ο ένας τον άλλον στο τρέξιμο. Αλλά οι αρχές αρνούνται συστηματικά να εφαρμόζουν αυτήν την αποδεδειγμένη μέθοδο που πραγματικά λειτουργεί πραγματικά.


Πηγή : yousign.org


Γονείς πλήρωσαν για τον βανδαλισμό των παιδιών τους σε σχολείο του Αγρινίου


Οι μαθητές έσπασαν 20 τζάμια. Η Οικονομική Επιτροπή πήρε την απόφαση για εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο θέμα απασχόλησε  την πρόσφατη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου. Αντικείμενό του ήταν η απόφαση ή όχι να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός με γονείς μαθητών οι οποίοι είχαν σπάσει τα τζάμια σχολείου στο Αγρίνιο τον Ιούνιο του 2018!

Συγκεκριμένα τα παιδιά που φοιτούσαν στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο προέβησαν σε βανδαλισμό σπάζοντας 20 τζάμια . Τη ζημιά κλήθηκε να αποκαταστήσει ο δήμος Αγρινίου, μετά από αίτημα που έκανε προς την Τεχνική του Υπηρεσία η διεύθυνση του σχολείου. Ο λογαριασμός ανήλθε στα 224,50 ευρώ, ενώ παράλληλα έτρεχαν και ένδικες απαιτήσεις του δήμου Αγρινίου προς τους γονείς.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι οι ίδιοι οι γονείς των τριών παιδιών που αποδείχθηκε ότι είχαν σπάσει τα τζάμια του σχολείου ζήτησαν να πληρώσουν τα έξοδα και να υπάρξει ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός με τον δήμο.

Η Οικονομική Επιτροπή, λοιπόν, δέχθηκε ότι είναι προς το συμφέρον του δήμου να προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία, να πληρώσουν οι γονείς και να μην πάει σε δίκη η υπόθεση, με το σκεπτικό ότι και ο δήμος δεν επιβαρύνεται με δικαστικά αλλά και το ίδιο το δικαστικό σύστημα της περιοχής αποφορτίζεται.

Ο νόμος δίνει στην Οικονομική Επιτροπή το δικαίωμα να αποφασίζει για τέτοιους συμβιβασμούς μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων ευρώ, από κει και πάνω πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο. Ένα πλεονέκτημα, δε, αυτής της διαδικασίας είναι η άμεση αποζημίωση του δήμου.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι γονείς αναγνώρισαν το σφάλμα των παιδιών τους αλλά και την δική τους συνευθύνη σε αυτό που συνέβη. Αποφάσισαν να αποκαταστήσουν την ζημιά και να μην συρθούν σε δικαστικές διαμάχες, δίνοντας ένα μήνυμα και στα παιδιά τους. Να σημειωθεί ότι αυτή η πρακτική υπάρχει σε όλες τις περιπτώσεις βανδαλισμών σε δημόσιες υποδομές στις προηγμένες χώρες.

Ίσως το να έρχεται ο λογαριασμός των βανδαλισμών κατευθείαν- και εκτός δίκης- στους υπαίτιους, ανεξάρτητα από το ποινικό μέρος της υπόθεσης, να είναι η απάντηση στο πως μπορεί να πάψει ο λεγόμενος δημόσιος χώρος να είναι «μπάχαλο».


Πηγή : agrinionews.gr


Νέα φασιστική συμπεριφορά Πολάκη! Έφυγε ο Κασιδιάρης και άφησε τον Πολάκη στην βουλή



Νέα ακροαριστερή φασιστική επίθεση εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, για την προανακριτική για τη Novartis, προκαλώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη να βγάλει τον ίδιο και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο από την αίθουσα.

Με μία ανάρτηση στο Facebook που δείχνει την ακροαριστερή φασιστική του νοοτροπία τραμπούκου, ο Πολάκης απευθύνθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη με απίστευτους χαρακτηρισμούς. «Γεωργιάδη! Έλα να μας βγάλεις από την αίθουσα εσύ, αν έχεις άντερα! Άντε, ορφανό του Παττακού και υποτακτικέ του Φρουζή, που θα τολμήσεις εσύ σκουπίδι της ανθρώπινης ιστορίας να μας χαρακτηρίσεις… Ουστ!», έγραψε στον λογαριασμό του ο ακροαριστερός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν είπα χθες ότι η αντικοινοβουλευτική τους συμπεριφορά, τους εξομοιώνει με τον Κασιδιάρη ο οποίος έλεγε ακριβώς τα ίδια, έπεσαν οι δημοσιογράφοι να με φάνε. Το βράδυ ο κ. Πολάκης έσπευσε με μία «καλαίσθητη» και «ήρεμη» ανάρτηση του να αποδείξει απλώς τους ισχυρισμούς μου...
Προβολή εικόνας στο Twitter


Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τεσσάρων ατόμων στην πρώην κατάληψη «Libertatia»



Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές τεσσάρων ατόμων ύστερα από αστυνομικό έλεγχο , στην πρώην κατάληψη «Libertatia», στη Λεωφόρο Στρατού.

Είχε προηγηθεί καταγγελία ότι στο διατηρητέο κτίριο, το οποίο κάηκε ολοσχερώς τον περασμένο Ιανουάριο, γίνονταν οικοδομικές εργασίες.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, που αφορά την παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας.

Οι συλληφθέντες, όλοι άντρες, ηλικίας 25,26,27 και 36 ετών, θα οδηγηθούν αύριο στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Νωρίτερα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσαγωγή των τεσσάρων.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Νέα επιχείρηση του Λιμενικού στην Κυψέλη



Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης και τους οποίους προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εξάρθρωσε το γραφείο Ασφαλείας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή κλιμακίου ειδικών αποστολών, καθώς και στελεχών της διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Συνελήφθησαν 29 άτομα ασιατικής καταγωγής για παράβαση του νόμου Ν. 3386/05, που αφορά την είσοδο διαμονή και ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, ενώ δύο από αυτούς ηλικίας 36 και 32 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία. Επίσης, εντός ειδικά διαμορφωμένης οικίας (safe-house) με κάγκελα τοποθετημένα εντός και εκτός παράθυρων στην περιοχή της Κυψέλης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν είκοσι επτά αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν 17 παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, 3 ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.

Πέραν αυτών, ανευρέθησαν έξι κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής, ένα i-Pad καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ σε συνεργασία με τη διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αξιολογούνται όλα τα μέχρι στιγμής διατιθέμενα στοιχεία, καθώς διερευνάται σε βάθος η εμπλοκή των ανωτέρω δύο συλληφθέντων αλλοδαπών, ως μελών διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.


Μαξίμου: Τα πράγματα πηγαίνουν συνεχώς προ το καλύτερο – Ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε τη μεσαία τάξη



«Τα πράγματα αντί να πηγαίνουν προς το χειρότερο, όπως κινδυνολογούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνουν συνεχώς προς το καλύτερο» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο κατηγορούν για «παραμύθια» για «να καλύψει τα προεκλογικά του ψέματα και την μετεκλογική του αμηχανία».

«Ο κ. Τσίπρας καλλιεργούσε προεκλογικά τον φόβο ότι αν κερδίσει η ΝΔ θα έρθει η καταστροφή: θα κόψει συντάξεις, επιδόματα και αφορολόγητο. Οι πολίτες είδαν να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τα πράγματα αντί να πηγαίνουν προς το χειρότερο όπως κινδυνολογούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνουν συνεχώς προς το καλύτερο» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν: «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος». Μιλάει στο όνομα της μεσαίας τάξης, την οποία ο ίδιος εξαθλίωσε με την πολιτική της υπερφορολόγησης και των υπερπλεονασμάτων. Κυβερνώντας με «ταξική μεροληψία», όπως παραδέχθηκε ο υπουργός του κ. Τσακαλώτος, ο οποίος θεωρούσε ως μεσαία τάξη μια τετραμελή οικογένεια με εισόδημα από 12.000 έως 18.000 ευρώ».

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, «με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, αντί να αυξάνονται οι φόροι μειώνονται. Πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα πληρώσουν λιγότερα. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι της μεσαίας κατηγορίας εισοδήματος θα έχουν μείωση φόρου από 80 έως 200 ευρώ, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν μείωση φόρου 1.300 ευρώ. Έχει ήδη προηγηθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά κατά 22% για το 2019. Και έπεται συνέχεια».

Καταλήγοντας τονίζουν: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σταθερότητα και συνέπεια υλοποιεί το πρόγραμμά της. Κι αφήνει στον ΣΥΡΙΖΑ τα παραμύθια για δήθεν εγγυοδοτικούς λογαριασμούς που ανακάλυψε μετεκλογικά για να καλύψει τα προεκλογικά του ψέματα και την μετεκλογική του αμηχανία».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ανακοίνωση για την υιοθέτηση των ορισμών του Αντισημιτισμού και της Άρνησης του Ολοκαυτώματος της IHRA



Την παραμονή της επετείου της Νύχτας των Κρυστάλλων, μιας από τις τραγικότερες στιγμές της εβραϊκής ιστορίας, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, κ. Δαβίδ Σαλτιέλ και μέλη του Προεδρείου καθώς και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), Δρ. Ευστάθιο Λιανό Λιάντη, προκειμένου να ανακοινώσει την υιοθέτηση από την Ελλάδα των Ορισμών Εργασίας της IHRA για τον Αντισημιτισμό και την Άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Ο Ορισμός για τον Αντισημιτισμό έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο σε οδηγία του προς τα κράτη-μέλη ζήτησε να τον ενσωματώσουν στην κρατική νομοθεσία. Ωστόσο η Ελλάδα με τη σημερινή ανακοίνωση γίνεται η πρώτη χώρα που υιοθετεί τον Ορισμό Εργασίας για την Άρνηση του Ολοκαυτώματος, σε μία πράξη μεγάλης ιστορικής βαρύτητας.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας το 2021, ένα γεγονός που θα φέρει τη χώρα στον πυρήνα των κρατών που μάχονται τον αντισημιτισμό και έχουν αποφασιστικό λόγο στην κατάρτιση και την εφαρμογή νομοθετικών και μορφωτικών προτάσεων για την καταπολέμησή του.

Η Ελληνική Προεδρία, που συμπίπτει με την 200η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, θα αποτελείται από ένα πλέγμα ακαδημαϊκών, μορφωτικών και πολιτιστικών δράσεων που θα επικεντρώνει στο ρόλο της εκπαίδευσης και των μέσων κοινωνικής διάχυσης στη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και την εξάλειψη του Αντισημιτισμού, καθώς και στην ανάδειξη της δισχιλιετούς ιστορίας του Ιουδαϊκού Ελληνισμού. Ο Πρωθυπουργός ανέθεσε το συντονισμό και την παρακολούθηση της εν λόγω προσπάθειας στον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση. Επιπλέον, του ανέθεσε να καθοδηγήσει και να εποπτεύσει τη διαδικασία ενσωμάτωσης των Ορισμών στη νομοθεσία και την εκπαίδευση.


Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί στα Εξάρχεια για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών


Ειδική δράση, για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε χθες (7-11-2019) το απόγευμα στην Πλατεία Εξαρχείων, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

(80) συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -150- γραμμαρίων
Μικροποσότητα ηρωίνης
το χρηματικό ποσό των -165- ευρώ
-4- κινητά τηλέφωνα
Επιπλέον, προσήχθησαν δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, ενώ σε έναν από αυτούς εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης καθώς στερείτο παντελώς νομιμοποιητικών, για την παραμονή στη Χώρα μας, εγγράφων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Αστυνομικοί ΔΙΑΣ : Ήθελαν να μας κάψουν



Η δολοφονική επίθεση των κακοποιών αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε περίπου στις 22:10 το βράδυ της Πέμπτης, στη διασταύρωση των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μεθώνης .

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ περιγράφοντας μέσα από το νοσοκομείο τη στιγμή της επίθεσης σε συναδέλφους του, ξεκαθάρισε ότι η επίθεση ήταν δολοφονική και δεν δολοφονήθηκε από θαύμα, καθώς είχε κατεβασμένη την καλύπτρα του κράνους. 

Ήταν τέτοια η μανία των κακοποιών αντιεξουσιαστών επίθεσης που θα καιγόταν ζωντανός απο τις βόμβες μολότοφ.

Η περιγραφή του αστυνομικού  «ήμασταν δύο μηχανές της ΔΙΑΣ και συνοδεύαμε μετά από σχετικές υπηρεσιακές εντολές, την διμοιρία που άλλαζε βάρδια στη Χαριλάου Τρικούπη. Ξαφνικά μία ομάδα αντιεξουσιαστών κουκουλοφόρων, άρχισαν να πετούν μολότοφ πάνω μας, αλλά και στο οδόστρωμα, με στόχο να γλιστρήσουμε. Ευτυχώς μόλις πήρα φωτιά, συνάδελφοι της διμοιρίας κατέβηκαν από την κλούβα και με πυροσβεστήρες προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες και λίγο αργότερα με μετέφεραν στο νοσοκομείο».

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή 16 ατόμων, ενώ ένα άτομο συνελήφθη για την δολοφονική επίθεση στους αστυνομικούς και είναι μέλος του Ρουβίκωνα. 


Τη νύχτα που έπεσε το Τείχος η άγνωστη Μέρκελ έκανε σάουνα στην ανατολική πλευρά



Τη νύχτα που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου του 1989, η Άγγελα Μέρκελ, η νυν καγκελάριος της Γερμανίας, έκανε «όπως κάθε Πέμπτη βράδυ» σάουνα στο Ανατολικό Βερολίνο - μια από τις αγαπημένες συνήθειες των Γερμανών τον χειμώνα -και ονειρευόταν να φάει στρείδια στη Δύση.

Εκείνη την εποχή, η Μέρκελ, η οποία γεννήθηκε στο Αμβούργο, αλλά μεγάλωσε στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, ήταν φυσικός στην Ακαδημία Επιστημών του Ανατολικού Βερολίνου. Σε ηλικία τότε 35 ετών και έχοντας χωρίσει από τον πρώτο της σύζυγο, ζούσε σε ένα δυάρι με κουζίνα σε συνοικία του Πρεντσλάουερ Μπεργκ.

«Τις Πέμπτες πήγαινα πάντα στην σάουνα με μια φίλη», διηγείτο πριν από μερικά χρόνια σε μαθητές στο Βερολίνο.

Πριν να πάει για σάουνα εκείνο το βράδυ, τηλεφώνησε στη μητέρα της, η οποία ζούσε περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου. Αυτή είχε μόλις ακούσει ότι οι Γερμανοί της Ανατολικής Γερμανίας ήταν πλέον ελεύθεροι να ταξιδέψουν. Το Τείχος έπεφτε, αλλά εκείνες τις λίγες ώρες της σύγχυσης, κανένας δεν το πίστευε ακόμη πραγματικά. «Πραγματικά δεν κατάλαβα τι μου έλεγε», παραδέχθηκε αργότερα η ίδια.

Τότε μάλιστα κυκλοφορούσε «ένα ανέκδοτο» στην οικογένειά της: Αν μια μέρα πέσει το Τείχος, η Μέρκελ θα πάει την μητέρα της «να φάνε στρείδια στο Κεμπίνσκι», ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Δυτικό Βερολίνο. Εκείνο το βράδυ προειδοποίησε εξάλλου τη μητέρα της: «Πρόσεχε μαμά, κάτι συμβαίνει σήμερα«. Μετά όμως το έκλεισε και πήγε στη σάουνα.

Την ώρα όμως που εκείνη απολάμβανε την σάουνά της, η Ιστορία έτρεχε. Εκείνη την ώρα άνοιγε το πρώτο σημείο διέλευσης ανάμεσα στο Ανατολικό και το Δυτικό Βερολίνο, όχι μακριά από το διαμέρισμα της μελλοντικής καγκελαρίου, και μαζί του και οι σαμπάνιες του κόσμου που πανηγύριζε για το τέλος ενός κόσμου που ήταν χωρισμένος στα δύο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Στην επιστροφή, είδα κόσμο που πήγαινε στο σημείο διέλευσης. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ, η ώρα μπορεί να ήταν 22:30 ή 23:00, μπορεί και λίγο πιο αργά», διηγήθηκε αργότερα.

«Ήμουν μόνη μου, αλλά ακολούθησα το πλήθος (...) και ξαφνικά βρεθήκαμε στη δυτική πλευρά του Βερολίνου. Η άγνωστη τότε Άγγελα Μέρκελ ήπιε εκείνο το βράδυ την πρώτη της δυτικογερμανική μπίρα σε κουτάκι σε ένα διαμέρισμα κάποιων που δεν γνώριζε.

Την ιστορική εκείνη νύχτα, η Μέρκελ είχε ωστόσο να σκεφτεί το πρωινό ξύπνημα που την περίμενε την επομένη και τελικά επέστρεψε στο σπίτι της.

Πολύ γρήγορα η Μέρκελ εγκατέλειψε την φυσική για να ξεκινήσει πολιτική σταδιοδρομία. Ήδη το 1990 εξελέγη βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), της οποίας εκείνη την εποχή ηγείτο ο καγκελάριος της Επανένωσης της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, και τον Ιανουάριο του 1991 πήρε το πρώτο της υπουργικό αξίωμα.

Ωστόσο το όνειρό της δεν το πραγματοποίησε ποτέ. «Δεν πήγα ποτέ να φάω στρείδια στο Κεμπίνσκι με την μητέρα μου», ομολογεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τραγική η κατάσταση στο γκέτο κακοποιών της ΑΣΟΕΕ, φοβούνται να κυκλοφορήσουν οι φοιτητές


Σε γκέτο έχει μετατραπεί από τους κακοποιούς - τρομοκράτες αντιεξουσιαστές η ΑΣΟΕΕ, οι φοιτητές μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπαν ότι οι μολότοφ που εκτοξεύονται στους αστυνομικούς έξω από το ΟΠΑ  κατασκευάζονται μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές μίλησαν στον ΣΚΑΪ, φορώντας κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, καθώς φοβούνται αντίποινα απο τους κακοποιούς - τρομοκράτες αντιεξουσιαστές που δρούν ανεξέλεγκτα.

«Κάτω στο υπόγειο είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών» είπε ένας φοιτητής.

Οι φοιτητές έκαναν αναφορά για την επίθεση των κακοποιών σε διοικητικό υπάλληλο επειδή θεώρησαν ότι δεν ήθελε την κατάληψη του κτιρίου «Βανκούβερ», «Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον γρονθοκόπησαν το περασμένο Σαββάτο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα» όπως δήλωσε μια φοιτήτρια που έκρυβε το πρόσωπο της.

Απειλές κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Γιακουμάκη έγραψαν στην πρόσοψη του Ιδρύματος αντιεξουσιαστές, μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βανκούβερ».

Όπως προειδοποιούν χωρίς να φοβούνται κανένα και τίποτα ο κ. Γιακουμάκης θα είναι ο επόμενος στόχος τους, εάν η αστυνομία μπει στο Πανεπιστήμιο.

«Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη… Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου δημιουργούν επεισόδια» αναφέρει ο φοιτητής που φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω», αναφέρει τρομοκρατημένη φοιτήτρια.

Καμπανάκι χτυπά η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου εκφράζοντας την ανησυχία της για τα παραβατικά φαινόμενα.

Το θέμα είναι γιατί δεν γίνεται κάτι; Ποιος φοβάται; Ποιος είναι ανίκανος να ελέγξει την εγκληματικότητα; Η κυβέρνηση μπορεί; Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μπορούν; Ο υπουργός προστασίας του πολίτη μπορεί; Έχει την βούληση; Εάν όχι πρέπει να αντικατασταθούν από τον πρωθυπουργό άμεσα για να έρθουν ικανοί να προστατέψουν τους φοιτητές και την κοινωνία απο τους κακοποιούς - τρομοκράτες αντιεξουσιαστές.


Έπιασαν 73χρονο επ’ αυτοφόρω να ληστεύει αυτοκίνητα



Ο 73χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Παλλήνη, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου τον έπιασαν τη στιγμή που έσπαγε τζάμι αυτοκινήτου.

Ο 73χρονος δρούσε σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, έβρισκε αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει οι ιδιοκτήτες τους σε νεκροταφεία, εκκλησίες ή νοσοκομεία και με αυτοσχέδιο διαρρηκτό εργαλείο έσπαγε τα τζάμια τους και έπαιρνε από μέσα ότι ήταν πολύτιμο. Στην συνέχεια πωλούσε τα κλοπιμαία.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος γυαλιών οράσεως και ηλίου, τσαντών και πορτοφολιών, τέσσερα ρολόγια και διαρρηκτικά εργαλεία.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 12 περιπτώσεις κλοπών στην Κηφισιά, το Μαρούσι, τη Μεταμόρφωση και το Χαλάνδρι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί επειδή πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια




Ένας ισοβίτης που κρατείται σε φυλακή στην Αϊόβα των ΗΠΑ ζητά ματαίως να αποφυλακιστεί επιμένοντας ότι έχει ήδη εκτίσει την ποινή του καθώς πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια.   

Ο Μπέντζαμιν Σράιμπερ, 66 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1996 σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία. Τον Μάρτιο του 2015 ασθένησε σοβαρά. Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν πέντε φορές στη ζωή. 

Αφού ανέρρωσε από τα νεφρολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, επέστρεψε στο κελί του.   Τρία χρόνια αργότερα, ο Σράιμπερ προσέφυγε στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι αφού πέθανε, έστω και στιγμιαία, εξέτισε την ποινή των ισοβίων δεσμών.   

Το επιχείρημά του, αν και πρωτότυπο, δεν έπεισε το τοπικό δικαστήριο, ούτε το Εφετείο της Αϊόβα που έκρινε την προσφυγή του «αβάσιμη». «Ο κ. Σράιμπερ είναι είτε ζωντανός, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή, είτε νεκρός, οπότε δεν τίθεται θέμα» σημείωσαν οι δικαστές στο σκεπτικό τους.   Η πιθανότητα να είναι πεθαμένος δεν υφίσταται, πρόσθεσε το δικαστήριο, αφού υπέγραψε ο ίδιος το αίτημα του.   

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP 
Πηγή: lifo.gr


Ο Πικραμμένος κατονόμασε πολιτικό για την σκευωρία Novartis



Στη Βουλή διαβιβάζεται η χθεσινή κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου που κατονόμασε ανοικτά πολιτικό πρόσωπο.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, έστειλε αμελλητί την κατάθεση του Παναγιώτη Πικραμμένου στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν κατονομάζεται πολιτικό πρόσωπο που φέρεται να έχει εμπλοκή στην έρευνα για τη Novartis, την περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.