Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Δεσμεύτηκε η περιουσία του Αντώνη Ρέμου : Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις

 



Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις, υποστηρίζει σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε μέσω των δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο Αντώνης Ρέμος,  η περιουσία του οποίου δεσμεύτηκε για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.  Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Δεσμεύτηκε η περιουσία του για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διατυπώνονται σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντίστοιχου ύψους από τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή και ήδη έχει προχωρήσει η Αρχή σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης της περιουσίας του.

Η έρευνα της Αρχής εντόπισε τη φοροδιαφυγή  του τραγουδιστή όχι από τον χώρο του θεάματος και της πίστας αλλά από εταιρεία που έχει. Η Αρχή, μετά από πολύμηνη έρευνα, προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και τραπεζικών θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως 1,5 εκ. ευρώ.

Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει ο τραγουδιστής και ειδικότερα φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις του καταγράφεται εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ ετησίως.

Το ύψος του ποσού «προκάλεσε» τους ελεγκτές της Αρχής, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνη, που είναι από τους πλέον δημοφιλείς της χώρας με άκρως επιτυχημένες νυχτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμικά μέρη και νησιά που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο Έλληνες και αλλοδαπούς επιχειρηματίες, σημαίνοντα πρόσωπα κ.λπ.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ελεγκτές και μαζί με το πόρισμα της Αρχής έχουν παραδοθεί ήδη στον Οικονομικό Εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Όπως έγινε γνωστό η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά θα επεκταθεί και στους συνεργάτες του.



Metron Analysis: Ανέβηκε πάνω από 30% η ΝΔ, έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στάσιμο το ΠΑΣΟΚ

 



Η Metron Analysis στην μέτρηση που παρουσιάστηκε για το Mega δείχνει την ΝΔ να επανέρχεται σε ποσοστά άνω του 30% στην εκτίμηση ψήφου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει διαφορά 26 μονάδων από τον Στέφανο Κασσελάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Η ακρίβεια θεωρείται πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα από σχεδόν έναν στους δύο ψηφοφόρους και το 42% εκτιμά ότι η μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές ήταν μία διαμαρτυρία για το πολιτικό μας σύστημα και ένα 65% εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. 

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο κ. Μητσοτάκης έχει 33% δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο από του κόμματός του στις ευρωεκλογές, τον Κασσελάκη επιλέγουν μόλις οι μισοί από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τον Ανδρουλάκη μόλις το 30% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. 

Δείτε την δημοσκόπηση σε κάρτες

















Σοκ 30 εκατ. € πήρε ο Σαράκης για τους προστατευόμενους μάρτυρες Novartis λέει ο Βελόπουλος



Kατά την διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου στην ολομέλεια της βουλής, υποστήριξε από το βήμα ότι ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης πήρε δικηγορική αμοιβή ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από τις Η.Π.Α για την υπόθεση Novartis.

«Ο Σαράκης είναι, το έμαθα ότι προχθές ότι πήρε 30 εκατομμύρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το λόγο να παίρνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας ο ισχυρισμός του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης αποτελεί ουσιαστικά απόδειξη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis, παρανόμως έλαβαν καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα καθώς είχαν οικονομικό όφελος.

«Μετά από αυτή τη δημόσια δήλωση αρχηγού κόμματος εντός του Κοινοβουλίου η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει κατά πόσο προστατευόμενοι μάρτυρες που έχουν πάρει  30 εκατομμύρια ευρώ  με τον δικηγόρο τους μπορούν να είναι σε αυτό το καθεστώς προστασίας», τόνισε από τα κοινοβουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας ο Θάνος Πλεύρης.

Στη αρχή της τοποθέτησής του πάντως, και πάλι σε  υψηλούς τόνους, ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε αφήσει αιχμές και κατά πρώην στελεχών του, τα οποία ήταν εκτός εθνικής γραμμής:  «Στην Ελληνική Λύση παίρνουμε το κεφάλι σε όποιον κινείται εκτός εθνικής γραμμής. Όταν έμαθα ότι βουλευτής μπαινόβγαινε σε πρεσβεία τον πέταξα έξω από το κόμμα πυξ λαξ». Συνεργάτες του λίγη ώρα αργότερα διευκρίνισαν ότι η ανάφορά του δεν αφορούσε τον Παύλο Σαράκη αλλά τον Αντώνη Μυλωνάκη.

Ιδιαίτερα δηκτικό ήταν και το σχόλιο του Υπουργού Δικαιοσύνης, με τον Γιώργο Φλωρίδη να καταγγέλλει πως αν και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «πουλάει διαρκώς διαφάνεια και ηθική», παραδέχτηκε πως «υπήρξε σίγουρα μια βαλίτσα η οποία περιείχε 30 εκατ. ευρώ και η οποία παραδόθηκε σε έναν μέχρι πριν 10 ημέρες βουλευτή του κόμματός του».  

Παραδοχή Παύλου Σαράκη

«Τα χρήματα αυτά έχουν δηλωθεί στις ελληνικές αρχές φορολογούνται κανονικότατα», ήταν η απάντηση του Παύλου Σαράκη μέσα από την αίθουσα της Ολομέλειας, με τον ανεξάρτητο βουλευτή Επικρατείας να υπογραμμίζει ότι η αμοιβή που έλαβε για τις νομικές του υπηρεσίες  « είναι εκείνη και αντιστοιχεί στο ύψος της αποζημίωσης που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση από την πολυεθνική εταιρεία Novartis για αθέμιτες πρακτικές. Ο ίδιος πάντως έστρεψε τα βέλη του και προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, σχολιάζοντας πως λυπάται «εάν πικραίνεται ο κύριος Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος».



Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 11μελούς σπείρας που είχε ρημάξει σπίτια και ΙΧ στην ανατολική Αττική


 

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, βιντεοληπτικό υλικό κατά τη διάπραξη κλοπών, την ασκηθείσα ποινική δίωξη καθώς και τις φωτογραφίες 11 ατόμων μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνταν στη συστηματική τέλεση κλοπών από σπίτια στην ανατολική Αττική.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή από κοινού που τελέστηκε από περισσότερους που είχαν οργανωθεί με την τέλεση κλοπών και τελέστηκε από πρόσωπα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, με συνολική αξία αφαιρεθέντων άνω των 120.000 ευρώ και συνέργεια σε αυτή, ληστεία [ληστρική κλοπή] από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Βίντεο από τη δράση των μελών της σπείρας:



Πρόκειται για τους:

Παναγιωτόπουλο Νικόλαο του Γρηγορίου και της Φανής, γεν. την 07-11-1974, στην Τρίπολη Αρκαδίας.

1



Παναγιωτόπουλο Ευάγγελο του Παναγιώτη και της Φωτεινής, γεν. την 16-09-1984, στον Πύργο Ηλείας.

2



Τσακίρη Χρήστο του Χρήστου και της Ελένης, γεν. την 04-03-2002, στην Αθήνα.

3



Τσακίρη Χρυσοβαλάντη α.π. και της Ελευθερίας, γεν. την 01-09-2001, στην Αθήνα.

4



Θεοδώρου Κωνσταντίνο του Ευστρατίου και της Ελευθερίας, γεν. την 05-05-1994, στην Αθήνα.

5



Καραχάλιο Ευάγγελο του Σταύρου και της Αλεξίας, γεν. την 28-09-1985, στην Αθήνα.

6



Καραγιάννη Σαράντη του Ευαγγέλου και της Μαρίας, γεν. την 02-07-1979, στη Χαλκίδα.

7



Μπόκολο Μιχάλη του Γιάννη και της Δήμητρας, γεν. την 19-11-1999, στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας.

8



Παναγιωτόπουλο Χρήστο – Παύλο του Νικολάου και της Άννας, γεν. την 09-06-2004, στην Αθήνα.

9



Παναγιωτόπουλο Παναγιώτη – Γρηγόριο του Νικολάου και της Άννας, γεν. την 08-05-2002, στην Αθήνα.

10



Θεοδώρου Γεώργιο του Ευστρατίου και της Ελευθερίας, γεν. την 28-04-1997, στην Αθήνα.

11



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανίχνευση και δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων, που έχουν τελεστεί από τους κατηγορουμένους σε βάρος και άλλων θυμάτων, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας καθώς και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319305, 210-5319306 και 210-5319307 του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Αποχωρεί από πρέσβης των ΗΠΑ ο Γιώργος Τσούνης

 


Ήθος, φιλοξενία, αγάπη, κατανόηση κι αποδοχή: σε αυτές τις αρχές κι αξίες, που διέπουν τον ιστό της ελληνικής κοινωνίας και αποτελούν τη βάση των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη για την 4η Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας, στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Στην τελευταία του παρουσία σε εορτασμό της 4ης Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του πρέσβη -αφού σε περίπου ένα εξάμηνο αναμένεται να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες-, ο κ. Τσούνης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη ζεστασιά, την ευγένεια και την αποδοχή που τού επιφύλαξαν οι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα ευρύτερα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Μια θητεία, που τη χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη τιμή».

Ο πρέσβης των ΗΠΑ χρησιμοποίησε λόγια αγάπης και θαυμασμού για την Ελλάδα στη σύντομη αλλά πηγαία ομιλία του. Όπως είπε, 248 χρόνια πριν, ο αγώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ανεξαρτησία βασίστηκε στο ήθος, τις αξίες κι αρχές που αναδύθηκαν στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό έκανε εκτενή αναφορά στο ήθος των Ελλήνων ως βασικό πυλώνα της εξέλιξης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Εξήρε, δε, την έννοια της φιλοξενίας που επιδεικνύουν στους ξένους οι Έλληνες, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της αγάπης και της αποδοχής του Άλλου. «Θα πρέπει να νοιαζόμαστε όχι μόνο για την οικογένεια ή για την κοινότητά μας αλλά για όλους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούνης και αναφέρθηκε στον πολύ μεγάλο αριθμό εκτοπισμένων ανά τον πλανήτη, το ήμισυ των οποίων είναι παιδιά, που θα πρέπει να «αγκαλιάσουμε», όπως τόνισε. «Σκεφτείτε πόση αποφασιστικότητα χρειάζεται για μια μητέρα να πάρει το δίχρονο παιδί της στους ώμους της και το τετράχρονο από το χέρι, και να ρισκάρουν τη ζωή τους μαζί μέσα σε ένα φουσκωτό […] Οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται για να πάρουν τις δουλειές μας. Δραπετεύουν από τη βία κι αναζητούν μια ευκαιρία να παράσχουν στα παιδιά τους την κατάλληλη εκπαίδευση και να ζήσουν σε ένα μέρος με ασφάλεια και ευκαιρίες» τόνισε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο προβληματισμού. Πρόκειται για τον κόσμο που θα επιλέξουμε να ζήσουμε» σημείωσε ο κ. Τσούνης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «…μαζί να δημιουργήσουμε αγάπη, κατανόηση και αποδοχή στον κόσμο καθώς δεν είναι απλώς το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για τις κοινωνίες μας αλλά και για τις οικονομίες μας, το καλύτερο μάθημα να διδάξουμε στα παιδιά μας».

Από την ομιλία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν έλειψαν και οι προσωπικές αναφορές. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο κ. Τσούνης αναφέρθηκε στους γονείς του και τη ζωή τους εδώ προτού μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ -κάτι που συνηθίζει, όταν μιλάει για τους δεσμούς του με την Ελλάδα. Αλλά και στον καλό του φίλο, έναν από τους πλέον αγαπημένους του ανθρώπους στον κόσμο και «περήφανο τέκνο της Θεσσαλονίκης», όπως τον περιέγραψε, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος ήταν μεταξύ όσων παρέστησαν στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση.

Τζ. Ισμαήλ: «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη συμπερίληψη»

«Είμαστε εδώ, απόψε, για να γιορτάσουμε τη συμπερίληψη: στην εκπαίδευση, στον χώρο εργασίας, στην ηγεσία, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο καλύτερο μέρος για να έχουμε απόψε μια τέτοια συζήτηση από την Ελλάδα» ανέφερε, από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ.

«Κάθε φορά που υπάρχει μια νέα λέξη ή φράση, ορισμένοι δεν ξέρουν τι να σκεφτούν. Άλλοι θεωρούν ότι θα πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό ή ιδιαίτερο. Κανείς δεν έχει πραγματικά δίκιο. Στον πυρήνα της, η συμπερίληψη είναι μια απλή πρόταση για το ότι όλοι έχουμε δημιουργηθεί ίσοι κι έχουμε τις ίδιες βασικές ανάγκες, τα ίδια θέλω, τις ίδιες αξίες και στόχους. Έχω ζήσει και υπηρετήσει σε επτά χώρες ανά τον κόσμο: η συμπερίληψη είναι το σωστό που πρέπει να κάνει κάποιος» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γενικός πρόξενος.

Ο κ. Ισμαήλ αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στον τομέα της συμπερίληψης, με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στη διοργάνωση του EuroPride, την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ανάγκη να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με περισσότερη δικαιοσύνη και ισότητα για όλους. «Θα πρέπει να προασπίσουμε τον τρόπο ανάπτυξης μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας, ιδιαίτερα για τους νεότερους και πιο ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, όπου ζητήματα όπως η φυλή, η θρησκεία, το φύλο, το χρώμα του δέρματος, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η κατάσταση ικανότητας ή αναπηρίας και ο τρόπος μάθησης είναι τόσο ασήμαντα όσο και κοινά» τόνισε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ.

Τέλος, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία το Ανατόλια και τον πρόεδρό του Πάνο Βλάχο, ο οποίος νωρίτερα καλωσόρισε τους επισκέπτες της βραδιάς στον έξοχο χώρο της Βιβλιοθήκης Bissel του Κολλεγίου, αφού ο καιρός ανέτρεψε τα σχέδια για εορτασμό της 248ης επετείου της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας στους εξωτερικούς χώρους.

Το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου, βουλευτές, ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος της Θεσσαλονίκης, πρυτάνεις, εκπρόσωποι των θρησκευτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών, ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων κ.ά.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, τους οποίους ερμήνευσε η σοπράνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου, συνεχίστηκε με τις ομιλίες και έκλεισε με εδέσματα και μουσική με έντονο «άρωμα» Αμερικής.


iefimerida.gr



Δεν βάζει μυαλό η Ν.Δ. συνέχεια στην άμυνα να απολογείται στον ΣΥΡΙΖΑ για Αυγενάκη όταν έχουν ένα κατά εξακολούθηση Πολάκη

 



Είναι τραγικό αυτό που γίνεται στην Νέα Δημοκρατία, απολογείται, στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση Αυγενάκη που θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, έχει διαγραφεί άμεσα από την Κ.Ο του κόμματος, και φτάνουν σε σημείο για να γίνουν αρεστοί να αμφισβητούν και νέα υποψηφιότητα Αυγενάκη στο μέλλον, νομίζοντας ότι θα κάνουν την διαφορά, αλλά γελάει ο κόσμος. 

Γελάει ο κόσμος όταν βλέπουν ένα φαινομενικά σοβαρό κόμμα όπως η Ν.Δ. να απολογείται στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει βουλευτή έναν καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο χωρίς να έχει ανοίξει μύτη, και ένα Παύλο Πολάκη τραμπούκο χρόνια κατά εξακολούθηση χωρίς να τον απειλεί κανένας απο το κόμμα του.

Είναι τουλάχιστον ντροπή να αμύνονται πάντα στην Ν.Δ., να αφήνουν να λέει οποίος θέλει, ότι θέλει, χωρίς να παίρνει την απάντηση που πρέπει από αυτούς που πρέπει να φαίνεται ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι!! Είναι ντροπή ένας έξυπνος αποτελεσματικός και ικανός πατριώτης πρωθυπουργός, να μην έχει ικανούς δίπλα του να κάνουν επίθεση σε κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η οποιουδήποτε άλλου τολμάει να κάνει κριτική ειδικά όταν έχεις δράση άμεσα, και ξέρεις ότι οι αντίπαλοι είναι θίασος που προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση.

Είναι ντροπή να αμολάς τον Μαρινάκη μήπως κερδίσεις πόντους να βάζει πολιτική ταφόπλακα σε ένα στέλεχος της Ν.Δ., ένα πρώην Οννεδίτη, ένα αγωνιστή, που βρέθηκε για πρώτη φορά και όχι κατά εξακολούθηση όπως ο Παύλος Πολάκης σε μια άθλια συμπεριφορά.

Το συνέχεια στην άμυνα κόστισε στις ευρωεκλογές, θα κοστίσει και στην πορεία προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, εάν δεν πάρει μέτρα ώστε να υπάρξει μια ικανή ομάδα να κάνει επίθεση ψάχνοντας τα πάντα για όποιον τολμάει να κάνει κριτική και έχει λερωμένη την φωλιά του.

Η υπόθεση των Τεμπών και η διαχείρηση της από ανίκανους επικοινωνιακά στην κυβέρνηση δεν έγινε φαίνεται μάθημα στον πρωθυπουργό, κόστισε πολύ και μυαλό δεν έβαλε, συνεχίστε έτσι και βγάλτε στελέχη της Ν.Δ. στα μανταλάκια μήπως κερδίσετε ψήφους!!!

Έλεος




Έκλεψαν το γαλλικό Εξκάλιμπερ που βρισκόταν 1.300 χρόνια καρφωμένο σε βράχο της πόλης Ροκαμαντούρ

 


Ένα αρχαίο ξίφος γνωστό ως η γαλλική εκδοχή του θρυλικού «Εξκάλιμπερ» του βασιλιά Αρθούρου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη όπου, σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, είχε παραμείνει σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Το ξίφος Durandal αφαιρέθηκε από την πέτρα του στη μικροσκοπική μεσαιωνική πόλη Ροκαμαντούρ, όπου ήταν ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης της νότιας Γαλλίας, ανέφερε η The Telegraph .

Για αιώνες πιστεύεται ότι το σπαθί ανήκε κάποτε στον Ρόλαντ, έναν θρυλικό ιππότη που πολέμησε γενναία για τον Καρλομάγνο, βασιλιάς των Φράγκων, τον όγδοο αιώνα.

Ο Ρόλαντ κρατούσε το πέρασμα του Ρονσεβάλς, όπου σκοτώθηκε (κατά τη διάρκεια των πολέμων του Καρλομάγνου κατά των Σαρακηνών στην Ισπανία)

Οι αξιωματούχοι της γαλλικής κοινότητας στον νομό Λοτ, στη διοικητική περιοχή Οξιτανία, ξεκίνησαν έρευνα για την εξαφάνιση του ξίφους, το οποίο αφαιρέθηκε από τη θέση του σε έναν τοίχο από βράχο περίπου 30 μέτρα από το έδαφος.



Το Durandal ήταν ένα άφθαρτο σπαθί και το πιο αιχμηρό στον κόσμο, ικανό να κόψει την πέτρα με ένα μόνο χτύπημα, σύμφωνα με τον μύθο. Οι μαγικές ιδιότητες του σπαθιού περιγράφηκαν στο επικό ποίημα του 11ου αιώνα «The Song of Roland».

Η αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει πώς κάποιος θα μπορούσε να σκαρφαλώσει στα 30 μέτρα του απότομου βράχου για να αρπάξει το σπαθί.





Τραβηγμένη απο τα μαλλιά δήλωση Μαρινάκη : Θα ήταν αδιανόητο να πολιτευτεί ξανά με τη ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης

 


Καλό θα ήταν μετά την σωστή ενέργεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να μαζεύουμε τα λόγια μας και όχι να προσπαθούμε να γίνουμε αρεστοί όταν υπάρχουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που περιθάλπουν τραμπούκους και σφυρίζουν αδιάφορα χωρίς να μιλάει κανένας.

Δεν γινόμαστε γελοίοι όπως γίνονται άλλοι για να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους λίγους!! Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λάθος να μαζεύει τα νεύρα του, το πλήρωσε και σωστά, διαγράφηκε τελεία και παύλα οι υπερβολές είναι για άλλους όχι εναντίον όσων έχουν προσφέρει στην παράταξη. Θα αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη και θα τιμωρηθεί.

Τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη ακόμα και από μελλοντική πολιτική επάνοδο στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας άφησε να εννοηθεί την Πέμπτη το πρωί και χωρίς ίχνος ντροπής για να ακουστείε αρεστός σε κάποιους, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, την ώρα που υπάρχει ένας Πολάκης που κατά εξακολούθηση συμπεριφέρεται με αυτή την συμπεριφορά εδώ και χρόνια χωρίς να τον πειράζει κανένας. Όπως και σε άλλα κόμματα που έχουν βουλευτές με τέτοιες συμπεριφορές.

Ποιος είναι ο Μαρινάκης που θα κόψει κόσμο από τα ψηφοδέλτια το 2027; Εδώ δεν κόπηκε από τα ψηφοδέλτια ο καταδικασμένος Νίκος Παππάς και χέρι εμπιστοσύνης από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του, και αντί να το κάνουν σημαία στην κυβέρνηση απολογούνται για μία περίπτωση!!!

Ο Μαρινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα όσα καταγγέλθηκαν είπε ότι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του κ. Αυγενάκη ήταν μια αυτονόητη απόφαση που κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι δεν λαμβανόταν. «Θα ήταν αδιανόητο ένας άνθρωπος με τέτοια συμπεριφορά να συνεχίσει να πολιτεύεται υπό τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρετε, για εμάς οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τα λόγια διότι ο βομβαρδισμός με λόγια χωρίς αντίστοιχες πράξεις, είναι εκείνος ο οποίος τελικά απαξίωσε την πολιτική στα μάτια νέων ανθρώπων και ιδιαιτέρως της δικής μου γενιάς», τόνισε, και συνέχισε: «Για το λόγο αυτό ο Πρωθυπουργός σε ζητήματα συμπεριφοράς αντιδρούσε πάντα ”ακαριαία” με απομακρύνσεις από υπουργεία ή ακόμα και από ψηφοδέλτια. Είτε αυτά τα ζητήματα π.χ. αφορούσαν έναν χορό που δεν έπρεπε να χορευτεί, είτε την απόλαυση διακοπών τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν σε κρίση.

Στο συγκεκριμένο θέμα, η πρώτη επαφή συνεργάτη του πρωθυπουργού με τον κ. Αυγενάκη με εντολή για παροχή εξηγήσεων έγινε ήδη από το βράδυ της Τρίτης, πριν την κυκλοφορία του βίντεο. Την επομένη το ξημέρωμα ο πρωθυπουργός είχε πλέον δει το βίντεο και μιλώντας μαζί μου ενόψει επικείμενης παρουσίας μου στον σταθμό σας, μου “άναψε το πράσινο φως” για να προεξαγγείλω όσα θα ακολουθούσαν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι διατηρεί στις τάξεις του άθικτα, στελέχη τα οποία εμφανίζουν αποκλίνουσες συμπεριφορές, ενώ ερωτηθείς μήπως η στάση του ιδίου του κ. Αυγενάκη, «να καθυστερήσει ιδιαίτερα την απολογία του αλλά και να παραλείψει, τόσο να παραιτηθεί οικειοθελώς όσο και να παραδώσει την βουλευτική του έδρα, απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας στον ίδιο».



Μητσοτάκης ανακοίνωσε έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων καμία αναφορά για επιδόματα ΑΜΕΑ

 


Όπως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, έτσι και ευάλωτοι δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και τα ΑΜΕΑ που ορισμένες κατηγορίες λαμβάνουν επιδόματα φτώχειας, αναγκαζόμενα να δουλεύουν σε άθλιες δουλειές σε βάρος της υγείας τους για να επιβιώσουν.

Στην έμπρακτη στήριξη των πιο αδύναμων, στη μείωση της ανεργίας και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά ξέχασε να αναφερθεί στα ΑΜΕΑ.

«Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία 5ετια και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας «που καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας τυου εργαζομένου. Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, επίσης, «ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε βελτιώσεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέών, των συνταξιούχων των ΑμεΑ» σημειώνοντας ότι «170.000 συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να συνεχίζουν την εργασία ενισχύοντας τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επίσης, την σημασία των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ αλλά και τον «εξορθολογισμό του πλαισίου των μετακλήσεων εργαζόμενων από το εξωτερικό. Είναι μια λύση ανάγκης που πρέπει να ολοκληρώνεται ταχύτατα για να μην έχουμε κενά σε τομείς όπως ο πρωτογενής».

«Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπενθύμιε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς και να θυμίσω ότι τα χρήματα προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023», ξεχνώντας την αναφορά στα ΑΜΕΑ και την αύξηση των επιδομάτων τους.

«Πρόκειται για μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που στηρίζει την κοινωνική συνοχή και δείχνει την έμπρακτη προσήλωση της κυβέρνησης πρωτίστως να στέκεται πιο κοντά στους αδύνατους» κατέληξε ο πρωθυπουργός, χωρίς καμία αναφορά επαναλαμβάνουμε στην οικονομική βοήθεια των ΑΜΕΑ.



Μας εξαπάτησε, μας κορόιδεψε και τώρα κάνει τον πονηρό ότι κατέθεσε πόθεν εξοργίζοντας τους πολίτες

 


Ποιος θα ξεχάσει το σώου με το μπακαλόχαρτο;

Ποιος θα ξεχάσει την κοροιδία στον κόσμο, με τις εταιρίες φάντασμα που έχει;

Ποιος θα ξεχάσει ότι κανένας δεν γνωρίζει πώς, που, και από ποιον έγιναν όλα αυτά;

Ποιος θα ξεχάσει τις δικαστικές περιπέτειες τις οικογένειας του και τα χρέη που έχουν στο ελληνικό κράτος και μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ; Ποιος τα πληρώνει; Εάν τα πληρώνει κάποιος; Η εάν είχαν ποντάρει ότι θα γίνει κυβέρνηση ο Κασσελάκης ώστε να σβήσουν τα χρέη, να εξαφανίσουν τα δικαστήρια, και την πορεία των χρημάτων που δηλώνουν;

Όλοι περιμένουμε τα στοιχεία του πόθεν έσχες για να γίνει έλεγχος σε όλα και σε όλες τις εταιρίες του όπως και στα χρήματα που διακινεί και πώς από πού τα διακινεί.

Ο τυχοδιώκτης του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι κατέθεσε πόθεν έσχες για το οποίο δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος και κανένας δεν ξέρει από που προκύπτουν ότι έχει καταθέσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι γνωστό ότι στο ψέμα και την απάτη είναι μέτρ, οπότε περιμένουμε να δούμε.

Προτίμησε ξεκινώντας το σώου ώστε να αποπροσανατολίσει για το ότι δεν τον θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει στα «δημοσιογραφικά κοράκια», όπως γράφει, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι διάλεξε να ξεκινήσει το νέο σώου πόθεν έσχες, ο τυχοδιώκτης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο με αποκλειστικά δική του ευθύνη -καθώς δεν το κατέθεσε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του απασχόλησε όλη την προεκλογική περίοδο, και ακόμα και σήμερα κανένας δεν ξέρει την οικονομική επιφάνεια του ίδιους και της οικογένειας του που φαίνονται να χρωστάνε πολλά λεφτά.

Με σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο τυχοδιώκτης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η δήλωση του πόθεν έσχες μου έχει υποβληθεί στις 30/6, ως όφειλα», αφού είχε προηγηθεί βεβαίως το φιάσκο με την παρουσίαση, τον Ιούνιο, ενός... excel ως δήλωση περιουσίακής κατάστασης, που είχε μπερδεμένα και ψεύτικα στοιχεία, ποινικός κολάσιμα.

Στην ίδια ανάρτηση επιτίθεται εκ νέου ο τίποτα Κασεελάκης, με χυδαία λάσπη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας και εξαπατώντας τον κόσμο πώς δήθεν «κρατάει κλειστή την πλατφόρμα για τη δική του δήλωση», όταν είναι γνωστό ότι το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία είκοσι χρόνια, και είναι ελεγμένα και δηλωμένα αντίθετα με τις οικονομικές δραστηριότητες του Κασσελάκη και της οικογένειας του.

Μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διστάζει να προσβάλει τους πολίτες της χώρας που εμπιστεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διακυβέρνηση της χώρας, γράφοντας: «Κυβερνηθείτε τώρα από έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει τρία χρόνια να υποβάλει πόθεν έσχες... Όσοι καλύπτονται, ας συνεχίσουν με τον κ. Μητσοτάκη. Όλοι οι υπόλοιποι όμως αξίζουμε αλλιώς», και γράφερι αυτές τις γελοιότητες από κακία γνωρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δηλώνει κάθε χρόνο τα περιουσιακά του στοιχεία αντίθετα απο τον τυχοδιώκτη που κανένας δεν γνωρίζει απο που έχουν προέλθει.

Η ανάρτηση του τυχοδιώκτη απατεώνα Κασσελάκη :

«Προς τα δημοσιογραφικά κοράκια του Μαξίμου: Η δήλωση του πόθεν έσχες μου έχει υποβληθεί στις 30/6, ως όφειλα.

Κυβερνηθείτε τώρα από έναν Πρωθυπουργό ο οποίος έχει τρία χρόνια να υποβάλει πόθεν έσχες και κρατάει κλειστή την πλατφόρμα για τη δική του δήλωση.

Όσο για τις προηγούμενες δηλώσεις του: Αδήλωτο ακίνητο (Βολταίρου), αδήλωτη off shore και 40 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή.

Το «αυτή είναι η Ελλάδα» προσωπικά δε με καλύπτει. Όσοι καλύπτονται, ας συνεχίσουν με τον κ. Μητσοτάκη. Όλοι οι υπόλοιποι όμως αξίζουμε αλλιώς».



Ανήλικοι κακοποιοί στην Χαλκιδική ξυλοκοπούσαν και έγδυναν 11χρονο τραβώντας βίντεο τις πράξεις τους

 


Θύμα ακραίου bullying από δύο ανήλικους κακοποιούς κατήγγειλε ότι έπεσε ένα 11χρονο παιδί στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο ανήλικοι κακοποιοί, 13 και 15 ετών, από τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου, τον εξύβριζαν και ασκούσαν σωματική βίας εις βάρος του, ενώ έφτασαν στο σημείο, μεταξύ άλλων, να του κατεβάζουν το παντελόνι και το εσώρουχο και να απαθανατίζουν τις πράξεις τους με τα κινητά τους τηλέφωνα, τραβώντας βίντεο και φωτογραφίες.

Μετά την καταγγελία οι δύο ανήλικοι κακοποιοί συνελήφθησαν, εχθές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εξύβρισης, σωματικής βλάβης, απειλής, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων.

Δεν γνωρίζουμε εάν έχουν συλληφθεί και οι γονείς, όπως έπρεπε να έχει γίνει απο την αρχή.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στις δικαστικές Αρχές.



Η Ελλάδα αποκτά 7 Μικροδορυφόρους Παρατήρησης Γης εντός του 2026

 



Στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων» η Ελλάδα αποκτά εντός του 2026 επτά δορυφόρους για την παρατήρηση γης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ με στόχο τα δορυφορικά δεδομένα και τα προϊόντα που θα προκύψουν από την επεξεργασία τους, να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας μας σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η σχετική συμφωνία για την κατασκευή και την εκτόξευση του σμήνους Μικροδορυφόρων υπεγράφη χθες, 02 Ιουλίου, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της εταιρείας Open Cosmos, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, του Υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κωνσταντίνου Καράντζαλου.

Οι επτά μικροδορυφόροι θα είναι εξοπλισμένοι με όργανα οπτικής παρατήρησης και θα καλύπτουν ευρύ φάσμα αναγκών, παρέχοντας δεδομένα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας οριζόντια σε μια σειρά φορέων του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ναυτιλίας. Επιπλέον, καθώς προβλέπεται να ενταχθούν σε συνεργατικά σμήνη δορυφόρων θα πολλαπλασιαστεί η επιχειρησιακή τους ισχύ, με δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης 20 έως 24 δορυφόρων όταν αυτοί διέρχονται πάνω από τη χώρα μας και με επισκεψιμότητα (χρόνο μεταξύ διαδοχικών διαβάσεων) περίπου ανά τρεις ώρες το εικοσιτετράωρο. Οι εικόνες που θα συλλέγονται θα δίνουν τη δυνατότητα για παρατήρηση σε ανάλυση από 1 μέτρο έως 3 μέτρα. Θα λειτουργούν συμπληρωματικά προς διαθέσιμες εικόνες του συστήματος Copernicus (ανάλυση 10μ) και της υπηρεσίας προγραμματισμού δορυφορικών λήψεων πολύ υψηλής ανάλυσης (30-50 εκατοστών) που ήδη υλοποιείται στο ΕΛΚΕΔ. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα θα καλύψει με επάρκεια και αυτονομία ολόκληρο το φάσμα των αναγκών Τηλεπισκόπησης και Παρατήρησης Γης.


 



Υπερκαλύφθηκαν οι διαθέσιμοι πόροι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης

 



Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των τεσσάρων δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που αφορούν στις ηπειρωτικές περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και για τους Δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

  • Οι δράσεις αυτές καλύπτουν υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 280 εκατομμύρια ευρώ.
    Κατατέθηκαν, συνολικά, 136 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων συνολικής υποβεβλημένης δημόσιας δαπάνης σχεδόν 393 εκατομμυρίων ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο κατά 40%.
    • Ειδικότερα, για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας ξεπέρασαν το 118% της συνολικής διαθέσιμης δαπάνης, αγγίζοντας τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, οι αντίστοιχες αιτήσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολη, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, ξεπέρασαν κατά 42% το σύνολο της διαθέσιμης δαπάνης, πλησιάζοντας τα 28 εκατομμύρια ευρώ.
    • Για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας υπερκάλυψαν τις διαθέσιμες δημόσιες δαπάνες κατά 330%, ξεπερνώντας τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Οι αντίστοιχες υποβεβλημένες αιτήσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολη, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, ξεπέρασαν τα 42 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις δημόσιες δαπάνες κατά 216%.
  • Παράλληλα, για πρώτη φορά, ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ επιχειρεί την ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων με βασικούς άξονες την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνολικά έξι μεγάλες επιχειρήσεις, τρεις νέες και τρεις υφιστάμενες, αξιοποιώντας τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027, υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 73 εκ. ευρώ για τις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.

 



ΕΣΠΑ: Η Ελλάδα στην πρώτη τριάδα της Ε.Ε. ως προς τη χρηματοδότηση δράσεων για την απασχόληση, την εκπαίδευση, το ανθρώπινο δυναμικό και την κοινωνική συνοχή

 



  • Το Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027, με συνολικό προϋπολογισμό 4,16 δισ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εγκρίθηκε από τα πρώτα ανάλογα προγράμματα στην Ε.Ε..
  • Σκοπό έχει την ενίσχυση της απασχόλησης, δίνοντας έμφαση σε νέες και νέους έως 29 ετών, τη βελτίωση των συστημάτων εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης χωρίς αποκλεισμούς, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, την αντιμετώπιση της υλικής στέρησης, την προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας, κ.α.
  • Το Πρόγραμμα σημειώνει σημαντική πρόοδο ως προς την υλοποίησή του κι έχουν ήδη εκδοθεί Προσκλήσεις χρηματοδότησης προς τους φορείς υλοποίησης ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας ήδη τον στόχο που είχε τεθεί για το τέλος του 2024, ενώ έχουν ενταχθεί έργα με κοινωνικό αποτύπωμα άνω του 1 δισ. ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

  • «Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το ΕΣΠΑ 2014-2020, απορροφώντας το σύνολο των πόρων, ενώ, στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, και ειδικότερα στους δείκτες για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, βρίσκεται ήδη στην πρώτη τριάδα της απορρόφησης μεταξύ των κρατών-μελών.
  • Μέσα από το Πρόγραμμα “Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027”, αναμένεται να βοηθηθούν χιλιάδες άνθρωποι ώστε να βρουν εργασία και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και νέες δεξιότητες. Όπως επίσης, αναμένεται να ενισχυθούν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές αλλά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  • Με πρωτοβουλίες όπως τα προγράμματα ένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, η συμπεριληπτική εκπαίδευση στα σχολεία, οι συστημικές παρεμβάσεις στην υγεία την ισότητα των φύλων και την κοινωνική ένταξη, συνεχίζουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, απαντούμε εμπράκτως στις αιτιάσεις περί δήθεν διοχέτευσης των ευρωπαϊκών πόρων σε «λίγους και ισχυρούς», χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο ευρώ με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή».