Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΗΠΑ: Δύο αδέλφια αποδεκάτισαν την οικογένειά τους και αυτοκτόνησαν


 

Δύο αδέλφια πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερα μέλη της οικογένειάς τους στο Τέξας, προτού αυτοκτονήσουν, υλοποιώντας μια αποτρόπαιη συμφωνία που είχαν συνάψει, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Τα πτώματα βρέθηκαν χθες το βράδυ από την αστυνομία της πόλης Άλεν, την οποία είχαν ειδοποιήσει συγγενείς, που ανησυχούσαν για τη δημοσίευση από έναν από τους αδελφούς μιας αποχαιρετιστήριας επιστολής στο Intstagram. Όμως, το μακελειό είχε εκτυλιχθεί το βράδυ του Σαββάτου, όπως διευκρίνισαν οι αρχές.

Ο 19χρονος Φαρχάν Τάουχιντ εξηγούσε σε αυτήν την επιστολή ότι είχε συνάψει μια συμφωνία με τον αδελφό του Τανβίρ Τάουχιντ, 21 ετών, με την οποία υποσχόταν ο ένας στον άλλο «να αυτοκτονήσουν και να σκοτώσουν ολόκληρη την οικογένειά τους», εξήγησε σε αμερικανικά ΜΜΕ ο Τζον Φέλτι, ένας εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας στο Άλεν.

Τα θύματα, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, αναγνωρίστηκαν ως ο πατέρας τους Ταουχίντουλ Ισλάμ, ηλικίας 54 ετών, η μητέρα τους Ιρέν Ισλάμ, ηλικίας 56 ετών, η γιαγιά τους Αλτάφουν Νέσα, ηλικίας 77 ετών και η δίδυμη αδελφή του Φαρχάν, Φαρμπίν Τάουχιντ, ηλικίας 19 ετών.

Τα δύο αδέλφια αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια, εξηγούσε ο Φαρχάν Τάουχιντ σε αυτήν την επιστολή, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Washington Post.

Ο ίδιος είχε κατάθλιψη από το κολέγιο και παρά τη βοήθεια που του είχε προσφέρει η οικογένειά του, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε πρόσφατα.

Ο φοιτητής Επιστημών Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν, περιέγραφε πως τον έδιωξαν από τη φοιτητική εστία τον χειμώνα αφού είπε ότι θα σκότωνε την οικογένειά του.

Επιστρέφοντας στο Άλεν, στις βόρειες συνοικίες του Ντάλας, βρέθηκε ξανά με τον Τανβίρ Τάουχιντ, ο οποίος «έπασχε από κατάθλιψη και από διαταραχή κοινωνικού άγχους».

Οι δύο αδελφοί αποφάσισαν τελικά να σκοτώσουν όλη την οικογένειά τους προτού αυτοκτονήσουν.

Ο Τανβίρ είχε πρόσφατα αγοράσει νόμιμα ένα όπλο, σύμφωνα με την αστυνομία. Στην επιστολή του επιβεβαίωνε ότι είπε ψέματα στις αρχές διαβεβαιώνοντάς τις πως δεν υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα, ώστε να μπορέσει να αγοράσει το όπλο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Σε λειτουργία ο εθνικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την προστασία ασυνόδευτων παιδιών

 


Εγκαινιάστηκε ο εθνικός μηχανισμός για τον έγκαιρο εντοπισμό και τη μεταφορά σε ασφαλή στέγαση παιδιών που είναι άστεγα ή διαβιούν σε επισφαλείς συνθήκες.

Ο Εθνικός Μηχανισμός περιλαμβάνει μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό παιδιών σε ανάγκη (0030- 2132128888 και 0030- 6942773030, μέσω WhatsApp ή Viber), η οποία είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες, επτά ημέρες την εβδομάδα. Η γραμμή παρέχει καθοδήγηση σε παιδιά, πολίτες, τοπικές και δημόσιες αρχές, σχετικά με τα βήματα και τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τον εντοπισμό ενός ασυνόδευτου παιδιού μέχρι την τοποθέτησή του σε δομές επείγουσας φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, παρέχεται στα ασυνόδευτα ανήλικα υλική και ψυχοκοινωνική στήριξη, διερμηνεία, ασφαλής συνοδεία εκτός δομής φιλοξενίας, εκπροσώπηση κατά τις διαδικασίες καταγραφής ενώπιον των Αρχών και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσω κινητών μονάδων, κέντρων ημέρας και γραφείων πληροφόρησης που τίθενται σε λειτουργία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα ασυνόδευτα παιδιά στις δομές επείγουσας φιλοξενίας λαμβάνουν εξειδικευμένες υπηρεσίες και περαιτέρω υποστήριξη μέχρι τη μεταφορά τους σε δομές μακροπρόθεσμης φιλοξενίας, βάσει μιας τυποποιημένης διαδικασίας αξιολόγησης των αναγκών του παιδιού, του ιστορικού του, καθώς και των διαθέσιμων επιλογών στην Ελλάδα.

Ο Εθνικός Μηχανισμός για τον Εντοπισμό και την Προστασία ασυνόδευτων παιδιών στόχο έχει να αποτελέσει την επιχειρησιακή εναλλακτική στην πρακτική της προστατευτικής φύλαξης η οποία εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από την Ελληνική αστυνομία ως ενδιάμεσο μέτρο προστασίας, ελλείψει θέσεων σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.



Το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην πατρίδα μας

 


Ο Μάρτιος έκλεισε με 1.700.000 εμβολιασμούς, ακριβώς όπως είχε πει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του τον Φεβρουάριο. Πιο συγκεκριμένα, 1.092.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με μία δόση, 608.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση, ενώ το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανέρχεται στο 10,4%.

Το πιο σημαντικό είναι ότι σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες η συμμετοχή ξεπερνάει το 60%. Χαρακτηριστικά, στην ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών το 75% είτε έχει ήδη εμβολιαστεί είτε έχει κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ σε καθημερινή βάση εντάσσονται και οι «αργοπορημένοι» από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Με βάση τον σχεδιασμό, μέχρι τέλους Απριλίου σε 69 νησιά με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους θα έχουμε εμβολιάσει το σύνολο των κατοίκων που το επιθυμούν. Στα υπόλοιπα 25 νησιά μας, άνω των 5.000 κατοίκων, υπάρχουν μόνιμα εμβολιαστικά κέντρα με συνεχή εφοδιασμό και ο εμβολιασμός ακολουθεί το πρόγραμμα της υπόλοιπης χώρας.

Το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην πατρίδα μας. Από 1ης Απριλίου λειτουργούν περισσότερα από 1.000 εμβολιαστικά κέντρα σε 460 διαφορετικά σημεία, με πάνω από 5.000 άτομα να εργάζονται παράλληλα:

3.500 από το υπουργείο Υγείας και το ΕΣΥ,

500 από τις Ένοπλες Δυνάμεις,

500 από την Πολιτική Προστασία και την Ελληνική Αστυνομία,

500 από τις εταιρείες αποθήκευσης και διανομής, καθώς και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο προγραμματισμός μας είναι:

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ο στόχος μας είναι να ξεπερνάμε τις 55.000 εμβολιασμούς την ημέρα, ώστε στο τέλος του μηνός να φτάσουμε το 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Μέχρι τέλος Απριλίου υπολογίζουμε ότι πάνω από 2,4 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και θα έχουμε χτίσει το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας.

Έως αρχές Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όσοι πολίτες επιθυμούν από την ηλικία των 60 και άνω, καθώς και τα άτομα με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.

Εντός Μαΐου θα εμβολιαστούν τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, άρα μπορούμε να πούμε ότι τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όσοι είναι πιο ευάλωτοι στη νόσο.

Ακολούθως οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν τον Ιούνιο στον γενικό πληθυσμό με πολύ μεγάλες παραλαβές εμβολίων.

Σχετικά με τις αναμενόμενες δόσεις εμβολίων. Αναμένονται:

Από την Pfizer 1.550.000 δόσεις τον Μάιο και 1.700.000 δόσεις τον Ιούνιο

Από την Johnson & Johnson 70.000 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο

Από την AstraZeneca περίπου 450.000 δόσεις για κάθε έναν από τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο

Από την Moderna έχει υπάρξει διαβεβαίωση για 100.000 δόσεις, αν και αναμένονται περισσότερες παραλαβές από αυτή την εταιρεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στους 1.847.000 εμβολιασμούς, έχουν διενεργηθεί:

1.395.929 με το εμβόλιο της Pfizer

128.651 με το εμβόλιο της Μοderna

346.886 με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σε συνέχεια της συζήτησης που γίνεται γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca:

Στο διάστημα 27/3 με 3/4 το ποσοστό εμφάνισης στα ραντεβού ανά μέρα είναι 97% για τις εταιρείες Pfizer και Moderna και 94% για την AstraZeneca.

Σε σχέση με τις ακυρώσεις των ραντεβού ανά εμβόλιο, για το εμβόλιο των Pfizer και Moderna το ποσοστό ακύρωσης κυμαίνεται στο 1%, ενώ για αυτό της AstraZeneca το ποσοστό φτάνει στο 3%.



Ο Φουρθιώτης διέπραξε κακούργημα αφού απέσπασε παράνομα 200.000 ευρώ!

 


Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης πήρε 200.000 ευρώ πριν αποκαλυφθεί η απάτη και τον σταματήσουμε.

Εκτός των άλλων κατηγοριών που αφορούν την συμπεριφορά του και τους εκβιασμούς με μπράβους στο Υπουργείο Εργασίας, το σοβαρότερο είναι το κακούργημα της υπεξαίρεσης 200.000€, χρημάτων που δεν δικαιούται.

Νέες πτυχές της υπόθεσης με τον Μένιο Φουρθιώτη έδωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τετάρτης ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για αρκετά περιστατικά, εκβιασμού και τραμπουκισμού εις βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας όσο και κατά του ιδίου. Όπως είπε, τουλάχιστον για τρεις μήνες ο παρουσιαστής εισέπραττε ποσά που δεν αντιστοιχούσαν στις μηνιαίες του απολαβές, υπολογίζοντας τις ζημιές γύρω στις 70.000 με 80.000 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι πρόκειται για ποσά τριών μηνών. «Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 - 80.000 ευρώ» , το συνολικό ποσό που απέσπασε ο Φουρθιώτης να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Από σήμερα ο φάκελος Μένιος Φουρθιώτης είναι στον εισαγγελέα και έχει διαταχθεί έρευνα για πολλά αδικήματα, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις



Επανεκκίνηση των ελληνολιβυκών σχέσεων


 

Την επανεκκίνηση των ελληνολιβυκών σχέσεων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά. Ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Είναι καιρός, νομίζω, να μείνουν πίσω μας όσα δοκίμασαν τις σχέσεις μας το προηγούμενο διάστημα..

Με τον κ. Πρωθυπουργό -και με την ομάδα του, με τους Υπουργούς του- συζητήσαμε τις προοπτικές συνεργασίας μας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι κατασκευές, οι θαλάσσιες μεταφορές, η υγεία. Αλλά υπάρχουν και άλλα πεδία, όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, όπου επίσης μπορούν να γίνουν πολλά. Πρωταγωνιστεί, ασφαλώς και η πλήρης αποκατάσταση της ενεργειακής μας συνεργασίας. Που, μάλιστα, θα μπορούσε να επεκταθεί και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις, όπου σήμερα διαμορφώνονται εξαιρετικές ευκαιρίες για δημόσιες και για ιδιωτικές επενδύσεις Όπως, βέβαια, παραδοσιακός μας δεσμός είναι κι αυτός της άμυνας και της ασφάλειας.

Όπως τόνισα και στον κ. Πρωθυπουργό, θεμέλιο της νέας αφετηρίας στη σχέση μας πρέπει να είναι πάντα η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και, κυρίως, η πίστη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, του Διεθνούς Δικαίου. Και αυτό σημαίνει ότι, γράφοντας την καινούργια σελίδα της κοινής μας διαδρομής, θα μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να σβήσουμε τα λάθη της προηγούμενης. Και ασφαλώς, για εμάς, πολύ σημαντικό είναι η ακύρωση παράνομων εγγράφων που παρουσιάστηκαν ως δήθεν διακρατικές συμφωνίες αλλά δεν έχουν καμία νομική ισχύ, όπως ρητά έχει αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Κατά συνέπεια χαιρετίζω τη διάθεσή σας να μπορούμε να συζητήσουμε απ’ ευθείας και διμερώς ζητήματα που αφορούν την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών -ως οφείλουμε να κάνουμε ως γειτονικές χώρες- και να συνεχίσουμε μια συζήτηση η οποία διεκόπη το 2010. Πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί την πυξίδα με την οποία φιλικά κράτη λύνουν τέτοιου είδους διαφορές.



Κ. Μητσοτάκης: Όσο πειθαρχούμε, τόσο να κυκλοφορούμε. Ώστε ό,τι ανοίγει, να μην ξανακλείνει

 


Για μια νέα συμφωνία εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία, τους επαγγελματικούς φορείς και τους πολίτες μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του στο διαδικτυακό συνέδριο της ΕΣΕΕ για τα είκοσι χρόνια της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου. Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων:

Τόνισε ότι η σταδιακή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είναι ενθαρρυντική.

Επισήμανε ότι αυτό το δίμηνο είναι το πιο κρίσιμο, καθώς στη διάρκειά του, όπως είπε, θα δοκιμαστεί η συνύπαρξη της άμυνας της υγείας με τα προσεκτικά βήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση:

Προχώρησε σε έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που δεν θα ανοίξουν τον Απρίλιο και ανάμεσά τους και περίπου 11.000 καταστήματα των τριών πιο επιβαρυμένων περιφερειών.

Έδωσε πρόσθετη στήριξη και στην εστίαση.

Θύμισε ότι σχεδόν 600.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί με 7,3 δισ. από τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, σε συνδυασμό με την απαλλαγή ενοικίου και τις αναβολές καταβολής των οφειλών. Αλλά και με μέτρα όπως η αποζημίωση και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος όσων βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας. Ένα πρόγραμμα που διαρκεί εδώ και 14 μήνες και θα φτάσει συνολικά τα 40 δισεκατομμύρια.

Είπε ότι η υπόθεση της υγείας και της οικονομίας μας βρίσκεται στα χέρια της κοινωνίας μας. Και στα δικά σας χέρια, δηλαδή των εκπροσώπων 17 ομοσπονδιών, 325 εμπορικών συλλόγων και 230.000 επιχειρήσεων με πάνω από 700.000 εργαζομένους. Με άλλα λόγια, είναι μία κοινή άσκηση ευθύνης και ώριμης συμπεριφοράς.

Πρόσθεσε ότι πολιτεία, επαγγελματικοί φορείς και πολίτες καλούμαστε μαζί να τηρήσουμε μία νέα συμφωνία εμπιστοσύνης: Όσο προφυλασσόμαστε, τόσο να εργαζόμαστε. Και όσο πειθαρχούμε, τόσο να κυκλοφορούμε. Ώστε ό,τι ανοίγει, να μην ξανακλείνει.

Επίσης είπε ότι:

Σε λίγο θα έχουμε στη διάθεσή μας και το πανίσχυρο όπλο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, που θα κινητοποιήσει σχεδόν 57 δισεκατομμύρια σε 170 δράσεις. Την «Ελλάδα 2.0», που στο επίκεντρό της έχει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προγράμματα που θα επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και θα τις προσαρμόσουν στις απαιτήσεις της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση βλέπει την ΕΣΕΕ ως σταθερό κοινωνικό εταίρο και συνομιλητή. Αλλά και ως συνεργάτη στη συνδιαμόρφωση του μέλλοντος της εθνικής οικονομίας.




Απίστευτη γελοιότητα Ηλιόπουλου έκανε αντιπολίτευση με τη οικογενειακή τραγωδία στην Μακρυνίτσα

 



Ούτε γυναικοκτονία είναι, ούτε έγκλημα πάθους !! Είναι Οικογενειακή τραγωδία και είναι ντροπή σε όσους προσπαθούν να το καπηλευτούν. Ευθύνη έχει ο εισαγγελέας και η αστυνομία που δεν προστάτεψαν την οικογένεια και πρέπει να διωχθούν και οι ίδιοι πειθαρχικά!!!

Το νούμερο αυτό της Κουμουνδούρου Νάσος Ηλιόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί κάνοντας ηλίθια και άστοχη αντιπολίτευση. Εάν δεν στήνει fake news προσπαθεί να καπηλευτεί ότι μπορεί και γελοιποιήτε μαζί με το κόμμα του.

Ο Ηλιόπουλος προσπάθησε να καπηλευτεί την οικογενειακή τραγωδία του Πηλίου και να την κάνει πολιτικό θέμα, αναφέροντας με θράσος ότι είναι γυναικοκτονία χωρίς να υπάρχει πουθενά ο αδελφός της άτυχης γυναίκας που πέθανε μαζί της.

Το κακό είναι, καθόλου δύσκολο στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Ηλιόπουλος παρέσυρε και άλλους όπως έχει παρασύρει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, και έγραψαν και αυτοί προσπαθώντας να καπηλευτούν ένα στυγερό έγκλημα αναφέροντας το ως γυναικτονία και όχι ως οικογενειακή τραγωδία!!

Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένους από τους "παρασυρμένους" που μόνο σοβαρότητα δεν έχουν.








Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε και στον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης το μήνυμα στήριξης της Ελλάδας στη νέα αυτή Λιβύη και την Κυβέρνησή της. Υπογράμμισε δε την ετοιμότητα της χώρας μας να σταθεί αρωγός και παραστάτης διμερώς αλλά και στο πλαίσιο της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών, στο δύσκολο έργο να οδηγηθεί η χώρα σε αξιόπιστες, συμπεριληπτικές εκλογές και στη συνέχεια στην πολιτική ομαλότητα που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότησή της με την πεποίθηση, πάντα, ότι σύντομα θα αφεθούν οριστικά πίσω όσα δοκίμασαν τις σχέσεις των δύο χωρών το προηγούμενο διάστημα.

Ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε στον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi, πως η Ελλάδα θέτει από σήμερα σε λειτουργία την Πρεσβεία της Τριπόλεως ενώ σύντομα θα προχωρήσει και σε άλλη μια κίνηση, αμέσως μόλις και οι τελευταίες διευθετήσεις οριστικοποιηθούν: στη λειτουργία Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίστηκε πως τόσο η επαναλειτουργία της Πρεσβείας μας στην Τρίπολη, πρωτίστως, όσο και η επανασύσταση του Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της διμερούς μας συνεργασίας σε όλους τους τομείς με αιχμή μιας τέτοιας συνεργασίας τον τομέα των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών.

Στις διευρυμένες συνομιλίες από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ο Ειδικός Απεσταλμένος ΥΠΕΞ για θέματα Λιβύης, Πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Επιτετραμμένος Πρεσβείας Ελλάδας στην Τρίπολη, Ιωάννης Σταματέκος.



Βεβαιώθηκαν 98 παραβάσεις σε ειδική επιχείρηση μόνο στο Παλαιό Φάληρο

 


Στη βεβαίωση 98 παραβάσεων προχώρησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης που πραγματοποίησε, Δευτέρα 5 Απριλίου, στην περιοχή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Παλαιού Φαλήρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της  ΕΛΑΣ, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, βεβαίωσαν τις εξής παραβάσεις: 18 για στέρηση άδειες ικανότητας οδήγησης, 5 για στέρηση πινακίδας κυκλοφορίας, 11 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 23 για μη χρήση ζώνης, 12 για θόρυβο, 17 για φιμέ τζάμια, 3 για επίδειξη ικανότητας οδήγησης και 9 λοιπές παραβάσεις.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 13 άδειες ικανότητας οδήγησης, 27 άδειες κυκλοφορίας και 41 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν 18 οχήματα.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.



Πάγωσε ο Ερντογάν με την στάση της Ε.Ε.: Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου

 


Αμήχανο και παγωμένο άφησαν τον σουλτάνο Ερντογάν, οι ηγέτες της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ, που πήγαν αποφασισμένοι στην Τουρκία για να δώσουν το μήνυμα ότι : Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου.

Η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως φαίνεται τόσο από τις επίσημες ανακοινώσεις για το γεγονός όσο και από τον τρόπο που αυτό καλύπτεται από τα ΜΜΕ της χώρας δεν πήγε όπως τα περίμενε.

Χαρακτηριστικό του παραπάνω είναι το ότι το πρακτορείο Anadolu επιλέγει να εστιάζει μόνο στο ζήτημα της θετικής ατζέντας και όχι στις αυστηρές παρατηρήσεις που έγιναν.

Ο σουλτάνος φαίνεται πως ζήτησε από την Ευρώπη να υπάρξει εστίαση στην θετική ατζέντα ενώ στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της Ανατολικής Μεσογείου, ζήτησε να μην υπάρχει μονομερής στάση- υπέρ της Αθήνας από την πλευρά των Βρυξελλών αλλά και να υπάρξει πίεση στην Αθήνα για συνέχεια του διαλόγου με την Άγκυρα.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, η Τουρκία φαίνεται να πήρε τα μηνύματα της ΕΕ ζητώντας να λάβει περισσότερα χρήματα.

Άγνωστο σε κάθε περίπτωση παραμένει το τι στάση θα τηρήσει η χώρα όσον αφορά το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Με λίγα λόγια τα πράγματα δυσκολεύουν και σφίγγουν πολύ για τον Ερντογάν.



Αστικά λύματα: Η εικόνα του ιικού φορτίου σε 11 περιοχές

 



Σταθεροποιητικές ή πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 29 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 22 – 28 Μαρτίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 7 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι πτωτικές τάσεις κυμαίνονται από –2% στην Περιφέρεια Αττικής μέχρι –94% στα Χανιά. Επισημαίνεται, όμως, στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ότι σταθερές παραμένουν ουσιαστικά οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής (-2%) και της Πάτρας (-5%), καθώς στις δύο αυτές περιοχές οι μεταβολές εμπίπτουν στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας. Αντίθετα, αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στις πόλεις του Βόλου (+112%), της Ξάνθης (+88%) και της Θεσσαλονίκης (+56%).

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ:

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, στην Περιφέρεια Αττικής η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα δεν παρουσίασε σημαντική διακύμανση (-2%) σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα και παραμένει ουσιαστικά σταθερή και σε υψηλά επίπεδα.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε αύξηση (+56%) στον σχετικό ρυθμό έκκρισης του ιικού φορτίου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 22-28/3/2021. Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε μείωση (-38%) στη συγκέντρωση του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα σε σχέση με την εβδομάδα 22-28/3/2021.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε αύξηση (+112%) στη συγκέντρωση του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα σε σχέση με την εβδομάδα 22-28/3/2021. Έπειτα από τη μείωση που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (22-28/3/2021), οι συγκεντρώσεις επανήλθαν σε πρότερα επίπεδα, αντίστοιχα της περιόδου 1 έως 21 Μαρτίου 2021.

Ηράκλειο: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε πτωτική τάση (-94%) σε σχέση με την εβδομάδα 22-28/3/2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα της πόλης του Ηρακλείου. Παρά τη μείωση, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να είναι υψηλή.

Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε πτωτική τάση (-87%) σε σχέση με την εβδομάδα 22-28/3/2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα της πόλης των Χανίων. Παρά τη μείωση, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να είναι υψηλή.

Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε πτωτική τάση (-93%) σε σχέση με την εβδομάδα 22-28/3/2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα της πόλης του Ρεθύμνου.

Αγ. Νικόλαος: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε πτωτική τάση (-82%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης του Αγίου Νικολάου, σε σύγκριση με αυτόν της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας.

Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-2/4/2021, στην Πάτρα δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μεταβολή (-5%) στον σχετικό ρυθμό έκκρισης του ιικού φορτίου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 22-28/03/2021.

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε αύξηση (+88%) της συγκέντρωσης του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα, αλλά οι συγκεντρώσεις κυμαίνονται ακόμα σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του ιού στα αστικά λύματα, σε αντίθεση με την εβδομάδα 22-28/3/2021, οπότε ο ιός δεν ήταν ανιχνεύσιμος. Η συγκέντρωση χαρακτηρίζεται ως πολύ χαμηλή.

Σημειώνεται από τον ΕΟΔΥ ότι οι μεταβολές της τάξης +/- 30% είναι κοντά στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Η κυβέρνηση προσφεύγει σήμερα στον εισαγγελέα για την υπόθεση Μένιος Φουρθιώτης

 


Δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες καταγγελίες υπόκοσμου για την τηλεοπτική περσόνα Μένιο Φουρθιώτη και να μην έχει επέμβει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας από την πρώτη στιγμή.

Υπό κανονικές συνθήκες, αντί για μηνύσεις, ο τυχοδιώκτης Φουρθιώτης και χρόνια ατιμώρητος, θα είχε κληθεί από τη δικαιοσύνη όχι μόνο για να δικαστεί, αλλά και για να επιστρέψει τα χρήματα που στέρησε από τον ελληνικό λαό.

Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι ένας πρώην τηλεπωλητής, μάνατζερ πορνοστάρ, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση, παρουσιαστής trash εκπομπών, κατάφερε να κάνει μια κυβέρνηση άνω-κάτω.

Για να βοηθήσει την δικαιοσύνη η κυβέρνηση ώστε να ενεργήσει γρηγορότερα, προσφεύγει η ίδια και ζητάει να διερευνηθούν οι σχετικές καταγγελίες για τον Μένιο Φουρθιώτη.

Αναμένεται σήμερα να κατατεθεί φάκελος με όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα από τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη δια των εκπροσώπων του.

Ηδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη και αναμένονται εξελίξεις.