Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Αυτοί εξαπατούσαν πολίτες στα νότια προάστια


Ανάμεσα τους και ο Λευτέρης Πανταζής

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός ημεδαπού και μίας αλλοδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν την 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, κατηγορούμενοι για απάτες σε βάρος πολιτών.

Ειδικότερα :

 Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, δύο (2) άτομα, εκ των οποίων ένας 61χρονος ημεδαπός και μία 39χρονη αλλοδαπή, για απάτες σε βάρος πολιτών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι ανωτέρω προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Περαιτέρω, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, περιέχον υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις στην Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις -135.000- ευρώ.


Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -108.700- ευρώ, δύο (2) χρηματοκιβώτια, ένας (1) χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα (1) αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α. ΚΑΛΑΤΖΑΚΗ Ευάγγελο του Δημητρίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 10-2-1957 στην Κερατέα Αττικής



(επιθ) MBUGUA (ον) Salome Gathoni του James και της Julia γεννηθείσα στις 5-8-1979 στην Κένυα



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως 5-12-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9690812 και 210-9690813 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Στυγνός ακροαριστερός ο Ν. Παππάς στέλνει μήνυμα στον Καμμένο! Έχουμε την πλειοψηφία στην Βουλή για τις Πρέσπες



Στυγνός ακροαριστερός και αδιάφορος για την Ελλάδα και τις επιπτώσεις του ξεπουλήματος της Μακεδονίας η μάλλον της προδοσίας, ο Νίκος Παππάς έστειλε μήνυμα μέσα από τον Real FM στον Πάνο Καμμένο  όσον αφορά τις διαφοροποιήσεις του στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας τους στεγνά και ψυχρά :
«Καμία πρόταση μομφής με βάση το Μακεδονικό δεν μπορεί να τελεσφορήσει. Υπάρχει πλειοψηφία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή».

Είπε μάλιστα ο Παππάς αδιαφορώντας για τους Έλληνες και την άρνηση τους να δεχτούν το ξεπούλημα της Μακεδονίας ότι «διεκδικούμε να πείσουμε και τον Πανό Καμμένο και τους βουλευτές του πως η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον του τόπου».


Πωλούνται ακόμη και τα σχισμένα κομμάτια του πίνακα Bansky που καταστράφηκε



Η γυναίκα που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα έναντι 1,04 εκατ. στερλίνες (1,18 εκατ. ευρώ) τον πίνακα του αινιγματικού καλλιτέχνη Μπάνκσι (Banksy) , ο οποίος αυτοκαταστράφηκε αμέσως μετά την πλειοδότηση του στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε χθες πως θα καταβάλλει το τίμημα του έργου στον στον Οίκο δημοπρασιών Sotheby's .

O πίνακας "Κορίτσι με Μπαλόνι"(Girl With Balloon), ναι μεν έγινε λωρίδες από τον καταστροφέα εγγράφων που ο καλλιτέχνης είχε εφαρμόσει στο πίσω μέρος της κορνίζας, αλλά ακριβώς τα κομμάτια τούτα του πίνακα θεωρείται πλέον πως αποτελούν ένα νέο έργο, που ο ίδιος ο Μπάνκσι έχει ονομάσει Love is in the Bin (Η αγάπη είναι στον σκουπιδοτενεκέ).

Η γυναίκα που αγόρασε το έργο είναι μία "ευρωπαία συλλέκτρια" με μακρά συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οίκο δημοπρασιών, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Sotheby's, που απέφυγαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά της.

"Όταν το σφυρί σήμανε την τελική πράξη της δημοπράτησης του πίνακα, την περασμένη εβδομάδα, αρχικά συγκλονίσθηκα, όπως σταδιακά άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως μόλις είχα κάνει δικό μου έναν σταθμό στην ιστορία της τέχνης", τονίζει η ίδια η αγοράστρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Sotheby's. 

Ο Οίκος προσθέτει επίσης πως το 'ξαναβαπτισμένο' έργο του Μπάνκσι θα εκτεθεί για το κοινό στα τέλη της επόμενης εβδομάδας στην έδρα του Sotheby's, στην οδό Νιου Μποντ Στριτ του Λονδίνου.

Η "αναπάντεχη περφόρμανς" του Μπάνκσι "μετατράπηκε αυτοστιγμής σε ένα μοναδικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία της Τέχνης", υπογραμμίζει ο Sotheby's, που θεωρεί ότι αυτή "ήταν η πρώτη φορά που ένα νέο έργο τέχνης δημιουργείται κατά τη διάρκεια μίας δημοπρασίας".

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως με το 'κόλπο γκρόσο' του Μπάνκσι, η αξία του έργου του έχει διπλασιασθεί στην παγκόσμια αγορά της τέχνης, εξαιτίας ακριβώς της έκπληξης που προκάλεσε η αυτοκαταστροφή του.


Πηγή: skai.gr




Π. Καμμένος : «Αλέξη δεν το έκανα επίτηδες», όπως "μαμά δεν φταίω εγώ"



Ντροπή!! Ντροπή!! Ντροπή!! Για τους Έλληνες και την Ελλάδα!! Τέτοιο τσίρκο κυβέρνηση δεν μας ταιριάζει!!

Η Εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει ότι έγινε τηλεφώνημα μεταξύ του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του δυστυχώς πρωθυπουργού (ευτυχώς για λίγο ακόμα) της χώρας Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα ο Καμμένος ήταν απολογητικός.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως λέει το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, του ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε αλλά και για ποιος λόγους διαφοροποιήθηκε από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, εκθέτοντας την κυβέρνηση  σε μεγάλο βαθμό, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα. Ο Πάνος Καμμένος απολογήθηκε στον  Τσίπρα και του είπε, όπως λέει η εφημερίδα πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.

Μαμά συγχώρεσε με δεν το έκανα επίτηδες!!!! Η απόλυτη ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο!!


Σάλος στην Παπούα Νέα Γουινέα για 40 Maserati – Η αγορά που εξαγρίωσε τους πολίτες



Η κυβέρνηση στην Παπούα Νέα Γουινέα δέχεται σφοδρές επικρίσεις επειδή αγόρασε 40 Maserati για τη μεταφορά των ηγετών που θα συμμετάσχουν τον επόμενο μήνα στη σύνοδο κορυφής των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (APEC), σε μια χώρα που μετρά εκατομμύρια φτωχούς.

Οι Maserati, που κοστίζουν από 200.000 ως 350.000 δολάρια η μία, έφτασαν αυτή την εβδομάδα από την Ιταλία με δύο αεροπλάνα Boeing 747. Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για τον APEC Τζάστιν Τκατσένκο, το κόστος για την αγορά καλύφθηκε «από τον ιδιωτικό τομέα».

Ο Τκατσένκο εξήγησε ότι η κυβέρνηση κατέβαλε απλώς μια μικρή προκαταβολή για τη μεταφορά των αυτοκινήτων στην Παπούα Νέα Γουινέα, όμως και αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν από ιδιώτες. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα αυτοκίνητα στη συνέχεια θα διατεθούν προς πώληση και η κυβέρνηση έχει ήδη βρει αγοραστές.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Maserati φτάνουν στο νησί.

Οι φωτογραφίες από την εκφόρτωση των αυτοκινήτων στο Πορτ Μόρεσμπι έκαναν τον γύρο των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Βορρά Γκάρι Τζόφα, που συχνά επικρίνει την κυβέρνηση, κατήγγειλε ότι τα χρήματα που καταβλήθηκαν για την αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων θα ήταν καλύτερο να έχουν χρησιμοποιηθεί για να επιλυθούν τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας, όπου η πολιομυελίτιδα και η φυματίωση επανεμφανίστηκαν.

«Η Παπούα Νέα Γουινέα αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα στην υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια», κατήγγειλε. «Πιστεύω απλώς ότι είναι ένα χαστούκι για τους πολίτες της χώρας που υποφέρουν», τόνισε μιλώντας στον αυστραλιανό όμιλο μέσων ενημέρωσης ABC.

Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι η λιγότερο ανεπτυγμένη χώρα από τα 41 μέλη του APEC.

Σε μια χώρα όπου περισσότερο από το ένα τρίτο των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, το κόστος για τη διεξαγωγή της συνόδου είχε ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Η αγορά των Maserati έριξε απλώς λάδι στη φωτιά.

Μποϊκοτάζ στην «παράφρονα κυβέρνηση» για τις Maserati

«Δεν ξέρω καν από πού να αρχίσω (…) Είναι γελοίο, ο λαός μας αξίζει περισσότερα. Όλη η χώρα πρέπει να μποϊκοτάρει την #APEC2018 και την παράφρονα κυβέρνηση», έγραψε κάποιος στο Twitter.

Άλλοι σχολίασαν ότι οι Maserati δεν θα καταφέρουν ποτέ να φτάσουν στο μάξιμουμ της ταχύτητάς τους, 240 χιλιόμετρα την ώρα, στους δρόμους του Πορτ Μόρεσμπι που είναι γεμάτοι λακκούβες ενώ θα είναι άχρηστα εκτός της πρωτεύουσας όπου μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο 4×4.

Η Παπούα Νέα Γουινέα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά βίας εναντίον γυναικών, μητρικούς θανάτους, υποσιτισμό και υποανάπτυξης στα παιδιά κάτω των 5 ετών.

Επί μήνες η χώρα βρισκόταν στη δίνη μιας κρίσης φαρμάκων, με ελλείψεις να παρατηρούνται σε πολλές περιοχές, αλλά και ένα ξέσπασμα επιδημίας πολιομυελίτιδας που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα παράσχει επιπλέον βοήθεια ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της επιδημίας αλλά και για ένα πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της ασθένειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
newsit.gr


Αλλοδαποί πορτοφολάδες ρημάζουν επιβάτες στα Μ.Μ.Μ.



Ένα βίντεο με τρεις αλλοδαπούς πορτοφολάδες που πήραν χρήματα από επιβάτη του ΗΣΑΠ, ανέβασε το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr.

Το περιστατικό συνέβη μεταξύ των σταθμών «Μοναστηράκι» και «Αττική». Ένα ζευγάρι μπήκε στο συρμό του ΗΣΑΠ, και τρεις αλλοδαποί κλέφτες δύο αγόρια και μια κοπέλα, ρουμανικής καταγωγής, με τη μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, κατάφεραν να αποσπάσουν ποτροφόλι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε μέσα 260€.

Το «θύμα» αμέσως κατάλαβε τι του είχε συμβεί και ζήτησε τα χρήματα πίσω, τους κράτησε και κάλεσε την αστυνομία να τους συλλάβει .




Ενημέρωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αφορά κακόβουλο λογισμικό ransomware



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση και στη χώρα μας, νέων εκδόσεων του κακόβουλου λογισμικού « Dharma », το οποίο είναι τύπου « Ransomware - Cryptoware » και μπορεί να επηρεάσει αρκετές εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

Το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με δύο, κυρίως, τρόπους:

μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και
μέσω επισφαλών ή «μολυσμένων» ιστοσελίδων.

Ειδικότερα, ως προς τα κακόβουλα αρχεία, πρόκειται συνήθως για αρχεία τύπου .docx και .pdf, στα οποία έχουν ενσωματωθεί κακόβουλες μακροεντολές, που εκτελούνται κατά το άνοιγμά τους και εγκαθιστούν το κακόβουλο λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το ransomware κρυπτογραφεί – κλειδώνει ψηφιακά αρχεία, που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί.

Για να ξεκλειδωθούν τα μολυσμένα αρχεία ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ζητείται η καταβολή χρηματικού ποσού, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin (BTC) ως «λύτρα», σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να αυτοδιαδίδεται μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος στο οποίο αποκτά πρόσβαση. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε εταιρικά δίκτυα όπου η διάδοση μπορεί να είναι ραγδαία.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου και οι διαχειριστές δικτύων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό, καθώς και να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές και να αποτρέπεται η περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου ή/και οι διαχειριστές δικτύων:

Να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης και να διατηρούνται εκτός δικτύου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποκατάστασή τους.

Στις περιπτώσεις όπου λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν συνημμένα αρχεία, που περιέχονται στα μηνύματα αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία άγνωστη προς αυτούς.

Να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον φυλλομετρητή ιστοσελίδων (browser), αντί να χρησιμοποιούν υπερσυνδέσμους (links).

Να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.

Να απενεργοποιήσουν την εκτέλεση μακροεντολών και JavaScript στις εφαρμογές με τις οποίες ανοίγουν αρχεία τύπου .docx και .pdf.
Να φροντίζουν για την προστασία και των φορητών τους συσκευών ( tablet & έξυπνα κινητά τηλέφωνα). Περισσότερες οδηγίες και συμβουλές υπάρχουν στον ιστότοπο http://www.cyberalert.gr/mobile-malware/ .

Σημειώνεται ότι για περιστατικά μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό τύπου Ransomware - Cryptoware, η EUROPOL και το European Cybercrime Centre (EC3) έχουν θέσει σε λειτουργία τον ιστότοπο https://www.nomoreransom.org , όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν συμβουλές προστασίας, αλλά και κλειδιά αποκρυπτογράφησης για ορισμένες μορφές κακόβουλου λογισμικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Αndroid: FEELSAFE E-COMMERCE
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR


Εισβολή στην ΔΟΥ Βύρωνα από αντιεξουσιαστές που αλωνίζουν με πλήρη ανοχή των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ



Εισβολή είχαμε πριν από λίγο στην ΔΟΥ Βύρωνα από συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ αντιεξουσιαστές, Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν φέιγ βολάν και έγραψαν συνθήματα.


Η ομάδα αποτελούταν από 10 αντιεξουσιαστές  που αφού έκανε την παρέμβαση της έφυγαν ανενόχλητοι χωρίς να γίνει ούτε μία σύλληψη, ούτε μία προσαγωγή.



Στο Άουσβιτς θα στέλνει η Τσέλσι τους οπαδούς της που εκδηλώνουν ναζιστική συμπεριφορά




Μια διαφορετική προσέγγιση προκειμένου να αντιμετωπίσει όσους οπαδούς της φωνάζουν ναζιστικά συνθήματα ή χαιρετούν ναζιστικά στο γήπεδό της επιχειρεί η Τσέλσι.

Αντί να τους απαγορεύει την είσοδο στα γήπεδα για 3 ή 4 χρόνια, η ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς εξετάζει το ενδεχόμενο να τους στέλνει για εκπαιδευτικά ταξίδια στο Άουσβιτς.

«Αν απλά τους απαγορεύσεις την είσοδο στο γήπεδο, δεν θα τους αλλάξεις ποτέ την συμπεριφορά τους» εξήγησε ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μρους Μπακ.

«Με τη νέα πολιτική που εξετάζουμε θα τους δίνουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούν τι έχουν κάνει προκειμένου να τους κάνουμε να συμπεριφέρονται καλύτερα. Αυτό που θα τους λέμε είναι «θέλετε να σας απαγορεύσουμε την είσοδο στα γήπεδο ή θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι με τους ειδικούς μας ώστε να καταλάβετε τι κάνατε λάθος;»» πρόσθεσε ο Μπακ.

Η Τσέλσι το Σεπτέμβριο του 2017 κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα φιλάθλων της που φώναζαν αντισημιτικά συνθήματα κατά των φιλάθλων της Τότεναμ.

Η νέα πρόταση της Τσέλσι είναι μια πρωτοβουλία που στηρίζεται από το World Jewish Congress και το Holocaust Education Trust.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Έπιασε την γυναίκα του να τον απατά μέσω της εφαρμογής Google Maps



Σύμφωνα με την dailymail.co.uk , ένας άνδρας στο Περού έψαχνε μέσω του Google Maps για μια διεύθυνση που ήθελε να πάει γύρω από μια γέφυρα στη Λίμα και είδε στην οθόνη της  Google  τη γυναίκα του σε ένα παγκάκι να χαϊδεύει ένα άντρα που είχε ξαπλώσει επάνω της.

Ο άνδρα ήταν ξαπλωμένος στα πόδια της γυναίκας του και το κατάλαβε ότι ήταν αυτή στην αρχή από τα ρούχα της, και κοιτώντας καλύτερα διέκρινε πως η γυναίκα που ερωτοτροπεί είναι η σύζυγός του.

Με αποδεικτικά στοιχεία της φωτογραφίες από το Google Maps η σύζυγος παραδέχτηκε την εξωσυζυγική σχέση της και το ζευγάρι χώρισε.





Η συμφωνία είναι να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα τον Μάρτιο οπότε να είχαμε να λέγαμε



Το μεγαλύτερο τσίρκο που πέρασε από την Ελλάδα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το  αποδεικνύουν τα πρώτα νούμερα του τσίρκου Τσίπρας - Καμμένος.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ για «plan B» για το Σκοπιανό και οι φαινομενικές  αντιδράσεις στην Ελλάδα, τα πράγματα ηρέμησαν όταν ο Τσίπρας έδωσε γραμμή λέγοντας ότι ο Καμμένος θα πάει μαζί μας μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Με λίγα λόγια το τσίρκο που λέγεται κυβέρνηση και ξεφτιλίζει την Ελλάδα καθημερινά, για την καρέκλα μόνο και όχι για τα εθνικά συμφέροντα αντέχει τελικά τον Καμμένο ότι και να λέει.

Τα πρώτα νούμερα του τσίρκου Τσίπρας - Καμμένος θα πάνε μέχρι τέλους, και ας βγήκαν οι όποτε το θυμούνται αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ στα κάγκελα, η συνεδρίαση της Π.Γ. του κόμματος αποφάσισε πάμε με Καμμένο μέχρι τον Μάρτιο γιατί είναι γλυκιά καρέκλα και δεν πρέπει να στεναχωρηθεί και ο γυρολόγος τυχοδιώκτης που έχει γυρίσει όλα τα κόμματα Παπαχριστόπουλος που με αγωνία βγήκε να πει ότι δεν θα ρίξουν οι ΑΝΕΛ την κυβέρνηση.




Ενταφιάζονται στην Κλεισούρα 573 Έλληνες πεσόντες στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο


Μετά από 70 χρόνια, 573 Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι στα βουνά της Αλβανίας κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο, αναμένονται να ενταφιαστούν στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «οι Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι στα βουνά της Αλβανίας κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο δικαιώνονται και θα βρουν την αιώνια γαλήνη».

«Με αυτό τον τρόπο λαμβάνει αίσιο τέλος το διαχρονικό και πάγιο αίτημα της Ελλάδας προς την Αλβανία για την εκταφή, αναγνώριση και ταφή των πεσόντων μας, μετά από τους δύο εξαντλητικούς διαπραγματευτικούς γύρους που διεξήγαγε με επιτυχία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με την αλβανική πλευρά στο πλαίσιο της επίλυσης των χρονιζόντων προβλημάτων των δύο χωρών οι οποίοι διεξήχθηκαν ο μεν πρώτος στην Κρήτη τον Νοέμβριο του 2017 ο δε δεύτερος τον Ιανουάριο του 2018 στην Κορυτσά», τονίζει το ΥΠΕΞ.

Η θρησκευτική τελετή ενταφιασμού των οστών τους θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας στην Αλβανία. «Οι 573 Έλληνες πεσόντες έρχονται να προστεθούν στους επιπλέον εκατό ακόμη ήρωες του Έπους του 1940 που έχουν ήδη ταφεί, με θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο των Βουλιαρατών της Αλβανίας, στις 13 Ιουλίου 2018».

Όπως τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών «κατ' εφαρμογή της συμφωνίας που επήλθε ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που είχαν αρχίσει τον Ιανουάριο στην περιοχή του Dragot της Αλβανίας, για την αναζήτηση και εκταφή των Ελλήνων πεσόντων κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941) και ένα ζήτημα που ταλάνιζε τις Ελληνο-αλβανικές σχέσεις για πολλές δεκαετίες κλείνει οριστικά αποδίδοντας την ύστατη τιμή που αρμόζει σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους στην πατρίδα».

Οι εργασίες αναζήτησης και εκταφής ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, θα συνεχισθούν στις περιοχές της Κοσσίνας, της Κλεισούρας και της Πρεμετής, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΕΕ). Επιτροπή η οποία είναι αρμόδια για την εφαρμογή της σχετικής Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας που προβλέπει την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό της ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940-1941, καθώς και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους.


Πηγή : naftemporiki.gr


Έπιασαν στα πράσα ηλικιωμένο με δύο ανήλικα κοριτσάκια



Νέο περιστατικό με ηλικιωμένο άνδρα να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων παιδιών που δεν έχουν συμπληρώσει καν το 14ο έτος της ζωής τους, συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Πρόκειται για 76χρονο από τη Ναύπακτο, που συνελήφθη από αστυνομικούς το απόγευμα της Τετάρτης (10/10) σε απόμερη περιοχή του παραλιακού οικισμού Καστρακίου Φωκίδας, να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο κοριτσιών Ρομά ηλικίας 13 ετών!

Ο ηλικιωμένος είχε παρασύρει τα κοριτσάκια υποσχόμενος ότι θα τους δώσει λεφτά και τα οδήγησε σύμφωνα με τη δικογραφία σε ερημικό μέρος όπου άρχισε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις. Έπεσε όμως σε περιπολία των αστυνομικών του ΑΤ Ευπαλίου, που έκπληκτοι αντίκρυσαν τον ηλικιωμένο να έχει στο αυτοκίνητό του τα δύο ανήλικα κορίτσια και του πέρασαν χειροπέδες.

Το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Άμφισσας όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για την κακουργηματική πράξη που του καταλογίζεται.

Πηγή : lamiareport.gr


Τι απαντά ο Ιβάν Σαββίδης στο δημοσίευμα των «New York Times»



«Ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα ευφάνταστα σενάρια που αναμασά το κακόβουλο, υποβολιμαίο και συκοφαντικό δημοσίευμα των New York Times», υποστηρίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το «DIMERA Group», με αφορμή δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας περί εμπλοκής του επιχειρηματία σε προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών για λογαριασμό της Ρωσίας.

«Σε μία κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία βασισμένη σε σενάρια ψυχροπολεμικού μυθιστορήματος άλλων εποχών, εξελίσσεται η εμμονική και ταυτοχρόνως αποτυχημένη προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων να εμπλέξουν τον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και διαψεύδεται κάθε σχέση ή εμπλοκή του επιχειρηματία με όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

«Σε αυτό το πλαίσιο», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «οι νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν ήδη τη δυνατότητα κοινοποίησης εξωδίκου προς τη διεύθυνση του συγκεκριμένου μέσου καθώς και τις μετέπειτα νομικές ενέργειες για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων μας».

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι ο κ. Σαββίδης «παραμένει αποκλειστικά και μόνον αφοσιωμένος στην αποτελεσματική υλοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών του σχεδίων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας εμπράκτως στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».


Πηγή : in.gr


Ξεκίνησε ποινική έρευνα για την αποτυχημένη εκτόξευση του Σογιούζ



Η Ρωσία ξεκίνησε ποινική έρευνα για τις αιτίες της αποτυχημένης εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Σογιούζ που επρόκειτο να μεταφέρει δύο αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ανακοίνωσε η ρωσική Επιτροπή Έρευνας.

Η έρευνα έχει σκοπό να προσδιορίσει αν υπήρξαν παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας που οδήγησαν στην αποτυχία αυτή με αποτέλεσμα οι δύο αστροναύτες, ο Ρώσος Αλεξέι Οφτσινίν και ο Αμερικανός Νικ Χέιγκ, να εκτοξευθούν με την κάψουλά τους και να προσγειωθούν σώοι και αβλαβείς στις στέπες του Καζακστάν.

«Ομάδα έρευνας έχει συσταθεί και οι αξιωματούχοι εξετάζουν αυτή τη στιγμή το σημείο της εκτόξευσης, έχουν κατασχεθεί έγγραφα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας.


Νωρίτερα, ο διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν είχε ανακοινώσει τη σύσταση μιας επιτροπής έρευνας.

Ο πύραυλος Σογιούζ παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα περίπου δύο λεπτά μετά την εκτόξευσή του. Οι δύο αστροναύτες, που εκτοξεύθηκαν χάρη στον «πύργο διάσωσης» του πυραύλου, εντοπίστηκαν από τα συνεργεία διάσωσης λίγα λεπτά μετά την προσγείωσή τους σε απόσταση 400 χλμ. και πλέον ανατολικά του κοσμοδρομίου του Μπαϊκονούρ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ρωσία μπορεί να αναστείλει όλες τις μη επανδρωμένες πτήσεις των πυραύλων Σογιούζ φέτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
gazzetta.gr


Ο Φίλης… βγάζει το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ: «Η συνεργασία έχει κάνει τον κύκλο της»!



Τα… τυπικά μένουν για το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ, σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Φίλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φίλης τόνισε πως «η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει κάνει τον κύκλο της. Πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα πώς θα προχωρήσουμε χωριστά»!

Από την πλευρά του, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους όσον αφορά στο θέμα του Πάνου Καμμένου, λέγοντας, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ότι «τυφώνα έχει στις ΗΠΑ, αλλά δεν λέγεται Πάνος, λέγεται Μάικλ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του Πάνου Καμμένου συζητήθηκε μέσα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Αποφασίστηκε, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην δέσμευση που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός απέναντι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ,να συζητήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο την πορεία της συνεργασίας τους.

Μπαράζ αντιδράσεων για Καμμένο
Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε ο Πάνος Καμμένος περί του δικού του σχεδίου για το Σκοπιανό είναι πολλές. Κορυφαίοι υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όπως και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους για όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό Άμυνας. Το σύνθημα έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο πρωθυπουργός κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαιερ, είπε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα μοντέλο συνεννόησης ανάμεσα σε δύο λαούς που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά χωρίς να υποτιμούν ο ένας την ιστορία και την ταυτότητα του άλλου, ένα θαρραλέο βήμα που νομίζω ότι συμβάλλει στη σταθερότητα στα Βαλκάνια και κατ επέκταση στην ευρύτερη περιοχή». Μια δήλωση που μοιάζει με απάντηση στα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός του εταίρος και η οποία δηλώνει ξεκάθαρα πως το Μαξίμου μένει σταθερό στην στήριξη της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Την ίδια ώρα, Νίκος Παππάς και Νίκος Κοτζιάς έριχναν τα δικά τους βέλη προς την πλευρά Καμμένου αφού με μια φράση του έκαστος έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλη ενόχληση για την πρόταση Καμμένου προς τους Αμερικανούς για αντικατάσταση της συμφωνίας των Πρεσπών με μια νέα, αμυντικής συνεργασίας με την πΓΔΜ.

Στις δηλώσεις του κατά την υπογραφή μνημονίου ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών του ΥΠΕΞ, ο Νίκος Κοτζιάς δεν περίμενε να ερωτηθεί. Το είπε μόνος του αυτό που ήθελε: «Ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει».

Αμέσως πήρε την «πάσα» ο Νίκος Παππάς. Που επίσης δεν περίμενε να τον ρωτήσει κανείς. «Αυτό, αγαπητέ Νίκο, ισχύει για όλους τους υπουργούς, νομίζω. Έτσι δεν είναι; Δεν έπρεπε να αφορά μόνο τον υπουργό Εξωτερικών, νομίζω ότι όλοι οι υπουργοί πάντα πρέπει να μιλάνε μετρημένα ακριβώς για να δίνει και σημασία ο κόσμος σε αυτά που λένε σε κάθε στιγμή», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Μπηχτή στον Πάνο Καμμένο Νο2.

Τα μαύρα σύννεφα έφτασαν και μέχρι το Πεντάγωνο. Εκεί φάνηκε το πρώτο ρήγμα στην σχέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα, με τον Πάνο Καμμένο.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», δήλωσε ότι: «Παρακολουθώ προσεκτικά όλα αυτά που λέγονται. Θα συνιστούσα σε όλους να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε», υπογραμμίζοντας ότι όλα θα κριθούν μέσα στη Βουλή. «Είναι ένα θέμα εθνικό, όπου θα κριθούν όλοι, εάν έχουν διάθεση να επιλύσουν προβλήματα και να δώσουν άλλη προοπτική στη χώρα. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτό, δεν υπολογίζουμε τίποτε άλλο παρά μόνο το εθνικό συμφέρον», υπογράμμισε ο κ. Ρήγας, ενώ σε ό,τι αφορά τις πιο πρόσφατες τοποθετήσεις από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και το μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας σημείωσε: «Με τους ΑΝΕΛ είχαμε και έχουμε πολιτικές διαφορές και διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και αφετηρίες. Αυτό είναι δεδομένο. Σε αυτά τα θέματα θα κριθούν όλα μέσα στη Βουλή. Για εμάς είναι δεδομένο ότι αυτή η συμφωνία μπορεί και έχει τη δυνατότητα να περάσει μέσα από τη Βουλή, εφόσον ολοκληρωθούν όλα στην ΠΓΔΜ. Η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ και το μεγάλο διακύβευμα ήταν να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, από τα μνημόνια και να σταματήσει η διαφθορά που υπήρχε μεταξύ πολιτικού συστήματος, οικονομικού συστήματος και ΜΜΕ».

Ο Νίκος Ξυδάκης ήταν πιο ξεκάθαρος ακόμα. «Ο κ. Πάνος Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση αλλά και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας, για να ξαναστήσουμε μια χώρα με υγιή διοίκηση και έναν παραγωγικό ιστό που θα κρατάει τα παιδιά μας εδώ και δεν θα περιπέσει η πατρίδα μας σε δημογραφικό μαρασμό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον News24/7. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επι της ουσίας έδωσε τέλος στην συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έκανε άνοιγμα στο Ποτάμι. Είπε ότι κλείνει η ιστορική περίοδος που υπαγόρευσε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και ότι δεν συντρέχουν πια οι λόγοι που την επέβαλαν το 2015. «Αν θέλεις να βοηθήσεις τη Συμφωνία των Πρεσπών βοηθάς για λίγο και την κυβέρνηση», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον realfm 97,8 είπε: «Αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική δεν είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Προφανώς είναι ο υπουργός Εξωτερικών. Οι ενέργειες αυτές είναι λίγο σπασμωδικές… Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με μία λογική στη βάση της οποίας η Ελλάδα θα αποτελούσε ένα γενικό ορμητήριο των ΗΠΑ για όποιες επιδιώξεις τους στην περιοχή. Νομίζω ότι εάν υπάρχει μία χώρα με σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή αυτή είναι η Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Είναι ενοχλητικό και προβληματικό, αλλά δεν νομίζω ότι επηρεάζει την εικόνα της χώρας προς τα έξω και το πώς γίνεται η εξωτερική πολιτική. Σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση».


Πηγή : newsit.gr


Συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. F. Steinmeier


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση που είχε διάρκεια μιας ώρας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το προσφυγικό πρόβλημα και οι γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Μητσοτάκης προέταξε το θέμα των συντάξεων. Υπογράμμισε, συγκεκριμένα, ότι με τη νέα ενδεχόμενη περικοπή τους που προκάλεσε και ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαφώνησε εξ αρχής η Νέα Δημοκρατία, καθώς αυτή θα επιφέρει ένα ακόμη άδικο πλήγμα σε ένα από πλέον ευάλωτα τμήματα των πολιτών που έχουν υποστεί τις συνέπειες της μακράς οικονομικής κρίσης. Και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Γερμανίας να συμβάλει και εκείνος στην ανατροπή του σχετικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των τελικών αποφάσεων που θα ληφθούν από τους εταίρους μας το αμέσως επόμενο διάστημα.



Αναλύοντας το κυβερνητικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε ως επιτακτική την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ, όπως του Ελληνικού, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Και εξήγησε στο Γερμανό Πρόεδρο ότι αυτόν το στόχο υπηρετεί το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας να καθιερώσει αμέσως ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα μειώνει τους συντελεστές στα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως και η δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής δομής, η οποία θα έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε το αίσθημα ντροπής που αισθάνονται οι Έλληνες για την απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στα hot spots υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, ενώ μετέφερε στον κ. Σταϊνμάιερ και τα ερωτήματα που έχουν αυτονοήτως τεθεί για το πώς έχουν αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση τα τεράστια κοινοτικά κονδύλια που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τόνισε, επιπλέον, ότι η Νέα Δημοκρατία προτίθεται, μεταξύ άλλων, να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, προκειμένου όσοι δεν το δικαιούνται να επιστρέφουν αμέσως στην χώρα προέλευσής τους.

Για το Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που γνώριζε ήδη ο κ. Σταϊνμάιερ.

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε τις απόψεις του για την πολιτική όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων που έχει επιλέξει η Άγκυρα και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να είναι αυστηρότερη με τη γειτονική μας χώρα, χωρίς όμως να την αποξενώνει από την Ευρώπη.


Μαρίζα Φουντοπούλου: Δε δόθηκε καμία επίσημη άδεια στον Ρουβίκωνα για γραφείο μέσα στη Φιλοσοφική Σχολή



Στον Real FM 97,8 έκανε δηλώσεις η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Μαρίζα Φουντοπούλου τονίζοντας πως δε δόθηκε καμία επίσημη άδεια για τη δημιουργία γραφείου στον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η κ. Φουντοπούλου είπε : «Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε άδεια να γίνει αυτό. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες αυθαιρετούν και λειτουργούν ελεύθερα. Τα πανεπιστήμια λειτουργούν με έναν τρόπο που έχει παρανοηθεί σε ό,τι έχει να κάνει με το άσυλο, με αποτέλεσμα ο καθένας θεωρεί ότι μπορεί να μπαίνει μέσα και να ανοίγει ένα γραφείο. Σέβομαι την αναγνωρισιμότητά της και την ταυτότητά της. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα έχει αναγνωριστεί και έχει καταστατικό λειτουργίας θα πρέπει μέσα στα πανεπιστήμια να βρίσκει χώρους στέγασης; Ο νόμος για τα πανεπιστήμια αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει μία πολιτική κατάσταση. Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι, διότι στο πλαίσιο του ασύλου δίνει την ελευθερία έκφρασης και διατύπωσης απόψεων. Επομένως, υπάρχουν ομάδες που μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτή τη στιγμή εκφράζουν ιδεολογικές απόψεις. Το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει καμία δυνατότητα και κανένα εργαλείο αντίδρασης σε οποιαδήποτε πρυτανική αρχή. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στα πανεπιστημιακά κτίρια. Ανά διαστήματα συναντάμε ομάδες οι οποίες μπαίνουν, στεγάζονται, μένουν, διανυκτερεύουν και αισθάνονται ότι είναι το σπίτι τους».