Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Σε ύφεση η ελληνική οικονομία και το β' τρίμηνο του 2016




Σε ύφεση παρέμεινε η ελληνική οικονομία και το β' τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank. «Η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης το δεύτερο εξάμηνο του 2016 κρίνεται αναγκαία έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να αποφύγει την παγίδα στασιμότητας» σημειώνουν.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η αποφυγή της «παγίδας στασιμότητας» θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων παραγόντων:

Από τις προσδοκίες που θα σχηματίσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις για την πορεία της οικονομίας και ως εκ τούτου και των διαθέσιμων εισοδημάτων - πόρων τους (π.χ. μισθοί, κέρδη, φόροι).

Από την περαιτέρω βελτίωση των εγχώριων χρηματοπιστωτικών συνθηκών (π.χ. βελτίωση της ρευστότητας, επιστροφή καταθέσεων).

Από την πορεία των διαπραγματεύσεων αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Από τις διεθνείς εξελίξεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο (π.χ. Brexit).

Ειδικότερα, όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, οι αναλυτές της Eurobank αναφέρουν ότι τα τρία τελευταία τρίμηνα ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης της Ελλάδος ήταν αρνητικός. 

Συγκεκριμένα, βάσει των μη εποχικών διορθωμένων στοιχείων, το πραγματικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε σε ετήσια βάση με ρυθμούς της τάξης του -1,7% και σημειώνουν ότι μια σειρά μακροοικονομικών και μικροοικονομικών μεταβλητών υποδεικνύουν συνέχιση της υφεσιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2016. 

Αυτοί είναι:

Ο δείκτης όγκου στο λιανικό εμπόριο που παρουσίασε επιδείνωση τον Μάιο 2016. Σε όρους ετήσιας μεταβολής συρρικνώθηκε κατά -6,44% (από -1,96% τον Απρίλιο 2016) και σε όρους μηνιαίας κατά -1,83% (-0,82%). Συνεπώς, η μέση ετήσια μεταβολή το διάστημα Απριλίου - Μαΐου 2016 διαμορφώθηκε στο -4,20%. Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό μερίδιο της ιδιωτικής κατανάλωσης στο ΑΕΠ (70,31% το 2015) και το γεγονός ότι ο δείκτης όγκου στο λιανικό εμπόριο ενσωματώνει τη δυναμική των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών, οι προαναφερθείσες μεταβολές αποτελούν ένδειξη συρρίκνωσης της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο 2016. Η τελευταία θα είναι ηπιότερη στην περίπτωση που τα στοιχεία του Ιουνίου 2016 αποδειχτούν πολύ καλύτερα του αναμενομένου. Αυτά θα εξαρτηθούν μεταξύ άλλων από την πορεία των τουριστικών εισπράξεων.

Οι εξαγωγές αγαθών (εμπορευματικές συναλλαγές, στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ) σημείωσαν ετήσια πτώση -7,29% το δεύτερο τρίμηνο 2016. Το αντίστοιχο μέγεθος για τις εισαγωγές ήταν +0,11%. Ως εκ τούτου, το εμπορικό ισοζύγιο κατέγραψε μείωση της τάξης των 504,46 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών (ΙΤΣ), το διάστημα Απριλίου - Μαΐου 2016 το ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών συρρικνώθηκε κατά 385,14 εκατ. ευρώ. Βάσει αυτών των μεταβολών συμπεραίνουν πως ο εξωτερικός τομέας αναμένεται να έχει αρνητική συνεισφορά στο ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου 2016. Αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην πτώση των ταξιδιωτικών και των μεταφορικών εισπράξεων καθώς και στον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων στις εξαγωγές αγαθών.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε οριακά σταθερό τον Μάιο 2016. Ανήλθε στο 23,52% από 23,48% τον Απρίλιο 2016. Επιπλέον, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της απασχόλησης εμφάνισε σημάδια κάμψης. Διαμορφώθηκε στο 1,66% από 2,79% τον Απρίλιο 2016 και από 3,19% τον Μάρτιο 2016.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος σημείωσε ελαφρά πτώση το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Διαμορφώθηκε στις 89,9 μονάδες δείκτη (ΜΔ) από 90,2 ΜΔ το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον δείκτη υπευθύνων προμηθειών PMI, οι λειτουργικές συνθήκες στον τομέα της μεταποίησης στην Ελλάδα παρουσίασαν χειροτέρευση για πέμπτο μήνα μέσα στο 2016. Τον Ιούλιο 2016 η τιμή του δείκτη διαμορφώθηκε στις 48,7 ΜΔ από 50,4 ΜΔ τον Ιούνιο 2016 (δηλαδή κάτω του ορίου άνθησης/συρρίκνωσης των 50 μονάδων).



Newsroom ΔΟΛ


Οκτώ πρόσφυγες νοσηλεύονται με ηπατίδιδα στο νοσοκομείο του Κιλκίς



Πρόκειται για επτά παιδιά και μία νεαρή κοπέλα από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, οκτώ πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας νοσηλεύονται με ηπατίτιδα Α στην Παιδιατρική και Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.   

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Βασίλειο Τριανταφυλλίδη, πρόκειται για 7 ανήλικα παιδιά και για μία νεαρή κοπέλα.   Όπως επισήμανε στο seleo.gr o κ. Τριανταφυλλίδης, «εμείς οι εργαζόμενοι είχαμε επισημάνει και παλιότερα τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αλλά και τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν. 

Από τον Μάρτιο, οπότε και σημειώθηκε κρούσμα Ηπατίτιδας Α', και δυστυχώς επαληθευόμαστε τώρα 4 μήνες μετά, με τα 8 περιστατικά που σημειώθηκαν σε διάστημα μόνο 10 ημερών». 

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε πως δεν υπάρχουν ανάλογες υποδομές για να αντιμετωπιστούν με απόλυτη ασφάλεια τέτοια περιστατικά ενώ επισημαίνει και τον τυχόν κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης. «Φοβόμαστε τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους νοσηλευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ διευκρίνισε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ  είναι ενήμερο για τα περιστατικά. 

Πηγή: lifo.gr


Τα έχει χάσει εντελώς ο Τραμπ καταρρέει και παραλληρεί κατά του Προέδρου Ομπάμα




Λίγες μόλις ώρες μετά την εμπρηστική δήλωση που χαρακτηρίστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα ως "απειλή δολοφονίας" της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ο αντίπαλός της, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, ρίχνει ξανά "λάδι στη φωτιά" των αμερικανικών εκλογών με επίθεση κατά του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραπ σε παραλήρημα που μόνο συνετό και σοβαρό άνθρωπο ιακανό για την προεδρία των ΗΠΑ έστρεψε τα βέλη του εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι ο "ιδρυτής του ISIS", κι ότι οι τζιχαντιστές τον "τιμούν".

 "Το ISIS τιμά τον πρόεδρο Ομπάμα. 

Είναι ο ιδρυτής του ISIS. 

Ίδρυσε το ISIS" είπε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Φλόριντα και αποκάλεσε συνιδρυτή" του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους και την Χίλαρι Κλίντον.

Επικίνδυνος; Τρελός; Και τα δύο; Όπως και να έχει δεν κάνει για πρόεδρος των ΗΠΑ γιατί είναι απειλή για όλο τον κόσμο.




ΠΑΣΟΚ: Προκλητική παρανομία ο διορισμός του αναπληρωτή διοικητή στο Νοσοκομείο Λάρισας



«Έτσι και αλλιώς στο Υπουργείο Υγείας που "νόμος είναι το δίκιο του Πολάκη"» - «Στη Λάρισα διορίστηκε Αν. διοικητής νοσηλευτής του Παν. Νοσοκομείου Λάρισας, με πρόσθετα προσόντα,  την ιδιότητα του ακτιβιστή οικολόγου βιοκαλλιεργητή», σημειώνεται στο κείμενο

Ως «προκλητικά παράνομη» και ως «περιφρόνηση της δικαιοσύνης» από την πλευρά της κυβέρνησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, τον διορισμό του νέου αναπληρωτή διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Δημήτρη Λιόλιου.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης επισυνάπτεται το άρθρο του Νόμου, βάσει του οποίου δεν δύναται να διοριστεί διοικητής που εργάζεται ή υπηρετεί στο ίδιο νοσοκομείο. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «στο υπουργείο Υγείας "νόμος είναι το δίκιο του Πολάκη"» και τονίζει πως τα πρόσθετα προσόντα του νέου διοικητή, είναι η «ιδιότητα του ακτιβιστή οικολόγου βιοκαλλιεργητή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ: 

«Σύμφωνα με το APΘPO 11 TOY N.4118/2013: "Δεν δύναται να κατέχει θέση διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου, όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο νοσοκομείο αυτό". Τα νοσοκομεία της Λάρισας ΠΓΝΛ και ΓΝΛ ενοποιήθηκαν με το άρθρο 2 του N. 4052/2012. και αποτελούν ενιαίο νομικό πρόσωπο με ενοποιημένο οργανισμό σύμφωνα με την Y4A/OIK.123786/31-12-2012. Πρόκειται για κοινή υπουργική απόφαση, που μιλάει για ένα νομικό πρόσωπο, 1 έδρα και 1 ΑΦΜ.

Στη Λάρισα διορίστηκε Αν. διοικητής νοσηλευτής του Παν. Νοσοκομείου Λάρισας, με πρόσθετα προσόντα,  την ιδιότητα του ακτιβιστή οικολόγου βιοκαλλιεργητή. Το αξιοσημείωτο δεν είναι μόνο η προκλητική παρανομία και η περιφρόνηση της δικαιοσύνης έτσι και αλλιώς στο Υπουργείο Υγείας «νόμος είναι το δίκιο του Πολάκη» ,το θέμα είναι ότι στέρεψαν και  οι διαθέσιμοι  και πλέον ψάχνουν στα αζήτητα»



Πηγή : protothema.gr


Η κυβέρνηση μειώνει τα επίδομα ΑΜΕΑ κάνοντας κρατήσεις





Είναι που είναι πενιχρό το επίδομα των ΑΜΕΑ είπε το υπουργείο οικονομικών να το κουτσουρέψει και άλλο κτυπώντας για άλλη μία φορά τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ειδική εισφορά ακόμα και στα επιδόματα των ΑΜΕΑ επιβάλλεται για πρώτη φορά φέτος από το υπουργείο Οικονομικών. 

Πρόκειται για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται φέτος στα επιδόματα που παίρνουν οι ανάπηροι με αναπηρία κάτω από 80%, αλλά και όλοι όσοι δεν είναι τυφλοί ή με κινητικά προβλήματα και με αναπηρία άνω του 80%.

Οι περικοπές στο εισόδημα των αναπήρων αναμένονται κοντά στα 50 ευρώ το χρόνο

Μάλιστα, στις φόρμες Ε1 που αναρτήθηκαν φέτος στους λογαριασμούς χιλιάδων αναπήρων στο ΤAXISnet, η ΓΓΔΕ προσυμπλήρωσε τους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων που έλαβαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2015.

Στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται μόνο τα ποσά που θεωρούνται εισόδημα, απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος αλλά επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό ΠΟΛ. 1149/2013 που είχε εκδώσει η ίδια η ΓΓΔΕ στις 20-7-2013, τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων δεν έπρεπε να προσυμπληρωθούν στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6, διότι κατά πάγια θέση της διοίκησης «δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς»!



Ντόρα Μπακογιάννη : Αναμένουμε από την τουρκική Κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες




Η Συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την αναβολή των εορταστικών εκδηλώσεων στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, φέτος η Ορθοδοξία δεν θα εορτάσει τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, λόγω των εργασιών αναστήλωσης που πραγματοποιούν εκεί οι αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Λυπούμαστε πολύ για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων.

Αναμένουμε από την τουρκική Κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να εορτάσουμε του χρόνου και πάλι στην Παναγία Σουμελά του Πόντου».


Σαντορίνη: Διακομιδές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, 20 ημέρες μετά τη λειτουργία του νοσοκομείου!




Κάθε δεύτερη ημέρα και μια αεροδιακομιδή προς άλλα νοσοκομεία, εκτελείται από τη Σαντορίνη, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο.....

εγκαινιάστηκε στις 15 Ιουλίου. Αποτέλεσμα είναι το ποσό που έχει ξοδευτεί για τις διακομιδές να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ μέσα σε 20 ημέρες. 

Ο πρωθυπουργός που το εγκαινίασε επισκέφτηκε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου το οποίο θα λειτουργεί με 22 γιατρούς, 56 νοσηλευτές και 59 άτομα διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Ωστόσο, παρά τις δηλώσεις για το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που θα καλύπτει και τις ανάγκες των γύρω νησιών, φαίνεται ότι προς το παρόν δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Σαντορίνης.

Και δεν είναι μόνο οι διακομιδές που αποκαλύπτει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, η οποία κάνει λόγο για πλήρη κατάρρευση του νοσοκομείου. Είναι τα στοιχεία που μιλάνε από μόνα τους.

Κάθε δυο με τρεις ημέρες, μετά τα εγκαίνια του νοσοκομείου, μεταφέρονται εκτάκτως άτομα σε κεντρικά νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου έχουν σημειωθεί εννέα διακομιδές από την Σαντορίνη. 

Ας σημειωθεί ότι μια ώρα πτήση με αεροσκάφος C-27J κοστολογείται με βάση τον σχετικό νόμο 4.088,80 ευρώ και μια πτήση με αεροσκάφος C-130 κοστολογείται με 7.312,81 ευρώ.

Μπορείτε να υπολογίσετε ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη δαπανούν κατά μέσο όρο 2,5 ώρες για κάθε διακομιδή από την Σαντορίνη και να καταλάβετε ότι μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες δαπανήθηκαν για διακομιδές πάνω από 100.000 ευρώ!

Αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε θα έχουμε κυριολεκτικά κάψει σε καύσιμα δεκάδες μικρά νοσοκομεία που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί και σε άλλα νησιά.

Δείτε τις διακομιδές που έγιναν μετά τις 15 Ιουλίου με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει η Πολεμική Αεροπορία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016
Ένα (1) C-130 μετέφερε 4 ασθενείς από Ικαρία, Κω και Σαντορίνη σε Ρόδο και Ελευσίνα.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016
Ένα (1) C-27J μετέφερε 2 ασθενείς και 1 νεογνό από Σαντορίνη και Μυτιλήνη σε Ηράκλειο και Ελευσίνα.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016
Ένα (1) C-27J μετέφερε 4 ασθενείς από την Σαντορίνη στο Ηράκλειο

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016
Ένα (1) C-27J μετέφερε 3 ασθενείς από Λήμνο, Σαντορίνη και Κώ σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ελευσίνα.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016
Ένα (1) C-27J μετέφερε 2 ασθενείς από Σκιάθο και Σαντορίνη σε Λάρισα και Ηράκλειο.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 ασθενή και 1 νεογνό από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016
Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 ασθενή από τη Σαντορίνη στην Ελευσίνα.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016
Ένα (1) C-27J μετέφερε 3 ασθενείς από Σαντορίνη, Κω και Ρόδο σε Ρόδο και Ηράκλειο.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016
Ένα (1) C-130 μετέφερε 3 ασθενείς από τη Σαντορίνη στην Ελευσίνα.



Πηγή: onalert.gr  




Κακοποιός που αναζητείτε και πρώην δημοτικός σύμβουλος της Καλλιθέας συνεργοί σε κύκλωμα απατεώνων


Γιάννης Αθανασίου

Υπόθεση που παραπέμπει σε συμμορία με αρχηγό σκληρό κακοποιό υπόδικο και φυγόδικο με 15 χρόνια κάθειρξη και άλλα 5 χρόνια πλημμεληματικές ποινές και ο οποίος αναζητείται διότι έχει διαφύγει στην Ευρώπη απασχολεί την ασφάλεια και την Εισαγγελία για απάτη.

Στην υπόθεση εμπλέκεται σε άμεσο και ουσιαστικό ρόλο ο γιος του πρώην δημοτικού σύμβουλου της Καλλιθέας και ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος ο οποίος είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος πριν από μερικά χρόνια.

Πριν από ένα μήνα με εντολή του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών και του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αθηνών χρεώθηκε βάση στοιχείων υπόθεση απάτης σε Εισαγγελέα ποινική δίωξης ώστε να διενεργήσει έρευνα σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου για συγκεκριμένο κύκλωμα το οποίο κρίνεται επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες η Ασφάλεια του Παλαιού Φαλήρου  από τις έρευνες και τις καταθέσεις που πήρε σε συνεργασία με την ασφάλεια της Καλλιθέας ανακάλυψε κύκλωμα συνεργών που συνδέονται σε απάτη με ακίνητο στην Καλλιθέα το 2008 και υπόθαλψη εγκληματία διότι ένα από τα μέλη του κυκλώματος γυναίκα στο φύλλο είχε και έχει  άμεση εμπλοκή σε δήλωση πλαστού θανάτου που αφορά τον  αρχηγό της συμμορίας και ανακαλύφθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών το 2014 σύμφωνα με βεβαίωση της Εισαγγελέως Εφετών.

Η γυναίκα αυτή είχε ουσιαστικό ρόλο στην απάτη του ακινήτου το 2008 και στην φυγή του αρχηγού το 2014 και η οποία αναζητείται από την ασφάλεια από το 2014 και έχει εξαφανιστεί.

Ο αρχηγός της συμμορίας ο οποίος καταζητείται και αναζητείται από το τμήμα αναζητήσεων της ασφάλειας Αθηνών καθώς και από την interpol διότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό από το 2012, είχε φτιάξει συμμορία η οποία ενεργούσε για λογαριασμό του σε απάτη που αφορά ακίνητο στην Καλλιθέα και για την κάλυψη της διαφυγής του στο εξωτερικό, έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απάτες από το 2014 και μέχρι και πρόσφατα 13/7/2016 καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση και πρόστιμο για κατοχή πυρομαχικών.

Πρώτη υπογραφή στην απάτη ο γιος του πρώην δημοτικού συμβούλου της Καλλιθέας και ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος ως επιτηρητής όπως δηλώνει η ασφάλεια του Παλαιού Φαλήρου η οποία έχει αναλάβει το ανακριτικό έργο.

Οι εντολές από τον αρχηγό κακοποιό ο οποίος δρα ανεξέλεγκτα και χωρίς να έχει συλληφθεί ακόμα διότι βρίσκεται με επιφύλαξη στην Γερμανία όπως μας δήλωσε το τμήμα αναζητήσεων από τις πρώτες πληροφορίες που έχει είναι να συγκαλυφθούν τα πάντα για την δράση της συμμορίας.

Για κατάθεση είχαν κληθεί από την ασφάλεια Παλαιού Φαλήρου και η σύζυγος του φυγόδικου και φυγόποινου αρχηγού η οποία φρόντισε να εξαφανιστεί καθώς και η γυναίκα μέλος της συμμορίας η οποία καταζητείται από το 2014 επειδή δήλωσε τον πλαστό θάνατο του η οποία επίσης δεν προσήλθε.

Η σύζυγος είχε λάβει κλήση για κατάθεση από τον διοικητή της ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου την οποία παρέδωσε η ασφάλεια της Καλλιθέας στο διαμέρισμα που διατηρεί στην Καλλιθέα αλλά αγνόησε την δικαιοσύνη και την αστυνομία και δεν προσήλθε ποτέ να καταθέσει.

Ο γιος του πρώην δημοτικού συμβούλου της Καλλιθέας καθώς και ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος προσήλθαν στο Τ.Α. Παλαιού Φαλήρου με καθυστέρηση από την ημερομηνία που τους καλούσαν και αρνούμενοι τα πάντα σχετικά με την ανάμιξη τους στην συμμορία του φυγόδικου και φυγόποινου αλλά τα στοιχεία που είχε η ασφάλεια στα χέρια της καθώς και τα έγγραφα μόνο αθώους δεν τους χαρακτήριζαν.

Τα στοιχεία από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων μαζί με την αναφορά της ασφάλειας του Παλαιού Φαλήρου παρεδόθησαν στην κυρία Εισαγγελέα ποινική δίωξης και είναι καταπέλτης για όλους τους εμπλεκόμενους και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος καθώς και ο γιος του μαζί με τους υπόλοιπους συνεργούς αντιμετωπίζουν σκληρές ποινικές διώξεις από την εισαγγελία που φτάνουν σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμμορία. 

Η έρευνα της ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου μετά από εντολή της Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης ανέδειξαν την απάτη σε βάθος.

Σημειώνεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος μέχρι να αποκαλυφθεί η δράση και η συμμετοχή του ίδιου και του γιου του στην συμμορία δεν είχε απασχολήσει ποτέ.


Πέρασαν για... τρομοκράτη την Αννα Κορακάκη



Μια απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε την Αννα Κορακάκη και τον πατέρα της στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης. Ενώ τα όπλα της σκοποβολής φορτώθηκαν κανονικά από το Ρίο για την Αθήνα, στην Ιταλία έγινε έλεγχος και σταμάτησαν τη χρυσή ολυμπιονίκη και τον προπονητή της.

Υστερα από αρκετή ώρα καθυστέρηση η αστυνομία της Ιταλίας κατάλαβε το λάθος της και άφησε ελεύθερους την Αννα Κορακάκη και τον πατέρα της επιτρέποντας στην ελληνική αποστολή να αποχωρήσει.

Ωστόσο, ήταν ήδη αργά γιατί είχαν χάσει την πτήση τους για Αθήνα.

Πλέον αθλήτρια και προπονητής θα επιβιβαστούν στην επόμενη πτήση και αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περίπου στις 13:10.




Πηγή : kathimerini.gr


Απλήρωτους άφησε ο Φίλης 8.000 εκπαιδευτικούς στα δημόσια ΙΕΚ



Απλήρωτους έχει αφήσει ο Νίκος Φίλης 8,000 εργαζόμενους στα 134 δημόσια ΙΕΚ της χώρας.

Οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί  έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, με την οποία ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα άμεσα και κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι τους κοροιδεύει.


Η επιστολή για τους απλήρωτους εκπαιδευτικούς προς τον Κατρούγκαλο:

«Κύριε Υπουργέ:

Η Πανελλήνια ‘Ένωση Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ και το Σωματείο Επιστημόνων Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ σας καλούν να πράξετε το αυτονόητο.

Η εργατική νομοθεσία ορίζει ότι, με τη λήξη της σύμβασης έργου που έχουμε υπογράψει θα πρέπει να γίνεται και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων, όμως κάτι τέτοιο τα τρία τελευταία χρόνια δεν υφίσταται.

Ανεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας άφησε κλειστά τα Δ.Ι.Ε.Κ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενώ εδώ και 20 χρόνια ανοίγουν την 1ηΟκτωβρίου σύμφωνα με τον νόμο καθώς δεν είχε διασφαλίσει, ως όφειλε τα απαραίτητα κονδύλια, για την λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτές να χάσουν ένσημα λόγω σύμπτυξης των μαθημάτων σε λιγότερες μέρες αλλά και οι σπουδαστές να υπερβαίνουν τον εαυτό τους με καθημερινά 7ωρα και 8ωρα μαθήματα.

Μάλιστα το γεγονός αυτό είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης1
Αφού κύλησε η χρονιά με την υπερπροσπάθεια όλων, τόσο των σπουδαστών όσο και των διοικήσεων αλλά και των εκπαιδευτών, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ζητάμε ως επιτροπή που εκπροσωπεί 8.000 εργαζόμενους στα 134 δημόσια Ι.Ε.Κ να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας.

Χωρίς υλικό εξοπλισμό, χωρίς υποδομές που να χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη εκπαίδευση , διοίκηση και εκπαιδευτές κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να προσφέρουν στους σπουδαστές και να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις , εμπειρία, αγάπη για το επάγγελμα που διδάσκουν και υπηρετούν.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να μην αναγνωρίζει την υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται και απαξιώνει τους εκπαιδευτές, με το να μην τους καταβάλλει τα νόμιμα δεδουλευμένα.

Έχοντας και τις δυο συμβάσεις έργου στα «χέρια» μας και έχοντας καταβάλλει χρήματα από τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό για να ανταπεξέλθουμε στις εκπαιδευτικές μας υποχρεώσεις, δυστυχώς εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του Υπουργείου Παιδείας αδυνατούμε να γνωρίζουμε ακόμη και το πότε θα πληρωθούμε.

Μάλιστα η απάντηση του Υπουργού Ν. Φίλη, όσον αφορά την πληρωμή μας, μόνο ως εμπαικτική θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε καθώς από τη μία μας εξηγεί ότι ουσιαστικά το κράτος πλήρωσε τα ασφαλιστικά ταμεία των εκπαιδευτών, δηλαδή το Κράτος πλήρωσε το Κράτος και από την άλλη μας «διευκρινίζει» ότι οι συμβάσεις μας είναι «Συμβάσεις Έργου» 2

Επιπροσθέτως διαπιστώνουμε ότι μετακυλίονται ποσά από τον εγκριθέντα προϋπολογισμό του Ινεδιβιμ του 2016 σε κάλυψη οφειλών του 2015, με αποτέλεσμα να υπάρχει κατάργηση της αυτοτέλειας των χρήσεων και έτσι διαπιστώνονται λογιστικά κενά.

Οι περισσότεροι από τους 8.000 επιστήμονες εκπαιδευτές είναι οικογενειάρχες με σαφείς οικονομικές υποχρεώσεις ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ως μόνη δουλειά τα Δημόσια Ι.Ε.Κ, με γνώμονα την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτή αλλά και την ανάγκη για δια βίου μάθηση γίνεται αντιληπτό σε ποια κατάσταση έχουν περιέλθει.

Κύριε Υπουργέ εν συντομία απαιτούμε:

Να γίνει άμεση καταβολή των δεδουλευμένων καθώς έχουμε υπογράψει και τις 2 συμβάσεις έργου για το διάστημα 1-1-2016- 30-62016 κατ’ εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και του εργατικού δικαίου προκειμένου οι εκπαιδευτές να πληρώσουν τις φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις τους.

Να υπάρξει σαφές νομικό πλαίσιο που να αφορά στην έναρξη και λήξη των Δημοσίων Ι.Ε.Κ

Να υπάρξει σαφές νομικό πλαίσιο για την υπογραφή και αποπληρωμή των συμβάσεων έργου των επιστημόνων εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ

Σωματείο Επιστημόνων Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ

Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ»




Μαζικά mail της ΓΓΔΕ για άμεση τακτοποίηση οφειλών



Μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) σε όλους όσους δεν προέβησαν ως τις 29 Ιουλίου στην καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος έστειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με τα μηνύματα ζητείται με "ευγενικό" τρόπο από τους οφειλέτες του Δημοσίου να πληρώσουν τις οφειλές: Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ/ή κύριε/α, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΓΓΔΕ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους. Μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε για τα στοιχεία της οφειλής σας, να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής (ΤΟ) για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ και να υποβάλετε αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση. Αν έχετε ήδη τακτοποιήσει τις οφειλές σας, μη λάβετε υπόψη σας το παρόν μήνυμα. Επίσης, αν έχετε την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις περιοχές που αναφέρονται στις ΠΟΛ 1110/2016 και ΠΟΛ 1120/2016 (που αφορούν σε καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 25/6/2016), μη λάβετε υπόψη σας το παρόν μήνυμα. Για να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνσή μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.gr».

Τα mail της ΓΓΔΕ μπορεί να υιοθετεί ήπιο λεκτικό, αλλά η αναφορά σε άμεση τακτοποίηση δεν είναι τυχαία. Σήμερα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις οφείλουν σχεδόν το 50% του ΑΕΠ στην εφορία.

Ενας στους δύο φορολογουμένους αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις και αφήνει απλήρωτους τους οφειλόμενους φόρους. Συνολικά 4.003.372 φορολογούμενοι χρωστούν 89,8 δισ. ευρώ και ήδη επιβεβαιώνονται οι φόβοι για νέα έκρηξη των χρεών τα οποία δεν αποκλείεται να εκτοξευτούν σε επίπεδα των 95 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος τους έτους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής επιβαρύνονται με προσαύξηση 0,73% επί του αρχικά οφειλόμενου ποσού.

Πέραν τούτου εαν οι οφειλές καταστούν υπερήμερες και δεν ρυθμιστούν θα ληφθούν άμεσα από τη ΓΓΔΕ τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.




Θανάσης Κουκάκης
Πηγή : Cnn.gr


«Μυστικά αυτοκίνητα» επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για πιο εντατικούς ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων



Βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα θέλει να βάλει η κυβέρνηση, με τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, θα εφαρμοστεί άμεσα και αφορά την επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών ποινών στους παραβάτες.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, η νέα τροπολογία αφορά ένα πλαίσιο αυστηροποίησης «όχι μόνο των ποινών και των διοικητικών προστίμων και κυρώσεων, αλλά και την απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά για τον υπεύθυνο της επιχείρησης αλλά και για τους συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού επί μια δεκαετία».

«Αποφασίσαμε να διευρύνουμε τον κύκλο, αφού βλέπαμε ότι ενώ κλείναμε ένα βενζινάδικο σε ένα σημείο, την επόμενη ημέρα ο ίδιος ο επιχειρηματίας ή ο σύζυγός του ή ακόμα και το παιδί του, συνέχιζε την ίδια εγκληματική συμπεριφορά, γιατί περί αυτού πρόκειται, παραδίπλα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Τζάκρη τόνισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να εισάγει την έννοια της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης.

«Προσπαθούμε να εντοπίσουμε όλους αυτούς που λειτουργούν για λογαριασμό κάποιου, ώστε να τους βγάλουμε από την αγορά. Αυτός είναι ο στόχος» τόνισε. Ανέφερε ακόμη -μεταξύ άλλων- ότι άμεσα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στη συγκεκριμένη αγορά με μεγαλύτερη ένταση, αφού ήδη γίνονται κινήσεις προκειμένου να αυξηθούν τα «μυστικά αυτοκίνητα» που τους διενεργούν και σημείωσε ότι θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κ. Τζάκρη επισήμανε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ότι «το ελληνικό Δημόσιο χάνει από 200 έως 600 εκατ. ευρώ ετησίως από ανείσπρακτους φόρους, λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων, τη στιγμή που το σύνολο των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις που ζητούσαν οι δανειστές δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ. ευρώ». 



Πηγή : koolnews.gr


Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν τη διεξαγωγή λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα τον Δεκαπενταύγουστο




Ανακλήθηκε από τις τουρκικές αρχές, μετά από πέντε συνεχή χρόνια, η άδεια που επέτρεπε τη διεξαγωγή λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Όπως αναφέρει το dogma.gr, η επίσημη αιτιολογία είναι ότι στο μοναστήρι γίνονται εργασίες αναστήλωσης καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στατικότητας.

Ωστόσο, κύκλοι του Πατριαρχείου καθώς και εκπρόσωποι του ποντιακού ελληνισμού θεωρούν ότι η επίκληση προβλημάτων στατικότητας είναι προσχηματική, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ ξανά η λειτουργία της Μονής λόγω της επιδιωκόμενης ισλαμοποίησης του τουρκικού κράτους από το καθεστώς Ερντογάν.

Η ιστορική Μονή επαναλειτούργησε τον Ιούνιο του 2010, έπειτα από 88 χρόνια. Το τουρκικό κράτος είχε δώσει άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την Τουρκία να προσδοκά τόσο την έξωθεν καλή μαρτυρία για σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών όσο και σε οικονομικά οφέλη από την αύξηση των τουριστών στην Τραπεζούντα τις ημέρες αυτές. Η άδεια να ανοίγει η Μονή για μία ημέρα το χρόνο ήταν διαρκής καθώς δεν είχε χρονικό περιορισμό. Ωστόσο, στο τέλος Μαΐου οι τουρκικές αρχές ειδοποίησαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι ανακαλείται η άδεια. 



Πηγή : huffingtonpost.gr




Πολάκης μαινόμενος εναντίον προέδρου ΠΟΕΔΗΝ: Συνδικαλιστής του κ@λου!



Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στις αιτιάσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκου, περί «πλήρους κατάρρευσης» των δομών υγείας, εγκαλώντας το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ πως «καθοδηγείται από συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα».

«Είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία του κου Γιαννάκου και των συν αυτώ, να παρουσιάσουν την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας με τα μελανότερα χρώματα» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πολάκης.

«Πρόκειται για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις «παροχής και λήψης υπηρεσιών» με το πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταδυνάστευσε το λαό επί δεκαετίες».

«Έτριζαν τα κόκαλα των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ, μέχρι που δεν άντεξαν άλλο και έσπασαν, όταν αντιλήφθηκαν, ότι ενώ από τη μια ο ΕΟΠΥΥ όφειλε 9,5 εκατ. ευρώ σε κέντρο μεταμοσχεύσεων πνευμόνων της Αυστρίας, το οποίο προσωρινά διέκοψε τη μεταφορά ασθενών με κυστική ίνωση από τη χώρα μας, από την άλλη μεριά η πολιτική βούληση των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μοιράζουν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εξαγοράζοντας έτσι στην ουσία την προβολή των προεκλογικών τους προγραμμάτων. Συγκεκριμένα για το 2014 η δαπάνη επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε στα 6 εκατ. ευρώ περίπου» σημειώνει ο αν. υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πολάκης σχολιάζει και τις αναφορές της ΠΟΕΔΗΝ, για τα ασθενοφόρα στα Ιωάννινα, («τα βάζει να φέρνουν βόλτες στους δρόμους με την ομάδα ΔΙΑΣ να ανοίγει το δρόμο με θόρυβο και κορναρίσματα», «την άλλη μέρα βγήκαν πάλι τα σαράβαλα ασθενοφόρα, χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων») αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων σοκαρίστηκαν από την εμφάνιση στην πόλη ενός ολοκαίνουριου ασθενοφόρου με αναμμένους τους φάρους του, λόγω μικρής καθυστέρησης της άφιξής του στην τελετή παράδοσης–παραλαβής των 11 νέων ασθενοφόρων. Σίγουρα όμως θα κατατρομοκρατήθηκαν βλέποντας την άλλη μέρα τα ασθενοφόρα της πόλης να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς πληρώματα (οδηγούς και διασώστες) όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ».

«Αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα», σημειώνει, «να υποστηρίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εργάζεται με γνώμονα το συμφέρον της ιδιωτικής Υγείας. Ο λαός θυμάται πότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας σαν μανιτάρια, ο λαός θυμάται πότε πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία και πλήρωνε 5 ευρώ, οι ανασφάλιστοι θυμούνται πότε πήγαιναν στα νοσοκομεία και πλήρωναν για να γιατρευτούν».

Τέλος, στις αιτιάσεις του κ. Γιαννάκου, πως «το μόνο χειρουργείο που έγινε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι οι αιμορροΐδες με τον κύριο Πολάκη», ο αν. υπουργός απαντά πως «δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


«Εξαφανίστηκαν» δύο στελέχη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα



Τα ίχνη δύο στρατιωτικών ακολούθων στην τουρκική πρεσβεία φέρονται να έχουν χαθεί τις τελευταίες ημέρες. Και οι δύο σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως έχουν «χαθεί» εκουσίως

Δύο στελέχη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα φέρονται να έχουν «εξαφανισθεί» εκουσίως τις τελευταίες ημέρες, υπό το φόβο να ανακληθούν στην Άγκυρα και να υποστούν κυρώσεις ως φίλα προσκείμενοι στους επίδοξους πραξικοπηματίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για τον επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής στην Αθήνα και τον ναυτικό ακόλουθο της πρεσβείας. Οπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, χωρίς όμως, να υπάρχει έως τώρα τουλάχιστον είτε επίσημη επιβεβαίωση, είτε διάψευση των πληροφοριών, τα δύο στελέχη ενδεχομένως να βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται σ΄αυτή την περίπτωση, ακόμη και να ζητήσουν άσυλο, όπως έκαναν πρόσφατα οι οκτώ συμπατριώτες τους που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. 

Τα ίχνη των δύο στελεχών, του συνταγματάρχη Ιρχάν Γιασιτλί και του ναυτικού ακολούθου Χαλίς Τουντς, φέρονται να έχουν χαθεί από τις 7 Αυγούστου. Τότε, οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερώσει επίσημα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την απόφασή τους να ακυρώσουν τα διπλωματικά διαβατήρια των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι ανακαλούνταν στην Τουρκία. Η ακύρωση των διπλωματικών διθαβατηρίων ισοδυναμεί με άρση της διπλωματικής ιδιότητας και προστασίας. 




Πηγή : protothema.gr


Ρίο 2016: Ποιο ολυμπιακό άθλημα ενδιαφέρει περισσότερο κάθε λαό



Το ενδιαφέρον των Ελλήνων συγκεντρώνει το μπάσκετ

Το μπάσκετ φαίνεται πως είναι το άθλημα που ενδιαφέρει τους περισσότερους λαούς ανά τον κόσμο, αυτή τη στιγμή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο χάρτη που δημοσιεύει η ειδικά αφιερωμένη σελίδα  Google Trends Olympic Hub, το μπάσκετ έρχεται πρώτο στις αναζητήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων για τους Ολυμπιακούς.

Και στη χώρα μας, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το μπάσκετ, όπως προκύπτει από το χάρτη, ενώ πρώτο στις αναζητήσεις είναι το μπάσκετ και στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Λατινική Αμερική και τον Καναδά.

Αντίθετα στη Ρωσία, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το βόλεϋ. 





Πηγή : news.gr


Ν.Δ.: «Εύλογος προβληματισμός» για το θέμα Αλαφούζου



Ερωτηματικά για τον τρόπο και -κυρίως- τον χρόνο που αποφασίστηκε η δέσμευση της περιουσίας του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου, εξέφρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (Τετάρτη), το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κ. Αλαφούζου, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου (στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που γίνεται με βάσει τα 65 CD τα οποία περιέχουν στοιχεία για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους που πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 ως το 2012, αλλά και σε συνδυασμό με καταγγελία σε βάρος του επιχειρηματία).

Νωρίτερα, ο κ. Αλαφούζος είχε «καλωσορίζει τον έλεγχο», σημειώνοντας πως «θα  συνδράμουμε στην επίσπευσή του», ωστόσο είχε αφήσει αιχμές για το χρονικό διάστημα που αποφασίστηκε να γίνει:  

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού διατυπώνει την άποψη πως «ο έλεγχος πρέπει να γίνει» και υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της», επισημαίνει πως στο αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Και τονίζει: 

Είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης. Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό.

Απαντώντας το Μαξίμου, σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία βάζει συνεχώς εμπόδια στη διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει αυτοκριτική. Πιο συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής: 

Η Ν.Δ. και η ηγεσία της είναι ιστορικά υπόλογοι, για τη χρόνια και σκόπιμη αδράνεια που οδήγησε στην πολυεπίπεδη ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δυστυχώς με κάθε αφορμή θυμίζει στο λαό ότι εναντιώνεται στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες... Αντί να προσπαθεί να δημιουργεί κλίμα και να βάζει διαρκώς εμπόδια, ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική.



Πηγή : efsyn.gr


«Φρένο» ΣτΕ στην πρόσληψη καθαριστριών



«Παγώνει» προσωρινά τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου στα νοσοκομεία το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει δύο εταιρείες –ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας– που αρχικά είχαν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε περιφερειακά διοικητικά δικαστήρια για τη σύναψη 30 ατομικών συμβάσεων έργου με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας –και στις οποίες επίσης έβαλε «φρένο» το ΣτΕ–, την εκδήλωση ενδιαφέροντος σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου και την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας. Εν συνεχεία ζήτησαν να εισαχθούν οι αιτήσεις τους προς συζήτηση στο ΣτΕ, καθώς τίθεται ζήτημα συμφωνίας προς το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ε.Ε. των «επίμαχων» διατάξεων του νόμου 4368/2016, βάσει των οποίων τα νοσοκομεία δύνανται να συνάψουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου σε υποστηρικτικές υπηρεσίες. Το αίτημα έγινε δεκτό και το Τμήμα αναστολών του ΣτΕ «πάγωσε» τις συμβάσεις έως ότου συζητηθούν οι υποθέσεις και εκδοθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Για το ζήτημα των ατομικών συμβάσεων στην καθαριότητα και την αναστολή τους βάσει δικαστικών αποφάσεων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε επιτεθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Δικαιοσύνη και την αστυνομία με αφορμή περιστατικό στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Χθες επανήλθε εξαπολύοντας επίθεση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων που αντιδρά στις ατομικές συμβάσεις, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και αμοιβές πείνας. Το υπουργείο Υγείας, μεταξύ άλλων, κατηγορεί την ΠΟΕΔΗΝ ότι οι ανακοινώσεις της «ομοιάζουν τελευταία με αντίγραφα ή πρωτότυπα των αντίστοιχων ανακοινώσεων της Ν.Δ.». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός δήλωσε στην «Κ» πως «όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, τα κόμματα της κυβέρνησης μας κατηγορούσαν ότι οι ανακοινώσεις μας μοιάζουν με του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε «εμείς διαχρονικά λέμε τα ίδια πράγματα για την υποστήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, όταν αυτοί έχουν κάνει κωλοτούμπα και ακολουθούν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές».

Για τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι υφίστανται σημαντική αύξηση των αποδοχών τους και έφερε ως παράδειγμα ότι μία καθαρίστρια με ένα τέκνο που εργάζεται 8ωρο, πενθήμερο, αμείβεται καθαρά με 794,29 ευρώ τον μήνα, έναντι 544,61 ευρώ ως υπάλληλος ιδιωτικού συνεργείου. Επιπλέον, σημειώνει ότι η καθαρίστρια δεν χάνει το δικαίωμα σε κανονική άδεια και ότι αποζημιώνεται κανονικά εάν αρρωστήσει.

Η επίθεση του κ. Πολάκη κατά της ΠΟΕΔΗΝ έλαβε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την Ομοσπονδία για τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών στα νοσοκομεία. Ο αναπλ. υπουργός έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τις καταγγελίες «υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις παροχής και λήψης υπηρεσιών με το πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταδυνάστευσε τον λαό επί δεκαετίες» και –ακόμη χειρότερα– να κάνει λόγο για «συνδικαλιστές της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

«Εχουν χάσει την ψυχραιμία τους, επειδή η ΠΟΕΔΗΝ με συγκεκριμένα στοιχεία αναδεικνύει τη διάλυση που έχουν προκαλέσει με τις πολιτικές τους στο ΕΣΥ. Που αναδεικνύει ότι λένε ψέματα ότι προσλαμβάνουν προσωπικό, ενώ στην πραγματικότητα η μόνη προκήρυξη που τρέχει είναι οι 950 θέσεις της προπροηγούμενης κυβέρνησης και ότι χρηματοδοτούν επαρκώς τα νοσοκομεία, όταν εφέτος θα λάβουν 350 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι», σχολίασε στην «Κ» ο κ. Γιαννακός.



Έντυπη Καθημερινή


Αρειος Πάγος: Πειθαρχική δίωξη κατά 3 εισαγγελέων για την υπόθεση Siemens



Πειθαρχική δίωξη άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, κατά των τριών εισαγγελικών λειτουργών, μετά από το φιάσκο του βουλεύματος με τη Siemens, το οποίο οδήγησε σε αναβολή στην πολύκροτη δίκη με τους 64 κατηγορούμενους, για τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού.

Συγκεκριμένα η δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της επίσης εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου, αναφορικά με τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την Siemens.

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος των τριών ασκήθηκε από την κυρία Δημητρίου, μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αννας Ζαϊρη, που είχε ως στόχο τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών εισαγγελικών λειτουργών για τη μη έγκαιρη μετάφραση του πολυσέλιδου βουλεύματος σε δύο γλώσσες, δηλαδή τη γερμανική και τη γαλλική, αφού στο εδώλιο κάθονται και αλλοδαποί κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η κυρία Θεοδωροπούλου είχε απορρίψει το αίτημα μετάφρασης του βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην επίμαχη υπόθεση της Siemens.

Το αίτημα απορρίφθηκε, την χρονική εκείνη στιγμή, καθώς οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι είχαν ήδη απολογηθεί, είχαν λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και το βούλευμα ήταν περιττό. Εξάλλου, η κυρία Θεοδωροπούλου  είχε επικαλεστεί σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου των περασμένων ετών.

Στην συνέχεια ο κ. Γεράκης συμφώνησε και ενέκρινε την απόρριψη του αιτήματος των αλλοδαπών.

Με τη σειρά του ο κ. Ντογιάκος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλαδή του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος εποπτεύει όλων των θεμάτων και ενεργειών που τελούνται στην Εισαγγελία στην οποία είναι επικεφαλής, δεν επέδειξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αναγκαία εκείνη ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως είναι της Siemens, η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη και όχι μόνο και «σέρνεται» για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανάκριση, λόγω της πολυπλοκότητας της.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες τα τμήματα του βουλεύματος που είχαν ζητηθεί να μεταφραστούν δεν αφορούσαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς κατηγορούμενους που είχαν ζητήσει να μεταφραστεί, αλλά αφορούσαν άλλον Γερμανό κατηγορούμενο, κάτοικο του εξωτερικού,  για τον οποίο έχει διαχωριστεί η δικογραφία (δηλαδή δεν θα δικαζόταν μαζί με τους υπόλοιπους) και δεν έχει καν απολογηθεί ακόμα.

Τέλος, ως προς το κατηγορούμενο Φάνη Λυγινό, του επέδωσαν το παραπεμπτικό βούλευμα και την κλήση επίδοσης σε δικηγόρο  που δεν τον εκπροσωπούσε πια. Ο δικηγόρος που του επιδόθηκαν τον εκπροσωπούσε κατά το παρελθόν και είχε δηλωθεί η αλλαγή συνηγόρου.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών ωστόσο, είχε ζητήσει με αλλεπάλληλα αιτήματά του, τόσο προς το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, την κατ΄εξαίρεση επίσπευση της μετάφρασης του βουλεύματος. Ωστόσο το υπουργείο εξωτερικών είχε με απαντητικές επιστολές επισημάνει ότι η μετάφραση του βουλεύματος δεν θα καταστεί εφικτή λόγω έλλειψης μεταφραστών αλλά τεράστιου όγκου δουλειάς.

Πάντως, το τελικό λόγο και για τους τρεις εν λόγω εισαγγελικούς λειτουργούς θα τον έχει το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου. 



Πηγή: iefimerida.gr 


Ψεύτικος ο λογαριασμός της Κορακάκη στο twitter δεν απάντησε η ίδια στον Πρωθυπουργό



Ψεύτικος είναι ο λογαριασμός στο twitter και συνεπώς η «απάντηση της Άννας» στον Πρωθυπουργό, ενημερώνει η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, ενώ με νέα ανάρτηση προειδοποιεί για «ενέργειες που δεν θα είναι ευχάριστες για τον δημιουργό του», εάν δεν διαγράψει άμεσα τον ψεύτικο λογαριασμό στο twitter.

Συγκεκριμένα στον λογαριασμό της https://www.facebook.com/Anna-Korakaki-261596670709511/?fref=ts γράφει:

«Με αφορμή ένα δημοσίευμα σε ελληνικό site για την "απάντηση της Άννας" στην ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που τη συγχαίρει στο Twitter, θέλουμε να ανακοινώσουμε ότι έχει δημιουργηθεί ένα ψεύτικο προφίλ στο Twitter που χρησιμοποιεί το όνομα και τη φωτογραφία της Άννας. Η Άννα δεν έχει κανένα λογαριασμό στο Twitter, επομένως όποια ανάρτηση δείτε εκεί, σίγουρα δεν είναι δική της.

Η Άννα και ο προπονητής της Τάσος, σήμερα ξεκινάνε το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα! Στις 11 Αυγούστου στις 11:30 θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και στις 17.00 στο αεροδρόμιο Μακεδονί" της Θεσσαλονίκης!!!»

Και λίγο μετά σημειώνει:

«Επειδή το θέμα με τον ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter θα πάρει άλλες διαστάσεις και θα προχωρήσουμε σε ενέργειες που δεν θα είναι ευχάριστες για τον δημιουργό του, θα του/της συνιστούσαμε να το διαγράψει άμεσα, μια και καλή. Θα είμαστε ευγνώμων εαν μπορείτε να κοινοποιήσετε αυτή την ανάρτηση ή κάνετε αναφορά σε αυτό το προφίλ. Ευχαριστούμε!
Dear friends, somebody has created a fake Twitter account, using Anna's name, pictures and phrases which are not hers. He/She has also replied to Prime Minister's tweet and media start to analyze it. We would be very glad if you could report this account, cause we don't want to take it too far...Thank you a lot!»