Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ λέξη για τους διακινητές, λέξη για το σαπιοκάραβο που τους στοίβαξαν οι δουλέμποροι

 


Άθλια ακροαριστερά, υπέρ των διακινητών, υπέρ των δουλέμπορων, υπέρ της διακίνησης γενικότερα με 4.500€ το κεφάλι.

Ευτυχώς η πλειοψηφία των ανθρώπων ξέρει ότι για το ναυάγιο και το κάθε ναυάγιο με μετανάστες φταίνε οι σύντροφοι της ακροαριστεράς διακινητές και τα σαπιοκάραβα που στοιβάζουν κόσμο για να κονομάνε εκτός απο τους διακινητές και ορισμένες ΜΚΟ, και διασώστες.

Οι ΜΚΟ στην Ελλάδα, είναι συνήθως στελεχωμένες από Συριζαίους, που έχουν κάνει μαγαζάκια με αντικείμενο μετανάστες για να βγάζουν λεφτά.

Όποιοι βρίζουν την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Μητσοτάκη, κρύβονται πίσω από αυτά τα κυκλώματα διακίνησης και τις ΜΚΟ. Είναι αλήτες, ψευτοανθρωπιστές, που έχουν άλλο σκοπό και όχι την δήθεν αγανάκτηση.

Η χώρα με τις εκλογές απέδειξε ότι όλοι αυτοί δεν έχουν καμία θέση σε κυβερνητικές θέσεις, η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι και θα φυλάει τα σύνορα της. 

Οι νεκροί μετανάστες θα στοιχειώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και κάθε ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, και επειδή οι αποκαλύψεις για μαύρο χρήμα και ΜΚΟ θα βγάλει και ονόματα, κάποιος σύντροφος πρέπει να πάει και φυλακή.



Αλητεία από ακροαριστερούς νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Σακελαροπούλου

 


Φραστικό επεισόδιο με στημένους ακροαριστερούς νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ είχε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου πήγε για το ναυάγιο στην Πύλο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες διάσωσης μεταναστών μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Μια ολιγάριθμη ομάδα ακροαριστερών νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ, την αποδοκίμασε, ωστόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους.

«Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο», τους είπε η κυρία Σακελλαροπούλου, προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους, εις μάτην, όπως απεδείχθη, ωστόσο.

«Δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη», της απάντησε μία από τους συγκεντρωμένους, η οποία διέκοπτε διαρκώς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media Και οι δύο «διαμαρτυρόμενοι» είναι ακροαριστερά μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα άτομα που επιτέθηκαν στην ΠτΔ στην Καλαμάτα λέγοντας ότι "η ΝΔ σκοτώνει(!) πρόσφυγες" είναι μέλη της νεολαίας σύριζα.

Ακόμα ένα θέατρο πάνω σε τραγωδία από τύπους που έχουν μάθει να κατηγορούν την Ελλάδα για τα πάντα.

Ντροπή.


Διαβάστε τον διάλογο που ακολούθησε

Συριζαίος : «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τη δική σας προεδρία, τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»...

ΠτΔ: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

Συριζαίος : «Κι εσείς τι κάνατε γι' αυτό;»

ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ, τώρα, εδώ;»

Συριζαίος: «Εσείς ήρθατε εδώ»

ΠτΔ: «Ναι, γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»

Συριζαίος : «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωθηρία (sic) και εδώ και αλλού και στα Τέμπη»

ΠτΔ: «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»

Συριζαίος: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς» 

ΠτΔ: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι...»

Συριζαίος : «Σας παρακαλώ πολύ»

Συριζαίος : «Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή»

Οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κυρία Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο, αλλά, παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.

Ακολουθεί το βίντεο :





Ντίλερ τουρκικού πολεμικού υλικού ο Βελόπουλος - Προτείνει πυραύλους αντί F35



Ο ταχυδρόμος του Ιησού, τώρα και πωλητής τούρκικου πολεμικού υλικού. Και μόνο ότι προτείνει πυραύλους του Τούρκου αντί για F35 δείχνει το πόσο επικίνδυνος είναι.

Ο φαιδρός Βελόπουλος προτείνει αντί για τα F35 να αγοράσουμε τουρκικούς πυραύλους kuzgun για να υποστηρίξουμε την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας.

Προτείνει υλικό μίας χρήσης αντί για πολεμικό υλικό που κατευθύνει  πολλά όπλα, γιατί όπως λέει έχεις συμβούλους για να γελάει ο κόσμος μαζί τους!!!

Για να πούμε την αλήθεια απίστευτο θα ήταν να έλεγε καμία σοβαρή αντιπρόταση, και δεν γελάει μόνο ο κόσμος μαζί του, αλλά εξοργίζεται που κάποιοι τον βάζουν και στην βουλή να τον πληρώνουμε κιόλας.





Ο Γιαννούλης ξεφτιλίζεται με την απάτη των δήθεν 80.000 προσλήψεων προσωπικών βοηθών

 



Δεν τους ενδιαφέρει τι θα πουν, δεν τους νοιάζει εάν ξεφτιλιστούν, το σχέδιο λέει πείτε το ψέμα, υποστηρίξτε την απάτη.

Γιαννούλης γνωστός αδίστακτος ψεύτης, που δεν τον νοιάζει εάν θα ξεφτιλιστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει 80.000 προσλήψεις απάτη προσωπικών βοηθών και ο Γιαννούλης φωνάζει για 1.000 προσωπικούς βοηθούς που είπε ότι θα προσλάβει η ΝΔ!

Όταν του λένε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα απάτη του ΣΥΡΙΖΑ για όχι 1.000 αλλά 80.000 προσλήψεις, δεν ήξερε τίποτα, η έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα.





Απειλεί ο δικτάτορας Λουκασένκο σύμμαχος του καταζητούμενου δικτάτορα Πούτιν


Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε πως η χώρα του έχει αρχίσει να παραλαμβάνει ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα, μερικά από τα οποία είναι, όπως δήλωσε, τρεις φορές πιο ισχυρά από τις ατομικές βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ το 1945 στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Πρώτη φορά που η Ρωσία του καταζητούμενου δικτάτορα Πούτιν μεταφέρει τέτοιες πυρηνικές κεφαλές -μικρότερου βεληνεκούς λιγότερο ισχυρά πυρηνικά όπλα που θα μπορούσαν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν σε πεδίο μάχης- έξω από τη Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η κίνηση αυτή παρακολουθείται στενά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, καθώς και από την Κίνα, η οποία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Έχουμε πυραύλους και βόμβες που λάβαμε από τη Ρωσία», δήλωσε ο δικτάτορας Λουκασένκο σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, η οποία μεταδόθηκε από το κανάλι του λευκορωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Belta στην εφαρμογή Telegram.

«Οι βόμβες είναι τρεις φορές πιο ισχυρές απ' αυτές που έριξαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι», πρόσθεσε ο δικτάτορας.

Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει χθες, Τρίτη, πως τα πυρηνικά όπλα θα αναπτυχθούν «μέσα σε μερικές ημέρες» στο έδαφος της Λευκορωσίας και πως διαθέτει τις εγκαταστάσεις για να εγκαταστήσει και πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, αν ποτέ χρειαστεί.

Ο καταζητούμενος δικτάτορας Πούτιν είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι η Ρωσία, η οποία θα διατηρήσει τον έλεγχο των τακτικών πυρηνικών όπλων που θα αναπτύξει στη Λευκορωσία, θα αρχίσει να τα αναπτύσσει αφού ετοιμασθούν ειδικές εγκαταστάσεις για την αποθήκευσή τους.

Ο δικτάτορας Λουκασένκο είπε στην ίδια συνέντευξη στη ρωσική κρατική τηλεόραση, η οποία μεταδόθηκε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ, πως η χώρα του έχει πολυάριθμες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρηνικών, οι οποίες έχουν απομείνει από τη σοβιετική εποχή, και έχει ανακαινίσει πέντε ή έξι απ' αυτές.

Ο δικτάτορας Λουκασένκο, ο οποίος επέτρεψε να χρησιμοποιηθεί η χώρα του από τις ρωσικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στην Ουκρανία στο πλαίσιο αυτού που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της, έχει δηλώσει πως η ανάπτυξη αυτών των πυρηνικών όπλων θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους θα ήθελαν ενδεχομένως να επιτεθούν στη Λευκορωσία.

Η Λευκορωσία συνορεύει με τρεις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ: τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Πολωνία.



Ο μετασχηματισμός του συστήματος υγείας έχει ήδη ξεκινήσει


 

Πολύ προτού ενσκήψει η πανδημία ήταν προφανές ότι το ΕΣΥ αποτελούσε τον "μεγάλο ασθενή" που υποτροπίασε λόγω των δραστικών, στις περισσότερες περιπτώσεις “τυφλών’, περικοπών στη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων.

Είναι ασφαλώς σημαντικό ότι αυτό το προβληματικό σύστημα άντεξε στην πρωτοφανή πίεση της πανδημίας, χάρη στην υπερπροσπάθεια των ανθρώπων του, γιατρών, νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού -και τους είμαστε όλοι ευγνώμονες γι αυτό. Άντεξε και χάρη στην ενίσχυση του σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό που κάναμε αυτά τα 4 χρόνια:

  • υπερδιπλασιάσαμε τις κλίνες ΜΕΘ από 550 σε >1200,
  • αυξήσαμε το υγειονομικό προσωπικό -σε καθαρούς αριθμούς- κατά 7.500 άτομα,
  • δώσαμε για πρώτη φορά αυξήσεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μετά από 15 χρόνια,
  • ψηφιοποιήσαμε υπηρεσίες που επέτρεψαν πρωτίστως τον έγκαιρο μαζικό και σωτήριο εμβολιασμό των πολιτών,
  • εγκαινιάσαμε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα για την καλύτερη/ταχύτερη κάλυψη των πιεστικών αναγκών όπως είναι η εξάλειψη των ράντζων στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και δίνοντας κίνητρα στους γιατρούς να μείνουν στο ΕΣΥ αντί να το εγκαταλείπουν.

Έχοντας  ενσωματώσει και τα διδάγματα της  πανδημίας- προτού καν παρέλθει η κρίση- ξεκινήσαμε τον ανασχεδιασμό του δημόσιου υγειονομικού χάρτη, ώστε να επιτελεί το σκοπό του, να παρέχει ποιοτική δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη σε όλους τους πολίτες, που άλλωστε είναι βασική υποχρέωση του κράτους.

Η φιλοσοφία του νέο ΕΣΥ είναι ότι πρέπει να διασφαλίζει την κλινική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, με σύγχρονους θεσμούς οργάνωσης, διοίκησης και  χρηματοδότησης. Με την αυτονόητη έμφαση που πρέπει να δοθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ως βασικότατου εργαλείου θωράκισης της δημόσιας υγείας συνολικά και της υγείας κάθε πολίτη ατομικά.

Ο μετασχηματισμός του συστήματος υγείας έχει ήδη ξεκινήσει:

  • Πρώτα πρώτα με την αύξηση των τακτικών δαπανών του προϋπολογισμού προς το σύστημα  υγείας από 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ  που ήταν το 2019 σε 5,2 δισ ευρώ το 2023. Είναι μια αύξηση 37%.
  • Με την αριθμητική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού: 2019 ήταν 100.000 συνολικά, έκτακτο και μόνιμο, το 2023 είναι 107.500. Το  2019 εργάζονταν περίπου 3.640 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και σήμερα εργάζονται 4.100 έχουν αυξηθεί δηλαδή οι διασώστες κατά 500.
  • Οι μισθοί των γιατρών αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια κατά 10%, ενώ δόθηκε επίδομα για τους γιατρούς στις ΜΕΘ και τους αναισθησιολόγους 400 ευρώ τον μήνα και στους γιατρούς του ΕΚΑΒ 250 ευρώ τον μήνα. Περαιτέρω δόθηκαν επιπλέον 800 ευρώ τον μήνα, που αντιστοιχεί σε αύξηση 50% του μισθού για τους γιατρούς των κέντρων υγείας που έγιναν προσωπικοί γιατροί, ενώ διασφαλίστηκαν 1.800 ευρώ πλέον του μισθού στους γιατρούς που μετακινούνται στα νησιά. Στους νοσηλευτές και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό έγινε αύξηση του επιδόματος επικινδυνότητας στα 200 ευρώ τον μήνα και εντάχθηκαν σε αυτό επιπλέον κατηγορίες, ενώ δίνονται επιπλέον 1200 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται στα νησιά.
    Το μισθολογικό των γιατρών και του λοιπού  προσωπικού ήδη είναι αντικείμενο αναβάθμισης του από 01.01.24, όπως προβλέπεται στις παρεμβάσεις για το δημόσιο, αλλά ήδη έγιναν αυξήσεις που επί 15 έτη είχαν βαλτώσει.
  • Άλλες αλλαγές στο ΕΣΥ:
    • Με την άυλη συνταγογράφηση (έχουν εγγραφεί πάνω από 4 εκατ. πολίτες) και την ηλεκτρονική διακίνηση παραπεμπτικών για εξετάσεις.
    • Με την καθιέρωση -δωρεάν- προσωπικού γιατρούως πρώτη γραμμή άμυνας  του ΕΣΥ. Το 2019 οι ασφαλισμένοι στον προσωπικό γιατρό ήταν 1,5 εκατομμύριο  πολίτες , σήμερα είναι σχεδόν το 55% του πληθυσμού έχει εγγραφεί (4,8 εκ.πολίτες)  και κάθε μήνα διενεργούνται κατά μ.ο  1.000.000 δωρεάν ραντεβού.
    • Με το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων ύψους 500 εκ ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης μεταξύ των οποίων η δράση για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων για τον τράχηλο της μήτρας για να ακολουθήσουν οι διαγνωστικές εξετάσεις για  καρδιαγγειακές παθήσεις , καρκίνο του παχέος εντέρου, τον καρκίνο του πνεύμονα και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις.
    • Με την ανάπτυξη και προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης – όπως ο εμβολιασμός για HPV/ιό AIDS.

Με  πράξεις και κοστολογημένο σχέδιο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση -αντί μόνο με ωραία λόγια - χτίζουμε το νέο ΕΣΥ της ουσιαστικής φροντίδας ειδικά για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις υπηρεσίες του.

  • Σήμερα οι Έλληνες ασθενείς έχουν καλύτερη πρόσβαση από όλους τους ευρωπαίους στο σύνολο των ακριβών ογκολογικών θεραπειών. Τα τελευταία 3 χρόνια μέσω της επιτροπής αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης φαρμάκων υψηλού κόστους έχουν εξοικονομηθεί χάρη στις διαπραγματεύσεις που εμείς κάναμε με τη φαρμακοβιομηχανία 450 εκ ευρώ χάρη στα οποία έχουν προστεθεί 1000 νέες καινοτόμες θεραπείες (φάρμακα) στην αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ έναντι περίπου 100 κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα ακριβό ογκολογικό φάρμακο το οποίο ενώ στην Γερμανία αποζημιώνεται για 11 ενδείξεις καρκίνου, στην Ελλάδα αποζημιώνεται για 19, δηλαδή για όλες τις μορφές καρκίνου που έχει ένδειξη.
  •  Παράλληλα το 2022 είχαμε αύξηση 20% στις κλινικές δοκιμές για ογκολογικά φάρμακα άρα καλύτερη και μεγαλύτερη πρόσβαση ασθενών σε αυτά.
  • Ειδικά για τους ογκολογικούς ασθενείς πέρα από την καλύτερη πρόσβαση στα φάρμακα και την πλήρη κάλυψη ακριβών φαρμάκων, έχουμε ήδη υλοποιήσει 2 κομβικές δράσεις:
    • Το πρόγραμμα «οίκοθεν» που εγκαινίασε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για πρώτη φορά στη χώρα οι ογκολογικοί ασθενείς δέχονται κατ´ οίκον υπηρεσίες και θεραπείες με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
    • Η ανακουφιστική φροντίδα που ψηφίσαμε το Δεκέμβριο και πλέον μπήκαν οι βάσεις να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ ο υπηρεσίες αυτές για ασθενείς τελικού σταδίου.
  • Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης “Ελλάδα 2.0” ενισχύουμε επίσης τις ογκολογικές κλινικές στα νοσοκομεία μας. Επιπλέον δημιουργούμε ογκολογικό στη Λαμία και νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη που έχει ήδη χωροθετηθεί.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις τρέχουσες και τις μελλοντικές υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να  διαμορφώσει ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ευρωπαϊκού επιπέδου με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη. Με αφετηρία τους πόρους που έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης, 1,5 δισ ευρώ δηλαδή το 9% του συνολικού εθνικού σχεδίου Ελλάδα 2.0 πηγαίνει στο ΕΣΥ και τις ανάγκες του, την επόμενη τετραετία έχουν προγραμματιστεί:

  • Η ανακαίνιση και νέες υποδομές σε 80 Νοσοκομεία στα τμήματα επειγόντων τους και 156 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, η ανέγερση 4 νέων Νοσοκομείων 315 νέων μονάδων τηλεϊατρικής, 25 κέντρων αποκατάστασης και 311 δομών ψυχικής υγείας.
  • Ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
  • Ολοκλήρωση του MY HEALTH / του ηλεκτρονικού φακέλου κάθε ασθενούς.
  • 10 χιλιάδες νέες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού-κυρίως νοσηλευτών εκεί υπάρχουν οι μεγαλύτερες ελλείψεις, 700-800 εξ αυτών θα αφορούν αποκλειστικά το ΕΚΑΒ.
    - περαιτέρω βελτίωση αποδοχών με το νέο μισθολογίου του δημοσίου που τίθεται σε εφαρμογή από 1.1.24.
  • Ειδικά σε ο,τι αφορά το ΕΚΑΒ έχουμε προβλέψει στο πρόγραμμά μας- πριν από τα τελευταία τραγικά περιστατικά που μας λύπησαν όλους- τη δέσμευση στο τέλος της τετραετίας να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ώστε οι διακομιδές στα αστικά κέντρα να γίνονται εντός δεκάλεπτου και στην περιφέρεια εντός 50 λεπτών.
    • Εκεί θέλουμε να φτάσουμε και θα το πετύχουμε ήδη από αυτό το καλοκαίρι -εφόσον μας εμπιστευθούν οι πολίτες- με αναδιάταξη του στόλου των ασθενοφόρων, με συνδρομή της πυροσβεστικής και των ενόπλων δυνάμεων σε 35 περιοχές που παρουσιάζονται ελλείψεις αλλά και με το νέο δίκτυο εναέριας έρευνας διάσωσης με 6 βάσεις σε όλη τη χώρα.
    • Εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για το νέο δίκτυο αεροδιακομιδής Θεοφάνης Ερμής Θεοχαροπουλος για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν με τα πληρώματα τους με στόχο να αναλάβουν δράση εντός του 2023.

Πιστεύουμε ότι στο θέμα της δημόσιας υγείας και της στήριξης του ΕΣΥ επι της ουσίας δεν διαφωνούμε οι πολιτικές δυνάμεις ,πρέπει και  οφείλει να είναι ένα ζήτημα υπεράνω της πολιτικής αντιπαράθεσης.




50.000 προσλήψεις στο δημόσιο τομέα εντός της επόμενης τετραετίας

 



Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι κάνει «τεκμηριωμένη αντιπολίτευση» τον οδηγεί σε παιδαριώδη λάθη. Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, πως σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο κατά την επόμενη τετραετία ισχύουν τα εξής:

  1. Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο σταθερότητας 2023-2026 δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων διότι ακολουθεί τον δημοσιονομικά ουδέτερο κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε 1 αποχώρηση.
  2. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης -και ως εκ τούτου οι προσλήψεις- που έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα χρόνια έχουν ως εξής:
  • 2023: 18.178 αποχωρήσεις
  • 2024: 10.484 αποχωρήσεις
  • 2025: 10.868 αποχωρήσεις
  • 2026: 10.295 αποχωρήσεις

Γενικό σύνολο: 49.825

Εξ ου και οι 50.000 προσλήψεις που θα γίνουν στο δημόσιο τομέα εντός της επόμενης τετραετίας. Ειδικά για το υγειονομικό προσωπικό έχουμε δεσμευτεί ότι στο πλαίσιο αυτών των 50.000 προσλήψεων θα υπάρχει καθαρή αύξηση υγειονομικών κατά 10.000 προσλήψεις, επιπλέον των 7.000 που έχουν ήδη προκηρυχθεί και δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί στο ΕΣΥ ως μόνιμο προσωπικό.




Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα


 

Από τη συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη Μάρα Ζαχαρέα:

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα -με εξαίρεση τον κατώτατο μισθό, θα έρθω σε αυτόν- δεν αυξάνονται με Υπουργικές Αποφάσεις και με κυβερνητικές εντολές. Πώς αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα; Μέσα από επενδύσεις, συμπίεση της ανεργίας και αύξηση της διαπραγματευτικής δύναμης των ίδιων των εργαζομένων. Έγινε αυτό την περασμένη τετραετία; Ναι, έγινε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος μισθός πήγε από τα 1.050 ευρώ στα 1.200 ευρώ και ο κατώτατος από τα 650 στα 780 ευρώ.

  • Για τον κατώτατο μισθό, τώρα, αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι προφανώς θα υπάρχει νέα αύξηση για τον επόμενο χρόνο. Κάποια στιγμή θα ήταν ευκταίο να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Δεν είμαστε εκεί ακόμα. Αλλά ισχύει η δέσμευσή μας ότι ο κατώτατος μισθός μπορεί να φτάσει στα 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας, προφανώς με επόμενη αύξηση του χρόνου.
  • Αλλά ήδη σήμερα, που μιλάμε, αυξάνονται οι μισθοί και αυξάνονται μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις, κλαδικές: καινούργια σύμβαση που αφορά τους εργαζόμενους στην εστίαση, 10,5% αύξηση, για δύο χρόνια. Συμβάσεις που έχουν υπογραφεί στον τουρισμό, τοπικές ή περιφερειακές, με σημαντικά υψηλότερους μισθούς από τον κατώτατο μισθό.

Άρα, η ανάπτυξη της οικονομίας έχει ήδη μία σημαντική αντανάκλαση στους ονομαστικούς μισθούς. Βέβαια, προσθέστε σε αυτό τις μειώσεις φόρων που στηρίζουν το διαθέσιμο εισόδημα από την άλλη πλευρά.

Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Θα υπάρχει μια αναμόρφωση σε πολλά επίπεδα, θα συμπεριλαμβάνει -να σας πω δύο πράγματα για τα οποία ήδη έχουμε μιλήσει- την αύξηση των επιδομάτων θέσης -πρέπει να πληρώνουμε περισσότερο τους τμηματάρχες, τους διευθυντές και τους γενικούς διευθυντές- αλλά και την οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Ένας εργαζόμενος με δύο παιδιά θα δει αύξηση 50 ευρώ αυτόματα, μόνο από το οικογενειακό επίδομα, ανεξαρτήτως των υπόλοιπων αυξήσεων στον μισθό του. Αυτές είναι αυξήσεις τις οποίες θα αρχίσουν, ουσιαστικά, να βλέπουν οι δημόσιοι υπάλληλοι 1/1/2024.

Και, βεβαίως, θα υπάρχει νέα αύξηση των συντάξεων, 1/1/2024. Όσο πιο υψηλοί είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης, τόσο μεγαλύτερες οι αυξήσεις. Θα έβλεπα πολύ θετικά την περαιτέρω μείωση, κάτω από 30%, του ποσοστού παρακράτησης της σύνταξης, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τον συνταξιούχο να δουλεύει νόμιμα. Γιατί, ξέρετε, υπάρχει και η πραγματικότητα -τώρα μην κοροϊδευόμαστε- πολλοί συνταξιούχοι οι οποίοι εισπράττουν τη σύνταξή τους και δουλεύουν παράνομα. Δεν το θέλουμε αυτό, δεν νομίζω ότι ωφελεί κανέναν




Δέκα θετικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών αποτέλεσμα της πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας


 


  1. ΈΝΑΡΞΗ ΠΙΛΟΤΙΚΉΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «ΟΙΚΟΘΕΝ»

Είναι το πρόγραμμα για τη χορήγηση δωρεάν θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκίνησε ηδη δοκιμαστικά  με πολύ υψηλές προσδοκίες και σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά ημερησίως. Αντί να πηγαινει ο ασθενής στο νοσοκομείο, πηγαίνει ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό στο σπίτι του για να χορηγήσει μια αντικαρκινική θεραπεία. Είναι ακόμα μια σημαντική τομή, η οποία γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μας δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία του μέλλοντος που θέλουμε.

  1. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Tο α’ τρίμηνο του 2023 το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 2,1% σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ , σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, ενώ σε σχέση με το δ’ τρίμηνο πέρυσι καταγράφηκε μείωση 0,1%. Η αύξηση του ΑΕΠ προήλθε:

  • Από τη συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη που παρουσίασε αύξηση 2,3% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 2,9% και αυτή της Γενικής Κυβέρνησης 1,4%).
  • Από τις ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου) που αυξήθηκαν κατα  8,2%.
  • Από την αύξηση κατά 10,6% των εξαγωγών αγαθών και κατα 6,2% των υπηρεσιών

 3.  ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η  Ελλάδα , χάρη στις πολιτικές μας, βρίσκεται πλέον στις πρώτες θέσεις της ΕΕ βάσει και του φετινού eu justice scoreboard και για τη φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη (ανήλικοι παραβάτες και θύματα) και για προστασία θυμάτων γυναικών και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας! Το 2019 ήταν στην τελευταία θέση, τώρα πλέον έχοντας παρουσιάσει θεαματική βελτίωση σε όλους του δείκτες, ανέβηκε στην 6η και 5η θέση αντιστοίχως.

4.  ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ

Το μέτωπο ευθύνης που όρθωσε η Νέα Δημοκρατία με την έγκαιρη παρέμβασή της έβαλε φρένο για δεύτερη φορά στην είσοδο Κασιδιάρη στη Βουλή. Μόνο εμείς και το ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε πάλι σχετικά υπομνήματα στον  Άρειο Πάγο που τελικά απέκλεισε εκ νέου στο μόρφωμα Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές.Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και την πρώτη φορά διάλεξε να απέχει απο αυτην την μάχη για τη Δημοκρατία.

 5.  ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Το μήνα Μάιο καταγράφηκε ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων και οριστικών υποβολών αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από την αρχή της θητείας της, ανέπτυξε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να αντιμετωπίσει τον όγκο των 238 δισ. ευρώ ιδιωτικού χρέους που παρέλαβε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αναχαιτίσει τη δημιουργία νέου. Προς αυτή την κατεύθυνση -μεταξύ άλλων μέτρων και δράσεων που σχεδίασε και υλοποιούνται με επιτυχία- τέθηκε σε λειτουργία ο νέος, σύγχρονος εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών με πολύ σημαντικά οφέλη σε οφειλέτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου. Τον περασμένο μήνα λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:

  • Οι συνολικές ρυθμίσεις οφειλών που έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι και το τέλος Μαΐου, ανέρχονται σε 5.435, οι οποίες αντιστοιχούν σε 1,83 δισ. ευρώ. Τον Μάιο πραγματοποιήθηκαν 805 ρυθμίσεις οφειλών και  υπήρξαν 1.996 οριστικές υποβολές αιτήσεων ρύθμισης.
  • Ο αριθμός των νέων αιτήσεων που εισήχθησαν στην πλατφόρμα ενισχύθηκε τον Μάιο -μετά τις πρόσφατες βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό- και ανήλθε σε 4.243, αυξημένος κατά 900 σε σχέση με τον μέσο όρο των έξι προηγούμενων μηνών. Αυξημένες κατά 50%, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ήταν και οι οριστικές υποβολές αιτήσεων.
  • Οι ρυθμίσεις οφειλών που επιτεύχθηκαν περιλαμβάνουν θυμίζουμε και οριζόντια διαγραφή οφειλών προς τράπεζες και δημόσιο με βάση το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των δανειοληπτών. Συγκεκριμένα, μέχρι και το τέλος Μαΐου το μέσο ποσοστό της διαγραφής χρέους ανέρχεται σε 32,6% για τους χρηματοδοτικούς φορείς και σε 22,3% για το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι το 42% (766 εκατ. ευρώ) των ρυθμίσεων έχουν λάβει ποσοστό διαγραφής μεγαλύτερο του 30%. Σημαντική είναι, επίσης, και η διατήρηση του ποσοστού εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τις τράπεζες σε υψηλό επίπεδο, το οποίο κυμάνθηκε στο 72% τους τελευταίους έξι μήνες.

 
6. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΏΝ

Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» τα οποία προέρχονται από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων. Με την νέα ενταξη δίνεται η δυνατότητα συνολικά σε 585.650 δικαιούχους να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους (κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες), με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες. Που σημαίνει ελάφρυνση των οικογενειακών λογαριασμών ρευματος  αλλα και της ενεργειακής επιβάρυνσης της χώρας.

7. Ξεκίνησε ο νέος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονομώ 2023», συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Από τα 300 εκατ., τα 60 εκατ. ευρώ διατίθενται αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.Το πρόγραμμα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση κατοικιών, και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.Η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή τους,  https://exoikonomo2023.gov.gr θα παραμείνει  ανοιχτή έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

 
8. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕ

Τον Μάιο το 54% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώσαμε στην Ελλάδα προήλθε από ήλιο, αέρα και νερό. Η Ελλάδα είναι πλέον η 7η χώρα στον κόσμο στην αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μας μίγμα. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια έως το 2027 για καλύτερο περιβάλλον με στόχο την παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 80% από ΑΠΕ.

 
9. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του νέου κεντρικού σταθμού των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα που θα αντικαταστήσει τους υφιστάμενους σταθμούς Κηφισου και Λιοσίων. Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου για τον νέο σταθμό προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ με Φορέα Υλοποίησης του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται  καθημερινά 40.000 επιβάτες που μεταφράζονται σε 15 εκατ. επιβάτες τον χρόνο. Έτσι η πρωτεύουσα θα αποκτήσει έναν κεντρικό σταθμό υπεραστικών μεταφορών εφάμιλλο άλλων ευρωπαϊκών.

 
10. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

Η συμφωνία που επετεύχθητε στην ΕΕ για τη νέα πολιτική ασύλου στο μεταναστευτικό, ένα θέμα που “καίει” την Ελλάδα ως χώρα πρώτης υποδοχής, φέρει και ελληνική σφραγίδα. Μετά από δικές μας πιέσεις συμπεριλήφθηκε στον νέο Κανονισμό ένα νέο κριτήριο, το οποίο προβλέπει ότι η ευθύνη για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου θα τερματίζεται σε 18 μήνες, από τα 10 χρόνια που ήταν έως σήμερα, όταν η αίτηση αυτή απορρίπτεται σε συνοριακές διαδικασίες ασύλου. Έτσι  διασφαλίζεται ότι θα τύχουν προστασίας όσοι έχουν πραγματική ανάγκη και όχι όσοι καταχρώνται το σύστημα ασύλου και υπονομεύουν τη βιωσιμότητά του. Προβλέφθηκε επίσης, νέα, ειδική κατηγορία για τους διασωθέντες από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δημιουργειται υποχρεωτικός μηχανισμός αλληλεγγύης, που εξασφαλίζει διαρκή αποσυμφόρηση στα σύνορα και προσαρμόζει τις δεσμεύσεις του Κανονισμού Δουβλίνου στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χωρών πρώτης γραμμής όπως η Ελλάδα. Στηρίζει δε την έννοια των ασφαλών τρίτων χωρών. Επιπλέον, η συμφωνία καθιερώνει μια ετήσια πολιτική συζήτηση, σε υπουργικό επίπεδο, η οποία θα θέτει επί τάπητος τη μεταναστευτική κατάσταση και τις ανάγκες που υπάρχουν σε όρους αλληλεγγύης. Είναι κάτι που παραδοσιακά έθετε η χώρα μας.

 



Μόνο μια ισχυρή Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί με την Τουρκία


 

Από τον χαιρετισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν ώστε να τον υποδεχτούν στην Πάτμο:

Κάναμε πολλά σημαντικά βήματα αυτή την τετραετία. Ειδικά εσείς που είστε κοντά στην Τουρκία ξέρετε πόσο πιο ασφαλείς αισθάνεστε, σήμερα, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

  • Ξέρετε ότι εμείς είμαστε αυτοί που αντιμετωπίσαμε στη ρίζα του το προσφυγικό πρόβλημα.
  • Ξέρετε ότι εμείς είμαστε αυτοί που ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν τα βλέπετε, αλλά να ξέρετε ότι τα Rafale πετάνε από πάνω σας. Τα F-35 θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία το 2028, καθώς πήραμε και την τελευταία έγκριση η οποία χρειαζόταν από το αμερικανικό Κογκρέσο. Και βέβαια, μόνο μια ισχυρή Ελλάδα με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, με ισχυρές συμμαχίες και με δυνατή οικονομία μπορεί πράγματι να διαπραγματευτεί με την Τουρκία τη μία μεγάλη διαφορά, που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Εσείς το ξέρετε καλύτερα από εμένα, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον τουρκικό λαό. Ήμασταν οι πρώτοι που σπεύσαμε να τους στηρίξουμε στον καταστροφικό σεισμό, οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΜΑΚ ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν εκεί, με την ελληνική σημαία, να σώζουν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. Και εμείς θέλουμε, επιδιώκουμε να έχουμε αυτή την καλή σχέση αλλά πάντα, προσοχή, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην κυριαρχία μας και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει το Τουρκικό προξενείο να επιτεθεί μέσω τρίτων σε Μητσοτάκη - Μπακογιάννη

 


Μέγα εθνικό θέμα για την χώρα μας έχει προκύψει μετά τις υπόγειες ανθελληνικές διαδρομές της Κουμουνδούρου με την Τουρκία, και προσωπικά με τον ανθελληνισμό του Αλέξη Τσίπρα που δεν διστάζει να ξεπουλήσει την ίδια του την χώρα.

Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, προσπαθώντας να διαχειριστεί την κατάσταση που προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις για το βρώμικο σχέδιο του με τη Κουμουνδούρου και την επιβολή στον ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, που χαρακτηρίζονται Τούρκοι και όχι Έλληνες.

Επειδή το Τουρκικό προξενείο δεν μπορεί να τοποθετηθεί επίσημα για να μην προκαλέσει και άλλο την Ελλάδα, κινητοποίησε φιλικά και απόλυτα εξαρτώμενα από αυτήν τουρκόφωνα ΜΜΕ, μειονοτικά Σωματεία και πολιτευτές να κάνουν επίθεση σε Μητσοτάκη βάλλοντας έτσι κατά της Ελλάδας. 

Τόσο τα ΜΜΕ όσο τα μη αναγνωρισμένα σωματεία και διάφοροι πολιτευτές, βάλλουν με μανία και συγχρονισμένα κατά της Ν.Δ., του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, άρα και κατά των θέσεων της Ελλάδας και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και της Τουρκίας. 

Προσπαθούν να καλύψουν το βρώμικο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - Άγκυρας, και προκαλώντας περισσότερο τους Έλληνες υπερασπίζονται τον ΣΥΡΙΖΑ που κινείται ανθελληνικά.

Η  αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή “Τουρκικής” Μειονότητας “Δυτικής” Θράκης», η οποία αποτελεί «μαριονέτα» του προξενείου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία βαφτίζει… «αξιολογήσεις» (!) τις αποκαλύψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι οι «απειλητικές» (όπως τις αναφέρει σε πλήρη ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ) δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, αποκαλύπτουν ότι στη Ν.Δ. δεν σέβονται στο «ελάχιστο την ελεύθερη βούληση και τις επιλογές της “Τουρκικής” Μειονότητας της “Δυτικής” Θράκης».

Η αυτοαποκαλούμενη (και απόλυτα εξαρτώμενη από την Τουρκία) «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία “Τούρκων” “Δυτικής” Θράκης», η οποία με ανακοίνωσή της… απαίτησε (!) στην απογραφή του ελληνικού κράτους να υπάρχει πεδίο με την… εθνότητα, ώστε να αποδείξουν την παρουσία τους στη Θράκη! «Ως κοινωνία, έχουμε νιώσει ξεκάθαρα τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της Ν.Δ., που αρνείται την ύπαρξή μας και την “τουρκική” ταυτότητα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είναι στην εξουσία. Ο Μητσοτάκης συνέχισε να επιμένει να επιβάλει την ταυτότητα στην κοινωνία μας με κάθε ευκαιρία, όπως για παράδειγμα όταν αναφέρθηκε στα παιδιά μας που σπουδάζουν στο δημόσιο νηπιαγωγείο του “τουρκικού” χωριού Πασεβίκ ως “Ελληνόπουλα”», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χαλίτ Χαμπιπογκιουλάρι.

Ο στενός συνεργάτης του τουρκικού προξενείου, το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), το οποίο συμμετέχει (συνήθως) στις ευρωεκλογές με την… ευλογία και τη στήριξη του εκάστοτε προξένου. Με ανακοίνωσή του θεωρεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη με τις δηλώσεις της, προσπάθησε «να υποθηκεύσει την ελεύθερη βούληση του λαού (!) μας με μη δημοκρατική ρητορική» και κάλεσε τη Ν.Δ. να «κοιτάξει στον καθρέπτη» για να δει τα αίτια που η Ροδόπη βάφτηκε ροζ στον εκλογικό χάρτη. Δηλαδή, το ελεγχόμενο από το προξενείο ΚΙΕΦ υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ!

Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, έκανε λόγο για «σκοτεινούς καιρούς» που πέρασε η μειονότητα, ενώ θέση έλαβε και ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών, δικηγόρος Ιλχάν Μεμέτ. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ταπεινωτική συμπεριφορά κατά της μειονότητας τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με την πολιτική! Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι δεν είμαστε κοπάδι που να μας κυνηγούν ούτε παιδιά που να μας μαλώνουν!», δήλωσε αναφερόμενος στις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη.



Τουρκικά ΜΜΕ επιτίθενται σε Μητσοτάκη επειδή πείραξε την "τουρκική" μειονότητα και τους Τούρκους του ΣΥΡΙΖΑ

 


Απίστευτη τουρκική πρόκληση για την Ελλάδα και τους Έλληνες, η επίθεση των τούρκικων ΜΜΕ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή πείραξε την "τούρκικη" μειονότητα και τους Τούρκους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζική επίθεση στη Νέα Δημοκρατία από τον τουρκικό Τύπο, με αφορμή την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, που αποκαλεί τουρκική, και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τούρκους.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική κρατική τηλεόραση στην ιστοσελίδα της «TRT» αναφέρει ότι «ο Μητσοτάκης στοχοποίησε τους Τούρκους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Η «AKSAM» υποστηρίζει ότι «ο Μητσοτάκης απειλεί την τουρκική μειονότητα» και η Hurriyet μιλά για «σκανδαλώδεις απειλές στην τουρκική μειονότητα – Αν δεν μας ψηφίσετε δεν θα έχετε υπηρεσίες».

Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας κάνει αυτό που κάνουν οι Τούρκο, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλύπτοντας του Τούρκους που έχει στο κόμμα του.




Γιώργος Αϋφαντής : Ο Κοτζιάς με έστειλε πειθαρχικό γιατί αποκάλυψα κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων

 



Ο κ.Αϋφαντής προχώρησε σε μία αποκάλυψη σχετικά με την παρεμβατική δύναμη της τουρκικής πρεσβείας στον ΣΥΡΙΖΑ. Με άρθρο του ο διπλωμάτης  δηλώνει πως ήρθε «κατάμουτρα αντιμέτωπος σε ανύποπτο χρόνο (Ιούνιος 2014) με την πικρή αλήθεια της προνομιακής επιρροής της τουρκικής πρεσβείας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και με απτή συναλλαγή: προώθηση τουρκοφρόνων πολιτευτών τύπου Ζεϊμπέκ (τώρα πλέον και του Οζγκιούρ, 2 στα 2!) στην ελληνική Βουλή μέσω ΣΥΡΙΖΑ, έναντι μαζικής κατάθεσης στο εκλογικό ταμείο του κόμματος των 30-40.000 περίπου μειονοτικών ψήφων, χονδρεμπορικής επιρροής της τουρκικής πρεσβείας σε Ροδόπη και Ξάνθη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατασυκοφάντησε επειδή έκανε αυτή την αποκάλυψη.

Στην αντεπίθεση περνά  πετώντας νέες «βόμβες» ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα,  Πρέσβυς (ΠΥΑ΄) επί τιμή Γιώργος Αϋφαντής, για τις «συκοφαντίες» που εξαπολύει εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την καταγγελία του.

Όλη η ανακοίνωση του κ. Αϋφαντή

«Μετά το χθεσινό μου άρθρο στο SLpress.gr και την χθεσινή μου συνέντευξή μου στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στον ραδιοσταθμό 9,84 Κρήτη για την εκλογική συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο και την επιδίωξη της Ντόρας Μπακογιάννη να την αντιστρέψει προς όφελος της ΝΔ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  διακινούν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις (όπως σήμερα,13/6, στην ΕΡΤ ο Νάσος Ηλιόπουλος) αισχρές συκοφαντίες του τύπου ότι “έκανα ατασθαλίες με βίζες”, “με ήλεγξε πειθαρχικά ο Κοτζιάς” , άρα “λόγω πικρίας” επιτίθεμαι στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Ξεχνούν” οι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρωτοβουλιακά αποκάλυψα τον Μάη του 2016 κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια Ευρώ κατ’ έτος, το οποίο δρούσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια, πριν φθάσω εγώ εκεί και αναλάβω Πρέσβυς της Ελλάδας.

Ξεχνούν ότι αντί να “διαπραγματευθώ” (= να κουκουλώσω με το αζημίωτο) το θέμα, διαβίβασα όλα τα αδιάσειστα τεκμήρια που εντόπισα για την  δράση του κυκλώματος κατ`ευθείαν (όχι μέσω Κοτζιά!) στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου, η οποία και απέστειλε Αντιεισαγγελέα της Υπηρεσίας της στην Πρεσβεία. Στην συνέχεια κατέθεσα, ως μόνος(!) μάρτυς κατηγορίας κατά του επιτόπιου διαχειριστή του κυκλώματος (του Ιωάννη Σπυρίδωνα Λούζη, τότε Γραμματέα Πρεσβείας Α΄τάξεως) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο  του ΥΠΕΞ, το οποίο του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης, απόφαση που επικύρωσε  αργότερα και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Το γεγονός ότι με όρους διαφάνειας κατήγγειλα και εξάρθρωσα το κύκλωμα προφανώς ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μετά την δική μου εξυγιαντική παρέμβαση, ο Yπουργός Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου; Επιβεβαίωσε έτσι τον θλιβερό κανόνα (καθώς η περίπτωσή μου δεν ήταν μοναδική) ότι όσοι έμπρακτα στρέφονται κατα της διαφθοράς στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται οι ίδιοι κατηγορούμενοι!

Τέλος, “ξεχνούν” το σπουδαιότερο οι περιφερόμενοι, καθ΄έξιν συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ: ότι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ με αθώωσε πανηγυρικά και αμετάκλητα τον Μάρτιο του 2019 από τις βαρύτατες όσο και ανυπόστατες κατηγορίες με τις οποίες με δίωξε πειθαρχικά ο Υπουργός Κοτζιάς επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα…..

Γιώργος Αϋφαντής, Πρέσβυς (ΠΥΑ΄) επί τιμή».



Νέα υπόθεση κατασκοπείας: Ανακλήθηκε από το ΥΠΕΣ η ιθαγένεια 39χρονου Ρώσου

 


Πριν από λίγα 24ωρα το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην ανάκληση της ιθαγένειας καθώς από έρευνα προέκυψε ότι είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα με πλαστά δικαιολογητικά.

Το θέμα περιπλέκεται αρκετά μετά από πληροφορίες ότι την εντολή για την έρευνα έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με αφορμή αφενός την υπόθεση της λεγόμενης Μαρίας Τσάλλα, της Ρωσίδας κατασκόπου που ζούσε στο Παγκράτι υπό πλαστή ελληνική ταυτότητα και αφετέρου της έρευνας που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία Cobra της Αυστρίας στο διαμέρισμα του 39χρονου στη Βιέννη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν συσκευές παρακολούθησης με αυστριακούς αξιωματούχους να αναφέρουν δημόσια ότι «ταυτοποιήσαμε ένα Ρώσο κατάσκοπο».

Ο 39χρονος μπήκε για πρώτη φορά στο «μάτι» των ελληνικών υπηρεσιών στα τέλη του 2021 όταν επισκέφθηκε Α.Τ. Γλυφάδας για να ανανεώσει διαβατήριο της κόρης του. Τότε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του υπήρχε καταχωρισμένο από τις αυστριακές αρχές μέτρο διακριτικής επιτήρησης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο 39χρονος προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης για ανάκληση της ιθαγένειάς του.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Εμπλεκόμενοι & αστυνομικοί στο κύκλωμα εκβιαστών

 



Κύκλωμα εκβιαστών δρούσε στην Αττική και εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα ενός χρόνου από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, κράτησε ένα χρόνο.

Τα μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία και για αιματηρή συμπλοκή με τρεις τραυματίες σε εστιατόριο στη Βούλα τον Ιανουάριο του 2022, φέρεται να είχαν προχωρήσει σε εγκληματικές επιθέσεις με άγριους ξυλοδαρμούς, απόπειρες ανθρωποκτονιών κλπ., εναντίον τουλάχιστον 10 ιδιωτών, μετά από παραγγελίες άλλων προσώπων με τους οποίους τα θύματα είχαν οικονομικές διαφορές κι άλλες διαμάχες.







Η συμμορία των φουσκωτών πωλούσε και προστασία σε δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις των θυμάτων των άγριων επιθέσεων, βιντεοληπτικό υλικό αλλά και δεδομένα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών.

Τα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν ασχολούνται με πολεμικές τέχνες, ενώ ένα από αυτά, πιάστηκε μετά από αγώνες πολεμικών τεχνών στους οποίους πήρε την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συμμορία είχε στρατιωτική δομή, με τα μέλη της να πηγαίνουν στα μαγαζιά σαν να παρελαύνουν, έτσι ώστε να προκαλούν τον τρόμο των ιδιοκτητών.

Πληροφορίες του MEGA, αναφέρουν πως η συγκεκριμένη συμμορία έδειρε ιδιοκτήτη μάντρας μετά από απαίτηση δύο αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, οι δύο αστυνομικοί είχαν παραγγείλει και προπληρώσει 15.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, και όταν αυτό δεν έφτασε στα χέρια τους, απευθύνθηκαν στη συμμορία για να επιτεθεί στον επιχειρηματία.

Η συνομιλία από τον ξυλοδαρμό του, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε η συμμορία, καθώς αρχηγικό της μέλος ακούγεται να λέει:

«Τον ξεκινάω σε κάτι κλωτσομπουνίδια με το πιστόλι στο κεφάλι, ταβλιάζει κάτω και βάζω 2 και λέω τώρα στείλτε τον στην εντατική, μη σηκωθεί, και του σπάμε σαγόνια, χέρια, πόδια, μύτες, ζυγωματικά, όλα. Του λέω στο είχα πει ότι θα σε στείλω στην εντατική».

Επιπλέον, από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τα αδίστακτα μέλη της συμμορίας ακούγονται να λένε πως σε περίπτωση που συλληφθούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, θα αντιμετωπίσουν αντίποινα.

Στη συμμορία συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι έδιναν πληροφορίες για το ποια οχήματα πρέπει να προσέχουν τα μέλη σε τυχόν ελέγχους και τους καθοδηγούσαν για να περνούν απαρατήρητοι.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι επτά συλληφθέντες που φέρονται να είναι μέλη κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στα Νότια Προάστια.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα : εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση κατ’ επάγγελμα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση του νόμου περί όπλων και αντίσταση.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Από τις εισαγγελικές αρχές για την ίδια υπόθεση εκδόθηκαν και τρία εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, σε βάρος των επτά συλληφθέντων τους, καθώς και για ακόμα τρία άτομα, σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και του νόμου του ΕΟΦ σε συνδυασμό με περί συμπληρωμάτων διατροφής και της καταπολέμησης της φαρμακοδιέγερσης.

Έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η συμμορία δραστηριοποιούνταν από τον Ιανουάριο του 2021 σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής. Τα μέλη της κατηγορούνται ότι εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με το πρόσχημα της “παροχής προστασίας”, ενώ προκαλούσαν επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες σε άτομα, εισπράττοντας χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, απαιτούσαν από τα θύματά τους, να απευθύνονται στην εγκληματική οργάνωση «για την διευθέτηση οποιουδήποτε θέματος».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι σε πολλές περιπτώσεις διακρίνονταν από σκληρότητα και αντικοινωνικότητα, ενώ έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εννέα σπίτια των μελών της συμμορίας, καθώς και σε ισάριθμα οχήματα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 3.860 ευρώ, 2 αλεξίσφαιρα, 31 φυσίγγια, κυνηγετικό όπλο, σουγιάς, σιδερογροθιά, αναδιπλούμενο μαχαίρι, ζευγάρι χειροπέδες, 3 ενέσεις με αναβολική ουσία άγνωστης μάρκας, 41 δισκία αναβολικών ουσιών, καθώς και ατζέντες – ημερολόγια με σημειώσεις που αφορούσαν την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι, κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, μέλος της συμμορίας μόλις είδε τους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή ωστόσο ακινητοποιήθηκε παρότι αντιστεκόταν με κλωτσιές και γροθιές, ενώ άλλο μέλος συνελήφθη στα Χανιά.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου για υπόθαλψη εγκληματία.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις εκβίασης με κατά περίπτωση επιθέσεις σε βάρος καταστηματαρχών ενώ εξακριβώθηκε η «παροχή προστασίας» από τα μέλη της οργάνωσης σε 9 καταστήματα.



Pulse: Στις 21 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

 



Αποφασισμένοι να πάνε στην κάλπη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι πάνω από τους 9 στους 10 ψηφοφόρους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Την ίδια ώρα οι 9 στους 10 (91%) όσων ψήφισαν ΝΔ το Μάιο δηλώνουν ότι θα κάνουν την ίδια επιλογή και τώρα, ενώ ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ψηφίσει και πάλι το 80% εκείνων που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή το Μάιο. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι θα ξαναψηφίσει το 77% των ψηφοφόρων του κόμματος στις εκλογές του Μαϊου. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 21 μονάδες, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 39% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την Pulse η επόμενη βουλή θα είναι επτακομματική, με την Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και τη ΝΙΚΗ να επιτυγχάνουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Σχεδόν 3 στους 4 ψηφοφόρους (73%) όλων των κομμάτων σκέφτονται  να ψηφίσουν ό,τι ψήφισαν και στις 21 Μαϊου, ενώ το 14% δηλώνει ότι θα κάνει άλλη επιλογή. Το 3% απαντά ότι ίσως δεν πάει να ψηφίσει αυτή τη φορά, ενώ στο 10% είναι εκείνοι που επιλέγουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο σενάριο που επεξεργάστηκε η Pulse για την κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7, 4,5% η Πλεύση Ελευθερίας και από 4% η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ. Σε ό,τι αφορά τις έδρες, με βάση το σενάριο, αυτές κατανέμονται ως εξής: 163 για τη ΝΔ, 52 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 32 για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 19 για το ΚΚΕ, 12 για την Πλεύση Ελευθερίας και από 11 έδρες για την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται περισσότερο σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Μαϊου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 39%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5% και το ΚΚΕ 6,5%. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και η ΝΙΚΗ με 3,5%

To 82% απαντά «σίγουρα ναι» στην ερώτηση «θα πάτε να ψηφίσετε», ενώ το 10% απαντά «μάλλον ναι», ενώ «όχι» (μάλλον όχι 2% και σίγουρα όχι 2%) απαντά το 4%.

Το 98% των προτιθέμενων να φηφίσουν ΝΔ δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 96% και 94% για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Το 73% σκέφτεται να ψηφίσει το ίδιο κόμμα που ψήφισε στις 21 Μαϊου, το 14% να ψηφίσει άλλο κόμμα, ίσως δεν ψηφίσω λέει το 3%, ενώ δεν ξέρω σίγουρα/ δεν απαντώ λέει το 10%.

Το 91% όσων ψήφισαν ΝΔ τον Μάιο λένε ότι θα ξαναψηφίσουν ΝΔ, το 6% λέει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα

Το 80% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο λένε ότι θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 15% λέει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα

Το 77% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το Μάιο λένε ότι θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 18% λέει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα

Ενας στους πέντε (22%) λέει ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση πάση θυσία αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, το 31% θέλει νέες εκλογές το συντομότερο, ενώ προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει τότε να προσφύγουμε εκ νέου στις κάλπες, επιλέγει το 39%.








Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος


 

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη για ακόμα μία φορά και για άλλο λόγω.

Νωρίτερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι όπου του απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο αφέθηκε ελεύθερος από τον ομοσπονδιακό δικαστή μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με το Reuters.

O Τραμπ δήλωσε αθώος και ο δικαστής αποφάσισε δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει, ενώ δεν καταβλήθηκε εγγύηση. Ωστόσο, ο δικαστής απεφάνθη ότι ο Τραμπ δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση.

Ο ίδιος διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

Σε αυτά, περιλαμβάνοται αρκετά σχετιζόμενα με:

Πυρηνικά όπλα

Στρατιωτικά σχέδια

Μυστικά συμμαχικών χωρών

Ειδικότερα, ανάμεσα στις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται:

Συνωμοσία

Παρεμπόδιση δικαιοσύνης

Κατοχή απόρρητων εγγράφων

Ο Τραμπ ήταν συνοφρυωμένος καθόλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, και κοίταζε προς το πάτωμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναφέρει το ABC. Η απαγγελία κατηγοριών έγινε χωρίς την παρουσία καμερών στο δικαστήριο και δεν μεταδίδεται απευθείας.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά από τον Απρίλιο που ο Τραμπ βρέθηκε  ως κατηγορούμενος σε αίθουσα δικαστηρίου. Την πρώτη φορά, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν ότι επιχείρησε να εξαγοράσει τη σιωπή της ηθοποιού ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς.





Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τη νέα χρονιά, στα 950 ευρώ στο τέλος τετραετίας

 


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.

Μιλώντας για τη Ροδόπη, ζήτησε από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν πως είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες και έστειλε μήνυμα και προς την Τουρκία λέγοντας πως δεν θα ανεχθεί παρεμβάσεις στα εσωτερικά τις χώρας μας. Μιλώντας για τις παρεμβάσεις στην οικονομία είπε πως θα αυξηθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός από τη νέα χρονιά και στο τέλος της τετραετίας θα φτάσει τα 950 ευρώ. Δεσμεύτηκε επίσης για περαιτέρω στήριξη της Υγείας, με προσλήψεις αλλά και δράσεις βελτίωσης των υπηρεσιών, όπως νέες βάσεις ελικοπτέρων για διακομιδές

Για την ενίσχυση του ΕΣΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ και πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της αναμονής στα χειρουργεία, είναι τεράστιο πρόβλημα, το αναγνωρίζω. Χρειαζόμαστε παραπάνω πόρους, χρησιμοποιούμε το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διασώστες του ΕΚΑΒ. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες χρειαζόμαστε παραπάνω προσωπικό και συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ανάλογα την περιοχή. Στις προσλήψεις που θα κάνουμε θα υπάρχουν και διασώστες του ΕΚΑΒ, περισσότερα ελικόπτερα για διασώσεις και διακομιδές, θα νομοθετήσουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν έξι βάσεις ελικοπτέρων».

Για την οικονομία είπε: «Για τον κατώτατο μισθό, θα έχουμε νέα αύξηση και τον επόμενο χρόνο. Δέσμευσή μας, μπορεί να φτάσει 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας. Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί έως τέλος του έτους. Θα περιλαμβάνει αύξηση των επιδομάτων θέσης και οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Οριζόντια και ανεξάρτητα από τις άλλες αυξήσεις. Θα είμαστε σε θέση αν η οικονομία αναπτύσσεται,να δώσουμε νέα  έκτακτη στήριξη στους χαμηλοσυνταξούχους που έπεσαν θύματα της προσωπικής διαφοράς».

Για την ακρίβεια ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε: Τα Market Pass βοηθούν αλλά δεν αρκούν. Έχει σημασία ο ανταγωνισμός, τα καταστήματα να συναγωνίζονται για τις χαμηλές τιμές και το όφελος να το εκμεταλλεύονται οι καταναλωτές.

Για τις επιδοτήσεις στην ενέργεια: Μας στοίχισε πολλά χρήματα η ακρίβεια στην ενέργεια. Πολλά χρήματα από όσα δώσαμε προήλθε από την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Απορροφήσαμε τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Για το τέλος επιτηδεύματος: Η αύξηση του αφορολογήτου θα προχωρήσει από 1/12024, ενώ η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα καταργηθεί σταδιακά σε ορίζοντα τετραετίας.

Για την στεγαστική πολιτική ο κ. Μητσοτάκης είπε: Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» είναι πολύ επιτυχημένο, θα το επεκτείνουμε και βοηθάμε νέους ανθρώπους να αγοράσουν σπίτι με μία δόση μικρότερη από αυτή που θα έδιναν σε ενοίκιο και να τους μείνει. Θα κάνουμε κινήσεις για να βάλουμε κανόνες κοινωνικά αποδεκτούς για το Airbnb και την βραχυχρόνια μίσθωση.

Για το πρόγραμμα της ΝΔ: Η αντιπολίτευση θα διαψευστεί, όλα μας τα μέτρα βρίσκονται στο μεσοπρόθεσμο και αποδείξαμε πως όλα όσα υποσχόμαστε τα κάνουμε. Μακάρι να έχουμε περισσότερο πλεόνασμα από την ανάπτυξη για να στηρίζουμε τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Εφαρμόσαμε πολύ προοδευτικές πολιτικές για άστεγους, τρανς, οροθετικούς, ίσως δεν ασχοληθεί άλλοι γιατί πίστευαν πως αυτοί δεν είναι πολλές ψήφοι, εμείς δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να στέκονται στα πόδια τους.

Για τα ελληνοτουρκικά τόνισε: Θα επανακαθορίσουμε το πλαίσιο συνομιλιών με την Τουρκία, θα επιδιώξω συνάντηση με τον Ερντογάν. Υπάρχει ηρεμία στο Αιγαίο και είναι καλό αυτό. Θα ξεκαθαρίσουμε πως η Ελλάδα έχει να συζητήσει μόνο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωών. Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία άνοιξε την βεντάλια των θεμάτων. Όσα βάζει η Τουρκία στο τραπέζι δεν είμαι διατεθειμένος να τα συζητήσω, ελπίζω η Τουρκία και ο Ερντογάν να το αντιληφθεί. Μπορούμε ωστόσο να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και να μην υπάρχουν προκλήσεις. Δεν διαπραγματεύομαι την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, καλύπτουμε κενά 10ετίας. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε τις ισχυρές μας συμμαχίες.

Για τη Ροδόπη: Η μεγάλη εικόνα είναι ότι στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, Έλληνες πολίτες, διαχρονικά θέση της Πολιτείας είναι να ενσωματώνονται. Η γραμμή της Τουρκίας είναι ανάποδη, να προσδιορίζονται συλλογικά ως Τούρκοι και να αναζητούν πάτρονες και στήριξη στην Τουρκία. Σε αυτές τις εκλογές το τουρκικό προξενείο έκανε παρεμβάσεις για δύο υποψηφίους. Έγινε ενημέρωση από το γραφείο μου προς τον κ. Τσίπρα πριν αλλά και μετά τις εκλογές για το τι συμβαίνει στην Θράκη. Το ζήτημα δεν είναι αν η Θράκη είναι γαλάζια ή ροζ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει τα παιχνίδια του προξενείου. Το θέμα θα κλείσει εάν οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες. Το μήνυμα της τοποθέτησής μου δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Τουρκία δεν θα δεχθώ ανάμειξη στα εσωτερικά μας ζητήματα.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος: Δεν θα επεδίωκα αναθεώρηση του Συντάγματος μόνος μου. Επιδιώκουμε συναινέσεις και το δείξαμε και στην προηγούμενη Βουλή. Εκτός από το άρθρο 16, υπάρχουν κι άλλα άρθρα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε να αλλάξουν.

Ο Κυριάκος Μητστοτάκης αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση: Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρουμε θα αφορά την αναδιάταξη του επιτελικού κράτους αλλά και την δομή των υπουργείων. Θα υπάρχει υπουργείο που θα ασχοληθεί με το δημογραφικό. Θα υπάρξουν στο υπουργικό συμβούλιο πολλές περισσότερες γυναίκες. Όλοι οι υπουργοί θα βρουν τον γνωστό μπλε φάκελο με τους στόχους των υπουργείων. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα ρολάρει ακόμα πιο γρήγορα, είμαστε πιο έμπειρη.

Για την ΕΥΠ: Θα παραμείνει το πρωθυπουργικό γραφείο, έχουμε κάνει ήδη αλλαγές, τα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Για τις εκλογές: Μας έδωσαν ένα πολύ ισχυρό ποσοστό, ευχαριστώ τους πολίτες. Για εμάς η αυτοδυναμία προκύπτει από την εις άτοπον απαγωγή, ως μία ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση την επόμενη τετραετία. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να τρέξει μεταρρυθμίσεις.

Για τους συσχετισμούς ΝΔ με τα άλλα κόμματα: Κυρίαρχος είναι ο ελληνικός λαός. Η ευθύνη των ποσοστών είναι πολύ βαριά. Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση δεν με αφορά, δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση.

Για τα «παθήματα» που έγιναν μαθήματα o κύριος Μητσοτάκης τόνισε: Πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί στις κινήσεις για να πολεμήσουμε τις παθογένειες του κράτους. Η εντολή που λάβαμε ήταν να προχωρήσουμε ακόμη πιο τολμηρά. Μπορώ να εγγυηθώ όχι, ότι είμαι αλάνθαστος, αλλά ότι δεν θα ξανακάνω τα ίδια λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες πίσω είναι δύσκολο να φαντάζεται ότι θα κυβερνήσει, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να επιδιώκει να είναι κόμμα εξουσίας.