Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ντόρα Μπακογιάννη: Για αφίσα στο Δελφινάριο αυτό που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ

 


Για την πλήρη απομυθοποίηση της κεντροαριστεράς και τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα ατελείωτο δελφινάριο μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη της στο MEGA.

 Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε θλιβερή την κατάσταση στην κεντροαριστερά. «Εγώ δεν το έχω ξαναζήσει. Έχει πλήρως απομυθοποιηθεί» είπε και πρόσθεσε: «Ο μεν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε κανένα μήνυμα, το πήρε ένα ατελείωτο δελφινάριο στο οποίο έχω χάσει τον αριθμό, καθώς τα τρία τέταρτα της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι υποψήφιοι αρχηγοί. Αυτό που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ είναι για να μπει αφίσα στο Δελφινάριο. Ο δε Κασσελάκης έλαβε το μήνυμα ότι το λάθος του ήταν ότι έδειξε το σπίτι του και ζήτησε συγνώμη. Όλο αυτό μαζί είναι απογοητευτικό».

Αντίθετα, σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρωθυπουργός διάβασε σωστά το μήνυμα: «Ποιο είναι το μήνυμα; Ότι ένα τεράστιος αριθμός Ελλήνων απείχε. Ποσοστιαία απείχαν περισσότεροι νεοδημοκράτες. Απείχαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, απείχαν και από το ΠΑΣΟΚ. Τελικά αυτό το μήνυμα το πήραν όλοι, το διάβασε όμως μόνο ο κ. Μητσοτάκης. Ευτυχώς για εμάς αυτός που διάβασε το μήνυμα είναι ο πρωθυπουργός». 

Και υπογράμμισε πως «ο κόσμος δεν πίστεψε στις παροχές που έταξαν Ανδρουλάκης και Κασσελάκης γιατί έχει καεί», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «εμπιστεύονται τον Μητσοτάκη».



Ειδικός φρουρός συμμετείχε σε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά σε Αθήνα και Κόρινθο

 


Εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης υλοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές – βραδινές ώρες της Παρασκευής (7/6), όταν συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας ειδικός φρουρός, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα βεγγαλικά και τα όπλα. Επιπλέον, στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα έξι άτομα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ειδικός φρουρός, προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Κορίνθου, τις οποίες εισήγαγαν στην ελληνική επικράτεια μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, για τα οποία δήλωναν ανύπαρκτα στοιχεία παραλήπτη.


Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης ενώ διακριβώθηκε και ο ρόλος κάθε μέλους της, ως εξής:

- 32χρονος Ειδικός Φρουρός από κοινού με 27χρονο, αποτελούσαν τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Ήταν αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιμέλεια και την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους, τον συντονισμό – προγραμματισμό των διαδικαστικών θεμάτων, από την αρχική προμήθεια έως και την τελική παραλαβή των ταχυδρομικών πακέτων, ενώ για την πληρωμή χρησιμοποιούσαν κρυπτονόμισμα. Επίσης, ο καθένας τους κατείχε τόσο κοινό όσο και προσωπικό δίκτυο για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών,

- 53χρονος, ως γνώστης ναρκωτικών ουσιών, παρείχε την άποψή του σχετικά με την παραγγελία των διαθέσιμων ουσιών από προμηθευτές, ενώ πραγματοποιούσε από κοινού με τον αρχηγό τις παραλαβές των ταχυδρομικών δεμάτων, καθώς και την περαιτέρω διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών στους υποψήφιους πελάτες – αγοραστές,

- δύο 29χρονοι, αποτελούσαν τον συνδετικό κρίκο της οργάνωσης με την περιοχή της Κορίνθου, ενώ ασχολούνταν αποκλειστικά με την αναζήτηση πελατών και τη διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυξημένα μέτρα προστασίας – αντιπαρακολούθησης με εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας, επίσης χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες – ορολογίες για τις ναρκωτικές ουσίες, όπως το προσωνύμιο «ΙΣΠ» αν τα ναρκωτικά αποστέλλονταν από την Ισπανία και «Β» ή «ΒΕΤΕΡΑΝ» αν αποστέλλονταν από την Ολλανδία.

Επιπλέον, ο ειδικός φρουρός χρησιμοποιούσε το σπίτι όπου διέμενε ως χώρο αποθήκευσης, καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, εντός του οποίου εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών, ενώ ο ίδιος είχε εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για την καλλιέργειά τους.

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της δράση τους πραγματοποιήθηκε κατά την παραλαβή από τον Ειδικό Φρουρό ταχυδρομικού δέματος, προερχόμενο από χώρα του εξωτερικού, ενώ εντός αυτού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 979 δισκία τύπου «ECSTASY»,

- 1.000 τεμάχια χάρτου – ταινίες, τύπου «LSD», με σχηματικές απεικονίσεις,

- νάιλον αεροστεγής συσκευασία, περιέχουσα κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, βάρους 522 γραμμαρίων περίπου,

- 2 νάιλον αεροστεγείς συσκευασίες, περιέχουσες κεταμίνη, συνολικού βάρους 2.040 γραμμαρίων περίπου και

- νάιλον αεροστεγής συσκευασία, περιέχουσα συνθετική μεφεδρόνη, βάρους 110 γραμμαρίων περίπου.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και τα άλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ενώ από τις επακόλουθες έρευνες μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 53,9 γραμμαρίων περίπου,

- ακατέργαστη κάνναβη (φούντα), βάρους 2,3 γραμμαρίων,

- 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 30, 30 και 80 εκατοστών αντίστοιχα, που καλλιεργούνταν σε γλάστρες,

- 380 παραισθησιογόνα μανιτάρια, βάρους 179,4 γραμμαρίων περίπου,

- 12 σπόροι κάνναβης,

- φωσφορίζουσα συσκευασία με παραισθησιογόνα μανιτάρια, βάρους -2,5- γραμμαρίων,

- 2 αποσφραγισμένα φιαλίδια, με την ένδειξη «CBD OIL» (έλαιο κάνναβης),

- 3 νάιλον συσκευασίες, με ίχνη καφέ ουσίας,

- μαχαίρι, με λαβή μαύρου χρώματος, με ίχνη καφέ ουσίας,

- ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης ναρκωτικών ουσιών,

- σκάμμα, περιτυλιγμένο από πλαστική σακούλα με χημικό υγρό, το οποίο περιέχει χώμα που προορίζεται για την καλλιέργεια παραισθησιογόνων μανιταριών,

- 1 κάτοπτρο, 3 λάμπες παραγωγής θερμότητας, 1 ηλεκτρικό και 1 μαγνητικό έρμα, 2 ανεμιστήρες μικρού μεγέθους, ελεγκτής ταχύτητας ανεμιστήρα,

κυνηγετικό όπλο και φυσίγγιο,

- 2 μαχαίρια μήκους 22 εκατοστών και 2 αναδιπλούμενοι σουγιάδες,

- βεγγαλικό χειρός – καπνογόνο,

- εμφανώς πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ,

- το χρηματικό ποσό των 1.005 ευρώ,

- 10 κινητά τηλέφωνα, 6 φορητοί Η/Υ, 4 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης από τα τέλη του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, έχουν αποστείλει και παραλάβει τουλάχιστον τρία δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.




Τον έπιασαν να μπαίνει σε κλεμμένο Ι.Χ.

 



Την στιγμή που επιβιβαζόταν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο για το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί υπεξαίρεση την ίδια ημέρα σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού ένας αλλοδαπός, το απόγευμα της Τρίτης.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε για να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ ο δράστης προσήχθη για προανάκριση στην Ασφάλεια που ερευνά αν θα το χρησιμοποιούσε στην παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών ή σκόπευε να το φυγαδεύσει στο εξωτερικό.



Ανήλικος έκλεψε τρεις μοτοσικλέτες στην Καλαμάτα

 


Ήθελε να κάνει βόλτες με μοτοσικλέτες στην Καλαμάτα, αλλά τις... βαριόταν γρήγορα και τις άλλαζε κάθε τόσο ένας ανήλικος, για τον οποίο εξακριβώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ότι είχε κλέψει συνολικά τρεις μηχανές μέσα σε μόλις δέκα ημέρες.

Οι κλοπές των μοτοσικλετών, που είχαν γίνει στο διάστημα από τις 9 ως τις 19 Μαΐου, εξιχνιάστηκαν όταν βρέθηκαν στα σημεία όπου τις είχε εγκαταλείψει ο 17χρονος δράστης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές τροχοφόρων που περιλαμβάνει τους γονείς του για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι κλεμμένες μοτοσικλέτες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.




Ξαναζεσταμένο φαγητό ο ανασχηματισμός; Το 28% το πήρε ο Κυριάκος μόνος του τελεία και παύλα

 


Για να ξεκαθαρίσουμε το 28,5% στις ευρωεκλογές το έφερε μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και αυτό ακούγεται έντονα και έχουν δίκιο.

Η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού απέτυχε και ο Γιάννης Σμυρλής έχει ευθύνη για αυτή την αποτυχία. Το ότι έμειναν σπίτι τους νεοδημοκράτες και ψηφοφόροι του κόμματος και δεν πήγαν να ψηφίσουν αυτό βαραίνει τον κομματικό σχεδιασμό.

Ορισμένοι πρωτοκλασάτοι όπως λέγονται υπουργοί και βουλευτές ζεστάθηκαν και δεν έτρεξαν όπως έπρεπε να τρέξουν.

Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης να αναμένεται από μέρα σε μέρα, τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» από υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες, καθώς η ροή...πληροφόρησης από το Μέγαρο Μαξίμου είναι εξαιρετικά περιορισμένη. 

Το θέμα είναι ότι ανακυκλώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι και τελικά τι είχες Γιάννη τι είχαμε πάντα.

Ακούμε πώς μια σειρά «γαλάζιων» βουλευτών είναι σε κατάσταση αναμονής και ανακατεύονται οι ίδιοι κι οι ίδιοι, όπως Θεωδορικάκος, Καραγκούνης, Κατσαφάδος, Γκουλέκας, Τσιάρας, ο Μηταράκης  που θυμόμαστε όλοι τι έκανε κτλπ.

Έχουμε εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ευτυχώς που η Ελλάδα έχει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά πόσο να αντέξει να είναι η κυβέρνηση της χώρας ένας Κυριάκος Μητσοτάκης μόνος του;;;;;

Σημείωση ένας Δημητριάδης λείπει απο το Μαξίμου και κάποιοι φρόντισαν να τον παροπλίσουν για να κάνουν κακό στον Κυριάκο Μητσοτάκη.



Τελειωμένος ο Ανδρουλάκης πήρε αέρα ο Δούκας θέλει αρχηγία και γελάει ο κόσμος

 



Σκέφτονται στο Δελφινάριο εάν θα ανεβάσουν επιθεώρηση φέτος, αφού το ΠΑΣΟΚ άρχισε από νωρίς τις παραστάσεις, και έχουμε παραστάσεις ΣΥΡΙΖΑ εν εξελίξει για να γελάει ο κόσμος.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει εκλεγεί από τύχη επειδή δεν πήγαν οι νεοδημοκράτες να ψηφίσουν Μπακογιάννη, πήγε μόνο το 30% να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο, και έχει εκλεγεί από ένα ποσοστό του μόλις 30% που πήγε να ψηφίσει.

Εάν ήταν σοβαρός θα έκανε την μία και μοναδική θητεία που θα κάνει και θα έγραφε στο βιογραφικό του ότι διετέλεσε κατά τύχη και δήμαρχος Αθηναίων.

Αντί λοιπόν να δείξει σοβαρότητα κάποιοι για να γελάσουν; Επειδή το πιστεύουν; Τον ετοιμάζουν για υποψήφιο αρχηγό του ταλαιπωρημένου από τις λάθος επιλογές του ΠΑΣΟΚ, νομίζοντας ότι οι πασόκοι θα κάνουν το ίδιο λάθος όπως έκαναν με τον λίγο Ανδρουλάκη.

Ραντεβού στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ το συντομότερο δυνατό προεξοφλούν στελέχη του κόμματος, που δεν συμβιβάζονται με την τρίτη θέση ζητώντας εκλογή ηγεσίας από τη βάση για μια δυναμική επανεκκίνηση με φόντο την καθοριστική μάχη των εθνικών εκλογών, θεωρώντας και έτσι είναι τελειωμένο και λίγο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Ανδρουλάκης και οι συνεργάτες του, έπαθαν Κασσελάκη και λένε δεν πάμε πουθενά εδώ θα μείνουμε λες και το κόμμα είναι τσιφλίκι τους. Από την άλλη εμφανίζονται μνηστήρες για την θέση του αρχηγού όπως ο Παύλος Γερουλάνος, και μέσα σε αυτούς και ο τίποτα Χάρης Δούκας.

Καλό θα ήταν να μην γίνει το ίδιο λάθος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όπως έγινε με τον Νίκο Ανδρουλάκη.



«Ασημένιος» ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό

 


Νέα επιτυχία του ελληνικού στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

Ο 24χρονος πρωταθλητής πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ 5,87μ. κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον ασυναγώνιστο Αρμάντ Ντουπλάντις (6,10μ.).

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Σάσμα, με 5.82μ.





Η στιγμή που καταρρέει ο 20χρονος ναυαγοσώστης μετά τον ξυλοδαρμό του

 


Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο νεαρός κατέρρευσε στη μέση του δρόμου στις Καλύβες, σε κεντρικό σημείο του χωριού και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των διασωστών για να τον επαναφέρουν στη ζωή, ο νεαρός κατέληξε. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός με άλλους νεαρούς στην περιοχή λίγο πριν καταρρεύσει.

O 20χρονος, στο βίντεο που δημοσίευσε το creta24.gr, φαίνεται να περπατά υποβασταζόμενος από έναν άνδρα στη μέση του δρόμου, να πλησιάζει το απέναντι πεζοδρόμιο και να καταρρέει έξω από κατάστημα.


Ο άνδρας που βρίσκεται μαζί του τον συγκρατεί πριν πέσει ενώ προσπαθεί να τον στηρίξει στο πεζοδρόμιο και να τον συνεφέρει. Κόσμος συγκεντρώνεται στο σημείο, καλούν το ΕΚΑΒ, προσπαθούν όλοι να βοηθήσουν τον 20χρονο, όμως εκείνος σε δευτερόλεπτα χάνει τις αισθήσεις του.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο αλλά και των γιατρών του νοσοκομείου για να τον επαναφέρουν, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή. Νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί συμπλοκή του 20χρονου με δύο νεαρούς.

Ο ναυαγοσώστης επιτέθηκε πρώτος, λέει ο δικηγόρος των δύο 24χρονων που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του.



Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι δύο 24χρονοι που συνελήφθησαν μετά τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη, στις Καλύβες Αποκορώνου στην Κρήτη, αφού λίγα λεπτά πριν καταρρεύσει ο νεαρός είχε προηγηθεί μεταξύ τους συμπλοκή.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν, σύμφωνα με το creta24.gr, διώξεις για συναυτουργία σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των δύο κατηγορουμένων, οι νεαροί δεν ανέφεραν στον εισαγγελέα συγκεκριμένα τον λόγο για τον οποίο συνεπλάκησαν με τον 20χρονο, παρά μόνο μίλησαν για κάποια αρχική φιλονικία, η οποία κλιμακώθηκε.

«Βεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο θανών ήταν εκείνος που επιτέθηκε πρώτος. Δεν φέρει κανένα τραύμα που να αποδίδεται στους κατηγορουμένους, αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και την λήψη αποδεικτικού υλικού όπως μαρτυρίες και βίντεο», δήλωσε ο κ. Ντερμανάκης.

Ο ίδιος μάλιστα, υποστήριξε πως ενδεχομένως ο 20χρονος τραυματίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος χτύπησε τους δύο νεαρούς με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

«Η όλη εικόνα είναι ότι ο θανών, και δεν τον λέω τυχαία θανόντα και όχι θύμα, επιτέθηκε βιαιότατα στους κατηγορούμενους με χτυπήματα πολύ επικίνδυνα. Θεωρώ ότι ένα από αυτά τα χτυπήματα που έδωσε στον έναν κατηγορούμενο με το κεφάλι του, θα το πω απλά, κουτουλιά, ίσως είναι αιτία του αυτοτραυματισμού του και στη συνέχεια του επελθόντος θανάτου του», ανέφερε χαρακτηριστικά.




Απίστευτη δήλωση της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων : Το δικαστήριο άφησε ελεύθερο τον 37χρονο, γιατί δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε


 


Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Το δικαστήριο άφησε ελεύθερο τον 37χρονο, γιατί δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε - Φταίνε οι δημοσιογράφοι για τους δικαστές και όχι οι ίδιοι που αμόλησαν και δεν είναι ο μόνος σκληρό και επικίνδυνο κακοποιό ελεύθερο.

Είναι δυνατόν να λένε ως δικαιολογία δικαστές ότι δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι θα σκότωνε;

Με τέτοιο ποινικό παρελθόν, με ληστείες, κλοπές και ειδικά ένα βιασμό 14χρονης κοπέλας, καταδικασμένος σε 9 χρόνια κάθειρξη, δεν μπορούσαν να προβλέψουν οι δικαστές το εγκληματικό του μέλλον;

Μόνο για φόνο ήταν επικίνδυνος; Για βιασμό δεν ήταν; Τι λένε δηλαδή στην κοινωνία; Ότι δεν μπορούν οι δικαστές να κρίνουν ποιος είναι επικίνδυνος εγκληματίας και ποιος όχι; Δεν πρόκειται για ένα απατεώνα, ένα που έκανε κλοπή,  ένα οικονομικό έγκλημα, πρόκειται για επικίνδυνο κακοποιό.

Η νέα διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή της αντιδράσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την υπόθεση της δολοφονίας 11χρονης ανήλικης από τον 37χρονο θείο της στην Ηλεία, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξή 9 ετών για βιασμό άλλης ανήλικης, σε ανακοίνωσή της ζητάει από την Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «να λάβει άμεσα δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει ένα φαινόμενο που έχει μετατρέψει την τηλεόραση σε αρένα και τη Δικαιοσύνη σε θέαμα».

Ειδικότερα η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με αφορμή πρόσφατη υπόθεση διερευνόμενης εγκληματικής ενέργειας κατά ανηλίκου, που δικαιολογημένα απασχόλησε τα ΜΜΕ της χώρας, παρατηρούμε με λύπη την επανάληψη ενός νοσηρού φαινομένου που τείνει να γίνει αντιληπτό ως κανονικότητα στο σημερινό τηλεοπτικό και δημοσιογραφικό τοπίο.

Γνωστοί παρουσιαστές εκπομπών δημοσιογραφικής αλλά και ποικίλης ύλης, επιδίδονται πάλι σε ένα κυνήγι μαγισσών, στοχοποιώντας προηγούμενη σύνθεση Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που ενόψει άλλης υπόθεσης με ίδιο κατηγορούμενο, απεφάνθη ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση περί της χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση που άσκησε ο εκεί καταδικασθείς κατηγορούμενος.

Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος και χώρος για να εξηγήσουμε στους τηλεοπτικούς ειδήμονες γενικών καθηκόντων τι σημαίνει ορκωτό δικαστήριο, τι σημαίνει έφεση, τι σημαίνει ανασταλτικό αποτέλεσμα και πώς αυτά συνθέτουν το Κράτος Δικαίου.

Έχουμε αρχίσει βέβαια να συνηθίζουμε το γνωστό μοτίβο της δήθεν ταύτισης της δικαιοσύνης με την αυστηροποίηση, συνήθως εξ αφορμής ενός περιστατικού βαριάς εγκληματικότητας, που ολοκληρώνεται συχνά με μια αποσπασματική νομοθετική παρέμβαση, που δεν σχετίζεται με τις ανάγκες της ποινικής καταστολής, αλλά με τη διαχείριση των αντιδράσεων που γεννά.

Όμως κρίσεις όπως αυτές για την προσωρινή κράτηση, το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης ή την υφ΄ όρων απόλυση κρατουμένου, είναι κρίσεις που εδράζονται στην πρόβλεψη μιας μελλοντικής συμπεριφοράς του δράστη, στη βάση δεδομένων που ήταν γνωστά στο δικαστήριο κατά το χρόνο της κρίσης. Όχι εκ των υστέρων.

Η δημοσιογραφική βαρβαρότητα θυσίασε τη νομική επιστήμη στον βωμό της τηλεθέασης και άφησε ασχολίαστο το άρθρο 344 ΠΚ που δίνει τη δυνατότητα στο δικαστήριο να παύσει την ποινική δίωξη στο αδίκημα του βιασμού μετά από συνεκτίμηση της δήλωσης της παθούσας ότι η δημοσιότητα θα έχει ως συνέπεια τον σοβαρό ψυχικό τραυματισμό της, ούτε έλαβε υπόψη εάν ο καταδικασθείς είχε τηρήσει τους περιοριστικούς όρους που του τέθηκαν κατά το διάστημα από την κυρία ανάκριση μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο ούτε εάν η προβλεπτική κρίση του δικαστηρίου βασίστηκε στην μη ύπαρξη καταδίκης για παρόμοιες πράξεις.

Αντίθετα, δεν χρειάζονται τόσα πολλά για να κατανοήσει κανείς ότι είναι διαφορετική η απολύτως θεμιτή κριτική των πολιτών στις δικαστικές αποφάσεις και διαφορετική η επαγγελματική επίθεση στην εκάστοτε ελεύθερη και ανεξάρτητη ουσιαστική κρίση των δικαστικών λειτουργών.

Για να λειτουργεί ομαλά μια Πολιτεία, απαιτείται ένα minimum σεβασμού του κάθε θεσμού στους λοιπούς θεσμούς και η συστηματική προσπάθεια υποκατάστασης της Δικαιοσύνης από αυτόκλητους τηλε-δικαστές και τηλε-εισαγγελείς, υποβαθμίζει τόσο την ποιότητα της ενημέρωσης όσο και την αξία του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η πειθαρχική διερεύνηση και ο έλεγχος που γίνεται από τα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου δεν ισοδυναμούν με καταδίκη του δικαστικού λειτουργού ούτε καν συνιστούν μομφή για την δικαιοδοτική του κρίση.

Ζητούμε από την Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να λάβει άμεσα δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει ένα φαινόμενο που έχει μετατρέψει την τηλεόραση σε αρένα και τη Δικαιοσύνη σε θέαμα».



5 συλλήψεις νεαρών από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ για ληστείες κατά συναυτουργία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων

 





1. Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-6-2024 στην περιοχή της Ακρόπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, -3- ημεδαποί, ηλικίας 26, 21 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. υπεύθυνοι για την αστυνόμευση των Αρχαιολογικών χώρων του κέντρου κάλεσε σε έλεγχο τους κατηγορούμενους.




Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αναδιπλούμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και -4- μαχαίρια.

Η δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

2. Επιπλέον, απογευματινές ώρες της 11-6-2024 στην περιοχή των Καμινίων, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 20χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για ληστεία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε 22χρονο που κινούταν πεζός στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσε χρυσή αλυσίδα και διέφυγε.

Κληθέντες αστυνομικοί, έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν σε παρακείμενο σημείο τον κατηγορούμενο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

3. Επιπλέον, βραδινές ώρες της 11-6-2024 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος, μαζί με έτερο συνεργό ο οποίος αναζητείται, προσέγγισε 17χρονο που κινούταν πεζός και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσε χρυσή αλυσίδα και διέφυγε.

Κληθέντες αστυνομικοί, έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν σε παρακείμενο σημείο τον κατηγορούμενο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.