Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Γελάνε μέχρι την Ινδία!! Με χρονοκαθυστέρηση δουλεύουν οι Συριζαίοι! Μπαλάφας τίμησε Γκάντι έναν μήνα μετά την επέτειο

 


Με χρονοκαθυστέρηση μηνός δουλεύουν οι Συριζαίο,ι και δεν σταματάει να γελάει ο κόσμος μαζί τους.

Αυτό το πρωτάθλημα βλακείας για τον ποιος θα είναι ο νικητής βλάκας της ημέρας κρατάει χρόνια για τους Συριζαίους.

Σε ηθελημένη γκάφα ολκής γιατί απλά δεν το καταλαβαίνει, υπέπεσε ο Γιάννης Μπαλάφας στο Τwitter, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και γελάνε μέχρι την Ινδία.

Συγκεκριμένα, χθες, 2 Νοεμβρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε στο Τwitter μια ανάρτηση για να τιμήσει την ημέρα γέννησης του Μαχάτμα Γκάντι.

«2η Οκτωβρίου, γενέθλια ημέρα του Μαχάτμα Γκάντι έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Μη Βίας. Ας θυμηθούμε τον μεγάλο Ινδό: “Η μη βία είναι η μεγαλύτερη δύναμη με την οποία έχει προικισθεί η ανθρωπότητα”. Τραγικά επίκαιρο στις μέρες μας…».







Με e-pass από σήμερα η διέλευση των διοδίων

 



Τη δυνατότητα να διέρχονται με έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη από όλους τους σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας θα έχουν από σήμερα οι οδηγοί οχημάτων.

Οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να προβούν σε καμία επιπλέον ενέργεια και χωρίς να χρειαστεί να προβούν σε συναλλαγή με μετρητά ή κάρτα με κάποιον εισπράκτορα.

Η χρήση του ενιαίου e-pass έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα ασφαλείς διελεύσεις, ειδικά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, γρήγορες διελεύσεις από τους σταθμούς αφού πλέον δεν θα υπάρχουν συναλλαγές με κάποιον εισπράκτορα καθώς επίσης και έλεγχος του κόστους των διοδίων, στοιχείο πολύ σημαντικό για επαγγελματίες οδηγούς.

Οι οδηγοί μπορούν να προμηθευτούν το e-pass δωρεάν. Αρχικά χρειάζεται να εγγραφούν στη σχετική υπηρεσία στα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών. Αναφορικά με το «γέμισμα» του πομποδέκτη με χρήματα προκειμένου να καταστούν δυνατές οι διελεύσεις, ο χρήστης θα πρέπει να δημιουργήσει μετά την εγγραφή του στην υπηρεσία έναν συνδρομητικό λογαριασμό στον οποίο και θα βάζει το χρηματικό ποσό που επιθυμεί.

Η ανανέωση του λογαριασμού γίνεται ως εξής:

Α. Σε όλα τα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών (Σ.Ε.Σ.), με τη χρήση μετρητών και χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Β. Καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Γ. Σε όλες τις λωρίδες με εισπράκτορα, στους σταθμούς διοδίων (όλο το 24ωρο), με τη χρήση μετρητών ή χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 210 6682 222 ή να επισκεφθούν το www.aodos.gr.




Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ερευνά απόπειρα να πειστούν οι ψηφοφόροι να μην προσέλθουν στις κάλπες

 



Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ανακοίνωσε απόψε ότι το γραφείο της ερευνά τις καταγγελίες ότι πολλοί άνθρωποι έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις από αυτοματοποιημένα συστήματα (robocall) που τους προέτρεπαν να μην ψηφίσουν σήμερα.

Η εισαγγελία, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, είχε εκδώσει κλητεύσεις στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό της πηγής αυτών των τηλεφωνημάτων που παραπληροφορούν τους πολίτες.

«Οι προσπάθειες να εμποδίσουν τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους είναι απογοητευτικές, ενοχλητικές, είναι λάθος. Επιπλέον, είναι παράνομο και δεν θα γίνει ανεκτό», ανέφερε η Τζέιμς στην ανακοίνωσή της.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αφήνει τους ασθενείς με κορωνοϊό να πεθάνουν από την πείνα

 




Μαρτυρίες-σοκ από μέλη ΜΚΟ για την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα

Φρικιαστικές εικόνες από τη Βόρεια Κορέα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού μεταφέρουν πηγές από τη χώρα τις οποίες επικαλείται ακτιβιστής.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτές θετικοί στον κορωνοϊό Βορειοκορεάτες κρατούνται σε στρατόπεδα καραντίνας όπου οι αρχές της χώρας τους αφήνουν να πεθάνουν από την πείνα.

Όπως δήλωσε στην The South China Morning Post ο ακτιβιστής Τιμ Πίτερς υπάρχουν επίσης για μαρτυρίες ανθρώπων που υποχρέωνονται να κλειστούν στα σπίτια τους χωρίς φαγητό αλλά και για μαρτυρίες αρκετών δεκάδων αποτεφρομένων θυμάτων του κορωνοϊού.

«Μας ανησυχούν πάρα πολύ οι μαρτυρίες ότι η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ αφήνει με ελάχιστο ή χωρίς καθόλου φαγητό και φάρμακα τους θετικούς στον κορωνοϊό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πίτερς.

Η μόνη βοήθεια για τους εγκλωβισμένους στα κέντρα καραντίνας είναι συγγενείς τους να καταφέρουν να τα πλησιάσουν τα στρατόπεδα αυτά για να τους δώσουν είτε τρόφιμα είτε φάρμακα ή ακόμα και βότανα.

Σύμφωνα με τον Πίτερς η ΜΚΟ του οποίου μεταφέρει φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στη Βόρεια Κορέα η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα είναι «εξαιρετικά σοβαρή».

Από την πλευρά του ο πάστορας Ντέιβιντ Λι ο οποίος έχει επαφές με αυτομολήσαντες από τη Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός αποκαλείται «ασθένεια-φάντασμα» καθώς δεν υπάρχουν τεστ για κορωνοϊό.

Οι μαρτυρίες αυτές ακολουθούν τους... πανηγυρισμούς και τα δάκρυα του Κιμ Γιονγκ Ουν οτι η χώρα του είναι «ελεύθερη» από τον κορωνοϊό με τον ισχυρισμό αυτό να αμφισβητείται σοβαρά από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.


Πηγή : protothema.gr



Νέα προκλητική NAVTEX από το καθεστώς για έρευνες του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ

 



Η Τουρκία εξακολουθεί να προκαλεί, αυτή τη φορά ανακοινώνοντας νέα Navtex για το ερευνητικό σκάφος Barbaros.
Η Άγκυρα επέλεξε να προχωρήσει σε ακόμα μια προκλητική ενέργεια λίγη ώρα μετά την λήξη  της πρώτης συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον νέο ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ.
Το βράδυ της Τρίτης, ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα NAVTEX, δεσμεύοντας περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ.


Η νέα τουρκική NAVTEX


TURNHOS N/W : 1378/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 03-11-2020 23:34)
TURNHOS N/W : 1378/20
MEDITERRANEAN SEA
1. SEISMIC SURVEY, BY R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, M/V TANUX-1 AND APOLLO MOON FROM 032101Z NOV 20 TO 162059Z FEB 21 IN AREA BOUNDED BY:
33 52.82 N - 030 39.30 E
33 55.22 N - 031 04.33 E
33 56.90 N - 031 21.47 E
33 53.12 N - 031 39.00 E
34 21.78 N - 031 38.53 E
34 20.87 N - 030 38.52 E
5 NM BERTH REQUESTED
2. CANCEL THIS MESSAGE 162059Z FEB 21.




Παρέμβαση εισαγγελέα για πιστούς που κόλλησαν στα Κύθηρα!

 


Ένας 43χρονος που πήγε στην εν λόγω εκδρομή και κόλλησε μαζί με όλη την οικογένειά του, μιλάει στο Mega.

«Εμείς δεν είχαμε τίποτα βασικά, ούτε ένα σύμπτωμα ασυμπτωματικοί τέρμα δηλαδή, τέρμα, τέρμα ασυμπτωματικοί και βρήκανε και σε εμάς ότι ήμασταν στην αρχή σε μένα δεν βγήκε θετικό αλλά στο μοριακό που μου κάνανε βγήκε θετικό μετά από δύο τρεις ημέρες.»

Η προσκυνηματική εκδρομή από την Νάξο στην Παναγία Μυρτιδιώτισα στα Κύθηρα διοργανώθηκε από ιερέα του νησιού. Συμμετείχαν 53 άτομα. O ιερέας πρόσεχε θα πει ο προσκυνητής.

«Ο ιερέας επειδή προσέχει πάρα πολύ πάντοτε ας πούμε όταν ήμασταν λίγο χαλαροί μας έβαζε χέρι, «την μάσκα σου», «μην είστε πολύ κοντά», «να προσέχετε» δηλαδή πάντοτε μας είχε σε επαγρύπνηση πάνω σε αυτό το κομμάτι. Τηρούσαμε όλα τα μέτρα, προσέχαμε, πήγαμε, γυρίσαμε κολλήσαμε τώρα τι να πούμε…».

Λίγες μερές μετά την επιστροφή το νησί επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και κάποιοι από τους εκδρομείς που παρουσίασαν συμπτώματα έκαναν τεστ. 

Δεν συνδυάζονται οι ημερομηνίες θα υποστηρίξουν.

«Έγινε αυτό που έγινε, εμείς κολλήσαμε δεν ξέρουμε αν κολλήσαμε από την εκδρομή, δηλαδή η Πολιτική Προστασία που τους έχω πει τα πάντα έχουνε ψάξει από την Τρίτη και έπειτα, δηλαδή εμείς είχαμε γυρίσει Δευτέρα από την εκδρομή γιατί τα πρώτα συμπτώματα της κόρης μου ήρθανε την Παρασκευή έτσι είχε μία αγευσία και επειδή ήταν το θέμα και κάνανε τζάμπα το τεστ πήγε και το έκανε βγήκε θετική μας τραβήξανε και εμάς να πάμε.»

Διαχωρίζει την θέση της η Μητρόπολη

Η μητρόπολη από την άλλη θα διαχωρίσει την θέση της, διευκρινίζοντας ότι δεν έδωσε άδεια για την εκδρομή.

«Ουδεμία άδεια πραγματοποιήσεως Προσκυνηματικής ή άλλου τύπου ομαδικής εκδρομής Ενορίας ή άλλου εκκλησιαστικού φορέα ή προσώπου έχει δοθεί, από την έναρξη της πανδημίας (δηλαδή αρχές Μαρτίου 2020).»

Στο νησί έχει ήδη αναλάβει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα η εισαγγελία που ερευνά τι έγινε ενώ τα ΜΜΕ της Νάξου λένε πως πληροφορίες τους από τα Κύθηρα αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν από έναν άλλο εκδρομέα και όχι από τους εκδρομείς της Νάξου.

Ο Μητροπολίτης Παρνοναξίας Καλλίνικος μίλησε στο Mega.

«15-18 Οκτωβρίου, δεν είχε πάρει άδεια ως ομαδική εκδρομή, είχε πάρει προσωπική άδεια ο συγκεκριμένες ιερέας να μεταβεί στην Αθήνα στην ασθενούσα μητέρα του και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν προσκύνημα στα Κύθηρα. Όταν έγινε το περιστατικό, πληροφορηθήκαμε κι εμείς για την συμμετοχή 55 ατόμων σε ένα διώροφο πούλμαν στα Κύθηρα. Δεν έχουμε δώσει καμία άδεια σε αιτήματα πραγματοποιήσεις ομαδικών εκδρομών. Η Μητρόπολη έχει μια γραμμή αυστηρή όσον αφορά τα μέτρα. Επισήμως δεν δόθηκε καμία άδεια», σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας δεν είναι αρνητής του κορωνοϊού. «Διατυπώνει διαφορετικές απόψεις γύρω από το θέμα αυτό. Δεν συμφωνεί στην κοινή γραμμή τηςΜητρόπολης. Η Μητρόπολη έχει 55 ιερείς, οι 5 εξ’αυτών έχουν επιφυλάξεις και διαφωνίες», σημείωσε.

«Τηρούμε απόλυτα τα μέτρα με έχει διαβεβαιώσει και ο συγκεκριμένος ιερέας», πρόσθεσε.


Πηγή



Σύμφωνοι με τα μέτρα της κυβέρνησης οι πρυτάνεις

 



Θετικοί στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών εντός των ΑΕΙ δήλωσαν χθες οι πρυτάνεις, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Συνόδου Πρυτάνεων, με στόχο την αποτίμηση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών. Ολοι μίλησαν για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βία στα ΑΕΙ, ύστερα μάλιστα και από τον απόηχο της επίθεσης κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) Δημήτρη Μπουραντώνη. Βέβαια, απαιτείται εξειδίκευση των μέτρων Μητσοτάκη, για κάποια από τα οποία θα πρέπει να μεριμνήσει η πολιτεία αλλά και τα ίδια τα ΑΕΙ. Για τον λόγο αυτό, οι πρυτάνεις θα συστήσουν επιτροπή για την εξειδίκευση των μέτρων.

«Ηταν πολύ σωστή η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συγκαλέσει τη σύνοδο και να ξεκαθαρίσει ότι η πολιτεία σθεναρά βρίσκεται στο πλευρό μας απέναντι σε κάθε πράξη βίας», ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η σύνοδος συμφωνεί για εξειδικευμένη πανεπιστημιακή φύλαξη των χώρων των ΑΕΙ», όπως και για τον έλεγχο των εισερχομένων στους χώρους τους. Ωστόσο, θεωρεί ότι «η όποια αναγκαία παρέμβαση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα χωροταξικά δεδομένα κάθε ΑΕΙ».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την ίδρυση αστυνομίας πανεπιστημίων, την τοποθέτηση καμερών και κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ και την αυστηροποίηση των ποινών για τα σχετικά αδικήματα. Ενδεικτικά, ο πρωθυπουργός περιέγραψε την αστυνομία πανεπιστημίων ως «ένα σώμα το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές και θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών μέσα στον χώρο των ΑΕΙ και, όταν απαιτείται, θα ζητεί τη συνδρομή της αστυνομίας». Για το μέτρο αυτό οι πρυτάνεις ζητούν διευκρινίσεις, π.χ. ως προς τα καθήκοντα του σώματος.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Παιδείας, θα καταρτιστεί ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας των ΑΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», για την υλοποίηση των μέτρων, όπου κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει ρύθμιση η οποία θα ενταχθεί στον επόμενο νόμο-πλαίσιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ. Ωστόσο, η σύνοδος θεωρεί επαρκές το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για τα ΑΕΙ. 


Απόστολος Λακασάς

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Φάλαινα «κατάπιε» δύο γυναίκες που έκαναν καγιάκ στην Καλιφόρνια

 


Δύο γυναίκες έκαναν καγιάκ στην Καλιφόρνια όταν μια μεγάλη φάλαινα τις «κατάπιε».

Η Τζούλι ΜακΣόρλεϊ και η Λιζ Κοτριέλ παρατηρούσαν με τα καγιάκ τους τις φάλαινες όταν είχαν αυτή την... πολύ στενή επαφή. Γύρω από τις δύο γυναίκες κολυμπούσαν πολλά μικρά ψάρια οπότε η φάλαινα αναζητούσε φαγητό, άνοιξε το στόμα και κατάπιε της δύο γυναίκες.

«Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι θα πεθάνω, ότι είμαι νεκρή. Νόμιζα ότι θα με πλακώσει η φάλαινα. Το επόμενο που θυμάμαι είναι ότι βρέθηκα κάτω από το νερό» είπε η Κότριελ.

Ευτυχώς καμία από τις δύο γυναίκες δεν τραυματίστηκε και η μοναδική τους απώλεια ήταν τα κλειδιά του αυτοκινήτου που έχασε η ΜακΣόρλεϊ.






ΝΔ: Η Δούρου είναι φαβορί για το στέμμα στο πρωτάθλημα των ψεκασμένων

 



Γελάει ο κόσμος με την ψεκασμένη Ρένα Δούρου που η ανευθυνότητα της την γελοιοποιεί!!

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας : 

«Η κα Δούρου με ανάρτησή της τερμάτισε το κοντέρ ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη δήλωση ότι δήθεν η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως ”πρόσχημα” για να διαλύσει την εστίαση και τον πολιτισμό, αναδεικνύεται σε φαβορί για το στέμμα στο πρωτάθλημα των ψεκασμένων. Προφανώς στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και της κας Δούρου, πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει πανδημία και πουθενά δεν κλείνει η εστίαση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. ”Πρόσχημα” ο κορωνοϊός για την κα Δούρου, τον αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα όπως τότε που της ”έτυχε μια στραβή στην βάρδια της”… Πάντα επικίνδυνοι και αξιολύπητοι…», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η επίμαχη ανάρτηση:







Εξαφανίστηκαν τρία ανήλικα κορίτσια στην Αγία Παρασκεύη

 



Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές και στο Χαμόγελο του Παιδιού για την εξαφάνιση τριών κοριτσιών από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στις 2 Νοεμβρίου και ώρα 20:30, εξαφανίστηκαν από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής, η Πελαγία Κ, 15 ετών, η Αμάντα Σ, 16 ετών και η Ιωάννα-Μαρία Μ, 15 ετών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προέβη σήμερα, στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Πελαγίας (ον.) Κ. (επ.), 15 ετών, της Αμάντα (ον.) Σ. (επ.), 16 ετών και της Ιωάννα-Μαρίας (ον.) Μ.(επ.), 15 ετών κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελίας καθώς έφυγαν από Δομή Φιλοξενίας.

Οι ανήλικες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο εξαιτίας των τρεχουσών συνθηκών με την πανδημία COVID-19.

Η Πελαγία (ον.) Κ. (επ.) έχει ύψος 1.58 μ., είναι αδύνατη, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπεζ φούτερ, μαύρη φόρμα και κρατούσε σακίδιο πλάτης.

Η Αμάντα (ον.) Σ. (επ.) έχει ύψος 1.62 μ., είναι αδύνατη, έχει ξανθά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο φούτερ, μαύρη φόρμα και κρατούσε σακίδιο πλάτης.

Η Ιωάννα-Μαρία (ον.) Μ. (επ.) έχει ύψος 1.58 μ., είναι κανονική, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε λευκό φούτερ, μαύρη φόρμα και κρατούσε σακίδιο πλάτης.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.