Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Αμερικανικές εκλογές: Δείτε τι θα ψήφιζαν οι Έλληνες – Τραμπ ή Μπάιντεν;

 


Τι επιλέγουν οι ψηφοφόροι ανάλογα με το κόμμα το οποίο ψηφίζουν στην Ελλάδα

«Δαγκωτό» Τζο Μπάιντεν θα ψήφιζαν οι Έλληνες, αν είχαν το δικαίωμα ψήφου και έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ του υποψηφίου των Δημοκρατικών και του Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα σε έρευνα της «Prorata», αν αύριο είχαμε προεδρικές εκλογές, το 71% των Ελλήνων θα ψήφιζε τον Τζο Μπάιντεν. Το 15%, θα επέλεγε τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το 14% απαντά δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, οι ψηφοφόροι της ΝΔ, επιλέγουν Ντόναλντ Τραμπ, σε ποσοστό 10%, το οποίο είναι διπλάσιο σε σχέση με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, ενώ σχετικά χαμηλό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΚΚΕ υπέρ του Τζο Μπάιντεν (52%). Δύο στους τρεις ψηφοφόρους της Ελληνική Λύσης επιλέγουν τον σημερινό πρόεδρο, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που διάκεινται φιλικά στη ΝΔ, θεωρούν ότι οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, είναι επικίνδυνες για την κοινωνική ειρήνη.

Στην ερώτηση πώς θα χαρακτηρίζατε τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στην πανδημία, το 7% λέει απολύτως υπεύθυνη, το 8% σχετικά υπεύθυνη, το 17% σχετικά ανεύθυνη, το 65% απολύτως ανεύθυνη και το 3% απαντά, δεν γνωρίζω, δεν απαντώ.

Στην ερώτηση αν πιστεύετε ότι οι αντιδράσεις των πολιτών στις ΗΠΑ για φυλετικές διακρίσεις:

...Μπορούν να συμβάλουν στη μείωση/ άμβλυνση των φυλετικών διακρίσεων, λέει το 56%

...Μπορούν να γίνουν επικίνδυνες για την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών, λέει το 25%

...Δεν μπορούν να επηρεάσουν ιδιαίτερα την κατάσταση που επικρατεί, λέει το 19%


Πηγή : protothema.gr



100.000 δολάρια επικήρυξαν τον δράστη που πυροβόλησε αστυνομικούς στο Λος Άντζελες

 


100.000 δολάρια προσφέρονται από τις αρχές για οποιαδήποτε πληροφορία που θα επιτρέψει στον εντοπισμό του δράστη, που καταγράφηκε από μια κάμερα παρακολούθησης το Σάββατο να πλησιάζει πεζός το περιπολικό όχημα και εν ψυχρώ να πυροβολεί τους αστυνομικούς.

Οι δύο αστυνομικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα, ηλικίας 24 και 31 αντίστοιχα, φέρουν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και η ζωή τους φαίνεται να μην διατρέχει πλέον κίνδυνο.

«Ευτυχώς, τα ζωτικά όργανα δεν επηρεάστηκαν», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Άλεξ Βιγιανουέβα στο τοπικό ραδιόφωνο. 

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ένας μαύρος άνδρας μεταξύ 28 και 30 ετών, που φορούσε ρούχα σκούρου χρώματος.

Ο σερίφης Βιγιανουέβα εξέφρασε την αγανάκτηση του για την παρουσία διαδηλωτών, που το Σάββατο το απόγευμα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νοσοκομείο όπου είχαν εισαχθεί οι δύο τραυματίες αστυνομικοί και σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη προσπάθησαν να μπουν στην πτέρυγα εκτάκτων περιστατικών.

«Τραγουδούσαν ευχόμενοι οι αστυνομικοί να πεθάνουν. Δεν μπορώ καν να βρω λόγια για να το χαρακτηρίσω, εκτός από αποκρουστικό και κατακριτέο», είπε.



Μέτρα για την Αττική αποφασίζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

 


Ποια είναι τα τρία βασικά μέτρα που  εξετάζονται και θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο.

Κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, αλλά και στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, μικρότερο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση, ακόμη μικρότερες παρέες στα τραπέζια της εστίασης.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων παραδόθηκε εχθές στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Τετάρτη.

Εκτός από τα προαναφερθέντα αποφασίζεται αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στις ώρες αιχμής, ακόμα λιγότεροι από τους 50 στους κλειστούς χώρους και 100 στους ανοιχτούς θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους εκδηλώσεις και τελετές (όπως γάμοι, βαπτίσεις κλπ), ενώ ακόμη λιγότεροι επίσης θα μπορούν να κάθονται ως παρέα στα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.



Αυτός είναι ο λόγος που οι μάσκες ήταν τεράστιες για τους μαθητές

 


Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με τις μάσκες για την προστασία από τον κορονοϊό που μοιράστηκαν στους μαθητές, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθός τους ήταν τεράστιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».