Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Βόμβα Δραγασάκη: Μπορεί να ξεμείνουμε από ρευστό



Στην παραδοχή ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από ρευστότητα, προχώρησε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη συνέντευξή του στον Alpha, λίγες μόνο ώρες πριν την κρίσιμη πριν την κρίσιμη επταμερή συνάντηση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. 

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε πρόβλημα να ξεμείνουμε από ρευστό. Πώς να μη συνέβαινε αυτό, από τη στιγμή που από τον Αύγουστο του 2014 δεν έχουμε πάρει καμιά δόση από τους θεσμούς, αλλά εμείς πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας;» διερωτήθηκε. 

«Από τώρα μέχρι το 2020 θα πρέπει να πληρώσουμε 43 δισεκ. ευρώ για τόκους και 83 δισεκ. ευρώ για χρεολύσια, πάνω δηλαδή από 120 δισεκ. ευρώ, ενώ έχουμε να πάρουμε από το ΕΣΠΑ 20 δισεκ. ευρώ, τα οποία ακόμα δεν μας έχουν δοθεί» εξήγησε. 

«Θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν εξασφαλιστεί πως όλοι οι θεσμοί και οι φορείς δεν παίξουν το ρόλο τους» προειδοποίησε, διαβεβαιώνοντας πάντως πως ότι «όσοι μιλούν για πιστωτικό γεγονός, είναι τελείως ανεύθυνοι».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ας μας αφήσουν να προχωρήσουμε σε νόμους και να τους αξιολογήσουν. Δεν αφήνουν την κυβέρνηση να κυβερνήσει».

Σε ερώτηση σχετικά με τις τοποθετήσεις ξένων αξιωματούχων και οικονομολόγων για Grexit, ο κ. Δραγασάκης, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. «Δεν είναι στις επιλογές μας η έξοδος από την Ευρωζώνη, σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε.

Σχετικά με τις διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν για δημοψήφισμα ή εκλογές, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε δημοψηφίσματος ούτε εκλογών».

Όσον αφορά τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit) ήταν κατηγορηματικός ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε επιλογή της κυβέρνησης, ούτε δική μου προσωπικά. Στο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το θέμα δεν μας απασχολεί». «Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στις Βρυξέλλες με συγκεκριμένες προτάσεις... Είμαστε έτοιμοι με βάση τη συμφωνία να συζητήσουμε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις κοστολογημένες. Μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι για ποιες αλλαγές και πολιτικές μπορούν να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα» εξήγησε ο αντιπρόεδρος. 

Ο Γιάννης Δραγασάκης επιτέθηκε δε στην ΕΚΤ, αναφέροντας πως μονομερής ενέργεια είναι το γεγονός πως δεν ανταποκρίθηκε στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.



Πηγή: skai.gr


Η Ιταλία ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στη Μεσόγειο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τυνησία



Η Ιταλία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενισχύει τα αεροπορικά και ναυτικά μέσα που διαθέτει στη Μεσόγειο μετά την επίθεση που σημειώθηκε χθες Τετάρτη στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες. 

«Μετά την ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής, που κατέστη προφανής από τα δραματικά γεγονότα της Τετάρτης στην Τύνιδα, μια ενίσχυση των αεροπορικών και ναυτικών μας μέσων στην κεντρική Μεσόγειο κρίνεται απαραίτητη», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι μιλώντας στους ιταλούς βουλευτές. 

«Η βόρεια Αφρική πρέπει να είναι η πρώτη μας ανησυχία», πρόσθεσε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο «να προστατευθούν τα πολλά εθνικά συμφέροντα, τα οποία τώρα είναι εκτεθειμένα σε αυξανόμενους κινδύνους εξαιτίας της παρουσίας εξτρεμιστικών οντοτήτων».

«Οι ένοπλες δυνάμεις δρουν με μεγάλη προσοχή αναπτύσσοντας, εκτός των συνηθισμένων, επιπλέον ναυτικές μονάδες, ομάδες ναυτικής προστασίας, διάφορους τύπους αεροπλάνων και μη επανδρωμένων τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών, ενώ (δρουν) για την προστασία των γραμμών επικοινωνίας, των εμπορικών πλοίων και των διεθνών υπεράκτιων πλατφόρμων, όπως και για την παρακολούθηση των τζιχαντιστών», υπογράμμισε η Πινότι.

Η Ιταλία έχει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Τυνησία και τη Λιβύη, ενώ πολλοί Ιταλοί τουρίστες παραθερίζουν στην Τυνησία.


Πηγή : tanea.gr


Νέα συγκέντρωση για τον Β.Γιακουμάκη στη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων



Νέα συγκέντρωση κατοίκων των Ιωαννίνων έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Το κάλεσμα είχε γίνει μέσω Facebook.

Στον χώρο της σχολής είχαν βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να αποτρέψουν είσοδο των συγκεντρωμένων στις εγκαταστάσεις, κάτι που συνέβη την Τετάρτη το απόγευμα όπου υπήρξαν και αντεγκλήσεις με σπουδαστές.

Στη συνέχεια οι περίπου 65-70 κάτοικοι κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Νωρίτερα, την έντονη αντίθεση της δημοτικής Αρχής σε φαινόμενα αυτοδικίας και «ειδικών δικών» που τρομοκρατούν τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής και τους στοχοποιούν ως «ενόχους» εξέφρασε ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας. 

Παράλληλα, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Σχολής, η οποία, όπως τόνισε, είναι μοναδική στην Ελλάδα και η ύπαρξη και η ενίσχυσή της είναι αναγκαία για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα.

Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Μπέγκας δέχτηκε επίσκεψη από τη νέα διευθύντρια της Σχολής, Αλεξάνδρα Μέγα και εκπροσώπους του εκπαιδευτικού προσωπικού και των σπουδαστών, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά και τα χθεσινά επεισόδια.

«Φαίνεται ότι κάπου εδώ πάει να τελειώσει το πρώτο μέρος του δράματος και να ξεκινήσει ένα δεύτερο μέρος του δράματος. Τηλεοπτικές δίκες, διαδικτυακές δίκες, διάθεση αυτοδικίας, δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυκτικό για τη Σχολή. Ένα περιβάλλον ασφυκτικό για τους σπουδαστές, για νέα παιδιά που ήρθαν στα Γιάννενα για να σπουδάσουν σε μία εξαιρετική σχολή. Ως δημοτική Αρχή οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους και να καταγγείλουμε όλες αυτές τις ενέργειες» υπογράμμισε, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Ιωαννιτών.

Τόσο η κ. Μέγα, όσο και οι σπουδαστές, περιέγραψαν στον δήμαρχο τις σκηνές φόβου που έζησαν χθες το απόγευμα. «Ήμασταν κλειδωμένοι μέσα στη Σχολή και βλέπαμε να σπάζουν την πόρτα και να φωνάζουν "δολοφόνοι". Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναμνηστικές φωτογραφίες που βγάζουμε στη Σχολή, φωτογραφίες με φίλους μας και πρόσωπα των οικογενειών μας και στοχοποιούμαστε όλοι» σημείωσαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των σπουδαστών.

Η κ. Μέγα ζήτησε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την ενίσχυση της Σχολής και να προγραμματιστούν συναντήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για τη στήριξη των παιδιών. Ο κ. Μπέγκας δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα σε αυτό.

Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον περιφερειάρχη Ηπείρου.

«Συμφωνήσαμε να κάνουμε από κοινού επίσκεψη στη Σχολή, ως πρώτο συμβολικό βήμα, για να δείξουμε ότι ως Αρχές του τόπου είμαστε δίπλα στη Σχολή και στα νέα παιδιά, τα οποία ήρθαν στα Γιάννενα να σπουδάσουν» είπε.

Ο κ. Μπέγκας σημείωσε ότι διαβεβαίωσε τη διευθύντρια και τους εκπροσώπους των σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής πως οι αρμόδιες Αρχές θα προχωρήσουν στη διερεύνηση και τη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

«Εμείς, με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε δίπλα στη Σχολή και στα παιδιά για να ξεπεράσουν το τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και μας θλίβει όλους. Για να πάμε στην επόμενη μέρα, έχοντας πάντα στο μυαλό μας και τιμώντας τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Θεωρώ ότι αν ήταν εδώ μαζί μας κι ο Βαγγέλης, αυτό που θα ήθελε θα ήταν να υπάρξει μία επόμενη μέρα, λαμπρή για τη Σχολή» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ιωαννιτών και επανέλαβε: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε διαδηλώσεις που έχουν την έννοια της αυτοδικίας και της τρομοκρατίας απέναντι στα παιδιά της Σχολής».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αναζητούν ρευστότητα στα αποθεματικά των ΔΕΚΟ



Πρόταση προς τις μεγάλες ΔΕΚΟ να επενδύσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε κρατικούς τίτλους έχει απευθύνει η κυβέρνηση στα πρότυπα της αντίστοιχης πρότασης που έχει ήδη κατατεθεί προς ασφαλιστικά ταμεία και νομικά πρόσωπα του Δημοσίου. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η “Καθημερινή», η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από το οικονομικό επιτελείο να εξευρεθούν πόροι για να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες του κράτους, ενώ χθες καλύφθηκε επιτυχώς η έκδοση των εντόκων γραμματίων στην οποία συμμετείχαν και Κινέζοι επενδυτές, αλλά για πολύ μικρά ποσά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τις μεγάλες ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.) σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν να επενδύσουν σε κρατικούς τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας (π.χ. repos) με ευνοϊκές αποδόσεις δεδομένων των συνθηκών. Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με τις προτάσεις που έχουν γίνει προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία προς το παρόν αρνούνται να τοποθετήσουν τα διαθέσιμά τους σε κρατικούς τίτλους, παρά το γεγονός ότι το Δημόσιο εγγυάται την κάλυψη των απωλειών τους σε περίπτωση που καταγράψουν ζημιά από την επένδυσή τους. 

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διασφάλισης ρευστότητας για το Δημόσιο, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σε οριακή κατάσταση. Δεδομένου ότι όσο καθυστερεί να καταλήξει η διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και δανειστών της χώρας, δεν προβλέπεται η χρηματοδότηση της χώρας μέσω των δόσεων που εκκρεμούν, η ανάγκη για εξεύρεση εναλλακτικών πηγών εσόδων είναι επιτακτική.


Πηγή:capital.gr


Σε μεγάλη πτώση η δημοτικότητα της κυβέρνησης 50 ημέρες μετά!!




Σε ακόμα μεγαλύτερη πτώση η δημοτικότητα της κυβέρνησης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
καταγράφει έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Το 56,5% θεωρεί «σωστή» τη διαπραγματευτική στρατηγική της Αθήνας, με τη στήριξη για τις κυβερνητικές επιλογές είναι όμως σε μεγάλη πτώση σε σχέση με το 72% που είχε καταγραφεί στις αρχές Φεβρουαρίου.


Το 60% κρίνει επίσης πως ήταν επιτυχία της κυβέρνησης η 4μηνη παράταση της ευρωπαϊκής στήριξης, ενώ το 19,5% αποτιμά πως πρόκειται για αποτυχία.

Σε ποσοστό 56,5%, οι ψηφοφόροι εκτιμούν πως η κυβέρνηση Τσίπρα «είναι αποφασισμένη» να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών υποσχέσεών της. Ποσοστό επίσης εξαιρετικά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Αναφορικά με την αναζωπυρωμένη συζήτηση στον διεθνή Τύπο για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το 43,5% των πολιτών απαντά πως η προοπτική Grexit του προκαλεί «φόβο», ενώ μόλις το 14,5% λέει πως του δημιουργεί «ελπίδα».


Σε ό,τι αφορά ορισμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, μακράν τη μεγαλύτερη στήριξη (82%) απολαμβάνει η σύσταση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων 

Κακή εντύπωση στο 63% έχουν προκαλέσει οι ενέργειες της κ. Τάσιας Χριστοδουλοπούλου που έφεραν την απελευθέρωση μεταναστών από το κέντρο της Αμυγδαλέζας.

Το 81,5% των πολιτών δηλώνει πως συμφωνεί με την εκτίμηση πως η Ελλάδα έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα πέρα από τις δυνατότητές της. Όταν όμως στους ερωτηθέντες αναφέρεται ότι αυτή την δήλωση την έκανε ο κ. Σόιμπλε, το ποσοστό που συμφωνεί πέφτει στο 59,5%.





Σοβαρά επεισόδια με έναν τραυματία φύλακα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο



Νεαροί επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της Συγκλήτου

Σοβαρά επεισόδια, με έναν τραυματία, είναι σε εξέλιξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 100 άτομα, νεαρής ηλικίας, ντυμένα στα μαύρα, επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της αίθουσας, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος, στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας φύλακας τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Θεόδωρος Λαόπουλος ενημέρωσε για το συμβάν την Εισαγγελία.

Τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ παραμένουν στην αίθουσα συνεδρίασης. Ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.


Πηγή : tovima.gr


Μηλιός: Δεν παραιτήθηκα... με παραίτησαν


Μετά την ερμηνεία που δόθηκε στο tweet αποχαιρετισμού του Γιάννη Μηλιού στο τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, το στέλεχος του κόμματος διευκρινίζει με νεώτερο tweet πως δεν παραιτήθηκε. 


Το κόμμα επέλεξε νέα Πολ.Γραμματεία, νέο Υπεύθυνο Οικ. Πολιτικής, καμία παραίτηση.Η καραμέλα της πικρίας έχει καταντήσει φτηνή και αστεία.

Ο κ. Μηλιός είχε γράψει χθες: «Τμήμα οικονομικής πολιτικής, αποχαιρετισμός. Με ευγνωμοσύνης για την εκτίμηση, τη συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη» 



Τ.Α.



Πηγή : newpost.gr


Τέλος η ταλαιπωρία από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία



Αυτεπάγγελτα τα δικαιολογητικά στο Δημόσιο. Τι προβλέπει νομοσχέδιο που εισάγει νέες ρυθμίσεις στον Δημόσιο τομέα


Αλλαγές στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών για συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων στο Δημόσιο αλλά και στην ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών προβλέπει σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr , το νομοσχέδιο που εισάγει νέες ρυθμίσεις στον Δημόσιο τομέα. Με τις ρυθμίσεις που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης μειώνεται αισθητά η γραφειοκρατία στην χώρα.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου όταν για τη διεκπεραίωση υπόθεσης απαιτούνται δικαιολογητικά ή πιστοποιητικά που εκδίδονται από το δημόσιο, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και των οποίων η έκδοσή δεν προϋποθέτει τη σύμπραξη του διοικούμενου, η αρμόδια υπηρεσία, εφόσον δεν συνυποβάλλονται από τον αιτούντα με την αίτησή του, τα αναζητεί για την έκδοση της τελικής πράξης αυτεπαγγέλτως από τις οικείες υπηρεσίες.

Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιο δικαιολογητικό εκδίδεται από δημόσια υπηρεσία - που σχεδόν στο σύνολο των συναλλαγών αυτό ισχύει - δεν θα χρειάζεται ο πολίτης η η επιχείρηση να το προσκομίζει αφού η υπηρεσία που θα αναζητά το δικαιολογητικό αυτεπάγγελτα χωρίς να χρειάζεται να απευθύνεται ο ενδιαφερόμενος να το προσκομίζει.

Όπως αναφέρουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για το σκοπό αυτόν τεκμαίρεται ότι παρέχεται σχετική εξουσιοδότηση από τον ενδιαφερόμενο, με την κατάθεση της αίτηση του. Δηλαδή με μια υπεύθυνη δήλωση ο ενδιαφερόμενος θα εξουσιοδοτεί την υπηρεσία αποδέκτη του αιτήματος ώστε να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για να αναζητήσει το απαιτούμενο δικαιολογητικό

Με κοινή κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του αρμόδιου, κατά περίπτωση, Υπουργού, καθορίζονται θα οι υπηρεσίες στις οποίες δεν εφαρμόζεται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών, λόγω μεγάλου όγκου αιτήσεων ή άλλων λόγων που καθιστούν ιδιαίτερα δυσχερή την αυτεπάγγελτη αναζήτηση. Η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών εφαρμόζεται και στις επιχειρήσεις.»

Επίσης δικαιολογητικά, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις τα οποία εκδίδονται μέσω κεντρικού πληροφοριακού συστήματος υπηρεσιών του Δημοσίου ή μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης του συστήματος αυτού με το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΜΗΣ - ΚΕΠ», εκδίδονται μέσω των ΚΕΠ και αναζητούνται αυτεπάγγελτα μέσω διασύνδεσης των υπηρεσιών του Δημοσίου με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα  του φορέα, ο οποίος έχει την ευθύνη ανάπτυξης και συντήρησης του συστήματος.

Με κοινές υπουργικές αποφάσεις μεταξύ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού καθορίζεται ο χρόνος ένταξης στην ανωτέρω ρύθμιση των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων που δεν είναι εφικτό να ενταχθούν στη ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου.

Παράλληλα έγγραφα, δικαιολογητικά και βεβαιώσεις που παράγονται με χρήση ΤΠΕ , ιδίως μέσω της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου, γίνονται δεκτά από τους φορείς του δημόσιου τομέα για την διεκπεραίωση υποθέσεων πολιτών και επιχειρήσεων. Τα παραπάνω έγγραφα, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις μπορούν να αποθηκεύονται ηλεκτρονικά σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο, σε ηλεκτρονική θυρίδα χρήστη, της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης. Πρόσβαση στην ηλεκτρονική θυρίδα χρήστη, μπορούν να έχουν όλοι του φορείς του δημόσιου τομέα προκειμένου να γνωστοποιούν ή να κοινοποιούν, έγγραφα, πιστοποιητικά  και βεβαιώσεις , καθώς και να παραλαμβάνουν μετά από εξουσιοδότηση του χρήστη δικαιολογητικά που έχουν αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική θυρίδα του. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης και του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες καθώς και κάθε ειδικότερο ζήτημα .»     

Οι ρυθμίσεις του άρθρου αυτού, εκτός από τις εξουσιοδοτικές, έχουν πλήρη εφαρμογή μετά πάροδο έξη μηνών από την ψήφιση του νόμου και έκδοσης του νόμου σε ΦΕΚ.



Πηγή : news247.gr


Τα γαλήνια και καταγάλανα νερά κρύβουν κινδύνους


Πώς θα αντιδρούσατε εάν σε μια υπέροχη παραλία κολυμπούσε δίπλα σας ένας σφυροκέφαλος καρχαρίας και το χειρότερο το παίρνατε χαμπάρι μετά από τις κραυγές των λουόμενων;

Δείτε το video :




«Mαμά, θα αυτοκτονήσω και θα πάρω ένα μυστικό μαζί μου» -Συγκλονιστική μαρτυρία από το 13χρονο κορίτσι για τον παιδόφιλο στη Μεσσηνία




ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΥΜΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ

Συγκλονισμένη η Ελλάδα για ακόμη ένα κρούσμα παιδοφιλίας, αυτή την φορά στην Μεσσηνία από 53χρονο δημόσιο υπάλληλο, με την μαρτυρία από το 13χρονο κορίτσι για όσα βίωνε να συγκλονίζει.

Η σύλληψη του μάλιστα έγινε επ' αυτοφώρω όταν ο 53χρονος είχε το κορίτσι μπροστά του γυμνό και εκείνος αυτοϊκανοποιείτο. Οπως αναφέρει και το ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, ο παιδόφιλος ασελγούσε πάνω στο κορίτσι και το παρενοχλούσε σεξουαλικά από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν το είχε βιάσει.

Το κορίτσι ζει με την οικογένειά του στο χωριό, ενώ ο κατηγορούμενος διαμένει στην Καλαμάτα. Είναι πατέρας τριών παιδιών, εκ των οποίων το μικρότερο είναι λίγο πιο μεγάλο από το κορίτσι στο οποίο ασελγούσε. Η μικρή πριν καν κλείσει τα 13 της χρόνια βίωνε επί μήνες τη φρίκη, στα χέρια ενός ανθρώπου που οι γονείς της εμπιστεύονταν και του άνοιγαν το σπίτι τους. Υπέμενε μάλιστα σιωπηλά το φόβο της και την ντροπή - και μόνο τον τελευταίο καιρό, μην αντέχοντας άλλο, έλεγε στη μητέρα της «θα αυτοκτονήσω και θα πάρω ένα μυστικό μαζί μου». Το μυστικό αυτό την κατάφεραν οι γονείς της να το μαρτυρήσει μόλις πριν από λίγες μέρες, και η μητέρα το κατήγγειλε αμέσως στην Αστυνομία.

Ο 53χρονος παιδόφιλος, ο οποίος δουλεύει στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, σύμφωνα με πληροφορίες είναι μακρινός συγγενής της μητέρας και οι γονείς τού εμπιστεύονταν συχνά τη μοναχοκόρη τους. Ετσι η μικρή ερχόταν μαζί του κάποιες φορές από το χωριό στο σπίτι του στην Καλαμάτα, ενώ άλλοτε έμενε μόνη μαζί του στο σπίτι της στο χωριό, αφού οι γονείς της είχαν πολύ καλές σχέσεις με τον κατηγορούμενο.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο 53χρονος άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά από τον περασμένο Αύγουστο και ότι από τότε δεν είχε σταματήσει να ασελγεί στο ανήλικο κορίτσι, το οποίο μόλις αυτές τις μέρες έκλεισε τα 13. Μια φορά μάλιστα ο παιδόφιλος επιχείρησε να ικανοποιήσει πλήρως το άρρωστο πάθος του, αλλά σταμάτησε και δεν βίασε το κορίτσι. Το ότι η 13χρονη δεν έχει βιαστεί επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική εξέταση.

Προχθές το βράδυ ο συλληφθείς θα έμενε και πάλι μόνος του με το κορίτσι, στο σπίτι του στο χωριό. Οι αστυνομικοί όμως το ήξεραν από τους γονείς, οπότε είχαν κρυφτεί σε έναν άλλο χώρο και περίμεναν. Οταν μπήκαν μέσα στο δωμάτιο, σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας είχε μπροστά του ολόγυμνο το κορίτσι για να το βλέπει, ενώ εκείνος αυτοϊκανοποιείτο.

Ο 53χρονος, μάλιστα, εξασφάλιζε τη σιωπή της μικρής με το να της δείχνει πόσο πιο ισχυρός είναι από αυτήν, υποδεικνύοντας της ότι κανένας δεν θα την πίστευε αν έλεγε κάτι. Οταν την έπαιρνε μαζί του στην Καλαμάτα και έβγαιναν βόλτα, το κορίτσι παρατηρούσε πόσος κόσμος τον ξέρει και πώς μιλάει και τον χαιρετούν ακόμα κι άνθρωποι τους οποίους εκείνη έβλεπε στην τηλεόραση. Ετσι φοβόταν να μιλήσει, γιατί πίστευε μέσα της ότι κανένας δεν θα την πίστευε αν έλεγε αυτά που της έκανε.



Πηγή: iefimerida.gr


Έτσι άφησαν την Νομική οι αντιεξουσιαστές τρομοκράτες εκμεταλλευόμενοι την ανύπαρκτη κυβέρνηση και αστυνομία! Εύγε!




Φωτογραφίες από τους βανδαλισμούς εντός και εκτός του κτηρίου - Το απόλυτο χάος στο Ιδρυμα - Ζημιές παντού, κατεστραμμένοι τοίχοι με επαναστατικά συνθήματα, σπασμένα τζάμια, καμμένοι κάδοι απορριμάτων, πεταμένοι πυροσβεστήρες, βεβηλωμένα αγάλματα...

Kαμμένοι κάδοι απορριμμάτων, σπασμένα παγκάκια, τοίχοι κατεστραμμένοι από επαναστατικά συνθήματα, πεταμένοι πυροσβεστήρες και βεβηλωμένα αγάλματα συνθέτουν την εικόνα των βανδαλισμών που έκαναν τις τελευταίες ημέρες αντιεξουσιαστές στη Νομική Σχολή Αθηνών.



Εξι ημέρες ήταν αρκετές για να προκληθούν ζημιές που μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν...

Το protothema.gr μπήκε στο χώρο της Νομικής Σχολής και απαθανάτισε τις εικόνες καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι καταληψίες.

Εκτός από τις ζημιές στο κτήριο, βεβήλωσαν την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, προκάλεσαν φθορές σε αγάλματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο της Μασσαλίας, βάφοντας το άγαλμα του Κωστή Παλαμά και αποκεφαλίζοντας αυτό της ηθοποιού Κυβέλης Ανδριανού.


Δείτε τις εικόνες των βανδαλισμών























Πηγή : protothema.gr


Εμφύλιος στη Γερμανική Βουλή – Βολές κατά Σόιμπλε και Βαρουφάκη


'Ντρέπομαι για τις δηλώσεις Σόιμπλε'' δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ, ενώ ασυγκράτητο πολυλογά χαρακτήρισε ουσιαστικά τον Βαρουφάκη ο επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Τόμας Όπερμαν, στη συνεδρίαση που γίνεται στη Γερμανική Βουλή λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής.
Συζήτηση για την Ελλάδα στο γερμανικό Κοινοβούλιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής
«Θέλουμε να κρατήσουμε ενωμένες την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ CDU/CSU Φόλκερ Κάουντερ και τόνισε ότι στην πολιτική είναι βασικό να γνωρίζεις ότι μπορείς να βασιστείς στον άλλον.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική στη συνεργασία» τόνισε ο Φόλκερ Κάουντερ αναφερόμενος στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο γερμανικό Κοινοβούλιο και υπογράμμισε ότι «αν υποχωρήσουμε, κινδυνεύει η Ευρώπη».

«Ήδη από το 2010 ήταν σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο χρέος της. Τότε έπρεπε να γίνει κούρεμα» δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΚΟ της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ στην ίδια συνεδρίαση και επέρριψε την ευθύνη στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ αναφέρθηκε ακόμη στην τρόικα κάνοντας λόγο για εγκληματική δράση και τόνισε ότι τα χρήματα πρέπει να βρεθούν από τις τράπεζες και όχι από τους συνταξιούχους. Σε ό,τι αφορά τις πολεμικές επανορθώσεις, τόνισε ότι, ανεξαρτήτως της νομικής αιτιολόγησης, η Γερμανία οφείλει να επιδείξει το ελάχιστο της ευαισθησίας και πρόσθεσε ότι ντρέπεται για τις δηλώσεις τόσο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και του προέδρου της ΚΟ του CDU Φόλκερ Κάουντερ, καθώς δείχνουν έλλειψη σεβασμού.

Ο επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Τόμας Όπερμαν τόνισε κατά την ομιλία του ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη.

«Είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε αλληλεγγύη, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» δήλωσε και ανέφερε ότι «δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει μεγάλο μερίδιο της εμπιστοσύνης» με τον επιθετικό τόνο που χρησιμοποιεί και τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Β. Σόιμπλε, τις οποίες χαρακτήρισε ανάρμοστες.

Αναφερόμενος ειδικά στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε ότι «έχει κάνει τόσες δηλώσεις και προτείνει τόσες λύσεις που δεν ξέρω πλέον ποια δήλωση ισχύει». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, είναι καλό που θα συνομιλήσουν η καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Τα εγκλήματα των ναζί δεν έχουν ημερομηνία παραγραφής. Παραμένει η ηθική ευθύνη»
Ο Τόμας Όπερμαν υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία διένεξης μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. «Τα προβλήματα δεν τα δημιούργησε η γερμανική κυβέρνηση, αλλά η δράση δεκαετιών των διεφθαρμένων ελίτ» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κρίση είναι ζήτημα μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ.

Αναφερόμενος δε στις πολεμικές επανορθώσεις, έκανε λόγο για θέμα που δεν συνδέεται με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και συντάχθηκε με τη θέση του Βερολίνου ότι το θέμα έχει κλείσει με τη Συμφωνία 2+4. «Τα εγκλήματα των ναζί, ωστόσο, δεν έχουν ημερομηνία παραγραφής. Παραμένει η ηθική ευθύνη» πρόσθεσε και επανέφερε την πρόταση για ένα γερμανοελληνικό πρόγραμμα για νέους και εντατικοποίηση του γερμανοελληνικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, newsit.gr


Trivago: Αυξημένο το ενδιαφέρον ξένων τουριστών για την Ελλάδα το Πάσχα



Αυξημένο καταγράφεται το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών για την Ελλάδα την περίοδο του Πάσχα, όπως διαπιστώνει ο δικτυακός τόπος κρατήσεων της Trivago.
Μάλιστα, σε ανακοίνωση τονίζεται ότι "Ελλάδα" ψηφίζουν για τις πασχαλινές τους διακοπές περισσότερο από όλους οι Ιταλοί, έχοντας αυξήσει κατακόρυφα την επιθυμία τους να την επισκεφθούν. Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση έχει και το ενδιαφέρον των Πολωνών, οι οποίοι κατατάσσουν την Ελλάδα μέσα στους 15 κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν για το Πάσχα. Αυξημένη φαίνεται να είναι και η προτίμηση που προέρχεται από τους Άγγλους, τους Ισπανούς και τους Αυστριακούς, οι οποίοι επιδιώκουν σε κάθε ευκαιρία να αποδράσουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα για να απολαύσουν τις διακοπές τους.
Την ίδια στιγμή το φετινό Πάσχα φαίνεται να μην έχει και τόσο "εθνικό" χαρακτήρα για τους Έλληνες, αφού στους 15 κορυφαίους προορισμούς για τους οποίους έδειξαν ενδιαφέρον, μόνο ένας είναι ελληνικός.
Η ιταλική πρωτεύουσα κατακτά την κορυφή του ενδιαφέροντος τους, καθώς εμφανίζεται στην πρώτη θέση της κατάταξης. Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός είναι το Λονδίνο, ενώ τρίτη στην κατάταξη είναι η γοητευτική Κωνσταντινούπολη, που ακολουθείται από το Παρίσι. Έβδομη στις γενικότερες προτιμήσεις εμφανίζεται η Κέρκυρα, που είναι ο πρώτος και μοναδικός ελληνικός προορισμός που υπάρχει στις 15 κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων.
Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική των καταλυμάτων, μόνον αυξήσεις φαίνεται να έχουν στις τιμές τους οι ελληνικές πόλεις για τις οποίες παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την περίοδο του Πάσχα, όπως αναφέρεται.
Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην Κέρκυρα, στον κατεξοχήν πασχαλινό προορισμό της Ελλάδας, με αυξητική μεταβολή 22% (127 ευρώ εφέτος το δωμάτιο από 104 ευρώ πέρυσι). Αρκετά μεγάλη μεταβολή υπάρχει και στην Αθήνα, όπου οι τιμές είχαν άνοδο 12% (90 ευρώ εφέτος από 80 ευρώ πέρυσι).
Μικρότερες μεταβολές, αλλά επίσης προς τα πάνω, είχαν τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και το Ναύπλιο, με 5% και 3% αντίστοιχα.


Πηγή 


"Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ" λέει ο Λαλιώτης



Αίτημα για τάχιστη ολοκλήρωση ενδελεχούς ελέγχου του ΣΔΟΕ στα στοιχεία που αφορούν τόσο την προσωπική, όσο και την οικογενειακή περιουσιακή του κατάσταση, υποβάλλει με επιστολή του προς τον γγ του Σώματος, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη και τον υπουργό Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, ο κ. Λαλιώτης, με αφορμή κυριακάτικο δημοσίευμα -σύμφωνα με το οποίο το ΣΔΟΕ διενεργεί έλεγχο στα περιουσιακά του στοιχεία- σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Σε κάθε περίπτωση πιστεύω για λόγους αρχής, ότι κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος, γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν».


Η επιστολή του Κ. Λαλιώτη έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,


1. Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» πληροφορήθηκα ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί έλεγχο για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Βεβαίως πλανάται η απορία και το ερώτημα ποιοί και γιατί διέρρευσαν ένα δημόσιο έγγραφο, διαβαθμισμένο ως εμπιστευτικό, προς την εφημερίδα.

Βεβαίως, η σκοπιμότητα των δόλιων αυτουργών είναι προφανής. Με πρόσχημα τον ανολοκλήρωτο έλεγχο θέλησαν να δημιουργήσουν προκαταβολικά σκιές, με στόχο να σπιλώσουν με ανυπόστατες φημολογίες το όνομά μου και να «ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα των ΜΜΕ».

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι και αυτή η απόπειρα διαφόρων σκοτεινών κύκλων να με συκοφαντήσουν θα πέσει στο κενό και θα συντριβούν για μια ακόμα φορά όποιοι κι αν είναι, όπου και να βρίσκονται.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω για λόγους αρχής, ότι κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν.

2. Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες.

Όλη η ακίνητη προσωπική και οικογενειακή περιουσία μου (κατοικία, κτήματα, δενδροκαλλιέργειες), βρίσκονται στους τόπους καταγωγής στην Αρκαδία και την Μεσσηνία και προέρχονται βασικά από κληρονομικές αποδοχές και μεταβιβάσεις.

Ένα γραφείο (90 τ.μ.) στο κέντρο της Αθήνας είχε αγοραστεί το 1995 με δανειακή κάλυψη καθ’ ολοκληρία από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ακίνητο αυτό επωλήθη το 2007. (Όλες οι αντίστοιχες αναγραφές περιγράφονται στα συμβόλαια αγοράς και πώλησης).

Ένα Διαμέρισμα (140 τ.μ.) στο Μαρούσι, που είχε κληρονομήσει κατά το ½ η σύζυγός μου από τους γονείς της (με έτος κτήσης το 1981) επωλήθη το 2009. (Οι αντίστοιχες αναγραφές υπάρχουν στο συμβόλαιο πώλησης).

Όλα τα στοιχεία για την κινητή μου περιουσία (προσωπική και οικογενειακή) έχουν διαχρονικές καταγραφές στις Ελληνικές Τράπεζες την Εθνική, την Τράπεζα Πειραιώς και την ALPHA και έχουν πιστοποιηθεί διαχρονικά στις ετήσιες δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Όλα τα ετήσια εισοδήματα της οικογένειάς μου (τα δικά μου και της συζύγου μου) προέρχονται αποκλειστικά και μόνον από την επαγγελματική εργασία και δραστηριότητά μας και έχουν αποτυπωθεί διαχρονικά με κάθε λεπτομέρεια κάθε χρόνο στις φορολογικές μας Δηλώσεις και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Τέλος, είναι αδιαμφισβήτητο και γνωστό στους πάντες ότι τα τελευταία 30 χρόνια διαμένω με την οικογένειά μου, με ενοίκιο στο ίδιο διαμέρισμα (120 τ.μ.) και στην ίδια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας. (Όλα τα στοιχεία για τα ενοίκια είναι πιστοποιημένα κάθε χρόνο).

3. Μετά από τις προηγούμενες συγκεκριμένες αναφορές είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι διαχρονικά δεν έχω αποκτήσει ποτέ και πουθενά είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο, πέραν αυτών που καταγράφονται διαχρονικά στις Δηλώσεις μου στην Εφορία και στο Πόθεν Έσχες.

Θεωρώ χρέος μου να σας δηλώσω με τον πιο απόλυτο, κατηγορηματικό και δεσμευτικό τρόπο, ότι δεν είχα ποτέ και δεν έχω (είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας) ουδεμία απολύτως περιουσιακή σχέση με οποιεσδήποτε επιχειρήσεις, με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε τομέα, με οποιαδήποτε ακίνητα, με υπεράκτιες OFFSHORE εταιρείες και με κάθε λογής άλλες τέτοιου τύπου δραστηριότητες.

4. Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε άνομα συμφέροντα και γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες.

Πάντα πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι ο δημόσιος λόγος και οι πράξεις των Πολιτικών και των Δημόσιων Λειτουργών οφείλουν να καθορίζονται από την πίστη τους για Διαφάνεια και Νομιμότητα παντού και πάντα, από την πίστη τους για Διαφάνεια και Νομιμότητα για τους πάντες και τα πάντα, από την πίστη τους ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που αποκτάει κανείς από διασπάθιση δημόσιου χρήματος, πρέπει να δημεύεται με παραδειγματική τιμωρία των αυτουργών.

Αυτές οι πολιτικές θέσεις μου είναι δημόσια γνωστές όπως και οι αντίστοιχες πράξεις μου. Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένες.

Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις και τις δικαιωμένες καταγγελίες μου στη δικαιοσύνη και τις πολυετείς συγκρούσεις μου στην Βουλή και στα ΜΜΕ για την περιβόητη υπεράκτια OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα.

Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις συγκρούσεις μου με τον αλήστου μνήμης κ. Μάκη Ψωμιάδη, που με όχημα την εφημερίδα του «Το Όνομα» αποπειράθηκε ως εντολοδόχος σκοτεινών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, με πλαστογραφίες και συκοφαντίες, να στήσουν εις βάρος μου μία άθλια σκευωρία με επίκεντρο τη σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η καταδίκη του από την Δικαιοσύνη είναι γνωστή.

Ασφαλώς και όλοι θυμούνται ότι σε κάθε απόπειρα σπίλωσης και συκοφάντησής μου από ορισμένα ΜΜΕ, προσέφυγα στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκα πάντα και πανηγυρικά. Οι δικαστικές καταδίκες σε όλους τους βαθμούς της Δικαιοσύνης εις βάρος των συκοφαντών μου, ήταν πάντα ομόφωνες.

Η αναφορά μου σε αυτές τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι μια αποστομωτική απάντηση σε κάποιους «ανώνυμους» λιβελογράφους και σχολιαστές του Διαδικτύου, οι οποίοι κρύβουν επιμελώς και σθεναρά το όνομά τους και το πρόσωπό τους για να καταγράφουν δήθεν «ελεύθερα» τα παράλογα ψέματα και τις συκοφαντικές αθλιότητες της νοσηρής φαντασίας τους.

Σε αυτούς τους «ανώνυμους» δειλούς του Διαδικτύου, για λόγους διαφάνειας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, απευθύνω την πρόσκληση και την πρόκληση να ρίξουν τις μάσκες τους και να υπογράψουν με το όνομά τους τα σχόλια τους έτσι ώστε να λογοδοτήσουν ως συκοφάντες στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

5. Εδώ και πολλά χρόνια με το δημόσιο λόγο μου για τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος είχα προτείνει να δημοσιευτούν και να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία τόσο των πολιτικών, (Πρωθυπουργών, Υπουργών, Βουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Διοικητών Δημόσιων Οργανισμών) όσο και των Δημόσιων Λειτουργών σε κρίσιμους Θεσμούς, για όλο τον χρονικό κύκλο της Μεταπολίτευσης χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς επιλεκτικές αναφορές σε πρόσωπα και δίχως εκλεκτικές επιλογές σε περιόδους διακυβέρνησης και κόμματα.

6. Μετά την περιγραφή και την καταγραφή όλων των ανωτέρω, θέλω να σας εκφράσω το αίτημά μου και την απαίτησή μου ως κατοχυρωμένο δικαίωμα ενός Έλληνα Πολίτη, ενός Πολίτη με πολύχρονη θητεία σε Δημόσια αξιώματα:

(α.) Να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν τάχιστα κάθε απαραίτητη έρευνα και κάθε ενδελεχής έλεγχος του ΣΔΟΕ για την προσωπική και οικογενειακή μου περιουσιακή κατάσταση.

(β.) Να μου δοθούν το ταχύτερο δυνατόν και να δημοσιοποιηθούν το πόρισμα και τα συμπεράσματα αυτών των ερευνών και ελέγχων των Θεσμικών Οργάνων της Πολιτείας. Μόνον με τη δημοσιότητα μπορεί να λάμψει η αλήθεια.

Να ακυρωθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε απόπειρα σπίλωσης και συκοφάντησης του ονόματός μου. Να καταδειχτεί ότι ο «θησαυρός» των συκοφαντών και σκευωρών με νοσηρή φαντασία είναι «άνθρακας» γιατί για τους περισσότερους από αυτούς μάλλον ισχύει η φράση «εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια».

(γ.) Για την ταχύτερη και πληρέστερη διαδικασία ελέγχου η συνδρομή μου είναι αυτονόητη, άμεση και αποφασιστική.
7. Τέλος, ανεξάρτητα από τις οφειλόμενες και επιβεβλημένες ενέργειες των αρμοδίων Θεσμικών Οργάνων για τη διερεύνηση και αποκάλυψη των αυτουργών της παράνομης διαρροής εμπιστευτικού εγγράφου προς τα ΜΜΕ έχω δώσει εντολή στους Δικηγόρους μου να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

8. Επιπροσθέτως, για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ αυτονόητο χρέος μου να δημοσιοποιήσω το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής μου και το αίτημά μου για επιτάχυνση και ολοκλήρωση του ελέγχου.

Με τιμή

Κώστας Γ. Λαλιώτης"



Πηγή : Nooz.gr


Ψαριανός: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπεριφέρεται ανάγωγα - Θυμίζει πρόεδρο συλλόγου αναξιοπαθούντων



Σφοδρή επίθεση κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, χαρακτηρίζοντας ανάγωγη την συμπεριφορά της που θυμίζει πρόεδρος του συλλόγου αναξιοπαθούντων και αντιπολιτευόμενη δελφίνο εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ανέφερε πως «ότι έχει κάνει ένα φοβερό τετακέ σε λαδωμένο οδόστρωμα ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουμε. Αλλά ότι οι παρελάσεις θα αναβαπτιστούν με χορούς και τσάμικα, με καλαματιανά, εθνικές φορεσιές κλπ. και θα μπει και ο λαός από πίσω και θα τραγουδάνε είναι... κάπως».

Συγκριμένα, ο κ. Ψαριανός, μιλώντας στο Βήμα fm, είπε για την Πρόεδρο της Βουλής και τη στάση της:
Η ίδια πρέπει να αποφασίσει, να συνειδητοποιήσει ότι η ίδια είναι θεσμός. Είναι πρόεδρος της Βουλής, είναι το τρίτο ισχυρότερο πρόσωπο του πολιτικού συστήματος της δημοκρατίας μας. Και οφείλει να συμπεριφέρεται ως πρόεδρος της Βουλής, όχι ως πρόεδρος του συλλόγου αναξιοπαθούντων ή μιας παράταξης ή του κόμματός της. Της εύχομαι να γίνει πρόεδρος κάποιου κόμματος, μπορεί να το επιθυμεί.

Έχει κακούς συμβούλους, ίσως δεν έχει καλή αγωγή, θα ήθελα να πω. Η συμπεριφορά της είναι ολίγον ανάγωγος. Ο πρόεδρος της Βουλής κάνει άλλα πράγματα, έχει μάθει απ' έξω το Κανονισμό κι όλους τους αστερίσκους, αλλά δεν έχει καταλάβει τι είναι ο πρόεδρος της Βουλής. Ξέρει απ' έξω όλον τον Κανονισμό, αλλά δεν ξέρει τι κάνει ο πρόεδρος. Είναι εξαιρετικά φιλόδοξος άνθρωπος κι αυτό είναι πολύ θεμιτό. Μπορεί να θέλει να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Της το εύχομαι να την διεκδικήσει και να έχει κάποια επιτυχία ή να γίνει πρόεδρος ενός άλλου κόμματος, ενός κάποιου κόμματος. Η κυρία Κωνσταντοπούλου συμπεριφέρεται ως αντιπολιτευόμενη δελφίνος εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό μπορεί να το κάνει όχι από το προεδρείο της Βουλής, επαναλαμβάνω. Το αντίπαλο δέος του Τσίπρα είναι ως τώρα ο κ. Λαφαζάνης. Νομίζω πως ο κ. Λαφαζάνης πρέπει να ανησυχεί κάπως. Υπάρχουν και άλλοι διεκδικητές δελφίνοι…

Δεν θα ήθελα να σας πω εγώ προσωπικά τι έκανα (σ.σ.: αν ψήφισε την κυρία Κωνσταντοπούλου). Το κόμμα μας δήλωσε ότι την ψήφισε. Έχω κάνει ένα ρεπορτάζ και ξέρω ότι δεν την ψήφισαν όλοι απ' ό,τι έχω καταλάβει. Αυτό ήταν συμβολικό και καλά έκανε το κόμμα και δήλωσε, γιατί πραγματικά έπρεπε και οφείλουμε όλοι να έχουμε μία συναινετική διάθεση.

Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου:

Οι περιγραφές πού έχουμε ως τώρα είναι η πολεμική αρετή των Ελλήνων. Εκείνη η φοβερή γιορτή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο Καλλιμάρμαρο. Εξακολουθεί να ισχύει ο θεσμός των παρελάσεων που κάθετα αντίθετος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι έχει κάνει ένα φοβερό τετακέ σε λαδωμένο οδόστρωμα ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουμε. Αλλά ότι οι παρελάσεις θα αναβαπτιστούν με χορούς και τσάμικα, με καλαματιανά, εθνικές φορεσιές κλπ. και θα μπει και ο λαός από πίσω και θα τραγουδάνε είναι... κάπως. Έχουμε ήδη σε διάφορες παρελάσεις (ύμνους του ΕΑΜ). Πέρυσι είχαμε στο Χαλάνδρι. Τρία γράμματα μόνο φωτίζουν την ελληνική μας τη γενιά, ο ύμνος του ΕΑΜ.

Για τον Σάββα Ξηρό και το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης:

Δεν συμφωνώ, όχι βέβαια. Εδώ δεν συμφωνεί η κυβέρνηση με την άλλη μισή. Απολύτως έχουμε περιγράψει και τις προτάσεις μας και τις διαφωνίες μας και όλα αυτά τα πράγματα. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε δηλαδή;

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού νέας κυβέρνησης, εθνικής ενότητας:

Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση εφεδρείας το λέω ξεκάθαρα. Υπάρχει μία περίπτωση να χρειαστεί η χώρα αυτό που δεν είχε κάνει ως τώρα, να το κάνει τώρα. Μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που να περιλαμβάνει κόμματα πού πιστεύουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στη χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, στο ευρώ και στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Για το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους:

Εάν αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει πράγματα πού κάνουν στροφή προς τη δίκαιη κατανομή των βαρών, βεβαίως θα την ψηφίσουμε.


Πηγή : imerisia.gr


Ξεχωριστές συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ


Σε πιθανά ξεχωριστά τετ - α - τετ με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει η Αθήνα να προετοιμάσει το έδαφος για την επταμερή σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα που θα διεξαχθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στην επταμερή σύνοδο θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, την ώρα όμως που η χώρα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση αναφορικά με την ρευστότητά της.

Παράλληλα, τα μηνύματα που αποστέλλονται τόσο από τη Γερμανία όσο και από την Κομισιόν δείχνουν ότι η παραπομπή του ζητήματος σε πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί να προηγηθεί της θετικής αξιολόγησης από τα τεχνικά κλιμάκια των ευρωπαϊκών θεσμών σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει την εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, την αξιολόγηση της χώρας μας με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την άρση του προβλήματος ρευστότητας μέσω είτε της αύξησης του ELA είτε της χορήγησης του 1,9 δισ. από τα κέρδη της ΕΚΤ, ενώ θα "παίξει" και το χαρτί των γεωπολιτικών και οικονομικών επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης ελληνικής κατάρρευσης.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι "στη δύσκολη συζήτηση στην Ευρώπη πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και υποστηρικτικοί" ενώ σε ανάρτησή του στο twitter είχε αναφέρει νωρίτερα ότι "σήμερα και τη Δευτέρα, η χώρα πρέπει να περάσει τον 'κάβο' αβλαβώς" και πως "ο Τσίπρας έχει και την εντολή και την λαϊκή στήριξη για 'έντιμο συμβιβασμό'".



Πηγή : megatv.com



Το βίντεο με τη χειρονομία Βαρουφάκη ήταν όντως παραποιημένο



Το επίμαχο βίντεο που δείχνει το Γιάνη Βαρουφάκη να κάνει μια άσεμνη χειρονομία προς τη Γερμανία κατά τη διάρκεια παλαιότερης ομιλίας του είναι όντως παραποιημένο ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι συντελεστές του γερμανικού σατιρικού σόου Neo Magazin Royale.

Σε βίντεο που ανάρτησαν στο YouTube αργά την Τετάρτη, οι συντελεστές του σόου εξηγούν ακριβώς πως κατάφεραν να μοντάρουν το βίντεο και ζητούν συγνώμη από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα, παραδέχονται ότι παραποίησαν το βίντεο για να παγιδεύσουν τον παρουσιαστή του ARD και να δείξουν ότι οι γερμανοί παθιάζονται όταν κάποιος επιτίθεται στην πατρίδα τους.

Ο παρουσιαστής του σόου σατιρίζει, ταυτόχρονα, όλους τους ειδικούς που ισχυρίστηκαν επώνυμα ότι το βίντεο ήταν αυθεντικό. Όπως απέδειξαν ένα τέτοιο…πείραγμα του βίντεο είναι δυνατό, ιδιαίτερα όταν υπάρχει στούντιο και προσωπικό που είναι εξειδικευμένο σε αυτό τον τομέα.

Δείτε το βίντεο. Από το 3ο λεπτό υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι




Πηγή : e-typos.com


Απέρριψε την έφεση του Παναθηναϊκού η ΕΠΟ


Η αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέρριψε την έφεση του Παναθηναϊκού και η ποινή των -3 βαθμών παραμένει για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Οι "πράσινοι" είχαν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, πρόστιμο 100.000 ευρώ και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για την εισβολή των χούλιγκαν στο γήπεδο και τη ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων.

Μετά από τη συγκεκριμένη απόφαση ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 58 βαθμούς, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 61 και δύο παιχνίδια λιγότερα (με Αστέρα Τρίπολης και Πανθρακικό), ενώ ο ΠΑΟΚ είναι τρίτος με 54.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και απορρίπτει  κατ’ ουσίαν την έφεση  της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   κατά της  υπ΄ αριθμ. 126/26-2-2015 απόφασης  της  Πειθαρχικής Επιτροπής  της  SUPER  LEAGUE".



Πηγή 


Θα εκλέγονται αντί να επιλέγονται οι διευθυντές στα σχολεία


Σχέδιο για να αντικατασταθεί πιλοτικά την επόμενη χρονιά ο τρόπος τοποθέτησης διευθυντών στα σχολεία, με γενική ψηφοφορία των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα Νέα, σε πρόσφατες δηλώσεις τους, στελέχη του υπουργείου είπαν σε εκπιδευτικούς πως ο αναπληρωτής υπουργός, Τάσος Κουράκης, μελετά ένα σχέδιο για εκλογές, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά τον Σεπτέμβριο, αντί της παράτασης θητείας των στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντών εκπαίδευσης, σχολικών συμβούλων, διευθυντών σχολικών μονάδων) που προγραμματιζόταν αρχικά.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, με την έναρξη της νέας χρονιάς, ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολείου θα συνεδριάσει για να επιλέξει με ψηφοφορία τον εκπαιδευτικό που θεωρεί ότι διαθέτει διευθυντικές ικανότητες.

Υποψηφιότητα θα μπορούν να θέσουν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και ο νυν διευθυντής, ανεξάρτητα εάν προέρχεται από άλλο σχολείο. Όμως, δεν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα απλός εκπαιδευτικός άλλου σχολείου.

Οι σημερινοί διευθυντές θα έχουν δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι.

Για περιπτώσεις σχολικών μονάδων στις οποίες δεν θα δηλωθούν υποψηφιότητες θα ληφθεί ειδική μέριμνα.

Το σχέδιο αυτό, εφόσον τελικά προκριθεί, αναμένεται να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και θα ρυθμίζει πλήθος θεμάτων της εκπαίδευσης.

Επίσης, σε μεταγενέστερο χρόνο θα συνταχθεί άλλο νομοσχέδιο που θα προβλέπει τις αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και τον τρόπο επιλογής τους τα επόμενα χρόνια.


Πηγή : pathfinder.gr