Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ρωτάμε; Ποιους κακοποιούς θέλει να ευνοήσει ο Παρασκευόπουλος και τώρα ο Κοντονής με τον εγκληματικό νόμο αποφυλακίσεων;



Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις από Παρασκευόπουλο και Κοντονή 

Εδώ και δυόμιση χρόνια φωνάζουν οι πολίτες, φωνάζουν οι δικαστές, φωνάζουν οι δικηγόροι για τον εγκληματικό νόμο του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Ο νομικός κόσμος είχε προειδοποιήσει για τις δυσμενείς επιπτώσεις και ιδιαίτερα η Ένωση Εισαγγελέων που με ανακοίνωση της είχε αναφέρει ότι "Η ισχύς του νόμου(Παρασκευόπουλου) ξεκίνησε το Μάιο 2015, οι πρώτες μαζικές αποφυλακίσεις ήρθαν κιόλας τις πρώτες 45 ημέρες εφαρμογής του” και ότι “οι ρυθμίσεις αυτές ισοδυναμούν με ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων και αναιρούν το γενικό και εδικό προληπτικό αποτέλεσμα της επιβληθείσας ποινής…το νομοσχέδιο φέρνει γενική ελευθέρωση κρατουμένων».

Και αλλάζει με ανασχηματισμό ο εγκληματικός ανεύθυνος υπουργός Παρασκευόπουλος, και έρχεται ο Σταύρος Κοντονής που υποτίθεται θα φαινόταν πιο λογικός, και αντί να βελτιώσει η να καταργήσει το έγκλημα του προηγούμενου, συνεχίζει κρατώντας σε ισχύει τον νόμο και ανανεώνοντας τον σε κάθε του λήξη του κάνοντας πλάτες στον προκάτοχο του και σε βάρος της κοινωνίας σφυρίζοντας προκλητικά αδιάφορα και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

Και τώρα το σοβαρό θέμα που τίθεται είναι ποιους κακοποιούς ήθελε να ευνοήσει ο Νίκος Παρασκευόπουλος και έφτιαξε τον νόμο σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών;

Ποιους συνεχίζει να καλύπτει και να ευνοεί ο Σταύρος Κοντονής συντηρώντας και ανανεώνοντας τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου σε βάρος της κοινωνίας;

Γιατί το υπουργείο δικαιοσύνης συνεχίζει προκλητικά σε βάρος της κοινωνίας να αποφυλακίζει σκληρούς κακοποιούς;

Το κόλπο για αποφυλακίσεις που αφορούν προβλήματα υγείας από τα στοιχεία διαψεύδουν και τον Παρασκευόπουλο και τον Κοντονή.

Ο νόμος όπως φαίνεται καθαρά, φτιάχτηκε για να ευνοήσει μόνο σκληρούς κακοποιούς και το κρίσιμο στοιχείο που δείχνει αυτή την εγκληματική ενέργεια των υπουργών δικαιοσύνης είναι ότι από τους  12.590 κρατούμενοι εκ των οποίων οι περίπου 2.000  από αυτούς είχαν καταδικαστεί για κακούργημα είχαμε μόλις πέντε περιπτώσεις ισοβιτών που αποφυλακίστηκαν με αναπηρία 80% και 163 ισοβιτών με αναπηρία 67%.

Και το χειρότερο  πολλοί από τους σκληρούς ευνοημένους από τον νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακισθέντες υπέπεσαν σε νέες εγκληματικές πράξεις, και μάλιστα σοβαρότερες από αυτές που αρχικά είχαν καταδικαστεί μέχρι ανθρωποκτονία.

Και μετά από όλα αυτά η κοινωνία απαιτεί και θέλει να απαντήσουν και οι δύο Νίκος Παρασκευόπουλος και Σταύρος Κοντονής ποιους κακοποιούς θέλουν να ευνοήσουν; Και για ποιους φτιάχτηκε ο εγκληματικός νόμος αποφυλακίσεων σκληρών κακοποιών;

Γιατί δεν βελτιώνεται να αυστηροποιηθεί προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών;




Προσδόκιμο ζωής: Χάνουμε δύο μήνες για κάθε παραπανίσιο κιλό!


Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι, μειώνουν το προσδόκιμο ζωής τους κατά δύο μήνες κατά μέσο όρο για κάθε παραπανίσιο κιλό βάρους τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η μεγάλη γενετική μελέτη, με τη βοήθεια των γονιδίων που ευνοούν την μακροζωία, διαπίστωσε επίσης ότι το κάπνισμα ενός πακέτου τσιγάρων τη μέρα εφ' όρου ζωής αφαιρεί κατά μέσο όρο γύρω στα επτά χρόνια από το προσδόκιμο ζωής. Αλλά αν κανείς κόψει έγκαιρα το τσιγάρο, τελικά μπορεί να ελπίζει ότι θα ζήσει όσο αν δεν είχε ποτέ καπνίσει.

Από την άλλη, η μεγαλύτερη μόρφωση «χαρίζει» περισσότερα χρόνια ζωής. Σχεδόν ένα έτος προστίθεται στο προσδόκιμο ζωής για κάθε πρόσθετο χρόνο εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που κόβουν το κάπνισμα, μορφώνονται περισσότερο και ταυτόχρονα είναι ανοικτοί σε νέες εμπειρίες, αναμένεται να ζήσουν περισσότερο.

Πώς έγινε η έρευνα για το προσδόκιμο ζωής

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζιμ Ουίλσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", ανέλυσαν γενετικές πληροφορίες για πάνω από 600.000 άτομα, συσχετίζοντας αυτά τα δεδομένα με στοιχεία για τη διάρκεια της ζωής καθενός ανθρώπου.

Με αυτό τον τρόπο, οι επιστήμονες -με τη βοήθεια των υπολογιστών- κατάφεραν να εντοπίσουν γονίδια που έχουν την μεγαλύτερη επίδραση στην μακροζωία. Επειδή οι επιλογές στη ζωή και η συμπεριφορά κάθε ανθρώπου (μόρφωση, τάση για αλκοολισμό κ.α.) επηρεάζονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από γενετικούς παράγοντες -πέρα ασφαλώς από τους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες- οι ερευνητές μπόρεσαν έμμεσα να εντοπίσουν τους παράγοντες εκείνους στον τρόπο ζωής που έχουν την μεγαλύτερη επίδραση στο προσδόκιμο.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Βρήκαν έτσι ότι το κάπνισμα και ο καρκίνος των πνευμόνων έχουν τη σημαντικότερη επίπτωση και είναι αυτά που κόβουν τα περισσότερα χρόνια ζωής. Επίσης, η συσσώρευση λίπους και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την παχυσαρκία και το διαβήτη, επιδρούν αρνητικά στην μακροζωία. Εντοπίσθηκε επίσης ένα «κακό» γονίδιο που αυξάνει τη χοληστερίνη στο αίμα και αφαιρεί οκτώ μήνες ζωής, καθώς και ένα «καλό» γονίδιο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προσθέτει σχεδόν μισό χρόνο στο προσδόκιμο ζωής.

«Ο συνδυασμός της δύναμης των "μεγάλων δεδομένων" και της γενετικής μάς επιτρέπει να συγκρίνουμε τις επιπτώσεις των διαφόρων συμπεριφορών και ασθενειών, όσον αφορά την απώλεια ή το όφελος μηνών ή ετών ζωής και, επιπλέον, να διακρίνουμε ανάμεσα σε μια απλή συσχέτιση και σε μια σχέση αιτίας-αποτελέσματος», δήλωσε ο Ουίλσον.




Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιχάλης Θερμόπουλος
iatropedia.gr


Επικίνδυνες πιρουέτες από τον Τραμπ



Αποδυνάμωση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, αλλά όχι οριστική απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία – κάτι που θα τις έφερνε σε μετωπική σύγκρουση με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ακόμη και με τους πιο στενούς συμμάχους τους. Σε αυτή την απόφαση φαίνεται ότι κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ ύστερα από εβδομάδες διαβουλεύσεων με το επιτελείο του για τα θέματα εθνικής ασφαλείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να ανακοινώσει την τελική του απόφαση χθες το απόγευμα. Βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, υποχρεούνταν να ενημερώσει μέχρι αύριο το Κογκρέσο κατά πόσον το Ιράν ανταποκρίνεται στη συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος, η οποία επετεύχθη το 2015, επί προεδρίας Ομπάμα, και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στην προεκλογική περίοδο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μιλήσει για τη «χειρότερη συμφωνία στην ιστορία των ΗΠΑ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακυρώσει την υπογραφή της χώρας του εις βάρος της διεθνούς αξιοπιστίας της.

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Τραμπ επρόκειτο να δηλώσει ότι η εν λόγω συμφωνία δεν ανταποκρίνεται στα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα, χωρίς ωστόσο να αποσύρει επισήμως τη χώρα του και χωρίς να επαναφέρει άμεσα σε εφαρμογή τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, οι οποίες έχουν εν τω μεταξύ αρθεί. Οι παρατηρητές του ΟΗΕ βεβαιώνουν ότι η Τεχεράνη σέβεται απολύτως τις δεσμεύσεις της, κάτι το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επρόκειτο να αμφισβητήσει.

Αντί γι’ αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να ανοίξει τη συζήτηση, θέτοντας νέα ζητήματα, πέραν του πυρηνικού προγράμματος – πυραυλικό πρόγραμμα, υποστήριξη του Ασαντ και της Χεζμπολάχ, στάση έναντι του Ισραήλ κ.ά. Επιπλέον, επρόκειτο να ανακοινώσει κυρώσεις εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτης στρατιωτικής δύναμης του Ιράν, με αυξημένο ρόλο στην οικονομία του.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επικοινώνησαν με τον Ιρανό ομόλογό τους Τζαβάντ Ζαρίφ και τον διαβεβαίωσαν ότι οι Ευρωπαίοι θα σεβαστούν τη συμφωνία ό,τι και αν αποφασίσει η κυβέρνηση Τραμπ. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται Κίνα και Ρωσία. Από την Αγία Πετρούπολη, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη απόσυρση των ΗΠΑ θα καταστρέψει τη συμφωνία, κάτι που θα οδηγήσει σε «παγκόσμιο χάος».



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Καναδός που κρατούνταν από Ταλιμπάν καταγγέλλει τη δολοφονία παιδιού του


Λίγο μετά την άφιξή του την Παρασκευή το βράδυ στον Καναδά, ο Τζόσουα Μπόιλ, που κρατούνταν επί σχεδόν πέντε χρόνια μαζί με τη σύζυγό του Κέιτλαν Κόουλμαν και τα τρία τους παιδιά αιχμάλωτοι στο Αφγανιστάν από το δίκτυο Χακάνι, κατηγόρησε τους αντάρτες ότι σκότωσαν ένα από τα παιδιά του και βίασαν τη σύζυγό του.

Η αμερικανίδα Κόουλμαν και οαΚαναδός Μπόιλ απήθχησαν το 2012 στο Αφγανιστάν από το δίκτυο Χακάνι, που συνδέεται με τους Ταλιμπάν. Απελευθερώθηκαν λίγες ημέρες νωρίτερα από τον στρατό του Πακιστάν, που τους εντόπισε στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, μαζί με τα τρία παιδιά τους που απέκτησαν όσο καιρό ήταν αιχμάλωτοι.

«Η ηλιθιότητα και το κακό του δικτύου Χακάνι που απήγαγε έναν προσκυνητή και την έγκυο σύζυγό του, που είχαν πάει να βοηθήσουν απλούς χωρικούς στις περιοχές του Αφγανιστάν που ελέγχονταν από τους Ταλιμπάν, ξεπεράστηκαν μόνο από την ηλιθιότητα και το κακό να επιτρέψουν τον φόνο της κόρης μου Μπόιλ, της μάρτυρα Μπόιλ, εξαιτίας της επίμονης άρνησής μου να δεχθώ την πρόταση που μου έκαναν οι εγκληματίες του δικτύου Χακάνι», δήλωσε ο Μπόιλ.

Διαβάζοντας ένα κείμενο που είχε προετοιμάσει μπροστά στις κάμερες, ο Καναδός πρώην αιχμάλωτος, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια πρόσθεσε ότι εξαιτίας της άρνησής του «βιάστηκε η σύζυγός μου, όχι ως μια μεμονωμένη πράξη, αλλά από έναν φρουρό, τον οποίο βοήθησε ο επικεφαλής των φρουρών και επόπτευε ο διοικητής του δικτύου Χακάνι Αμπού Χάτζαρ».

Ο Μπόιλ επεσήμανε ότι οι Ταλιμπάν, στους οποίους αναφέρθηκε με το επίσημο όνομά τους το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, διεξήγαγαν έρευνα πέρυσι και επιβεβαίωσαν ότι το δίκτυο Χακάνι διέπραξε το 2014 αυτά τα εγκλήματα εις βάρος της οικογένειάς του.

Ζήτησε μάλιστα από τους Ταλιμπάν «να αποδώσουν στην οικογένεια μου τη δικαιοσύνη που μας οφείλουν».

Τόνισε ότι είναι σημαντικό πλέον η οικογένειά του να καταφέρει να «δημιουργήσει ένα ασφαλές καταφύγιο» και εξέφρασε την επιθυμία να προσφέρει στα παιδιά τους, εκτός από παιδεία, ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσουν «να ανακτήσουν ένα μέρος της παιδικής τους ηλικίας που έχασαν».

Ο Καναδός δήλωσε ότι είχε πάει στο Αφγανιστάν για να βοηθήσει «την πιο παραμελημένη μειονότητα του κόσμου».

«Αυτούς τους καθημερινούς χωρικούς που ζουν σε απομονωμένες περιοχές, που ελέγχονται από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, όπου καμία ΜΚΟ, κανένας εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση και καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια».

Λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση του Καναδά χαιρέτισε «την πολυαναμενόμενη επιστροφή» του Τζόσουα Μπόιλ και της οικογένειάς του.

«Ο Καναδάς διαδραμάτισε ενεργό ρόλο σε όλα τα επίπεδα στην υπόθεση του Μπόιλ και θα συνεχίσει να στηρίζει εκείνον και τους συγγενείς του, τώρα που έχουν επιστρέψει στη χώρα», ανέφερε το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μπόιλ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μετά την απελευθέρωσή της η οικογένεια ταξίδεψε από το Πακιστάν στο Λονδίνο και μετά στο Τορόντο. Αντίθετα με τις πληροφορίες που είχαν δώσει την Πέμπτη οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ο Μπόιλ τόνισε ότι δεν αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και ζήτησε να μεταφερθεί στον Καναδά, όπου ζει η οικογένειά του.

Ο Καναδός είχε εμπλακεί ενεργά στην υπεράσπιση του Ομάρ Καντρ, του 15χρονου που συνελήφθη το 2002 στο Αφγανιστάν και κρατήθηκε επί χρόνια στο Γκουαντάναμο προτού αφεθεί ελεύθερος και επιστρέψει στη χώρα καταγωγής του, τον Καναδά. Ο Μπόιλ είχε παντρευτεί το 2009 την αδελφή του Καντρ, Ζεϊνάμπ.

Την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ διαβεβαίωσε ότι ο Μπόιλ «δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας» στη χώρα, ενώ τόνισε ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση της οικογένειας.


Πηγή : tovima.gr




Κάτοικοι Εξαρχείων: Το κράτος δεν μας προστατεύει να μειωθούν τα δημοτικά τέλη



Πλήρη απουσία καταλογίζουν στο κράτος οι κάτοικοι των Εξαρχείων, αφού κάθε μέρα σημειώνονται στην γειτονιά τους και έξω από τα σπίτια τους επεισόδια.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων και πρώην αντιδήμαρχο, Γιώργο Αποστολόπουλο, που μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στους κάτοικους επικρατεί η άποψη ότι η περιοχή είναι σαν να μην υπάγεται στην ελληνική επικράτεια και, εξαιτίας αυτού, ζητούν τη μείωση των δημοτικών τελών.

Όπως σημείωσε ο κ. Αποστολόπουλος και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις η αστυνομία επέλεγε να μην παρεμβαίνει στην περιοχή. «Αλλά, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο έχει ενταθεί», συμπλήρωσε, καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία δεν πλησιάζει καν την πλατεία, υπηρεσίες και τράπεζες φεύγουν από την περιοχή ενώ έχουν απειληθεί ακόμα και εργαζόμενοι στην καθαριότητα που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.


Κάθε βράδυ ανεξέλεγκτοι οι αντιεξουσιαστές



Όπως κάθε βράδυ έτσι και εχθές για αρκετές ώρες κουκουλοφόροι (υπενθυμίζουμε ότι η κουκούλα με ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποιήθηκε για να φοριέται εύκολα από αντιεξουσιαστές) μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, με ορμητήριο τον χώρο του Πανεπιστημίου.

Δύο επιθέσεις κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ έγιναν και στη Χαριλάου Τρικούπη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.


Μοσκοβισί: Ο Βαρουφάκης κόστισε πολύ στη χώρα του

(Φωτογραφία:  Reuters )


«Ο Γ.Βαρουφάκης ξαναγράφει την ιστορία. H ευθύνη του είναι τεράστια. Κόστισε πολύ στη χώρα του» ήταν το οργισμένο σχόλιο του Γάλλου Επιτρόπου, Π.Μοσκοβισί, με αφορμή συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας στη Liberation. 

Ο Γ.Βαρουφάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν».

Σχετικά δε με την ελληνική κυβέρνηση ο άλλοτε εκλεκτός του Μαξίμου δήλωσε πως «όταν βλέπω την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνομαι λύπη. Με τον πρωθυπουργό δεν έχω πλέον καμία επαφή. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν».

«Όχι και μάθημα από τον Γ. Βαρουφάκη, που ξαναγράφει την ιστορία. Η ευθύνη του είναι τεράστια. Κόστισε πολύ στη χώρα του» ήταν το σχόλιο του Επιτρόπου Π.Μοσκοβισί.



Πηγή : in.gr





Νέα Δημοκρατία προς κυβέρνηση : "Τα προβλήματα των πολιτών δεν λύνονται με τη χρήση κάνναβης"



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την δήλωση του Υπουργού αναπληρωτή Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, που πρότεινε, σήμερα, όχι μόνον τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους, αλλά και την ελεύθερη καλλιέργειά της στα μπαλκόνια των σπιτιών και μάλιστα με… παράβολο 150 ευρώ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι προφανές ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων υπάρχει πλήρης σύγχυση ακόμη και για ένα ήσσονος σημασίας νομοσχέδιο, που αποβλέπει και πάλι στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. 

Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που η ίδια προκάλεσε και προκαλεί και δεν μπορούν βέβαια να λυθούν με τη χρήση κάνναβης».


Οι επιπτώσεις του εγκληματικού νόμου Παρασκευόπουλου! Εκτός φυλακών 12.590 άτομα σφυρίζει αδιάφορα ο Κοντονής



Διαβάζουμε στο iefimerida.gr

Τι και αν υπήρξαν φωνές τόσο από τον πολιτικό κόσμο, όσο και από την κοινωνία για το νόμο Παρασκευόπουλου που οδήγησε σε αθρόες αποφυλακίσεις η κυβέρνηση δεν έδειξε να προβληματίζεται με αποτέλεσμα οι συνέπειες δύο χρόνια μετά να είναι ορατές και θλιβερές. 

Αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας στο κέντρο κυρίως των μεγάλων αστικών περιοχών και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας. Καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, συμβόλαια θανάτου, συμμορίες, απαγωγές, εμπόριο όπλων κλπ, αλλάζουν εντελώς τη φυσιογνωμία της Χώρας.

Σε συνδυασμό και με τις άλλες κεντρικές επιλογές της Κυβέρνησης όπως η κατάργηση της Ομάδας Δέλτα που περιπολούσαν διαρκώς, η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και η ανοχή της στις συλλογικότητες, έχουν επιτείνει το γενικό κλίμα ανασφάλειας των πολιτών. 

Ο νομικός κόσμος είχε προειδοποιήσει για τις δυσμενείς επιπτώσεις όσο και της Ένωσης Εισαγγελέων που με ανακοίνωση της είχε αναφέρει ότι "Η ισχύς του νόμου(Παρασκευόπουλου) ξεκίνησε το Μάιο 2015, οι πρώτες μαζικές αποφυλακίσεις ήρθαν κιόλας τις πρώτες 45 ημέρες εφαρμογής του” και ότι “οι ρυθμίσεις αυτές ισοδυναμούν με ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων και αναιρούν το γενικό και εδικό προληπτικό αποτέλεσμα της επιβληθείσας ποινής…το νομοσχέδιο φέρνει γενική ελευθέρωση κρατουμένων», η Κυβέρνηση συνεχίζει μέχρι και σήμερα την ίδια καταστροφική πολιτική της. 


Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης  επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017 αποφυλακίστηκαν 12.590 κρατούμενοι εκ των οποίων οι περίπου 2.000  από αυτούς είχαν καταδικαστεί για κακούργημα . 

Ένα επίσης, κρίσιμο στοιχείο είναι ότι από τους ανωτέρω είχαμε πέντε περιπτώσεις ισοβιτών που αποφυλακίστηκαν με αναπηρία 80% και 163 ισοβιτών με αναπηρία 67%. 

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακιστεί 4930 κρατούμενοι, δηλαδή κατά μέσο όρο 430-450 αποφυλακίσεις το μήνα λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου και των παρατάσεων του.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι πολλοί από τους ανωτέρω αποφυλακισθέντες υπέπεσαν σε νέες εγκληματικές πράξεις, και μάλιστα σοβαρότερες από αυτές που αρχικά είχαν καταδικαστεί.

Συγκεκριμένα, 

α) Ο Γεωργιανός Ρομπέρτο Σοχακιάν (εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης- κατά της ιδιοκτησίας, ναρκωτικά κλπ), που σκότωσε τον 27χρονο κοσμηματοπώλη στη Θεσσαλονίκη

β) Οι Γεωργιανοί ληστές ( εξέτιαν ποινή 10ετούς κάθειρξης για ληστείες, κλοπές και παράνομη οπλοφορία) που δολοφόνησαν τον εστιάτορα στην Ύδρα

γ) Ο Αφγανός (εξέτιε ποινή 10ετούς φυλάκισης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία) που βίασε και σκότωσε την 19χρονη φοιτήτρια στη Γερμανία — σοβαρότατες αντιδράσεις από τη γερμανική πλευρά για το χειρισμό της υπόθεσης από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές- ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ για σωρεία παραλείψεων και λαθών από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης  κ  Προστασίας του Πολίτη----

δ) Κακοποιός (συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας αρχές του έτους 2017- δεν προφυλακίστηκε βάσει νόμου Παρασκευόπουλου) προχώρησε στη δολοφονία 70χρονου συνταξιούχου.

ε) Νιγηριανός (εξέτιε ποινή 10ετούς φυλάκισης για επιθέσεις και ληστείες σε ηλικιωμένους) αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές ως άνω διατάξεις και συνέχισε την εγκληματική του δράση σκορπώντας τον τρόμο σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αμπελόκηπους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, ανενόχλητος ληστεύοντας και βασανίζοντας ηλικιωμένους.
 Και τι έχει να πει για όλα αυτά η Κυβέρνηση;

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησε για τα θέματα ασφάλειας Προ Ημερησίας Συζήτηση στη Βουλή, την χαρακτήρισε ανεπίκαιρη. Είπε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα και ότι ήταν ανεπίκαιρο το αίτημα μας για τη δημόσια ασφάλεια. 

Ο κ. Παρασκευόπουλος από την πλευρά του υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου του δηλώνοντας: «ο Θεσμός των αδειών κ ο θεσμός των απολύσεων, είναι θεσμοί οι οποίοι εισφέρουν ισοζύγιο υπέρ της νομιμότητας, διευκολύνουν την επανένταξη. Έχουμε κόστος, υπάρχουν άνθρωποι που βγαίνουν με άδεια και κάνουν εγκλήματα!»  

Η κυβέρνηση επαίρεται για τη «σημαντική εκτόνωση» στο σωφρονιστικό σύστημα, που επέφερε ο νόμος Παρασκευόπουλου, με την εφαρμογή του οποίου επήλθε μείωση του πληθυσμού καταστημάτων κράτησης κατά 18,32 % (σύμφωνα με την από 3-11-2016 Απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε Ερώτηση του Ν. Δένδια),  χωρίς όμως να αναλύεται ποιοτικά το αποτέλεσμα της «αριθμητικής» αυτής αποσυμφόρησης στην ασφάλεια των πολιτών.






Μείναμε άφωνοι βραβείο Ηγετικής Προσφοράς στον κ. Γ. Παπανδρέου;



Όταν το ακούσαμε νομίζαμε ότι μας τρολάρουν, μόλις ανακαλύψαμε ότι είναι αλήθεια από τότε είμαστε άφωνοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο 19ο συνέδριο της International Leadership Association , έλαβε μια βράβευση για την περίοδο 2009- 2011 που βρισκόταν στην πρωθυπουργία της χώρας. 

Το βραβείο Ηγετικής Προσφοράς, αποδόθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου «γιατί ως πρωθυπουργός της Ελλάδας συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο».Το βραβείο αυτό απονέμεται γενικά σε πρόσωπα των οποίων η αποτελεσματική ηγεσία έχει επιπτώσεις «που ξεπερνούν τα σύνορα και λειτουργούν ως παραδείγματα».



Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κρίσιμα στοιχεία για τους δράστες έχει η ΕΛ.ΑΣ.



Την πιθανότητα η δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να μην ήταν προσχεδιασμένη ερευνούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Εξετάζουν το ενδεχόμενο να προέκυψε από διαφωνία του με τους δύο δράστες που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για υπόθεσή τους. Ακόμα, διερευνάται εάν οι δράστες είχαν πρόθεση να τραυματίσουν τον άτυχο δικηγόρο προκειμένου να τον εκφοβίσουν και όχι να τον δολοφονήσουν.

Από την έως τώρα έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών προκύπτει ότι οι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού με τον 52χρονο δικηγόρο για να συζητήσουν μαζί του υπόθεση ενδιαφέροντός τους. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 6.30 μ.μ. και κλείστηκε τηλεφωνικά, πιθανόν κατόπιν απευθείας επικοινωνίας τους με τον ποινικολόγο. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ο 32χρονος συνεργάτης του, που ήταν παρών στα γεγονότα, οι δύο άνδρες μιλούσαν καλά ελληνικά με ξενική προφορά που παρέπεμπε σε υπηκόους Αλβανίας. Και οι τέσσερις άνδρες κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων του δικηγορικού γραφείου και συνομίλησαν για τουλάχιστον 15 λεπτά σχετικά με υπόθεσή τους. Μάλιστα, ο Ζαφειρόπουλος φέρεται να κρατούσε κάποιες σημειώσεις σε ατζέντα που είχε μπροστά του και η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο δικηγόρος και οι δολοφόνοι του μετακινήθηκαν –αδιευκρίνιστο γιατί– από την αίθουσα συσκέψεων στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου, όπου και τελικά τον πυροβόλησαν μια φορά στο στήθος από απόσταση περίπου 1,5 μ. Από την ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι προέκυψε ότι η σφαίρα έπληξε το θύμα στην αριστερή θωρακική χώρα με συνέπεια, ύστερα από λίγη ώρα, τον θάνατό του.

Οι δράστες είτε χρησιμοποίησαν περίστροφο είτε περισυνέλεξαν τον κάλυκα από τη βολίδα που έπληξε τον δικηγόρο, καθώς στον χώρο δεν υπήρξε σχετικό εύρημα. Μετά τη δολοφονία αποχώρησαν από το γραφείο έχοντας και οι δύο όπλα στα χέρια τους, σύμφωνα με τον συνεργάτη του θύματος και μοναδικό μάρτυρα όσων εκτυλίχθηκαν στο δικηγορικό γραφείο. Ο τελευταίος είπε ότι οι δράστες ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, αδύνατοι με κοντά σκούρα μαλλιά καθώς και ότι φορούσαν τζιν και ανοιχτόχρωμα πανωφόρια.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας εκτιμούν ότι «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης είναι το αντικείμενο της συζήτησης που προηγήθηκε του φόνου και άφηναν να εννοηθεί ότι διαθέτουν ενδείξεις για την ταυτότητα των δολοφόνων. Αλλωστε, οι δύο δράστες παρέμειναν στο γραφείο για περισσότερο από 15 λεπτά και επομένως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι έχουν αφήσει ίχνη τους στον χώρο. Στο πλαίσιο της έρευνας, πάντως, συγκεντρώνουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν γύρω από το δικηγορικό γραφείο, ενώ θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του 52χρονου δικηγόρου, καθώς και σ’ αυτό του γραφείου του.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος επρόκειτο να εκπροσωπήσει τον έναν από τρεις κατηγορουμένους σε υπόθεση καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης που ξεκινούσε τη Δευτέρα στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η εν λόγω υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και διασυνδέεται με τη δράση πολυμελούς κυκλώματος Αλβανών διακινητών χασίς που συνελήφθησαν δύο μήνες αργότερα. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα παραπάνω συσχετίζεται και μια υπόθεση ανθρωποκτονίας που φέρεται να διαπράχθηκε στην Καλαμάτα. Πάντως, αντικείμενο έρευνας των αστυνομικών φέρεται να αποτελεί η ανάμειξη του Ζαφειρόπουλου και στο σκάνδαλο Energa - Hellas Power, υπόθεση που έχει ήδη συνδεθεί με ένα «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ