Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Κύριε Υπουργέ τι λέτε ξέρετε; Μάρδας καλεί τους μετανάστες να επενδύσουν για να λάβουν άδεια παραμονής



Κάποιος να μας βοηθήσει! Τι άλλο θα ακούσουμε Έλεος!

Διαβάζουμε στο protothema.gr 


«Αν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών 

Τη δυσκολία να φυλαχθούν πλήρως τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας υπογγράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, το πρωί της Κυριακής. 

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Μάρδας κλήθηκε να σχολιάσει την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και το οργισμένο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο και μετέφερε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμβάλλει ενεργά στη μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. 

Ήρθε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και είδε πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση του ζητήματος, είπε ο υπουργός, αναφέροντας παράλληλα ότι όσοι μιλούσαν για έξοδο της Ελλάδας της συνθήκης Σένγκεν τώρα παίρνουν την απάντηση που πρέπει. 

Μέσα από πολιτικό διάλογο θα δώσουμε λύσεις, δεν είμαστε μόνοι μας όπως άλλα κράτη, συνέχισε ο κ. Μάρδας και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε οικονομική καταγραφή των μεταναστών. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής». 

Αναφορικά με το λεκτικό ατόπημα του Γιάννη Μουζάλα για τα Σκόπια, ο υπουργός το χαρακτήρισε λεκτική υπερβολή, αλλά τάχθηκε κατά της αντικατάστασης του υπουργού Μεταναστευτικής καθώς όπως είπε «ένας άνθρωπος που δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο μπορεί να κάνει κάποια λεκτικά λάθη. Δεν αλλάζει η πολιτική της χώρας σε ο,τι αφορά την ονομασία των Σκοπίων τόνισε. 


Ομολογία τζιχαντιστή που η Τουρκία θέλει να κρύψει: Έπαιρνα εντολές από τη ΜΙΤ - ΒΙΝΤΕΟ


Τζιχαντιστής που έπεσε στα χέρια των Κούρδων της Συρίας ομολογεί ότι εκτελούσε εντολές της ΜΙΤ και περιγράφει πώς έβαλε βόμβες στα γραφεία του Κουρδικού κόμματος HPD στα Άδανα και τη Μερσίνα. Ο Τζιχαντιστής καταζητείται από την Τουρκία ως ύποπτος για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. 

Ωστόσο το στρατιωτικό σκέλος των Κούρδων της Συρίας YPG ανακοίνωσε ότι έπεσε στα χέρια τους και μάλιστα τον υποχρέωσαν να δώσει συνέντευξη η οποία και μαγνητοσκοπήθηκε.

Στη συνέντευξη, που δημοσιεύουν τα tourkikanea.gr ανέφερε πως η Τουρκία διασφαλίζει υλικοτεχνική και στρατιωτική υποστήριξη στις οργανώσεις ISIS, Μέτωπο Νούσρα και Aχράρ ους Σάμ και ότι την εντολή για να κάνει τις επιθέσεις στα γραφεία του HDP (σημ. μεταφρ : το κουρδικό κόμμα της Τουρκίας) του την έδωσαν στελέχη της ΜΙΤ που ήταν εντός αυτών των οργανώσεων.

Εντολή για δράση κατά του HDP 

Μετά από την επίθεση αυτοκτονίας στην λεωφόρο του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία σκοτώθηκαν 4 άτομα και τραυματίστηκαν 36, στην επικαιρότητα ήρθε πάλι ο Γιλντίζ που επί μήνες τώρα αναζητείται από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών.

Mιλώντας στο συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANHA υποστήριξε πως ένας πράκτορας της ΜΙΤ ονόματι Εφέ που ήταν και εκ των υπευθύνων για το ISIS, συναντήθηκε μαζί του στις 7 Ιουνίου πριν από τις τουρκικές εκλογές. Ο Γιλντίζ που είναι γνωστό πως αναζητείται από τις υπηρεσίες πληροφοριών με την υποψία για βομβιστή αυτοκτονίας¨, είπε πως στην συνάντηση του με τον πράκτορα της ΜΙΤ Εφέ, του δόθηκε η εντολή να δράσει κατά του HDP με τρόπο που να προκαλέσει αίσθηση.

Οι συναντήσεις στην Τουρκία

Μετά από συνομιλίες που είχαν οι πράκτορες της ΜΙΤ Εμπού Μουσάντ και Εμπού Μπεκίρ με μέλη της ISIS, εγώ πέρασα πολύ εύκολα τα σύνορα και εισήλθα στην Τουρκία. Μετά από το πέρασμα στην Τουρκία βρεθήκαμε σε ένα σπίτι με τον Εφέ. Μετά από 1-2 μέρες ήρθε με χάρτη γραφείων του HDP. Αφού εργαστήκαμε πάνω στον χάρτη, έφερε μετά 2,5 κιλά ΤΝΤ.¨

Ο Γιλντίζ ανέφερε πως για να εντοπίσει που βρισκόταν το κτίριο του HDP μετείχε στην συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά και ότι μετά από την συγκέντρωση εντόπισε το κτίριο του HDP και κέρδισε την εμπιστοσύνη των μελών τους εκεί.

Mετά από την επίθεση εύκολα πέρασε στην Ράκκα

Ο Γιλντίζ δήλωσε : ¨Στα γραφεία του HDP στην Μερσίνα, πήγα στα εκεί μέλη του HDP γλυκά και αναψυκτικά. Εκεί είχα την δυνατότητα και συνομίλησα με στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Μετά πήγα στα Άδανα. Πήγα και εκεί στα γραφεία του HDP. Συζητήσαμε και ήπιαμε τσάι με μέλη του HDP. Μετά από την αναγνώριση που έκανα και στα δύο γραφεία, είδα ότι ήταν ανοιχτά. Πήγα σε ανθοπώλη και πήρα δύο ανθοδέσμες. Τα λουλούδια που αγόρασα τα έβαλα σε γλάστρες δίνοντας έτσι την εικόνα ενός δώρου και μέσα στις γλάστρες ήταν οι βόμβες. Μπήκα στα γραφεία του HDP. Eκείνη την μέρα ήταν η συγκέντρωση του HDP στα Άδανα. Έδωσα την γλάστρα σε αυτόν που κάνει τσάι εκεί και του είπα να την βάλει στο μπαλκόνι. Αυτός όμως την πήρε και την έβαλε στο γραφείο του προέδρου. Επίσης και στην Μερσίνα έδωσα τα λουλούδια για να τα βάλουν στο μπαλκόνι¨.

Ο Γιλντίζ πρόσθεσε πως οι βόμβες ήταν με ωρολογιακό μηχανισμό έσκασαν την προκαθορισμένη ώρα και ότι έστω και αν δεν υπήρξε απώλεια ζωών, προκάλεσαν θόρυβο και το γεγονός απασχόλησε την επικαιρότητα. Τέλος είπε πως μετά από τις επιθέσεις στ γραφεία του HDP, εύκολα πέρασε στην Τελ Αμπιγιάντ και από εκεί στην Ράκκα. 




Πηγή : onalert.gr


Πόλεμος για το κύκλωμα των εκβιαστών! "Και αγωγή και μήνυση" λέει ο Κουμουτσάκος - Η απάντηση του Μαξίμου



Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του συστήνει στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο «μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια - τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί - και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών».

"Και αγωγή και μήνυση", απαντά ο κ. Κουμουτσάκος.

Στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζεται επίσης ότι «εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς κ.κ. Μουσά και Μαυρίκο» και καταλήγει:

«Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν».

Είχε προηγηθεί η σκληρή απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κουμουτσάκου προς την κυβερνητική εκπρόσωπο, όπου μάλιστα οι πληροφορίες τον θέλουν να καταθέτει μήνυση εναντίον της Όλγας Γεροβασίλη.

"Στην εποχή της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες εκλεγμένου βουλευτή - εκπροσώπου τύπου κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την κυβερνητική εκπρόσωπο", δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα μίλησε για γκεμπελικής έμπνευσης χονδροειδή απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων που "αποδεικνύει ότι με τρόπο βορβορώδη στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης".

Είπε επίσης ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος και εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι.

"Αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις. Ο πανικός της κατάρρευσης, τους μεταλλάσσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντιπάλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

"Και αγωγή και μήνυση λοιπόν. Καλό βράδυ σε όλες και όλους", απαντά ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με ανάρτησή του στο Twitter. 


Και αγωγή και μήνυση λοιπόν. Καλό βράδυ σε όλες και όλους.


Πηγή : newsit.gr


Ο Σκύλος της ήταν Ανήσυχος στη Μέση της Νύχτας. Όταν Έτρεξε στο γιο της, δεν Πίστευε στα Μάτια της!



Ο Jedi είναι ένα γλυκό, τετράχρονο Λαμπραντόρ με μια μοναδική ικανότητα: σώζει καθημερινά τη ζωή του ιδιοκτήτη του, του 7χρονου Luke Nutall. Το καλύτερο είναι, ο τρόπος που το καταφέρνει αυτό.



Ένα βράδυ πριν κάποιο διάστημα, ο Jedi ήταν ανήσυχος. Παρατήρησε αμέσως ότι ο Luke, που κοιμόταν βαθιά κοντά του, βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η μητέρα του Luke, η Dorrie, είχε επίσης αποκοιμηθεί στο δικό της κρεβάτι. Αλλά ο Luke χρειαζόταν επειγόντως ιατρική βοήθεια! Ευτυχώς, ο Jedi έσπευσε στο κρεβάτι της Dorrie και την ξύπνησε με τα γαυγίσματά του.

Ο Luke υποφέρει από διαβήτη και μετά από μια ένδειξη, η Dorrie κατάλαβε ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του ήταν πολύ χαμηλά. Ο Luke έχει μια συσκευή, που συνεχώς μετράει τα επίπεδα του σακχάρου του, αλλά ο Jedi μυρίστηκε τον κίνδυνο νωρίτερα και ειδοποίησε έγκαιρα. Ο σκύλος ήταν πιο γρήγορος από τον συσκευή.



Το λαμπραντόρ μπορούσε να αισθανθεί τις χημικές αλλαγές στον ιδρώτα του Luke, πολύ πιο έγκαιρα από ότι το μηχάνημα. Στην πραγματικότητα, ο Jedi είχε εκπαιδευτεί ως ιατρικός βοηθός, όταν ήταν κουτάβι.

Όποτε ο Jedi μυρίζει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Luke, έχει μάθει να παίρνει μια χρωματιστή ράβδο στην μητέρα του. Όταν τα επίπεδα σακχάρου είναι πολύ υψηλά, ο Jedi σηκώνει το πόδι του. Όταν είναι πολύ χαμηλά, ξαπλώνει στο πάτωμα.



Ο Jedi έχει επανειλημμένα σώσει την ζωή του Luke εδώ και τρία χρόνια, και ως ανταμοιβή για την καλή δουλειά του, του διοργάνωσαν ένα πάρτυ. Εκεί του έδιναν μεζεδάκια, πολλές αγκαλιές και παιχνίδια.



Ο Luke και ο  Jedi έχουν ακόμα και την δικιά τους σελίδα στο Facebook. Η μητέρα του γράφει συχνά για τις καθημερινές προκλήσεις, που βιώνει το παιδί της. Θέλει να ενημερώσει για τον διαβήτη τύπου 1, καθώς μόνο στις ΗΠΑ 3 εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες πάσχουν από την ασθένεια. Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι έναν τέτοιο φοβερό βοηθό, όπως ο Jedi. Μοιραστείτε την φοβερή ιστορία τους με τους φίλους σας!


Πηγή : fanpage.gr




Συλλήψεις στην Κω για διακίνηση πλαστών εγγράφων σε πρόσφυγες



Έξι άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο στην Κω, κατά τη διάρκεια επιχείρησης από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, με τη συνδρομή των στελεχών του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας – διακίνησης πλαστών υπηρεσιακών εγγράφων αιτούντων ασύλου που δραστηριοποιείται στο νησί.

Οι συλληφθέντες είναι αλλοδαπής υπηκοότητας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των αρχών.
Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε οικίες στην Κω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, μεγάλος αριθμός πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και εγγράφων καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.


Αύξηση των λουκέτων κατά 78,08% καταγράφεται στην αγορά το α’ τρίμηνο 2016



Πολύ αρνητικά και δυσοίωνα τα νέα για τις επιχειρήσεις που οδηγούνται με  την αδιαφορία και την υπερφορολόγηση στην απόλυτη φτωχοποίηση και την διάλυση όπως συμβαίνει σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή για πρώτη φορά καταγράφεται στα χρόνια της κρίσης οι επιχειρήσεις που κλείνουν να είναι περισσότερες, κατά 4.000, από αυτές που ανοίγουν. 

Η έρευνα καταγράφει ότι πολλές εταιρίες σταματούν οριστικά κάθε δραστηριότητα και πολλές για να επιβιώσουν μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες με χαμηλότερους συντελεστές φορολογίας. Το χειρότερο είναι ότι πολλές επιχειρήσεις εισέρχονται στην σφαίρα της παραοικονομίας και της αδήλωτης εργασίας για να επιβιώσουν.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου που δίνει η Καθημερινή στο διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2016 έως 22 Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08% υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. 

Όπως αναφέρει η έρευνα τα πραγματικά λουκέτα δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα από τα καταγεγραμμένα, καθώς πολλές επιχειρήσεις «κατεβάζουν ρολά», χωρίς να το δηλώσουν, καθώς χρωστούν σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και τράπεζες. 


Ορισμένες αμφιβόλου προέλευσης ΜΚΟ δρουν ανεξέλεγκτες στην Ειδομένη και είναι πολύ επικίνδυνες



Το πάρτι των ΜΚΟ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών εδώ και ενάμιση χρόνο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Είναι πολλά τα λεφτά όπως ακούγεται από επίσημα χείλη και δεν ξέρει κανένας ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ΜΚΟ, οι γνωρίζουν κάποιοι και δεν τους συμφέρει να μιλήσουν.

Όπως και να έχει τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ανεξέλεγκτη δράση ορισμένων ΜΚΟ που ήρθαν για να βγάλουν λεφτά αδιαφορώντας για τις ζωές των προσφύγων και μεταναστών.

Επιτήδειοι  δήθεν εθελοντές, πληροφορίες λένε ειδικά για μια ομάδα Γερμανών και Ιταλών «αλληλέγγυων» διακινούσαν από το μεσημέρι του Σαββάτου την ψεύτικη «πληροφορία» για  επικείμενο «άνοιγμα των συνορών». Η διαρροή αυτή της συγκεκριμένης ψευδούς πληροφορίας έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των 12.000 περίπου εγκλωβισμένων προσφύγων, οι οποίοι ξεσηκώνονται με την παραμικρή «χαραμάδα» ελπίδας ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη Β. Ευρώπη,

Αυτή η αναστάτωση έχει θέσει σε επιφυλακή την αστυνομία προκειμένου να μην χαθούν και πάλι ζωές στην προσπάθεια αυτών των απελπισμένων να περάσουν τα σύνορα και πέσουν θύματα κακοποίησης από τους Σκοπιανούς.