Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Όταν ο Τσίπρας εξαπατούσε συνειδητά και κατηγορούσε το πλεόνασμα του 2014!!




Ολόκληρη η ομιλία του ανθρώπου που εξαπάτησε με τον χειρότερο τρόπο ένα λαό λέγοντας ότι ψέμα του ερχόταν για να παραπλανήσει και να κοροϊδέψει ένα λαό για να αρπάξει τον ψήφο του.

Τότε το πλεόνασμα ήταν δυστυχίας, τραγωδίας, αίματος!! Αυτό που μοιράζει ο ίδιος είναι πολύ χειρότερο γιατί δεν υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα της ανικανότητας και της ανεπάρκειας που βαδίζει αυτή η άθλια κυβέρνηση.

Διαβάζουμε στο tovima.gr το ρεπορτάζ του 2014 για τα όσα έλεγε για να εξαπατήσει και να κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό.

Τσίπρας:Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας, αίματος

«Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα. Για το πλεόνασμα μας σε αγώνες. Για το πλεόνασμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού. Για το πλεόνασμά μας σε αλήθειες. Για το πλεόνασμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους».

Αυτό ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στα Ιωάννινα. 

«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων» ανέφερε ο κ. Τσίπρας. 

«Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες». 

»Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story ο πρωθυπουργός, δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη δυο- τρία κατοστάρικα;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει - την αξιοπρέπειά τους; 

Πώς μεταχειρίζεται τους ένστολους, σαν ανήλικα προς αποπλάνηση; 

»Πώς αφού τους καταδίκασε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζει στις εκπτώσεις; 

»Και πώς αλήθεια ένας άνθρωπος ο οποίος έχει την τιμή να φρουρεί την πατρίδα, μπορεί να δεχτεί ότι τον θεωρεί η ίδια του η κυβέρνηση ανίκανο να φρουρήσει την προσωπική του αξιοπρέπεια; 

»Και έτοιμο να κάνει τούμπες μπροστά στον Σαμαρά, στον Βενιζέλο, στον Άδωνι, με μερικά κατοστάρικα εφάπαξ βοήθημα;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το πλεόνασμα «δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος».

«Γιατί εντάξει μάθαμε ότι θα δοθούν τα 500 στους ένστολους. Τα άλλα 2.300 που θα δοθούν μάθατε;
Μη το ψάχνετε.

»Στους δανειστές πάει η μερίδα του λέοντος. Στους τραπεζίτες. Και στους εργοδότες που θα μειωθεί η συμμετοχή τους στην ασφάλιση. Αυτή είναι η αλήθεια».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ηπειρος ο κ. Τσίπρας είπε τα εξής: 

«Για ποιο success story, όμως, μιλά η κυβέρνηση; Ελάτε κ. Σαμαρά και κύριοι τροΐκανοί εδώ στην Ήπειρο να δείτε το «πρωτογενές πλεόνασμα» και τις επιτυχίες σας.

»Η Ήπειρος με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία. 

»Διαλύθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήταν βασικός ιστός κοινωνικής συνοχής για την περιοχή. 

»Η Δωδώνη διαλύθηκε και ξεπουλήθηκε οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία τους παραγωγούς.

»Τα προβλήματα ρευστότητας, οι δανειακές υποχρεώσεις δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στη συνεταιριστική πτηνοτροφία της Ηπείρου.

»Τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ηπείρου, βασικός μοχλός ανάπτυξης, απαξιώθηκαν και απογυμνώθηκαν από ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές. 

»Το Πανεπιστήμιο, που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, δεν ξέρει αν τελικά θα καταφέρει να λειτουργήσει τον 51ο χρόνο του. 

»Το ΤΕΙ Ηπείρου ανέστειλε την λειτουργία του μήπως και καταφέρει να προσληφθεί έκτακτο προσωπικό».

Και ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε: 

«Ο τόπος έχει ελπίδα. Οι άνθρωποι έχουν ελπίδα. Και η ελπίδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλημμα είναι καθαρό και αδυσώπητο: Ή συνεχίζεται η καταστροφή, η παρακμή, η τραγωδία.

»Ή με το ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει η χώρα ριζικά πορεία. 

»Ή ψηφίζουμε Σαμαρά, Μέρκελ, Σόιμπλε Ή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ

»Η αφηνόμαστε στη μοίρα που άλλοι χαράζουν για μας

»Ή σηκωνόμαστε και δίνουμε τη μάχη με την αριστερά. 

»Και είμαι βέβαιος ότι θα τη δώσουμε τη μάχη και θα νικήσουμε»


Οικονόμου σε Τσακαλώτο: Υποκριτές... Πανηγυρίζεις για 600 εκατ., ενώ έκοψες 3,5 δισ. ευρώ



«Εκρηκτικός» διάλογος στη Βουλή

Τις περικοπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα προηγούμενα 2,5 χρόνια αλλά και όσες θα ακολουθήσουν το 2017 απαρίθμησε ο  Βασίλης Οικονόμου για να αποδομήσει τις χθεσινές παροχές του πρωθυπουργού, προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο εκρηκτικός διάλογος που «ζωντάνεψε» την αίθουσα της Ολομέλειας έχει ως εξής

Οικονόμου: Εχετε κόψει 3,5 δισ. ευρώ σε 2,5 χρόνια και δίνεις 600 εκατ. ευρώ και πανηγυρίζεις

Τσακαλώτος: Εσείς πόσα έχετε κόψει τα προηγούμενα χρόνια. Ντροπή

Οικονόμου: Εσύ να ντραπείς.

Τσακαλώτος: Να έχετε καλύτερο ύφος


Οικονόμου: Θα μας πεις και τι ύφος θα έχουμε; Κάτσε εκεί και άκου. Να ακούς. Αλλού να κάνεις υποδείξεις. Ηρέμησε κ. Τσακαλώτο.

Τσακαλώτος: Να μας πείτε τις δικές σας περικoπές

Οικονόμου: Βαφτίζετε τα προγράμματα του ΟΑΕΔ προσλήψεις. Μιλάτε για προσλήψεις 6.000 γιατρών και 15.000 νοσηλευτών ενώ έχετε βάλει από την πίσω πόρτα 50.000 καθαρίστριες και σεκιούριτι με συμβάσεις. Αυτό είναι το μοντέλο που θέλετε; Είστε υποκριτές. Οι οφειλές του Δημοσίου μόνο στο χώρο της υγείας ανέρχονται σε 2,7 δις ευρώ και εσείς μιλάτε για πλεόνασμα. Ψάχνετε πελάτες – ψηφοφόρους.

Τσακαλώτος: Διαβάστε καλύτερα τον προϋπολογισμό για την Υγεία και την Παιδεία. Για τα νοσοκομεία προβλέπεται αύξηση 200 εκατ. ευρώ. Διαβάστε και επανέλθετε. Καταλαβαίνω το θυμό σας γιατί και εγώ αν είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ στο πρώτο μνημόνιο θεωρώντας το δεξιό και πήγαινα την ΔΗΜΑΡ και τώρα στην ΝΔ για να λέω με τον κ. Μητσοτάκη πως θα κόψω μισθούς και συντάξεις θα είχα τον θυμό σας. 

Οικονόμου: Οι σελίδες που με παραπέμπετε επιβεβαιώνουν όσα σας είπα. Μήπως εσείς πρέπει να ξαναπάτε στην Αγγλία να καθίσετε στα θρανία; Μπορεί να έχω έντονο ύφος. Όμως σε κανέναν δεν έχω μιλήσει προσωπικά. Για πολλούς έχω στοιχεία για την πορεία τους. Θα μπορούσα να πω και εγώ για τα προσωπικά του κ. Τσακαλώτου. Για ότι έχω κάνει εγώ θα κριθώ. Εσείς όμως όποτε στριμώχνεστε το πάτε στο προσωπικό σαν κάτι κυριούλες.

Τσακαλώτος: Σας είπα ότι οι δαπάνες υγείας δεν είναι μόνο εκεί που διαβάζετε. Σας διαθέτω τους συνεργάτες μου για να σας κάνουν δίωρα μαθήματα σήμερα και αύριο. 


Πηγή : protothema.gr


Ν.Δ. : Ενώ οι οφειλές στην εφορία αυξάνονται, η Κυβέρνηση φέρνει νέους φόρους




Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με την συνεχή αύξηση των οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία αυξάνονται συνεχώς κατά μέσο όρο, με ρυθμό 1 δις ευρώ το μήνα. Όλοι, εκτός από την Κυβέρνηση, αντιλαμβάνονται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Τον Οκτώβριο οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία σκαρφάλωσαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 92,3 δις ευρώ, ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ το 50% του Α.Ε.Π., ποσοστό - ρεκόρ στις χώρες της Ε.Ε. Από τον Ιανουάριο του 2015, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι οφειλές των πολιτών προς την Εφορία έχουν αυξηθεί κατά 23,5 δις ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση είναι ασυνεπής και έχει κάνει στάση πληρωμών με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων να έχουν φτάσει τα 3,3 δις.

Και τη στιγμή που η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει τους μισούς Έλληνες να χρωστάνε στην εφορία, η Κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε κατασχέσεις σε 804.000 πολίτες με 1.600.000 να περιμένουν τη σειρά τους. 

Μέσα σε ένα μήνα οι φορολογικές οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δις περίπου, διπλάσιες από τις παροχές που εξήγγειλε χθες ότι θα μοιράσει εφάπαξ ο κ. Τσίπρας.

Παροχές που θα ξαναπάρει πίσω στο πολλαπλάσιο με τους νέους φόρους 2,5 δις ευρώ που έχει βάλει στον Προϋπολογισμό. Και έπεται ακόμη σκληρότερη συνέχεια με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου που έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές.

Κανείς δεν πιστεύει πλέον τον κ. Τσίπρα.

Η χώρα δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο. Έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή».


Το “Baywatch” από σειρά γίνεται ταινία στη μεγάλη οθόνη (video)


Το “Baywatch” μεταφέρετε και στην μεγάλη οθόνη!

 Με τον Ντουέιν “The Rock” Τζόνσον και τον Ζακ Έφρον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 Τα νέα κορίτσια που θα πλαισιώσουν τους πρωταγωνιστές  είναι οι Κέλι Ρόρμπαχ, Αλεσάντρα Νταντάριο και Πριάνκα Τσόπρα.

Η ταινία αναμένεται το καλοκαίρι του 2017 δείτε  το τρέιλερ.




Τουρκία: Συλλήψεις καθηγητών του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης για σχέσεις με τον Γκιουλέν




Στη σύλληψη 87 ατόμων προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας, στο πλαίσιο των ερευνών για διασυνδέσεις ατόμων με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι περισσότεροι συλληφθέντες έχουν σχέσεις με το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και κατηγορούνται ως υποστηρικτές του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ.

Ο Γκιουλέν, ήδη από τον Ιούλιο, κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ήταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονα επιχειρήσεις σύλληψης σε 12 περιοχές, με στόχο υπόπτους για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν.

Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται και άτομο που ηγείται μικρού πολιτικού κόμματος, αλλά και αρκετοί καθηγητές από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.



Έντυπη Καθημερινή


Ο Τσίπρας παραβίασε τις συμφωνίες! Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συζητήθηκαν στο Eurogroup



Άγνοια των παροχών Τσίπρα είχε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το Eurogroup. Ως επικοινωνιακή φυγή προς τα εμπρός λόγω των εσωπολιτικών πιέσεων βλέπουν γερμανοί αρθρογράφοι τις χριστουγεννιάτικες παροχές του.

Ούτε το γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών, αλλά ούτε και το Eurogroup γνώριζε για τις χθεσινοβραδινές εξαγγελίες του έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με τις παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά των Αιγαίου με μεγάλη προσφυγική ροή.Σε ερώτημα που απεύθυνε η Deutsche Welle προς την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εάν είχε γνώση των εξαγγελιών Τσίπρα το υπουργείο της, η Φρεντερίκε φον Τιζενχάουζεν μας απάντησε ως εξής: «Όχι, το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε και στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. Αλλά είναι υπόθεση των θεσμών να αξιολογούν τέτοιου είδους μέτρα».

Ο γερμανικός τύπος κάνει αναφορά στο αιφνιδιαστικό, όπως το χαρακτηρίζει, διάγγελμα του έλληνα πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό με παροχές προς τους συνταξιούχους και τους κατοίκους νησιών με πολλούς πρόσφυγες. Ορισμένοι αρθρογράφοι εκφράζουν έκπληξη για αυτήν την κίνηση του κ. Τσίπρα σε μια κρίσιμη περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων και αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. 


«Η μεγαλοψυχία του Τσίπρα»

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σημειώνει ότι «παρά το υψηλό κρατικό χρέος ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε βοήθεια σε 1,6 εκ χαμηλοσυνταξιούχους ύψους 617 εκ. ευρώ, από το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα και το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες. Και αυτό το μέτρο θα αποτυπωθεί σε πολλά εκατομμύρια ευρώ». 

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι αυτήν την εποχή Ευρωπαίοι και ΔΝΤ ερίζουν γύρω από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί απαραίτητη για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας του, ότι πρόσφατα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε την Αθήνα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν όπως επίσης ότι η Αθήνα έχει ένα μακρύ δρόμο μπροστά της. «Η μεγαλοψυχία του Τσίπρα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα προκαλέσει προφανώς κριτική στην Ευρώπη. Εσωπολιτικά ο αριστερός πολιτικός βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Ο λαός έχει απογοητευτεί γιατί ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να εμποδίσει ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Οι πολίτες κρίνουν ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει σε σχέση με πέρυσι και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εάν γίνονταν εκλογές θα τις κέρδιζε η ΝΔ».


Παραβίαση των συμφωνιών

Για την εφημερίδα Bild ο Τσίπρας παραβίασε τις συμφωνίες που αφορούν στα προγράμματα διάσωσης. «Αντί να κάνει οικονομία, εξαγγέλλει τη πρόσληψη 5000 νέων γιατρών, νοσοκόμων και άλλου προσωπικού για τα κρατικά νοσοκομεία, 13ο μισθό για χαμηλοσυνταξιούχους ύψους 617 εκ. ευρώ και πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, μια καθαρή παραβίαση των συμφωνηθέντων στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας». Η εφημερίδα υπενθυμίζει τις προειδοποιήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών της περασμένης Δευτέρας ότι εάν δοθούν ελαφρύνσεις του χρέους, η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, για χρήματα που βάζει ο Αλέξης Τσίπρας κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο κάνει λόγο στην ιστοσελίδα της η Ελβετική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.




Ειρήνη Αναστασοπούλου
Πηγή : dw.com



Αλαβάνος : Το ρεκόρ υπογραφής μνημονίων έσπασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!


Στην ανάγκη δημιουργίας ενός λαϊκού μετώπου των αντιμνημονιακών δυνάμεων αναφέρθηκαν οι ομιλητές της αποψινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Ομιλητές ήταν ειδικότερα, ο επικεφαλής του Σχεδίου Βήτα, Αλέκος Αλαβάνος, το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Γιάννης Τόλιος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Κορδάτος», Δημήτρης Καλτσώνης.

Ο Αλέκος Αλαβάνος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και ο Τσίπρας σπάνε τελικά το ρεκόρ των μνημονίων, αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν από ένα, αλλά αυτός ψήφισε το 3ο αλλά και το 4ο. Αποδεικνύεται ότι το «πακέτο» που προσπάθησαν να πουλήσουν στον κόσμο ήταν εντελώς εικονικό και περιθωριακό, ενώ στην πράξη συνοδεύεται από νέα μέτρα που ουσιαστικά επιδεινώνουν την κατάσταση του ελληνικού λαού. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Γιάννης Τόλιος αναφέρθηκε στο εναλλακτικό πρόγραμμα για τη διέξοδο από την κρίση σε φιλολαϊκή και προοδευτική κατεύθυνση, εστιάζοντας «στην ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και της αναστολής πληρωμής των τοκοχρεολυσίων, τα οποία μόνο για το 2017 είναι της τάξεως των 15,5 δισ. ευρώ. Απαιτείται επίσης η εθνικοποίηση των τραπεζών, ώστε να προχωρήσει ένα είδος σεισάχθειας των κόκκινων δανείων και βέβαια η αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, γεγονός για το οποίο πλέον είναι πεπεισμένο το 1/3 των πολιτών. Πάνω από όλα όμως χρειάζονται δράσεις για τη δημιουργία ενός μετώπου αριστερών, αντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων». 



Πηγή : eleftheria.gr


Φόλες και νεκρά σκυλιά στο κέντρο του Αγρινίου



Σύμφωνα με το agriniopress.gr 

Στην αποτρόπαια πράξη της δηλητηρίασης τριών σκυλιών προχώρησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης,  στην οδό Μακρή, στο ύψος του 4ου Δημοτικού.


Όταν το περιστατικό έγινε αντιληπτό από περαστικούς, άμεσα ειδοποιήθηκε η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, ενώ σύμφωνα με πολίτες που ειδοποίησαν την Οργάνωση, εκείνη την ώρα, τουλάχιστον το ένα από τα τρία σκυλάκια, δεν είχε ακόμη ξεψυχήσει.

Ωστόσο, οι ίδιοι πολίτες, μέσα από το facebook, κατήγγειλαν τη στάση της εκπροσώπου της Φιλοζωικής, η οποία, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, διαμαρτυρήθηκε για την προχωρημένη ώρα της τηλεφωνικής κλήσης τους, ενώ τελικά άνθρωποι της Φιλοζωικής έφτασαν στο σημείο, μόνο όταν δέχθηκαν κλήση από την αστυνομία, η οποία επίσης ειδοποιήθηκε.

Τελικά και τα τρία σκυλιά ξεψύχησαν, ενώ χρήστης του facebook ανήρτησε φωτογραφία με ένα από αυτά και παράλληλα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και για τη “απότομη” στάση της εκπροσώπου της Φιλοζωικής.


(οι φωτό είναι από τη σελίδα του facebook Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου)



Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, προχώρησε και εκείνη σε ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook, μερικές ώρες μετά, κοινοποιώντας φωτογραφίες από τα σκυλιά και σχολιάζοντας πως «έγινε ότι έπρεπε να γίνει από εξετάσεις» και ότι ήταν κρίμα τελικά που δεν σώθηκε  το τρίτο σκυλάκι που δεν εντοπίστηκε έγκαιρα.


Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στο agriniopress.gr φτάνουν καταγγελίες για την συμπεριφορά εκπροσώπων της Φιλοζωικής, όταν πολίτες κάνουν τηλεφωνήματα προς την Οργάνωση προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια για κάποιο τετράποδο.



Παράλληλα όμως, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως πρόκειται για εθελοντική οργάνωση, που προσπαθεί να καλύψει ένα μεγάλο εύρος περιστατικών και καταγγελιών, χωρίς, ουσιαστικά, πόρους και βοήθεια, ενώ αρμόδιος είναι ο Δήμος Αγρινίου. Αυτό  δεν δικαιολογεί όμως, συμπεριφορές που κατά καιρούς καταγγέλλονται από πολίτες.

Σε επικοινωνία της κ. Αναγνωστοπούλου, πρόεδρου της Φιλοζωικής Οργάνωσης του Αγρινίου με το agriniopress.gr, διευκρινίστηκε για άλλη μια φορά πως τα μέλη της είναι εθελοντές, δεν χρηματοδοτούνται από κανέναν και δεν έχουν και αρμοδιότητα να παρέμβουν σε περιπτώσεις δηλητηρίασης ζώων κλπ. “Ειδοποιήθηκα στις 1:55  τη νύχτα σχετικά με τις φόλες στην περιοχή του 4ου Δημοτικού από πολίτη και μια ώρα μετά από την Αστυνομία. Κάναμε αγωνιώδεις προσπάθειες να βρούμε κτηνίατρο. Πήγαμε στην περιοχή μήπως μπορέσουμε να σώσουμε κάποιο ζώο αλλά ήταν ήδη αργά… Πολίτες μάλιστα είχαν μεταφέρει ένα ζώο σε φαρμακείο στον Αγιο Κων/νο. Τελικά κοντά στις τρεις διαπιστώσαμε πως τα νεκρά ζώα ήταν τρία. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, φολιάζουν παντού σκυλιά και μεις δίνουμε καθημερινό αγώνα να σώσουμε όσα μπορούμε και να φιλοξενήσουμε δεκάδες στον χώρο που έχουμε φτιάξει. Πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν πως δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα και προσπαθούμε με δικά μας μέσα και σε αντίξοες συνθήκες να διαχειριστούμε ένα σοβαρό πρόβλημα, κινούμενοι και στα όρια της νομιμότητας. Δεν μπορείτε να πιστέψετε τι τραβάμε…” είναι το σχόλιο της κ. Αναγνωστοπούλου, που εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι έγινε αποδέκτης και υβριστικών σχολίων.


Κάνει γνωστό μάλιστα πως το σταθερό τηλέφωνο που έχει δοθεί για επικοινωνία με την Φιλοζωική, έχει καταργηθεί.


Ντόρα Μπακογιάννη: Ο κ. Τσίπρας στήνει το χαλί της εξόδου του από την κυβέρνηση



Την προσπάθεια της ΝΔ να καταθέσει πρόταση για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ενέταξε την επίσκεψη της στη Λάρισα, η πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο κ. Τσίπρας στήνει το χαλί της εξόδου του από την κυβέρνηση» εκτίμησε η κ.Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, λέγοντας πως αυτό θα εκφραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη η κ. Μπακογιάννη τόνισε, πως για να υπάρξει χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Για να υπάρχουν θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις. Για να υπάρχουν επιχειρήσεις πρέπει ο επιχειρηματίας να έχει κέρδος. Το κράτος λοιπόν δεν μπορεί να ποινικοποιεί την έννοια της επιχειρηματικότητας και του κέρδους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς είναι γνωστό πως αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα της, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ είπε πως αποτελούν έναν τομέα των επενδύσεων, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΣΦΑ, λέγοντας πως «η κυβέρνηση έδιωξε μια αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ η οποία κόστισε 400 εκατ. στο λαό» και συμπλήρωσε «πως μπορούμε μόνοι μας να προχωρήσουμε στις αποκρατικοποιήσεις που χρειάζονται», εκφράζοντας βέβαια την αντίθεση της στην ύπαρξη του Υπερταμείου και την ένταξη της δημόσιας περιουσίας σε αυτό.

Σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως για να υπάρξει διαπραγμάτευση θα πρέπει η εκάστοτε κυβέρνηση να έχει αξιοπιστία, ρίχνοντας τα βέλη της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Βιώσαμε τα τελευταία χρόνια την αναποτελεσματική διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ένα κόστος στην αξιοπιστία της χώρας, εκτός των δισεκατομμυρίων που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης» ενώ τόνισε πως «αυτή την αξιοπιστία που χάθηκε θα πρέπει να την ξαναχτίσουμε».

Σχετικά με τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, και τη θέση της κυβέρνησης πως πρόκειται για επιτυχία, η κ. Μπακογιάννη είπε πως αδυνατεί να καταλάβει γιατί η κυβέρνηση πανηγυρίζει. «Αν και η Ελλάδα πήρε μια ελάφρυνση του χρέους την οποία καλωσορίζουμε, εντούτοις η ελάφρυνση αυτή συνδυάζεται με μέτρα τα οποία δεν είναι γνωστά» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα. Χαιρέτησε τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, λέγοντας πως η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ είναι μια καλή αρχή, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που υποτιμούν τις δηλώσεις Ερντογάν. Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός της τουρκικής κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για το ποιος είναι περισσότερο πατριώτης, γι' αυτό απαιτείται εθνική συσπείρωση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής» εξήγησε, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θλίβεται για τους χειρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα εθνικά θέματα. «Την ώρα που το σύνολο της αντιπολίτευσης ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη σχέση της χώρας μας με την Τουρκία, το υπουργείο ερίζει με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ποιος έχει το πάνω χέρι», τόνισε.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως η κοινωνία είναι οργισμένη και απογοητευμένη από την πολιτική, ρίχνοντας την ευθύνη στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που δεν κατάλαβαν όσοι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως τελικά αυτό που έγινε είναι χειρότερο, διότι γυρίσαμε στο Νοέμβριο του 2014 και άρα είχαμε πισωγύρισμα», είπε ενώ τόνισε πως είναι άθλος που η Ν.Δ κατάφερε να ανέβει 17 μονάδες. Να σημειωθεί, πως η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στη Λάρισα, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΘΕΒ, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε επιχειρηματικό δείπνο του ΣΘΕΒ.



Πηγή : thepressroom.gr


Άφωνους και δυσαρεστημένους άφησαν τους δανειστές οι παροχές Τσίπρα




Επειδή η ανεπάρκεια σου και η ανικανότητα σου έχει φέρει σε τέτοιο σημείο την οικονομία της χώρα και τους πολίτες της καλό θα ήταν επειδή έχει πει και τα απίστευτα ψέματα εξαπατώντας εκατομμύρια Έλληνες, πριν εξαγγείλεις παροχές να ρωτάς και αυτούς τους οποίους δανείζεσαι ακόμα  και έχεις ξεπουλήσει και δεσμεύσει για χρόνια τα πάντα, γιατί είσαι ανίκανος να φέρεις ανάπτυξη.

Η απάντηση των δανειστών για τις εξαγγελίες που έκανε εχθές ο Τσίπρας ήταν «Κανένα σχόλιο».

Η ξαφνική κυβερνητική απόφαση  προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Τρόικα, καθώς καθιστά πιο δύσκολες τις διαπραγματεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα της περιόδου 2017-2018 και δυσκολεύει περισσότερο την συνέχεια στις συνομιλίες. 

Το κοινωνικό μέρισμα που θα καταβληθεί ως 13η σύνταξη επειδή κατά την γνώμη μας φοβάται η κυβέρνηση να το πεί έκτακτο βοήθημα γιατί αυτό είναι θα δοθεί  σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη χαμηλότερη των 850 ευρώ θα κοστίσει 617 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα θα υπάρξει και αναστολή της αύξησης 30% του ΦΠΑ σε Λέσβο , Χίο, Σάμο ,Κως και τα νησιά της άγονης γραμμής θα κοστίσει περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Η Τρόικα θα προτιμούσε το μέρισμα να χορηγούταν εφόσον τεκμηριωνόταν επισήμως στις αρχές του 2017 πως η υπεραπόδοση αυτή είναι «διατηρήσιμη και μόνιμου χαρακτήρα».


Από πρώτη Ιανουαρίου κατάφερε η κυβέρνηση να πίνουμε πικρό το καφέ μας ακόμα και με ζάχαρη



Αυτή η κυβέρνηση από την ημέρα που δυστυχώς την εξέλεξαν οι εξαπατημένοι μόνο τον αέρα δεν έχει φορολογήσει για να βρει λεφτά να καλύψει την ανικανότητα της να φέρει την όποια ανάπτυξη στην χώρα.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης κατά την εισαγωγή του καφέ με ταρίφα 2 έως 4 ευρώ ανά κιλό, μεταφράζεται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, σε ανατιμήσεις 10 λεπτών ανά σερβιριζόμενο καφέ σε καταστήματα εστίασης και κατά 25% στην τιμή λιανικής στο ράφι.

Τον περασμένο Μάιο η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει τα δημοσιονομικά μέτρα της πρώτης αξιολόγησης και να μετριάσει την δυσφορία των δανειστών που έχει επιφέρει η πλήρης ανικανότητας της, ψήφισε μεταξύ άλλων και την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου ο οποίος κλιμακώνεται ανάλογα με την κατηγορία καφέ.

 Στον ωμό, μη καβουρδισμένο καφέ ο φόρος είναι δύο ευρώ ανά κιλό, στον καβουρδισμένο αυξάνεται σε τρία ευρώ και για τον στιγμιαίο καφέ καθώς και τα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα καφέ ο φόρος είναι τέσσερα ευρώ ανά κιλό.

 Τα προσδοκώμενα από το υπουργείο Οικονομικών έσοδα ανέρχονται σε 62 εκατ. ευρώ, αλλά το  πιθανότερο σενάριο είναι να μειωθούν οι εισφορές λόγω της άνθησης του παράνομου εμπορίου και της φοροδιαφυγής που είναι σίγουρο ότι θα συμβεί.

Παράδειγμα για το τι θα επιφέρει μιά τέτοια άυξηση είναι με τα στοιχεία του καπνού το διάστημα 2009-2015 οι φόροι στα καπνικά αυξήθηκαν κατά 58%, αλλά τα έσοδα από φόρους στον καπνό μειώθηκαν κατά 6,5%. 

Στο ίδιο διάστημα η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο εκτοξεύθηκαν στα ύψη με τα διαφυγόντα έσοδα να φτάνουν πέρυσι τα 750 εκατ. ευρώ.




«Απόβαση» Αφρικανών μεταναστών στη Μυτιλήνη: Έφτασαν 200 σε 3 ώρες!



Πληροφορίες ότι οι Τούρκοι άνοιξαν κλειστούς καταυλισμούς και «στέλνουν» στην Ελλάδα Αφρικανούς μετανάστες - Ανησυχία καθώς στο νησί βρίσκονται ήδη περίπου 6.000 άτομα

Ανησυχία προκάλεσε η άφιξη 200 προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο σήμερα τα χαράματα από τις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6.00 το πρωί, σε τέσσερα περιστατικά ανοικτά της Συκαμνιάς στα βόρεια, στα Τσόνια στα βορειοανατολικά του νησιού και στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε όμως η πληροφορία που δόθηκε στις αρχές από αφιχθέντες ότι σχεδόν όλοι από τους Αφρικανούς που επέβαιναν στις βάρκες και οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των 200, διέμεναν σε κλειστούς καταυλισμούς στη βορειοδυτική Τουρκία, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες «άνοιξαν» αφού εγκαταλείφθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Οι ίδιες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι χιλιάδες είναι οι Αφρικανοί, κυρίως από χώρες της βόρειας και της κεντρικής Αφρικής, που έφτασαν στα παράλια της Τουρκίας και αναζητούν τρόπο να περάσουν στα νησιά. Ας σημειωθεί ότι Τούρκοι μεταφορείς με κέντρο δράσης τους την Κωνσταντινούπολη, έχουν δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στις ακτές ιδιαίτερα απέναντι από τη Λέσβο ανασυστήνοντας χωρίς καθόλου εμπόδια από τις τουρκικές αρχές κυκλώματα μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στις ακτές των νησιών έναντι 300 έως 500 ευρώ το άτομο. Το κύκλωμα αυτό ενημερώνει τους Αφρικανούς μετανάστες ότι μπορούν να πάνε στην Ελλάδα απ’ όπου θα περάσουν εύκολα στην Ευρώπη. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι «μόλις φτάσουν να ζητήσουν άσυλο. Όλα τα άλλα μετά θα είναι εύκολα».

Οι σημερινές αφίξεις των 200 μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο έρχονται μετά από ένα μεγάλο διάστημα πολύ μικρών ροών, μηδενικών μάλιστα σε Χίο και Σάμο.

Σύμφωνα με τη γενική Αστυνομική Διεύθυνση σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται καταγεγραμμένοι- εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί, 11.344 μετανάστες και πρόσφυγες. 

Συγκεκριμένα στη Λέσβο βρίσκονται 5.772, στη Χίο 3.515 και στη Σάμο 2.057. 
Άγνωστο όμως παραμένει το πόσοι ακόμα διαμένουν εκτός δομών που ο αριθμός τους ελέγχεται από την υπηρεσία πρώτης υποδοχής. Δηλαδή πόσοι έχουν λάβει τρίπτυχο προσωρινής διαμονής, διαμένουν δε στο νησί σε δομές μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Οργανισμών αφού δεν έχουν πού να μείνουν αν μετακινηθούν στο εσωτερικό της Ελλάδας.



Πηγή : protothema.gr


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για υπόθεση αναβολικών χαπιών



Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για υπόθεση αναβολικών χαπιών. Ήδη έχει εντοπισθεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εργαστήριο παραγωγής αναβολικών στα νότια προάστια. Η αστυνομία έχει, μάλιστα, προχωρήσει και σε συλλήψεις. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση παρασκευής σκευασμάτων ντόπινγκ για αθλητές και γυμναστήρια, που έκανε και εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων, κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία. Από τις αρμόδιες αρχές εξετάζεται μεταξύ άλλων και ο ρόλος στην υπόθεση, ενός αστυνομικού που υπηρετεί μάλισται στη διεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 11 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες χιλιάδες αμπούλες με τεστοστερόνη και άλλες ουσίες, καθώς και περίπου 90.000 λίρες Αγγλίας. 

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική και επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση.





Πηγή : tanea.gr


Σωρεία παραβιάσεων στο Αιγαίο και αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη




Τουλάχιστον 7 αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αιγαίο - Τα 4 ήταν οπλισμένα - Δύο από τις 18 παραβιάσεις εξελίχθηκαν σε εμπλοκές

Σε σωρεία παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, δύο εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε εμπλοκές, προχώρησε την Πέμπτη η Τουρκία, επιμένοντας στην προκλητική στάση που έχει επιλέξει να εφαρμόζει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και υπό το σκέπη των απειλών εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό ζήτημα και των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν θέσει ακόμη και εδαφικό θέμα έναντι της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη καταγράφηκαν 18 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και άλλες πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών. Οι δύο από τις παραβιάσεις εξελίχθηκαν σε αερομαχίες, ενώ 4 τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Αναλυτικότερα, συνολικά 7 τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροπλάνα παρουσιάστηκαν σε δύο σχηματισμούς (4 αεροσκάφη και 2 αεροσκάφη αντίστοιχα), ενώ εντοπίστηκε και μία πτήση κατασκοπευτικού αεροσκάφους τύπου CN-235.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι Έλληνες πιλότοι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.



Πηγή : protothema.gr


Σκληρή κριτική απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κοροϊδία Τσίπρα στους συνταξιούχους



Νέα Δημοκρατία : Απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας

«Εν μέσω της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός. Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους», αναφέρει η ΝΔ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ειδικά για την ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς. Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα. Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές» προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΣΟΚ: Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι

Σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ έστω και για μια φορά, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τις οποίες χαρακτηρίζει προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές.

«Εμείς δεν θα πράξουμε ότι ο κ.Τσίπρας, που λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το 2014. Εμείς σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ  έστω  και για μια φορά.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι:

Οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι ), πλήρωσαν σε πρόσθετα μέτρα 7,2 δισ. ευρώ λόγω του μνημονίου Τσίπρα την διετία 2015/2016.

Ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ (οι μισοί το 2016 και οι άλλοι το 2017).

Ότι το 2017 οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι) θα πληρώσουν 2,4 δισ. περισσότερα σε φόρους και οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμη 750 εκατ. ευρώ περίπου.

Ότι με τους χειρισμούς του κ Τσίπρα έρχονται μέτρα 4,5 δισ. ευρώ ακόμη.

Άρα οι ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ εφαρμόζουν απόλυτα την λαϊκή ρήση: Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι.

Μόνο που το άγριο κάψιμο του Λαού  μας δεν θα ξεχαστεί με τις προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές. Ας είναι βέβαιοι για αυτό.

Όσο για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά θυμίζουμε ότι την πρότεινε πριν ένα μήνα στην Χίο η Φώφη Γεννηματά και το επανέφεραν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 29/11/2016.

Έστω και την τελευταία στιγμή μας άκουσαν» 

KKE: Ψίχουλα από ματωμένα πλεονάσματα

«Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει.

»Ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές – ψίχουλα. Την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα»

Ποτάμι: Με το ένα χέρι μοιράζει...

 «Με το ένα χέρι μοιράζει, λίγους από τους νέους φόρους που βάζει» αναφέρει:

«Λίγο πριν η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει ένα νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνταξιούχους. Θα είχε αξία αν τα λεφτά αυτά προερχόντουσαν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Έτσι θα μπορούσαν να έχουν και μόνιμο χαρακτήρα. 

»Όσο για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είναι κάτι που επιβαλλόταν να γίνει όπως επιμόνως ζητούσε όλη αυτή την περίοδο το Ποτάμι.»

Ένωση Κεντρώων: Κύκνειο άσμα

«Ο κ. Τσίπρας, αφού επί διετία, όπως άλλωστε ο Γ.Παπανδρέου και ο Αντ.Σαμαράς, ξεζούμισε τον απλό κόσμο, εμφανίστηκε τώρα να μοιράζει το περίσσευμα της λιτότητας» σχολίασε η Ένωση Κεντρώων, προσθέτοντας:

«Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο άσμα του καταρρέοντος που προσπαθεί να σώσει την υστεροφημία του. Για εμάς, στην Ένωση Κεντρώων, μπροστά είναι  οικουμενική ή εκλογές. Ουδέν έτερον».


Σκηνικό κρίσης και εκλογών με «παροχές» από την κυβέρνηση



Οι εξαγγελίες Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα σενάρια εκλογών και η νέα παρέμβαση του ΔΝΤ.

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης, εξαγγέλλοντας έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, που θα χρηματοδοτηθούν από την υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016. 

Για τη χρηματοδότηση των παροχών θα αξιοποιηθεί η μνημονιακή ρήτρα που προβλέπει ότι σε περίπτωση υπέρβασης των δημοσιονομικών στόχων η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διανείμει το 40% του επιπρόσθετου πλεονάσματος για κοινωνικές παροχές.

Το 2016 ο δημοσιονομικός στόχος είχε προσδιοριστεί στο 0, 5 % του ΑΕΠ δηλ. κοντά στα 900 εκατ. ευρώ.

Ο φετινός προϋπολογισμός όμως αναμένεται να κλείσει με πλεόνασμα άνω του 1% δηλ κοντά στα 1,8 δισ. ευρώ εφόσον δεν υπάρξουν σοβαρές αποκλίσεις μέσα στο Δεκέμβριο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να χρηματοδοτήσει παροχές με ένα ποσό που δεν μπορεί να υπερβεί τα 300 με 350 εκατ. ευρώ.    

Αξίζει να σημειωθεί πως η μηνιαία δαπάνη για τις συντάξεις υπερβαίνει τα 2,2 δισ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για γενναίες παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους.       

Η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αφορά στην παροχή 13ης σύνταξης σε 1.600. 000 συνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ και στην αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση.

Οι κινήσεις αυτές όμως δημιουργούν σκηνικό κρίσης και φουντώνουν τα ... σενάρια εκλογών καθώς μόλις πριν από λίγες ώρες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέστησε κάτι παραπάνω από σαφές ότι εάν οι ευρωπαίοι επιθυμούν να παραμείνει ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 στο 3,5% τότε θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, προκειμένου να αποδεχθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. 
Αν Ελλάδα και ΕΕ συμφωνούν σε πλεόνασμα 3,5%, μπορούμε να το δεχθούμε μόνο αν η συμφωνία αυτή συνοδευτεί με αξιόπιστα μέτρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Gerry Rice, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Το ΔΝΤ δεν ζητά επιπλέον λιτότητα. Στηρίζουμε ένα πρόγραμμα με στόχο 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτός είναι ο επιθυμητός στόχος μας... αλλά αν οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα αποφασίσουν να προχωρήσουν με ένα υψηλότερο πλεόνασμα μπορούμε να το δεχθούμε εφόσον υποστηριχθεί από διαρθρωτικά μέτρα. Ως ΔΝΤ πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχουν τα μέτρα για το 3,5%», είπε χαρακτηριστικά.

Η σημερινή παρέμβαση του εκπροσώπου του ΔΝΤ ενέτεινε την εικόνα αδιεξόδου στο ελληνικό ζήτημα, καθώς και τις υποψίες ότι Βερολίνο και Ουάσιγκτον έχουν συμφωνήσει στη συμμετοχή του ΔΝΤ με ταυτόχρονη λήψη νέων επαχθών μέτρων από την Αθήνα.  


Πηγή : thetoc.gr


Νέα Δημοκρατία : Απερχόμενος και πανικόβλητος ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τους συνταξιούχους





Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εν μέσω της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός. 

Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους. 

Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς. 

Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα. 

Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές».


94δις€ τα ληξιπρόθεσμα : Η κυβέρνηση υπερφορολόγησε επιχειρήσεις και πολίτες για να βρεί 600εκατ.€ για τους συνταξιούχους!



Αφού έχουν υπερφορολογήσει και το αέρα που αναπνέουμε και έχουν φτάσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ελλήνων στα 94 δις ευρώ εξαγγέλλουν βοηθήματα πείνας για τους συνταξιούχους που έχουν γονατίσει

Διαβάζουμε στο protothema.gr 

Κατά 1,4 δισ. «φουσκωμένα» τα ληξιπρόθεσμα χρέη τον Οκτώβριο

Στα 94 δισ. ευρώ φτάνουν συνολικά τα ληξιπρόθεσμα

803.803 φορολογούμενοι αντιμέτωποι με κατασχέσεις - 10 δισ. μεγαλύτερο πλεόνασμα (!) ​αν εισπράττονταν όλοι οι νέοι φόροι του 2016

Την πραγματική έκταση των φορολογικών βαρών με τα οποία η κυβέρνηση φόρτωσε πολίτες και επιχειρήσεις, για να βρει 600 εκατ. και να τα δώσει για παροχές σε συνταξιούχους, αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι σε δέκα μήνες, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτα χρέη στην εφορία ύψους 10,067 δισ. ευρώ. Τα χρέη αυτά είναι «φρέσκα», από τρέχοντες φόρους (και όχι από χρέη από Τελωνεία, σε Ασφαλιστικά ταμεία κλπ). Με άλλα λόγια, με όλα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, αν το 2016 οι υπόχρεοι είχαν πληρώσει και αυτά τα 10 δισ. ευρώ σε φόρους, τότε το πρωτογενές πλεόνασμα θα έφτανε στα 12 δισ. ευρώ (αντί 1,9 δισ. που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός) και η υπέρβαση προς διανομή για παροχές θα ήταν δεκαπλάσια από τα 1,032 δισ. που προβλέπονται στον προϋπολογισμό.

Έτσι, ενώ 1,6 εκατ. συνταξιούχοι θα λάβουν επίδομα 300-500 ευρώ, από την άγρια υπερφορολόγηση έφτασαν να απειλούνται με κατασχέσεις στην εφορία πάνω από 800.000 φορολογούμενοι -αρκετοί εκ των οποίων θα βρίσκονται ασφαλώς και στις λίστες των οφειλετών που κινδυνεύουν με αναγκαστικά είσπραξης.

Παρά το «κρεσέντο» των κατασχέσεων, μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτα 1,4 δισ. ευρώ νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία (που δημιουργήθηκαν μετά το 2015), που αυξήθηκαν συνολικά από 10,340 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο σε 11,738 δισ. ευρώ.

Μετά όμως από όσα μπόρεσε το Δημόσιο και εισέπραξε με το «κυνήγι» των οφειλετών, η «καθαρή» αύξηση στα ληξιπρόθεσμα χρέη από απλήρωτους φόρους περιορίστηκε σε 1 δισ. ευρώ (από 9,035 δισ. τον Σεπτέμβριο σε 10,067 δισ. ευρώ σε ένα μήνα).

Με τα δεδομένα αυτά, ως τον Οκτώβριο φέτος η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις, δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμοί) σε 803.803 φορολογούμενους, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 100.000 από τις αρχές του χρόνου.
​ 
Παρ​όλα αυτά, συνολικά τα ληξιπρόθεσμα («παλαιά» προ του 2016 και «νέα» μετά το 2015) έφτασαν στα 93,935 δισ. ευρώ, από 92,8 δισ. τον Σεπτέμβριο, δηλαδή ξεπέρασαν ήδη το 50% του ΑΕΠ της χωρας.


Τα 300€ δεν είναι 13η σύνταξη αλλά αναγκαστικό βοήθημα! Πότε θα το πάρουν;




Φυσικά και δεν είναι 13η σύνταξη το ποσό των 300 ευρώ που εξήγγειλε εχθές ο Τσίπρας, ένα βοήθημα είναι για φέτος το οποίο δίνεται αναγκαστικά γιατί υπεξαίρεσε πολλά λεφτά η κυβέρνηση από τους συνταξιούχους και γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού του Τσίπρα είναι οι εκλογές.

Διαβάζουμε στο newsbeast.gr για το πότε θα δοθεί αυτό το βοήθημα "13η σύνταξη"

Πότε θα πάρουν οι συνταξιούχοι τη «13η σύνταξη»

Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να πληρωθούν 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι το ποσό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του, προκαλώντας συζητήσεις για εκλογές.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες λένε ότι σχεδιάζεται στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου, να πιστωθούν στους δικαιούχους τα ποσά από την «κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμά του το βράδυ της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη διανομή 617 εκατ. ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, με σύνταξη κάτω των 850 ευρώ. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, οι δικαιούχοι με τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν μεγαλύτερη ενίσχυση και εκείνοι που έχουν υψηλότερες συντάξεις θα λάβουν μικρότερη. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό δεν θα είναι μικρότερο των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αριθμός των δικαιούχων συνταξιούχων ανέρχεται σε 1,6 εκατ. σε σύνολο 2,7 εκατ. συνταξιούχων. Το ποσοστό των δικαιούχων είναι 60,32% στο σύνολο των συνταξιούχων.

Αναλυτικά:

Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι).

Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι).

300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων (περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι).

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016.

«Εν μέσω της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός. Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ έστω και για μια φορά, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «εμείς δεν θα πράξουμε ότι ο κ. Τσίπρας, που λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το 2014». Και προσθέτει: «Οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι ), πλήρωσαν σε πρόσθετα μέτρα 7,2 δισ. ευρώ λόγω του μνημονίου Τσίπρα την διετία 2015/2016.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ (οι μισοί το 2016 και οι άλλοι το 2017).

Το 2017 οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι) θα πληρώσουν 2,4 δισ. περισσότερα σε φόρους και οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμη 750 εκατ. ευρώ περίπου.

Με τους χειρισμούς του κ Τσίπρα έρχονται μέτρα 4,5 δισ. ευρώ ακόμη».

Η επιτυχία της απεργίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να προβεί σε ένα διάγγελμα κοροϊδίας κατά το ΚΚΕ. «Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει.

Ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές – ψίχουλα. Την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Με το ένα χέρι μοιράζει, λίγους από τους νέους φόρους που βάζει», σχολίασε το Ποτάμι, υποστηρίζοντας: «Λίγο πριν η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει ένα νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνταξιούχους. Θα είχε αξία αν τα λεφτά αυτά προερχόντουσαν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Έτσι θα μπορούσαν να έχουν και μόνιμο χαρακτήρα».

Η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωση της ζητά οικουμενική ή εκλογές: «Ο κ. Τσίπρας, αφού επί διετία, όπως άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς, ξεζούμισε τον απλό κόσμο, εμφανίστηκε τώρα να μοιράζει το περίσσευμα της λιτότητας. Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο άσμα του καταρρέοντος που προσπαθεί να σώσει την υστεροφημία του. Για εμάς, στην Ένωση Κεντρώων, μπροστά είναι οικουμενική ή εκλογές. Ουδέν έτερον».