Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αλαβάνος : Το ρεκόρ υπογραφής μνημονίων έσπασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!


Στην ανάγκη δημιουργίας ενός λαϊκού μετώπου των αντιμνημονιακών δυνάμεων αναφέρθηκαν οι ομιλητές της αποψινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Ομιλητές ήταν ειδικότερα, ο επικεφαλής του Σχεδίου Βήτα, Αλέκος Αλαβάνος, το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Γιάννης Τόλιος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Κορδάτος», Δημήτρης Καλτσώνης.

Ο Αλέκος Αλαβάνος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και ο Τσίπρας σπάνε τελικά το ρεκόρ των μνημονίων, αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν από ένα, αλλά αυτός ψήφισε το 3ο αλλά και το 4ο. Αποδεικνύεται ότι το «πακέτο» που προσπάθησαν να πουλήσουν στον κόσμο ήταν εντελώς εικονικό και περιθωριακό, ενώ στην πράξη συνοδεύεται από νέα μέτρα που ουσιαστικά επιδεινώνουν την κατάσταση του ελληνικού λαού. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Γιάννης Τόλιος αναφέρθηκε στο εναλλακτικό πρόγραμμα για τη διέξοδο από την κρίση σε φιλολαϊκή και προοδευτική κατεύθυνση, εστιάζοντας «στην ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και της αναστολής πληρωμής των τοκοχρεολυσίων, τα οποία μόνο για το 2017 είναι της τάξεως των 15,5 δισ. ευρώ. Απαιτείται επίσης η εθνικοποίηση των τραπεζών, ώστε να προχωρήσει ένα είδος σεισάχθειας των κόκκινων δανείων και βέβαια η αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, γεγονός για το οποίο πλέον είναι πεπεισμένο το 1/3 των πολιτών. Πάνω από όλα όμως χρειάζονται δράσεις για τη δημιουργία ενός μετώπου αριστερών, αντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων». 



Πηγή : eleftheria.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου