Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης : Η αντιπολίτευση σας κοροϊδεύει ξεδιάντροπα


 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Πάτρα σταθμό της περιοδείας του στην Πελοπόννησο.



Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «η αντιπολίτευση κοροϊδεύει ξεδιάντροπα όλους τους πολίτες, εμείς επιλέγουμε να σας λέμε την αλήθεια», συμπληρώνοντας: «Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στη χώρα να επιστρέψει σε μια εποχή άκρατων ελλειμμάτων, του άκρατου λαϊκισμού και των λεφτόδεντρων που δεν υπάρχουν».

«Οταν σας είχα επισκεφθεί, πριν από τις εκλογές του 2023, είχαμε βάλει μαζί όλοι ένα στοίχημα το οποίο τότε σε κάποιους έμοιαζε άπιαστο όνειρο: να κάνουμε την Αχαΐα «γαλάζια». Το πετύχαμε για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση και μετά και αυτό το οφείλουμε σε εσάς.

Αν και σήμερα δεν είναι το γαλάζιο το χρώμα το οποίο κυριαρχεί στη χώρα, είναι το κόκκινο. Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη μεγάλη επιτυχία -μόνο για σήμερα, από αύριο θα ξαναεπιστρέψουμε στο γαλάζιο-, μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό. Προφανώς, εγώ χαίρομαι ως φίλαθλος, ως Έλληνας, χαίρομαι όμως και ως Πρωθυπουργός, διότι καταφέραμε και διεκπεραιώσαμε μία ευρωπαϊκή οργάνωση, με αρτιότητα και με επαγγελματισμό.

Κι αν σκεφτείτε λίγο, αυτή είναι η Ελλάδα την οποία θέλουμε. Η ευρωπαϊκή Ελλάδα την οποία θέλουμε, είναι η Ελλάδα την οποία είδαμε και χθες. Και αυτή η ευρωπαϊκή Ελλάδα σε όλες τις εκφάνσεις της πρέπει να βρει πρόσθετη στήριξη από τους πολίτες στις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Θα κάνουμε το τρία στα τρία. Θα βάλουμε το «τρίποντο» των μεγάλων εκλογικών επιτυχιών. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο που ανοίξαμε το Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, αυτή τη φορά, όμως, για έναν ακόμα πρόσθετο λόγο: διότι η φωνή της Ελλάδας πρέπει να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο την επόμενη πενταετία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

« Το 2024 τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα γεωπολιτικά από ό,τι ήταν το 2019»

«Έχει δίκιο ο Περιφερειάρχης όταν λέει ότι πρέπει πάντα να αναλογιζόμαστε από πού ξεκινήσαμε, πού είμαστε, πού θέλουμε να πάμε και σίγουρα πού δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

Και το 2024 βρίσκει την Ελλάδα στα μέσα μιας διαδρομής, η οποία τελικά θα οδηγήσει στην πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό ήταν το στοίχημα των εθνικών εκλογών του 2023 και αυτό είναι και το στοίχημα και των ευρωεκλογών του 2024.

Αν αναλογιστείτε μόνο πόσες σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στην Ευρώπη που επηρέασαν τις ζωές όλων μας την τελευταία πενταετία. Το Ταμείο Ανάκαμψης. Φέραμε στη χώρα 36 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία επενδύονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε ψηφιακές υποδομές, σε οδικές υποδομές, σε παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται στα νοσοκομεία μας, στα σχολεία μας, σε δράσεις δημόσιας υγείας. Όλα αυτά τα διεκδίκησε η χώρα, επειδή η φωνή της πια μετράει στην Ευρώπη.

Εμείς ήμασταν αυτοί που υποχρεώσαμε την Ευρώπη να κάνει μια μεγάλη στροφή στη μεταναστευτική της πολιτική. Είμαστε υπερήφανοι γιατί σήμερα η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της τα οποία είναι και σύνορα της Ευρώπης. Εμείς φέραμε την ηγεσία της Ευρώπης στα ελληνικά σύνορα.

Εμείς εξασφαλίσαμε τις πρόσθετες χρηματοδοτήσεις. Εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι παλέψαμε για ευρωπαϊκές πολιτικές με εθνικό αποτύπωμα. Εμείς ήμασταν αυτοί που διεκδικήσαμε πρόσθετους πόρους από το Ταμείο Συνοχής για να μπορούν οι περιφέρειες να έχουν παραπάνω χρηματοδοτικούς πόρους να υλοποιήσουν σημαντικά έργα υποδομής.

Ξέρουμε πώς να διεκδικούμε στην Ευρώπη και θα διεκδικήσουμε περισσότερα προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα με την ισχυρή εντολή που θα μας δώσετε στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Γιατί και η επόμενη πενταετία θα είναι πολύ κρίσιμη. Θα είναι κρίσιμη στο οικονομικό επίπεδο: αν θα μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία σαν το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα είναι κρίσιμη στο γεωπολιτικό επίπεδο: αν θα μπορέσουμε να έχουμε ένα ενιαίο αμυντικό ταμείο που θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις στην ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα.

Είναι σημαντικό να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους αγρότες μας και να τους βοηθήσουμε να κάνουν πράξη την πράσινη μετάβαση. Είναι σημαντικό να έχουμε την Ευρώπη στο πλευρό μας για να έχουμε και μια ευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική δημογραφική πολιτική.

Δεν θα κουραστώ να το λέω, για τη Νέα Δημοκρατία το δημογραφικό είναι πρώτη προτεραιότητα. Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, όχι στα λόγια, με πράξεις, όπως το επίδομα γέννησης, όπως το επίδομα μητρότητας το οποίο επεκτείνουμε σε ελεύθερους επαγγελματίες, σε αγρότισσες. Αυτές είναι οι πολιτικές οι οποίες πραγματικά κάνουν τη διαφορά για τη στήριξη των οικογενειών και για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Επομένως, εγώ αυτό το οποίο θέλω να σας ζητήσω, είναι να μην αντιμετωπίσετε τις κάλπες αυτές με καμία αδιαφορία. Διότι ξέρω ότι όταν έχουμε ευρωεκλογές που δεν συνδεδεμένες με εθνικές κάλπες ή με αυτοδιοικητικές εκλογές, μπορεί οι πολίτες να λένε: «ε, δεν είναι και τόσο σημαντικό το τι θα γίνει την επόμενη Κυριακή. Ίσως επιλέξω να πάω για κάνα μπάνιο ή να κάνω κάτι άλλο και να μην πάω να ψηφίσω».

Δεν θα κουραστώ να το λέω, ότι αυτό είναι μεγάλος λάθος, διότι χρειαζόμαστε ως Νέα Δημοκρατία αυτή την δύναμη, αυτή τη συσπείρωση της παράταξής μας. Και εδώ απευθύνομαι πρωτίστως σε πολίτες οι οποίες μας ψήφισαν στις εκλογές το Μαΐου και του Ιουνίου και μπορεί να αντιμετωπίζουν την κάλπη αυτή με αδιαφορία.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα, φίλες και φίλοι, όταν θα ξαναπάω στις Βρυξέλλες να λέω ναι, είμαι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Διότι αυτή τη δύναμη την αξιοποιώ για να διαπραγματευτώ τελικά προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Γι’ αυτό η συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική και για αυτό και απευθύνομαι πρωτίστως στους συμπολίτες μας οι οποίοι ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία και τώρα μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετέχουν.

Πρέπει να συμμετέχουμε. Θέλω να θυμίσω ότι εμείς ήμασταν αυτοί που δώσαμε και το εργαλείο της επιστολικής ψήφου. Δεν το στήριξαν τα άλλα κόμματα. Έχετε μέχρι τις 3 Ιουνίου, όσοι την έχετε επιλέξει, να στείλετε πίσω τον φάκελο για να προσμετρηθεί η ψήφος σας.

Αλλά κοιτάξτε να δείτε: ήμασταν μόνοι μας και σε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση. Θεσμική μεταρρύθμιση δημοκρατίας για τους συμπολίτες μας στο εξωτερικό, οι οποίοι ψηφίζουν και γίνονται Ευρώπη και στην εκλογική διαδικασία. Και είναι πολύ ευχάριστο όταν ακούμε, ιδίως οι πολίτες από το εξωτερικό να μας λένε: «τι ωραία, άρτια επαγγελματικά οργανωμένη ήταν η επιστολική ψήφος».

Και λέμε: ναι, αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα του gov.gr, η Ελλάδα των προληπτικών εξετάσεων, η Ελλάδα των σύγχρονων υποδομών, η Ελλάδα η οποία δημιουργεί περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς.

Η Ελλάδα που έχει το θάρρος να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στις πολυεθνικές. Διότι εγώ έστειλα μία επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μας ασκήθηκε κριτική από την αντιπολίτευση. «Γιατί το κάνετε;», λέει. Και εγώ τους ρωτώ: γιατί, εσείς από πότε ως αριστεροί είστε με τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια και όχι με τους πολίτες; Εμείς θέλουμε να βάλουμε πίεση στις πολυεθνικές ώστε να μην πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές τιμές στη Γερμανία, χαμηλότερες συνήθως από ό,τι στην Ελλάδα, επειδή η Ελλάδα είναι μικρότερη αγορά.

Όλες αυτές είναι παρεμβάσεις με αποτύπωμα. Θα κάνουν τις ζωές σας καλύτερες. Και είναι σημαντικό αυτός ο δρόμος τον οποίο ξεκινήσαμε και μπήκαμε από τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023 να συνεχίσουμε να τον βαδίζουμε με αυτοπεποίθηση και με σιγουριά. Και να μην γυρίσουμε πίσω.

Μα θα μου πείτε, γιατί μιλάω για επιστροφή στο παρελθόν; Θα σας πω γιατί το λέω. Διότι αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούσαν για τις ευρωπαϊκές εκλογές, θα κάναμε έναν διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης. Δεν λένε αυτό, όμως. Έρχονται και τάζουν 45 δισεκατομμύρια ευρώ στην τετραετία για να θεραπεύσουν δήθεν κάθε παθογένεια της χώρας και της οικονομίας. Και το κάνουν γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πια λεφτόδεντρα και ότι μία τέτοια πολιτική θα οδηγούσε με μαθηματική βεβαιότητα τη χώρα πίσω στο 2015.

Δεν θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές της χρεοκοπίας και είναι σημαντικό να το στείλουμε αυτό το μήνυμα σε όλους αυτούς που μπορεί να κρύβονται πίσω από ένα σύγχρονο και πιο μοντέρνο περιτύλιγμα, ουσιαστικά, όμως, αντιπροσωπεύουν ακριβώς τις ίδιες πολιτικές της χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν, φίλες και φίλοι, ούτε λεφτά τα οποία πέφτουν από τον ουρανό, ούτε εύκολες λύσεις. Η χώρα έχει μπει σε μία τροχιά δημοσιονομικής σταθερότητας. Θα την προστατεύσουμε. Αυτό μας υποχρεώνει ενίοτε να λέμε και «όχι» σε αιτήματα. Αλλά εγώ, ξέρετε, δεν εκλέχτηκα για να σας λέω πάντα «ναι». Εκλέχτηκα για να σας λέω την αλήθεια και όποτε δεν μπορώ να κάνω κάτι, να σας κοιτάω στα μάτια και να σας λέω: αυτό δεν μπορώ να το κάνω γιατί πολύ απλά δεν το αντέχει η οικονομία.

Και αυτή είναι η σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που πιστεύω ότι έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια και χαίρομαι γιατί σε κάθε επίσκεψή μου, ειδικά εδώ στην Αχαΐα, τη βλέπω κάθε φορά να ενισχύεται.

Επομένως, θέλω να τελειώσω λέγοντάς σας και πάλι πόσο σημαντικό είναι, αυτές τις οκτώ μέρες που έμειναν ουσιαστικά προεκλογικής εκστρατείας, να κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση συσπείρωσης της εκλογικής μας βάσης. Να μιλήσουμε για τη σημασία των ευρωεκλογών, να μην τις αντιμετωπίσουμε με αδιαφορία, να μη θεωρήσουμε ότι το αποτέλεσμα είναι προεξοφλημένο.



Η Τζάκρη θέλει μόνο να πέσει ο Μητσοτάκης και να αναλάβει ο ινφλουένσερ - Αναρωτιέται γιατί ψάχνει ηγέτη η κεντροαριστερά


 

Η Τζάκρη επειδή είναι αυτή που ξέρει όλος ο κόσμος και σιχτιρίζει, προκαλεί και πάλι τους συντρόφους της και τους βάζει χέρι γιατί υπονομεύουν τον ινφλουένσερ Κασσελάκη, αφού αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να πέσει ο Μητσοτάκης και ποιος χ@στηκε για την χώρα.

Για την τζάκρη φταίνε οι δημοσκόποι και όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται απο νούμερα με πρώτο νούμερο τον ινφλουένσερ Στέφανο Κασσελάκη. Θεωρεί ότι υπάρχει πλεκτάνη για να «ρίξουν» τον Στέφανο Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος, επειδή έτσι και όχι επειδή ειναι γελοίος ο Κασσελάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, η κυρία Τζάκρη υπεραμύνθηκε την κυριαρχία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τα με όλους και κυρίως με τους συντρόφους της προκαλώντας και πάλι.

Στόχος της Τζάκρη είναι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που θεωρεί ότι τελείωσε και ανοίγει ο δρόμος για το απόλυτο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ τον τουρίστα ινφλουένσερ Στέφανο Κασσελάκη.

Δείτε ακριβώς τι είπε η Τζάκρη :

Δημήτρης Οικονόμου: «Ο κύριος Κασσελάκης έβγαλε από "το κάδρο" τον κύριο Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας έχει κάποια θέση σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ; Στον μελλοντικό ΣΥΡΙΖΑ, στην μελλοντική Κεντροαριστερά; Στη μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Έχει κάποια θέση;»


Θεοδώρα Τζάκρη: «Ο κύριος Τσίπρας είναι ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο άνθρωπος που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση -»


Δημήτρης Οικονόμου: «Να τον κάνουμε κάδρο, να τον έχουμε εκεί και να τον βλέπουμε. Λέμε, ενεργό μέλος, μπορεί να είναι;»


Θεοδώρα Τζάκρη: «Εσείς έχετε ρωτήσει ποτέ τον κύριο Μητσοτάκη, αν θα έκανε ποτέ υπουργό τον κύριο Σαμαρά, ή τον κύριο Κώστα Καραμανλή; Είθισται να γίνει υπουργός;»


Δημήτρης Οικονόμου: «Ο Σαμαράς εκεί, μέσα είναι ο άνθρωπος, ενεργός. Κάθε μέρα μιλάει».



Θεοδώρα Τζάκρη: «Τον ρωτήσατε ποτέ;»


Δημήτρης Οικονόμου: «Να τον ρωτήσουμε, δεν είναι κακό».


Θεοδώρα Τζάκρη: «Και να σας πω και κάτι άλλο; Ο κύριος Τσίπρας ήρθε προχθές στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ευχήθηκε στους ανθρώπους εκεί να έχουν - ειλικρινά κι εμένα αν με ρωτάτε, που είμαι γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας -»


Δημήτρης Οικονόμου: «Ο κύριος Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον κύριο Κασσελάκη στο συνέδριο, το ξεχάσατε;»


Θεοδώρα Τζάκρη: «Και εν πάση περιπτώσει, πήρε τη συγκεκριμένη απάντηση. Έχω να σας πω το εξής όμως. Αυτή η πρεμούρα, η επιδημία σχεδόν, των δημοσκοπικών επιχειρήσεων - και μια που μιλάμε για γήπεδα, απηχεί στο παλιό σύνθημα "την ώρα που θα ψάχνετε για αρχηγό, εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό", γιατί δεν ψάχνει κανένας για αρχηγό. Ξέρετε γιατί; Γιατί πάμε σε εκλογές σε 15 ημέρες, όπου τα κόμματα πηγαίνουν ξεχωριστά όπως αντιλαμβάνεστε. Είναι ξεκάθαρο και από τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις και από το αποτέλεσμα που σας είπα προηγουμένως, ότι εμείς είμαστε το κόμμα το κυρίαρχο της Κεντροαριστεράς -»


Άκης Παυλόπουλος: «Γιατί κάποιοι ανακινούν το σενάριο Τσίπρα, ως ηγέτη;»


Θεοδώρα Τζάκρη: «Δεν ξέρω, έχω αυτή την απορία. Έχω αυτή την απορία. Γιατί δεν περιμένουν οι δημοσκόποι να γίνουν οι εκλογές, κι αν θέλετε μετά να καταγράψουν τις εντυπώσεις».


Άκης Παυλόπουλος: «Θέλουν να ρίξουν τον κύριο Κασσελάκη;»


Θεοδώρα Τζάκρη: «Τζάμπα τρώνε τα λεφτά τους. Εγώ αυτό δεν το κατανοώ. Έχω αυτή την απορία. Τέτοια πρεμούρα πριν από την καταγραφή οποιουδήποτε αποτελέσματος, να γίνονται δήθεν δημοσκοπήσεις για τον απερχόμενο ηγέτη της Κεντροαριστεράς, στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί».


Άκης Παυλόπουλος: «Άρα, κάτι συμβαίνει».


Δημήτρης Οικονόμου: «Κάποιοι τον υπονομεύουν, επομένως».


Θεοδώρα Τζάκρη: «Άρα, υπάρχει από πίσω ένα σύστημα, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Αλλά να σας πω όμως, δεν δικαιολογείται -».


Άκης Παυλόπουλος: «Να τον ρίξει».


Θεοδώρα Τζάκρη: «Όχι, δεν το ξέρω. Δεν δικαιολογείται όμως για εμένα αυτή η πρεμούρα, πριν καταγραφεί ένα αποτέλεσμα στην κάλπη, να ψάχνουμε να βρούμε τον ηγέτη της Κεντροαριστεράς.»


Δημήτρης Οικονόμου: «Άρα ηγέτη έχετε λέτε. Με αυτόν θα πάτε».


Θεοδώρα Τζάκρη: «Ηγέτη έχουμε και δεν ψάχνουμε για άλλον, ξέρετε γιατί; Γιατί εμάς αυτό που προέχει στην προκειμένη περίπτωση, είναι να πέσει ο Μητσοτάκης για να σωθεί η χώρα».



Ο Λιάγκας νομίζει ότι ο κόσμος τον θέλει και τον αγαπάει και μόνο οι συνάδελφοι του τον βρίζουν


 

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε έναν από το συγκεκριμένο κοινό που βλέπει Γιώργο Λιάγκα να τον συμπαθεί και να μιλάει με καλά λόγια.

Αυτός δεν ξέρουμε πώς, νομίζει ότι ο κόσμος τον αγαπάει και τον θέλει, και μόνο οι συνάδελφοι του που τον έχουν πάρει χαμπάρι τον βρίζουν, αλλά τον ενημερώνουμε ότι τον βρίζει και ο κόσμος που τον βλέπει, και μάλιστα με βαριές κουβέντες.

Αναφερόμαστε φυσικά στο συγκεκριμένο κοινό που έχουν οι πρωινές εκπομπές, γιατί η πλειοψηφία αυτών που βλέπει τηλεόραση δουλεύει την ώρα που εμφανίζεται ο Λιάγκας και δεν ασχολείται μαζί του.

Μήνυμα λοιπόν προς τους συναδέλφους του στον χώρο της τηλεόρασης που τον «βρίζουν» έστειλε ο Γιώργος Λιάγκας από τον «αέρα» της εκπομπής του, ζητώντας τους να συνεχίσουν, και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν όπως και ο κόσμος που τον βλέπει.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Το Πρωινό» πρόβαλε εικόνες από την έξοδο του Δημήτρη Σταρόβα από το νοσοκομείο, με δημοσιογράφους να έχουν περικυκλώσει το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και να επιχειρούν να του αποσπάσουν μια δήλωση.

Μετά την προβολή των παραπάνω εικόνων, ο Γιώργος Λιάγκας πάντα τιμητής των παντων και ξερόλας ξέσπασε on air, τονίζοντας ότι ήταν λάθος αυτό που έκαναν οι ρεπόρτερ, καθώς ο Δημήτρης Σταρόβας δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει δημόσια, μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Φυσικά και η αγάπη του κόσμου άρεσε στον Σταρόβα, αλλά για τον ξερόλα Λιάγκα δεν άρεσε.

«Δεν τα χώνω στα παιδιά, λέω αυτό που βλέπω. Και εγώ αν ήμουν εκεί, και με έστελνε ο αρχισυντάκτης μου, και σήκωνε ο άλλος το μικρόφωνο, θα το σήκωνα και εγώ, γιατί αλλιώς θα μου έλεγαν ότι έχασα τον ήχο. Όμως, αν επικρατούσε μία λογική, και το έριχνε ένας σαν ιδέα, θα καταλάβαιναν ότι δεν μπορεί να μιλήσει ο άνθρωπος. Αν μιλούσε, θα έλεγε κάτι που μπορεί να μην ήταν και απόλυτα κατανοητό, και θα υπήρχε καταγεγραμμένο κάτι που σε 2-3 βδομάδες δεν θα υπάρχει πια, γιατί θα είναι απόλυτα καλά η ομιλία του. Δεν είναι ωραίο να υπάρχει. Τι πιο απλό από αυτό;», σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας παρακολουθώντας τις προαναφερθείσες εικόνες, με τους συνεργάτες του να σημειώνουν ότι λέει το λογικό, και τον ίδιο να απαντά ότι «Ναι, αλλά πάλι εγώ θα φταίω, αλλά δεν πειράζει, ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλήρως».

«Χθες που ήρθα σε επαφή με κόσμο που μας βλέπει, κατάλαβα ότι ο κόσμος, παρά τα όσα λένε τα social media και οι συνάδελφοι που με αγαπάνε πάρα πολύ, αντιλαμβάνεται. Και για αυτό φέτος έχει στηρίξει μετά μανίας αυτή την εκπομπή. Γιατί είναι πρωτοφανής η στήριξη αυτής εδώ της εκπομπής φέτος, με μια τηλεόραση εναντίον. Δηλαδή, έχουμε τον κόσμο που μας βλέπει και μια τηλεόραση που μας βρίζει. Βρίστε μας, καλό μας κάνετε, συνεχίστε. Όπως το πάτε, βρίστε μας κάθε μέρα. Ντροπή. Τέλος πάντων. Για αυτό δεν έχω φίλο ούτε έναν...», συνέχισε ο ίδιος, και πραγματικά δεν γνωρίζουμε κάποιους που τον βλέπουν να τον αγαπάνε.



Συνελήφθη και άλλος Αλβανός κακοποιός που κρυβόταν στην Ελλάδα - Παράδεισος Αλβανών κακοποιών η χώρα


 

Παράδεισος Αλβανών κακοποιών η Ελλάδα, που αλωνίζουν την χώρα διαπράττοντας σοβαρά εγκλήματα.

Επί δέκα ολόκληρα χρόνια αναζητούσαν οι αρχές έναν 37χρονο Αλβανό κακοποιό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε τελεσίδικη καταδίκη, αλλά εκείνος κυκλοφορούσε σαν κύριος με αυτοκίνητο και πλαστά έγγραφα και επισκεπτόταν τακτικά την οικογένειά του στη Ζάκυνθο, ώσπου προδόθηκε μόνος του επειδή έριχνε... μπαλωθιές!

Οι ημέρες ελευθερίας του πήραν τέλος την Τρίτη, όταν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τον εντόπισαν στο σπίτι όπου κατοικεί η οικογένεια του και του πέρασαν χειροπέδες, καθώς ταυτοποιήθηκε ως ο «πιστολέρο» που είχε πυροβολήσει άσκοπα σε ένα κατάστημα του νησιού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν στο σπίτι, σε έναν χώρο στον οποίο κρυβόταν ο 37χρονος φυγόποινος τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς και στο όχημα που χρησιμοποιούσε, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι διαμετρήματος 9mm που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένας κάλυκας και δέκα φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,65 mm, ένα παραποιημένο δελτίο ταυτότητας και μια παραποιημένη άδεια ικανότητας οδήγησης με στοιχεία άλλου προσώπου.

Ο αλλοδαπός Αλβανός κακοποιός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ο οποίος του άσκησε άλλη μια δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία πιστοποιητικών και διέταξε τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα, όπου θα εκτίσει την ποινή κάθειρξης έξι ετών και τριών μηνών που του είχε επιβληθεί πριν από χρόνια με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν μέλη της οικογένειάς του για υπόθαλψη εγκληματία.



Στον τελικό για λίγη σημασία και μια στημένη φωτό να κοιτάει γενικά ο ινφλουένσερ Κασσελάκης

 


Στη λογική της προσέλκυσης όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφοφόρων και από πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις κινείται ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης και νομίζει ότι εάν στήσει εμφανίσεις και φωτογραφίες θα κερδίσει τον κόσμο, κάτι που το έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος.

Η αγωνία του για την πολιτική του επιβίωση τον πήγε και στον τελικό του Conference League, και με μία στημένη φωτό να κοιτάει γενικά και αόριστα με σφιγμένα σαγόνια, καθώς και τα τραβήγματα από πέντε στημένους που υπέστη για την εικόνα του και μόνο έφτιαξαν το σκηνικό που ήθελε, αλλά μόνο για πρωινή εκπομπή.







Καταγγελία για το άθλιο κυνοκομείο Τρίπολης που διαπράττει κακούργημα

 



Με μια εκτενή ανάρτησή της στο Instagram συνοδευόμενη και από φωτογραφίες/τεκμήρια, η επικεφαλής του «Save a Greek Stray» Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση καταγγέλλει τις κακές συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται αδέσποτα ζώα στο δημοτικό κυνοκομείο Τρίπολης, και απο τις εικόνες φαίνεται ότι διαπράττεται κακούργημα και πρέπει να επέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Αυτή η εικόνα δεν είναι μόνο σε αυτό το κυνοκομείο υπάρχουν και άλλα που διαπράττουν κακούργημα κακοποιώντας τα ζώα αφήνοντας τα νηστικά. Καταγγελίες υπάρχουν και ερευνώνται και για τα Μαλινουά που διαθέτει ο στρατός, και ειδικά η Πολεμική Αεροπορία, για όσα αποστρατεύονται και αφήνονται κλεισμένα σε κλουβιά υποσιτισμένα στην μοίρα τους.







Συγκεκριμένα, η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση αναφέρει τα εξής:

«Μπαίνοντας στο κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης, δεν θα δεις ζώα πνιγμένα στα περιττώματα τους, ούτε πτώματα μέσα στα κλουβιά. Τα ζώα είναι ζωντανά. Στέκονται υποτονικά και σιωπηρά, μαθημένα να μην περιμένουν τίποτα και παραδομένα σε μια καθημερινότητα, όπου η παροχή τροφής χορηγείται προφανώς με τρόπο σαδιστικό.

» Σαν να ποτίζεις ενα γλαστράκι, τόσο ώστε το φυτό να μην πεθαίνει, αλλά ούτε και να μεγαλώνει, να φουντώνει και να ανθίζει ποτέ.

» Το Σαββατο 18/5 επισκεφτήκαμε εκ νέου το κυνοκομείο, κατόπιν αιτήματος του Δήμου, για να προσφέρουμε χείρα βοηθείας, εν όψει των μαζικών επανεντάξεων που επιβάλλεται να γίνουν.

Πηγαίνοντας απο κλουβί σε κλουβί, κάθε διάθεση φωτογράφησης και προώθησης των ζώων, γρήγορα αντικαταστάθηκε απο καταμέτρηση απισχνασμένων σκύλων.

» Αισθανόμαστε ηθικό χρέος να αναφέρουμε τα όσα είδαμε και να καλέσουμε κράτος και πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

» Καταμετρήσαμε 160 ζωα περίπου, εκ των οποίων τα 90 είναι από αδύνατα έως αποστεωμένα και πάνω απο 20 υποσιτισμένα κουταβια. Τα ενήλικα βρίσκονται εκεί απο τη χρονική στιγμή που είχαμε τη μεταξύ μας συνεργασία και γνωρίζουμε καλά, πως δεν πρόκειται για νεοεισερχόμενα ζώα, ούτε για άρρωστα, αλλά για φρικτά πεινασμένα, δεδομένης της εικόνας που είχαν, όταν τα ταΐζαμε εμείς.

» Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ήμασταν εκεί, να έχουν επανέλθει στην ίδια και χειρότερη κατάσταση μέσα σε δύο μήνες.

» Φαίνεται πως η αρμόδια ελεγκτική κτηνιατρική υπηρεσία τα βρίσκει όλα υπέροχα, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο δια στόματος Δημάρχου, ενώ προφανώς αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν και οι ανάδοχοι του Δήμου, η συμβεβλημένη υπεύθυνη κτηνίατρος, που εκτελεί χρέη υπεύθυνης καταφυγίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κάποιοι “φιλόζωοι”, που φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ζώα για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες και όχι για να μιλήσουν εξ ονόματος όσων αδυνατούν».



Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.



Κατά την έναρξη της συνάντησής τους, οι δύο ηγέτες είχαν τον ακόλουθο διάλογο (ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά):

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με χαροποιεί ιδιαίτερα να σας καλωσορίσω στην Αθήνα. Θα ήθελα απλώς να επισημάνω πόσο πολύ εκτιμούμε την εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας. Πιστεύω ότι αυτή η επίσκεψη είναι πραγματικά μια ευκαιρία να εξετάσουμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας, ιδίως στο οικονομικό πεδίο. Η Ελλάδα σημειώνει σήμερα σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην ανάπτυξη. Και βέβαια, θα συζητήσουμε τις περιφερειακές εξελίξεις. Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, να σας καλωσορίσω στην Αθήνα και να ανταποδώσω την υπέροχη φιλοξενία σας όταν είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τη Ντόχα, πριν από μερικούς μήνες.

Σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani: Καταρχάς, αγαπητέ μου φίλε Κυριάκο, σε ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την πρόσκληση. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για την πρώτη μου επίσημη επίσκεψη. Όπως αναφέρατε, έχουμε μια σπουδαία ιστορική σχέση. Πιστεύω όμως ότι αποτελεί ευκαιρία για εμάς, για να ενισχύσουμε αυτές τις διμερείς σχέσεις, ειδικά όσον αφορά στην οικονομία και στις επενδύσεις. Προσβλέπω πραγματικά σε αυτή τη συνάντηση. Βεβαίως, θα συζητήσουμε επίσης περιφερειακά ζητήματα, ιδίως τι συμβαίνει στη Γάζα. Επομένως, ανυπομονώ πραγματικά γι’ αυτή τη συνάντηση. Σας ευχαριστώ πολύ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και των διευρυμένων συνομιλιών, όπου συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών, επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Κατάρ, η οποία επισφραγίστηκε με την υπογραφή δύο συμφωνιών: τη Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Άμυνας του Κατάρ και το Μνημόνιο Συνεργασίας για την διεξαγωγή πολιτικών διαβουλεύσεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Συζητήθηκε ακόμη η ενίσχυση της συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και της ενέργειας και του πολιτισμού.

Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε το ευρύ φάσμα επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα και λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, της σύνδεσής της με τις αγορές των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει στην ανάπτυξη υποδομών, όπως το FSRU Αλεξανδρούπολης.

Ανταλλάγησαν ακόμα απόψεις για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην κατάσταση στη Γάζα. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων, ενώ υπογράμμισε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ρόλο του Κατάρ στην περιοχή του Κόλπου και ιδιαίτερα στην κρίση στη Γάζα, ενώ τόνισε ότι οι καλές σχέσεις Ελλάδας και Κατάρ συμβάλλουν στη σταθερότητα στην περιοχή.

Στις διευρυμένες συνομιλίες συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, οι Υπουργοί Εξωτερικών Γεώργιος Γεραπετρίτης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβυς Άννα-Μαρία-Ελένη Μπούρα, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Κατάρ Ιωάννης Ιωαννίδης, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η Διευθύντρια του Γραφείου Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.



Η Βούλα Κεχαγιά προσπαθώντας να σώσει τον Κασσελάκη από την επόμενη ημέρα: Δεν θα ήταν κακό ένα αποτέλεσμα στο 15%


 

Δέν τραβάει ο ινφλουένσερ όσα ψέματα και εάν πεί, όση λάσπη και να πετάξει όσες προκλητικές lifestyle εμφανίσεις και εάν κάνει.

Και επειδή τα μηνύματα δεν είναι καλά, και τα καραγκιοζιλίκια Κασσελάκη είναι μαζεμένα, προετοιμάζουν το έδαφος για την επιβίωση της επόμενης ημέρας, η οποία δεν φαίνεται να πετυχαίνει γιατί μαζεύουν, μαζεύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θα εκραγούν την νύχτα των ευρωεκλογών.

Οι παπάτζες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσει και θα ξεπεράσει το 20%, δεν φαίνεται από πουθενά, και η εντολή στην Βούλα Κεχαγιά είναι να χαμηλώσει τον πήχη, να μειώσει το ποσοστό του στόχου, και τώρα ένα 15% δηλαδή κάτω από το 17% δεν είναι ένα κακό αποτέλεσμα για τον ινφλουένσερ.

Η δήλωση της Βούλας Κεχαγιά

Νικόλ Λειβαδάρη: «Ποιος είναι ο στόχος τελικά του ΣΥΡΙΖΑ, για τις Ευρωεκλογές της άλλης Κυριακής; Είναι το 20% που επανέφερε ο κύριος Κασσελάκης; Είναι ένα ποσοστό, το οποίο θα είναι αντίστοιχο με την επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, στις περσινές εθνικές εκλογές; Τι θα είναι επιτυχία; Τι θα ορίσετε ως επιτυχία τελικά;»


Βούλα Κεχαγιά: «Θα σας πω μόνο "το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα" και ξέρω ότι δεν αρκείστε σε αυτή την απάντηση. Πιστεύω ότι η αποτίμηση των αποτελεσμάτων, για όλα τα κόμματα, θα είναι συνδυαστική. Δηλαδή, δεν θα δούμε μόνο τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα συγκεντρώσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ή ανεξάρτητα από το τι ποσοστά θα συγκεντρώσουν τα άλλα κόμματα. Θα δούμε τη συνολική πολιτική εικόνα. Βεβαίως, το κάθε κόμμα βλέπει και τα του οίκου του. Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο -όπως λέει και ο πρόεδρός μας, ο κύριος Κασσελάκης-, θα ήταν να δούμε και το δυάρι μπροστά από τα αποτελέσματα που θα βγουν από την κάλπη της 9ης Ιουνίου. Πιστεύουμε ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός και σε περίπτωση που έχουμε ένα καλό ποσοστό, που μπορεί να αγγίξει από 17 έως 20%. Μακάρι να είναι και υψηλότερο. Εγώ μιλάω αυτή τη στιγμή, με βάση τις δημοσκοπήσεις και τη δυναμική που δείχνει στην παρούσα φάση που μιλάμε ο ΣΥΡΙΖΑ».


Νικόλ Λειβαδάρη: «Κάτω από 17% θα είναι πρόβλημα;»


Βούλα Κεχαγιά: «Δεν θα είναι πρόβλημα κυρία Λειβαδάρη. Δεν θα είναι όμως το αποτέλεσμα το οποίο θα μας δημιουργήσει ενθουσιασμό. Δεν θα είναι πρόβλημα -και το εξηγώ αυτό- διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα χρόνο, πέρασε από σαράντα κύματα και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά αυτό. Είχαμε το διπλό εκλογικό σοκ Μαΐου - Ιουνίου το 2023, την αποχώρηση από την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, εσωκομματικές εκλογές, εκλογή νέου προέδρου, δυο διασπάσεις, ένα συνέδριο και παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή σε ποσοστά μεταξύ 15% και 16%, σύμφωνα και με τις τελευταίες χθεσινές δημοσκοπήσεις. Άρα, δεν θα ήταν κακό ένα αποτέλεσμα στο 15%, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε σε αυτή τη φάση και περισσότερο και ότι μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω δυναμική».




Ο ινφλουένσερ Κασσελάκης πήγε να κάνει τον αριστερό χρησιμοποιώντας τον Μπελογιάννη και τα άκουσε από το ΚΚΕ

 



Σφοδρή επίθεση κατά του φαιδρού ινφλουένσερ  Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το ΚΚΕ, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Μπελογιάννη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, προσπαθώντας να επιβιώσει πολιτικά τα έχει αχταρμά, και έχει μπερδευτεί ο κόσμος για την πολιτική του κατεύθυνση.

Αφορμή για την ανακοίνωση του ΚΚΕ ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την Αμαλιάδα, γενέτειρα του Νίκου Μπελογιάννη.

Κατά την επίσκεψή του κάποιος του σφύριξε για τον Μπελογιάννη, του είπε ποιος είναι γιατί ούτε καν τον ήξερε, του ετοίμασαν και τι θα ξεστομίσει, και έτσι πήγε στο μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη κάνοντας τον αριστερό, όπου και δήλωσε:

«Έχω βαθιά και τη συγκίνηση και τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε και είμαι ελάχιστος μπροστά στο ανάστημα αυτού του ανθρώπου που είναι πίσω μου, του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία. Και το μόνο το οποίο αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι η σύγχρονη Αριστερά -εκείνη που έχει στο DNA της να κυβερνήσει για να αλλάξει τον τόπο για το καλό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, για το καλό της δημοκρατίας και των θεσμών. Έχουμε, λοιπόν, την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας, όπως είναι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών -είτε αυτό λέγεται παρακολουθήσεις είτε αυτό λέγεται Τέμπη είτε προπαγάνδα.

Οι προκλήσεις είναι παρόμοιες. Αλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε ''ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο''.

Άρα, λοιπόν, εγώ δεσμεύομαι στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι είμαι τόσο υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε ως κυβέρνηση ώστε αυτό εδώ το μουσείο να ολοκληρωθεί. Και σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να αισθανθεί υπερήφανος για το μέλλον που θα αφήσει στα παιδιά του».

Και μόλις άκουσε τον φαιδρό ινφλουένσερ Κασσελάκη το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση κάνοντας ξεφτίλα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενημερώνουμε τον κύριο Κασσελάκη ότι ο Νίκος Μπελογιάννης, ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις "αξίες" που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Μουσείο Μπελογιάννη και τις δηλώσεις του».

«Ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις "ιερές συμμαχίες" του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι "συνέταιροι", αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Θυσίασε τη ζωή του, για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, και καταλήγει στο σχόλιό του:

«Έλεος πια με την καπηλεία, τον αμοραλισμό και την ιστορική παραχάραξη!».



Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με απειλητικό μήνυμα που εστάλη εχθές το πρωί σε σχολεία


 


Φάρσα με απειλητικό email σε 110 σχολεία.

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στην ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας της μαζικής αποστολής ενός email με απειλητικό περιεχόμενο σε περισσότερα από 110 σχολεία στην Αττική. 

Είχε θέμα «Conference Conference», παραπέμποντας στον ποδοσφαιρικό τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και περιλάμβανε κείμενο 350 λέξεων υπό τον τίτλο «Υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σχολείο». 

Ηταν μεταφρασμένο στα ελληνικά μέσω αυτοματοποιημένου προγράμματος του google, όπως αποκαλύπτουν φράσεις όπως «η πληρότητα θα είναι στην κορυφή και θα είμαστε πάντα σε αυτό».

Παρέπεμπε σε κείμενο γραμμένο από ισλαμιστή τρομοκράτη καθώς περιείχε αναφορές στις αιματηρές επιθέσεις του 2015 σε Μπατακλάν και Σταντ ντε Φρανς και τον Βελγομαροκινό Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αρχηγό της ομάδας των τρομοκρατών που αιματοκύλισε το Παρίσι. «Θα σε ανατινάξουμε όπως έκαναν τα αδέλφια μας στο Παρίσι. Εμπνευστήκαμε από τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ», αναφερόταν στο email. 

Τα σχολεία που παρέλαβαν το απειλητικό μήνυμα ενημέρωσαν το «100». Η Αμεση Δράση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες διεξήγαγαν προληπτικά ελέγχους δίχως να εντοπίσουν κάτι ύποπτο, όπως ειπώθηκε αργότερα από επίσημα αστυνομικά χείλη. 

Η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διεύθυνση από την οποία εστάλη το email ~(ccconference@inbox.ru), ο αποστολέας χρησιμοποίησε πάροχο με έδρα τη Ρωσία, χωρίς φυσικά αυτό να συνεπάγεται αυτομάτως ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη χώρα. Σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου που αξιολογεί παρόχους email αναφέρεται ότι «πρόκειται για δημοφιλή υπηρεσία email που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία προσωπικών λογαριασμών». Επισημαίνεται ωστόσο ότι το τελευταίο διάστημα ένας μεγάλος αριθμός υβριστικών – απειλητικών emails προέρχεται από τον συγκεκριμένο πάροχο. Ενα στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα της Δίωξης είναι ότι παρόμοιο απειλητικό email με μικρές διαφοροποιήσεις εστάλη προ δεκαημέρου στα σχολεία της Κύπρου και της Σλοβακίας.

Οι διωκτικές αρχές των δύο χωρών όπως και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλαν αιτήματα προς τον πάροχο του email στη Ρωσία. Ηδη οι Αρχές της Κύπρου έχουν λάβει απάντηση, με τους υπευθύνους του inbox.ru να διευκρινίζουν ότι το συγκεκριμένο email δεν εστάλη απευθείας από τη δική τους πλατφόρμα αλλά μέσω ανακατεύθυνσης από άλλο πάροχο. Το σχετικό αίτημα από την ΕΛ.ΑΣ. εστάλη χθες το μεσημέρι, με την απάντηση να αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :


Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η  μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη.



Πλαίσιο δράσεων για την ενθάρρυνση της ιδιωτικής και δημόσιας αποταμίευσης

 


Το πλαίσιο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την ενίσχυση της αποταμίευσης, τόσο από τους πολίτες όσο και από το Δημόσιο παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας απόψε σε εκδήλωση της Eurobank με θέμα «Η αποταμίευση στην Ελλάδα». Ο υπουργός ανέφερε πως η στρατηγική για την αποταμίευση κινείται σε 3 άξονες, που είναι:

  1. Η αύξηση του πλούτου με αναπτυξιακές πολιτικές. «Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Είμαστε πρωταθλητές στους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη, η ανεργία έχει μειωθεί εντυπωσιακά, τόσο ο κατώτατος όσο και ο μέσος μισθός έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια πάνω από τον πληθωρισμό. Δεν επαναπαυόμαστε, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να πετύχουμε πραγματική σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
  2. Η δημιουργία πλαισίου που θα ενθαρρύνει την αύξηση της ιδιωτικής αποταμίευσης. Αναφερόμενος στις δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί ο υπουργός:
  • Υπογράμμισε την εμβληματική μεταρρύθμιση του ΤΕΚΑ με τους ατομικούς κουμπαράδες. «Το ΤΕΚΑ το οποίο φέτος έκλεισε 2 χρόνια ζωής αποτελεί όχημα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης για τη νέα γενιά. Μέχρι σήμερα έχουν ασφαλιστεί 370.000 νέοι και νέες ενώ το συσσωρευμένο κεφάλαιο ανέρχεται σε 145 εκατ. ευρώ. Σύντομα όμως θα βρεθεί να διαχειρίζεται δισεκατομμύρια. Αποτελώντας έναν επενδυτικό αιμοδότη για την ελληνική οικονομία. Και εγγυώμενο ταυτόχρονα τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις στους ασφαλισμένους με βάση το ρίσκο το οποίο θέλουν να αναλάβουν».
  • Σημείωσε επίσης τις πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος: «Δεν μπορείς καν να μιλάς για αποταμίευση χωρίς ένα εύρωστο τραπεζικό σύστημα που να το εμπιστεύονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.  Είναι νωπές οι μνήμες που οι πολίτες σήκωναν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και τα έκρυβαν κάτω από τα στρώματα. Που το μέλλον όχι μόνο των καταθέσεων αλλά και των ίδιων των τραπεζών ήταν αμφίβολο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε οι Έλληνες καταθέτες να έχουν πολλές, ασφαλείς και αποδοτικές επιλογές τοποθέτησης των χρημάτων τους. Θα φέρουμε στο επόμενο διάστημα ρυθμίσεις που θα θωρακίσουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα καταστήσουν πιο ελκυστικό το Χρηματιστήριο. Προσφέροντας έτσι σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ακόμα περισσότερες επιλογές για την αξιοποίηση των αποταμιεύσεων τους».
  1. Διατήρηση της βελτίωσης στη δημόσια αποταμίευση. Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε τη μείωση ρεκόρ του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ, την επαναφορά των πρωτογενών πλεονασμάτων ένα χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Τοποθετούμενος εξάλλου για τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στη σχετική μελέτη της τράπεζας ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε τα εξής:
  • Για τα φορολογικά κίνητρα: έχουν ληφθεί μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση όπως η μείωση του φόρου στα μερίσματα σε 5%, η θέσπιση ειδικού φορολογικού συντελεστή 15% για τα stock options, η κατάργηση της φορολογίας στην απόκτηση έντοκων γραμματίων του Δημοσίου. «Η χρήση αυτών των κινήτρων θα πρέπει να είναι λελογισμένη, αφενός λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών, αφετέρου γιατί συχνά αυτά τα κίνητρα δεν οδηγούν σε αύξηση της συνολικής αποταμίευσης αλλά σε «μετακίνηση» από ορισμένα αποταμιευτικά προϊόντα σε άλλα».
  • Για τις λεγόμενες συμπεριφορικές παρεμβάσεις, που αποσκοπούν στο να αμβλύνουν την αναβλητικότητα και να ενισχύσουν τον αυτοέλεγχο των πολιτών. «Αρκετές από αυτές τις προτάσεις (π.χ. εφαρμογή του μοντέλου opt-out στα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά ταμεία, αυτόματη μεταφορά ποσού από τρεχούμενους σε αποταμιευτικούς λογαριασμούς, χρήση αντικινήτρων πρόωρης ανάληψης) παρουσιάζουν ενδιαφέρον και θα μπορούσαν να εξεταστούν  στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου».
  • Για την προώθηση της οικονομικής εκπαίδευσης: Πρόσφατα παρουσιάστηκε η εθνική στρατηγική για την οικονομική εκπαίδευση, η οποία θα υλοποιηθεί με γοργούς ρυθμούς και με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης, «όσο υπάρχει κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό το οικονομικό επιτελείο δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ στην εποχή της αλόγιστης σπατάλης και των ελλειμάτων. Η σοβαρή δημοσιονομική πολιτική είναι πυλώνας για να στηριχθεί όχι μόνο ο προϋπολογισμός, αλλά και η προοπτική της χώρας. Είχαμε δύο προβλήματα, τα δημοσιονομικά και το ισοζύγιο. Το πρώτο το ελέγχουμε απολύτως και δεν πρόκειται να μας ξεφύγει, θα ξοδεύουμε μόνο αυτά που έχουμε και αντέχουμε. Το δεύτερο συνδέεται με το παραγωγικό μοντέλο, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και προχωρούμε σε συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα και τους κοινωνικούς φορείς, σε μια πορεία προς τα εμπρός για μια οικονομία που θα έχει γερές βάσεις και αντίστοιχη προοπτική. Το υπαγορεύει η συνείδησή μας, είναι ένα πατριωτικό καθήκον. Όσο τιθασεύουμε το λαϊκισμό, όσο είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι, θα έχουμε αποτελέσματα».

 



Πρεσβεύουμε στην πράξη μια αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (ΓΕΚΟ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Αθήνα και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που παρέχει η ΔΥΠΑ, καθώς και τις πρωτοβουλίες της για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών στην αγορά εργασίας, την ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες απασχόλησης και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

  • Το ΓΕΚΟ αποτελεί ένα πρότυπο γραφείο απασχόλησης, όπου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με κινητικές αναπηρίες και δυσκολίες στην όραση, κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη της ΔΥΠΑ παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με θέματα κατάρτισης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και εξατομικευμένης υποστήριξης σε άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, αστέγους, αποφυλακισμένους, απεξαρτημένους, θύματα εμπορίας ανθρώπων, πρόσφυγες, Ρομά και διεμφυλικά πρόσωπα.
  • Ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε:
    • Πρεσβεύουμε στην πράξη μια αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς. Αλλά αυτό χρειάζεται μία διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο εντάσσουμε στην αγορά εργασίας συμπολίτες μας οι οποίοι μέχρι σήμερα στην πράξη αισθάνονταν και ήταν αποκλεισμένοι.
    • Χρειάζονται ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα. Ο χώρος θα έλεγα ότι είναι συμπληρωματικός, αλλά είναι ένας χώρος που βλέπετε ότι έχει μια άλλη αισθητική. Χρειάζεται εργαζόμενους εδώ, στη ΔΥΠΑ, που να μπορέσουν να δείξουν κατανόηση και ευαισθησία για τις ιδιαίτερες ανάγκες ανθρώπων που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες τις οποίες θέλουμε να εκπροσωπήσουμε»


Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν


 


Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα:

  • Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και προφανώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις οι οποίες να στοιχίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια στον Προϋπολογισμό. Γιατί αυτό το οποίο εισηγείται αυτή τη στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση, κοστολογημένα, θα μας στοιχίσει 45 δισ. ευρώ -μόνο τα μέτρα από τις δύο προτάσεις νόμου τις οποίες κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Θα σας το πω απλά, λοιπόν, όπως το αισθάνομαι: δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές ούτε του 2012, ούτε του 2015, όταν κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την οργή της κοινωνίας, ήρθαν στα πράγματα, έταξαν μαγικές λύσεις με χρήματα τα οποία δεν υπήρχαν, για να φτάσουμε τελικά στα όρια της χρεοκοπίας.
  • Ο μόνος τρόπος να ανέβουν οι μισθοί και το διαθέσιμο εισόδημα είναι το να περιορίσουμε την ανεργία, να γίνονται επενδύσεις, να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα της οικονομίας, ώστε οι εργαζόμενοι να αμείβονται περισσότερο. Αυτές είναι οι πραγματικές λύσεις για να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο. Όχι να μοιράζουμε χρήματα τα οποία δεν διαθέτουμε, ακολουθώντας μία συνταγή του παρελθόντος. Μπορεί με νέο περιτύλιγμα, η δημαγωγία, όμως, από την αντιπολίτευση πρακτικά δεν έχει αλλάξει.
  • Και επειδή ακούω πολλές φορές να κατηγορούμαστε για την αλαζονεία του 41%, πιστεύω ότι αυτή είναι μία, θα έλεγα, προσέγγιση προσβλητική για τους Έλληνες πολίτες. Δεν το υφαρπάξαμε το 41%. Μας ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες, μας έδωσαν ένα μεγαλύτερο ποσοστό. Και, από το πρώτο βράδυ της νίκης μας στις εθνικές κάλπες, είπα ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το 41% ούτε ως λευκή επιταγή, ούτε ως άλλοθι αλαζονείας.
  • Όμως, έχουμε κάλπες στις ευρωεκλογές που είναι ταυτόχρονα και εθνικές κάλπες. Δεν θέλω να υπάρχει καμία αμφιβολία το βράδυ των ευρωεκλογών ότι οι βασικοί κομματικοί συσχετισμοί δεν έχουν αλλάξει. Αυτό θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις…

 




Εκτέλεση υποψηφίου δημάρχου στο Μεξικό


 

Υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στη πολιτεία Γκερέρο (νότια) του Μεξικού δολοφονήθηκε από ένοπλο χθες Τετάρτη, την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας, ανακοίνωσε η Έβελιν Σαλγάδο Πινέδα, η κυβερνήτρια της πολιτείας αυτής, που μαστίζεται από τη βία συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

Υποψήφιος δήμαρχος στο χωριό Κογιούκα δε Μπενίτες, ο Αλφρέντο Καμπρέρα, βρισκόταν ανάμεσα σε υποστηρικτές του όταν ένοπλος τον πυροβόλησε επανειλημμένα στην πλάτη εξ επαφής, όπως καταγράφτηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναπαρήγαγαν μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους ο ιστότοπος Quadratín Guerrero στο ρεπορτάζ του για τη δολοφονία.

Πρόκειται για τον 24ο υποψήφιο που δολοφονήθηκε αφότου άρχισε η εκστρατεία ενόψει των προεδρικών, βουλευτικών, περιφερειακών εκλογών της Κυριακής 2ης Ιουνίου, με βάση τους επίσημους αριθμούς.

Προσοχή, σκληρό βίντεο:


Η μεξικανική κυβέρνηση είχε καταμετρήσει 22 δολοφονίες υποψηφίων πριν από αυτή της Τετάρτης στην πολιτεία Γκερέρο και αυτήν της Τρίτης στην πολιτεία Μορέλος (νότια).

Τα καρτέλ των ναρκωτικών και άλλες συμμορίες επιδιώκουν την «επιβολή υποψηφίων» στις προσεχείς εκλογές, εξηγούσε πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο εισαγγελέας ειδικευμένος σε ποινικές υποθέσεις συνδεόμενες με τις εκλογικές διαδικασίες στην πολιτεία Μιτσοακάν (δυτικά), ο Βίκτορ Σεράτο.

Ο τρόπος δράσης είναι λίγο ως πολύ ο ίδιος: «οι εγκληματίες διαλέγουν υποψήφιο» και κάνουν γνωστό σε άλλους πως «δεν έχουν δικαίωμα» να συμμετάσχουν, απειλώντας ότι θα τους εκτελέσουν αν παραβούν τις εντολές τους.

Η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στην ανάπτυξη συνολικά 27.000 στρατιωτικών και μελών της Εθνικής Φρουράς για να εγγυηθούν την ασφάλεια των εκλογικών τμημάτων την Κυριακή.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ο Ολυμπιακός σήκωσε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο - Συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό


 

Ονειρικό φινάλε είχε ο τελικός του Conference League για τον Ολυμπιακό, έπειτα από μια μεγάλη βραδιά, που εξελίχθηκε σε θρίλερ. 

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας σε επίπεδο ανδρών, καθώς επιβλήθηκαν της Φιορεντίνα με 1-0 στον τελικό του Conference League, χάρη σε γκολ του Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό (παράταση).

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, σήκωσε το τρόπαιο στον αττικό ουρανό και έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί όχι μόνο στην OPAP Arena και τον Πειραιά, αλλά και απ' άκρου εις άκρον της χώρας. Προηγουμένως, ο ambassador της διοργάνωσης, Τραϊανός Δέλλας, έβγαλε το τρόπαιο στον αγωνιστικό χώρο της «OPAP Arena» και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης το παρέδωσε στον Φορτούνη, ο οποίος το σήκωσε στον ουρανό.

«Πραγματικός Θρύλος! Ο Ολυμπιακός κατακτά το Conference League και γράφει ιστορία!» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αμέσως μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού.

«Μία συγκλονιστική βραδιά για τον ίδιο τον σύλλογο, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά. Θερμά συγχαρητήρια!» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.