Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Πρεσβεύουμε στην πράξη μια αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (ΓΕΚΟ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Αθήνα και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που παρέχει η ΔΥΠΑ, καθώς και τις πρωτοβουλίες της για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών στην αγορά εργασίας, την ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες απασχόλησης και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

  • Το ΓΕΚΟ αποτελεί ένα πρότυπο γραφείο απασχόλησης, όπου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με κινητικές αναπηρίες και δυσκολίες στην όραση, κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη της ΔΥΠΑ παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με θέματα κατάρτισης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και εξατομικευμένης υποστήριξης σε άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, αστέγους, αποφυλακισμένους, απεξαρτημένους, θύματα εμπορίας ανθρώπων, πρόσφυγες, Ρομά και διεμφυλικά πρόσωπα.
  • Ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε:
    • Πρεσβεύουμε στην πράξη μια αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς. Αλλά αυτό χρειάζεται μία διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο εντάσσουμε στην αγορά εργασίας συμπολίτες μας οι οποίοι μέχρι σήμερα στην πράξη αισθάνονταν και ήταν αποκλεισμένοι.
    • Χρειάζονται ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα. Ο χώρος θα έλεγα ότι είναι συμπληρωματικός, αλλά είναι ένας χώρος που βλέπετε ότι έχει μια άλλη αισθητική. Χρειάζεται εργαζόμενους εδώ, στη ΔΥΠΑ, που να μπορέσουν να δείξουν κατανόηση και ευαισθησία για τις ιδιαίτερες ανάγκες ανθρώπων που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες τις οποίες θέλουμε να εκπροσωπήσουμε»


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου