Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Αδιαφορούν για τα μέτρα και θα ανοίξουν κανονικά τις εκκλησίες οι ανεύθυνοι ιεράρχες

 



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδρίαζε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρεία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και αποφάσισε να αδιαφορήσει εγκληματικά για τα μέτρα να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες και μάλιστα με την παρουσία πιστών.

Το ανακοινωθέν της ΔΙΣ:

Συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως, εξέτασε τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών και την παρουσία των πιστών κατά τήν Εορτή των Θεοφανείων μετά τις αιφνιδιαστικές Κυβερνητικές ανακοινώσεις της Παρασκευής 2.1.2021, περί προληπτικής αυστηροποιήσεως των μέτρων εν όψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατόπιν διαλογικής συζητήσεως, αποφάσισε ομοφώνως τά εξής:

1. Δεν συναινεί στα νέα Κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών, εμμένει σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την Πολιτεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανείων όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509).

Ζητεί από την Πολιτεία να γίνει απολύτως σεβαστή η ανωτέρω Κ.Υ.Α. χωρίς περαιτέρω προβλήματα, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

2. Αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση θεωρώντας τον διάλογο ως το μοναδικό μέσο επιλύσεως των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες που υφίστανται στο Ελληνικό Κράτος.

3. Κάνει έκκληση τόσο προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως όσο και προς την Ελληνική Κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους.

4. Ανανεώνει προγενέστερη Απόφαση Αυτής ώστε κατά την παρούσα χρονική περίοδο την θέση της Ιεράς Συνόδου προς τα Μ.Μ.Ε., να εκφράζει μόνο ο εκπρόσωπος Τύπου Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.



10 πρώην υπουργοί Άμυνας προειδοποιούν για εμφύλιο και λένε στον Τραμπ : Δέξου ότι έχασες και μην μπλέξεις τον στρατό!

 


Μια άνευ προηγουμένου επιστολή στον απερχόμενο επικίνδυνο πρόεδρο εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τη συμπεριφορά του 

Και οι 10 πρώην υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ που βρίσκονται εν ζωή, συμπεριλαμβανομένων και δύο που υπηρέτησαν υπό την διοίκηση Τραμπ, κάλεσαν τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο και τους υποστηρικτές του να αποδεχτούν την ήττα στις εκλογές, προειδοποιώντας ότι τυχόν απόπειρα ανάμειξης του στρατού μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες.

Πρωτόγνωρες πολιτικές καταστάσεις βιώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν την επίσημη αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο και μία ημέρα πριν την κρίσιμη αναμέτρηση στην πολιτεία της Τζόρτζια, η οποία θα κρίνει κατά πόσο η πλειοψηφία στη Γερουσία θα παραμείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων ή θα περάσει στους Δημοκρατικούς.

Πρόκειται για βαριά ονόματα οι Άστον Κάρτερ, Ντικ Τσένι, Ουίλιαμ Κοέν, Ρόμπερτ Γκέιτς, Λίον Πανέτα, Ουίλιαμ Πέρι, Ντόναλντ Ράμσφελντ, Τσακ Χέιγκελ, Τζέιμς Μάτις και Μαρκ Έσπερ – με τους δύο τελευταίους να έχουν αποτελέσει μέλη και της κυβέρνησης του νυν προέδρου.

«Ο καθένας από εμάς έχει δώσει όρκο να στηρίξει και να υπερασπίζεται το σύνταγμα εναντίον όλων των εχθρών, εξωτερικών και εσωτερικών. Δεν έχουν ορκιστεί σε κανένα άτομο ή κόμμα. Οι αμερικανικές εκλογές και η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας μας», σημειώνουν 

Και συνεχίζουν: «Με μία και μοναδική και τραγική εξαίρεση, η οποία κόστισε τη ζωή περισσότερων Αμερικανών από όλους τους άλλους πολέμους μαζί (αναφέρονται στον Εμφύλιο που ακολούθησε την ορκωμοσία του Αβραάμ Λίνκολν το 1860), οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν μια αδιάρρηκτη παράδοση τέτοιων μεταβιβάσεων από το 1789, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έγιναν σε περιόδους μεγάλης πόλωσης, πολέμων, επιδημιών και οικονομικής ύφεσης. Αυτή η χρονιά δεν θα πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση».

Υπογραμμίζουν παράλληλα: «Οι εκλογές έγιναν. Οι επανακαταμετρήσεις και οι ενστάσεις ολοκληρώθηκαν. Οι προσφυγές εξετάστηκαν από τα δικαστήρια. Οι κυβερνήτες έχουν επικυρώσει τα αποτελέσματα. Και το κολέγιο των εκλεκτόρων έχει ψηφίσει. Η ώρα της αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων έχει παρέλθει – έχει φτάσει η ώρα της επίσημης καταμέτρησης των ψήφων του κολεγίου των εκλεκτόρων, όπως προβλέπει το σύνταγμά μας».

Ξεκαθαρίζουν, επίσης, πως «κάθε προσπάθεια ανάμιξης των ενόπλων δυνάμεων στην επίλυση εκλογικών διαφορών θα μας οδηγούσε σε επικίνδυνες, άνομες και αντισυνταγματικές ατραπούς. Πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι που κατευθύνουν ή εκτελούν τέτοιες ενέργειες θα λογοδοτήσουν, ενδεχομένως και να αντιμετωπίζουν ποινές για εγκληματική δράση για τις σοβαρότατες συνέπειες που έχουν οι ενέργειές τους στη δημοκρατία μας».



Ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης ζητά η ακροαριστερή Συριζαία Κασιμάτη

 



Το ακροαριστερό φασιστικό πρόσωπο του δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των ακροαριστερών βουλευτών του.

ΜΕ τέτοιες αναρτήσεις δείχνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρόκειται για ακροαριστερή συμμορία έτοιμη να λειτουργήσει και εκτός νόμου.

Ανατροπή μιας Δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης.

Ο Ελληνικός λαός δεν περίμενε κάτι καλύτερο απ'αυτήν που ευχήθηκε να πέσει θύμα τρομοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός, δείχνοντας τον ακροαριστερό φασισμό που εκκολάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με μια ακροαριστερή καθεστωτική ανάρτηση που προκάλεσε τους Έλληνες πολίτες στο Twitter, η ακροαριστερή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, στις 2 Ιανουαρίου ζήτησε την ανατροπή της κυβέρνησης "για να σωθεί ο λαός", όπως ισχυρίζεται.

 

 Δείτε την κατάπτυστη ανάρτηση της : 

Μόνο με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ευχές μας θα κρατούσαν τόσο λίγο! Η ανατροπή τους καθίσταται όρος επιβίωσης. Ως τότε προσέχουμε εαυτούς, αγαπημένους και όποιον γνωρίζουμε ότι έχει ανάγκη – για άλλη μια φορά στην Ιστορία μας «ο λαός θα σώσει το λαό» #Lockdown3

 

 

 




Με φωτογραφία του Στάλιν στοχοποιεί και απειλεί κόσμο ο Παύλος Πολάκης

 


Σκεφτείτε ένα βουλευτή της ΧΑ να απειλεί πολίτη με φώτο του Χίτλερ, έτσι ακριβώς συμβαίνει με τον Παύλο Πολάκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που απειλεί με φωτογραφία του εκκαθαριστή ακροαριστερού Στάλιν.

Για ακόμα μία φορά, ο γνωστός ακροαριστερός τραμπούκος και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, και παιδί του Στάλιν Παύλος Πολάκης στοχοποιεί ιδεολογικούς του αντιπάλους. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας Αφροδίτης Λατινοπούλου, που την απειλεί με φωτογραφία του ακροαριστερού δολοφόνου δικτάτορα Στάλιν. 

Θέλοντας να κριτικάρει μία ανάρτηση της κυρίας Λατινοπούλου, το παιδί του Στάλιν Πολάκης κοινοποίησε στο facebook την εν λόγω ανάρτηση, μαζί με φωτογραφίες του δολοφόνου καθεστωτικού Στάλιν και συνοδευόμενες από τον εξής σχολιασμό:

"-Είπε η γαλάζια ΚΑΜΠΙΑ η ακατοίκητη.... 

-Ψέκασε αυτόν ...να σε βάλει να το πιεις 

ΥΓ Επειδή δεν σε βοηθάει το γνωσιακό ,ιστορικό και μορφωτικό σου επίπεδο να καταλάβεις ποιος είναι, σου βάζω και τη φωτό 3,μπας και τον αναγνωρίσεις και σε πιάσει τρέμουλο....

Αει να χαθείς ,φασισταριο!!!"





Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

 


Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, ο Μάκης Βορίδης το υπουργείο Εσωτερικών με τον Στέλιο Πέτσα αναπληρωτή υπουργό και ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Νίκος Δένδιας παραμένει στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργείο Οικονομικών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Κώστας Σκρέκας αναλαμβάνει το υπουργείο Ενέργειας, με υφυπουργό τον κ. Γιώργο Αμυρά σε θέματα περιβάλλοντος.

Ο Θόδωρος Λιβάνιος τοποθετείται σε θέση υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Στο υπουργείο Τουρισμού παραμένει ο Χάρης Θεοχάρης, με υφυπουργό την Σοφία Ζαχαράκη. 

Στο υπουργείο Παιδείας, χαρτοφυλάκιο υφυπουργού πήρε ο Άγγελος Συρίγος.

Ο Σταύρος Καλαφάτης ανέλαβε το Μακεδονίας-Θράκης.

Η Σοφία Βούλτεψη πήρε χαρτοφυλάκιο υφυπουργού Μετανάστευσης.

Θέση υφυπουργού δημιουργείται στο υπουργείο Ναυτιλίας. Το χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος.

Εκτός έμειναν οι κ.κ. Θεοδωρικάκος, Βρούτσης, Κουμουτσάκος, Καράογλου, Διγαλάκης, Ζαριφόπουλος, Κόνσολας, Δημήτρης Οικονόμου. Αναβαθμίζονται οι κύριοι Χατζηδάκης, Βορίδης.

12 νέα πρόσωπα περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχήμα: Ταραντίλης, Καλαφάτης, Στύλιος, Γιάννης Οικονόμου, Κατσαφάδος, Κώτσηρας, Συρίγος, Αμυράς, Μακρή, Βούλτεψη, Συρεγγέλα, Γιατρομανωλάκης.

Μετακινήθηκαν οι κ.κ. Χατζηδάκης, Βορίδης, Λιβάνιος, Ζαχαράκη, Σκρέκας, Πέτσας, Κοντοζαμάνης. 

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Αναλυτικά η νέα σύνθεση της κυβέρνησης


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ


1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΒΒΟΣ


2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ


3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ


4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ


5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ


6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ


7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ


8. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ


9. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ


10. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ


11. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΗΡΑΣ


12. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ


13. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ


14. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


15. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ


16. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ


17. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ


18. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ: ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ


19. - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ –ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ


Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο.



JP: Συμμαχία Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν κατά ΗΠΑ – Γιατί η Άγκυρα θέλει αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης

 



Η Τουρκία και η Ρωσία καθίστανται όλο και περισσότερο στρατηγικοί εταίροι σε μια προσπάθεια να συνεργαστούν με το Ιράν και να απομακρύνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Μέση Ανατολή αναφέρει η Jerusalem Post, σε άρθρο – κόλαφο για τις επιδιώξεις της Άγκυρας.

«Αυτός είναι ο γενικός στόχος της Τουρκίας και οι πρόσφατες συγκρούσεις και το χάος που έχει προκαλέσει από τη Συρία μέχρι στη Λιβύη, τη Μεσόγειο και τον Καύκασο έχουν σχεδιαστεί για να διαιρέσουν αυτές τις περιοχές σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία» τονίζεται στο άρθρο του Σεθ Φράντζμαν. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, η Τουρκία έχει ενθαρρύνει τους λομπίστες της στις ΗΠΑ να υποστηρίζουν ότι η Άγκυρα κάνει «γεωπολιτική» σχεδιασμένη ώστε να είναι «προπύργιο» ενάντια στη Ρωσία, χρησιμοποιώντας ορολογία του Ψυχρού Πολέμου, για να ενθαρρύνει τους Δυτικούς να πιστεύουν ότι η Τουρκία βρίσκεται στο πλευρό των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, στόχος της Άγκυρας είναι να συνεργαστεί με τη Ρωσία και το Ιράν για τη μείωση της επιρροής των ΗΠΑ. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα σε κάθε περιοχή που η Άγκυρα έχει εισβάλει και έχει εμπλακεί. Η Τουρκία συνεργάστηκε με τη Ρωσία για να διαιρέσουν τη βόρεια Συρία σε τμήματα, απομακρύνοντας τις αμερικανικές δυνάμεις και εξαπλώνοντας τον εξτρεμισμό. Η Λιβύη, μια σύγκρουση στην οποία είχαν εμπλακεί κάποτε οι ΗΠΑ, έχει πλέον γίνει «παιδική χαρά» για τις τουρκικές πολιτοφυλακές. Ο πρόσφατος πόλεμος μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας σχεδιάστηκε επίσης για να φέρει την Τουρκία και τη Ρωσία σε άμεση επαφή στον νότιο Καύκασο, να απομακρύνει την επιρροή των ΗΠΑ και να διαιρέσει την περιοχή.  Στοιχεία για αυτό μπορούν να βρεθούν στη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, όπου οι Ρώσοι ειρηνευτές και στρατιώτες αυξάνουν το ρόλο τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ,  ένα αυτόνομο αρμενικό θύλακα στο Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία υποκίνησε το Μπακού σε πόλεμο εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προκαλώντας τεράστιες ζημιές και αναγκάζοντας 50.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή. 

Για την Άγκυρα, οι επιθέσεις εναντίον των Αρμενίων αμάχων ήταν επιτυχημένες, σε μια επανάληψη της εθνοκάθαρσης που υποστηρίχθηκε από την Τουρκία στην Αφρίν (σ.σ πόλη της βόρειας Συρίας), όπου οι Κούρδοι εκδιώχθηκαν τον Ιανουάριο του 2018. Το μοντέλο ήταν το ίδιο στη Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Τουρκία έστειλε εξτρεμιστές, κατηγορούμενους για αποκεφαλισμoύς ανθρώπων, να λεηλατήσουν εκκλησίες και να εξαναγκάσουν τους Αρμένιους να φύγουν. Εκατό χρόνια μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων από το οθωμανικό καθεστώς το 2015, η Τουρκία ήθελε να συνεχίσει το σχέδιο. Όπως και το 1915, ο στόχος στο τέλος θα ήταν η νέα ρωσική εμπλοκή στον Καύκασο. 

Οι ρωσικές διασωστικές δυνάμεις έχουν ανακατασκευάσει περισσότερα από 250 κτίρια στη Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με το ρωσικά πρακτορείο TASS. «Έχουν ανακατασκευαστεί έως και 251 κτίρια, συμπεριλαμβανομένων πολυκατοικιών, 245 ιδιωτικών κατοικιών, δύο κυβερνητικών κτιρίων, ενός κτιρίου υποδομής και δύο κοινωνικών εγκαταστάσεων», αναφέρει το TASS. Περισσότερα από 2.600 κτίρια που έχουν καταστραφεί στον πόλεμο ενδέχεται τώρα να δεχθούν ρωσική μέριμνα. Η Ρωσία το βλέπει αυτό ως ένα είδος «αστυνομικής δράσης», μια εμπλοκή που θα σταματήσει τις φιλονικίες μεταξύ των πρώην σοβιετικών σοσιαλιστικών δημοκρατιών. Έτσι βλέπει και η Άγκυρα αυτήν την περιοχή, από την οπτική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Τουρκία συνεχίζει να μιλάει για την επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης της Λωζάνης και άλλων συμφωνιών μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εισβολή της Άγκυρας στη Συρία, η εγκατάσταση 12 βάσεων στο βόρειο Ιράκ και η εμπλοκή στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο είναι μέρος αυτού του σχεδίου. 

Η Τουρκία πλασάρει την εμπλοκή της με διαφορετικές εκστρατείες δημοσίων σχέσεων στις οποίες αποδύεται σε διαφορετικά μέρη. Στην Ουάσινγκτον προσποιείται ότι είναι σύμμαχος των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία αγοράζει γρήγορα ρωσικά όπλα. Η Τουρκία και η Ρωσία συναντήθηκαν στο Σότσι την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν τη στρατηγική αυτή. Τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι «οι κορυφαίοι Τούρκοι και Ρώσοι διπλωμάτες συναντήθηκαν την Τρίτη για να συζητήσουν διεθνή θέματα και να βοηθήσουν στην προετοιμασία για μια συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη ρωσική παραθεριστική πόλη του Σότσι, πριν από μια προγραμματισμένη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας Υψηλού Επιπέδου, που πρόκειται να συμπροεδρεύουν οι πρόεδροί τους». 

Tα Δυτικά Μέσα τροφοδοτούνται με ιστορίες για το πώς το τουρκο-ιρανικό-ρωσικό τρίγωνο προορίζεται να συγκρουστεί λόγω ιστορικών, οθωμανικών, περσικών και ρωσικών αυτοκρατορικών στόχων, ή επειδή πρόκειται για σουνιτικές, σιιτικές και χριστιανικές χώρες. Αυτή είναι μια λανθασμένη ανάγνωση της Ιστορίας

Ενόσω η Τουρκία διαδίδει συχνά παραπληροφόρηση μέσω των κρατικών της μέσων μαζικής ενημέρωσης, φυλακίζει δημοσιογράφους και αντιφρονούντες και επιτίθεται στις ΗΠΑ, προσεγγίζει τη Ρωσία. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που δολοφονήθηκε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία. Αυτό το περιστατικό μπήκε στην άκρη υπέρ της νέας συμμαχίας. Η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν το βλέπουν ως μια πραγματιστική σχέση συνεργασίας, που αναπτύσσεται από τη διαδικασία της Αστάνα του 2016, η οποία υποτίθεται ότι θα διαιρέσει τη Συρία σε περιοχές επιρροής και θα απομακρύνει τις ΗΠΑ από την ανατολική Συρία. Ο τελικός στόχος είναι ο ίδιος. Απομακρύνετε τις ΗΠΑ και δώστε στο Ιράν, την Τουρκία και τη Ρωσία τις περιοχές ελέγχου τους. 

Η Τουρκία προσπάθησε να αφήσει να εννοηθεί στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, ότι θέλει «συμφιλίωση». Ωστόσο, όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά συνεχίζει τη μιλιταριστική του στρατηγική. Οι συκοφάντες του περιφρονούν τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Χρησιμοποιούν τον όρο «συμφιλίωση» μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν ότι τα εύπιστα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα τούς αγοράσουν χρόνο και ίσως με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίσουν το έργο τους με τη Ρωσία και το Ιράν.

Οι ΗΠΑ κάποτε είχαν ευρύτερο ρόλο στον Καύκασο. Η Γεωργία ανέμενε την αμερικανική υποστήριξη το 2008 όταν βρέθηκε σε πόλεμο με τη Ρωσία για αμφισβητούμενες περιοχές. Όταν η Γεωργία ηττήθηκε, ο ρόλος των ΗΠΑ και της Ευρώπης εκεί μειώθηκε. Αργότερα το 2014, η Ουκρανία ανέμενε περισσότερη υποστήριξη από τις ΗΠΑ, αλλά είδε τη Ρωσία να προσαρτά την Κριμαία.

Ο πόλεμος τον οποίο η Τουρκία υποκίνησε το Αζερμπαϊτζάν το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους ήταν το τέλος της συμμετοχής των ΗΠΑ στον Καύκασο. Ενώ η Άγκυρα πλάσαρε τον πόλεμο ως απαραίτητο για να αντιμετωπίσει το Ιράν και τη Ρωσία, στην πραγματικότητα συνεργάστηκε με την Τεχεράνη και τη Μόσχα.

Ο στόχος ήταν να φέρει τη Ρωσία στον νότιο Καύκασο ως ειρηνευτή και να εξαλείψει οποιαδήποτε δυτική επιρροή. Αυτό συμβαίνει επειδή η Αρμενία ήθελε να απομακρυνθεί από την τροχιά της Ρωσίας. Ο (Αρμένιος πρωθυπουργός) Νικολ Πασιανάν επεδίωκε στενότερους δεσμούς με τη Δύση. Για να το αποτρέψει αυτό, η Μόσχα επέτρεψε στο υποστηριζόμενο από την Τουρκία Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσει έναν πόλεμο για να τον αποδυναμώσει το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2019. Αποδυναμωμένος και νικημένος, ζήτησε ειρήνη - και η Ρωσία και η Τουρκία μετακινήθηκαν σε αμφισβητούμενες περιοχές με τη συγκατάθεση του Μπακού. Τώρα η Αρμενία είναι όμηρος της Μόσχας και της Άγκυρας. Η Τουρκία το θέλει. Το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο επιδίωκε για δεκαετίες να προσεγγίσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ως στρατηγικούς εταίρους, έχει βρεθεί στη σκιά της Άγκυρας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι περισσότερο ιρανικός, ρωσικός και τουρκικός έλεγχος και αποδυνάμωση των ανεξάρτητων κρατών του νότιου Καυκάσου.

Tα Δυτικά Μέσα τροφοδοτούνται με ιστορίες για το πώς το τουρκο-ιρανικό-ρωσικό τρίγωνο προορίζεται να συγκρουστεί λόγω ιστορικών, οθωμανικών, περσικών και ρωσικών αυτοκρατορικών στόχων, ή επειδή πρόκειται για σουνιτικές, σιιτικές και χριστιανικές χώρες. Αυτή είναι μια λανθασμένη ανάγνωση της Ιστορίας. Είναι πιθανότερο να συνεργαστούν ενάντια στους κοινούς εχθρούς τους στη Δύση και να προωθήσουν τις κοινές αυταρχικές και στρατιωτικές ατζέντες τους.

Μοιράζονται πολλά κοινά ως ανοδικές δυνάμεις στον κόσμο, επιδιώκοντας να τερματίσουν τον μονοπολικό κόσμο της ηγεμονίας των ΗΠΑ όπως αναδείχθηκε από τον Ψυχρό Πόλεμο. Όσοι στην Ουάσινγκτον βλέπουν την Τουρκία με τα γυαλιά του Ψυχρού Πολέμου κάνουν λάθος για τη συνολική ατζέντα της Τουρκίας. Η ατζέντα της Άγκυρας είναι πάντα η αποδυνάμωση και η μείωση του ρόλου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και η αύξηση του ρόλου της Ρωσίας και του Ιράν. Σε κάθε εισβολή που έχει εκτελέσει η Άγκυρα μέχρι στιγμής, έχει επιδιώξει να αυξήσει τη δύναμη της Ρωσίας και του Ιράν - και όχι μόνο να αποδυναμώσει την Αμερική, αλλά και να αποδυναμώσει οποιεσδήποτε ομάδες θέλουν δημοκρατία ή έναν πιο ελεύθερο Τύπο και να φέρουν εξτρεμιστές και απολυταρχικά καθεστώτα. Ο Τζον Φ. Κένεντι το 1960 υποστήριξε ότι ο κόσμος δεν ήταν μόνο χωρισμένος σε σοβιετικό και αμερικανικό στρατόπεδο, αλλά μάλλον σε χώρες που ήταν «ελεύθερες» σε αντίθεση με εκείνες που δεν είναι. Κατάλαβε ότι τα απολυταρχικά καθεστώτα προτιμούν να συνεργάζονται. αυτό συμβαίνει στον Καύκασο.

 


Πηγή: skai.gr





Τέταρτη θητεία για Νάνσι Πελόσι που επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ

 



Αυτή θα είναι η τέταρτη θητεία της κυρίας Πελόσι στο αξίωμα. Ανέλαβε για πρώτη φορά το αξίωμα το 2007. Επανήλθε στην προεδρία της Βουλής τον Ιανουάριο του 2019, μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

Η βουλεύτρια της Καλιφόρνιας, η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε τον θώκο, εξασφάλισε 216 ψήφους, έναντι 209 του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της, του Κέβιν Μακάρθι.

Το αξίωμα είναι το τρίτο σημαντικότερο στις ΗΠΑ, έπειτα από αυτά του προέδρου και του αντιπροέδρου.

Οι εργασίες του Κογκρέσου ξεκινούν «σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη» τόνισε η Νάνσι Πελόσι μετά την εκλογή της, τονίζοντας ότι πάνω από 350.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

«Είναι ώρα η χώρα μας να επουλώσει τις πληγές της. Η πιο επείγουσα προτεραιότητά μας είναι να νικήσουμε τον νέο κορονοϊό. Και θα τον νικήσουμε» διαβεβαίωσε, υποσχόμενη ότι θα υπάρξει νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, έπειτα από αυτό που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο.



Επέστρεψαν οι Έλληνες από το Ντουμπάι - Rapid test σε όλους και καραντίνα

 



Μετά τις απίστευτες εικόνες, στα κλαμπ και τα εμπορικά κέντρα του Αραβικού Εμιράτου για τον εορτασμό του νέου έτους, όπου παρευρέθηκαν εκατοντάδες Έλληνες οι οποίοι ταξίδεψαν από Αθήνα, από το βράδυ της Παρασκευής με εντολή Χαρδαλιά, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες πτήσεων από Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε rapid test υποβλήθηκαν όλοι οι ταξιδιώτες που επέστρεψαν με τη μεσημεριανή πτήση από Ντουμπάι.

Όπως είπε σε δημοσιογράφους επιβάτης που έφτασε από το Ντουμπάι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξη της πτήσης έγιναν rapid tests σε όλους.

«Τα πράγματα στο Ντουμπάι ήταν αρκετά πιο ελεύθερα σε σχέση με εδώ», ανέφερε επιβάτης χαρακτηριστικά αναφερόμενη στις εικόνες από τους εορτασμούς την Πρωτοχρονιάς που ήρθαν στη δημοσιότητα, δείχνοντας το πόσο επικίνδυνη ήταν η κατάσταση και πόσο ανεύθυνοι ήταν όσοι συμμετείχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι έχουν έρθει από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα θα παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι νεωτέρας.



Ο Τράμπ πίεζε για να βγει αυτός νικητής των εκλογών : «Βρες μου τις 11.780 ψήφους που χρειάζομαι!»

 


Είναι τραγικά τα όσα ακούγονται για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, που εάν ήταν άλλος να έχει ξεφτιλιστεί τόσο πολύ θα είχε παραιτηθεί πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Ο Τράμπ έκανε τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία και ένα από αυτά ήταν να ασκήσει αφόρητη πίεση με απειλές και παραινέσεις σε υψηλόβαθμο αξιωματούχο της πολιτείας της Τζόρτζια ώστε να εντοπίσει τις ψήφους που… λείπουν για να ανατρέψει το αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου στην πολιτεία του αμερικανικού Νότου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, ο Πρόεδρος Τραμπ μιλούσε επί μία ώρα στο τηλέφωνο με τον (επίσης Ρεπουμπλικανό) αξιωματούχο Μπραντ Ράφενσπεργκερ στην Τζώρτζια.

Σε ηχογραφημένη τηλεφωνική τους συνομιλία, η οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο Τραμπ πότε μιλούσε υποτιμητικά στον κ. Ράφενσπεργκερ, πότε προσπαθούσε να τον καλοπιάσει κολακεύοντάς τον, πότε τον παρακαλούσε να δράσει και πότε τον απειλούσε με αόριστες δικαστικές συνέπειες εάν ο αξιωματούχος της Τζόρτζια αρνείτο να στηρίξει την ατζέντα του απερχόμενου προέδρου περί νοθείας στις εκλογές, προειδοποιώντας τον κάποια στιγμή ότι «παίρνει μεγάλο ρίσκο».

Σε ένα σημείο στη συνομιλία τους ο Τραμπ απαιτεί από τον αξιωματούχο της Τζόρτζια να βρει «τις 11.780 ψήφους» που θα χρειαζόταν ο ηττημένος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για να ανατρέψει το αποτέλεσμα σε μια από τις πολιτείες-κλειδί για τις προεδρικές εκλογές.

Προ αυτής της επιμονής ο κ. Ράφενσπεργκερ και συνεργάτες του εξηγούσαν στον Αμερικανό Πρόεδρο ότι δεν έχει δίκιο, ότι βασίζεται σε αστήρικτες θεωρίες συνωμοσίας και ότι η νίκη του Τζο Μπάιντεν με διαφορά 11.779 ψήφων ήταν δίκαιη και καθαρή.



Θέλουν ανοικτές τις εκκλησίες οι ιεράρχες για τα Φώτα παρά την επικινδυνότητα της μετάδοσης

 


Να παραμείνουν ανοιχτοί οι ναοί για τους πιστούς τα Θεοφάνεια με όλα τα μέτρα προστασίας που προέβλεπε η απόφαση της κυβέρνησης  ζητά ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Σήμερα συνεδριάζει η ιερά σύνοδος για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την αιφνιδιαστική όπως θεωρούν οι ιερείς, απαγόρευση της εισόδου πιστών στους ναούς για τον εορτασμό των Φώτων και τον Αγιασμό.

Η επιστολή του ΙΣΚΕ : Η σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών.Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.



Τέσσερα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

 



Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί σε 4 κρούσματα - ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Βρετανία, και το γεγονός αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα, παρά τις αντιδράσεις ανεύθυνων που αδυνατούσαν να καταλάβουν γιατί πάλι αυστηρό lockdown. 

Τα συνολικά κρούσματα ταξιδιωτών από τη Βρετανία που εξετάστηκαν, ήταν έξι. 

«Τα τέσσερα άτομα ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ελλάδα από τη Βρετανία. Βρίσκονται σε καραντίνα» δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, στο Reuters.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν και αποφάσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.



Δεν τα κατάφερε η 8χρονη Ειρήνη που έψαχνε μόσχευμα καρδιάς

 



Η μικρή Ειρήνη κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε μεταφερθεί με C-130 στο Μπέργκαμο αναζητώντας μια ελπίδα για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε.

Το μικρό κορίτσι νοσηλευόταν στο νοσοκομείου του Ρίου αναζητώντας μόσχευμα καρδιάς και έπασχε από οξεία μυοκαρδίτιδα και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι για τη ζωή της.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, επικοινώνησε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ζητώντας την άμεση εύρεση συμβατού μοσχεύματος.

Έπειτα από επικοινωνία του ΕΟΜ με τον αντίστοιχο ιταλικό οργανισμό, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της 8χρονης στην Ιταλία και η νοσηλεία της σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο προκειμένου να λαμβάνει συγκεκριμένη αγωγή, μέχρι να βρεθεί μόσχευμα. Δυστυχώς, όμως, ο οργανισμός της δεν άντεξε.