Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 1998

Κρόμος 106 FM : Το νέο ραδιόφωνο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας



Ένας διαφορετικός ραδιοφωνικός σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει για πειραματικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη της πολύτιμης από κάθε άποψη γνώσης αναφορικά με την ιστορία και τον πολιτισμό των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας καθώς και την αναζήτηση του βιώσιμου τρόπου διασύνδεσης με τη σύγχρονη ζωή και τη νέα γενιά.

Ο λόγος είναι το κυρίαρχο συστατικό του «Κρόμος» 106 FM που λειτουργεί ως εφαλτήριο την επώαση ιδεών με επίκεντρο τη μελέτη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της λαϊκής παράδοσης και των μοναδικών χαρακτηριστικών του μακραίωνου και πολυσύνθετου ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.


Εμπνευστής της ιδιαίτερης αυτής ιδέας ο δημοσιογράφος Αλέξης Τερζής που κρατά άρρηκτες και μακροχρόνιες σχέσεις με τους Αγίους Θεοδώρους όπου έχει αναμνήσεις από την παιδική ηλικία του έως και σήμερα.

Σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Θεοδώρων έχει αναπτυχθεί μια αμοιβαία εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη ώστε οι ακροατές να ανακαλύψουν τη γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη της Κορινθίας μέσα από τον πολιτισμό της, τα αρχαία μνημεία της, τις παραδόσεις, τις τέχνες και το σύγχρονο πολιτισμό της.



Η ιδιάζουσα περίπτωση του «Κρόμος» 106 FM συνίσταται στη μετάδοση ομιλιών και λόγου χωρίς μουσική και δίχως φυσικά διαφημίσεις.

Να σημειώσουμε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει από τα μέσα Δεκεμβρίου του 1998 και η ονομασία του προέρχεται από τον Κρόμο, γιο του Ποσειδώνα.

Οι Άγιοι Θεόδωροι αξίζει να αναφέρουμε ότι βρίσκονται στην περιοχή του Αρχαίου Κρομμυώνα, σημαντικού ιστορικού και πολιτιστικού κέντρου κατά την αρχαιότητα, συνδεδεμένου και με τους άθλους του Θησέα. Κατά τον ιστορικό, γεωγράφο Παυσανία τον Περιηγητή η ονομασία Κρομμυώνα προέρχεται από τον Κρόμο.