Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Απίστευτο! Ο Κασσελάκης συνεχίζει να ξεφτιλίζεται με 3o fake news βίντεο για δήθεν Πακιστανούς

 



Δέν έβαλε μυαλό στην πρώτη ξεφτίλα με το fake news που αφορά τους Πακιστανούς και τον διέψευσε η ίδια η Πακισταντική κυβέρνηση.

Αναπαρήγαγε και την επόμενη ημέρα νέο βίντεο με fake πληροφορίες αδιαφορώντας για το ότι ξεφτιλίζεται.

Και εχθές παρά τα όσα άκουσε, συνέχισε και με τρίτο βίντεο με fake πληροφορίες για Πακιστανούς και όχι μόνο.

Τρίτο βίντεο για το ζήτημα των εργατών από το εξωτερικό ανήρτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, επιμένοντας πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για 500.000 εργάτες, παρά τις διαψεύσεις, και απο την κυβέρνηση και από την Πακιστανική πλευρά.

Ο φαιδρός Κασσελάκης την Τετάρτη κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη πως έχουν έρθει σε μυστική συμφωνία με το Πακιστάν για 500.000 εργάτες, με αφορμή ανάρτηση του Πακιστανού υπουργού Επικρατείας, ο οποίος λίγο μετά διέψευσε την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, και ξεκαθάρισε το θέμα αφήνοντας εκτεθειμένο τον αντρόπιαστο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μία ημέρα μετά, ο Κασσελάκης σαν να μην άκουσε τίποτα, με νέο βίντεο, και παρά τη διάψευση του Πακιστανού υπουργού πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά και του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε στη Βουλή τις χώρες με τις οποίες συνομιλεί η Ελλάδα για εργατικό δυναμικό, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται το Πακιστάν, επέμεινε να ζητά από τον πρωθυπουργό να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τη συμφωνία με το Πακιστάν, με αποτέλεσμα να γίνει μεγαλύτερη ξεφτίλα.

Εχθές, σε τρίτο βίντεο, ο Κασσελάκης με στενή μπλουζίτσα γυμναστικής, επανέρχεται με αφορμή δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα, υπογραμμίζοντας πως «τον αριθμό 500.000 δεν τολμάει να τον διαψεύσει», καθώς ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως θα έρθουν λίγες χιλιάδες από κάθε χώρα και όχι εκατοντάδες χιλιάδες από μία μόνο χώρα.

Η νέα ανάρτηση του απίστευτου Κασσελάκη που αντέχει στην ξεφτίλα :

Επανέρχομαι διότι εδώ βλέπουμε τον απόλυτο πολιτικό εμπαιγμό.

Δείτε πώς διαψεύδει ο αρμόδιος υπουργός εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης την «Ατζέντα Ισλαμαμπάντ», στην ουσία επιβεβαιώνοντάς την.

Δε θα είναι μόνο από το Πακιστάν οι 500.000 μετανάστες που έχει σκοπό να φέρει στη χώρα η ΝΔ. Θα είναι από διάφορες χώρες. Λίγοι από εδώ, λίγοι από εκεί!

Τον αριθμό 500.000 δεν τολμάει να τον διαψεύσει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το κόμμα των push backs, των χαμένων ψυχών της Πύλου, του «έρχονται οι μετανάστες και θα μας πάρουν τις δουλειές» - αυτοί που βάφτισαν «λαθραίους» αυτούς τους ανθρώπους, τώρα λένε «περάστε κόσμε».

Με την ηρεμία ότι και εδώ η Αριστερά έχει υπάρξει στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, έχω να κάνω μόνο μία ερώτηση:

6 μήνες μετά τις εκλογές πώς αλήθεια αισθάνονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ;




Επέκταση της εφαρμογής Panic Button και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας από το 2024

 


Το 2024 επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της χώρας το πιλοτικό πρόγραμμα Panic Button, η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την οποία οι γυναίκες μπορούν να ειδοποιήσουν αθόρυβα την Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση που διατρέξουν οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής τους ακεραιότητας.

To Panic Button αποτελεί την ψηφιακή υπηρεσία της ελληνικής πολιτείας στη μάχη για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας - Αλεξάνδρας Κεφάλα, η λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος «Κομβίον Πανικού» επεκτείνεται χωρικά και εφεξής εφαρμόζεται στις περιοχές που εμπίπτουν στην τοπική αρμοδιότητα των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής, της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και στους δήμους που έχουν την έδρα τους οι αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.

Η εφαρμογή (app) χορηγείται από τα αστυνομικά τμήματα και τα συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της γενικής γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα εργαλεία νέας τεχνολογίας για την προστασία όλων των γυναικών από τη βία. Σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό κ. Γιάννη Οικονόμου και την Ελληνική Αστυνομία, προχωράμε με την παροχή της υπηρεσίας του Panic Button σε περισσότερες περιοχές της χώρας. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Vodafone, που δημιούργησε και δώρισε την εφαρμογή στην ελληνική πολιτεία, την οποία συνεχίζει να υποστηρίζει» τόνισε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Πρόσθεσε δε, ότι «επεκτείνουμε την εφαρμογή του Panic Button για να βοηθήσουμε κι άλλες γυναίκες στη χώρα μας να νιώσουν περισσότερο ασφαλείς, σε περίπτωση που βιώσουν περιστατικό κακοποίησης ή απειληθεί η σωματική τους ακεραιότητα. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να σπάσουμε τον κύκλο της βίας και να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα μηδενικής ανοχής στη βία, όπου κι αν αυτή εκδηλώνεται, απ' όποιον κι αν προέρχεται».



Οργισμένη η Τουρκία με το νέο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Κύπρου

 



Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις από μεριάς του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, όσον αφορά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί, ανέφερε ότι το Σχέδιο της Κύπρου για τις θαλάσσιες περιοχές παραβιάζει τα δικαιώματα τόσο της Τουρκίας, όσο και των Τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Οντζού Κετσελί δήλωσε :

«Οι περιοχές που καθορίζονται στον «Σχεδιασμό της Θαλάσσιας Περιοχής», ο οποίος ουσιαστικά βασίζεται σε οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προετοιμάζεται από όλα τα κράτη μέλη, παραβιάζουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ”ΤΔΒΚ”. Όπως ίσως είναι γνωστό, η χώρα μας έχει καταγράψει τα σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στη Μεσόγειο στα Ηνωμένα Έθνη από το 2004 και τελευταία το 2020.

Από την αρχή δηλώθηκε ότι μονομερείς πράξεις της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου” (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία)σχετικά με περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν θα γίνουν αποδεκτές και οι πρακτικές της χώρας μας στο πεδίο συνεχίζονται σε αυτό το πλαίσιο. Αυτή τη φορά, η προσπάθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς να εκμεταλλευτεί την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό θεωρείται ο τελευταίος κρίκος των μάταιων προσπαθειών.

Η Τουρκία έχει νόμιμα δικαιώματα και αρμοδιότητες στα δυτικά του νησιού της Κύπρου και οι Τουρκοκύπριοι έχουν νόμιμα δικαιώματα στις περιοχές γύρω από το νησί. Οι παράνομες πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής διοίκησης, οι οποίες είναι φιλόδοξες, αποκομμένες από την πραγματικότητα και δεν έχουν καμία ισχύ, βλάπτουν τις προσπάθειες για την επίτευξη συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Οι προσδοκίες της Τουρκίας από τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχουν αλλάξει. Δεν πρέπει να αγνοούνται οι αρνητικές επιρροές των θεμάτων των ναυτικών δικαιοδοσιών και συναφών θεμάτων στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Αναμένουμε από την ελληνοκυπριακή πλευρά να ενθαρρυνθεί να αναπτύξει συνεργασία με την “ΤΔΒΚ”, αποδεχόμενη ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί να είναι δυνατή μόνο με βάση τα δεδομένα στο νησί, αντί να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τετελεσμένο στην περιοχή».



«Ήμουν εν βρασμώ ψυχής» δικαιολογήθηκε ο 16χρονος που σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του

 



Σοκ έχει προκαλέσει η πατροκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (22/12) στα Καλύβια Αττικής.

Χθες το βράδυ, όταν ένας ανήλικος (16 ετών) μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 71χρονο πατέρα του, στην πιλοτή του σπιτιού τους σύμφωνα με πληροφορίες.

Για το συμβάν ενημέρωσε την Αστυνομία η μητέρα του νεαρού και σύζυγος του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 22:00 κάλεσε  την Άμεση Δράση και φέρεται να είπε ότι την ενημέρωσε ο γιος της τηλεφωνικά πως είχε σημειωθεί επεισόδιο στο σπίτι τους μεταξύ του ίδιου και του πατέρα του.

Όπως φέρεται να της είπε ο 16χρονος, κατά τον τσακωμό με τον πατέρα του πήρε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο ανήλικος φέρεται να τσακωνόταν συνεχώς με τον πατέρα του, ωστόσο οι λόγοι για τους οποίους τον σκότωσε δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να είπε στις Αρχές ότι «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής», ενώ φαίνεται από τις εξετάσεις ότι δεν βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Η δολοφονία διαπράχθηκε σε μονοκατοικία και ο 16χρονος (γεννηθείς του 2007) παραδόθηκε αμέσως στους αστυνομικούς όταν μετέβησαν στον τόπο του άγριου εγκλήματος.



Προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά κακοποιοί για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό


 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, o 17χρονος και o 20χρονος που είχαν συλληφθεί μετά από καταδίωξη κλεμμένου οχήματος στην Αθηνών-Κορίνθου, που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο κακοποιοί μαζί με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται ακόμα, φέρεται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση (συμμορία), με σκοπό την κλοπή οχημάτων από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής. 

Εχθές οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακεκριμένες κλοπές απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες στις απολογίες τους ομολόγησαν την πράξη της κλοπής, ωστόσο αρνήθηκαν την εμπλοκή τους και την υπαιτιότητά τους στο τραγικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός.




Ξεφτίλα «νταής» οδηγός πάρκαρε σε διάβαση πεζών και αναπήρων και επιτέθηκε σε δημοτικό αστυνομικό επειδή τον... έγραψαν


 

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (21.12.2023) στο κέντρο της Λαμίας, με πρωταγωνιστή έναν φαιδρό "νταή" 65χρονο που πάρκαρε το ΙΧΦ του τύπου βαν πάνω σε διάβαση πεζών που εξυπηρετεί και διάβαση αναπήρων.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το lamiareport.gr, έγινε κοντά στα δικαστήρια της πόλης. Οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας βεβαίωσαν την παράβαση στις 19:10. Ωστόσο, όταν ο "νταής" του οχήματος είδε την κλήση παρέμεινε στο σημείο για να ζητήσει τον λόγο.

Μια ώρα αργότερα, όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας έφτασε στο σημείο και του ζητήθηκε να απομακρύνει το βανάκι του. Ο ξεφτίλα οδηγός όχι μόνο αρνήθηκε αλλά μίλησε άσχημα και με θράσος. Όταν ένας Δημοτικός Αστυνομικός του είπε ότι πάρκαρε σε διάβαση πεζών απάντησε γελοία και προκλητικά λέγοντας : «Βλέπεις πουθενά εδώ γύρω να κυκλοφορεί κανένας ανάπηρος;».

Στη συνέχεια, έπιασε τον Δημοτικό αστυνομικό από το μπουφάν και τον κουτούλησε στο μέτωπο, πριν τον απομακρύνουν άλλοι δύο δημοτικοί αστυνομικοί που ήταν επίσης σε περιπολία.

Στο σημείο επενέβησαν και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που συνόδευσαν τον «νταή» οδηγό έως το Αστυνομικό Μέγαρο, όπου και κρατήθηκε μέχρι το πρωί της επομένης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και απλή σωματική βλάβη και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.