Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ξεκίνησε την κατάθεση του ο Ιωάννης Διώτης




Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για να μην καταθέσει επικαλούμενος το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σε ποινικό δικαστήριο.

«Δεν συντρέχει λόγος εξαίρεσης και εφαρμογής του προνομίου αυτού. Θα σας κάνουμε ερωτήσεις και αν θέλετε δεν απαντάτε» είπε ο πρόεδρος στον μάρτυρα και τον κάλεσε να ξεκινήσει την κατάθεση του.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησε με αίτημα της έγγραφη ενημέρωση για την πορεία που αφορά όλες τις λίστες οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των φορολογικών αρχών.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να υπάρξει ενημέρωση ακόμη και για το πως έφτασαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.


Πηγή : newsbeast.gr


«Μακεδονία» αποκαλεί τα Σκόπια η αντιπρόεδρος της Κομισιόν




Η ύπατη εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, είπε χαρακτηριστικά: "Επισκεφθήκαμε τη Μακεδονία" και "Η Μακεδονία είναι στην ατζέντα"...

Τη διαβεβαίωση ότι το θέμα της ΠΓΔΜ βρίσκεται στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της ευρωπαϊκής  πολιτικής γειτονίας έδωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η κ. Μογκερίνι κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται το αν θα υπάρξει απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν στις Βρυξέλλες και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από την ΠΓΔΜ  για το κατά πόσο η συγκεκριμένη χώρα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Κομισιόν παρά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η Φ. Μογκερίνι δήλωσε:

«Η απάντηση είναι ναι, είναι στην ατζέντα, και επιτρέψτε μου επίσης να σας πω ότι μαζί με τον Επίτροπο Χαν ήδη επισκεφθήκαμε όχι μόνο την Μακεδονία (σ.σ. όπως είπε) αλλά την Βοσνία-Ερζεγοβίνη η προσοχή που δίνουμε στα Βαλκάνια είναι πολύ υψηλή». Τα Βαλκάνια δεν είναι πολιτική γειτονίας αλλά Ευρώπη, είπε και  σημείωσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο, η Μακεδονία είναι στην ατζέντα όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας».


Από την πλευρά του ο Γ. Χαν δήλωσε ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους ηγέτες της ΠΓΔΜ και ότι η Επιτροπή έχει προσφέρει τη βοήθεια της για την επίλυση της σημερινής κρίσης. Τόνισε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να μετακινηθούν από τις θέσεις τους, να σεβαστούν του κανόνες δικαίου, την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, την ελευθερία του Τύπου και  να εφαρμόζουν τις κατάλληλες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.


Πηγή : antenna.gr


Ν. Βαλαβάνη: Εκτός της διαπραγμάτευσης του Eurogroup οι 100 δόσεις




Την πρόθεσή της να φέρει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο εξέφρασε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία, με δηλώσεις της στο Mega, διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο δεν θα τεθεί στη διαπραγμάτευση του Eurogroupτης Δευτέρας.

Όπως είπε η κ. Βαλαβάνη, το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο και απομένουν μόνο μία – δύο νομοτεχνικές βελτιώσεις. Η αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια, αλλά για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος.

Διευκρίνισε επίσης ότι το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει το μέρος που προέβλεπε κούρεμα κεφαλαίου. Σημείωσε πάντως ότι δεν πρόκειται για ήττα της κυβέρνησης, αλλά για παραδοχή ότι πρέπει να εισακουστεί και η γνώμη των επιχειρησιακών παραγόντων του υπουργείου και των ειδικών που εκτιμούσαν ότι δεν ήταν σωστό μέτρο, σε αντίθεση με την ίδια.

Παράλληλα, προανήγγειλε ρύθμιση βάσει της οποίας θα διαγράφεται το σύνολο των προστίμων και προσαυξήσεων παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε περίπτωση που αυτές εξοφληθούν εντός του μηνός Μαρτίου 2015. Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση θα υπάρχει και πρόβλεψη για τη διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων χαμηλοτέρου ύψους, κατ’ αντιστοιχία του εξοφλούμενου ποσού.

Η κ. Βαλαβάνη προανήγγειλε, επίσης, ευνοϊκές ρυθμίσεις και για το καθεστώς φορολόγησης ελευθέρων εισοδηματιών που είναι ταυτόχρονα και μισθωτοί.

Για τον ΦΑΠ είπε ότι θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑμετά από αναπροσαρμογή των αντικειμενικων αξιών, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο. Σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού συντονισμένου και επιχειρησιακά εποπτευόμενου, εκτιμώντας όμως ότι οι δανειστές της χώρας πρέπει να της δώσουν χρόνο ώστε να παραχθούν αποτελέσματα.

Η αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι από το 2015 θα ισχύσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, ενώ διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο δεν επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, αναγνωρίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει πλήρεις αρμοδιότητες για να χειριστεί τα θέματα στο επίπεδο του Eurogroup.

Πηγή: ΑΜΠΕ, polispress.gr


Προσγείωση - θρίλερ για αεροσκάφος της Turkish Airlines



Άγιο φαίνεται ότι είχαν οι επιβαίνοντες αεροσκάφους των Τουρκικών Αερογραμμών, το οποίο βγήκε από το διάδρομο την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Κατμαντού στο Νεπάλ και κατέληξε στο διπλανό χωράφι.

Πηγές στο πρακτορείο Ανατολή ανέφεραν ότι η πτήση TK 726 από την Κωνσταντινούπολη για το Κατμαντού που μετέφερε 224 επιβάτες και 11μελές πλήρωμα, δυσκολεύτηκε να προσγειωθεί λόγω των καιρικών συνθηκών.



«Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο κτίριο του τερματικού σταθμού. Ένας από αυτούς τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Turkish Airlines

Μάρτυρας περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις στιγμές πανικού που έζησαν οι επιβάτες και με πόσο τρόμο πετάχτηκαν από τις θέσεις τους, όταν η καμπίνα γέμισε καπνούς την ώρα που το αεροπλάνο ξέφυγε από την πορεία του και προσπαθούσε να σταματήσει.

Το αεροδρόμιο έχει κλείσει και επιτρέπονται μόνο τα ελικόπτερα, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, προσθέτοντας ότι η ορατότητα πλέον είναι καλύτερη σε σχέση με το πρωί που επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Είπε ακόμη ότι ο πιλότος υπερέβη τον διάδρομο κατά την πρώτη προσπάθεια απογείωσης, πριν κάνει μία δεύτερη η οποία έκανε το αεροπλάνο να γλιστρήσει από την άσφαλτο.



«Όσο προσέγγιζε το αεροπλάνο, ήταν κάπως σαν να έχασε τον διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε σε χωράφι», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου.
Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αεροσκάφος με τη μύτη στο έδαφος, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σύστημα προσγείωσης έχει διαλυθεί.
Ένας από τους επιβάτες, ο οποίος επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι, δήλωσε ότι από το τράνταγμα από της ανώμαλης όπως αποδείχθηκε προσγείωση, έπεσαν οι βαλίτσες πάνω στους φοβισμένους επιβάτες, οι οποίοι παρέμειναν στις θέσεις τους, περιμένοντας ανήσυχοι να σταματήσει το αεροπλάνο.



«Νιώσαμε ότι έσκαγαν τα λάστιχα. Μπορούσα να δω μία αεροσυνοδό από τη θέση μου, ήταν δακρυσμένη», δήλωσε ο 28χρονος επιβάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Όταν το αεροσκάφος σταμάτησε, η καμπίνα γέμισε καπνούς και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Όλοι σηκώθηκαν και άρχισαν να ουρλιάζουν για να ανοίξει η πόρτα. Τελικά, έδωσαν εντολή εκκένωσης. Λυτρωθήκαμε...», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου τόνισε ότι θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα για το ατύχημα και ο πιλότος θα ανακριθεί. «Το αεροσκάφος είχε την άδεια να προσγειωθεί και αν και νωρίτερα επικρατούσε ομίχλη, η ορατότητα ήταν καλή. Δεν είμαστε σίγουροι πώς συνέβη το ατύχημα», σημείωσε.



Το Νεπάλ, ένα έθνος των Ιμαλαΐων, φιλοξενεί μερικούς από τους πιο απομακρυσμένους και περίπλοκους διαδρόμους απογείωσης-προσγείωσης που πλαισιώνονται από χιονισμένες κορυφές, ενώ το έδαφος κάνει τη ζωή δύσκολη ακόμη και για έμπειρους πιλότους.
Το πιο πρόσφατο ατύχημα στη χώρα συνέβη το Φεβρουάριο, όταν ένα αεροπλάνο της Nepal Airlines προσέκρουσε σε λόφο στα δυτικά της χώρας, λόγω της βροχόπτωσης, στοιχίζοντας τη ζωή 18 ανθρώπων.


Με πληροροφίες από τη Hürriyet, ethnos.gr




Νέο έγγραφο: Η Χριστοδουλοπούλου τελικά έδωσε την “εντολή” για τους μετανάστες – Γιατί κρύβεται;



Ξετυλίγεται το κουβάρι μετά το σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της διαταγής για τους μετανάστες.

Όπως αποδεικνύει νέο ενημερωτικό σημείωμα που έγινε γνωστό πριν από λίγο, και  το οποίο φέρει την ημερομηνία 4 Μαρτίου του 2015, τελικά πίσω από όλη αυτή την ιστορία “κρύβεται” η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σε αυτό το σημείωμα, αναφέρεται ότι «στις 3-3-15, από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατόπιν επικοινωνίας παρέμβασης της κυρίας Σπαθανά με σκοπό την υλοποίηση και εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης, απεστάλη νεότερη διευκρινιστική διαταγή».

Συνεπώς, σύμβουλοι- συνεργάτες της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής,  Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσαν την οδηγία για σύνταξη της διαταγής.

Στο εν λόγω σημείωμα, επισημαίνεται επίσης ότι «Στην ως άνω διαταγή ουδόλως αναφέρεται ότι θα ανοίξουν τα σύνορα ή θα κλείσον τα κέντρα κράτησης».

Επίσης, αναγράφονται τα σημεία συζήτησης της σύσκεψης στις 18-2-15, όπου διαπιστώνονται οι «γραμμές» για τα κέντρα κράτησης και τους νεοεισερχόμενους, όπως έγινε και με το κοινό δελτίο Τύπου Πανούση- Χριστοδουλοπούλου στις 17 Φεβρουαρίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργος Νίτσας και κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Α. Μαυρόπουλο και δύο σύμβουλοι της αναπληρώτριας υπουργού αρμόδιας για την Μεταναστευτική Πολιτική, η κυρία Ελένη Σπαθανά και η κυρία Γεωργία Σπυροπούλου.

Μάλιστα, κάποια στιγμή ο κ. Πανούσης φέρεται να ζήτησε η σύσκεψη να συνεχιστεί στο γραφείο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας διότι είχε και άλλο σημαντικό ραντεβού.

Στη συνέχεια λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκαν όσα αναφέρονται στην χθεσινή διαταγή και η συνεργάτης της κυρίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε το «οκ» για να συνταχθεί το έγγραφο, το οποίο χτες κοινοποιήθηκε με εντολή του υποστράτηγου κ. Νίτσα και σήμερα ανακλήθηκε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Δείτε το νέο έγγραφο




Πηγή : lykavitos


Άρε Φωτόπουλε με τις ιδέες σου δεν έμεινε ξύδι για ξύδι στην αγορά!!!




Άρε Φωτόπουλε με τις ιδέες σου δεν έμεινε ξύδι για ξύδι στην αγορά!!!


Καθηγητής του Χάρβαρντ: Δεν φταίει η λιτότητα στην Ελλάδα -Τι λάθος έκαναν όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ

Ο Ρικάρντο Χάουσμαν υπήρξε υπουργός Ανάπτυξης στη Βενεζουέλα και επικεφαλής οικονομολόγος στην αμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης. Τώρα είναι καθηγητής στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μάλλον κάτι έχει να πει για το πρόβλημα της Ελλάδας.

Αυτό που τονίζει στο τελευταίο του άρθρο είναι ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η λιτότητα (έτσι άλλωστε επιγράφει και το κείμενό του), αλλά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια ακολούθησε ένα αντιπαραγωγικό μοντέλο που στηριζόταν στην κατανάλωση και όχι στην παραγωγή, τις εξαγωγές και τις επενδύσεις.

Προλογικά αναφέρει: «Όταν κοιτάς από το παράθυρο είναι εύκολο να ξεγελαστείς και αντί να δεις τον εξωτερικό κόσμο να βλέπεις μόνο το πρόσωπό σου. Κάπως έτσι συμβαίνει με τους Αμερικανούς αναλυτές που ασχολούνται με την Ελλάδα. Για παράδειγμα ο Στίγκλιτς βλέπει τη λιτότητα στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα κακών οικονομικών ή ιδεολογικής επιλογής. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία γιατί κάποιος να ψηφίσει υπέρ της λιτότητας όταν υπάρχουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Podemos που του λένε πως θα την ανακόψουν; Η Ελλάδα συσσώρευσε ένα μεγάλο χρέος κατά την περίοδο αιχμής, μέχρι που οι αγορές, το 2009, της είπαν ''τέλος''».

Τι έγινε στη συνέχεια; Ο Χάουσμαν αναφέρει: «Δόθηκαν στην Ελλάδα πρωτοφανή ποσά με σκοπό να μειωθούν σταδιακά οι δαπάνες. Όμως, μετά από όλη αυτή την ευρωπαϊκή και παγκόσμια γενναιοδωρία, ο Στίγκλιτς και άλλοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως πρέπει να συγχωρεθεί μέρος του ελληνικού χρέους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για περισσότερες δαπάνες. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, καθώς μέχρι το 2014 δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ σε τόκους. Η κατάσταση άλλαξε μέσα στο 2014 όταν έτρεξε ένα πρωτογενές πλεόνασμα. Η εμπειρία της Ελλάδας δείχνει κάτι για την μακροοικονομική πολιτική που δεν πρέπει να παραβλέπεται: ο κόσμος δεν κυριαρχείται από ανθρώπους που πιστεύουν στη λιτότητα. Αντιθέτως, οι περισσότερες χώρες έχουν πρόβλημα εξισορρόπησης των προϋπολογισμών τους».

Ο αυτοέλεγχος

Η έλλειψη αυτοελέγχου ήταν αυτό που οδήγησε την Ελλάδα σε μπελάδες. Όπου σε αυτή την κατηγορία μπαίνει η έλλειψη φορολογικών ελέγχων, τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Κατά τον Χάουσμαν: «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ότι απέτυχε η λιτότητα, αλλά ότι η δημοσιονομική πολιτική της χρειάζεται σημαντικές προσαρμογές. Το 2007 η Ελλάδα δαπανούσε περισσότερα από όσα παρήγαγε, σε ποσοστό άνω του 14% του ΑΕΠ της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κενό που μπορούσε να συναντήσει κανείς στην Ευρώπη. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα αυτό το δημοσιονομικό χάσμα χρησιμοποιήθηκε για κατανάλωση και όχι για επενδύσεις».

Η κριτική του Χάουσμαν συνεχίζεται ως εξής: «Συχνά η έλλειψη ανάπτυξης οδηγεί σε μια ξαφνική διακοπή στην εισροή κεφαλαίων, υποχρεώνοντας τις χώρες να μειώσουν τις δαπάνες τους σύμφωνα με όσα παράγουν. Στην Ελλάδα υπήρξε πρωτοφανής γενναιοδωρία από την πλευρά των δανειστών, σε αντίθεση με ότι έγινε στη Λετονία και την Ιρλανδία. Ακόμη και μέσα στην ύφεση, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από τη Δανία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Πορτογαλία».

Αύξηση των εξαγωγών

Ο μόνος δρόμος για να επανέλθει η Ελλάδα στην κανονικότητα είναι να ενισχύσει τις εξαγωγές της και να περικόψει τις δαπάνες της. Γράφει, ωστόσο, ο Χάουσμαν: «Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα παράγει λίγα πράγματα από αυτά που θέλει ο κόσμος να καταναλώσει. Τα εξαγώγιμα προϊόντα της είναι γεωργικά και μόλις το 0,2% αυτών καταναλώνονται από τους Γερμανούς. Ο τουρισμός είναι μια σοβαρή βιομηχανία, αλλά από την άλλη η Ελλάδα δεν παράγει μηχανές, ηλεκτρονικά ή χημικές ουσίες. Σκεφτείτε πως η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόλις το 0,01 των χρημάτων που παράγονται στο παγκόσμιο εμπόριο, στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών. Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ παραγωγική δομή για να είναι πλούσια. Έτσι, το εισόδημά της ήταν τα τεράστια δάνεια που λάμβανε και τα οποία δεν πήγαιναν στην αναβάθμιση της παραγωγικής ικανότητάς της.

Η Ελλάδα έμεινε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στίγκλιτς

Αντί η Ελλάδα να επικεντρώνεται στην Τρόικα, θα πρέπει να αναπτύξει τις παραγωγικές ικανότητές της και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αντ΄αυτού, επικεντρώθηκε στην ακτιβιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην προσέλκυση επενδυτών όπως κάνει η Ιρλανδία. Δυστυχώς, αυτό πιστεύουν και στην Ισπανία. Αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θέλουν αύξηση μισθών και δεν κάνουν λόγο για εξαγωγές, σημειώνει ο Χάουσμαν και καταλήγει, «θα ήταν καλό να θυμόμαστε πως τέτοιου είδους πολιτικές δεν έσωσαν τη Βενεζουέλα από την υπερπληθωριστική καταστροφή της».



Πηγή:  iefimerida.gr



ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ :
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙΣ ,ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ
ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ !

Χαριτολογώντας αγάπες μου ήρθε και ο Μάρτιος . Καλό μήνα βρέ !
Άντε με το καλό γιατί έχει εκλείψεις , και μια πανσέληνο στις 4 Μαρτίου .
Με λίγα λόγια έχει τα.... δικά του .
Τα δικά της έχει και η κυβέρνηση . Η Ευρώπη λέει άλλα ..
Η αντιπολίτευση ,και τ' άλλα κόμματα άλλα λόγια.... ν' αγαπιόμαστε .
Τόμπολα !Ένα μέντιουμ καλέ να μου λύσει το γρίφο . Η όλη κατάσταση μου θυμίζει
το <<Μαντείο των Δελφών >>.Οι συνεντεύξεις του Γ. Βαρουφάκη , μου θυμίζουν
το χρησμό της Πυθίας .Πολλές φορές τα λέει τόσο ωραία...που τραγουδάω :
<<Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε...>> Τόσο ωραίο τ' όνειρο που θέλω να το ζήσω !
Ποιος δεν θέλει να το ζήσει ; Απ' την άλλη είχαμε και τους Τούρκους να ζητάνε το Αιγαίο
για άσκηση .Στο τέλος τα μάζεψαν μετά από διαβήματα της Ελληνικής κυβέρνησης .
Η Γερμανία και το Δ. Ν. Τ μας πιέζουν ,και μας σατιρίζουν.....
Κατά τ' άλλα η αντιτρομοκρατική συνέλαβε και την <<Αγγελική >> από τους πυρήνες
της φωτιάς .Η φίλη καλέ , του Ξηρού που δεν τον άντεχε με το ξανθό μαλλί .
Μπράβο στην αστυνομία για την επιχείρηση .Αλλά μην ξεχνάμε οσονούπω είναι
και οι... αξιολογήσεις στην αστυνομία .Μήπως να κάναμε συνέχεια αξιολόγηση
στην αστυνομία ; Λέω εγώ ...τώρα !

Είδαμε, ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Έσκασε σαν βόμβα, στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι είναι εκτός ΑΝΤ1 η Κ. Γκαγκάκη .
Μαζί με την σιδερά Κυρία του ΑΝΤ1 και ο Κ. Τσολάκης στενός συνεργάτης της και
άλλα 30 άτομα .Λέγεται ότι ήταν από τους υψηλόμισθους  του οργανισμού .
Κι εδώ αρχίζουν τα ...παπαγαλάκια ...Θ' απολυθούν κι άλλοι 100 εργαζόμενοι ;
Θα είναι εκτός και ο Γ. Λάτσιος γιατί έληξε και η σύμβασή του ;
Κ. Γκαγκάκη δήλωσε ότι το διαζύγιο με τον ΑΝΤ1 έγινε ομαλά και όμορφα....
Στεναχωρημένη μεν , αλλά θα παραμείνει στον οργανισμό ακόμη 3 μήνες
μέχρι να λήξει το συμβόλαιό της .Θα έχουμε και άλλα γλέντια απολύσεων
και σε άλλους σταθμούς ; Μήπως η χλιδή των περασμένων χρόνων
οδήγησε τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε απολύσεις ; Μήπως πρέπει να συμμαζέψουν
τα του οίκου τους ;Άιντε άρχισαν τα όργανα !

Έτσι άρχισαν τα όργανα μεταξύ Τ. Στεφανίδου και Γ. Λιάγκα .Μία φωτογραφία ήταν η αφορμή ΄
να γίνουν ..μπάχαλο. Έδειξε μία φωτογραφία η Τατιάνα στην εκπομπή όταν ήταν
18 χρονών , και είπε : <<Είμαι πιο νέα τώρα >>.Και ο Γ. Λιάγκας σχολίασε :
<<Η Τατιάνα είναι 45 χρονών ,είναι ωραία γυναίκα ...άλλα δεν έχει ούτε μία ρυτίδα .
Εμένα μου αρέσει ο άνθρωπος να μεγαλώνει και να έχει και τις ρυτίδες του .Να σεβόμαστε
το χρόνο δε λέω....για την Τατιάνα , αλλά μη γίνουμε και Ντονατέλα Βερσάτζε  >>.
Ήρθε και η απάντηση της Τ. Στεφανίδου από την εκπομπή της .
Έδειξαν  ένα βίντεο λοιπόν με το Γ. Λιάγκα που σχολιάζει καυστικά τους επώνυμους .
Άφησε όμως η γάτα η Τατιάνα  τους συνεργάτες της να σχολιάσουν .
Όμως δεν άντεξε και ανέφερε την συνάντηση του Γ. Λιάγκα και της Φ. Σκορδά με την
Κ. Σπυροπούλου στη βουλιαγμένη . Αλήθεια ..είπε : << Δεν μπορώ να καταλάβω πως βρέθηκε
εντελώς τυχαία και φωτογράφος στο καφέ που συναντήθηκαν; Αν δεν ήταν τα
520 χιλιάρικα θα βρισκόταν φωτογράφος  ;Θα σηκωνόταν να τη χαιρετήσει ; >>
Μάλλον άνοιξε πολλά μέτωπα ο Γ. Λιάγκας .
Πόσα θα δούμε ακόμα  !....

Το είδαμε και αυτό ! Το Μ .Φουρθιώτη καλεσμένο στην Ε. Μενεγάκη .
Έναν καλεσμένο που δεν περιμέναμε να δούμε .
Γιατί η Ελένη μόνο όσους δημοσιογράφους γνωρίζει καλά καλεί στην εκπομπή της .
Η ίδια μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Μ. Φουρθιώτη  .
Ο παρουσιαστής κάνει μία πολύ επιτυχημένη εκπομπή στο ΕΨΙΛΟΝ
με  καλή θεματολογία και πολύ  δυνατή ομάδα .
Τις καλές προσπάθειες τις στηρίζουμε .
Όπως και την Ε . Μενεγάκη θα ...στηρίξουμε αν αλλάξει χρώμα των μαλλιών της
όπως δήλωσε η ίδια .Η Ελένη είναι ένα με το κοινό της και ότι κάνει είναι ..μόδα !
Μαζί σου Ελένη !

Το Tip της εβδομάδας !
Ετοιμαστείτε !Έρχεται η γιορτή της γυναίκας .
Βάλτε μάσκες ομορφιάς . Ξεκουραστείτε  .
Βγείτε με τις φίλες σας διασκεδάστε και περάστε όμορφα !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα με
την Χαριτίνη  .


Η εγκληματική δραστηριότητα κατά των σκυλιών από ορισμένους κακοποιούς πραγματικά ζώα συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα


Πάτρα

Στη λεωφόρο Πατρών – Κλάους κοντά στο σούπερ μάρκετ «Καρφούρ» ένας άνδρας σήμερα εντόπισε το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες κλεισμένο μέσα σ’ ένα τσουβάλι. Το ζώο είχε αγριέψει από την ταλαιπωρία και έτσι ο άνθρωπος που το εντόπισε δεν μπορούσε να το πλησιάσει γι’ αυτό και κάλεσε την Πυροσβεστική.



Είναι άγνωστο το πόσες μέρες το ζώο ήταν μέσα στο τσουβάλι μετά την κακοποίηση από το κάθαρμα κακοποιό που έβγαλε τα ζωώδη ένστικτά του επάνω στο άτυχο σκυλί.

Από τον Α’ Πυροσβεστικό Σταθμό Πάτρας ενημερώθηκε για το συμβάν το φιλοζωικό σωματείο «Τετράποδος Σαμάνος» και η αντιπρόεδρος του Σουέλεν Μίχα πήγε επί τόπου και κατάφερε σε συνεργασία με τους πυροσβέστες να βγάλει το ζώο από το σακί.



Το σκυλί ήταν επιθετικό καθώς προφανώς είχε ταλαιπωρηθεί.

Το σκυλί το φιλοξενεί η κα Σουέλεν καθώς λόγω της συμπεριφοράς του – αφού είναι άγνωστο το πόσο καιρό ήταν κλεισμένο στο σακί – απαιτεί ειδική μεταχείριση και κτηνιατρική περίθαλψη. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας μιας ακόμα κακοποίησης ζώου.


Πηγή : zoosos.gr


Δεν έχει ντροπή αυτός ο άνθρωπος!! Νίκος Φωτόπουλος «οι καταναλωτές καρπώθηκαν τα 2,8 δις. ευρώ που έκλεψε η ΔΕΗ



Καρπώθηκαν οι καταναλωτές χρήματα της ΔΕΗ κύριε Φωτόπουλε;

Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ιερά και η αμοιβή τους ακόμη πιο ιερή.

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η αποτύπωση της άσκησης αυτών των δικαιωμάτων. Και η διεκδίκηση, από την πλευρά των εργαζομένων, πάντα για κάτι καλύτερο, είναι καθήκον.

Διαφέρει, βέβαια, αυτό το πλαίσιο, από την διεκδίκηση επιδομάτων «κυλιόμενης βάρδιας» για ανθρώπους που τελούν υπό συνδικαλιστική άδεια.

Διαφέρει, επίσης, η έμμεση αύξηση με την ονομασία «τροφείο».

Διαφέρει, τέλος, το να παρακάμπτεις αποφάσεις δικαστών και επιθεωρητών -απαγορεύεται η εργοδοσία να επιδοτεί το συνδικαλιστικό όργανο-με ένα νομικό τέχνασμα στην τελευταία παράγραφο της Συλλογικής Σύμβασης (η παρακράτηση εκ μέρους της ΔΕΗ 2 ευρώ μηνιαίως από κάθε εργαζόμενο για να αποδίδονται στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ).

Η κριτική δεν αφορά στους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους, αλλά στην κυβέρνηση που συνέστησε «λιτό βίο» και παρέπεμψε σε καλένδες διετίας τον κατώτατο μισθό (προεκλογική «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ).

Η κριτική αφορά, επίσης, στη διοίκηση της ΔΕΗ, που τα τελευταία 4 χρόνια έχει αυξησει ουκ ολίγες φορές τα τιμολόγιά της, ενώ έπαιξε και τον ρόλο του φοροεισπράκτορα και δεν διστάζει να κόψει το ρεύμα ακόμη και σε ανθρώπους που ζουν με μηχανήματα.

Σε αυτά θα ήταν καλό να απαντήσει η διοίκηση της ΔΕΗ.

Όμως, το να λέει ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ότι «και οι καταναλωτές καρπώθηκαν τα 2,8 δις. ευρώ που έκλεψε η ΔΕΗ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών», προκαλεί δυσάρεστη αίσθηση.

Προκαλεί, κυρίως, μια πικρία που το «ξύδι» δεν αρκεί για να τη σβήσει.

Η κοινωνία, πέντε χρόνια τώρα, καταπίνει χολή στα ταμεία της ΔΕΗ και στα ρολόγια που ξηλώνουν οι εργολάβοι της.


Πηγή : newpost.gr


Μεταναστευτικό: "Εν οίδα ότι ουδέν οίδα" από Πανούση - Δεν βγαίνουν τέτοιες αποφάσεις χωρίς εντολή πολιτικής ηγεσίας κύριοι!!!!



Κανένας δεν ήξερε κανένας δεν γνώριζε και οι πολίτες είναι θορυβημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση αφού ο καθένας κάνει και λέει ότι θέλει.

Η ουσία είναι μία κύριοι κανένας υποστράτηγος δεν θα υπέγραφε κανένα έγγραφο χωρίς εντολή του πολιτικού προϊστάμενου του και οι ευθύνες δεν είναι μονόπλευρα στην αστυνομία αλλά και στους διακαείς πόθους ορισμένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε την αλήθεια!!!!!!!!

Διαβάζουμε στους www.reporter.gr το πλήρη ρεπορτάζ τους

Άγνοια για τη διαταγή που προέβλεπε το άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα δήλωσε ο Γ. Πανούσης, ο οποίος και προέβη νωρίτερα σε ανάκλησή της. Άμοιρο ευθυνών εμφανίζεται, όμως, και το υπουργείο Εωτερικών που διευκρινίζει πως δεν έχει καμία σχέση με το σχετικό έγγραφο που κυκλοφόρησε χτες.

Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης ανακάλεσε τη διαταγή που προέβλεπε άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα ανακάλεσε, διατάσσοντας παράλληλα ΕΔΕ για την υπόθεση.
«Η διαταγή εκδόθηκε παράτυπα, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση» τόνισε ο κ. Πανούσης, ενώ από τη μεριά του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ζήτησε
τις παραιτήσεις όσων ευθύνονται.

Ο κ. Πανούσης διευκρίνισε πως όντως συζητάται το μεταναστευτικό, αλλά όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει ανακοινωθεί", σπεύοδοντας να τονίσει πως στο θέμα με το έγγραφο "Δεν ακολουθήθηκε η διοικητική ιεραρχία. Δεν μπορεί ο κάθε ταξίαρχος να βγάζει μία απόφαση από μόνο του".

Ν. Βούτσης: Δεν φέρει ευθύνη για το έγγραφο το αρμόδιο υπουργείο
Το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει ευθύνη για το έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες σχετικά με τους μετανάστες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, μιλώντας στο Mega.
"Καμιά σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα" ανέφερε.

Το χρονικό του εγγράφου

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ, ο ΣΚΑΪ αποκάλυψε ένα έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο, ανοίγουν πάραυτα τα Κέντρα κράτησης μεταναστών ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό, όσοι αλλοδαποί εισέρχονται στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα της χώρας μας δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα τούς χορηγείται χαρτί παραμονής 1 μήνα, αν θέλουν να φύγουν, ενώ, σε αντίθετη περίπτωση θα εξασφαλίζουν εξάμηνη άδεια παραμονής.

Η αποκάλυψη πυροδότησε άμεσα την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για για "απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική η απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη», ενώ στελέχη του κόμματος σχολίαζαν επικριτικά την ίδια στιγμή ότι η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε «ξέφραγο αμπέλι".
Στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε "αποκυήματα νοσηρής φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών", όσα είδαν το φως αναφορικά με τα Κέντρα Κράτησης. Αργά το βράδυ, ακολούθησε σχόλιο κυβερνητικών κύκλων, οι οποίοι καταλόγισαν στον κ. Σαμαρά "κακοστημένα και επικίνδυνα παιχνίδια σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα".

Η απάντηση του ΥΠΕΣ
"Σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!
Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή -άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί –απ’ όλους!
Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως".

ΝΔ: Ο υπουργός δημόσιας τάξης συνελήφθη ψευδόμενος

Τις δηλώσεις του Γ. Πανούση στην έκτακτη συνέντευξη τύπου της Τέταρτης, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.
"Δυστυχώς, με τις σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Πανούσης έκανε τα πράγματα χειρότερα, επιβαρύνοντας την ήδη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ίδιος και η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Ο κ. Πανούσης, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, το μόνο που είπε είναι ότι οι μόνοι υπεύθυνοι τελικά για το έγγραφο του υπουργείου του είναι οι δημοσιογράφοι που το αποκάλυψαν!
Όμως, ο Υπουργός σήμερα συνελήφθη ψευδόμενος.

Ψέμα πρώτο: Ο κ. Πανούσης αρνήθηκε χθες την ύπαρξη του εγγράφου, κάνοντας λόγο για «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», «μονταζιέρες», «προβοκάτσιες» και λοιπές ανοησίες. Η αλήθεια είναι ότι, λίγες ώρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο του υπουργείου ήταν πραγματικό!

Ψέμα δεύτερο: Ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για τη διαταγή του υπουργείου του και ότι την απόφαση την είδε από την τηλεόραση. Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση ήταν γνωστή στον ίδιο προσωπικά, καθώς και στα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο και τις κοινοποιήσεις του.

Ψέμα τρίτο: Ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με το έγγραφο και το ανακαλεί. Λίγες ώρες μετά, τον αδειάζει η ίδια η συνάδερφός του η Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κα Χριστοδουλοπούλου, η οποία δηλώνει ότι το έγγραφο εκφράζει κυβερνητική πολιτική που είχε συναποφασιστεί μεταξύ της ιδίας και του κ. Πανούση, λίγες μέρες πριν, παραπέμποντας σε δελτίο Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο!

Ψέμα τέταρτο: Λέει ο κ. Πανούσης ότι το έγγραφο εκδόθηκε με πρωτοβουλία κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα. Η αλήθεια είναι ότι η διαταγή αυτή βασίζεται σε προγενέστερες πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου του (1604/15/321533 που εκδόθηκε στις 18/2, 1604/15338823 που εκδόθηκε στις 21/02 και 1604/15/371049 που εκδόθηκε στις 27/02). Οφείλει ο υπουργός να δώσει αμέσως στη δημοσιότητα το περιεχόμενο και των τριών αυτών αποφάσεων και να μας πει αν τα έγγραφα αυτά ήταν σε γνώση του.

Και τώρα επί της ουσίας: Ο κ. Πανούσης δεν είπε κουβέντα για το αν τελικά θα συλλαμβάνονται ή όχι και που θα κρατούνται όσοι μετανάστες εισέρχονται από αύριο παράνομα στη χώρα μας. Γιατί η αρμόδια υπουργός κα Χριστοδουλοπούλου δηλώνει ότι ΔΕΝ θα συλλαμβάνονται!

Ο κ. Πανούσης δεν είπε κουβέντα για το πόσες εντολές απέλασης παράνομων μεταναστών έχει αναστείλει τις τελευταίες μέρες. Οφείλει να το κάνει άμεσα, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία!

Ο κ. Πανούσης δεν είπε κουβέντα, για το που βρίσκονται σήμερα όσοι παράνομοι μετανάστες πήραν το εξιτήριο από τα κέντρα κράτησης.

Και κάτι τελευταίο. Ας μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το θέμα αυτό ο κ. Πανούσης για κομματικές διώξεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν τις εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας. Θα μας βρεί απέναντί του!".






Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος



Το ΟΑΚΑ είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Απόλλωνα Πατρών, όπως αποφάσισε η κληρωτίδα της ΕΟΚ.

Mετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων και πολλές ώρες συζητήσεων, εν τέλει χρειάστηκε κλήρωση για να βγει το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Κι αυτό θα είναι το... ΟΑΚΑ. Το γήπεδο δηλαδή που δεν ήθελε -δεδομένα!- ο Απόλλων Πατρών, αφού είναι η έδρα του αντιπάλου του, Παναθηναϊκού.

Οι τρεις πλευρές (Απόλλων Πατρών, Παναθηναϊκός, ΕΟΚ) συναντήθηκαν εκ νέου σήμερα (4/3) το πρωί, με την Ομοσπονδία να νίπτει τας χείρας της και να χρησιμοποιεί τη μέθοδο της κλήρωσης για να οριστεί το γήπεδο του τελικού. Θυμίζουμε πως ο Δήμος Πατρέων είχε τονίσει μέσω του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο αγώνας να γίνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα, την ώρα που ο -πρόεδρος των Πατρινών- Κώστας Καραπάνος παρουσίασε στον Sport24 Radio 103.3 την πρότασή του για το "Τόφαλος", που ήταν η εναλλακτική.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε, δεν υπήρχε ανταπόκριση των δύο ομάδων για να γίνει το παιχνίδι στο Ηράκλειο, όπως πέρσι, ενώ το ΣΕΦ αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας. Αναλυτικά:

"Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών 2015, στις 5 Απριλίου. Οι εκπρόσωποι του Απόλλωνα Πάτρας και του Παναθηναϊκού, των ομάδων που διεκδικούν το τρόπαιο, είχαν συνάντηση σήμερα στην ΕΟΚ. Ο Απόλλωνας πρότεινε το ΚΓ "Δ. Τόφαλος" για τη διεξαγωγή του τελικού, ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ. Με τη διαφωνία δεδομένη η ΕΟΚ πρότεινε να διεξαχθεί ο αγώνας στο ΚΓ "Δύο Αοράκια" στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς το ΣΕΦ είχε αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.

Οι δύο ομάδες έδειξαν αρνητικές στη διεξαγωγή του τελικού στο Ηράκλειο και έτσι πραγματοποιήθηκε κλήρωση ανάμεσα στο "Δ. Τόφαλος" και το ΟΑΚΑ με το… χαρτάκι που επιλέχθηκε να υποδεικνύει το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων".


Πηγή : sport24.gr


Ινδία: «Δεν έπρεπε να αντισταθεί» είπε για το θύμα του ο βιαστής - δολοφόνος



Οργή για την συνέντευξη του - Απαγορεύτηκε η προβολή της στη χώρα

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2012, μία 23χρονη ινδή φοιτήτρια βιάστηκε ομαδικά από έξι άνδρες μέσα στο λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε από τον κινηματογράφο στο σπίτι της, στο Δελχί. Οι βιαστές χτύπησαν πρώτα τον άνδρα που τη συνόδευε και αφού τη βίασαν τη χτύπησαν με μεταλλικό αντικείμενο. Η κοπέλα υπέκυψε λίγες μέρες μετά στα τραύματά της. Η περίπτωσή της ωστόσο έβγαλε εκατοντάδες χιλιάδες Ινδούς στους δρόμους αναδεικνύοντας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα.

Δύο χρόνια μετά, ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση αλλά τον διέψευσε στη συνέχεια γενετικό υλικό, προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του υποστηρίζοντας ότι η κοπέλα θα ζούσε εάν είχε υποστεί αδιαμαρτύρητα τον βιασμό της.

«Ενα κορίτσι είναι πολύ περισσότερο υπεύθυνο για τον βιασμό του απ’ ό,τι ένα αγόρι», δήλωσε με ύφος προκλητικό ο Μουκές Σινγκ σε συνέντευξή του στο BBC. «Δεν έπρεπε να αντισταθεί. Επρεπε να καθήσει ήσυχη και να υπομείνει τον βιασμό της. Μετά θα την άφηναν και θα χτυπούσαν μόνο το αγόρι», πρόσθεσε δίχως ίχνος μεταμέλειας.

Επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι ο αυξανόμενος αριθμός των βιαστών στην Ινδία δεν είναι η νόσος αλλά το σύμπτωμα, ο Σινγκ στηρίζει την υπερασπιστική του γραμμή στη λογική τού «τα ’θελε και τα ’παθε».

Κατά τα λεγόμενα τα δικά του και των ομοίων του, «ένα σεμνό κορίτσι δεν αλητεύει στις 9.00 το βράδυ». Αγόρια και κορίτσια άλλωστε δεν έχουν την ίδια θέση στην κοινωνία της Ινδίας: «Τα κορίτσια είναι για το νοικοκυριό, όχι για να γυρνάνε στις ντισκοτέκ και στα μπαρ τα βράδια, κάνοντας λάθος πράγματα και φορώντας λάθος ρούχα. Περίπου το 20% των κοριτσιών είναι καλά».

Ο Σινγκ έχει καταδικαστεί σε θανατική ποινή και έχει ασκήσει έφεση. Εχει όμως άποψη και για τη θανατική ποινή στους βιαστές: «Θα κάνει τα πράγματα χειρότερα για τα κορίτσια. Πριν θα βίαζαν μία κοπέλα και θα έλεγαν: "Ασ' την, δεν θα το πει σε κανέναν". Τώρα θα βιάζουν και, κυρίως οι εγκληματίες, απλώς θα σκοτώνουν το θύμα τους».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δύο χρόνια μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις, η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών στην Ινδία εξακολουθεί να μην αισθάνεται ασφαλής. Σύμφωνα με έρευνα την οποία δημοσίευσαν πρόσφατα η Hindustan Times, το 91% των γυναικών που ερωτήθηκαν δεν αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς, ενώ το 97% παραδέχθηκαν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.


Οργή στην Ινδία για την συνέντευξη αμετανόητου βιαστή

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ινδία η συνέντευξη που έδωσε ένας από τους δράστες του βιασμού 23χρονης φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.

Ο άνδρας δήλωσε αμετανόητος για την πράξη του και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί πώς οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να πάρουν συνέντευξη από τον άνδρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο.

Η συνέντευξη, πάντως, δεν πρόκειται να μεταδοθεί στην Ινδία. Οι ινδικές Αρχές διέταξαν τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μην προβάλλουν το ντοκιμαντέρ, στο οποίο ο Μουκές Σινγκ ακούγεται να κατηγορεί το θύμα και να δηλώνει προκλητικά ότι δεν θα είχε πεθάνει εάν δεν προσπαθούσε να αντισταθεί!

Η εντολή των ινδικών αρχών ήρθε όταν η ινδική κοινωνία εξέφρασε την οργή και τον αποτροπιασμό της για τα αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν σε ινδικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας, Ρατζνάθ Σινγκ, σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο επέκρινε την ταινία, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να προβληθεί στη χώρα. Ήδη δικαστήριο στο Νέο Δελχί έχει μπλοκάρει το ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε για λογαριασμό του BBC και του NDTV.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε επιχείρηση έχει στόχο να ωφεληθεί από αυτό (την υπόθεση βιασμού) για εμπορικό κέρδος».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ να μην το προβάλλουν μέχρι να δώσουν την έγκρισή τους οι ινδικές Αρχές.

«Παρατήρησα ότι το ντοκιμαντέρ δείχνει τα σχόλια ενός κατάδικου που είναι άκρως υποτιμητικά και αποτελούν ντροπή για την αξιοπρέπεια των γυναικών» είπε ο Σινγκ, μιλώντας σε βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Λέσλι Άντγουιν, είπε ότι είχε πάρει άδεια από τη φυλακή όπου κρατείται ο δράστης και από το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ -το οποίο επρόκειτο να προβληθεί ταυτόχρονα σε οκτώ χώρες στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- τονίζουν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον οποιαδήποτε προσπάθειας να παρεμποδιστεί η προβολή του ντοκιμαντέρ.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Μουκές Σινγκ ακούγεται να λέει με ύφος προκλητικό: «Ένα κορίτσι είναι πολύ περισσότερο υπεύθυνο για τον βιασμό του απ’ ό,τι ένα αγόρι. Δεν έπρεπε να αντισταθεί. Έπρεπε να καθίσει ήσυχη και να υπομείνει τον βιασμό της. Μετά θα την άφηναν και θα χτυπούσαν μόνο το αγόρι».

Η υπόθεση του βιασμού της 23χρονης από ομάδα έξι ατόμων τον Δεκέμβριο του 2012 και ο θάνατός της προκάλεσε σοκ στην Ινδία και σε ολόκληρο στον κόσμο και οδήγησε σε οργισμένες διαδηλώσεις που ζητούσαν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των βιασμών.


Πηγή : tovima.gr


Ελεύθερη με όρους η 36χρονη - Απολογείται ο «Ιάσονας»


Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 36χρονη που συνελήφθη το Σάββατο για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και το σχέδιο «Γοργοπόταμος», που οργάνωνε ο τρομοκράτης με ομάδα προσώπων, για την απόδραση των μελών της οεγάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην γυναίκα, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που χειρίζεται ο εφέτης ειδικός ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιος Νικόπουλος, στην 36χρονη αποδίδεται ρόλος μεταφορέα προς εξυπηρέτηση του σχεδίου απόδρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη αρνείται την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που της αποδίδεται και φέρεται ενώπιον του ανακριτή να υποστήριξε: «Με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είμαστε γειτόνισσες. Έχουμε φιλική σχέση και ασχολούμαστε ενεργά με τη ζωοφιλία. Επειδή δουλεύω στη Νίκαια μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα».

Ενώπιον του ανακριτή απολογείται αυτή την ώρα ο 32χρονος που συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται να ήταν συνεργός του βαρυποινίτη Χρ. Ξηρού.


Πηγή : ethnos.gr


Νίκος Φίλης κατά κυβέρνησης για τη ΔΕΗ




«Οχι Πόντιοι Πιλάτοι» είναι ο τίτλος ανάρτησης του Νίκου Φίλη στο Facebook, με την οποία στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η ανάρτησή του κ. Φίλη αναφέρει:

«Όταν η κυβέρνηση ιδρώνει να βρει ευρώ το ευρώ τα χρήματα για τα κουπόνια σίτισης των φτωχών στη χώρα μας, είναι προκλητικό να υπογράφεται σύμβαση με τα περιβόητα…» τροφεία» για εργαζόμενους, δηλαδή αυξήσεις μισθών από την πίσω πόρτα. Και είναι υποκριτικό να επικαλούνται την συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, όταν μάλιστα ο εργοδότης είναι δημόσια επιχείρηση. Όλοι κρινόμαστε!».



Πηγή : imerisia.gr


Προκαταρκτική εξέταση για την ξεχασμένη δικογραφία για τον εγκληματία παιδόφιλο




Τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» για την δικογραφία που πήγε στην Εισαγγελία αλλά έμεινε στα αζήτητα για τον 40χρονο παιδόφιλο, που συνελήφθη επ' αυτοφώρω την Τρίτη, προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εισαγγελίας η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη, καθώς αυτή εστάλη, τον Δεκέμβριο του 2014, μέσω ταχυδρομείου χωρίς καμία κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Εισαγγελία διατάχθηκε αυθημερόν παραγγελία για την ανακάλυψη του δράση όταν κατατέθηκε αρχικώς η δικογραφία στις 25 Αυγούστου 2014 απευθείας στον Εισαγγελία, όπως επίσης και όταν ζητήθηκε απευθείας πάλι από τον Εισαγγελία παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω Facebook.

«Σημειώνεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχει προκύψει η ταυτότητα του δράση και αυτός κρίνεται επικίνδυνος η δικογραφία κατά πάγια πρακτική δεν αποστέλλεται με ταχυδρομείο αλλά παραδίδεται απευθείας στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Καταλήγει δε, λέγοντας ότι η δικογραφία μετά τη σύλληψη του δράση και για νέα αποπλάνηση ανηλίκου χρεώθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.


Πηγή : tanea.gr



Ν.Δ.: Συνελήφθη ψευδόμενος ο Γ. Πανούσης




Κ. Καραγκούνης: Ούτε κουβέντα από τον αναπληρωτή υπουργό για το αν θα συλλαμβάνονται ή όχι οι παράνομοι μετανάστες

Έντονες επικρίσεις κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, διατύπωσε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους κέντρα κράτησης αλλοδαπών και τους παράνομους μετανάστες.
Σχολιάζοντας τις πρωινές δηλώσεις του κ. Πανούση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης υποστήριξε ότι ο αναπληρωτής υπουργός «συνελήφθη ψευδόμενος», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «δεν είπε κουβέντα» για το αν τελικά θα συλλαμβάνονται ή όχι και πού θα κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες.

«Ο κ. Πανούσης αρνήθηκε χθες την ύπαρξη του εγγράφου, κάνοντας λόγο για ‘αποκυήματα νοσηρής φαντασίας’. Η αλήθεια είναι ότι, λίγες ώρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο του υπουργείου ήταν πραγματικό», παρατήρησε ο κ. Καραγκούνης.

Χαρακτήρισε επίσης «ψέμα» ότι ο κ. Πανούσης δεν είχε ιδέα για τη διαταγή και ότι «είδε την απόφαση από την τηλεόραση», καθώς όπως επεσήμανε, «η απόφαση ήταν γνωστή στον ίδιο προσωπικά, καθώς και στα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο και τις κοινοποιήσεις του».
Παρατήρησε δε ότι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός ανακάλεσε το έγγραφο «λίγες ώρες μετά, τον άδειασε η ίδια η συνάδερφός του η υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δηλώνει ότι το έγγραφο εκφράζει κυβερνητική πολιτική που είχε συναποφασιστεί μεταξύ της ιδίας και του κ. Πανούση, λίγες μέρες πριν».

Ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε ακόμη ότι η επίμαχη διαταγή βασίζεται σε προγενέστερες πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου του (1604/15/321533 που εκδόθηκε στις 18/2, 1604/15338823 που εκδόθηκε στις 21/02 και 1604/15/371049 που εκδόθηκε στις 27/02), καλώντας μάλιστα τον κ. Πανούση να τις δώσει στη δημοσιότητα.

Διερωτήθηκε δε «πού βρίσκονται σήμερα όσοι παράνομοι μετανάστες πήραν το εξιτήριο από τα κέντρα κράτησης», ενώ τέλος προειδοποίησε τον κ. Πανούση «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το θέμα για κομματικές διώξεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν τις εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας».


Πηγή : naftemporiki.gr


Η Γελοιογραφία της ημέρας






Μυστήριο καλύπτει την άγρια δολοφονία στον Χολαργό



Δημήτρης Πόπωτας, Άρια Καλύβα

Άγνωστες οι ταυτότητες του δράστη και του θύματος, όπως και ο λόγος - Τα σενάρια που εξετάζουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών

Το διπλό γρίφο της δολοφονίας στο Χολαργό καλούνται να λύσουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών καθώς όχι μόνο δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης αλλά ούτε ποιος είναι ο άνθρωπος που χθες το πρωί βρέθηκε, με πέντε μαχαιριές, να ψυχορραγεί στο άλσος του Χολαργού. Το μόνο που γνωρίζουν οι αστυνομικοί είναι ότι είναι πιθανότατα Έλληνας, 35 ετών, με “καθαρό” ποινικό μητρώο. Πάνω του δεν είχε το παραμικρό στοιχείο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του και έτσι οι έρευνες κινούνται στο σκοτάδι.

Ποιος λοιπόν είναι το θύμα, ποιος ο δολοφόνος και γιατί τον μαχαίρωσε πέντε με έξι φορές στο στήθος βγάζοντας απίστευτο μίσος και πάθος; Οι καταθέσεις των μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού που έκαναν εκδρομή στο δημοτικό άλσος και εντόπισαν τον άγνωστο άνδρα πνιγμένο σε λίμνη αίματος να παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, δεν προσέθεσαν το παραμικρό. “Δεν πρόλαβε να πει το παραμικρό” είπαν στους αστυνομικούς.

Πλέον οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εξετάζουν δύο σενάρια. Η πρώτη εκδοχή θέλει δράστης και θύμα να γνωρίζονταν. Είχαν δώσει ραντεβού στο αλσύλιο για να διευθετήσουν κάποιο προσωπικό τους θέμα. Εκεί πιθανότατα διαπληκτίστηκαν έντονα, ο έλεγχος χάθηκε και τότε ο δράστης όρμησε στο θύμα και με πέντε μαχαιριές του πήρε τη ζωή. Η δεύτερη εκδοχή θέλει το θύμα να τρύπωσε στο πάρκο κυνηγημένος προκειμένου να γλιτώσει από τα νύχια του δράστη. Όμως δεν κατάφερε να του ξεφύγει και βρήκε τραγικό θάνατο. “Μεγάλο μυστήριο αποτελεί το γεγονός ότι δεν βρέθηκε πάνω του το παραμικρό στοιχείο που να δείχνει την ταυτότητα του. Ούτε πορτοφόλι ούτε κινητό, τίποτα. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είτε δεν πρόλαβε να τα πάρει μαζί του γιατί ήταν κυνηγημένος είτε γιατί τα εξαφάνισε ο δράστης που είναι και η πιθανότερη εκδοχή” λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει “Ψάχνουμε τις κάμερες στην περιοχή αλλά και το σταθμό του μετρό του Χολαργού μήπως και εντοπίσουμε κάποιο άτομο, εμφανώς αναστατωμένο που δείχνει να σχετίζεται με την υπόθεση. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί”.


Πηγή 


Εναλλακτικές θεραπείες: Όταν οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν λόγω πλάνης

Η Τζέσικα Έινσκοου δήλωνε «μαχήτρια της ευεξίας». Πέθανε στις 26 Φεβρουαρίου σε ηλικία 29 ετών.  


«Έχω χάσει ασθενείς από όλες αυτές τις εναλλακτικές θεραπείες» γράφει στον Guardian η ογκολόγος και συγγραφέας Ρανιάνα Σριβάσταβα, σχολιάζοντας την περίπτωση της νεαρής βρετανίδας που πέθανε από καρκίνο επειδή προτίμησε τις βιταμίνες από τη χημειοθεραπεία.

Η 29χρονη Τζέσικα Έινσκοου δεν είναι η μόνη καρκινοπαθής που πεθαίνει λόγω πλάνης: έρευνες έχουν δείξει ότι το 70% των ασθενών με καρκίνο χρησιμοποιούν εναλλακτικές θεραπείες, επισημαίνει η Σριβάσταβα.

Και έχει πολλά παραδείγματα να παραθέσει.

Όπως μια ασθενής με καρκίνο του μαστού σε τελικό στάδιο, η οποία πέθανε από βλάβες στη σπονδυλική στήλη όταν ένας εναλλακτικός θεραπευτής της σακάτεψε την πλάτη με απρόσεκτους χειρισμούς.

Ή ο ασθενής που είδε τις οικονομίες του να εξανεμίζονται, και τον καρκίνο του προστάτη να φουντώνει, έπειτα από δαπάνες 50.000 δολαρίων για ενδοφλέβιες ενέσεις βιταμινών. Τελικά μετάνιωσε που δεν ακολούθησε τη σύσταση των γιατρών για χημειοθεραπεία.

Υπάρχει ακόμα η περίπτωση της γυναίκας που αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι της όταν ήρθε ο λογαριασμός για τη «φυσική θεραπεία» που είχε ακολουθήσει ο καρκινοπαθής σύζυγός της, πριν τελικά πεθάνει.

Η Τζέσικα Έινσκοου ήταν μια από τους πολλούς οπαδούς της «θεραπείας Γκέρσον», η οποία προωθείται ως «η φυσική θεραπεία που ενεργοποιεί την εξαιρετική ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται».

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο της βρετανικής οργάνωσης Cancer Research UK, η θεραπεία περιλαμβάνει εννέα κιλά φρούτα και τρία με τέσσερα κλύσματα με καφέ την ημέρα. Η οργάνωση προειδοποιεί ότι «σε ορισμένες καταστάσεις η θεραπεία Γκέρσον μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία».

Η Έινσκοου είχε πιθανότητα επιβίωσης της τάξης του 61% αν ξεκινούσε άμεσα χημειοθεραπεία. Αρνήθηκε όμως τη βοήθεια των γιατρών ακόμα και όταν το σάρκωμα από το οποίο έπασχε επεκτάθηκε. Αρνήθηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό και χημειοθεραπεία και συνέχισε τη θεραπεία Γκέρσον.

Υπάρχουν όμως κι άλλες «εναλλακτικές θεραπείες» -με ηλεκτρόνια, με μαγνητική ενέργεια, με ειδικές λάμπες, όλες τους θεραπείες που έχουν απορριφθεί από τους επίσημους φορείς, ανάμεσά τους η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου.

Άλλες θεραπείες βασίζονται σε βιταμίνες και μαντζούνια κάθε είδους, τα οποία, όπως προειδοποιεί η Σριβάσταβα, μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείες.

Πολλές φορές, εξάλλου, αυτά τα συμπληρώματα διατροφής δεν περιέχουν αυτό που αναγράφουν. Καναδική μελέτη που εξέτασε 44 συσκευασίες βοτάνων διαπίστωνε ότι το ένα τρίτο περιείχε άσχετες ουσίες. Άλλες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι δημοφιλή συμπληρώματα περιέχουν στην πραγματικότητα αλεσμένο ρύζι και ζιζάνια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει αυτές τις απάτες απειλή για την ασφάλεια των καταναλωτών. Δεδομένου όμως ότι πρόκειται για διατροφικά συμπληρώματα και όχι για φάρμακα, οι έλεγχοι είναι περιορισμένοι έως ανύπαρκτοι.

Η Σριβάσταβα επισημαίνει ακόμα ότι οι εναλλακτικοί θεραπευτές ποτέ δεν έρχονται σε επαφή με τους ογκολόγους των ασθενών τους. Παραδέχεται εξάλλου ότι ούτε οι ογκολόγοι δεν έρχονται σε επαφή με τους εναλλακτικούς θεραπευτές.

Πώς θα μπορούσαν εξάλλου να συνεννοηθούν με υποστηρικτές θεραπειών για τις οποίες δεν υπάρχει καμία μελέτη, με ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την απελπισία των πελατών τους;

Ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά, οι θεραπευτές αυτοί σχεδόν ποτέ δεν αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις που θα επιβάλλονταν σε έναν αμελή ογκολόγο.

Η Δρ Σριβάσταβα θεωρεί ότι οι αρχές θα πρέπει να ρυθμίσουν αυτή την αγορά εναλλακτικών θεραπειών, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Ίσως αυτό θα ήταν το μόνο αποτελεσματικό μέτρο για την προστασία απελπισμένων καρκινοπαθών, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν και τα χρήματα και τη ζωή τους.

Η καλύτερη ενημέρωση των ασθενών για τους κινδύνους πιθανώς δεν θα είχε αποτέλεσμα, αφού το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους απληροφόρητους, τους αφελείς και τους αδαείς.

Το γνωρίζουμε από την περίπτωση του μεγιστάνα της Apple Στιβ Τζομπς, o οποίος ανέβαλε το χειρουργείο για τον καρκίνο από τον οποίο έπασχε, προτιμώντας να ακολουθήσει θεραπεία με βιταμίνες.

Ακόμα και ο ιδιοφυής Στιβ Τζομπς δεν αποκλείεται να συντόμευσε τη ζωή του λόγω πλάνης.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΔΟΛ



Δεύτερο «όχι» του ΟΑΕΔ στην αρπαγή των διαθεσίμων του


Συνεχίζεται ο σάλος

Η μόνη λύση για την κυβέρνηση είναι να καλέσει τους επικεφαλής των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ,ΕΣΕΕ) και να τους πείσει για την αναγκαιότητα του εγχειρήματος - Τι θα κάνουν τα άλλα ταμεία

Με δεύτερο «όχι» απαντά το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ στην πίεση της κυβέρνησης, για επένδυση διαθεσίμων αξίας 130 - 150 εκατ. ευρώ σε κρατικά ρέπος την ώρα που πέφτουν βροχή οι ερωτήσεις στη βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την υφαρπαγή των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης.


Ο σάλος που προκλήθηκε από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων ύψους 200- 300 εκ ευρώ του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω στην Τράπεζα της Ελλάδας συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση καθώς η αντιπολίτευση επέκρινε την κυβέρνηση ότι θα ακολουθήσει το ίδιο «μοντέλο» αξιοποίησης των ταμειακών διαθεσίμων για τον ΟΑΕΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξαν τα κόμματα έχει προγραμματιστεί να διατεθούν 200 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, 500 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ και 100 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικά ταμεία για τη διασφάλιση ρευστότητας 2 δισ. Ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για την καταβολή των δόσεων του ΔΝΤ που ξεκινούν από την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Πάντως στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων και των εργοδοτών που χρηματοδοτούν τον οργανισμό μέσω των ασφαλιστικών εισφορών επέμειναν στην αρχική τους άρνηση όσον αφορά στην επένδυση μέρους των διαθέσιμων. Η μόνη λύση για την κυβέρνηση είναι να καλέσει τους επικεφαλής των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ,ΕΣΕΕ) και να τους πείσει για την αναγκαιότητα του εγχειρήματος.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις δέχθηκαν τα πυρά της αντιπολίτευσης . Τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού ( Αντιγόνη Λυμπεράκη, Χάρης Θεοχάρης, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας) κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή, σημειώνοντας ότι τα αποθέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υπολοίπων αγροτικών οργανισμών (ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΓΑ κ.α.) προορίζονται για πληρωμές των κοινοτικών προγραμμάτων προς τους δικαιούχους αγρότες και το γεγονός αυτό αναμένεται να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη «ρευστότητα» του αγροτικού κόσμου.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε άμεσα μέσω tweet και ανακοινώσεων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει «χέρι στα διαθέσιμα των Οργανισμών που αφορούν Αγρότες, Ασφαλισμένους και Ανέργους, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αδυναμία εκπλήρωσης των ταμειακών υποχρεώσεων του κράτους». Λίγο αργότερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας και Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη , ζητώντας να απαντήσει αν υπάρχουν διαθέσιμα ή είναι άδεια τα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και πως θα καλυφθούν οι ζημιές σε περίπτωση που η επένδυση στους Οργανισμούς αποβεί ζημιογόνος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπεύθυνος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος σημείωσε ότι «η “εθνικά υπερήφανη” πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζεται κατά γράμμα».

Λίγες ώρες αργότερα δεκαέξι βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση με την οποία εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης για την «πρωτόγνωρη «υφαρπαγή» των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αν και η κυβέρνηση διέψευσε ότι δόθηκε εντολή για περικοπές στα νοσοκομεία και αξιοποίηση των αποθεματικών 40 δήμων προς όφελος της ταμειακής ρευστότητας επικρατεί έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει με τα αποθεματικά των Ταμείων.

Τα περισσότερα ταμεία, αρχής γενομένης από το ΙΚΑ, ως δημόσιοι φορείς φαίνεται ότι θα «υποταχθούν» στην κυβερνητική εντολή με εξαίρεση αυτά που δεν έχουν διαθέσιμα όπως ο ΟΑΕΕ και το ενιαίο επικουρικό (ΕΤΕΑ).

Το ΙΚΑ ( τα διαθέσιμά του ανέρχονται σε 350 εκ. ευρώ) στο διοικητικό συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται να πάρει απόφαση για αγορά repos με εγγύηση τα ομόλογά του και εσωτερικό δανεισμό για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας, προκειμένου να πληρώσει στο τέλος του μηνός τις συντάξεις του Απριλίου.

Ειδικότερα θα προσφύγει σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό ύψους 150 εκατ. ευρώ (με μορφή repos με την εγγύηση ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχει το ΙΚΑ) καθώς και σε έντοκο εσωτερικό δανεισμό 110 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.

Ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος επισημαίνει ότι «κάθε μήνα εδώ και τέσσερα χρόνια , οι συντάξεις πληρώνονται με τα ίδια εργαλεία .Αγοράζουμε ρέπος για 2-10 μέρες προκειμένου να αντλήσουμε ρευστότητα και στη συνέχεια παίρνουμε πάλι πίσω τα ομόλογά μας. Είναι ένα εργαλείο που μας είχαν συστήσει οι κύριοι Χριστοδούλου και Ταμβακάκης και αποδείχθηκε ευεργετικό για το ΙΚΑ. Δε συνέβη κάτι εξαιρετικό αυτό το μήνα».

Τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 860 εκ ευρώ από τρέχουσες εισφορές και 80 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες ενώ τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 890 εκ ευρώ από τρέχουσες και σε 65 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες. Αν και τα έσοδα κρίθηκαν ικανοποιητικά (έξτρα έσοδα από το δώρο Χριστουγέννων) ήταν μειωμένα κατά 70 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

Όπως επισημαίνεται στην κοινή υπουργική απόφαση Μάρδα-Λαφαζάνη για τις επιδοτήσεις των αγροτών, το δημόσιο μπορεί να υποχρεώσει τους κρατικούς φορείς να βάζουν σε λογαριασμό της ΤτΕ κάθε ευρώ που περισσεύει μετά τις πληρωμές υποχρεώσεων σε δικαιούχους (συνταξιούχους, επιδοτούμενους κλπ), ενώ αν χρειαστούν ξανά τα λεφτά αυτά, μπορούν να τα ανακτούν (κατά ένα μέρος τουλάχιστον ή εν όλω) μέσα σε 2 μέρες από τη στιγμή που θα το ζητήσουν από την Τράπεζα της Ελλάδος.


Πηγή : protothema.gr


ΕΛ.ΑΣ.: Ο «Ιάσονας» επέμενε και οργάνωνε τη δολοφονία του Χριστόδουλου Ξηρού



Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Ο «Ιάσονας» ήταν αυτός που ήθελε να δολοφονηθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός μετά τη σχεδιαζόμενη απόδραση των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η αποκάλυψη αυτή από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται με βάση το περιεχόμενο μηνυμάτων τον Δεκέμβριο του 2014. Όπως λένε στελέχη των διωκτικών αρχών, τα είχαν ανταλλάξει μέλη των «Πυρήνων» με την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου η οποία συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα. Δίνει δε μία νέα διάσταση στον ρόλο και στη σύλληψη του 39χρονου καθηγητή πληροφορικής στο Γαλάτσι, για τον οποίο φαίνεται κατά την ΕΛ.ΑΣ. να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής του στην οργάνωση Σέχτα Επαναστατών.

Μέχρι στιγμής ο συλληφθείς στο Γαλάτσι, που του είχε δοθεί από τους αντιεξουσιαστές το ψευδώνυμο «Ιάσονας», είχε συνδεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. με τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις των «Πυρήνων» την τελευταία διετία. Εθεωρείτο ότι είχε οργανώσει στις αρχές του 2014 το σύστημα υπόθαλψης του Χριστόδουλου Ξηρού αλλά και ότι συμμετείχε στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού για την απόδραση κρατούμενων.

Από την αποκρυπτογράφηση ηλεκτρονικών επιστολών των αντιεξουσιαστών προέκυψε ακόμη ότι υπήρχε συνεννόηση εγκλείστων μελών των «Πυρήνων» με τον 39χρονο ώστε την αποστολή του δέματος-βόμβα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, που είχε στόχο την πρόκληση πολλών θυμάτων, να την αναλάβει η Σέχτα Επαναστατών. Η εν λόγω οργάνωση-φάντασμα έχει προχωρήσει την περίοδο 2009-2010 σε δολοφονίες αστυνομικού και δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, από τις ίδιες κωδικοποιημένες συνομιλίες συνάγεται ότι «επειδή οι αστυνομικοί της Ιτέας ανακάλυψαν το παγιδευμένο δέμα που περιείχε θεολογικό βιβλίο και δεν σημειώθηκε έκρηξη αποφασίστηκε την ανάληψη της ευθύνης να κάνει η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Όμως πλέον διαπιστώνεται κάτι ακόμα, που δείχνει τον αναβαθμισμένο ρόλο του «Ιάσονα» και ότι ίσως έχει εμπλακεί σε αιματηρές ενέργειες. Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σε ένα από τα μηνύματα, της 20ής Δεκεμβρίου 2014, που είχε στείλει η Αγγελική Σπυροπούλου στους «Πυρήνες» και βρέθηκαν σε γιάφκα, προκύπτει ότι ο 39χρονος ήταν αυτός που είχε αναφέρει στους έγκλειστους αντιεξουσιαστές την ιδέα να δολοφονήσουν τον Χρ. Ξηρό λόγω της «προβληματικής συνεργασίας τους».

Η Αγγελική φέρεται να μνημονεύει ότι σε συναντήσεις της με τον «Ιάσονα» της είχε πει κατ' επανάληψη την ιδέα να «απολυθεί» ο Χρ. Ξηρός και ότι αυτό το είχε μεταφέρει και στους έγκλειστους «Πυρήνες».

Μάλιστα, όπως λένε αστυνομικοί, σε μία αποστροφή της επιστολής της η 22χρονη σημειώνει ότι «νόμιζα ότι αυτή την ιδέα ο "Ιάσονας" την έλεγε πάνω στα νεύρα του και δεν τον είχα πάρει πολύ σοβαρά». Στη συνέχεια όμως, όπως λέει, αντελήφθη ότι ο «Ιάσονας» σοβαρολογούσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τέλος αυτής της επιστολής η 22χρονη συλληφθείσα μεταφέρει τις αντιρρήσεις της για το «σχέδιο» του «Ιάσονα» να δολοφονηθεί ο Χρ. Ξηρός και ότι «απλώς έπρεπε να τον εγκαταλείψουν μετά τη σχεδιαζόμενη απόδραση από τον Κορυδαλλό».


Πηγή : tovima.gr


Εξερράγη ηφαίστειο στη Χιλή



3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, το πρωί της Τρίτης, από τις περιοχές κοντά στο ηφαίστειο Βιγιαρίκα, το οποίο βρίσκεται στη νότια Χιλή, ενώ η αρχές κήρυξαν στις 08:00 ώρα Ελλάδας κόκκινο συναγερμό.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη χιλιανή τηλεόραση, οι τοπικές αρχές σήμαναν τις σειρήνες λίγο πριν η λάβα αρχίσει να κυλάει από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Τεμούκο, περίπου 800 χλμ. νότια του Σαντιάγο.

Πολλές ώρες αφότου άρχισε η έκρηξη, η ροή της λάβας έμοιαζε να έχει σταματήσει, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδονταν απ' ευθείας.

Η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, κάλεσε τον πληθυσμό να επιδείξει «ηρεμία».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό προς λεπτό», δήλωσε από το προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο, διευκρινίζοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι κύριοι οδικοί άξονες πρόσβασης στην περιοχή έχουν αποκλειστεί εξαιτίας του κινδύνου να σημειωθούν πλημμύρες λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων σε πολλούς ποταμούς γύρω από το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, το ύψος του οποίου είναι 2.800 μέτρα ενώ μαθήματα διακόπηκαν στα σχολεία των κοινοτήτων Βιγιαρίκα, Πουκόν, Κουραρεούε και Κοναρίπε.








Πηγή : gazzetta.gr




Ξεκινάει το πρωτάθλημα της Super League με την έγκριση Τσίπρα


Μετά τη συνάντηση του Κοντονή με τους Μαρινάκη-Αλαφούζο και τη συμφωνία για λήψη μέτρων κατά της βίας

To modus vivendi  για την συνέχιση του πρωταθλήματος της Super League συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες ο  υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακού και ΠΑΟ, Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού μετά τη συνάντηση προδικάζει την απόφασή του για επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη νέα συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον πρόεδρο της Super  League Γ. Μποροβήλο στις 15.00 το μεσημέρι. Πριν απ’ αυτή,  ο Σταύρος Κοντονής  θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα του μεταφέρει τα όσα συζήτησε με τους Β.Μαρινάκη-Γ.Αλαφούζο.

Οι τρεις άνδρες συμφώνησαν την λειτουργία των καμερών σε όλα τα γήπεδα όπου γίνονται αγώνες και μάλιστα άμεσα.

- Τη μετατροπή  των συνδέσμων σε λέσχες, με τις ΠΑΕ όμως να έχουν ενστάσεις αφού θεωρούν ότι δεν μπορούν   να ελεγχθούν απόλυτα όλοι οι οπαδοί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

- Αναθεώρηση του πειθαρχικού κώδικα και αυστηροποίηση των ποινών.

- Πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και

- Παροχή της δυνατότητας στους διαιτητές να διακόπτουν ή να μην ξεκινούν αγώνες  όταν σημειώνονται  έκτροπα και ρίψεις αντικειμένων.


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση για το θέμα:

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κου Κοντονή και συναντήθηκε με τον ομόλογό του του Παναθηναϊκού.

Συμφώνησαν στο πλαίσιο που περιέγραψε ο κύριος Μαρινάκης στις δηλώσεις του μετά το Δ.Σ. της Λίγκας.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τελειώσει όπως πρέπει.

Να μπουν άμεσα σε ισχύ βαριές ποινές για τα φαινόμενα βίας (με άμεσες προτάσεις της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ) και να εναρμονιστεί το Πειθαρχικό Δίκαιο με το αυστηρό πλαίσιο της UEFA.

Ο κος Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός θα είναι πρωτοπόροι στο καλύτερο αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Πηγή : protothema.gr


ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή πρωτοτυπία η πρόταση αποφυλάκισης των Μιχαλολιάκου - Παππά




«Θλιβερή πρωτοτυπία» χαρακτηρίζει το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση αποφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά προτού ξεκινήσει η δίκη.

«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο αντιφασιστικό κίνημα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, είχαν επισημάνει έγκαιρα τον κίνδυνο να αποφυλακιστούν οι βασικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, χωρίς να έχει οριστεί καν συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της δίκης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Παράλληλα σχολιάζει ότι «η θλιβερή αυτή πρωτοτυπία δείχνει και πόσο 'σοβαροί' είναι οι ισχυρισμοί των υπόδικων νεοναζί, σύμφωνα με τους οποίους η δίωξή τους είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, η ποινική λογοδοσία των δραστών εγκληματικών ενεργειών είναι αναπόφευκτη. Στην κατεύθυνση αυτή δε, ανοίγεται ένα νέο πεδίο παρέμβασης για το αντιφασιστικό κίνημα.»


Πηγή : naftemporiki.gr


«Όχι» στην κατάργηση των ΤΕΙ, λέει το Υπουργείο Παιδείας



«Φρένο» στη παραφιλολογία για κατάργηση των ΤΕΙ βάζει το Υπουργείο Παιδείας.

Διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί κατάργησης των ΤΕΙ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης, τονίζοντας ότι ουδέποτε είχε δηλώσει κάτι ανάλογο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ναι μεν διατυπώθηκαν σκέψεις για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ την περασμένη Παρασκευή, αλλά δε συζητήθηκε ποτέ το θέμα της κατάργησής τους.

«Τίτλοι επομένως σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες που επικεντρώνονται στη κατάργηση των ΤΕΙ δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο κ. Χασάπης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, συνάντησε την πρώην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, σε ιδιαίτερο φιλικό κλίμα, έχοντας μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα θέματα της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Μαρίνα Μαντζαβινάτου

Πηγή : sport-fm.gr


Σύγκρουση Καμμένου - ΠΑΣΟΚ


Στα χέρια της Εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Ράικου, βρίσκονται πλέον όλα τα στοιχεία για θέματα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα, για τα οποία ερευνάται η τέλεση πιθανών κακουργημάτων.

Οι δυο βασικές υποθέσεις αφορούν την υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και η υπόθεση των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατέθεσε χθες στην αρμόδια Εισαγγελέα όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν βρεθεί από την έρευνα που έκανε η Επιτροπή Ελέγχου των Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Άμυνας για θέματα εξοπλισμών και στις οποίες βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία διαφθοράς στις συγκεκριμένες δυο υποθέσεις, με το ΠΑΣΟΚ να αντιδρά έντονα εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον ίδιο τον υπουργό.

Καμμένος: Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν

Ο κ. Καμμένος βγαίνοντας χθες από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό τόνισε μεταξύ άλλων : «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για τα θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν στους εξοπλισμούς» και σημείωσε ότι: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συστήσαμε την Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία - πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία - από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά».

ΠΑΣΟΚ για Καμμένο: Να σταματήσουν οι ψευτομαγκιές «στέλνω φακέλους στον εισαγγελέα»

Η κίνηση αυτή του Πάνου Καμμένου με την κατάθεση των φακέλων με στοιχεία για αγορές ελικοπτέρων και υποβρυχίων έφερε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο απάντησε με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην οποία, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «δημαγωγικές ψευτομαγκιές τα περί προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Το κόμμα της Ιπποκράτους κάλεσε «να σταματήσουν οι δημαγωγικές ψευτομαγκιές του τύπου στέλνω φακέλους στον εισαγγελέα, όταν είναι γνωστό ότι ο εισαγγελέας δεν έχει καμία αρμοδιότητα, καθώς για τους υπουργούς αρμόδια είναι μόνο η Βουλή», υποστηρίζοντας ότι «είναι φτηνό και αστείο να λες θα στείλω φακέλους στον εισαγγελέα, όταν αυτός είναι υποχρεωμένος να διαβιβάσει, αμέσως και χωρίς οποιαδήποτε αξιολόγηση, το φάκελο, όπως τον παρέλαβε, στη Βουλή» και υπογραμμίζοντας ότι «όποιος έχει και θέλει να στείλει οτιδήποτε, ας το στείλει με αρμόδιο και σοβαρό τρόπο στη Βουλή, για να πάει ο καθένας στις σωστές του διαστάσεις. Δεν είναι όλοι ίδιοι και όμοιοι στην πολιτική».

Στην ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «επειδή κάποιοι έσπευσαν να συνδέσουν τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος ως προς τη διερεύνηση διαφόρων εξοπλιστικών προγραμμάτων με ονόματα διατελεσάντων υπουργών Άμυνας, είναι χρήσιμο να τους θυμίσουμε ότι από το 1998 υπουργοί Άμυνας διετέλεσαν κατά σειρά, μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Παπαντωνίου, για την περίοδο 2004-2009 ο κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Μεϊμαράκης, για την περίοδο 2010-2012 ο κ. Βενιζέλος (με παράλληλη αρμοδιότητα του κ. Μπεγλίτη ως αναπληρωτή υπουργού), ο κ. Μπεγλίτης και ο κ. Αβραμόπουλος, για την περίοδο 2012-2015 ο κ. Παναγιωτόπουλος, πάλι ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Δένδιας» αλλά και ότι:

«ειδικά ως προς το ζήτημα των υποβρυχίων, η προστασία του δημοσίου συμφέροντος ταυτίζεται με την επίκληση και εφαρμογή του νόμου του 2010, που εισηγήθηκε ο κ. Βενιζέλος και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Μόνον έτσι κατέστη εφικτή η παραλαβή των υποβρυχίων -,χωρίς τα οποία δεν υπάρχει αποτελεσματική προστασία του Αιγαίου και της Α. Μεσογείου - και μόνο έτσι θα κερδίσει το ελληνικό δημόσιο τις σχετικές διαιτητικές δίκες που άνοιξαν το 2013 και εκκρεμούν. Ας το σημειώσει αυτό ο κ. Καμμένος τώρα που έχει προσωπική ευθύνη για τη διαχείριση αυτών των θεμάτων».


Πηγή : real.gr


Σκληρή απάντηση από το Μαξίμου για το θέμα των παράνομων μεταναστών - Λένε για προβοκάτσια Σαμαρά


Οξύτατη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις φήμες που κυκλοφόρησαν για ελευθέρωση όλων των παράνομων μεταναστών που κρατούνται στη χώρα μας και ανεμπόδιστης διέλευσής τους από τα σύνορα, ενώ επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε για «αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα».

«Σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών!» ανέφεραν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεταν: «Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη ‘‘αποκάλυψη’’ προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή -άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί –απ’ όλους!».

Και κατέληγαν: «Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως».

«Κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα... »

Νωρίτερα, είχε προκληθεί αναστάτωση εξαιτίας της έντονης φημολογίας πως θα αφεθούν ελεύθεροι οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα μας, ενώ δεν θα συλλαμβάνονται πλέον όσοι περνούν τα σύνορα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο για «αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας», ενώ αποδίδει το έγγραφο που κυκλοφόρησε σε σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων κρίσεων στην αστυνομία.

«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

Αυτή ήταν η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση προς Το Βήμα.

Εξάλλου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών;

Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική χαραχτήριζε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον Σκάϊ και «θέλουν» την κυβέρνηση να ανοίγει τα κέντρα κράτησης.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ, ανοίγουν αύριο όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι, να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων. Επίσης, σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας, δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής!

» Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

» Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση.»

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ), σημειώνοντας:

«Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται "ουσιαστικά" η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η ΜΗ κράτηση ΚΑΝΕΝΟΣ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους -αφού ταυτοποιηθούν- θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.

» Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας, με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες. Προκαλεί φυσικό κάλεσμα 'ορδών' μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα, αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. ) και διαταράσσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγούμενα έτη).

» Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες.

» Διευκόλυνε την εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.

» Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να 'υποδεχθεί' χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Οφείλει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την ασφάλεια της κοινωνίας.

» Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία -αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής- να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται. Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας.

» Η ΠΟΣΥΦΥ από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία.»


Πηγή : tanea.gr