Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Μόνο ο φαιδρός Τσίπρας πρώτα θα εμβολιαζόταν και μετά θα έκραζε τους άλλους που εμβολιάστηκαν

 



Προκλητικός φαιδρός, χωρίς ίχνος ηθικής ο Αλέξης Τσίπρας αφού τακτοποιήθηκε από τους πρώτους στον εμβολιασμό, μετά βγήκε να κάνει αντιπολίτευση για τους άλλους που εμβολιάστηκαν.

Δεν υπάρχει ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας που βγήκε και μίλησε για "επιτελικό ρουσφέτι" αναφερόμενος στις φωτογραφίες υπουργών και γενικών γραμματέων την ώρα του εμβολιασμού τους, εφόσον είχε τακτοποιηθεί ο ίδιος.

Η ανάρτηση του φαιδρού Αλέξη Τσίπρα :

Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή.

Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους «άριστους».

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου.

Όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ανοσία στον κορωνοϊό από τον εμβολιασμό δεν θα έρθει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο. Το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες.

Με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δε γνώριζε. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του.

Alexis Tsipras
7 ώρες πριν

Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή.

Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτ...

Δείτε περισσότερα
3,4 χιλ.
266
531

Πέτσας: "Ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια"

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός , Στέλιος Πέτσας απάντησε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας:

"Ξέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις. «Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί», δήλωνε στις 2 Νοεμβρίου 2020.

Χθες ο κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε λοιπόν από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί...

Θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

Η έλευση του εμβολίου είναι κατάκτηση της επιστήμης που προσφέρει ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα. Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια.

Η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που της αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους. Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή.

Επίσης, κανένας από την Κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια. Αυτό που λέχθηκε -και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας- είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα.

Αφήνουμε πίσω στον μικρόκοσμό του τον κ. Τσίπρα. Άλλωστε, εμβόλιο για τον κορονοϊό έκανε, όχι για τον λαϊκισμό.

Η Ελλάδα προχωράει μπροστά και με σχέδιο, ομοψυχία και αποφασιστικότητα θα κερδίσει και αυτή τη μάχη".






Συρίγος : Ομοιότητες της Τουρκίας με τη ναζιστική Γερμανία

 


Ο Διεθνολόγος Άγγελος Συρίγος ήταν σαφέστατος σε αυτό που είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ : «Η Τουρκία εμφανίζει ανησυχητικές ομοιότητες με τη ναζιστική Γερμανία πλέον»

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ έθεσε το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης ως προϋπόθεση για τις διερευνητικές συζητήσεις.

Η ναζιστική Γερμανία ακολουθεί την ιδέα του «ζωτικού χώρου» και η Τουρκία, αντίστοιχα, την ιδέα της «Γαλάζιας πατρίδας». Όπως, λοιπόν, «η ναζιστική Γερμανία ήθελε να απαλλαγεί από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, η Τουρκία θέλει να απαλλαγεί από τη Συνθήκη της Λωζάνης», εξήγησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα ιστορικό κείμενο, έγινε πριν 97 χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να το συζητάμε σήμερα. Οι συνθήκες που καθορίζουν όρια, στο Διεθνές Δίκαιο θεωρούνται ιερές. Δεν τις αγγίζεις. Είναι οι μοναδικές συνθήκες που δεν επιτρέπεται να αναθεωρηθούν, καθώς είναι αποτέλεσμα αιματηρών συγκρούσεων».

Όπως εξήγησε ο κ. Συρίγος, εάν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από τέτοια θέματα που οδηγούν σε αδιέξοδο, δεν καταλήγεις πουθενά. Θέλουμε αποκλιμάκωση και από τις διερευνητικές συνομιλίες να βγει αποτέλεσμα. «Οι διερευνητικές συνομιλίες δεν αρέσουν στην Τουρκία. Θέλει να ξεφύγει από αυτό και γι’ αυτό ανοίγει τη θεματολογία».




Μητσοτάκης: Προσοχή για τρίτο κύμα μέχρι να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού

 


«Τα rapid test μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να ελέγχουμε τον δείκτη θετικότητας σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας. Αυτό το στοιχείο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για να μπορούμε γρήγορα να εντοπίζουμε τυχόν τοπικές επιδημίες, ώστε να παρεμβαίνουμε γρήγορα και τοπικά για να τις περιορίζουμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής του στο πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, ένα από τα 386 κέντρα εξέτασης τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα διενέργειας 12.000 rapid test για κορονοϊό καθημερινά μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, με τυχαία επιλογή εθελοντών.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας μέχρι όμως να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας Και για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία σε τοπικό επίπεδο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλα αυτά είναι τεστ τα οποία διεξάγονται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, παίρνουν τα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών, οι ίδιοι θα γνωρίζουν προφανώς ότι είναι αρνητικοί διότι οι πιο πολλοί θα είναι αρνητικοί. Αν τυχόν είναι θετικοί θα πρέπει να μπουν στις διαδικασίες των πρωτοκόλλων επίβλεψης. Όμως είναι μία πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού και τον περιορισμό της πανδημίας για τους επόμενους μήνες», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός και παρότρυνε τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του testing.gov.gr, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να έχουμε αρκετά μεγάλο αριθμό εθελοντών στην πλατφόρμα. «Μόνο ωφελημένοι μπορούν να είναι οι ίδιοι», ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας, το οποίο ταυτόχρονα προσφέρει μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις σε πολίτες οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα. Επισκέφτηκε επίσης ένα από τα οκτώ εμβολιαστικά ιατρεία που ετοιμάζονται στο Κέντρο και θα λάβουν μέρος την εκστρατεία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί για το μεγάλο εύρος υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο στην κοινότητα ως δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας, στις οποίες περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- τμήμα γενικής ιατρικής, ορθοπεδική μονάδα, οδοντιατρείο, τμήμα ψυχιατρικής, παιδιατρική υπηρεσία και μικροβιολογικό εργαστήριο.

«Τα πολυδύναμα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου είναι, ουσιαστικά, το μέλλον της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα μεγάλα αστικά κέντρα», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το ΚΥ Περιστερίου είναι «άρτια εξοπλισμένο».

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού

Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το πολυδύναμο κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας Περιστερίου, για να επιβλέψω τον τρόπο λειτουργίας της νέας πλατφόρμας testing.gov.gr. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή έχουμε τη δυνατότητα κάθε μέρα να κάνουμε σε όλη τη χώρα 12.000 τυχαία rapid test σε συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την δράση.

Τα rapid test μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να ελέγχουμε τον δείκτη θετικότητας σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας. Αυτό το στοιχείο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για να μπορούμε γρήγορα να εντοπίζουμε τυχόν τοπικές επιδημίες, ώστε να παρεμβαίνουμε γρήγορα και τοπικά για να τις περιορίζουμε.

Προκειμένου όμως να μπορέσουμε να έχουμε στη διάθεση μας αυτήν την πληροφορία, θα πρέπει να έχουμε αρκετούς συμπολίτες μας οι οποίοι να εγγράφονται στην πλατφόρμα και να προθυμοποιούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία. Δώδεκα χιλιάδες τεστ λοιπόν, σε 386 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, ένα εκ των οποίων είναι εδώ στο Περιστέρι.

Αυτά τα 12.000 τεστ προστίθενται στα πολλά, δεκάδες χιλιάδες, τεστ τα οποία ήδη γίνονται τακτικά κάθε μέρα, είτε μιλάμε για τεστ PCR είτε μιλάμε για γρήγορα τεστ αντιγόνων. Και θα μας δώσουν εξαιρετικά χρήσιμη πληροφορία τους επόμενους μήνες καθώς θα προχωράει ταυτόχρονα και η διαδικασία του εμβολιασμού.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας. Μέχρι όμως να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Και για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία σε τοπικό επίπεδο για αυτό και αυτή η δράση είναι τόσο σημαντική για αυτό και ενθαρρύνω όλες και όλους σε ολόκληρη τη χώρα να συμμετέχουν στη δράση αυτή. Μόνο ωφελημένοι μπορούν να είναι οι ίδιοι.

Όλα αυτά είναι τεστ τα οποία διεξάγονται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, παίρνουν τα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών, οι ίδιοι θα γνωρίζουν προφανώς ότι είναι αρνητικοί διότι οι πιο πολλοί θα είναι αρνητικοί, αν τυχόν είναι θετικοί θα πρέπει να μπουν στις διαδικασίες των πρωτοκόλλων επίβλεψης.

Όμως είναι μία πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού και τον περιορισμό της πανδημίας για τους επόμενους μήνες.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλα τα στελέχη του κέντρου υγείας, όλα τα στελέχη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που και αυτά έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες. Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και έχουμε ένα πολύ τολμηρό σχέδιο ενίσχυσης της τον επόμενο χρόνο και εδώ πέρα το πολυδύναμο ιατρείο Περιστερίου αποτελεί ένα υπόδειγμα του πώς πρωτοβάθμιες δομές περίθαλψης και φροντίδας μπορούν να εξυπηρετήσουν σημαντικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Από καρδιάς σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, καλή δύναμη και το 2021 να είναι μία καλή χρονιά για όλες και για όλους.



Αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Πού θα χρησιμοποιείται

 



Τον σχεδιασμό για την διάθεση του ψηφιακού πιστοποιητικού συμμετοχής στον εμβολιασμό κατά του κοροναϊου το οποίο θα δίνεται στους πολίτες προχωρά η κυβέρνηση.

Στα μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμού πολιτών που δεν ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τότε θα πρέπει να τους χορηγείται και σε ψηφιακή μορφή, πιστοποίηση πως έχουν εμβολιαστεί, η οποία θα είναι για προσωπική χρήση.

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας, αλλά κίνηση αλληλεγγύης, και τόνισε ότι το σημαντικό δεν είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου αλλά τα κίνητρα.

Μόλις χορηγηθεί και η δεύτερη δόση, θα δίνεται πιστοποιητικό το οποίο θα είναι και στα αγγλικά.

Έτσι, πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λαμβάνουν όλοι οι πολίτες οι οποίοι θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Όσοι εμβολιάζονται πρώτη φορά θα λαμβάνουν έντυπο πιστοποιητικό εμβολιασμού.



Όσοι θα λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου (πότε εμβολιάστηκε κλπ.).

Στο έγγραφο υπάρχει το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου.




Πρέπει να παρθούν αποφάσεις για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των Ρομά

 



Δεν πάει άλλο με τους ανεξέλεγκτους και επικίνδυνους Ρομά και επιτέλους η πολιτεία πρέπει να τους ελέγξει.

Πυροβολισμοί έπεσαν σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες. Πρόκειται για τον καταυλισμό στον Βλυχό Μεγάρων. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ Ρομά και βγήκαν τα όπλα.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως υπάρχουν φόβοι για ακόμα περισσότερους τραυματίες, καθώς οι ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί σε σπίτι και ακόμα η αστυνομία δεν έχει μπορέσει να τους συλλάβει.

Οι 10 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, χτες το βράδυ υπήρξε στην περιοχή τροχαίο μεταξύ Ρομά. Το τροχαίο αυτό δε δηλώθηκε ποτέ, και δεν είναι καν γνωστό αν υπήρξε τραυματισμός η ακόμα και θάνατος.

Σήμερα λοιπόν, η μια οικογένεια μέλους (η μέλη) της οποίας ενεπλάκη στο τροχαίο, πήρα τα όπλα, μπούκαρε στο σπίτι της άλλης και άρχισε να πυροβολεί!





Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση στον καταυλισμό ρομά των Μεγάρων.



Νέα μαφιόζικη εκτέλεση νονού της νύχτας με ψευδώνυμο "μαύρος" η "γύφτος"στην Ηλιούπολη

 



Νέο συμβόλαιο θανάτου, εκτελέστηκε χθες το βράδυ στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης. 

Λίγο μετά τις 21:00, οι δύο εκτελεστές προσέγγισαν πεζοί έναν 38χρονο, στην οδό Θερμοπυλών και τον πυροβόλησαν 6-7 φορές με πυροβόλο όπλο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενδεχομένως με όχημα που είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο. 

Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Με τα ψευδώνυμα "μαύρος" και "γύφτος" ήταν γνωστός στον κόσμο της νύχτας, αλλά και στις αστυνομικές αρχές o 38χρονος Κ.Α. και είχε απασχολήσει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς ήταν ανάμεσα στους κατηγορουμένους μεγάλης δικογραφίας που είχε σχηματισθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2015 για εκβιασμούς καταστηματαρχών. 

Στην ίδια δικογραφία κατηγορούμενοι ήταν και τέσσερις αστυνομικοί.

Ο 38χρονος φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να ήταν ο «υπαρχηγός» και «ταμίας» εκβιαστικής ομάδας που δρούσε στα νότια προάστια. Ο 50χρονος φερόμενος ως «αρχηγός» με ψευδώνυμα "μεγάλος" ή "τρελός".αυτής της ομάδας έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης στις 28 Ιουλίου 2020, στο χώρο στάθμευσης φούρνου στη Βούλα. Είχε δεχθεί καταιγισμό από σφαίρες από τους δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, είχε τραυματισθεί στην κοιλιακή χώρα αλλά είχε διασωθεί καθώς πρόλαβε και μπήκε στο θωρακισμένο όχημά του.

Σημειώνεται πως στις 9 Δεκεμβρίου 2020 δύο άγνωστοι είχαν δολοφονήσει έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, τον 56χρονο Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη, με 28 σφαίρες πολεμικού καλάσνικοφ δίνοντας και «χαριστική βολή» στο θύμα τους. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ερευνούν αν η χθεσινή δολοφονία του 38χρονου σχετίζεται με τη δολοφονία στα Βριλήσσια, αλλά και με την απόπειρα σε βάρος του 50χρονου φερόμενου ως «αρχηγού» στη Βούλα.



Δεν έχουν αφήσει καταλύτη για καταλύτη οι Ρομά

 


Μάστιγα έχει γίνει η κλοπή του καταλύτη από σταθμευμένα αυτοκίνητα και δεν υπάρχει τρόπος να προστατέψει την περιουσία σου. 

Μπροστάρηδες σε αυτές τις κλοπές είναι οι Ρομά που δεν διστάζουν πουθενά και έχουν αυξήσει την εγκληματική τους δράση.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Χρήστου Μπαλάσκα από την Άμεση Δράση, 27/12/2020 πλήρωμα περιπολικού έλαβε σήμα ότι στην περιοχή του Γέρακα για πέντε άτομα που έκλεβαν τον καταλύτη απο σταθμευμένο αυτοκίνητο. 



Σε λιγότερο από τρία λεπτά το περιπολικό έφτασε στο σημείο. Γείτονες που είδαν τους κακοποιούς είπαν στους αστυνομικούς ότι οι κλέφτες διέφυγαν με ένα HUYNDAI χρυσαφί αυτοκίνητο, από την οδό Κανάρη προς Λ.Μαραθώνος. 



Αμέσως ακολούθησαν την πορεία των υπόπτων και μετά από λίγο το εντόπισαν να κινείται με σβηστά φώτα. Μετά από σύντομη καταδίωξη το αυτοκίνητο των δραστών ακινητοποιήθηκε επί της Λ.Μαραθώνος στη γέφυρα του Σταυρού. Εντός επέβαιναν πέντε άτομα (Ρομά) και στο πόρτ μπαγκάζ βρέθηκε ο κλεμμένος καταλύτης καθώς και τα διαρρηκτικά εργαλεία. Οι πέντε κλέφτες συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο τοπικό Τ.Α. 




Η διαδικασία για την αφαίρεση του καταλύτη είναι ιδιαίτερα εύκολη και επικερδής για τους κλέφτες καθώς χρειάζονται μόλις 2 με 3 λεπτά και τα χρήματα που αποκομίζουν μπορεί να ανέλθουν και σε 250 ευρώ το κομμάτι!

Οι κλεμμένοι καταλύτες πωλούνται σε εμπόρους μετάλλων ή σε κάποιο δίκτυο εμπορίας παλιοσίδερων τα οποία μεταφέρουν τα κλεμμένα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων στην Ινδία, την Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη για να ανακυκλωθούν και να μεταπωληθούν…



Πέθανε ο Μητροπολίτης Καστοριάς από κορονοϊό

 



Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο ηλικίας 61 ετών Μητροπολίτης νοσηλευόταν από τις 8 Δεκεμβρίου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη ενώ αρχικά δεν ενέπνεε ανησυχία, επιδεινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση του.



Έφτασαν άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

 



Άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech παρέλαβε πριν από λίγο, η Ελλάδα.

Η παρτίδα των 83.850 δόσεων, θα κατανεμηθεί στα 5 κεντρικά αποθηκευτικά σημεία, έτσι ώστε από εκεί να γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων.

Ανά εβδομάδα θα ακολουθήσουν και οι επόμενες παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, και με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία είναι να μας παραδοθούν έως τέλος Ιανουαρίου 419.250 δόσεις και έως τέλος Φεβρουαρίου 333.450 δόσεις. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει από την Pfizer 1.255.800 δόσεις και αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί εάν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100.000.000 δόσεις.

Σε αυτές τις δόσεις θα προστεθούν και εκείνες από το εμβόλιο της Moderna, που αναμένεται να πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στις 6 Ιανουαρίου και αφορούν 240.000 δόσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένονται επίσης 500.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca στο τέλος Ιανουαρίου και εφόσον πάρει την απαραίτητη έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Επιπλέον, 800.000 δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης αναμένονται τον Φεβρουάριο, 1,5 εκατομμύριο τον Μάρτιο και 2,2 εκατομμύρια τον Απρίλιο.

Επιπλέον, ο αριθμός των εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό θα αυξηθεί, εφόσον προχωρήσουν οι εγκρίσεις και οι παραδόσεις από τις άλλες τρεις εταιρείες, Sanofi, Johnson & Johnson και CureVac.




Νέα θεωρία συνωμοσίας επινόησε η ψεκασμένη Ραχήλ Μακρή και γελάει πάλι ο κόσμος μαζί της

 



Γελάει ο κόσμος με όλους αυτούς που γράφουν βλακείες, για να πείσουν τον εαυτό τους ότι αυτά που λένε είναι σωστά και πρέπει να τους πιστέψουν.

«Με ενημέρωσαν ότι αυτή είναι η προϊσταμένη που έκανε πρώτη το εμβόλιο στον Ευαγγελισμό. Ρωτάνε τι φοράει στο πέτο. Από όσο γνωρίζω την Εβραϊκή παλάμη χαμσά…», έγραψε στο facebook η πρώην βουλευτής ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της νοσηλεύτριας Ευσταθιάς Καμπισιούλη.

Η παράνοια της Ραχήλ Μακρή έφτασε στο σημείο να πει ότι αυτό που φοράει στο πέτο η νοσηλεύτρια είναι «μασονικό» σύμβολο, αυτό βλέπει μέσα στο θολωμένο της μυαλό η πρώην βουλευτής. Το πανάρχαιο αυτό σύμβολο των μουσουλμάνων, οι Εβραίοι το ονομάζουν «Χέρι της Μίριαμ» ενώ απαντάται και σε πολλές ακόμη θρησκείες αι φυσικά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φοράει η νοσηλεύτρια.


Η εικόνα του αυθεντικού Χαμσά δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτό που έφερε στο πέτο η κυρία Καμπισιούλη δεν είναι Χαμσά.



Η πραγματική αλήθεια και όχι η ψεκασμένοι είναι ότι πριν από μερικούς μήνες ένα παγκόσμιο project από καλλιτέχνες του κοσμήματος τίμησε τις υπηρεσίες και τις θυσίες των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, με παράσημα που παραπέμπουν στην καρφίτσα της κυρίας Καμπισιούλη. Ο τίτλος του, «Hand Medal Project»