Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ισοπέδωσε Τσίπρα ο Μητσοτάκης στην βουλή : Όλη σας η πολιτική ήταν μία απάτη



Σκληρή επίθεση στον, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ισοπέδωσε για ακόμα μία φορά στα μάτια του Ελληνικού λαού.

«Δεν ξέρω πόσο υπερήφανος πρέπει να αισθάνεστε που είστε το μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός στην εποχή των μνημονίων. Σήμερα θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας, που εσείς δημιουργήσατε και που η ελληνική κοινωνία έχει βιώσει στο πετσί της. Ολη η πολιτική σας είναι μια μεγάλη απάτη κ. Τσίπρα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν μας είπατε τίποτα τελευταία για το Σκοπιανό, ούτε εσείς ούτε ο κ. Καμμένος. Έχετε να μας πείτε τίποτα για όσα είπε ο κ. Ζάεφ για Μακεδόνες του Αιγαίου κλπ; Σε όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις λέγανε όχι, εσείς είπατε ναι. Μόνοι σας κάνατε το παζάρι και έχετε ακέραια την ευθύνη. Εμείς χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που μας δίνει η Δημοκρατία για να σας αποτρέψουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα κλείνετε 1.417 μέρες στην εξουσία και οι πολίτες ξέρουν ότι τους κοροϊδέψατε με ψεύτικες υποσχέσεις.» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε «Σήμερα ξαναφορέσατε την μάσκα του τάχα φιλάνθρωπου. Διαλαλείτε την μη περικοπή των συντάξεων που εσείς ψηφίσατε. Με κυνισμό στήσατε έναν αντιπερπασμό πάνω στην εθνική γραμμή του Μακεδονικού. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων» ξεμπροστιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα

«Μόνο που έτσι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, αλλά ξένα συμφέροντα. Στις Βρυξέλλες λένε ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα για την εξουσία» είπε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Συμπεριφορά Ρουβίκωνα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βουτσης



Άθλια ακροαριστερή συμπεριφορά πριν από λίγο από τον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση, που θυμίζει τα συντρόφια του, τους ακροαριστερούς αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα.

Η συμπεριφορά του Νίκου Βούτση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που του απαγόρευσε να απαντήσει στις αθλιότητες του Αλέξη Τσίπρα, δείχνει πόσο ακροαριστερός αντιεξουσιαστής παραμένει.

Βούτσης πρός Μητσοτάκη :Τριτολογεί και κλείνει ο πρωθυπουργός. Εγώ διευθύνω και όχι εσάς. Σας δόθηκε η άνεση και για εκτός διάταξης θέματα να αναφερθείτε. Δεν έχετε το λόγο. Δίνουμε άπλετη άνεση εις βάρος άλλων κομμάτων. Δεν υπάρχει προσωπικό. Δεν έχει θιγεί η τιμή κάποιου.

Η συμπεριφορά του Νίκου Βούτση δείχνει επίσης την απόγνωση των ακροαριστερών στην προσπάθεια τους να φιμώσουν την αξιωματική αντιπολίτευση για να μην ξεφτιλιστούν άλλο στα μάτια του Ελληνικού λαού


Άλλη τραγική φυσιογνωμία! Δανέλλης: Δεν είναι κακό να υπάρξει ΜΚΟ με σκοπό τη διδασκαλία της σλαβομακεδονικής γλώσσας


Και άλλη τραγική φυσιογνωμία της πολιτικής ζωής της χώρας, Σπύρος Δανέλλης βουλευτής του Ποταμιού.

Την άποψη ότι δεν είναι κακό να γίνει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα με σκοπό να υπάρξει η διδασκαλία της σλαβομακεδονικής γλώσσας διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης αδιαφορώντας για τις συνέπειες των όσων λέει.

Και για να ενισχύσει την αθλιότητα που ξεστόμισε είπε : «Άλλο η διάδοση, άλλο η επιβολή, σας θυμίζω ότι το 2009 δημιουργήθηκε ένα κόμμα το Ουράνιο Τόξο που ήταν στα χνάρια του αλυτρωτισμού και πήρε 4,500 ψήφους. Όταν δεν υπάρχουν αλύτρωτοι δεν φοβόμαστε». Δηλαδή να είχαμε να λέγαμε.

Εκτός της προκλητικής πρότασης του ο Δανέλλης είπε «ξαφνικά εξελίσσεται προσχηματικά μια σε βαθμό υστερίας αναταραχή χωρίς λόγο» για τη Συμφωνία των Πρεσπών και συνέχισε χωρίς να ντρέπεται κοιτώντας προς την πολιτική στέγη του ΣΥΡΙΖΑ : «Μέσα σε αυτή την εξέλιξη είδαμε ότι η συμφωνία λειτουργεί, οι διεθνείς εγγυήσεις που έχουμε ζητήσει λειτούργησαν άμεσα. Μόλις διαμαρτυρηθήκαμε για τιην αναφορά στους "Μακεδόνες του Αιγαίου" ο διεθνής παράγοντας, ο Στόλντερμπεργκ και ο Νίμιτς, ήταν θέμα ωρών να κάνει διορθωτική δήλωση η κυβέρνηση των Σκοπίων» 

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφέρει κοιτώντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι και κάνοντας ματάκια στον ακροαριστερό Αλέξη Τσίπρα : «η συνείδησή μου επιβάλει να υπηρετήσω το εθνικό συμφέρον δηλαδή να ψηφίσω υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας». 

Τον αφήνουμε και αυτόν στην κρίση σας




Όταν είσαι επικίνδυνος παλαιολιθικός ακροαριστερός! Παρασκευόπουλος: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα καταστρέψουν τον πλανήτη



Είναι απίστευτοι, παλαιολιθικοί, επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα και το αποδεικνύουν καθημερινά με τις οπισθοδρομικές δηλώσεις τους.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ντρεπόμαστε που το αναφέρουμε μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής για τη Συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα για το άρθρο 16 υποστήριξε ότι το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση συμβάλλει στην… μη καταστροφή του πλανήτη!

Δεν θέλουμε να γράψουμε τίποτα άλλο εκτός από το ότι νιώθουμε ντροπή που υπάρχουν ακόμα τέτοιοι ακροαριστεροί δεινόσαυροι που το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα περνάνε καλά οι τρομοκράτες και οι κακοποιοί σύντροφοι στην φυλακή και πόσο εύκολα θα τους απελευθερώνουμε.




Μητσοτάκης : Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε συμφωνία η οποία εκχωρεί στη γειτονική χώρα “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα



Τοποθετήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κ. Χατζηδάκη.

Α. Εισαγωγική τοποθέτηση

Θυμάμαι καλά συνομιλίες που είχα με τον  Κωστή το 2006, αρχές του 2007, όταν σκεφτόταν σοβαρά τη μετάβαση του από την Ευρωβουλή στην εθνική πολιτική σκηνή. Την δυσκολία με την οποία ο ίδιος τότε αντιμετώπιζε αυτό το εγχείρημα, αλλά τελικά και την  αποφασιστικότητα και την τόλμη του να βουτήξει στα βαθιά νερά της ελληνικής εγχώριας πολιτικής σκηνής για να μπορέσει στη συνέχεια να βιώσει ακριβώς όσα περιγράφει στο βιβλίο του, αυτήν την δύσκολη διαδρομή υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων από τις υπουργικές θέσεις τις οποίες κατείχε.   

Πιστεύω ότι, αν κάτι χαρακτηρίζει το βιβλίο του Κωστή, είναι η ιδεολογική συνέπεια, η μεταρρυθμιστική διάθεση και ο ξεκάθαρος Ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Είναι τρία χαρακτηριστικά τα οποία δεν άλλαξαν στη διαδρομή ενός πολιτικού ο οποίος πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Και αυτή η διαχρονική συνέπεια -έργων και λόγων- χαρακτηρίζεται μέσα απ’ όλα τα κείμενα τα οποία παρατίθενται σε αυτό το βιβλίο.   
Για να μπορέσω να απαντήσω στο ερώτημα το οποίο έθεσε ο Παύλος θα ήθελα καταρχάς να μεταφέρω το πώς εγώ αντιλαμβάνομαι την έννοια της μεταρρύθμισης χρησιμοποιώντας μια φράση την οποία ο Κωστής αναφέρει στο  βιβλίο του -είναι μια φράση του Stephen Hawking, του πολύ γνωστού αστροφυσικού, ο οποίος απεβίωσε πριν από λίγους μήνες- “η ευφυΐα τελικά είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα”. Aυτό για μένα είναι ο πυρήνας της έννοιας της μεταρρύθμισης. Είναι οι αλλαγές εκείνες τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, γιατί πολύ απλά ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα και δεν μπορούμε να μείνουμε σταθεροί, δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι.

Νομίζω ότι στο βιβλίο του Κωστή η έννοια των μεταρρυθμίσεων χαρακτηρίζεται από τρεις διακριτές περιόδους. Η πρώτη είναι η περίοδος μέχρι το ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης του 2009 – 2010. Eίναι μία περίοδος την οποία οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις βρίσκονται κατανεμημένες σε διάφορα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου στα λόγια μπορεί να υπήρχε μία διάθεση για μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου οι δυνάμεις της στασιμότητας, ο ισχυρός κρατισμός, οι πελατειακές λογικές, οι ισχυρές συντεχνίες, αυτή η αίσθηση ότι πρέπει πάνω από όλα να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, τελικά ήτανε δυνάμεις κυρίαρχες. Και οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες έγιναν, παρότι αξιοσημείωτες -και ο Κωστής αναφέρει αρκετές από αυτές, διότι υπήρξε ο ίδιος πρωταγωνιστής- δεν ήταν τελικά από μόνες τους αρκετές για να μπορέσουν να αντιστρέψουν το ρεύμα των καιρών. Και σίγουρα δεν ήταν αρκετές για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε μία περίοδο μεγάλης ευφορίας, την οποία συνόδευσε η είσοδος της χώρας μας στο ευρώ -όπου έπρεπε να αξιοποιήσουμε αυτήν την περίοδο, για να είμαστε πιο τολμηροί. Ο ίδιος ο Κωστής εξάλλου το αναγνωρίζει ξεκάθαρα στο δικό του το βιβλίο.

Η δεύτερη περίοδος, είναι η περίοδος των μνημονίων, είναι μία περίοδος στην οποία η έννοια της μεταρρύθμισης σε μεγάλο βαθμό δαιμονοποιήθηκε και οι μεταρρυθμίσεις ταυτίστηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη συνείδηση του κόσμου με μία σκληρή δημοσιονομική πολιτική. Αν ρωτήσουμε σήμερα το μέσο Έλληνα τι σημαίνει μεταρρύθμιση θα μας πει ότι σημαίνει περικοπές φόρων, περικοπές συντάξεων, μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Και οι μεγάλες, οι σημαντικές αλλαγές που έγιναν στα χρόνια αυτά, είτε δεν αναδείχθηκαν όσο θα έπρεπε είτε δεν στηρίχθηκαν με την δύναμη που θα έπρεπε για να έχουν ένα πραγματικά ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι βρισκόμαστε 8 χρόνια μετά την έλευση της κρίσης, 25% φτωχότεροι από ό,τι ήμαστε το 2010, αλλά χωρίς ουσιαστικά να έχει αλλάξει η παραγωγική οργάνωση, η δομή της οικονομίας και χωρίς να έχουμε κάνει τις τολμηρές αλλαγές στο κράτος οι οποίες θα έπρεπε να είχαν γίνει εάν είχαμε αυτό το οποίο αποτελεί τον κρυφό καημό του βιβλίου -αλλά νομίζω τον κρυφό καημό πολλών από εμάς- την πραγματική ιδιοκτησία αυτών των αλλαγών. Αυτό δηλαδή το οποίο λέει ο Κωστής, ότι πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι από πεποίθηση και όχι από ανάγκη.

Η τρίτη περίοδος πιστεύω ότι είναι η περίοδος η οποία ξεκινάει τώρα. Είναι μία περίοδος η οποία θα μας επιτρέψει να δούμε τη μεταρρύθμιση -εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ τον όρο αλλαγή, είναι πιο κατανοητός, ενδεχομένως πιο συμβατός με αυτό το οποίο οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να γίνει- ως μία μεγάλη ευκαιρία, ως ένα μονόδρομο, ως ένα σημείο συνάντησης, τελικά, όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Να δούμε, επίσης, τη μεταρρύθμιση ως μία υπόθεση που αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Έχω κουραστεί να συζητάμε για μεταρρυθμίσεις μόνο σε κλειστά φόρα ειδικών. Προς Θεού είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα δαιμονοποιήσει τους ειδικούς γιατί πιστεύω στην αξία της εφαρμοσμένης πολιτικής, αλλά οι μεταρρυθμίσεις είναι εδώ για να βοηθήσουν τελικά τους πολλούς να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς ως Νέα Δημοκρατία προτάσσουμε ένα επιθετικό σχέδιο τολμηρών αλλαγών. Είναι αλλαγές για τους πολλούς και όχι αλλαγές για τους λίγους.

Άρα, μετά την απομυθοποίηση και της τελευταίας φαντασίωσης ότι υπάρχει εύκολος δρόμος, ότι μπορούμε να σκίσουμε τα μνημόνια, ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές χωρίς κόπο, οι πολιτικές γραμμές στη χώρα και τα στρατόπεδα έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίσει. Και από τη μία είναι οι δυνάμεις της δημαγωγίας, είναι οι δυνάμεις του γραφειοκρατικού κρατικισμού, των ψηφοθηρικών διορισμών, της υπερφορολόγησης, των επιδομάτων. Αυτές είναι δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν κατ’ ανάγκη ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό πρόσημο, διότι σε αυτές τις πολιτικές συναντιούνται πολιτικές δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα. Και από την άλλη στοιχίζονται όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι πια καιρός να συγχρονιστεί με τον 21ο αιώνα και με τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται γύρω μας. Είναι οι δυνάμεις εκείνες οι οποίες συμφωνούν ότι χρειαζόμαστε ένα λιτό αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικό κράτος το οποίο θα παρεμβαίνει ουσιαστικά σε αυτά τα οποία πρέπει να κάνει καλά και θα αφήνει περισσότερο χρόνο στην ελεύθερη οικονομία, στην ιδιωτική οικονομία να παράγει πλούτο. Διότι ελεύθερη οικονομία είναι τελικά η κινητήριος δύναμη παραγωγής πλούτου.

Και το αποτελεσματικό κράτος είναι επίσης απαραίτητο για να μπορέσει να αντιμετωπίζει το ίδιο τις σημαντικές κοινωνικές ανισότητες οι οποίες χαρακτηρίζουν τη σημερινή κοινωνία. Mία κοινωνία στην οποία πια αναπτύσσονται καινούρια ρήγματα, διαφορετικά ρήγματα, πολύ πιο περίπλοκα από τον απλό διαχωρισμό τον οποίο θέλουν κάποιοι να προβάλλουν, μεταξύ των πλουσίων ή των φτωχών, ή των ελίτ και του λαού. Διότι σήμερα στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές κοινωνίες, ρήγματα μεταξύ νέων και ηλικιωμένων. Yπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αυτών που έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και αυτών που δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία. Υπάρχουν ρήγματα μεταξύ των πόλεων και των περιφερειών. Και η δική μας δουλειά, ως μία δύναμη η οποία συνθέτει και ενώνει τους Έλληνες, είναι αυτά τα ρήγματα να μπορέσουμε να τα γεφυρώσουμε και να προτάξουμε πραγματικά μία πολιτική η οποία θα ενώνει τους Έλληνες και αυτό πιστεύω ότι τελικά θα είναι και το μεγάλο διακύβευμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Και βέβαια αυτοί οι οποίοι συντάσσονται με αυτή την πλευρά των πραγμάτων, που βλέπουν την ιστορία και τις εξελίξεις μέσα από αυτό το οπτικό πρίσμα, είναι και αυτοί οι οποίοι πιστεύουν και αγωνίζονται για ισχυρούς θεσμούς. Θεσμοί οι οποίοι θα είναι απρόσωποι, αμερόληπτοι, ανεπηρέαστοι. Διότι η θεσμική θωράκιση μίας χώρας είναι άμεσα συνυφασμένη με τον οικονομικό της πλούτο και την οικονομική της δύναμη.

Νομίζω, αγαπητέ Παύλο, ότι πουθενά δεν συμπυκνώνεται αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ των δυνάμεων της προόδου και της συντήρησης -όπως τουλάχιστον τις ορίζω εγώ- πιο έντονα, πιο χαρακτηριστικά, από ό,τι στη συζήτηση η οποία γίνεται αυτές τις μέρες για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Διάβασα με πολλή προσοχή ένα άρθρο τοy Τζώρτζη Παγουλάτου στην “Καθημερινή” που αναφέρεται ως το τελευταίο εικόνισμα μιας Αριστεράς η οποία μένει προσκολλημένη στην δεκαετία του ’80. Και ακριβώς σε αυτή τη συζήτηση συμπυκνώνονται με τον καλύτερο τρόπο, με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, τα κεντρικά διλήμματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες στις επόμενες εκλογές. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι εάν μπορούμε, αυτή τη φορά, να τα καταφέρουμε εκεί που απέτυχαν άλλοι. Η απάντηση είναι αναμφισβήτητα ναι. Αφ' ενός διότι οι ψευδαισθήσεις των εύκολων λύσεων έχουν καταρρεύσει και αφ' ετέρου διότι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτό που γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το εκκρεμές δεν κινείται πια προς το λαϊκισμό. Το εκκρεμές κινείται προς την αντίθετη  κατεύθυνση. Ίσως γιατί εμείς είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι βιώσαμε το λαϊκισμό στην Κυβέρνηση. Το εκκρεμές κινείται πίσω προς την αποτελεσματικότητα, προς τη σοβαρότητα, προς τη μετριοπάθεια, προς την αλήθεια. Προς τα χαρακτηριστικά δηλαδή τα οποία διέθετε πάντα η μεγάλη φιλελεύθερη Παράταξη, η Νέα Δημοκρατία, και τα οποία σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ απαραίτητα για να μπορέσουμε όχι μόνο να σχεδιάσουμε, αλλά και να υλοποιήσουμε ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Είμαστε πιο έμπειροι όλοι μας, ο Κωστής, εγώ, πολλά από τα στελέχη τα οποία βλέπω στην πρώτη γραμμή. Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουμε χειριστεί τολμηρές μεταρρυθμίσεις, έχουμε επιχειρήσει μεταρρυθμίσεις, έχουμε κάνει λάθη, έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Γνωρίζουμε ότι μία μεταρρύθμιση ποτέ δεν εξαντλείται στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά χρειάζεται συστηματική παρακολούθηση και υλοποίηση στη συνέχεια. Χρειάζεται μεγάλη επεξήγηση, χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Χρειάζεται, τολμώ να πω, μεγάλη σεμνότητα και όχι ιδεολογική αλαζονεία. Αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρώ ότι πια η Νέα Δημοκρατία τα διαθέτει και για αυτό και είμαι πεπεισμένος ότι με μία κοινωνία πιο ώριμη και με μία ηγεσία πιο αποφασισμένη μπορούμε επιτέλους να πετύχουμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν.

Κλείνω αυτή την εισαγωγική μου τοποθέτηση με μία τελευταία παρατήρηση. Σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα για τις μεταρρυθμίσεις μπορούμε να συναντηθούμε και να συμπορευθούμε με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Κρατώντας, όμως, αυτές οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ακέραιο το δικό τους ξεχωριστό διακριτό στίγμα. Το διακύβευμα σήμερα όμως είναι μεγαλύτερο. Και όπως και σε άλλες στιγμές στην ιστορία μας, αυτό το  διακύβευμα -για το πού πρέπει να πάει η χώρα και για το αν η χώρα πρέπει να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον- είναι τόσο σημαντικό, που επιμέρους ιδεολογικές διαφορές ξεθωριάζουν μπροστά στο μείζον. Μην ξεχνώντας, λοιπόν, το μείζον, δεν μπορούμε σήμερα να τοποθετούμαστε με μία πολιτική ίσων αποστάσεων. Όλοι θα πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτό το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών και ο καθένας ξεχωριστά, βέβαια, να ακολουθήσει τους στίχους του Σαββόπουλου, να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.



Β. Απάντηση στην ερώτηση του Π. Τσίμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα σενάρια συνεργασίας με το Ποτάμι

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι εδώ για να μιλήσω για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και μόνο. Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την κάθετη αντίρρησή της στη Συμφωνία των Πρεσπών, με έναν τρόπο συγκροτημένο και τεκμηριωμένο. Χωρίς να ενδώσουμε σε ακραίες φωνές, αναγνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Είπαμε ότι δεν μπορούμε -σε καμία περίπτωση- να δεχθούμε μία συμφωνία η οποία εκχωρεί στη γειτονική χώρα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” εθνότητα. Φοβάμαι ότι δικαιωθήκαμε απόλυτα γι’ αυτή μας την κριτική και παραμένουμε αυστηρά προσηλωμένοι σε αυτή μας τη θέση.

Θα καταψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε και αν αυτή έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα αγωνιστούμε ώστε η συμφωνία αυτή να μην κυρωθεί. Σε καμία περίπτωση όμως αυτή η προσέγγιση δεν αφορά τις επίσημες θέσεις άλλων Κομμάτων. Το Ποτάμι είναι ένα άλλο Κόμμα από τη Νέα Δημοκρατία. Με το Ποτάμι, ως προς το μεταρρυθμιστικό μας στίγμα, συμφωνούμε σε πολλά. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μπαίνουμε σε οποιαδήποτε προεκλογική ή μετεκλογική συναλλαγή με σκοπό να πετύχουμε ένα συγκεκριμένο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν ταιριάζουν κιόλας στη Νέα Δημοκρατία. Αυτά δεν μας ταιριάζουν. Άλλοι κάνουν τέτοια νταραβέρια πίσω από κλειστές πόρτες.

Από εκεί και πέρα, το κάθε Κόμμα θα τοποθετηθεί αυτόνομα όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Η δική μας θέση είναι απολύτως ξεκάθαρη. Είναι μια θέση η οποία, φοβάμαι ότι δικαιώθηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις. Διότι σήμερα μόνο ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να διαφημίζει και να πανηγυρίζει για αυτή τη συμφωνία, διότι κατάφερε και πήρε κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν του έδωσε. Με πολύ απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας -και ο κ. Καμμένος, δεν θέλω να τον ξεχνάμε- είπαν “ναι” εκεί που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς είχαν πει “όχι”. Και είχαν πει “όχι” για ένα πολύ καλό λόγο. Για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο. Διότι έβλεπαν τις προεκτάσεις που θα μπορούσε να δημιουργήσει στη χώρα μας η ξεκάθαρη αποδοχή “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικής” εθνότητας. Εμείς έχουμε μία πολύ σαφή στάση. Η στάση αυτή δεν είναι διαπραγματεύσιμη και με αυτή τη στάση θα προσέλθουμε στη Βουλή όταν έρθει προς κύρωση η συμφωνία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Και κάτι τελευταίο για το ζήτημα αυτό. Με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις οι οποίες έγιναν, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ζητήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί στο σύνθημα το οποίο ακούστηκε το εσφαλμένο -θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος- σύνθημα: “Η Δημοκρατία πρόδωσε τη Μακεδονία”. Εμείς δεν προδώσαμε κανέναν. Άλλοι ψήφισαν υπέρ αυτής της συμφωνίας και όταν είχαν τη δυνατότητα να ρίξουν την κυβέρνηση σε πρόταση μομφής την οποία εμείς καταθέσαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σφύριζαν αδιάφορα τότε, διότι ήθελαν να κρατηθούν λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία. Η δική  μας θέση, λοιπόν, είναι  τελείως ξεκάθαρη. Είναι τελείως αδιαπραγμάτευτη. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει μόνο για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.



Γ. Απάντηση στην ερώτηση του Π. Τσίμα περί αναγκαιότητας των συναινέσεων στη μεταρρυθμιστική διαδικασία

Οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, πολιτικές και κοινωνικές, είναι επιθυμητές, όταν πρόκειται να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις. Γι’ αυτό και έχουμε πει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Νέα Δημοκρατία και αυτοδύναμη να είναι μετά τις επόμενες εκλογές, θα αναζητήσει ευρύτερες πολιτικές συνθέσεις, για να μπορεί να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.  Και αυτό θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ακριβώς γιατί πρέπει να κάμψουμε τις αντιστάσεις για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εκ των πραγμάτων γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολες.

Παρά ταύτα, η διευρυμένη πολιτική πλειοψηφία υπερψήφισης ενός μεταρρυθμιστικού νομοσχεδίου είναι σημαντική προϋπόθεση, αναγκαία, αλλά όχι ικανή για να υλοποιηθεί μία μεταρρύθμιση.  Θυμίζω ότι η πρώτη φορά στην οποία διαμορφώθηκε μια μεγάλη, μια εμβληματική πλειοψηφία, για μία πολύ μεγάλη και τολμηρή αλλαγή, ήταν το 2011, όταν η Νέα Δημοκρατία με θάρρος, ως αντιπολίτευση, τότε ψήφισε τον Νόμο Διαμαντοπούλου, που αποτελούσε εν πολλοίς συνέχεια πρωτοβουλιών που είχε αναλάβει η Μαριέττα Γιαννάκου για μια τολμηρή μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Τριτοβάθμια Παιδεία. Διαμορφώθηκε μια ισχυρή πλειοψηφία. Στη συνέχεια, δυστυχώς, ο νόμος δεν εφαρμόστηκε, σε ένα βαθμό γιατί πολεμήθηκε από την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φοιτητές. Και βέβαια, σε δεύτερο βαθμό, διότι ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και ξήλωσε ο,τιδήποτε καλό είχε νομοθετήσει αυτός ο νόμος.

Επιμένω πάρα πολύ στην ανάγκη να δημιουργηθούν ευρύτερες συναινέσεις σε αυτούς που τους αφορούν οι μεταρρυθμίσεις. Να πάρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από τη δική μου μεταρρυθμιστική εμπειρία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο μάλιστα και στον τίτλο του, στο όνομά του, έφερε τον όρο μεταρρύθμιση.  Αξιολόγηση στο δημόσιο. Όλοι αναγνωρίζουν ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητη. Είναι αυτό από μόνο του μια σημαντική κατάκτηση, αν όχι όλοι, η μεγάλη πλειοψηφία. Δε συνέβαινε το ίδιο πριν από 4-5 χρόνια. Όμως, αρκετοί διαφωνούν για τη μηχανική της αξιολόγησης. Όταν, όμως, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντιληφθούν ότι από τη διαδικασία της αξιολόγησης θα υπάρχουν πολλοί κερδισμένοι, ότι ο καλός και άξιος υπάλληλος, ο οποίος σήμερα αποδίδει, αλλά κανείς δεν αναγνωρίζει την αξία του, γιατί δεν υπάρχει σύστημα αξιολόγησης, θα μπορεί, παραδείγματος χάριν, να έχει ταχύτερες μισθολογικές αναβαθμίσεις και να δει πιο γρήγορη πρόοδο μέσα στην εξέλιξή του στη δημόσια διοίκηση, με αυτό τον τρόπο οι μεταρρυθμίσεις δημιουργούν και εσωτερικούς συμμάχους.

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι μία μεταρρύθμιση αρκεί να έχει συμμάχους μέσα στη Βουλή. Οι σύμμαχοι μέσα στη Βουλή είναι καλοδεχούμενοι, και το τονίζω θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Από εκεί και πέρα, όμως, οι πραγματικοί σύμμαχοι είναι σύμμαχοι στην κοινωνία. Και στη δυνατότητα διαμόρφωσης νέων πλειοψηφιών στην κοινωνία ώστε να αντιληφθεί η ευρύτερη κοινωνία ποιο είναι το όφελος των μεταρρυθμίσεων, εκεί είναι που θα θα δοθεί τελικά η μάχη για τις μεταρρυθμίσεις. Όταν μιλάμε,  παραδείγματος χάριν, για ένα κοινό μας πάθος με τον Κωστή που είναι η μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, όταν μιλάμε για ανοιχτά και δημιουργικά σχολεία, όταν θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον δάσκαλο και στον καθηγητή να είναι πιο τολμηρός, πιο καινοτόμος μέσα στην τάξη, να του δώσουμε τα εργαλεία να μπορεί να ξεφύγει λίγο από το ασφυκτικό πλαίσιο το οποίο του θέτει το Υπουργείο και να μπορέσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να φέρει νέο υλικό στην τάξη, να μεταφέρει με άλλον τρόπο αυτό το οποίο πρέπει να διδάξει στα παιδιά. Αυτό σίγουρα θα συναντήσει κάποιες αντιδράσεις, κάποιοι θα του πουν: χαλάς την πιάτσα, τι είναι αυτά που κάνεις τώρα. Αλλά αν υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι, και υπάρχουν σήμερα αρκετοί οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτό τελικά θα είναι προς όφελος των ιδίων αλλά και των παιδιών, έτσι σιγά-σιγά χτίζονται οι μεγάλες δυναμικές των μεταρρυθμίσεων.

Βέβαια πρέπει να ξέρει κανείς ότι στις μεταρρυθμίσεις υπάρχουν μάχες που δίνεις και θα τις κερδίσεις και υπάρχουν μάχες που δίνεις και ενδεχομένως θα τις χάσεις. Αρκεί το συνολικό ισοζύγιο να είναι τελικά ένα ισοζύγιο το οποίο είναι θετικό και το οποίο να κινεί τη χώρα στη σωστή  κατεύθυνση. Και για αυτό και επιμένω ότι ως προς το κεντρικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, το τονίζω, κρατώντας πάντα το κάθε κόμμα τους διακριτούς του ρόλους και μακριά από υπόγειες συνεννοήσεις, είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει συμφωνία όχι απλά σε ένα κεντρικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων -νομίζω, παραδείγματος χάριν, ότι με το Ποτάμι συμφωνούμε όχι σε όλα αλλά σε πάρα πολλά ως προς τη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα- αλλά να υπάρχει συμφωνία και στις επιμέρους λεπτομέρειες.

Εύχομαι και μετά τις εκλογές να μπορούμε να ξαναβρεθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις στη συγκρότηση ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού μπλοκ.




Έδειραν στις φυλακές Αυλώνα τον 19χρονο Αλβανό που σκότωσε την κοπέλα στην Ρόδο video



Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές του Αυλώνα όπου κρατείται έπεσε ο 19χρονος Αλβανός που φέρεται να δολοφόνησε την Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Οι συγκρατούμενοι αρχικά του επιτέθηκαν λεκτικά και στη συνέχεια τον χτύπησαν, μετά τον ξυλοδαρμό ο 19χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες των φυλακών και εν συνεχεία στο νοσοκομείο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί πώς παραβιάστηκε το κελί του 19χρονου.

Τα video παρουσιάστηκαν από το Open.gr και το Zougla.gr






Ισόβια στον πατέρα-δολοφόνο της Πετρούπολης: Κανένα ελαφρυντικό για τον «ψυχρό φονιά» της Ειρήνης



Ο παιδοκτόνος είχε σοκάρει το Πανελλήνιο με το στυγερό του έγκλημα όταν αποκαλύφθηκε ως ο δράστης της δολοφονίας της 18χρονης Ειρήνης.   

H 18χρονη είχε δολοφονηθεί στις 30 Αυγούστου 2017. O πατέρας της φέρεται ότι μαχαίρωσε, στραγγάλισε, αποπειράθηκε να προκαλέσει ασφυξία και στη συνέχεια έβαλε φωτιά με μαγειρικό λάδι στο σπίτι.   

Η 18χρονη είχε καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.   Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας του επέβαλε ομόφωνα ποινή ισόβιας κάθειρξης και δέκα ετών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού.   

Η καταδίκη προκάλεσε με το άκουσμά της εν μέρει ανακούφιση στους συγγενείς του κοριτσιού.   Στον 56χρονο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. «Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει το παιδί του που ούτε μια φορά δεν δίστασε», είχε άλλωστε αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευσή του.   

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως ο κατηγορούμενος έχει πλήρη καταλογισμό και προέτρεψε τους δικαστές να μην κάνουν δεκτούς τους ισχυρισμούς του 56χρονου περί ψυχικής νόσου, χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχρό δολοφόνο».   

Ο κ. Αντωναράκος επισήμανε πως ο θάνατος της 18χρονης Ειρήνης ήταν μαρτυρικός, καθώς ο πατέρας της «προσπάθησε με τέσσερις τρόπους να την εξοντώσει. Πρώτα με μαχαίρι, μετά με πυρκαγιά, μετά προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και στη συνέχεια έπεσε πάνω της κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη, αφού μοναδικός του σκοπός να τη σκοτώσει, αδιαφορώντας αν θα πάθει κάτι και ο ίδιος. 

Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει ο παιδί του που ούτε μια φορά δε διστάζει. Η κοπέλα αντιστάθηκε. Φώναζε βοήθεια, δεν ήθελε να πεθάνει ήθελε να ζήσει». Ο εισαγγελικός λειτουργός είπε επίσης πως ο 56χρονος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα καθώς χρησιμοποιούσε τα παιδιά του και κυρίως την Ειρήνη, για να φέρει πίσω τη σύζυγό του: «Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί, προέβη στο έγκλημα από εκδίκηση».   

Είπε επίσης πως ό,τι κι αν λέει τώρα ο κατηγορούμενος περί ψυχικής νόσου, γεγονός είναι πως στη δικογραφία δεν υπάρχει ρητή διάγνωση ψυχικής νόσου πριν από την τέλεση του αδικήματος πλην ενός εγγράφου που αναφέρεται σε νοσηλεία του λόγω έντονου στρες: «Από κατάθλιψη μπορεί να πάσχει η μισή Ελλάδα. Αν όποιος έχει κατάθλιψη σκοτώνει το ίδιο του το παιδί, φαντάζεστε πού θα είχαμε φτάσει». 


Πηγή: lifo.gr


«Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα» λέει ο Ζάεφ και κουνά το δάχτυλο στην Αθήνα



Σταθερός στη ρητορική του για την ύπαρξη της «μακεδονικής γλώσσας» παραμένει ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μάλιστα αυτή τη φορά προχωρά ένα βήμα παρακάτω ζητώντας από την Ελλάδα να προσέχει περισσότερο στις δηλώσεις της.

Κληθείς να απαντήσει εάν οι δηλώσεις του περί «μακεδονικής γλώσσας» είναι αντιπαραγωγικές για τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν υπάρχουν πληροφορίες πως η Ελλάδα προετοιμάζει παράρτημα για το συγκεκριμένο τμήμα της συμφωνίας, ο Ζάεφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο παράρτημα της συμφωνίας και ότι ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι σημαντικό είναι πως πρέπει και οι δύο πλευρές να προσέχουμε την φρασεολογία μας. Είναι γεγονός ότι στη συμφωνία υπάρχει αναφορά σε «μακεδονική» γλώσσα, είναι γεγονός ότι αυτή ανήκει στη νοτιοσλαβική ομάδα γλωσσών και αυτό είναι κάτι που είναι αποδεκτό και αποτελεί μέρος της συμφωνίας, όπως είναι γεγονός ότι θα γίνουμε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως οι Πρέσπες προβλέπουν πως η ΠΓΔΜ δικαιούται να χρησιμοποιεί την «μακεδονική» γλώσσα, μολονότι δεν δεσμεύουν την Ελλάδα να την αποκαλεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. «Πρέπει να προσέχουμε επειδή το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τη «μακεδονική» μας γλώσσα, είναι αποδεκτό και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα» είπε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIA.

Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα οικοδομηθεί φιλία και όχι εχθρότητα μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες διαρροές ότι η Αθήνα προσπαθεί να προωθήσει μέσω των Ηνωμένων Εθνών ξεχωριστό πρωτόκολλο για το θέμα της γλώσσας, το οποίο είχε γίνει πολιτικά επιζήμιο για το Μέγαρο Μαξίμου μετά από δηλώσεις του Ζάεφ.

Με τις δηλώσεις του περί «μακεδόνων του Αιγαίου» αλλά και ότι η ΠΓΔΜ «δεν θέλει να προσαρτήσει την Ελλάδα» ο Ζόραν Ζάεφ δείχνει ότι στοχεύει στο εσωτερικό της χώρας σε μία προσπάθεια να μη θέσει σε κίνδυνο την τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές.

Όσο όμως συνεχίζονται οι προκλήσεις από την πλευρά της ΠΓΔΜ, η κυβέρνηση δε φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα, με το Μαξίμου πάντως να τηρεί προς το παρόν σιγή ιχθύος και να επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσει τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνησή του βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης που θέτει ως προϋπόθεση η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να λάβει χώρα στην Βουλή της ΠΓΔΜ η τρίτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι, οι συνεδριάσεις των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου και εν συνεχεία η Ολομέλεια θα συγκληθεί στις 9 Ιανουαρίου ώστε να προετοιμαστεί για την ψηφοφορία.

Η οριστική έγκριση της αναθεώρησης του Συντάγματος απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων, δηλαδή 80 βουλευτών, με την κυβέρνηση του Ζάεφ να χρειάζεται εκ νέου την στήριξη των οκτώ βουλευτών της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης στην πρώτη ψηφοφορία.


Πηγή : in.gr


Μετά τον σάλο για τον προκλητικό βίο Πετσίτη έκλεισε τον λογαριασμό του στο facebook



Όποιος ψάξει τον Πετσίτη στο facebook δεν θα τον βρει, αφού φρόντισε να τον κλείσει για να κρύψει τις φωτογραφίες και τον προκλητικό βίο του  με άνωθεν εντολή.

Ο πρώην σερβιτόρος σε πιτσαρία και νυν συνεργάτης του Υπουργού Ψηφιακής Ποιλτικής Νίκου Παππά και Αλέξη Τσίπρα φέρεται κατέβασε την σελίδα του με τα έργα και τις ημέρες του ακριβοπληρωμένου πλέον στελέχους διαφόρων επιχειρήσεων.

Ο Ν. Παππάς αντί να απολογηθεί για το σκάνδαλο με τον κολλητό του, είπε απλά για τις αποκαλύψεις  ότι η ΝΔ ψειρίζει τη μαϊμού και δείχνει το πόσο δεν αγγίζει προκλητικά η διαφθορά τους ακροαριστερούς.

Ο Παππάς είπε από τη συχνότητα του ραδιοσταθμού  «η Νέα Δημοκρατία "έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της" και "της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι" στην οικονομία και σκανδαλολογεί ασύστολα. Έχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση».

Και δεν τόλμησε να απαντήσει για το σκάνδαλο με τα χρέη της ELFE (εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη στην οποία μάλιστα εμφανίζεται να εργάζεται ο Μανώλης Πετσίτης) λέγοντας απλά: «έχει επιλέξει να σηκώσει πολιτική αντιπαράθεση, με αποτυχημένο τρόπο που προκαλεί θυμηδία, καθώς είναι σαφές ότι τα χρέη … δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ κυρίως». «Τα άλλα», συμπλήρωσε, είναι για λαϊκή κατανάλωση λίγων 24ώρων, την έχουμε δει σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις … σηκώνεται ένας αχός, φουσκώνουν κάποια μπαλόνια, που μετά από 48 ώρες σπάνε. Όποιος διαβάσει το ρεπορτάζ, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ακόμη μία τέτοια περίπτωση».

ΝΔ απάντησε στο προκλητικό Νίκο Παππά: «Αν η Νέα Δημοκρατία "ψειρίζει τη μαϊμού", προφανώς ο Νίκος Παππάς θεωρεί φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής του Μανώλης Πετσίτης χωρίς καμία αιτιολογία, από την εταιρεία Λαυρεντιάδη που φέσωνε το Δημόσιο. 


Θα του συστήναμε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του διότι το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται».