Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Απάντηση της Ρένας Παυλάκη σε ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκη κάνοντας τους ξεφτίλα


 

Στην αντεπίθεση πέρασε η δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη μετά την φαιδρή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, την οποία επικρότησε ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης, και την φαιδρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επεισοδιακή συνέντευξη με τον ινφλουένσερ σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου, μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Κάνοντας λόγο για προσπάθεια τόσου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη να πλήξουν και να αμαυρώσουν τη δουλειά της και την προσωπικότητά της, η δημοσιογράφος δίνει τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν στην εκπομπή «Πρωινό Xpress» το πρωί της Παρασκευής (31.5.24), που έκαναν τον Κασσελάκη να φύγει επειδή δεν μπορούσε να απαντήσει τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί.

«Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον Κασσελάκη, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Αυτό συνέβη χθες στην εκπομπή μου. Ο Κασσελάκης εκτέθηκε για την άγνοιά του. Δεν διαφώνησα με τις πολιτικές απόψεις του. Τον κάλεσα άλλωστε για να τις εκθέσει, όχι για να τις αντικρούσω», τονίζει στη δήλωσή της η δημοσιογράφος και συνεχίζει:

«Την άγνοιά του όμως στα τοπικά ζητήματα που έθιξε, ήμουν υποχρεωμένη να την επισημάνω και να αποκαταστήσω την πραγματικότητα. Δεν ήξερε. Δεν ρώταγε τους συνεργάτες του; Για την άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη ευθύνεται μόνο ο ίδιος και εκείνοι που τον περιβάλλουν».

«Όλα τα υπόλοιπα βαρύγδουπα που γράφει στα social media για αποστήματα που θα σπάσει, για εντολοδόχους του Μαξίμου, για διαβρωμένες συνειδήσεις, για λάσπη, για προπαγάνδα και άλλα τέτοια ηρωικά και επικά, προφανέστατα για να περισώσει ό,τι μπορεί από τον πληγωμένο του εγωισμό και την αμήχανη εικόνα που έδωσε στο κοινό του, ουδόλως με αφορούν και με αγγίζουν. Άλλωστε δεν χρειαζόνταν “δάκτυλος Μαξίμου” για να εκτεθεί. Τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του», επισημαίνει.



Πεκίνο: Χτύπησε καταιγίδα, εγκλώβισε καθαριστές τζαμιών και κρέμονταν από ουρανοξύστη

 


Περιπέτεια για δεκάδες καθαριστές τζαμιών σε ουρανοξύστη στο Πεκίνο, καθώς την ώρα που κρέμονταν από ύψος εκατοντάδων μέτρων χτύπησε μία ξαφνική ανεμοθύελλα.

Οι εργαζόμενοι είχαν πιάσει δουλειά καθαρίζοντας τα τζάμια ενός κτιρίου 51 ορόφων, όταν μία ξαφνική καταιγίδα τους έπιασε απροετοίμαστους και οι εικόνες που ακολούθησαν κόβουν την ανάσα.

Οι εργάτες κρέμονταν για αρκετή ώρα, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο, παρά να περιμένουν, απλώς, να σταματήσει η ανεμοθύελλα.



Ο ανταποκριτής του BBC στην Κίνα, Stephen McDonell, έγραψε στο X (πρώην Twitter), «Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό ότι δεν είσαι καθαριστής παραθύρων στον πύργο CCTV του Πεκίνου. Εδώ κρέμονταν σε σχοινιά που αιωρούνταν στον αέρα μετά από μια καταιγίδα».

Το κτίριο της έδρας του CCTV έχει ύψος 768 πόδια.



CNN: Άγρια σεξουαλικά βασανιστήρια από Ρώσους σε Ουκρανούς αιχμαλώτους

 



Φρικαλέες πράξεις συστηματικής σεξουαλικής βίας από τους Ρώσους κατήγγειλαν στο CNN κάτοικοι κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας. 

Οι Ρώσοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν έκαναν διάκριση με βάση το φύλο των θυμάτων τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται και άνδρες όπως ο 39χρονος Ραμόν Σαποβαλένκο από τη Χερσώνα ο οποίος συνελήφθη από άπό την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας. Ο Σαποβαλένκο είπε ότι επί μέρες οι Ρώσοι προκαλούσαν ηλεκτροπληξία στα γεννητικά του όργανα, απειλούσαν να τον βιάσουν με μπουκάλι και τον έκαναν να πιστέψει ότι θα τον υποβάλουν σε στείρωση. «Έδειχναν να έχουν ένα φετίχ με τα γεννητικά όργανα. Μερικές φορές άνοιγε η πόρτα και έλεγαν: “θα βγάλουμε τα γκλομπς μας και θα βιάσουμε όλους όσοι βρίσκονται εδώ μέσα"» είπε στο CNN. 

Ανάλογα βιώματα έχουν και άλλοι πολίτες. Μαρτυρίες τους έχεουν καταγραφεί σε εκθέσεις του ΟΗΕ, μολονότι πολλοί αποφεύγουν να μιλήσουν δημοσίως για να μη στιγματιστούν.Η τελευταία ετήσια έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας καταγράφει 85 τεκμηριωμένες περιπτώσεις σεξουαλικής βίας στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο με θύματα 52 άνδρες, 31 γυναίκες, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι. Σε μια άλλη έκθεση υπηρεσίας του ΟΗΕ καταγράφονται οι μαρτυρίες 60 Ουκρανών πρώην αιχμαλώτων. Οι 39 από αυτούς είχαν υποστεί σεξουαλική βία όσο ήταν κρατούμενοι. 

Στο CNN παρουσίασε τις μαρτυρίες έξι ατόμων που αιχμαλωτίστηκε στη Χερσώνα, στο Ντονέτσκ, στη Ζαπορίγια, στο Χάρκοβο και στην  Κριμαία. Όλοι είπαν ότι οι Ρώσοι δεσμοφύλακες τους έκαναν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα, συχνά με τη χρήση στρατιωτικών τηλεφώνων της σοβιετικής εποχής και απειλούσαν να τους βιάσουν. Ο 29χρονος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού Ρόμαν Τσερνένκο είπε ότι κατά τη διάρκεια της κράτησης του σε φυλακή στην περιοχή του Ντονέτσκ τα βασανιστήρια ήταν καθημερινά και επαναλαμβάνονταν ακόμη και τρεις φορές κατά τη διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου. «Το Tapik είναι ένα στρατιωτικό τηλέφωνο με δύο καλώδια. Το ένα το συνδέουν με τα γεννητικά όργανα, το άλλο με το δάχτυλό του θύματος και απλά συνεχίζουν να ανεβάζουν το ρεύμα, μέχρι το άτομο να τους πει αυτό που χρειάζονται», είπε στο CNN. Μιλώντας λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή του, την ημέρα που έκανε πρόταση γάμου στη φίλη του, ο Τσερνένκο είπε ότι οι σκέψεις του για εκείνη και τη μητέρα του ήταν αυτές που του έδιναν δύναμη να επιβιώσει. «Γελούσαν όταν με βασάνιζαν … μου έλεγαν ότι η μητέρα μου είχε γ@@@@@θεί από Τσετσένους. Πήγαν να με πυροβολήσουν δύο φορές, με απείλησαν με βιασμό», είπε.

«Το βλέπουμε ξανά και ξανά σε διάφορες κατεχόμενες περιοχές. Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο διάπραξης σεξουαλικής βίας, την ίδια μέθοδο εξευτελισμού», δήλωσε η εισαγγελέας Άννα Σοσόνσκα η οποία εκτελεί χρέη επικεφαλής του τμήματος σεξουαλικής βίας που σχετίζεται με τις συγκρούσεις στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας. 

Η Σοσόνσκα είπε στο CNN ότι ένας σημαντικός αριθμός καταγεγραμμένων εγκλημάτων σεξουαλικής βίας από τα ρωσικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων της αναγκαστικής γύμνωσης, του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων, του βιασμού και της αναγκαστικής έκθεσης σε σεξουαλική βία κατά άλλων, διενεργείται σε βάρος ανδρών. «Ειδικά με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στα γεννητικά όργανα – αυτό είναι το κορυφαίο στη λίστα». Σύμφωνα με τους Ουκρανούς εισαγγελείς, όλα τα τοιχεία που έχουν στη διάθεση τους δείχνουν ότι πρόκειται για μέρος του modus operandi της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Παντού όπου βρίσκονταν ρωσικά στρατεύματα, βλέπουμε περιπτώσεις σεξουαλικής βίας και βίας με βάση το φύλο. Το συμπέρασμα είναι ότι φαίνεται πως πρόκειται για ρωσική πολιτική», δήλωσε η Σοσόνσκα. 

Μέχρι τις αρχές Μαΐου, η Ουκρανία κατέγραψε επίσημα 293 περιστατικά σεξουαλικής βίας, αν και η Σοσόνσκα δήλωσε ότι είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο πραγματικός αριθμός των εγκλημάτων που διαπράττονται, ιδίως στα κατεχόμενα εδάφη, όπου δεν έχουν πρόσβαση οι ερευνητές και οι εισαγγελείς. 


tomanifesto.gr



Καιρίδης: Διαψεύδει fake ρεπορτάζ του CBS ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν στην ΕΕ μετανάστες από Λατινική Αμερική

 


Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης fake ρεπορτάζ ξένου δικτύου σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφωνία με ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα για μετεγκατάσταση μεταναστών προκειμένου να αποθαρρύνουν τις ροές στα αμερικανομεξικανικά σύνορα.

«Κοιτάξτε, είναι μια πολύ περίεργη διαρροή. Είναι απολύτως αναληθές το ρεπορτάζ του CBS, δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τους Αμερικάνους, ούτε καν αίτημα θα σας έλεγα για κάτι τέτοιο», τόνισε ο κ. Καιρίδης μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και προσέθεσε «εδώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη πίεση την οποία δέχεται η προεδρία Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών. Αν στην Ευρώπη έχουμε πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση, είχαμε 300.000 παράνομες αφίξεις στην Ευρώπη το 2023, στην Αμερική είχαμε 3.000.000. Δεκαπλάσιο αριθμό σε σχέση με την Ευρώπη και ξέρετε πόσο έχει επηρεάσει την Ευρώπη και ξέρετε τι γίνεται στη Γερμανία με το AFD και στη Γαλλία με την Λεπέν ενόψει Ευρωεκλογών. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο Μπάιντεν έχει να διαχειριστεί μία πολύ μεγάλη κρίση στα νότια σύνορά του με το μεταναστευτικό».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ακόμα ότι αυτό που υπάρχει είναι «μια ευρύτερη συζήτηση στην Ευρώπη, για να ενισχύσουμε τη νόμιμη μετανάστευση ως αποτροπή της παράνομης και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με νόμιμη εργασιακή κινητικότητα».

Τέλος, ανέφερε ότι ο χρονισμός είναι πολύ «ύποπτος γιατί δέκα μέρες πριν τις ευρωεκλογές, καταλαβαίνετε ότι δεν είμαστε σε νεκρό πολιτικό χρόνο και η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα, είναι κάτι που δεν έχουμε συζητήσει, αλλά έχουν υπάρξει προσπάθειες να δημιουργηθεί κλίμα για το μεταναστευτικό».

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να παραπέμψει ορισμένους μετανάστες στη Λατινική Αμερική για επανεγκατάσταση στην Ελλάδα και την Ιταλία, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποθαρρύνει τους ανθρώπους στην περιοχή από το να ταξιδεύουν προς τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.



Σκέρτσος : Ο Κασσελάκης επιδεικνύει τον πλούτο του χωρίς να ξέρουμε από που προέρχεται


 

Κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη, για το θέμα του πόθεν έσχες του, διετύπωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με συνέντευξή του στο «One Channel».

Όπως σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος, «ο κ. Κασσελάκης κομίζει, κατά τον ίδιο, το νέο, το άφθαρτο, το απόλυτα διαφανές. Έχουμε φθάσει μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και ως αρχηγός που έχει εκλεγεί εδώ και αρκετούς μήνες, ακόμη δεν γνωρίζουμε ποια είναι η οικονομική κατάστασή του. Ακόμη περιμένει και επικαλείται την τελευταία προθεσμία του νόμου για να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, για να μπορέσουμε να γνωρίζουμε ως πολίτες που εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς μας, ποια είναι η οικονομική κατάστασή του».

Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι κομίζεις το νέο και αποκρύπτεις τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης

'Αλλωστε, συνέχισε, «εδώ δεν μιλάμε για ένα τυχαίο στέλεχος, μιλάμε για έναν ηγέτη κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οφείλει να δίνει το παράδειγμα πρώτος ο ίδιος και να τρέχει πρώτος ο ίδιος να καταθέσει και να γνωστοποιήσει την περιουσιακή κατάστασή του. Εμένα με προβληματίζει το γεγονός να βλέπω έναν πολιτικό αρχηγό να προβάλλει με τέτοιο προκλητικό τρόπο την περιουσία του, τις αγορές των σπιτιών που κάνει, αλλά ταυτόχρονα να μην γνωρίζουμε από πού προέρχονται τα έσοδά του. Σε συνδυασμό με την προκλητική επίδειξη πλούτου με προβληματίζει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η οικογένειά του βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως έχουσα οφειλές προς την εφορία ύψους 11 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή». Με άλλα λόγια, «ο κ. Κασσελάκης που διαφημίζει την τεράστια περιουσία του, ας δώσει στην εφορία 11 εκατ. ευρώ να τελειώνουμε».

Εν κατακλείδι, «το πόθεν και το έσχες είναι το ζήτημα», άλλωστε «δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι κομίζεις το νέο και αποκρύπτεις ταυτόχρονα τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασής σου. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό». Στο ερώτημα δε, γιατί ο ίδιος, ο κ. Σκέρτσος δηλαδή, επικεντρώνει στο συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ως εξής: «Γιατί με ενδιαφέρει η διαφάνεια». Και, στο καταληκτικό ερώτημα αν όλοι στο κυβερνών κόμμα είναι διαφανείς, απάντησε: «Προσπαθούμε να είμαστε όλοι διαφανείς».



Άφησαν ελεύθερο επικίνδυνο Παλαιστίνιο βιαστή αγνώστου διαμονής με περιοριστικούς όρους


 

Ορισμένοι δικαστές έχουν καταντήσεις με τις αποφάσεις τους επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, και πρέπει η ηγεσία της δικαιοσύνης να πάρει τα μέτρα της.

Ο 27χρονος Παλαιστίνιος που έδειρε άσχημα, μαχαίρωσε και βίασε την 33χρονη από την Αλβανία στην Ομόνοια, σύμφωνα με την καταγγελία της, αφέθηκε ελεύθερος από την ανακρίτρια με περιοριστικούς όρους, παρότι είναι αγνώστου διαμονής, και όλοι αναρωτιόμαστε πλέον για την επάρκεια και επικινδυνότητα ορισμένων δικαστών.

Αιτία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το γεγονός ότι δεν έχει δώσει επίσημη κατάθεση το θύμα. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να λάβουν κατάθεση, καθώς δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, όπως είπαν οι γιατροί, και έτσι έκρινε η ανακρίτρια ότι μπορείς να αφήσει ελεύθερο ένα επικίνδυνο αλλοδαπό κακοποιό αγνώστου διαμονής.

Στο νοσοκομείο πήγε και η ανακρίτρια για να πάρει κατάθεση, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό, και, παρότι είδε την κακή της κατάσταση, δεν αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου, έως ότου το θύμα θα είναι σε θέση να καταθέσει, αλλά τον άφησε προκλητικά ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, και η ίδια παραμένει ακόμα στο δικαστικό σώμα και στην θέση της.

Οι αστυνομικοί το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν δει τον 27χρονο και πήγαν να τον ελέγξουν. Επάνω του βρήκαν ένα μαχαίρι 23 εκατοστών και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ομονοίας, ενώ αργότερα, το βράδυ, ομάδα της ΔΙΑΣ άκουσε τις φωνές μίας γυναίκας έξω από πολυκατοικία στην οδό Ξούθου. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τη γυναίκα μαχαιρωμένη, δεμένη και γυμνή στο κρεβάτι.

Η 33χρονη, αλβανικής καταγωγής, κατήγγειλε τον άνδρα ως τον βασανιστή και βιαστή της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ, όταν τη βρήκαν οι αστυνομικοί, φέρεται να είπε:

«Περίπου στις 2:00 η ώρα της 27ης/5/2024 συνάντησα τον κατηγορούμενο, τον οποίο δεν γνωρίζω, στον δρόμο. Συμφωνήσαμε να πάμε στο σπίτι του προκειμένου να έρθουμε σε σεξουαλική επαφή. Αφού μπήκα σπίτι του, μου επιτέθηκε, χτυπώντας με, και με ανάγκασε να προβώ σε στοματικό έρωτα, παρά τη θέλησή μου, κατά τη διάρκεια του οποίου εξακολουθούσε να με χτυπάει».