Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Οι ακροαριστεροί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν το μνημείο της MARFIN

 


Στόχος ακροαριστερών κακοποιών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ έγινε για πολλοστή φορά το μνημείο για τα θύματα της Marfin.

Οι αντιεξουσιαστές σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, ανέβαιναν την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα κρατώντας πανό ορισμένοι εξ αυτών αποκόπηκαν από το μπλοκ τους και έσπασαν το μνημείο που έχει φτιαχτεί στη μνήμη της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλιας.

Στην Πλακέτα τα θύματα αναφέρονται ως «Θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός» και το επιβεβαίωσαν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι ακροαριστεροί κακοποιοί καταστρέφουν το μνημείο των θυμάτων τους!!!





Αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο από Δημόσιο ή τρίτους το ποσό της δημόσιας δαπάνης για έξοδα κηδείας

 



Με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εισάγεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τα έξοδα κηδείας προσώπων που κηδεύονται δημοσία δαπάνη -μετά την έκδοση κοινής απόφασης των συναρμόδιων υπουργών- στη βάση των προβλέψεων της κείμενης νομοθεσίας (Ν. 409/1976) είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης. Δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Γνωστοποιείται επίσης ότι δημοσιεύθηκε η Κοινή Απόφαση (ΦΕΚ Β’1309/6.3.2023) με την οποία ορίζεται ότι το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ.



Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο

 


Η χώρα μας έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο το οποίο συνάδει απόλυτα με το σχέδιο της Ε.Ε. και εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Δοξιάδης» που στηρίζεται στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία.

Αυτή τη στιγμή τρέχει το πρόγραμμα πρόληψης «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού και ήδη είναι έτοιμα και ξεκινούν τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και το πρόγραμμα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η σημασία των προληπτικών προγραμμάτων φαίνεται ήδη από τα πρώτα στοιχεία του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά». Όπως επισήμανε χθες ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης -μιλώντας στο συνέδριο του Economist Impact με θέμα «Greece’s agenda to combat cancer»- μετά από 99.000 μαστογραφίες που έχουν γίνει δωρεάν σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές, έχουν βρεθεί 6.113 γυναίκες με ευρήματα σε πρώιμο στάδιο. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς πρόκειται για γυναίκες οι οποίες εάν δεν είχαν την πρόσβαση σε αυτήν την προληπτική εξέταση, θα έβρισκαν την ασθένειά τους σε ένα επόμενο στάδιο που θα ήταν πολύ πιο δύσκολη η θεραπεία.

 Σε ό,τι αφορά τη νοσοκομειακή φροντίδα έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Σωτηρία, αναβαθμίζεται το Ογκολογικό Κέντρο «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» στο Παίδων, μπαίνουν 4 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία και έχει χωροθετηθεί το ογκολογικό της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας εργάζεται με στόχο την πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες και ήδη γίνονται σχετικές συζητήσεις με την φαρμακοβιομηχανία, ώστε οι ασθενείς να έχουν όλα τα νέα φάρμακα που χρειάζονται.




Ξεκινά το πρόγραμμα «Κάλυψη» για τη στέγαση ευάλωτων νέων



Ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος «Κάλυψη» για τη στέγαση ευάλωτων νέων, ηλικίας 25-39 ετών, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο.

Υπεγράφη από τους συναρμόδιους υπουργούς η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος.

Στόχος στη φάση αυτή είναι να στεγαστούν 3.000 ωφελούμενοι, ηλικίας 25-39 ετών, με την αξιοποίηση τουλάχιστον 1.000 κατοικιών και η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος ορίζεται εντός του Μαρτίου.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» εντάσσεται στις δράσεις στεγαστικής πολιτικής που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση και θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 5006/2022 «Σπίτι μου-Στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία και άλλες διατάξεις».

Οι κατοικίες που θα μισθωθούν για τη στέγαση των νέων, σε 57 δήμους όλης της χώρας, είναι εκείνες που διατέθηκαν για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία», το οποίο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, εφόσον βέβαια οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα και υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Ήδη, περισσότεροι από 600 ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν κατ' αρχήν ανταποκριθεί θετικά, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους στην προκαταρκτική διερεύνηση που διεξήγαγε το υπουργείο σε συνεργασία με τους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα καλύπτει τις δαπάνες μίσθωσης των κατοικιών για τρία χρόνια. Η δαπάνη για κάθε κατοικία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό με το οποίο είχε διατεθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Εστία» συν τον πληθωρισμό του 2022. Καλύπτονται επίσης δαπάνες για την επισκευή φθορών, που διαπιστώνονται στα ακίνητα, έως 500 ευρώ ανά κατοικία κατά τη διάρκεια της μίσθωσης με την προσκόμιση των σχετικών παραστατικών και έως το τετραπλάσιο του μηνιαίου μισθώματος κατά τη λήξη της μίσθωσης, κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη, που συνοδεύεται από βεβαίωση ιδιώτη μηχανικού για το κόστος αποκατάστασης των φθορών. Τέλος, καλύπτονται οι δαπάνες μετακόμισης έως 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Τα επόμενα βήματα, μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, είναι:

Η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η δημοσίευση πρόσκλησης προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών που συμμετείχαν στα προγράμματα «Εστία», προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Κάλυψη». Οι αιτήσεις των ιδιοκτητών θα υποβάλλονται στους δήμους μαζί με υπεύθυνη δήλωση ότι το ακίνητο πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια, είναι έτοιμο προς χρήση και δεν φέρει πραγματικό ελάττωμα.

Η υποβολή αιτήσεων από τους νέους στον δήμο διαμονής τους, μαζί με τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, η αξιολόγησή τους, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στην ΚΥΑ και η επιλογή των κατοικιών από τους ωφελούμενους.



Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Κεραμεικού

 


Η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, αφορούν, μεταξύ άλλων:

στην αποκατάσταση του αρχαίου οδικού δικτύου και των διαδρομών κυκλοφορίας των επισκεπτών, με πρόβλεψη για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα,

στη διαμόρφωση νέων χώρων στάσης, ανάπαυσης και θέασης στον αρχαιολογικό χώρο,

στη δημιουργία νέας εισόδου – εξόδου,

στην τοποθέτηση νέων στεγάστρων,

στη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων,

στη δημιουργία απτικών διαδρομών για την προσβασιμότητα ατόμων με προβλήματα όρασης όπως και των αναγκαίων υποδομών εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Το συνολικό έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.



Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για μετατροπή συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους

 



Ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για έναν χρόνο, για τη μετατροπή συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους, σε συνέχεια της δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) (ΦΕΚ Β' 1217/6.3.3023), που εξειδικεύει τους όρους και τις προϋποθέσεις. Το πρόγραμμα θεσπίστηκε στον Ν. 4997/2022 (άρθρο 9), με στόχο την αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, μέσω παροχής κινήτρων στις επιχειρήσεις τού ιδιωτικού τομέα. Τα βασικότερα σημεία της ΚΥΑ έχουν ως εξής:

Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ισχύει από τη δημοσίευση της ΚΥΑ και η υποβολή αιτήσεων ισχύει έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται κάθε είδους επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που, στις 9 Σεπτεμβρίου 2022, απασχολούσαν μισθωτούς με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης σε ποσοστό άνω του 50% του συνόλου των μισθωτών εργαζομένων τους.

Οι από μετατροπή συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων που εντάσσονται στο πρόγραμμα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον ενός έτους από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του εργοδότη.

Για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα, επιδοτούνται σε ποσοστό 40% -για κάθε σύμβαση μερικής απασχόλησης που μετατρέπεται σε πλήρη- οι ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη, καθώς και αυτές που αναλογούν στα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας. Οι ασφαλιστικές εισφορές επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για χρονικό διάστημα ενός έτους που αρχίζει από την ημερομηνία μετατροπής της σύμβασης εργασίας. Υπολογίζονται δε επί των μηνιαίων αποδοχών του εργαζομένου.

Κατά τη διάρκεια ένταξης στο πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις οφείλουν να διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για ένα έτος από την ημερομηνία μετατροπής της σύμβασης εργασίας.

Οι από μετατροπή συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης δεν μπορούν να καταγγελθούν από τις επιχειρήσεις, πριν από την πάροδο ενός έτους από τη μετατροπή τους, εκτός και εάν οφείλεται σε σπουδαίο λόγο που αφορά στον εργαζόμενο.

Κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος επιδότησης, δεν επιτρέπεται η μεταβολή των όρων των από μετατροπή συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εκτός εάν είναι ευνοϊκότεροι για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με τις συμβάσεις αυτές. Δεν επιτρέπεται επίσης η μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης.



Ολοκληρώθηκε το έργο συντονισμού στο πεδίο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

 


Το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, το οποίο και βρίσκεται από την Πέμπτη στην περιοχή της Λάρισας, ολοκλήρωσε το έργο συντονισμού στο πεδίο των δράσεων και ενεργειών μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ένα έργο συντονισμού και παρακολούθησης δράσεων και ενεργειών, σε ένα πλαίσιο στενότατης συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και όλους τους υπεύθυνους, αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς. Με απόλυτο σεβασμό στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος που συγκλόνισε την πατρίδα μας, και τις οικογένειές τους. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται ότι:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν επισήμως ταυτοποιηθεί πενήντα πέντε (55) θύματα, για τα οποία έχουν εγκαίρως -και με την αρωγή ειδικών- ενημερωθεί οι οικογένειες και έχουν παραδοθεί οι σοροί (51 σοροί) ή έχει δρομολογηθεί η παραλαβή τους από τις οικογένειές τους (4 σοροί).

Το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται για δύο (2) αγνοούμενους, εκ των οποίων μία (1) δηλωθείσα αγνοούμενη και ένας (1) αγνώστων -προς το παρόν- στοιχείων αγνοούμενος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε τέσσερα (4) νοσοκομεία είναι είκοσι (20), εκ των οποίων οι επτά (7) είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σημειώνεται, ότι εξήντα ένας (61) τραυματίες έχουν εξέλθει της νοσηλείας τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και την εικόνα από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο συλλογής και αποκατάστασης στο πεδίο του τραγικού δυστυχήματος, έχουν περισυλλεχθεί και μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα συντρίμμια και τα βαγόνια του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών, που περιλάμβανε είκοσι τέσσερα (24) βαγόνια/μηχανές συνολικού βάρους κοντά στους 2.000 τόνους, ενώ ο χώρος έχει αποκατασταθεί.

Μετά την παρουσία στο πεδίο, το έργο συντονισμού, υποστήριξης και αρωγής συνεχίζεται, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους και, πάντα, με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, στις οικογένειες, στους οικείους, καθώς και στην Ελληνική κοινωνία.


 



Μαζέψτε αυτόν τον Φίλη συνεχίζει να προκαλεί : Τι συζητάμε; Αν έσπασαν κάτι με μια μολότοφ;

 


Αμετανόητος και ανεύθυνος ακροαριστερός ο Νίκος Φίλης, αναπολώντας το 2008 που έσπαγαν και έκαιγαν περιουσίες και κόσμο οι συντρόφοι του, τώρα δικαιολογεί και το δολοφονικό μέσο τις μολότοφ.

Εχθές ο ανεύθυνος ακροαριστερός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλυψε για ακόμα μία φορά τους αντιεξουσιαστές συντρόφους του, και τα τα έβαλε και πάλι με την αστυνομία που προστάτευε περιουσίες και κόσμο από ακροαριστερούς κακοποιούς.

Ο φαιδρός ακροαριστερό βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την αστυνομία ως παρακρατική υποστηρίζοντας για πολλοστή φορά ότι προσφεύγει στη βία κατά διαδηλωτών χωρίς να προκληθεί, αδιαφορώντας για τις φωτογραφίες και τα βίντεο ντοκουμέντα που δείχνουν τους ακροαριστερούς συντρόφους του να σπάνε και να καίνε κάνοντας δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Με τις ακροαριστερές παρωπίδες του ο Φίλης προσέφερε και πάλι κάλυψη στους ακροαριστερούς συντρόφους για τις ζημιές και τις φωτιές που έβαλαν στο Σύνταγμα την Κυριακή το μεσημέρι, στο πλαίσιο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Και εκεί που πήγε να το σώσει καταδικάζοντας και καλά τη βία απ΄ όπου και αν προέρχεται, είπε με θράσος κλείνοντας το μάτι στους ακροαριστερούς κακοποιούς συντρόφους του : Τι συζητάμε; Αν έσπασαν κάτι με μια μολότοφ.




Η Ελλάδα πέτυχε ανάπτυξη 5,9% για το 2022


 

Ανάπτυξη 5,9% για το 2022, από τις υψηλότερες στην ΕΕ που κανείς δεν την φανταζόταν πριν έναν χρόνο, πέτυχε η χώρα και κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ.

Το 2023 ξεκινά έτσι, από καλύτερη βάση εκκίνησης στην οικονομία (μισό δισ. ευρώ υψηλότερη αφετηρία) και δείχνει πώς όταν ξέρεις τι κάνεις και έχεις σοβαρούς ανθρώπους να κυβερνούν την χώρα μπορείς να υπερβαίνεις τις δυσκολίες.

Το ελληνικό ΑΕΠ «έσπασε» το φράγμα των 192 δισεκατομμυρίων ευρώ: έφτασε στα 192,067 δισ. έναντι 181,343 δισ. το 2021 και καταγράφει ρεκόρ ενδεκαετίας (έναντι 194,178 δισ. το 2011).

Σε αγοραίες τιμές (όπου όμως η ΕΛΣΤΑΤ δεν αφαιρεί τη «φούσκα» του πληθωρισμού) το ΑΕΠ φτάνει στα… 208,030 δισ. ευρώ, με αύξηση 14,5% ή 26,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε ένα έτος (όταν το 2011 δεν ξεπερνούσε τα 203,3 δισ.)



Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ τέσσερις Ρομά ληστές

 


Στη σύλληψη 4 Ρομά κακοποιών μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Αττική Οδό προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., Τρίτη 7/3 περίπου στις 13:20 και ύστερα από σήμα για κλοπή σε σπίτι στο Κορωπί, αστυνομικοί εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα με 4 επιβαίνοντες να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα στην Αττική Οδό, στο ύψος του Μαραθώνα.

Το περιπολικό, μαζί με μηχανές της ομάδα ΔΙΑΣ, ξεκίνησε την καταδίωξη του αυτοκινήτου, που τελικά ακινητοποιήθηκε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας μετά από πρόσκρουση στο διαχωριστικό κράσπεδο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις Ρομά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, ενώ εντός του οχήματος εντόπισαν πλήθος κλοπιμαίων και τιμαλφών.




ΕΣΗΕΑ κατά των τηλεπερσόνων Κανάκη και Μουτσινά


 

Η ΕΣΗΕΑ παίρνει δημόσια θέση για τους γελοίους επικριτές των πάντων Κανάκη - Μουτσινά, και μιλά για «τηλεπερσόνες που εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή».

Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».




Ηχητικά ντοκουμέντα σοκ για το εγκληματικό λάθος του Σταθμάρχη


 

57 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας της απροσεξίας και της ανεπάρκειάς του σταθμάρχη.  Είναι σαφές σχεδόν από τα πρώτα λεπτά που ακολούθησαν τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ότι ο σταθμάρχης ευθύνεται. 

Η ακαταλληλότητα του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά φαίνεται ξεκάθαρα από τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Βασίλης Σαμαράς ήταν εντελώς ανίκανος, ανέτοιμος στην καλύτερη περίπτωση, να αναλάβει καθήκοντα σταθμάρχη σε ένα πολυσύχναστο σημείο του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου όπως η Λάρισα.